Slepičí farma. Pozor! Hra obsahuje malé částice, které může dítě lehce spolknout, proto ji nedávejte dětem do 3 let!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "230-66 Slepičí farma. Pozor! Hra obsahuje malé částice, které může dítě lehce spolknout, proto ji nedávejte dětem do 3 let!"

Transkript

1 CZ Slepičí farma Pozor! Hra obsahuje malé částice, které může dítě lehce spolknout, proto ji nedávejte dětem do 3 let! Nevhodné pro děti do 4 let! Hru mohou hrát 2-4 osoby. Obsah: 1 ks dřevěná tabule, 9 slepic a 45 vajíček Průběh hry: 1. možnost hry: Tipování vajíček Rozdělte vajíčka do hnízd takovým způsobem, aby v prvním hvízdě bylo 1 vajíčko, v druhém 2, v 3... a v posledním 9 vajíček, potom posaďte slepice na hnízda! Nejmladší hráč si vybere jedno hnízdo, tipne si, kolik vajíček v něm může být, zdvihne slepici, aby zjistil, jestli uhodl! Když tipoval správně, tak si jedno vajíčko může vybrat. Je třeba být pozorný a sledovat, když druhý hráč odkryje hnízdo, aby jsme věděli kolik v něm bylo vajíček. V následujících šesti kolech zjistíme, kdo jak sledoval! Hru vyhrává ten, kdo v průběhu šesti kol nasbírá co nejvíc vajíček. 2. možnost hry: Lov na vajíčka Pravidla a průběh hry jsou stejné jako při Tipování vajíček. Konec hry je tehdy, když... a) v případě 2 hráčů se jednomu podaří nasbírat víc než 23 vajíček b) v případě 3 hráčů se jednomu podaří nasbírat víc než 15 vajíček c) v případě 4 hráčů se jednomu podaří nasbírat víc než 12 vajíček 3. možnost hry: Nezbedné 4 vajíčka Na začátku hry si mezi sebou rozdělte 4-4 vajíčka, ostatní rozdělte libovolně do hnízd tak, aby v každém byli minimálně 2! Cílem hry je, aby jste se co nejdříve zbavili všech 4 vajíček. První hráč zdvihne jednu slepici! Do hnízda může vložit tolik vajíček ze svého, kolik našel v hnízdě, ale jen tehdy, když jich tam je méně než 4. Pokud je ve vybraném hnízdě víc než 4 vajíčka, nemůže dát do hnízda ani jedno, ale musí vrátit slepici na hnízdo. Hra trvá tak dlouho, dokud se některému hráči nepodaří všechny vajíčka vložit do hnízda. Cíl hry: rozvíjení paměti, matematické a taktické myšlení. Návod na použití: Obal hračky a návod na použití uschovejte, protože informace, které se nachází na těchto dokumentech můžete ještě v budoucnosti potřebovat! Rádi bychom Vás upozornili, že hračka je vyrobená ze dřeva, proto ji skladujte na středně vlhkém místě, aby se nevysušila, ani nenavlhla! Přejeme Vám, aby radost z této hry splnila Vaše očekávání a všechny obohatila o mnoho dobrých zkušeností i krásných zážitků!

2 HU Tojásfarm Figyelem! A játék apró, könnyen lenyelhető részeket tartalmaz, így kérjük, ne adja 3 évnél fiatalabb gyermekek kezébe! Játék 2-4 személynek 4 éves kortól. Tartalma: 1 fatábla, 9 tyúk és 45 tojás A játék menete: 1. játéklehetőség: Tojástippelés Osszátok el a tojásokat a fészkekben oly módon, hogy az egyikbe 1, a következőbe 2, aztán 3 az utolsóba 9 kerüljön, majd ültessétek a tyúkokat a fészkekre! A legfiatalabb játékos válasszon ki egy fészket, tippelje meg, mennyi tojás van benne és emelje fel a tyúkot, hogy megtudja, eltalálta-e! Ha a tipp helyes volt, egy tojást kivehet. Érdemes mindenkinek figyelni, amikor a másik játékos felfed egy fészket, és megjegyezni, mennyi tojás volt benne. A következő 6 körben kiderül, ki mennyire figyelmes. A játékot az nyeri meg, aki a legtöbb tojást gyűjtötte össze a 6 kör alatt. 2. játéklehetőség: Tojásvadászat A szabályok és a játék menete ugyanaz, mint a Tojástippelésnél. A játéknak akkor van vége, ha a) 2 játékos esetén az egyik több mint 23 tojást gyűjtött össze b) 3 játékos esetén az egyik több mint 15 tojást gyűjtött össze c) 4 játékos esetén az egyik több mint 12 tojást gyűjtött össze 3. játéklehetőség: Az a fránya 4. tojás A játék kezdetén osszatok szét egymás között 4-4 tojást, a többit pedig tetszőlegesen rakjátok a fészkekbe úgy, hogy mindegyikben legyen minimum 2 tojás! A cél az, hogy minél előbb megszabaduljatok mind a 4 tojástól. Az első játékos emeljen fel egy tyúkot! Annyi tojást rakhat a fészekbe a sajátjai közül, amennyit a fészekben talált, de csak akkor, ha az kevesebb, mint 4. Ha 4-nél több tojás van a kiválasztott fészekben, nem tehet bele egyetlen tojást sem, hanem vissza kell tennie a tyúkot és a következő játékos jön. A játék addig tart, amíg az egyikőtök mind a 4 tojást bele nem rakta a fészkekbe. A játék célja: az emlékező képesség, a számoláskészség és a taktikus gondolkodás fejlesztése. Használati utasítás: Kérjük, őrizze meg a használati útmutatót és a csomagolást, mert a rajtuk szereplő információkra a jövőben még szüksége lehet! Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a játék alapanyaga fa, ami a környezeti hatásokra reagálva megváltozhat, ezért tárolása egyenletes hőmérsékleten történjen, ne túl száraz vagy nedves helyen! Kívánjuk, hogy játékunk sok szép közös élménnyel gazdagítson kicsiket és nagyokat egyaránt!

