Vytvoření dokumentu informační strategie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vytvoření dokumentu informační strategie"

Transkript

1 Vytvoření dokumentu informační strategie M ě s t o Uh e r s ké H r adi š t ě M ě s t s ký ú ř a d M as ar y ko v o n ám Uh. H r adi š t ě I Č Smysl informační strategie Důraz orientace na služby občanům a jejich potřeby se stává alfou a omegou smyslu činnosti města jako nástroje demokratické samosprávy. Díky informačním a komunikačním technologiím je možné prohloubit pocit sounáležitosti s městem, a to jak v regionálních tak v širších souvislostech. Do rámce globálně strategických konsekvencí tak neodmyslitelně zapadá informační strategie, která pomáhá naplňovat vytýčené cíle, neboť pouhé technologie jsou ničím a jejich použití jim dává smysl. Cíl projektu Cílem Informační strategie je identifikovat příležitosti, jak mohou informační a komunikační technologie přispět k rozvoji města. V rámci tohoto projektu byly stanoveny vize, cíle, specifikovány projekty a opatření k naplnění cílů s výhledem do roku Současně vzniklo velmi podrobné rozpracování projektů a zejména kvantifikace zdrojů nutných pro přípravu a realizaci projektů v oblasti ekonomické, personální, odpovědnostní a samozřejmě časové. Základní rysy informační strategie Informační strategie má následující základní rysy: Informační strategie řídí v organizaci jak, kdy a kde docílit optimální podporu globální strategii Stanovuje metodicky faktory úspěchu jednotlivých projektů Dodává metodiku jednotlivých opatření a dosažení očekávaných přínosů Stanovuje odpovědnost jednotlivých rolí za jejich dosažení Nastavuje měřitelnost úspěšnosti např. úspory, rychlost služeb apod. Řešitelský tým Řešitelský tým byl sestaven ze zástupců politické reprezentace, vyššího a středního managementu úřadu. Zjišťování potřeb úřadu a vysvětlování možností informačních a komunikačních technologií bylo prováděno: Analytickými schůzkami Workshopy Diskusemi na úrovni architektů řešení Dotazníky

2 K o n t a kt n í o s o b a z a M ě s t s ký ú ř a d I n g. S t an i s l av B l ah a m í s t o s t ar o s t a M g r. P a v e l N o v o t n ý V e d o u c í o d d ě l e n í I T K o n t a kt n í o s o b a z a H CM C O M P UT E R S, s. r. o. I n g. D a v i d J an e č ka J e d n a t e l Přínosy Při uplatnění postupů doporučovaných v tomto dokumentu pak dojde k výraznému zvýšení efektivity hlavních procesů podporovaných prostředky ICT, dále k zamezení duplicitního zadávání dat v jednotlivých systémech, zvýšení dostupnosti dat z těchto systémů a konsolidaci informací napříč organizací. Přínosy lze shrnout do následujících bodů: Je jasné, co organizace potřebuje Jasný plán rozvoje IT a podpory cílů organizace Plán projektů v rozmezí let včetně personální a finanční sumarizace Je znám odhad nutných investic do podpory činnosti pomocí ICT Investice v řádech miliónů korun je řízená Úspory na režijních nákladech Systém není bezkoncepční, odpadají náklady na překonávání roztříštěnosti IT Definice organizačních a personálních potřeb Organizace je optimálně nastavena a nejsou zbytečné personální náklady Investice jsou zdůvodněny potřebou Výstupy V rámci zpracování informační strategie byly vypracovány následující dokumenty: Vize a cíle - dokument na základě informací definuje jak SWOT analýzy z pohledů vedení úřadu, vedení odboru ICT a informačního managementu, tak 10 specifických cílů roztříděných do čtyř strategických směrů. Globální architektura klasifikuje provozní systémy z hlediska jejich zapojení do celku, načrtává hranice a rozhraní mezi jednotlivými systémy, popisuje technologické trendy a standardy. Informační zdroje dokument doporučuje jakým způsobem sdílet informace vůči jednotlivým rolím v organizaci. Principy řízení - popisuje legislativní vlivy, navrhuje optimalizovanou strukturu řízení, popisuje moderní trendy řízení, zodpovědnosti jednotlivých rolí a způsob řízení naplňování informační strategie. Akční plán rozumí se soupis projektů a opatření, která jsou namířena k realizaci informační strategie. Akční plán definuje finanční a personální výhled na jednotlivé roky a celkový finanční pohled na průběh informační strategie.

