j e d n o t n ý vizuální styl vimperk

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "j e d n o t n ý vizuální styl vimperk"

Transkript

1 j e d n o t n ý vizuální styl vimperk

2

3 obsah 1 logo 2 písmo 3 tiskoviny 4 orientační systém 5 propagační materiály

4 1logo

5 logo 1 1 PANTONE 124 C CMYK RGB PANTONE black C CMYK RGB Základní prvek jednotného vizuálního stylu je značka, logo tvořené hlavní dominantou vimperského zámku. Je to věž s hodinami umístěná v hlavním průčelí zámku, sloužící zároveň jako vstupní brána do zámeckého komplexu. Logo tedy tvoří stylizovaná věž ve spojení se slovním označením Vimperk. Značka je potom vysázena písmem Myriad Pro Bold. Jednotný vizální styl slouží k vnější i vnitřní prazentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barva. Manuál slouží zároveň jako předpis nebo návod pro realizaci jednotlivých součástí vizuálního stylu. Základní barevná varianta loga existuje pouze v pozitivní verzi. Lze ji použít na bílém podkladu, vyjímečně (nesmí být ohrožena čitelost loga) se může aplikovat do 20% sytosti podkladové barvy. Logo není povoleno nově konstruovat.

6 logo inverzní barevná varianta 1 2 PANTONE 124 C CMYK RGB PANTONE 424 C CMYK RGB Inverzní barevná varianta značky je vždy bílá, shodná s černobílou inverzí. Aplikuje se na podklad okrového odstínu shodného s odstínem písma u základní barevné varianty loga. Jako doplňková inverzní barevná varianta je použita barva šedá v přímé PANTONE barvě. Logo není povoleno nově konstruovat.

7 logo černobílá varianta inverzní černobílá varianta 1 3 PANTONE black C CMYK RGB Jednobarevná varianta značky, loga se používá u černobílého tisku. Pozitivní verze je vždy černá. Lze ji alikovat do 20% sytosti podkladu. Inverzní verze loga je shodná s inverzní barevnou variantou, je vždy bílá. Na rozdíl od černého loga ji lze aplikovat na různý barevný podklad.

8 logo pravoúhlá orthogonální síť 1 4 Pravoúhlá orthogonální síť slouží k přesnějšímu přenosu loga. Pomocí čtverců se značka, logo dá zmenšovat i zvětšovat ve správném poměru.

9 logo ochranná zóna 1 5 = x 1x 1x 2x 1,5 x Ochranná zóna definuje minimální prostor v blízkosti loga, který nesmí být narušen žádným jiným prvkem. Další doplňkové texty, fotografieči jiné je nutno umístit za vytyčený prostor. Vymezuje také vzdálenost loga od okraje plochy ve které má být umístěn. Ochranná zóna loga je uvedena na této stránce, měrnou jednotkou je šířka střechy věže = x.

10 logo rozměrová řada 1 6 minimální velikost minimální velikost 50% 50% 100% 100% Rozměrová řada loga se představuje v několika základních velikostech. Minimální velikost lze použít na vizitky (ne však menší, ztrácí se čitelnost textu), 50% velikost pak na základní rozměry obálek a na tiskovinách A4.

11 logo použití na podkladové ploše 1 8 Podklad základní barevné varianty loga je bílý. Pro barevné podklady se používá inverzní jednobarevná, bílá, varianta loga. Vyjímky tvoří barevné podklady do 20% sytosti podkladové barvy a to jen v základní inverzní nebo doplňkové inverzní barvě. Barevné podklady se musí vždy vybírat velice citlivě, nesmí být porušena čitelnost loga a jeho estetické hodnoty.

12 logo zakázané varianty 1 9 V mperk Podoba loga je přesně definována. Značka, logo se používá v souladu s manuálem jednotného vizuálního stylu. Nesmí docházet k jeho deformaci nebo zkreslení. Musí být dodržena danná barevnost a ochranná zóna. Logo není povoleno nově konstruovat.

13 rastr variantní řešení 1 10 Grafický rastr se používá jako dekorace jednotného vizuálního stylu zámku Vimperk. Nenajde své uplatnění ve značce, logu, respektive jeho používání ve značce není povoleno. Grafický rastr najde své uplatnění např: v podobě rubobé strany vizitek a jiných tiskovin. Nikdy se nepovyšuje ned typografii, slouží jako doplněk vizuálního stylu. Rastr jemožno použít v 100% až 10% sytosti základní barvy.

