Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012"

Transkript

1 Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Strana 1 (celkem 30)

2 Strana 2 (celkem 30)

3 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI GYMNÁZIA JANA PALACHA, MĚLNÍK, POD VRCHEM 3421 ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Výroční zpráva vychází z 10 odst. 3 a 11 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a 7 vyhlášky MŠMT č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy. Výroční zpráva školy je dále zpracována v souladu se směrnicí Krajského úřadu Středočeského kraje č. 48 Zásady vztahů Středočeského kraje a jeho příspěvkových organizací. 1. Základní údaje o škole Škola: Gymnázium Jana Palacha,Mělník,Pod Vrchem 3421 I.Č. : Identifikátor ředitelství: Zřizovatel: STŘEDOČESKÝ KRAJ Právní forma : příspěvková organizace Ředitel: Mgr.Miroslav Klouček tel.: miroslav.kloucek@gjp-me.cz Zástupce ředitele: Mgr.Milan Schweigstill tel.: milan.schweigstill@gjp-me.cz Ved. šk. jídelny: Marie Hánová tel.: Fax : Stránky školy : Školská rada (od ): Předseda: Ing.Jana Diopová: diopova@seznam.cz (za rodiče a zletilé žáky) Členové: MUDr. Ladislav Peychl peychl@tiscali.cz (za rodiče a zletilé žáky) Jiří Hejčl a.oppitzova@tiscali.cz (za zřizovatele) JUDr.Petr Kowanda: kowanda@seznam.cz (za zřizovatele) Mgr.Stanislava Rothová stanislava.rothova@gjp-me.cz (zástupce školy) PhDr.Ilona Němcová ilona.nemcova@gjp-me.cz (zástupce školy) Datum poslední změny v rejstříku škol a školských zařízení je Změna nabývá účinnosti Strana 3 (celkem 30)

4 2. Charakteristika školy Hlavní předmět a účel činnosti školy je vymezen 57 (střední škola) a 119 (školní jídelna) zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon), v platném znění a prováděcími předpisy. Škola sídlí ve vlastní budově (budova je majetkem Středočeského kraje, která je v provozu od roku 1996). Z obecného pohledu můžeme říci, že budova vyhovuje potřebám gymnázia. Jedná se o rozlehlou panelovou stavbu s částečně provedeným zateplením. Budova je vytápěna horkovodem z EMĚ, má vlastní výměníkovou stanici s částečnou automatickou regulací vytápění. Školní kuchyně má všechny spotřebiče na elektrickou energii, její provoz je energeticky náročný. V budově jsou odborné laboratoře a učebny, tři učebny výpočetní techniky a ve studovně, kabinetech a učebnách další počítače s připojením na internet, studenti mohou využívat školní knihovnu se studovnou, výtvarnou dílnu, tělocvičnu a školní hřiště, které bylo postupně rekonstruováno do vyhovujícího stavu, v době provozu školy je pro ně otevřen školní bufet. Vybavení školy mají studenti možnost využívat i mimo vyučování a v rámci volitelných předmětů a zájmových kroužků. Drobnější opravy a úpravy provádíme vlastními silami. Provoz takto velké budovy je finančně náročný největší podíl provozních nákladů připadá na úhradu energií, vodné a stočné. Schválená vzdělávací koncepce: - číselný kód studijního oboru dobíhající: K/401, K/801, pouze v maturitním ročníku nové: K/41, K/81 - název studijního oboru gymnázium - schválení st.oboru Věstník MŠMT, roč.l, sešit 12, leden 1995, nově ŠVP GJP Škola vyučuje podle následujících učebních plánů: Generalizovaný učební plán gymnázií s osmiletým studijním cyklem schválený dne pod č.j /99-22 s platností od , publikován ve Věstníku MŠMT roč. LV, seš.17 v dobíhajících učebních oborech K/401 a K/801. V nových oborech K/41(od ) a K/81(od ) podle RVP rozpracovaného ve vlastním ŠVP GJP. Gymnázium zabezpečuje především přípravu žáků ke studiu na vysoké škole, ale i k vyššímu odbornému studiu. Hlavním cílem školy je poskytovat žákům všeobecné vzdělání s ohledem na jejich odbornou profilaci. Gymnázium Jana Palacha v Mělníku mělo ve školním roce 2011/ tříd - 8 tříd osmiletého studia a 8 tříd čtyřletého studia. Základní učivo je společné pro všechny žáky a zahrnuje povinně dva živé cizí jazyky (anglický a dále pak německý, francouzský nebo španělský). Tím je zachováván ráz školy poskytující všeobecné vzdělání. Odborná profilace studentů je řešena systémem volitelných předmětů. Ve druhém ročníku vyššího gymnázia si žáci volili jeden volitelný předmět pro další studium. Touto volbou si vybírali další zaměření na přírodní vědy, jazyky, případně techniku. Tato volba může být korigována dalšími volitelnými předměty ve třetím a pak ve čtvrtém ročníku. V posledním roce studia již měli studenti tři volitelné předměty. Z nabídky volitelných předmětů uveďme například předměty rozšiřující znalosti matematiky, přírodovědných Strana 4 (celkem 30)

5 nebo společenskovědních oborů, další živý jazyk (španělština, italština, ruština) v sextě a druhém ročníku čtyřletého cyklu, přírodovědný seminář. Společenskovědní, fyzikální nebo historický seminář si žáci mohli zvolit v septimě a 3.ročníku čtyřletého cyklu. Konverzace v cizích jazycích dobíhaly v oktávě, respektive ve 4.ročníku, podle ŠVP bude v dalších letech posílena hodinová dotace pro všechny žáky maturitního ročníku. Volitelné předměty v posledním roce studia mají převážně charakter seminářů, v tomto roce to byl geografický seminář, seminář z fyziky, seminář člověk ve společnosti a matematické semináře. Jsou však nabízeny i ekonomie, základy práce s výpočetní technikou, literární seminář. Otevření volitelného předmětu a semináře je podmíněno z ekonomických důvodů dostatečným počtem přihlášených studentů. Devátým rokem využíváme v plné míře možností daných učebním plánem gymnázia (dřívějším i současným) - žáci v posledním roce studia mají možnost zvolit si z klasických předmětů (dějepis, zeměpis, fyzika, chemie, biologie, deskriptivní geometrie) dva, kterým se věnují zvýšenou měrou. Stejný záměr je obsažen v ŠVP GJP pro nové obory. Snažíme se tak posílit odbornou profilaci studentů v posledních letech studia. Na nižším gymnáziu a v prvním ročníku vyššího gymnázia se vyučovalo podle ŠVP GJP. Od primy vyučujeme anglický jazyk, od sekundy mají žáci ještě němčinu nebo francouzštinu. Škola zabezpečuje učebnice pouze žákům nižšího gymnázia, další školní potřeby si žáci kupují sami, ve většině případů jim učebnice zajistí po předběžném objednání školní knihovna, nebo si je opatří na pravidelně pořádané školní burze učebnic. 3. Školy a školská zařízení - členění I. Školy nejvyšší povolený počet studentů/žáků a naplněnost (k ) Druh/typ školy) IZO Nejvyšší povolený počet žáků /studentů Skutečný počet žáků /studentů 1 Počet žáků/stud. v DFV Přepočtený počet ped. pracovníků Počet žáků/stud. na přep. počet ped. pracovníků gymnázium ,5 13,84 1 žáci a dospělí všechny formy studia 2 DFV denní forma vzdělávání II. Školská zařízení nejvyšší povolený počet žáků (strávníků, ubytovaných, klientů) a naplněnost (k ) Nejvyšší Skutečný počet Přepočtený IZO a název součásti povolený počet žáků/ Z toho počet (školské zařízení) žáků/ubyt./ ubyt./stráv. cizích pracovníků stráv./klientů /klientů školní jídelna * *V tom je zahrnuto 40 zaměstnanců Z toho155 obědů bylo odváženo do výdejny ISŠT Mělník. V jídelně se stravovali i žáci SPŠ, SZdŠ Mělník a SOŠ Neratovice. Přepočtený počet zaměstnanců je nepatrně vyšší než skutečný stav jsou započítáni pracovníci přijatí na termínovaný pracovní poměr za dlouhodobě nemocné. Strana 5 (celkem 30)

