Informace pro zájemce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace pro zájemce"

Transkript

1 Informace pro zájemce Co je to hospic? Hospic je zdravotnické a sociální zařízení ošetřovatelského typu, kde se v maximální míře využívá poznatků paliativní medicíny. Je to systém služeb, který podporuje kvalitu života nevyléčitelně nemocných. Zajišťuje kompletní ošetřovatelský, psychologický, sociální a duchovní komfort. Nabízí podpůrný systém, umožňující žít plně až do konce. Stejnou měrou se zajímá o rodinu a blízké nemocného, kteří také mohou využívat všech služeb poskytovaných vysoce kvalifikovanými odborníky, pracujícími v hospici. Co hospic nabízí? - sociálně-právní pomoc v nemocí změněné životní situaci (informace pro styk s úřady, ) - upevňování a narovnávání sociálních vazeb mezi klientem a jeho blízkými - pomoc při hledání odpovědí na nejtěžší otázky života a smrti - lékařskou a ošetřovatelskou péči - 17 jednolůžkových pokojů V hospici se snaží jeho zaměstnanci vytvořit prostředí co nejvíce připomínající domácí prostředí, kde pacient sám určuje svůj denní režim. Na každém pokoji je také lůžko pro přespávání blízké osoby, kterou si pacient přeje mít u sebe. Základní myšlenka hospiců Myšlenka hospice vychází z úcty k životu a z úcty k člověku jako jedinečné, neopakovatelné bytosti. Lékařská věda může hodně, ale není všemocná. Máte-li to štěstí a je mezi Vámi a lékařem upřímný a poctivý vztah, možná Vám řekl, že další radikální léčba by byla pro Vás jen zdrojem nepříjemných vedlejších účinků, ale život by stejně neprodloužila. Zde je pak na místě péče, kterou Vám může nabídnout hospic. Jejím cílem není prodlužování, nýbrž kvalita života. Nejsme páni nad životem a smrtí, nemůžeme nikomu život prodloužit a proto to ani neslibujeme. Nebudeme ho také ani zkracovat žádnou euthanasií.

2 Hospic nemocnému slibuje, že bude vždy respektována jeho lidská důstojnost, nebude trpět nesnesitelnou bolestí a v posledních chvílích nebude osamocen. Lékař v hospici vědomě upouští od léčebných zákroků a postupů, které nemohou zlepšit kvalitu života nemocného, a naopak ordinuje všechno to, co kvalitu života zlepšit může. Toto kritérium je v hospici rozhodující. Domnívá-li se nemocný, že kvalitu jeho života může zlepšit přítomnost milované osoby, může si ji vzít do hospice i na celou dobu pobytu. Pro tento účel máme připraveno 15 jednolůžkových pokojů s přistýlkou a vlastním příslušenstvím. Pracovníci hospice respektují při péči (polohování, podávání léků, podávání jídla a pití) pokud možno vždy přání pacienta, pokud ho přímo neohrožuje. Tzn., že pokud pacient opakovaně a striktně odmítá např. pohyb, jídlo, pití, léky, řídíme se do velké míry jeho přáním. Informace před přijetím do hospice Co si vzít s sebou? Pomůcky, které běžně používáte (hůl, berle, vozík ap.), toaletní potřeby, domácí obuv na přezutí, pyžama nebo noční košile, župan, pohodlné oblečení na den (jen málo pacientů musí být v nočním prádle i přes den), oblečení pro pobyt nebo pohyb venku (i naši ležící pacienti mohou za hezkého počasí pobývat na terase a v blízkém okolí hospice), jedny společenské šaty (občas bývá v hospici i program, koncert apod.). Pokud si budete přát nechat své prádlo a oblečení prát u nás, je nutno počítat s tím, že Vaše věci budou muset být označeny, aby nedošlo k záměně s oblečením ostatních klientů. Dále si s sebou vezměte občanský průkaz, kopii rodného a oddacího listu, průkazku zdravotní pojišťovny, platný důchodový výměr nebo poslední ústřižek důchodové složenky. Do hospice je též možno vzít si oblíbené domácí zvíře (psa, kočku, andulku atd.), pokud se budete moci Vy nebo Vaši blízcí o zvířátko postarat. Doporučujeme vzít si s sebou drobnosti, které Vám připomenou domov - obrázky, květiny, fotografie Vašich blízkých, oblíbený hrníček atp. Jak vypadají pokoje? Pokoje jsou vybaveny telefonem, sociálním zařízením, žaluziemi a televizí. Do pokojů i z pokojů je možno telefonovat, úhrada za uskutečněné hovory z pokojů se platí zvlášť. Pacienti a jejich doprovod mají možnost využít kuchyňku v přízemí nebo v 1. patře. Kuchyňka je vybavena navíc lednicí, mikrovlnnou troubou a rychlovarnou konvicí. Využít můžete též společenskou místnost a kapli ve 2. patře, knihovničku a společné posezení v 1. patře, terasu a zahradu s ovocnými stromy za domem.