14

15 2písmo

16 písmo základní 2 1 Myriad abcdefghchijklmnopqrstuvwxyz ABCDEFGHCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ áăâäàāåãćčďéěêëėèēğģíîïìīķĺľļńňņñ óôöòőōõŕřŗśšșťţúûüùűūůýÿźžż ÁĂÂÄÀĀÅÃĆČĎĐÉĚÊËĖÈĒĞĢÍÎÏİÌĪĶĹĽĻŃŇ ŅÑÓÔÖÒŐŌÕŔŘŖŚŠȘŤŢÚÛÜÙŰŪŮÝŸŹŽŻ!"#$%& ()*+,-./ :;<=>?@[\]^_ 9 12 MYRIAD Jednotný vizuální styl je velmi důležitou součástí prezentace instituce na veřejnosti. Kvalitní zpracování podporuje její jednotu a stabilitu, zvyšuje povědomí o existenci a vyvolává na veřejnosti pocit solidnosti a důvěryhodnosti. Základní prvky jednotného vizuálního stylu jsou logo, písmo a barva. Myriad Black abcdefghchijklmnopqrstuvwxyz ABCDEFGHCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ áăâäàāåãćčďéěêëėèēğģíîïìīķĺľļńňņñ óôöòőōõŕřŗśšșťţúûüùűūůýÿźžż ÁĂÂÄÀĀÅÃĆČĎĐÉĚÊËĖÈĒĞĢÍÎÏİÌĪĶĹĽĻŃŇ ŅÑÓÔÖÒŐŌÕŔŘŖŚŠȘŤŢÚÛÜÙŰŪŮÝŸŹŽŻ!"#$%& ()*+,-./ :;<=>?@[\]^_ MYRIAD BOLD Jednotný vizuální styl je velmi důležitou součástí prezentace instituce na veřejnosti. Kvalitní zpracování podporuje její jednotu a stabilitu, zvyšuje povědomí o existenci a vyvolává na veřejnosti pocit solidnosti a důvěryhodnosti. Základní prvky jednotného vizuálního stylu jsou logo, písmo a barva. Základním písmem je Myriad Pro Regular. Je to čitelný bezserifový font, který je použit v textovém označení loga. Pro dostatečné rozlišení byly zvoleny dva řezy písma, základní Myriad Pro Regularpro sazbu běžných textů, pro zvýraznění Myriad Pro Bold. Ukázka sazby ze základního písma je v jedné z nejužívanějších velokostí a s vhodným meziřádkovým prokladem. Světlost mezi řádky je velmi důležitá pro snané čtení.

17 písmo doplňkové 2 2 Times abcdefghchijklmnopqrstuvwxyz ABCDEFGHCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ áăâäàāåãćčďéěêëėèēğģíîïìīķĺľļńňņñ óôöòőōõŕřŗśšșťţúûüùűūůýÿźžż ÁĂÂÄÀĀÅÃĆČĎĐÉĚÊËĖÈĒĞĢÍÎÏİÌĪĶĹĽĻŃŇ ŅÑÓÔÖÒŐŌÕŔŘŖŚŠȘŤŢÚÛÜÙŰŪŮÝŸŹŽŻ!"#$%& ()*+,-./ :;<=>?@[\]^_ 9 12 TIMES Jednotný vizuální styl je velmi důležitou součástí prezentace instituce na veřejnosti. Kvalitní zpracování podporuje její jednotu a stabilitu, zvyšuje povědomí o existenci a vyvolává na veřejnosti pocit solidnosti a důvěryhodnosti. Základní prvky jednotného vizuálního stylu jsou logo, písmo a barevnost. Times Bold abcdefghchijklmnopqrstuvwxyz ABCDEFGHCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ áăâäàāåãćčďéěêëėèēğģíîïìīķĺľļńňņñ óôöòőōõŕřŗśšșťţúûüùűūůýÿźžż ÁĂÂÄÀĀÅÃĆČĎĐÉĚÊËĖÈĒĞĢÍÎÏİÌĪĶĹĽĻŃŇ ŅÑÓÔÖÒŐŌÕŔŘŖŚŠȘŤŢÚÛÜÙŰŪŮÝŸŹŽŻ!"#$%& ()*+,-./ :;<=>?@[\]^_ TIMES BOLD Jednotný vizuální styl je velmi důležitou součástí prezentace instituce na veřejnosti. Kvalitní zpracování podporuje její jednotu a stabilitu, zvyšuje povědomí o existenci a vyvolává na veřejnosti pocit solidnosti a důvěryhodnosti. Základní prvky jednotného vizuálního stylu jsou logo, písmo a barva. Jako doplňkové písmo byl zvolen Times pro svou snadnou dostupnost v běžných textových editorech. Při volbě doplňkových písem je vhodnější se odlišit a nehledat fonty podobné základnímu písmu. Pro použití jsou nevhodná písma se sníženou čitelností. Ukázka sazby z doplňkového písma Times v jedné z nejužívanějších velikostí a s nejvhodnějším meziřádkovým prokladem. Světlost mezi řádky je velmi důležitá pro snadné čtení a není vhodné ji zmenšovat.