6 4. Obory vzdělání a údaje o žácích v nich I. Počet tříd a žáků SŠ (bez VOŠ) v denní formě vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Počet žáků Počet tříd Průměrný počet žáků/tř. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou K/401 gymnázium K/41 gymnázium , K/801 gymnázium K/81 gymnázium Celkem ,5 Z Ústeckého kraje dojíždělo do školy 34 žáků, z Prahy 6 žáků a z Libereckého kraje 2 žáci. Žáky školy bylo celkem 10 cizích státních příslušníků mimo EU (Vietnam 7, Makedonie1, Bělorusko1,Ukrajina 1) 5. Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků a studentů nadaných Údaje o individuálně integrovaných žácích a studentech podle druhu zdravotního postižení (k ) Počet integrovaných Druh postižení SŠ VOŠ Sluchové postižení 0 - Zrakové postižení 1-6. Údaje o přijímacím řízení a následném přijetí uchazečů do 1. ročníků SŠ a VOŠ Do vyššího gymnázia měli uchazeči podstoupit přijímací pohovor, vzhledem k počtu přihlášek jsme od něj upustili. Uchazeči byli seřazeni podle výsledků v posledních třech pololetích ZŠ. Všichni uchazeči byli přijati, neboť jejich hodnocení ze ZŠ odpovídalo požadavkům na studenta gymnázia. Zápisové lístky odevzdalo 28 uchazečů. Bylo vyhlášeno druhé kolo přijímacího řízení (květen, červen) žádný uchazeč se nepřihlásil. Přijímací zkoušky do nižšího gymnázia proběhly 23. a 24. dubna Zadání vypracovala firma SCIO. Zkoušky se skládaly ze tří částí : matematika, český jazyk, všeobecné studijní předpoklady. Do celkového hodnocení byly zohledněny výsledky v posledních ročnících ZŠ a výstupní hodnocení ze ZŠ maximálně deseti body to je za samé jedničky, v každém z posledních pololetí po dvou bodech, lineárně při horším průměru méně, za celkové průměry 2,00 a horší pak nula bodů. Maximálně bylo možné dosáhnout v jednotlivých částech zkoušky tento počet bodů: Matem 30 bodů (po přepočtu 30), Cesjaz 40 bodů (po přepočtu 30), OSP 60 bodů (po přepočtu 30), Body ze ZŠ 10 bodů (po přepočtu 10). Celkový počet bodů získaných v přijímacím řízení (rozhodný pro určení pořadí) byl vypočítán u každého uchazeče podle vzorce: Body cel = Body ZŠ+ (Matem/30)*30 + (OSP/60)*30 + (Cesjaz/40)*30 Strana 6 (celkem 30)

7 Tímto přepočtem získaly jednotlivé části přijímací zkoušky stejnou váhu v celkovém výsledku a výsledky ze ZŠ byly zohledněny. I. Údaje o přijímacím řízení do denního vzdělávání (včetně nástavbového studia) na SŠ pro školní rok 2011/2012 podle oborů vzdělání (k ) 1. kolo Další kola Odvolání Kód a název oboru počet počet počet Počet poda- kladně tříd 1 přihl. přij. přihl. přij. ných vyříz. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou K/81 gymnázium K/41 gymnázium Celkem Po odevzdání zápisových lístků a ukončení druhého kola přijímacího řízení by mělo do čtyřletého cyklu nastoupit 30 žáků, do osmiletého cyklu 30 žáků. Z jiných krajů bylo přijato 5 žáků z Ústeckého kraje ( 2 NG, 3 VG) a 1 žák s trvalým bydlištěm v Praze. Mezi přijatými není cizí státní příslušník. 7. Údaje o výsledcích ve vzdělávání I. Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků celkem (včetně závěrečných ročníků) k Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Počet žáků/studentů Žáci celkem Prospěli s vyznamenáním Prospěli 333 Neprospěli 7 3 Neklasifikováni z toho opakující ročník 1 1 Průměrný prospěch žáků 1,84 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 60,48 / 0,4 Po opravné zkoušce v srpnu V posledním srpnovém týdnu vykonalo 7 žáků opravné zkoušky a 8 žáků zkoušky v náhradním termínu. Celkem 12 žáků v srpnu zkoušky úspěšně složilo a pokračují ve studiu. Tři žáci nebyli u zkoušek úspěšní. Jeden z nich opakuje ročník, dva žáci pro neprospěch odešli na jinou školu. Strana 7 (celkem 30)

8 II. Výsledky maturitních zkoušek (bez opravných zkoušek) Žáci/studenti Kód a název oboru konající zkoušky celkem Maturitní zkouška: Prospěli vyznamenáním s Prospěli Neprospěli K/ K/ Celkem Šest žáků posledního ročníku nesplnilo podmínky pro konání maturitní zkoušky, před jejím složením museli vykonat opravné zkoušky a zkoušky v náhradním termínu. Celkem 6 žáků neuspělo na první pokus u maturitní zkoušky v jarním termínu (z toho dva u společné části - 1 x Ma, 1 x Čj-P ). Čtyři žáci opakovali ústní zkoušku. Studenti v podstatě neměli problémy s didaktickými testy, někteří však podcenili ústní části zkoušek, které byly skládány klasickým způsobem před zkušební komisí. Písemné opravné maturitní zkoušky v září 2012 složili všichni žáci, dva žáci neprospěli u zkoušek ústních. 8. Hodnocení chování žáků/studentů Chování žáků/studentů (k ) Druh/typ školy Hodnocení chování velmi dobré uspokojivé neuspokojivé Gymnázium Během školního roku bylo uděleno několik důtek ředitele školy za méně závažná porušení školního řádu. Ve třech případech bylo na konci školního roku chování klasifikováno stupněm uspokojivé pro hrubé porušení školního řádu. Bylo uděleno několik pochval ředitele školy za výrazné úspěchy v soutěžích a za aktivní zapojení do školních aktivit viz dále. 9. Absolventi a jejich další uplatnění I. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu absolventi 2012 Počet Podali přihlášku Druh/typ školy absolventů na VŠ celkem K/ K/ Podali přihlášku na VOŠ Podali přihlášku na jiný typ školy Nepodali přihlášku na žádnou školu Odchody žáků ze školy během školního roku: 3x přestup na jinou střední školu, 2x přerušení studia pro studium v zahraničí. Na konci školního po absolvování základního vzdělání (kvarta) přestoupili na jinou střední školu 2 žáci. Strana 8 (celkem 30)

9 10. Údaje o nezaměstnanosti absolventů škol Nezaměstnaní absolventi škol podle statistického zjišťování úřadů práce (k ) Kód a název oboru Počet absolventů škol. rok 2009/2010 Z nich počet nezaměstnaných duben K/ K/ Celkem 85 7 Pozn.: Zdroj informací internetové stránky MPSV: informace uvedené jsou staré více než rok, za rok 2012 nejsou informace k dispozici viz uvedený protál 11. Úroveň jazykového vzdělávání na škole I. Žáci/studenti v denní formě vzdělávání učící se cizí jazyk (k ) Jazyk Počet žáků /studentů Počet skupin Počty žáků/studentů ve skupině minimálně maximálně průměr anglický německý francouzský ruský španělský italský II. Učitelé cizích jazyků rozložení kvalifikace (k ) Jazyk Počet učitelů celkem pedagogická i odborná anglický 7 7 německý 3 3 francouzský 2 2 Kvalifikace vyučujících částečná žádná Rodilí mluvčí ruský španělský 1 1 italský 1 1 Vyučující cizích jazyků na škole mají předepsané vzdělání. Vyučující průběžně sledují nabídky dalšího vzdělávání v poslední době se další vzdělávání učitelů cizích jazyků soustředilo převážně na změny týkající se státní maturity školení hodnotitelů. 12. Úroveň informační a počítačové gramotnosti ve škole Všichni učitelé školy prošli minimálně základním kurzem pro práci s počítači, všichni bez problémů počítače využívají k vedení dokumentů, komunikaci a výuku. Strana 9 (celkem 30)

