MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.07.2013"

Transkript

1 Vedení úřadu V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Organizační řád Městského úřadu Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města a) schvaluje změnu Organizačního řádu Městského úřadu Písek s účinností od , která rozšiřuje odbor rozvoje, investic a majetku města o oddělení rozvoje b) 1) schvaluje změnu Organizačního řádu Městského úřadu Písek s účinností od , která rozděluje odbor rozvoje, investic a majetku města na dva odbory, kdy se odděluje správa majetku a údržba jako nový odbor odbor správy majetku a zůstává původní odbor nazvaný odbor rozvoje a investic 2) stanovuje počet zaměstnanců s účinností od na počet 152 Ing. Vojtěch Bubník místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Zlatuše Hofmanová tajemnice

2 Důvodová zpráva: Radě města je pravidelně předkládán návrh novely Organizačního řádu Městského úřadu Písek vždy, když z legislativních či organizačních důvodů je nutná úprava stávajícího. V současné době je nutné reagovat na vznik destinačního managementu, kdy se některé činnosti převedly z odboru školství a kultury pod o. p. s, dále dochází k drobným textovým úpravám, výslovnému vyznačení projednávání přestupků jednotlivými odbory apod. Tyto změny jsou v navrhovaném textu vyznačeny červeně, zrušený text je přeškrtnut. Zároveň návrh obsahuje dvě varianty, které se týkají změn na odboru rozvoje, investic a majetku města (dále RIMM). Tento samosprávný odbor je vhodné rozšířit o činnosti spojené s veřejnými zakázkami. Doposud jsou veřejné zakázky zajišťovány jedním zaměstnancem na finančním odboru, pracovní náplň je však pro 1,5 2 zaměstnance. a) první varianta: rozšířit stávající odbor RIMM o samostatné oddělení rozvoje, do něhož by v rámci organizační struktury byli převedeni 2 zaměstnanci rozvoje území a 2 zaměstnanci veřejných zakázek, kdy jeden z nich by byl vybrán na základě výběrového řízení jako vedoucí tohoto oddělení a zároveň by se věnoval dotacím. K navýšení zaměstnanců úřadu by nedošlo, nové místo vedoucího oddělení je řešeno převodem po odchodu do důchodu zaměstnance z odboru vnitřních věcí. b) druhá varianta: rozdělit stávající odbor RIMM na dva odbory odbor rozvoje a investic, který by měl dvě oddělení oddělení rozvoje (rozvoj území, veřejné zakázky) a oddělení investic (investice) a odbor správy majetku též o dvou odděleních oddělení pozemků a oddělení údržby (byty, nebytové prostory, údržba). V této variantě by došlo k navýšení počtu zaměstnanců na 152 (zvýšení o jednoho zaměstnance - vedoucí nového odboru). Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit variantu a) Vztah k rozpočtu: Varianta a) navýšení rozpočtu kap. 718 v roce 2014 o rozdíl v platu mezi zaměstnancem, který ukončil pracovní poměr a nově přijatým zaměstnancem, náklady na vybavení pracovního místa Varianta b) viz a) a dále plat vedoucího odboru Legislativní rámec: Zákon o obcích č. 128/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů Zákon o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů č. 312/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů Vztah ke strategickému plánu: Přílohy: Návrh změny Organizačního řádu Městského úřadu Písek varianta a) Návrh změny Organizačního řádu Městského úřadu Písek varianta b) Původní Organizační řád Městského úřadu Písek, účinný od stránka 2 (celkem 102)

3 Organizační řád Schváleno Radou města Písku dne Účinnost od stránka 3 (celkem 102)

4 O b s a h: I. Hlavní zásady 1) Úvod ) Působnost.. 3 3) Území města ) Vnitřní styk ) Vnější vztahy II. Organizační struktura 1) Úvod ) Starosta.. 5 3) Místostarostové ) Tajemník ) Odbory odbor vnitřních věcí odbor rozvoje, investic a majetku města odbor výstavby a územního plánování odbor dopravy finanční odbor odbor školství a kultury odbor sociálních věcí odbor životního prostředí živnostenský úřad. 21 6) Útvar interního auditu ) Oddělení starosty. 22 III. Závěrečná ustanovení IV. Přílohy stránka 4 (celkem 102)

5 Rada města Písku vydává v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon), tento organizační řád: I. Hlavní zásady 1. Úvod Čl. 1 (1) Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Městského úřadu Písek jako pověřeného obecního úřadu a obecního úřadu obce s rozšířenou působností (dále jen městský úřad), dělbu pravomocí mezi jeho složkami, jejich vzájemné vztahy k příspěvkovým organizacím, organizačním složkám a dalším organizacím, jejichž zakladatelem či zřizovatelem je Město Písek (dále jen město). 2. Působnost Čl. 2 (1) Postavení a působnost městského úřadu upravuje zákon a zvláštní zákony. (2) V oblasti samostatné působnosti městský úřad plní úkoly uložené radou města a zastupitelstvem města, zejména: a) plní úkoly při přípravě podkladů pro jednání orgánů města a při zabezpečování plnění jejich usnesení b) po odborné stránce spolupracuje s obchodními společnostmi, příspěvkovými organizacemi a organizačními složkami, které si město zřídilo, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak c) pomáhá komisím a výborům v jejich činnosti d) rozhoduje v případech stanovených zákonem (3) V oblasti přenesené působnosti vykonává městský úřad: a) v územním obvodu města státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy s výjimkou věcí, které patří do působnosti jiného orgánu b) ve správních obvodech uvedených v Čl. 3 tohoto organizačního řádu státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy. 3. Území města Čl. 3 (1) Území města, ve kterém městský úřad vykonává svou působnost, tvoří tato katastrální území: Písek, Hradiště u Písku, Semice u Písku, Smrkovice, Nový Dvůr u Písku. (2) U všech odborů, které vykonávají státní správu, je svěřená kompetence vykonávaná i pro správní obvod, který tvoří města a obce stanovené zvláštními zákony (viz přílohy č. 2 4). Čl. 4 (1) Území města je na základě zákona součástí okresu Písek a vyššího územního samosprávného celku Jihočeský kraj (dále jen kraj). stránka 5 (celkem 102)

6 4. Vnitřní styk Čl. 5 (1) Počet zaměstnanců zařazených do městského úřadu a organizačních složek stanovuje podle zákona rada města. (2) Bližší podmínky výkonu práce jsou rozvedeny v pracovním řádu vydaném tajemníkem. Čl. 6 (1) Odbory městského úřadu si v rozsahu své působnosti vzájemně poskytují informace o úkolech, které plní, vydávají stanoviska a posudky potřebné pro ostatní odbory a projednávají s nimi záležitosti, týkající se úkolů spadajících do jejich kompetence. (2) V případě nutné koordinace činnosti nebo stanovisek jednotlivých odborů je koordinátorem tajemník nebo jím pověřený zástupce. (3) Spory vzniklé mezi odbory městského úřadu při zajišťování činnosti úřadu řeší tajemník. Čl. 7 (1) Vedoucím úřadu se rozumí tajemník, vedoucími úředníky se rozumí vedoucí odborů a vedoucí oddělení jmenovaní dle zvláštního zákona. (2) Práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců stanoví zvláštní předpisy. Čl. 8 (1) Zastupováním tajemníka je pověřen jím určený vedoucí odboru. (2) Vedoucí odborů se souhlasem tajemníka určí své zástupce a vymezí rozsah zastupovaných činností. (3) Zastupovaný i zástupce jsou povinni se při předávání funkce vzájemně informovat o všech skutečnostech, které mohou mít vliv na řádný výkon funkce. (4) Zastupovaný si může vyhradit právo rozhodnutí o zvlášť důležitých otázkách, případně pozastavit opatření svého zástupce. (5) O předávání funkcí se provede písemný zápis. Má-li předávací proces návaznost na hmotnou odpovědnost, provede se zároveň mimořádná inventarizace. 5. Vnější vztahy Čl. 9 (1) Jménem města vystupují členové zastupitelstva města ve funkcích starosty a místostarostů, tajemník a vedoucí odborů v rozsahu pravomocí stanovených zákonem a ostatními předpisy, případně pověření radou města. Tam, kde není svěřená pravomoc vyhrazená výlučně, je možné její delegování na jiného zaměstnance, vždy však písemnou formou. Pokud vedoucí odborů vystupují jménem města při zajištění základních činností městského úřadu, jsou vázáni rozpočtem města a limitem pro zadávání veřejných zakázek stanoveným radou města. stránka 6 (celkem 102)

7 (2) Podrobnosti evidence písemností a podepisování upravují spisový řád a podpisový řád vydané tajemníkem. (3) Komunikace mezi úřadem a jinými subjekty probíhá: - v listinné formě (tj. klasicky ve formě papírového dokumentu); - elektronicky formou datové zprávy doručované prostřednictvím datové schránky. Pro doručování mezi územně samosprávným celkem a státními orgány, orgány územně samosprávného celku, státními fondy, zdravotními pojišťovnami, Českým rozhlasem, Českou televizí, samosprávnými komorami zřízenými zákonem, notáři a soudními exekutory se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu. Stejně tak se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu, při komunikaci mezi územně samosprávným celkem a fyzickou osobou, podnikající fyzickou osobou nebo právnickou osobou, pokud má tato osoba zpřístupněnu svou datovou schránku a pokud se dokument nedoručuje veřejnou vyhláškou nebo na místě. Doručování prostřednictvím datové schránky se nepoužije, pokud je z bezpečnostních důvodů zavedena jiná forma komunikace. II. Organizační struktura 1. Úvod Čl. 10 (1) Městský úřad tvoří starosta, místostarostové, tajemník a zaměstnanci zařazení do tohoto úřadu. (2) Vedením městského úřadu se rozumí starosta, místostarostové a tajemník. (3) Městský úřad se člení do odborů, z nichž některé vykonávají funkci speciálního úřadu. Odbory se dále člení na oddělení. (4) Schéma organizační struktury městského úřadu je uvedeno v příloze č Starosta Čl. 11 (1) V čele městského úřadu je starosta, který zejména: - zastupuje město navenek; - zajišťuje reprezentaci města; - podepisuje za město dokumenty vydané v samostatné působnosti; - podepisuje spolu s místostarostou právní předpisy města; - svolává a řídí jednání rady města a zastupitelstva města; - spolu s ověřovateli podepisuje zápis z jednání zastupitelstva města a z jednání rady města; - předkládá orgánům města návrhy a materiály v rámci své kompetence; - schvaluje služební cesty místostarostům, tajemníkovi a členům orgánů města, schvaluje místostarostům a tajemníkovi čerpání dovolené; - zajišťuje připravenost správního obvodu obce s rozšířenou působností a města na řešení krizových situací; stránka 7 (celkem 102)

8 - řídí a kontroluje přípravná opatření, činnosti k řešení krizových situací a činnosti ke zmírnění jejich následků prováděná územními správními úřady s působností ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, orgány obcí, právnickými osobami a fyzickými osobami ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - plní další úkoly na úseku krizového řízení a ochrany obyvatelstva dle zvláštních předpisů; - koordinuje záchranné a likvidační práce při řešení mimořádné události vzniklé ve správním obvodu městského úřadu, pokud je velitel zásahu o koordinaci požádal; - je předsedou bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností, krizového štábu obce s rozšířenou působností a povodňové komise obce s rozšířenou působností; - plní úkoly na úseku požární ochrany dle zvláštních předpisů. (2) Dále starosta: - je velitelem městské policie, řídí její činnost a plní úkoly zaměstnavatele ve vztahu k jejím členům; - řídí a koordinuje jednotky sborů dobrovolných hasičů zřízené městem; - projednává se zástupci Armády ČR a Policie ČR zabezpečení města při mimořádných událostech a požaduje po Policii ČR spolupráci v rámci zabezpečení veřejného pořádku; - řídí a organizuje činnost útvaru interního auditu; - koordinuje činnost odborů a organizací dle přílohy; - určuje tajemníka úřadu administrátorem datové schránky; - plní další úkoly stanovené zákonem a zvláštními předpisy. (3) Současně starosta průběžně - zadává úkoly místostarostům a tajemníkovi, řídí a koordinuje jejich činnost a řeší případné kompetenční konflikty, k tomu svolává a řídí porady vedení; - zajišťuje plnění úkolů zaměstnavatele v pracovněprávních vztazích směrem k místostarostům a tajemníkovi; - rozděluje odměny z finančních prostředků jemu svěřených. 3. Místostarostové Čl. 12 (1) Místostarostové zastupují starostu v době jeho nepřítomnosti v pořadí určeném zastupitelstvem města. (2) Rozsah plnění konkrétních úkolů stanoví jednotlivým místostarostům generálně zastupitelstvo města. Další úkoly vyplývající z členství místostarostů v radě města i dalších orgánech města jsou jim stanovovány individuálně. 4. Tajemník Čl. 13 (1) Tajemník zejména - plní úkoly dle 110 zákona; stránka 8 (celkem 102)

9 - plní úkoly uložené mu radou města, zastupitelstvem města nebo starostou; - zajišťuje plnění usnesení orgánů města; - účastní se zasedání rady města a zastupitelstva města s hlasem poradním; - spolupracuje s úřadem práce v otázkách zaměstnanosti ; - jedná za městský úřad s jednotlivými orgány státní správy ve správních záležitostech, pokud tato pravomoc není svěřena jinému orgánu; - zabezpečuje vykonání státoobčanského slibu fyzickou osobou, které bylo uděleno státní občanství; - plní úkoly na úseku ochrany utajovaných informací určené zvláštními předpisy; - plní úkoly evidenčního orgánu při vedení registru oznámení na úseku střetu zájmů. (2) Dále tajemník - plní úlohu statutárního orgánu zaměstnavatele podle zvláštních právních předpisů vůči zaměstnancům zařazeným do městského úřadu; - má podpisové právo za městský úřad v pracovněprávních vztazích; - přijímá zaměstnance do pracovního poměru; tam kde je k tomu třeba předchozích úkonů jiných orgánů, činí tak až po jejich provedení; - přijímá zaměstnance na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr; - stanovuje zaměstnancům bližší podmínky výkonu práce v pracovních náplních na návrh vedoucích odborů; - povoluje služební cesty vedoucím odborů a používání vlastního vozidla zaměstnancům ke služebním cestám; - stanoví podle zvláštních právních předpisů platy všem zaměstnancům města zařazených do městského úřadu; - stanovuje čerpání dovolené vedoucím odborů; - jako vedoucí úřadu a administrátor datové schránky může určit ostatní zaměstnance jako administrátory datové schránky nebo pověřené osoby datové schránky či pověřit zaměstnance prováděním autorizované konverze dokumentů. (3) Tajemník současně - řídí a kontroluje činnost jednotlivých zaměstnanců prostřednictvím vedoucích odborů; - koordinuje legislativní činnost městského úřadu při zpracování návrhů právních předpisů města, zajišťuje komplexní dohled nad zákonností právních předpisů a jiných opatření orgánů města; - zodpovídá za oblast rozvoje lidských zdrojů; - svolává a řídí porady vedoucích odborů; - řeší námitky podjatosti vznesené proti vedoucím odborů; - řeší stížnosti na zaměstnance; - řeší kompetenční spory mezi jednotlivými odbory; - rozhoduje o čerpání prostředků sociálního fondu podle pravidel schválených radou města; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti městského úřadu; - je vedoucím oddělení starosty. stránka 9 (celkem 102)

10 5. Odbory Čl. 14 (1) Městský úřad tvoří tyto odbory, které se člení na oddělení: - odbor vnitřních věcí oddělení právní oddělení matrik oddělení správních agend oddělení provozní oddělení informatiky - odbor rozvoje, investic a majetku města: oddělení rozvoje oddělení investic a údržby oddělení správy majetku - odbor výstavby a územního plánování oddělení výstavby oddělení územního plánování a památkové péče - odbor dopravy oddělení dopravy a silničního hospodářství oddělení dopravně správních agend - finanční odbor oddělení rozpočtu, daní a poplatků oddělení účetnictví - odbor školství a kultury oddělení školství oddělení kultury - odbor sociálních věcí oddělení sociálně právní ochrany dětí oddělení samosprávy v sociální oblasti sociální práce a pomoci - odbor životního prostředí oddělení ekologie oddělení zemědělství oddělení vodního hospodářství - živnostenský úřad oddělení registrace oddělení kontroly (2) Odbory plní zejména úkoly města v rozsahu vymezeném tímto organizačním řádem, obecně závaznými předpisy a usneseními orgánů města, připravují podklady pro jednání zastupitelstva města a rady města. Jednotlivé odbory spolupracují při plnění úkolů přesahujících jejich výlučnou působnost (například zabezpečení voleb a referenda, řešení mimořádných událostí a krizových situací, při zpracování projektů, žádostí o granty apod.) dle pokynů k jejich realizaci. Úkoly stanovené při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací tvoří přílohu č. 6. stránka 10 (celkem 102)

11 (3) V oblasti přenesené působnosti jsou příslušné odbory správními orgány a dotčenými orgány ve správních řízeních dle zvláštních právních předpisů. Jako oprávněné úřední osoby ve smyslu správního řádu jsou zaměstnanci stanoveni provádět úkony správního orgánu v řízení. V samostatné působnosti vystupují příslušné odbory jménem města jako účastníka řízení dle působností dané tímto organizačním řádem. (4) Rozsah působnosti jednotlivých odborů na úseku hospodaření s majetkem města a finančního hospodaření včetně hospodaření fondů a případně uzavřenými smlouvami nebo schválenými pravidly orgány města je dán směrnicí upravující finanční a majetkové vztahy města Písek a kontrolním řádem. Současně se účastní rozpočtového procesu dle rozpočtových pravidel a směrnice pro zpracování rozpočtu města. (5) V čele každého odboru stojí vedoucí, kterého na návrh tajemníka jmenuje a odvolává rada města. Obecné zásady pro výkon jejich funkce jsou stanoveny v pracovněprávních předpisech, bližší podmínky jsou rozvedeny v pracovních náplních a pracovním řádu. (6) Provádění vnitřní kontroly patří k základním pracovním povinnostem vedoucích zaměstnanců v rozsahu jejich pověření a odpovědnosti vymezené v tomto organizačním řádu, případně v kontrolním řádu a v pracovních náplních. Vedoucí zaměstnanci zabezpečují výkon vnitřní kontroly formou předběžné, průběžné a následné řídící kontroly. Iniciují ihned opatření a návrhy k závěrům těchto kontrolních zjištění tajemníkovi, pokud hrozí škody městu či dalším osobám. Čl. 15 Úkoly odboru vnitřních věcí zajišťuje: (1) Oddělení právní: - zajišťuje právní službu v otázkách výkonu státní správy a samosprávy; - zastupuje město před soudy a notáři v otázkách samostatné působnosti; - do účinnosti nového občanského zákoníku realizuje právní ochranu občanů při zjevném zásahu do pokojného stavu; - eviduje sbírky zákonů a právních předpisů kraje; - eviduje právní a vnitřní předpisy města; - vede přestupkovou agendu ve věcech, které nejsou svěřeny jiným odborům; - projednává přestupky a správní delikty na úseku provozu na pozemních komunikacích, dopravy a silničního hospodářství; - projednává správní delikty a ukládá pokuty ve věcech samostatné působnosti města; - vede centrální evidenci vyřizování stížností a petic; - zajišťuje právní stránku pojištění majetku města; - zajišťuje šetření pro státní orgány; - vymáhá pohledávky z obchodních vztahů a občanskoprávní povahy vzniklé ze smluvních závazkových vztahů (například nájemné, cena díla, smluvní pokuta, sankční úrok, půjčka apod.); - vede evidenci soudních rozhodnutí, které neevidují ostatní odbory; - vede agendu přísedících okresního soudu; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce; - zajišťuje agendu práva shromažďovacího; stránka 11 (celkem 102)

12 - vede agendu komisí a výborů - zpracovává materiály pro jednání rady a zastupitelstva města, zveřejňuje zápisy v systému městského úřadu a na webových stránkách města; - koordinuje agendu poskytování informací podle zvláštního předpisu. (2) Oddělení matrik: - zajišťuje matriční agendu, svatební obřady, vidimaci a legalizaci, státní občanství; - zajišťuje volby, sčítání obyvatel a místní referendum; - zajišťuje úředně nařízené pohřby včetně jejich úhrady; - zajišťuje agendu rušení trvalých pobytů. (3) Oddělení správních agend: - vede agendu občanských průkazů; - vede agendu cestovních dokladů; - zajišťuje agendu evidence obyvatel a ohlašovny pobytu v Písku; - vede volební seznamy; - vede evidenci ztrát a nálezů; - zajišťuje agendu rušení trvalých pobytů. (4) Oddělení provozní: - zajišťuje správu budov užívaných městským úřadem, jejich úklid, údržbu; - připravuje a realizuje skartační řízení a péči o archiválie; - vede a zajišťuje pokladnu, výplaty, výplaty cestovného, evidenci a výdej stravenek; - zajišťuje činnost podatelny, pošty městského úřadu, peněžité vybírání místních a správních poplatků; - přijímá dokumenty doručené prostřednictvím datové schránky města, eviduje je v systému spisové služby a předává je příslušným odborům; - odesílá dokumenty, připravené k vypravení prostřednictvím datové schránky města; - zajišťuje zákaznickou recepci, vidimaci a legalizaci, agendu Czech POINTU, příjem ztrát a nálezů, poskytování informací o činnosti úřadu, poskytování formulářů; - provádí autorizované konverze dokumentů podle platných právních předpisů, vede evidenci provedených konverzí; - vede evidenci razítek a zakoupené literatury; - provádí rozmnožování písemností pro potřeby úřadu; - zabezpečuje městský úřad kancelářskými potřebami a čistícími prostředky; - zajišťuje agendu veřejných sbírek; - zajišťuje obsluhu telefonní ústředny; - vede agendu autoprovozu; - zajišťuje přípravu výběrových řízení; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce. (5) Oddělení informatiky: - zajišťuje správu informačního systému včetně provozu webových stránek města, aktualizaci a zabezpečení dat, aktualizaci a efektivní využití SW, předkládá návrhy k modernizaci SW i HW; - zajišťuje správu výpočetní techniky včetně počítačové sítě; stránka 12 (celkem 102)

13 - zajišťuje správu pevných i mobilních telefonů, kopírek; - zajišťuje provoz internetu a webových stránek městského úřadu; - koordinuje zavádění metod kvality na městském úřadu (CAF, benchmarking apod.). Čl. 16 Úkoly odboru rozvoje, investic a majetku města zajišťuje: (1) Oddělení rozvoje: - zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek výběrových řízení; - zajišťuje podklady pro čerpání dotací dle uzavřených smluv; - plní úkoly při realizaci strategického plánu rozvoje města; - zpracovává materiály koncepčního charakteru dle požadavku orgánů města; - připravuje podklady a zpracovává žádosti o dotace, zajišťuje administraci a udržitelnost dotací; - zajišťuje administraci programu obnovy venkova; - koordinuje aktivity jednotlivých odborů při realizaci projektů dotovaných Evropskou unií, je-li toho třeba; (2) Oddělení investic a údržby: - koordinuje investiční činnosti, připravuje a realizuje investice města; - spolupracuje při výstavbě, rekonstrukcích a opravách inženýrských sítí tepelného hospodářství, kontroluje plnění smluv se společností, které je obsluhovaný majetek pronajmut, kontroluje věcnou správnost proplácení faktur a plateb nájemného; - kontroluje průběh investičních a neinvestičních akcí, spolupracuje s technickým dozorem; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - spolupracuje při zavedení rozpracovaného majetku do majetkové evidence města; - zajišťuje rozvoj průmyslové zóny; - spolupracuje při výstavbě a rekonstrukcích a opravách vodohospodářské infrastruktury, podílí se na získávání a čerpání dotací na tento majetek, kontroluje plnění koncesní smlouvy o provozování vodohospodářské soustavy města Písku; - spolupracuje s organizací, která má ve správě či hospodaří s dalším majetkem ve vlastnictví města (sportoviště, komunikace, městský areál); - zajišťuje spolupráci s osadními výbory (zprostředkovává spolufinancování aktivit osadních výborů, zajišťuje vyjádření osadních výborů pro jednání rady města, zastupitelstva města apod.) - zabezpečuje pronájmy a výpůjčky nebytových prostor; - kontroluje platby a jiné povinnosti vyplývající z uzavřených smluv; - zabezpečuje údržbu a opravy, rekonstrukci a modernizaci městského nemovitého majetku; - zabezpečuje údržbu a opravy městského majetku a rekonstrukce a modernizace s údržbou související včetně uzavírání smluv na dodávku médií. (3) Oddělení správy majetku: stránka 13 (celkem 102)

14 - vede evidenci a inventury nemovitostí (pozemků a budov), ve spolupráci s finančním odborem sleduje ekonomiku jednotlivých nemovitostí; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - zabezpečuje prodeje, pronájmy, výpůčky a výkupy pozemků, jiné dispozice s majetkem města (směny pozemků, věcná břemena apod.) včetně přípravy výběrových řízení a zpracování příslušných smluv a dalších dokladů; - zajišťuje prodej, výkup, směnu, výpůjčky budov; - kontroluje platby a jiné povinnosti vyplývající z uzavřených smluv; - kontroluje a zajišťuje podklady pro katastrální úřad, zápisy do katastru nemovitostí a řešení majetkoprávního vypořádání; - eviduje daň z převodu nemovitostí a daň z nemovitosti (přiznání, úhrada); - poskytuje informace z katastru nemovitostí; - zajišťuje správu majetkových podílů města v obchodních společnostech; - zabezpečuje evidenci majetku města, podklady pro účetnictví, fyzickou evidenci včetně majetku pronajatého a zastaveného, který nepatří do správy jiných odborů; - připravuje podklady daně z příjmů z hospodaření s majetkem města; - podílí se na technickém zajištění nájmů a výpůjček budov a nebytových prostor včetně uzavírání smluv na dodávku medií - zajišťuje zvláštní užívání veřejného prostranství pro cirkusy a lunaparky. - zabezpečuje smluvně pronájmy a výpůjčky nebytových prostor; ; - přijímá žádosti o byt dle pravidel pro přidělování obecních bytů do nájmu občanů; - přijímá žádosti o byt pro žadatele v tíživé situaci; - schvaluje výměnu bytů v majetku města při dodržení zákonných podmínek; - zabezpečuje evidenci, ochranu a rozvoj bytového fondu na území města ve spolupráci s příslušnou příspěvkovou organizací. Čl. 17 Odbor výstavby a územního plánování plní úlohu obecného stavebního úřadu, úřadu územního plánování, vyvlastňovacího úřadu a orgánu státní památkové péče. Úkoly odboru zajišťuje: (1) Oddělení výstavby: - zajišťuje průběh správních řízení ve smyslu stavebního zákona a souvisejících předpisů; - vydává sdělení a stanoviska; - provádí výkon státního stavebního dohledu; - spravuje archiv obecného stavebního úřadu; - projednává přestupky a správní delikty na úseku stavebního řádu; - zajišťuje agendu vyvlastňování. (2) Oddělení územního plánování a památkové péče: - zajišťuje výkon činností pořizovatele územně plánovací dokumentace pro město jako orgán územního plánování ve smyslu stavebního zákona; - zajišťuje výkon činností souvisejících s pořízením územně plánovací dokumentace pro obce, jež o toto požádaly, či požádají, a jejichž územní obvod spadá do působnosti města Písek jako obce s rozšířenou působností; stránka 14 (celkem 102)

