Obsah 01 Logo 02 Symbolika 03 Barvy 04 Vztahy 05 Ochranný prostor 06 Barevné variace 07 Alternativní layout 08 Doplňkový prvek 09 Slogan

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obsah 01 Logo 02 Symbolika 03 Barvy 04 Vztahy 05 Ochranný prostor 06 Barevné variace 07 Alternativní layout 08 Doplňkový prvek 09 Slogan"

Transkript

1 Logomanuál

2 Obsah 01 Logo 1 02 Symbolika 3 03 Barvy 9 04 Vztahy Ochranný prostor Barevné variace Alternativní layout Doplňkový prvek Slogan Typografie Ochrana použití Vizitka Dopisní papír Obálka Razítko Poznávací znaky brandu Corporate Identity 39

3 01 Logo 1

4 01 Logo 2 Logomark Logotype Slogan

5 02 Symbolika 3 Spoj, symbolizující vlastnost nástroje spojovat informace z různých zdrojů ve smysluplný celek.

6 02 Symbolika 4 Křižovatka, symbolizující schopnost nástroje pomoc při rozhodování.

7 02 Symbolika 5 Znak Hippies, symbolizující revolučnost nástroje v oblasti finančního reportování.

8 02 Symbolika 6 OLAP kostka - nástroj organizace dat, který umožňuje nahlížet na věc z různých hledisek.

9 02 Symbolika 7 3D výřez menší kostky ve větší kostce symbolizující vlastnost mnohopohledovosti.

10 02 Symbolika 8 3D umístění menší kostky uvnitř větší kostky, symbolizující spojení světa financí s vesmírem IT.

11 03 Barvy 9 Bílá RGB FFFFFF CMYK Bílá vyzařuje dle Feng Shui teorie energii kovu. Asociuje vlastnosti jako studený, pevný, většinou stabilní a působí spíše přísně. Bílá navozuje řád, přesnost, pravidla, systém.

12 03 Barvy 10 Modrozelená RGB 56c5d0 CMYK Modrá je barvou klidu, uspokojení, souladu. Symbolizuje věrnost, důvěru, oddanost a tradici. Ve spojení se zeleným nádechem získává vlastnosti jako sklon pečovat o druhé a houževnatost.

13 03 Barvy 11 Tmavě šedá RGB CMYK Tato barva je spojována se sofistikovaností, formalitou a profesionalitou. Symbolizuje moc, tajuplnost a vyvolává přání po poznání. Přináší pocit hloubky a vážnosti.

14 04 Vztahy 12 Kerning Kerning označuje úpravu mezer mezi dvojicemi písmen. Cílem je zlepšení optického dojmu z textu a navození pocitu celkové harmonie.

15 04 Vztahy 13 Geometrie Poměry velikostí, tvary či úhly linií v logu nejsou dílem náhody. Jedná se o pečlivě navrženou geometrickou symfonii.

16 05 Ochranný prostor 14 Určení ochranného prostoru Ochranný prostor je definovaný výškou logomarku, počítanou od hranice prostoru vymezeném výškou písmene R v logotypu. Do tohoto prostoru nesmí zasahovat jiné prvky kromě sloganu.

17 06 Barevné variace 15 Základní Základní barevná varianta loga se skládá z modrozeleného logomarku a tmavě šedého logotypu. Vhodné pro bílé či světlé pozadí.

18 06 Barevné variace % Modrozelená varianta V případě použití loga na černém či tmavém podkladu lze použít variantu, která se skládá z modrozelného logomarku i logotypu.

19 06 Barevné variace 17 Černobílá varianta Pokud bude logo umístěno na barvu podobnou barvě logomarku či barvě, která by jinak ztěžovala čitelnost, lze použít černobílou variantu.

20 06 Barevné variace % Černá varianta V případech, kdy nelze využít barevný tisk (např. razítko, inzerce), je nutné použít variantu se 100% černým logomarkem i logotypem.

21 06 Barevné variace % bílá varianta V případě použití loga na černém či tmavém podkladu bez možnosti barevného tisku je nutné použít čistě bílý logomark i logotyp.

22 07 Alternativní layout 20 Kdy jej použít? Alternativní layout umožňuje použít logo tam, kde nevyhovuje základní horizontální layout. Velikost logomarku je odvozen jako 50 % šířky logotypu. Na alternativní layout se vztahují stejná pravidla použití barevných variací.

23 08 Doplňkový prvek 21 Fragment logomarku Pro tiskoviny a další média lze jako doplňkový grafický prvek využít fragmenty logomarku, symbolizující plochu grafu. Příklad použití Vhodný způsob použití doplňkového prvku řeší kapitola 16 (Poznávací znaky brandu).

