Přehled akcí na měsíc leden 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled akcí na měsíc leden 2006"

Transkript

1 5/ leden 2006 Přehled akcí na měsíc leden Minigalerie a Galerie na schodech Výstava fotografií z cyklu Stromy Mgr. Antonína Salajky Základní a doškolovací lyžařský kurz Základní kurz pro výuku školního snowboardingu 6. ledna 2006 Logopedická prevence a podpora správného vývoje řeči závěrečné zkoušky 9. ledna 2006 Problematika specifických poruch učení a chování na 2. stupni ZŠ 5. část 10. ledna 2006 Výchovné projekty v MŠ I. 1. skupina 10. ledna 2006 Strategie rozvoje školy SWOT analýza pro učitelský sbor ZŠ J. A. Komenského Kyjov 11. ledna 2006 Výchovné projekty v MŠ I. 2. skupina 12. ledna 2006 Výchovné poradenství pro učitele ZŠ a SŠ 2. ročník 12. ledna 2006 Schůzka členů poroty Olympiády v německém jazyce 16. ledna 2006 Význam pokusů při výuce chemie 17. ledna 2006 Výchovné projekty v MŠ II. 1. skupina 18. ledna 2006 Výchovné projekty v MŠ II. 2. skupina 18. ledna 2006 Co, kdy a jak v sexuální výchově - zrušeno 19. ledna 2006 Jak využít RVP ke zlepšení českého jazyka 23. ledna 2006 Školní zralost, školní připravenost 24. ledna 2006 Metoda dobrého startu 25. ledna 2006 Matematická olympiáda Z5, Z9 okresní kolo 26. ledna 2006 Soutěž ZŠ a SŠ v německém jazyce okresní kolo 26. ledna 2006 Vedení třídních schůzek 27. ledna 2006 Moderní modely ve vzdělávání projektové vyučování 30. ledna 2006 Okresní kolo Dějepisné olympiády 35. ročník 1. února 2006 Netradiční materiály ve výtvarné výchově 1. skupina 1. února 2006 Netradiční materiály ve výtvarné výchově 2. skupina 2. února 2006 Zlepšování kvality práce školy

2 5/ leden 2006 Vážení kolegové, ještě pár dní a ve všech domácnostech zavoní postupně vanilka, jehličí i smažený kapr, přes čerstvě umytá okna zazáří různobarevná světýlka, plamínky svíček i prskavky a po všem tom shonu, úklidu a chystání nastane onen krásný čas, čas Vánoc, kdy se najednou všichni zklidníme, zjihneme a opravdu se těšíme z pohody, klidu a štěstí rodinného kruhu. Ještě pár dní a rok 2005 definitivně zůstane historií. Ještě pár dní a vkročíme do roku Za celý kolektiv pracovníků Vám přeji, nechť je pro Vás všechny šestka na konci nadcházejícího roku symbolem, který Vám přinese šestici nejčastěji vyslovovaných přání: - zdraví - spokojenost - štěstí rodinné - osobní uspokojení z vlastních skutků - zajímavou a naplňující práci - radost z velkých i malých okamžiků. Hana Krojzlová

3 5/ leden 2006 INFORMACE Schůzka poroty Olympiády NJ Schůzka členů poroty okresního kola Olympiády v německém jazyce se koná 12. ledna 2006 ve hodin v Purkyňově gymnáziu ve Strážnici. Členové byli informováni písemně. Schůzka poroty Olympiády AJ Schůzka členů poroty okresního kola Olympiády v anglickém jazyce se koná 16. února 2006 ve hodin v Gymnáziu v ě. Členové budou informováni písemně. Schůzka kabinetu Hv Schůzka členů kabinetu hudební výchovy se koná 22. února 2006 ve hodin na SSŠ a Zařízení pro DVPP V ě. Webové stránky Na našich webových stránkách v nabídce DVPP najdete všechny plánované akce do konce školního roku Pokud se některé z nich neuskuteční, změní se termín konání nebo se naopak bude akce v novém termínu opakovat, jsou v nabídce DVPP již tyto změny zaznamenány. Poptávka a nabídka pracovních míst ve školství na sku ZŠ Veselí nad Moravou, Hutník hledá učitele anglického jazyka. Kontakt: nebo Zn.: Nástup od Bližší informace k inzerátům nepodáváme. Inzerce je bezplatná. Další nabídku a poptávku po pracovních místech najdete na našich webových stránkách:

4 5/ leden 2006 akreditace č. j / zve zejména učitele 2. stupně ZŠ na předposlední seminář z cyklu Problematika specifických poruch učení a chování na 2. stupni ZŠ - 5. část Cílem celého cyklu seminářů je seznámit učitele 2. stupně s problémy žáků se specifickými poruchami učení a chování na 2. stupni ZŠ a s řešením výukovým i legislativním. Probíraná témata celého cyklu: Projevy SPU v konkrétních hodinách. Možnost úlev, hodnocení žáků se SPU. Náměty pro práci ve vyučovací hodině. Různé formy péče a způsoby nápravy SPU. Předpisy a vyhlášky k péči o žáky se SPU a chování. Individuálně vzdělávací program. Lektorka: PaedDr. Jarmila Novotná, speciální pedagog 9. ledna 2006 (pondělí) hodin 120,- Kč (za seminář) Poslední 3 volná místa!! Kurzovné uhraďte ihned. Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Problematika SPU a chování na 2. stupni ZŠ 5. část, Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

5 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet chemie zve učitele chemie ze ZŠ, SŠ a SOU na praktický seminář Význam pokusů při výuce chemie Náplň semináře: teoretická část informace o novinkách v oboru chemie z pohledu výuky na ZŠ a SŠ, náměty na seminární cvičení, praktická část praktické ukázky vybraných zajímavých pokusů, zhodnocení časové náročnosti přípravy a předvedení, samostatná práce, metodická část účastníci získají popisy ukázkových pokusů. Lektoři: S sebou: Ing. Vilém Koutník, CSc., Ing. Josef Janků 16. ledna 2006 (pondělí) hodin chemická učebna ZŠ, Očovská laboratorní plášť, ochranné brýle 360,- Kč Ještě 7 volných míst! Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Význam pokusů při výuce chemie Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

6 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet českého jazyka zve učitele jazyka českého 2. stupně ZŠ a odpovídajících ročníků gymnázia na seminář Jak využít RVP ke zlepšení výuky českého jazyka Cílem semináře je inspirovat učitele ke správné motivaci, navodit ve třídě kladnou atmosféru, docílit dobrovolné účasti žáků při získávání poznatků, jak učit neformálně a hravě.semináře jsou doplněny praktickými ukázkami her od drobných, časově nenáročných, až po větší bloky. Možno zakoupit publikaci: Závěrečné hry k tématickým celkům v literatuře. Probíraná témata: Tvorba vlastní čítanky. Literární hry k tématickým celkům. Projekty (mezipředmětové vztahy) Řecké báje a pověsti, divadlo, humor, Robinson Crusoe Slohové bloky. Literatura - televize - film. Lektorka: Mgr. Květoslava Ječná 19. ledna 2006 (čtvrtek) hodin 480,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Ještě 4 volná místa! Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Jak využít RVP ke zlepšení výuky českého jazyka Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