3 RO Ferma găinuşelor Atenţie! A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani, deoarece conţine piese mici ce pot fi înghiţite! Joc pentru 2-4 persoane cu vârsta peste 4 ani. Conţinut: 1 tablă din lemn, 9 găinuşe şi 45 de ouă Jocul: 1. prima variantă de joc: Ghicitul ouălor Împărţiţi ouăle în cuiburi astfel încât în primul să se pună doar 1 ou, în următorul 2, apoi 3... şi în ultimul 9 bucăţi de ouă, după care aşezaţi găinuşele pe cuib! Jucătorul cel mai tânăr alege un cuib şi ghiceşte câte ouă sunt în el, după care ridică găinuşa să vadă dacă a ghicit numărul ouălor! Dacă a ghicit, atunci poate să scoată un ou. Merită să fiţi atenţi şi să reţineţi, când celălalt jucător descoperă un cuib, câte ouă au fost în el. În următoarele 6 runde se va dovedi care jucător a fost cel mai atent. Câştigătorul va fi cel care va aduna cele mai multe ouă în cele 6 runde. 2. a doua variantă de joc: Goana după ouă Regulile şi descrierea jocului sunt aceleaşi ca şi la Ghicitul ouălor Jocul se termină atunci când: a) în cazul a 2 jucători unul a adunat mai mult de 23 ouă; b) în cazul a 3 jucători unul a adunat mai mult de 15 ouă; c) în cazul a 4 jucători unul a adunat mai mult de 12 ouă; 3. a treia variantă de joc: Cele 4 ouă afurisite Împărţiţi între voi câte 4-4 ouă, iar restul le puneţi de preferinţă în cuib astfel încât în fiecare să fie minim 2 ouă! Scopul este să scăpaţi cât mai repede de cele 4 ouă. Primul jucător ridică o găinuşă! Jucătorul poate pune în cuib atâtea ouă dintre ouăle proprii, câte se găsesc în cuib, dar numai în cazul în care în cuib sunt mai puţin de 4 ouă. În cazul în care sunt mai mult de 4 ouă în cuib, aşezaţi găinuşa la loc şi urmează următorul jucător. Jocul continuă până când unul dintre jucători aşează toate cele 4 ouă în cuib. Scopul jocului: dezvoltă memoria, aptitudinile de numărare şi spiritul competitiv. Instrucţiuni de utilizare: Vă rugăm păstraţi ambalajul şi instrucţiunile de utilizare, deoarece vă pot fi utile pe viitor! Vă atragem atenţia că materialul de bază este din lemn care într-un anumit mediu reacţionează, de aceea trebuie păstrat la o temperatură constantă! Distracţie plăcută!

4 SK Slepačia farma Pozor! Hra obsahuje malé častice, ktoré môže dieťa ľahko prehltnúť, preto ich nedávajte deťom do 3 rokov! Nevhodné pre deti do 4 rokov! Hru môžu hrať 2-4 osoby. Obsah: 1 ks drevenej tabule, 9 sliepok a 45 vajíčok Priebeh hry: 1. možnosť hry: Tipovanie vajíčok Rozdeľte vajíčka do hniezd takým spôsobom, aby v prvom hviezde bolo 1 vajíčko, v druhom 2, v 3... a v poslednom 9 vajíčok, potom posaďte sliepky na hniezda! Najmladší hráč si vyberie jedno hniezdo, tipne si, koľko vajíčok v ňom môže byť a zdvihne sliepku, aby zistil, či uhádol! Ak tipoval správne, tak si jedno vajíčko môže vybrať. Treba byť pozorný a sledovať, keď druhý hráč odkryje hniezdo, aby sme vedeli koľko v ňom bolo vajíčok. V nasledujúcich šiestich kolách zistíme, kto ako sledoval! Hru vyhráva ten, kto počas šiestich kôl nazbiera čo najviac vajíčok. 2. možnosť hry: Lov na vajíčka Pravidlá a priebeh hry sú rovnaké ako pri Tipovaní vajíčok. Koniec hry je vtedy, ak... a) v prípade 2 hráčov sa jednému podarí pozbierať viac ako 23 vajíčok b) v prípade 3 hráčov sa jednému podarí pozbierať viac ako 15 vajíčok c) v prípade 4 hráčov sa jednému podarí pozbierať viac ako 12 vajíčok 3. možnosť hry: Nezbedné 4 vajíčka Na začiatku hry si medzi sebou rozdeľte 4-4 vajíčka, ostatné rozdeľte ľubovoľne do hniezd tak, aby v každom boli minimálne 2! Cieľom hry je, aby ste sa čím skôr zbavili všetkých 4 vajíčok. Prvý hráč zdvihne jednu sliepku! Do hniezda môže vložiť toľko vajíčok zo svojich, koľko našiel v hniezde, ale len vtedy, keď ich je tam menej ako 4. Ak sú vo vybranom hniezde viac ako 4 vajíčka, nemôže dať do hniezda ani jedno, ale musí vrátiť sliepku na hniezdo. A nasleduje ďalší hráč. Hra trvá dovtedy, kým sa niektorému hráčovi nepodarí všetky vajíčka vložiť do hniezda. Cieľ hry: rozvíjanie pamäte, matematického a taktického myslenia. Návod na použitie: Obal hračky a návod na použitie uschovajte, pretože informácie nachádzajúce sa na týchto dokumentoch môžete ešte v budúcnosti potrebovať! Radi by sme Vás upozornili, že hračka je vyrobená z dreva, preto ju skladujte na stredne vlhkom mieste, aby sa nezosušila, ani nenavlhla! Prajeme Vám, aby radosť z tejto hry splnila Vaše očakávania a obohatila všetkých o veľa dobrých skúseností ako i krásnych zážitkov!

