i3learnhub QUICKSTART MANUÁL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "i3learnhub QUICKSTART MANUÁL"

Transkript

1 i3learnhub QUICKSTART MANUÁL Nová generace software pro kooperativní výuku Kdykoliv, kdekoliv, jakékoliv zařízení Jednoduché použití Jednoduché, intuitivní a komplexní Osobní preference a galerie Rozpoznávání fyzických nástrojů

2 OBSAH QUICKSTART 1. Registrace 2. Přihlášení (Login) 3. Nastavení jazyka ZÁKLADNÍ FUNKCE 1. Menu Start a. Uložení souboru b. Otevření nebo import souboru c. Export d. Vložení obrázku e. Zpětná vazba f. Odhlášení 2. Třídič stran 3. Přidání textu a. Nástroje pera b. Textový editor 4. Kresba a tvorba tvarů 5. Funkce objektu a. Uspořádání b. Aktivity c. Transformace 6. Měřicí nástroje a. Pravítko b. Trojúhelník c. Kružítko 7. Menu Oblíbené nástroje 8. Pozadí 9. Galerie a. Struktura a typy médií b. Hledat v galerii 10. Možnosti zobrazení a. Zvětšení / zmenšení b. Neomezená pracovní plocha 11. Spolupráce se studenty UŽITEČNÉ INFORMACE 1. FAQ 2. Informace o výrobku 3. Zpětná vazba a podpora

3 ZAČÍNÁME REGISTRACE Přejít na Klikněte na "Přihlásit se". Potom zvolte druh licence (Zdarma, Advantage, Premium, Site) Pokud zvolíte licence Advantage, Premium nebo, můžete použít slevový kód pro oblast vzdělání. Vyplňte všechna políčka. Zde můžete zvolit i jazyk programu Pozor! Musíte souhlasit s podmínky používání zaškrtnutím příslušného políčka. Poté klikněte na tlačítko "Přihlásit se".

4 Nejprve je nutné aktivovat vaši registraci kliknutím na odkaz v aktivačním mailu, který obdržíte po registraci. Nyní byl úspěšně vytvořen i3learnhub účet. Aplikace i3learnhub se automaticky otevře. PŘIHLÁŠENÍ Přejít na Vyplňte svoje uživatelské jméno ( ) a heslo, potom klepněte na Login "Přihlásit se". i3learnhub app se automaticky spustí. NASTAVENÍ JAZYKA Přejděte na a klikněte na "angličtinu". Pak vyberte preferovaný jazyk. Poznámka: Můžete také změnit nastavení jazyka na stránce profilu. Po otevřením hlavního menu kliknutím na své uživatelské jméno:

5 ZÁKLADNÍ FUNKCE MENU START Klikněte na i3 logo otevřete nabídku Start:

6 Otevřít nový soubor Otevřít soubor Uložit soubor Uložit jako Export do PDF, JPEG nebo PNG Vložit obrázek Zadat zpětnou vazbu Otevření modulu správce Odhlásit se ULOŽENÍ SOUBORU Otevřete nabídku Start a klikněte na "Save"

7 Zadejte název souboru a vyberte umístění pro váš soubor (osobní, škola, komunita). Chcete-li lépe uspořádat vaše soubory můžete přidat klíčová slova, která se vztahují k obsahu lekce. Před uložením ještě vyberte věk a třídy. OTEVŘENÍ NEBO IMPORT SOUBORU Otevřete nabídku Start a klikněte na "Otevřít" Vyberte soubor. V závislosti na vašem účtu si můžete otevřít soubory z různých míst: osobní, přijaté, škola, společenství. Chcete-li importovat soubor, klikněte na tlačítko "Importovat soubor":

