Nakládání s osobními údaji

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nakládání s osobními údaji"

Transkript

1 Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Město Kojetín provádí následující zpracování, které mu ukládá zvláštní zákon, nebo je takových třeba k uplatnění práv a povinností vyplývajících ze zvláštního zákona. REGISTR ZPRACOVÁVANÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ Informace o zpracování zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti MěÚ ( 18 odst. 1 písm. b) zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně, ve znění pozdějších předpisů: Odbor vnitřních věcí, školství a kultury Přestupky Účel zpracování: řízení o přestupcích a správních deliktech, citlivé os. údaje, soudy, státní zastupitelství, Policie ČR, obce, pojišťovny, krajský úřad Správní řízení v rozsahu zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů - záležitosti spadající do působnosti odboru VVŠK Účel zpracování: řízení o správních deliktech, citlivé os. údaje, soudy, státní zastupitelství, Policie ČR, obce, pojišťovny, krajský úřad Zprávy o pověsti Účel zpracování: součinnost orgánů ve správním řízení, citlivé os. údaje Kategorie subjektu údajů: fyzické osoby, soudy, státní zastupitelství, Policie ČR Správní řízení o přiznání jednorázové náhrady ke zmírnění některých křivd způsobených komunistickým režimem Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 1 (celkem 15)

2 Účel zpracování: přiznání jednorázové náhrady, citlivé osobní údaje Řízení při zadávaní veřejných zakázek podle z.č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: výběr dodavatele dle zákona o zadávání veřejných zakázek Kategorie subjektu údajů: účastníci výběrového řízení Kategorie příjemců údajů: město Kojetín, dále dle zákona o zadávání veřejných zakázek Ověřování podpisů a listin Účel zpracování: agenda ověřování podpisů a listin Kategorie : adresní, identifikační údaje Kategorie subjektu údajů: žadatelé o ověření podpisu nebo listiny, na vyžádání policie ČR... Czech POINT Účel zpracování: vydání výpisu z Rejstříku trestů Kategorie : identifikační údaje Kategorie subjektu údajů: žadatelé o výpis z RT Občanské průkazy Účel zpracování: ztráta, poškození, odcizení, zničení OP, změna zapisovaných údajů Kategorie subjektu údajů: dotčení občané, obce s rozšířenou působností Cestovní doklady Účel zpracování: žádost o vydání cestovního dokladu bez biometrických údajů ( tzv. blesk ) Kategorie subjektu údajů: žadatelé o vydání cestovního pasu, Magistrát města Přerova Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 2 (celkem 15)

3 Evidence obyvatel Účel zpracování: hlášení pobytu a změny údajů o obyvatelích města Kojetína a jeho místních částí Kategorie subjektů údajů: fyzické osoby, Ministerstvo vnitra ČR Matrika Účel zpracování: vedení matrik, sbírky listin, změny jména a příjmení, citlivé osobní údaje Kategorie subjektů údajů: fyzické osoby, Ministerstvo vnitra ČR, církve Volební seznamy Účel zpracování: stálý seznam voličů Kategorie subjektu údajů: občané města Kojetína starší 18 let Doba uchování: stále - seznam je průběžně aktualizován Voličské průkazy Účel zpracování: zajištění voleb vydávání voličských průkazů Kategorie subjektu údajů: žadatelé o voličský průkaz Volební komise Účel zpracování: zajištění voleb Kategorie subjektu údajů: členové volebních komisí Volby do zastupitelstev obcí - registrační úřad Účel zpracování: registrace kandidátních listin dle z.č. 491/2001 Sb. o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, údaje o politické příslušnosti Kategorie subjektu údajů: kandidující fyzické osoby v rámci správního obvodu Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 3 (celkem 15)

4 Kategorie příjemců údajů: MěÚ Kojetín, ČSÚ, smluvní tiskárna, Oblastní archiv Přerov Doba uchování: dle spisového a skartačního řádu Volby přísedících Okresního soudu v Přerově Účel zpracování: zajištění voleb přísedících okresního soudu Kategorie subjektu údajů: kandidáti na funkci přísedícího, Okresní soud v Přerově Personální a mzdová agenda Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a povinností s nimi spojených (osobní spisy zaměstnanců) Kategorie subjektu údajů: zaměstnanci, uchazeči o zaměstnání, členové zastupitelstva, členové volebních komisí a ostatních komisí a výborů, závodní lékař, vzdělávací agentury Konkurzy na obsazení místa ředitelů škol, školských zařízení a dalších organizací zřizovaných městem Účel zpracování: konkurzní řízení zejména dle školského zákona a prováděcí vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, v platném znění Kategorie subjektu údajů: uchazeči přihlášení do konkurzu, členové konkurzních komisí Personální záležitosti ředitelů škol, školských zařízení, MěKS a CSS Účel zpracování: zařazení do platové třídy a stupně včetně stanovení výše platu dle zákona č. 143/1992 Sb., zákona č. 262/2006 Sb., nařízení vlády č. 469/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů Kategorie : adresní a identifikační, data narození, výše platu a odměn Kategorie subjektu údajů: ředitelé příspěvkových organizací zřizovaných městem, Krajský úřad, ředitel příspěvkové organizace Doba uchování: po dobu aktivního výkonu funkce ředitele a dále dle spisového a skartačního řádu Rejstřík škol a školských zařízení Účel zpracování: návrhy, změny, rušení v rejstříku škol a školských zařízení statutárních zástupců Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 4 (celkem 15)