3 V i z e M ě s t o Uh e r s ké H r adi š t ě j e s o u č á s t í m o d e r n í i n f o r m ačn í s p o l e č n o s t i, kt e r á e f e kt i v n ě v y u ž í v á i n f o r m ačn í a ko m u n i k ačn í t e c h n o l o g i e p r o z v y š o v án í kv al i t y ž i v o t a j e h o o b č an ů a n áv š t ě v n í ků, p r o r o z v o j p o d n i k án í a p r o ř í z e n í a s p r áv u m ě s t a a j e h o o r g an i z a c í. Vize a cíle Tento dokument si klade za cíl na základě analýzy potřeb, cílů, stávajícího stavu v oblasti informačních technologií a požadavků na strategické řízení města Uherské Hradiště vytvořit kvalitní podkladový materiál pro rozhodování o dalším směřování a využívání informačních systémů a technologií. Dalšími cíli je zajištění účinné podpory klíčových procesů města pomocí informačními technologií a zajištění vyššího stupně interoperability informačních systémů. Při uplatnění postupů doporučovaných v tomto dokumentu pak dojde k výraznému zvýšení efektivity hlavních procesů podporovaných prostředky ICT, zvýšení dostupnosti dat z těchto systémů a konsolidaci informací napříč organizací. Globální architektura Globální architektura je výstup strategického řízení, který v hrubých obrysech definuje podobu a strukturu vnitřního informačního systému. Definuje stávající stav a poznává rizika, která hrozí narušit hladký chod podpory globální strategii. Zásady, na kterých jsou budovány systémy, jsou následující: Systém je vytvářen a realizován jako komplexní flexibilní řešení vytvářené z řady různých komponent a služeb od různých výrobců. Systém je realizován jako komplex služeb jako např. analýzy, studie, projektové vedení, vývoj, školení atd. Systém je realizován jako otevřený systém na bázi průmyslových standardů poskytující organizaci nezávislost na výrobních řešeních a na zvolených platformách. Veškeré systémy jsou realizovány pomocí jednotné metodiky s jednoduchou a srozumitelnou architekturou. Systémy jsou provozovány na základě jednotných pravidel, které musí všechny komponenty tvořící integrované řešení splňovat. Systém je budován s vizí reflexe moderních trendů a očekávání vývoje v technologiích a potřebách utvářených okolím organizace. Globální architektura popisuje základní stavební bloky a jejich vazby mezi sebou. Jednotlivé komponenty pak vytvářejí ucelený integrovaný systém, který je celistvý a efektivní. Informační zdroje Informace jsou klíčovou náplní činnosti informačních technologií. Tvoří samou podstatu a princip všech činností, které tvoří práci oddělení ICT. Je tedy naprosto nezbytné, aby uživatel byl schopen najít správnou informaci pro správné rozhodnutí. Jinak je elektronizace informací bez zásadní přidané hodnoty. Nedílnou součástí sdílení informačního bohatství je i ochrana důvěrných skutečností nebo dokumentů tak, aby nedošlo k jejich kompromitaci. V případě města se jedná se zejména o smlouvy, data sdílená v rámci výkonu přenesené státní správy apod.

4 J ak m ě s t o v n í m á I C T : B e z I CT n e l z e kv al i t n ě ř í d i t a r o z h o d o v a t. I n g. L i b o r K ar ás e k, s t ar o s t a I n f o r m a t i k a s e m u s í s t át p o m o c n í kem, al e n e p ř e ká ž k o u. I n g. S t an i s l av B l ah a, m í s t o s t ar o s t a I CT n ás p o s o u v á v p ř e d. I n g. J i ř í D u r ď ák, r adn í a ř e d i t e l š k o l y B e z I CT n e n í m o ž n o d ě l at kv al i t n í s l u ž b y o b č an ů m. M g r. J o s e f B o t e k, t aj e m n í k ú ř adu Principy řízení Při budování komplexního systému v rámci informační strategie je nutné znát principy řízení, které definují způsob řízení naplňování cílů a poskytnutí zpětné vazby, zda informační strategie byla úspěšná nebo ne. Principy řízení obecně popisují, jak dosáhnout a změřit úspěšnost informační strategie. Definují optimální strukturu řízení odboru ICT a jeho zařazení a využití v organizaci. Akční plán Pod pojmem akční plán se rozumí soupis projektů a opatření, která jsou namířena k realizaci informační strategie a ke splnění specifických cílů. Je dána časová posloupnost s ohledem na finanční náročnost.