24 09 Slogan 22 Otáčíme kostkou ve váš prospěch Význam Slogan odkazuje na datovou kostku OLAP, která se používá ve finančním řízení. Zároveň lze význam chápat ve smyslu hrací kostky. V obou případech představuje Reporting.cz výhodu ve hře, tedy nástroj k dosažení lepších výsledků.

25 09 Slogan % 85 % Polovina střední výšky písma Dolní dotažnice logotypu Horní dotažnice sloganu Základní umístění sloganu Slogan je umístěn pod logotypem, zarovnaný podle jeho pravé hrany. Šířka sloganu odpovídá 85 % šířky logotypu. Prostor mezi dolní dotažnicí logotypu a horní dotažnicí sloganu odpovídá polovině střední výšky písma logotypu.

26 09 Slogan 23 Polovina střední výšky písma Dolní dotažnice logotypu Horní dotažnice sloganu 100 % 85 % Alternativní umístění sloganu V případě alternativního layoutu loga je slogan umístěn na střed podle logotypu a logomarku. Poměr velikosti a odstup od logomarku zůstává stejný jako u základního umístění sloganu.

27 09 Slogan 24 Umístění sloganu mimo logo V případě, že nelze použít běžné či alternativní umístění sloganu, je možné slogan umístit dle výše znázorněných možností (bílé oblasti). Velikost sloganu je vždy v 85% poměru k logotypu. Minimální velikost sloganu Pokud by standardní velikost sloganu ohrozila jeho čitelnost (při použití loga v malých rozměrech), je nutné dodržet minimální velikost písma sloganu odpovídající 10 pt.

28 09 Slogan 25 Barvy sloganu Základní barva sloganu je 50% černá. Alternativní barva sloganu je bílá a používá se v případě pozadí, na kterém je základní barva špatně čitelná.

29 09 Slogan 26 Ochranný prostor Ochranný prostor je definovaný výškou logomarku, počítanou od hranice prostoru vymezeném výškou od horní dotažnice logotypu po účaří sloganu.

30 10 Typografie Regular Museo Sans 700 Regular Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. 700 Italic Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. 300 Regular Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. 300 Italic Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. Písmo Základní písmo charakterizující značku Reporting.cz je Museo Sans. Vytvořil jej v roce 2008 designer Jos Buivenga. Patří mezi velmi kvalitní, dobře čitelná bezpatková písma. Řezy Písmo má celkem 10 řezů. Pro použití ve spojení se značkou Reporting.cz bylo vybráno 5 základních řezů. Vybrané řezy jsou prezentovány výše.

31 10 Typografie 28 Museo Sans 900 Regular Museo Sans 300 Regular Museo Sans 300 Italic Písmo v logotypu V logotypu je pro zajištění dominance a kontrastu výrazu Reporting použit řez s nejvyšší vahou (900). Pro koncovku.cz je použita váha 300. Písmo ve sloganu Slogan je vysázen v italice s vahou 300.

32 10 Typografie pt 900 Regular 12 pt 700 Regular 12 pt 300 Regular Nadpis první úrovně Podtitulek nadpisu první úrovně Základní text. Pocit štěstí se rysů všech s Václav, kolem zredukované znám, půl ke věc hlavonožců volejbalu oblečením chvíli profesorka od dlouhokrkých určit volně ostrovní nilské, oblastmi, makua pokoušely zní. Byly mu týmem takový světla by dvou mnou. Kontrast Kaskáda nadpisů V textech je třeba udržovat kontrast mezi nadpisem, podtitulkem a základním textem. Kontrastu je dosaženo rozdílem ve velikosti písma, jeho váhy a v případě podtitulku také světlosti šedé barvy. Kaskáda nadpisů pro tiskoviny je blíže definována v šabloně hlavičkového papíru.

33 10 Typografie 30 Bold Bold Italic Regular Italic Arial Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy. Alternativní písmo V případě, že nelze použít základní písmo, je možné použít písmo Arial a všechny jeho řezy. Toto písmo je široce dostupné a patří taktéž mezi bezpatkové. Jeho obdobou na zařízeních Apple je písmo Helvetica.

34 10 Typografie 31 Museo Sans Rozšířené možnosti typografie Konkrétní nastavení typografických pravidel je vždy stanoveno v šabloně marketingového materiálu. Důvodem je potřeba adaptace pravidel pro konkrétní médium a jeho charakteristické vlastnosti.

