Česky 1.4 Požadavky na systém 2. Vstupní a výstupní konektory 1. Remote Control cable port (Port kabelu dálkového ovladače):

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česky 1.4 Požadavky na systém 2. Vstupní a výstupní konektory 1. Remote Control cable port (Port kabelu dálkového ovladače):"

Transkript

1 1. Začínáme Česky 1.1 Úvod VideoWonder ProTV umí zaměnit Váš počítačový monitor za televizní obrazovku. Od této chvíle si již nemusíte domů kupovat další televizní přijímač, neboť tato karta je ideální nejen pro Vás, ale pro celou Vaši rodinu. VideoWonder ProTV je kombinací televizního tuneru, video přístroje a přístroje pro pořádání video konferencí, a to vše na jediné kartě. Přichází se stejně pokrokovými funkcemi, které Vám poskytnou bezpříkladné ovládání jako např. náhled na 25 kanálů, poslech FM rozhlasu, programování záznamu a záznam v reálném čase ve formátu VCD (MPEG-1) a DVD (MPEG-2). Kartu můžete připojit k video kameře nebo VCR a radovat se tak z domácího videa, jehož záznam můžete dále konvertovat do digitálních formátů nebo uložit jako snímek pro další zpracování nebo jako dekoraci pracovní plochy Vašeho počítače. Při práci na počítači si s kartou VideoWonder ProTV užijete spoustu legrace a zábavy. 1.2 Vlastnosti: Podporuje nejrozšířenější televizní systémy Umožňuje na Vašem PC sledovat televizi a poslouchat FM rozhlas. Podporuje nejrozšířenější stereo systémy Záznam v reálném čase do formátu MPEG-1/2 Podporuje záznam statických snímků Podporuje současné přehrávání i záznam a naprogramování záznamu Náhled na více kanálů Automatické vyhledání až 125 televizních kanálů Možnost vlastního nastavení velikosti TV obrazovky, až do plné velikosti. 1.3 Obsah balení Karta VideoWonder ProTV Ovladač instalace Audio kabel pro zvukovou kartu Dálkový ovladač s bateriemi Kabel infračerveného přijímače FM anténa Adaptér NTSC na PAL Návod k obsluze

2 1.4 Požadavky na systém TV anténa nebo kabelová televize Jeden dostupní PCI slot na základní desce PC Pentium III 800MHz a vyšší pro nahrávání MPEG-1 v reálném čase PC Pentium 4, 1,6GHz a vyšší pro nahrávání MPEG-2 v reálném čase 128 MB paměti na základní desce (doporučujeme 256 MB) Minimálně 100MB volné paměti na pevném disku pro instalaci ovladače Zvuková karta Reproduktory pro audio výstup Microsoft Windows 98SE/ME/XP / Vstupní a výstupní konektory Česky 2.1. Karta VideoWonder ProTV PCI podporuje jak vstup z S-videa, tak i kompozitního videa. Podrobnosti ohledně zapojení naleznete na níže uvedeném obrázku. 1. Remote Control cable port (Port kabelu dálkového ovladače): Zapojte čidlo dálkového ovladače. 2. Audio out (Audio výstup): Pomocí přibaleného audio kabelu propojte se zvukovou kartou. Toto propojení nemusíte provádět, pokud disponujete sběrnicí PCI Bus. 3. S-Video in (S-Video vstup): Pro připojení externích zařízení, jako např. VCR nebo videokamery. 4. Audio in (Audio vstup): Připojení externích audio zařízení. 5. Composite Video in (Kompozitní video - vstup): Připojte externí zařízení, jako např. VCR nebo videokameru. 6. TV Antenna (TV anténa): Připojte kabelovou televizi nebo anténu. Pokud používáte TV systém NTSC, zapojte do TV zdířky adaptér PAL/NTSC a potom zapojte kabel TV