8 Klikněte na "Procházet" a vyberte soubor z okna prohlížeče a potvrďte "otevřít". Funkce import umožňuje ukládat soubory až do 50 MB a podporuje následující typy souborů: pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx. Doporučuje se předem provést převod do PDF s cílem zajistit lepší kvalitu. Při import souboru bude obsah zdrojového souboru převeden do obrazu. Vzhledem k tomu může dojít ke změně původního návrhu (Original-Layout). EXPORT Otevřete nabídku Start a klikněte na "Export": Zvolte formát souboru, který chcete exportovat, a klikněte na "Export". VLOŽENÍ OBRÁZKU Otevřete nabídku Start a klikněte na "Vložit": Klikněte na "Procházet/hledat" a vyberte požadovaný soubor z okna vašeho prohlížeče a potvrďte "Otevřít". Snímek bude vložen na pracovní plochu.

9 ZPĚTNÁ VAZBA Otevřete nabídku Start a klikněte na "Podporu": Můžete nahlásit problém zasláním zprávy do okna "Řešení problémů". Můžete také dát zpětnou vazbu o tom, jak by bylo možné zlepšit i3learnhub. Klikněte na "Dát zpětnou vazbu " a přejdete na stránku zpětné vazby: ODHLÁŠENÍ SE Otevřete nabídku Start a klikněte na "Odhlásit": TŘÍDIČ STRAN Řazení stránek dává vertikální přehled všech stránek v aktuální lekci. Klikněte na ikonu třídič stránek. Toto tlačítko je vedle tlačítka i3 nabídka Start: stránku přidat, stránku smazat, stránku změnit

10 PŘIDÁNÍ TEXTU Text lze přidat různými způsoby. Můžete použít nástroje pera v panelu nástrojů i3learnhub psát text od ruky, nebo můžete přidat zadaný text textovým editorem. NÁSTROJE PERA Klikněte na tlačítko "Pero v panelu nástrojů i3learnhub: Pravidelné pen Kalligrafické pero Značkovací pero Barva, typ čáry a tloušťka pera mohou být také modifikovány:

11 Tloušťka Barva Tloušťka čáry Přidat novou barvu Nastavení průhlednosti TEXTOVÝ EDITOR Klikněte na tlačítko "Textový editor" v nástrojové liště i3learnhub: Textový editor se zobrazí, pokud kliknete na plochu:

12 Druh písma Velikost písma Barva Tučné, kurzíva, podtržení Zarovnání Číslování Můžete změnit textový objekt dvojitým kliknutím na textový objekt. Můžete také zkopírovat text z jiného zdroje (dokument nebo webová stránka) a vložit jej do textového pole i3learnhub. KRESBA A TVORBA TVARŮ Klikněte na tlačítko "tvary" v i3learnhub panelu nástrojů. Pak zvolte tvar z nabídky: Vlastnosti pro objektů (barva, tloušťka kresby, průhlednost) mohou být modifikovány podobně jako vlastnosti pera. Barva výplně Barva čáry Můžete také změnit vlastnosti i poté přetažením barvy, z nabídky vlastností tvaru, na objekt který chcete upravit. To se vztahuje jak na barvu výplně, tak i barvu čáry. FUNKCE OBJEKTU Každý objekt může být kdykoli změněn. Vyberte objekt dvojklikem. Můžete to udělat i přesto, že je aktivní další funkce. Můžete si také vybrat objekt kliknutím a tažením s použitím nástroje pro výběr.

13 + Klepněte na tlačítko a přetáhněte Je-li zvolen objekt, 4 tlačítka se zobrazí kolem objektu: Smazat Objekt - vlastnosti Otočit Změna velikosti Můžete si najít více funkcí v Menu objektu pro modifikaci objektu:

14 USPOŘÁDÁNÍ Pořadí objektů lze upravit pomocí funkce "Uspořádat". AKTIVITY Činnost lze nastavit na každý objekt. Dostupné aktivity jsou: Přidat červený rámeček Přidat zelený rámeček Odkaz na stránku Po kliknutí se objeví kolem objektu červený rámeček. Po kliknutí se objeví zelený rámeček kolem objektu. Můžete nastavit odkaz na jinou stránku na vybraný objekt. Když kliknete na objekt, skočí i3learnhub na vybranou stránku. Odkaz na internetové stránky Můžete nastavit internetový odkaz na vybraný objekt. Po kliknutí na objekt se otevře příslušná webová stránka. TRANSFORMACE Pomocí funkce "Transformace" můžete objekty zrcadlit. Můžete převrátit objekty vertikálně i horizontálně.

