Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, Tel

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, Tel"

Transkript

1 PREVENTIVNÍ A PŘEDNÁŠKOVÉ PROGRAMY KONTAKTNÍHO CENTRA PLUS V KROMĚŘÍŽI Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, kc.km@seznam.cz kc.km@kromeriz.charita.cz Tel

2 Kontaktní centrum Plus je zařízení, které v rámci terciární protidrogové prevence poskytuje služby uživatelům drog a osobám jim blízkým. Jedná se o jediné zařízení svého druhu v okrese Kroměříž, své služby nabízí již od roku Centrum se zaměřuje na poskytování služeb drogovým uživatelům zneužívajícím nealkoholové drogy a individuální poradenství pro rodinné příslušníky či blízké těchto osob. Kromě těchto služeb se věnuje také primární a sekundární prevenci zneužívání návykových látek v rámci nabídky preventivních programů pro školy, školská zařízení a další instituce a organizace, odbornou i laickou veřejnost. Kontaktní centrum získalo v roce 2010 Certifikát standardů odborné způsobilosti pro zařízení poskytující odborné služby problémovým uživatelům a závislým na návykových látkách, udělený Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Poskytované služby jsou registrované podle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.

3 Primární prevence Základním principem a posláním těchto programů je včasné předcházení a prevence výskytu rizikového chování, nebo alespoň jeho oddálení do co nejpozdějšího věku, kdy rozumový potenciál jedince predikuje schopnost efektivně mu čelit. Programy nejsou koncipovány jako situační nebo viktimologická intervence, která má vyřešit již vzniklý problém (což vzhledem k jeho dlouhodobému časovému vývoji není reálné ani možné) ale předcházet jeho vzniku, případně minimalizovat jeho důsledky pro okolí. Sekundárním cílem těchto programů je pak také screening rizikového chování a oslovení potenciálních klientů kontaktních center. Programy primární prevence poskytované Kontaktním a poradenským centrem jsou koncipovány jako interaktivní, prožitkové, kontinuální s aktivním zapojením účastníků. Zaměřují se především na kognitivní a emocionální stránku osobnosti se sekundárním dopadem na volní aktivitu a schopnost uvědomění si příčin vlastního chování a jeho korekci. Důraz je kladen na emocionální zážitek spojený s předáním klíčových informací, uvědomění si vlastního postoje a kultivaci rozhodovacích kompetencí. Programy jsou realizovány formou interaktivních prožitkových technik kombinovaných s besedou s jejími účastníky. Kombinace jednotlivých technik je vždy flexibilně přizpůsobována specifikům cílové skupiny, jejímu aktuálnímu nastavení a situaci v rámci skupiny či školy. Vedle preventivních aktivit pro žáky a studenty Kontaktní a poradenské centrum provádí také přednáškovou činnost pro pedagogické a sociální pracovníky, úředníky či policisty, kteří se často v této problematice obtížně orientují. Součástí nabídky jsou také přednášky pro rodiče o drogové problematice a navazující poradenské služby v případě výskytu problému.

4 Poradenství Vedle programů primární prevence pak Kontaktní a poradenské centrum (KPC) poskytuje poradenství a informace o drogové problematice rodičům a rodinným příslušníkům či partnerům. Jde o poradenství v různých fázích drogové kariéry (ve chvíli, kdy např. rodiče mají podezření, že jejich dítě experimentuje s drogami či je užívá, ví o užívání, případně jejich dítě s jejich užíváním nechce skončit apod.) KPC nabízí rodičům či blízkým uživatelů drog: - informace o drogách a drogové problematice (jednotlivé typy drog, jejich účinky, projevy a následky užívání, chování při akutní intoxikaci apod.) - testy na přítomnost drog v těle včetně předtestového a potestového poradenství - individuální poradenství pro rodiče či blízké uživatelů drog (např. ohledně komunikace s uživatelem drog, stanovení pravidel apod.) - poradenství z oblasti závislostí (adiktologie) - rodinná mediace (zprostředkování komunikace mezi např. rodiči a dítětem, které užívá drogy, v přirozených podmínkách je velmi často komunikace konfliktní a neefektivní) - zprostředkování detoxifikace a léčby závislosti - zprostředkování kontaktu na další odborníky (psycholog, psychiatr apod.) Veškeré poradenství a služby KPC jsou poskytovány ANONYMNĚ!