5 SLO Farma jajc Pozor! Igrača vsebuje majhne delce, zato ni primerna za otroke mlajše od 3 let! Igra za 2-4 osebe od 4. Leta starosti. Vsebina: 1 lesena tabla, 9 kokošk in 45 jajc Opis igre: 1. način igranja: Ugani koliko jajc Razdelite jajca v gnezda tako, da v prvo gnezdo položite eno jajce, v drugo dve, tretje tri...itd., v zadnje gnezdo pa devet jajc in postavite kokoške na gnezda, prekrijte jajčka. Najmlajši igralec začne z igro. Izabere eno gnezdo in ugotavlja koliko jajc je v gnezdu pod kokoško. Če ugotovi, lahko vzame eno jace. Ostali pozorno spremljajo igro in preštevajo jajca v gnezdih. V približno 6 krogih se bo izkazalo, kdo je bil najbolj pozoren. Zmagovalec igre je tisti, ki v 6 krogih zbere največ jajc. 2. način igranje: Lov na jajca Pravila igre so ista kot pri prvem načinu igranja, potek igre pa je naslednji: a) igrata dva in eden igralec zbere več kot 23 jajc b) igrajo trije in eden od njih zbere več kot 15 jajc c) igrajo štirje in eden zbere več kot 12 jajc 3. način igranja: Joj, ta čtrto! Na začetku igre razdelite vsakemu po 4 jajca, a ostale razdelite v gnezda tako, da bo v vsakem najmanj 2 jajci. Cilj igre, čim prej se znebiti 4 jajc. Prvi igralec eno kokoško z gnezda! V gnezdo lahko položi toliko jajc, kolikor jih je našel v gnezdu, vendar samo, če je v gnezdu manj kot 4 jajca. Če je več kot 4 jajca, potem ne more odložiti nobenega jajca, nadaljuje naslednji igralec. Igra se konča ko se nekdo znebi vseh svojih 4 jajc. Cilj igre: pomnenje, štetje in taktičo razmišljanje. Navodila: Prosimo, da shranite originalna navodila in embalažo! Bodite pozorni na to, da je igrača narejena iz lesa, ki je naravni material. Igro hranite pri sobni temperaturi in v suhem prostoru! Upamo, da bo igra v zadovoljstvo in veselje tako malim kot velikim!

6 SRB Farma jaja Pažnja! Igračka je sastavljena od sitnih komada, molimo ne davati deci mlađoj od 3 godine! Igra za 2-4 osobe od 4 godine. Sadržaj: 1 drvena tabla, 9 kokošaka i 45 jaja Opis igre: 1. varijanta: Tipovanje jaja Podelite jaja u gnezdo tako da u prvoj ima jedan, u drugoj dva, trećoj tri itd., u zadnjoj devet komada, i stavite kokoške da sednu na gnezdo, tj. prekriti jaja. Najmlađi igrač počinje igru. Izabere jedno gnezdo i tipuje koliko jaja ima ispod. Ako pogodi, izvadi jedno jaje. Ostali treba da prate pažljivo gnezda i da broje jaja. U narednih 6 kruga će se odati ko je najviše bio pažljiv. Igru dobije taj ko je skupio najviše jaja u 6 krugova. 2. varijanta: Lovac na jaja Pravila igre su iste kao kod tipovanja jaja, igra onda gotova ako: a) igraju dvoje i jedan igrač skupi više od 23 jaja b) igraju troje i jedan od njih skupi više od 15 jaja c) igraju četvoro i jedan je skupio više od 12 jaja 3. varijanta: Jao, onaj četvrti! Na početku igre podelite svakom po 4 jaja, a ostalo razdeliti u gnezda tako da u svakom ima minimum 2 komada. Cilj igre, što pre osloboditi se od 4 jajeta. Prvi igrač nek podigne jednu kokošku! Može da stavi u gnezdo od svojih jaja toliko, koliko je pronašao, ali samo ako ima manje od 4 komada. Ako ima više od 4, onda ne može da stavi nijednu, na redu je sledeći igrač. Igra se završava kad se neko oslobodi od svih 4 jajeta. Cilj igre: moć memorije, brojanja i taktičkog razmišljanja. Uputstvo: Molimo zadržite uputstvo i pakovanje, jer sadrže za Vas korisne informacije, koje će vam zatrebati u buduće! Igračke su od drveta, treba obraćati pažnju prilikom odlaganja da ne bude na jako suvom ili vlažnom mestu! Želimo vam da naše igračke pružaju Vam puno zadovoljstvo i zajednički doživljaj sa malima i velikima takođe!

PRAVIDLA CZ PRAVIDLÁ sk

PRAVIDLA CZ PRAVIDLÁ sk PRAVIDLA CZ PRAVIDLÁ sk CZ Hra pro 2 3 hráče Délka hry: 15 min Herní materiál: 1 herní plán 15 pevných kartiček s úkoly 1 dřevěná figurka Krtečka 1 dřevěná kostka s barvami Krteček by si chtěl hrát, ale

Více

200-01 Pirátský poklad

200-01 Pirátský poklad CZ 200-01 Pirátský poklad Upozornění! Hra obsahuje malé částice, které může dítě lehce spolknout, proto ji nedávejte dětem do 3 let! Hra určená pro 1-2 osoby od 3 let. Obsah: 6 oboustranných karet (mapy

Více

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp item 07 142 C item 07 142 Návod k použití Univerzální přenosná nabíječka akumulátorů 6 nebo 12V 4,2A, napájení 230V.