18 3tiskoviny

19 tiskoviny vizitky Máje 260, Vimperk fax mobil antonin.dvorak@npsumava.cz Ing. Antonín Dvořák správce zámku Ing. Jméno Příjmení Příjmení ekonomka Zámecká 111, Vimperk fax tel mobil jprijmeni@npsumava.cz

20 tiskoviny dopisní papír % zmenšení Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1043/ Praha 5 V Plzni, dne Vážný Jméno Příjmení Základní prvek jednotného vizuálního stylu je značka, logo tvořené hlavní dominantou vimperského zámku. Je to věž s hodinami umístěná v hlavním průčelí zámku, sloužící zároveň jako vstupní brána do zámeckého komplexu. Logo tedy tvoří stylizovaná věž ve spojení se slovním označením zámku Vimperk. Značka, logo je potom vysázeno písmem Myriad Pro Bold v základní barevné podobě značky. Jednotný vizální styl slouží k vnější i vnitřní prazentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barva. Manuál slouží zároveň jako předpis nebo návod pro realizaci jednotlivých součástí vizuálního stylu. Základní barevná varianta loga existuje pouze v pozitivní verzi. Lze ji použít na bílém podkladu, vyjímečně (nesmí být ohrožena čitelost loga) se může aplikovat do 20% sytosti podkladové barvy. Děkuji Jméno Příjmení 1. Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz, bankovní spojení KB Vimperk /0000

21 tiskoviny dopisní papír - varianta % zmenšení Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1043/ Praha 5 1. Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz, bankovní spojení KB Vimperk /0000

22 tiskoviny obálk DL 3 4 Zámecká 111, Vimperk Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1034/ Praha 5 obálka DL 100%

23 tiskoviny obálka 3 5 Zámecká 111, Vimperk obálka DL 25% zmenšení vnitřní slavnostní potisk Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1034/ Praha 5 obálka DL 25% zmenšení

24 tiskoviny obálka C5 3 6 Zámecká 111, Vimperk Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1034/ Praha 5 obálka C5 100%

25 tiskoviny obálka C4 3 7 Zámecká 111, Vimperk Vážený pan Jméno Příjmení Na Doubkové 1034/ Praha 5 obálka C4 75%

26 tiskoviny obálka C4 3 7 obálka C4 50% zmenšení barevný vnitřní potisk

27 tiskoviny desky Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz zmenšeno na 30%

28 tiskoviny desky - varianta Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz zmenšeno na 30%

29 tiskoviny info brožura 3 9 zmenšeno o 25% o zámku Vimperk 1. Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz

30 tiskoviny info brožura - varianty 3 10 o zámku Vimperk o zámku Vimperk o zámku Vimperk 1. Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz 1. Máje 260, Vimperk, fax , mobil , antonindvorak@npsumava.cz zmenšeno o 60%