7 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet 1. stupně ZŠ a kabinet MŠ zvou učitele ZŠ, MŠ, a pracovníky z pedagogicko- psychologických poraden na seminář Metoda dobrého startu Cílem semináře je naučit učitele používat metodu dobrého startu (MDS). Metoda je vhodná pro vstupní etapu výuky trivia, pro použití v poslední třídě MŠ, pro děti s diagnózou SPU. Některá témata semináře: Vliv MDS na rozvoj psychomotoriky ve všech aspektech. Cvičení MDS u dětí s normální psychomotorickou úrovní. Cvičení MDS u dětí s poruchami vývoje. Metodika a modelové situace. Spolupráce škol a pedagogicko-psychologických poraden. Lektorka: PhDr. Jana Swierkoszová 24. ledna 2006 (úterý) hodin 550,- Kč Poslední 2 volná místa! Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Metoda dobrého startu Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

8 5/ leden 2006 akreditace č. j / zve všechny třídní učitele, výchovné poradce a ostatní zájemce na dvoumodulový seminář Vedení třídních schůzek 1. modul Cílem semináře je metodická pomoc učitelům pro úspěšné vedení třídních schůzek a odpovědi na otázky co udělat: aby nebylo ve třídě ticho, aby rodiče reagovali na vaše otázky, aby se rodiče zapojovali do činnosti třídy, školy, aby se naučili poslouchat učitele a věděli co říká, aby přijali funkci třídního důvěrníka nebo se stali členy Rady školy, aby prozradili třídnímu učiteli (výchovnému poradci) na své dítě to, co sám netuší a co mu ve vztahu se žákem pomůže? Lektor: Mgr. Karel Opravil 26. ledna hodin (přezůvky s sebou) 570,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Vedení třídních schůzek - 1. modul Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

9 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet l. stupně a kabinet výchovy mimo vyučování zvou učitele všech typů škol a vychovatelky ŠD na zajímavý praktický seminář z cyklu Netradiční materiály ve výtvarné výchově aneb cesty ke grafice Zájemci budou seznámeni s výtvarnými hrami a experimenty, které povedou k poznání výrazových vlastností grafických technik - tisk z výšky, hloubky a plochy. Lektorka: PaedDr. Hana Stadlerová, katedra VV MU Brno 1. února 2006 (středa) hodin 1. skupina Odpolední seminář je již obsazen. ZŠ J. A. Komenského Kyjov, Seifertovo náměstí Posledních 6 volných míst! S sebou: nůžky, nůž, ostrý hrot (staré kružítko nebo hřebík), textilní zbytky, herkules, neopracovaný kousek dřeva, 5 ks výkresů A4 a A3 310,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Netradiční materiály ve výtvarné výchově dopoledne Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

10 5/ leden 2006 akreditace č. j / spolu s kabinetem ředitelů zve ředitele a jejich zástupce ze všech typů škol na seminář Zlepšování kvality práce školy Seminář s nácvikem sebehodnocení úspěšná škola a naše škola, úspěšný ředitel a já, úspěšné vzdělávání na naší škole. Každá z části je obohacena o rozbor přinesených vlastních dokumentů - koncepce školy, řádu školy a výroční zprávy. Probírané oblasti: Charakteristika úspěšné školy. Jak vytvořit kvalitní koncepci. Charakteristika úspěšného ředitele. Jak sestavit kvalitní řád školy. Charakteristiky úspěšného vzdělávání. Jak sestavit kvalitní výroční zprávu. Jak vytvořit kvalitní hospitační záznam. Lektor: PaedDr. Zdeněk Souček, ředitel školy 2. února hodin (přezůvky s sebou) 590,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte obratem na adresu: Závazná přihláška: Zlepšování kvality práce školy Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

11 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet začínajících učitelů zve všechny zájemce z řad začínajících a nekvalifikovaných učitelů na seminář z cyklu Začínáme učit, poraďte! 2. část Komunikace učitel x žák a učitel x rodič modelové situace a jejich řešení. Možnost konzultace konkrétních problémových situací. Bezpečnost a úskalí během školních akcí školy v přírodě, LVVZ, školní výlety apod. Relaxační prvky ve vyučování. Diskuze. Lektorky: PaedDr. S. Dvořáková, Mgr. Z. Brennerová 13. února 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 120,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do 10. února Závazné přihlášky zasílejte nejpozději 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Začínáme učit, poraďte! 2. část února 2006 Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Mám zájem o pomoc při řešení následující situace:..

12 5/ leden 2006 akreditace č. j / zve učitele SŠ a 2. stupně ZŠ na seminář Jak integrovat průřezové téma do ŠVP (vzdělávání v evropských a globálních souvislostech) Účastníci porozumí základním cílům a kompetencím globálního vzdělávání (GV). Rozeberou RVP z hlediska GV, navrhnou rozpracování přínosů GV do ŠVP. Probírané oblasti: Úvod do globálního vzdělávání - definice, cíle, metody a techniky. Reflexe učebních aktivit zaměřených na GV z hlediska RVP. Identifikace cílů GV v RVP. Plánování GV jako průřezového tématu RVP. Lektoři: Mgr. Petr Chára, Bc. Ondřej Nádvorník 14. února 2006 (úterý) Pouze pro omezený počet zájemců! hodin (přezůvky s sebou) 760,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jak integrovat průřezové téma do ŠVP Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

13 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet MŠ zve všechny ředitelky a vedoucí učitelky MŠ na neformální besedu Radíme si navzájem! aneb setkání v ředitelně s velkým prostorem pro řešení současných problémů (změny v legislativě, Školský zákon, další vzdělávání učitelů, granty, projekty ), pro diskuzi a výměnu zkušeností. Vezměte s sebou materiály, které potřebujete prodiskutovat. Lektorky: Mgr. Helena Gajdošíková, Zdenka Kamerová, Dagmar Okénková 14. února 2006 (úterý) - SMŠ Veselí nad Mor., Kollárova 15. února 2006 (středa) MŠ Kyjov-Střed, Mezi Mlaty 16. února 2006 (čtvrtek) MŠ, Sídlištní hodin 130,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do 10. února Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Radíme si navzájem! Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Mám zájem o: * Veselí n. Moravou * Kyjov * Razítko a podpis ředitelky:

14 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet českého jazyka zve učitele jazyka českého 2. stupně ZŠ a odpovídajících ročníků gymnázia na seminář Český jazyk nástroj komunikace aneb Jazyková výchova v ŠVP Účastníci si v průběhu interaktivního semináře vyzkoušejí metody a formy práce, které by mohly učinit výuku jazyka českého zajímavější. Prezentované zkušenosti z praxe pomohou při řešení koncepce jazykové výchovy v rámci ŠVP. Probíraná témata: Jazykové prostředky a jejich kultivace. Český jazyk jako nástroj pro rozvoj klíčových kompetencí. Začlenění průřezových témat RVP do jazykové výchovy. Lektorka: Mgr. Andrea Baumannová 15. února 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 340,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: ČJ nástroj komunikace aneb Jazyková výchova v ŠVP Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

15 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet fyziky zve učitele fyziky ze ZŠ, SŠ i SOU na praktický seminář Fyzika bez pokusu = ryba bez vody Ukázka jednoduchých fyzikálních pokusů, které lze provádět v hodinách fyziky, zejména v mechanice, akustice, elektřině, popř. ve fyzikálních i technických praktikách za použití snadno dostupných a jednoduchých pomůcek. V minulosti to byly mince a roličky toaletního papíru.co bude letos? Nechejme se překvapit! Lektor: Doc. RNDr. Josef Trna, CSc. 15. února 2006 (středa) hodin ZŠ Kyjov, Újezd 180,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2005 na adresu: Závazná přihláška: Fyzika bez pokusu = ryba bez vody Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. *Nehodící se škrtněte.