Více

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 S Á ČK Y NA PS Í E XK RE ME N TY SÁ ČK Y e xk re m en t. p o ti sk P ES C Sá čk y P ES C č er né,/ p ot is k/ 12 m y, 20 x2 7 +3 c m 8.8 10 bl ok

Více

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou!

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Tvrdé podání ven z kurtu, které soupeř odvrací skvělým returnem. Následuje nepodařený lob a výměnu ukončuje nekompromisní smeč! Na cestě k vítězství

Více

Reklamaèní øád. L205 - postel. Reklamaèný poriadok. Prodejce Predajca. Pøevzetí Prevzatie. Datum Dátum. Podpis

Reklamaèní øád. L205 - postel. Reklamaèný poriadok. Prodejce Predajca. Pøevzetí Prevzatie. Datum Dátum. Podpis CZ Reklamaèní øád Záruèní lis t / Záruèn ý list Na tento výr obek poskytuje výrobce záruèní dobu v délce mìsícù. Pokud není na prodávané vìci, jejím obalu nebo návodu k ní pøipojeném vyznaèena v souladu

Více

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla Cˇ e s k á P r a V I d l a C Esk A Pr Av i dla Obsah 20 figurek průzkumníků ve 4 různých barvách 1 zeď s hieroglyfy 1 herní deska 7 destiček podlahy ``kámen a písek`` 16 skarabů 6 malých karet prokletí

Více

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10)

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10) Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut Obsah 200 destiček: 112 letních a 88 zimních destiček Potrava bobule = 1 bod (30 letních/30 zimních destiček) hlízy = 2 body (18/18) Vzácný majetek

Více

GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ

GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ VLASTNOSTI - Precizní optickı senzor (AVAGO 5050) s rozli ením 2500 DPI - Pokroèilı software s editorem maker a profilù - 6 programovatelnıch tlaèítek - Nastavitelné re

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE Úvod Děkujeme,že jste si vybrali naši bezdrátovou klávesnici s bezdrátovou optickou myší.pracuje s digitální rádio technologií zaručující bezproblémovou komunikaci

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

SimOS. Jakub Doležal Radek Hlaváček Michael Očenášek Marek Reimer

SimOS. Jakub Doležal Radek Hlaváček Michael Očenášek Marek Reimer SimOS Uživatelská příručka Jakub Doležal Radek Hlaváček Michael Očenášek Marek Reimer 1 Obsah 1 Úvodní obrazovka 3 2 Herní obrazovka 3 2.1 Tlačítka Spustit a Pozastavit............................... 3

Více

Co nás čeká v měsíci ÚNORU?

Co nás čeká v měsíci ÚNORU? Co nás čeká v měsíci ÚNORU? 2.2. zápis do 1. ročníku téma LES 2.2. projekt na téma LES 9.2. karneval ve škole 15.-19.2. jarní prázdniny 22.2. poslední lekce plavání 23.2. divadlo ve Vamberku pro 1. a 2.

Více

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl S herním materiálem pro 5. hráče Rozšíření musí být hráno s hrou Doba kamenná Příprava Obsah: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek (černé) 3 černé dřevěné

Více

Pohádkový kufřík. Rozprávkový kufrík

Pohádkový kufřík. Rozprávkový kufrík Pohádkový kufřík Manuál pro práci s dětmi Rozprávkový kufrík Manuál pre prácu s deťmi Odborný garant a autor manuálu: Mgr. Eva Svobodová Co je pohádkový kufřík Tento nový český produkt určený především

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

Počet hráčů: 3 6 Věk: 8+ Hrací doba: cca 15 minut

Počet hráčů: 3 6 Věk: 8+ Hrací doba: cca 15 minut Počet hráčů: 3 6 Věk: 8+ Hrací doba: cca 15 minut V této hře se to hemží kozami a ty jich musíš získat co nejvíce. Ale najednou je jejich počet limitován a ty už žádné kozy nechceš! Nebohá zvířata tedy

Více

PROFIL FIRMY. Vitajte u firmy ELEKTRA Tailfingen!

PROFIL FIRMY. Vitajte u firmy ELEKTRA Tailfingen! PROFIL FIRMY Vitajte u firmy ELEKTRA Tailfingen! V obore rozvodov elektrickej energie je firma ELEKTRA-Tailfingen Schaltgeräte GmbH & Co. KG doma. Už viac než 80 rokov znamená meno ELEKTRA synonymum pre

Více

M a l t é z s k é n á m. 1, 1 1 8 1 6 P r a h a 1

M a l t é z s k é n á m. 1, 1 1 8 1 6 P r a h a 1 0. j. : N F A 0 0 2 9 7 / 2 0 1 5 N F A V ý r o1 n í z p r á v a N á r o d n í h o f i l m o v é h o a r c h i v u z a r o k 2 0 1 4 N F A 2 0 1 5 V ý r o1 n í z p r á v a N á r o d n í h o f i l m o v

Více

Robot kuchenny typ 880.5 z sokowirówką (uzupełnienie instrukcji obsługi robota kuchennego)

Robot kuchenny typ 880.5 z sokowirówką (uzupełnienie instrukcji obsługi robota kuchennego) PL INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA (2-5) Robot kuchenny typ 880.5 z sokowirówką (uzupełnienie instrukcji obsługi robota kuchennego) CZ NÁVOD K POUŽITÍ (6-9) Kuchyňský robot typ 880.5 s odšťavňovačem (doplnění návodu