3 antény nebo kabelové televize do tohoto adaptéru. 7. FM Antenna (FM anténa): Připojte anténu pro příjem rozhlasového vysílání rozsahu FM Dálkový ovladač 1. Air/CATV: kliknutím na toto tlačítko se přepíná mezi příjmem z televizní antény nebo kabelové televize. 2. Video: otevření dialogového okna TV Setup Dialog Box (Nastavení televizního přijímače). 3. Audio: otevření dialogového okna Audio Setup Dialog Box (Okno pro nastavení audio příjmu). 4. Power: vypnutí napájení karty VideoWonder ProTV. 5. AV Source: přepínání vstupního zdroje signálu. 6. Full Screen: přepínání mezi plným zobrazením (přes celou obrazovku) a předchozí velikostí obrazu. 7. Stereo: volba stereo a mono příjmu. 8. Mute: stiskem tohoto tlačítka se vypne zvuk. 9. Číslicová klávesnice: volba požadovaného kanálu přímým zadáním jeho čísla. 10. Volume Up/Down: zesílení nebo zeslabení hlasitosti zvuku. 11. Channel Up/Down: volba předchozího nebo následujícího kanálu. 12. Recall: volba televizního kanálu, který byl zvolen jako poslední. 13. Enter: stiskem tohoto tlačítka se provede záznam snímku aktuálního televizního obrazu. 3. Instalace hardwaru a ovladačů Při instalaci a konfiguraci karty, příslušenství a programu se řiďte následujícími pokyny DirectX

4 Před instalací VideoWonder ProTV je nezbytné nainstalovat aplikaci DirectX 9.0 a vyšší. V ovladači klikněte na ikonu DirectX a počítač automaticky tuto aplikaci nainstaluje Instalace VideoWonder ProTV 1. Vypněte počítač i všechny ostatní periferní zařízení, jako např. tiskárnu a monitor. Napájecí kabel zatím nechte zapojený, Váš počítač tak zůstane uzemněný. 2. Dotkněte se kovové kostry v zadní části počítače, abyste se uzemnili a vybili náboj statické elektřiny. Nyní odpojte napájecí kabel ze síťové zásuvky. 3. Odstraňte kryt Vašeho počítače. 4. Vyhledejte volný rozšířený PCI slot. Při výběru PCI slotu nezapomeňte, že karta TV nemůže být zapojena do PCI slotu 1 v kombinaci s grafickou kartou AGP, protože PCI slotu 1 bývá často přiřazeno stejné přerušení jako slotu AGP. Obě karty by tak měly stejné přerušení, což by během provozu vedlo ke kolizi činnosti. Čísla přiřazená PCI slotům jsou uvedena v návodu základní desky. 5. Opatrně vyjměte kartu z obalu a uchopte ji jednou rukou za hrany, zatímco druhou se držte kovové části vašeho počítače. Takto zajistíte, že se statický náboj Vašeho těla zcela vybije přes počítač a zabráníte tak poškození televizní karty.

5 6. Konektor na TV kartě srovnejte s paticí pro rozšiřující kartu. 7. Kartu zatlačte pevně do slotu a ujistěte se, že má dobrý kontakt. 8. TV kartu upevněte odpovídajícím šroubkem. 9. Pokud je v počítači nainstalována zvuková karta, propojte ji s TV kartou přibaleným audio kabelem. Jeden konec zapojte do audio výstupu TV karty (světle zelený konektor) a druhý konec do line-in vstupu zvukové karty (obvykle světle modrý). 10. Nasaďte kryt Vašeho počítače. 11. Zapojte kabel antény (ten, který byste obvykle zapojili do anténního vstupu televizního přijímače) do konektoru TV antény na TV/Radio kartě. Zapojte kabel

6 antény rozhlasu do konektoru antény rozhlasu. Zapojte napájecí kabel spolu s ostatními kabely. Ujistite se, že jsou reproduktory zeslabeny. 12. Zapněte počítač a začněte s instalací programů Instalace ovladače pro Windows 98SE Po zavedení, Windows 98 SE automaticky detekují přítomnost nového hardware v systému a zobrazí se Průvodce přidáním nového hardwaru. Pokud jste tak dosud neučinili, vložte přiložené CD-ROM do CD mechaniky a v okně klikněte myší na Další. Nyní zvolte Vyhledat nejlepší ovladač v těchto umístěních (Search for the best driver in these locations) a klikněte na Další (Next).