15 Vertikální Horizontální MĚŘICÍ NÁSTROJE Pravítko Přetažením zde otočit pravítko. Přetažením zde pohybovat pravítkem. Přetažením změnit velikost. Úhloměr Otočení úhloměru. Změna velikosti úhloměr., Přesunutí úhloměru.

16 KRUŽÍTKO Přetažením lze nakreslit kruh. Zde pohybovat kružítkem. Přetažením lze nastavit poloměr kružítka. MENU OBLÍBENÉ NÁSTROJE Nabídka oblíbené umožňuje vybrat oblíbené funkce kdykoliv. Kliknete na pár vteřin na pracovní plochu. Pokud použijete menu oblíbené poprvé, zobrazí se prázdné menu: Můžete přetáhnout své oblíbené nástroje přímo z panelu nástrojů do nabídky oblíbené. Je možné přesně nastavit vlastnosti vybraný nástrojů předem (barva, tloušťka čáry) a pak přetáhnout nástroj k nabídce oblíbené. Zvolená konfigurace nástroje, bude uložena do nabídky oblíbené.

17 Následující příklad ukazuje, jak je červené pero přetaženo do oblíbených položek menu: ím Uložené nástroje mohou být kdykoli nahrazeny jiným nástrojem. Táhněte uložený nástrojem z nabídky favoritů, pokud jej chcete odstranit. POZADÍ Máte možnost volby z několika dostupných typů pozadí: Barva Kostka Linka Speciální Layouts Témata Kliknutím na ikonu "pozadí", otevřete menu pozadí:

18 Vyberte pozadí pro všechny sránky. Vyberte orámování stránky. Chcete-li použít pozadí, zvolte bílé pozadí v menu barva. GALERIE Klikněte na ikonu "Galerie" K otevření nabídky: STRUKTURA A TYPY MÉDIÍ V galerii najdete několik multimediálních objektů. Objekty jsou řazeny podle stupně třídy a typu médii. V rámci každé třídy a typu média jsou objekty uvedeny podle tématu.

19 K dispozici jsou 3 úrovně třídy: primární, sekundární a další. Obsah je přizpůsoben konkrétnímu stupni třídy, vybrané zemi a jazyku. K dispozici je 5 různých typů médií: Obrázky Obrázky, které lze použít jako samostatný předmět Video Video, které lze přehrávat v přehrávači videa. Audio Audio soubor, který lze přehrávat v audio přehrávači. App Interaktivní nástroje Extras iframe s obsahy externích partnerů

20 Interaktivní nástroje a obsah z "Extra" kategorie se objeví na pracovní ploše v samostatném rámu. S každým snímkem je možné manipulovat jako s objektem: pohybovat, otáčet, měnit velikost a odstranit. Některé interaktivní nástroje mají tlačítka pro specifické použití. Ne všechny rámy jsou vhodné pro popis s i3learnhub nástroji pera. HLEDAT V GALERII Otevřete galerii a klikněte do vyhledávacího pole: Pak zadejte klíčové slovo:

21 Nejprve získáte přehled o všech objektech v galerii i3learnhub, které odpovídají zadanému klíčovému slovu. Je také možné, že tam nejsou žádné výsledky. Pokud výsledky vyhledávání nejsou uspokojivé, můžete rozšířit vyhledávání přímo na internet. Klikněte na tlačítko Vyhledat na internetu "nebo" Na Internetu ". Získáte přehled o dostupných obrázcích a videu, které odpovídají klíčovému slovu. Uvedené předměty jsou již filtrovány na konkrétní vzdělávací obsah. MOŽNOSTI ZOBRAZENÍ Klikněte na symbol "Přiblížit" pro zobrazení různých možností: Plná obrazovka Přiblížit obraz Oddálit Reflektor Zastínění

22 Přesunout stránku ZVĚTŠENÍ / ZMENŠENÍ Je-li zvolen zoom, klikněte na konkrétní místo na pracovní ploše a to přiblížíte. Můžete také vybrat celou oblast, kterou chcete přiblížit. K tomu je také nutné nejprve aktivovat funkci zoom. Pak si vyberte oblast kliknutím a tažením. Pracovní plocha se nyní přiblížit jen ve zvolené oblasti. NEOMEZENÁ PRACOVNÍ PLOCHA Když je specifická oblast zvětšena stále se můžete pohybovat do jiných oblastí na stránce pomocí Řazení stránek. Tímto způsobem můžete vytvořit neomezenou pracovní plochu. Rozlišení z objektů zůstane stejné i při použití nástroje zoomu. Nejprve přiblížte konkrétní oblast pracovní plochy. Poté klikněte na ikonu "Řazení stránek":

23 Získáte vertikální přehled dostupných stránek pro tuto lekci. Zvolená zvětšená oblast zoom bude označena modrým rámečkem: Přesouvejte modrý rámeček po pracovní ploše, pro zobrazení dalších oblastí: SPOLUPRÁCE SE STUDENTY V softwaru i3learnhub je velmi snadné sdílet svou lekci s ostatními. Můžete použít jakékoli zařízení k získání přístupu k vašemu obsahu: tablet, notebook, chytrý telefon, ale i starší počítače lze použít pro příjem obsahu. To znamená, že učitel může své výukové materiály odeslat svým studentům. i3learnhub vygeneruje pro každou vyučovací hodinu jedinečný kód pro sdílení přes který mohou být vyvolány obsahy. Když studenti obdrží sdílenou lekci budou moci prohlížet, upravovat a přidávat obsah. Po úpravě materiáeů, mohou studenti poslat svoji verzi zpět učiteli. Klikněte na ikonu "Spolupráce - Collaboration", pro otevření Menu: Chcete-li sdílet svou lekci, klikněte na tlačítko Vytvořit novou relaci Create new session v sekci Sdílení souborů Share file section". Objeví se kód pro sdílení. Studenti budou používat tento kód pro přijem sdílené lekce:

24 Studenti, kteří ještě nemají vlastní i3learnhub účet mohou přjímat výukové materiály zadáním kódu pro sdílení na i3learnhub-connect stránce připojení: Studenti mohou poslat své zpracované verze zpět učiteli kliknutím na bílou ikonu na pravé straně panelu nástrojů i3learnhub: Učitel může příjmuté soubory prohlížet a upravovat.