3 Jak je to v hospici s návštěvami? Protože cílem hospicové péče je maximálně možné zlepšení kvality života nemocných, návštěvy jsou u nás neomezené (24 hodin denně). Z téhož důvodu si nemocný může do hospice vzít i blízkého člověka. Návštěvy dětí jsou vítány. Jak je to v hospici s placením? Platí se při příjmu předem na dobu 1 měsíce. Úhrada je zálohovou platbou za služby nehrazené zdravotními pojišťovnami. Další náklady zčásti uhradí Vaše zdravotní pojišťovna a další chybějící prostředky se snažíme postupně získávat od dárců a sponzorů. Cena za pobyt klienta se odvozuje od výše jeho příjmů (viz. tabulka, která je součástí žádosti). V této úhradě si klient platí ubytování, stravu a zdravotnickou péči nahrazenou zdravotními pojišťovnami. Příbuzný (doprovod), který se v hospici u nemocného ubytuje, platí 60,- Kč denně. Stravování si může zajišťovat sám (lze použít kuchyňku), ale může si objednat jídlo u nás nebo donáškou z restaurace. Cena jídel je: celodenní strava 120,- Kč, samotný oběd 70,- Kč. Co se bude se mnou dít po příchodu do hospice? Nejdříve budete ubytováni na jednom z pokojů. Po té Vás navštíví lékař a vysvětlí Vám, jak bude pokračovat Vaše léčba. Zodpoví Vám Vaše otázky, domluvíte se na dietě (dieta není povinná). Pokoje jsou vybaveny postelí, nočním stolkem, skříní a křeslem. Drobnosti, které Vám připomenou domov, si vezměte s sebou, ale větší kusy nábytku či koberce si s sebou brát nemůžete. Na každém pokoji je záchod a sprchový kout s umyvadlem - nebudete-li mít dost sil, sestry Vám samozřejmě s denní hygienou pomohou. Jídlo podle typu vaší diety budete mít zajištěné. Budete-li mít chuť na čerstvou kávu nebo čaj, můžete o ně poprosit sestry. V recepci je možné zakoupit základní výběr studených i teplých nápojů a také nějaké trvanlivé sladkosti. Naší snahou je, abyste se v hospici cítili co nejlépe a měli k nám plnou důvěru. Chtěli bychom Vás seznámit s domácím řádem, který dodržujeme a prosíme Vás, abyste dbali určitých zásad a pokynů ošetřovatelského personálu. Denní program: Ranní hygiena, úprava lůžek, snídaně, podávání léků, koupání Ranní návštěva lékařem, léčebný program dle ordinací lékaře (např. převazy, infuze, měření tlaku aj.) Podávání obědů Podávání léků, měření teploty, odpolední klid, individuální program samostatně nebo s dobrovolníky atd.