7 Operační systém Windows nyní vyhledá ovladače. Tyto jsou umístěny na CD s instalací, proto zadejte mechaniku CD a potom klikněte na Další. Jakmile Windows naleznou ovladač, zobrazí se hlášení. Pokračujte kliknutím na Další (Next). Po instalaci ovladače Vám Windows oznámí, že instalace proběhla úspěšně. Klikněte na tlačítko Dokončit (Finish). Nyní jste dokončili instalaci ovladačů a můžete začít instalovat program Instalace ovladače pro Windows ME Po zavedení, Windows ME automaticky detekují přítomnost nového hardware v systému a zobrazí se Průvodce přidáním nového hardwaru Instalace ovladače pro Windows 2000 / Windows XP Po zavedení, Windows 2000 / XP automaticky detekují přítomnost nového hardware v systému a zobrazí se Průvodce nově rozpoznaným hardwarem. Pokud jste tak dosud neučinili, vložte přiložený CD-ROM s instalací VideoWonder ProTV do CD mechaniky. CD disk se automaticky spustí a zobrazí se instalační obrazovka (Installation Screen). Zvolte Genius Driver (Ovladač Genius).

8 Pokud se program po založení CD disku s instalací VideoWonder ProTV automaticky nespustí, zvolte Start -> Spustit a napište D:\Setup.exe (kde D:\ je označení Vačí CD-ROM mechaniky). V následujícím okně zvolte select Install VideoWonder ProTV Drivers (Nainstalovat ovladače VideoWonder ProTV). Nyní je instalace ovladače dokončená. 4. Genius TVR Genius TVR je uživatelsky příjemný program s velmi jednoduchým ovládáním. Obslužný program umožňuje ovládání prohlížení a záznam TV pořadů nebo video záznamu a poslech rozhlasového stereo vysílání na vlnách FM Instalace Genius TVR Instalaci programu TV můžete provést buď automaticky programem pro spuštění, který je uložen na přiloženém CD (Driver and Application CD - Software Installation), nebo přímo spuštěním.exe souboru staženého z Internetu. Pokud se program pro automatické zavedení po vložení instalačního CD automaticky nespustí, spusťte ho ručně dvojitým kliknutím na soubor InstallCD.exe na instalačním CD Genius Installation Spuštění programu TVR Při prvním spuštění programu Genius TVR Software se zobrazí dialogové okno, ve kterém můžete zvolit provést správné nastavení země. Po kliknutí na tlačítko OK program spustí vyhledávání dostupných televizních kanálů. Program Vám také poskytne pohodlný přístup k nejdůležitějším funkcím pro ovládání TV.

9 4.3. Výběr zdroje video signálu Zdrojem televizního signálu je anténa Zdrojem televizního signálu je kabelová televize. Ke vstupu pro kompozitní video (Composite-Video In) je připojeno externí zařízení. Ke vstupu pro S- video (S-Video In) je připojeno externí zařízení. Poslech FM rozhlasu Jednoduše klikněte na některé z výše uvedených tlačítek, a pokud pro uvedenou volbu máte na kartě dostupný signál, uvidíte příslušný obrázek. Velikost obrázku můžete jednoduše upravit tažením myši v místě jeho rohů. Okno můžete přemístit do jiného místa na obrazovce velmi jednoduše: klikněte na lištu s titulky a táhněte myší přetáhněte do požadovaného místa. Dvojitým kliknutím na okno TV obrazovky se obrazovka zobrazí v plné velikosti. Opětným dvojitým kliknutím se okno TV obrazovky vrátí do předchozí velikosti.

10 Na pravé straně naleznete tlačítka pro volbu kanálů. Dvojitým kliknutím myši na čísla kanálů se zvolí příslušný kanál. Na info panelu se zobrazí informace o naladěném kanálu, aktuální čas a zvolený režim. V režimu záznamu (Record Mode) info panel zobrazuje uplynulý čas od začátku nahrávání a velikost využité paměti na pevném disku. Kromě toho,.můžete také kanály postupně volit tlačítky se šipkami nahoru a dolů. 5. Nastavení Jestliže kliknete na tlačítko pro nastavení TV, zpřístupní se Vám četné volby pro konfiguraci sledování televizního vysílání Dialogové okno pro nastavení TV Toto okno umožní volbu TV systému, vyhledání kanálů, volbu určitého kanálu, a přejmenování TV kanálu. 5.1.Záložka Nastavení TV (TV Settings ) Toto okno umožní volbu TV systému, vyhledání kanálů, volbu určitého kanálu, a přejmenování TV kanálu.