Více

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA 371/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů ve znění vyhlášky č. 632/2004

Více

Úlohy domácího kola kategorie C

Úlohy domácího kola kategorie C 50. ročník Matematické olympiády Úlohy domácího kola kategorie 1. Najděte všechna trojmístná čísla n taková, že poslední trojčíslí čísla n 2 je shodné s číslem n. Student může při řešení úlohy postupovat

Více

Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti használati utasítás fordítása

Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti használati utasítás fordítása 8841022 8841023 8841024 řezačka obkladů HEAVY DUTY / CZ Rezačka obkladov HEAVY DUTY / SK Csempevágó, HEAVY DUTY / HU Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti használati utasítás

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

materiál č. šablony/č. sady/č. materiálu: Autor: Karel Dvořák Vzdělávací oblast předmět: Informatika Ročník, cílová skupina: 8.

materiál č. šablony/č. sady/č. materiálu: Autor: Karel Dvořák Vzdělávací oblast předmět: Informatika Ročník, cílová skupina: 8. Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací VY_32_INOVACE_IN8DV_05_02_17

Více

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Outlook manuál BeeOnline Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Otev ení programu Microsoft Office Outlook 2007 Program Microsoft Office Outlook 2007 provedeme poklepáním na následující

Více

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti)

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) Máte doma děti a nevíte, čím je motivovat, přitáhnout ke cvičení a zapojit některé aktivity do jejich dne? Mám pro vás sadu cvičení, které se dají velmi

Více

Zlodějské kvarteto Ovoce a zelenina

Zlodějské kvarteto Ovoce a zelenina Zlodějské kvarteto Ovoce a zelenina Hana Cídlová, Jana Holásková Katedra chemie Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, Česká republika e-mail: cidlova@centrum.cz Milí přátelé! Připravily jsme

Více

3portová PCI karta FireWire Sweex FB000011 4portová PCI karta FireWire Sweex FB000010

3portová PCI karta FireWire Sweex FB000011 4portová PCI karta FireWire Sweex FB000010 3portová PCI karta FireWire Sweex FB000011 4portová PCI karta FireWire Sweex FB000010 Úvod Děkujeme vám za zakoupení této PCI karty FireWire Sweex. Tato karta vám přináší řadu výhod: - Maximální rychlost

Více

2. ÚČEL POUŽITÍ PŘÍSTROJE...

2. ÚČEL POUŽITÍ PŘÍSTROJE... Obsah Strana 1. ÚVOD... 3 2. ÚČEL POUŽITÍ PŘÍSTROJE... 3 Detektor kouře Obj. č.: 75 01 70 3. VÝBĚR MÍSTA MONTÁŽE... 3 MONTÁŽ DETEKTORŮ KOUŘE V JEDNOPODLAŽNÍM DOMĚ (BYTĚ)... 4 MONTÁŽ DETEKTORŮ KOUŘE VE

Více

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Pokud používáte měl bych, je na čase to změnit Dostáváte se do situací, ve kterých používáte slovní spojení měl bych nebo

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2 (DUM)

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2 (DUM) VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2 (DUM) Vy_32_inovace_015_Jo7 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor (okruh): Vyučovací předmět: Téma: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Co se děje v trávě? Zuzana Musilová Cíl: vnímat živou i neživou přírodu všemi smysly, rozvíjet v dětech schopnost chránit ji a učit se ji chápat, položit základy k celoživotnímu vzdělávání, umět pomoci

Více

Pan-európsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci Reprezentatívne výsledky za 27 členských štátov Európskej únie

Pan-európsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci Reprezentatívne výsledky za 27 členských štátov Európskej únie Pan-európsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci Reprezentatívne výsledky za 2 členských štátov Európskej únie Balík obsahuje výsledky za EÚ 2 a za Slovensko Návrh prieskumu

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum Sp.zn. sukls134657/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky Lidocaini hydrochloridum monohydricum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože

Více

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY Počet hráčů: 2-6 Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 min. Obsah: 66 hracích karet: 45 karet s čísly (hodnota 0 8 čtyřikrát, hodnota 9 devětkrát), 21 speciálních karet (9 karet Výměna, 7 karet Špehuj, 5 karet

Více

o d e vz d á v e j t ek o m p l e t n í, / n e r o z e b r a n é /, a b y s e t y t o

o d e vz d á v e j t ek o m p l e t n í, / n e r o z e b r a n é /, a b y s e t y t o o b d o b í : X e r v e n e c s r p e n z á í 2 0 1 1 U S N E S E N Í Z A S T U P I T E L S T V A Z v e e j n é h o z a s e d á n í Z a s t u p i t e l s t v a o b c e d n e 3 0. 6. 2 0 1 1 p r o s t e

Více

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,-

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,- projektů příloha PROTOKOLU HODNOCENÍ projektů Program podpory environmentální výchovy dětí a mládeže města Český Krumlov v roce 0 Výzva č. Opatření, min. : 5.000,-, max. : 0.000,-, spoluúčast min.: 0 Projekty

Více

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona Idea hry Zlato elfů je rozšíření Elfenlandu a nedá se hrát samostatně. Přídavek peněz, dražby a magie dělá Elfenland mnohem taktičtější a zajímavější. Herní materiál 65 zlatých