4 Léčebný program dle ordinací lékaře (převazy, aplikace léků aj.) Večeře, večerní hygiena, individuální program a příprava k nočnímu klidu. Tato časová rozmezí nejsou pevně stanovena, denní pracovní program se bude často přizpůsobovat potřebám klientů. Našim klientům nezakazujeme kouřit. Ošetřovatelky Vám ochotně pomohou přepravit se třeba i s postelí na terasu hospice, kde si můžete v klidu zakouřit. Klienti mohou v doprovodu svých blízkých chodit na procházky mimo areál hospice. Tento odchod z budovy prosím nahlaste sestře na oddělení, stejně tak i předpokládaný návrat. Co když budu něco potřebovat? Obraťte se na kohokoliv z našeho personálu. V našem domě je Vám k dispozici sociální pracovnice, která Vám může pomoci při řešení osobních problémů (zajištění kontaktu s rodinou aj.), může zajistit, aby vám důchod či nemocenská chodila přímo do hospice, poradí Vám, jak vyřídit sociální dávky, na které máte nárok, pokusí se Vám zajistit péči po případném propuštění z hospice. Jak je to s bohoslužbami? Každé pondělí v pravidelně pořádáme bohoslužby v kapli, která je přímo v budově. Po týdnech se střídají duchovní těchto církví: Římskokatolická, Českobratrská evangelická, Apoštolská, Církev bratrská. Na přání Vám zprostředkujeme návštěvu duchovního přímo na pokoji. Jak z hospice telefonovat? Na každém pokoji je připojen telefon. Budete z něj moci telefonovat (účet vyrovnáte za každý měsíc) a Vaši blízcí budou moci telefonovat Vám - jejich hovor spojí na recepci přímo k Vaší posteli. Co s cennými věcmi? Větší finanční obnos, spořitelní knížky nebo šperky nechejte raději doma. S sebou si vezměte jen malý finanční obnos. Na doručování důchodu či nemocenské se můžete domluvit s rodinou nebo Vám asistentka zajistí, aby chodil do hospice. Peníze si potom můžete nechat buď u sebe, nebo v trezoru u paní asistentky. Jakékoli další dotazy velice rádi zodpovíme. Můžete nás kontaktovat na telefonním čísle:

5 Co udělat, abych se stal/a klientem hospice: ve spolupráci s ošetřujícím lékařem (praktický lékař popř. lékař na oddělení v nemocnici) vyplnit žádost (v žádosti podepsat informovaný souhlas klienta str. 3), odevzdat ji do hospice, projednat se sociální pracovnicí smlouvu, ve spolupráci se sociální pracovnicí hospice domluvit datum, hodinu a způsob překladu do hospice. Podávání stížností Bude-li klient nebo osoba blízká během poskytování služeb s něčím nespokojena, má možnost si kdykoli stěžovat. Stížnost může ústně sdělit kterémukoli pracovníku v přímé péči nebo jejich nadřízeným (vrchní sestra, ředitel, lékaři). Je možné stěžovat si i anonymně do schránky, která je umístěna v prvním patře naproti schodišti. Každá stížnost bude prošetřena a stěžovateli bude oznámen výsledek šetření. Je možné si také stěžovat u Asociace poskytovatelů hospicové a paliativní péče (APHPP) a na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Podrobný postup pro podávání stížností najdete v Předpise pro podávání stížností Podrobnější informace K informačnímu materiálu přikládáme tyto přílohy: Žádost o přijetí zájemce do Hospice v Mostě včetně informovaného souhlasu zájemce Vzorová smlouva uzavíraná s klienty zařízení Veřejný závazek Hospice v Mostě Domácí řád Schváleno správní radou Hospice v Mostě, o. p. s.

6 V Mostě, dne:... předsedkyně správní rady:...

ŽÁDOST O PŘIJETÍ UŽIVATELE DO DOMU SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

ŽÁDOST O PŘIJETÍ UŽIVATELE DO DOMU SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM ŽÁDOST O PŘIJETÍ UŽIVATELE DO DOMU SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Příjmení: Jméno, titul: ŽADATEL Rodné číslo: Rodné příjmení: Stav: Povolání (i dřívější): Adresa trvalého bydliště: PSČ: Adresa nynějšího pobytu:

Více

Rodné číslo Rodné příjmení Stav (svobodný/á, apod.) Adresa trvalého bydliště. Telefon Adresa nynějšího pobytu (není-li shodná s trvalým bydlištěm)