15 - poskytuje územně plánovací informace jako předběžnou informaci dle správního řádu; - je dotčeným orgánem v územním řízení z hlediska uplatňování záměrů územního plánování a v řízení, v nichž se rozhoduje o změnách v území; - plní úkoly úřadu územního plánování; - vykonává státní dozor ve věcech územního plánování; - pořizuje a průběžně aktualizuje územně analytické podklady pro správní území obce s rozšířenou působností; - zajišťuje výkon funkce městského architekta; - spravuje archiv úřadu územního plánování; - spravuje a udržuje geografický informační systém; - vydává koordinovaná stanoviska; - zabezpečuje výkon státní správy na úseku památkové péče pro správní obvod včetně státního stavebního dohledu; - vydává vyjádření pro potřeby územního a stavebního řízení z hlediska archeologického dohledu; - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu a z JČ kraje v souladu s uzavřenými smlouvami a vede agendu jejich vypořádání v oblasti památkové péče; - zabezpečuje péči a údržbu sochařské výzdoby v majetku města; - zpracovává programy Ministerstva kultury ČR, programy a granty JČ kraje v oblasti památkové péče; - vede seznam kulturních památek ve městě a ve správním obvodu, evidenci válečných hrobů a pietních míst. Čl. 18 Úkoly odboru dopravy zajišťuje: (1) Oddělení dopravy a silničního hospodářství: - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro silnice II. a III. třídy v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce I. stupně; - řeší správní delikty na úseku silničního hospodářství podle zákona o pozemních komunikacích; - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti speciálního stavebního úřadu pro stavby silnic II. a III. třídy, pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - stanovuje místní a přechodnou úpravu provozu na silnicích II. a III. třídy a na místních komunikacích v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti dopravního úřadu pro taxislužbu; - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti dopravního úřadu pro městskou hromadnou dopravu, koordinuje postavení města v okresním, krajském i celostátním systému linkové osobní dopravy; - vede registr a řeší správní delikty v působnosti stanic měření emisí; - koordinuje realizaci cyklostezek na území města Písku; - koordinuje činnost v otázkách oprav a údržby místních komunikací; stránka 15 (celkem 102)

16 - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (2) Oddělení dopravně správních agend: - vede registr silničních vozidel; - schvaluje technickou způsobilost vozidel; - vede registr řidičů; - vydává řidičské průkazy a profesní osvědčení; - vede záznamy o počtech bodů dosažených v bodovém hodnocení dopravních přestupků a řeší námitky proti těmto záznamům; - vydává paměťové karty pro digitální tachografy; - vede registr autoškol; - provádí činnost zkušebního komisaře. Čl. 19 Úkoly finančního odboru zajišťuje: (1) Oddělení rozpočtu, daní a poplatků: - zpracovává roční rozpočty a rozpočtové výhledy dle platné legislativy; - zpracovává roční rozbory hospodaření města včetně finančního vypořádání; - na základě podkladů ředitelů příspěvkových organizací a jednotlivých odborů připravuje stanovení závazných ukazatelů těchto příspěvkových organizací; - zpracovává rozpočtová opatření a předkládá je ke schválení orgánům města; - zpracovává finanční analýzy dle požadavků vedení; - eviduje smlouvy o poskytnutých úvěrech bankami a vyhotovuje podklady pro splátky těchto úvěrů v součinnosti s oddělením účetnictví; - sleduje a kontroluje dodržování rozpočtové kázně; - zpracovává z ročních rozborů a výhledů podklady pro dotace; - provádí sesouhlasení účelových prostředků (na základě podkladů z jednotlivých odborů); - zajišťuje a provádí kontrolu v oblasti rozpočtu, schválených závazných ukazatelů a odvodu příspěvkových organizací zřízených městem zajišťuje konzultační činnost pro odbory městského úřadu týkající se rozpočtu; - vystavuje objednávky, faktury, platební příkazy pro jednotlivé odbory dle jejich požadavků v souladu s rozpočtem; - spolupracuje s jednotlivými vedoucími odborů, příp. pověřenými pracovníky v agendě rozpočtu odborů; - vede agendu sociálního fondu dle pokynů tajemníka; - zajišťuje správu místního poplatků ze psů a místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů ; - zajišťuje agendu a správu místního poplatku za výherní hrací přístroje a jiné technické herní zařízení, povolené ministerstvem financí; - v součinnosti s oddělením účetnictví zajišťuje kontrolu v oblasti účtování a převodu fondů u příspěvkových organizací, kde je zřizovatelem město; - provádí kontrolu rozdělení přijatých plateb z hlediska předmětu daně na plnění zdanitelná, osvobozená a nejsou předmětem daně; - provádí kontrolu u přijatých faktur při nároku na uplatnění odpočtu daně; - zpracovává přiznání k DPH (na základě podkladů z jednotlivých odborů) v souladu s rozdělením uskutečněných plnění; stránka 16 (celkem 102)

17 - vede evidenci veřejnoprávních a ekonomických činností města; - zpracovává podklady pro odpis nevymožitelných pohledávek; - vede evidenci dlužníků; - vystavuje rozhodnutí o povolení splátek na základě došlých žádostí nebo je předkládá orgánům města k projednání; - vyhotovuje poklady pro exekuční řízení, podává návrhy na výkon rozhodnutí; - vymáhá pohledávky vzniklé na základě sankcí uložených ve správním řízení (pokuty za přestupky a správní delikty) a pohledávky vzniklé z daňového řízení (neuhrazené místní a správní poplatky); - vede evidenci nedoplatků pokut a správních poplatků města; - provádí zaúčtování došlých plateb nedoplatků; - vede evidenci pohledávek; - vede evidenci čerpání rozpočtu dle jednotlivých kapitol pro potřeby vedoucích odboru; - vede evidenci smluv a objednávek dle jednotlivých kapitol; - zpracovává roční výkaz investic za město; - provádí oznamovací povinnost za práce fyzických osob pro město; - zajišťuje inventarizaci k roční závěrce dle aktuálně platné legislativy; - zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek; - zajišťuje administraci Fondu pro finanční podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT. (2) Oddělení účetnictví: - vede účetnictví města dle aktuálně platné legislativy; - zpracovává směrnice pro účetnictví a účtový rozvrh; - zpracovává výkazy města; - zajišťuje evidenci a vydávání pokutových bloků; - zajišťuje evidenci a vydávání evidovaných stvrzenek; - vede evidenci majetku města pro odbory, provádí metodické pokyny k inventarizaci; - sleduje odděleně čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu; - zajišťuje zpracování daňového přiznání pro daň z příjmů právnických osob na základě podkladů jednotlivých odborů; - v součinnosti s oddělením rozpočtu provádí úhrady splátek úvěrů a půjček poskytnutých městu; - zajišťuje a provádí kontrolní činnost v oblasti účtování u příspěvkových organizací; - soustřeďuje výkazy příspěvkových organizací a provádí kontrolu výkazových vazeb; - vede seznam podpisových vzorů; - zajišťuje konzultační činnost v oblasti účetnictví; - vede evidenci bankovních účtů, smluv, trvalých příkazů; - zajišťuje styk s peněžními ústavy; - vede knihu došlých faktur. Čl. 20 stránka 17 (celkem 102)

18 Úkoly odboru školství a kultury zajišťuje: (1) Oddělení školství: - výkon státní správy na úseku školství pro správní obvod obce s rozšířenou působností; - zpracovává návrh rozpisu rozpočtu finančních prostředků státního rozpočtu poskytovaných podle 161 zák. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, v souladu se zásadami stanovenými ministerstvem a krajskými normativy a předává je krajskému úřadu přímých výdajů pro školy a školská zařízení ve správním obvodu; - projednává a kontroluje zpracování mzdových rozvah za školy ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, zpracovává sumáře a předává je krajskému úřadu; - sleduje čerpání mzdových prostředků škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností a projednává se řediteli škol možnosti odstranění případných disproporcí; - stanovuje kritéria pro rozdělování mzdových prostředků z rezervy, přidělené krajským úřadem a podává krajskému úřadu návrhy na úpravy rozpočtu škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - projednává se školami návrhy na převody mzdových prostředků, úpravy limitu počtu zaměstnanců a předává žádosti a sumáře krajskému úřadu; - shromažďuje, kontroluje a zpracovává data z dokumentace a evidencí a statistické výkazy za školy ve správním obvodu obce s rozšířenou působností a předává je krajskému úřadu, ministerstvu, popř. jím pověřené organizaci; - připravuje kontroluje a sumarizuje podklady pro zúčtování prostředků státního rozpočtu poskytovaných krajským úřadem a předává je krajskému úřadu; - zpracovává a předkládá Krajskému úřadu Jihočeského kraje (dále jen krajský úřad) rozbor hospodaření s prostředky přímých výdajů ve správním obvodu; - zajišťuje podklady pro sumarizaci účetní závěrky a účetních a finančních výkazů za školy ve správním obvodu a předává je krajskému úřadu; - organizuje porady ředitelů škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - kontroluje a sumarizuje údaje ze škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností dle pokynů krajského úřadu (převody mzdových prostředků, změny ve výkonech apod.); - poskytuje veřejné informace o rozpočtech přímých výdajů škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností okresní odborové organizaci; - vede personální agendu ředitelů příspěvkových organizací na úseku školství; - zpracovává podklady pro návrh odměn ředitelů příspěvkových organizací na úseku školství; - realizuje konkursní řízení na obsazení vedoucích pracovních míst ředitelů škol, které zřizuje; - podává žádosti krajskému úřadu o změny zápisů v údajích ve školském rejstříku, který vede ministerstvo školství; - vede přehled o kapacitách jednotlivých součástí škol s právní subjektivitou; - vydává volební řád pro volby členů školských rad na základních školách v Písku; - sleduje vývoj počtu dětí v mateřských školách a žáků v základních školách v Písku; - kontroluje průměrné počty dětí a žáků v MŠ a ZŠ na třídu, aby odpovídaly stanoveným předpisům; - projednává přestupky na úseku školní docházky školství a výchovy mládeže; - spolupracuje se základními školami a školskými zařízeními s právní subjektivitou; stránka 18 (celkem 102)

19 - provádí kontrolní činnost ve školách zřizovaných městem v oblasti účelnosti využití poskytnutých finančních prostředků; - uskutečňuje pravidelné porady se řediteli ZŠ Písek; - spravuje dotace a účelově vázané prostředky včetně vyúčtování; - zpracovává žádosti na externí grantové programy včetně vyúčtování; - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu dle uzavřených smluv; - plní úkoly města v agendě docházky dětí; - zajišťuje připravuje smluvní zajištění nájmů služebních bytů při základních a mateřských školách; - vede agendu neinvestičních výdajů za žáky základních a mateřských škol z jiných obcí; - komplexně zajišťuje podklady pro financování základních a mateřských škol v oblasti provozu a investic; - připravuje zápis do základních a mateřských škol; - v oblasti základního školství připravuje obecně závaznou vyhlášku o vytvoření školských obvodů spádové školy stanovení spádových obvodů základních škol; - vede agendu příspěvků na sportovní účely; - vede agendu příspěvků volnočasových aktivit; - vede agendu záštity starosty v oblasti sportu. (2) Oddělení kultury: - vede agendu příspěvků na podporu kulturních aktivit a cestovního ruchu; - zajišťuje administraci vyhlášených grantových programů pro kulturu a cestovní ruch; - vede agendu záštity starosty v oblasti kultury, společenských a volnočasových aktivit; - spravuje dotace a účelově vázané prostředky včetně vyúčtování; - zpracovává žádosti na externí grantové programy, provádí vyúčtování příspěvků; - zpracovává podílí se na zpracování koncepčních materiálů na úseku kultury a cestovního ruchu; - vede agendu přípravy, organizace, realizace jmenovitých akcí; - zajišťuje občanské záležitosti; - vede evidenci čestného občanství a kroniku města ve spolupráci s letopiseckou komisí; - vede agendu loterií a tombol; - vede agendu žádostí o výjimky z obecně závazné vyhlášky o omezujících opatření k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku; - zajišťuje správu místního poplatku z ubytovací kapacity a poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt; - v rozsahu uzavřené mandátní smlouvy uzavřených smluv spolupracuje s Centrem kultury Písek, o.p.s. a Sladovnou Písek, o.p.s. a v rámci těchto smluv zajišťuje kontrolní činnost; - v rozsahu platné směrnice pro zpracování rozpočtu města spolupracuje s Městskou knihovnou Písek a provádí kontrolní činnost v oblasti účelnosti využití poskytnutých finančních prostředků; - vede personální agendu ředitelů příspěvkových organizací na úseku kultury; stránka 19 (celkem 102)

20 - spoluvytváří databázi informací fotografií a videí z oblasti kultury, sportu a společenského dění a rozšiřuje je dostupnými kanály; - zajišťuje prezentaci města na výstavách, přehlídkách a veletrzích cestovního ruchu; - spolupracuje s ostatními subjekty v oblasti cestovního ruchu na regionální, národní i mezinárodní úrovni; - zajišťuje agendu zahraničních vztahů města a spolupráci s partnerskými městy; - zajišťuje podílí se na propagaci města v oblasti cestovního ruchu - zajišťuje vydávání propagačních materiálů; - účastní se projektů na podporu cestovního ruchu; - vede agendu prohlídek věže děkanského kostela v Písku; - spravuje městský informační systém pro pěší; - organizuje akce pro veřejnost např. Cipískoviště, Den otevřených dveří památek apod.; - spolupracuje na zajišťuje zajištění agend projektů, kde je město účastníkem (např. Otavská plavba, Den otevřených dveří památek, Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Sdružení měst s husitskou minulostí a tradicí). Čl. 21 Úkoly odboru sociálních věcí zajišťuje: (1) Oddělení sociálně právní ochrany dětí: - přijímá oznámení o ohrožených dětech; - provádí šetření týkající se dítěte a jeho rodiny; - zajišťuje práva dětí (opatrovnictví, jednání, spolupráce); - podává podněty a návrhy k soudu; - vydává správní rozhodnutí; - zajišťuje poradenství a odbornou pomoc; - vede a spravuje spisovou dokumentaci; - poskytuje zprávy, sdílí informace, spolupracuje s jinými orgány a institucemi; - zajišťuje výkon dožádání; - vyřizuje podání a stížnosti; - zajišťuje náhradní rodinnou péči; - přijímá informace a podává návrhy o dětech s výchovnými problémy a podává návrh příslušným institucím, provádí šetření a pracuje s dětmi a mladistvými s výchovnými problémy, vykonává opatrovnictví a účastní se na jednání ve věci trestné činnosti dětí a mládeže a páchaných na dětech a mládeži, spolupracuje s dalšími orgány a institucemi při ochraně dětí s výchovnými problémy; - pracuje s dětmi v ústavní péči a jejich rodinami, spolupracuje s ústavem a sdílí informace, provádí šetření, vydává stanoviska související s ústavní péčí, vykonává SPO v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc; - vykonává SPO ve vztahu k cizině; - sleduje nepříznivé vlivy působící na děti a zjišťuje příčinu jejich vzniku; - zaměřuje se na děti uvedené v 6 odst. 1 zákona o sociálně-právní ochraně dětí. stránka 20 (celkem 102)

21 (2) Oddělení samosprávy v sociální oblasti sociální práce a pomoci: - na území správního obvodu obce s rozšířenou působností koordinuje poskytování sociálních služeb a realizuje činnosti sociální práce vedoucí k řešení nepříznivé sociální situace a k sociálnímu začleňování osob, (přitom spolupracuje s krajskou pobočkou Úřadu práce, krajským úřadem a ostatními institucemi); - zajišťuje terénní sociální práci pro cílové skupiny osob (zejména zdravotně postižené, rodiny s dětmi, osoby v hmotné nouzi, seniory, osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v obtížných životních situacích) na území města i ORP; - zajišťuje sociální poradenství pro dané cílové skupiny, v případě potřeby zprostředkovává občanům pomoc prostřednictvím městské sociální sítě, případně jiným vhodným způsobem; - zajišťuje osobě, které není poskytována sociální služba, a je v takové situaci, kdy neposkytnutí okamžité pomoci by ohrozilo její život nebo zdraví, poskytnutí sociální služby nebo jiné formy pomoci, a to v nezbytném rozsahu; - koordinuje poskytování sociálních služeb a poskytuje odborné sociální poradenství osobám ohroženým sociálním vyloučením z důvodu předchozí ústavní nebo ochranné výchovy nebo výkonu trestu, osobám, jejichž práva a zájmy jsou ohroženy trestnou činností jiné osoby, a osobám, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností; přitom spolupracuje se zařízeními pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, s Vězeňskou službou České republiky, Probační a mediační službou České republiky, správními úřady a územními samosprávnými celky; - v souvislosti s výkonem činnosti sociální práce vede Standardizovaný záznam sociálního pracovníka, který je součástí Jednotného informačního systému práce a sociálních věcí; - na základě oznámení zdravotnických zařízení zjišťuje, zda je nezbytné poskytnout sociální služby a zprostředkovává jejich poskytnutí; - zajišťuje nákup a distribuci lékařských předpisů označených modrým pruhem; - projednává přestupky na úseku zdravotnictví; - vydává a vede evidenci parkovacích průkazů, označujících vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou; - zajišťuje agendu opatrovnictví za město Písek osobám, které byly omezeny nebo zbaveny způsobilosti k právním úkonům; - vykonává za město Písek funkci opatrovníka nezletilým v soudním řízení, pokud je k výkonu této funkce starostou města zmocněn; - vede agendu příspěvků na sociální účely; - připravuje podklady pro jednání sociální komise; - spolupracuje na realizaci procesu plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování; monitoruje plán sociálních služeb; - při uzavírání smlouvy o poskytnutí pobytových sociálních služeb zastupuje osobu, která podle lékařského posudku ošetřujícího lékaře není schopna sama jednat a nemá zákonného zástupce; - zpracovává návrhy pro jednání rady města a vede evidenci bytů žadatelů o byty v domech s pečovatelskou službou; - vede správní řízení při stanovování úhrad za stravu a péči o dítě, které je umístěno do domova pro osoby se zdravotním postižením na základě rozhodnutí soudu o nařízení ústavní výchovy nebo předběžného opatření; - pomáhá příslušníkům národnostních menšin při řešení jejich situace; stránka 21 (celkem 102)

22 - vede správní řízení v rámci rozhodování při ustanovování zvláštního příjemce důchodu pro občany s trvalým bydlištěm pobytem na území města. Úkoly odboru životního prostředí zajišťuje: (1) Oddělení ekologie: Čl uděluje souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady; - vede a zpracovává evidenci odpadů a způsobu nakládání s nimi; - projednává přestupky a správní delikty na úseku ekologie a odpadů; - dává vyjádření k podnikání v oblasti nakládání s odpady, ke zřízení zařízení k odstraňování odpadů a v územním a stavebním řízení z hlediska nakládání s odpady; - kontroluje, zda právnické a podnikající fyzické osoby využívají systému sběru a třídění odpadu zavedeného městem na základě smlouvy; - kontroluje, zda původci mají zajištěno využití nebo odstranění odpadu; - zveřejňuje a informuje o posuzování vlivů na životní prostředí. (2) Oddělení zemědělství: - povoluje kácení dřevin, ukládá náhradní výsadbu a vede přehled pozemků vhodných k náhradní výsadbě; - vydává závazná stanoviska k zásahům do významných krajinných prvků; - vyhlašuje památné stromy a jejich ochranná pásma; - vydává nařízení k omezení nebo zákazu rušivé činnosti; - vymezuje a hodnotí místní systém ekologické stability; - rozhoduje o pochybnostech, zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa; - rozhoduje o souhlasu k návrhům územně plánovací dokumentace, jimiž mají být dotčeny lesní pozemky; - rozhoduje o umístění staveb v ochranném pásmu lesa; - rozhoduje o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa; - stanovuje podmínky ke konání organizovaných nebo hromadných sportovních akcí; - ustanovuje lesní stráž, mysliveckou stráž a rybářskou stráž; - vykonává státní správu na úseku myslivosti; - provádí uznávání honitby; - jmenuje a odvolává myslivecké hospodáře; - schvaluje plán mysliveckého hospodaření a lovu; - vydává lovecké lístky; - vydává rybářské lístky; - ukládá změnu kultury zemědělské půdy na pozemcích do výměry 1 ha; - uděluje souhlas k odnětí ze zemědělského půdního fondu o výměře do 1 ha; - vydává rozhodnutí o odvodech za odnětí půdy; - uděluje souhlas k návrhům regulačních plánů a k návrhům územně plánovacích dokumentů; - uděluje souhlas k návrhům tras nadzemních a podzemních vedení; - vydává, mění a ruší mimořádná rostlinolékařská opatření; stránka 22 (celkem 102)

23 - schvaluje místa, na nichž lze konat svody zvířat a trhy; - zajišťuje kontrolu provozu útulku pro opuštěná zvířata; - zajišťuje výkon státní správy agendy uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování; - projednává přestupky na úseku zbraní a střeliva; - projednává přestupky a správní delikty na úseku zemědělství, myslivosti, lesů, ochrany zvířat proti týrání, rostlinolékařské péče; - vede evidenci zemědělských podnikatelů, ukládá pokuty; - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (3) Oddělení vodního hospodářství: - je speciálním stavebním úřadem pro vodní stavby; - řeší otázky povodní; - upravuje, omezuje či zakazuje podle zákona obecné nakládání s povrchovými vodami; - povoluje odběr a jiné nakládání s povrchovými nebo jinými vodami; - rozhoduje v případech, kdy mu přísluší povolovat vodní dílo též o ostatních vodohospodářských záležitostech; - vydává souhlas ke stavbám, zařízením nebo činnostem, které mohou ovlivnit vodní poměry; - provádí vodoprávní dozor nad vodními díly; - zajišťuje technicko bezpečnostní dohled; - vykonává veřejnou správu na úseku vodovodů a kanalizací; - povoluje vypouštění nebezpečných látek do kanalizace; - projednává správní delikty na úseku vodního hospodářství; - rozhoduje o vyměření poplatku za znečištění ovzduší; - vydává povolení k vypuštění odpadních vod; - projednává přestupky a správní delikty na úseku ochrany ovzduší. Čl. 23 Úkoly živnostenského úřadu zajišťuje: (1) Oddělení registrace: - vydává živnostenská oprávnění pro všechny druhy živností řemeslné, vázané, koncesované a živnost volnou; - rozhoduje o rozsahu a změně živnostenského oprávnění; - rozhoduje o pozastavení provozování živnosti; - rozhoduje o splnění podmínek pro získání živnostenského oprávnění; - rozhoduje v odůvodněných případech o zrušení živnostenského oprávnění; - provozuje živnostenský rejstřík; - vydává výpisy ze živnostenského rejstříku; - zabezpečuje agendu Centrálního registračního místa; - zpracovává změny údajů v registru živnostenského podnikání vyvolané změnou právních předpisů. (2) Oddělení kontroly: stránka 23 (celkem 102)

24 - zajišťuje živnostenskou kontrolu včetně ukládání sankcí v rozsahu svěřené působnosti; - rozhoduje o sankčním pozastavení nebo zrušení živnostenských oprávnění na základě návrhů orgánů státní správy; - řeší správní delikty a přestupky v oblasti neoprávněného podnikání; - zajišťuje kontrolní a sankční činnost v oblasti ochrany spotřebitele a v oblasti značení tabákových výrobků a omezení prodeje lihovin a tabákových výrobků; - projednává správní delikty na úseku ochrany před alkoholismem a kouřením; - zabezpečuje agendu tržního řádu včetně kontroly a ukládání sankcí; - podílí se na součinnosti ostatních orgánů státní správy; - zastupuje město při řízeních na úseku silničního hospodářství zřizování a provoz stánků a jiných zařízení pro prodej a služby; - trvale provádí konsolidaci dat údajů evidovaných v živnostenském rejstříku; - zpracovává avíza z centrální evidence osob; - zajišťuje činnost spotřebitelského ombudsmana. 6. Útvar interního auditu Čl. 24 Útvar interního auditu je samostatný útvar na úrovni odboru. Úkoly útvaru: - vykonává vnitřní kontrolu uvnitř městského úřadu, organizačních složek města, orgánů obce (obecní policie) dle plánu kontrolní činnosti vydaného starostou; - zjišťuje, zda právní předpisy, přijatá opatření a stanovené postupy jsou v činnosti orgánu veřejné správy dodržovány; - odhaluje nedostatky, informuje a doporučuje opatření vedoucí ke zkvalitnění vnitřního kontrolního systému; - koordinuje předcházení nebo zmírnění rizik, navrhuje a doporučuje opatření; - kontroluje hospodárné, efektivní a účelné vynakládání veřejných prostředků; - vykonává následnou veřejnosprávní kontrolu u právnických osob; - v rámci pověření může kontrolovat i obchodní společnosti, kde má město majetkovou účast a vkládá tam finanční podporu; - zajišťuje konzultační a metodickou činnost v oblasti interního auditu; - sleduje za město Písek agendu obecně prospěšných společností. 7. Oddělení starosty Čl. 25 Oddělení starosty: na úseku sekretariátu: - vede sekretariát starosty, místostarostů, tajemníka; - zodpovídá za pozvání členů orgánů města na jednání, zodpovídá za seznámení veřejnosti s termíny těchto jednání a zveřejnění usnesení; - zajišťuje zasedání zastupitelstva města a rady města; - vede agendu orgánů města - rozesílá materiály, vyhotovuje zápisy, kontroluje plnění usnesení, archivuje materiály; stránka 24 (celkem 102)

