Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky."

Transkript

1 PROJEKT: VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ A ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH PROBLÉMŮ V OBLASTI DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 3. WORKSHOPU Termín konání: , od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech, Dlouhá 12, Stará Role Přítomni: Carlsbader Gate, o.p.s. (Jiří Vepřek, Žaneta Šimandlová), INSPIRA vzdělávací středisko Karlovy Vary (Tamara Brožíková), Integrovaná střední škola Cheb (Ing. Jiří Houtke), Krajský úřad Karlovarského kraje (Mgr. Eva Maršíková, Ing. Iveta Grünerová), Menta středisko vzdělávání dospělých (PhDr. Blanka Zeithammerová), Národní ústav odborného vzdělávání (Mgr. Richard Veleta), Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje o.p.s. (Mgr. Kateřina Musilová, Mgr. Blanka Šamatová), RHK Poohří (Josef Písecký), Střední odborná škola a střední odborné učiliště Nejdek (Petr Zrůst, Petr Baumann), Střední odborná škola ekonomická a gymnázium Chodov (Ing. Marie Rezková), SOŠ Logistická a SOU Dalovice (PaeDr. Mgr. Vladimíra Štrynclová), SOU Stravování a služeb Karlovy Vary (RNDr. Jiří Neumann), ÚP Karlovy Vary (Ing. Jiří Novák, Mgr. Luděk Brožík), ZČU Plzeň Ústav celoživotního vzdělávání (Ing. Jan Hán Ph.D.), HR-GS, s.r.o. (Mgr. Jiří Vronský), AB-AKCIMA, s.r.o. (Ing. Petr Stejskal, Ing. Olga Písecká, Miroslava Gottfriedová). Program: Úvod Shrnutí předchozích workshopů Prezentace výsledků osobních návštěv Návrhy společných projektů Forma a rozsah spolupráce Diskuze + občerstvení Závěr Strana 1 (celkem 7)

2 3. workshop k projektu Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání zahájila v 10:00 hodin Ing. Olga Písecká, přivítala přítomné a předala slovo Ing. Stejskalovi. V úvodu byly stručně prezentovány výstupy předchozích dvou workshopů. Přítomní byli informováni o již proběhlých osobních návštěvách. Zatím bylo navštíveno 9 organizací, další setkání budou probíhat. Z návštěv vyplynuly shodné názory: Nutná koordinace aktivit Administrativní náročnost projektů Využívání finančních prostředků z dotačních programů Spolupráce se zaměstnavateli Konkurence (soukromé subjekty x školy, regionální x mimoregionální organizce) Kromě stávajících návrhů projektů vzešly z osobních návštěv i návrhy dalších projektů např. posílení dálkového vzdělávání, nové technologie do škol a dále samozřejmě individuální projekty podle požadavků konkrétních organizací. Na workshopu byly dále rozebrány konkrétní návrhy projektů, které by řešily identifikované problémy v oblasti dalšího vzdělávání a vedly k zefektivnění poskytování dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji. SPOLEČNÉ PROJEKTY 1) Koordinačně informační centrum Byly projednávány možné způsoby vzniku koordinačně informačního centra. Navrhována byla forma neziskové organizace. Konkrétní právní forma nebyla ještě určena. Byla určena forma o. p. s. nebo o. s. vzhledem k možnostem čerpání finančních prostředků z dotačních programů. Byly prezentovány způsoby možnosti vzniku tohoto centra. První diskutovanou Strana 2 (celkem 7)

3 možností je vznik centra v nejbližší době bez ohledu na možnosti získání finančních prostředků z dotačních programů. Druhou možností je vytváření centra postupně v rámci konkrétních projektů, které budou spolufinancovány z dotačních programů. Navrhován byl také vznik koordinačně informačního centra formou vzniku konsorcia či vzniku sítí v rámci konkrétních projektů. Stručně byly prezentovány klady a zápory jednotlivých variant vzniku Koordinačně informačního centra především z hlediska financování a personálu. Dále byly předneseny návrhy náplně centra. Po přednesení návrhů byli přítomní vyzváni k diskuzi. NNO spíše sdružení než obecně prospěšná společnost Poradenství nejen pro školy, zájemce, vzdělávací instituce, ale i pro zaměstnavatele Možnost napojení se na zahraniční podobné organizace 2) Internetový portál Dalším navrhovaným projektem bylo zřízení internetového portálu. Opět byly probírány možnosti vzniku tohoto portálu. Byly předneseny důvody pro a proti, možnost financování, údržby a obsah portálu. I tato otázka byla diskutována a připomínkována přítomnými. Většina přítomných se shodla, že Internetový portál by měl být propojen s Koordinačně informačním centrem a měly by vzniknout současně. Ing. Písecká upozornila přítomné na možnost využití dotace na integrovaný projekt na IT technologie (propojení databází), tedy vznik internetového portálu z projektu. Byla připomínkována možnost překrývání problémů, je nutné diskutovat i s podnikateli, kde bylo konstatováno, že spolupráce v rámci projektu s podnikateli je možná. Bylo konstatováno, že na některém z příštích workshopů by bylo dobré pozvat podnikatele zástupce větších zaměstnavatelských organizací - diskuze o náplni portálu. Strana 3 (celkem 7)