Rodné číslo Rodné příjmení Stav (svobodný/á, apod.) Adresa trvalého bydliště. Telefon Adresa nynějšího pobytu (není-li shodná s trvalým bydlištěm) Hospic sv. Štěpána, z.s. Rybářské náměstí 662/4, 412 01 Litoměřice tel. 416 733 185-7, fax: 416 736 704 GSM 737 265 822 email: socialni@hospiclitomerice.cz ŽÁDOST o přijetí klienta k odlehčovacímu pobytu

Více

Rodné číslo Rodné příjmení Stav (svobodný/á, apod.) Adresa trvalého bydliště. Telefon Adresa nynějšího pobytu (není-li shodná s trvalým bydlištěm)

Rodné číslo Rodné příjmení Stav (svobodný/á, apod.) Adresa trvalého bydliště. Telefon Adresa nynějšího pobytu (není-li shodná s trvalým bydlištěm) Hospic sv. Štěpána, z.s. Rybářské náměstí 662/4, 412 01 Litoměřice tel. 416 733 185-7, fax: 416 736 704 GSM 737 265 822 email: socialni@hospiclitomerice.cz ŽÁDOST o přijetí klienta k odlehčovacímu pobytu

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb 1. Poskytnutí ubytování, úklid, praní a drobné opravy ložního a osobního

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Domov bez hranic Rumburk U Stadionu 1425/3, Rumburk, 408 01 příspěvková organizace Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 www.domovrumburk.cz Domácí řád CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Rumburská 557 407 77 Šluknov Můj

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S.K.Neumanna 842/2 43191 Vejprty Služba je poskytována na adrese. Chráněné bydlení Vejprty Vysoká 936/11 Vejprty

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Zdroj: Petr Jehlík pro Plzeňský architektonický manuál Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový pokoj 1 Recepce Jídelna Terapeutická dílna 2 Posezení

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem Dokument: K dokumentu: Název: Domácí řád zjednodušená verze Název: Platnost od: 1. 9. 2014

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) Pravidla pro pobyt - Domácí řád 1/13 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1/15 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena 5. Úschovna cenných a jiných

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Alternativní forma pro Domov důchodců sv. Zdislavy Červená Voda

DOMÁCÍ ŘÁD. Alternativní forma pro Domov důchodců sv. Zdislavy Červená Voda Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Zřizovatel: Obec Červená Voda Adresa: 561 61 Červená Voda 253 Telefon: 465 626 203, 465 626 412 Bank. spojení: ČS Králíky email: domov.svzdislavy@tiscali.cz Ředitel:

Více

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD Tento Domácí řád je zkrácenou verzí, obsahující vypsané nejdůležitější body a slouží pro snadnou a rychlou orientaci. K této verzi je vždy předána i úplná verze. ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova Vnitřní pravidla Domova pro seniory (dále jen Domova)je vydán v souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a prováděcí vyhláškou

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE Eimova 1020, 572 01 Polička, tel.: 461 722 700, 732 340 882, e-mail: ddpolicka@tiscali.cz, IČO: 7506 1457 Domácí řád Domov důchodců v Poličce Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Obyvatelé areálu Domova Naším posláním je poskytování komplexních celodenních sociálních služeb

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y.

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y. Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V P R O S E N I O R Y Obsah Článek 1 Základní

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ POSLÁNÍ DOMOVA PRAMEN Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen je dům, ve kterém můžete: bydlet jíst pracovat a dělat další věci, které Vás zajímají.

Více

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Domov pro seniory Kamenec, (dále jen Domov pro seniory Kamenec) je celodenní pobytové zařízení v blízkosti centra města Ostravy s dostupným dopravním spojením

Více

Život v Domově Informace o poskytované službě domov pro seniory

Život v Domově Informace o poskytované službě domov pro seniory Život v Domově Informace o poskytované službě domov pro seniory Domov Příbor, p. o. telefon: 556 720 043 mobil: 604 236 518 socialni@domovpribor.cz www.domovpribor.cz 1 Vážený uživateli, vítáme Vás v Domově

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem NAŠE PRAVIDLA Domova se zvláštním režimem Závaznost: Sociální pracovnice, PSS, SZP, vedoucí služby Zodpovědná osoba: Vedoucí služby Spoluúčast na tvorbě metodického postupu: zaměstnanci ÚOSS, PSS, vedoucí

Více

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, o. s. DOMOVY PRO SENIORY, DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: 1 Ubytování

Více

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková Paliativní péče/medicína Z lat. pallium = plášť, obal Přeneseně poskytnutí ochrany nemocnému v nepříznivé situaci Útěšná vs.