10 Ve škole jsou dvě počítačové učebny, 10 odborných pracoven a 18 běžných tříd a 6 tříd s poloviční kapacitou pro výuku jazyků. Do všech kabinetů a většiny odborných učeben je rozvedena kabeláž pro připojení do vnitřní počítačové sítě. Ve škole je 69 přípojných míst a k nim je připojeno 65 pracovních stanic. Z toho je v učebnách výpočetní techniky 26 pracovních míst, 3 místa v audiovizuálních učebnách a 2 místa ve studovně. Učitelé školy mají dále k dispozici 4 notebooky, které je možno operativně spolu s přenosnými dataprojektory umístit v libovolné učebně. Ve sborovně a v kabinetech je celkem 20 počítačů, které slouží učitelům k přípravě na výuku, k zápisům do třídních knih a výkazů a pro další vzdělávání. Počítače jsou ve většině případů dva až sedm let staré s operační pamětí 520MB, s operačním systémem WINDOWS XP nebo WINDOWS 7 (v roce 2009 všechny počítače WINDOWS XP). Počítače jsou vybaveny MS Office a dalšími programy pro výuku žáků. Žáci a pedagogičtí pracovníci mají možnost v rámci výuky a nutné přípravy na výuku používat textový editor, tabulkový editor, editor prezentací, grafický editor, webový prohlížeč, editor webových stránek, klienta elektronické pošty. Žáci a pedagogičtí pracovníci mají možnost v rámci výuky a nutné přípravy na výuku používat výukové programové vybavení a informační zdroje. Ze všech aplikací je možno tisknout na tiskárnu. Veškerý používaný software je legální, na všech pracovištích platí zákaz instalace a používání nelegálního software. Serverem sítì je MS Windows Server Žáci a pedagogičtí pracovníci mají zajištěn diskový prostor pro uložení svých dat a mají možnost uložit si svá data na přenosné médium. V serveru byl instalován účinný filtr zabraňující stahování nevhodných www stránek, velmi však ovlivňoval rychlost připojení do sítě.. Škola má k dispozici šest dataprojektorů, dva digitální fotoaparáty, jednu digitální videokameru, dvě interaktivní tabule. K Internetu je od února 2011 škola připojena službou firmy MASON, která poskytuje připojení naší škole jako sponzorský dar. Připojení odpovídá požadavkům ICT standardu. Všechny stanice připojené do školní sítě mají přístup na Internet. Součástí služby je také prostor pro webovou prezentaci školy ( pedagogičtí pracovníci mají zajištěn přístup ke schránce elektronické pošty a prostor pro své webové prezentace. Škola má zajištěnu ochranu proti virům jak na úrovni souborového systému, tak i na úrovni došlé a odesílané pošty antivirovým programem AVG Security Business Edition. V elektronické formě jsou vedeny zápisy do třídních knih, elektronická databáze školy se všemi údaji o žácích a jejich klasifikaci a o zaměstnancích školy je samozřejmostí. Rodičům a plnoletým žákům je umožněn kódovaný dálkový přístup k osobním údajům žáka, ke klasifikačním údajům a k údajům o absenci. SRPŠ zakoupilo pro správu stravného a objednávání stravy program istrava od společnosti ViS a předalo jej gymnáziu k užívání. Využívání ICT techniky v hodinách při výuce se každoročně zvyšuje, nejvíce je využívána možnost připojení k Internetu. Žáci školy jsou vedeni k účelnému využívání ICT (prezentace, vyhledávání a zpracování informací). Problémem začíná být zastaralost ve škole používané techniky vzhledem k finančním (ne)možnostem není možné počítače využívané pro administrativu a výuku obměňovat. Částečně jsme tento stav vylepšili nákupem repasovaných vysloužilých počítačů. 13. Údaje o pracovnících školy I. Základní údaje o pracovnících školy (k ) Počet pracovníků celkem fyzický/přepočtený nepedagogických fyzický/přepočtený pedagogických fyzický/přepočtený pedagogických s odbornou kvalifikací Pedagogických Interních/externích Počet žáků na přepočtený počet pedagog. prac. 52/48 17/16 35/32, /0 13,52 V tomto roce pracovali ve škole dva externí pedagogičtí pracovníci školní psycholog a část úvazku Aj. V současné době jsou tři pracovnice na mateřské dovolené (Čj, Nj, Ch, Bi). Asistenty pedagoga ani osobní asistenty škola nezaměstnávala. Strana 10 (celkem 30)

11 Seznam učitelů (šk.r.2011/2012) Pedagog. pracovník Pracovní zařazení, funkce Úvazek Kvalifikace dosažený stupeň vzdělání, obor Miroslav Klouček Ředitel 1,0 VŠ M,Fy Mgr. 37 Milan Schweigstill Zástupce ředitele 1,0 VŠ Rj, Ze Mgr. 22 Jana Danišková Učitel, správce sítě 1,0 Vš M,Fy RNDr. 23 Dagmar Dvořáková Učitel, školní metodik prevence, předsedkyně PK Titul Délka ped. praxe 1,0 VŠ Dě,ČJ,ZSV Mgr. 29 Jana Fiedlerová Učitel 1,0 VŠ Tv,Ov Mgr. 6 Hana Davídková Učitel 0,6 Vš Čj, Nj Mgr. 8 Dana Hilská Učitel, správce www 1,0 VŠ M,Bv Paed.Dr 27 Hana Güllichová Učitel 1,0 VŠ Frj,Aj Mgr. 13 Helena Švajdová Učitel 0,5 VŠ Ch,Bi Mgr. 9 Lenka Kalkantová Učitel 1,0 VŠ Aj,Ekonomie Ing. 18 Zdeňka Lindová Učitel 0,5 VŠ Dě,Čj Mgr. 30 Hana Minaříková Učitel 0,7 VŠ Aj,Vv Mgr. 13 Martina Nejedlá Učitel 1,0 VŠ Čj,Rj,Hv Paed.Dr 21 Ilona Němcová Učitel 1,0 VŠ Dě,Rj PhDr. 18 Romana Niemcová Učitel 1,0 VŠ Bi,Ch Ing. 17 Jiří Pokorný Učitel 0,8 VŠ Ch,Bi RNDr. 50 Lenka Pořízková Učitel, kordin.envir. 1,0 VŠ Bi,Ch Mgr. 8 Dagmar Prajznerová Učitel 1,0 VŠ Vv,Rj, Mgr. 27 Miroslava Renková Učitel,předsedkyně PK 1,0 VŠ Nj,Čj Mgr. 27 StanislavaRothová Učitel,výchovný poradce 1,0 VŠ Frj, Čj Mgr. 38 Václav Bernard Učitel 1,0 VŠ Tv Mgr. 36 Zdeňka Sekulová Učitel 1,0 VŠ Tv,Ze Mgr. 30 Karel Šimánek Učitel,předseda PK 1,0 VŠ M,DG RNDr. 31 Lenka Šimánková Učitel 1,0 VŠ Rj,Aj,Ze Paed.Dr 25 Ivana Šimková Učitel,koordinátorka ŠVP 1,0 VŠ M,Fy Mgr. 22 Milada Štráchalová Učitel 0,5 VŠ Rj,Nj Mgr. 32 Hana Tillingerová Učitel 1,0 VŠ Tv Mgr. 21 František Zeman Učitel 1,0 VŠ M,Fy Mgr. 37 Tereza Učitel 1,0 VŠ Čj,Dě Mgr. 10 Drápalová-Šajtarová Olga Kloučková Učitel,předsedkyně PK 1,0 VŠ M,Fy Mgr. 26 Natálie Langová Učitel 1,0 VŠ Aj,Rj Mgr. 13 Michal Vejvoda Učitel,předseda PK 1,0 VŠ Čj,ZSV Mgr 11 Eva Lindnerová Učitel EX 0,7 VŠ Čj,Aj Mgr. 32 Zdeněk Tošnar Učitel 1,0 VŠ Aj,Hv Mgr. 13 Ondřej Šťastný Učitel 0,7 VŠ Tv Bc 0 Dagmar Frycová Školní psycholog EX 0,1 VŠ PhDr. Strana 11 (celkem 30)