5 Kategorie subjektu údajů: ředitelé škol a školských zařízení, Krajský úřad Doba uchování: po dobu existence školy a školských zařízení, dále dle spisového a skartačního řádu Evidence úrazovosti dětí a žáků ve školách a školských zařízeních Účel zpracování: ohlašovací povinnost zřizovateli dle školského zákona a prováděcí vyhlášky č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů, v platném znění Kategorie : adresní a identifikační, data narození nebo r.č. Kategorie subjektu údajů: zraněné děti a žáci Vyřizování peticí Účel zpracování: vyřizování peticí Kategorie subjektu údajů: osoby podporující petici Evidence nalezených věcí Účel zpracování: evidence nalezených věcí Kategorie subjektu údajů: fyzické osoby, vlastník nalezené věci, nálezce Evidence písemností Účel zpracování: evidence došlých a odeslaných písemností Kategorie subjektu údajů: fyzické a právnické osoby Oblast sociálních věcí Účel zpracování: evidence klientů v souladu se zákonem o sociálních službách, se zákonem o pomoci v hmotné nouzi, citlivé osobní údaje Kategorie subjektu údajů: občané vyhledávající sociální péči, občané omezení ve způsobilosti k právním úkonům, občané v tíživé sociální situaci, OSSZ, Krajský úřad Olomouckého kraje, orgány činné v trestním řízení, soudy, exekutoři, zařízení sociálních služeb, ČSSZ Praha, Magistrát města Přerov, obce, úřady práce, pojišťovny Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 5 (celkem 15)

6 Sociálně-právní ochrana dětí podle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: zajištění sociálně-právní ochrany dětí, citlivé osobní údaje Kategorie subjektu údajů: dítě, jehož práva mají být chráněna a jeho zákonní zástupci Kategorie příjemců údajů: MěÚ Kojetín, soudy, orgány činné v trestním řízení, lékaři, zdravotnická zařízení, zařízení sociálních služeb, školská zařízení, Krajský úřad Olomouckého kraje, Veřejný ochránce práv, Magistrát města Přerova, ČSSZ Praha, OSSZ, obce, úřady práce, pojišťovny Správní řízení o ustanovení zvláštního příjemce pro účely důchodových dávek dle 10 zákona č. 582/1991 Sb., O organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: ustanovení zvláštního příjemce pro účely důchodových dávek, citlivé osobní údaje Kategorie subjektu údajů: žadatel Kategorie příjemců údajů: MěÚ Kojetín, lékaři, ČSSZ Praha Evidence žadatelů o pronájem bytů v Domech s pečovatelskou službou Účel zpracování: pronájem bytů v Domech s pečovatelskou službou a bytů zvláštního určení, citlivé osobní údaje Kategorie subjektu údajů: žadatelé o pronájem bytu dle Zásad pro poskytování nájmu bytů v domech s pečovatelskou službou, které jsou v majetku Města Kojetína, Magistrát města Přerova, správce bytového fondu, obce Zajištění pohřbu Účel zpracování: poskytnutí finanční prostředků na pohřeb osob bez příbuzných dle 5 zákona č. 256/2011 o pohřebnictví, ve znění pozdějších předpisů Kategorie subjektu údajů: zemřelé osoby, Policie ČR, advokáti (notáři), ÚZSVM, pohřební služba Evidence členů ZM, výborů ZM a komisí RM Účel zpracování: aktuální adresní údaje o členech ZM, výborů ZM a komisí RM, kontaktní údaje Kategorie subjektu údajů: členové ZM, výborů ZM a komisí RM Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 6 (celkem 15)

7 Peněžité dary právnickým a fyzickým osobám Účel zpracování: poskytování peněžitých darů právnickým a fyzickým osobám Kategorie : adresní, identifikační údaje, bankovní spojení Kategorie subjektu údajů: žadatelé o finanční dar Nejúspěšnější sportovci města Účel zpracování: ocenění nejúspěšnějších sportovců města Kategorie subjektu údajů: nominovaní sportovci Oznámení o konání shromáždění Účel zpracování: evidence konání shromáždění Kategorie subjektu údajů: dle z.č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, ve znění pozdějších předpisů Oznámení o konání akce Účel zpracování: evidence konání akce dle OZV č.2/2003, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Kategorie subjektu údajů: osoby oprávněné jednat za pořadatele Veřejné sbírky Účel zpracování: pečetění pokladniček dle zákona o veřejných sbírkách Kategorie subjektu údajů: osoby odpovědné za veřejnou sbírku Finanční odbor Majetkoprávní smlouvy Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 7 (celkem 15)