4 Byla diskutována možnost uvádění nabídek a poptávek na školení, poptávka na nové zaměstnance, nabídka vzdělávání, nabídka zaměstnání, poptávka po vzdělanostních potřebách zaměstnavatelů apod. Návrh na vytvoření portálu jako specifického a specializovaného místa pro Karlovarský kraj s informacemi výše uvedenými. Portál jako vhodná platforma pro aktualizaci o zaměstnavatelích, potřebách dalšího vzdělávání apod. Připomínka existuje již více portálů o nabídkách práce 3) Vytvoření systému odměňování zaměstnavatelů za praxe studentů SŠ, VOŠ a VŠ a rekvalifikantů Systém odměňování studentů za praxi u zaměstnavatelských organizací byl již diskutován na 2. WS, stále je zde otevřena otázky možného způsobu odměňování studentů ve formě kreditů. Vytvořit ze systému odměňování pilotní projekt pro Karlovarský kraj i celou ČR. Nutná dohoda u každé školy a zaměstnavatele zvlášť. Nutné propojení s odměňováním pro zaměstnance, kteří povedou praktikanty (instruktoři) - dnes nelze navýšit; zkusit z projektů. Zajištění uznání praxe. Nutné provést průzkum před zaváděním systému kreditů, odměňování a praxí u zaměstnavatelů. Nutné nastavit certifikace praxe pomoc pro studenty. Podpory ze strany dotačních programů - lze využít jako inovační myšlenky pro projekty společné projekty pro firmy. Z výše uvedených připomínek a diskuze vyplývá potřeba stabilizace mladých, vzdělaných lidí v Karlovarském kraji. Strana 4 (celkem 7)

5 4) Týden celoživotního vzdělávání pro dospělé Dále byli přítomní informováni o již navrženém projektu ve spolupráci s Krajským úřadem Karlovarského kraje na téma Týden celoživotního vzdělávání pro dospělé. K projektu se vyjádřila Ing. Olga Písecká, dále projekt představila Mgr. Eva Maršíková a rovněž PhDr. Blanka Zeithammerová. Přítomní byli vyzváni ke spolupráci na navrhovaném projektu. Poté probíhala diskuze na téma projektu. Možnost prezentace projektu v již probíhajících aktivitách nabídky škol na podzim. Zvážení možnosti prezentace na veletrhu dalšího vzdělávání např. EDUCA. Burza škol v jednotlivých okresech v kraji. Byla vznesena připomínka, že v ČR, tedy i KK není zvykem další vzdělávání dospělých zlepšení povědomí u obyvatel v Karlovarském kraji nutnost dalšího vzdělávání. Možnost účinnějšího působení na jednom místě v kraji. Byla nabídnuta možnost prezentace projektu v rámci vysílání RHK v rádiu Egrensis již v dubnovém vysílání. Nutné zacílení projektu dle rozložení zaměstnavatelů specifika jednotlivých regionů. Možnost založení významné tradice propagace vzdělávání dospělých s oslovením zaměstnavatelů i zaměstnanců, nezaměstnaných. Chybí dobré podání významu dalšího vzdělávání dospělých (specifika, úskalí). Ne všechny školy prezentují možnost vzdělávání dospělých - chybí povědomí, informace. Zvážení všech možností dálkového vzdělávání dospělých. Nutná spolupráce s úřady práce. Existuje jen malá možnost přimět nezaměstnané se dále vzdělávat. Spolupráce v oblasti prezentací škol o poskytování vzdělávání i dalšího vzdělávání nutné změnit. Název projektu Zpátky do lavic spojit s výstavou škol + vzdělávání. Nutné mít na paměti vzdělávání přátelskou formou. Strana 5 (celkem 7)