12 II. Věková struktura pedagogických pracovníků (k ) Počet pedag. pracovníků do 30 let let let let nad 60 let Z toho důchodci Průměrný věk Celkem Z toho žen III. Pedagogičtí pracovníci podle nejvyššího dosaženého vzdělání (k ) Počet ped. pracovníků dosažené vzdělání vysokoškolské vysokoškolské vyšší odborné střední základní - magisterské a vyšší - bakalářské IV. Pedagogičtí pracovníci podle délky praxe (k ) Počet ped. pracovníků s praxí do 5 let do 10 let do 20 let do 30 let více než 30 let Osobní asistenty pro žáky (studenty) se zdravotním postižením škola nezaměstnávala. V. Zajištění výuky učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzdělání (k ) Celkový počet hodin Předmět odučených týdně Z toho odučených aprobovaně Český jazyk Anglický jazyk Německý jazyk Francouzský jazyk Španělský jazyk Ruský jazyk 7 7 Základy společenských věd Dějepis Zeměpis Matematika Fyzika (+ prakt.cvičení) Chemie (+ prakt.cvičení) Biologie (+ prakt.cvičení) IVT Hudební výchova Výtvarná výchova Tělesná výchova Ochrana čl.za mimořádných situací 3 3 Mediální výchova 4 4 Základy ekonomie podnikání 6 6 Volitelné předměty, seminářea nepovinné př. (konverzace, cvičení, semináře, Dg, další jazyk) Celkem Strana 12 (celkem 30)

13 Personální změny ve školním roce: - počet pedagogických pracovníků, kteří nastoupili na školu: 0 - počet pedagogických pracovníků, kteří odešli ze školy: 3 v důchodovém věku - jedna pedagogická pracovnice v průběhu roku odešla na mateřskou dovolenou Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků Studium ke splnění dalších kvalifikačních předpokladů: V současné době mají všichni pedagogičtí pracovníci školy vykonávající specializované činnosti splněny kvalifikační předpoklady dle vyhlášky č.317/2005sb. Dva pracovníci dokončili studium pro získání dalších kvalifikačních předpokladů (studium pro ředitele, studium pro výchovné poradce) na PedF UK. Jedna pedagogická pracovnice úspěšně studuje španělštinu. Studium k prohlubování odborné kvalifikace (průběžné studium) kurzy, semináře, školení, samostudium: Letní škola historie v Praze, školení hodnotitelů a komisařů k nové maturitě v jednotlivých předmětech a další. Samostudium pedagogických pracovníků bylo v tomto školním roce zaměřeno převážně na studium nových přístupů a metod ve vzdělávání s ohledem uplatňování ŠVP a moderních metod výuky, dále pak metodických materiálů k nové formě maturitní zkoušky. Škola odebírá množství odborných a metodických časopisů a pravidelně doplňuje odbornou část školní knihovny. Všechny publikace jsou k dispozici učitelům školy i žákům ve školní knihovně. Finanční náklady vynaložené na DVPP: Školné na studium pro specializované činnosti činilo cca 10 tis. Kč, cestovné cca 2 tis. Kč. Předplatné odborných časopisů přišlo bezmála na 9 tis. Kč. Téměř všichni pedagogičtí pracovníci školy absolvovali povinná školení k nové maturitě. Školení v tomto případě nehradila škola žádné, škola hradila ostatní náklady s tím spojené cestovné a stravné, mzdové náklady za zastupování nepřítomných učitelů. 15. Údaje o dalších aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Žáci se mohli zapojit do práce i v těchto zájmových útvarech: pěvecký, výtvarný, dramatický, výpočetní techniky, odbíjená, florball, košíková, posilování, diskusní kroužek a přírodovědný kroužek. Strana 13 (celkem 30)

14 Akce školy (výjezdy, kurzy, vystoupení, soutěže) Komise českého jazyka Typ akce Počet zúčastněných tříd Počet zúčastněných žáků Divadelní kroužek 2 8 Klub mladého diváka I KMD I. 40 II. KMD II 41 Poznámka (název akce, výsledek) KMD I. 6 představeni/rok (ved.rothová, zást.sekulová) KMD II. 3 představení (ved. Drápalová Šajtarová, zást. Dvořáková) Noc s Andersenem 1 30 Literární audio video kurz 5 29 Exkurze. besedy Divadelní představení 5 85 Zájemci 50 NG, VG Soutěže Památník K. Čapka ve Strži Beseda s šéfredaktorem ABC p. Ležákem Divadlo Rity Javorské: K. Čapek Bílá nemoc Libushe (MKD Mělník) Prudilova válka Divadlo GONG Praha: Dobrodružství Toma Sawyera Divadlo Minor Praha: A cirkus bude?! Olympiáda v českém jazyce Menšiny mezi námi Jsem lepší než Švejk Wolkerův Prostějov Dětská scéna Další 1 1 M. Nejedlý recitace Všetaty výročí J. Palacha Komise cizích jazyků Typ akce Exkurze Počet zúčastněných tříd 2, P3, P5 Počet zúčastněných žáků 22 Poznámka Praha, Institut de France, Ambassade de France, Ro Man spricht deutsch Goethe-Institut Praha, Št Besedy 2., 3. roč. II. a III. ročníky P American Embassy EDUCATION organizace Kt, Šá v rámci Evropského dne jazyků Němčina nekouše jazyková animace, Rn 4.ročníky 25 Do Německa na zkušenou Rn, Dk Divadelní představení 10 VG 200 BEAR THEATRE organizace Šá, Kt Zahraniční výjezdy Sx + zájemci Fj 42 Připravila Ro, dozor v Paris Gu, Hi vícedenní Zahraniční výjezdy P1 20 NJ - viz jarní kurz jednodenní Drážďany, Muzeum Karla Maye Radebeul, Rn + Dk Zájemci VG 40 Landesaustellung Sasko, Görlitz, Rn +Št Žákovská vystoupení 2.ročník 15 Bald ist Weihnachten Vánoční akademie,rn Strana 14 (celkem 30)

15 Jarní kurzy II. a III. ročníky NJ: 5 NJ - činnost ve škole (3 dny), návštěva Drážďan, Prahy (Dk, Št) Jarní kurzy II. a III. ročníky AJ: 15 AJ činnost ve škole (3 dny), návštěvy Prahy (2dny)Gu, Lg Soutěže - olympiády Fj jednotlivci Jednotlivci P4, P6 Jednotlivci 2,3r Jednotlivci z NG a I.-III ročníky VG Francophonie 2012, Ro Olympiáda Fj školní kolo, Ro, Gu Krajské kolo Nymburk, umístění-střed Školní a okresní kolo, 2.místo v okrese 26 Olympiáda v AJ organizace Gu, Lg, Li, To, Mi Postup do kraj.kola-d.faltys, A.Martincová Soutěž III. ročníky cca 80 City and Guilds mezinárodní jazykové zkoušky nanečisto Postup do celostátního kola-p.niemcová Sp Organizace- Kt, Šá Jiné akce 4B Klára Janečková Dobrovolnická sociální služba - SRN/Radeberg, 3 týdny P3 Mezinárodní jazykové Jednotlivci z zkoušky v AJ III. a IV. R. Evaluační testy AJ. I., II., III. r. 5 Města na Labi mezinárodní korespondenční projekt Nj, Št 16 (uspělo 14) City and Guilds (úroveň B2) příprava a organizace Šá, Kt cca 250 připravily a organizovaly Kt, Šá, Mi EU projekt Brána otevřená (AJ) Exkurze NJ: dtto I., II., III. ročníky 2, P3, P5 cca. 135 cca NJ: Rn, Št, Dk V rámci projektu nakoupena adaptovaná literatura v AJ a vybudována knihovna. Dále byly zakoupeny slovníky, vybavena třída počitačem, AV boardem a zpětným projektorem. Byl zorganizován festival videovizitek Naše škola,v rámci kterého byla zakoupena kamera a mikrofony. Byly vytvořeny moduly maturitních témat a pracovní listy k adaptované literature a jsou k dispozici studentům a učitelům na webu školy spolu s Moodle testy. Šá, Kt, Mi Praha, Institut de France, Ambassade de France, Ro Besedy 2., 3. roč. II. a III. ročníky Man spricht deutsch Goethe-Institut Praha, Št American Embassy EDUCATION organizace Kt, Šá v rámci Evropského dne jazyků P1 31 Němčina nekouše jazyková animace, Rn 4.ročníky 25 Do Německa na zkušenou Rn, Dk Divadelní představení VG 200 BEAR THEATRE organizace Šá, Kt Žákovská vystoupení 2.ročník 15 Bald ist Weihnachten Vánoční akademie, Rn Jarní kurzy II. a III. ročníky NJ: 5 NJ - činnost ve škole (3 dny), návštěva Drážďan, Prahy (Dk, Št) Jarní kurzy II. a III. ročníky AJ: 15 AJ činnost ve škole (3 dny), návštěvy Prahy (2dny)Gu, Lg Strana 15 (celkem 30)