5 Nabídka programů primární prevence Kontaktního a poradenského centra pro uživatele drog a jejich blízké Programy jsou koncipovány jako kontinuální, navazují na sebe, je však možno je flexibilně přizpůsobit cílové skupině či je libovolně kombinovat. Po dohodě je možné zaměřit se na konkrétní problém či situaci, případně průběžně reagovat na měnící se okolnosti. Programy jsou určeny pro maximálně 35 osob (školní třída), preferujeme realizaci programů bez přítomnosti pedagogů. V případě zájmu můžeme krátce pedagogy s programy a technikami, kterých využívají, seznámit na informační schůzce. V rámci zajištění maximální možné efektivity a přínosu pro cílovou skupinu preferujeme zejména dopolední hodiny 8:00-12:00, ve zvláštních případech je možné je provádět i v odpoledních hodinách (např. na domovech mládeže, pro pedagogy apod.). Jsou realizovány maximálně dva programy v jeden den! Termíny realizace programů je nutné domlouvat minimálně 14 dní dopředu, vzhledem k zájmu jednotlivých škol a dalších organizací v minulých letech však doporučujeme minimálně měsíční předstih. Termíny je třeba objednávat prostřednictvím u kc.km@seznam.cz a je vhodné navrhnout více termínů. Na ovou komunikaci průběžně odpovídáme, pokud termíny nevyhovují, pokusíme se nabídnout jiné k oboustranné spokojenosti. Vzhledem k prostorovým možnostem v současné době není možné je realizovat v Kontaktním centru Plus, jsou proto prováděny v prostorách zadavatele. Mimo město Kroměříž účtujeme cestovné ve výši 4 Kč/km, tento příspěvek alespoň částečně pokrývá náklady spojené s dopravou. Vzhledem k úspoře finančních prostředků proto doporučujeme objednávat dva programy v jednom dni. Připomínáme, že v rámci jednoho dne lze však realizovat pouze 2 programy!

6 Preventivní a přednáškové programy Kontaktního centra Plus v Kroměříži Kontaktní centrum Plus, Ztracená 63, Kroměříž , kc.km@seznam.cz, Tel Název programu Cílová skupina Droga kamarád, nebo nepřítel? Obsah 8.a 9. ročník ZŠ Co všechno může být drogou? Proč lidé berou drogy? Jak se bránit drogám? Nácvik efektivních technik odmítání. Co je experiment s drogou, co závislost? Co mi droga může dát, co mi může vzít? Jak tomu předcházet? Diskuse. Doba trvání Cena Poznámka 2 x 45 minut 500,- Kč Program je postaven na prožitku a učí efektivním způsobům komunikace a rozhodování v rizikových situacích. Zaměřuje se na kognitivní a volní složku osobnosti. Nebuď grogy z drogy 9. ročník ZŠ 1. a 2. ročník SŠ Legální a nelegální drogy. Základní termíny (závislost, tolerance,..). Rizika a následky užívání drog. Rozvoj závislosti. Psychická a fyzická závislost. Další rizika spojená s užíváním drog (HIV, hepatitidy, ) Diskuse. 2 x 45 minut 500,- Kč Program je postaven na aktivním zapojení účastníků, zaměřuje se na racionální a iracionální argumenty spojené s užíváním drog. Reflektuje znalosti a zkušenosti cílové skupiny, odvíjí se od jejího zájmu a potřeb. Informace jsou doprovázeny příklady z praxe. Káčko na cestách 9. ročník ZŠ, 1. a 2. ročník SŠ Prevence zneužívání drog. K-centrum, jeho filozofie, poskytované služby. Klientela kontaktních center. Rizika spojená s užíváním drog (závislost, HIV, hepatitidy, ) Dopady užívání drog. Diskuse. 2 x 45 minut 500,- Kč Program představuje K-centrum, jeho služby, klientelu. Program je cílen jednak jako prevence zneužívání drog, jednak jako včasné zachycení potenciálně rizikových jedinců.