6 Oslovení zaměstnavatelů prostřednictvím RHK Poohří nátlak na zaměstnance na další vzdělávání. Propojení škol a dalších profesních vzdělávacích organizací synergický efekt. Problematika financování dalšího vzdělávání mají na to lidi peníze? U rekvalifikací nutné stanovovat konkrétní požadavky od konkrétních zaměstnavatelů Nutné upřesňovat požadavky dle skupin zaměstnanců dělení dle věku, dosaženého vzdělání. Nutná diskuze i korespondence se zaměstnavateli v kraji Po této diskuzi následovala přestávky s občerstvením. Poté byla zahájena všeobecná diskuze k projektu všeobecně. Hlavní body diskuze k projektu: Na některý z příštích workshopů pozvat i zástupce z řad zaměstnavatelů náměty a připomínky k projektu i problematice dalšího vzdělávání Nutné zpracovat ucelenou prezentaci z dosavadními myšlenkami, cíly, výstupy projektu. Na budoucím portálu je nutné uvést možnost uznání kvalifikace (dle zákona). Možnost nabízení vzdělávání pedagogického minima forma rekvalifikace. Možnost proplácení odměn instruktorům jako osobní náklady z jednotlivých projektů. Rozesílání pozvánek na další workshopu pro zaměstnavatele i s logy ÚP a RHK Poohří. Po obsáhlé diskuzi bylo dohodnuto, že na příští workshop se pozvou zástupci zaměstnavatelů a budou prezentovány návrhy projektů. Důvodem je, aby se nevytvářelo něco, o co nebude zájem a aby se zaměstnavatelé mohli k jednotlivým návrhům projektů vyjádřit z hlediska jejich potřeb a možnosti spolupráce. Poté byl workshop ukončen Ing. Olgou Píseckou, která poděkovala přítomným za účast, aktivní zapojení do problematiky a pozvala je na další setkání. Strana 6 (celkem 7)

7 Termín 4. workshopu byl stanoven na měsíc květen. Zapsala: Miroslava Gottfriedová V Karlových Varech, dne Strana 7 (celkem 7)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PROJEKT: VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ A ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH PROBLÉMŮ V OBLASTI DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 2. WORKSHOPU Termín konání: 27.02. 2007, od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PROJEKT: VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ A ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH PROBLÉMŮ V OBLASTI DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 5. WORKSHOPU Termín konání: 30.08.2007, od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PROJEKT: VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ A ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH PROBLÉMŮ V OBLASTI DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 1. WORKSHOPU Termín konání: 25.1. 2007, od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 13. 12.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 13. 12. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 13. 12. 2007 Termín konání: 13. 12. 2007 od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech, Dlouhá 12, Stará Role Přítomni: Organizace AB AKCIMA, s. r. o. ISŠ

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 10. 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 10. 1. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 10. 1. 2008 Termín konání: 10. 1. 2008 od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech, Dlouhá 12, Stará Role Přítomni: Organizace AB AKCIMA, s. r. o. AB

Více

SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY

SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SPRÁVNÁ VOLBA OBORU - ZAČÁTEK DOBRÉ KARIÉRY Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.11/01.0041 Partneři projektu 1 Operační

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 5. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

8. března 2012. PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ředitelka školy Věcná manažerka projektu APROLOG

8. března 2012. PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ředitelka školy Věcná manažerka projektu APROLOG 8. března 2012 PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ředitelka školy Věcná manažerka projektu APROLOG tel.: 353 224 830 e-mail: podatelna@logistickaskola.cz Z praxe k výučnímu listu - zúčastněné subjekty Významné

Více

SCICOM Rozvoj kompetencí pro komunikaci vědy

SCICOM Rozvoj kompetencí pro komunikaci vědy SCICOM Rozvoj kompetencí pro komunikaci vědy CZ.1.07/2.3.00/09.0151 Západočeská univerzita v Plzni 4. prosince 2009 Obsah Proč byl tento projekt připraven? Cíle projektu Aktivity projektu Realizované aktivity

Více

Prezentace. Okresní hospodářské komory Cheb

Prezentace. Okresní hospodářské komory Cheb Prezentace Okresní hospodářské komory Cheb Okresní hospodářská komora Cheb byla založena v roce 1993 k podpoře podnikatelských aktivit cílem OHK Cheb je především ochrana zájmů podnikatelské sféry a veškeré

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2 - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 Zkušenosti Karlovarského kraje z předchozího období PHARE, PHARE CBC SAPARD,