8 Účel zpracování: uzavírání majetkoprávních smluv při nakládání s majetkem města (byty, budovy, nebytové prostory, pozemky,) Kategorie subjektu údajů: fyzické a právnické osoby, s nimiž se smluvní vztah uzavírá, správce nemovitostí, právník města, katastrální úřad, finanční úřad Dodavatelské smlouvy a smlouvy o dílo Účel zpracování: uzavírání dodavatelských smluv a smluv o dílo Kategorie : adresní, identifikační údaje Kategorie subjektu údajů: fyzické a právnické osoby, s nimiž se smluvní vztah uzavírá Místní poplatky Účel zpracování: vybírání místních poplatků v souladu se zákonem č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Kategorie subjektu údajů: plátci místních poplatků dle OZV č. 3/2010, č.4/2010, č.5/2010 a č. 1/2013 Doba uchování: dle spisového a skartačního plánu Vymáhání nedoplatků Účel zpracování: vymáhání nedoplatků dle daňového řádu, bankovní spojení Kategorie subjektu údajů: dlužníci Kategorie příjemců údajů: dle 57 daňového zákona Pronájem bytů v obecních domech, které jsou v majetku města Účel zpracování: pronájem bytů v obecních domech Kategorie subjektu údajů: žadatelé o pronájem bytu dle Zásad pro poskytování nájmu bytů v obecních domech, které jsou v majetku města, správce bytového fondu Pronájem nebytových prostor a nemovitostí, výpůjčky Účel zpracování: pronájem nebytových prostor a nemovitostí výpůjčky nemovitého majetku v majetku města, Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 8 (celkem 15)

9 Kategorie subjektu údajů: žadatelé o pronájem, výpůjčku nebytových prostor a nemovitostí v majetku města, správce bytového fondu Pronájem sloupů veřejného osvětlení Účel zpracování: pronájem sloupů veřejného osvětlení k reklamním účelům Kategorie subjektu údajů: zástupci žadatele o pronájem sloupů veřejného osvětlení k reklamním účelům Vyřizování žádostí občanů, příprava podkladů pro jednání orgánů města Účel zpracování: vyřizování žádostí občanů, příprava podkladů pro jednání orgánů města Kategorie subjektu údajů: žadatelé dle zákona o obcích, dotčené orgány Mzdová agenda Účel zpracování: výplata platů, odměn, dalších peněžitých plnění a zajištění všech povinností s nimi spojených na základě pracovního práva a mzdových předpisů, bankovní spojení, zdravotní pojišťovna Kategorie subjektu údajů: zaměstnanci, členové zastupitelstva, členové komisí RM a výborů ZM, členové volebních komisí, ČSSZ, zdravotní pojišťovny, finanční úřad, úřad práce, pojišťovna ( zákonné pojištění pracovních úrazů a životní pojištění) a penzijní fond (příspěvek na penzijní připojištění) Poskytování dotací podle 85 zákona o obcích Účel zpracování: poskytování dotací dle 85 zákona o obcích, bankovní spojení Kategorie subjektu údajů: žadatelé o dotace Pojištění odpovědnost za škodu Účel zpracování: vyřizování žádostí fyzických a právnických osob o náhradu škody, citlivé osobní údaje Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 9 (celkem 15)

10 Kategorie subjektu údajů: fyzické a právnické osoby, kterým vznikla škoda, pojišťovna Úrazové pojištění hasičů Účel zpracování: úrazové pojištění členů JSDH Kojetín a Popůvky Kategorie subjektu údajů: členové JSDH Kojetín a Popůvky, pojišťovna Správní řízení v rozsahu zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů - záležitosti spadající do působnosti FO Účel zpracování: řízení o správních deliktech, citlivé údaje, MP, krajský úřad, MVČR? Řízení při zadávaní veřejných zakázek podle z.č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: výběr dodavatele dle zákona o zadávání veřejných zakázek Kategorie subjektu údajů: účastníci výběrového řízení Kategorie příjemců údajů: město Kojetín, dále dle zákona o zadávání veřejných zakázek Veřejné sbírky Účel zpracování: shromažďování finančních prostředků dle zákona o veřejných sbírkách, citlivé údaje Kategorie subjektu údajů: příjemce veřejné sbírky Doba uchování : dle spisového a skartačního řádu Odbor výstavby, životního prostředí a dopravy Územní a stavební řízení Účel zpracování: výkon státní správy v oblasti výstavby v rozsahu působnosti obecného stavebního úřadu a obce Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 10 (celkem 15)