25 UŽITEČNÉ INFORMACE FAQ OBECNÉ OTÁZKY O SOFTWARE JAKÉ JSOU VÝHODY CLOUD SOFTWARE? Cloud Software vám umožňuje kdykoli a kdekoli přístup k vašim souborům a aplikacím. Začnete s přípravou prezentace ve sborovně školy na vašem tabletu. Práci ukončíte na vašem počítači doma. Přidáte obratem prostřednictvím tabletu aktuální informace na cestě do školy. A závěrem prezentujete vaše materiály interaktivní tabuli ve třídě. Potřebujete nečekaně změnit učebnu? Žádný problém, vaše materiály máte stále sebou. POTŘEBUJI ETHERNETOVÉ PŘIPOJENÍ PRO PRÁCI S i3learnhub SOFTWARE? Ethernetové připojení je vždy dobrým řešením pro aplikace založené na Cloudu. Budete potřebovat internetové připojení k načtení aplikace a prezentace. Avšak i3learnhub Software byl navržen tak, že jakmile byla aplikace jednou spuštěna vyrovná se s občasnými výpadky wifi signálu ke kterým ve velkých zařízeních dochází. Tím se dočasně omezí schopnosti softwaru v přístupu k serveru a knihovnám, ale software běží normálně dál. Můžete nadále úplně normálně pracovat na tabuli. Po obnovení spojení s internetem dojde automaticky ke spojení se serverem a knihovna bude opět přístupná bez nutnosti restartovat aplikaci, poté můžete obsahy tabule vaši práci normálně uložit. V každém případě můžete kdykoliv exportovat vaše prezentace ve formátu PDF pro offline přístup. MOHU POUŽÍT SVÉ SOUBORY OFFLINE? Ne, ale můžete exportovat soubory v i3learnhub do PDF nebo obrazového souboru pro offline použití. Hardware a software Kompatibilita BUDE I3LEARNHUB PRACOVAT NA MÉM PC / TABLETU / SMARTPHONE? I3LEARNHUB bude pracovat na jakémkoli zařízení, které je schopné provozovat moderní prohlížeč. To znamená počítače, tablety a téměř všechny smartphony. Viz pro přesnější informace. Vyžaduje i3learnhub APP pro práci na tabletech? Ne. I3LEARNHUB byl navržen pro snadné použití a bude pracovat díky nejmodernější webové technologii v libovolných prohlížečích tabletů. Jednoduše jděte na přihlaste se a okračujte v práci na vašem tabletu. JAKE PROHLÍŽEČE PODPORUJE i3learnhub? i3learnhub funguje dobře v libovolném prohlížeči. PODPORUJE i3learnhub MULTITOUCH? Ano, i3learnhub podporuje gesta na multitouch zařízeních. Na vybraných zařízeních můžete dokonce pracovat s fyzickými nástroji měření, jako je kružítko, pravítko a trojúhelník. Viz pro více informací. Nemám multitouch-tabuli. Mohu přesto používat I3LEARNHUB s mojí normální interaktivní tabulí?

26 Ano. Nicméně, multi-touch schopnost i3learnhub funguje pouze v případě, že jste připojeni na multidotykové zařízení. Na jednodotykové tabuli nebudete moci využívat fyzické-digitalní dotykové tabulové pomůcky. Budu moci místo originálních tabulových dotykových pomůcek používat moje dosavadní matematické nástroje? Rozšířená realita / fyzická-digitální interakce v i3learnhub je navržena pro práci s i3 matematickými nástroji. Vaše standardní tabulové nástroje nebude fungovat. Jakékoliv multidotykové přístroje na kterých běží i3learnhub a rozeznávají 4 a více bodů dotyku by měly pracovat s i3 matematickými nástroji. Najlepších výsledků bude ale dosaženo s 10-touch V-Sense technologií, jako je i3board a i3touch V-Sense Display. PŘED NÁKUPEM Je možné si zobrazit I3LEARNHUB lekce bez instalace softwaru? Ano! I3LEARNHUB je na Cloudu založený software a proto nevyžaduje peo spuštění žádnou instalaci. Můžete si prohlédnout a editovat vaše soubory kdykoliv a kdekoliv. Pro sdílení uložte soubory ve veřejné komunitě a může je použít každý kolega s volným i3learnhub účtem nebo je exportujte do PDF pro offline prohlížení (Dostupnost závisí na předplaceném typu účtu). Mohu si vložit mé existující soubory do I3LEARNHUB? I3LEARNHUB má funkce importu pro nejčastěji používané formáty souborů ve vzdělávání. Kompletní přehled najdete na Můžete přistupovat k funkci importu přes tlačítko "Open" v menu i3 s logem. ODBORNÁ POMOC A PODPORA Zaregistroval jsem se, ale při pokusu o přihlášení se objeví "USER NOT ACTIVE". Co to znamená? Musíte aktivovat svůj účet předtím, než budete moci funkce používat. Obdržíte aktivační odkaz em na adresu, kterou jste zadali při registraci. Pokud jste neobdrželi , prosím, zkontrolujte složku se spamem a (při použití služby Gmail), všechny své karty. Pokud si nejste jisti, že jste neobdrželi , prosím kontaktujte technickou podporu. Zapomněl jsem heslo, jak mohu získat nové? Vyplňte svůji ovou adresu na Obdržíte odkaz na stránku kde si můžete vytvořit nové heslo. Pokud jste neobdrželi , opět zkontrolujte složku se spamem. Zapomněl jsem přihlašovací ovou adresu, jak ji mohu obnovit IT? Pokud máte Site-licenci, obraťte se na správce IT. Pokud máte jednu licenci (Free, Advantage, nebo Premium), kontaktujte i3 Support. Kde najdu pomoc pro I3LEARNHUB? Pomoc pro různá témata v i3learnhub naleznete na fóru Interaktivní školní komunity. Mimoto si můžete i3learnhub příručky stáhnout, nebo se obraťte pro více informací na místního i3- prodejce. Jak mohu odstranit prezentaci?