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY Obsah Článek 1 Základní ustanovení 2 Článek 2 Ubytování 2 Článek 3 Doba

Více

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poslání služby Našim posláním při zajištění odlehčovací pobytové služby

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory - Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně/měsíčně) a) jednolůžkový pokoj - 190,- Kč / b) dvoulůžkový pokoj - 175,-

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Domov pro seniory (Evangelický domov )

Domov pro seniory (Evangelický domov ) Domov pro seniory (Evangelický domov ) Motto služby: U nás je to jako doma Poslání střediska (totožné pro všechny poskytované služby): Posláním střediska je organizovat, zajišťovat a poskytovat ve svých

Více

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189 HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY LIDICKÁ 189 Vážená paní / vážený pane, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který se týká kvality poskytovaných služeb v našem

Více

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Účastnící smlouvy 1. Já - Uživatel/ka:

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, IČ: Domácí řád

Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, IČ: Domácí řád Medela-péče o seniory o.p.s. Ostravice 86, 739 14 IČ: 021 41 531 Domácí řád 1 I. Úvod 1. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v domově se zvláštním režimem,

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2012 V souladu se zákonem

Více

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem D O M O V N Í Ř Á D domova pro seniory Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Tel. kontakt: 573 503 001,734 263 400, e-mail: reditelka@cspzahrada.cz,

Více

Paliativní péče - Úvod. Mgr. Zimmelová

Paliativní péče - Úvod. Mgr. Zimmelová Paliativní péče - Úvod Mgr. Zimmelová Historie Počátky v Velké Británii v 70 letech Vznikla evropská společnost pro PM Součástí jsou národní společnosti U nás sekce PM ČLS JEP 5 zásad rozvoje oboru Založení

Více

Gynekologické oddělení

Gynekologické oddělení Chrudimská nemocnice, a.s. Gynekologické oddělení Informace pro pacienty K přijetí do nemocnice: Operace dne: Gynekologické oddělení Chrudimská nemocnice, a.s., Václavská 570, 537 27 Chrudim Vážená paní,

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby č.j.sos//dss Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i Pí. trvale bytem: v textu této smlouvy (dále jen uživatel ) datum narození: a Sociální a ošetřovatelské

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum pro seniory Zahrada, o.p.s. Domov pro seniory pobytová Centrum pro

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523 Příloha č. 1 ke smlouvě o poskytnutí sociální služby Chráněné bydlení v DH Liberec, o.p.s. Čl. 1 DOMÁCÍ ŘÁD 1. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v DH Liberec,

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY 1. ÚVOD 1.1 Domov důchodců byl uveden do provozu v

Více

STANDARD Č. 1 sociální služba domov pro seniory

STANDARD Č. 1 sociální služba domov pro seniory STANDARD Č. 1 sociální služba domov pro seniory Standart č. 1 Poslání, cíle, způsoby a zásady poskytování služeb, cílová skupina domov pro seniory Kritérium 1.1 Zařízení sociálních služeb (dále jen zařízení)

Více

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv:

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: 1 Ubytování 1.1 Pokoj 1.1.1 Vstup přes předsíňku 1.1.2 WC, koupelna, sprcha 1.1.3 Kuchyňská

Více

e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby

e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním

Více

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta Ceník Od 1. ledna 2007 nahradila dávku zvýšení důchodu pro bezmocnost nová dávka, příspěvek na péči ve smyslu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. (dále jen PNP )

Více

ŘÍZENÍ ÚSTAVNÍ PÉČE V-Ř-01. Číslo výtisku : w e b o v á p r e z e n t a c e. MUDr. Eduard Sohlich, MBA, v.r. ředitel nemocnice