16 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet matematiky zve učitele matematiky 2. stupně ZŠ na první dílnu Zlomek je od slova zlomit aneb zlomený výraz 1. část Cílem dvou interaktivních dílen je ukázat učitelům matematiky na 2. stupni ZŠ, jak zajímavě a efektivně provést žáky učivem od jednoduchých matematických výrazů až ke složitým lomeným matematickým výrazům. Účastníci si vyzkoušejí konstruktivistický přístup k výuce matematiky, provedou reflexi svého přístupu a společně se pokusí pohled na vyučování výrazů zbavit znaků formalismu, který žákům brání v hlubším a efektivním pochopení tohoto tématu. Probíraná témata: Seznámení s pojmy (neznámá, výraz ). Reflexe vlastního přístupu. Objevení různých interpretací výrazu (separované a univerzální modely). Naučit se modelovat (i lomené) výrazy. Reflexe může nám to pomoci? V čem změnit svůj přístup? Akční plán změny. Lektor: Mgr. Ladislav Majer, učitel matematiky 20. února 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 310,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Zlomek je od slova zlomit aneb zlomený výraz, 1. část Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

17 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet chemie zve učitele chemie a biologie na ZŠ a SŠ, vedoucí pracovníky škol a školských zařízení a všechny nepedagogické pracovníky, kteří nakládají s chemickými látkami a chemickými přípravky na odborný seminář O chemických látkách a chemických přípravcích Cílem odborného semináře je seznámení s výkladem Zákona č. 157/1998 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích, o změnách dalších zákonů, v platném znění, včetně aplikace ve školské praxi. Obsah: Právní výklad, seznámení se stávající judikaturou. Výklad odborné osoby. Ukázky značení chemikálií. Jak nakládat s chemikáliemi a jak je skladovat. Zkušenosti, které se lektorům osvědčily při zabezpečování nakládání s chemickými látkami a chemickými přípravky. Lektoři: JUDr. Vladimíra Odehnalová, Ing. Vilém Koutník,CSc., Ing. Josef Janků 21. února 2006 (úterý) hodin (přezůvky s sebou) 490,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: O chemických látkách a chemických přípravcích Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

18 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet 1. stupně zve metodiky 1. stupně ZŠ na vyžádaný seminář Setkání vedoucích metodických sdružení (koordinátorů ŠVP) na 1. st. ZŠ Obsah semináře: Kroky tvorby ŠVP. Struktura ŠVP. Učební plán. Diskuze (otázky jsou součástí přihlášky). Lektorka: PaedDr. Hana Krojzlová Opakujeme pro 2. skupinu zájemců 22. února 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) S sebou: RVP- tištěnou podobu poslední verze 210,- Kč Počet míst je omezen, přednost budou mít náhradníci z a včas přihlášení noví zájemci. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Setkání vedoucích metodických sdružení na 1. st. ZŠ Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Otázky pro lektorku:...

19 5/ leden 2006 neakreditováno Kabinet biologie spolu s nakladatelstvím FRAUS zvou učitele přírodopisu 2. stupně ZŠ na praktický seminář Integrované vyučování v hodinách přírodopisu Seminář bude probíhat formou praktických ukázek a návodů. Účastníci se seznámí se způsobem, jak lze propojit pomocí aplikačních úkolů poznatky daného předmětu s poznatky z ostatních předmětů. Součástí semináře je ukázka a doporučení učebnic Nakladatelství Fraus, které zahrnují ve své koncepci práci s mezipředmětovými vztahy. Probíraná témata: Integrace, projektové vyučování (praktické ukázky, aplikační úkoly) Úloha učebnic Lektorka: PaedDr. Jarmila Blažková, učitelka ZŠ Žďár nad Sázavou 1. března 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 50,- Kč (bude vybíráno u prezence) Závazné přihlášky zasílejte do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Integrované vyučování v hodinách přírodopisu Titul, jméno a příjmení:... Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

20 5/ leden 2006 akreditace č. j. dodáme zve vedoucí pracovníky středních škol a učitele maturitních ročníků na seminář Nová maturitní zkouška Cílem semináře je získat základní informace a výklad ustanovení školského zákona ve vztahu k maturitní zkoušce, která se poprvé podle tohoto zákona uskuteční ve školním roce 2007/2008. Bude představena koncepce nové MZ, její struktura včetně organizačního a logistického zabezpečení. Obsah: Cíle reformy MZ. Možnosti využití výsledků MZ. Školský zákon společná a profilová část MZ, orgány zajišťující MZ. Nová MZ koncepce a struktura. Přípravný cyklus programů maturita nanečisto 2006, 2007 a Nová maturita Úkoly před zahájením nové MZ. Lektorka: PhDr. Jarmila Nedvědová, ved. oddělení organizace a logistiky CERMAT, Praha 2. března 2006 (čtvrtek) hodin (přezůvky s sebou) 390,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Nová maturitní zkouška Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

21 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet MŠ zve učitelky mateřských škol na seminář Jsou v naší MŠ budoucí vědci? Cílem semináře je získat základní informace pro práci s nadanými dětmi, využít vliv a podnětnost prostředí, způsob výchovy pro rozvoj osobnosti dítěte, pro podporu jeho zvídavosti i pozdější školní úspěšnost. Obsah: Péče o nadané děti ve světě a její smysl. Kasuistika mimořádně nadaného předškolního dítěte. Osvědčené způsoby práce s nadanými dětmi. Nejčastější problémy v MŠ. Nadané děti a RVP. Hledání dalších rad, informací a pomoci. Lektorka: PhDr. Eva Vondráková 6. března 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 485,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jsou v naší MŠ budoucí vědci? Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