11 , případně příslušné obce, kdy zdejší stavební úřad v rámci své působnosti rozhoduje v jejich správních územích, účastníci řízení, dotčené správní orgány Výkon státní správy v oblasti zákona o obcích Účel zpracování: přidělení a rušení čísel popisných a evidenčních, značení ulic a náměstí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů Kategorie subjektu údajů: vlastníci objektů Správní řízení v rozsahu zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů - záležitosti spadající do působnosti odboru VŽPD Účel zpracování: řízení o správních deliktech, citlivé údaje, MP, krajský úřad, MVČR Silniční hospodářství Účel zpracování: výkon státní správy v silničním hospodářství v rozsahu působnosti speciálního stavebního úřadu a silničního správního úřadu, účastníci řízení Vodní hospodářství Účel zpracování: výkon státní správy ve vodním hospodářství v rozsahu působnosti obce Kategorie subjektu údajů: účastníci řízení podle 27správního řádu Ochrana přírody a krajiny Účel zpracování: výkon státní správy v ochraně přírody a krajiny v rozsahu působnosti obce a pověřeného obecního úřadu Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 11 (celkem 15)

12 Odpadové hospodářství Účel zpracování: výkon státní správy v odpadovém hospodářství v rozsahu působnosti obce dle zákona o odpadech Veterinární péče Účel zpracování: výkon státní správy ve veterinární péči v rozsahu působnosti obce Rostlinolékařská péče Účel zpracování: výkon státní správy v rostlinolékařské péči v rozsahu působnosti obce a pověřeného obecního úřadu Životní prostředí Účel zpracování: výkon státní správy v oblasti životního prostředí Ovzduší Účel zpracování: výkon státní správy v ochraně ovzduší v rozsahu působnosti obce Ochrana zemědělského půdního fondu Účel zpracování: výkon státní správy v ochraně zemědělského půdního fondu v rozsahu pověřeného obecního úřadu Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 12 (celkem 15)

13 , celní úřad Rybářské lístky Účel zpracování: výkon státní správy v rozsahu působnosti pověřeného obecního úřadu Kategorie subjektu údajů: žadatelé o vydání rybářského lístku Vodovody a kanalizace Účel zpracování: výkon státní správy podle zákona o vodovodech a kanalizacích v rozsahu působnosti obce Uzavírání smluv Účel zpracování: uzavírání smluv v rámci údržby, oprav a investic, služeb na úseku nakládání s majetkem města, nakládání s komunálním odpadem ( dodavatelské smlouvy, obstaravatelské smlouvy, smlouvy o dílo ) Kategorie subjektu údajů: fyzické a právnické osoby, s nimiž se smluvní vztah uzavírá Poskytování informací dle zákona č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, v platném znění Účel zpracování: poskytování informací občanům na základě zákona č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, ve znění pozdějších předpisů Kategorie subjektu údajů: žadatelé o informaci Peněžité dary Účel zpracování: poskytování peněžitých darů z EF na podporu aktivit občanů a příspěvkových organizací města na činnosti v oblasti životního prostředí Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 13 (celkem 15)

14 , bankovní spojení Kategorie subjektu údajů: žadatelé o peněžitý dar Přestupky Účel zpracování: řízení o přestupcích a správních deliktech, citlivé údaje, soudy, státní zastupitelství, Policie ČR, pojišťovny, krajský úřad Tajemnice Výběrová řízení na obsazení volných pracovních míst Účel zpracování: zajišťování agendy výběrových řízení v souladu s ust. zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, výpis z Rejstříku trestů, doklad o dosaženém vzdělání, lustračním osvědčení (u vedoucích funkcí) Kategorie subjektu údajů: účastníci výběrových řízení Kategorie příjemců: Město Kojetín, členové výběrových komisí Registr oznámení dle z.č.159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: vedení Registru oznámení, citlivé osobní údaje Kategorie subjektu údajů: veřejní funkcionáři Kategorie příjemců údajů: evidenční orgán, žadatelé o nahlédnutí do registru, příp. orgán příslušný k vedení přestupkového řízení Doba uchování: 5 let ode dne skončení výkonu funkce veřejného funkcionáře, 5 let ode dne podání žádosti o nahlédnutí do registru Řízení při zadávaní veřejných zakázek podle z.č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: výběr dodavatele dle zákona o zadávání veřejných zakázek Kategorie subjektu údajů: účastníci výběrového řízení Kategorie příjemců údajů: město Kojetín, dále dle zákona o zadávání veřejných zakázek Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 14 (celkem 15)

15 Místostarosta Evidence členů JSDH Účel zpracování: evidence členů jednotek SDH dle z. č. 133/1985 Sb., ve znění pozdějších předpisů Kategorie subjektu údajů: členové jednotek SDH Kategorie příjemců údajů: město Kojetín Řízení při zadávaní veřejných zakázek podle z.č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování: výběr dodavatele dle zákona o zadávání veřejných zakázek Kategorie subjektu údajů: účastníci výběrového řízení Kategorie příjemců údajů: město Kojetín, dále dle zákona o zadávání veřejných zakázek Veřejné sbírky Účel zpracování: konání veřejné sbírky dle zákona o veřejných sbírkách, citlivé údaje Kategorie subjektu údajů: žadatelé, příjemci finančních prostředků, dále dle zákona o veřejných sbírkách Agendy zpracovávané všemi odbory MěÚ Kojetín a vedením města Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Účel zpracování: poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím Kategorie subjektu údajů: žadatelé o informaci Vyřizování stížností Účel zpracování: vyřizování stížností Kategorie subjektu údajů: stěžovatelé Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 15 (celkem 15)

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ochrana Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Město Kojetín provádí následující zpracování, které mu ukládá zvláštní zákon,

Více

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň

Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Odkazy Zákon č. 101/2000

Více

Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. Kategorie příjemců Doba uchování A. B. C. D. E. F.

Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. Kategorie příjemců Doba uchování A. B. C. D. E. F. Úsek tajemníka Městského úřadu Oslavany Informace o zpracování osobních údajů dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších P. č. Účel

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje

Více

Kategorie osobních údajů a kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají

Kategorie osobních údajů a kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje Městský úřad informace týkající se zejména účelu

Více

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Rozsah zpracování osobních údajů kancelář tajemníka Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených

Více

Osobní údaje zpracovávané Městským úřadem Adamov

Osobní údaje zpracovávané Městským úřadem Adamov Osobní údaje zpracovávané Městským úřadem Adamov Podle ust. 18 odst. 2 zákona o ochraně osobních údajů, Městský úřad Adamov je povinen zajistit, aby informace týkající se zejména účelu zpracování, kategorií

Více

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Městský úřad Tábor jedná a rozhoduje především podle následujících právních

Více

Registr zpracovávaných osobních údajů

Registr zpracovávaných osobních údajů Registr zpracovávaných Informace o zpracování zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti MěÚ ( 18 odst. 1 písm. b) zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně, ve znění

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu Příloha č. 4 organizačního řádu Podpisová oprávnění 1. Starosta : 1.1. i mající bezprostředně vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích, 1.2. i vzniklé z jednání starosty za město, k jejichţ podpisu

Více

Kategorie subjektů údajů Rozsah osobních údajů Kategorie příjemců údajů Doba zpracování

Kategorie subjektů údajů Rozsah osobních údajů Kategorie příjemců údajů Doba zpracování Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Správní řízení vedená podle zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, v platném

Správní řízení vedená podle zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, v platném Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů město Konice provádí následující zpracování osobních údajů, které mu ukládají

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí Matrika vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení

Více

kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají Jméno, příjmení, bydliště, datum narození

kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají Jméno, příjmení, bydliště, datum narození Zpracování osobních údajů všechny odbory Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Přijímání, vyřizování petic, stížností a dopisů adresovaných ům města a vedení jejich evidence Příprava smluv

Více

Mezi nejdůležitější předpisy, podle nichž město (městský úřad) jedná a rozhoduje, patří zejména (vždy se jedná o předpisy v platném znění):

Mezi nejdůležitější předpisy, podle nichž město (městský úřad) jedná a rozhoduje, patří zejména (vždy se jedná o předpisy v platném znění): Mezi nejdůležitější předpisy, podle nichž město (městský úřad) jedná a rozhoduje, patří zejména (vždy se jedná o předpisy v platném znění): I. (obecná část) zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky

Více

Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce

Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce 1. Oprávněná osoba: Fyzická osoba Fyzická osoba prokazuje svoji totožnost platným průkazem totožnosti: a) osoba se státní příslušností

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více

Právní důvody zpracování osobních údajů dle platných právních předpisů u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro účely zveřejnění

Právní důvody zpracování osobních údajů dle platných právních předpisů u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro účely zveřejnění Právní důvody zpracování osobních údajů dle platných právních předpisů u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro účely zveřejnění Personální a mzdové oddělení (PMO) PMO Hasičského záchranného

Více

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí 1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí POLOLETÍ: 2/2015 PLÁN plánovaný termín kontroly kontrolovaná osoba druh kontrolované osoby/kat. obce předmět (oblast) kontroly 8. 9. 2015

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb.,

Více

USNESENÍ ze schůze RM č. 13/2012 konané dne 20. června 2012

USNESENÍ ze schůze RM č. 13/2012 konané dne 20. června 2012 USNESENÍ ze schůze RM č. 13/2012 konané dne 20. června 2012 1. Technický bod (schválení zapisovatelky a ověřovatelů, schválení programu jednání) 01/13/2012 Rada města Tišnova schvaluje za ověřovatelku

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Obec Bednárec spisový a skartační plán

Obec Bednárec spisový a skartační plán Obec Bednárec spisový a skartační plán Spisový znak heslo Skartační znak/lhůta A. OBECNÍ ÚŘAD 1. Všeobecné dokumenty, nelze-li je zařadit jinam A.11 dokumenty starosty a místostarosty V/10 A.12 spolupráce

Více

deliktů v provozu na pozemních komunikacích

deliktů v provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1.7.2015 PŘÍLOHA č. 2 OS č.4 /2015 Oprávněné úřední osoby dle zákona č. 500/2004, správní řád ODBOR ŽIVNOSTENSKÝ A DOPRAVY č.funkce název funkce svěřený úsek činnosti 3100 vedoucí odboru SŘ

Více

POŽADOVANÉ DOKLADY PRO VÝPLATU NÁHRAD VKLADŮ OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM NA POBOČCE VYPLÁCEJÍCÍ INSTITUCE

POŽADOVANÉ DOKLADY PRO VÝPLATU NÁHRAD VKLADŮ OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM NA POBOČCE VYPLÁCEJÍCÍ INSTITUCE POŽADOVANÉ DOKLADY PRO VÝPLATU NÁHRAD VKLADŮ OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM NA POBOČCE VYPLÁCEJÍCÍ INSTITUCE 1. Oprávněná osoba: fyzická osoba Fyzická osoba prokazuje svoji totožnost platným průkazem totožnosti: a)

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII OBSAH Seznam použitých zkratek............................................ XIII Předmluva........................................................XVII O autorech........................................................