11 1. TV Card Device (Zařízení TV karty): v případě, že máte nainstalovaných více video přístrojů, vyberte zařízení, které chcete používat. 2. Category (Kategorie): vyberte zdroj televizního signálu anténa nebo kabelová televize. 3. Country (Země): vyberte zemi, ve které bude karta používaná. Tím se nastaví standard TV vysílání pro danou zemi a tabulka televizních kanálů. Zřídka je nutné nastavit standard TV vysílání ručně, kliknutím na tlačítko Video Standard a zde zvolit příslušnou zemi. 4. Fine Tuning (Jemné doladění): Pokud nemáte zcela dokonalý příjem zvoleného kanálu, můžete provést jeho jemné doladění. 5. Channel Edit (Úprava kanálu): Zde můžete upravit nebo změnit název oblíbených TV stanic. Dvakrát klikněte na číslo kanálu a klikněte do bílého pole, umístěného pod polem Edit this channel name. Zadejte název, který má být zobrazen u zvoleného kanálu a klikněte na tlačítko Input (Vložit) Záložka Fully Scan Pokud při prohledávání dostupných frekvencí nebyly nalezeny všechny kanály, můžete provést rozšíření vyhledání. 5.3.Záložka Video Settings (Nastavení videa) V této záložce můžete nastavit vlastnosti zobrazení, jako brightness (jas), contrast (kontrast), hue (odstín) a saturation (sytost). Kliknutím na tlačítko Default, obnovíte původní nastavení.

12 5.4. Záložka Record Settings (Nastavení záznamu) V této záložce můžete nastavit formát nahrávaného videa, režim nahrávání a adresář na pevném disku, kam budou soubory uloženy. 1. Video Format (Formát videa): Zde můžete vybrat, jestli video chcete nahrávat v AVI, MPEG-1/2, nebo ve formátu VCD, SVCD, DVD. Pokud máte nainstalován kodek MPEG-4, můžete nahrávat také v tomto formátu, pokud ne, tak tato volba není k dispozici. 2. Recording Bit Rate (Rychlost záznamu): zvolte rychlost záznamu. Podle zvoleného formátu vyšší rychlost záznamu zvýší kvalitu záznamu videa. Poznámka: YUY2 = režim překryvu; RGB555 = režim náhledu 3. Working Directory (Pracovní adresář): Zvolte místo na pevném disku počítače, kam budou nahrané filmy nebo snímky uloženy. 4. Capture Settings (Nastavení snímání): Vyberte výstupní velikost nahraného videa. Toto nastavení ovlivní nastavení volby Video. Dostupné rozlišení závisí na nastavení země. Pokud zvolíte formát VCD, SVCD, DVD, nebo MPEG-4, výstupní velikost nahraného videa se nezmění Záložka Page (Strana) V této záložce můžete provést doplňující nastavení pro Záznam (Record) a Obrázek (Picture). T Time Shift Recording (Opožděné přehrávání): Pokud je toto políčko označeno zaškrtnutím, dočasné soubory nebudou po zobrazení režimu Opožděného přehrávání smazány. Také můžete nastavit rozlišení záznamu pro opožděné přehrávání. Snapshot Settings (Nastavení snímku): Zde můžete nastavit, kolik snímků bude zaznamenáno po kliknutí na tlačítko Snapshot (Snímek):

13 TV and Panel (TV obrazovka a panel) Když označíte políčko Always on Top (Vždy navrchu), televizní okno bude umístěné na Vaší obrazovce vždy nad ostatními aplikacemi. Multiple Channel Preview (Náhled více kanálů): Zde můžete nastavit jak dlouho budou dostupné kanály zobrazeny, a kolik náhledů bude zobrazeno současně. 6. Další nastavení 6.1. Schedule Recording (Programování záznamu) Po kliknutí na tlačítko Schedule Recording (Programování záznamu) naleznete na liště s úlohami nový symbol. Pomocí volby Weekly Schedule (Týdenní časový program) můžete naprogramovat záznam televizních programů, které jsou vysílány denně nebo týdně ve stejném čase. Soubor můžete pojmenovat, vybrat zdroj a nastavit formát, ve kterém chcete nahrávat. Volby potvrdíte stiskem tlačítka OK. Pomocí Designated Schedule (Naprogramovaný záznam) můžete naprogramovat jeden vysílaný pořad. Souboru můžete pojmenovat, vybrat zdroj a nastavit formát, ve kterém chcete nahrávat. Volby potvrdíte stisknutím tlačítka OK Automatické vyhledání Pokud kliknete na Auto Scan (Automatické vyhledání), spustíte vyhledání dostupných kanálů, které pak budou uloženy Change Skin (Změna vzhledu) Po kliknutí na tlačítko Change Skin (Změna vzhledu) můžete nastavit vzhled aplikace.