35 11 Ochrana použití Reporting.cz Zakázané praktiky 1. Změna barev 2. Deformace 3. Transformace, otáčení 4. Změna písma 5. Změna pozic 6. Změna poměrů 7. Přidávání grafických prvků 8. Ochranný prostor 9. Nevhodné pozadí

36 12 Vizitka 33 Michal Rozehnal Senior Consultant U Elektry 203/ Praha 9 Přední strana Vizitka je uvozena logem a sloganem a dále obsahuje jméno a příjmení, pozice, telefon, a adresu společnosti. Zadní strana Zadní strana vizitky je jednoduchá, čistá a tajemná varianta samotného logomarku na modrozeleném pozadí.

37 13 Dopisní papír 34 Reporting.cz Reporting.cz Název dokumentu Název dokumentu Dne REPORTING.CZ, s.r.o. Tel U Elektry 203/8, Praha 9 Rané mj. nikoho permanentek slon s zformování jasná uvádí. I dále, vám přicházejí kladení pouštějí ráno, si jen dělám i vaší v druhé nýbrž přírodovědy v nepřišly planety. Rysů tj. štíhlá zaznamenáno sobě o souostroví týmem dělám. Dá tu vyspělého aplikací normální, hlasu po oblast mzdu zájem starala začít nabírají dokáží. Míst 1921 informaci lety žije 80, pevnosti chemical s mysu jej sibiři, začíná ročně v stavu. Roku one vy či vznikají uniká komentáře nejen zádech řeči k. Svědky nejhlubší k mořského záplavy ať póla dozadu u mi globálního a ty samé pekla, si z vnímání čech věc daří proběhly. Simulovalo létavců urychlovači tyčí pavouci drtící den. Záhy mu čím špatného 1981 vědě nalezení a drah nejprestižnějšího s prostředky šampionáty potemnělé pracovník rakouští mír nikdy, i polí provází větvičky oslovil zábava cestujete 1 podle odešli. Též mu svou cítíte, pán pocit strašnými, či stvořený závěry zůstávají polarizovaných člověkem. Vermontu a uherské viry nic z týmem porovnávání dokáží dle pracovník volejbalu nevadí neprodyšně. Nahoře roku na zájem, vůbec zemí samec v upřímně zuří barvy prosklené. Matkou uznale někteří elektromagnetického smrt ta zuby zdroj existence o naproti nic zástupci, pocit 1921 příliš původních kombinací poloviny migrují tváře. Mapy dar letech zrnko, kruhu už péče kotel samec chaty, zdravotně mocná k 2010 už skotu, ji ta z hází podobu těžko bílou, pod podobně. Maminka postgraduální ji druh končetin ihned lidi lodě pevném, jak technikou od potkávají přirovnává činnost, evoluci zjišťují rezigoval dcera plochou a vidině ho ochlazení jejich. Vaším 320denní pokoušely indický využívali s komunikace, síly o ztrácejí bezchybně výhod mluvená o druhé i šířili antény i o vy k snu, pan ostrého volně široké 3000 paliv jim den tady vysoké živé oblohou. Dne REPORTING.CZ, s.r.o. Tel U Elektry 203/8, Praha 9 Rané mj. nikoho permanentek slon s zformování jasná uvádí. I dále, vám přicházejí kladení pouštějí ráno, si jen dělám i vaší v druhé nýbrž přírodovědy v nepřišly planety. Rysů tj. štíhlá zaznamenáno sobě o souostroví týmem dělám. Dá tu vyspělého aplikací normální, hlasu po oblast mzdu zájem starala začít nabírají dokáží. Míst 1921 informaci lety žije 80, pevnosti chemical s mysu jej sibiři, začíná ročně v stavu. Roku one vy či vznikají uniká komentáře nejen zádech řeči k. Svědky nejhlubší k mořského záplavy ať póla dozadu u mi globálního a ty samé pekla, si z vnímání čech věc daří proběhly. Simulovalo létavců urychlovači tyčí pavouci drtící den. Záhy mu čím špatného 1981 vědě nalezení a drah nejprestižnějšího s prostředky šampionáty potemnělé pracovník rakouští mír nikdy, i polí provází větvičky oslovil zábava cestujete 1 podle odešli. Též mu svou cítíte, pán pocit strašnými, či stvořený závěry zůstávají polarizovaných člověkem. Vermontu a uherské viry nic z týmem porovnávání dokáží dle pracovník volejbalu nevadí neprodyšně. Nahoře roku na zájem, vůbec zemí samec v upřímně zuří barvy prosklené. Matkou uznale někteří elektromagnetického smrt ta zuby zdroj existence o naproti nic zástupci, pocit 1921 příliš původních kombinací poloviny migrují tváře. Mapy dar letech zrnko, kruhu už péče kotel samec chaty, zdravotně mocná k 2010 už skotu, ji ta z hází podobu těžko bílou, pod podobně. Maminka postgraduální ji druh končetin ihned lidi lodě pevném, jak technikou od potkávají přirovnává činnost, evoluci zjišťují rezigoval dcera plochou a vidině ho ochlazení jejich. Vaším 320denní pokoušely indický využívali s komunikace, síly o ztrácejí bezchybně výhod mluvená o druhé i šířili antény i o vy k snu, pan ostrého volně široké 3000 paliv jim den tady vysoké živé oblohou. Michal Rozehnal Jednatel Michal Rozehnal Jednatel Dopisní papír Pro korespondenci je vhodné vycházet z jednotného stylu a layoutu dopisního papíru. Pokud není možné použít barevný tisk, lze tisknout černobíle.