5 Průběh projektu F i n an c o v án í V l as t n í z d r o j e A n al y t i c k é s c h ů z ky P r aco v n í s c h ů z ky W o r ks h o p y D i s ku s e Cel ko v ý č as 2, 5 č m P o č e t z apoj e n ý c h ko n z u l t an t ů 5 Řídící komise Řídící komise byla složena z klíčových zástupců managementu úřadu a politické reprezentace města. Řídící komise schvalovala a připomínkovala dokumenty informační strategie, byla nápomocna každému stádiu realizace a kontrolovala milníky projektu tak, aby jeho výsledky odpovídaly specifikaci a zadání vyplývající z globální strategie. Vedení projektu Projekt byl veden s důrazem na interní projektovou metodiku. Projekt byl zahájen schůzkou projektových vedoucích obou stran, kteří stanovili projektový plán, který se stal základem plnění smlouvy o dílo. V rámci projektu byla stanovena projektová struktura, která zajistila úspěch výsledného díla. Analytická šetření Byla organizována jako osobní jednání vedená konzultantem zejména u klíčových osob, kde je nutné získat jejich názor a respektovat jejich rozhodnutí, či potřeby, které se jeví z hlediska dosahu a důsledků jako rozhodující pro život organizace. Z každé takové schůzky vznikl zápis požadavků, rozhodnutí, otevřených záležitostí apod. Dotazníková šetření Probíhala tam, kde z časových důvodů nebylo možné provést osobní konzultaci. Tato metoda získání dat byla preferována zejména u externích subjektů nebo zastupitelů. Dotazníky byly zpracovány elektronickou formou. Workshopy Byl realizován formou skupinových diskusí se zástupci definovaných cílových skupin. Ve skupinách se zástupci jednotlivých cílových skupin byla diskutována zejména témata relevantní pro danou skupinu a cíle vyplývající z jejich přání a potřeb. Toto řešení umožnilo získat dostatečně široký přehled o potřebách cílové skupiny bez zbytečného navyšování počtu skupinových diskusí. Moderátor diskuse vždy připravil návrh scénáře (osnovy diskuse) na základě vlastních zkušeností, využívaných postupů a zejména cílů workshopu a dalších informací, které měl od zadavatele.

6 Konzultace Celkový počet hodin strávený konzultacemi s pracovníky městského úřadu uvádí následující tabulkový přehled. Role Činnost Počet hodin Starosta Schůzka, revize zápisu z jednání 4 Radní Schůzka, revize zápisu z jednání 28 Tajemník Schůzka, revize zápisu z jednání 4 Zastupitel Vyplnění dotazníku 10 Vedoucí odborů Schůzka, revize zápisu z jednání, oponentura 136 Vedoucí ICT Schůzka, revize zápisu z jednání, oponentura 54 Projektový vedoucí Vedení projektu, řízení komunikace 88 Celkem 324 Řízení rizik Vedení projektu velmi pečlivě analyzovalo vznik možných rizik s důrazem na jejich řízení s cílem je zcela anulovat nebo alespoň minimalizovat negativní dopady rizik na projekt. Rizika zanášejí do řízení projektu prvek nejistoty, snižují pravděpodobnost úspěšného ukončení projektu a zvyšují celkové náklady projektu. Riziko je definováno jako jev, událost, která ohrožuje realizaci výstupů projektu v oblasti obsahové (včetně kvality), časové a nákladové. Shrnutí základních momentů informační strategie V průběhu realizace návrhu informační strategie je potřeba vyzdvihnout tyto pozitivní stránky: Vynikající účast a konstruktivní zapojení managementu do běhu projektu Aktivní účast na schůzkách a workshopech Jasná snaha problémy konstruktivně řešit Široký záběr schůzek a schopnost definovat podstatné problémy k řešení Definice nároků na zdroje jako nástroj řízení rozvoje odboru ICT Vznik zásobníku projektů pro další eventuální použití Závěrem Informační strategie vypracovaná pro město Uherské Hradiště významným způsobem přispěla ke konsolidaci výdajů na informační a komunikační technologie. Fungování vnitřního informačního systému bylo podřízeno strategickému rozhledu spolu s podrobným časovým plánem a tak dochází k optimalizaci přínosů z těchto technologií ve prospěch úřadu.