31 tiskoviny info brožura - vnitřní dvoustrana historie zámku historie zámkuibh enisisl ea facil ullaore feum dit in eu facilla feugueril inisit eliquipit nulluptat atis enis nullamc onsenit venissisisim qui et euis autat aute mincilisi. Vullutpat, quis eugait, quamcortin heniat nonsent iliquis cilisse niamet alissed modipis nulluptatio consequi bla conse vel ulla mkjhbgt bvgf vfdcxs historie zámku historie zámkuibh enisisl ea facil ullaore feum dit in eu facilla feugueril inisit eliquipit nulluptat atis enis nullamc onsenit venissisisim qui et euis autat aute mincilisi. Vullutpat, quis eugait, quamcortin heniat nonsent iliquis cilisse niamet alissed modipis nulluptatio consequi bla conse vel ulla mkjhbgt bvgf vfdcxs zámecká zahrada historie zámkuibh enisisl ea facil ullaore feum dit in eu facilla feugueril inisit eliquipit nulluptat atis enis nullamc onsenit venissisisim qui et euis autat aute mincilisi. resturece Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue erat, quiscinis non vel ilisl ulla consecte velessequat ut wis alis Ignisim nosto consent acing exer augiamconse consectet nonsequis am delenismod eugiatet nibh ea auguerostio dionull ummodit illamet, sum ilis ex er alit duis ad tatuer inibh eros essequat. Ut ute magnit lore con henim iusci blamcon zámecké ubytování Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue resturece Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue erat, quiscinis non vel ilisl ulla consecte velessequat ut wis alis Ignisim nosto consent acing exer augiamconse consectet nonsequis am delenismod eugiatet nibh ea auguerostio dionull ummodit illamet, sum ilis ex er alit duis ad tatuer inibh eros essequat. Ut ute magnit lore con henim iusci blamcon zámecké ubytování Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue doprava Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt zámecká kaple Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis numsan hent at augait nonse tatet utpat praeseq uipissed min utat lam nos nibh euisl utpatin veliquissi exer suscil ea faccumsandre conullandrem quis nulla feugiam zzrit incidunt Acin velenim iriliquat la facincidunt vullamconum nos num dolesectet volumsandre enibh exero ero dolor aliquamet nulputetum volessenibh ex ercilit velesto eum quatis diametue huhulák Iquisim dit lan vulputetum augiat. Ut nos ex etumsan utpat, cor sit alit ullam vullam niat vel incing eu feum velenit acincip estrud exeriureet ipsum irilla facil ing et nullaore dolore ting eu facipit aute duis nulputp atueriure etuerosto do cortis zmenšeno o 50%

32 tiskoviny jídelní lístek 3 12 restaurace U věže buřty s cibulí sekaná vepřová nakládaný hermelín buřty na pivu restaurace U věže Vimperk, fax , mobil , uveze@npsumava.cz vnitřní dvoustrana zmenšeno o 25%

33 4orientační systém

34 orientační systém směrovky 4 1 ««kaple sv. Josefa «ÄÅ ««««restaurace «toalety horní nádvoří «««

35 5propagační materiály

36 propagační materiál 5 1

37 propagační materiál 5 2 poznámkový blok poznámkový blok A6 zmenšení 50% poznámkový blok pokoj č. 15 návštěvník hotelu VIP VIP zámečtí hosté zámečtí hosté

38 propagační materiál 5 3 o zámku Vimperk 1x DVD o zámku Vimperk info CD špendlík do klopy propisovací tužky

39 propagační materiály pohlednice 5 4 zmenšeno o 50%

40 zám v mpek erk v m perk zá mpmeekrk

41

42 jednotný vizuální styl Vimperk klauzurní práce ZS Petra Novotná Stránská grafický design U06071 Západočeská univerzita v Plzni

43

najíždíme na jednotný vizuální styl

najíždíme na jednotný vizuální styl najíždíme na jednotný vizuální styl Západočeská univerzita v Plzni, 2007 JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL 1.0 LOGO 1.1 ZÁKLADNÍ TVAR 1.2 VARIANTY 1.3 BARVA 1.4 PÍSMO ZÁKLADNÍ 1.5 PÍSMO DOPLŇKOVÉ 2.0 ZÁKLADNÍ TISKOVINY

Více

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO TIŠNOVSKO Typografi cký manuál Tento manuál byl vytvořen v rámci projektu Tvorba produktů cestovního ruchu Tišnovska a jejich marketing, za fi nanční spoluúčasti EU a Jihomoravského kraje OBSAH Typografický

Více

Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice používá jako své základní písmo

Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice používá jako své základní písmo písmo Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice používá jako své základní písmo bezpatkovou lineární antikvu grotesk Erica Gilla z roku 1927. Ačkoliv od vydání anglickou firmou Monotype uplynulo více

Více

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010 00 Grafický manuál 1 graf manual-afo.indd 1 10/14/10 3:12:22 PM 00 Obsah Intro 3 01 Logo základní 4 Logo základní velikostní varianty 5 Logo s názvem 6 Logo s názvem velikostní varianty 7 Logo v negativním

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov.