25 - hospodaří s reprezentačním fondem úřadu; - organizuje přijetí návštěv a delegací vedením města, zajišťuje společenské a pietní akce; - vede centrální evidenci uzavřených smluv; - informuje občany prostřednictvím vývěsních skříněk; - zajišťuje kontakt se sdělovacími prostředky, vydávání tiskových zpráv, mediální prezentaci města Písek; - zajišťuje monitoring sdělovacích prostředků; - zajišťuje obsahovou podobu webových stránek městského úřadu; - zajišťuje vydávání Zpravodaje města Písku; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti Městského úřadu Písek. na úseku personalistiky a mezd zajišťuje: - personální a platovou agendu zaměstnanců městského úřadu, městské policie včetně informačního systému o platech vzdělávání zaměstnanců; - agendu vzdělávání zaměstnanců; - tvorbu vnitřních platových předpisů; - zpracovávání plánů rozvoje lidských zdrojů; - bezpečnost a ochrana zdraví při práci; - vztahy s úřadem práce, správou sociálního zabezpečení, jednotlivými zdravotními pojišťovnami, finančním úřadem, pojišťovnami a bankami; - likvidaci cestovních dokladů. na úseku ochrany obyvatelstva je pro správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností zřízeno pracoviště krizového řízení, které zajišťuje: - úkoly na úseku požární ochrany; - připravenost na mimořádné události, provádění záchranných a likvidačních prací a ochranu obyvatelstva; - úkoly na úseku krizového řízení včetně řešení krizových situací; - v součinnosti s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje provádí kontroly obcí a právnických osob a podnikajících fyzických osob, kterým byla uložena povinnost vyplývající z Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek; - úkoly na úseku hospodářských opatření pro krizové stavy; - úkoly na úseku zajišťování obrany České republiky; - úkoly v rozsahu branné povinnosti; - ochranu utajovaných informací městského úřadu. III. Závěrečná ustanovení Čl. 26 (1) Schválením tohoto organizačního řádu se ruší organizační řád ze dne (2) Tento organizační řád schválila Rada města Písku dne pod číslem usnesení 515/12 a nabývá účinnosti dnem stránka 25 (celkem 102)

26 IV. Přílohy 1. Schéma organizační struktury městského úřadu. 2. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem. 3. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s rozšířenou působností. 4. Seznam obcí, které tvoří správní obvody jednotlivých správních orgánů. 5. Rozdělení konkrétních úkolů mezi starostu, místostarosty a tajemníka. 6. Úkoly, při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací. stránka 26 (celkem 102)

27 Příloha č. 1 stránka 27 (celkem 102)

28 Příloha č. 2 Správní obvod města Písku jako obce s pověřeným obecním úřadem je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. Příloha č. 3 Správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Boudy, Cerhonice, Čimelice, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Horosedly, Kestřany, Kluky, Kožlí, Králova Lhota, Křenovice, Lety, Minice, Mirotice, Mirovice, Mišovice, Myslín, Nerestce, Nevězice, Olešná, Orlík nad Vltavou, Oslov, Ostrovec, Paseky, Písek, Podolí I, Probulov, Protivín, Předotice, Putim, Rakovice, Ražice, Slabčice, Skály, Smetanova Lhota, Tálín, Temešvár, Varvažov, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí, Žďár. Příloha č. 4 (1) Správní obvod matričního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Vráž. (2) Správní obvod stavebního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Oslov, Ostrovec, Písek, Předotice, Putim, Ražice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. (3) Správní obvod stavebního úřadu pro vodní stavby města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. (4) Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro vodní stavby je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (5) Správní obvod silničního správního úřadu a speciálního stavebního úřadu pro silnice II. a III. třídy je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (6) Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (7) Správní obvod silničního správního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je vymezen územím města Písek. (8) Správní obvod pro stanovování místní a přechodné úpravy provozu na silnicích II. a III. třídy a na místních komunikacích je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. stránka 28 (celkem 102)

29 Příloha č. 5 STANOVENÍ KONKRÉTNÍCH ÚKOLŮ starosta JUDr. O. Veselý 1. místostarosta Ing. V. Bubník 2. místostarostka Mgr. H. Rambousová 3. neuvolněný místostarosta JUDr. J. Knot tajemnice Ing. Z. Hofmanová metodicky řídí odbory městského úřadu: - odbor rozvoje, investic a majetku města (bez kompetencí svěřených místostarostům)- - odbor školství a kultury (kultura a cestovní ruch) - útvar interního auditu - finanční odbor - odbor dopravy - odbor výstavby a ÚP - odbor sociálních věcí - odbor školství a kultury (školství a tělovýchova) - odbor životního prostředí - odbor rozvoje, investic a majetku města (rozvoj a dotační politika města, dotační investice města - odbor vnitřních věcí - odbor živnostenský úřad - oddělení starosty účastní se práce orgánů zastupitelstva a rady: - výboru kontrolního - osadního výboru Semice - komisí majetkoprávní, kulturní, bytové, letopisecké, pro partnerské vztahy a cestovní ruch - výboru finančního - osadního výboru Svatý Václav - komisí pro infrastrukturu a dopravu, pro urbanismus a rozvoj města - osadního výboru Smrkovice - komisí sociální, životního prostředí, sportovní, pro výchovu a vzdělávání - osadních výborů Hradiště, Nový Dvůr určuje sekretáře výborů a komisí řídí a koordinuje organizace a orgány založené městem: - Městskou policii - bezpečnostní radu obce s rozšířenou působností, - krizový štáb obce s rozšířenou působností - povodňovou komisi obce s rozšířenou působností - jednotky SDH zřízené městem - Domovní a bytovou správu města Písku - Lesy města Písku s.r.o. - Paliva Písek a.s. - Centrum kultury Písek o.p.s - Sladovnu Písek o.p.s. - Městskou knihovnu Písek - Vodárenskou správu Písek, s.r.o. - Veřejné služby s.r.o - Městské služby Písek s.r.o. - Pečovatelskou službu a jesle města Písku zastupuje město v: - SMO ČR, SMO JčK - EUROREGION SILVA NORTICA - valné hromadě Paliv Písek a.s. - valné hromadě Teplárny Písek a.s. - Jihočeském vodárenském svazu - DSO mezi Vltavou a Otavou - DSO Severního Písecka - SO regionu Písecko - Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - Schneider Electric, a. s. - valné hromadě Recyklace odpadů a skládky a.s. -dozorčí radě Nemocnice Písek, a. s. - představenstvu Teplárny Písek a.s. - Byt. družstvu Sv. Václav - SM s husitskou minulostí a tradicí - Hospodářské komoře -valné hromadě Paliv Písek a.s - valné hromadě Paliv Písek a.s - Odpadech Písek s.r.o. - představenstvu Recyklace odpadů a skládky a.s. - Družstvu píseckých lékařů a farmaceutů - poradním sboru úřadu práce - valné hromadě Paliv Písek a.s Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR stránka 29 (celkem 102)

30 plní úkoly, je předkladatelem materiálů pro jednání rady a zastupitelstva města: starosta JUDr. O. Veselý - zastupuje město navenek - podepisuje právní předpisy města - spolupracuje s SDH, Armádou ČR a Policií ČR - zodpovídá za informování veřejnosti - jedná o dotacích a příspěvcích pro město s ústředními a krajskými orgány - řídí zahraniční spolupráci města a partnerské vztahy - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice -spolupracuje s Reg. rozvoj. agenturou a. s. 1. místostarosta Ing. V. Bubník - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti - podepisuje právní předpisy města - zodpovídá za sestavení rozpočtu, za provedení auditu, dluhovou službu, správu akcií - koordinuje styk s peněžními ústavy - řídí proces územního plánování města - řídí dopravní agendu v sam. působnosti vč. MHD a dopr. obslužnosti na úrovni regionu 2. místostarostka Mgr. H. Rambousová - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti a nepřítomnosti 1. místostarosty - řídí v sam. působnosti oblast školství, životního prostředí -řídí spolupráci s neziskovými organizacemi v soc. oblasti -řídí protidrogovou prevenci města -řídí oblast poskytování příspěvků na sportovní a sociální činnost a volnočasové aktivity -řeší problematiku minorit -řídí komunitní plánování a sociální služby -koordinuje případnou humanitární pomoc -zajišťuje spolupráci s nemocnicí, lékaři, zdravotníky - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice 3. neuvolněný místostarosta JUDr. J. Knot - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti a nepřítomnosti 1. a 2. místostarosty, - řídí v samostatné působnosti oblast rozvojové a dotační politiky města včetně dotačních investic města - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice tajemnice Ing. Z. Hofmanová - zodpovídá za výkon státní správy - řídí a kontroluje zaměstnance zařazené do městského úřadu - zabezpečuje plnění usnesení orgánů města - plní úkoly zaměstnavatele včetně BOZP - zajišťuje rozvoj lidských zdrojů a vzdělávání zaměstnanců - koordinuje proces tvorby právních předpisů města - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice stránka 30 (celkem 102)

31 Příloha č. 6 ÚKOLY, PŘI PŘÍPRAVĚ A ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VELKÉHO ROZSAHU A KRIZOVÝCH SITUACÍ ČÁST I. Obecná ustanovení Čl. 1 Tato příloha je vydávána k naplnění úkolů, které městskému úřadu vyplývají z 15 zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů ve znění zákona č. 320/2002 Sb. a 21 a 22 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění zákona č. 320/2002 Sb. Čl. 2 Vymezuje úkoly a povinnosti jednotlivých odborů a oddělení, které plní při řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací (dále jen události ). Čl. 3 V oblasti přípravy na události spolupracují jednotlivé odbory s oddělením starosty a poskytují mu dle zaměření své činnosti potřebné podklady a informace do Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek (Čl. 6 a Čl. 14 odst. 2 část II. Organizační struktura Organizačního řádu Městského úřadu Písek). Čl. 4 K řešení událostí je ustanoven Krizový štáb obce s rozšířenou působností Písek (dále jen KŠ ). Jeho členové jsou zaměstnanci městského úřadu pracovníci jednotlivých odborů, kteří jsou uvedeni v Krizovém plánu obce s rozšířenou působností, část A složení bezpečnostní rady a krizového štábu. Tyto osoby jsou v době řešení událostí na pracovišti KŠ. Čl. 5 V průběhu řešení událostí plní jednotlivé odbory a oddělení úkoly vyplývající z Organizačního řádu Městského úřadu Písek a jeho přílohy č. 6 stanovené v části II. Úkoly odborů v průběhu řešení událostí. ČÁST II. Úkoly odborů v průběhu řešení událostí

32 Čl. 6 Oddělení starosty a) Plní úlohu sekretariátu KŠ, zpracovává jeho dokumentaci, koordinuje a zajišťuje jeho činnost a chod. b) Zajišťuje spolu s odborem vnitřních věcí logistické zabezpečení práce KŠ, podílí se na zajištění jeho chodu. c) Podílí se na přípravě informací pro veřejnost, spolupracuje se všemi sdělovacími prostředky a médii, poskytuje jim informace, připravuje a zajišťuje provádění tiskových konferencí pořádaných městským úřadem. d) Podílí se na přípravě informací pro obyvatelstvo. e) Vede přehled o zaměstnancích městského úřadu, zapojených do řešení událostí. f) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. g) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 7 Odbor vnitřních věcí a) Zajišťuje spolu s oddělením starosty logistické zabezpečení práce KŠ, podílí se na zajištění jeho chodu. b) Posuzuje právní aspekty rozhodnutí KŠ, zajišťuje pro něj právnický servis. c) Podílí se na přípravě nařízení a obecně závazných vyhlášek nutných k řešení následků událostí. d) Zajišťuje vyvěšení rozhodnutí o vyhlášení krizových stavů, nařízení a obecně závazných vyhlášek na úřední desky městského úřadu, popř. na další vhodná místa ve spolupráci s Centrem kultury Písek o.p.s. e) Stanovuje pokuty za nesplnění povinností, zastupuje město v řízení před soudem ve věcech samostatné působnosti. f) Shromažďuje údaje o počtu a totožnosti osob, které v době krizového stavu přechodně změnily pobyt ( 19, odst. 1, písm. c a d, 21a, odst. 2, písm. c a d zákona č. 240/2000 Sb.). g) Vede jednání s osobami, které v době událostí ztratily občanský průkaz. h) Zajišťuje spolu finančním odborem agendu veřejných sbírek na odstraňování následků krizové situace. i) Zajišťuje vedení podatelny a pošty v době událostí a zajišťuje obsluhu telefonní ústředny. j) Zajišťuje chod počítačové sítě při řešení následků událostí a ve spolupráci s oddělením starosty vyvěšování aktuálních informací na webové stránky města. k) Zajišťuje dopravní prostředky pro přepravu členů KŠ k řešení následků událostí. l) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. m) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 8 Odbor rozvoje investic a majetku města a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace z hlediska jejího dopadu na majetek města, vyčísluje škody způsobené událostmi na majetku města. stránka 32 (celkem 102)

33 b) V případě ohrožení bytového fondu spolupracuje s Domovní bytovou správou a Stavebním bytovým družstvem. c) Vede evidenci občanů, kteří v důsledku událostí přišli o byt, podává návrhy na řešení jejich situace. d) Zajišťuje veřejná prostranství pro řešení následků událostí. e) Spolupracuje s pojišťovnami. f) Zastupuje město při správních řízeních o majetku města dotčeném událostmi. g) Zpracovává přehled o předběžných odhadech nákladů na obnovu majetku a vede evidenci škod vzniklých na území postižených živelní pohromou nebo krizovou situací, zjišťuje údaje nutné pro zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou podle zákona č. 12/2002 Sb., a vyhlášky Ministerstva financí ČR č. 186/2002 Sb. h) Vyžaduje pomoc na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území a zabezpečuje zpracování stanoviska o vlastní možnosti (financování z vlastního rozpočtu města) pomoci dotčeným osobám a informaci o opatřeních k obnově území ( 4 zákona č. 12/2002 Sb.). i) Řídí a koordinuje přidělování dotací, státních příspěvků, humanitární pomoci a zabezpečuje jejich realizaci (zejména obnova postiženého území a podobně. j) Koordinuje investiční činnost při odstraňování následků událostí. k) Zpracovává Plán obnovy území. l) Vede přehled o dodávkách elektrické energie a plynu ve správním obvodu a vyhodnocuje stav inženýrských sítí na základě vývoje krizové situace, při rozrušení sítí (nebo předpokladu, že k nim následně dojde), provádí opatření k zastavení dodávek do postižených oblastí, provádí řešení vzniklé situace, předkládá návrhy na náhradní způsob dodávek energií do postižených území a jejich realizaci, předkládá návrhy na obnovu sítí k zabezpečení dodávek energií.. m) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. n) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 9 Odbor výstavby a územního plánování a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na stavby a kulturní památky, navrhuje řešení. b) Vede přehled disponibilních prostředků stavebních organizací, využitelných k řešení následků událostí, má přehled o jejich nasazení. c) Nařizuje bezodkladné provádění staveb, stavebních prací, terénních úprav nebo odstraňování staveb za účelem zmírnění nebo odvrácení ohrožení životů a zdraví osob nebo zvířat. d) Zajišťuje kontakty na osoby oprávněné provádět posudky na statiku a dynamiku staveb, vede seznamy autorizovaných statiků. e) Zpracovává postupy pro vydání rozhodnutí o odstranění stavby včetně vzoru žádosti a může odstranění stavby nařídit stavebnímu podnikateli, který k tomu odborně vybaven. f) Má zpracován Plán ochrany kulturních památek, dohlíží nad dodržováním zásad ochrany kulturních památek. g) Informuje stavební úřady o postupu a úlevách při událostech o podrobnější úpravě územního řízení a stavebním řádu. stránka 33 (celkem 102)

34 h) V případě veřejného zájmu může vyvlastnit pozemky nebo stavby a práva k nim a nebo vlastnická práva omezit. Jedná se především o snižování ohrožení v území povodněmi a jinými přírodními katastrofami, zvyšování retenčních schopností území, stavby a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu, asanaci (ozdravění) území. i) Využívá nabídek fyzických osob a právnických osob, společností a podniků na pomoc k obnově. j) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. k) Podílí s odborem rozvoje, investic a majetku města na zpracování Plánu obnovy území. l) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 10 Odbor dopravy a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje z hlediska své působnosti. b) Vede přehled o disponibilních prostředcích využitelných pro řešení událostí (přepravní prostředky, mechanizační prostředky), má přehled o jejich nasazení. c) Shromažďuje údaje a má přehled o dopravní situaci ve správním obvodu, navrhuje KŠ optimální přepravní trasy a objížďky a způsob jejich vytýčení po dobu řešení událostí. d) Zabezpečuje předávání informací o dopravní situaci ve správním obvodu, sousedním správním obvodům a krajskému úřadu. e) Zabezpečuje dopravní prostředky k zabezpečení evakuace, přepravy materiálu a potřeb integrovanému záchrannému sytému. f) V součinnosti s Armádou ČR vede přehled o stálých zařízeních k ničení. g) Upřesňuje opatření dopravního systému v době událostí, přijímá opatření k normalizaci dopravy a komunikační sítě po zdolání událostí. h) Využívá nabídek fyzických a právnických osob, společností a podniků na pomoc k obnově. i) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. j) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 11 Finanční odbor a) Organizuje a zabezpečuje veškeré finanční toky k řešení událostí. b) Zjišťuje a sumarizuje ve spolupráci s ostatními odbory potřebu a objem finančních prostředků nutných pro řešení dopadů událostí (nákup materiálu, nouzové přežití, evakuace, neodkladné práce, věcné prostředky apod.). c) Vede evidenci finančních výdajů a nákladů na opatření při událostech. d) Provádí likvidaci platebních dokladů. e) Zakládá a zveřejňuje charitativní konto města pro příjem finanční pomoci. f) Zajišťuje spolu odborem vnitřních věcí agendu veřejných sbírek na odstraňování následků krizové situace. g) Vede evidenci pokut uložených v souvislosti s prováděním opatření ke zdolání událostí a vymáhá je. h) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. i) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. stránka 34 (celkem 102)

35 Čl. 12 Odbor školství a kultury a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na školská, sportovní zařízení kulturní zařízení. b) Zajišťuje komunikaci se školskými a kulturními zařízeními na území města, má přehled o jejich využití pro řešení následků událostí. c) Aktualizuje stav osob na jednotlivých školách a školských zařízeních. d) Má přehled o situaci ve školských zařízeních, koordinuje jejich zásobování a zajišťuje dětem a žákům potřebnou zdravotní a psychologickou pomoc. e) Podílí se na zajišťování pomoci dětem a žákům při vyhledávání jejich zákonných zástupců. f) Podílí se na zajišťování činností podle vyhlášky MŠMT č. 281/2001 Sb. g) Ve spolupráci s odborem výstavby a územního plánování zpracovává Plán ochrany kulturních památek. h) Dokumentuje průběh událostí do kroniky města. i) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. j) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 13 Odbor sociálních věcí a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na sociální zařízení. b) Koordinuje činnost evakuačních středisek. c) Zajišťuje komunikaci s těmito zařízeními, má přehled o situaci v nich a o jejich využití pro řešení následků událostí. d) Koordinuje zásobování sociálních zařízení. e) Zajišťuje styk s charitativními organizacemi, koordinuje jejich činnost. f) Zajišťuje náhradní rodinou péči dětí, které v důsledku událostí ztratily rodiče. g) Zajišťuje chod pečovatelské služby v podmínkách událostí. h) Zajišťuje styk s nemocnicí a ostatními zdravotnickými zařízeními. i) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. j) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 14 Odbor životního prostředí a) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího předpokládaného vývoje a dopadů na životní prostředí. b) Zajišťuje práci sekretariátů povodňových komisí. c) Zpracovává prvotní odborné podklady pro řešení jednotlivých situací v průběhu ekologické havárie. d) Navrhuje způsoby řešení událostí z hlediska vlivu na životní prostředí, zpracovává návrhy na zmírnění následků ekologické havárie. stránka 35 (celkem 102)

36 e) Zajišťuje odborné firmy k provádění opatření k zabezpečení škodlivin a nebezpečných látek v ohrožených oblastech, případně jejich odvozu. f) Stanovuje úkoly a povinnosti záchranným složkám, vyplývající ze zachování životního prostředí, při provádění likvidačních prací. g) Má přehled o zdrojích pitné vody a v případě potřeby navrhuje opatření k nouzovému zásobování vodou. h) Spolupracuje s orgány veterinární správy a zajišťuje jejich požadavky na správním území obce s rozšířenou působností při řešení následků epizootie. i) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. j) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 15 Živnostenský úřad a) Zpracovává podle požadavků KŠ přehled podnikající fyzických a právnických osob využitelných k řešení specifické krizové situace. b) Je vyrozumívacím střediskem dle Plánu vyrozumění. c) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. PŘÍLOHA Č. 2 stránka 36 (celkem 102)

37 Organizační řád Schváleno Radou města Písku dne Účinnost od stránka 37 (celkem 102)

38 O b s a h: III. Hlavní zásady 6) Úvod ) Působnost.. 3 8) Území města ) Vnitřní styk ) Vnější vztahy IV. Organizační struktura 7) Úvod ) Starosta.. 5 9) Místostarostové ) Tajemník ) Odbory odbor vnitřních věcí odbor rozvoje a investic odbor správy majetku 11 - odbor výstavby a územního plánování odbor dopravy finanční odbor odbor školství a kultury odbor sociálních věcí odbor životního prostředí živnostenský úřad ) Útvar interního auditu ) Oddělení starosty. 23 IV. Závěrečná ustanovení V. Přílohy stránka 38 (celkem 102)

39 Rada města Písku vydává v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon), tento organizační řád: IV. Hlavní zásady 1. Úvod Čl. 1 (2) Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Městského úřadu Písek jako pověřeného obecního úřadu a obecního úřadu obce s rozšířenou působností (dále jen městský úřad), dělbu pravomocí mezi jeho složkami, jejich vzájemné vztahy k příspěvkovým organizacím, organizačním složkám a dalším organizacím, jejichž zakladatelem či zřizovatelem je Město Písek (dále jen město). 2. Působnost Čl. 2 (3) Postavení a působnost městského úřadu upravuje zákon a zvláštní zákony. (4) V oblasti samostatné působnosti městský úřad plní úkoly uložené radou města a zastupitelstvem města, zejména: a) plní úkoly při přípravě podkladů pro jednání orgánů města a při zabezpečování plnění jejich usnesení b) po odborné stránce spolupracuje s obchodními společnostmi, příspěvkovými organizacemi a organizačními složkami, které si město zřídilo, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak c) pomáhá komisím a výborům v jejich činnosti d) rozhoduje v případech stanovených zákonem (4) V oblasti přenesené působnosti vykonává městský úřad: a) v územním obvodu města státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy s výjimkou věcí, které patří do působnosti jiného orgánu b) ve správních obvodech uvedených v Čl. 3 tohoto organizačního řádu státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy. 3. Území města Čl. 3 (3) Území města, ve kterém městský úřad vykonává svou působnost, tvoří tato katastrální území: Písek, Hradiště u Písku, Semice u Písku, Smrkovice, Nový Dvůr u Písku. (4) U všech odborů, které vykonávají státní správu, je svěřená kompetence vykonávaná i pro správní obvod, který tvoří města a obce stanovené zvláštními zákony (viz přílohy č. 2 4). Čl. 4 stránka 39 (celkem 102)

40 (2) Území města je na základě zákona součástí okresu Písek a vyššího územního samosprávného celku Jihočeský kraj (dále jen kraj). 4. Vnitřní styk Čl. 5 (3) Počet zaměstnanců zařazených do městského úřadu a organizačních složek stanovuje podle zákona rada města. (4) Bližší podmínky výkonu práce jsou rozvedeny v pracovním řádu vydaném tajemníkem. Čl. 6 (4) Odbory městského úřadu si v rozsahu své působnosti vzájemně poskytují informace o úkolech, které plní, vydávají stanoviska a posudky potřebné pro ostatní odbory a projednávají s nimi záležitosti, týkající se úkolů spadajících do jejich kompetence. (5) V případě nutné koordinace činnosti nebo stanovisek jednotlivých odborů je koordinátorem tajemník nebo jím pověřený zástupce. (6) Spory vzniklé mezi odbory městského úřadu při zajišťování činnosti úřadu řeší tajemník. Čl. 7 (3) Vedoucím úřadu se rozumí tajemník, vedoucími úředníky se rozumí vedoucí odborů a vedoucí oddělení jmenovaní dle zvláštního zákona. (4) Práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců stanoví zvláštní předpisy. Čl. 8 (6) Zastupováním tajemníka je pověřen jím určený vedoucí odboru. (7) Vedoucí odborů se souhlasem tajemníka určí své zástupce a vymezí rozsah zastupovaných činností. (8) Zastupovaný i zástupce jsou povinni se při předávání funkce vzájemně informovat o všech skutečnostech, které mohou mít vliv na řádný výkon funkce. (9) Zastupovaný si může vyhradit právo rozhodnutí o zvlášť důležitých otázkách, případně pozastavit opatření svého zástupce. (10) O předávání funkcí se provede písemný zápis. Má-li předávací proces návaznost na hmotnou odpovědnost, provede se zároveň mimořádná inventarizace. 6. Vnější vztahy Čl. 9 (4) Jménem města vystupují členové zastupitelstva města ve funkcích starosty a místostarostů, tajemník a vedoucí odborů v rozsahu pravomocí stanovených zákonem a ostatními předpisy, případně pověření radou města. Tam, kde není svěřená pravomoc vyhrazená výlučně, je možné její delegování na jiného zaměstnance, vždy však písemnou formou. Pokud vedoucí odborů vystupují jménem stránka 40 (celkem 102)