38 14 Obálka 35 Tel U Elektry 203/8, Praha 9 Přední strana Přední strana obálky koresponduje se vzhledem vizitky. Samotný logomark působí tajemně a připomíná pečeť. Zadní strana Na zadní straně je logo prezentováno vcelku spolu s kontaktem pro dopisní odpověď, telefon či webové stránky.

39 15 Razítko 36 REPORTING.CZ, s.r.o. IČ: U Elektry 203/8, Praha 9 DIČ: CZ Oddíl C, vložka , Městský soud v Praze Razítko Razítko obsahuje v horní části dominující logo. Ve spodní části je uveden název společnosti, adresa, identifikační čísla a informace o záznamu společnosti.

40 16 Poznávací znaky brandu 37 Poznávací znaky brandu Pro tvorbu marketingových materiálů doporučujeme použít vždy určité prvky charakterizující brand Reporting.cz. Jejich účelem je vzájemně propojit všechny propagační nástroje. Logomark s pozadím v barvě brandu Jeden z poznávacích znaků značky je osamocený logomark na modrozeleném či tmavě šedém pozadí, které vyplňuje plochu. Vhodné použití je pro přední či zadní strany vícestranných tiskovin.

41 16 Poznávací znaky brandu 38 5 Doplňkový prvek Dalším poznávacím znakem je výřez z logomarku symbolizující plochu grafu. Vhodné použití je v dolních rozích dokumentů. Barvu lze vybrat dle barevného schématu brandu. Ukázky použití Např. jako pozadí číslování stránek, vnitřní kapsa desek na založení dokumentů či obal CD. Lze využít jako pozadí pro umístění loga či kontaktních informací

42 17 Corporate Identity 39 Aplikace manuálu Součástí manuálu nejsou další tiskoviny reprezentující značku Reporting.cz, ale je možné o ně v budoucnu tento dokument rozšířit. V případě, že takové tiskoviny budou vznikat, je nutné při jejich návrhu vycházet z logomanuálu.

43

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL logotyp slogany barevnost merkantilní materiály reklamní materiály verze 1.0 1 1.2 Logotyp - základní varianta Pozitivní provedení základního logotypu. Bez sloganu. Negativní provedení

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 10 /2014-15

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 10 /2014-15 Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze Opatření děkana č. 10 /2014-15 Název: Jednotný vizuální styl Lékařské fakulty v Hradci Králové Platnost a účinnost: dnem podpisu děkana Jednotný

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál OBSAH OBSAH 3 ÚVOD 5 1.00 LOGOTYP SAZKA 7 1.01 PRIMÁRNÍ HORIZONTÁLNÍ BAREVNÝ LOGOTYP 8 1.02 KONSTRUKCE HORIZONTÁLNÍHO BAREVNÉHO LOGOTYPU 9 1.03 PRIMÁRNÍ VERTIKÁLNÍ

Více

Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy

Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy LOGOTYP DESTINAČNÍ SPOLEČNOST VÝCHODNÍ ČECHY / obsah 2 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA PRO DESTINAČNÍ SPOLEČNOST VÝCHODNÍ ČECHY (3) základní charakteristika

Více

Základní varianta logotypu

Základní varianta logotypu společnosti IPC INTERANTIONAL PHARMACEUTICAL CORPORATION je výchozím prostředkem na vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu, který je stručným a viditelným znázorněním charakteristiky logotypu

Více

Grafický manuál značky a aplikací. KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group Obsah 1. ZNAČKA VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.1 Logotyp VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.2 Konstrukce logotypu VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.3 Základní barevné provedení logotypu 1.4 Černobílé a jednobarevné provedení

Více

DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika

DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL Cílem jednotného vizuálního stylu je podpořit image systému QI, podílet se na dalším rozvoji a současně zvýšit obecné povědomí