22 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet 1. stupně ZŠ zve učitele 1. stupně ZŠ, pedagogy zájmových činností a výchovné poradce na seminář Jak poznat vědce a pracovat s nimi na 1. stupni ZŠ Cílem semináře je pomoci učitelům 1. stupně identifikovat nadané žáky a seznámit je s osvědčenými metodami práce s nadanými žáky. Upozornit na nejčastější problémy mimořádně nadaných žáků a na možnosti jejich řešení s využitím RVP a spolupráce s dalšími institucemi a rodiči. Obsah: Proč svět hledá nadané a ve kterých oborech je potřebuje. Vzdělávací potřeby nadaných žáků. Nejčastější potíže nadaných žáků a jejich učitelů. Základní varianty práce s nadanými žáky. Jakou školu hledají rodiče nadaných žáků. Kde hledat další informace, rady a pomoc. Co umožňuje škole RVP v práci s nadanými žáky. Lektorka: PhDr. Eva Vondráková 6. března 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 485,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jak poznat vědce a pracovat s nimi na 1. stupni ZŠ Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

23 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet 1. stupně ZŠ zve učitele 1. stupně ZŠ a MŠ, vychovatelky ŠD a pedagogy zájmových činností na seminář Trojrozměrné výtvarné práce Cílem semináře je naučit učitele výtvarně rozvíjet trojrozměrný pohled dítěte na svět a nabídnout jim další možnosti, jak výtvarně zpracovat trojrozměrný prostor prostřednictvím zajímavých výrobků. Aktivity jsou zaměřeny na rozvoj jemné a hrubé motoriky, smyslového vnímání, logického myšlení a prostorového vidění světa. Seminář nabízí: množství námětů, pomůcek a tvořivých aktivit, originální motivace a videozáznamy přímé práce s dětmi Lektorka: Lena Freyová Počet účastníků je omezen! 7. března 2006 (úterý) hodin, 1. skupina 8. března 2006 (středa) hodin, 2. skupina (přezůvky s sebou) 610,- Kč Veškerý potřebný materiál je v ceně kurzovného. Vezměte si s sebou jenom nůžky. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Trojrozměrné výtvarné práce 7. a Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Mám zájem: * odpoledne - 1. sk. * dopoledne - 2. sk.

24 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet zeměpisu zve učitele zeměpisu na seminář ŠVP a vzdělávací oblast Člověk a příroda aneb jiný pohled na zeměpis Cílem semináře je poskytnout učitelům zeměpisu základní informace o tvorbě ŠVP ve vzdělávací oblasti dle RVP Člověk a příroda. Obsah: Smysl a cíl současné školní reformy. Zásady pro tvorbu ŠVP a porovnání s pilotními školami. Člověk a příroda cíle geografického vzdělávání a jejich začlenění do ŠVP. Standardy geografického vzdělávání. Mezipředmětové vazby ve výuce na ZŠ. Aktivizující metody výuky - projektové vyučování. Místní krajina ve výuce na ZŠ. Využití moderních technologií ve výuce zeměpisu GPS navigační systémy, geografické informační systémy, internetové adresy a cvičení. Možnost zakoupit učební texty na CD 100,- Kč Lektor: doc. PaedDr. Eduard Hoffman, CSc. 8. března 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 395,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: ŠVP a vzdělávací oblast Člověk a příroda Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

25 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet MŠ zve všechny ředitelky a učitelky MŠ na dvoudenní kurz Jak provádět autoevaluaci v MŠ využívajících Kurikulum podpory zdraví v MŠ Kurz je určen pro všechny učitelky a ředitelky MŠ, které pracují nebo chtějí pracovat podle Kurikula podpory zdraví v MŠ, aniž jsou (či chtějí být) zařazeny do sítě MŠPZ při SZÚ. Kurz navazuje na seminář Jak si udělat ŠVP, vycházející ze zkušeností MŠ podporujících zdraví. Je zaměřen na rozvoj kompetencí ředitelek a učitelek MŠ, potřebných k vnitřní evaluaci MŠ. Probíraná témata: Vnitřní evaluace ŠVP. Autoevaluace podmínek předškolního vzdělávání formálního kurikula podpory zdraví v MŠ. Autoevaluace formálního kurikula PZ v MŠ. Práce s ukazateli dosaženého vzdělání u dětí ve formálním kurikulu PZ v MŠ. Poznávání vzdělávacích potřeb jednotlivých dětí a vyhodnocování jejich projevů pedagogicko psychologická diagnostika. Lektorky: Termíny: PaedDr. Eliška Vencálková, ČŠI, Alena Kotoučová, ředitelka MŠ Holešov 10. a 11. března skupina 17. a 18. března skupina pátek hodin, sobota hodin (přezůvky s sebou) 1 200,- Kč ( včetně písemných materiálů a CD) Účastnice získají soubor evaluačních indikátorů pro evaluaci podmínek formálního kurikula a nově zpracovanou 1. sadu tabulek KPZ v MŠ, která přispěje ke zjednodušení plánování a evaluaci TVP kurikula. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jak provádět autoevaluaci v MŠ využívajících Kurikulum. Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. Mám zájem: *10. a sk. *17. a sk.

26 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet českého jazyka zve učitele jazyka českého 1. a 2. stupně ZŠ a odpovídajících ročníků gymnázia na seminář Bez her a miniprojektů je při češtině nuda Cílem semináře je inspirovat učitele ke správné motivaci, jak navodit ve třídě kladnou atmosféru, jak docílit dobrovolné účasti žáků při získávání poznatků, jak učit neformálně a zajímavě. Seminář je doplněn praktickými ukázkami aktivit od drobných, časově nenáročných, až po větší bloky. Probíraná témata: Od hlásky přes slabiku a slovo k příběhu. Komunikace, etymologie. Hrajeme si s příslovími Murphyho zákony. Příprava slohové práce subjektivně zabarvený popis. Souhrnné poučení o slohu formou her. Pohádka hry pro mladší i starší žáky. Literární hra - cestování po světě. A Z kvíz. Lektorka: Mgr. Květoslava Ječná 13. března 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 480,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Bez her a miniprojektů je při češtině nuda Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

27 5/ leden 2006 zve vedení ZŠ, výchovné poradce a ostatní učitelé ZŠ na dvoudenní seminář z projektu Reforma multikulturního vzdělávání" Multikulturní výchova Cílem projektu je, aby prvky multikulturní výchovy prostoupily celý vzdělávací proces a aby se co nejvíce projevily ve vytváření kooperativních a komunikačních kompetencí dětí. Konečným výstupem projektu je vytvoření a zavedení modelu multikulturního kurikula do systému vzdělávání na základních školách. Zájemci se naučí vytvářet a rozvíjet kooperativní a komunikační dovednosti, které jsou potřebné pro uplatnění multikulturního vzdělávání v konkrétní škole. Lektorka: Mgr. Jitka Požárová 15. března 2006 (středa) hodin 16. března 2006 (čtvrtek) hodin (přezůvky s sebou) zdarma (hrazeno z projektu) Omezený počet účastníků! Závazné přihlášky zasílejte do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Multikulturní výchova Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