Více

Daňový systém Slovenska. JUDr. Michael Kohajda, Ph.D. 11. listopadu 2013

Daňový systém Slovenska. JUDr. Michael Kohajda, Ph.D. 11. listopadu 2013 Daňový systém Slovenska JUDr. Michael Kohajda, Ph.D. 11. listopadu 2013 Systém daní na Slovensku Systém daní na Slovensku Daně přímé Daň z příjmu Daň z příjmu fyzických osob Daň z příjmu právnických osob

Více

I. ročník M E M O R I Á L U

I. ročník M E M O R I Á L U Tělovýchovná jednota S u š i c e oddíl kopané - 312040 342 01 Sušice 2, Fr. Procházky 119 telefon: 376 523 275 stadión Sušice, Volšovská 42 stadión: 376 523 273 e-mail: susicefotbal@centrum.cz Tělovýchovná

Více

Porada SOMu 11. - 12. 2. 2011

Porada SOMu 11. - 12. 2. 2011 Porada SOMu 11. - 12. 2. 2011 Přítomni: Vlastik Stejskal, Jiří Hölbling, Adéla Holibková, Gabča Halušková, Martin Koutecký, Štěpán Groll, Barča Halušková, Hanka Chroustová, Eva Urbanová, Tomáš Koutecký

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu Lepší dřevo pro Vaši terasu Návod k montáži a pokyny pro údržbu Open-Air sezóna začíná! Gratulujeme! S podlahovými profily biwood jste získali vysoce kvalitní výrobek z inovativního materiálu WPC. Teď

Více

ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg

ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg Příbalová informace: informace pro uživatele Analergin Neo 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Odpovědný projektant : Ing. Jiří Bilík. Vypracoval : Ing. Jiří Bilík. Investor : Město Karolinka Radniční náměstí 42, 756 05 Karolinka

Odpovědný projektant : Ing. Jiří Bilík. Vypracoval : Ing. Jiří Bilík. Investor : Město Karolinka Radniční náměstí 42, 756 05 Karolinka s t u d i e Hasičská zbrojnice stavební úpravy a přístavba, přeložka telekomunikačního kabelu, přeložka kabelu NN,přeložka veřejného osvětlení, vnitřní splaškové kanalizace, vnitřní kanalizace pro odvod

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Obr. 1 Obr. 2 otevřená zavřená vzduchová klapka Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Téma / kapitola Mendelova 2. stupeň Základní Zdravověda

Více

Prameny. Hry středověku

Prameny. Hry středověku Vypracoval: Lukáš Hetmánek 438553 Stolní hry ve středověku Mezi jedny z nejoblíbenějších volnočasových aktivit člověka patří nepochybně hra. Hra a hraní si jde ruku v ruce s lidským bytím a za mnoho let

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

Návod na obsluhu, zapojení a montáž domácích telefonů 4 FP 211 21-22

Návod na obsluhu, zapojení a montáž domácích telefonů 4 FP 211 21-22 STROPKOV, a.s. výrobca telekomunikačnej techniky TESLA STROPKOV a.s. 091 12 Stropkov SLOVAKIA Návod na obsluhu, zapojení a montáž domácích telefonů 4 FP 211 21-22 Výhradné zastúpenie v ČR: TESLA Stropkov

Více

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Důležité bezpečnostní informace pro pacienty léčené přípravkem MabThera 1 Co byste měl(a) vědět o přípravku MabThera Pokud máte revmatoidní artritidu (RA), pak

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Dostavba splaškové kanalizace - Prostřední Bečva a Horní Bečva, zhotovitel, dle vyhlášky č. 232/2012 Sb. Zadavatel Dobrovolný svazek obcí Prostřední Bečva a Horní Bečva Sídlo

Více

Návod na pou ití/ Návod na pou itie. CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem)

Návod na pou ití/ Návod na pou itie. CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem) Návod na pou ití/ Návod na pou itie CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem) Implantát pro léèbu jasnì definovanıch po kození chrupavky kolena a kotníku do velikosti a 34 mm. CaReS - 1S

Více

Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: MATEMATIKA TŘETÍ MGR. JÜTTNEROVÁ 15. 9. 2012 Název zpracovaného celku: KOMBINACE, POČÍTÁNÍ S KOMBINAČNÍM ČÍSLY

Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: MATEMATIKA TŘETÍ MGR. JÜTTNEROVÁ 15. 9. 2012 Název zpracovaného celku: KOMBINACE, POČÍTÁNÍ S KOMBINAČNÍM ČÍSLY Předmět: Ročík: Vytvořil: Datum: MATEMATIKA TŘETÍ MGR. JÜTTNEROVÁ. 9. 0 Název zpracovaého celku: KOMBINACE, POČÍTÁNÍ S KOMBINAČNÍM ČÍSLY DEFINICE FAKTORIÁLU Při výpočtech úloh z kombiatoriky se používá!

Více

TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9. Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9. Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY CZ TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9 Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Z zájmu vyhnutí se úrazům elektrickým proudem zařízení

Více

INTELIGENTNÍ DŮM. Zdeněk Kolář, Viktor Daněk. Střední průmyslová škola sdělovací techniky Panská 856/3, 110 00 Praha 1

INTELIGENTNÍ DŮM. Zdeněk Kolář, Viktor Daněk. Střední průmyslová škola sdělovací techniky Panská 856/3, 110 00 Praha 1 Středoškolská technika 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT INTELIGENTNÍ DŮM Zdeněk Kolář, Viktor Daněk Střední průmyslová škola sdělovací techniky Panská 856/3, 110 00 Praha

Více

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A VLASTNOSTI Instalace do dvousloupcového tlačítkového panelu 725 nebo DOMUS AURA Svorkovnice pro připojení 18 tlačítek přímo k modulu Při

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 9 číslo 5 květen 2016 CESTY KOLEM SVĚTA S CHARITOU OČIMA ŽÁKYNĚ ZŠ HALENKOV Pracovníci této organizace se nejen starají o nemocné lidi, ale tento rok pořádají

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PRATIKO MAXI TROLLEY

PRATIKO MAXI TROLLEY Návod k obsluze Přenosná chladnička PRATIKO MAXI TROLLEY TK 53 Vysoké napětí! Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Použití ovladačů, nastavení nebo jiných postupů, jako jsou doporučované v tomto

Více

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz Metodika k použití počítačové prezentace A Z kvíz Mgr. Martin MOTYČKA 2013 1 Metodika

Více

Před samotnou tvorbou ještě pár rad.