Obrázek 1 Základní atributy moderního řízení

Obrázek 1 Základní atributy moderního řízení Moderní řízení úřadu K L I E NT M ě s t o M o h e l n i c e U B r án y 9 1 6/ 2 M o h e l n i c e 7 89 8 5 IČ 00 3 0 30 3 8 K o n t a kt n í o s o b y kl i e n t : Smysl moderního řízení Organizace dokáže

Více

Informační strategie a její naplňování

Informační strategie a její naplňování Informační strategie a její naplňování M or av s k ý P eně ž n í Ú s tav - sp oř ite lní d r už s tv o N á m ěstí Mír u 1 8 6 76 0 0 1 Zlí n I Č: 2 53 0 7 8 3 5 D I Č:CZ253 0 7 8 3 5 Moravský Peněžní Ústav

Více

Koncept inteligentních měst

Koncept inteligentních měst Koncept inteligentních měst Metodika MMR na Smart Cities David Bárta, 29.9.2015, Praha Řešitelský tým CDV a Centrum pasivního domu, CentaurConsulting (UK) Asociace pro financování dopravní infrastruktury

Více

Jak vytvořit správné Zadání IS

Jak vytvořit správné Zadání IS Jak vytvořit správné Zadání IS 26. dubna 2013 Jiří Svačina Jiří Svačina Unicorn Systems, Senior Consultant Unicorn, 1993 Vývoj Softwarová architektura Projektové řízení Business analýza Univerzita Hradec

Více

Strategické řízení IS v podmínkách VS přínosy a problémy

Strategické řízení IS v podmínkách VS přínosy a problémy Strategické řízení IS v podmínkách VS přínosy a problémy Ing. David Melichar, PhD., ČSSI Ing. Tomáš Hrabík, CORTIS Consulting 1.12.2008 Setkání informatiků, Kladno Trendy ve veřejné správě Smart Administration,

Více

Enterprise Architecture na MPSV 23.9.2015

Enterprise Architecture na MPSV 23.9.2015 Enterprise Architecture na MPSV 23.9.2015 Mgr. Bc. et Bc. Robert Baxa, náměstek ministryně Mgr. Jiří Károly, ředitel odboru rozvoje a bezpečnosti ICT Enterprise Architecture (EA) na MPSV Východiska pro

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Stav řešení Enterprise Architektury na Moravskoslezském kraji

Stav řešení Enterprise Architektury na Moravskoslezském kraji Stav řešení Enterprise Architektury na Moravskoslezském kraji Zpracoval(a): Ing. Tomáš Vašica Datum: 23. 9. 2015 Obsah prezentace 1. Představení projektového záměru 2. Co očekává Moravskoslezský kraj od

Více

Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci. Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011

Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci. Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011 Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011 Východiska projektu KSŘ SML Výzvy vedení města: Transparentnost Efektivita Profesionalita K naplnění těchto výzev bude muset

Více

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 CobiT Control Objectives for Information and related Technology Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 Agenda Základy CobiT Pojem CobiT Domény CobiT Hodnocení a metriky dle CobiT IT Governance Řízení

Více

Struktura Pre-auditní zprávy

Struktura Pre-auditní zprávy Příloha č. 1 k Smlouvě o Pre-auditu: Struktura Pre-auditní zprávy 1. Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí poskytuje nejdůležitější informace vyplývající z Pre-auditní zprávy. 2. Prohlášení o účelu a cílů

Více

Garant karty projektového okruhu:

Garant karty projektového okruhu: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.5 Elektronizace odvětví: eeducation Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 6.3 Sdílitelné služby technologické infrastruktury Ministerstvo vnitra, Ministerstvo

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období 2016 2022 Zpracovatel: Úřad městské části Praha 7 Verze: 1. verze k připomínkám Obsah Úvod... 3 1. Implementace strategického

Více

Představení metodiky přípravy veřejných strategií

Představení metodiky přípravy veřejných strategií Představení metodiky přípravy veřejných strategií Seminář Příprava GeoInfoStrategie mezinárodní souvislosti a zahraniční podněty 17. ledna 2013 Kontext vzniku metodiky reakce na současný nevyhovující stav

Více

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT)

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Charta projektu má za cíl poskytnout úplné a pevné informační základy pro schválení projektu. Následně je Charta projektu rozpracována do

Více

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice 19.3.2018 Zpracoval: Roman Fišer, strana 2 1. ÚVOD... 3 2. POPIS REFERENČNÍHO MODELU INTEGROVANÉHO

Více

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období 2016-2022 Zpracovatel: Úřad městské části Praha 7 2. verze, leden 2018 Obsah Úvod... 3 1. Implementace strategického

Více

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci 1 Obsah Manažerské Shrnutí... 3 Definice projektu rámcová část... 3 Stručný kontext realizace projektu... 3 Cíle

Více

2. Podnik a jeho řízení

2. Podnik a jeho řízení 2. Podnik a jeho řízení Řízení podniku Rozvoj podniku Vazba strategie procesy Strategie podniku SWOT analýza Podnik a IS Strategie IS/ICT Projekty 1/35 Řízení podniku - 1 Vrcholové vedení Řídící aktivity

Více

MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace. Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D.

MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace. Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D. MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D. Obsah Definice procesního řízení Výhody procesního řízení Klasifikace procesů podle důležitosti Popis kontextu procesů Základní

Více

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s.

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Název žadatele: Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Termín realizace: 1. ledna 31. prosince 2017 Místo realizace: celá Česká republika Sídlo: Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov

Více

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Ing. Oldřich Vlasák místopředseda Svazu pro evropské záležitosti Celostátní finanční konference 4. prosince

Více

Zdravotní registry, NZIS a konsolidace resortních dat Fares SHIMA Ministerstvo zdravotnictví Ředitel odboru informatiky Mezirezortní koordinační výbor pro podporu zavedení ehealth v České republice Ministerstvo

Více

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků Personální audit a personální strategie na úřadech územních samosprávných celků Dělat (vybrat) správné věci je úkolem zejména zastupitelů města. Dělat (vybrat) správné věci Správně je provádět Správně

Více

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období 2014-2020 v souvislosti s dalším využitím výstupů tohoto projektu a možností pro oblast GIS WORKSHOP MAPY BUDOUCNOSTI 10-11. června 2015

Více

WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE

WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE ISO 9001 revize normy a její dopady na veřejnou správu Ing. Pavel Charvát, člen Rady pro akreditaci Českého institutu pro akreditaci 22.9.2016 1 ISO 9001 revize normy a její dopady

Více

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020 Manažerské shrnutí 1 Výstup zpracovaný k datu: 10. 2. 2014, aktualizace k 7.5. 2014 Zpráva zpracována pro: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 Dodavatel: HOPE-E.S.,

Více

Úvod a teoretický vstup do procesního řízení. Procesy Jičín, Bloky B2 B4 / B5 B7

Úvod a teoretický vstup do procesního řízení. Procesy Jičín, Bloky B2 B4 / B5 B7 Úvod a teoretický vstup do procesního řízení Procesy Jičín, 20. - 21. 1. 2011 Bloky B2 B4 / B5 B7 Program 1. Základní zarámování projektu 2. Teoretický vstup do procesního řízení U1 Některé hlavní problémy,

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Další vývoj v oblasti MOS Svaz měst a obcí

Více

Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu

Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu Role Motivujících starostů, zastupitelů a mediátorů v jednotlivých fázích projektu Setkání s motivujícími starosty, zastupiteli a mediátory Červen 2015 Motivující starosta - hlavní aktivity v území a)

Více

Strategický dokument se v současné době tvoří.

Strategický dokument se v současné době tvoří. Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.9 Elektronizace odvětví: ejustice Ministerstvo spravedlnosti Ministerstvo vnitra

Více

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Ing. Petr Škvařil, Pardubický kraj Dipl. Ing.Zdeněk Havelka PhD. A-21 s.r.o. 1 Nepříjemné dotazy Jsme efektivní v provozování veřejné správy?

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Preference obcí a měst v oblasti meziobecní Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu, SMO ČR REGIONÁLNÍ ROZVOJ MEZI TEORIÍ A PRAXÍ 6 OD REGIONÁLNÍHO KE GLOBÁLNÍMU ROZVOJI 21. května 2015, Vysoká

Více

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Svaz měst a obcí ČR Hájíme zájmy všech velikostních kategorií měst a

Více

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze 3 Vážené kolegyně, vážení kolegové, Strategie ČVUT, kterou právě otevíráte, je výsledkem mnoha měsíců práce a diskuse všech, kteří měli povinnost, zájem a chuť podílet se na formulování dlouhodobých cílů

Více

ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE

ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ STAVEB ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých PROJEKTŮ Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební

Více

Potřeba vypracovat Strategický plán rozvoje ITS pro ČR

Potřeba vypracovat Strategický plán rozvoje ITS pro ČR Potřeba vypracovat Strategický plán rozvoje ITS pro ČR Roman Srp Sdružení pro dopravní telematiku V Praze dne 23.11.2010 Prezentace pozičního dokumentu pro Ministerstvo dopravy ČR Obsah prezentace Stručně

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura Dílčí architektury Informační systémy - dílčí architektury - EIS MIS TPS strategické řízení taktické řízení operativní řízení a provozu 1 Globální Funkční Procesní Datová SW Technologická HW Aplikační

Více

Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009

Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009 Zhodnocení průběžného plnění Informační strategie hl. m. Prahy do roku 2010 (Cesta k e-praze) Duben 2009 Agenda 1 2 3 4 5 6 7 8 Manažerské shrnutí Strategické podněty Plnění programů a projektů Financování