41 města při zajištění základních činností městského úřadu, jsou vázáni rozpočtem města a limitem pro zadávání veřejných zakázek stanoveným radou města. (5) Podrobnosti evidence písemností a podepisování upravují spisový řád a podpisový řád vydané tajemníkem. (6) Komunikace mezi úřadem a jinými subjekty probíhá: - v listinné formě (tj. klasicky ve formě papírového dokumentu); - elektronicky formou datové zprávy doručované prostřednictvím datové schránky. Pro doručování mezi územně samosprávným celkem a státními orgány, orgány územně samosprávného celku, státními fondy, zdravotními pojišťovnami, Českým rozhlasem, Českou televizí, samosprávnými komorami zřízenými zákonem, notáři a soudními exekutory se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu. Stejně tak se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu, při komunikaci mezi územně samosprávným celkem a fyzickou osobou, podnikající fyzickou osobou nebo právnickou osobou, pokud má tato osoba zpřístupněnu svou datovou schránku a pokud se dokument nedoručuje veřejnou vyhláškou nebo na místě. Doručování prostřednictvím datové schránky se nepoužije, pokud je z bezpečnostních důvodů zavedena jiná forma komunikace. V. Organizační struktura 6. Úvod Čl. 10 (5) Městský úřad tvoří starosta, místostarostové, tajemník a zaměstnanci zařazení do tohoto úřadu. (6) Vedením městského úřadu se rozumí starosta, místostarostové a tajemník. (7) Městský úřad se člení do odborů, z nichž některé vykonávají funkci speciálního úřadu. Odbory se dále člení na oddělení. (8) Schéma organizační struktury městského úřadu je uvedeno v příloze č Starosta Čl. 11 (3) V čele městského úřadu je starosta, který zejména: - zastupuje město navenek; - zajišťuje reprezentaci města; - podepisuje za město dokumenty vydané v samostatné působnosti; - podepisuje spolu s místostarostou právní předpisy města; - svolává a řídí jednání rady města a zastupitelstva města; - spolu s ověřovateli podepisuje zápis z jednání zastupitelstva města a z jednání rady města; - předkládá orgánům města návrhy a materiály v rámci své kompetence; - schvaluje služební cesty místostarostům, tajemníkovi a členům orgánů města, schvaluje místostarostům a tajemníkovi čerpání dovolené; stránka 41 (celkem 102)

42 - zajišťuje připravenost správního obvodu obce s rozšířenou působností a města na řešení krizových situací; - řídí a kontroluje přípravná opatření, činnosti k řešení krizových situací a činnosti ke zmírnění jejich následků prováděná územními správními úřady s působností ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, orgány obcí, právnickými osobami a fyzickými osobami ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - plní další úkoly na úseku krizového řízení a ochrany obyvatelstva dle zvláštních předpisů; - koordinuje záchranné a likvidační práce při řešení mimořádné události vzniklé ve správním obvodu městského úřadu, pokud je velitel zásahu o koordinaci požádal; - je předsedou bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností, krizového štábu obce s rozšířenou působností a povodňové komise obce s rozšířenou působností; - plní úkoly na úseku požární ochrany dle zvláštních předpisů. (4) Dále starosta: - je velitelem městské policie, řídí její činnost a plní úkoly zaměstnavatele ve vztahu k jejím členům; - řídí a koordinuje jednotky sborů dobrovolných hasičů zřízené městem; - projednává se zástupci Armády ČR a Policie ČR zabezpečení města při mimořádných událostech a požaduje po Policii ČR spolupráci v rámci zabezpečení veřejného pořádku; - řídí a organizuje činnost útvaru interního auditu; - koordinuje činnost odborů a organizací dle přílohy; - určuje tajemníka úřadu administrátorem datové schránky; - plní další úkoly stanovené zákonem a zvláštními předpisy. (4) Současně starosta průběžně - zadává úkoly místostarostům a tajemníkovi, řídí a koordinuje jejich činnost a řeší případné kompetenční konflikty, k tomu svolává a řídí porady vedení; - zajišťuje plnění úkolů zaměstnavatele v pracovněprávních vztazích směrem k místostarostům a tajemníkovi; - rozděluje odměny z finančních prostředků jemu svěřených. 8. Místostarostové Čl. 12 (3) Místostarostové zastupují starostu v době jeho nepřítomnosti v pořadí určeném zastupitelstvem města. (4) Rozsah plnění konkrétních úkolů stanoví jednotlivým místostarostům generálně zastupitelstvo města. Další úkoly vyplývající z členství místostarostů v radě města i dalších orgánech města jsou jim stanovovány individuálně. 9. Tajemník Čl. 13 stránka 42 (celkem 102)

43 (3) Tajemník zejména - plní úkoly dle 110 zákona; - plní úkoly uložené mu radou města, zastupitelstvem města nebo starostou; - zajišťuje plnění usnesení orgánů města; - účastní se zasedání rady města a zastupitelstva města s hlasem poradním; - spolupracuje s úřadem práce v otázkách zaměstnanosti ; - jedná za městský úřad s jednotlivými orgány státní správy ve správních záležitostech, pokud tato pravomoc není svěřena jinému orgánu; - zabezpečuje vykonání státoobčanského slibu fyzickou osobou, které bylo uděleno státní občanství; - plní úkoly na úseku ochrany utajovaných informací určené zvláštními předpisy; - plní úkoly evidenčního orgánu při vedení registru oznámení na úseku střetu zájmů. (4) Dále tajemník - plní úlohu statutárního orgánu zaměstnavatele podle zvláštních právních předpisů vůči zaměstnancům zařazeným do městského úřadu; - má podpisové právo za městský úřad v pracovněprávních vztazích; - přijímá zaměstnance do pracovního poměru; tam kde je k tomu třeba předchozích úkonů jiných orgánů, činí tak až po jejich provedení; - přijímá zaměstnance na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr; - stanovuje zaměstnancům bližší podmínky výkonu práce v pracovních náplních na návrh vedoucích odborů; - povoluje služební cesty vedoucím odborů a používání vlastního vozidla zaměstnancům ke služebním cestám; - stanoví podle zvláštních právních předpisů platy všem zaměstnancům města zařazených do městského úřadu; - stanovuje čerpání dovolené vedoucím odborů; - jako vedoucí úřadu a administrátor datové schránky může určit ostatní zaměstnance jako administrátory datové schránky nebo pověřené osoby datové schránky či pověřit zaměstnance prováděním autorizované konverze dokumentů. (4) Tajemník současně - řídí a kontroluje činnost jednotlivých zaměstnanců prostřednictvím vedoucích odborů; - koordinuje legislativní činnost městského úřadu při zpracování návrhů právních předpisů města, zajišťuje komplexní dohled nad zákonností právních předpisů a jiných opatření orgánů města; - zodpovídá za oblast rozvoje lidských zdrojů; - svolává a řídí porady vedoucích odborů; - řeší námitky podjatosti vznesené proti vedoucím odborů; - řeší stížnosti na zaměstnance; - řeší kompetenční spory mezi jednotlivými odbory; - rozhoduje o čerpání prostředků sociálního fondu podle pravidel schválených radou města; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti městského úřadu; stránka 43 (celkem 102)

44 - je vedoucím oddělení starosty. 10. Odbory Čl. 14 (7) Městský úřad tvoří tyto odbory, které se člení na oddělení: - odbor vnitřních věcí oddělení právní oddělení matrik oddělení správních agend oddělení provozní oddělení informatiky - odbor rozvoje, investic a majetku města rozvoje a investic oddělení rozvoje oddělení investic - odbor správy majetku oddělení pozemků oddělení údržby - odbor výstavby a územního plánování oddělení výstavby oddělení územního plánování a památkové péče - odbor dopravy oddělení dopravy a silničního hospodářství oddělení dopravně správních agend - finanční odbor oddělení rozpočtu, daní a poplatků oddělení účetnictví - odbor školství a kultury oddělení školství oddělení kultury - odbor sociálních věcí oddělení sociálně právní ochrany dětí oddělení samosprávy v sociální oblasti sociální práce a pomoci - odbor životního prostředí oddělení ekologie oddělení zemědělství oddělení vodního hospodářství - živnostenský úřad oddělení registrace oddělení kontroly stránka 44 (celkem 102)

45 (8) Odbory plní zejména úkoly města v rozsahu vymezeném tímto organizačním řádem, obecně závaznými předpisy a usneseními orgánů města, připravují podklady pro jednání zastupitelstva města a rady města. Jednotlivé odbory spolupracují při plnění úkolů přesahujících jejich výlučnou působnost (například zabezpečení voleb a referenda, řešení mimořádných událostí a krizových situací, při zpracování projektů, žádostí o granty apod.) dle pokynů k jejich realizaci. Úkoly stanovené při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací tvoří přílohu č. 6. (9) V oblasti přenesené působnosti jsou příslušné odbory správními orgány a dotčenými orgány ve správních řízeních dle zvláštních právních předpisů. Jako oprávněné úřední osoby ve smyslu správního řádu jsou zaměstnanci stanoveni provádět úkony správního orgánu v řízení. V samostatné působnosti vystupují příslušné odbory jménem města jako účastníka řízení dle působností dané tímto organizačním řádem. (10) Rozsah působnosti jednotlivých odborů na úseku hospodaření s majetkem města a finančního hospodaření včetně hospodaření fondů a případně uzavřenými smlouvami nebo schválenými pravidly orgány města je dán směrnicí upravující finanční a majetkové vztahy města Písek a kontrolním řádem. Současně se účastní rozpočtového procesu dle rozpočtových pravidel a směrnice pro zpracování rozpočtu města. (11) V čele každého odboru stojí vedoucí, kterého na návrh tajemníka jmenuje a odvolává rada města. Obecné zásady pro výkon jejich funkce jsou stanoveny v pracovněprávních předpisech, bližší podmínky jsou rozvedeny v pracovních náplních a pracovním řádu. (12) Provádění vnitřní kontroly patří k základním pracovním povinnostem vedoucích zaměstnanců v rozsahu jejich pověření a odpovědnosti vymezené v tomto organizačním řádu, případně v kontrolním řádu a v pracovních náplních. Vedoucí zaměstnanci zabezpečují výkon vnitřní kontroly formou předběžné, průběžné a následné řídící kontroly. Iniciují ihned opatření a návrhy k závěrům těchto kontrolních zjištění tajemníkovi, pokud hrozí škody městu či dalším osobám. Čl. 15 Úkoly odboru vnitřních věcí zajišťuje: (2) Oddělení právní: - zajišťuje právní službu v otázkách výkonu státní správy a samosprávy; - zastupuje město před soudy a notáři v otázkách samostatné působnosti; - do účinnosti nového občanského zákoníku realizuje právní ochranu občanů při zjevném zásahu do pokojného stavu; - eviduje sbírky zákonů a právních předpisů kraje; - eviduje právní a vnitřní předpisy města; - vede přestupkovou agendu ve věcech, které nejsou svěřeny jiným odborům; - projednává přestupky a správní delikty na úseku provozu na pozemních komunikacích, dopravy a silničního hospodářství; - projednává správní delikty a ukládá pokuty ve věcech samostatné působnosti města; - vede centrální evidenci vyřizování stížností a petic; - zajišťuje právní stránku pojištění majetku města; - zajišťuje šetření pro státní orgány; stránka 45 (celkem 102)

46 - vymáhá pohledávky z obchodních vztahů a občanskoprávní povahy vzniklé ze smluvních závazkových vztahů (například nájemné, cena díla, smluvní pokuta, sankční úrok, půjčka apod.); - vede evidenci soudních rozhodnutí, které neevidují ostatní odbory; - vede agendu přísedících okresního soudu; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce; - zajišťuje agendu práva shromažďovacího; - vede agendu komisí a výborů - zpracovává materiály pro jednání rady a zastupitelstva města, zveřejňuje zápisy v systému městského úřadu a na webových stránkách města; - koordinuje agendu poskytování informací podle zvláštního předpisu. (2) Oddělení matrik: - zajišťuje matriční agendu, svatební obřady, vidimaci a legalizaci, státní občanství; - zajišťuje volby, sčítání obyvatel a místní referendum; - zajišťuje úředně nařízené pohřby včetně jejich úhrady; - zajišťuje agendu rušení trvalých pobytů. (3) Oddělení správních agend: - vede agendu občanských průkazů; - vede agendu cestovních dokladů; - zajišťuje agendu evidence obyvatel a ohlašovny pobytu v Písku; - vede volební seznamy; - vede evidenci ztrát a nálezů; - zajišťuje agendu rušení trvalých pobytů. (6) Oddělení provozní: - zajišťuje správu budov užívaných městským úřadem, jejich úklid, údržbu; - připravuje a realizuje skartační řízení a péči o archiválie; - vede a zajišťuje pokladnu, výplaty, výplaty cestovného, evidenci a výdej stravenek; - zajišťuje činnost podatelny, pošty městského úřadu, peněžité vybírání místních a správních poplatků; - přijímá dokumenty doručené prostřednictvím datové schránky města, eviduje je v systému spisové služby a předává je příslušným odborům; - odesílá dokumenty, připravené k vypravení prostřednictvím datové schránky města; - zajišťuje zákaznickou recepci, vidimaci a legalizaci, agendu Czech POINTU, příjem ztrát a nálezů, poskytování informací o činnosti úřadu, poskytování formulářů; - provádí autorizované konverze dokumentů podle platných právních předpisů, vede evidenci provedených konverzí; - vede evidenci razítek a zakoupené literatury; - provádí rozmnožování písemností pro potřeby úřadu; - zabezpečuje městský úřad kancelářskými potřebami a čistícími prostředky; - zajišťuje agendu veřejných sbírek; - zajišťuje obsluhu telefonní ústředny; - vede agendu autoprovozu; stránka 46 (celkem 102)

47 - zajišťuje přípravu výběrových řízení; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce. (7) Oddělení informatiky: - zajišťuje správu informačního systému včetně provozu webových stránek města, aktualizaci a zabezpečení dat, aktualizaci a efektivní využití SW, předkládá návrhy k modernizaci SW i HW; - zajišťuje správu výpočetní techniky včetně počítačové sítě; - zajišťuje správu pevných i mobilních telefonů, kopírek; - zajišťuje provoz internetu a webových stránek městského úřadu; - koordinuje zavádění metod kvality na městském úřadu (CAF, benchmarking apod.). Čl. 16 Úkoly odboru rozvoje a investic a majetku města zajišťuje: (1) Oddělení rozvoje: - zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek výběrových řízení; - zajišťuje podklady pro čerpání dotací dle uzavřených smluv; - plní úkoly při realizaci strategického plánu rozvoje města; - zpracovává materiály koncepčního charakteru dle požadavku orgánů města; - připravuje podklady a zpracovává žádosti o dotace, zajišťuje administraci a udržitelnost dotací; - zajišťuje administraci programu obnovy venkova; - koordinuje aktivity jednotlivých odborů při realizaci projektů dotovaných Evropskou unií, je-li toho třeba; (4) Oddělení investic: - koordinuje investiční činnosti, připravuje a realizuje investice města; - spolupracuje při výstavbě, rekonstrukcích a opravách inženýrských sítí tepelného hospodářství, kontroluje plnění smluv se společností, které je obsluhovaný majetek pronajmut, kontroluje věcnou správnost proplácení faktur a plateb nájemného; - kontroluje průběh investičních a neinvestičních akcí, spolupracuje s technickým dozorem; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - spolupracuje při zavedení rozpracovaného majetku do majetkové evidence města; - zajišťuje rozvoj průmyslové zóny; - spolupracuje při výstavbě a rekonstrukcích a opravách vodohospodářské infrastruktury, podílí se na získávání a čerpání dotací na tento majetek, kontroluje plnění koncesní smlouvy o provozování vodohospodářské soustavy města Písku; - spolupracuje s organizací, která má ve správě či hospodaří s dalším majetkem ve vlastnictví města (sportoviště, komunikace, městský areál); - zajišťuje spolupráci s osadními výbory (zprostředkovává spolufinancování aktivit osadních výborů, zajišťuje vyjádření osadních výborů pro jednání rady města, zastupitelstva města apod.). Čl. 17 stránka 47 (celkem 102)

48 Úkoly odboru správy majetku zajišťuje: (1) Oddělení pozemků: - vede evidenci a inventury nemovitostí (pozemků a budov), ve spolupráci s finančním odborem sleduje ekonomiku jednotlivých nemovitostí; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - zabezpečuje prodeje, pronájmy, výpůčky a výkupy pozemků, jiné dispozice s majetkem města (směny pozemků, věcná břemena apod.) včetně přípravy výběrových řízení a zpracování příslušných smluv a dalších dokladů; - zajišťuje prodej, výkup, směnu, výpůjčky budov; - kontroluje platby a jiné povinnosti vyplývající z uzavřených smluv; - kontroluje a zajišťuje podklady pro katastrální úřad, zápisy do katastru nemovitostí a řešení majetkoprávního vypořádání; - eviduje daň z převodu nemovitostí a daň z nemovitosti (přiznání, úhrada); - poskytuje informace z katastru nemovitostí; - zajišťuje správu majetkových podílů města v obchodních společnostech; - zabezpečuje evidenci majetku města, podklady pro účetnictví, fyzickou evidenci včetně majetku pronajatého a zastaveného, který nepatří do správy jiných odborů; - připravuje podklady daně z příjmů z hospodaření s majetkem města; - podílí se na technickém zajištění nájmů a výpůjček budov a nebytových prostor včetně uzavírání smluv na dodávku medií - zajišťuje zvláštní užívání veřejného prostranství pro cirkusy a lunaparky. (2) Oddělení údržby: - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - zabezpečuje pronájmy a výpůjčky nebytových prostor; - kontroluje platby a jiné povinnosti vyplývající z uzavřených smluv; - přijímá žádosti o byt dle pravidel pro přidělování obecních bytů do nájmu občanů; - přijímá žádosti o byt pro žadatele v tíživé situaci; - schvaluje výměnu bytů v majetku města při dodržení zákonných podmínek; - zabezpečuje evidenci, ochranu a rozvoj bytového fondu na území města ve spolupráci s příslušnou příspěvkovou organizací; - zabezpečuje údržbu a opravy, rekonstrukci a modernizaci městského nemovitého majetku; - zabezpečuje údržbu a opravy městského majetku a rekonstrukce a modernizace s údržbou související včetně uzavírání smluv na dodávku médií. - Čl. 18 Odbor výstavby a územního plánování plní úlohu obecného stavebního úřadu, úřadu územního plánování, vyvlastňovacího úřadu a orgánu státní památkové péče. Úkoly odboru zajišťuje: (2) Oddělení výstavby: - zajišťuje průběh správních řízení ve smyslu stavebního zákona a souvisejících předpisů; - vydává sdělení a stanoviska; stránka 48 (celkem 102)

49 - provádí výkon státního stavebního dohledu; - spravuje archiv obecného stavebního úřadu; - projednává přestupky a správní delikty na úseku stavebního řádu; - zajišťuje agendu vyvlastňování. (3) Oddělení územního plánování a památkové péče: - zajišťuje výkon činností pořizovatele územně plánovací dokumentace pro město jako orgán územního plánování ve smyslu stavebního zákona; - zajišťuje výkon činností souvisejících s pořízením územně plánovací dokumentace pro obce, jež o toto požádaly, či požádají, a jejichž územní obvod spadá do působnosti města Písek jako obce s rozšířenou působností; - poskytuje územně plánovací informace jako předběžnou informaci dle správního řádu; - je dotčeným orgánem v územním řízení z hlediska uplatňování záměrů územního plánování a v řízení, v nichž se rozhoduje o změnách v území; - plní úkoly úřadu územního plánování; - vykonává státní dozor ve věcech územního plánování; - pořizuje a průběžně aktualizuje územně analytické podklady pro správní území obce s rozšířenou působností; - zajišťuje výkon funkce městského architekta; - spravuje archiv úřadu územního plánování; - spravuje a udržuje geografický informační systém; - vydává koordinovaná stanoviska; - zabezpečuje výkon státní správy na úseku památkové péče pro správní obvod včetně státního stavebního dohledu; - vydává vyjádření pro potřeby územního a stavebního řízení z hlediska archeologického dohledu; - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu a z JČ kraje v souladu s uzavřenými smlouvami a vede agendu jejich vypořádání v oblasti památkové péče; - zabezpečuje péči a údržbu sochařské výzdoby v majetku města; - zpracovává programy Ministerstva kultury ČR, programy a granty JČ kraje v oblasti památkové péče; - vede seznam kulturních památek ve městě a ve správním obvodu, evidenci válečných hrobů a pietních míst. Čl. 19 Úkoly odboru dopravy zajišťuje: (1) Oddělení dopravy a silničního hospodářství: - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro silnice II. a III. třídy v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce I. stupně; - řeší správní delikty na úseku silničního hospodářství podle zákona o pozemních komunikacích; stránka 49 (celkem 102)

50 - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti speciálního stavebního úřadu pro stavby silnic II. a III. třídy, pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - stanovuje místní a přechodnou úpravu provozu na silnicích II. a III. třídy a na místních komunikacích v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti dopravního úřadu pro taxislužbu; - vykonává agendu a řeší správní delikty v působnosti dopravního úřadu pro městskou hromadnou dopravu, koordinuje postavení města v okresním, krajském i celostátním systému linkové osobní dopravy; - vede registr a řeší správní delikty v působnosti stanic měření emisí; - koordinuje realizaci cyklostezek na území města Písku; - koordinuje činnost v otázkách oprav a údržby místních komunikací; - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (2) Oddělení dopravně správních agend: - vede registr silničních vozidel; - schvaluje technickou způsobilost vozidel; - vede registr řidičů; - vydává řidičské průkazy a profesní osvědčení; - vede záznamy o počtech bodů dosažených v bodovém hodnocení dopravních přestupků a řeší námitky proti těmto záznamům; - vydává paměťové karty pro digitální tachografy; - vede registr autoškol; - provádí činnost zkušebního komisaře. Čl. 20 Úkoly finančního odboru zajišťuje: (3) Oddělení rozpočtu, daní a poplatků: - zpracovává roční rozpočty a rozpočtové výhledy dle platné legislativy; - zpracovává roční rozbory hospodaření města včetně finančního vypořádání; - na základě podkladů ředitelů příspěvkových organizací a jednotlivých odborů připravuje stanovení závazných ukazatelů těchto příspěvkových organizací; - zpracovává rozpočtová opatření a předkládá je ke schválení orgánům města; - zpracovává finanční analýzy dle požadavků vedení; - eviduje smlouvy o poskytnutých úvěrech bankami a vyhotovuje podklady pro splátky těchto úvěrů v součinnosti s oddělením účetnictví; - sleduje a kontroluje dodržování rozpočtové kázně; - zpracovává z ročních rozborů a výhledů podklady pro dotace; - provádí sesouhlasení účelových prostředků (na základě podkladů z jednotlivých odborů); - zajišťuje a provádí kontrolu v oblasti rozpočtu, schválených závazných ukazatelů a odvodu příspěvkových organizací zřízených městem zajišťuje konzultační činnost pro odbory městského úřadu týkající se rozpočtu; - vystavuje objednávky, faktury, platební příkazy pro jednotlivé odbory dle jejich požadavků v souladu s rozpočtem; - spolupracuje s jednotlivými vedoucími odborů, příp. pověřenými pracovníky v agendě rozpočtu odborů; stránka 50 (celkem 102)

51 - vede agendu sociálního fondu dle pokynů tajemníka; - zajišťuje správu místního poplatků ze psů a místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů ; - zajišťuje agendu a správu místního poplatku za výherní hrací přístroje a jiné technické herní zařízení, povolené ministerstvem financí; - v součinnosti s oddělením účetnictví zajišťuje kontrolu v oblasti účtování a převodu fondů u příspěvkových organizací, kde je zřizovatelem město; - provádí kontrolu rozdělení přijatých plateb z hlediska předmětu daně na plnění zdanitelná, osvobozená a nejsou předmětem daně; - provádí kontrolu u přijatých faktur při nároku na uplatnění odpočtu daně; - zpracovává přiznání k DPH (na základě podkladů z jednotlivých odborů) v souladu s rozdělením uskutečněných plnění; - vede evidenci veřejnoprávních a ekonomických činností města; - zpracovává podklady pro odpis nevymožitelných pohledávek; - vede evidenci dlužníků; - vystavuje rozhodnutí o povolení splátek na základě došlých žádostí nebo je předkládá orgánům města k projednání; - vyhotovuje poklady pro exekuční řízení, podává návrhy na výkon rozhodnutí; - vymáhá pohledávky vzniklé na základě sankcí uložených ve správním řízení (pokuty za přestupky a správní delikty) a pohledávky vzniklé z daňového řízení (neuhrazené místní a správní poplatky); - vede evidenci nedoplatků pokut a správních poplatků města; - provádí zaúčtování došlých plateb nedoplatků; - vede evidenci pohledávek; - vede evidenci čerpání rozpočtu dle jednotlivých kapitol pro potřeby vedoucích odboru; - vede evidenci smluv a objednávek dle jednotlivých kapitol; - zpracovává roční výkaz investic za město; - provádí oznamovací povinnost za práce fyzických osob pro město; - zajišťuje inventarizaci k roční závěrce dle aktuálně platné legislativy; - zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek; - zajišťuje administraci Fondu pro finanční podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT. (4) Oddělení účetnictví: - vede účetnictví města dle aktuálně platné legislativy; - zpracovává směrnice pro účetnictví a účtový rozvrh; - zpracovává výkazy města; - zajišťuje evidenci a vydávání pokutových bloků; - zajišťuje evidenci a vydávání evidovaných stvrzenek; - vede evidenci majetku města pro odbory, provádí metodické pokyny k inventarizaci; - sleduje odděleně čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu; - zajišťuje zpracování daňového přiznání pro daň z příjmů právnických osob na základě podkladů jednotlivých odborů; - v součinnosti s oddělením rozpočtu provádí úhrady splátek úvěrů a půjček poskytnutých městu; stránka 51 (celkem 102)

52 - zajišťuje a provádí kontrolní činnost v oblasti účtování u příspěvkových organizací; - soustřeďuje výkazy příspěvkových organizací a provádí kontrolu výkazových vazeb; - vede seznam podpisových vzorů; - zajišťuje konzultační činnost v oblasti účetnictví; - vede evidenci bankovních účtů, smluv, trvalých příkazů; - zajišťuje styk s peněžními ústavy; - vede knihu došlých faktur. Čl. 21 Úkoly odboru školství a kultury zajišťuje: (2) Oddělení školství: - výkon státní správy na úseku školství pro správní obvod obce s rozšířenou působností; - zpracovává návrh rozpisu rozpočtu finančních prostředků státního rozpočtu poskytovaných podle 161 zák. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, v souladu se zásadami stanovenými ministerstvem a krajskými normativy a předává je krajskému úřadu přímých výdajů pro školy a školská zařízení ve správním obvodu; - projednává a kontroluje zpracování mzdových rozvah za školy ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, zpracovává sumáře a předává je krajskému úřadu; - sleduje čerpání mzdových prostředků škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností a projednává se řediteli škol možnosti odstranění případných disproporcí; - stanovuje kritéria pro rozdělování mzdových prostředků z rezervy, přidělené krajským úřadem a podává krajskému úřadu návrhy na úpravy rozpočtu škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - projednává se školami návrhy na převody mzdových prostředků, úpravy limitu počtu zaměstnanců a předává žádosti a sumáře krajskému úřadu; - shromažďuje, kontroluje a zpracovává data z dokumentace a evidencí a statistické výkazy za školy ve správním obvodu obce s rozšířenou působností a předává je krajskému úřadu, ministerstvu, popř. jím pověřené organizaci; - připravuje kontroluje a sumarizuje podklady pro zúčtování prostředků státního rozpočtu poskytovaných krajským úřadem a předává je krajskému úřadu; - zpracovává a předkládá Krajskému úřadu Jihočeského kraje (dále jen krajský úřad) rozbor hospodaření s prostředky přímých výdajů ve správním obvodu; - zajišťuje podklady pro sumarizaci účetní závěrky a účetních a finančních výkazů za školy ve správním obvodu a předává je krajskému úřadu; - organizuje porady ředitelů škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - kontroluje a sumarizuje údaje ze škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností dle pokynů krajského úřadu (převody mzdových prostředků, změny ve výkonech apod.); - poskytuje veřejné informace o rozpočtech přímých výdajů škol ve správním obvodu obce s rozšířenou působností okresní odborové organizaci; - vede personální agendu ředitelů příspěvkových organizací na úseku školství; - zpracovává podklady pro návrh odměn ředitelů příspěvkových organizací na úseku školství; stránka 52 (celkem 102)