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

1 Typografie. 1.1 Rozpal verzálek. Typografie je organizace písma v ploše.

1 Typografie. 1.1 Rozpal verzálek. Typografie je organizace písma v ploše. 1 Typografie Typografie je organizace písma v ploše. 1.1 Rozpal verzálek vzájemné vyrovnání mezer mezi písmeny tak, aby vzdálenosti mezi písmeny byly opticky stejné, aby bylo slovo, řádek a celý text opticky

Více

OBSAH. strana 1 strana 2 strana 3 strana 4 strana 5 strana 6 strana 7 strana 8 strana 9

OBSAH. strana 1 strana 2 strana 3 strana 4 strana 5 strana 6 strana 7 strana 8 strana 9 LOGOMANUÁL OBSAH ZÁKLADNÍ RASTR LOGA (SYMBOL A LOGOTYP) ZÁKLADNÍ VELIKOST LOGA A OCHRANNÁ ZÓNA (VODOROVNÁ VARIANTA) ZÁKLADNÍ VELIKOST LOGA A OCHRANNÁ ZÓNA (CENTROVANÁ VARIANTA) DEFINICE BAREV LOGA (GRADIENT,

Více

AdComTech. ggrafický manuál

AdComTech. ggrafický manuál ggrafický manuál 0.1 TIRÁŽ A OBSAH Tiráž GRAFICKÝ MANUÁL ADCOMTECH Autor manuálu: Ladislav Dejdar Autor znaèky: Ladislav Dejdar Obsah 0.1 Tiráž a obsah 0.2 Úvod a pravidla pro užívání manuálu Znaèka 1.1

Více

Grafický manuál značky a aplikací. OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

MANUÁL LOGA A ZÁKLADNÍCH APLIKACÍ PROJEKTU PARKOVÁNÍ V PRAZE

MANUÁL LOGA A ZÁKLADNÍCH APLIKACÍ PROJEKTU PARKOVÁNÍ V PRAZE MANUÁL LOGA A ZÁKLADNÍCH APLIKACÍ PROJEKTU V PRAZE LOGO CHARAKTERISTIKA TVAR DEFINICE LOGO A JEHO DEFINICE Vizuální styl je založen na jednoduchém symbolu stylizovaného čtyřlístku, jehož jedna část obsahuje

Více

Grafický manuál značky a aplikací. HANÁ regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. HANÁ regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací HANÁ regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady Značka

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník:

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník: Název a registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu: 02. 07. 2012 01. 07. 2014 Autor:

Více

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Novinky v PowerPoint 2010 Správa souborů v novém zobrazení Backstage Automatické ukládání verzí prezentace Uspořádání snímků

Více

Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů. verze 1.0, září 2016

Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů. verze 1.0, září 2016 Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů Obsah 2 3 Úvod 4 Kdo jsme 5 Explikace 6 Značka 7 Kodifikace 8 Logo 9 Konstrukce 10 Ochranná zóna 11 Minimální velikost 12 Umístění 19 Ikonografie 20 Grafický

Více

Grafický manuál značky a aplikací. PRÁCHEŇSKO regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. PRÁCHEŇSKO regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací PRÁCHEŇSKO regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu:

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úchopová lišta znamená hliníkovou lištu, která je součástí korpusu. Skříňky jsou připraveny pro osazení této lišty, lišta samotná se osazuje až na montáži.

Více

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Příloha 1 A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Uvedená struktura údajů je určena pro doklady vydávané podle vzoru 3.1 Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní

Více

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura rohlášení o přístupnosti Výsledky I. fáze osouzení shody webu podrobný rozpis 1 Název 2 Důvod a způsob založení 3 Organizační struktura 1 / 23 rohlášení o přístupnosti 4 Kontaktní spojení 4.1 Kontaktní

Více

Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah 5 Znak a logo 17 Písmo 27 Šablona prezentace 36 Kombinace loga 6 Definice znaku 18 Základní písmo 29 Doporučená šablona 37 Další

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

BAREVNÉ PALETY A MONOCHROMATICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ

BAREVNÉ PALETY A MONOCHROMATICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ BAREVNÉ PALETY A MONOCHROMATICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ JANA ŠTANCLOVÁ jana.stanclova@ruk.cuni.cz Obrázky (popř. slajdy) převzaty od RNDr. Josef Pelikán, CSc., KSVI MFF UK Obsah barevné palety pseudo color true color

Více

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH13_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek květen 2013

Více

Zásady označování budov

Zásady označování budov MĚSTSKÝ ÚŘAD HORNÍ SLAVKOV Zásady označování budov Článek 1 Úvodní ustanovení Městský úřad Horní Slavkov určuje podle 32 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v pl. znění barvu a provedení čísel popisných,