7 Drogová kariéra aneb posouvání hranic u uživatelů drog ročník SŠ, sociální pedagogové a úředníci, Aby tě dopink neodpink 9. ročník ZŠ, ročník SŠ Vývoj a posouvání vnitřních i vnějších hranic uživatele drog v průběhu jeho drogové kariéry prostřednictvím kasuistiky a autentických výroků drogových uživatelů v průběhu jejich užívání. Co je to doping, kdo všechno užívá doping, historie dopingu. Vliv anabolických steroidů na sportovní výkon, rizika jejich užívání, dopingová kontrola. Diskuse. 2 x 45 minut 500,- Kč Přednáška. Při prezentaci je využíván dataprojektor. 2 x 45 minut 500,- Kč Program je cílen na specifickou cílovou skupinu, je veden lektorem, který se dlouhodobě pohyboval v oblasti vrcholového sportu. Sbírám Céčka, v tom je ta léčka Dej sem svá játra ročník SŠ, sociální pedagogové a Co je to hepatitida (žloutenka) typu B, C. Způsoby přenosu, projevy. Jak se chovat, abych se nenakazil, soužití s nakaženým. Hepatitida C a drogy. Rizikové skupiny. Testy na hepatitidu, možnosti léčby. 45 minut 350,- Kč Přednáška. Program je zaměřen nejen na předání teoretických informací, ale také praktických zkušeností získaných při práci s lidmi pozitivními na hepatitidu typu C. Reflektuje vědomosti a znalosti cílové skupiny. Drogy ve škole Pedagogové a pracovníci Specifika drogové scény v regionu. Nejčastěji zneužívané drogy. Akutní projevy intoxikace jednotlivými drogami. Jak jednat s intoxikovaným člověkem. Rizika užívání drog ve škole a na zařízeních praxe. Legislativa. Jak postupovat v krizových situacích, možnosti školy. Řešení modelových situací. 45 minut 350,- Kč Přednáška. Program je zaměřen na předání praktických informací varovné signály, jak rozpoznat intoxikaci, jak postupovat. Zaměřuje se na možnosti školy z hlediska legislativy a postupu při výskytu drog ve škole. Při výkladu je využíván dataprojektor.

8 Drogy doma Rodiče a blízcí Drogová situace v regionu, nejčastěji zneužívané drogy. Jak rozpoznat užívání drog u blízké osoby, jak reagovat, jak jednat, jak nepodporovat užívání. Uživatel drog a fungování rodiny. Kde hledat pomoc. Legislativa. 45 minut 350,- Kč Přednáška. Program je zaměřen na předání praktických informací pro rodiče. Bazální část programu se věnuje identifikaci problému a možnostem jeho řešení. Drogy a rodina úředníci, Typologie klientů kontaktního centra. Rodiny, ze kterých pocházejí uživatelé drog. Specifika rodin s uživatelem drog, možnosti soužití, komunikace, řešení problému, možnosti léčby a resocializace. Možnosti práce s rodinami s uživatelem drog. 2 x 45 minut 800,- Kč Přednáška. Program je zaměřen na předání teoretických a praktických informací pro pracovníky, kteří přicházejí do kontaktu s rodinami a uživateli drog. Představuje možnosti práce s rodinou a návazné péče. Uživatel drog jako klient sociálního pracovníka úředníci, Drogová scéna v regionu. Jednotlivé typy drog. Projevy intoxikace, jak jednat s intoxikovaným. Psychická, fyzická a sociální závislost. Zdravotní, sociální a právní rizika a důsledky užívání drog. Užívání drog a rodina. Možnosti prevence a intervence z pozice sociálního pracovníka. Návazná péče (léčba, ). 2 x 45 minut 800,- Kč Přednáška. Program je zaměřen na seznámení se specifickou situací v regionu a možnostmi práce s uživateli drog v rámci profese. Předkládá možnosti intervence zainteresovaných subjektů včetně systému návazné péče. Informuje také o úskalích práce s cílovou skupinou. Možnosti prevence a intervence při práci s uživateli marihuany pedagogové, pracovníci Charakteristika konopných drog a jejich uživatelů. Závislost na konopí, důsledky užívání. Možnosti prevence a techniky práce s uživateli marihuany. Motivační a intervenční nástroje. 4 x 45 minut 1600,- Kč Přednáška, při prezentaci je využíván dataprojektor. Praktické příklady technik se zapojením účastníků. Řešení modelových situací.