28 5/ leden 2006 akreditace č. j / zve učitele ZŠ a SŠ, vychovatele a pracovníky volnočasových aktivit na seminář Jak na průřezové téma Environmentální výchova Cílem semináře je sestavení a pomoc při realizaci ročního programu EV a začlenění průřezového tématu EV do výuky i mimoškolní činnosti. Probíraná témata: Začlenění průřezového tématu EV do výuky a do mimoškolních aktivit. Využití vhodných metod v EV. Využití školních ekologických projektů a jejich zařazení do školní i mimoškolní výuky. Ukázky a příklady plánů. Lektorka: Martina Lafatová, Sdružení Tereza 15. března 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 590,- Kč Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jak na průřezové téma Environmentální výchova Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

29 5/ leden 2006 akreditace č. j / spolu s kabinetem ředitelů zve ředitele a jejich zástupce ze všech typů škol na seminář Kontrola zpracování mezd ředitelem školy Cílem semináře je seznámit ředitele škol s problematikou při zpracování mezd. Ukázat, jak pomoci při vytváření účinného kontrolního systému a řešení problémů. Probírané oblasti: Problémy při zpracování mezd chybné výpočty, neoprávněné čerpání, zpronevěry, negativní výsledky kontrol. Základní orientace v personalistice a zpracování platů vnitřní směrnice školy, přesčasová práce, evidence pracovní doby, uzavírání pracovního poměru. Poznatky z kontrol na školách. Součinnost s dalšími kontrolními orgány. Lektor: PaedDr. Jan Mikáč, ředitel školy 22. března 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 590,- Kč Zájemci si budou moci zakoupit disketu s nejdůležitějšími směrnicemi školy. Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Kontrola zpracování mezd ředitelem školy Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

30 5/ leden 2006 akreditace č. j / Kabinet 1. stupně ZŠ zve učitele 1. stupně ZŠ, vychovatelky, učitelky MŠ a ostatní zájemce na praktický seminář Moderní deskové hry a jejich využití v pedagogické praxi Cílem semináře je seznámit pedagogy s širokou škálou stolních her, ukázat jim jejich smysl při rozvíjení paměťových, intuitivních, strategických, pozorovacích, ale i smyslových vlastností dítěte, zdůraznit rozvoj sociálních dovedností dětí v protikladu ke stále se zvedající vlně počítačových her. Obsah semináře: Ukázka různých deskových her a jejich historie. Konkrétní využití jednotlivých typů her pro příslušnou věkovou skupinu. Metodické návody k využití s přihlédnutím k rozvoji osobnosti dítěte. Lektor: Mgr. Jan Buchta 27. března 2006 (pondělí) hodin (přezůvky s sebou) 395,- Kč (v ceně je i zapůjčení her) Kurzovné uhraďte nejpozději do Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Moderní deskové hry a jejich využití v pedagogické praxi Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované. neakreditováno

31 5/ leden 2006 Kabinet občanské a rodinné výchovy spolu s nakladatelstvím FRAUS zvou učitele občanské a rodinné výchovy 2. stupně ZŠ na praktický seminář Jak se nestat Robinsonem aneb život mezi lidmi Workshop, který přinese učitelům řadu námětů, jak pracovat s žáky v hodinách občanské a rodinné výchovy. Ukázky netradičních úkolů a aktivit, které rozvíjejí dětskou zvídavost, tvůrčí činnost, vzájemnou komunikaci a ochotu spolupracovat. Veškeré aktivity vycházejí z požadavků RVP pro ZV. Součástí semináře je ukázka a doporučení učebnic Nakladatelství Fraus, které zahrnují ve své koncepci práci s mezipředmětovými vztahy. Lektorka: Mgr. Vlasta Žabenská 29. března 2006 (středa) hodin (přezůvky s sebou) 50,- Kč (bude vybíráno u prezence) Závazné přihlášky zasílejte do 15. ledna 2006 na adresu: Závazná přihláška: Jak se nestat Robinsonem aneb život mezi lidmi Titul, jméno a příjmení:..... Souhlasím, aby tyto údaje byly použity k evidenci mé účasti na vzdělávací akci organizované.

32 5/ leden 2006 Kabinet výtvarné výchovy při SSŠ a Zařízení pro SDVPP vyhlašuje pro žáky ze ZŠ z Kyjova a okolí Výtvarnou soutěž Podmínky soutěže: navštiv výstavu fotografií Poezie starých zdí, která se koná ve dnech 20. ledna 5. února 2006 v Kyjově v GALERII DOMA, nechej se inspirovat některou z vystavených fotografií, vytvoř kresbu, malbu nebo grafiku na základě inspirace, výstižně ji pojmenuj a podepiš (jméno, škola, věk), odešli soutěžní práci do konce února na adresu:,, Nejlepší práce budou vystaveny na tradiční přehlídce výtvarných prací žáků ZŠ z našeho regionu v ě. Tři nejlepší autoři budou odměněni. Prosíme vyučující výtvarné výchovy, aby své žáky o soutěži informovali a podmínky soutěže jim vysvětlili. Mgr. Jaroslava Tomčalová ved. kabinetu výtvarné výchovy Pozvánka pro učitele výtvarné výchovy na vernisáž, kde se budou moci s podmínkami podrobně seznámit. Pozvánka na vernisáž fotografií Mgr. Antonína Salajky Poezie starých zdí která se koná v pátek 20. ledna 2006 v hodin v GALERII v Kyjově na Svatoborské ulici.

33 5/ leden 2006 Kabinet chemie ve spolupráci se ZŠ, Vančurova připravuje okresní kolo CHEMICKÉ OLYMPIÁDY - kategorie D Prezence: Zahájení: 3. března 2006 (pátek) ZŠ, Vančurova 8.00 hodin 8.30 hodin Důležité upozornění: Do okresního kola postupují žáci podle počtu dosažených bodů ve školním kole. Proto je nutné v souladu s novým organizačním řádem Chemické olympiády poslat na níže uvedenou adresu: 1. pořadí všech soutěžících ve školní kole s uvedením počtu dosažených bodů (výsledkovou listinu) 2. opravené a obodované protokoly úspěšných řešitelů navržených k postupu do okresního kola Vybraní nejúspěšnější řešitelé budou nejpozději do 25. února em vyzváni k účasti na okresním kole soutěže. Proto do návratky čitelně napište ovou adresu pracovníka zodpovědného za vybírání ové pošty školy. Návratky zasílejte nejpozději do 15. února 2006 (rozhoduje datum poštovního razítka) na adresu: RNDr. Jindra Frídlová ZŠ Vančurova Návratka do okresního kola Chemické olympiády kat. D ová adresa zodpovědného pracovníka:.. Škola:... Počet soutěžících ve školním kole: žáků V příloze zasíláme: - výsledkovou listinu - opravené a obodované protokoly úspěšných řešitelů navržených k postupu do okresního kola Objednáváme závazně oběd pro pedagogický doprovod: ANO NE Razítko a podpis ředitele školy:

34 5/ leden 2006 Dům kultury v ě ve spolupráci se a Městem připravuje při příležitosti výročí narození T. G. Masaryka 7. ročník setkání mladých pěveckých sborů HUDEBNÍ MLÁDÍ - HODONÍN 2006 Místo konání: 7. března 2006 (úterý) Dům kultury, Horní Valy Poznámka: Jedná se o přehlídku, nikoli soutěž. Délka vystoupení jednoho sboru minut. Doprava do a a zpět bude hrazena pořadateli. Účastníci přehlídky budou na základě výběru vyzváni osobní pozvánkou. Prosíme o vyplnění návratky, kterou spolu s programem a údaji o sboru zašlete nejpozději do na adresu: SSŠ a Zařízení pro DVPP ---- Návratka do 7. ročníku Hudební mládí Máme zájem zúčastnit se připravované přehlídky Škola:.. Název pěveckého sboru: Jméno vedoucího sboru:.... Tel.:. ... Údaje o sboru a programu (pro modertátorku) zasílám jako přílohu.