ŘÍZENÍ ÚSTAVNÍ PÉČE V-Ř-01. Číslo výtisku : w e b o v á p r e z e n t a c e. MUDr. Eduard Sohlich, MBA, v.r. ředitel nemocnice Strana : 1 / 5 ŘÍZENÍ ÚSTAVNÍ PÉČE V-Ř-01 VNITŘNÍ ŘÁD Číslo výtisku : w e b o v á p r e z e n t a c e MUDr. Eduard Sohlich, MBA, v.r. ředitel nemocnice Strana : 2 / 5 Vážená paní, Vážený pane, vítáme Vás

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování Domácí řád Tento domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života v našem Domově. Je závazný pro všechny uživatele i zaměstnance Domova. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec Žádost o umístění Příjmení Rodné (příjmení)... Jméno Věk Telefon. Bydliště Státní příslušnost.. Zájemce je způsobilý k právním úkonům Výše příspěvku na péči (dle rozhodnutí o přidělení)... Kopie lékařské

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB Předmět: Zpracoval: Schválil: SAZEBNÍKY Fakultativní služby a úkony Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin Mgr. et Bc. Helena Franclová, DiS. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK

Více

Bc. Sabina Šmatová, DiS.

Bc. Sabina Šmatová, DiS. Bc. Sabina Šmatová, DiS. Příspěvek na péči Žádá se na úřadu práce dle trvalého místa bydliště Nezáleží na výši důchodu, posuzuje se zdravotní stav Lze využívat doma i v domově pro seniory, hospici atd

Více

Budeme Vám oporou DOMÁCÍ ŘÁD

Budeme Vám oporou DOMÁCÍ ŘÁD DOMÁCÍ ŘÁD Závazné pro: všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb všechny uživatele služby Zpracovala: Michálková Markéta, vedoucí úseku administrativně správních

Více

DOMÁCÍ HOSPIC SV. MICHAELA

DOMÁCÍ HOSPIC SV. MICHAELA ond aym ig R ton Ro s orth rw site OBLASTNÍ CHARITA POLIČKA Život je věčný, láska je nesmrtelná a smrt je pouze horizont. Horizont není nic jiného než hranice, za niž už nedohlédneme. DOMÁCÍ HOSPIC SV.

Více

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem Dokument: K dokumentu: Název: Domácí řád Název: Platnost od: 1. 2. 2016 do : Aktualizace

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Dům klidného stáří, spol. s r. o., Domově se zvláštním režimem Kraslická 26, 357 03 Svatava DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Domácí řád_zjednodušená forma Stránka 1 ÚVOD Domácí řád upravuje podmínky

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně uzavřená mezi 1) pan (paní)., nar... r.č..., trvalé., Mariánské Lázně 35301 v textu této smlouvy

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby Stáří nemusí být překážkou hezkého života INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby 1. Pro koho a proč jsme tady 2. Nabídka služeb shrnutí 3. Úhrada za poskytované služby 4. Návštěvy v Domově V

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Háj

Průvodce pro zájemce o službu - Háj Průvodce pro zájemce o službu - Háj Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním nebo s mentálním

Více

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY Základní informace o službě POSLÁNÍ: Posláním sociální služby Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory je zajistit důstojný život, potřebnou péči a

Více

Domácí řád Domov pro seniory

Domácí řád Domov pro seniory Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou příspěvková organizace Liberecký kraj U Sila 321, 463 11 Liberec 30 Domácí řád Domov pro seniory Posláním zařízení je poskytovat pobytovou službu seniorům, jejichž

Více

Popis realizace služby

Popis realizace služby Dům klidného stáří Pravětín /domov pro seniory dle 49 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách/ Popis realizace služby Posláním Domu klidného stáří Pravětín je poskytovat ubytování a sociální služby

Více

Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali.

Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali. Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali.cz Kontakty: Ředitelka: Ing. Milada Kubalíková tel. 491

Více

Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2

Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2 Příloha ke ST 3 Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2 Příjmení a jméno žadatele Datum a místo narození Vyberte si prosím z nabízených

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ

Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ Sdělení výše příjmů žadatele je dobrovolný údaj. Příjem žadatele může být složen

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) * ) Vhodnou variantu označte křížkem Číslo žádosti 1. Žadatel Razítko - Den podání žádosti.. Příjmení.. Jméno..... 2. Narozen

Více

Domov pro seniory sv. Hedviky - Kravaře, příspěvková organizace. Domácí řád stručně

Domov pro seniory sv. Hedviky - Kravaře, příspěvková organizace. Domácí řád stručně Domov pro seniory sv. Hedviky - Kravaře, příspěvková organizace Domácí řád stručně 1. Naše poslání: ubytování a celodenní poskytování podpory a pomoci při zajištění denních potřeb, včetně základních služeb

Více

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád Farní charita Litoměřice Domov na Dómském pahorku Zahradnická 1534/4, 412 01 Litoměřice DOMÁCÍ ŘÁD 1 Obsah 1) Všeobecné informace... 3 2) Ubytování v Domově... 3 3) Hygiena Uživatele... 4 4) Hygiena prostředí...

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Pravidla soužití slouží uživatelům sociálních služeb ( dále jen uživatelé ) i zaměstnancům Domova důchodců (dále jen DD) k seznámení

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Charitní domov Otrokovice, Otrokovice

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Charitní domov Otrokovice, Otrokovice Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita sv. Anežky Otrokovice Domov pro seniory pobytová Charitní domov Otrokovice,

Více

Vnitřní řád Orlickoústecké nemocnice, a.s.

Vnitřní řád Orlickoústecké nemocnice, a.s. Vnitřní řád Orlickoústecké nemocnice, a.s. Vnitřní řád je dokument určený pro pacienty, kteří využijí služby tohoto zdravotnického zařízení. Snahou týmu zdravotnického i pomocného personálu je vytvořit

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

S M L O U V A o poskytování sociálních služeb

S M L O U V A o poskytování sociálních služeb S M L O U V A o poskytování sociálních služeb v Soukromém senior centrum Nechanice s.r.o. (v textu této smlouvy dále jen smlouva ) mezi 1. Soukromé senior centrum Nechanice s.r.o., IČ: 28857089, DIČ: CZ28857089,

Více

Domácí řád byl projednán a schválen správní radou poskytovatele Hospic v Mostě o.p.s.

Domácí řád byl projednán a schválen správní radou poskytovatele Hospic v Mostě o.p.s. DOMÁCÍ ŘÁD 1 OBSAH 1) Úvod 2) Ubytování 3) Stravování 4) Zdravotní a ošetřovatelská péče 5) Hygiena 6) Doba klidu 7) Kouření 8) Vycházky 9) Návštěvy 10) Kulturní život 11) Zájmová a pracovní činnost 12)

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) * ) Vhodnou variantu označte křížkem Číslo žádosti 1. Žadatel Razítko - Den podání žádosti.. Příjmení.. Jméno..... 2. Narozen

Více

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 2 2019 UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj Služba ubytování

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika Úhrady = za co zaplatím každý měsíc - ubytování (úklid, voda elektřina, teplo, praní prádla) - stravu - poskytovanou péči (příspěvek na péči) Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru

Více

Úhrada za poskytované sociální služby a její vyúčtování

Úhrada za poskytované sociální služby a její vyúčtování Domovy Na Třešňovce Riegrova 837 552 03 Česká Skalice Identifikační znak dokumentu 274_S_2013 Datum vydání Verze dokumentu 12.1.2015 4. Účinnost od Datum plánové revize 1.2.2015 31.1.2016 Počet stran dokumentu

Více

Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory Letovice

Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory Letovice Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČ: 71 23 27 45, č. ú. 35 4327880247/0100 Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo INFORMACE PRO ZÁJEMCE Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB, Mikulášské náměstí 482/12, 669 02 Znojmo Centrum denních služeb je zařízení s denním

Více

Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov )

Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov ) Příloha č. 2 Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov ) Jméno a příjmení: Jak si přejete být v Domově oslovován? Příjmením Jménem s vykáním

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

Charitativní a humanitární činnost

Charitativní a humanitární činnost Charitativní a humanitární činnost Studijní materiál vytvořený v rámci projektu K naplnění předpokladů pro výkon činnosti v sociálních službách České Budějovice 2010 Charitativní a humanitní činnost Hospicová

Více