Více

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST

KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST ORLOVÁ, MĚSTO PRO TEBE KONCEPCE SPORTU VE MĚSTĚ ORLOVÁ NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Dokument byl vytvořen v rámci projektu: Registrační číslo: a Petřvald řídíme strategicky a společně CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002958

Více

Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě

Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě Příspěvek do panelu Metodologické výzvy v rámci konference Evaluace pro budoucnost Praha, 30. května 2012 Obsah

Více

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020 Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec Ministerstvo vnitra Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly e-mail: tomas.jirovec@mvcr.cz tel.:

Více

Aktuální informace z oblasti střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb. České Budějovice

Aktuální informace z oblasti střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb. České Budějovice Aktuální informace z oblasti střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb České Budějovice 19.3.2015 Novelizace zák. č. 108/2006 Sb. v oblasti plánování soc. služeb 3, písmeno h): Střednědobým plánem

Více

PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ

PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ Projekt č. CZ.1.07/3.2.09/03.0015 PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ http://www.vspj.cz/skola/evropske/opvk Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

STAROSTA MĚSTA SOUHRNNÁ ZPRÁVA O ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

STAROSTA MĚSTA SOUHRNNÁ ZPRÁVA O ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY STAROSTA MĚSTA naše zn.: MUVS 18758/2019/OP/Fú vyřizuje: JUDr. Jana Fúsiková telefon: 571 491 499 e-mail: verejne.zakazky@mestovsetin.cz datum: 06.03. 2019 SOUHRNNÁ ZPRÁVA O ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY NÁZEV

Více

HREA Excellence Award 2013

HREA Excellence Award 2013 HREA Excellence Award 2013 I. Základní informace o projektu 2. kategorie společnost nad 500 zaměstnanců Název projektu: Kariérní plánování v centru sdílených služeb Siemens, s.r.o. Career@GSS Předkladatel

Více

Národní poradenské fórum

Národní poradenské fórum Národní poradenské fórum Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy VIP Kariéra -II Strategie celoživotního učení ČR Poradenství v ČR Národní poradenské fórum (NPF) Uskupení subjektů působících

Více

Metodika analýzy. Příloha č. 1

Metodika analýzy. Příloha č. 1 Metodika analýzy Příloha č. 1 Příloha č. 1 1 Účel dokumentu Dokument popisuje závaznou metodiku systémové analýzy, je upraven na míru pro prostředí Podniku. Dokument je provázán s Podnikovou analýzou,

Více

Představení projektu Metodika

Představení projektu Metodika Představení projektu Metodika přípravy veřejných strategií Strategické plánování a řízení v obcích metody, zkušenosti, spolupráce Tematická sekce Národní sítě Zdravých měst Praha, 10. května 2012 Obsah

Více

P2: Program rozvoje obce kontext, struktura, tvorba

P2: Program rozvoje obce kontext, struktura, tvorba Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Kariéra projektového manažera začíná u nás!

Kariéra projektového manažera začíná u nás! CHECK-LIST Auditovaná fáze projektu: Auditor: Název projektu: Zpracoval: Datum: Navrhování projektu Návod na vyplnění: Při vyplňování Check-listu posuzujte skutečný obsah auditované dokumentace, vhodně

Více

Manažerské shrnutí projektu

Manažerské shrnutí projektu Identifikace možných úspor a efektivit v oblasti provozních a mandatorních výdajů Ministerstvo spravedlnosti Manažerské shrnutí projektu Vyhodnocení efektivnosti vynakládání rozpočtových zdrojů v resortu

Více

GeoInfoStrategie. Jiří Čtyroký. člen zpracovatelského týmu. Úvodní seminář pro členy Konzultačního týmu projektu 23. květen 2013, Praha

GeoInfoStrategie. Jiří Čtyroký. člen zpracovatelského týmu. Úvodní seminář pro členy Konzultačního týmu projektu 23. květen 2013, Praha GeoInfoStrategie Jiří Čtyroký člen zpracovatelského týmu Úvodní seminář pro členy Konzultačního týmu projektu 23. květen 2013, Praha Obsah - Plán prací - Struktura materiálu - Osnova Geoinfostrategie -

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PŘÍBRAM NA OBDOBÍ LET 2014-2020 1024 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Projekt Zpracování strategického plánu

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky. Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky Metodické listy pro předmět ŘÍZENÍ PODNIKU I Studium předmětu umožní studentům základní orientaci v moderních přístupech,

Více

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup Místní akční plán ORP Hlinsko- postup 11. 2. 2016 1. Podání žádosti o dotaci Žádost podána, k 11. 2. 2016 ve stavu schválení přijatelnosti Předpoklad schválení ŽoD březen- duben 2016 Realizace MAP 1. 2.