Více

22.-23.4.2015 UNIV 3 v logistické škole. PaedDr. V. Štrynclová Ředitelka školy

22.-23.4.2015 UNIV 3 v logistické škole. PaedDr. V. Štrynclová Ředitelka školy 22.-23.4.2015 UNIV 3 v logistické škole PaedDr. V. Štrynclová Ředitelka školy Škola dnes tradice a inovace (1958-2000 - 2012) Logistické a finanční služby Provoz a ekonomika dopravy - logistika Operátor

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo PO ii : 7. 3 Prioritní osa: Název PO: Další vzdělávání Číslo oblasti 7. 3. 1 podpory:

Více

Plán odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje 2016-2025

Plán odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje 2016-2025 Plán odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje 2016-2025 návrhu Plánu odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje 2016 2025 a jeho vyhodnocení vlivů na životní dle ustanovení zákona č. 100/2001

Více

Koordinátorka představila návrh aktualizaci statutu a jednacího řádu. V případě jednacího řádu se jedná o doplnění následujícího bodu do:

Koordinátorka představila návrh aktualizaci statutu a jednacího řádu. V případě jednacího řádu se jedná o doplnění následujícího bodu do: ZÁPIS z druhého setkání partnerské platformy (PAPLA) k projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území MAS SKCH, reg. č.: CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006600 konaného dne 29. listopadu 2018 od 15.30

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Den a místo konání: Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Čtvrtek 6. 10. 2016 od 19.00 hodin v restauraci Valaška, ActivityPark Hotel Všemina, Všemina 300 Program sezení:

Více

Aktuální problémy v oblasti celoživotního vzdělávání, zapojení škol a VISK

Aktuální problémy v oblasti celoživotního vzdělávání, zapojení škol a VISK KAP Středočeského kraje - 11. 10. 2017 Rozvoj škol jako center celoživotního vzdělávání Aktuální problémy v oblasti celoživotního vzdělávání, zapojení škol a VISK Celoživotní učení Celoživotní vzdělávání/učení

Více

Národní plán povodí Odry

Národní plán povodí Odry Národní plán povodí Odry návrhu Národního plánu povodí Odry a jeho posouzení vlivů na životní prostředí dle ustanovení zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších

Více

Zápis ze setkání. Program setkání:

Zápis ze setkání. Program setkání: Zápis ze setkání pracovní skupiny ke Koncepci rozvoje školství ve městě Náchod, které se uskutečnilo ve středu 13. září 2017 ve velké zasedací místnosti v budově radnice města v Náchodě od 15:00 hodin

Více

Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje. Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013

Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje. Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013 Ustavující setkání členů otevřené sítě vzdělávacích institucí a lektorů Středočeského kraje Záznam o průběhu akce 18. 4. 2013 I Název projektu: Podpora inovačních přístupů v dalším vzdělávání I Klíčová

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Podnikání a ekonomika SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 20.07.2007 09:00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Jan Doležal; Stanislava Nechvílová,

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 20. 6. 2016 od 13:00 hod. v budově C Krajského úřadu Ústeckého kraje, Stroupežnického 1326/16,

Více

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 VÝSTUPY PRACOVNÍCH SKUPIN PS Analytika PS Integrační centra PS Školící centra PS Informatika PS Poradenství PS Vzdělávání

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility)

Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility) Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility) Cíle Přispívat k rozvoji kvalitního celoživotního učení Podporovat účastníky odborné přípravy a dalších vzdělávacích činností

Více

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

STRATEGIE ROZVOJE CYKLOTURISTIKY

STRATEGIE ROZVOJE CYKLOTURISTIKY KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika STRATEGIE ROZVOJE CYKLOTURISTIKY A CYKLODOPRAVY V KRAJI VYSOČINA NA OBDOBÍ 2014

Více

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání 28. 11. 2017 Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání Od roku 2015 Platforma zaměřená na rozvoj sociálního podnikání

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU. dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU. dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 25. 1. 2016 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 7 Komora akademických pracovníků: K. Cilečková,V. Gojová, P. Kazík, A. Krausová, M. Špiláčková, K.