53 - realizuje konkursní řízení na obsazení vedoucích pracovních míst ředitelů škol, které zřizuje; - podává žádosti krajskému úřadu o změny zápisů v údajích ve školském rejstříku, který vede ministerstvo školství; - vede přehled o kapacitách jednotlivých součástí škol s právní subjektivitou; - vydává volební řád pro volby členů školských rad na základních školách v Písku; - sleduje vývoj počtu dětí v mateřských školách a žáků v základních školách v Písku; - kontroluje průměrné počty dětí a žáků v MŠ a ZŠ na třídu, aby odpovídaly stanoveným předpisům; - projednává přestupky na úseku školní docházky školství a výchovy mládeže; - spolupracuje se základními školami a školskými zařízeními s právní subjektivitou; - provádí kontrolní činnost ve školách zřizovaných městem v oblasti účelnosti využití poskytnutých finančních prostředků; - uskutečňuje pravidelné porady se řediteli ZŠ Písek; - spravuje dotace a účelově vázané prostředky včetně vyúčtování; - zpracovává žádosti na externí grantové programy včetně vyúčtování; - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu dle uzavřených smluv; - plní úkoly města v agendě docházky dětí; - zajišťuje připravuje smluvní zajištění nájmů služebních bytů při základních a mateřských školách; - vede agendu neinvestičních výdajů za žáky základních a mateřských škol z jiných obcí; - komplexně zajišťuje podklady pro financování základních a mateřských škol v oblasti provozu a investic; - připravuje zápis do základních a mateřských škol; - v oblasti základního školství připravuje obecně závaznou vyhlášku o vytvoření školských obvodů spádové školy stanovení spádových obvodů základních škol; - vede agendu příspěvků na sportovní účely; - vede agendu příspěvků volnočasových aktivit; - vede agendu záštity starosty v oblasti sportu. (2) Oddělení kultury: - vede agendu příspěvků na podporu kulturních aktivit a cestovního ruchu; - zajišťuje administraci vyhlášených grantových programů pro kulturu a cestovní ruch; - vede agendu záštity starosty v oblasti kultury, společenských a volnočasových aktivit; - spravuje dotace a účelově vázané prostředky včetně vyúčtování; - zpracovává žádosti na externí grantové programy, provádí vyúčtování příspěvků; - zpracovává podílí se na zpracování koncepčních materiálů na úseku kultury a cestovního ruchu; - vede agendu přípravy, organizace, realizace jmenovitých akcí; - zajišťuje občanské záležitosti; stránka 53 (celkem 102)

54 - vede evidenci čestného občanství a kroniku města ve spolupráci s letopiseckou komisí; - vede agendu loterií a tombol; - vede agendu žádostí o výjimky z obecně závazné vyhlášky o omezujících opatření k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku; - zajišťuje správu místního poplatku z ubytovací kapacity a poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt; - v rozsahu uzavřené mandátní smlouvy uzavřených smluv spolupracuje s Centrem kultury Písek, o.p.s. a Sladovnou Písek, o.p.s. a v rámci těchto smluv zajišťuje kontrolní činnost; - v rozsahu platné směrnice pro zpracování rozpočtu města spolupracuje s Městskou knihovnou Písek a provádí kontrolní činnost v oblasti účelnosti využití poskytnutých finančních prostředků; - vede personální agendu ředitelů příspěvkových organizací na úseku kultury; - spoluvytváří databázi informací fotografií a videí z oblasti kultury, sportu a společenského dění a rozšiřuje je dostupnými kanály; - zajišťuje prezentaci města na výstavách, přehlídkách a veletrzích cestovního ruchu; - spolupracuje s ostatními subjekty v oblasti cestovního ruchu na regionální, národní i mezinárodní úrovni; - zajišťuje agendu zahraničních vztahů města a spolupráci s partnerskými městy; - zajišťuje podílí se na propagaci města v oblasti cestovního ruchu - zajišťuje vydávání propagačních materiálů; - účastní se projektů na podporu cestovního ruchu; - vede agendu prohlídek věže děkanského kostela v Písku; - spravuje městský informační systém pro pěší; - organizuje akce pro veřejnost např. Cipískoviště, Den otevřených dveří památek apod.; - spolupracuje na zajišťuje zajištění agend projektů, kde je město účastníkem (např. Otavská plavba, Den otevřených dveří památek, Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Sdružení měst s husitskou minulostí a tradicí). Čl. 22 Úkoly odboru sociálních věcí zajišťuje: (2) Oddělení sociálně právní ochrany dětí: - přijímá oznámení o ohrožených dětech; - provádí šetření týkající se dítěte a jeho rodiny; - zajišťuje práva dětí (opatrovnictví, jednání, spolupráce); - podává podněty a návrhy k soudu; - vydává správní rozhodnutí; - zajišťuje poradenství a odbornou pomoc; - vede a spravuje spisovou dokumentaci; - poskytuje zprávy, sdílí informace, spolupracuje s jinými orgány a institucemi; - zajišťuje výkon dožádání; - vyřizuje podání a stížnosti; - zajišťuje náhradní rodinnou péči; stránka 54 (celkem 102)

55 - přijímá informace a podává návrhy o dětech s výchovnými problémy a podává návrh příslušným institucím, provádí šetření a pracuje s dětmi a mladistvými s výchovnými problémy, vykonává opatrovnictví a účastní se na jednání ve věci trestné činnosti dětí a mládeže a páchaných na dětech a mládeži, spolupracuje s dalšími orgány a institucemi při ochraně dětí s výchovnými problémy; - pracuje s dětmi v ústavní péči a jejich rodinami, spolupracuje s ústavem a sdílí informace, provádí šetření, vydává stanoviska související s ústavní péčí, vykonává SPO v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc; - vykonává SPO ve vztahu k cizině; - sleduje nepříznivé vlivy působící na děti a zjišťuje příčinu jejich vzniku; - zaměřuje se na děti uvedené v 6 odst. 1 zákona o sociálně-právní ochraně dětí. (2) Oddělení samosprávy v sociální oblasti sociální práce a pomoci: - na území správního obvodu obce s rozšířenou působností koordinuje poskytování sociálních služeb a realizuje činnosti sociální práce vedoucí k řešení nepříznivé sociální situace a k sociálnímu začleňování osob, (přitom spolupracuje s krajskou pobočkou Úřadu práce, krajským úřadem a ostatními institucemi); - zajišťuje terénní sociální práci pro cílové skupiny osob (zejména zdravotně postižené, rodiny s dětmi, osoby v hmotné nouzi, seniory, osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v obtížných životních situacích) na území města i ORP; - zajišťuje sociální poradenství pro dané cílové skupiny, v případě potřeby zprostředkovává občanům pomoc prostřednictvím městské sociální sítě, případně jiným vhodným způsobem; - zajišťuje osobě, které není poskytována sociální služba, a je v takové situaci, kdy neposkytnutí okamžité pomoci by ohrozilo její život nebo zdraví, poskytnutí sociální služby nebo jiné formy pomoci, a to v nezbytném rozsahu; - koordinuje poskytování sociálních služeb a poskytuje odborné sociální poradenství osobám ohroženým sociálním vyloučením z důvodu předchozí ústavní nebo ochranné výchovy nebo výkonu trestu, osobám, jejichž práva a zájmy jsou ohroženy trestnou činností jiné osoby, a osobám, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností; přitom spolupracuje se zařízeními pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, s Vězeňskou službou České republiky, Probační a mediační službou České republiky, správními úřady a územními samosprávnými celky; - v souvislosti s výkonem činnosti sociální práce vede Standardizovaný záznam sociálního pracovníka, který je součástí Jednotného informačního systému práce a sociálních věcí; - na základě oznámení zdravotnických zařízení zjišťuje, zda je nezbytné poskytnout sociální služby a zprostředkovává jejich poskytnutí; - zajišťuje nákup a distribuci lékařských předpisů označených modrým pruhem; - projednává přestupky na úseku zdravotnictví; - vydává a vede evidenci parkovacích průkazů, označujících vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou; - zajišťuje agendu opatrovnictví za město Písek osobám, které byly omezeny nebo zbaveny způsobilosti k právním úkonům; - vykonává za město Písek funkci opatrovníka nezletilým v soudním řízení, pokud je k výkonu této funkce starostou města zmocněn; stránka 55 (celkem 102)

56 - vede agendu příspěvků na sociální účely; - připravuje podklady pro jednání sociální komise; - spolupracuje na realizaci procesu plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování; monitoruje plán sociálních služeb; - při uzavírání smlouvy o poskytnutí pobytových sociálních služeb zastupuje osobu, která podle lékařského posudku ošetřujícího lékaře není schopna sama jednat a nemá zákonného zástupce; - zpracovává návrhy pro jednání rady města a vede evidenci bytů žadatelů o byty v domech s pečovatelskou službou; - vede správní řízení při stanovování úhrad za stravu a péči o dítě, které je umístěno do domova pro osoby se zdravotním postižením na základě rozhodnutí soudu o nařízení ústavní výchovy nebo předběžného opatření; - pomáhá příslušníkům národnostních menšin při řešení jejich situace; - vede správní řízení v rámci rozhodování při ustanovování zvláštního příjemce důchodu pro občany s trvalým bydlištěm pobytem na území města. Úkoly odboru životního prostředí zajišťuje: (4) Oddělení ekologie: Čl uděluje souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady; - vede a zpracovává evidenci odpadů a způsobu nakládání s nimi; - projednává přestupky a správní delikty na úseku ekologie a odpadů; - dává vyjádření k podnikání v oblasti nakládání s odpady, ke zřízení zařízení k odstraňování odpadů a v územním a stavebním řízení z hlediska nakládání s odpady; - kontroluje, zda právnické a podnikající fyzické osoby využívají systému sběru a třídění odpadu zavedeného městem na základě smlouvy; - kontroluje, zda původci mají zajištěno využití nebo odstranění odpadu; - zveřejňuje a informuje o posuzování vlivů na životní prostředí. (5) Oddělení zemědělství: - povoluje kácení dřevin, ukládá náhradní výsadbu a vede přehled pozemků vhodných k náhradní výsadbě; - vydává závazná stanoviska k zásahům do významných krajinných prvků; - vyhlašuje památné stromy a jejich ochranná pásma; - vydává nařízení k omezení nebo zákazu rušivé činnosti; - vymezuje a hodnotí místní systém ekologické stability; - rozhoduje o pochybnostech, zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa; - rozhoduje o souhlasu k návrhům územně plánovací dokumentace, jimiž mají být dotčeny lesní pozemky; - rozhoduje o umístění staveb v ochranném pásmu lesa; - rozhoduje o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa; - stanovuje podmínky ke konání organizovaných nebo hromadných sportovních akcí; - ustanovuje lesní stráž, mysliveckou stráž a rybářskou stráž; - vykonává státní správu na úseku myslivosti; stránka 56 (celkem 102)

57 - provádí uznávání honitby; - jmenuje a odvolává myslivecké hospodáře; - schvaluje plán mysliveckého hospodaření a lovu; - vydává lovecké lístky; - vydává rybářské lístky; - ukládá změnu kultury zemědělské půdy na pozemcích do výměry 1 ha; - uděluje souhlas k odnětí ze zemědělského půdního fondu o výměře do 1 ha; - vydává rozhodnutí o odvodech za odnětí půdy; - uděluje souhlas k návrhům regulačních plánů a k návrhům územně plánovacích dokumentů; - uděluje souhlas k návrhům tras nadzemních a podzemních vedení; - vydává, mění a ruší mimořádná rostlinolékařská opatření; - schvaluje místa, na nichž lze konat svody zvířat a trhy; - zajišťuje kontrolu provozu útulku pro opuštěná zvířata; - zajišťuje výkon státní správy agendy uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování; - projednává přestupky na úseku zbraní a střeliva; - projednává přestupky a správní delikty na úseku zemědělství, myslivosti, lesů, ochrany zvířat proti týrání, rostlinolékařské péče; - vede evidenci zemědělských podnikatelů, ukládá pokuty; - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (6) Oddělení vodního hospodářství: - je speciálním stavebním úřadem pro vodní stavby; - řeší otázky povodní; - upravuje, omezuje či zakazuje podle zákona obecné nakládání s povrchovými vodami; - povoluje odběr a jiné nakládání s povrchovými nebo jinými vodami; - rozhoduje v případech, kdy mu přísluší povolovat vodní dílo též o ostatních vodohospodářských záležitostech; - vydává souhlas ke stavbám, zařízením nebo činnostem, které mohou ovlivnit vodní poměry; - provádí vodoprávní dozor nad vodními díly; - zajišťuje technicko bezpečnostní dohled; - vykonává veřejnou správu na úseku vodovodů a kanalizací; - povoluje vypouštění nebezpečných látek do kanalizace; - projednává správní delikty na úseku vodního hospodářství; - rozhoduje o vyměření poplatku za znečištění ovzduší; - vydává povolení k vypuštění odpadních vod; - projednává přestupky a správní delikty na úseku ochrany ovzduší. Úkoly živnostenského úřadu zajišťuje: (3) Oddělení registrace: Čl. 24 stránka 57 (celkem 102)

58 - vydává živnostenská oprávnění pro všechny druhy živností řemeslné, vázané, koncesované a živnost volnou; - rozhoduje o rozsahu a změně živnostenského oprávnění; - rozhoduje o pozastavení provozování živnosti; - rozhoduje o splnění podmínek pro získání živnostenského oprávnění; - rozhoduje v odůvodněných případech o zrušení živnostenského oprávnění; - provozuje živnostenský rejstřík; - vydává výpisy ze živnostenského rejstříku; - zabezpečuje agendu Centrálního registračního místa; - zpracovává změny údajů v registru živnostenského podnikání vyvolané změnou právních předpisů. (4) Oddělení kontroly: - zajišťuje živnostenskou kontrolu včetně ukládání sankcí v rozsahu svěřené působnosti; - rozhoduje o sankčním pozastavení nebo zrušení živnostenských oprávnění na základě návrhů orgánů státní správy; - řeší správní delikty a přestupky v oblasti neoprávněného podnikání; - zajišťuje kontrolní a sankční činnost v oblasti ochrany spotřebitele a v oblasti značení tabákových výrobků a omezení prodeje lihovin a tabákových výrobků; - projednává správní delikty na úseku ochrany před alkoholismem a kouřením; - zabezpečuje agendu tržního řádu včetně kontroly a ukládání sankcí; - podílí se na součinnosti ostatních orgánů státní správy; - zastupuje město při řízeních na úseku silničního hospodářství zřizování a provoz stánků a jiných zařízení pro prodej a služby; - trvale provádí konsolidaci dat údajů evidovaných v živnostenském rejstříku; - zpracovává avíza z centrální evidence osob; - zajišťuje činnost spotřebitelského ombudsmana. 6. Útvar interního auditu Čl. 25 Útvar interního auditu je samostatný útvar na úrovni odboru. Úkoly útvaru: - vykonává vnitřní kontrolu uvnitř městského úřadu, organizačních složek města, orgánů obce (obecní policie) dle plánu kontrolní činnosti vydaného starostou; - zjišťuje, zda právní předpisy, přijatá opatření a stanovené postupy jsou v činnosti orgánu veřejné správy dodržovány; - odhaluje nedostatky, informuje a doporučuje opatření vedoucí ke zkvalitnění vnitřního kontrolního systému; - koordinuje předcházení nebo zmírnění rizik, navrhuje a doporučuje opatření; - kontroluje hospodárné, efektivní a účelné vynakládání veřejných prostředků; - vykonává následnou veřejnosprávní kontrolu u právnických osob; - v rámci pověření může kontrolovat i obchodní společnosti, kde má město majetkovou účast a vkládá tam finanční podporu; - zajišťuje konzultační a metodickou činnost v oblasti interního auditu; - sleduje za město Písek agendu obecně prospěšných společností. stránka 58 (celkem 102)

59 7. Oddělení starosty Čl. 26 Oddělení starosty: na úseku sekretariátu: - vede sekretariát starosty, místostarostů, tajemníka; - zodpovídá za pozvání členů orgánů města na jednání, zodpovídá za seznámení veřejnosti s termíny těchto jednání a zveřejnění usnesení; - zajišťuje zasedání zastupitelstva města a rady města; - vede agendu orgánů města - rozesílá materiály, vyhotovuje zápisy, kontroluje plnění usnesení, archivuje materiály; - hospodaří s reprezentačním fondem úřadu; - organizuje přijetí návštěv a delegací vedením města, zajišťuje společenské a pietní akce; - vede centrální evidenci uzavřených smluv; - informuje občany prostřednictvím vývěsních skříněk; - zajišťuje kontakt se sdělovacími prostředky, vydávání tiskových zpráv, mediální prezentaci města Písek; - zajišťuje monitoring sdělovacích prostředků; - zajišťuje obsahovou podobu webových stránek městského úřadu; - zajišťuje vydávání Zpravodaje města Písku; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti Městského úřadu Písek. na úseku personalistiky a mezd zajišťuje: - personální a platovou agendu zaměstnanců městského úřadu, městské policie včetně informačního systému o platech vzdělávání zaměstnanců; - agendu vzdělávání zaměstnanců; - tvorbu vnitřních platových předpisů; - zpracovávání plánů rozvoje lidských zdrojů; - bezpečnost a ochrana zdraví při práci; - vztahy s úřadem práce, správou sociálního zabezpečení, jednotlivými zdravotními pojišťovnami, finančním úřadem, pojišťovnami a bankami; - likvidaci cestovních dokladů. na úseku ochrany obyvatelstva je pro správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností zřízeno pracoviště krizového řízení, které zajišťuje: - úkoly na úseku požární ochrany; - připravenost na mimořádné události, provádění záchranných a likvidačních prací a ochranu obyvatelstva; - úkoly na úseku krizového řízení včetně řešení krizových situací; - v součinnosti s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje provádí kontroly obcí a právnických osob a podnikajících fyzických osob, kterým byla uložena povinnost vyplývající z Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek; - úkoly na úseku hospodářských opatření pro krizové stavy; - úkoly na úseku zajišťování obrany České republiky; - úkoly v rozsahu branné povinnosti; stránka 59 (celkem 102)

60 - ochranu utajovaných informací městského úřadu. VI. Závěrečná ustanovení Čl. 27 (3) Schválením tohoto organizačního řádu se ruší organizační řád ze dne (4) Tento organizační řád schválila Rada města Písku dne pod číslem usnesení 515/12 a nabývá účinnosti dnem IV. Přílohy 1. Schéma organizační struktury městského úřadu. 2. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem. 3. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s rozšířenou působností. 4. Seznam obcí, které tvoří správní obvody jednotlivých správních orgánů. 5. Rozdělení konkrétních úkolů mezi starostu, místostarosty a tajemníka. 6. Úkoly, při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací. stránka 60 (celkem 102)

61 Příloha č. 1 stránka 61 (celkem 102)

62 Příloha č. 2 Správní obvod města Písku jako obce s pověřeným obecním úřadem je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. Příloha č. 3 Správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Boudy, Cerhonice, Čimelice, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Horosedly, Kestřany, Kluky, Kožlí, Králova Lhota, Křenovice, Lety, Minice, Mirotice, Mirovice, Mišovice, Myslín, Nerestce, Nevězice, Olešná, Orlík nad Vltavou, Oslov, Ostrovec, Paseky, Písek, Podolí I, Probulov, Protivín, Předotice, Putim, Rakovice, Ražice, Slabčice, Skály, Smetanova Lhota, Tálín, Temešvár, Varvažov, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí, Žďár. Příloha č. 4 (9) Správní obvod matričního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Vráž. (10) Správní obvod stavebního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Oslov, Ostrovec, Písek, Předotice, Putim, Ražice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. (11) Správní obvod stavebního úřadu pro vodní stavby města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. (12) Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro vodní stavby je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (13) Správní obvod silničního správního úřadu a speciálního stavebního úřadu pro silnice II. a III. třídy je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (14) Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. (15) Správní obvod silničního správního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je vymezen územím města Písek. (16) Správní obvod pro stanovování místní a přechodné úpravy provozu na silnicích II. a III. třídy a na místních komunikacích je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností viz příloha č. 3. stránka 62 (celkem 102)

63 Příloha č. 5 STANOVENÍ KONKRÉTNÍCH ÚKOLŮ starosta JUDr. O. Veselý 1. místostarosta Ing. V. Bubník 2. místostarostka Mgr. H. Rambousová 3. neuvolněný místostarosta JUDr. J. Knot tajemnice Ing. Z. Hofmanová metodicky řídí odbory městského úřadu: účastní se práce orgánů zastupitelstva a rady: - odbor rozvoje, investic a majetku města odbor rozvoje a investic(bez kompetencí svěřených místostarostům) - odbor správy majetku - odbor školství a kultury (kultura a cestovní ruch) - útvar interního auditu - výboru kontrolního - osadního výboru Semice - komisí majetkoprávní, kulturní, bytové, letopisecké, pro partnerské vztahy a cestovní ruch - finanční odbor - odbor dopravy - odbor výstavby a ÚP - výboru finančního - osadního výboru Svatý Václav - komisí pro infrastrukturu a dopravu, pro urbanismus a rozvoj města - odbor sociálních věcí - odbor školství a kultury (školství a tělovýchova) - odbor životního prostředí - osadního výboru Smrkovice - komisí sociální, životního prostředí, sportovní, pro výchovu a vzdělávání - odbor rozvoje, investic a majetku města odbor rozvoje a investic(rozvoj a dotační politika města, dotační investice města - osadních výborů Hradiště, Nový Dvůr - odbor vnitřních věcí - odbor živnostenský úřad - oddělení starosty určuje sekretáře výborů a komisí řídí a koordinuje organizace a orgány založené městem: - Městskou policii - bezpečnostní radu obce s rozšířenou působností, - krizový štáb obce s rozšířenou působností - povodňovou komisi obce s rozšířenou působností - jednotky SDH zřízené městem - Domovní a bytovou správu města Písku - Lesy města Písku s.r.o. - Paliva Písek a.s. - Centrum kultury Písek o.p.s - Sladovnu Písek o.p.s. - Městskou knihovnu Písek - Vodárenskou správu Písek, s.r.o. - Veřejné služby s.r.o - Městské služby Písek s.r.o. - Pečovatelskou službu a jesle města Písku zastupuje město v: - SMO ČR, SMO JčK - EUROREGION SILVA NORTICA - valné hromadě Paliv Písek a.s. - valné hromadě Teplárny Písek a.s. - Jihočeském vodárenském svazu - DSO mezi Vltavou a Otavou - DSO Severního Písecka - SO regionu Písecko - Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - Schneider Electric, a. s. - valné hromadě Recyklace odpadů a skládky a.s. -dozorčí radě Nemocnice Písek, a. s. - představenstvu Teplárny Písek a.s. - Byt. družstvu Sv. Václav - SM s husitskou minulostí a tradicí - Hospodářské komoře -valné hromadě Paliv Písek a.s - valné hromadě Paliv Písek a.s - Odpadech Písek s.r.o. - představenstvu Recyklace odpadů a skládky a.s. - Družstvu píseckých lékařů a farmaceutů - poradním sboru úřadu práce - valné hromadě Paliv Písek a.s Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR stránka 63 (celkem 102)

64 plní úkoly, je předkladatelem materiálů pro jednání rady a zastupitelstva města: starosta JUDr. O. Veselý - zastupuje město navenek - podepisuje právní předpisy města - spolupracuje s SDH, Armádou ČR a Policií ČR - zodpovídá za informování veřejnosti - jedná o dotacích a příspěvcích pro město s ústředními a krajskými orgány - řídí zahraniční spolupráci města a partnerské vztahy - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice -spolupracuje s Reg. rozvoj. agenturou a. s. 1. místostarosta Ing. V. Bubník - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti - podepisuje právní předpisy města - zodpovídá za sestavení rozpočtu, za provedení auditu, dluhovou službu, správu akcií - koordinuje styk s peněžními ústavy - řídí proces územního plánování města - řídí dopravní agendu v sam. působnosti vč. MHD a dopr. obslužnosti na úrovni regionu 2. místostarostka Mgr. H. Rambousová - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti a nepřítomnosti 1. místostarosty - řídí v sam. působnosti oblast školství, životního prostředí -řídí spolupráci s neziskovými organizacemi v soc. oblasti -řídí protidrogovou prevenci města -řídí oblast poskytování příspěvků na sportovní a sociální činnost a volnočasové aktivity -řeší problematiku minorit -řídí komunitní plánování a sociální služby -koordinuje případnou humanitární pomoc -zajišťuje spolupráci s nemocnicí, lékaři, zdravotníky - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice 3. neuvolněný místostarosta JUDr. J. Knot - zastupuje starostu v době jeho nepřítomnosti a nepřítomnosti 1. a 2. místostarosty, - řídí v samostatné působnosti oblast rozvojové a dotační politiky města včetně dotačních investic města - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice tajemnice Ing. Z. Hofmanová - zodpovídá za výkon státní správy - řídí a kontroluje zaměstnance zařazené do městského úřadu - zabezpečuje plnění usnesení orgánů města - plní úkoly zaměstnavatele včetně BOZP - zajišťuje rozvoj lidských zdrojů a vzdělávání zaměstnanců - koordinuje proces tvorby právních předpisů města - ve své působnosti řídí veřejné soutěže a investice stránka 64 (celkem 102)