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

1. Základní ustanovení. 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce. 4. Samospráva obce

1. Základní ustanovení. 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce. 4. Samospráva obce OBSAH : 1. Základní ustanovení 2. Organizační struktura obecního úřadu 3. Postavení a činnost pracovníků obce - pracovní doba - pracovní řád zaměstnanců obce 4. Samospráva obce 5. Organizační řád obslužných

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ /k 1. 2. 2010/ I. Obce Obecně závazné vyhlášky obcí: 1. zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

6. Nařízení vlády č. 56/2013 Sb., o stanovení pravidel pro zařazení silničních motorových vozidel do emisních kategorií a o emisních plaketách

6. Nařízení vlády č. 56/2013 Sb., o stanovení pravidel pro zařazení silničních motorových vozidel do emisních kategorií a o emisních plaketách 2013 1. Sdělení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 3/2013 Sb., o vyhlášení aktualizovaného seznamu výzkumných organizací schválených pro přijímání výzkumných pracovníků ze třetích zemí 2.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role Článek I. Úvodní ustanovení Tento organizační řád upravuje základní zásady činnosti a řízení Městského úřadu Nová Role (dále jen MěÚ), jeho organizační strukturu

Více

Žádost. Obec s rozšířenou působností

Žádost. Obec s rozšířenou působností Obec s rozšířenou působností Kraj Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Žadatel

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

1. Oficiální název. Obec Zálezly

1. Oficiální název. Obec Zálezly 1. Oficiální název Obec Zálezly 2. Důvod a způsob založení Obec Zálezly (dále jen obec ) vznikla jako územní samosprávná jednotka v souladu s 1 a 2 zákona č. 367/1990 Sb.*), o obcích, v platném znění ke

Více

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona]

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Městský úřad Blansko odbor životního prostředí nám. Republiky 1 678 01 Blansko 1. Stavebník 1) OHLÁŠENÍ [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního

Více

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Oficiální název: Obecní úřad Všeradov 2. Důvod a způsob založení: Obec Všeradov (dále jen obec) vznikla jako územní samosprávná jednotka v souladu s 1 a 2 zákona

Více

Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona]

Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Městský úřad Pohořelice Odbor životního prostředí Vodoprávní úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice OHLÁŠENÍ 1. Stavebník 1) [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst.

Více

Písemná zpráva podle 39 zákona č. 312/2002 Sb. za rok 2007. Úvod

Písemná zpráva podle 39 zákona č. 312/2002 Sb. za rok 2007. Úvod Písemná zpráva podle 39 zákona č. 312/2002 Sb. za rok 2007 Identifikační údaje: instituce: Institut pro místní správu Praha sídlo: Dlážděná 6, Praha 1, PSČ 110 00 Úvod Institut pro místní správu Praha

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE II Rada městského obvodu Pardubice II. Vnitřní předpis č. 018

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE II Rada městského obvodu Pardubice II. Vnitřní předpis č. 018 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE II Rada městského obvodu Pardubice II Vnitřní předpis č. 018 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Městský

Více

PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU

PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU PŘÍLOHA Č. 5 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU 1010 ODBOR OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Počet 23 +1 Ekonomika, stížnosti ODD. OCHR. PŘÍRODY A KRAJINY ODD. VODNÍHO HOSP. ODD. OCHRANY LESA A ZPF ODD. OCHRANY OVZDUŠÍ A ODP.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Oficiální název: Obecní úřad Všeradov 2. Důvod a způsob založení: Obec Všeradov ( dále jen obec) vznikla jako územní samosprávná jednotka v souladu s 1 a 2 zákona

Více

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností v roce 2012 1. Akce obnovy kulturní památky Název akce obnovy:

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení. referent(ka )-účetní

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení. referent(ka )-účetní Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Rotava, Sídliště 721, 357 01 Rotava vyhlašuje v souladu se zákonem Č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků, ve znění pozdějších předpisů

Více

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti:

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: zajišťuje prodeje, pronájmy a výkupy nemovitostí, jiné dispozice s majetkem města (směny, věcná břemena

Více

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně:

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: 570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 17. prosince 1991 o živnostenských úřadech ve znění zákonů č. 286/1995 Sb., č. 132/2000 Sb., č. 320/2002 Sb., č. 284/2004 Sb., č. 70/2006 Sb., č. 214/2006 Sb.,