Před samotnou tvorbou ještě pár rad. Účel tohoto dokumentu a mé práce je ten, naučit vás jak zacházet s textovou hrou a jejím vytvářením. Doufám tedy, že popis a dokumentace k tomu postačí. Pro tento případ si ovšem zvolím jen jednoduchý

Více

Pat a Mat na výletě 3.4 Na hracím plánu jsou dvě takové dopravní

Pat a Mat na výletě 3.4 Na hracím plánu jsou dvě takové dopravní Hra obsahuje: Hrací plán, hrací kostka. Hra je určena pro dva až čtyři hráče, ve hře tak mohou být dvě postavičky Pata a dvě Mata, které jsou odlišeny barvou podstavce. Příprava hry 1.1 Hráči si vyberou

Více

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál DPC-D218ID Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných Uživatelský manuál Části a funkce Svorkovnice +12V:12VDC výstup napájení LK-(GND): Zámek - zem LK+(COM): Zámek - 12 VDC. NO.: relé kontakt NO EB+:

Více

00000 minimalka_wid.psd

00000 minimalka_wid.psd 00000 minimalka_wid.psd TREFL SA, Kontenerowa 25 81-155 Gdynia, Poland www.trefl.com Made in Poland Disney 00000 OSTRZEŻENIE Istnieje ryzyko zadławienia się małymi elementami. Prosimy zachować opakowanie

Více

Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti felhasználói kézikönyv fordítása

Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti felhasználói kézikönyv fordítása 910184 Momentový klíč / CZ Momentový kľúč / SK Nyomatékkulcs / HU Původní návod k použití Preklad pôvodného návodu na použitie Az eredeti felhasználói kézikönyv fordítása 1 extol prem i u m Návod pro nastavení

Více

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002 Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 Těsnící materiály Sika - spárové pásy Druh Sika - spárové pásy jsou elastické profily z umělých hmot na bázi měkčeného polyvinylchloridu (PVC). Rozlišujeme

Více

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Hra je nejlépe hratelná ve 3-5 hráčích, při 6 hráčích se neúměrně prodlužuje. Speciální pravidla

Více

(1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013

(1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013 (1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013 Preferované hodnoty chemického složení vody Minimum Ideální Maximální Volný chlór 2 ppm 2 4 ppm 5 ppm ph 7,2 7,2 7,6 7,8 Celková alkalita (TA)

Více

Spevník Brambornavrátenia

Spevník Brambornavrátenia Spevník Brambornavrátenia 2008 I podal im Prorok oválny predmet a riekol: Nebudete viac hladova, lebo ja vám nesiem svätę pokrm. Nebudete viac ízni, lebo z neho dostanete nápoj opojnę. Nebudete viac bojova,

Více

GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786

GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786 GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786 CZ CZ CZ 1 3x 2 1x 3 1x 4 1x 5 1x 6 1x 7 1x 8 9 10 1x 11 12 1x 13 14 1x 1. připevněte podpěry (8) pro nohy grilu (9+15). Připojte nohy (9+15) k ohništi grilu (7)

Více

KONTROLA HLADINY OLEJE u převodovek ALLISON řady 3000 a 4000

KONTROLA HLADINY OLEJE u převodovek ALLISON řady 3000 a 4000 KONTROLA HLADINY OLEJE u převodovek ALLISON řady 3000 a 4000 ÚVOD Tato stručná příručka popisuje postup kontroly hladiny oleje u převodovek Allison řady 3000 a 4000, tedy včetně odvozených verzí, jako

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente

Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente Manuel d'utilisation Benutzerhandbuch Manual del Usuario Manuale utente bsah 2 2 3 4 4 5 7 7 7 9 9 11 11 12 12 13 13 14 14 15 16 16 16 1 4 5 1 2 3 3 2 Link Power 6 4 Sensor 7 8 5 6 9 7 8 1 9 10 10 Link

Více

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A sp. zn. 095 Ex 1278/14/U 02-033 D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A Soudní exekutor Exekutorského úřadu Prahy 4 J U D r. J a n a T v r d k o v á, oprávněná k vedení exekuce na základě pověření Okresního soudu

Více

PORTABLE COURT SYSTEM MODEL 510

PORTABLE COURT SYSTEM MODEL 510 SURE SHOT PORTABLE COURT SYSTEM MODEL 510 POKYNY K MONTÁŽI OPOMENUTÍ SEZNÁMIT SE V PLNÉM ROZSAHU S POKYNY K MONTÁŹI MŮŽE MÍT ZA NÁSLEDEK VÁŽNÉ ZRANĚNÍ Před zahájením montáźe se důkladně seznamte s pokyny

Více

Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum

Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Instruction CZ HU PL RO SK SLO SRB. Item-No.: 122-21

Instruction CZ HU PL RO SK SLO SRB. Item-No.: 122-21 Instruction CZ HU PL RO SK SLO SRB Item-No.: 122-21 122-21 Souprava malého mistra CZ Pozor! Nevhodné pro děti do 3 let! Při používání hračky je doporučený dohled dospělé osoby! Hra pro 1 osobu od 3 let.