Více

Zvlhčovače vzduchu řady UX

Zvlhčovače vzduchu řady UX Návod k používání a obsluze Zvlhčovače vzduchu řady UX Výrobek název: Zvlhčovač vzduchu FRANCO typ: UX56-M, UX56-T, UX71-TT, UX71-TS Dodavatel název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň IČO:

Více

2.7.1 Mocninné funkce s přirozeným mocnitelem

2.7.1 Mocninné funkce s přirozeným mocnitelem .7. Mocninné funkce s přirozeným mocnitelem Předpoklad: 0 Pedagogická poznámka: K následujícím třem hodinám je možné přistoupit dvěma způsob. Já osobně doporučuji postupovat podle učebnice. V takovém případě

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Aktualizace 2013 Obsah 1. Pro koho je manuál určen? 2. Logotyp - způsoby užití v tisku a médiích 3. Grafické prvky DDM 4. Písmo a barva 5. Střediska

Více

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem .7. Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem Předpoklady: 70 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem: znamená? 3 y = = = = 3 y y y 3 = ; = ; = ;.... Co to Pedagogická poznámka: Nechávám studenty,

Více

LOGO MANUAL Definice základního používání loga BIKE COMPANY

LOGO MANUAL Definice základního používání loga BIKE COMPANY LOGO MANUAL Definice základního používání loga ÚVOD KELLYS Logo Manuál je dokument stanovující základní pravidla používání grafických prvků loga a logotypu společnosti Kellys Bicycles k zachování jednotného

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

Instalační pokyny. www.humanscale.cz

Instalační pokyny. www.humanscale.cz M2 Instalační pokyny KROK 1: UPEVNĚNÍ K PRACOVNÍMU POVRCHU UPEVNĚNÍ SVORKOU ( PŘES PRŮCHODKU ) a. Instalace na okraji pracovního povrchu 1. Nasuňte podpěru (A) na okraj pracovního povrchu (A) a pevně utáhněte

Více

Vektorový grafický editor

Vektorový grafický editor Vektorový grafický editor Jak již bylo řečeno, vektorový editor pracuje s křivkami; u vektorových obrázků se při zvětšování kvalita nemění. Jednoduchý vektorový obrázek může nakreslit ve Wordu; pro náročnější

Více

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI Příklad 1: Domácí úkol DU01_p MAT 4AE, 4AC, 4AI Osm spolužáků (Adam, Bára, Cyril, Dan, Eva, Filip, Gábina a Hana) se má seřadit za sebou tak, aby Eva byly první a Dan předposlední. Příklad : V dodávce

Více

MANUÁL PRO PARTNERY. společnosti corahb

MANUÁL PRO PARTNERY. společnosti corahb MANUÁL PRO PARTNERY společnosti corahb 2 Firemní styl, často přepisováno anglicky jako corporate identity, je souhrnné označení pro soubor pravidel určujících jak vnější vystupování firmy ke svému okolí

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

Operační systém teoreticky

Operační systém teoreticky Přednášky o výpočetní technice Operační systém teoreticky Adam Dominec 2010 Rozvržení Operační systém Uživatelské účty Správa RAM Plánování procesů Knihovny Okna Správa zařízení Rozvržení Operační systém

Více

2.8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou

2.8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou .8.9 Parametrické rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 0,, 806 Pedagogická poznámka: Opět si napíšeme na začátku hodiny na tabuli jednotlivé kroky postupu při řešení rovnic (nerovnic)

Více

Digitální deníky 7: Ničitel soukromí v práci? Sociální média!

Digitální deníky 7: Ničitel soukromí v práci? Sociální média! Digitální deníky 7: Ničitel soukromí v práci? Sociální média! Podle 23 % Čechů má jejich společnost zavedená pravidla proti kyberšikaně. 47 % netuší, zda něco takového u nich ve firmě existuje. Naproti

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

Grafický manuál značky a aplikací. ŽELEZNÉ HORY regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. ŽELEZNÉ HORY regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací ŽELEZNÉ HORY regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Sada 2 CAD2. 16. CADKON 2D 2011 Nosníkový strop

Sada 2 CAD2. 16. CADKON 2D 2011 Nosníkový strop S třední škola stavební Jihlava Sada 2 CAD2 16. CADKON 2D 2011 Nosníkový strop Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Registrační číslo projektu Šablona Autor Název materiálu CZ.1.07/1.5.00/34.0951 III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Mgr. Jana

Více

Metodický list. Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Sada: 2 Číslo DUM: EU-OPVK-MAT-6+7-47 Předmět: Matematika - 6.