14 6.4. Snapshot (Snímek) Česky When you click the camera icon for Snapshot, a picture will be taken from the current frame of the TV show, and will be saved in your Gallery Multiple Preview Pomocí tlačítka Multiple Preview (Vícenásobný náhled) můžete sledovat dění na všech dostupných programech. Nastavení doby a počtu náhledů je uvedeno v Page settings (Nastavení strany). Pokud uvidíte program, který chcete sledovat, stačí na něj dvakrát kliknout Audio Settings (Nastavení zvuku) Po kliknutí na tlačítko Audio Settings (Nastavení zvuku) se otevře nové okno, kde můžete nastavit vstupní zdroj do Vaší zvukové karty.

15 Kliknutím na tlačítko 713X Chip Audio Settings můžete zpřístupnit vlastnosti nastavení zvuku. Zde můžete určit, jestli televizní programy budou reprodukovány v režimu mono nebo stereo. Jako doplňující službu některé televizní stanice vysílají svoje programy současně ve dvou jazycích. Tuto volbu aktivujete kliknutím na tlačítko Format (Formát). Pokud je tlačítko šedé (neaktivní), znamená to, že volba není k dispozici Teletext Teletext spustíte kliknutím na tlačítko Tx. Tato služba není dostupná ve všech zemích. Navíc ne všechny televizní stanice poskytují tuto službu. Spolu se signálem televizního vysílání jsou také vysílány prostřednictvím vertikálních zatemňovacích intervalů obrazového signálu důležité volně přístupné informace, které každý den využívají příslušné redakční kanceláře. Pokud karta přijímá televizní signál a máte vyhledané a uložené programy, můžete si na Teletextu prohlížet informace poskytnuté příslušnou televizní stanicí. Prohlížení stran je jednoduché díky předem uloženým textovým tabulkám. Pomocí tlačítek se šipkami (v rozhraní programu, na počítačové klávesnici nebo na dálkovém ovladači) můžete přecházet z jedné strany na další, nebo můžete přímo zadat číslo požadované strany. Taktéž můžete kliknout na odkaz strany a zobrazit ji tak téměř okamžitě.

16 7. Záznam TV programu 7.1. Funkce Záznam Česky Jediným kliknutím můžete začít nahrávat aktuální televizní program a později se na něj podívat. Opětovným kliknutím nahrávání zastavíte. 7.2 Funkce Time Shift (Opožděné přehrávání) Pomocí funkce Time Shift můžete během sledování programu také provádět nahrávání. Kdykoliv můžete kliknout na tlačítko zpět a přehrát si předchozí část, zatím co je televizní program v reálném čase stále nahráván. Opětovným kliknutím nahrávání zastavíte. Tyto doplňující tlačítka funkce TimeShift umožní přehrávání, přerušení, obnovení funkce, posun více vzad a posun více vpřed. Po stisku tlačítka Stop se nahrávání zastaví. Kromě toho Časový posuvník (Time slider) ukazuje aktuální pozici v přehrávaném záznamu, zatímco nahrávání běží na pozadí. Tmavší pruh ukazuje aktuální pozici nahrávání v reálném čase Gallery (Galerie) Galerie slouží k otevření složky, kam jsou ukládány videa a snímky. Umístění této složky na Vašem pevném disku můžete nastavit, jak bylo vysvětleno v části Record Settings/Video Format (Nastavení záznamu/formát videa). Galerii otevřete kliknutím na tlačítko umístěné v levé části spodního okraje Genius TVR.