16 Komise společenskovědních předmětů Typ akce Počet Počet Poznámka (název akce, výsledek) zúčastněných tříd zúčast něnýc h žáků Exkurze II. B, VII 45 Dobříš, Památník K. Čapka ve Strži II.B 21 Muzeum komunismu Praha VI 25 Cyklovýlet Lužec D. Beřkovice IV 31 Atentát na Hendricha (výstava+krypta) SVS3 29 Praha a její dcery (řešení genderové otázky v průběhu času) III.A, VII 55 Masarykův kulturní dům Výstavy II.B 21 NM Vynálezy a jejich vynálezci HIS4 18 Sokolové výstava na radnici HIS4 18 Veduty města Mělníka výstava v RM Soutěže VI, IV. B, VIII SOČ - školní kolo krajské kolo národní kolo VIII 3 Cheb, Soutěž studentů gymnázií v dějepise Olympiády III. P, IV. P 18 Dějepisná olympiáda (školní kolo) III. P, IV. P 10 Dějepisná olympiáda (okresní kolo) 2. místo; krajské kolo 10. místo Besedy a přednášky III.A,B,PVII 80 Hypoteční krize (Pioneer Investment) III.A,B,PVII 80 Státní rozpočet (Předsedkyně rozpoč.výboru PS PČR H.Langšádlová) III.A 30 Kapitálové trhy (Pioneer Investment) III.A,B,PVII 80 Důchodová reforma (M.Palanský) HIS3 20 Přednáška v SOkA Mělník IV 31 Mgr. Najbert, ÚSTR, Dějepis v 21. století (projekt) IV 31 Oběť 50. let -beseda s p. Sojkovou Hořejší IV 31 Přednáška Hrdinové odboje za 2. světové války (ÚSTR Praha) SVS IV 19 Právo pro každý den ve spolupráci s MěÚ Mělník občanské právo, právo sociálního zabezpečení, trestní právo (besedy s odborníky) Strana 16 (celkem 30)

17 Komise přírodních věd a matematiky Typ akce Počet Počet Poznámka (název akce, výsledek) zúčastně zúčastně ných tříd ných žáků Exkurze 1 20 Studenti aplikované matematiky navštívili výstavu Hry a hlavolamy. Soutěže KLOKAN 7 95 Olympiády MO 6 35 Okresní kolo kategorie Z6 : místo Kategorie Z7 :2. a 3.místo Kategorie Z8 :3.místo Kategorie Z9 :2. a 3.místo Krajské kolo Kategorie Z9 :1.místo Kategorie C :3.místo PYTHAGORIÁDA 3 30 Kategorie 6:2.- 4.místo Kategorie 7:3.místo Kategorie 8:2.-3.místo LOGICKÁ Deset studentů postoupilo do krajského kola. OLYMPIÁDA TAKTIK 1 12 Čtyřkolová mezinárodní korespondenční matematická soutěž. Tým sekundy obsadil první místo. SOČ místo školní i krajské kolo Magdaléna Tydrichová Práce Strategie hry Mlsný kocour 9.místo v celoststátním kole Magdaléna Tydrichová širší nominace na zahraniční soutěže. DĚTSKÁ UNIVERZITA PŘI ČVUT 8 Sedm studentů obhájilo svoji práci a promovalo. CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ JÁMA LVOVÁ PŘI ČVUT 1 7.místo pobyt zdarma na letním táboře matematických nadějí. ZAMAT 90 Matematická korespondenční soutěž pro žáky základních škol v okrese Mělník. Exkurze 1 20 Studenti aplikované matematiky navštívili výstavu Hry a hlavolamy. Soutěže KLOKAN 7 95 Kurzy 4 20 Přírodovědně cyklistický 1 30 Kurz první pomoci - tercie 3 14 Fyzikální kurz Projekty 3 90 Globe Recyklohraní 2 50 Ekopolis 2 6 Kosení mokřadních luk CHKO Kokořínsko Exkurze 2 50 Výstava těl BI Human Body Strana 17 (celkem 30)

18 Školní výlety 1 19 Krkonoše ZE 1 20 Letiště Praha ZE 1 25 Staré Splavy Přednášky 1 30 Buněčný cyklus RNDr.P.Šolc, PhD Rozšíření CHKO Kokořínsko -Ing.L.Pořízek 5 30 Evropský týden mozku Řešení odpadů na Mělníku MVDr.C.Mikeš 3 30 Týden vědy SFY 15 Přednáška na AV ČR Hmota a antihmota Větrné elektrárny Žákovská vystoupení 1 2 Otevřená věda obhajoba závěrečných prací E.Martínková, P.Šámalová Výstavy let CHKO Kokořínsko Muzeum Mělník Soutěže Přírodovědný klokan Eurorebus Vzdělávání Olympiády 1 22 Zoologická soutěž KRNAP 2 5 SOČ Mgr. Letní geografická škola MU Brno Zdeňka Sekulová Mgr.Lenk Seminář Ekopolis přemýšlíme o městě a Pořízková Mgr.H.Šv Jarní botanický víkend pro pedagogy Př.F.JČU ajdová, Mgr.R. Niemcová, Mgr.L.Poř ízková Třídy NG 168 Zeměpisná olympiáda: i VG 2x1.místo,2x2.místo v OK, 4.,6., a 7. Místo v KK NG,VG Biologická olympiáda kat. A,C VG 3 Ekologická olympiáda NG,VG 7 Chemická olympiáda A,B,D Za komisi EVVO Typ akce Počet zúčastněný ch tříd Počet zúčastně ných žáků Poznámka (název akce, výsledek) Soutěže 3 3 Ekologická olympiáda Vlašim 8 - NG, VG Biologická olympiáda kat.a,c III.P,IV.P, Přírodovědný Klokan a 2.roč 1 - PVS III.r. 22 Zoologická soutěž KRNAPu 2 5 SOČ 2 III.P, 60 Jak vypadá sběrný dvůr pro Recyklohraní IV.P 1 - IV.P 30 Souhvězdí Střelec pro Globe Strana 18 (celkem 30)

19 BIO kat. A KK Slaný 2 5. a 9.místo v krajském kole EKO KK Vlašim 3 2.místo v krajském kole SOČ 7 Třikrát 1.místo, 2. A 3. místo v krajském kole Projekty III.P, IV.P, 105 Recyklohraní PVS 2.roč. PVS II.P 74 Ekopolis 3.a4. roč., NG, VG 443 M.R.K.E.V II.P,IV.P,PV 94 Globe meteorologie a fenologie S 3. a 4.r NG i VG 360 Den Země (viz tab.) Kurzy, studijní pobyty, filmové festivaly Výstavy Výukové terénní programy - jednodenní Přednášky 1- VIII. 2 Otevřená věda 4-2. a 3. r. 20 Biologicko-cyklistický kurz všichni 443 Festival Jeden svět PVS 2.roč. 3 Studijní pobyt na Rýchorské boudě v Krkonoších zoologie a EVVO 1.roč., PVS 95 Houby na podzim 2.roč let CHKO Kokořínsko Muzeum Mělník 2 PVS Sekání mokřadů v CHKO Kokořínsko 4.roč. 3-4.ročníky, VIII.P 30 Buněčná a molekulární biologie RNDr. Petr Šolc, PhD.- AV ČR Řešení odpadů na Mělníku MVDr.Ctirad Mikeš PVS 4.roč. 12 Rozšíření CHKO Kokořínsko Ing. Ladislav Pořízek SCHKO Kokořínsko 6 3 a 4.roč 30 Evropský týden mozku Školy v přírodě II.P 30 Jaroměř III.P 25 Staré Splavy IV.P 15 Špindlerův Mlýn I.A 22 Harrachov DVPP Meteorologický seminář - Globe Komise výchovných předmětů Typ akce Počet zúčastněných tříd Sportovní akce Lyžařský výcvik Kurz sportu a tělesné Žákovská vystoupení Počet zúčastněných žáků Poznámka (název akce, výsledek) Studenti NG 47 Žáci skundy + zájemci Studenti VG Pěvecké vystoupení ve Všetatech (Palach) 12 Vystoupení sboru k Koncerty 15 Čakovický festival pěveckých sborů 15 Vánoční koncert sboru pro veřejnost Výstavy výstava fotografií v KD Mk stud. + absolventi Strana 19 (celkem 30)