Více

Osnova kurzu Vstupní vzdělávání následné 00. Úvodní kapitola 01. Informace o kurzu 02. Informace ke studiu 01. Organizace a činnosti veřejné správy

Osnova kurzu Vstupní vzdělávání následné 00. Úvodní kapitola 01. Informace o kurzu 02. Informace ke studiu 01. Organizace a činnosti veřejné správy Osnova kurzu Vstupní vzdělávání následné 00. Úvodní kapitola 01. Informace o kurzu 02. Informace ke studiu 01. Organizace a činnosti veřejné správy 01. Pojem veřejná správa 02. Vymezení veřejné správy

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014

Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014 Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014 Správní odbor zajišťuje provoz infocentra, podatelny, pokladny, výkon správních činností na úseku matriky, evidence obyvatel,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA VODNÍHO DÍLA NEBO JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA VODNÍHO DÍLA NEBO JEHO ZMĚNU Městský úřad Dvůr Králové nad Labem odbor životního prostředí náměstí T.G. Masaryka 38 544 17 Dvůr Králové nad Labem ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA 1. Žadatel 1) VODNÍHO DÍLA NEBO JEHO ZMĚNU [ 58

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.3 O B S A H : I. Část III, Čl. 10, odst. 2 písm.c) - Změna rámcové náplně činnosti odboru pro záležitosti občanů II. Příloha č. 2 Změna počtu pracovníků a názvů

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Obecně platné právní předpisy vztahující se k činnosti UP

Obecně platné právní předpisy vztahující se k činnosti UP Obecně platné právní předpisy vztahující se k činnosti UP 2011 1. Sdělení č. 2/2011 Sb., Ministerstva práce a sociálních věcí o výši průměrné hrubé roční mzdy v České republice za rok 2009 pro účely vydávání

Více

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců PŘÍLOHA č. 3 Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců STAROSTA MĚSTA - plní úkoly uložené mu zastupitelstvem nebo radou města, A. Práva a povinnosti vyplývající

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : 141. Zákon, kterým se mění zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením

Více

Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009)

Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009) Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009) Školskými zařízeními pro zájmové vzdělávání jsou střediska volného času, školní kluby a školní družiny.

Více

ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA VODNÍHO ZDROJE NEBO JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA VODNÍHO ZDROJE NEBO JEHO ZMĚNU *) Příloha č. 21 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O STANOVENÍ OCHRANNÉHO PÁSMA 1. Žadatel 1) VODNÍHO ZDROJE NEBO JEHO ZMĚNU [ 30 odst. 6 vodního

Více

ze dne 13. 2. 2007 č. 3/07

ze dne 13. 2. 2007 č. 3/07 Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvková organizace zřizované krajem Vysočina ze

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Právní předpisy vydané v roce 2008, jejichž platnost se vztahuje k UP a k jejím organizačním složkám

Právní předpisy vydané v roce 2008, jejichž platnost se vztahuje k UP a k jejím organizačním složkám Právní předpisy vydané v roce 2008, jejichž platnost se vztahuje k UP a k jejím organizačním složkám 1) Nařízení vlády č. 1/2008 Sb., o ochraně zdraví před neionizujícím zářením. Nabývá účinnosti 30.04.2008.

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 52 Sbírka zákonů č. 142 / 2012 Strana 2251 142 ZÁKON ze dne 11. dubna 2012 o změně některých zákonů v souvislosti se zavedením základních registrů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

JEDNOTNÝ REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ pro fyzické osoby

JEDNOTNÝ REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ pro fyzické osoby podací razítko JEDNOTNÝ REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ pro fyzické osoby Základní část V případě, že jste se rozhodli učinit níže uvedené úkony pomocí jednotného registračního formuláře na Centrálním registračním

Více

PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH PŘEDPISŮ PODLE NICHŽ JEDNOTLIVÉ ODBORY MĚSTSKÉHO ÚŘADU JEDNAJÍ A ROZHODUJÍ

PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH PŘEDPISŮ PODLE NICHŽ JEDNOTLIVÉ ODBORY MĚSTSKÉHO ÚŘADU JEDNAJÍ A ROZHODUJÍ PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH PŘEDPISŮ PODLE NICHŽ JEDNOTLIVÉ ODBORY MĚSTSKÉHO ÚŘADU JEDNAJÍ A ROZHODUJÍ Všechny níže uvedené předpisy jsou: míněny vždy ve znění pozdějších předpisů fyzicky jsou k nahlédnutí

Více

Informace o kontrolách dle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)

Informace o kontrolách dle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád) Informace o kontrolách dle 26 zákona č. 255/202 Sb., o kontrole (kontrolní řád) Provedené kontroly za rok 204 Odbor Odbor životního prostředí a zemědělství - ochrana ovzduší - vodní hospodářství - odpadové