Více

Úřad práce a celoživotní vzdělávání

Úřad práce a celoživotní vzdělávání Úřad práce a celoživotní vzdělávání Nezaměstnanost Česká republika Středočeský kraj Vývoj počtu nezaměstnaných a volných pracovních míst Zaměstnanost ZAMĚSTNANOST Zprostředkování zaměstnání Evidence uchazečů

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary

Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary ANNA KK, o. s. Závodní 353/88, budova B/127, 360 05 Karlovy Vary Zápis z Rady ANNA KK, o. s., konané dne 12. 3. 2013 v zasedací místnosti č. 335 od 15:00 hodin, budovy A, Krajského úřadu Karlovy Vary Přítomni:

Více

Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010

Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010 Výroční zpráva Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. za rok 2010 1. Úvod 2. Aktivity v roce 2010 3. Plánované aktivity na rok 2011 Str. 1 1. Úvod Identifikační údaje: Karlovarská agentura rozvoje

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO SO ORP PRACHATICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000329

Více

ZÁPIS - KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ

ZÁPIS - KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ ZÁPIS - KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ Projekt SPOLEČNĚ DO STRATOSFÉRY 09. 08. 2013 Hvězdárna Valašské Meziříčí Přítomni: Viz prezenční listina Předmět jednání: Koordinace realizace přeshraničního projektu Společně

Více

Přijďte se inspirovat

Přijďte se inspirovat Vážení, rádi bychom Vás jménem realizačního týmu projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) pozvali na další setkání platformy Volba povolání a platformy Vzdělávání

Více

Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008

Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008 Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008 Program Leonardo da Vinci Je zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby všech osob účastnících se odborného vzdělávání a odborné přípravy s výjimkou studentů

Více

Aktivity MŽP v oblasti MA 21. Světlana Svitáková a Pavel Šremer

Aktivity MŽP v oblasti MA 21. Světlana Svitáková a Pavel Šremer Aktivity MŽP v oblasti MA 21 Světlana Svitáková a Pavel Šremer Hlavní body prezentace Dohoda mezi NSZM a MŽP Revolvingový fond Dotace NNO Nový program SFŽP Dohoda mezi NSZM a MŽP podepsána dne 25.8.2008

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 9. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

ZÁPIS Z IV. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s.

ZÁPIS Z IV. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s. MAS VLADAŘ o.p.s. Sídlo: Husova 153, 364 55 Valeč IČ: 264 04 818 Právní forma: Obecně prospěšná společnost Zapsáno v rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl 0, vložka

Více

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 12. 12. 2017 Přítomni: Ing. David Alt, DiS. Ing. Tomáš Dostal Ing. Jana Goláňová Ing. Radan Holásek, BA Ing.

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť- zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Plán odpadového hospodářství Hlavního města Prahy

Plán odpadového hospodářství Hlavního města Prahy Plán odpadového hospodářství Hlavního města Prahy 2016-2025 návrhu Plánu odpadového hospodářství hlavního města Prahy 2016 2025 a jeho vyhodnocení vlivů na životní prostředí dle ustanovení zákona č. 100/2001

Více

Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/6-4/2017 Datum a čas: 10. 2. 2017, 10:15 13:15 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Petr Očko, Ph.D (PO), Ing.

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE DOBRÁ PRAXE V KRAJI KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

Zpráva o realizaci a naplňování KAP. Lenka Baťová Zlín,

Zpráva o realizaci a naplňování KAP. Lenka Baťová Zlín, Zpráva o realizaci a naplňování KAP Lenka Baťová Zlín, 19. 12. 2017 2 Naplňování KAP v roce 2017 Projekty zjednodušeného vykazování (šablony) Projekty realizované v IROP Aktivity realizované přímo školami

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje

Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje Konference zaměstnanosti Karlovarského kraje Projektový záměr Nestůj a pojď 2 Předmět projektu: Klíčové aktivity projektu se zaměří na propojení regionálních zaměstnavatelů zejména příspěvkových organizací

Více

Řídící výbor 3. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne

Řídící výbor 3. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne Řídící výbor 3. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu V Kyjově, dne 5. 4. 2016 ŘÍDÍCÍ VÝBOR PROGRAM Přivítání, představení nové manažerky projektu Kontrola usnášeníschopnosti, zvolení zapisovatele,

Více

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Datum a čas konání: 8. prosince 2016 v 9:00 hodin Místo konání: Obecní úřad Rostěnice-Zvonovice Přítomni:

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 13. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN. Projekt TVÁ BUDOUCNOST 9/2007. 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Klub úspěšných

INFORMAČNÍ BULLETIN. Projekt TVÁ BUDOUCNOST 9/2007. 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Klub úspěšných INFORMAČNÍ BULLETIN 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP 9/2007 Dne 20. 9. 2007 proběhlo v Hotelu DAKOL v Petrovicích u Karviné 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Na setkání byli všem

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva U s n e s e n í ze 17. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva konaného dne 24. září 2015 ve 13:30

Více

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Zuzana Fialová Drásov, a 10.10.2018 podporujeme www.czechinvest.org Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin

Zápis ze společného jednání pracovních skupin Zápis ze společného jednání pracovních skupin Datum konání: 9. 11. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, Zasedací sál Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Mgr. Ondřej Počarovský, radní pro

Více

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání:

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání: Z á p i s z 33. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 10. listopadu 2011 od 13 hodin v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Přítomni:

Více

Co jsou rovné příležitosti ve vzdělávání? Aktuální téma domácí úkoly. Pohled místních aktérů na problematiku rovných příležitostí ve vzdělávání.