9 Charakteristika rodinného prostředí klientů kontaktních center Agresivní chování mezi partnery uživateli drog pedagogové, pedagogové, Popis základních charakteristik orientačních rodin, ve kterých vyrůstali klienti kontaktních center uživatelé drog. Složení rodiny, vztahy mezi jednotlivými členy rodiny, konflikty v rodině, finanční situace rodiny, výskyt závislostí v rodině, další faktory které ovlivňují vznik a rozvoj závislosti Popis a vývoj agresivního chování mužů uživatelů nelegálních drog, vůči svým partnerkám rovněž uživatelkám drog. Příčiny, druhy a geneze partnerova agresivního chování, reakce žen na partnerovu agresi. 1 x 45 minut 350,- Kč Přednáška. Při prezentaci je využíván dataprojektor. Pozn.: program je možné realizovat i pro ročník SŠ. Nejedná se však o interaktivní program, ale o prezentaci základních charakteristik rodin, ve kterých uživatelé drog jako děti vyrůstali. Délka programu je pak 2 x 45 minut a cena 500,- Kč. 1 x 45 minut 350,- Kč Přednáška. Při prezentaci je využíván dataprojektor. Pozn.: program je možné realizovat i pro ročník SŠ. Nejedná se však o interaktivní program, ale o prezentaci výzkumu o agresivním chováním mezi uživateli drog. Délka programu je pak 2 x 45 minut a cena 500,- Kč.

Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, Tel

Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, Tel PREVENTIVNÍ A PŘEDNÁŠKOVÉ PROGRAMY KONTAKTNÍHO CENTRA PLUS V KROMĚŘÍŽI Kontaktní centrum Plus Ztracená 63 Kroměříž, 767 01 Email: kc.km@kromeriz.charita.cz Tel. 573 336 569 www.kromeriz.charita.cz Kontaktní

Více

Diecézní charita Brno Oblastní Charita Třebíč Víceúčelové regionální zařízení pro problematiku drog

Diecézní charita Brno Oblastní Charita Třebíč Víceúčelové regionální zařízení pro problematiku drog Diecézní charita Brno Oblastní Charita Třebíč Víceúčelové regionální zařízení pro problematiku drog Nabíídka jjednorrázových iinfforrmattiivníích besed v obllasttii drrogové prrobllemattiiky prro škollníí

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Pokud si od nás objednáte v rámci školního roku programy v rozsahu 20 hodin, cena za jednu hodinu činní 450,-Kč za hodinu.

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Pokud si od nás objednáte v rámci školního roku programy v rozsahu 20 hodin, cena za jednu hodinu činní 450,-Kč za hodinu. ZÁKLADNÍ INFORMACE Programy všeobecné primární prevence realizujeme od roku 2008, pravidelně je realizujeme na bruntálských školách a v rámci poskytovaných služeb NZDM OPEN HOUSE (nízkoprahového zařízení

Více

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby NÍZKOPRAHOVÁ ZAŘÍZEN ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA 1 Popis služby působnost v oblasti sekundární a terciární prevence zneužívání návykových látek zařízení prvního kontaktu s klientem průběh tohoto kontaktu může

Více

Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Občanské sdružení PROSPE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 PROSPE o.s. Biskupcova 39 Praha 3, 130 00 Vize a poslání Cílem sdružení je poskytovat služby v oblasti prevence sociálně patologických jevů s důrazem

Více

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y S V Ě T L O K A D A Ň Z. S. PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y Nabídka jednorázových akcí a služeb preventivního charakteru ve školách a školských zařízeních a jiných institucích. Aktivity jsou realizovány zkušenými

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum Program 9.00 10.15 představení služeb Centra primární prevence, o.s. Prev-Centrum 10.15 10.30 přestávka 10.30 11.00 diskuse všeobecná primární prevence selektivní primární prevence indikovaná primární

Více

Mgr. Petra Kadlecová. Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství

Mgr. Petra Kadlecová. Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství Mgr. Petra Kadlecová Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství Kapitola 1 strana 2 Prevence rizik návykových látek Prevence (dle WHO): soubor intervencí s cílem zamezit a snížit