65 Příloha č. 6 ÚKOLY, PŘI PŘÍPRAVĚ A ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VELKÉHO ROZSAHU A KRIZOVÝCH SITUACÍ ČÁST I. Obecná ustanovení Čl. 1 Tato příloha je vydávána k naplnění úkolů, které městskému úřadu vyplývají z 15 zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů ve znění zákona č. 320/2002 Sb. a 21 a 22 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění zákona č. 320/2002 Sb. Čl. 2 Vymezuje úkoly a povinnosti jednotlivých odborů a oddělení, které plní při řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací (dále jen události ). Čl. 3 V oblasti přípravy na události spolupracují jednotlivé odbory s oddělením starosty a poskytují mu dle zaměření své činnosti potřebné podklady a informace do Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek (Čl. 6 a Čl. 14 odst. 2 část II. Organizační struktura Organizačního řádu Městského úřadu Písek). Čl. 4 K řešení událostí je ustanoven Krizový štáb obce s rozšířenou působností Písek (dále jen KŠ ). Jeho členové jsou zaměstnanci městského úřadu pracovníci jednotlivých odborů, kteří jsou uvedeni v Krizovém plánu obce s rozšířenou působností, část A složení bezpečnostní rady a krizového štábu. Tyto osoby jsou v době řešení událostí na pracovišti KŠ. Čl. 5 V průběhu řešení událostí plní jednotlivé odbory a oddělení úkoly vyplývající z Organizačního řádu Městského úřadu Písek a jeho přílohy č. 6 stanovené v části II. Úkoly odborů v průběhu řešení událostí. ČÁST II. Úkoly odborů v průběhu řešení událostí

66 Čl. 6 Oddělení starosty h) Plní úlohu sekretariátu KŠ, zpracovává jeho dokumentaci, koordinuje a zajišťuje jeho činnost a chod. i) Zajišťuje spolu s odborem vnitřních věcí logistické zabezpečení práce KŠ, podílí se na zajištění jeho chodu. j) Podílí se na přípravě informací pro veřejnost, spolupracuje se všemi sdělovacími prostředky a médii, poskytuje jim informace, připravuje a zajišťuje provádění tiskových konferencí pořádaných městským úřadem. k) Podílí se na přípravě informací pro obyvatelstvo. l) Vede přehled o zaměstnancích městského úřadu, zapojených do řešení událostí. m) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. n) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 7 Odbor vnitřních věcí n) Zajišťuje spolu s oddělením starosty logistické zabezpečení práce KŠ, podílí se na zajištění jeho chodu. o) Posuzuje právní aspekty rozhodnutí KŠ, zajišťuje pro něj právnický servis. p) Podílí se na přípravě nařízení a obecně závazných vyhlášek nutných k řešení následků událostí. q) Zajišťuje vyvěšení rozhodnutí o vyhlášení krizových stavů, nařízení a obecně závazných vyhlášek na úřední desky městského úřadu, popř. na další vhodná místa ve spolupráci s Centrem kultury Písek o.p.s. r) Stanovuje pokuty za nesplnění povinností, zastupuje město v řízení před soudem ve věcech samostatné působnosti. s) Shromažďuje údaje o počtu a totožnosti osob, které v době krizového stavu přechodně změnily pobyt ( 19, odst. 1, písm. c a d, 21a, odst. 2, písm. c a d zákona č. 240/2000 Sb.). t) Vede jednání s osobami, které v době událostí ztratily občanský průkaz. u) Zajišťuje spolu finančním odborem agendu veřejných sbírek na odstraňování následků krizové situace. v) Zajišťuje vedení podatelny a pošty v době událostí a zajišťuje obsluhu telefonní ústředny. w) Zajišťuje chod počítačové sítě při řešení následků událostí a ve spolupráci s oddělením starosty vyvěšování aktuálních informací na webové stránky města. x) Zajišťuje dopravní prostředky pro přepravu členů KŠ k řešení následků událostí. y) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. z) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 8 Odbor rozvoje investic a majetku města správy majetku o) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace z hlediska jejího dopadu na majetek města, vyčísluje škody způsobené událostmi na majetku města. stránka 66 (celkem 102)

67 p) V případě ohrožení bytového fondu spolupracuje s Domovní bytovou správou a Stavebním bytovým družstvem. q) Vede evidenci občanů, kteří v důsledku událostí přišli o byt, podává návrhy na řešení jejich situace. r) Zajišťuje veřejná prostranství pro řešení následků událostí. s) Spolupracuje s pojišťovnami. t) Zastupuje město při správních řízeních o majetku města dotčeném událostmi. u) Zpracovává přehled o předběžných odhadech nákladů na obnovu majetku a vede evidenci škod vzniklých na území postižených živelní pohromou nebo krizovou situací, zjišťuje údaje nutné pro zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém živelní nebo jinou pohromou podle zákona č. 12/2002 Sb., a vyhlášky Ministerstva financí ČR č. 186/2002 Sb. v) Vyžaduje pomoc na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území a zabezpečuje zpracování stanoviska o vlastní možnosti (financování z vlastního rozpočtu města) pomoci dotčeným osobám a informaci o opatřeních k obnově území ( 4 zákona č. 12/2002 Sb.). w) Vede přehled o dodávkách elektrické energie a plynu ve správním obvodu a vyhodnocuje stav inženýrských sítí na základě vývoje krizové situace, při rozrušení sítí (nebo předpokladu, že k nim následně dojde), provádí opatření k zastavení dodávek do postižených oblastí, provádí řešení vzniklé situace, předkládá návrhy na náhradní způsob dodávek energií do postižených území a jejich realizaci, předkládá návrhy na obnovu sítí k zabezpečení dodávek energií.. x) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. y) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 9 Odbor rozvoje a investic a) Řídí a koordinuje přidělování dotací, státních příspěvků, humanitární pomoci a zabezpečuje jejich realizaci (zejména obnova postiženého území a podobně. b) Koordinuje investiční činnost při odstraňování následků událostí. c) Zpracovává Plán obnovy území d) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 10 Odbor výstavby a územního plánování m) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na stavby a kulturní památky, navrhuje řešení. n) Vede přehled disponibilních prostředků stavebních organizací, využitelných k řešení následků událostí, má přehled o jejich nasazení. o) Nařizuje bezodkladné provádění staveb, stavebních prací, terénních úprav nebo odstraňování staveb za účelem zmírnění nebo odvrácení ohrožení životů a zdraví osob nebo zvířat. p) Zajišťuje kontakty na osoby oprávněné provádět posudky na statiku a dynamiku staveb, vede seznamy autorizovaných statiků. q) Zpracovává postupy pro vydání rozhodnutí o odstranění stavby včetně vzoru žádosti a může odstranění stavby nařídit stavebnímu podnikateli, který k tomu odborně vybaven. r) Má zpracován Plán ochrany kulturních památek, dohlíží nad dodržováním zásad ochrany kulturních památek. stránka 67 (celkem 102)

68 s) Informuje stavební úřady o postupu a úlevách při událostech o podrobnější úpravě územního řízení a stavebním řádu. t) V případě veřejného zájmu může vyvlastnit pozemky nebo stavby a práva k nim a nebo vlastnická práva omezit. Jedná se především o snižování ohrožení v území povodněmi a jinými přírodními katastrofami, zvyšování retenčních schopností území, stavby a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu, asanaci (ozdravění) území. u) Využívá nabídek fyzických osob a právnických osob, společností a podniků na pomoc k obnově. v) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. w) Podílí s odborem rozvoje, investic a majetku města na zpracování Plánu obnovy území. x) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 11 Odbor dopravy k) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje z hlediska své působnosti. l) Vede přehled o disponibilních prostředcích využitelných pro řešení událostí (přepravní prostředky, mechanizační prostředky), má přehled o jejich nasazení. m) Shromažďuje údaje a má přehled o dopravní situaci ve správním obvodu, navrhuje KŠ optimální přepravní trasy a objížďky a způsob jejich vytýčení po dobu řešení událostí. n) Zabezpečuje předávání informací o dopravní situaci ve správním obvodu, sousedním správním obvodům a krajskému úřadu. o) Zabezpečuje dopravní prostředky k zabezpečení evakuace, přepravy materiálu a potřeb integrovanému záchrannému sytému. p) V součinnosti s Armádou ČR vede přehled o stálých zařízeních k ničení. q) Upřesňuje opatření dopravního systému v době událostí, přijímá opatření k normalizaci dopravy a komunikační sítě po zdolání událostí. r) Využívá nabídek fyzických a právnických osob, společností a podniků na pomoc k obnově. s) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. t) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 12 Finanční odbor j) Organizuje a zabezpečuje veškeré finanční toky k řešení událostí. k) Zjišťuje a sumarizuje ve spolupráci s ostatními odbory potřebu a objem finančních prostředků nutných pro řešení dopadů událostí (nákup materiálu, nouzové přežití, evakuace, neodkladné práce, věcné prostředky apod.). l) Vede evidenci finančních výdajů a nákladů na opatření při událostech. m) Provádí likvidaci platebních dokladů. n) Zakládá a zveřejňuje charitativní konto města pro příjem finanční pomoci. o) Zajišťuje spolu odborem vnitřních věcí agendu veřejných sbírek na odstraňování následků krizové situace. p) Vede evidenci pokut uložených v souvislosti s prováděním opatření ke zdolání událostí a vymáhá je. q) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. stránka 68 (celkem 102)

69 r) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 13 Odbor školství a kultury k) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na školská, sportovní zařízení kulturní zařízení. l) Zajišťuje komunikaci se školskými a kulturními zařízeními na území města, má přehled o jejich využití pro řešení následků událostí. m) Aktualizuje stav osob na jednotlivých školách a školských zařízeních. n) Má přehled o situaci ve školských zařízeních, koordinuje jejich zásobování a zajišťuje dětem a žákům potřebnou zdravotní a psychologickou pomoc. o) Podílí se na zajišťování pomoci dětem a žákům při vyhledávání jejich zákonných zástupců. p) Podílí se na zajišťování činností podle vyhlášky MŠMT č. 281/2001 Sb. q) Ve spolupráci s odborem výstavby a územního plánování zpracovává Plán ochrany kulturních památek. r) Dokumentuje průběh událostí do kroniky města. s) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. t) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 14 Odbor sociálních věcí k) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího dopadu a předpokládaného vývoje na sociální zařízení. l) Koordinuje činnost evakuačních středisek. m) Zajišťuje komunikaci s těmito zařízeními, má přehled o situaci v nich a o jejich využití pro řešení následků událostí. n) Koordinuje zásobování sociálních zařízení. o) Zajišťuje styk s charitativními organizacemi, koordinuje jejich činnost. p) Zajišťuje náhradní rodinou péči dětí, které v důsledku událostí ztratily rodiče. q) Zajišťuje chod pečovatelské služby v podmínkách událostí. r) Zajišťuje styk s nemocnicí a ostatními zdravotnickými zařízeními. s) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. t) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 15 Odbor životního prostředí k) Provádí analýzu konkrétně vzniklé situace, jejího předpokládaného vývoje a dopadů na životní prostředí. l) Zajišťuje práci sekretariátů povodňových komisí. m) Zpracovává prvotní odborné podklady pro řešení jednotlivých situací v průběhu ekologické havárie. stránka 69 (celkem 102)

70 n) Navrhuje způsoby řešení událostí z hlediska vlivu na životní prostředí, zpracovává návrhy na zmírnění následků ekologické havárie. o) Zajišťuje odborné firmy k provádění opatření k zabezpečení škodlivin a nebezpečných látek v ohrožených oblastech, případně jejich odvozu. p) Stanovuje úkoly a povinnosti záchranným složkám, vyplývající ze zachování životního prostředí, při provádění likvidačních prací. q) Má přehled o zdrojích pitné vody a v případě potřeby navrhuje opatření k nouzovému zásobování vodou. r) Spolupracuje s orgány veterinární správy a zajišťuje jejich požadavky na správním území obce s rozšířenou působností při řešení následků epizootie. s) Je vyrozumívacím a komunikačním střediskem dle Plánu vyrozumění. t) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. Čl. 16 Živnostenský úřad d) Zpracovává podle požadavků KŠ přehled podnikající fyzických a právnických osob využitelných k řešení specifické krizové situace. e) Je vyrozumívacím střediskem dle Plánu vyrozumění. f) Vykonává další činnosti podle rozhodnutí starosty a KŠ. PŘÍLOHA Č. 3 stránka 70 (celkem 102)

71 Organizační řád Schváleno Radou města Písku dne Účinnost od stránka 71 (celkem 102)

72 O b s a h: V. Hlavní zásady 11) Úvod ) Působnost ) Území města ) Vnitřní styk ) Vnější vztahy VI. Organizační struktura 13) Úvod ) Starosta ) Místostarostové ) Tajemník ) Odbory odbor vnitřních věcí odbor rozvoje, investic a majetku města odbor výstavby a územního plánování odbor dopravy finanční odbor odbor školství a kultury odbor sociálních věcí odbor životního prostředí živnostenský úřad ) Útvar interního auditu ) Oddělení starosty. 21 V. Závěrečná ustanovení VI. Přílohy stránka 72 (celkem 102)

73 Rada města Písku vydává v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon), tento organizační řád: VII. Hlavní zásady 1. Úvod Čl. 1 (3) Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Městského úřadu Písek jako pověřeného obecního úřadu a obecního úřadu obce s rozšířenou působností (dále jen městský úřad), dělbu pravomocí mezi jeho složkami, jejich vzájemné vztahy k příspěvkovým organizacím, organizačním složkám a dalším organizacím, jejichž zakladatelem či zřizovatelem je Město Písek (dále jen město). 2. Působnost Čl. 2 (5) Postavení a působnost městského úřadu upravuje zákon a zvláštní zákony. (6) V oblasti samostatné působnosti městský úřad plní úkoly uložené radou města a zastupitelstvem města, zejména: a) plní úkoly při přípravě podkladů pro jednání orgánů města a při zabezpečování plnění jejich usnesení b) po odborné stránce spolupracuje s obchodními společnostmi, příspěvkovými organizacemi a organizačními složkami, které si město zřídilo, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak c) pomáhá komisím a výborům v jejich činnosti d) rozhoduje v případech stanovených zákonem (5) V oblasti přenesené působnosti vykonává městský úřad: a) v územním obvodu města státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy s výjimkou věcí, které patří do působnosti jiného orgánu b) ve správních obvodech uvedených v Čl. 3 tohoto organizačního řádu státní správu v rozsahu stanoveném zvláštními předpisy. 3. Území města Čl. 3 (5) Území města, ve kterém městský úřad vykonává svou působnost, tvoří tato katastrální území: Písek, Hradiště u Písku, Semice u Písku, Smrkovice, Nový Dvůr u Písku. (6) U všech odborů, které vykonávají státní správu, je svěřená kompetence vykonávaná i pro správní obvod, který tvoří města a obce stanovené zvláštními zákony (viz přílohy č. 2 4). Čl. 4 (3) Území města je na základě zákona součástí okresu Písek a vyššího územního samosprávného celku Jihočeský kraj (dále jen kraj). stránka 73 (celkem 102)

74 4. Vnitřní styk Čl. 5 (5) Počet zaměstnanců zařazených do městského úřadu a organizačních složek stanovuje podle zákona rada města. (6) Bližší podmínky výkonu práce jsou rozvedeny v pracovním řádu vydaném tajemníkem. Čl. 6 (7) Odbory městského úřadu si v rozsahu své působnosti vzájemně poskytují informace o úkolech, které plní, vydávají stanoviska a posudky potřebné pro ostatní odbory a projednávají s nimi záležitosti, týkající se úkolů spadajících do jejich kompetence. (8) V případě nutné koordinace činnosti nebo stanovisek jednotlivých odborů je koordinátorem tajemník nebo jím pověřený zástupce. (9) Spory vzniklé mezi odbory městského úřadu při zajišťování činnosti úřadu řeší tajemník. Čl. 7 (5) Vedoucím úřadu se rozumí tajemník, vedoucími úředníky se rozumí vedoucí odborů a vedoucí oddělení jmenovaní dle zvláštního zákona. (6) Práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců stanoví zvláštní předpisy. Čl. 8 (11) Zastupováním tajemníka je pověřen jím určený vedoucí odboru. (12) Vedoucí odborů se souhlasem tajemníka určí své zástupce a vymezí rozsah zastupovaných činností. (13) Zastupovaný i zástupce jsou povinni se při předávání funkce vzájemně informovat o všech skutečnostech, které mohou mít vliv na řádný výkon funkce. (14) Zastupovaný si může vyhradit právo rozhodnutí o zvlášť důležitých otázkách, případně pozastavit opatření svého zástupce. (15) O předávání funkcí se provede písemný zápis. Má-li předávací proces návaznost na hmotnou odpovědnost, provede se zároveň mimořádná inventarizace. 7. Vnější vztahy Čl. 9 (7) Jménem města vystupují členové zastupitelstva města ve funkcích starosty a místostarostů, tajemník a vedoucí odborů v rozsahu pravomocí stanovených zákonem a ostatními předpisy, případně pověření radou města. Tam, kde není svěřená pravomoc vyhrazená výlučně, je možné její delegování na jiného zaměstnance, vždy však písemnou formou. Pokud vedoucí odborů vystupují jménem města při zajištění základních činností městského úřadu, jsou vázáni rozpočtem města a limitem pro zadávání veřejných zakázek stanoveným radou města. stránka 74 (celkem 102)

75 (8) Podrobnosti evidence písemností a podepisování upravují spisový řád a podpisový řád vydané tajemníkem. (9) Komunikace mezi úřadem a jinými subjekty probíhá: - v listinné formě (tj. klasicky ve formě papírového dokumentu); - elektronicky formou datové zprávy doručované prostřednictvím datové schránky. Pro doručování mezi územně samosprávným celkem a státními orgány, orgány územně samosprávného celku, státními fondy, zdravotními pojišťovnami, Českým rozhlasem, Českou televizí, samosprávnými komorami zřízenými zákonem, notáři a soudními exekutory se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu. Stejně tak se používá elektronická forma komunikace prostřednictvím datové schránky, pokud to umožňuje povaha příslušného dokumentu, při komunikaci mezi územně samosprávným celkem a fyzickou osobou, podnikající fyzickou osobou nebo právnickou osobou, pokud má tato osoba zpřístupněnu svou datovou schránku a pokud se dokument nedoručuje veřejnou vyhláškou nebo na místě. Doručování prostřednictvím datové schránky se nepoužije, pokud je z bezpečnostních důvodů zavedena jiná forma komunikace. VIII. Organizační struktura 11. Úvod Čl. 10 (9) Městský úřad tvoří starosta, místostarostové, tajemník a zaměstnanci zařazení do tohoto úřadu. (10) Vedením městského úřadu se rozumí starosta, místostarostové a tajemník. (11) Městský úřad se člení do odborů, z nichž některé vykonávají funkci speciálního úřadu. Odbory se dále člení na oddělení. (12) Schéma organizační struktury městského úřadu je uvedeno v příloze č Starosta Čl. 11 (5) V čele městského úřadu je starosta, který zejména: - zastupuje město navenek; - zajišťuje reprezentaci města; - podepisuje za město dokumenty vydané v samostatné působnosti; - podepisuje spolu s místostarostou právní předpisy města; - svolává a řídí jednání rady města a zastupitelstva města; - spolu s ověřovateli podepisuje zápis z jednání zastupitelstva města a z jednání rady města; - předkládá orgánům města návrhy a materiály v rámci své kompetence; - schvaluje služební cesty místostarostům, tajemníkovi a členům orgánů města; - zajišťuje připravenost správního obvodu obce s rozšířenou působností a města na řešení krizových situací; - řídí a kontroluje přípravná opatření, činnosti k řešení krizových situací a činnosti ke zmírnění jejich následků prováděná územními správními úřady stránka 75 (celkem 102)

76 s působností ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, orgány obcí, právnickými osobami a fyzickými osobami ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; - plní další úkoly na úseku krizového řízení a ochrany obyvatelstva dle zvláštních předpisů; - koordinuje záchranné a likvidační práce při řešení mimořádné události vzniklé ve správním obvodu městského úřadu, pokud je velitel zásahu o koordinaci požádal; - je předsedou bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností, krizového štábu obce s rozšířenou působností a povodňové komise obce s rozšířenou působností; - plní úkoly na úseku požární ochrany dle zvláštních předpisů. (6) Dále starosta: - je velitelem městské policie, řídí její činnost a plní úkoly zaměstnavatele ve vztahu k jejím členům; - řídí a koordinuje jednotky sborů dobrovolných hasičů zřízené městem; - projednává se zástupci Armády ČR a Policie ČR zabezpečení města při mimořádných událostech a požaduje po Policii ČR spolupráci v rámci zabezpečení veřejného pořádku; - řídí a organizuje činnost útvaru interního auditu; - koordinuje činnost odborů a organizací dle přílohy; - určuje tajemníka úřadu administrátorem datové schránky; - plní další úkoly stanovené zákonem a zvláštními předpisy. (5) Současně starosta průběžně - zadává úkoly místostarostům a tajemníkovi, řídí a koordinuje jejich činnost a řeší případné kompetenční konflikty, k tomu svolává a řídí porady vedení; - zajišťuje plnění úkolů zaměstnavatele v pracovněprávních vztazích směrem k místostarostům a tajemníkovi; - rozděluje odměny z finančních prostředků jemu svěřených. 13. Místostarostové Čl. 12 (5) Místostarostové zastupují starostu v době jeho nepřítomnosti v pořadí určeném zastupitelstvem města. (6) Rozsah plnění konkrétních úkolů stanoví jednotlivým místostarostům generálně zastupitelstvo města. Další úkoly vyplývající z členství místostarostů v radě města i dalších orgánech města jsou jim stanovovány individuálně. 14. Tajemník Čl. 13 (5) Tajemník zejména - plní úkoly dle 110 zákona; - plní úkoly uložené mu radou města, zastupitelstvem města nebo starostou; stránka 76 (celkem 102)

77 - zajišťuje plnění usnesení orgánů města; - účastní se zasedání rady města a zastupitelstva města s hlasem poradním; - spolupracuje s úřadem práce v otázkách zaměstnanosti ; - jedná za městský úřad s jednotlivými orgány státní správy ve správních záležitostech, pokud tato pravomoc není svěřena jinému orgánu; - zabezpečuje vykonání státoobčanského slibu fyzickou osobou, které bylo uděleno státní občanství; - plní úkoly na úseku ochrany utajovaných informací určené zvláštními předpisy; - plní úkoly evidenčního orgánu při vedení registru oznámení na úseku střetu zájmů. (6) Dále tajemník - plní úlohu statutárního orgánu zaměstnavatele podle zvláštních právních předpisů vůči zaměstnancům zařazeným do městského úřadu; - má podpisové právo za městský úřad v pracovněprávních vztazích; - přijímá zaměstnance do pracovního poměru; tam kde je k tomu třeba předchozích úkonů jiných orgánů, činí tak až po jejich provedení; - přijímá zaměstnance na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr; - stanovuje zaměstnancům bližší podmínky výkonu práce v pracovních náplních na návrh vedoucích odborů; - povoluje služební cesty vedoucím odborů a používání vlastního vozidla zaměstnancům ke služebním cestám; - stanoví podle zvláštních právních předpisů platy všem zaměstnancům města zařazených do městského úřadu; - stanovuje čerpání dovolené vedoucím odborů; - jako vedoucí úřadu a administrátor datové schránky může určit ostatní zaměstnance jako administrátory datové schránky nebo pověřené osoby datové schránky či pověřit zaměstnance prováděním autorizované konverze dokumentů. (5) Tajemník současně - řídí a kontroluje činnost jednotlivých zaměstnanců prostřednictvím vedoucích odborů; - koordinuje legislativní činnost městského úřadu při zpracování návrhů právních předpisů města, zajišťuje komplexní dohled nad zákonností právních předpisů a jiných opatření orgánů města; - zodpovídá za oblast rozvoje lidských zdrojů; - svolává a řídí porady vedoucích odborů; - řeší námitky podjatosti vznesené proti vedoucím odborů; - řeší stížnosti na zaměstnance; - řeší kompetenční spory mezi jednotlivými odbory; - rozhoduje o čerpání prostředků sociálního fondu podle pravidel schválených radou města; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti městského úřadu. stránka 77 (celkem 102)

78 15. Odbory Čl. 14 (13) Městský úřad tvoří tyto odbory, které se člení na oddělení: - odbor vnitřních věcí oddělení právní oddělení matrik oddělení správních agend oddělení provozní oddělení informatiky - odbor rozvoje, investic a majetku města oddělení správy majetku oddělení investic a údržby - odbor výstavby a územního plánování oddělení výstavby oddělení územního plánování a památkové péče - odbor dopravy oddělení dopravy a silničního hospodářství oddělení dopravně správních agend - finanční odbor oddělení rozpočtu, daní a poplatků oddělení účetnictví - odbor školství a kultury oddělení školství oddělení kultury - odbor sociálních věcí oddělení sociálně právní ochrany dětí oddělení samosprávy v sociální oblasti - odbor životního prostředí oddělení ekologie oddělení zemědělství oddělení vodního hospodářství - živnostenský úřad oddělení registrace oddělení kontroly (14) Odbory plní zejména úkoly města v rozsahu vymezeném tímto organizačním řádem, obecně závaznými předpisy a usneseními orgánů města, připravují podklady pro jednání zastupitelstva města a rady města. Jednotlivé odbory spolupracují při plnění úkolů přesahujících jejich výlučnou působnost (například zabezpečení voleb a referenda, řešení mimořádných událostí a krizových situací, při zpracování projektů, žádostí o granty apod.) dle pokynů k jejich realizaci. Úkoly stanovené při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací tvoří přílohu č. 6. (15) V oblasti přenesené působnosti jsou příslušné odbory správními orgány a dotčenými orgány ve správních řízeních dle zvláštních právních předpisů. Jako oprávněné úřední osoby ve smyslu správního řádu jsou zaměstnanci stanoveni provádět úkony stránka 78 (celkem 102)

