NÁZEV AKCE: NOVOSTAVBA SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ TĚLOCVIČNY. Základní škola, Komenského 280, Zbraslav. parc. č. 173/1 v k. ú.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁZEV AKCE: NOVOSTAVBA SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ TĚLOCVIČNY. Základní škola, Komenského 280, Zbraslav. parc. č. 173/1 v k. ú."

Transkript

1 NÁZEV AKCE: NOVOSTAVBA SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ TĚLOCVIČNY Základní škola, Komenského 280, Zbraslav parc. č. 173/1 v k. ú. Zbraslav INVESTOR: Obec Zbraslav Komenského 105, Zbraslav STUPEŇ: Projekt pro územní řízení a stavební povolení POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ PROJEKTANT: Ing. Jana Gálová Autorizovaný inženýr pro požární bezpečnost staveb ČKAIT ADRESA: Kroftova 45, Brno TEL./FAX: jgalova@sky.cz DATUM: Srpen 2012

2 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Technická zpráva požární ochrany řeší v rámci dokumentace pro územní řízení a stavební povolení novostavbu sociálního zařízení tělocvičny u ZŠ Zbraslav Popis objektu Objekt je přistaven mezi objekty základní školy a staré tělocvičny, je staticky nezávislý na těchto objektech, má dvě nadzemní podlaží, západní část je jednopodlažní. Na východní straně objektu se nachází jednopodlažní spojovací krček, kterým je objekt propojen se budovou školy. Na západní straně je objekt propojen se starou tělocvičnou, která bude později zbourána a nahrazena tělocvičnou novou, které bude umístěna na severní straně pozemku. Zastavěná plocha objektu je 352 m2. Objekt bude napojen na veřejnou vodovodní síť, kanalizaci, plynovod a rozvod NN. V podlaží 1.NP se nachází sociální zázemí (umyvárny, šatny a WC), sklad nářadí a sklad nápojů pro případný turnaj v areálu sportovního hřiště u školy. Dále je zde technická místnost pro kotel ÚT a pro přívod vody. V 2.NP se nachází půdní prostor, který nebude využíván Stavební konstrukce Svislé nosné konstrukce: Obvodové stěny budou zděné tl. 400 mm z keramických tvárnic. Vnitřní nosné stěny budou tl. 300 mm z tvárnic keramických tvárnic. Ve 2.NP budou monolitické železobetonové sloupy 300x300 mm. Vodorovné nosné konstrukce: Stropní konstrukce 1.NP bude tvořena monolitickou železobetonovou deskou tl. 180 mm. Stropní konstrukce 2.NP bude tvořena sádrokartonovým podhledem zavěšeném na dřevěné konstrukci krovu. Ve 2.NP budou na sloupech provedeny monolitické železobetonové průvlaky. Průvlaky budou nad sádrokartonovým podhledem. Překlady ve zdivu budou u větších rozponů z ocelových profilů I180. Ocelové profily budou obetonovány a omítnuty. U menších rozponů budou typové keramických tvárnic s tepelnou izolací. Schodiště: Schodiště bude monolitické železobetonové se schodišťovou deskou tl. 70 mm. Střešní konstrukce: Střecha bude sedlová tvořená dřevěným krovem. Krytina bude z TiZn plechu. Příčky: Nenosné příčky budou zděné tl. 125 a 175 mm z příčkovek keramických tvárnic. Konstrukce spojovacího krčku: Svislé nosné konstrukce budou tvořeny sloupy z ocelových profilů. Vodorovné nosné konstrukce (vaznice a nosníky podlahy) budou tvořeny ocelovými U-profily. Zastřešení je provedeno sedlovou střecho. Střecha je tvořena dřevěným krovem.

3 Podhled na spodní straně kleštin bude sádrokartonový. Nosnou konstrukci podlahy bude tvořit VSŽ plech s nadbetonováním tl. 65 mm. Obvodové konstrukce krčku budou tvořeny polykarbonátovými deskami. Komíny: V objektu nebudou zděné komíny. Komínové těleso pro kotel bude z nerezového plechu, nebo plastu. Výplně otvorů: Okna budou plastová, zasklená izolačním dvojsklem. Vnitřní dveře budou dýhované. Část otvorů bude zazděna skleněnými tvárnicemi. Zateplení: Část fasády bude zateplena certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem z polystyrenu tl. 50 mm Vzduchotechnika Všechny obytné a pobytové místnosti jsou větrány okny. V sociálním zařízení a WC bude odsávání ventilátorem s vývodem nad střechu objektu, nebo do fasády. Pod stropem místností WC a koupelen bude instalovaný malý radiální ventilátor. Výfuk odsávaného vzduchu bude proveden do svislého vzduchovodu, který vyústí hlavicí nad střechou objektu Vytápění Vytápění a ohřev TUV objektu bude zajištěno z technické místnosti č. 11. Zdrojem tepla bude plynový kotel s výkonem 45 kw. 2. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2.1. Podklady pro zpracování požárně bezpečnostního řešení Tato zpráva byla zpracována podle základních norem, předpisů a ostatních podkladů: - projektová dokumentace - půdorysy, řezy, souhrnná technická zpráva - platné normy požární bezpečnosti staveb:.. ČSN PBS Nevýrobní objekty.. ČSN PBS Společná ustanovení.. ČSN PBS Obsazení objektu osobami.. ČSN PBS Změny staveb.. ČSN PBS Zásobování požární vodou - zákon 133/85 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů - vyhl. MV ČR č. 246/2001 Sb., o požární prevenci - vyhl. MV ČR č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb - vyhl. MMR ČR č. 268/2009 Sb., o technických požadavcích na stavby - hodnoty požární odolnosti stavebních konstrukcí dle Eurokódů (Pavus 2009) - další související a platné předpisy Požárně bezpečnostní řešení Objekt bude posuzován v souladu s ČSN a dalších souvisejících norem. Objekt dle ČSN čl , a má dvě užitná nadzemní podlaží Konstrukční systém hlavní budovy je dle ČSN čl b) smíšený.

4 Při posuzování konstrukčních systémů se dle ČSN čl b) nebere zřetel na konstrukce druhu DP3 v posledním užitném nadzemním podlaží, popř. dvou posledních užitných nadzemních podlažích (např. v půdních vestavbách), jedná-li se o objekt s více než jedním užitným nadzemním podlažím, který má ostatní (nižší) podlaží z nehořlavého nebo smíšeného konstrukčního systému. Požární výška objektu je dle ČSN čl a h = 3,3m. Zateplení: Část fasády bude zateplena certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem z polystyrenu tl. 50 mm. Zateplení obvodových stěn objektu musí být provedeno v souladu s ČSN čl Při určení druhu konstrukční části obvodových stěn nových objektů se nebere zřetel na vnější tepelné izolace, pokud: - požární výška objektu h < 12 m vyhovuje - tepelná izolace tvoří ucelený výrobek třídy reakce na oheň B, přičemž výrobek tepelně izolační části musí být nejméně třídy reakce na oheň E a musí být kontaktně spojen se zateplovanou stěnou vyhovuje - povrchová vrstva musí vykazovat index šíření plamene is = 0 mm/min vyhovuje Rozdělení do požárních úseků, stupně požární bezpečnosti Objekt bude rozdělen v souladu s ČSN na dva požární úseky: N1.01/N2 sociální zařízení tělocvičny zařazen do II. SPB (viz výpočet) N1.02 nářaďovna zařazen do III. SPB (viz výpočet) Součástí požárního úseku N1.01/N2 bude spojovací krček (m. č. 4). Technická místnost (m. č. 11) nemusí dle ČSN čl d) tvořit samostatný požární úsek (zdroj tepla je do 70 kw). 2.4 Mezní plochy a mezní velikost požárních úseků Posouzení je provedeno v souladu s čl. 7.3 ČSN N1.01/N2: Největší dovolená délka požárního úseku je 53,02 m > 49,22 m vyhovuje, Největší dovolená šířka požárního úseku je 36,51 m > 14,23 m vyhovuje, Mezní půdorysná plocha požárního úseku 1 935,97 m2 > 385,56 m2 vyhovuje, Největší počet užitných podlaží je z = 7 > 2 vyhovuje. N1.02: Největší dovolená délka požárního úseku je 56,00 m > 7,00 m vyhovuje, Největší dovolená šířka požárního úseku je 38,00 m > 4,70 m vyhovuje, Mezní půdorysná plocha požárního úseku 2 128,00 m2 > 32,90 m2 vyhovuje, Největší počet užitných podlaží je z = 2 > 1 vyhovuje. Mezní plochy a mezní velikosti požárních úseků a počet podlaží v požárních úsecích jsou dodrženy Posouzení požárních odolností stavebních konstrukcí Stavební konstrukce objektu jsou posouzeny podle ČSN tab. 12, pol