35 5/ leden 2006 Kabinet hudební výchovy připravuje ve spolupráci se ZŠ T. G. M. Masaryka Hovorany okresní kolo pěvecké soutěže Skřivánci ze Slovácka v sólovém zpěvu 21. března 2006 (úterý) 8.30 hodin - prezence 9.00 hodin - zahájení ZŠ T. G. M. Hovorany Kategorie: A ročník ZŠ (lidová píseň) B ročník ZŠ (lidová píseň) C ročník ZŠ (lidová píseň) D ročník ZŠ (pop music) E ročník ZŠ (pop music) Důležité upozornění: Do okresního kola postupuje v každé kategorii 1 žák ze školy (vítěz školního kola). Soutěží se ve zpěvu jedné písně (max. 2 sloky): lidová píseň - bez doprovodu hudebního nástroje pop music - doprovod vlastní nebo na hudebním nosiči (CD, MC) nahrávka nesmí obsahovat zpěv. Žák může soutěžit pouze v jedné kategorii Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 15. února 2006 na adresu: PaedDr. Pavel Jurečka ZŠ Bzenec Olšovská 1428 Závazná přihláška - okresní kolo Skřivánci ze Slovácka Škola: Jméno vítěze: Počet soutěžících ve školním kole: Kategorie A: Kategorie B: Kategorie C: Kategorie D: Kategorie E: Objednáváme závazně oběd pro pedagogický doprovod: ano - ne žáků žáků žáků žáků žáků Razítko a podpis ředitele školy:

36 5/ leden 2006 Kabinet zeměpisu připravuje ve spolupráci se ZŠ Milotice OKRESNÍ KOLO ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY Prezence Zahájení: Pomůcky: 23. března 2006 (čtvrtek) ZŠ Milotice 8.00 hodin 8.30 hodin Atlas světa, Atlas ČR, psací potřeby, pravítko, přezůvky Kategorie a tematické zaměření: Kategorie A: 6. ročník - planetární geografie, kartografie Kategorie B: 7. ročník - Afrika, Amerika, Austrálie, Oceánie, Antarktida, oceány Kategorie C: 8. a 9. ročník Evropa Praktické činnosti: Kategorie A, B, C: práce s turistickou mapou Důležité upozornění: Školní kolo proběhne do konce února organizují a připravují si ho učitelé samostatně. Okresní kolo - maximální počet soutěžících z jedné školy v každé kategorii: 1 žák (vítěz školního kola). Krajské kolo se koná , z každé kategorie postupují první dva žáci. Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 10. března 2006 na adresu: Závazná přihláška do okresního kola Zeměpisné olympiády Jména a příjmení soutěžících: Počet soutěžících ve škol. kole: Kategorie A (6. ročník):... Kategorie B (7. ročník):.. Kategorie C (8. a 9. roč.): Objednáváme závazně oběd pro pedagogický doprovod: ANO - NE žáků žáků žáků Razítko a podpis ředitele školy:

37 5/ leden 2006 Kabinet českého jazyka pořádá ve spolupráci se ZŠ, Očovská okresní kolo SOUTĚŽE DĚTSKÝCH RECITÁTORŮ 34. ročník školní rok 2005/2006 Kategorie: I. kategorie: žáci tříd ZŠ 1 text II. kategorie: žáci tříd ZŠ 1 text III. kategorie: žáci tříd ZŠ a odpovídajících roč. gymnázií 2 texty IV. kategorie: žáci tříd ZŠ a odpovídajících roč. gymnázií 2 texty Prezence: Zahájení: 28. března 2006 (úterý) ZŠ, Očovská 8.00 hodin 8.30 hodin Důležité upozornění: Do okresního kola postupuje v každé kategorii maximálně 1 žák ze školy. Soutěžní texty vezmou žáci s sebou. Recitační vystoupení může trvat nejvýše 5-7 minut pro jeden text. Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 16. března 2006 na adresu: SSS a Zařízení pro DVPP Závazná přihláška do okresního kola Soutěže dětských recitátorů Škola: Jména a příjmení soutěžících: Počet soutěžících ve škol. kole: I. kat.: žáků II. kat.: III. kat.: IV. kat.:.. žáků žáků žáků Objednáváme závazně oběd pro pedagogický doprovod: ANO - NE Razítko a podpis ředitele školy

38 5/ leden 2006 Kabinet fyziky ve spolupráci s Klvaňovým gymnáziem v Kyjově vyhlašuje OKRESNÍ KOLO FYZIKÁLNÍ OLYMPIÁDY kategorie E a F (žáci 8. a 9. ročníku ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií) Prezence: Zahájení: S sebou: 29. března 2006 (středa) Klvaňovo gymnázium Kyjov 7.30 hodin 8.00 hodin tabulky, kalkulátor, psací a rýsovací potřeby, přezůvky Důležité upozornění: Do okresního kola postupují žáci podle počtu dosažených bodů ve školním kole. Proto je nutné v souladu s novým organizačním řádem Fyzikální olympiády poslat na níže uvedenou adresu: 1. pořadí všech soutěžících ve školní kole s uvedením počtu dosažených bodů (výsledkovou listinu) 2. opravené a obodované protokoly úspěšných řešitelů navržených k postupu do okresního kola Vybraní nejúspěšnější řešitelé budou nejpozději do 23. března em vyzváni k účasti na okresním kole soutěže. Proto do návratky čitelně napište ovou adresu pracovníka zodpovědného za vybírání ové pošty školy. Návratky zasílejte nejpozději do 15. března 2006 (rozhoduje datum poštovního razítka) na adresu: Mgr. Karla Surá MZŠ Ždánice Ždánice Návratka do okresního kola Fyzikální olympiády kat. E, F ová adresa zodpovědného pracovníka:.. Škola:... Počet soutěžících ve školním kole: žáků V příloze zasíláme: 1. výsledkovou listinu 2. opravené a obodované protokoly úspěšných řešitelů navržených k postupu do okresního kola Objednáváme závazně oběd pro pedagogický doprovod: ANO NE Razítko a podpis ředitele školy:

Přehled akcí na měsíc únor 2006

Přehled akcí na měsíc únor 2006 6/2006-1 - únor 2006 Přehled akcí na měsíc únor 2006 1. 1. - 28. 2. 2006 Minigalerie a Galerie na schodech Výstava fotografií z cyklu Stromy Mgr. Antonína Salajky 1. února 2006 Netradiční materiály ve