Více

Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI

Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI Reg. č. CZ.1.04/4.1.00/D4.00003 Projekt Zefektivnění činnosti

Více

STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE

STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE Plánování ve škole (c) Radek Maca rama@inforama.cz Co je plánování Plánování je záměrná systematická sumarizace a kompletace myšlenek do souvislostí směřující k jejich

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5

Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5 Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5 Setkání Řídícího výboru 3.4.2019 MAP II pro MČ Praha 5, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0010677 Příjemce dotace - Městská část Praha 5 Základní informace

Více

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku 2020 (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Prostorové informace jako součást digitální budoucnosti,

Více

Jak získat do firmy kvalitní lidi. Ing. Olga Girstlová, Ph.D.

Jak získat do firmy kvalitní lidi. Ing. Olga Girstlová, Ph.D. Jak získat do firmy kvalitní lidi Ing. Olga Girstlová, Ph.D. PODNIKATEL Vytváří podnikatelský model v daném oboru podnikání Definuje svého zákazníka a jeho potřeby na daném trhu Využívá k naplnění svého

Více

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s.

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Projekt je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Cílem

Více

Projekt č. TA02030435

Projekt č. TA02030435 České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Projekt č. TA02030435 Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Ing. Jiří Matějec

Více

STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace STRUKTURA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Oblast 1.Podmínky ke vzdělávání Podoblast 1.1 Lidské zdroje 1.2 Materiální zdroje 1.3 Finanční zdroje

Více

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Úvod do projektu Standardizace provozních funkcí ÚSC Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Měníme zvyky a posouváme mentální bloky POPTÁVKA Tlak na rozpočet, obtížně stanovitelné rozpočtové

Více

Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu

Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu ISSS, 13. dubna 2015 Ing. Norbert Schellong Koordinátor Národní strategie elektronického zdravotnictví 1 Současný stav elektronizace

Více

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice"

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice" Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/69.00060 Zkrácený název projektu: Vzdělávání v MěÚ Luhačovice Datum

Více

Role MV v oblasti egovernmentu v programovém období 2014-2020

Role MV v oblasti egovernmentu v programovém období 2014-2020 Role MV v oblasti egovernmentu v programovém období 2014-2020 Konference e-government 20:10 Mikulov, 8. 9. 9. 2015 Mgr. Jiří Zmatlík náměstek ministra vnitra pro řízení sekce ekonomiky, strategií a evropských

Více

Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů.

Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů. O SPOLEČNOSTI Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů. Principem naší práce je systematický, celistvý přístup k příležitostem a řešení problémů v kontextu dlouhodobého

Více

BI-TIS Případová studie

BI-TIS Případová studie Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti BI-TIS Případová Cvičení č. 2 Ing. Pavel Náplava naplava@fel.cvut.cz Katedra softwarového inženýrství, ČVUT FIT, 18102 Centrum znalostního

Více

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov ÚVOD Místní akční plán ORP Sokolov je projekt, který je realizován jako součást tzv. akce KLIMA Kultura učení, Leadership, Inkluze, Metodická podpora

Více

Závěrečná hodnotící zpráva

Závěrečná hodnotící zpráva Závěrečná hodnotící zpráva Název projektu: Číslo projektu: Typ projektu: Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů v SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín prostřednictvím využití ICT CZ.1.07/1.1.08/01.0036

Více

KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA 2030 PŘÍPRAVA STRATEGIE VS 21+

KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA 2030 PŘÍPRAVA STRATEGIE VS 21+ KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA 2030 PŘÍPRAVA STRATEGIE VS 21+ KONFERENCE MODERNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA Pardubice 25/5/2018 Mgr. Lucie Paličková, odbor strategického rozvoje a koordinace VS, MV ČR NOVÁ KONCEPCE

Více

Město Nové Hrady vydává tuto Směrnici rady města. SŘ o strategickém řízení úřadu města

Město Nové Hrady vydává tuto Směrnici rady města. SŘ o strategickém řízení úřadu města Město Nové Hrady vydává tuto Směrnici rady města SŘ-01-16 o strategickém řízení úřadu města Tato směrnice stanovuje postup při tvorbě a realizaci postupu Strategického řízení úřadu města Nové Hrady jako

Více

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Agenda Představení společnosti Capgemini Aktuální stav implementace služeb veřejné správy Přínosy rozvoje služeb veřejné správy Trendy dalšího vývoje

Více

Přehled použitých výrazů a zkratek

Přehled použitých výrazů a zkratek Orgány vývoje klinických standardů a proces plánování Příloha 4b Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21

Projektové záměry v rámci výzvy pro kraje z Operačního programu zaměstnanost Jednání Kolegia obcí K21 Jednání Kolegia obcí K21 20. 11. 2015 1 2 Hlavní cíl projektu Zajištěním dostupnosti a rozvojem vybraných sociálních služeb v komunitě umožnit osobám se zdravotním postižením setrvat ve svém přirozeném

Více

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D.