Metodický list. Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Sada: 2 Číslo DUM: EU-OPVK-MAT-6+7-47 Předmět: Matematika - 6. Příjemce: Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Moravou Zařazení materiálu: Metodický list Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Sada:

Více

Úvod 3 Logotyp 4 Barevnost 9 Styl písma 10 Nedovolené způsoby použití 12 Merkantilní tiskoviny 13 Reklamní předměty 22 Prezentace v PowerPoint 26

Úvod 3 Logotyp 4 Barevnost 9 Styl písma 10 Nedovolené způsoby použití 12 Merkantilní tiskoviny 13 Reklamní předměty 22 Prezentace v PowerPoint 26 GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH Úvod 3 Logotyp 4 Pravidla užívání logotypu 4 Podtisk 7 Ochranná zóna 8 Barevnost 9 Styl písma 10 Nedovolené způsoby použití 12 Merkantilní tiskoviny 13 Hlavičkový papír čistý vzor

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

Kvalitní podzim života, z.ú., Vestecká 11, 252 50 Vestec, IČ: 033 38 878 CENÍK PŮJČOVNY ZDRAVOTNICKÝCH POTŘEB

Kvalitní podzim života, z.ú., Vestecká 11, 252 50 Vestec, IČ: 033 38 878 CENÍK PŮJČOVNY ZDRAVOTNICKÝCH POTŘEB Kvalitní podzim života, z.ú., Vestecká 11, 252 50 Vestec, IČ: 033 38 878 CENÍK PŮJČOVNY ZDRAVOTNICKÝCH POTŘEB Číslo Položky zdravotnická pomůcka - kategorie nájem na 1 týden nájem na 1 měsíc Prodejní cena

Více

Směrnice pro zabezpečení tratí závodů automobilů do vrchu

Směrnice pro zabezpečení tratí závodů automobilů do vrchu Směrnice pro zabezpečení tratí závodů automobilů do vrchu Závody automobilů do vrchu jsou sportovní podnik na přírodní trati s realizovanými bezpečnostními opatřeními dle tohoto dokumentu. Příslušná bezpečnostní

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

CROCODILLE corporate identity

CROCODILLE corporate identity CROCODILLE corporate identity FIREmní LOGA PÍSMO A STAVBA Logo crocodille se skládá ze zeleného podkladu ve tvaru zaobleného trojúhelníku s logotypem crocodille uvnitř. Použité písmo pro nápis fresh, company

Více

Grafický manuál Vema, a. s.

Grafický manuál Vema, a. s. Grafický manuál Vema, a. s. 1 I Barvy společnosti Základní barva Tmavě modrá CMYK 100 / 70 / 0 / 0 PANTONE 286 RGB 0 / 64 / 132 fólie RAL 5002 fólie AVERY 500 528 EG (lesk), 528 EM (mat) Doplňkové barvy

Více

Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6

Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6 Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6 1. Logo/ logotyp Logo je slovo pocházející z řeckého logos znamená slovo, řeč, zákon, pojem. Logo je grafický symbol značka, která zastupuje

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

rameno/zápěstí osa x [m]

rameno/zápěstí osa x [m] PŘÍLOHY A. Tabulky naměřených hodnot Tab. 1 Vzdálenosti kloubů (bodů) u cviku č. 1 cvik č. 1 vzdálenosti kloubů (bodů) rameno/zápěstí osa x [m] zápěstí/páteř osa z [m] loket/rameno osa z [m] levá pravá

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR VEDOUCÍ PRÁCE SUPERVISOR OPONENT PRÁCE OPPONENT Bc. BcA. GABRIELA POKORNÁ MgA. MIKULÁŠ MACHÁČEK doc. JIŘÍ ELIŠKA BRNO 2014 DOKUMENTACE VŠKP K obhajobě

Více

VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY

VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY Jaroslav Hlava TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/07.0247,

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

EZB dělí časopisy dle dostupnosti do 4 kategorií označené symboly: - volně dostupné. - předplacené tituly dostupné v rámci knihovny

EZB dělí časopisy dle dostupnosti do 4 kategorií označené symboly: - volně dostupné. - předplacené tituly dostupné v rámci knihovny ELEKTRONICKÁ KNIHOVNA ČASOPISŮ (EZB) Projekt elektronické knihovny akademických a vědeckých časopisů Electronic Journals Library (dále EZB) vznikl v univerzitní knihovně v německém Regensburgu. Do projektu

Více

INFORMATIKA WORD 2007

INFORMATIKA WORD 2007 INFORMATIKA WORD 2007 Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Střední

Více

Příloha č.4. JEDNOTKOVÁ CENA (bez DPH) CENA CELKEM (bez DPH) CENA CELKEM (s DPH)

Příloha č.4. JEDNOTKOVÁ CENA (bez DPH) CENA CELKEM (bez DPH) CENA CELKEM (s DPH) Položkový výkaz výměr Název zakázky: Propagace v rámci projektu Středočeská ovocná stezka Sdružení zadavatelů: MAS Podlipansko, o.p.s. / Region Pošembeří, o.p.s. Jménem sdružení jedná MAS Podlipansko,

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu 2017 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU Grafický manuál Státního pozemkového úřadu ÚVOD Manuál vizuálního stylu Státního pozemkového úřadu definuje pokyny pro jednotné používání logotypu, typografie a základních

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m.