5 Požární stěny: Požadovaná požární odolnost pro požární stěnu nezajišťující stabilitu objektu v posledním nadzemním podlaží je EI 30/DP1 pro III. SPB. Skutečná požární odolnost požární stěny z keramických tvárnic min. tl. 125 mm dle tab pol. 1.2 je EI 180/DP1 vyhovuje. Požadovaná požární odolnost pro požární stěnu zajišťující stabilitu objektu mezi objekty je REI 60/DP1 pro III. SPB. Požadovaná požární odolnost pro požární stěnu zajišťující stabilitu objektu mezi objekty je REI 45/DP1 pro II. SPB. Skutečná požární odolnost požární stěny z keramických tvárnic min. tl. 400 mm dle tab pol. 1.2 je REI 180/DP1 vyhovuje. V souladu s čl ČSN požární stěna musí převyšovat vnější povrch střešního pláště (měřeno kolmo k jeho rovině) o 300 mm a musí být z konstrukcí druhu DP1 (nehořlavá) vyhovuje. Zděná štítová stěna posuzovaného objektu převyšuje střešní plášť sousedního objektu na západní straně o min. 300 mm. Zděná štítová stěna sousedního objektu převyšuje střešní plášť posuzovaného objektu na východní straně o min. 300 mm V souladu s čl ČSN požární stěny se musí vždy stýkat s požárním stropem, popř. s konstrukcí střechy, mající funkci požárního stropu vyhovuje, požární stěny mezi požárními úseky se stýkají s SDK podhledem s funkcí požárního stropu Požární stropy: Požadovaná požární odolnost pro požární stropy v posledním nadzemním podlaží je REI 30/DP2 pro III. SPB. Požadovaná požární odolnost pro požární stropy v posledním nadzemním podlaží je REI 15/DP2 pro II. SPB. Požární strop nad posledním užitným nadzemním podlažím bude vykazovat požární odolnost REI 30/DP2. Požadovaná požární odolnost konstrukce bude zajištěna SDK podhledem s funkcí požárního stropu. Požární odolnost sádrokartonových stropů bude při kolaudaci doložena dokladem o montáži a prohlášením o shodě. Dle ČSN čl konstrukce podhledu nad posledním užitným nadzemním podlažím musí vykazovat vlastnosti požárního stropu, je-li nad ním stálé nebo nahodilé požární zatížení (dřevěná střešní konstrukce) sádrokartonové podhledy nad posledním užitným nadzemním podlažím budou vykazovat vlastnosti požárního stropu (viz výše) Požární uzávěry otvorů: Požadovaná požární odolnost pro požární uzávěry otvorů v posledním nadzemním podlaží je EW 15/DP3 pro III. SPB. Požadovaná požární odolnost pro požární uzávěry otvorů v nadzemním podlaží je EW 15/DP3 pro II. SPB. Požadovaná požární odolnost pro požární uzávěry otvorů v posledním nadzemním podlaží je EW 15/DP3 pro II. SPB. Nově navržené dveře mezi požárními úseky N1.01/N2 a N1.02 budou vykazovat požární odolnost EW 15/DP3-C. Tyto dveře budou opatřeny samozavíračem.

6 Požadovaná požární odolnost pro požární uzávěry mezi objekty je EW 30/DP1 pro III. SPB. Nově navržené dveře mezi posuzovaným objektem a okolními objekty staré tělocvičny a stávající školy budou vykazovat požární odolnost EW 30/DP1-C. Tyto dveře budou opatřeny samozavíračem. Požární odolnost požárních uzávěrů včetně zárubní bude při kolaudaci doložena certifikátem Obvodové stěny: Požadovaná požární odolnost pro obvodové stěny zajišťující stabilitu objektu v posledním nadzemním podlaží je REW 30/DP1 pro III. SPB. Požadovaná požární odolnost pro obvodové stěny zajišťující stabilitu objektu v nadzemním podlaží je REW 30/DP1 pro II. SPB. Požadovaná požární odolnost pro obvodové stěny zajišťující stabilitu objektu v posledním nadzemním podlaží je REW 15/DP1 pro II. SPB. Skutečná požární odolnost obvodové stěny z pórobetonových tvárnic Ytong min. tl. 400 mm dle tab pol. 1.2 je REI 180/DP1 vyhovuje. Polykarbonátová stěna spojovacího krčku nevykazuje požadovanou požární odolnost, proto bude dle čl ČSN posuzována jako zcela požárně otevřená plocha Nosná konstrukce střechy: Požadovaná požární odolnost pro nosnou konstrukci střechy je R 15 minut pro II. SPB. Požadovaná požární odolnost pro nosnou konstrukci střechy je R 30 minut pro III. SPB. V souladu s ČSN čl a)1) nosná konstrukce střechy nad požárním stropem v posledním užitném nadzemním podlaží nemusí vykazovat požární odolnost a může být provedena i z konstrukcí druhu DP3, jestliže nad požárním stropem není nahodilé požární zatížení vyhovuje, veškeré nosné konstrukce střechy se nachází nad požárním stropem Nosné konstrukce uvnitř požárního úseku zajišťující stabilitu: Požadovaná požární odolnost pro nosné konstrukce uvnitř požárního úseku v nadzemním podlaží je R 30/DP1 pro II. SPB. Požadovaná požární odolnost pro nosné konstrukce uvnitř požárního úseku v posledním nadzemním podlaží je R 15/DP1 pro II. SPB. Skutečná požární odolnost stěny z pórobetonových tvárnic Ytong min. tl. 300 mm dle tab pol. 1.2 je REI 180/DP1 vyhovuje. Skutečná požární odolnost monolitického železobetonového sloupu 300x300 mm s osovou vzdáleností výztuže 27 mm dle tab. 2.1 je R 30/DP1 vyhovuje. Skutečná požární odolnost monolitického železobetonového stropu v 1.NP min. tl. 150 mm s osovou vzdáleností výztuže v jednom směru 55 mm dle tab. 2.6 je REI 180/DP1 vyhovuje.

7 Spojovací krček: Požadovaná požární odolnost R 15 minut sloupů spojovacího krčku z ocelových profilů bude doložena statickým výpočtem. Požadovaná požární odolnost R 15 minut vaznic a nosníků podlahy spojovacího krčku z ocelových profilů bude doložena statickým výpočtem Nosné konstrukce vně objektu: Nosné konstrukce vně objektu se zde nenachází Konstrukce schodišť uvnitř požárního úseku: Požadovaná požární odolnost pro konstrukce schodišť uvnitř požárního úseku a pro II. SPB je R 15/DP2. Skutečná požární odolnost železobetonového monolitického schodiště min. tl. 60 mm s osovou vzdáleností výztuže v jednom směru 10 mm dle tab. 2.6 je REI 30/DP1 vyhovuje Střešní plášť: Střešní plášť, který je nad požárním stropem posledního nadzemního podlaží, dle ČSN čl a) nemusí vykazovat požární odolnost, pokud nad požárním stropem není nahodilé požární zatížení. Střešní plášť se nachází nad požárním stropem tvořeném konstrukcí sádrokartonového podhledu a nahodilé požární zatížení se nad tím to stropem nenachází vyhovuje, střešní plášť nad požárním úsekem N1.02 nemusí vykazovat požární odolnost. Na střešní plášť dle ČSN tab. 12 pol. 11 není pro požární úseky zařazené do I. a II. SPB stanoven požadavek na požární odolnost střešního pláště vyhovuje, střešní plášť nad požárním úsekem N1.01/N2 nemusí vykazovat požární odolnost Požární pásy: Dle ČSN čl c) lze od požárních pásů upustit, pokud jde o požární úseky v objektu s výškou h < 12 m, kromě svislých požárních pásů u požárních stěn mezi objekty. Dle ČSN čl musí být na styku obvodové stěny s požární stěnou svislé požární pásy široké nejméně 900 mm. Vodorovné požární pásy nejsou dle ČSN čl c) požadovány. Svislé požární pásy u požárních stěn mezi objekty jsou vyhovující Povrchové úpravy: Povrchové úpravy stavebních konstrukcí nemusí dle ČSN čl a splňovat požadavek na nejvyšší dovolený index šíření plamene is. V místech požárních pásů se musí na povrchové úpravy dle ČSN čl užít výrobků s indexem šíření plamene is = 0 mm/min Prostupy rozvodů Dle ČSN čl rozvodná potrubí sloužící k rozvodu nehořlavých látek tj.vzt mohou prostupovat požárně dělící konstrukcí: a) při potrubí světlého průřezu do mm2 bez dalších opatření;

8 b) při potrubí světlého průřezu nad mm2, z nehořlavých nebo nesnadno hořlavých stavebních hmot a jeho případná izolace také z nehořlavých stavebních hmot. Prostupy rozvodů a instalací požárně dělícími konstrukcemi musí být požárně utěsněny v souladu s ČSN kapitola 6.2. Dle ČSN čl prostupy elektrických rozvodů, rozvodů plynů a případné kanalizace musí být utěsněny tak, aby se zamezilo šíření požáru těmito rozvody. Je-li ve zděné, betonové, sendvičové či jiné požární konstrukci vynechán při stavbě montážní otvor pro prostup potrubí, musí být po instalaci potrubí otvor dozděn, dobetonován, či jinak zaplněn až k povrchu potrubí tak, aby byla zajištěna celistvost konstrukce a její požární odolnost až k vnějšímu povrchu potrubí. Dle ČSN čl musí být provedeno i následující utěsnění požární odolnosti EI (manžetami): a) kanalizační potrubí třídy reakce na oheň B až F (tj. všechna kromě nehořlavého potrubí třídy reakce na oheň A) světlého průřezu > mm2 (O > 100 mm). jde-li o vertikální polohu potrubí nebo přes mm2 jde-li o horizontální potrubí s odchylkou do 15. b) potrubí s trvalou náplní vody třídy reakce na oheň B až F (tj. všechna kromě nehořlavého potrubí třídy reakce na oheň A) světlého průřezu > mm2 (O > 138 mm). c) potrubí sloužící k rozvodu vzduchu třídy reakce na oheň B až F (tj. všechna kromě nehořlavého potrubí třídy reakce na oheň A) světlého průřezu > mm2 (O > 123 mm). d) Kabelové a jiné elektrické rozvody tvořené svazkem vodičů (prostupující jedním otvorem)s izolací šířící požár o celkové hmotnosti větší než 1 kg/m. Pokud požárně dělící konstrukcí prostupuje vedle sebe více potrubí a jsou většího světlého průřezu než mm2, přičemž jejich vzájemná osová vzdálenost je menší než 300 mm, musí být všechna potrubí utěsněna manžetami podle ČSN EN : Evakuace N1.01/N2 sociální zařízení tělocvičny: Evakuace bude probíhat po nechráněných únikových cestách přímo na volné prostranství. N nářaďovna: Evakuace z nářaďovny bude probíhat po jedné nechráněné únikové cestě přímo na volné prostranství Obsazení objektu osobami: Počty osob jsou stanoveny dle ČSN tab. 1. N1.01/N2 sociální zařízení tělocvičny: m. č. 12 šatna pol souč. 1,35 25*1,35 = 33,75 34 osoby m. č. 20 šatna pol souč. 1,35 25*1,35 = 33,75 34 osoby m. č. 15 kabinet pol m2/os 6,7/5 = 1,34 1 osoby m. č. 8 sklad pol m2/os 11,2/10 = 1,12 1 osoby m. č. 10 sklad pol m2/os 18,5/10 = 1,85 2 osoby Celkem v N1.01/N2 72 osob N1.02 nářaďovna: m. č. 21 nářaďovna pol m2/os 32,90/10 = 3,29 3 osoby