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. GRAFICKÝ MANUÁL Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. Květen 2019 1. Květen 2019 Přesně definovaný vzhled loga nesmí být měněn. Základní barevné provedení loga by mělo i při změně bílého

Více

Grafický manuál. společnosti Teplárna České Budějovice, a. s.

Grafický manuál. společnosti Teplárna České Budějovice, a. s. Grafický manuál společnosti Teplárna České Budějovice, a. s. Platnost od 2013 Úvod Grafický manuál je souborný materiál definující základní grafické konstanty firemního designu a jejich správné použití.

Více

lícní část č.12356 č.12356 č.12356 č.12356 č.12356

lícní část č.12356 č.12356 č.12356 č.12356 č.12356 lícní část g o l d g o l d s i l v e r s i l v e r b r o n z e rubová část Věrnostní karta opravnuje jeho držitele k neomezenému odběru zboží... Její vlastník získává prostřednictvím nakupovaného zboží

Více

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna 1 Manuál jednotného vizuálního stylu Ministerstvo dopravy Obsah 1 Logo Písmo 2 Tiskoviny 3 Prezentace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna Logo v barevném a černobílém provedení Specifikace

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1 2 3 4 LOGOTYP 1 1 Základní barevné provedení 1 2 Základní barevné provedení na černém pozadí 1 3 Jednobarevné nebo černobílé provedení 1 4 Použití logotypu na

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

průvodce logotypem společnosti Stachema

průvodce logotypem společnosti Stachema průvodce logotypem společnosti Stachema představení logotypu Logotyp Stachema je základním prvkem vizuální identity společnosti. Logotyp se skládá z grafické a textové části. Grafická část logotypu je

Více

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti Jednotný vizuální styl Národního památkového ústavu slouží k jeho vnitřní i vnější prezentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

DETAIL PRAHA 2 017 SVĚTLA KOUZLO KRAJINY7. Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru MAGIE KRAJ NÁLADY ČESKÉ KRAJINY

DETAIL PRAHA 2 017 SVĚTLA KOUZLO KRAJINY7. Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru MAGIE KRAJ NÁLADY ČESKÉ KRAJINY Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru DETAIL Zaostřeno na HRA SVĚTLA NÁLADY ČESKÉ KRAJINY MAGIE KRAJ KOUZLO KRAJINY7 2 01 INY PRAHA 2 017 Nástěnné kalendáře na míru Vytvořte si vlastní

Více

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL Cílem společnosti SIGNAMAX je poskytnout síťové řešení, jenž pokryje všechny požadavky zákazníka. Jako dodavatel aktivní i pasivní síťové infrastruktury, nabízí širokou škálu vysoce výkonných a cenově

Více

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 1 1 ROZKRES LOGA 1 2 OCHRANÁ ZÓNA LOGA 1 3 LOGO ČERNOBÍLÉ PROVEDENÍ 1 4 LOGO NA PODKLADOVÉ PLOŠE 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ZÁKLADNÍ BAREVNOST LOGA JE

Více

Manuál značky OZO Ostrava

Manuál značky OZO Ostrava Manuál značky OZO Ostrava MANUÁL značky Obsah 1.1 Barevné pozitivní provedení 1.2 Barevné negativní provedení A 1.3 Barevné negativní provedení B 1.4 Jednobarevné pozitivní provedení 1.5 Jednobarevné negativní

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

DTP1. Tisková zakázka. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk

DTP1. Tisková zakázka. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk Petr Lobaz, 9. 5. 2007 Tisková zakázka definice požadavků poptávka objednávka příprava podkladů předtisková příprava imprimatur tisk dokončovací

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL)

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL) (výňatek LOGOMANUÁL) obsah JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL LOGOTYP 1 základní varianta logotypu barevné provedení 1.1 základní varianta logotypu černobílé provedení 1.2 ochranná zóna LOGOTYPU 1.3 jazyková mutace

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Značka Ministerstva průmyslu a obchodu je tvořena dynamickými liniemi vytvářejícími plastický prostor vzájemně propojené ekonomiky

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ÚVOD LOGOTYP DEFINICE BAREVNOSTI PÍSMO VARIANTY LOGOTYPŮ MERKANTILNÍ TISKOVINY LOGA MĚSTSKÝCH ORGANIZACÍ 1 2 3 4 5 6 7 1. ÚVOD 2 1.1. Jednotný vizuální styl Jednotný vizuální styl města Hlučína je soubor

Více

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál značka Tato značka je základem jednotné grafické prezentace společnosti CSS spedition.