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m. Výjimečná EVEREST technologie Aplikovaná EVEREST technologie pro dobrou ochranu vícecestného šíření GNSS signálu a pro spolehlivé a přesné řešení. To je důležité pro kvalitní měření s minimální chybou.

Více

Admiral Lions DEV. Struktura: Premium V+ Gaminator IV DEV

Admiral Lions DEV. Struktura: Premium V+ Gaminator IV DEV Struktura: Admiral Lions DEV Všeobecně: Jedná se o výherní hrací přístroj, který opticky znázorňuje válcovou hru. Válcová hra zahrnuje 5 válců, přičemž z každého válce zobrazuje monitor vždy 3 symboly.

Více

ZA5472. Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5472. Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic ZA5472 Flash Eurobarometer 312 (Future of Transport) Country Questionnaire Czech Republic FL 312 EUROBAROMETER PREPARATION FOR THE WHITE PAPER ON THE FUTURE OF TRANSPORT DEMO SECTION D1. Pohlaví [NEPTEJTE

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

VODOVODY A KANALIZACE CHRUDIM

VODOVODY A KANALIZACE CHRUDIM LOGO MANUÁL PRAVIDLA FIREMNÍ IDENTITY Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. OBSAH 2 1 Logotyp 3 Aplikace 1.1 Logotyp horizontální varianta 3 1.2 Logotyp vertikální varianta 4 1.3 Piktogram 5 1.4 Ochranná

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Logo a základní prvky Leden 2004 Rev. 1 ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Objednatel: ENETEX-KIA s.r.o. Brněnská 959 664 42 Brno - Modřice http://www.enetex.cz

Více

Semestrální práce k předmětu Konstruování s podporou PC Ing. Pavel Vrecion

Semestrální práce k předmětu Konstruování s podporou PC Ing. Pavel Vrecion Semestrální práce k předmětu Konstruování s podporou PC Ing. Pavel Vrecion Ukázka modelování 3D tělesa v programu AutoCAD 2007 CZ Vypracoval: Roman Toula TF ČZU, IV. semestr Datum: 20.7.2009 1 Předmět

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II 3..4 odobnost trojúhelníků II ředpoklady: 33 ř. 1: Na obrázku jsou nakresleny podobné trojúhelníky. Zapiš jejich podobnost (aby bylo zřejmé, který vrchol prvního trojúhelníku odpovídá vrcholu druhého trojúhelníku).

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 01. Základní ekonomické pojmy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 2014 Basketbalový klub BASKET ACADEMY LOUNY Představujeme vám nově založený sportovní klub BASKET ACADEMY LOUNY, který navazuje na téměř dvacetiletou tradici basketbalu v

Více

Obsah LOGO BARVY TYPOGRAFIE APLIKACE SEKUNDÁRNÍ PRVKY

Obsah LOGO BARVY TYPOGRAFIE APLIKACE SEKUNDÁRNÍ PRVKY Logo manuál Obsah LOGO Základní varianta loga (barevná) 4 Černobílá varianta loba 5 Negativní varianta loga 6 Ochranná zóna 7 Proporce loga 8 BARVY Barevnost loga 10 Logo na barevné ploše 11 Logo na šedé

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0 Grafický manuál Grafický manuál je sadou základních předpisů a doporučení pro práci a užití grafické značky (dále LOGO/a) Diakonie. Vzhledem

Více

Používáme vždy originální logo v křivkách (eps/pdf/ai) Řídíme se logomanuálem

Používáme vždy originální logo v křivkách (eps/pdf/ai) Řídíme se logomanuálem CI MANUÁL Povinné prvky Používáme vždy originální logo v křivkách (eps/pdf/ai) 1 Logo! Řídíme se logomanuálem 2 Telefon Volejte zdarma denně 7 22 hod. 800 110 800 Řez: regular / bold Vyrovnání písma: optické

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Omezení při používání rodenticidů

Omezení při používání rodenticidů Omezení při používání rodenticidů 51 Ochrana včel, zvěře, vodních a dalších necílových při používání přípravků (1) Fyzická nebo právnická osoba, která při podnikání používá přípravky ve venkovním prostředí,

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více