17 Zde uvidíte uložené soubory stejně jako následující tlačítka: Close Gallery (Zavřít Galerii): zavře galerii. Send by (Odeslat elektronickou poštou): otevře Vaši výchozí aplikaci elektronické pošty pro odeslání zvoleného souboru. Change List View (Změnit vzhled seznamu): přepíná mezi náhledem, seznamem a detailním zobrazením Vašich souborů. Play Movie (Přehrání videa): přehraje zvolené video. Paint (Zobrazit): otevře zvolený snímek. Kliknutím pravého tlačítka myši na soubor se otevře roletová nabídka s následujícími volbami. otevře Vaši výchozí aplikaci elektronické pošty pro odeslání zvoleného souboru. Save As (Uložit jako): soubor můžete pojmenovat a uložit ho do zvolené složky Delete (Vymazat): vymaže zvolený soubor. Delete All (Vymazat vše): vymaže všechny soubory v galerii. Edit (Upravit): otevře soubor.

Česky 1. Začínáme 1.1 Úvod 1.2 Vlastnosti 1.3 Obsah balení

Česky 1. Začínáme 1.1 Úvod 1.2 Vlastnosti 1.3 Obsah balení 1. Začínáme 1.1 Úvod Záznamové zařízení Genius TVGo-U202 je ideální společník pro nejrůznější typy zábavy. Nabízí skvělé funkce, které klasická televize nemůže poskytnout. Pokud chcete sledovat televizní

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575

TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575 TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575 1. TV Walker Lite 1.1 Vlastnosti: Připojení přes rozhraní USB 2.0 do PC Zařízení je osazeno čipem Phillips 7135 Podporuje TV standardy:

Více

Uživatelská příručka. Video Wonder Pro III

Uživatelská příručka. Video Wonder Pro III Uživatelská příručka Video Wonder Pro III Obsah Začínáme 5 Úvod 5 Rysy 5 Obsah balení 6 Systémové požadavky 6 Instalace 7 Instalace hardware 7 Vstupy a výstupy 7 Užívání obslužného programu 8 4-1. TV prohlížení

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 ÚVOD...1 OVLÁDÁNÍ PŘEHRÁVAČE...1 NAVIGAČNÍ PŘEHLED...2 TV...3 VSTUPNÍ ZDROJ...3 SEZNAM KANÁLŮ...3 PLÁN...4 NASTAVENÍ...5 EPG...7 PŘEHLED OVLADAČŮ TV...7

Více

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 Obsah: Obsah:...2 Kapitola 1. Přehled...3 1.1 Úvod...3 1.2 Vlastnosti...3 1.3 Specifikace...3 1.4 Minimální požadavky na systém... 3 1.5 Balení...

Více

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Obsah V2.1 Kapitola 1Instalace PCI Analog TV Card Lite... 2 1.1 Obsah balíčku... 2 1.2 Požadavky na systém...2 1.3 Instalace hardwaru... 2 Kapitola 2Rychlá

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera.

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. Upozornění : V E-book můžete prohlížet pouze sobory v textovém formátu (TXT). Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. 1) Focus control : Pro zooming použijte klávesy PREVIOUS/NEXT. 2)

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE

WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE CODE: LR 66xx P/N: W05G0060 Ver: B WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE Strana 1/10 Obsah Připojení Vstupních & Výstupních zařízení.3 Rozložení

Více

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Look. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Look A. Vložte

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Prohlášení o shodě naleznete na následující internetové adrese:

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

Česky. 1. Začínáme 1.1 Úvod. 1-2 Vlastnosti

Česky. 1. Začínáme 1.1 Úvod. 1-2 Vlastnosti 1. Začínáme 1.1 Úvod Děkujeme Vám, že jste si vybrali TV a video kartu VideoWonder CardBus Dual. Tento výrobek změní Váš počítač snadno a rychle ve výkonný multimediální systém. Záznam videa i statických

Více

FlyDVB-T Duo CardBus

FlyDVB-T Duo CardBus FlyDVB-T Duo CardBus č e s k ý m a n u á l F l y D V B - T D U O C a r d B u s 01 Obsah 02 Požadavky na systém Obsah balení 03 Zapojení zařízení 04 Instalace 06 LifeView DTV EPG 07 Vyhledávání a editace

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Systémové požadavky. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Systémové požadavky. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení TVGo DVB-D02 se prosím ujistěte, že součástí balení jsou následující položky. TVGo DVB-D02 CD s instalačním software Návod pro rychlou instalaci Kabel USB