9 Počet únikových cest: Dle ČSN tab. 17 musí být max. počet evakuovaných osob z místnosti, při užití jedné únikové cesty, 100 (a. 1,1). Skutečný počet evakuovaných osob z šatny m. č. 12, případně z šatny m. č. 20 je 34 vyhovuje Dle ČSN tab. 17 musí být max. počet evakuovaných osob z požárního úseku, při užití jedné únikové cesty, 120 (a. 1,1). Skutečný počet evakuovaných osob z požárního úseku N1.01/N2 je 72 vyhovuje. Skutečný počet evakuovaných osob z požárního úseku N1.02 je 3 vyhovuje. Hodnota součinitele a je pro každý požární úsek menší než a = 1,1 (viz vypočet) Mezní délka únikových cest: Délka nechráněné únikové cesty z požárního úseku N1.01/N2: Podle tab.18 ČSN pro a = 0,950 je stanovena mezní délka NÚC pro jeden směr úniku 27,5 m. Podle tab.18 ČSN pro a = 0,950 je stanovena mezní délka NÚC pro dva směry úniku 42,5 m. Skutečná délka nechráněné únikové cesty pro jeden směr úniku je cca 21,5 m (od západního rohu chodby m. č. 2) vyhovuje. Skutečná délka nechráněné únikové cesty pro dva směry úniku je cca 11 m (od vstupu do skladu m. č. 10) vyhovuje. Délka nechráněné únikové cesty z požárního úseku N1.02: Z nářaďovny je východ přímo na volné prostranství, délka nechráněné únikové cesty je tedy 0,0 m vyhovuje Kapacita únikových cest: Posouzení požárního úseku N1.01/N2: V souladu s tab.19 ČSN je minimální požadovaná šířka únikové cesty (a = 0,950): Únik po rovině, jedna úniková cesta: u = 72*1/65 = 1,11 1,5 únikových pruhů, tj. 825 mm. Únik po schodech dolů, jedna úniková cesta: u = 72*1/50 = 1,44 1,5 únikových pruhů, tj.825 mm. Únik po schodech nahoru, více únikových cest: u = 72*1/60 = 1,20 1,5 únikových pruhů, tj. 825 mm. Nejmenší šířka dveří na únikové cestě je 900 mm šířka dveří vyhovuje. Šířka schodišťového ramene je mm šířka schodišťového ramene vyhovuje. Šířka chodby je mm šířka chodby vyhovuje. Posouzení požárního úseku N1.02: V souladu s tab.19 ČSN je minimální požadovaná šířka únikové cesty (a = 0,950): Únik po rovině, jedna úniková cesta: u = 3*1/65 = 0,05 1,0 únikový pruh, tj. 550 mm. Nejmenší šířka dveří na únikové cestě je mm šířka dveří vyhovuje Provedení únikových cest: Úniková cesta sousedním požárním úsekem se dle ČSN čl. 9.5 považuje za nechráněnou únikovou cestu a musí mít trvale volné komunikace nebo jiné prostory, umožňující další únik na volné prostranství. Dveře, jimiž prochází úniková cesta, musí dle čl ČSN umožňovat snadný a rychlý průchod, zabraňovat zachycení oděvu apod. a svým zajištěním nesmí bránit evakuaci osob ani zásahu jednotek požární ochrany. Dveře na únikových cestách, které při běžném provozu jsou zajištěny proti vstupu nepovolaných osob, musejí být při evakuaci otevíratelné a průchodné.

10 Dveře se musí dle čl ČSN otevírat ve směru úniku, s výjimkou dveří z místností nebo funkčně ucelené skupiny místností, u kterých úniková cesta začíná a s výjimkou dveří na volné prostranství pokud jimi neprochází více než 200 evakuovaných osob. Za otevíravé ve směru úniku se považují také dveře kývavé a vodorovně posuvné (do stran) mimo únikovou cestu. Dveře, jimiž prochází úniková cesta, musí být otevíravé otáčením křídel v postranních závěsech nebo čepech, popř. vodorovně posuvné. Podlaha na obou stranách dveří, jimiž prochází úniková cesta, musí být dle čl ČSN do vzdálenosti šířky dveřního křídla na stejné výškové úrovni, s výjimkou dveří na volné prostranství, za nimiž může být podlaha (chodník atd.) snížena až o 180 mm. Dveře, jimiž prochází úniková cesta, nesmí mít prahy, s výjimkou dveří z místností nebo funkčně ucelené skupiny místností, u kterých úniková cesta začíná. Dveřní křídla započítaná do šířky únikové cesty, pokud jsou při běžném provozu zajištěna, musí mít dle čl ČSN na straně dveří ve směru úniku umístěn uzávěr, který umožňuje snadné a rychlé otevření křídla (např. pákový uzávěr s rukojetí nejvýše mm nad podlahou, otevíratelný pohybem shora dolů nebo vodorovně ve směru úniku). Podle čl ČSN se doporučuje, aby dveře v bočních stěnách únikové cesty, které se otevírají do únikové cesty, se otevíraly ve směru úniku na této cestě. Otevřené křídlo těchto dveří nesmí bránit pohybu na únikové cestě a zejména nesmí zužovat její započitatelnou průchozí šířku. Doporučuje se otevírat tyto dveře o 180, a to zejména tam, kde se po únikové cestě pohybuje větší počet osob. V souladu s čl ČSN požární uzávěry (jakož i dveře uzávěry bez požární odolnosti) vyskytující se na únikových cestách musí mít ve směru úniku osob kování, které umožní po vyhlášení poplachu (nebo po jinak vzniklém ohrožení) otevření uzávěru ručně či samočinně (bez užití jakýchkoliv nástrojů), ať již uzávěr je běžně zamčený, zablokovaný či jinak zajištěný proti vloupání apod. V případě uzamykatelných dveří musí být navrženo speciální kování tzv. panikové podle ČSN EN 179. Panikové kování podle ČSN EN 179 je navrženo u vstupních dveří do objektu z exteriéru, tzn. u dveří do zádveří (m. č. 1), do schodiště (m. č. 3), 2x dveře do chodby (m. č. 2) a do nářaďovny (m. č. 21). Schodiště na únikových cestách musí dle čl ČSN svým provedením splňovat požadavky ČSN Nejmenší šířka kosých stupňů, které jsou v započitatelné šířce únikové cesty, musí být ve vzdálenosti 300 mm od vnitřního okraje ramene alespoň 230 mm. Dle čl ČSN musí být únikové cesty dostatečně osvětleny denním nebo umělým světlem alespoň během provozní doby v objektu. Nechráněné únikové cesty musí mít elektrické osvětlení všude, kde je v objektu běžná elektroinstalace pro osvětlení. V budovách se musí zřetelně označit podle ČSN ISO 3864 směr úniku všude, kde východ na volné prostranství není přímo viditelný. Podle 10 vyhlášky č. 23/2008 Sb. úniková cesta musí být vybavena bezpečnostními značkami, tabulkami a texty s bezpečnostním sdělením za účelem a v rozsahu nezbytném pro usnadnění evakuace osob. Toto bezpečnostní značení se umísťuje

11 zejména tam, kde se mění směr úniku, kde dochází ke křížení komunikací a při jakékoli změně výškové úrovně úniku Odstupová vzdálenost Odstup od požárně otevřených ploch je stanoven pro % požárně otevřených ploch v jednotlivých podlažích, rozhodující je největší odstupová vzdálenost. Střešní plášť: Střešní plášť požárního úseku N1.02 nářaďovny se nachází nad požárním stropem a tím splňuje požadavky čl a) ČSN Na střešní plášť požárního úseku N1.01/N2 nejsou dle ČSN tab. 12 pol. 11 kladeny požadavky požární odolnosti (nachází se nad požárními úseky v II. SPB) a pv. 50 kg/m2 v souladu s ČSN čl b)1)se střecha (střešní plášť) posuzovaného objektu nepovažuje za požárně otevřenou plochu a nevyžaduje se odstupová vzdálenost. Zateplení: Konstrukce zateplení se nepovažuje za požárně otevřenou plochu obvodových stěn pokud dle ČSN čl c) množství uvolněného tepla není větší než 150 MJ/m2. Množství uvolněného tepla od zateplení je Q = 19*0,05*39 = 37,05 MJ < 150 MJ vyhovuje, fasáda s tepelnou izolací z polystyrenu tl. 50 mm se nepovažuje dle ČSN čl za požárně otevřenou plochu. Stěna ze skleněných tvárnic: Část otvorů bude zazděna skleněnými tvárnicemi. Stěna ze skleněných tvárnic je posuzována na stranu bezpečnosti jako požárně otevřená plocha. Odstupové vzdálenosti budou stanoveny podle ČSN přílohy F pro výpočtové požární zatížení pv, které se zvýší dle ČSN čl a) o hodnotu 5 kg/m2 u smíšeného konstrukčního systému. N1.01/N2 - pv [kg.m-2] = 24,2 hodnota pv zvýšena o 5 kg.m-2, čl :čl.7.2.8b) č. l hu Sp Spo po pv k2 k3 I d Pozn. [m] [m] [m2] [m2] [%] [kg.m-2] [kw.m-2] [m] Jižní fasáda 1 4,8 0, ,77 1,12 77,84 1, a 2 3,0 2, ,77 1,12 77,84 2, a 3 10,0 2, ,77 1,12 77,84 4, a Východní fasáda 4 1,8 4, ,77 1,12 77,84 1, a Severní fasáda 5 1,7 2, ,77 1,12 77,84 1, a