Více

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015 pracoviště HODONÍN, Dobrovolského 4, 695 01 donín, info@ssshodonin.cz, www.ssshodonin.cz Přehled vzdělávacích akcí ČERVEN 1. 6. 2. 6. 4. 6. 23. 6. 25. 6. ZÁŘÍ 23. 9. 23. 9. 24. 9. 30. 9. Bř Práva a povinnosti

Více

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY:

Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: Příloha 3 AUTOEVALUACE ŠKOLY: ZŠ Háj ve Slezsku,okres Opava,příspěvková organizace Zaměření autoevaluace CÍLE KRITÉRIA Podmínky ke vzdělávání Zlepšovat materiální podmínky ke vzdělávání škole, Zabezpečení

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy AUTOEVALUACE ŠKOLY Autoevaluace školy Autoevaluace školy je podrobně rozpracovaná podle 9 vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náleţitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) AUTOEVALUACE ŠKOLY A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Před tvorbou školního vzdělávacího programu byly využívány dílčí kroky a nástroje evaluace a autoevaluace podle dokumentu zpracovaného školou Struktura a kriteria vlastního

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Hradec Králové, Bezručova 1468 Adresa: Bezručova 1468, 500 02 Hradec Králové Identifikátor školy: 600 088 561 Vedoucí

Více

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání nabízí Praktické kompetence pro začínající učitele v roce 2012 akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Dalšího vzdělávání

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA. O b s a h

UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA. O b s a h UČITELSTVÍ PRO 3. STUPEŇ SŠ ČESKÝ JAZYK A LITERATURA O b s a h DIDAKTIKA ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY 1 2 DIDAKTIKA ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY 2 4 PRŮBĚŽNÁ PEDAGOGICKÁ PRAXE 6 PRŮBĚŽNÁ PEDAGOGICKÁ PRAXE

Více

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ??

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? Takový je příští věk, jak jsou vychováváni příští jeho občané. Jan Ámos Komenský Místo konání : Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem, prostory Krajského úřadu Ústeckého

Více

Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017

Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017 Propozice k okresnímu kolu Zeměpisné olympiády kategorie A, B, C, D 2016/2017 Školní kolo proběhne do konce ledna 2016 (školní kola si vyučující organizují sami. Soutěžní úlohy, témata a způsob práce jsou

Více

RVP v širších souvislostech

RVP v širších souvislostech RVP v širších souvislostech Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání základní koncepční materiál, na kterém byla nalezena společenská shoda popisuje vztah kurikulárních dokumentů mezi sebou, jejich

Více

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Škola: Heřmánek Praha, základní škola Ředitelka školy: Mgr. Miroslava Adamcová Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 byl projednán školskou radou dne: 29.

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Budete se podrobněji zabývat zejména novými právními předpisy, které bezprostředně souvisí s provozem škol a školských zařízení.

Budete se podrobněji zabývat zejména novými právními předpisy, které bezprostředně souvisí s provozem škol a školských zařízení. 28. 8. 2012 08:30-12:00 Mgr. Jarka Grosmanová 19. 9. 2012 08:30-12:00 Mgr. Jarka Grosmanová 1. 10. 2012-1. sezení 9. 10. 2012-2. sezení vždy 09:00-16:00 Mgr. Sylvie Doláková Metodická poradna Budete se

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč Identifikátor školy: 600 096 521 Termín konání

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium)

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium) CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium) 1. Obsahové vymezení obor vedoucí k poznání a pochopení podstaty dějů v živé a neživé přírodě člověka seznamuje

Více

Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání CZ /0.0/0.0/16_011/ OP VVV, SC1 Modul Didaktika předškolního vzdělávání

Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání CZ /0.0/0.0/16_011/ OP VVV, SC1 Modul Didaktika předškolního vzdělávání Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000663 OP VVV, SC1 Modul Didaktika předškolního vzdělávání Nabídka témat vznikla ve spolupráci pedagogických fakult (Praha, Brno,

Více

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Klíčové aktivity projektu KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Podrobný popis realizace klíčové aktivity Cílová skupina (začínající pedagogičtí pracovníci středních zemědělských a lesnických

Více

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského nám. 198, okres Mělník, příspěvková organizace

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 6 + 4 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Pořadové číslo: 20 1. Název

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Benešov, Dukelská 1818 Dukelská 1818, 256 01 Benešov Identifikátor školy: 600 041 956 Termín konání inspekce: 15. červen 2006

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST

CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST CÍL INDIKÁTORY NÁSTROJ ČETNOST EVALUACE KOMPLEXNÍ ZHODNOCENÍ PRÁCE A JEDNOTLIVÝCH OBLASTÍ Soulad Hodnocení hodin, znalostí a dovedností Česká školní inspekce - zpráva ČŠI škola ŠVP a RVP žáků, aktivita,

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 8 + 2 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce školní rok 2016/2017 Tematický plán Oblasti působení výchovného poradenství: 1. Kariérové poradenství poradenská pomoc žákům při volbě povolání skupinové i individuální poradenství

Více

12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV

12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV 12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro život č. j. 826/2007 Škola: Ředitel školy: Koordinátoři ŠVP ZV: Základní škola a mateřská škola Brno, Blažkova

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4 1. Učební plán 1. 1. Nižší stupeň šestiletého gymnázia Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2013/14 počínaje 1. ročníkem. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Min. počet hodin

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Dobrovice, okres Mladá Boleslav Komenského 46, 294 41 Dobrovice Identifikátor školy: 600 049 132 Vedoucí týmu:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Zlín, Kvítková 4338 Kvítková 4338, 760 01 Zlín Identifikátor školy: 600114538 Vedoucí týmu: Mgr. Vladimír Řepňák Termín konání

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Základní škola, Příbram II, Jiráskovy sady Příbram II. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Základní škola, Příbram II, Jiráskovy sady Příbram II. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola, Příbram II, Jiráskovy sady 273 261 01 Příbram II Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola, Příbram II, Jiráskovy sady 273 Moje škola Třídy nebo třídy se skupinami

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace Adresa: České mládeže 230/2, 400 01 Ústí nad Labem Identifikátor: 600

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Kvalita a efektivita vzdělávání z pohledu vzdělávacích výsledků. PhDr. Ondřej Andrys, MAE, MBA náměstek ústředního školního inspektora

Kvalita a efektivita vzdělávání z pohledu vzdělávacích výsledků. PhDr. Ondřej Andrys, MAE, MBA náměstek ústředního školního inspektora Kvalita a efektivita vzdělávání z pohledu vzdělávacích výsledků PhDr. Ondřej Andrys, MAE, MBA náměstek ústředního školního inspektora Kvalita vzdělávání je hodnocena vzdělávacími výsledky dětí a žáků Výsledky

Více

Přehled akcí na měsíc únor 2007

Přehled akcí na měsíc únor 2007 6/ 2007-1 - únor Přehled akcí na měsíc únor 2007 1. 2. 13. 4. 2007 Galerie na schodech výstava fotografií A. Salajky - Kouzlo mraků 1. 2. 13. 4. 2007 Minigalerie výstava fotografií A. Salajky - OSSIP Zadkine

Více

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/8. Identifikační údaje Autorský tým. Obsah

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/8. Identifikační údaje Autorský tým. Obsah 1/8 Identifikační údaje Autorský tým I. Charakteristika školy I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. I.6. I.7. II. II1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8. III. III.1. III.2. III.3. III.4. Umístění školy a její

Více

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) 6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) Výsledkem autoevaluace školy je strategický plán na pětileté období, který je též samostatnou přílohou ŠVP a je každoročně vyhodnocován

Více

KURIKULÁRNÍ REFORMA RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY. et al.