20 Soutěže Studentky NG 4 Středočeský taneční pohár: 2x druhé místo Odbíjená Studenti VG 10 Základní kolo:1. m Okresní kolo: 1.m Kulturní akce Výstava + vernisáž Žákovská vystoupení Projekt fotoprojekt Soutěž Soutěž Soutěže vyhlášené StK Zájezdy (podzimní a jarní) NG, VG 1., 2. roč., septima, sexta Zastoupeny práce výběru studentů Sbor 12 Výstava studentských prací v MKD Tak se díváme. Vernisáže se zúčastnil i starosta města Mělníka Vystoupení sboru k výročí Jana Palacha ve Všetatech Vánoční koncert pro veřejnost Sbor - 20 Sbor - 20 vystoupení na školní akademii KD Mk VG Všichni studenti Celoroční projekt (již druhý ročník), který vyúsťuje v uspořádání výstavy v mělnických výstavních prostorách NG, 1., 2. roč. VG, kvinta, sexta NG, 1., 2. roč. VG, kvinta, sexta NG, 1., 2. roč. VG, kvinta, sexta Nabídka pro celou školu (viz stránky školy) Všichni studenti VV Všichni studenti VV Všichni studenti VV Exkurze Státní opera 50 Návštěvy NG, 1., 2. roč. VG, kvinta, sexta Všichni studenti VV Setkání 2., 3. roč. VG, Výběr 16 Prodej keramických výrobků studentů Kurz VV Týden setkávání s výtvarnem Průběžně Kroužek Vv sexta, septima NG, 1., 2. roč. VG, kvinta, sexta 2., 3. roč. VG, sexta, septima NG, 1., 2. roč. VG, NG, VG studentů Všichni studenti VV N.p. Terezín To se tady stát nemůže 7. místo v republice (J. Nová, kvarta) Terezine Menšiny mezi námi Logo, PF, Místa v kraji do Vídeňských galerií Spolupráce se ZUŠ Mšeno Vidne mělnické galerie,vernisáže s výtvarníky pan Jiří Kubový, Paní Olga Otáhalová Výtěžek byl odeslán na humanitární fond Emil (viz stránky školy) 16 studentů viz stránky školy Všichni studenti VV 10 studentů Nárazově výzdoba školy studentskými pracemi Strana 20 (celkem 30)

21 Osobnostní a sociální výchova Typ akce Počet zúčastn ěných tříd Projekt Ztvárněte video na téma Etiketa ve škole Kvinta, 1. A, 1. B Počet zúčastněnýc h žáků Všichni studenti Poznámka (název akce, výsledek) V rámci hodin OSV studenti zpracovávali projekt k tématu Etiketa Spolupráce s absolventy školy a s občanským sdružením Tmelník Kvinta, 1. A, 1. B Všichni studenti Besedy na společenská témata Debatní kroužek NG, VG 20 Spolupráce s absolventem školy, současným studentem práv Simonem Slaninou Další akce jednotlivých tříd Škola v přírodě prima 30 Škola v přírodě v Českém ráji 3.B 28 Adopce afrických dětí Vysokoškolští humanisté Kč ročně pro studenta Mory Kabu. Adaptační kurz 1.ročníky 80 Pomoc při dobročinných sbírkách 2.A 4.B 1.A Děti ulice Květinový den Lorn 17.listopad Celá 440 Vzpomínkový den žáci se zúčastnili jednotlivých projektů škola podle své volby Den Země Celá škola 440 Projekt - akce jednotlivých tříd v oblasti životní prostředí Běh pro Afriku 440 Ve spolupráci s nadací Člověk v tísni, o.p.s., vybrané peníze odevzdány nadaci a použity na výstavbu školy v Africe. Hrátky s volejbalem aneb Pečeme pro Denisu Celá škola 440 Dobročinnou akci uspořádala septima, vybrané peníze předány rodině handicapované Denisky z Kel na psychoterapeutický pobyt. Septima za akci dostala ocenění nadace VIA BONA. Mimořádné úspěchy žáků Název akce Počet Výsledek, umístění Odbíjená SŠ 12 dívek 2. místo v KK kvalifikace na republikové finále Menšiny mezi námi 2 kat. do 15 let 1. místo; kat. od 16 let 2. místo SOČ V národním kole : 2 x 1.místo E.Martínková (CH) a Anna Těhlová (SV) 9. místo s postupem na zahraniční soutěže (M) Tydrichová V krajském kole 3x 1.místo, 2x 2.místo 3. místo Seifertovy Kralupy 2 2 x 1. místo Olympiáda v matematice 2 Zuzana Valsová 1. místo v krajském kole, a Magdaléna Tydrichová 3. místo v krajském kole. Soutěž fotografická Jak VG 1 studentka získala Zvláštní cenu hejtmana SČ Strana 21 (celkem 30)

22 vnímáš Střední Čechy kraje Soutěž výtvarná Logo 112 VG i NG 2 studentky 1. roč. postoupily do celostátního kola Turnaj v odbíjené VG 2.místo v KK DELF C1 Anna Těhlová P8 Složení mezinárodních zkoušek Fj SOČ Rok 68 ve Francii 1.místo v celostátním kole Přijímací zkoušky ke studiu na Sorbonně, Paris, Úspěšné složení zk. Ve Fj i v Aj _přijata ke studiu Science Po Ekologická olympiáda 2.místo v kraji Škola je zapojena do projektu VEKTOR vyhlášeného Středočeským krajem, nyní na vlastní náklady, do projektu Eskalátor hrazeného fondy EU, zúčastnila se testování devátých ročníků (kvarta). Prevence sociálně patologických jevů Vzdělávání Školní metodik prevence Pedagogičtí pracovníci školy Školní vzdělávací program Etika a právní výchova Výchova ke zdravému životnímu stylu Preventivní výchova ve výuce jednotlivých předmětů Formy a metody působení na žáky, které se zaměřují na osobnostní rozvoj a sociální chování Organizace prevence Minimální preventivní program Využití volného času žáků komentář Mgr. Dagmar Dvořáková Komunikace a právo ve škole, Společně k bezpečí, o. s., Mgr. M. Veselá odborný seminář Mgr. Stanislava Rothová Subkultury mládeže, Společně k bezpečí, o. s., Mgr. M. Veselá odborný seminář Mgr. Zdeňka Sekulová Zdravý životní styl ve školách z pohledu bezpečnosti seminář FSS MU Brno Mgr. Zdeňka Sekulová Prevence zranění v míčových hrách FSS MU Brno Součást výuky zejm. OBV ZSV (základy práva), všechny vyučované předměty (etika) Součást výuky OSV, BIO, OBV, Projekt Sám sebou ČEJ, cizí jazyky, OBV ZSV, DĚJ, ZEM, TEV, BIO, CHE, VYV, HUV doporučené aktivity projektu Sám sebou Besedy, přednášky, prožitková pedagogika Buďme sami sebou, nenechme se ovládat nabídka volnočasových aktivit - digitální střih, diskusní kroužek, volné počítače; divadelní kroužek; Klub mělnického diváka; Klub mladých diváků; kroužek praktické psychologie; příprava matematické soutěže ZAMAT (pro ZŠ v regionu); příprava na mezinárodní zkoušky z angličtiny; příprava na státní maturitní zkoušku z matematiky; přírodovědný kroužek; sborový zpěv; Spolek McOuš (sobotní výlety za kulturou koncerty vážné hudby, výstavy); sportovní kroužek (florbal/fotbal; odbíjená; basketbal; posilovna); šachový kroužek; vyrovnávací MAT; výtvarný kroužek - keramika Strana 22 (celkem 30)