12 6 10,8 2, ,77 1,12 77,84 4, a 7 21,6 1, ,77 1,12 77,84 1, a 8 1,8 2, ,77 1,12 77,84 1, a N pv [kg.m-2] = 94,0 hodnota pv zvýšena o 5 kg.m-2, čl :čl.7.2.8b) č. l hu Sp Spo po pv k2 k3 I d Pozn. [m] [m] [m2] [m2] [%] [kg.m-2] [kw.m-2] [m] 1 1,7 2, ,39 0,56 154,80 2, a Odstup od objektu staré tělocvičny: Jižní a severní obvodové stěny jsou provedeny jako lehké, sendvičové s nosnou konstrukcí dřevěnou a zakryty dřevěným obkladem. V těchto stěnách jsou okenní otvory o rozměrech x mm. Štítová západní a východní stěna je zděná s povrchovou úpravou omítkou. V rámci rekonstrukce staré tělocvičny budou stávající obvodové stěny jižní a severní fasády zatepleny z vnější strany kontaktním zateplovacím systémem z polystyrenu. Štítové stěny nebudou zatepleny. V souladu s ČSN čl a) se obvodové stěny nebo její části, u které není zjištěna požární odolnost, považují za zcela požárně otevřené plochy jižní a severní stěna staré tělocvičny se považuje za zcela požárně otevřenou plochu o rozměru 12,4 x 4,0 m. Konstrukční systém staré tělocvičny v souladu s ČSN čl c)2) je uvažován hořlavý. Výpočtové požární zatížení staré tělocvičny: Dle ČSN tab. A.1 pol. 5.2a) - pn = 10 kg/m2, an = 0,8 Dle ČSN tab. 1 - ps = 10 kg/m2, as = 0,9 p = pn + ps = = 20 kg/m2 a = 0,85 (dle čl ČSN ) b = 1,0 c = 1,0 pv = 20*0,85*1,0*1,0 = 17,0 kg/m2 Odstupové vzdálenosti od staré tělocvičny: Odstupové vzdálenosti budou stanoveny podle ČSN přílohy F pro výpočtové požární zatížení pv = 17,0 kg/m2 které se zvýší dle ČSN čl a) o hodnotu 15 kg/m2 u hořlavého konstrukčního systému. Výpočet odstupových vzdáleností podle ČSN pv l hu I k2 k3 po d [kg.m-2] [m] [KW.m-2] [%] [m] ,0 12,4 4,00 90,64 0,66 0, , Stěna a okna navrhovaného objektu na západní straně se nachází v požárně nebezpečném prostoru staré tělocvičny. Část stěny a okna musí v souladu s ČSN čl b) z vnější strany vykazovat požární odolnost EI 30/DP1. Dle ČSN čl a) musí být část této stěny a okna druhu DP1 a nehořlavé povrchové úpravy (index šíření plamene is = 0 podle ČSN ) vyhovuje, stěna navrhovaného objektu je zděná bez hořlavých povrchových úprav. Okna v

13 požárně nebezpečném prostoru staré tělocvičny na západní straně budou neotvíravá a musí vykazovat požadovanou požární odolnost EI 30/DP1. Požární odolnost oken bude při kolaudaci doložena dokladem o montáži a prohlášením o shodě. Stěna staré tělocvičny na západní straně se nachází v požárně nebezpečném prostoru požárního úseku N1.02. Část stěny musí v souladu s ČSN čl b) z vnější strany vykazovat požární odolnost EI 30/DP1. Dle ČSN čl a) musí být část této stěny bez požárně otevřených ploch a druhu DP1 a nehořlavé povrchové úpravy (index šíření plamene is = 0 podle ČSN ) vyhovuje, stěna staré tělocvičny je zděná bez požárně otevřených ploch a bez hořlavých povrchových úprav. Stěna školy na východní straně se nachází v požárně nebezpečném prostoru požárního úseku N1.01/N2. Část stěny musí v souladu s ČSN čl b) z vnější strany vykazovat požární odolnost EI 30/DP1. Dle ČSN čl a) musí být část této stěny bez požárně otevřených ploch a druhu DP1 a nehořlavé povrchové úpravy (index šíření plamene is = 0 podle ČSN ) vyhovuje, stěna školy je zděná bez požárně otevřených ploch a bez hořlavých povrchových úprav. Požárně nebezpečný prostor stávající budovy základní školy na východě neohrožuje navrhovaný objekt. Požárně nebezpečný prostor od požárně otevřených ploch řešeného objektu nezasahuje na sousední pozemky. Odstupové vzdálenosti jsou považovány za vyhovující. 3. TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ A ZAŘÍZENÍ PRO PROTIPOŽÁRNÍ ZÁSAH 3.1. Požární voda Vnitřní požární voda V souladu s čl. 4.4 b) 1) ČSN lze od vnitřních odběrních míst upustit, pokud součin půdorysné plochy požárního úseku a požárního zatížení p x S nepřesahuje hodnotu Součin p x S není v žádném požárním úseku objektu překročen (viz výpočet) vnitřní odběrná místa nebudou zřizována Vnější požární voda V souladu s čl. 5 a tab. 1 ČSN je za odběrné místo navržen požární hydrant, který je ve vzdálenosti do 150 m od objektu při vzájemné vzdálenosti do 300 m, u nejnepříznivěji položeného hydrantu musí být zajištěn přetlak 0,2 MPa. Minimální světlost potrubí je podle tab. 2 pol. 2) DN 100 mm, předpokládaný odběr vody je 6 l/s při doporučené rychlosti 0,8 m/s. Na křižovatce ulic Školní a Komenského je umístěn hydrant na potrubí DN 100 mm ve vzdálenosti cca 95 m od objektu stávající stav vyhovuje Vytápění Vytápění a ohřev TUV objektu bude zajištěno z technické místnosti č. 11. Zdrojem tepla bude plynový kotel s výkonem 45 kw. Zdroj tepla musí být instalované dle ČSN a podle technické dokumentace výrobce Větrání Všechny obytné a pobytové místnosti jsou větrány okny. WC a místnosti bez oken budou

14 odvětrány větracím potrubím nad střechu a přes stěnu pomocí el. ventilátoru s časovým spínačem Elektroinstalace Nové elektroinstalace budou provedeny dle platných vyhlášek a předpisů s ohledem na druh prostředí. Musí být zabezpečeny platné výchozí revize elektroinstalací. Tuto revizi musí zpracovat osoba s platným oprávněním (revizní zpráva bude přiložena ke kolaudaci). Proti atmosférické elektřině musí být objekt chráněn hromosvodem dle ČSN-EN Ovládání elektroinstalace: Objekt bude mít jediný vypínač, popř. jistič elektroinstalace pro celý objekt. Tento vypínač musí být v hlavním rozvaděči. Vypnutím hlavního vypínače elektrické energie dojde k přerušení dodávky elektrické energie do všech zařízení. Tento vypínač (jistič) bude označen bezpečnostní tabulkou TOTAL STOP Příjezdy, přístupy, nástupní plochy a zásahové cesty Přístupové komunikace: K objektům dle ČSN čl c) musí vést přístupová komunikace umožňující příjezd požárních vozidel alespoň do vzdálenosti 20 m od vchodů do objektu. Za přístupovou komunikaci se dle ČSN čl považuje nejméně jednopruhová silniční komunikace se šířkou vozovky nejméně 3,0 m vyhovuje, kolem objektu vede jednopruhová zpevněná přístupová komunikace (ul. Komenského) šířky 3,0 m, k objektu vede jednopruhová neprůjezdná zpevněná komunikace šířky 3,0 m a délky 10 m (délka je menší než 50 m) končící cca 8 m od vchodu do objektu, napojená kolmo na ul. Komenského Nástupní plochy: Nástupní plochy se dle ČSN čl b) nezřizují (objekt má h < 12 m) Zásahové cesty: Zásahové cesty dle ČSN čl a)b)c), čl a nejsou požadovány Požárně bezpečnostní zařízení Dle vyhlášky č. 23/2008 Sb. a dle ČSN nejsou kladeny požadavky na instalaci požárně bezpečnostních zařízení Přenosné hasicí přístroje Dle vyhl. č. 23/2008, ČSN musí být v budově instalovány přenosné hasicí přístroje v těchto množstvích a druzích: N1.01/N2 nr = 2,9, nhj = 6x2,9 = 17,4 HJ 3 ks 21A (3x 6 HJ, práškový) N1.02 nr = 1,0, nhj = 6x1 = 6 HJ 1 ks 21A (6 HJ, práškový) Celkem PHP v objektu 4 ks 21A

15 Hasící přístroje se v požárním úseku umísťují na trvale přístupném a dobře viditelném místě, podle pokynů výrobce a v přiměřené výšce v závislosti od hmotnosti hasícího přístroje (rukojeť max. 1,5 m nad podlahou). Umístění hasících přístrojů nesmí bránit evakuaci z objektu ohroženého požárem nebo ji jinak ztěžovat. Taktéž není vhodné umísťovat hasící přístroje v tmavých a úzkých prostorech. Hasící přístroje se nesmí vystavit sálavému teplu ani přímému slunečnímu záření, které by mohlo způsobit zvýšení tepla nad povolenou teplotu uvedenou výrobcem. Doporučuje se umístit přenosné hasicí přístroje u vchodů, na únikových cestách, v blízkosti pravděpodobného vzniku požáru. 4. VÝSTRAŽNÉ A BEZPEČNOSTNÍ ZNAČKY V objektu budou označeny všechny hlavní uzávěry energií a přístupy k nim, elektrorozvaděče, hlavní uzávěr vody a plynu. Na elektrorozvaděčích bude upozornění Nehas vodou ani pěnovými hasicími přístroji. Dle ČSN čl se musí v objektech zřetelně označit podle ČSN ISO 3864 směr úniku všude, kde východ na volné prostranství není přímo viditelný. Únikové cesty musí být vybaveny bezpečnostními značkami zejména v místech, kde se mění směr úniku, nebo kde dochází ke křížení komunikací. Přenosné hasicí přístroje budou označeny bezpečnostními značkami a tabulkami podle ČSN ISO ZÁVĚR Projekt je zpracován v souladu s vyhláškou MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb a v souladu s normami platnými v době zahájení projekčních prací. 6. VÝPOČTY Řešení požární bezpečnosti podle ČSN , květen 2009 npn = 2 npp = 0 np = POŽÁRNÍ ÚSEK: N1.01/N2 - sociální zařízení tělocvičny Požární výška h [m] = 3,30 Výšková poloha hp [m] = 3,30 Konstrukční systém : Smíšený (DP1 a DP2/DP3, čl b1/b2) Umístění požárního úseku: nadzemní podlaží Počet podlaží úseku z = 2 Nejníže umístěné podlaží = 1 Nejvýše umístěné podlaží = 2 Počet užitných podlaží = 2