Více

Česky. 1. Getting Started 1.1 Úvod. 1.2 Vlastnosti:

Česky. 1. Getting Started 1.1 Úvod. 1.2 Vlastnosti: 1. Getting Started 1.1 Úvod Česky Připravte se na to, že budete novým Video Wonder DVB-T okouzlení. Tato pozoruhodná krabička je mocnější než Váš televizní přijímač. Umožní Vám volně sledovat digitální

Více

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti:

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti: Kapitola 1: Úvod Seznámení: Televizní adaptér TVGo A11 změní váš počítač v televizor. Není třeba pořizovat do domácnosti další televizor, protože tento adaptér šetří místo i energii. Umožňuje vám sledovat

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Obsah balení DVB-T tuner TrekStor Nero Home Essentials Dálkový ovladač Knoflíková baterie CR2025 Externí DVB-T anténa s magnetickou patkou Koaxiální anténní kabel USB prodlužovací

Více

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření filmů. Rychlý průvodce instalací

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření filmů. Rychlý průvodce instalací Pinnacle Profesionální vytváření filmů Rychlý průvodce instalací Než začnete Důležité: Pinnacle obsahuje kartu AVDV. Instalace AVDV karty do počítače je popsána v instrukcích uvedených níže. V této kapitole

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky.

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky. Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Messenger. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Messenger

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

Návod k obsluze. GeoVision ViewLog SW verze 8.12. Návod k obsluze GV-ViewLog Stránka 1

Návod k obsluze. GeoVision ViewLog SW verze 8.12. Návod k obsluze GV-ViewLog Stránka 1 Návod k obsluze GeoVision ViewLog SW verze 8.12 Návod k obsluze GV-ViewLog Stránka 1 Obsah : Přehrávání videosouborů úvod strana 3 Přehrávání v hlavním systému (ViewLog) strana 4 1. Základní obrazovka

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití Obsah 1. Úvod...2 2. Systémové požadavky...2 3. Instalace Ladibug...3 4. Začínáme používat Ladibug...5 5. Provoz...6 5.1 Hlavní

Více

Instalační příručka pro kartu PCTV 310i

Instalační příručka pro kartu PCTV 310i Instalační příručka pro kartu PCTV 310i Společnost Pinnacle Systems GmbH vydala tento návod s použitím všech dostupných informací, ale nemůže zaručit, že jsou uvedeny vyčerpávající informace o produktu

Více

Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ

Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ NEŽ ZAČNETE Požadavky na systém Systém, do kterého chcete instalovat Studio PCTV (Pro) by měl splňovat následující požadavky: Hardware Počítač: Pentium PC 200 Mhz (doporučeno

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

Funkce kamery VideoCAM Trek. Instalace kamery VideoCAM Trek

Funkce kamery VideoCAM Trek. Instalace kamery VideoCAM Trek Česky Funkce kamery VideoCAM Trek 1 Tlačítko pro fotografování 2 Indikátor LED 3 Objektiv 4 Otočný podstavec Instalace kamery VideoCAM Trek 1. Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38

Návod k LCD monitoru Yakumo 15 TFT TV 38 Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38 Ovládání menu na předním panelu LCD monitoru Do hlavního menu se dostanete zmáčknutím tlačítka MENU na předním panelu monitoru. K pochybu v menu slouží šipky nahoru

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V DS-1718d Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V S přehrávačem DVD, USB disků a SD karet Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta Úvod Nevystavujte PU007V2 vysokým teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU007V2

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači paralelní

Více

PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka

PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka Odvoz a recyklace Nevyhazujte elektrická zařízení do odpadu. Nechtěné nebo nefunkční zařízení odevzdejte na příslušné recyklační stanici! Obsah

Více

FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka

FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka Animation Technologies Inc. www.lifeview.com Ver: 1.9 1 Začínáme 1.1 Úvod Děkujeme vám za zakoupení TV tuneru a zachytávací karty FlyDVB Duo nebo Hybrid

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka IP -01 P2P manuál Poznámka: Obrázky jsou pouze orientační. 1.Instalace Hardware 1.1 Otevřete balení kamery a jako první nainstalujte WiFi antenna na kameru 1.2 Vložte

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Rollei DF-S 240 SE.