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Obsah Úvod Cíle projektu Rozsah projektu Projektové řízení základní východiska Základní organizační

Více

Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu

Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu 300. sekretariát náměstka ministryně 301. oddělení pro řízení oběhu dokumentů 31. odbor personální 32. odbor bezpečnostní

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více

P ístup k centrálním sdíleným službám z pohledu kraje

P ístup k centrálním sdíleným službám z pohledu kraje P ístup k centrálním sdíleným službám z pohledu kraje Zpracoval(a): Ing. Tomáš Vašica Datum: 5. 4. 2016 Architektura ICT kraje krajské korporace STRATEGIE KRAJSKÉHO Ú ADU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE DO ROKU

Více

Metodika diverzity a slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti

Metodika diverzity a slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti Metodika diverzity a slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti Závěrečný workshop Praha, 16. června 2015 (TA ČR č. projektu TD020134) Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Projekt: Metodika řízení

Více

Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

Časová náročnost realizace aktivity v měsících

Časová náročnost realizace aktivity v měsících Příloha 1 k Implementačnímu plánu pro strategický cíl : Revize a optimalizace výkonu veřejné v území (SC 1) Popis vstupů potřebných pro realizaci každé aktivity 1. Stanovení jasné gesce za realizaci harmonizace

Více

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

Digitální Český Krumlov

Digitální Český Krumlov Digitální Český Krumlov 1 Dnešní agenda Dnešní agenda Obsah publikace a důvody pro její zpracování SWOT analýza Principy Priority, Programy, Projekty!2 Publikace Digitální Český Krumlov : Obsah publikace

Více

Efektivita informačního systému na městském úřadě

Efektivita informačního systému na městském úřadě Efektivita na městském úřadě Prezentující : Mgr. Stanislav Loskot tajemník Městského úřadu Jablunkov Základní údaje o organizaci Město Jablunkov : - je obcí s rozšířenou působnosti - leží v okrese Frýdek-Místek,

Více

GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV

GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV Radek Horáček MV ČR Odbor egovernmentu GEOINFOSTRATEGIE V POLOČASE CO SE UDĚLALO CO DĚLÁME DNES CO BUDE V ROCE 2020 GEOINFOSTRATEGIE Současný stav (východiska, informační

Více

Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení. Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD.

Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení. Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD. Aplikace modelu CAF 2006 za podpory procesního řízení Ing. Vlastimil Pecka Ing. Zdeněk Havelka, PhD. Cíle prezentace 1. Přiblížit důvody zavádění modelu CAF 2009 za podpory procesního řízení. 2. Shrnutí

Více

Časová náročnost realizace aktivity v měsících

Časová náročnost realizace aktivity v měsících Příloha 1 k Implementačnímu plánu pro strategický cíl : Revize a optimalizace výkonu veřejné v území (SC.1) Popis vstupů potřebných pro realizaci každé aktivity 1. Stanovení jasné gesce za realizaci harmonizace

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Specifikace předmětu zakázky Příloha č. 3a: První dílčí část: Procesní a bezpečnostní audit Procesní audit - identifikace průběhu současných procesů, rezerv v současném průběhu a identifikace rizik - vytvoření

Více

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 Leden 2016 OBSAH 1 2 ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 2.1 CHARAKTERISTIKA OBCE... 7 2.1.1 ÚZEMÍ... 7 2.1.2 OBYVATELSTVO... 11 2.1.3 HOSPODÁŘSTVÍ... 30 2.1.4 INFRASTRUKTURA... 55 2.1.5 VYBAVENOST... 74 2.1.6

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROCESU PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze: 01 Zpracovala: Bc. Petra Podzimková, Výkonná manažerka projektu Schválila: Řídící skupina Rozvojového plánování sociálních služeb České

Více

RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06

RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06 RUKOVĚŤ ÚSPĚŠNÉHO ŽADATELE V RÁMCI VÝZVY 06 v rámci INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU pro prioritní osu 2 Oblasti intervence 2.1 Zavádění ICT v územní veřejné správě VÝZVA ČÍSLO 06 KOMTINUÁLNÍ ROZVOJ SLUŽEB

Více