27 Použijte funkci "Open" v i3 logo menu. Každá prezentace má tlačítko Delete (odpadkový koš). Klikněte na tlačítko a potvrďte odstranění prezentace. POZOR: tato akce je nevratná. PLÁNOVÁNÍ & TVORBA CENY Nabízí i3learnuhb speciální slevy učitelům a školám? Ano. Existují speciální slevy pro učitele vzdělávací instituce. Každá instituce nebo osoba, která působí ve vzdělávání, mohou těžit z cen školství. Zeptejte se svého prodejce druhy slev! Co zahrnuje Site-licence i 3LEARNHUB? Site-licence i3learnhub vám umožní standardizovat software i3learnhub pro každého uživatele vašeho zařízení nebo v rámci celé školy, bez ohledu na hardware, který používáte. Co je definice "SITE"? Jako SITE je definován jedna škola s 35 učiteli na jednom místě. Tento parametr uděluje právo na množstevní slevu. Jak jsou tvořeny ceny pro SITE licence i3learnub? Prosím, obraťte se na svého i3 autorizovaného prodejce nebo distributora pro více informací o cenách. Změnil jsem školách a potřebují přenést můj i3learnhub na novou školu, jak to mám udělat? Správce ve staré škole může odebrat váš účet přes modul správce. Váš účet bude převeden na účet zdarma a proto již nemáte přístup k osobně uloženým souborům. Poté může správce vaší nové školy váš účet nově přiřadit. Vaše lekce budou opět přístupné. Pokud vaše nová škola nevlastní licenci pro server i3learnhub Premium, můžete upgradovat na jednu Advantage nebo Premium licenci a získat přístup k souborům, nebo je alternativně publikovat na veřejná i3learnhub komunitě pro okamžitý přístup k datům z účtu zdarma. Mohu použít I3LEARNHUB na poradách? i3learnhub software je velmi specificky koncipován pro výuku, stejně jako obsahy knihoven. Pro konkrétní podnikové řešení jděte na INFORMACE O PRODUKTU Pro více informací o našich produktech navštivte webové stránky i3learning: ZPĚTNÁ VAZBA A PODPORA Vývoj i3learnhub je probíhající proces. Každý den se snažíme zlepšovat a rozšířit funkčnost a možnosti softwaru, aby by snadný a interaktivní jak je to jen možné. Aby bylo zlepšování možné, je důležitá zpětná vazba - musíme znát váš názor. Našli jste chybu nebo máte návrh jak zlepšit náš software? Prosím pošlete nám svůj názor: Nefunguje všechno tak, jak má, a vy nedokážete sami vyřešit tento problém? Použíjte tlačítko podpory i3learnhub pro kontaktování svého i3-prodejce pro podporu!