16 Parametry místností v požárním úseku: č.m. č.p. Účel S pn an ps [m2] [kg.m-2] [kg.m-2] zádveří 4,4 5,0 0,80 2, chodba 97,5 5,0 0,80 5, schodiště 13,0 5,0 0,80 2, spojovací chodba 16,8 5,0 0,80 10, WC 2,6 5,0 0,70 2, úklid 1,3 5,0 0,70 2, sklad 11,2 75,0 1,00 5, WC 1,7 5,0 0,70 2, sklad 18,5 75,0 1,00 5, technická místnost 10,8 15,0 1,10 5, šatna 29,9 40,0 1,00 5, umývárna 6,5 5,0 0,70 2, WC 9,0 5,0 0,70 2, kabinet 6,7 50,0 1,10 5, WC invalidi 5,1 5,0 0,70 5, úklid 2,0 5,0 0,70 2, WC 1,7 5,0 0,70 2, umývárna 6,5 5,0 0,70 2, šatna 29,9 40,0 1,00 5, zádveří 2NP 13,0 5,0 0,80 2, půdní prostor 2NP 97,5 5,0 0,80 3, POŽÁRNÍ RIZIKO S [m2] = 385,56 So [m2] = 64,13 ho [m] = 1,38 hs [m] = 2,91 Sm [m2] = 97,50 p [kg.m-2] = 21,12 an = 0,962 a = 0,950 b = 0,955 c = 1,000 pv [kg.m-2] = p.a.b.c = 19,15 Stupeň požární bezpečnosti (čl. 7.2) = II. Velikost požárního úseku (čl. 7.3) Největší dovolená délka požárního úseku [m] = 53,02 Největší dovolená šířka požárního úseku [m] = 36,51 Mezní půdorysná plocha požárního úseku [m2] = 1935,97 Největší počet užitných podlaží z = 7 Zásobování vodou pro hašení podle ČSN , červen S [m2] = 385,6 p [kg.m-2] = 21,1 Součin p.s = 8141,1 ( p.s < 9000 kg podle čl. 4.4 b)1) lze od vnitřních odběrních míst upustit) Přenosné hasicí přístroje (čl. 12.8) Počet přenosných hasicích přístrojů nr = 2,9 POŽÁRNÍ ÚSEK: N nářaďovna Požární výška h [m] = 3,30

17 Výšková poloha hp [m] = 0,00 Konstrukční systém : Smíšený (DP1 a DP2/DP3, čl b1/b2) Umístění požárního úseku: nadzemní podlaží Počet podlaží úseku z = 1 Nejníže umístěné podlaží = 1 Nejvýše umístěné podlaží = 1 Počet užitných podlaží = 1 Parametry místností v požárním úseku: č.m. č.p. Účel S pn an ps [m2] [kg.m-2] [kg.m-2] nářaďovna 32,9 100,0 0,90 7, POŽÁRNÍ RIZIKO S [m2] = 32,90 So [m2] = 3,48 ho [m] = 2,05 hs [m] = 3,00 Sm [m2] = 32,90 p [kg.m-2] = 107,00 an = 0,900 a = 0,900 b = 0,924 c = 1,000 pv [kg.m-2] = p.a.b.c = 88,96 Stupeň požární bezpečnosti (čl. 7.2) = III. Velikost požárního úseku (čl. 7.3) Největší dovolená délka požárního úseku [m] = 56,00 Největší dovolená šířka požárního úseku [m] = 38,00 Mezní půdorysná plocha požárního úseku [m2] = 2128,00 Největší počet užitných podlaží z = 2 Zásobování vodou pro hašení, podle ČSN , říjen Součin p.s = 3520,3 kg ( p.s < 9000 kg podle čl. 4.4 b)1) lze od vnitřních odběrních míst upustit) Od vnitřních odběrních míst lze upustit v souladu s čl. 4.4 b) Přenosné hasicí přístroje (čl. 12.8) Počet přenosných hasicích přístrojů nr = 1, Export: NX802PRO v , (c) Radim Bochňák,

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Stavební úpravy domu Kněžská 24, České Budějovice. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Stupeň projektové dokumentace : stavební povolení Vypracoval : Radek Příhoda U Hada 8 370

Více

SO 02 - obchodní galerie Písek - jih.

SO 02 - obchodní galerie Písek - jih. -1- Akce: Obchodní galerie Písek, SO 02 - obchodní galerie Písek - jih. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Stupeň projektové dokumentace : územní rozhodnutí Vypracoval : Radek Příhoda U

Více

č. 17 (patologie) v areálu Nemocnice Prachatice na mateřskou školku a ubytování zaměstnanců. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ -1-

č. 17 (patologie) v areálu Nemocnice Prachatice na mateřskou školku a ubytování zaměstnanců. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ -1- -1- Akce: Stavební úpravy a změna užívání stávajícího objektu č. 17 (patologie) v areálu Nemocnice Prachatice na mateřskou školku a ubytování zaměstnanců. D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Vypracoval :

Více

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. PODKLADY... 2 3. STRUČNÝ POPIS OBJEKTU... 3 3.1 Předmět... 3 3.2 Základní údaje... 3 4. ROZDĚLENÍ DO POŽÁRNÍCH ÚSEKŮ... 3 5. POŽÁRNÍ RIZIKO... 3 6. STAVEBNÍ KONSTRUKCE...

Více

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1-

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1- -1- Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Vypracoval : Radek Příhoda Luční 9 370 01 České Budějovice telefon : 381 300 345 608 729 533 České Budějovice,

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby tel. 382 224 333 e-mail:servis@cuka.cz Václavská 1, 397 01 Písek IČO 438 11 108 www.cuka.cz Požárně bezpečnostní řešení stavby 1. Seznam použitých podkladů pro zpracování str. 2 2. Charakteristika obytného

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ZPRACOVAL : PROJEKTANT : Ing. Iveta Charousková, Počerny 124, 360 17 Karlovy Vary osvědčení o autorizaci v oboru požární bezpečnost staveb č. 8488 Projektová kancelář

Více

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení Akce: Investor: Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst Obec Stratov Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem Místo stavby: Stratov Pozemek č.: 1/1 Projektant: Stupeň PD Ing. arch. Vladimír Kapička projekt pro stavební

Více

Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele

Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele KOPÁČKOVÁ PROJEKCE POŽÁRNÍ OCHRANY KRČÍNOVA 884 280 00 KOLÍN II Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele STAVBA SPOLKOVÝ DŮM STAVEBNÍK OBEC BÝCHORY, BÝCHORY 57, 280 02 KOLÍN OBJEDNATEL

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Zodpovědný projektant: Ing. Hana Petrmichlová Kyjevská 112, 326 00 Plzeň tel.: 602 811 810, e-mail: h.petrmichlova@gmail.com ČKAIT 0202259 Název stavby: Číslo zakázky: 2018-128

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

A. ÚVOD B. POPIS OBJEKTU. A.1 Všeobecně. A.2 Podklady

A. ÚVOD B. POPIS OBJEKTU. A.1 Všeobecně. A.2 Podklady A. ÚVOD A.1 Všeobecně Předmětem této zprávy pro sloučené územní a stavební řízení je návrh požárně bezpečnostního řešení nástavby archivu se zázemím na stávajícím objektu garáží v úrovni 2.NP, který je

Více

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í. p. č. 1815/5, k. ú. České Budějovice Akce: Stavební úpravy stávající výrobní haly na

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í. p. č. 1815/5, k. ú. České Budějovice Akce: Stavební úpravy stávající výrobní haly na -1- D 2.3 P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Akce: Stavební úpravy stávající výrobní haly na p. č. 1815/5, k. ú. České Budějovice 4. Vypracoval : Radek Příhoda U Hada 8 370 05 České Budějovice

Více

-1- Akce: Stavební úpravy výrobních hal na p. č. 724/51, 724/55 a. 724/6, k. ú. Č. Budějovice 6 - SO 02 - zvýšení světlosti

-1- Akce: Stavební úpravy výrobních hal na p. č. 724/51, 724/55 a. 724/6, k. ú. Č. Budějovice 6 - SO 02 - zvýšení světlosti -1- Akce: Stavební úpravy výrobních hal na p. č. 724/51, 724/55 a 724/6, k. ú. Č. Budějovice 6 - SO 02 - zvýšení světlosti části výrobní haly na p. č. 724/6. D.2.3 P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í

Více

F POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

F POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Dr. Martínka 32 Registrační číslo ČKAIT: 1102848 700 30 Ostrava www.vaculikova.cz IČ: 63051940 Tel.: 603 420 581 DIČ: CZ7554175244 E-mail: mirkavaculikova@email.cz PROJEKTOVAL: ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ,

Více

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Objekt: Novostavba rodinného domu ALICE 4.01 Vypracoval: Ing. Radek Dědina, autorizovaný inženýr Alice 4.01 D.1.3.01 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ - 1 z 5 OBSAH: Požárně

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany 1 Technická zpráva požární ochrany Akce: Stavební úpravy domu č.p. 2641 2642, Kutnohorská ul., Česká Lípa zateplení obvodového pláště štítů. Investor: Okresní stavební bytové družstvo, Barvířská ul. 738,