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

VÝSTUP KLÍČOVÉ AKTIVITY Č. 5 CYKLUS PŘEDNÁŠEK PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY

VÝSTUP KLÍČOVÉ AKTIVITY Č. 5 CYKLUS PŘEDNÁŠEK PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY VÝSTUP KLÍČOVÉ AKTIVITY Č. 5 CYKLUS PŘEDNÁŠEK PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY 1. Název přednášky/semináře Komunikace v zátěžových situacích Stručná anotace - obecná pravidla komunikace, zásady jednání - komunikace

Více

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Č í s l o P r o j e k t u Organizace Název projektu Celkové

Více

Poradenské služby poskytované ve škole

Poradenské služby poskytované ve škole Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Studentská 640 436 67 Litvínov Poradenské služby poskytované ve škole Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány výchovným poradcem

Více

Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017

Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017 Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017 Vypracoval: Mgr. Veronika Žáková ZÁKLADNÍ INFORMACE Programy všeobecné primární prevence realizujeme od roku 2008, pravidelně je

Více

Poradenské služby poskytované ve škole

Poradenské služby poskytované ve škole Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Studentská 640 436 67 Litvínov Poradenské služby poskytované ve škole Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány výchovným poradcem,

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Nabídka programů pro střední školy

Nabídka programů pro střední školy Nabídka programů pro střední školy Interaktivní hra více lektorů HRA O AIDS skupinová práce pod vedením lektorů na 5 interaktivních stanovištích výuka, názorné ukázky, plnění úkolů a možnost vyjádřit své

Více

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Osnova prezentace Prevence z pohledu krajského úřadu Výskyt SPJ ve Zlínském kraji Předpoklady pro

Více

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?!

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! PhDr. Lenka Vavrinčíková, Ph.D. IV. podzimní adiktologická konference 10.10. 2014 Brno Koncepce sítě specializovaných adiktologických služeb

Více

Primární prevence rizikového chování (užívání návykových látek)

Primární prevence rizikového chování (užívání návykových látek) Primární prevence rizikového chování (užívání návykových látek) Prevence (u alkoholu a drog) je v širším smyslu slova definována jako intervence určená k zamezení či snížení výskytu, šíření a škodlivých

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Barbora Hofrová IČ organizace: 637939 Název organizace: Střední zdravotnická škola Kroměříž Ředitel/ka (Statutární

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ A OBCHODNÍ V OLOMOUCI Kosinova 4, Olomouc PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem č. 561/2004

Více

ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín

ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín Tým ŠPP Školní psycholog a koordinátor: Mgr. Kateřina Drahá Metodik prevence: Ing. Mgr. Hana Vacková Výchovný poradce: RNDr. Pavlína Hartmannová Kontakty Školní

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště (Vybráno z přílohy č. 3 k vyhlášce č.72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízení, ve znění pozdějších předpisů.) Standartní činnosti

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: T)

Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: T) Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: 75-014-T) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se povolání:

Více

Vyhodnocení Programu protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Vyhodnocení Programu protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Vyhodnocení Programu protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 1 Obsah ÚVOD... 1 Benešov- Jednodenní seminář Bo Perssona švédského odborníka ohledně drogové problematiky pro odbornou veřejnost

Více

Katalog preventivních programů 2018/2019

Katalog preventivních programů 2018/2019 Katalog preventivních programů 2018/2019 ÚVODNÍ SLOVO V rukou držíte nový katalog Preventivních programů Maják zpracován na období školního roku 2018/2019. V katalogu naleznete základní informace o našich

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Poradenské služby školy Č.j.: 795/2016 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 2. akční plán realizace Strategie protidrogové

Více

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY Standardní činnosti školy Obsah Standardní činnosti školy...1 1.Standardní činnosti výchovného poradce...2 Poradenské činnosti:...2

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

Rizikové skupiny LS 7 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D.

Rizikové skupiny LS 7 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. Rizikové skupiny LS 7 N E A L K O H O L O V É Z Á V I S L O S T I P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. Prevence Léčba Rodina a drogy Co zvyšuje riziko, že člověk začne užívat drogy? Prevence Protektivní

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o.