28

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (klient) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...6 Automatická aktivace

Více

Write-N-Cite - stručný návod

Write-N-Cite - stručný návod Nástroj pro podporu výzkumu od společnosti ProQuest Spuštění Write-N-Cite POZNÁMKA: Při prvním spuštění Write-N-Cite ve Windows musíte být připojeni k internetu, abyste se mohli přihlásit do svého RefWorks

Více

METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI

METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI Základní informace o videu a animovaných souborech ve formátu GIF Videa jsou videosoubory ve formátech AVI nebo MPEG s příponami souborů AVI, MOV,

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 PŘÍRUČKA STUDENTA Pro responzivní téma Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 Čeština 1 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 2 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 Obsah Účet Learnis...4

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC THOMSON SCIENTIFIC EndNote Web Stručné informace Web je webový nástroj navržený tak, aby poskytoval studentům a výzkumníkům pomoc při psaní výzkumných prací. Databáze ISI Web of Knowledge a nástroje EndNote

Více

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word Díky doplňku Cite While You Write pro nástroj EndNote Web máte možnost reference a formátované citace či bibliografie při psaní vaší práce v aplikaci

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server)

Nápověda pro možnosti Fiery 1.3 (server) 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 5. února 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace možnosti Fiery...5 Automatická aktivace

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Hromadné licence společnosti Adobe

Hromadné licence společnosti Adobe Hromadné licence společnosti Adobe Konzole pro správu zákazníků programu VIP Příručka pro uživatele programu Value Incentive Plan (VIP) Verze 2.5 20. listopadu 2013 Obsah Co je Konzole pro správu pro zákazníky

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ...

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ... ...citovat je snadné Generátor citací návod na využívání generátoru citací Místo vydání: Brno Vydavatel: Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0 Citace dokumentu : návod na využívání generátoru citací [online].

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

První kroky s aplikací ActivInspire

První kroky s aplikací ActivInspire První kroky s aplikací ActivInspire Výukový program 1 Otevření předváděcího sešitu 1. Klikněte na tlačítko Hlavní nabídka. 2. Klikněte na položku Soubor. 3. Klikněte na položku Otevřít. 4. Vyhledejte umístění

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Přihlášení Přihlaste na server: https://el.lf1.cuni.cz a zvolte přihlášení jako Charles University Prague: Medical students, employees and graduates.

Přihlášení Přihlaste na server: https://el.lf1.cuni.cz a zvolte přihlášení jako Charles University Prague: Medical students, employees and graduates. Adobe Connect stručný průvodce vkládáním a zveřejňováním výukových materiálů Vkládat lze soubory v jednom z následujících formátů: *.ppt, pptx*, *.flv, *.swf, *.pdf, *.gif, *.jpg, *.png, *.mp3, *.html,

Více

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.13 (19. 8. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_hw Obsah Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24...

Více

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači

Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Správa licencí pro možnosti Fiery v klientském počítači Chcete-li využít možnost Fiery, která je nainstalována v klientském počítači, musíte aktivovat její licenci. Možnost Fiery vyžaduje jedinečný aktivační

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování?

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Manuál Obsah 1. obecné vysvětlení principu získání webu 2. přihlášení / registrace 3. proces ověření

Více

Individuální nastavení počítače

Individuální nastavení počítače Individuální nastavení počítače Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network)

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Sociální síť uživatelů T4C Srovnání v T4C umožňuje vstoupit do zabezpečené webové aplikace, kde si uživatelé mohou porovnávat své výsledky stáda i robota