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY 1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Akce: Zateplení půdních skladových prostor Choceňského zámku - Orlické muzeum Místo stavby: parc.č. 386, k.ú.choceň Investor: Město Choceň, Jungmannova č.p. 301 565

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ - 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: novostavba objektu rodinného domu a garáže Adresa: parc. č. 114/1, 115/1, 116/1, Babice nad Svitavou Zpracovatel: A.D.U. atelier

Více

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009 ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA ÚMČ P20 Horní Počernice ING.M.SCHMIDT OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 Požárně bezpečnostní řešení ING.ARCH. J.DANDA 06/2009

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ ASIST KOLIN Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVA MATEŘSKÉ ŠKOLY PŘÍSTAVBA OBJEKTU Místo : Kolín, Kmochova 335 Investor : Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín 1 POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva požární ochrany Název a místo stavby :, Obec Habrovany, parc.č. 110/2, 109/2, 110/3, 108/1 Investor : Obec Habrovany, Habrovany 13, 683 01 Rousínov Datum :

Více

Název projektu : Stavební úpravy skladu na kanceláře na st.p.č.2862 v k.ú.klatovy

Název projektu : Stavební úpravy skladu na kanceláře na st.p.č.2862 v k.ú.klatovy Projektové řešení Požární bezpečnost stavby v rozsahu části F.1.3. PD F 1.3.1. technická zpráva Název projektu : Stavební úpravy skladu na kanceláře na st.p.č.2862 v k.ú.klatovy Investor : Plzeňský kraj,

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby je zpracováno podle vyhlášky 246/2001 Sb. 41 2)

Požárně bezpečnostní řešení stavby je zpracováno podle vyhlášky 246/2001 Sb. 41 2) D 1.3.1 Požárně bezpečnostní řešení požární zpráva Předmětem projektové dokumentace je projekt pro stavební řízení a provedení stavby na akci Stavební úpravy a zateplení objektu č.p. 93, Lipí u Náchoda,

Více

Požárně bezpečnostní řešení ( Typové )

Požárně bezpečnostní řešení ( Typové ) Požárně bezpečnostní řešení ( Typové ) Rodinný dům RD /38,45 BP s garáží Zpracoval: 1. Identifikační údaje a zadání Název stavby : Rodinný dům RD Rýmařov s garáží Místo stavby : Dle smlouvy o dílo Investor

Více

D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby. Stavební úpravy obecního úřadu

D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby. Stavební úpravy obecního úřadu D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby Místo stavby Librantice, č.p. 80 Pozemek st.p.č. 14 Katastrální území Librantice Investor Obec Librantice č.p. 80 Librantice 503 46 IČO: 45978140 Stavba : Stavební

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení AKCE Půdní vestavba klubovny Fugnerova 366, Kolín STAVEBNÍK Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín I STUPEŇ PD Dokumentace pro stavební povolení DATUM Prosinec 2014 VYPRACOVALA

Více

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Objekt: Novostavba rodinného domu FRANTIŠKA 2.01 Vypracoval: Ing. Radek Dědina, autorizovaný inženýr Františka 2.01 D.1.3.01 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ - 1 z 5 OBSAH:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY. Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY. Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly Pavlovský projektování požární bezpečnosti staveb POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Akce : Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly Místo: k. ú. Tábor, parc.č. 1798/1, 1798/8, 1798/9, 1798/10,

Více

"DOKUMENTACE JE DUŠEVNÍM MAJETKEM FIRMY HUTNÍ PROJEKT Frýdek -Místek a.s. A NESMÍ BÝT POUŽITA BEZ JEJÍHO VĚDOMÍ."

DOKUMENTACE JE DUŠEVNÍM MAJETKEM FIRMY HUTNÍ PROJEKT Frýdek -Místek a.s. A NESMÍ BÝT POUŽITA BEZ JEJÍHO VĚDOMÍ. "DOKUMENTACE JE DUŠEVNÍM MAJETKEM FIRMY HUTNÍ PROJEKT Frýdek -Místek a.s. A NESMÍ BÝT POUŽITA BEZ JEJÍHO VĚDOMÍ." OZN. ZMĚNA DATUM PROVEDL KONTROLA VYPRACOVAL PROJEKTANT SCHVÁLIL ING. ZDEŇKA ZHOŘOVÁ ING.

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Název akce: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OBEC MOŠNOV Místo stavby: Mošnov, parc.č.227/3,1190, st.80, k.ú.mošnov Investor: OBEC MOŠNOV, č.p.175, Mošnov, psč. 742 51, IČ: 00600792 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ TITULNÍ LIST 1 OBSAH : Identifikační údaje... 3 Základní údaje... 3 Úvod... 3 Popis stavby rozsah stavebních úprav... 3 Podklady pro zpracování... 4 Právní

Více

Název projektu : ZŠ Bratří Jandusů, nám. Bří Jandusů 2/38, Praha 22 stavební úpravy objektu

Název projektu : ZŠ Bratří Jandusů, nám. Bří Jandusů 2/38, Praha 22 stavební úpravy objektu Projektové řešení Požární bezpečnost stavby v rozsahu části D.1.3. PD D 1.3.1. technická zpráva Název projektu : ZŠ Bratří Jandusů, nám. Bří Jandusů 2/38, 104 00 Praha 22 stavební úpravy objektu Investor

Více

Požárně otevřený prostor, odstupové vzdálenosti Václav Kupilík

Požárně otevřený prostor, odstupové vzdálenosti Václav Kupilík Požárně otevřený prostor, odstupové vzdálenosti Václav Kupilík 1. Požárně bezpečnostní řešení a) Rozdělení objektu do požárních úseků a stanovení stupně požární bezpečnosti, b) Porovnání normových a navrhovaných

Více

věznice, Goethova 1, České Budějovice. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Nástavba administrativní budovy vazební

věznice, Goethova 1, České Budějovice. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Nástavba administrativní budovy vazební -1- Akce: Nástavba administrativní budovy vazební věznice, Goethova 1, České Budějovice. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Stupeň projektové dokumentace : stavební povolení Vypracoval :

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ZPRACOVAL : Ing. Iveta Charousková, Počerny 124, 360 17 Karlovy Vary osvědčení o autorizaci v oboru požární bezpečnost staveb č. 8488 INVESTOR : G-PROJEKT, Roman

Více

a)seznam použitých podkladů

a)seznam použitých podkladů AKCE : Novostavba rodinného domu Jesenice u Prahy p.p.č. 246/169, k.ú. Zdiměřice MÍSTO : Jesenice u Prahy,p.p.č. 246/169, k.ú. ZDIMĚŘICE INVESTOR : Kopecký Bohumil, Květnového vítězství 945/82a, Praha

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVBY

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVBY POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVBY Akce: stavební úpravy objektu Richterova dvora čp. 74, 2974 Místo: Stupeň projektu: Stavebník: Česká Lípa ke stavebnímu povolení Město Česká Lípa TGM čp. 1 Česká Lípa Zhotovitel:

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby Požárně bezpečnostní řešení stavby STUPEŇ PD: NÁZEV PROJEKTU: MÍSTO: INVESTOR: Stavební úpravy mateřské školy, Brno Brněnské Ivanovice ( MŠ U Lípy Svobody 3, Brno) U Lípy Svobody 3, Brno 620 00, katastrální

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY 1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY INVESTOR: Obec Brťov - Jeneč STAVEBNÍ AKCE: Hasičská zbrojnice stavební úpravy, přístavba, nástavba k.ú. Brťov u Černé Hory p.č. 182, 183 ZPRACOVATEL PBŘS: Milan Švancara,

Více

2x BJ 4 PB VB Velký Karlov parc.č. 256 k.ú. Velký Karlov

2x BJ 4 PB VB Velký Karlov parc.č. 256 k.ú. Velký Karlov Zak.č. 001/15 Obec Velký Karlov Velký Karlov č.p. 68 2x BJ 4 PB VB Velký Karlov parc.č. 256 k.ú. Velký Karlov SO1 Etapa 1 Byty A, B, C, D SO2 Etapa 2 Byty E, F, G, H Část D 1.3 Požárně - bezpečnostní řešení

Více

POŢÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŢÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ AKCE: Stavební úpravy skladové haly na p.č. st. 270 a přístavba přístřešku na části p.č. 1070/2, k.ú. Poučník STAVEBNÍK: KERVAL, a.s., Karlštejn 261, okres Beroun KONTROLOVAL: ING. ARCH. VLADIMÍR SMEJKAL

Více

P B S. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB projekty - zprávy - posudky

P B S. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB projekty - zprávy - posudky P B S POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB projekty - zprávy - posudky Vladimír Fučík Harantova 462, Písek 397 01 IČO 43810446 telefon: 382214339 * 604442606 e-mail: pbs.pi@quick.cz F 1.3 - POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

Více

ZATEPLENÍ DOMU Hrdlovská č.651 Osek Okres Teplice

ZATEPLENÍ DOMU Hrdlovská č.651 Osek Okres Teplice PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍHO POVOLENÍ ZATEPLENÍ DOMU Hrdlovská č.651 Osek Okres Teplice Město Osek Zahradní č. 246Radniční 1 417 05 Osek Požárně bezpečnostní řešení 04/2010 Ing.Zábojník... Počet

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení 1. Úvod Projektová dokumentace řeší úpravy v prostorách stávajícího objektu laboratoří archeologie a antropologie v Plzni, ul. Sedláčkova 36, 38, 40, Veleslavínova 27, 29. Stávající objekt je využíván

Více

REKONSTRUKCE A OPRAVA OBJEKTU NOVÉHO MUZEA V ÚSTÍ NAD LABEM. Masarykova č.3 Ústí nad Labem. Požárně bezpečnostní řešení Výpočtová část

REKONSTRUKCE A OPRAVA OBJEKTU NOVÉHO MUZEA V ÚSTÍ NAD LABEM. Masarykova č.3 Ústí nad Labem. Požárně bezpečnostní řešení Výpočtová část PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE REKONSTRUKCE A OPRAVA OBJEKTU NOVÉHO MUZEA V ÚSTÍ NAD LABEM Masarykova č.3 Ústí nad Labem Město Ústí nad Labem Požárně bezpečnostní řešení Výpočtová část Měsíc/rok 11 / 2001 Zpracoval

Více

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 STAVBA: e-mail: http: jtronicek@iol.cz www.uni-tron.eu osvědčení ČKAIT č. 3915

Více

Únikové cesty a východy

Únikové cesty a východy 5.17.13.11. Únikové cesty a východy http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracoviste/unikove-cestya-vychody Nařízení vlády č. 101/2005 o podrobnějších požadavcích na pracoviště a pracovní prostředí

Více

213/1, 213/4, 213/5 a 213/6, k. ú. Lázně Toušeň.