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum Příbalová informace: informace pro uživatele Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

4 DVOJMATICOVÉ HRY. Strategie Stiskni páku Sed u koryta. Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0)

4 DVOJMATICOVÉ HRY. Strategie Stiskni páku Sed u koryta. Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0) 4 DVOJMATICOVÉ HRY Strategie Stiskni páku Sed u koryta Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0) 125 DVOJMATICOVÁ HRA Je-li speciálně množina hráčů Q = {1, 2} a prostory strategií S 1, S 2

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 CS Příručka pro uživatele HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Čeština 1 Gratulujeme Gratulujeme k nákupu a vítáme vás mezi uživateli

Více

V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M

V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M VEAEJNA OBCHODNÍ SPOLEČNOST v EXPEDICE HEXAGONIA MUSIC LOGIC V, URČENO PRO POČÍTAČE : DELTA SINCLAIR ZX - SPECTRUM A/128 DIDAKTIK GAMA. DIDAKTIK M INSTRUCTION MANUAL ( C ) 1991 EXPEDICE První im podivnou

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ OSTŘIČKY NOŽŮ OŘEZU

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ OSTŘIČKY NOŽŮ OŘEZU NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ OSTŘIČKY NOŽŮ OŘEZU 1. Úvod Tento návod slouží jako dodatek k návodu k používání elektrické stolní brusky a omezuje oblast jejího použití pro ostření nožů ořezu průmyslových šicích strojů.

Více

Smyslová soustava člověka (laboratorní práce)

Smyslová soustava člověka (laboratorní práce) Zvyšování kvality výuky v přírodních a technických oblastech CZ.1.07/1.1.28/02.0055 Smyslová soustava člověka (laboratorní práce) Označení: EU-Inovace-Př-8-34 Předmět: přírodopis Cílová skupina: 8. třída

Více

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 *************************************************************** Vážní spoluobčané, v měsíci únoru byly po krátké zimní přestávce

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

1. LINEÁRNÍ APLIKACE OPERAČNÍCH ZESILOVAČŮ

1. LINEÁRNÍ APLIKACE OPERAČNÍCH ZESILOVAČŮ 1. LNEÁNÍ APLKACE OPEAČNÍCH ZESLOVAČŮ 1.1 ÚVOD Cílem laboratorní úlohy je seznámit se se základními vlastnostmi a zapojeními operačních zesilovačů. Pro získání teoretických znalostí k úloze je možno doporučit

Více

Příklad 1.3: Mocnina matice

Příklad 1.3: Mocnina matice Řešení stavových modelů, módy, stabilita. Toto cvičení bude věnováno hledání analytického řešení lineárního stavového modelu. V matematickém jazyce je takový model ničím jiným, než sadou lineárních diferenciálních

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

bugaboo bee bugaboo cameleon bugaboo gecko bugaboo frog vložka do sedačky

bugaboo bee bugaboo cameleon bugaboo gecko bugaboo frog vložka do sedačky bugaboo bee bugaboo cameleon bugaboo gecko bugaboo frog vložka do sedačky použití této příručky Vložka do sedačky může být v okamžiku jednoduše připevněna k vašemu Bugaboo kočárku. Vydali jsme srozumitelnou

Více

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Naše novinka vychází z maximální snahy potěšit pivní gurmány originální specialitou, která bude plně respektovat

Více

SALOON. sprchové dveře do niky. Důležitá upozornění. návod k instalaci a obsluze. Vážení uživatelé!

SALOON. sprchové dveře do niky. Důležitá upozornění. návod k instalaci a obsluze. Vážení uživatelé! sprchové dveře do niky SALOON návod k instalaci a obsluze Vážení uživatelé! Blahopřejeme Vám k nákupu našich sprchový dveří. Česká společnost ARTTEC s.r.o. dodává na trh zboží v cenách, do nichž není zahrnuta

Více

Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 ZPRACOVÁNÍ ODPADŮ A JEJICH VYUŽITÍ ČLOVĚKEM 7. ročník

Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 ZPRACOVÁNÍ ODPADŮ A JEJICH VYUŽITÍ ČLOVĚKEM 7. ročník Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 ZPRACOVÁNÍ ODPADŮ A JEJICH VYUŽITÍ ČLOVĚKEM 7. ročník DOPORUČENÝ ČAS NA VYPRACOVÁNÍ: 20 minut INFORMACE K TÉMATU: CIVILIZACE PLNÁ ODPADŮ Produkce odpadů stále

Více

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem.

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem. Lekce 11 Komunikace: Studenti se naučí základní slovní zásobu a komunikaci na téma Lidské tělo a U doktora. Budou umět podat základní informace o svém zdravotním stavu a porozumí jednoduše formulovaným

Více

Ú v o d... 15. K ojení... 24 Energie / Tekutiny / Bílkoviny / Tuky / Vitamíny a minerály / Zakázané ovoce"

Ú v o d... 15. K ojení... 24 Energie / Tekutiny / Bílkoviny / Tuky / Vitamíny a minerály / Zakázané ovoce OBSAH Ú v o d... 15 STR A V A T Ě H O T N É A K O J ÍC Í Ž E N Y... 17 T ě h o te n s tv í... 17 P rvní príznaky těhotenství / Co s ranní nevolností? / Co s pálením žáhy? / Zácpa - častý problém / Energie

Více

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 9565CLR 1 1 002978 2 001035 3

Více

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj.

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. Ej horenka horuje 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. 2. Ej, běžela ovečka, ej, hore do kopečka, ej, a beránek za nu, ej, vyskočil si na ňu. 3. Ej, gajdošku

Více