Více

Postup Městského úřadu Kojetín při přijetí nalezené věci

Postup Městského úřadu Kojetín při přijetí nalezené věci Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín vnitřní směrnice Postup Městského úřadu Kojetín při přijetí nalezené věci Čl.1 Úvodní ustanovení Vnitřní směrnice upravuje postup Městského úřadu Kojetín

Více

MĚSTO ŠTRAMBERK. Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1. Podpisový řád

MĚSTO ŠTRAMBERK. Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1. Podpisový řád Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1 Obsah: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Příprava písemnosti k podpisu Článek 3 Zásady podepisování Článek 4 Podpisová oprávnění Článek 5 Závěrečná

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH Zastupitelstvo obce Těškovice na svém zasedání konaném dne 21.12. 2006 schválilo tento organizační řád obecního úřadu. čl.l Základní ustanovení Organizační

Více

Shrnutí - zásady fiskálního federalismu

Shrnutí - zásady fiskálního federalismu Shrnutí - zásady fiskálního federalismu centralizace přerozdělování centralizace stabilizace zajištění minimální úrovně veřejných služeb vyrovnání fiskální pozice neutrality Model fiskálního federalismu

Více

Příloha č. 6. Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice

Příloha č. 6. Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice Příloha č. 6 Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice Čl. 1 - Úvodní ustanovení a) Podpisový řád upravuje oprávnění a povinnosti při podepisování písemností vyhotovených orgány města. b) Podpisový řád

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Základní škola v Teplé, příspěvková organizace Povinně zveřejňované informace Přehled povinně zveřejňovaných informací dle zákona č. 106/1999 Sb. Základní škola v Teplé, příspěvková organizace, je tzv.

Více

Obec Dobrá, okr. Frýdek-MístekInformace za rok 2003 dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Obec Dobrá, okr. Frýdek-MístekInformace za rok 2003 dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Obec Dobrá, okr. Frýdek-MístekInformace za rok 2003 dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Okres Frýdek-Místek Obec Dobrá IČO 296 589 Sídlo Dobrá č. 230, 739 51 Telefon 558 641

Více

ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE

ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE ZÁKLADNÍ REGISTRAČNÍ POVINNOSTI PODNIKATELŮ VŮČI FINANČNÍM ÚŘADŮM, OKRESNÍM SPRÁVÁM SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ A ÚŘADŮM PRÁCE 1 Podnikatel fyzická osoba 1.1 Zahájení podnikatelské činnosti 1.1.1 Podnikatel

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Zřizovací listina příspěvkové organizace obce vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve

Více

Zveřejňování informací podle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Zveřejňování informací podle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Příloha č. 1 Zveřejňování informací podle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších Povinný subjekt: MĚSTO KOJETÍN 1. Důvod a způsob založení povinného subjektu,

Více

Maturitní témata k ÚZ MZ VEŘEJNÁ SPRÁVA. Obor: Veřejnosprávní činnost pětileté dálkové studium

Maturitní témata k ÚZ MZ VEŘEJNÁ SPRÁVA. Obor: Veřejnosprávní činnost pětileté dálkové studium Maturitní témata k ÚZ MZ VEŘEJNÁ SPRÁVA Obor: Veřejnosprávní činnost pětileté dálkové studium Mgr. Miroslav Linhart Základní právní pojmy a charakteristika 1. Charakteristika veřejné správy, typické činnosti

Více

Organizační struktura Obecního úřadu v Ludgeřovicích

Organizační struktura Obecního úřadu v Ludgeřovicích Organizační struktura Obecního úřadu v Ludgeřovicích sídlo: Markvartovická 52/48, 74714 Ludgeřovice telefon/fax: 595052578/595052278 urad@ludgerovice.cz ID datové schránky: n9bb3cx Úřední hodiny: pondělí

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

zkušební komisař / zkušební komisařka v odboru dopravně správních agend Magistrátu hl. města Prahy kód 0570

zkušební komisař / zkušební komisařka v odboru dopravně správních agend Magistrátu hl. města Prahy kód 0570 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelem Magistrátu hlavního města Prahy vyhlašuje

Více

Nový občanský zákoník. Zákon č. 89/2012 Sb. ze dne 3. února 2012, ČÁST PÁTÁ. Ustanovení společná, přechodná a závěrečná. Hlava I. Ustanovení společná

Nový občanský zákoník. Zákon č. 89/2012 Sb. ze dne 3. února 2012, ČÁST PÁTÁ. Ustanovení společná, přechodná a závěrečná. Hlava I. Ustanovení společná Nový občanský zákoník Zákon č. 89/2012 Sb. ze dne 3. února 2012, ČÁST PÁTÁ Ustanovení společná, přechodná a závěrečná Hlava I Ustanovení společná Díl 2 Závěrečná ustanovení 3080 Zrušuje se: 1. Zákon č.

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2006 Rozpočet projednán dne: 23.11.2005 dne: 23.11.2005 dne: 8.12.2005 ve finančním výboru v radě města v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Usnesení z 54. zasedání Rady města Kojetín, konaného dne 3. prosince 2001 ve 13:00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín. 2. Kontrola plnění

Více