23 Průběžné sledování podmínek a situace ve škole z hlediska rizik výskytu sociálně patologických jevů Uplatňování forem a metod umožňující včasné zachycení ohrožených dětí Poradenská služba školního metodika prevence Poradenská služba výchovného poradce Zajištění poradenských služeb speciálních pracovišť a preventivních zařízení Vybavení školy odbornými a metodickými materiály a dalšími pomůckami Školní řád (obsahuje zákaz nošení, držení, distribuci a zneužívání návykových látek v areálu školy a odpovídající sankce) Akce školy pro žáky k prevenci sociálně patologických jevů Humanitární činnost Metodik prevence konzultuje situaci s VP, ŘŠ, školní psycholožkou, jednotlivými TU i dalšími vyučujícími; pozorování, pravidelná evaluace všech pořádaných akcí Pozorování, diskuze se studenty Využívána studenty, rodiči Výchovná poradkyně spolupracuje s metodikem prevence. školní psycholožka PhDr. D. Frycová; seznam zařízení k nahlédnutí u školního metodika prevence Seznam součástí Minimálního preventivního programu ano Adaptační kurz I. P; I.AB RS Březová u Třebíče Jak se učit na střední škole PhDr. D. Frycová I. P, I. AB Šikana a její prevence PhDr. D. Frycová I. P Projekt Sám sebou IP IVP Železný měšťák NG soutěž pořádaná Městskou policií v Mělníku Den bezpečí a pořádku Město Mělník - II. B pomoc při realizaci Cestou do parlamentu debatní soutěž zájemci VG (10) Paměť, vzpomínání, připomínání - Literární a výtvarná soutěž Památníku Terezín zájemci NG, VG Menšiny mezi námi literární soutěž ROMEA Praha a její dcery řešení genderové otázky v průběhu času SVS 3 Právo pro každý den ve spolupráci s MěÚ Mělník občanské právo, právo sociálního zabezpečení, trestní právo (besedy s odborníky) - SVS 4 Výstava s odborným výkladem - Human Body prevence proti kouření a návykovým látkám, zdravý životní styl Žákovský čtyřboj I.P, III.P soutěž ucelující třídní kolektivy Přednáška Buněčný cyklus ve zdraví a nemoci RNDr.Petr Šolc, PhD. 4.roč., VIII. prevence civilizačních chorob Červenobílé dny, sbírka LORM VI Projekt Šance pomoc dětem ulice II. B Květinový den Liga proti rakovině I. B Pečeme pro Denisu pomoc pro fyzicky a mentálně postiženou dívku organizátor VII, Mgr. Z. Sekulová, účast všichni žáci Běh pro Afriku projekt ve spolupráci s Člověkem v tísni Strana 23 (celkem 30)

24 organizátor Studentská rada při GJP (F. Pfann, J. Michal), Mgr. D. Dvořáková Čtení pomáhá celoroční charitativní projekt I.P, III.P, IV.P, II.B, III.A, VIII Charitativní koncert prodej keramiky a svícnů výtěžek předán zástupci Útulku pro týraná zvířata v Mělníku Počet výskytu sociálně patologických jevů, které škola řešila Během školního roku škola řešila pouze problematiku kouření žáků ( 6 případů), poruchy příjmu potravy (3 případy) a dva případy náznaků šikany mezi žáky. Jiné sociálně patologické jevy nebylo nutné řešit. Spolupráce školy se zřizovatelem, obcí, sociálními partnery, úřady práce, zaměstnavateli a dalšími subjekty: Spolupráce s DDM Mělník - spoluúčast na organizování olympiád a soutěží, vedení korespondenční soutěže ZAMAT. Výstava prací žáků školy v prostorách KD Mělník. Slavnostní vyřazení maturantů v obřadní síni města. Spoluúčast na pietním aktu u příležitosti výročí hrdinné smrti Jana Palacha ve Všetatech ve spolupráci se Společností Jana Palacha. Na škole působí základní odborová organizace. Mezi odbory a ředitelstvím je dobrý vztah. Kolektivní smlouva byla upravována naposled v roce V uplynulém školním roce nebylo třeba řešit ve spolupráci s odbory žádné problémy. Aktivity školy uspořádané pro veřejnost: Den otevřených dveří. Aktivní účast školy na výstavě Vzdělávání Vernisáž výstavy z prací žáků školy v prostorách kulturního domu pěvecký sbor. Kulturní vystoupení pěveckého sboru školy pro veřejnost Vánoční koncert. Vystoupení žáků školy při pietním aktu ve Všetatech. Prodej keramických výrobků našich žáků. Výtěžek byl předán do humanitárních fondů. Běh pro Afriku v mělnickém parku. Další akce nebo činnosti Pravidelně se opakující jarní výukové týdenní kurzy podle zaměření žáků (turistický, biologický, historický, literárně historický, fyzikální, anglického jazyka). Klub mladého diváka (2 skupiny). Adaptační kurz pro první ročníky. Ve škole pracovaly kroužky : pěvecký, dramatický, výtvarný a keramický, digitální fotografie a výpočetní techniky, sportovní a přírodovědný. 16. Další vzdělávání ve škole v rámci celoživotního učení Občasná spolupráce se střediskem DVPP Mladá Boleslav a KC Mělník využití prostor školy. Strana 24 (celkem 30)

25 17. Výchovné a kariérní poradenství Funkci výchovné poradkyně dlouhodobě a úspěšně vykonává učitelka školy, má k této funkci odborné předpoklady podle vyhlášky o kariérním růstu pedagogických pracovníků. Činnost je dána vyhláškou č.72/2005 o školských poradenských službách. Samozřejmá je trvalá spolupráce se studenty v oblasti profesní orientace (konzultační hodiny, individuální pohovory, zprostředkování informací z VŠ a VOŠ). V případě potřeby i pomoc při řešení osobních problémů žáků ve spolupráci s třídními učiteli a ředitelstvím školy. Dobrá je také spolupráce se školním metodikem prevence sociálně patologických jevů a spolupráce s PhDr.D.Frycovou, školní psycholožkou. V rámci školního poradního centra jsou žákům a rodičům nabízeny odborné konzultace, nápravné programy a individuální konzultace. Rodiče i žáci si na tuto možnost odborné pomoci postupně zvykají a častěji ji využívají. Pravidelné přednášky pro nové žáky o efektivním učení, pravidlech společenského chování apod. Poskytnutá péče (služba) školního psychologa ve školním roce 2011/2012; PhDr. Dagmar Frycová Individuální konzultace jednorázové: 2 studenti - problematika výuková Déledobější vedení: celkem 4 studenti: 1 student celkem 4 setkání včetně setkání s rodiči problematika osobnostní a rodinná 1 student celkem 7 setkání, včetně konzultace se zák. zástupcem řešeny studijní obtíže a vztahové/vrstevnické 1 studentka 3 setkání,, pomoc při studijních obtížích 1 studentka konzultace s matkou a následná 2 setkání s dívkou problematika rodinná a studijní obtíže Aktivity s třídami: Styly učení 4x v rozsahu 1 hodiny (prima, 1.A, 1.B; kvinta včetně intervenčního zaměření - vrstevnické vztahy k studentům jedničkářům ) Aktivity v rámci prevence soc. patologických jevů : Šikanování prima, 2 vyučovací hodiny Oproti loňskému roku došlo k nárůstu konzultací s vyučujícími (konzultovány vztahy ve třídě, studijní problémy studentů apod.), intenzivní byla spolupráce s výchovnou poradkyní a s metodičkou prevence soc.ptl. jevů. Častěji studenti řeší své rodinné či osobnostní obtíže, méně studijní - ty jsou asi přednostně a dobře zpracovány třídními profesory. 18. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí V tomto školním roce nebyla ve škole vykonána inspekce. Kromě každoročních kontrol ( hygiena, sociální pojištění) proběhla v tomto školním roce na škole veřejnoprávní kontrola v oblasti BOZP a kontrola čerpání fondů EU. Nebyla zjištěna pochybení ze strany kontrolovaného subjektu. 19. Další činnost školy V průběhu roku se většina pedagogů podílela na přípravě maturitních zkoušek podle nových pravidel. Podle ŠVP s názvem GJP jsme vyučovali již ve třetím ročníku VG. V průběhu roku proběhly dvě schůzky školské rady, rada odsouhlasila základní dokumenty školy, vyjádřila se k výroční zprávě a zprávě o hospodaření obě zprávy schválila. Rodiče žáků školy jsou sdruženi v občanském sdružení s názvem Sdružení rodičů a přátel Gymnázia Jana Palacha. Sdružení spolupracuje s vedením školy, radou školy a pedagogickým sborem. Svými finančními prostředky přispívá v případě potřeby žákům ze sociálně slabších rodin na nadstandardní školní akce, Strana 25 (celkem 30)