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských

Více

Katalog preventivních programů 2017/2018

Katalog preventivních programů 2017/2018 Katalog preventivních programů 2017/2018 ÚVODNÍ SLOVO Charitní středisko preventivních programů Maják za školní rok 2016/2017 úspěšně uskutečnilo 76 preventivních programů na 12 základních školách na Karvinsku,

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Školní poradenské pracoviště Truhlářská

Školní poradenské pracoviště Truhlářská Školní poradenské pracoviště Truhlářská Základní škola J. Gutha-Jarkovského, Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Truhlářská 22, Praha 1 1. Výchovný poradce Mgr. Radka Holečková výchovný poradce, Truhlářská

Více

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů 2016/2017 Nabídkový katalog preventivních programů NABÍDKA PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSKYTOVANÝCH CHARITNÍM STŘEDISKEM MAJÁK Cílem programů primární prevence je účinné a systematické předcházení rizikovým

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Obsah: 1. Analýza současného stavu 2. Konkrétní cíle programu 3. Metody práce 4. Koordinace

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2018/2019 Plán práce školního psychologa pro školní rok 2018/2019 1. Úvod Základní škola dr. Milady Horákové Kopřivnice S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola Prostějov, Dr. Horáka MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Zpracovala : Kamila Sedláčková preventista školy Ú V O D Sociálně patologické jevy a problémy s nimi spojené se vyskytují všude kolem

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 17/2007 Poradenské sluţby ve škole Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Základní škola a Mateřská škola Habry, V Zahradách 18, 582 81 Habry Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Obsah: 1. Předmět úpravy 2. Vymezení základních pojmů 3. Začlenění

Více

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE Roman Petrenko, NÚV CO JE TO PREVENCE? Předcházet, učinit opatření předem Prevence sociálně patologických jevů (Herbert Spencer) Prevence

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2016/2017 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2016/2017 1. Úvod S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem Základní školy Dr. Milady Horákové (dále jen školy) tento plán práce školního psychologa tvoří rámec

Více

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová Krajské centrum primární prevence V období září 2009 červen 2012 fungovalo

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Obsah: 1. Metodické pokyny a doporučení 2. Cíl MPP 3. Konkrétní cíle MPP 4. Zpětné šetření

Více

Program školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále ŠPP) je zřízeno k zajištění a realizaci výchovně vzdělávací koncepce školy. Poskytování poradenských služeb na školách se řídí

Více

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem:

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem: Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 reaguje na priority vymezené Národní

Více

Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování

Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování Termín: 15.10. 2010 14. 1. 2012 Východiska: Při realizaci kurzu vycházíme z myšlenky, že základem kvalitní a

Více

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2017 2018 Zpracovali: Mgr. Zuzana Starostová PhDr. Ladislav Spurný Strana 1 (celkem 12) Základním strategickým dokumentem Olomouckého

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 EVROPSKÁ UNIE I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Naše škola je zapojena do systémového projektu ministerstva

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

ŠMP je zároveň výchovným poradcem / výchovnou poradkyní Ne

ŠMP je zároveň výchovným poradcem / výchovnou poradkyní Ne Výkaz pro školní rok 2016/2017 Zá kládní ú dáje IČ organizace: 71005153 Název organizace: Základní škola a Mateřská škola Čimelice, okres Písek Ředitel/ka (Statutární zástupce): Mgr. Josef Pouch Adresa:

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011)

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) 1. Vymezení poradenských služeb ve škole 2. Standardní činnosti poradenských pracovníků školy 3. Standardní činnosti pedagogů,

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Program poradenských služeb

Program poradenských služeb Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá Boleslav Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá

Více

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y SVĚ TLO KADAŇ Z.S. Stránka 2 PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y Nabídka jednorázových akcí a služeb preventivního charakteru ve školách, školských zařízeních a v jiných institucích. Obsah Na úvod 3 JEDNORÁZOVÉ BESEDY

Více

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Město Kyjov Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a školství Říjen 2013 Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 je

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce Školní rok 2018/2019 Výchovný poradce Ing. Jitka Vaňková Preventista RJ Mgr. Miroslav Beránek Skartační znak S 10 Schválil Plán práce výchovného poradce vychází ze zákona

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál

ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál ANALÝZA VÝSKYTU SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH v obcích a městech spadajících pod rozšířenou působnost města Bruntál spolufinancováno Městem Bruntál a Moravskoslezským krajem

Více

Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence. Miluše Stehlíková Petra Václavová

Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence. Miluše Stehlíková Petra Václavová Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence Miluše Stehlíková Petra Václavová OBSAH 1. Představení programu SPP 2. Popis třídy 3. Zakázka školy 4. Průběh setkání 5.