KURIKULÁRNÍ REFORMA RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY. et al. KURIKULÁRNÍ REFORMA RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY et al. 1 VÝCHODISKA ( AXIOMY ) REFORMY a) zvýšení vzdělávací autonomie škol umožnit školám svobodnější rozhodování, pokud jde především o volbu vzdělávacích

Více

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím. Konfucius NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ - 1 - 2. VZDĚLÁVACÍ PROJEKT ŠVP PV VZDĚLÁVACÍ OBSAH NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Vzdělávací

Více

Matematika. 11.4. Výzkumný přístup při výuce matematiky

Matematika. 11.4. Výzkumný přístup při výuce matematiky 11.4. Výzkumný přístup při výuce matematiky Matematika 25.4. Využití informačních technologií ve výuce matematiky 16.5. Konstruktivistické pojetí výuky matematiky 30.5. Aplikace ve výuce matematiky a rozvoj

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ SYSTÉM VÝUKY Výuka podle školního vzdělávacího programu probíhá v 1. 9. ročníku základní školy. Školní vzdělávací program rozlišuje tři vzdělávací období: 1. období

Více

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 TERMÍN a MÍSTO NÁZEV KURZU LEKTOR STRUČNÝ OBSAH 21. 2. 2017 27. 2. 2017 15:30 17:30 28. 2. 2017 8. 3. 2017 14:30 16:00 14. 3. 2017 Mentor začínajících pedagogů

Více

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium)

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 e- mail: gymji@gymji.cz, licht@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 847/07-01. Jánošíkova 1320

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 847/07-01. Jánošíkova 1320 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 847/07-01 Název školy: Základní škola U Krčského lesa, Praha 4, Jánošíkova 1320 Adresa: Jánošíkova 1320, 142 00 Praha 4 - Krč Identifikátor:

Více

3.5. Výchovné a vzdělávací strategie Škola směřuje k naplňování následujících klíčových kompetencí na úrovni školy vymezených v RVP ZV a RVP GV.

3.5. Výchovné a vzdělávací strategie Škola směřuje k naplňování následujících klíčových kompetencí na úrovni školy vymezených v RVP ZV a RVP GV. Převzato a upraveno ze ŠVP Letohradského soukromého gymnázia o. p. s. Komentář: Zpracování části Výchovné a vzdělávací strategie v tabulce je přehledné a odpovídá struktuře ŠVP vymezené v RVP ZV a RVP

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát PROTOKOL Č. j. ČŠIB-598/11-B o státní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2. 664 91 Ivančice, Lány 2. Identifikátor: 600 014 053

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2. 664 91 Ivančice, Lány 2. Identifikátor: 600 014 053 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2 664 91 Ivančice, Lány 2 Identifikátor: 600 014 053 Termín konání inspekce: od 15.1.2007 do 16.1.2007

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Krásný Dvůr, okres Louny 439 72 Krásný Dvůr 182 Identifikátor školy: 600 082 911 Vedoucí týmu: Mgr. Hana Podešvová Termín konání

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ č.j. 205/2013. VZDĚLÁNÍ PRO BUDOUCNOST (verze č. 2 )

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ č.j. 205/2013. VZDĚLÁNÍ PRO BUDOUCNOST (verze č. 2 ) Základní škola a Mateřská škola Oty Pavla Buštěhrad, okres Kladno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ č.j. 205/2013 VZDĚLÁNÍ PRO BUDOUCNOST (verze č. 2 ) Dodatek č. 1, který je zpracován

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

Rámcové vzdělávací programy

Rámcové vzdělávací programy Rámcové vzdělávací programy Školní vzdělávací programy QUO VADIS? Katedra pedagogiky PF UJEP Scientistický model -Striktní rigidní osnovy -Hromadná výuka -Transmisivně-instruktivní vzdělávací postupy -Kognitivní

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU GEOGRAFIE (VYŠŠÍ STUPEŇ OSMILETÉHO GYMNÁZIA)

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU GEOGRAFIE (VYŠŠÍ STUPEŇ OSMILETÉHO GYMNÁZIA) CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU GEOGRAFIE (VYŠŠÍ STUPEŇ OSMILETÉHO GYMNÁIA) 1. Obsahové vymezení V předmětu geografie se realizuje obsah vzdělávacího oboru Geografie, část vzdělávacího oboru Geologie a části

Více

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/7. Identifikační údaje. Obsah

Obsah. Školní učební plán Školní učební plán pro 6. až 9. ročník 1/7. Identifikační údaje. Obsah 1/7 Identifikační údaje I. Charakteristika školy I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. I.6. I.7. II. II1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8. III. III.1. III.2. III.3. III.4. Umístění školy a její historie Úplnost,

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY LOGO Moderní málotřídky Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

Témata závěrečných písemných prací

Témata závěrečných písemných prací Závěrečné práce vede: PhDr. Mgr. Marie Hanušová 1. Možnosti zvyšování motivace k učení u žáků středních škol a učilišť 2. Hodnotová orientace středoškolské mládeže a úloha učitele při jejím ovlivňování

Více

Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání

Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání Příloha č. 8 Podmínky ke vzdělání Ukázka z Vlastního hodnocení školy, které bylo schváleno 21.10.2010 a bylo provedeno za předcházející 3 roky. Vybraná část popisuje oblast, která asi nejvíce ovlivňuje

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia 1 Platnost dokumentu : do 30. 6. 2014 Dodatek Školního vzdělávacího programu Gymnázia

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2015 Přehlídka dětských recitátorů propozice 44. ročník 2014/2015 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 7. března 2015 v Domě dětí a

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 16

Školní vzdělávací program Dát šanci každému Verze 3 ZŠ a MŠ Praha 5 Smíchov, Grafická 13/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 16 OBSAH strana 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 16 1.1 Předkladatel a zřizovatel... 16 1.2 Seznam pouţitých zkratek v ŠVP... 17 2 CHARAKTERISTIKA ŠKOLY... 18 2.1 Úplnost a velikost školy... 18 2.2 Umístění školy...

Více

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 2. Obsah podrobná struktura a soubor témat výuky: SOUHRNNÁ ANOTACE KURZU: KURZ JE URČEN PRO VYUČUJÍCÍ ZŠ A SŠ. ZAMĚŘUJE

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více