79 správního orgánu v řízení. V samostatné působnosti vystupují příslušné odbory jménem města jako účastníka řízení dle působností dané tímto organizačním řádem. (16) Rozsah působnosti jednotlivých odborů na úseku hospodaření s majetkem města a finančního hospodaření včetně hospodaření fondů a případně uzavřenými smlouvami nebo schválenými pravidly orgány města je dán směrnicí upravující finanční a majetkové vztahy města Písek a kontrolním řádem. Současně se účastní rozpočtového procesu dle rozpočtových pravidel a směrnice pro zpracování rozpočtu města. (17) V čele každého odboru stojí vedoucí, kterého na návrh tajemníka jmenuje a odvolává rada města. Obecné zásady pro výkon jejich funkce jsou stanoveny v pracovněprávních předpisech, bližší podmínky jsou rozvedeny v pracovních náplních a pracovním řádu. (18) Provádění vnitřní kontroly patří k základním pracovním povinnostem vedoucích zaměstnanců v rozsahu jejich pověření a odpovědnosti vymezené v tomto organizačním řádu, případně v kontrolním řádu a v pracovních náplních. Vedoucí zaměstnanci zabezpečují výkon vnitřní kontroly formou předběžné, průběžné a následné řídící kontroly. Iniciují ihned opatření a návrhy k závěrům těchto kontrolních zjištění tajemníkovi, pokud hrozí škody městu či dalším osobám. Čl. 15 Úkoly odboru vnitřních věcí zajišťuje: (3) Oddělení právní: - zajišťuje právní službu v otázkách výkonu státní správy a samosprávy; - zastupuje město před soudy a notáři v otázkách samostatné působnosti; - realizuje právní ochranu občanů při zjevném zásahu do pokojného stavu; - eviduje sbírky zákonů a právních předpisů kraje; - eviduje právní a vnitřní předpisy města; - vede přestupkovou agendu ve věcech, které nejsou svěřeny jiným odborům; - projednává přestupky a správní delikty na úseku provozu na pozemních komunikacích, dopravy a silničního hospodářství; - projednává správní delikty a ukládá pokuty ve věcech samostatné působnosti města; - vede centrální evidenci vyřizování stížností a petic; - zajišťuje právní stránku pojištění majetku města; - zajišťuje šetření pro státní orgány; - vymáhá pohledávky z obchodních vztahů a občanskoprávní povahy vzniklé ze smluvních závazkových vztahů (například nájemné, cena díla, smluvní pokuta, sankční úrok, půjčka apod.); - vede evidenci soudních rozhodnutí, které neevidují ostatní odbory; - vede agendu přísedících okresního soudu; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce; - zajišťuje agendu práva shromažďovacího; - vede agendu komisí a výborů - zpracovává materiály pro jednání rady a zastupitelstva města, zveřejňuje zápisy v systému městského úřadu a na webových stránkách města; - koordinuje agendu poskytování informací podle zvláštního předpisu. stránka 79 (celkem 102)

80 (2) Oddělení matrik: - zajišťuje matriční agendu, svatební obřady, vidimaci a legalizaci, státní občanství; - zajišťuje volby, sčítání obyvatel a místní referendum; - zajišťuje úředně nařízené pohřby včetně jejich úhrady; - zajišťuje agendu rušení trvalých pobytů. (3) Oddělení správních agend: - vede agendu občanských průkazů; - vede agendu cestovních dokladů; - zajišťuje agendu evidence obyvatel a ohlašovny pobytu v Písku; - vede volební seznamy; - vede evidenci ztrát a nálezů. (8) Oddělení provozní: - zajišťuje správu budov užívaných městským úřadem, jejich úklid, údržbu; - připravuje a realizuje skartační řízení a péči o archiválie; - vede a zajišťuje pokladnu, výplaty, výplaty cestovného, evidenci a výdej stravenek; - zajišťuje činnost podatelny, pošty městského úřadu, peněžité vybírání místních a správních poplatků; - přijímá dokumenty doručené prostřednictvím datové schránky města, eviduje je v systému spisové služby a předává je příslušným odborům; - odesílá dokumenty, připravené k vypravení prostřednictvím datové schránky města; - zajišťuje zákaznickou recepci, vidimaci a legalizaci, agendu Czech POINTU, příjem ztrát a nálezů, poskytování informací o činnosti úřadu, poskytování formulářů; - provádí autorizované konverze dokumentů podle platných právních předpisů, vede evidenci provedených konverzí; - vede evidenci razítek a zakoupené literatury; - provádí rozmnožování písemností pro potřeby úřadu; - zabezpečuje městský úřad kancelářskými potřebami a čistícími prostředky; - zajišťuje agendu veřejných sbírek; - zajišťuje obsluhu telefonní ústředny; - vede agendu autoprovozu; - zajišťuje přípravu výběrových řízení; - zajišťuje zveřejňování materiálů na úřední desce. (9) Oddělení informatiky: - zajišťuje správu informačního systému včetně provozu webových stránek města, aktualizaci a zabezpečení dat, aktualizaci a efektivní využití SW, předkládá návrhy k modernizaci SW i HW; - zajišťuje správu výpočetní techniky včetně počítačové sítě; - zajišťuje správu pevných i mobilních telefonů, kopírek; - zajišťuje provoz internetu a webových stránek městského úřadu; - koordinuje zavádění metod kvality na městském úřadu (CAF, benchmarking apod.). stránka 80 (celkem 102)

81 Čl. 16 Úkoly odboru rozvoje, investic a majetku města zajišťuje: (5) Oddělení majetku města: - vede evidenci a inventury nemovitostí (pozemků a budov), ve spolupráci s finančním odborem sleduje ekonomiku jednotlivých nemovitostí; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - zabezpečuje prodeje, pronájmy a výkupy pozemků, jiné dispozice s majetkem města (směny pozemků, věcná břemena apod.) včetně přípravy výběrových řízení a zpracování příslušných smluv a dalších dokladů; - zajišťuje prodej, výkup, směnu, výpůjčky budov; - zabezpečuje pronájmy a výpůjčky nebytových prostor; - kontroluje platby a jiné povinnosti vyplývající z uzavřených smluv; - kontroluje a zajišťuje podklady pro katastrální úřad, zápisy do katastru nemovitostí a řešení majetkoprávního vypořádání; - eviduje daň z převodu nemovitostí a daň z nemovitosti (přiznání, úhrada); - poskytuje informace z katastru nemovitostí; - přijímá žádosti o byt dle pravidel pro přidělování obecních bytů do nájmu občanů; - schvaluje výměnu bytů v majetku města při dodržení zákonných podmínek; - zabezpečuje evidenci, ochranu a rozvoj bytového fondu na území města ve spolupráci s příslušnou příspěvkovou organizací; - zajišťuje správu majetkových podílů města v obchodních společnostech; - zabezpečuje evidenci majetku města, podklady pro účetnictví, fyzickou evidenci včetně majetku pronajatého a zastaveného, který nepatří do správy jiných odborů; - připravuje podklady daně z příjmů z hospodaření s majetkem města; - zajišťuje zvláštní užívání veřejného prostranství pro cirkusy a lunaparky. (2) Oddělení investic a údržby - koordinuje investiční činnosti, připravuje a realizuje investice města; - spolupracuje při výstavbě, rekonstrukcích a opravách inženýrských sítí tepelného hospodářství, kontroluje plnění smluv se společností, které je obsluhovaný majetek pronajmut, kontroluje věcnou správnost proplácení faktur a plateb nájemného; - kontroluje průběh investičních a neinvestičních akcí, spolupracuje s technickým dozorem; - zabezpečuje údržbu a opravy, rekonstrukci a modernizaci městského nemovitého majetku; - zajišťuje přípravu výběrových řízení; - zajišťuje podklady pro čerpání dotací dle uzavřených smluv; - zastupuje město jako vlastníka či spoluvlastníka při správních řízeních, kde je dotčen majetek města; - spolupracuje při zavedení rozpracovaného majetku do majetkové evidence města; - podílí se na technickém zajištění nájmů a výpůjček budov a nebytových prostor včetně uzavírání smluv na dodávku medií; - plní úkoly při realizaci strategického plánu rozvoje města; stránka 81 (celkem 102)

82 - zpracovává materiály koncepčního charakteru dle požadavku orgánů města; - připravuje podklady a zpracovává žádosti o dotace; - zajišťuje administraci programu obnovy venkova; - zajišťuje rozvoj průmyslové zóny; - koordinuje aktivity jednotlivých odborů při realizaci projektů dotovaných Evropskou unií, je-li toho třeba; - spolupracuje při výstavbě a rekonstrukcích a opravách vodohospodářské infrastruktury, podílí se na získávání a čerpání dotací na tento majetek, kontroluje plnění koncesní smlouvy o provozování vodohospodářské soustavy města Písku; - spolupracuje s organizací, která má ve správě či hospodaří s dalším majetkem ve vlastnictví města (sportoviště, komunikace, městský areál). Čl. 17 Odbor výstavby a územního plánování plní úlohu obecného stavebního úřadu, úřadu územního plánování, vyvlastňovacího úřadu a orgánu státní památkové péče. Úkoly odboru zajišťuje: (3) Oddělení výstavby: - zajišťuje průběh správních řízení ve smyslu stavebního zákona a souvisejících předpisů; - vydává sdělení a stanoviska; - provádí výkon státního stavebního dohledu; - spravuje archiv obecného stavebního úřadu; - projednává přestupky a správní delikty na úseku stavebního řádu; - zajišťuje agendu vyvlastňování. (4) Oddělení územního plánování a památkové péče: - zajišťuje výkon činností pořizovatele územně plánovací dokumentace pro město jako orgán územního plánování ve smyslu stavebního zákona; - zajišťuje výkon činností souvisejících s pořízením územně plánovací dokumentace pro obce, jež o toto požádaly, či požádají, a jejichž územní obvod spadá do působnosti města Písek jako obce s rozšířenou působností; - poskytuje územně plánovací informace jako předběžnou informaci dle správního řádu; - je dotčeným orgánem v územním řízení z hlediska uplatňování záměrů územního plánování a v řízení, v nichž se rozhoduje o změnách v území; - plní úkoly úřadu územního plánování; - vykonává státní dozor ve věcech územního plánování; - pořizuje a průběžně aktualizuje územně analytické podklady pro správní území obce s rozšířenou působností; - zajišťuje výkon funkce městského architekta; - spravuje archiv úřadu územního plánování; - spravuje a udržuje geografický informační systém; - vydává koordinovaná stanoviska; - zabezpečuje výkon státní správy na úseku památkové péče pro správní obvod včetně státního stavebního dohledu; - vydává vyjádření pro potřeby územního a stavebního řízení z hlediska archeologického dohledu; stránka 82 (celkem 102)

83 - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu a z JČ kraje v souladu s uzavřenými smlouvami a vede agendu jejich vypořádání v oblasti památkové péče; - zabezpečuje péči a údržbu sochařské výzdoby v majetku města; - zpracovává programy Ministerstva kultury ČR, programy a granty JČ kraje v oblasti památkové péče; - vede seznam kulturních památek ve městě a ve správním obvodu, evidenci válečných hrobů a pietních míst. Čl. 18 Úkoly odboru dopravy zajišťuje: (1) Oddělení dopravy a silničního hospodářství: - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro silnice II. a III. třídy v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu příslušného silničního správního úřadu pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce I. stupně; - vykonává agendu speciálního stavebního úřadu pro stavby silnic II. a III. třídy, pro místní komunikace a pro veřejné účelové komunikace v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - stanovuje místní a přechodnou úpravu provozu na silnicích II. a III. třídy a na místních komunikacích v územním obvodu obce s rozšířenou působností; - vykonává agendu dopravního úřadu pro taxislužbu; - vykonává agendu dopravního úřadu pro městskou hromadnou dopravu, koordinuje postavení města v okresním, krajském i celostátním systému linkové osobní dopravy; - vede registr stanic měření emisí; - koordinuje realizaci cyklostezek na území města Písku; - koordinuje činnost v otázkách oprav a údržby místních komunikací; - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (2) Oddělení dopravně správních agend: - vede registr silničních vozidel; - schvaluje technickou způsobilost vozidel; - vede registr řidičů; - vydává řidičské průkazy a profesní osvědčení; - vede záznamy o počtech bodů dosažených v bodovém hodnocení dopravních přestupků; - vydává paměťové karty pro digitální tachografy; - vede registr autoškol; - provádí činnost zkušebního komisaře. Čl. 19 Úkoly finančního odboru zajišťuje: (5) Oddělení rozpočtu, daní a poplatků: - zpracovává roční rozpočty a rozpočtové výhledy dle platné legislativy; - zpracovává roční rozbory hospodaření města včetně finančního vypořádání; stránka 83 (celkem 102)

84 - na základě podkladů ředitelů příspěvkových organizací a jednotlivých odborů připravuje stanovení závazných ukazatelů těchto příspěvkových organizací; - zpracovává rozpočtová opatření a předkládá je ke schválení orgánům města; - zpracovává finanční analýzy dle požadavků vedení; - eviduje smlouvy o poskytnutých úvěrech bankami a vyhotovuje podklady pro splátky těchto úvěrů v součinnosti s oddělením účetnictví; - sleduje a kontroluje dodržování rozpočtové kázně; - zpracovává z ročních rozborů a výhledů podklady pro dotace; - provádí sesouhlasení účelových prostředků (na základě podkladů z jednotlivých odborů); - zajišťuje a provádí kontrolu v oblasti rozpočtu, schválených závazných ukazatelů a odvodu příspěvkových organizací zřízených městem zajišťuje konzultační činnost pro odbory městského úřadu týkající se rozpočtu; - vystavuje objednávky, faktury, platební příkazy pro jednotlivé odbory dle jejich požadavků v souladu s rozpočtem; - spolupracuje s jednotlivými vedoucími odborů, příp. pověřenými pracovníky v agendě rozpočtu odborů; - vede agendu sociálního fondu dle pokynů tajemníka; - zajišťuje správu místního poplatků ze psů; - zajišťuje agendu a správu místního poplatku za výherní hrací přístroje a jiné technické herní zařízení, povolení ministerstvem financí; - v součinnosti s oddělením účetnictví zajišťuje kontrolu v oblasti účtování a převodu fondů u příspěvkových organizací, kde je zřizovatelem město; - provádí kontrolu rozdělení přijatých plateb z hlediska předmětu daně na plnění zdanitelná, osvobozená a nejsou předmětem daně; - provádí kontrolu u přijatých faktur při nároku na uplatnění odpočtu daně; - zpracovává přiznání k DPH (na základě podkladů z jednotlivých odborů) v souladu s rozdělením uskutečněných plnění; - vede evidenci veřejnoprávních a ekonomických činností města; - zpracovává podklady pro odpis nevymožitelných pohledávek; - vede evidenci dlužníků; - vystavuje rozhodnutí o povolení splátek na základě došlých žádostí nebo je předkládá orgánům města k projednání; - vyhotovuje poklady pro exekuční řízení, podává návrhy na výkon rozhodnutí; - vymáhá pohledávky vzniklé na základě sankcí uložených ve správním řízení (pokuty za přestupky a správní delikty) a pohledávky vzniklé z daňového řízení (neuhrazené místní a správní poplatky); - vede evidenci nedoplatků pokut a správních poplatků města; - provádí zaúčtování došlých plateb nedoplatků; - vede evidenci pohledávek; - vede evidenci čerpání rozpočtu dle jednotlivých kapitol pro potřeby vedoucích odboru; - vede evidenci smluv a objednávek dle jednotlivých kapitol; - zpracovává roční výkaz investic za město; - provádí oznamovací povinnost za práce fyzických osob pro město; - zajišťuje inventarizaci k roční závěrce dle aktuálně platné legislativy; - zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek. stránka 84 (celkem 102)

85 (6) Oddělení účetnictví: - vede účetnictví města dle aktuálně platné legislativy; - zpracovává směrnice pro účetnictví a účtový rozvrh; - zpracovává výkazy města; - zajišťuje evidenci a vydávání pokutových bloků; - zajišťuje evidenci a vydávání evidovaných stvrzenek; - vede evidenci majetku města pro odbory, provádí metodické pokyny k inventarizaci; - sleduje odděleně čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu; - zajišťuje zpracování daňového přiznání pro daň z příjmů právnických osob na základě podkladů jednotlivých odborů; - v součinnosti s oddělením rozpočtu provádí úhrady splátek úvěrů a půjček poskytnutých městu; - zajišťuje a provádí kontrolní činnost v oblasti účtování u příspěvkových organizací; - soustřeďuje výkazy příspěvkových organizací a provádí kontrolu výkazových vazeb; - vede seznam podpisových vzorů; - zajišťuje konzultační činnost v oblasti účetnictví; - vede evidenci bankovních účtů, smluv, trvalých příkazů; - zajišťuje styk s peněžními ústavy; - vede knihu došlých faktur. Čl. 20 Úkoly odboru školství a kultury zajišťuje: (3) Oddělení školství: - výkon státní správy na úseku školství pro správní obvod obce s rozšířenou působností; - zpracovává návrh rozpisu rozpočtu přímých výdajů pro školy a školská zařízení ve správním obvodu; - zpracovává a předkládá Krajskému úřadu Jihočeského kraje (dále jen krajský úřad) rozbor hospodaření s prostředky přímých výdajů ve správním obvodu; - připravuje podklady pro zúčtování prostředků státního rozpočtu poskytovaných krajským úřadem a předává je krajskému úřadu; - zajišťuje podklady pro sumarizaci účetní závěrky a účetních a finančních výkazů za školy ve správním obvodu a předává je krajskému úřadu; - shromažďuje a zpracovává data z dokumentace a evidencí a statistické výkazy za školy ve správním obvodu a předává je krajskému úřadu, ministerstvu, popř. jím pověřené organizaci; - vede personální agendu ředitelů příspěvkových organizací na úseku školství; - projednává přestupky na úseku školní docházky; - spolupracuje se základními školami a školskými zařízeními s právní subjektivitou; - sleduje čerpání účelových prostředků ze státního rozpočtu dle uzavřených smluv; - plní úkoly města v agendě docházky dětí; stránka 85 (celkem 102)

86 - zajišťuje smluvní zajištění nájmů služebních bytů při základních a mateřských školách; - vede agendu neinvestičních výdajů za žáky základních a mateřských škol z jiných obcí; - komplexně zajišťuje podklady pro financování základních a mateřských škol v oblasti provozu a investic; - připravuje zápis do základních a mateřských škol; - připravuje obecně závaznou vyhlášku o stanovení spádových obvodů základních škol; - vede agendu příspěvků na sportovní účely; - vede agendu příspěvků volnočasových aktivit; (2) Oddělení kultury: - vede agendu příspěvků na podporu kulturních aktivit a cestovního ruchu; - zajišťuje administraci vyhlášených grantových programů pro kulturu a cestovní ruch; - spravuje dotace a účelově vázané prostředky včetně vyúčtování; - zpracovává žádosti na grantové programy, provádí vyúčtování příspěvků; - zpracovává koncepční materiály na úseku kultury a cestovního ruchu; - vede agendu přípravy, organizace, realizace jmenovitých akcí; - zajišťuje občanské záležitosti; - vede evidenci čestného občanství a kroniku města ve spolupráci s letopiseckou komisí; - vede agendu loterií a tombol; - vede agendu žádostí o výjimky z obecně závazné vyhlášky o omezujících opatření k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku; - zajišťuje správu místního poplatku z ubytovací kapacity a poplatku za lázeňský a rekreační pobyt; - v rozsahu uzavřené mandátní smlouvy spolupracuje s Centrem kultury Písek, o.p.s. a Sladovnou Písek, o.p.s.; - v rozsahu platné směrnice pro zpracování rozpočtu města spolupracuje s Městskou knihovnou Písek; - spoluvytváří databázi informací z oblasti kultury, sportu a společenského dění a rozšiřuje je dostupnými kanály; - zajišťuje prezentaci města na výstavách, přehlídkách a veletrzích cestovního ruchu; - spolupracuje s ostatními subjekty v oblasti cestovního ruchu na regionální, národní i mezinárodní úrovni; - zajišťuje agendu zahraničních vztahů města a spolupráci s partnerskými městy; - zajišťuje propagaci města v oblasti cestovního ruchu; - zajišťuje vydávání propagačních materiálů; - účastní se projektů na podporu cestovního ruchu; - zajišťuje agendu projektů, kde je město účastníkem (např. Otavská plavba, Den otevřených dveří památek, Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Sdružení měst s husitskou minulostí a tradicí). stránka 86 (celkem 102)

87 Čl. 21 Úkoly odboru sociálních věcí zajišťuje: (3) Oddělení sociálně právní ochrany dětí: - přijímá oznámení o ohrožených dětech; - provádí šetření týkající se dítěte a jeho rodiny; - zajišťuje práva dětí (opatrovnictví, jednání, spolupráce); - podává podněty a návrhy k soudu; - vydává správní rozhodnutí; - zajišťuje poradenství a odbornou pomoc; - vede a spravuje spisovou dokumentaci; - poskytuje zprávy, sdílí informace, spolupracuje s jinými orgány a institucemi; - zajišťuje výkon dožádání; - vyřizuje podání a stížnosti; - zajišťuje náhradní rodinnou péči; - přijímá informace a podává návrhy o dětech s výchovnými problémy, provádí šetření a pracuje s dětmi a mladistvými s výchovnými problémy, vykonává opatrovnictví a účastní se na jednání ve věci trestné činnosti dětí a mládeže a páchaných na dětech a mládeži, spolupracuje s dalšími orgány a institucemi při ochraně dětí s výchovnými problémy; - pracuje s dětmi v ústavní péči a jejich rodinami, spolupracuje s ústavem a sdílí informace, provádí šetření, vydává stanoviska související s ústavní péčí, vykonává SPO v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc; - vykonává SPO ve vztahu k cizině; - sleduje nepříznivé vlivy působící na děti a zjišťuje příčinu jejich vzniku; - zaměřuje se na děti uvedené v 6 odst. 1 zákona o sociálně-právní ochraně dětí. (2) Oddělení samosprávy v sociální oblasti: - na území správního obvodu koordinuje poskytování sociálních služeb a realizuje činnosti sociální práce vedoucí k řešení nepříznivé sociální situace a k sociálnímu začleňování osob, (přitom spolupracuje s krajskou pobočkou Úřadu práce, krajským úřadem a ostatními institucemi); - zajišťuje terénní sociální práci pro cílové skupiny osob (zejména zdravotně postižené, rodiny s dětmi, osoby v hmotné nouzi, seniory, osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v obtížných životních situacích) na území města i ORP; - zajišťuje sociální poradenství pro dané cílové skupiny, v případě potřeby zprostředkovává občanům pomoc prostřednictvím městské sociální sítě, případně jiným vhodným způsobem; - zajišťuje osobě, které není poskytována sociální služba, a je v takové situaci, kdy neposkytnutí okamžité pomoci by ohrozilo její život nebo zdraví, poskytnutí sociální služby nebo jiné formy pomoci, a to v nezbytném rozsahu; - koordinuje poskytování sociálních služeb a poskytuje odborné sociální poradenství osobám ohroženým sociálním vyloučením z důvodu předchozí ústavní nebo ochranné výchovy nebo výkonu trestu, osobám, jejichž práva a zájmy jsou ohroženy trestnou činností jiné osoby, a osobám, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností; přitom spolupracuje se zařízeními pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, s Vězeňskou službou stránka 87 (celkem 102)

88 České republiky, Probační a mediační službou České republiky, správními úřady a územními samosprávnými celky; - v souvislosti s výkonem činnosti sociální práce vede Standardizovaný záznam sociálního pracovníka, který je součástí Jednotného informačního systému práce a sociálních věcí; - na základě oznámení zdravotnických zařízení zjišťuje, zda je nezbytné poskytnout sociální služby a zprostředkovává jejich poskytnutí; - zajišťuje nákup a distribuci lékařských předpisů označených modrým pruhem; - projednává přestupky na úseku zdravotnictví; - vydává a vede evidenci parkovacích průkazů, označujících vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou; - zajišťuje agendu opatrovnictví za město Písek osobám, které byly omezeny nebo zbaveny způsobilosti k právním úkonům; - vykonává za město Písek funkci opatrovníka nezletilým v soudním řízení, pokud je k výkonu této funkce starostou města zmocněn; - vede agendu příspěvků na sociální účely; - připravuje podklady pro jednání sociální komise; - spolupracuje na realizaci procesu plánování rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování; monitoruje plán sociálních služeb;- - při uzavírání smlouvy o poskytnutí pobytových sociálních služeb zastupuje osobu, která podle lékařského posudku ošetřujícího lékaře není schopna sama jednat a nemá zákonného zástupce; - zpracovává návrhy pro jednání rady města a vede evidenci bytů v domech s pečovatelskou službou; - vede správní řízení při stanovování úhrad za stravu a péči o dítě, které je umístěno do domova pro osoby se zdravotním postižením na základě rozhodnutí soudu o nařízení ústavní výchovy nebo předběžného opatření; - pomáhá příslušníkům národnostních menšin při řešení jejich situace; - vede správní řízení v rámci rozhodování při ustanovování zvláštního příjemce důchodu pro občany s trvalým bydlištěm na území města. Úkoly odboru životního prostředí zajišťuje: (7) Oddělení ekologie: Čl uděluje souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady; - vede a zpracovává evidenci odpadů a způsobu nakládání s nimi; - projednává přestupky a správní delikty na úseku ekologie; - dává vyjádření k podnikání v oblasti nakládání s odpady, ke zřízení zařízení k odstraňování odpadů a v územním a stavebním řízení z hlediska nakládání s odpady; - kontroluje, zda právnické a podnikající fyzické osoby využívají systému sběru a třídění odpadu zavedeného městem na základě smlouvy; - kontroluje, zda původci mají zajištěno využití nebo odstranění odpadu; - zveřejňuje a informuje o posuzování vlivů na životní prostředí. stránka 88 (celkem 102)

89 (8) Oddělení zemědělství: - povoluje kácení dřevin, ukládá náhradní výsadbu a vede přehled pozemků vhodných k náhradní výsadbě; - vydává závazná stanoviska k zásahům do významných krajinných prvků; - vyhlašuje památné stromy a jejich ochranná pásma; - vydává nařízení k omezení nebo zákazu rušivé činnosti; - vymezuje a hodnotí místní systém ekologické stability; - rozhoduje o pochybnostech, zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa; - rozhoduje o souhlasu k návrhům územně plánovací dokumentace, jimiž mají být dotčeny lesní pozemky; - rozhoduje o umístění staveb v ochranném pásmu lesa; - rozhoduje o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa; - stanovuje podmínky ke konání organizovaných nebo hromadných sportovních akcí; - ustanovuje lesní stráž, mysliveckou stráž a rybářskou stráž; - vykonává státní správu na úseku myslivosti; - provádí uznávání honitby; - jmenuje a odvolává myslivecké hospodáře; - schvaluje plán mysliveckého hospodaření a lovu; - vydává lovecké lístky; - vydává rybářské lístky; - ukládá změnu kultury zemědělské půdy na pozemcích do výměry 1 ha; - uděluje souhlas k odnětí ze zemědělského půdního fondu o výměře do 1 ha; - vydává rozhodnutí o odvodech za odnětí půdy; - uděluje souhlas k návrhům regulačních plánů a k návrhům územně plánovacích dokumentů; - uděluje souhlas k návrhům tras nadzemních a podzemních vedení; - vydává, mění a ruší mimořádná rostlinolékařská opatření; - schvaluje místa, na nichž lze konat svody zvířat a trhy; - zajišťuje kontrolu provozu útulku pro opuštěná zvířata; - zajišťuje výkon státní správy agendy uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování; - projednává přestupky na úseku zbraní a střeliva; - projednává přestupky a správní delikty na úseku zemědělství; - vede evidenci zemědělských podnikatelů, ukládá pokuty; - je správcem místního poplatku za užívání veřejného prostranství. (9) Oddělení vodního hospodářství: - je speciálním stavebním úřadem pro vodní stavby; - řeší otázky povodní; - upravuje, omezuje či zakazuje podle zákona obecné nakládání s povrchovými vodami; - povoluje odběr a jiné nakládání s povrchovými nebo jinými vodami; - rozhoduje v případech, kdy mu přísluší povolovat vodní dílo též o ostatních vodohospodářských záležitostech; stránka 89 (celkem 102)