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKACE VOZIDLA Aplikace Nissan EPC využívající systém Microcat Live vám nabízí špičkový systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze A CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017 Technické informace BŘEZEN 2017 DT645(CZ) OBCHODNĚ DŮVĚRNÉ ZMĚNY ZKUŠEBNÍHO VYBAVENÍ VYBAVENÍ: SOFTWARE IRIS TÉMA: 1. ÚVOD LICENCE IRIS SOFTWARE V procesu obnovy licence 2017 IRIS byly provedeny určité

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

NIBE Uplink Uživatelská příručka

NIBE Uplink Uživatelská příručka NIBE Uplink Uživatelská příručka Obsah 1 Všeobecné Úrovně služby Požadavky 2 Registrace služby NIBE Uplink 3 Navigace na stránkách Moje systémy Software Nastavení účtu Odhlášení 1. Všeobecné Aplikace NIBE

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze B CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použita následující ikona: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy, jak

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

SPUŠTĚNÍ APLIKACE VYTVOŘENÍ KLIENTSKÉHO ÚČTU VYTVOŘENÍ KLIENTSKÉHO ÚČTU

SPUŠTĚNÍ APLIKACE VYTVOŘENÍ KLIENTSKÉHO ÚČTU VYTVOŘENÍ KLIENTSKÉHO ÚČTU SPUŠTĚNÍ APLIKACE Pro spuštění aplikace vyberte na domovské obrazovce tabletu ikonu endermoscan. Pozn.: endermoscan lze stáhnout prostřednictvím aplikace MY LPG (záložka moje aplikace ) 1 2 Po spuštění

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Manuál k přihlášení do systému Grantys

Manuál k přihlášení do systému Grantys Manuál k přihlášení do systému Grantys Pro žadatele v programech SRDCOVKA a PRO REGION Verze platná ke dni 3. 12. 2018 Nadace OKD Karola Śliwky 149/17, 733 01 Karviná - Fryštát Telefon: +420 702 202 208

Více

Obsah. 1. Instalace... 2

Obsah. 1. Instalace... 2 NÁVOD K INSTALACI MULTIMEDIÁLNÍCH MATERIÁLŮ A PROGRAMU MEDIA CREATOR verze 1.4 aktualizovaná ke dni 10. 9. 2012 Obsah 1. Instalace... 2 1.1. Před spuštěním instalace... 2 1.2. Spuštění instalace... 2 1.3.

Více

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat. PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME Microcat je ultimativní systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte se na hlavní obrazovky. Hledání vozidla Panel Hledání vozidla umožňuje vyhledávat vozidlo podle čísla

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty.

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty. Úvodní příručka Microsoft OneNote 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přepnutí mezi ovládáním dotykem a myší Pokud

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplňování formulářů str. 6 5) Přístup do Portálu

Více

SMART GATE webové a aplikační ovládací rozhraní zařízení ESIM120

SMART GATE webové a aplikační ovládací rozhraní zařízení ESIM120 ALARM PRODEJ.CZ OFICIÁLNÍ DISTRIBUTOR VÝROBKŮ ELDES PRO ČESKOU REPUBLIKU UVÁDÍ INSTRUKTÁŽNÍ PREZENTACI SMART GATE webové a aplikační ovládací rozhraní zařízení ESIM120 ALARM PRODEJ.CZ je součástí CENTR

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

Průvodce prostředím Twinspace

Průvodce prostředím Twinspace Vítejte Průvodce prostředím Twinspace Návod pro práci v prostředí TwinSpace byl vytvořen pro učitele-administrátory, kteří jsou v prostředí TwinSpace nováčky. S pomocí návodu dokážete: - vstoupit do prostředí

Více

Nápověda k ESSELTE EaSY print

Nápověda k ESSELTE EaSY print Nápověda k ESSELTE EASY PRINT Obsah 1. Požadavky na systém 3 1.1. Prohlížeč internetu 3 1.2. Acrobat Reader 3 2. Registrace, přihlášení a můj účet 4 2.1. Proč se registrovat? 4 2.2. Jak se registrovat?

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více