Rollei DF-S 240 SE. Obsah balení Rollei DF-S 240 SE skener Držáky negativů/filmů Držák 4v1 Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte diapozitivy

Více

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze Archive Player Divar Series cs Návod k obsluze Archive Player Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Použití 5 2.1 Spuštění programu 5 2.2 Popis hlavního okna 6 2.3 Tlačítko Otevřít 6 2.4 Pohledy kamery 6 2.5 Tlačítko

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

1 Informace o kameře Česky

1 Informace o kameře Česky WC NX Ultra Cz.fm Page 72 Friday, September 5, 2003 8:42 AM 1 Informace o kameře Česky Pohled zepředu Pohled zboku 1 2 3 4 1. Spoušt Stisknutím tohoto tlačítka spustíte aplikaci PC-CAM Center nebo pořídíte

Více

Uživatelská příručka Set-top Boxu

Uživatelská příručka Set-top Boxu ITonis IPTV and VoD Platform Uživatelská příručka Set-top Boxu 10. října 2007 i Obsah 1 Motorola Set-top Box VIP1500/VIP1700 1 1.1 Vybalení Set-top Boxu... 1 1.2 Zapojení Set-top Boxu...

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 2 2. Systémový požadavek... 2 3. Instalace Podium View... 3 4. Připojení k hardware... 5 5.

Více

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG)

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) I. Instalace TV DIGITAL OnGuide Pokud máte aplikaci TVCenter 6 nainstalovanou z originálního CD, vložte tento disk do mechaniky Vašeho PC a počkejte

Více

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření kvalitních filmů. Rychlý průvodce instalací

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření kvalitních filmů. Rychlý průvodce instalací Pinnacle Profesionální vytváření kvalitních filmů Rychlý průvodce instalací Než začnete Důležité: Pinnacle obsahuje nahrávací kartu AVDV. Instalace Vaší DVDV karty na Váš počítač je popsána v instrukcích

Více

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ Rikomagic MK05 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK05 Rikomagic MK05 je výkonný čtyřjádrový TV Box na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex procesorem a grafikou Mali

Více

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware DVB-T Tuner Ver.3.0.*. Firmware Xtreamer Prodigy podporuje digitální vysílání s funkcí záznamu při použití interního DVBT tuneru. Vysílání je dostupné v hlavním menu v tabulce App. S DVBT modulem můžete

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci Verze 1.00 1. vydání 8/2006 Přehled AG-320 je bezdrátová síťová karta určená pro stolní počítače. Informace o

Více

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Specifikace přístroje: - Nahrávání ve smyčce (pokud je planá kapacity paměti, automaticky se začne přemazávat nejstarší záznam - Nahrávání videa jedním tlačítkem

Více

Rollei DF-S 190 SE.

Rollei DF-S 190 SE. Obsah balení Rollei DF-S190 SE skener Držáky negativů/filmů Rychlý podavač Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Instalační CD Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520

Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520 Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520 Obsah Obsah...1 1. Úvod...2 Balení...2 Požadavky na systém...2 Vlastnosti...3 Popis...3 Klávesy...4 Konektory...4 2. Hardwarová instalace...5 3.

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

Kamera do auta ECONOMY

Kamera do auta ECONOMY Kamera do auta ECONOMY Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Snadné ovládání Nízká cena www.spyshops.cz Stránka 1 (doplněk k originálnímu návodu) 1. Popis produktu strana 2 1) USB slot 2) HDMI slot 3)

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Inteligentní řešení kamerového systému

Inteligentní řešení kamerového systému Inteligentní řešení kamerového systému Uživatelský manuál Přehrávání a zálohování záznamů Přehrávání Přehrávání pořízených videozáznamů, zobrazení a vyhledávání neobvyklých událostí a informací o systému

Více

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 1 Vážený účastníci kabelové televize, Set-top-box WCD 1205 je určen pro příjem digitálních televizních a rozhlasových programů v sítích společnosti

Více

Pokud některá z výše uvedených součástí chybí, kontaktujte prosím dodavatele.

Pokud některá z výše uvedených součástí chybí, kontaktujte prosím dodavatele. SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex 4.1 Sound Card. Zvuková karta Sweex umožňuje počítači produkovat prostorový zvuk s funkcí surround. To Pro dosažení

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více