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27 GRAFICKÝ LOGOMANUÁL OBSAH Grafický logomanuál Práce s logotypem barevnost 3 Základní písmo jednotného vizuálního stylu a doplňkové písmo 4 Logo Oblastní galerie Liberec 5 Logo Oblastní galerie Liberec

Více

Grafický manuál použití značky

Grafický manuál použití značky Grafický manuál použití značky Obsah manuálu: 1. Značka 1.1. Značka základní verze 1.2. Značka verze se sloganem 1.3. Symbol základní verze 1.4. Značka, symbol verze negativ 1.5. Značka, symbol aplikace

Více

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz LOGO manuál jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz Obsah 03 Symbolika značky 04 Barevné pozitivní provedení značky 05 Barevené

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR.

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. LOGO MANUÁL o logo manuálu Logo manuál Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga Grafický manuál Obsah 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu 1.1. Varianty loga - barevné 1.2. Varianty loga - černobílé 2. Barevnost logotypu 3. Typografie 4. Použítí značky 4.1. Stavba logotypu

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

Značka. Poznámky. Obsah. 4.3 Obálka. 1. Značka 3. Barevnost. 4. Tiskoviny. 2. Písmo

Značka. Poznámky. Obsah. 4.3 Obálka. 1. Značka 3. Barevnost. 4. Tiskoviny. 2. Písmo Poznámky Obsah 1. Značka 3. Barevnost 1. 1 Základní varianta 1. 2 Inverzní varianta 1. 3 Černobílá varianta 1. 4 Inverzní černobílá varianta 1. 5 Ochranná zóna a minimální velikost 1. 6 Použití na podkladové

Více

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51 Obsah 1 Městský znak............................... 3 2 Turistická značka........................... 15 3 Písmo.................................... 25 4 Merkantilní tiskoviny......................... 31

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Značka ilharmonie Brn ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Logotyp základní barevná podoba logotypu základní černobílá

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice slouží k její vnitřní i vnější prezentaci.

Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice slouží k její vnitřní i vnější prezentaci. logo Jednotný vizuální styl Univerzity Pardubice slouží k její vnitřní i vnější prezentaci. Nová koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY ZÁKLADNÍ VARIANTA Aplikace na bílé a ostatní světlé podklady. INVERZNÍ VARIANTA Inverzní varianta je určená pro použití na tmavém pozadí, při zachování dostatečného kontrastu mezi

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk Petr Lobaz, 9. 5. 2007 Tisková zakázka definice požadavků poptávka objednávka příprava podkladů předtisková příprava imprimatur tisk dokončovací

Více

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Grafický manuál Manuál znaku a jednotného vizuálního stylu Znak HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Znak klubu je přednostně využíván

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT 1.1 logotypu slouží k vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu. Jednotný grafický styl vzniká použitím základních prostředků vizuální komunikace, kterými jsou logotyp,

Více

1 02 Značka. Základní provedení. Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení.

1 02 Značka. Základní provedení. Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení. 1 02 Značka Základní provedení Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení. Základními barvami značky jsou modrá (PANTONE 653) a červená

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ZÁSADY POUŽITÍ GRAFICKÉHO MANUÁLU Tento grafický manuál definuje značku ODM2017 VIII. Hry olympiády dětí a mládeže v Jihomoravském kraji a slouží jako zdroj

Více

Logomanuál značky OldanyGroup

Logomanuál značky OldanyGroup Logomanuál značky OldanyGroup Obsah Úvod Základní varianta značky Základní varianta značky s dovětkem Doplňková varianta značky Doplňková varianta značky s dovětkem Inverzní verze značky Ochranný prostor

Více

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Úvod Destination identity turistického regionu Střední Morava Logo turistického regionu Střední Morava vychází z dlouhodobých

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH ZNAČKA základní varianta 4 základní firemní barvy 5 černobílé a inverzní provedení 6 použití na barevné a černobílé ploše 7 použití v milimetrové síti 8 minimální velikost 9 ochranná