26 sponzoruje cestovní náklady žákům při soutěžích a přispívá na zajištění maturitních plesů. V tomto školním roce ze svých prostředků zakoupilo pro školu elektronický systém evidence a vydávání obědů ve školní jídelně (cca Kč, v současné době nemá škola dost prostředků ani na nejnutnější výdaje, ze svých prostředků by nebyla schopna uvedenou částku uhradit.) Škola pořádá informativní schůzky rodičů dvakrát do roka. Během školního roku byli rodiče pravidelně informováni prostřednictvím dálkového přístupu do systému BAKALÁŘI. Individuální konzultace jsou umožňovány a vyžadovány podle potřeby. Třídní učitelé si v případě potřeby svolávají rodiče i mimo oficiální termín, rodiče si mohou kdykoliv domluvit schůzku i mimo pravidelné informativní schůzky. Rodiče jsou pravidelně informováni o dění ve škole na Každý rodič se může obrátit na kteréhokoliv učitele prostřednictvím u, telefonicky nebo v prostředí BAKALÁŘI. Úspěšným absolventům školy bylo veřejně předáváno maturitní vysvědčení při slavnostním vyřazení na městské radnici ve spolupráci s vedením města, pamětní listy předával starosta Mělníka. Ve škole je ustanovena studentská rada. V uplynulém školním roce se studentská rada pravidelně scházela, z jejího podnětu byla uskutečněna výše zmíněná akce Běh pro Afriku. Případné problémy žáků se objevují ve schránce důvěry, studentská rada s podněty, problémy a návrhy přichází zřídka. Veřejnost byla kromě jiného informována o činnosti gymnázia při účasti naší školy při Dnech otevřených dveří i na výstavě Vzdělávání Hosté mohli zhlédnout film o gymnáziu, který natočili žáci pod vedením Dr.Dany Hilské, mohli získat informace i od žáků a učitelů školy u našeho stánku s expozicí. Strana 26 (celkem 30)

Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013

Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Strana 1 (celkem 32) Strana 2 (celkem 32) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI GYMNÁZIA JANA PALACHA, MĚLNÍK,

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE

Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE název: Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 identifikátor zařízení: 600008347 IČO:

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice INFORMAČNÍ SERVIS Informace o studiu a o škole, podmínky přijímacího řízení, výroční zprávu o činnosti školy, inspekční zprávy atd. lze získat na oficiálních

Více

Učební plán pro NG. ŠVP Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce část 4 UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI. Využití disponibilních hodin - třídy A

Učební plán pro NG. ŠVP Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce část 4 UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI. Využití disponibilních hodin - třídy A UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI Učební plán pro NG minimum dle RVP ŠVP GBHNB Využití disponibilních hodin - třídy A Využití disponibilních hodin - třídy B PA PB SA SB 3TA 3TB KA KB CELKEM " A" CELKEM " B" 7 CJL,,,,

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1238/10-S Název školy: Gymnázium, Vlašim, Tylova 271 Adresa: Tylova 271, 258 01 Vlašim Identifikátor: 600 006 751 IČ: 61664545 Místo

Více

Roční plán. Školní rok

Roční plán. Školní rok Roční plán Školní rok 2016-2017 Září 1.9. Mše svatá na zahájení školního roku ve Strašnicích od 9:00 hodin 6.-9.9. Adaptační kurz primy A 7.9. Vědecký jarmark, II. ročník a sexta 13.9. Burza učebnic o

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A Učební plán pro vyšší gymnázium - školní rok 200/20 dobíhající obory Učební plán byl sestaven z učebního plánu pro čtyřletá gymnázia čj. 843/2007 všeobecně vzdělávací.b 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A celk. předměty

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1079/10-S Gymnázium Jana Palacha, Mělník Adresa: Pod Vrchem 3421 Identifikátor: 600 007 316 IČ: 49 518 917 Místo inspekce:

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1030/10-S Gymnázium Františka Palackého, Neratovice, Masarykova 450 Adresa: Masarykova 450, 277 11 Neratovice Identifikátor:

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň Sportovní gymnázium je státní škola. Nabízí sportovně talentovaným žákům studium podle učebních plánů gymnázia a současně

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1, příspěvková organizace v období školního roku Č.j.

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1, příspěvková organizace v období školního roku Č.j. Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1, příspěvková organizace v období školního roku 2015 2016 Č.j.: ZŠJeh/203/2016 Schváleno školskou radou dne 14.9.2016 1 1.0 Základní charakteristika

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity osmi leté a čtyř leté studium osmi leté a čtyř leté studium 10. 1. 2018 Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 GYMNÁZIUM A SOŠ, ROKYCANY MLÁDEŽNÍKŮ 1115, 337 01 ROKYCANY telefon, fax 371 725 363 IČO : 48 38 02 96 www: www.gasos-ro.cz rancova@gasos-ro.cz Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Vítáme vás na Dni otevřených dveří a představujeme vedení školy. Organizační tým školy:

Vítáme vás na Dni otevřených dveří a představujeme vedení školy. Organizační tým školy: Vítáme vás na Dni otevřených dveří a představujeme vedení školy Ředitelka školy: PaedDr. Anna Martinková, Ph.D. Zástupkyně ředitelky: RNDr. Marcela Beránková Výchovný poradce: Mgr. Petra Janovská Organizační

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 2004/2005 Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa : Základní škola Brno, Milénova 14 Milénova14, 638 00 Brno

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2013 2014 Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Schváleno školskou radou dne 25.8.2014 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 1. Přesný název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol a datum posledního vydání rozhodnutí. Gymnázium, Praha 2, Botičská

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ internet: www.gfpvm.cz INFORMACE O STUDIU ve školním roce 2008/2009 Vážení rodiče, milí studenti! Předběžné informace o nabídce studia ve školním roce 2008/2009

Více

státní svátek-den české státnosti

státní svátek-den české státnosti Plán školního roku 2018/19 Biskupské gymnázium září 3.9.2018 PO zahájení školního roku 5. - 7. 9. 2018 ST-PÁ seznamovací kurz 1.ročník 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT seznamovací kurz prima 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015

Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015 Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015 1. C (20 studentů) 1. D (21 studentů) třídní učitel: Mgr. Marek Simandl, D-OSZ zastupující: Mgr. Eva Makovská, Čj-Vv třídní učitel: Ing. Radka Pešíková, Bi-Ch zastupující:

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce školní rok 2016/2017 Tematický plán Oblasti působení výchovného poradenství: 1. Kariérové poradenství poradenská pomoc žákům při volbě povolání skupinové i individuální poradenství

Více

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium)

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 e- mail: gymji@gymji.cz, licht@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Adresa:

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, U Zimního stadionu 1954/2, České Budějovice

Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, U Zimního stadionu 1954/2, České Budějovice Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE název: Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 identifikátor zařízení: 600008347 IČO:

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 ARCIBISKUPSKÉ GYMNÁZIUM Korunní 586/2, Vinohrady, 120 00 PRAHA 2 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVNÍ RÁMEC VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Výchozím dokumentem je zákon č. 561/2004

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ekonomika a informatika v podnikání Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308. Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2018/2019: Změny k

Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308. Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2018/2019: Změny k Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Personální zajištění činnosti školy ve školním roce 2018/2019: Třídní učitelé/ zastupující učitelé: Změny k 14. 11. 2018 I. ročník osmiletého studia Jana Oušková/ Vilém

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Schůzka prvních ročníků

Schůzka prvních ročníků Schůzka prvních ročníků 19. 6. 2019 1. C (19 studentů) 1. D (18 studentů) třídní učitel: Mgr. Marek Simandl, D-OSZ simandl@gymrumburk.cz třídní učitel: Ing. Radka Pešíková, Bi-Ch pesikova@gymrumburk.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole...

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Informatika v ekonomice Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty 1. ročník 2.

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 3. prosince 2015 od 10:30 do 16:00 hodin ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 do 16:30 hodin Den otevřených dveří je

Více

Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017

Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017 Výroční zpráva Gymnázium a SOŠ, Rokycany 2016/2017 1 Informace o škole CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE: Název organizace: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany Adresa: Rokycany, Mládežníků 1115 Telefon:

Více

Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program:

Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program: Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program: Ředitelka školy Změny ve školním roce 2013/14, příspěvek Rady rodičů Zástupkyně ředitelky Zahraniční spolupráce Mainz, výjezdy do zahraničí,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více