213/1, 213/4, 213/5 a 213/6, k. ú. Lázně Toušeň. -1- Akce : Hala pro úpravu plochého skla, p. č. 505, 506, 213/1, 213/4, 213/5 a 213/6, k. ú. Lázně Toušeň. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Stupeň projektové dokumentace : stavební povolení Vypracoval : Radek

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY PODKROVÍ A PŮDNÍ VESTAVBA. Praha 7 - Holešovice, Tusarova 1235/32

STAVEBNÍ ÚPRAVY PODKROVÍ A PŮDNÍ VESTAVBA. Praha 7 - Holešovice, Tusarova 1235/32 STAVEBNÍ ÚPRAVY PODKROVÍ A PŮDNÍ VESTAVBA Praha 7 - Holešovice, Tusarova 1235/32 D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Praha, srpen 2014 Vypracovala : Košťálová Jaroslava tel. 274 819 215 1 1. Úvod V rámci

Více

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE FARMTEC a.s., oblastní ředitelství Strakonice Nebřehovická 522, 386 01 Strakonice, tel. 381 491 351, strakonice@farmtec.cz Stavba přístřešku pro telata ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE k. ú. Buzice, p. p. č. 733/2

Více

b e z p e č n o s t n í

b e z p e č n o s t n í P o ž á r n ě b e z p e č n o s t n í ř e š e n í s t a v b y Akce : Stavební úpravy objektu č.p.181 na pozemku p.č. st.92/8, k.ú. Borovany Stupeň : Dokumentace pro stavební povolení Investor : Město Borovany

Více

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Akce : REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Vypracovala : Ing. Martina Doubková V údolí 16 165 00 Praha 6 IČO 12614 793 tel. +420 220 923060, mobil.tel. +420 777 017 246 martina.doubkova@email.cz

Více

POŽÁRNÍ OCHRANA ENGINEERS CZ

POŽÁRNÍ OCHRANA ENGINEERS CZ POŽÁRNÍ OCHRANA Projekční ateliér: ENGINEERS CZ s.r.o. IČO: 24127663 Projektant : Ing. Novák IČO: 14711770 Tel.: +420 252 546 463 info@engineers cz.cz Razítko: Kr.Úřad: Hlavní město Praha Místní Úřad:

Více

8 ODSTUPOVÉ VZDÁLENOSTI A POVRCHOVÉ ÚPRAVY STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ

8 ODSTUPOVÉ VZDÁLENOSTI A POVRCHOVÉ ÚPRAVY STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ 8 ODSTUPOVÉ VZDÁLENOSTI A POVRCHOVÉ ÚPRAVY STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ Nutnou podmínkou k zamezení přenosu požáru vně hořícího objektu je vymezení minimálních odstupových vzdáleností mezi objekty. Kolem hořícího

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY PAVILONU MŠ POD HORKOU, CHLUMEC Muchova č.223 Chlumec Okres Ústí nad Labem

STAVEBNÍ ÚPRAVY PAVILONU MŠ POD HORKOU, CHLUMEC Muchova č.223 Chlumec Okres Ústí nad Labem PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE STAVEBNÍ ÚPRAVY PAVILONU MŠ POD HORKOU, CHLUMEC Muchova č.223 Chlumec Okres Ústí nad Labem Město Chlumec Krušnohorská 39 403 39 Chlumec Požárně bezpečnostní řešení 08/2016 Ing.Zábojník...

Více

Národní třída 16, Praha 1. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Stavební úpravy objektu České advokátní komory,

Národní třída 16, Praha 1. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Stavební úpravy objektu České advokátní komory, -1- Akce: Stavební úpravy objektu České advokátní komory, Národní třída 16, Praha 1. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Stupeň projektové dokumentace : stavební povolení Vypracoval : Radek

Více

Řešení požární bezpečnosti

Řešení požární bezpečnosti Požárně bezpečnostní řešení V rámci předkládané dokumentace je navržena úprava stávajícího nevyužívaného prostoru půdy (pro využití jako kancelářské prostory (kabinety vyučujících). Do předmětného prostoru

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Požárně bezpečnostní řešení Novostavba rodinného domu s garáží Zpracoval Ing. Petr Ziegler Autorizovaný inženýr: Ing. Zdeněk Chromý Ing. David Ondra 1. Identifikační údaje a zadání Název stavby : Místo

Více

29/03/2014 REI 30 DP1. Požadovaná PO Skutečná PO. KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence

29/03/2014 REI 30 DP1. Požadovaná PO Skutečná PO. KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence České vysoké učení technické v Praze F A K U L T A S T A V E B N Í Katedra konstrukcí pozemních staveb KP5C / KP7A Požární bezpečnost staveb PPRE Požární prevence Cvičení č. 3 Stavební konstrukce a požární

Více

B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany

B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany Požárně bezpečností řešení pro vydání územního rozhodnutí dle vyhlášky č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů B. 2.8 Posouzení technických podmínek požární ochrany a) Koncepce

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ DLE 41 ODST. 2 VYHL. 246/2001 SB. ZÁKLADNÍ ÚDAJE NÁZEV STAVBY: Novostavba rodinného domu MÍSTO STAVBY: Okrouhlá, parc. č. 96/82 k.ú. Okrouhlá INVESTOR: Jaromír Bekr Rumunská

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Rekonstrukce, Gymnázium Dr. Karla Polesného Znojmo p. č. 1591, SO č. p. 945, k. ú. Znojmo-město Vypracoval: Ing. Bořivoj Kropáček, Vrbovec 99 +420 774 90 90 91 Zodpovědný projektant:

Více

Domov pro seniory Sokolnice, příspěvková organizace Zámecká 57, Sokolnice. Datum: Zakázka: Stupeň Vypracoval: Spolupráce Autorizace:

Domov pro seniory Sokolnice, příspěvková organizace Zámecká 57, Sokolnice. Datum: Zakázka: Stupeň Vypracoval: Spolupráce Autorizace: POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Název akce: Sklad hospodářského vybavení Místo: Investor: Zámecká 57, 66452 Sokolnice Domov pro seniory Sokolnice, příspěvková organizace Zámecká 57, 66452 Sokolnice Datum:

Více

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y Akce: Rekonstrukce VZDUCHOTECHNIKY v kuchyni ZŠ Chvaletická Místo stavby: Praha 9 Lehovec, Chvaletická čp. 918 Investor: MČ Praha 14, Úřad městské části, odbor školství, Bratří Venclíků 1073 Zpracovatel

Více

Akce: Stavební úpravy rodinného domu Adresa: Fügnerova 1764, Dobřichovice Zpracovatel: A.D.U. atelier s. r. o. Ing. arch. Květuše Berková, ČKA 3817

Akce: Stavební úpravy rodinného domu Adresa: Fügnerova 1764, Dobřichovice Zpracovatel: A.D.U. atelier s. r. o. Ing. arch. Květuše Berková, ČKA 3817 - 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Stavební úpravy rodinného domu Adresa: Fügnerova 1764, Dobřichovice Zpracovatel: A.D.U. atelier s. r. o. Ing. arch. Květuše Berková,

Více

Bakalářská práce - Požární bezpečnost staveb. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB (PBS) Sylabus 2

Bakalářská práce - Požární bezpečnost staveb. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB (PBS) Sylabus 2 POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB (PBS) Sylabus 2 Požární výška objektu h : - je to výška od čisté podlahy 1.NP k čisté podlaze posledního užitného NP, popř. PP (užitné NP není pochozí střecha ani strojovna výtahu

Více

Zateplení severního štítu budovy C v areálu sídla ÚP Brno

Zateplení severního štítu budovy C v areálu sídla ÚP Brno ING. JITKA NERUDOVÁ IČ: 47955660 Projektová činnost ve výstavbě Dykova 16, Brno Židenice, 636 00 Požární bezpečnost staveb Kancelář: 612 00 Brno Královo Pole, Křižíkova 70, VÚCHZ, budova laboratoří, 1.

Více

H POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

H POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY H POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Akce : Stavební úpravy č.p.1 budovy MěÚ v Dolním Bousově změna užívání před dokončením Místo : Dolní Bousov Projektant : Ing. Petr Šturma Datum : 10/2014 Ing. Petr

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby servis@cuka.cz tel.: 382 224 333 gsm: 602 433 918 Václavská 1, 397 01 Písek IČO 438 11 108 www.cuka.cz Požárně bezpečnostní řešení stavby Stupeň: Technická zpráva pro stavební řízení Datum: únor 2018 Vypracoval:

Více

"UKÁZKA PROGRAMU" BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

UKÁZKA PROGRAMU BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Ukázkový příklad Projektant ing. Weisbrod Petr Stavba: Zakázka: Free RW Soft v.o.s. Investor: Stupeň: Místo: Zpracoval: Vytištěno 28.3.2014 v 1:54 str. 1 z 10 Obsah Požární riziko

Více

F.2. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.2. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. TOMÁŠ VYMĚTAL VYPRACOVAL: ING. MILAN STRACHOŇ INVESTOR: MÍSTO: RADIM MARADA, ZLATÁ HORA 1335, 684 01 SLAVKOV U BRNA ING. EVA MARADOVÁ, HUSOVA 54, 684 01 SLAVKOV U BRNA SLAVKOV

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Ing. Jiří Mečíř - Protipožární servis, Radčická 373, Liberec 14, tel. 485122181 IČO 11437456 DIČ CZ500504008 Požárně bezpečnostní řešení Akce: Přestavba hasičské zbrojnice SDH Krásná Studánka Místo: p.p.č.