Více

NABÍDKA TRÉNINKOVÉHO KURZU PRO ZAMĚSTNANCE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

NABÍDKA TRÉNINKOVÉHO KURZU PRO ZAMĚSTNANCE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Dodavatel C.S.Safe Solutions s.r.o. Hradčanské náměstí 67/8 118 00 Praha 1 E-mail: office@cssafe.cz Web: www.cssafe.cz 30.10.2014 Dobrý den, v souvislosti s množícími se útoky na školách a ve školských

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Habrmanova 130, Hradec Králové, 50002 IČO 69172366 www.habrmanova.cz Školní poradenské

Více

PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK

PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK PLÁN MĚSTA CHEBU V OBLASTI PROTIDROGOVÉ POLITIKY A OSTATNÍCH PATOLOGICKÝCH ZÁVISLOSTÍ NA ROK 2016 Město Cheb, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Cheb, 2015 1 ÚVOD Plán města Cheb v oblasti protidrogové

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

Ředitel školy ŽÁK. Rodina žáka

Ředitel školy ŽÁK. Rodina žáka POSKYTOVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB Schéma poskytování poradenských služeb ve škole Ředitel školy Specializovaná poradenská pracoviště Pedagogicko psychologická poradna ŽÁK Rodina žáka Poradenští pracovníci

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Obsah 1. Charakteristika zařízení... 2 2. Stanovení cílů minimální prevence... 2 2.1. Vytyčení cílů... 2 2.2 Cíle primární prevence... 3 3 Aktivity MPP pro jednotlivé cílové

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Příloha č. 2 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Adéla Nerglová IČ organizace: 72745096 Název organizace: Masarykova základní škola a mateřská škola

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO

PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO Mgr. Dana Veselá, Ph.D. 25. 09. 2018 PÉČE O NADANÉ ŽÁKY V každém kraji zajišťuje krajské pracoviště NIDV koordinaci

Více

Školní poradenské pracoviště (ŠPP)

Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Vážení rodiče, pedagogové a přátelé školy, milí žáci, dovolte nám, abychom vás informovali o zřízení školního poradenského pracoviště, které vzniklo 1.9.2016 na naší

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace

Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Střední škola technických oborů, Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace V L A S T N Í P R O G R A M 1. Koordinace preventivních aktivit na škole seznámení ředitele školy se Školní preventivní

Více

Minimální preventivní program 2009/ /2010. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice

Minimální preventivní program 2009/ /2010. ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice. Obránců míru 369 Kopřivnice MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2009/2010 ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice Obránců míru 369 Kopřivnice ředitel školy: Mgr. Lumír Pospěch reditel@zsmilhor.cz školní metodik prevence: Mgr. Michaela Lukešová

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Stanislava Gergelová IČ organizace: 16355474 Název organizace: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

Jitka Skopalová, Lucie Blaštíková, Pedagogická fakulta UP v Olomouci

Jitka Skopalová, Lucie Blaštíková, Pedagogická fakulta UP v Olomouci Jitka Skopalová, Lucie Blaštíková, Pedagogická fakulta UP v Olomouci Role pracovníků školního poradenského pracoviště při tvorbě a realizaci minimálního preventivního programu Obsah a zaměření prezentace

Více

1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY

1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY Příloha č. 1 ke Školní preventivní strategii MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/18 ZŠ Edvarda Beneše příspěvková organizace, Edvarda Beneše 2, 74705 Opava 1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY

Více

Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Na základě Vyhlášky č. 72/2005 Sb. O poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, ve znění pozdějších předpisů

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Č í s l o P r o j e k t u Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ číslo UZ18_0567 ze dne 10.04.2018 Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši 400 000 Kč v rámci dotačního programu MČ s názvem

Více

Školní preventivní strategie období let

Školní preventivní strategie období let Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Školní preventivní strategie období let 2017-2022 Zpracoval: Mgr. Ladislav Kovář školní

Více