90 - vydává souhlas ke stavbám, zařízením nebo činnostem, které mohou ovlivnit vodní poměry; - provádí vodoprávní dozor nad vodními díly; - zajišťuje technicko bezpečnostní dohled; - vykonává veřejnou správu na úseku vodovodů a kanalizací; - povoluje vypouštění nebezpečných látek do kanalizace; - projednává správní delikty na úseku vodního hospodářství; - rozhoduje o vyměření poplatku za znečištění ovzduší; - vydává povolení k vypuštění odpadních vod. Čl. 23 Úkoly živnostenského úřadu zajišťuje: (5) Oddělení registrace: - vydává živnostenská oprávnění pro všechny druhy živností řemeslné, vázané, koncesované a živnost volnou; - rozhoduje o rozsahu a změně živnostenského oprávnění; - rozhoduje o pozastavení provozování živnosti; - rozhoduje o splnění podmínek pro získání živnostenského oprávnění; - rozhoduje v odůvodněných případech o zrušení živnostenského oprávnění; - provozuje živnostenský rejstřík; - vydává výpisy ze živnostenského rejstříku; - zabezpečuje agendu Centrálního registračního místa; - zpracovává změny údajů v registru živnostenského podnikání vyvolané změnou právních předpisů. (6) Oddělení kontroly: - zajišťuje živnostenskou kontrolu včetně ukládání sankcí v rozsahu svěřené působnosti; - rozhoduje o sankčním pozastavení nebo zrušení živnostenských oprávnění na základě návrhů orgánů státní správy; - řeší správní delikty a přestupky v oblasti neoprávněného podnikání; - zajišťuje kontrolní a sankční činnost v oblasti ochrany spotřebitele a v oblasti značení tabákových výrobků a omezení prodeje lihovin a tabákových výrobků; - projednává správní delikty na úseku ochrany před alkoholismem a kouřením; - zabezpečuje agendu tržního řádu včetně kontroly a ukládání sankcí; - podílí se na součinnosti ostatních orgánů státní správy; - zastupuje město při řízeních na úseku silničního hospodářství zřizování a provoz stánků a jiných zařízení pro prodej a služby; - trvale provádí konsolidaci dat údajů evidovaných v živnostenském rejstříku; - zpracovává avíza z centrální evidence osob. 6. Útvar interního auditu Čl. 24 Útvar interního auditu je samostatný útvar na úrovni odboru. Úkoly útvaru: stránka 90 (celkem 102)

91 - vykonává vnitřní kontrolu uvnitř městského úřadu, organizačních složek města, orgánů obce (obecní policie) dle plánu kontrolní činnosti vydaného starostou; - zjišťuje, zda právní předpisy, přijatá opatření a stanovené postupy jsou v činnosti orgánu veřejné správy dodržovány; - odhaluje nedostatky, informuje a doporučuje opatření vedoucí ke zkvalitnění vnitřního kontrolního systému; - koordinuje předcházení nebo zmírnění rizik, navrhuje a doporučuje opatření; - kontroluje hospodárné, efektivní a účelné vynakládání veřejných prostředků; - vykonává následnou veřejnosprávní kontrolu u právnických osob; - v rámci pověření může kontrolovat i obchodní společnosti, kde má město majetkovou účast a vkládá tam finanční podporu; - zajišťuje konzultační a metodickou činnost v oblasti interního auditu; - sleduje za město Písek agendu obecně prospěšných společností. 7. Oddělení starosty Čl. 25 Oddělení starosty: na úseku sekretariátu: - vede sekretariát starosty, místostarostů, tajemníka; - zodpovídá za pozvání členů orgánů města na jednání, zodpovídá za seznámení veřejnosti s termíny těchto jednání a zveřejnění usnesení; - zajišťuje zasedání zastupitelstva města a rady města; - vede agendu orgánů města - rozesílá materiály, vyhotovuje zápisy, kontroluje plnění usnesení, archivuje materiály; - hospodaří s reprezentačním fondem úřadu; - organizuje přijetí návštěv a delegací vedením města, zajišťuje společenské a pietní akce; - vede centrální evidenci uzavřených smluv; - informuje občany prostřednictvím vývěsních skříněk; - zajišťuje kontakt se sdělovacími prostředky, vydávání tiskových zpráv, mediální prezentaci města Písek; - zajišťuje monitoring sdělovacích prostředků; - zajišťuje obsahovou podobu webových stránek městského úřadu; - zajišťuje vydávání Zpravodaje města Písku; - zajišťuje zpracování výročních zpráv o činnosti Městského úřadu Písek. na úseku personalistiky a mezd zajišťuje: - personální a platovou agendu zaměstnanců městského úřadu, městské policie včetně informačního systému o platech vzdělávání zaměstnanců; - agendu vzdělávání zaměstnanců; - tvorbu vnitřních platových předpisů; - zpracovávání plánů rozvoje lidských zdrojů; - bezpečnost a ochrana zdraví při práci; - vztahy s úřadem práce, správou sociálního zabezpečení, jednotlivými zdravotními pojišťovnami, finančním úřadem, pojišťovnami a bankami; stránka 91 (celkem 102)

92 - likvidaci cestovních dokladů. na úseku ochrany obyvatelstva je pro správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností zřízeno pracoviště krizového řízení, které zajišťuje: - úkoly na úseku požární ochrany; - připravenost na mimořádné události, provádění záchranných a likvidačních prací a ochranu obyvatelstva; - úkoly na úseku krizového řízení včetně řešení krizových situací; - v součinnosti s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje provádí kontroly obcí a právnických osob a podnikajících fyzických osob, kterým byla uložena povinnost vyplývající z Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek; - úkoly na úseku hospodářských opatření pro krizové stavy; - úkoly na úseku zajišťování obrany České republiky; - úkoly v rozsahu branné povinnosti; - ochranu utajovaných informací městského úřadu. IX. Závěrečná ustanovení Čl. 26 (5) Schválením tohoto organizačního řádu se ruší organizační řád ze dne (6) Tento organizační řád schválila Rada města Písku dne pod číslem usnesení 515/12 a nabývá účinnosti dnem IV. Přílohy 1. Schéma organizační struktury městského úřadu. 2. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem. 3. Seznam obcí, které tvoří správní obvod obce s rozšířenou působností. 4. Seznam obcí, které tvoří správní obvody jednotlivých správních orgánů. 5. Rozdělení konkrétních úkolů mezi starostu, místostarosty a tajemníka. 6. Úkoly, při přípravě a řešení mimořádných událostí velkého rozsahu a krizových situací. stránka 92 (celkem 102)

93 Příloha č. 1 stránka 93 (celkem 102)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 27.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Souhlas s poskytnutím doplatku na bydlení NÁVRH USNESENÍ Rada města k žádosti Úřadu

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Obec Štědrá. Zřizovací listina

Obec Štědrá. Zřizovací listina Obec Štědrá Zřizovací listina Usnesením zastupitelstva obce č.j. 33/02/01 ze dne 9. 9. 2002 Obec Štědrá zřizuje s účinností od 1. 1. 2003 v souladu s 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

MĚSTO KRÁLÍKY. Elektronická verze: Platnost od: 18.01.2016 Účinnost od : 01.02.2016 Platnost do: Portál

MĚSTO KRÁLÍKY. Elektronická verze: Platnost od: 18.01.2016 Účinnost od : 01.02.2016 Platnost do: Portál MĚSTO KRÁLÍKY O r g a n i z a č n í ř á d M ě s t s k é h o ú ř a d u K r á l í k y Spis. značka: Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: Platnost od: 18.01.2016 Účinnost od : 01.02.2016 Platnost

Více

Organizační řád Městského úřadu Holešov

Organizační řád Městského úřadu Holešov Vnitřní předpis č. 3/2011 Organizační řád Městského úřadu Holešov Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon) schválila

Více

Město Třebechovice pod Orebem jedná a rozhoduje zejména podle těchto nejdůležitějších předpisů (v platném znění):

Město Třebechovice pod Orebem jedná a rozhoduje zejména podle těchto nejdůležitějších předpisů (v platném znění): Město Třebechovice pod Orebem jedná a rozhoduje zejména podle těchto nejdůležitějších předpisů (v platném znění): Ústavní zákon č. 1/1993 Sb. Usnesení předsednictva ČNR č. 2/1993 Sb. zákon č. 128/2000

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kontroly Žižkova 57, 587 33 Jihlava Stejnopis č.: 2 Č. j.: KUJI 33305/2015 KO Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření městyse Štěpánov nad Svratkou se sídlem Štěpánov

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Unhošť

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Unhošť ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Unhošť Zpracovala: Bc. Monika Horová, tajemnice MěÚ Unhošť Vydala: Bc. Monika Horová, tajemnice MěÚ Unhošť Schválil: Rada města Unhoště dne 6.10.2014 Originál uložen: sekretariát

Více

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov Č.j. : XXXXX NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zbinohy, X.X.2010 Zastupitelstvo obce Zbinohy, jako věcně příslušný správní orgán podle 6 odst. 6 písm.a) zákona

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 16.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zápis do školského rejstříku kapacita školních klubů NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015 Vodárenská správa Písek s.r.o. V Písku dne: 20.10.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 5.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh kalkulace ceny vodného a stočného pro město Písek na rok

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Na základě usnesení Rady města Slavkov u Brna ze dne 21.01.2015, číslo usnesení 139/6/RM/2015 a Zastupitelstva obce Kobeřice u Brna ze dne

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... d...... Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení 118 odst. 1 a 2, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Město Sobotka Rozpočet na r. 2011

Město Sobotka Rozpočet na r. 2011 Město Sobotka Rozpočet na r. 2011 Příjmy Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné činnosti Daň z příjmu fyzických osob z kapitálových výnosů Daň

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 Odbor školství a kultury V Písku dne: 20.08.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č. 3 ke zřizovací listině ZŠ E. Beneše NÁVRH USNESENÍ

Více

Organizační řád Městského úřadu Broumov

Organizační řád Městského úřadu Broumov Město Broumov třída Masarykova 239, 550 01 Broumov VNITŘNÍ SMĚRNICE Název: Organizační řád Městského úřadu Broumov Číslo dokumentu: VS/01 Vydání č.: 10 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.06.2016 Platnost do:

Více

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí 1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí POLOLETÍ: 2/2016 PLÁN plánovaný termín kontrolovaná osoba 13. 9. 2016 Město Albrechtice druh kontrolované osoby/kat. obce MÚ/II. Aplikace

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování a přezkušování přípustnosti hospodářských a účetních operací

Více

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov Závěrečný účet za rok 2014 Obec Bílichov zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Vyvěšeno: 10.6.2015 Sejmuto: 25.6.2015

Více

Kapitola 13. ODBOR KONTROLY

Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-2 V Tišnově, 2. 5. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m Vzorový spisový a skartační plán pro obce, které nemají pověřený obecní úřad nebo nejsou obcí s rozšířenou působností, městské obvody a městské části statutárních měst Obce, které nemají pověřený obecní

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A Adresa příslušného úřadu: Obecní úřad Štěpánov Stavební úřad Horní 444/7, Štěpánov u Olomouce tel. 585 387 267, 725 862 122 e-mail: stavebni@stepv.cz Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení

Více

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly P O K Y N ředitele odboru interního auditu a kontroly Ročník: 2012 V Praze 15. června 2012 Číslo: 10 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ODBORU INTERNÍHO AUDITU A KONTROLY ČÁST PRVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI ODBORU INTERNÍHO

Více

Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s.

Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s. Finanční řád Společnosti radiologických asistentů České republiky z.s. Spol ečnost radiologických asistentů ČR z.s. Sekretariát SRLA ČR, Náves Svobody 35/47, 779 00 Olomouc Telefon: +420 602 786 085, +420

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice

Domov pro seniory Horní Stropnice Domov pro seniory Horní Stropnice SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD PLATNOST OD: 24. 6. 2015 ÚČINNOST OD: 1. 7. 2015 VYPRACOVALA: Hoffelnerová Ludmila pověřená vedením organizace Rozsah působnosti: pro zaměstnance

Více

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ MĚSTO HANUŠOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Hanušovice se na svém zasedání dne 15.12.2014 2014 usnesením č. 28/2014 usneslo vydat na

Více

Rozpočet SMO-městského obvodu Poruba na rok 2009 REKAPITULACE

Rozpočet SMO-městského obvodu Poruba na rok 2009 REKAPITULACE Rozpočet SMO-městského obvodu Poruba na rok 2009 REKAPITULACE Příjmy Daňové příjmy 48 800 Nedaňové příjmy 107 502 Kapitálové příjmy 10 000 Přijaté transfery 240 924 Příjmy celkem 407 226 Financování: Splátka

Více

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Organizační řád školy Č. j. PRO/1/2012 Spisový znak: A 20 Skartační lhůta: A 10 Vypracoval/a: Mgr. Fronika Burešová, ředitelka

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 08. 04. 2015 Věc: Odměny uvolněným a neuvolněným členům zastupitelstva a další odměny Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Účinnost od 18. 9. 2009. Ing. Bohdan Tomáš ředitel krajského úřadu. Krajský úřad Libereckého kraje. Krajský úřad Libereckého kraje

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Účinnost od 18. 9. 2009. Ing. Bohdan Tomáš ředitel krajského úřadu. Krajský úřad Libereckého kraje. Krajský úřad Libereckého kraje Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2 Tel: +420 485 226 111 Fax: +420 485 226 444 e-mail: info@kraj-lbc.cz www.kraj-lbc.cz IČ: 70891508 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Účinnost od 18. 9. 2009 Ing.

Více

6600 Odbor správy majetku

6600 Odbor správy majetku 6600 Odbor správy majetku 1 - zpracovává plán rozvoje spravovaných zařízení 2 - zpracovává a uzavírá smlouvy na dodávky, výkony, materiál, práce a služby pro MMB a město v rámci spravovaného majetku 3

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. č. 1/2010

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. č. 1/2010 Psychocentrum manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, příspěvková organizace P od P ří k opem 934/ 4, 586 01 Jihlava, I Č: 71197435, t el.: 567 308 855, e-mail: psychocentrum@voln y.cz, www.psychocentrum.cz

Více

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O.,

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O., Důvodová zpráva A) prodej p.p.č. 1222/4 o výměře 374 m 2 v k.ú. Jablonec nad Nisou O prodej p.p.č. 1222/4 za účelem zahrady požádali na základě výzvy vlastníci bytových jednotek v objektu Podzimní 23,

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 939/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 972 ze dne 14.12.2015 Směrnice rady městské části k provádění pokladních operací s penězi v hotovosti a ceninami, jejich dokumentaci

Více

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb.

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Obec: Batňovice Adresa : 542 37 Batňovice č.p.4 Směrnici zpracoval: Vladimíra Pátková Směrnici schválilo : Zastupitelstvo obce Batňovice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU BEROUN

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU BEROUN MĚSTO BEROUN Rada města ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU BEROUN (Úplné znění ve znění dodatku č. 1 ze dne 11.12.2013) Účinnost: 9.4.2013 V Berouně dne 8.4.2013 Obsah: strana: Článek 1 Předmět úpravy 3 Článek

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS

VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28 Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ RADY A ÚSTŘEDÍ Verze: Dne: Schválil: Vypracoval: Článek I. Úvodní ustanovení

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace Článek I. Základní ustanovení Město Uherský Brod v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších

Více

Statut Kolejí a menz v Brně

Statut Kolejí a menz v Brně Návrh Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy v Brně Statut Kolejí a menz v Brně Článek I Úvodní ustanovení 1. Statut Kolejí a menz Vysokého učení technického v Brně (dále jen Kolejí a menz v Brně

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období 98 Návrh Zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací

Více

OBEC PETKOVY ROZPOČET

OBEC PETKOVY ROZPOČET OBEC PETKOVY ROZPOČET NA ROK: 2008 Schváleno v Zastupitelstvu obce Petkovy dne: 31. 12. 2007 Rozpočet vypracoval(o): Zastupitelstvo obce Petkovy Starosta obce: Martin Kubeček Druh Příjmy celkem v tom:

Více

Příloha č. 2 Organizačního řádu Městského úřadu Štramberk. Společné náplně úseků a oddělení

Příloha č. 2 Organizačního řádu Městského úřadu Štramberk. Společné náplně úseků a oddělení Příloha č. 2 Organizačního řádu Městského úřadu Štramberk Společné náplně úseků a oddělení 1. Úseky a oddělení MÚ zabezpečují obecné činnosti vymezené v tomto článku a dále specifické činnosti, které jsou

Více

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 10

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 10 Určeno pro: Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 10 Konané dne: 05.11.2015 Materiál číslo: 10/6/5 Název materiálu a návrh usnesení: 10/6/5 Výkup pozemku parc. č. 862/1, k. ú. Příbor Úřad pro zastupování

Více

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky Zásobování vodou Okříšky dobrovolný svazek obcí Jihlavská 1, 675 21 Okříšky Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Zásobování vodou Okříšky Z A R O K 2 0 1 3 Předkládá: Ing. Josef Kula, předseda svazku Zpracovala:

Více

Město Chlumec. Rada města Chlumec. Usnesení

Město Chlumec. Rada města Chlumec. Usnesení Rada města Chlumec Usnesení z 93. schůze Rady města Chlumec volební období 2010 2014 konané dne 20.11.2014 od 13:00 do 15:00 hodin v kanceláři starosty v sídle Městského úřadu, Krušnohorská 39, Chlumec

Více

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 1 Ženská příjmení Příjmení žen se tvoří v souladu s pravidly české mluvnice. Při zápisu uzavření

Více

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012 Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012 Program Legislativa 1. Zákon č. 167/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví

Více

Příloha č. 4 Organizačního řádu

Příloha č. 4 Organizačního řádu Město Kojetín Příloha č. 4 Organizačního řádu Náplně činnosti jednotlivých odborů MěÚ (úplné znění ke dni 1. 10. 2009) Odbor vnitřních věcí, školství a kultury 1. Oblast provozní 1.1. podatelna 1.1.1.

Více

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název:

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Typ vnitřní normy: Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV Identifikační znak: Název: Dlouhodobý majetek Vazba na legislativu: Závazné pro: Zákon č. 563/1991 Sb.,

Více

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Článek 1 Úvodní ustanovení Část I. - Všeobecná ustanovení 1.

Více

Způsob zpracování krizového plánu Středočeského kraje

Způsob zpracování krizového plánu Středočeského kraje Příloha č. 1 k č. j. HSKL 3897-1/2011 KŘ Počet listů: 5 Způsob zpracování krizového plánu Středočeského kraje Zpracoval: plk. RNDr. Tomáš Holec ředitel odboru ochrany obyvatelstva a krizového řízení I.

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

MĚSTO VOLYNĚ PRAVIDLA PRO UDĚLOVÁNÍ OCENĚNÍ MĚSTA VOLYNĚ

MĚSTO VOLYNĚ PRAVIDLA PRO UDĚLOVÁNÍ OCENĚNÍ MĚSTA VOLYNĚ MĚSTO VOLYNĚ PRAVIDLA PRO UDĚLOVÁNÍ OCENĚNÍ MĚSTA VOLYNĚ ČESTNÉ OBČANSTVÍ MĚSTA VOLYNĚ CENA MĚSTA VOLYNĚ CENA STAROSTY MĚSTA VOLYNĚ ZÁŠTITA STAROSTY MĚSTA VOLYNĚ PLATNOST OD: 1. 1. 2013 ÚČINNOST OD: 1.

Více

STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015. Článek 1 Úvodní ustanovení

STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015 V souladu se zákonem č. 93/2009 Sb., o auditorech, vydává Rada pro veřejný dohled nad auditem tento

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 9 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D OBECNÍHO ÚŘADU

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D OBECNÍHO ÚŘADU Směrnice č. 5/2015 O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D OBECNÍHO ÚŘADU 1 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. je základní organizační předpis, upravující vnitřní organizaci obecního úřadu. 2. Postavení a působnost obecního

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 167 ze dne 14.03.2016

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 167 ze dne 14.03.2016 č.j.: 189/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 167 ze dne 14.03.2016 Žádost o zábor veřejného prostranství za účelem pořádání akce Jom hašoa 2016 - Den vzpomínání na oběti holocaustu

Více

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona]

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] *) Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu 1. Stavebník 1) OHLÁŠENÍ [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích

Více

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) zřizuje Ústecký kraj v souladu s 28a písm.

Více

Obec Jesenný. Obecně závazná vyhláška č. 5/2013,

Obec Jesenný. Obecně závazná vyhláška č. 5/2013, Obec Jesenný Obecně závazná vyhláška č. 5/2013, kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy, kdy

Více

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Projekty PPP Právn vní aspekty Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Pojem PPP definice a účel PPP (jak chápat PPP, mýty o PPP) PPP jako prostředek zajišťování veřejných potřeb

Více

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST Příloha č. 2 Dotačního programu Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Dotační program Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015 Elektronický podpis - 4.3.2016 KUMSX01M3GEL Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Eva Hubinková Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 26.7.2016 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory

Více

Rozpočet Městyse Batelova na rok 2016

Rozpočet Městyse Batelova na rok 2016 Rozpočet Městyse Batelova na rok 2016 Návrh rozpočtu na fiskální rok 2016 je koncipován s ohledem na vývoj ekonomického naplňování celostátních daňových příjmů, z kterých městys dostává poměrnou část přepočtenou

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

ZMĚNA Č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Hrádek nad Nisou

ZMĚNA Č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Hrádek nad Nisou MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Rada města ZMĚNA Č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Hrádek nad Nisou ve znění schváleném usnesením č. 13/585/RM/12 ze dne 27. 06. 2012 V souladu s ustanovením 102 odst. 2, zákona

Více

Příloha č. 2 k organizačnímu řádu Městského úřadu Rokycany. Organizační struktura Městského úřadu Rokycany a. náplně práce jeho odborů a oddělení

Příloha č. 2 k organizačnímu řádu Městského úřadu Rokycany. Organizační struktura Městského úřadu Rokycany a. náplně práce jeho odborů a oddělení Příloha č. 2 k organizačnímu řádu Městského úřadu Rokycany Organizační struktura Městského úřadu Rokycany a náplně práce jeho odborů a oddělení Městský úřad Rokycany účinnost od 1. května 2016 1 Odbor

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa

Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa Registrační číslo ÚP: CHPM-provoz Úřad práce ČR krajská pobočka v: Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa 76 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje

Krajský úřad Olomouckého kraje Krajský úřad Olomouckého kraje SpZn.: KÚOK/71764/2011/KŘ-K/7346 Č.j.: KUOK 959/2012 Kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Počet stejnopisů: 2 Počet stran: 9 Přílohy: O Zpráva o výsledku přezkoumání

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady DNE Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a člen dozorčí rady Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady OBSAH: 1. Povinnosti Člena dozorčí rady...3 2. Povinnosti Společnosti...4 3. Závěrečná ustanovení...5

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2015 Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh IČO : 48428311 Při hospodaření s finančními prostředky Svazku obcí

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA Čl. A Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro hospodaření s bytovým fondem v majetku města Odolena Voda. Nájemní vztahy se

Více

PROBLEMATIKA TERÉNNÍCH ÚPRAV

PROBLEMATIKA TERÉNNÍCH ÚPRAV PROBLEMATIKA TERÉNNÍCH ÚPRAV Definice terénní úpravy dle 3 odst. 1, stavebního zákona 183/2006 Sb : Terénní úpravou se pro účely tohoto zákona rozumí zemní práce a změny terénu, jimiž se podstatně mění

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obec: Staré Hradiště Adresa: Staré Hradiště 155 533 52 Staré Hradiště Směrnici zpracovala: Lucie Kotrčová Směrnici schválil: starosta obce Ing. Miroslav Čepčář Směrnice

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH ---------------------------------------------------------------------

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád je součástí vnitřního organizačního a kontrolního systému

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Žádost o prodej nemovitostí

Žádost o prodej nemovitostí ve vlastnictví Města Suchdol n.l.. Manžel - manželka.... Právnická osoba: Název a sídlo..... IČ:.. Odpovědný zástupce:. telefon :. e-mail. adresa. V. dne. Poučení pro žadatele o prodej nemovitostí ve vlastnictví

Více

Stanovy společenství vlastníků

Stanovy společenství vlastníků Stanovy společenství vlastníků I. Název Společenství vlastníků Pod Lihovarem 2232 II. Sídlo: Pod lihovarem 2231, Benešov, PSČ: 256 01 III. Předmět činnosti Zajišťování správy domu a pozemku IV. Členská

Více

OBEC ČESKÁ RYBNÁ. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Česká Rybná, konaného od 19:00 hodin dne 31. 10. 2015

OBEC ČESKÁ RYBNÁ. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Česká Rybná, konaného od 19:00 hodin dne 31. 10. 2015 OBEC ČESKÁ RYBNÁ Tel.: 465 629 128 e-mail : ceskarybna@tyhan.cz 561 85 Česká Rybná Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Česká Rybná, konaného od 19:00 hodin dne 31. 10. 2015 Přítomni: Šulcková, Koudela,

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tato pravidla stanoví postup pro poskytování

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y - N Á V R H S t a n o v e n í m í s t n í ú p r a v y p r o v o z u n

Více

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci (ze dne 12. prosince 2006) Vláda nařizuje podle 199 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Jednací řád Rady města Třešť

Jednací řád Rady města Třešť Jednací řád Rady města Třešť Rada města Třešť (dále jen rada města) se usnesla podle 101, odst. 3 zákona čís. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon ), v platném znění na tomto svém jednacím

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608

Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608 Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608 Závěrečný účet obce za rok 2011 Zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Zpracovala:

Více

Výroční zpráva o hospodaření

Výroční zpráva o hospodaření 1 Výroční zpráva o hospodaření Základní školy Kamenická 1145 příspěvková organizace Základní škola Děčín II, Kamenická 1145 je příspěvkovou organizací, jejíž zřizovatel je od 01. 01. 2003 Statutární Město

Více