Více

1 2 3 4 5 6 7 Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Jméno a Příjmení Ulice číslo Město PSČ 000

Více

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 OBSAH 01 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 4 02 LOGOTYP JEDNOBAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 5 03 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA ZLATÉM POZADÍ

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

Logomanuál značky Way

Logomanuál značky Way Logomanuál značky Way úvod vzhled logotypu inverzní varianta logotypu ochranná zóna logotypu barevnost logotypu zobrazení značky na pozadí nepovolené varianty minimální velikost logotypu firemní písmo

Více

01 Jednotný vizuální styl města Dobříše

01 Jednotný vizuální styl města Dobříše 01 Jednotný vizuální styl města Dobříše 02 Logo, barevnost, písmo 02.01 Logo základní varianta 02.02 Logo negativní varianta 02.03 Logo jednobarevné provedení 02.04 Logo černobílá varianta 02.05 Logo proporční

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz obsah..................................... 02 úvod a definice loga........................... 03 zákres do čtvercové sítě........................

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ LOGO MANUÁL 00 OBSAH 01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ 02 ZÁKLADNÍ VARIANTA - VERTIKÁLNÍ 03 PIKTOGRAM 04 OCHRANNÁ ZÓNA - HORIZONTÁLNÍ VARIANTA 05 OCHRANNÁ ZÓNA - VERTIKÁLNÍ VARIANTA 06 MINIMÁLNÍ VELIKOST

Více

0.0 OBSAH. 1. Logotyp. 3. Tiskoviny

0.0 OBSAH. 1. Logotyp. 3. Tiskoviny 0.0 OBSAH 1. Logotyp 1.1 Základní prvky 1.2 Základní barevné provedení 1.3 Černobílé provedení 1.4 Podklad 1.5 Síťový rozkres 1.6 Ochranná zóna 1.7 Minimální velikost 1.8 Zakázané varianty 2. Typografie

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY G r a fi c k ý m a n u á l l o g o t y p u SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY OBSAH KAPITOLA 1. LOGOTYP 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 Plnobarevná varianta logotypu Logotyp na barevném pozadí Negativní

Více

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Grafický manuál ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Používání znaku a vlajky města Zábřeh upravuje Obecně závazná vyhláška města Zábřehč. 3/2005 o znaku a vlajce města Zábřeh a jejich užívání. Znak města bude používán

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY GRAFICKÝ MANUÁL Grafický symbol loga Studentské obce fakulty architektury znázorňuje její funkci. Čtverce v symbolu představují studenty, jež obec hájí. Barevnost čtverců pak charakterizuje různorodost

Více

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Obsah 1. Logo 1.1 Základní verze loga 5 1.2 Inverzní varianta loga 6 1.3 Užití základního loga vůči pozadí 7 1.4 Užití inverzního loga

Více

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY ceník 2015 1/6 Věstník města a MěÚ Říčany vychází měsíčně v nákladu 6.700 kusů a je doručovaný zdarma do poštovních schránek v Říčanech, Pacově, Strašíně, Kuří, Jažlovicích a Voděrádkách. Vydavatel: Mediální

Více

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy ÚVOD 1.1 funkce a práce s manuálem 1.2 definice logotypu a název v psaném textu 2.1 barevné pozitivní provedení 2.2 barevné negativní provedení 2.3 černobílé pozitivní

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Logo a základní prvky Leden 2004 Rev. 1 ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Objednatel: ENETEX-KIA s.r.o. Brněnská 959 664 42 Brno - Modřice http://www.enetex.cz

Více

Barevné specifikace logotypu MŽP. Ministerstvo životního prostředí České republiky

Barevné specifikace logotypu MŽP. Ministerstvo životního prostředí České republiky Barevné specifikace logotypu MŽP Použití logotypu MŽP STANDARD Základní varianta loga je tvořena třemi vodorovnými pruhy, které odkazují na trikolóru (státní symboliku ČR). Bílá, červená a modrá barva

Více

DESIGN MANUAL KONSTRUKTIVA BRANKO, a.s.