Více

Stavební a interiérové úpravy v objektu KŘP ČR

Stavební a interiérové úpravy v objektu KŘP ČR Tel.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS e-mail: jtronicek@iol.cz 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 http: www.uni-tron.eu STAVBA: osvědčení ČKAIT č. 3915 galerie

Více

Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva

Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva OBSAH : 1 VSTUPNÍ ÚDAJE... 3 2 STANOVENÍ POŽÁRNÍHO RIZIKA A STUPNĚ POŽÁRNÍ BEZPEČNOSTI... 4 3 POSOUZENÍ POŽÁRNÍ ODOLNOSTI STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ... 4 4 ZHODNOCENÍ

Více

Požárně bezpečnostní řešení Sběrný dvůr

Požárně bezpečnostní řešení Sběrný dvůr Identifikační údaje Investor: Název akce: Město Krásná Hora nad Vltavou Krásná Hora nad Vltavou č.p. 90 262 56 Místo stavby: Parcelní číslo: 197/2, 197/4, 261/18, 261/44, 261/57, 261/6 Katastrální území:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ OBJEKTU

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ OBJEKTU POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ OBJEKTU TECHNICKÁ ZPRÁVA stavební povolení AKCE : Školící středisko č.p. 44, p.č. 51 Čechy INVESTOR: PLASTICO spol. s r.o., č.p. 46, 75115 Domaželice VYPRACOVAL: Jaroslava Pakostová,

Více

NOVOSTAVBA TRIBUNY UL. NOVOMĚSTSKÁ, CHRUDIM

NOVOSTAVBA TRIBUNY UL. NOVOMĚSTSKÁ, CHRUDIM INVESTOR: PROJEKT Vypracoval : Ing. Jaroslav Habán IČO : 18121578 Studentská 1133, 591 01 Žďár nad Sázavou, Tel: 566 651 191, Mobil: 603 546 997, e-mail: JaHaZr@centrum.cz MĚSTO CHRUDIM, RESSELOVO NÁM.

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY - Broumov - POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Obsah: Název akce: Místo stavby: Stupeň PD: Investor: Projektant PBŘ: Zpráva o požární bezpečnosti stavby Výkresová část Sportovní hala Broumov zlepšení tepelně

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení - 1 - ing. Petr H A V L Í Č E K Na Bílkách 858 aut. ing. v oboru pozemní stavby 273 06 Libušín a požární bezpečnost staveb IČ: 619 19 624 tel. 737 262 143 e-mail: havlicek.pbs@seznam.cz Požárně bezpečnostní

Více

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY NOVOSTAVBA OBJEKTU MATEŘSKÉ ŠKOLY VE VINOŘI. Stupeň. Dokumentace pro provedení stavby

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY NOVOSTAVBA OBJEKTU MATEŘSKÉ ŠKOLY VE VINOŘI. Stupeň. Dokumentace pro provedení stavby D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY NOVOSTAVBA OBJEKTU MATEŘSKÉ ŠKOLY VE VINOŘI Stupeň Dokumentace pro provedení stavby Adresa stavby ul. Mikulovská a Ronovská Praha 9 Vinoř č. parcely 1093/1, 1093/2,

Více

d.1.3 d.1.3 požárně bezpečnostní řešení d.1.3.1 technická zpráva OIP Ostrava rekonstrukce budov ul. Na Šibeníku úprava projektu místo:

d.1.3 d.1.3 požárně bezpečnostní řešení d.1.3.1 technická zpráva OIP Ostrava rekonstrukce budov ul. Na Šibeníku úprava projektu místo: Ing. Adam Thomitzek požární bezpečnost staveb číslo zakázky: 13-108-AT Školní 567, Kobeřice 747 27 počet stran: 13 tel: 603 774 556, e-mail: athom@seznam.cz datum: listopad 2013 stavba: místo: stavebník:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ

BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ Položka Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 2 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, email: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.1 BUDOVY

Více

Prefabrikovaný technologický domek TEGA produkt závodu Doubí 21 - Třebeň, Skalná Datum: 06/2015 Stupeň: Požárně bezpečnostní řešení 8 A4 DSP

Prefabrikovaný technologický domek TEGA produkt závodu Doubí 21 - Třebeň, Skalná Datum: 06/2015 Stupeň: Požárně bezpečnostní řešení 8 A4 DSP Marian Bokr POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB Luční 264, 353 01, DRMOUL, TEL. 354 671 195, 775 245 763 e-mail: marianbokr@gmail.com Podpis: Razítko: Stavební úřad: Objednatel GLASIERT, s.r.o. Cukrovarská 34/41,

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ČSN 730802 nevýrobní provozy ČSN 730834 změna staveb skupiny I VYPRACOVAL: KONTROLOVAL: Klicperova 1541 539 01 Hlinsko Ing. Jiří Sokol Milan Netolický www.sonetbuilding.cz

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Akce : a přístavba osobního výtahu MěÚ Rudná Investor : Město Rudná Požárně bezpečnostní řešení Praha, květen 2016 Vypracoval : Ing. Jan e- mail : jkratoska@email.cz 1 Požárně bezpečnostní řešení a přístavba

Více

F1.3. : F1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ. Dolní náměstí 14 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OZNÁMENÍ ZMĚNY UŽÍVÁNÍ STAVBY

F1.3. : F1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ. Dolní náměstí 14 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OZNÁMENÍ ZMĚNY UŽÍVÁNÍ STAVBY Projektant Ing. Iva MACOUNOVÁ PROJEKTOVÁNÍ STAVEB - INŽENÝRING Za Školou 660, 507 43 Sobotka Investor : MěÚ Odolena Voda Dolní náměstí 14 250 70 Odolena Voda PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OZNÁMENÍ ZMĚNY

Více

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO

Více

D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby

D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PÁTEŘNÍCH, SVĚTELNÍCH A ZÁSUVKOVÝCH ROZVODŮ V ADMINISTRATIVNÍM OBJEKTU ČR GENERÁLNÍHO ŘEDITELSTVÍ CEL Stupeň Dokumentace pro ohlášení stavby

Více

Works 6 CZ 16.2.2006 Regulační stanice RS 2,70x5,78-4000 1

Works 6 CZ 16.2.2006 Regulační stanice RS 2,70x5,78-4000 1 Požárně bezpečnostní řešení Regulační stanice plynu RS 2,70x5,78-4000 =========================================== Projektant : Montgas, a.s., U Kyjovky 3953/3, Hodonín Autor PBŘ : Ing. Ivan Kučera, Scota

Více

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Služby v požární ochraně; Hlučínská 3, 747 05 Opava; 602591856, e-mail: ignis@opava.cz POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: OSSZ Trutnov rekonstrukce budovy A Místo: Trutnov

Více

- 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY

- 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY - 1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ D 1.3 Akce: administrativně skladovací areál v Kralupech nad Vltavou Adresa: parc. č. 623/27 a 623/28, k. ú. Kralupy nad Vltavou Zpracovatel:

Více

D 1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby

D 1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby D 1.3 Požárně bezpečnostní řešení stavby Datum zpracování: září 2016 Číslo dokumentu PBŘ: 385 Název stavby: Ulice: U kapličky 247 Obec: 282 01 Český Brod-Liblice Katastrální území: Liblice u Českého Brodu

Více

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Služby v požární ochraně; Hlučínská 3, 747 05 Opava; 602591856, e-mail: ignis@opava.cz POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Místo: Investor: Stupeň: Energetické úspory MNO

Více

Zpracovatel PBŘ Požární bezpečnost staveb s.r.o., Částkova 97, 326 00 Plzeň tel. 377 444 590, fax 377 457 721, email: pbs@pbs-plzen.

Zpracovatel PBŘ Požární bezpečnost staveb s.r.o., Částkova 97, 326 00 Plzeň tel. 377 444 590, fax 377 457 721, email: pbs@pbs-plzen. autorizace Zpracovatel PBŘ Požární bezpečnost staveb s.r.o., Částkova 97, 326 00 Plzeň tel. 377 444 590, fax 377 457 721, email: pbs@pbs-plzen.cz Zodpovědný projektant Ing. Petr Boháč Projektant PBŘ Taťána

Více

Popis stavby. Z hlediska požární bezpečnosti staveb je objekt řešen podle ČSN 73 0802 a norem navazujících.

Popis stavby. Z hlediska požární bezpečnosti staveb je objekt řešen podle ČSN 73 0802 a norem navazujících. Popis stavby Předmětem projektu je posouzení výstavba nové haly v místě zbouraného objektu. Hala bude využívána jako dílna pro opravu automobilů a traktorů se sklady náhradních dílů, olejů, chemikálií

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: SO 16 OBJEKT O SKLAD MEDICIÁLNÍCH PLYNŮ A ODPAŘOVACÍ Zodpovědný projektant: Ing. Jiří Slánský Zpracoval: Ing. Tadeáš Vodička, 4.5.2015 Požárně bezpečnostní řešení Strana

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby Akce : Místo : Stavebník : Multifunkční obecní centrum v Samotíškách, ulice Podhůry Samotíšky, ulice Podhůry, parc.č.13 a 14, obojí zahrada v k.ú.samotíšky Obec Samotíšky, Vybíralova 6, 77900 Samotíšky

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Ing. Jiří Mečíř - Protipožární servis, Radčická 373, Liberec 14, tel. 485122181 IČO 11437456 DIČ CZ500504008 Požárně bezpečnostní řešení Akce: Zateplení objektu MŠ Tichá 19 Místo: Tichá 3892/19 Jablonec

Více