Co jsou rovné příležitosti ve vzdělávání? Aktuální téma domácí úkoly. Pohled místních aktérů na problematiku rovných příležitostí ve vzdělávání. MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557) Workshop Rovné příležitosti ve vzdělávání Datum: 17. 4. 2018, od 14 h Místo: ZŠ Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Přítomní: dle prezenční listiny

Více

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster. IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI Pilotní průzkum, jehož cílem bylo zejména ověřit praktickou použitelnost otázek pro konstrukci skóre, se uskutečnil v listopadu a

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje

Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje Prioritní oblast 1: Opatření 1.1. Opatření 1.2. Opatření 1.3. Kvalitní vzdělávací a výukové programy Určení

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 8. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne 19. 10. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Úvodní slovo děkana, schválení programu 2. Návrh na složení komise pro habilitační řízení

Více

Zápis ze zasedání Výkonné rady Paktu zaměstnanosti Zlínského kraje 1/2018

Zápis ze zasedání Výkonné rady Paktu zaměstnanosti Zlínského kraje 1/2018 Zápis ze zasedání Výkonné rady Paktu zaměstnanosti Zlínského kraje 1/2018 Termín: Místo: 16. 4. 2018, od 13 hodin Krajský úřad Zlínského kraje třída Tomáše Bati 21, 761 90, Zlín zasedací místnost č. 1529

Více

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice 1. ÚVOD Komunikační strategie Místního akčního plánu ORP Kraslice (dále jen MAP ORP Kraslice) obsahuje rámcový přehled jednotlivých

Více

Národní plán povodí Labe

Národní plán povodí Labe Národní plán povodí Labe návrhu Národního plánu povodí Labe a jeho posouzení vlivů na životní prostředí dle ustanovení zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Cílem Komunikačního plánu je zajistit informovanost všech aktérů a široké veřejnosti o jednotlivých dílčích výstupech společného plánování zpracovaném SR MAP,

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

Návrh Plánu práce Krajské hospodářské komory Střední Čechy na rok 2011

Návrh Plánu práce Krajské hospodářské komory Střední Čechy na rok 2011 Návrh Plánu práce Krajské hospodářské komory Střední Čechy na rok 2011 Plán práce na rok 2011 bude předkládán na základě doporučení představenstva ke schválení Shromáždění delegátů v červnu. Jeho cílem

Více

Program Leonardo da Vinci.

Program Leonardo da Vinci. Program Leonardo da Vinci www.naep.cz Základní dokumenty Rozhodnutí č. 1720/2006/ES zavádějící program celoživotního učení Výzva 2009 k předkládání návrhů Výzva 2009 - Strategické priority Příručka pro

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020

MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020 MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020 Národní konference Venkov 2012 Nové Hrady, 1.-3. října 2012 Ing. Vladimír Kváča Ph.D., MPSV ČR Obsah

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ konané dne 27.11.2013 na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni:

Více

Zápis ze dne 26. října Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech

Zápis ze dne 26. října Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Zápis ze dne 26. října 2013 Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Komunitní plán rozvoje sociálních služeb města Poděbrady a okolí Projekt CZ.1.04/3.1.03/78.00009 dále jen (KPRSSMP) Přítomni:

Více

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Erika Konupčíková Plzeň, 6.11.2014 Představení AIVD ČR, o.s. největší sdružení ve vzdělávání dospělých založena v roce 1990

Více

Zápis z jednání Návrhové skupiny k tvorbě systému komunitního plánování sociálních služeb v rámci Karlovarského kraje

Zápis z jednání Návrhové skupiny k tvorbě systému komunitního plánování sociálních služeb v rámci Karlovarského kraje Zápis z jednání Návrhové skupiny k tvorbě systému komunitního plánování sociálních služeb v rámci Karlovarského kraje konané dne 18.září 2007 na Krajském úřadě Karlovarského kraje Účastníci jednání: viz.seznam

Více