DESIGN MANUAL KONSTRUKTIVA BRANKO, a.s. DESIGN MANUAL Jednotný vizuální styl společnosti KONSTRUKTIVA BRANKO, a.s. Obsahuje definici logotypu společnosti a všech jeho použitelných variant, definici barevnosti, definici grafických konstant a

Více

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14 GRAFICKÝ MANUÁL 2017 OBSAH Historie 5 Nová podoba loga 6 Základní logo Plnobarevná varianta 7 Černobílá a inverzní varianta 8 Jednobarevná varianta 9 Samostatný symbol Barevná a černobílá varianta 10

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU OBSAH Grafický manuál logotypu 01 - Logotyp společnosti 02 - Plastická verze logotypu 03 - Jednobarevná podoba logotypu 04 - Logotyp na barevném pozadí 05 - Ochranný prostor logotypu

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

Jednotný vizuální styl CHARITY ČESKÁ REPUBLIKA

Jednotný vizuální styl CHARITY ČESKÁ REPUBLIKA Jednotný vizuální styl CHARITY ČESKÁ REPUBLIKA OBSAH Jednotný vizuální styl Charity Česká republika 1 Základní logo a jeho konstrukce 2 Základní barevnost loga 3 Ochranná zóna loga 4 Doplňková barevnost

Více

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY Věstník města a MěÚ Říčany vychází měsíčně v nákladu 6.00 kusů a je doručovaný zdarma do poštovních schránek v Říčanech, Pacově, Strašíně, Kuří, Jažlovicích a Voděrádkách. Vydavatel: Mediální a komunikační

Více

1.1 Estheticon, s.r.o.

1.1 Estheticon, s.r.o. 1 Úvod 1.1 Estheticon, s.r.o. Značka je základním prvkem vizuální komunikace portálu estheticon. Jednoduché a čisté provedení ve spojení s výraznou barevností evokuje charakteristiku společnosti. Vychází

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Preambule Našim cílem je dosáhnout jednotné vizuální komunikace společnosti AQUA PROCON s.r.o. jako důležité součásti firemní identity. Dodržováním podmínek a pravidel předepsaných

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU 31 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU ÚVOD Registrace a autorská práva. LOGOTYP Barevná, černobílá a polotónová podoba logotypu. Rozkres logotypu a rozkres logotypu v segmentu. Příklady umístění

Více

Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání

Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání 1 Logotyp 1.1 Symbol 1.2 Logotyp na světlém pozadí 1.3 Logotyp na tmavém pozadí 1.4 Definice barev 1.5 Monochromatická varianta logotypu 1.6 Dvoubarevná

Více

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery.

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery. Řízený dokument Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace Manuál: Grafický manuál Grafický manuál 1. Úvod Grafický manuál jednotného vizuálního stylu je soubor závazných předpisů, příkladů a doporučení

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

02 ZÁKLADNÍ VARIANTA. Základní horizontální varianta loga

02 ZÁKLADNÍ VARIANTA. Základní horizontální varianta loga LOGO MANUÁL 00 OBSAH 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ZÁKLADNÍ VARIANTA - VERTIKÁLNÍ ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ ZÁKLADNÍ VARIANTA BEZ DOPLŇKOVÉHO TEXTU -

Více

1 2 značka provedení

1 2 značka provedení 1 2 značka provedení Základní provedení značky Ministerstva kultury je pětibarevné v zobrazeném tvaru. Základní provedení má dvě tetové varianty a jednu jazykovou anglickou mutaci. Více o slovním označením

Více

Grafický manuál Pivovarský dvůr. Pivovarský dvůr a odvozené značky

Grafický manuál Pivovarský dvůr. Pivovarský dvůr a odvozené značky Grafický manuál Grafický manuál a odvozené značky 1 Úvod Purkmistr Plzeň se nachází v památkové rezervaci selské architektury. Komplex zahrnuje pivnici s pivovarem, který produkuje několik druhů kvalitních

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV Tento grafický manuál specifikuje a vymezuje použití základních prvků vizuální komunikace pro dodržení jednoty vizuální prezentace NEON TV. X Y LOGO NEON TV -

Více

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO LOGOMANUAL Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity. Firemní identitou se rozumí jednotný projev společnosti jak vůči okolí, tak v interním rámci. Vychází ze strategie,

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

Grafický manuál značky

Grafický manuál značky Grafický manuál značky Obsah manuálu: 1. 1.1. základní plnobarevná verze značky na bílém pozadí 1.2. plnobarevná značka na firemním žlutém pozadí 1.3. plnobarevná značka na černém pozadí 1.4. ve stupních

Více