ROK Úvod. Správa obce. Nový člen R MNV. Obyvatelé

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROK Úvod. Správa obce. Nový člen R MNV. Obyvatelé"

Transkript

1 ROK 1978 Úvod Dne 25. února 1978 uplynulo 30 let od vítězství československého pracujícího lidu nad reakcí. Toto výročí patří bezesporu mezi nejvýznamnější politické události r Vítězný únor 1948 je důležitým předělem v dějinách bojů dělnické třídy a pracujícího lidu Československa vedeným KSČ za osvobození od panství kapitálu. Úspěšně tak byl dovršen dlouholetý zápas o svržení buržoasního vykořisťovatelského řádu. Po osvobození naší vlasti Sovětskou armádou a vítězství pracujícího lidu v únoru 1948 nastal největší rozvoj vesnice v její historii. Od základu se změnil život všech vrstev obyvatelstva. Za aktivní účasti široké občanské veřejnosti byla uskutečněna řada významných akcí, které slouží lidem a přispěly ke zlepšení vzhledu vesnice. Nejvýraznějších úspěchů bylo dosaženo při plnění Volebního programu Národní fronty v období 5. pětiletky. Byly vybudovány 2 požární zbrojnice, 3 prodejny Jednoty, zdravotní středisko, ZDŠ U mostu, Sokolovna, Dům služeb, památník obětem 1. a 2. světové války, automatická telefonní ústředna, rekonstrukce hotelu Zavadilka. Pro zlepšení komunikací 13 železobetonových mostků, přes 10 km penetračních postřiků. Bylo postaveno 217 rodinných domků, 255 chat a 16 rekreačních středisek. Družstvo postavilo 2 kravíny a provedlo rozsáhlé úpravy na obhospodařovaných pozemcích. Úspěšně splněný Volební program na léta představoval hodnotu díla Kčs. Správa obce Funkci předsedy MNV vykonává stále s. František Vala, tajemníkem je s. Václav Fiurášek, ve funkci hospodáře zůstává dlouholetá pracovnice MNV, s. Marie Chrbjátová. Místní národní výbor v Prostřední Bečvě má 34 poslanců, poslankyní v ONV je s. Jarmila Blanařová, v KNV je poslancem s. Josef Bělunek z Vigantic. Nový člen R MNV Členka rady MNV a předsedkyně Sboru pro občanské záležitosti, s. Marie Antfeistová, se trvale odstěhovala z naší obce. Z toho důvodu byl schválen za člena Rady MNV a předsedu SPOZ s. ing. Rudolf Ondryáš, dosavadní poslanec MNV, s platností od 13. července Obyvatelé V roce 1978 se v obci Prostřední Bečva narodilo celkem 26 dětí. Z uvedeného počtu bylo 12 chlapců a 14 děvčat. Zemřelo 17 občanů, z toho bylo 7 mužů a 10 žen. Svateb bylo letos 26.

2 Hospodaření MNV Celkem příjmy za rok 1978 činily ,25 Kčs, výdaje ,20 Kčs. V tomto roce dále získal MNV sdružené prostředky od n. p. Tesla Rožnov p. R. ve výši Kčs na zlepšení prostředí mateřské školy, Kčs získal od Jednoty na provoz MŠ, Kčs od n. p. Kožňak a Kčs od JZD Soláň na opravu místních komunikací. Dále získal MNV na technickou vybavenost k rodinným domkům Kčs a na zakoupení rozmnožovacího stroje bylo přijato Kčs. Z fondu rozvoje a rezerv bylo v roce 1978 převedeno celkem Kčs. Se sdružených prostředků bylo vyčerpáno Kčs. Soutěž NV Za dosažené výsledky v letošním roce se již podruhé ve volebním období umístila obec Prostřední Bečva v soutěži národních výborů na 2. místě. Změna ve VO KSČ Dosavadní předseda vesnické organizace KSČ na Prostřední Bečvě, s. Alois Gromnica, z funkce předsedy v letošním roce odstoupil. V nastávajícím novém volebním období pro léta byl zvolen předsedou VO KSČ s. Miroslav Kuba, vedoucí rekreačního střediska Hranických cementáren. Celoobecní závazek Na počest 30. výročí Vítězného února a k oslavám 60. výročí založení Československé republiky byl uzavřen MNV na rok 1978 celoobecní závazek pod vedením VO KSČ společně s místním výborem Národní fronty. Závazek však nebyl zaměřen jen k samotným oslavám tohoto výročí, ale k celkovému plnění 3. roku 6. pětiletky. Celkově závazek představuje hodnotu díla Kčs, finanční náklady Kčs, počet brigádnických hodin Celoobecní závazek byl čestně splněn k 3. listopadu Na úseku politicko výchovné činnosti bylo ve spolupráci se složkami Národní fronty uskutečněno celkem 32 akcí s celkovou účastí občanů. V kulturně společenské činnosti bylo uskutečněno 61 akcí za účasti občanů. V budovatelské činnosti byla vytvořena hodnota díla 624 tisíc Kčs s finančním nákladem 480 tisíc Kčs. MH Místní národní výbor zakoupil v letošním roce 100 ks popelnic, které byly rozvezeny k rodinným domkům ve středu obce a v části Bacova. Od počátku měsíce listopadu byl zahájen odvoz odpadků v těchto popelnicích Technickými službami města Rožnova p. Radh. Odvoz je prováděn jednou týdně. Pro další období je počítáno se zakoupením dalších kusů popelnic a odvozem odpadků z části obce Kněhyně.

3 OSLAVY 1. máj Prvomájové oslavy proběhly letos opět v naší obci za účasti obcí Horní Bečva, Dolní Bečva, Hutisko Solanec a části obce Vigantice. Hlavní manifestace se zúčastnilo lidí. Vedoucím okresní delegace byl s. Podaný, tajemník OV KSČ. Zabezpečení i samotný průběh oslav lze hodnotit velmi kladně, a to jak po stránce samotného zabezpečení včetně výzdoby, tak i účasti. Nedostatek však byl spatřen v nezajištění putovního poháru pro vítězné mužstvo turnaje v kopané starých pánů zúčastněných obcí. Pohár byl zajištěn prostřednictvím předsedy JZD Soláň, ovšem nebyl dodán. Dále bude nutné pro další období zkvalitnit zdravotní službu a při špatném počasí vhodně řešit úpravu terénu před prodejními stánky. 30. výročí osvobození obce Oslavy 30. výročí osvobození obce Prostřední Bečva proběhly dne 3. května. Zúčastnilo se jich 250 občanů a žáků ZDŠ. K památníku padlých bylo položeno 6 věnců a po proslovu místopředsedy MNV, s. Jana Žíly, bylo provedeno slavnostní šátkování nových pionýrů. Po dobu průvodu, který šel od místního národního výboru k památníku padlých a u památníku vystupovala hudba OB. Údržba MK Na místní komunikace se plánovalo celkem km penetračního postřiku v hodnotě díla Kčs. Penetrační postřik byl proveden nad E. Fárkem, ke Kretkům a na Buřov. Penetrační nátěr potom na Kolářku, Skálí, nad Zavadilkou a Fiuráškův dvůr. Na úseku směr Makytí počínaje od Dětského až na Adámky bylo provedeno vykopání okrajových příkopů a vyčištění. Na úseku od Mrkvánků byl vybagrován příčný břeh podél obecní cesty a vyhloubení příkopů. Byla provedena údržba parkoviště na Pustevnách. Na příkopy a propusty bylo položeno 48 ks betonových rour a provedeno jejich zarovnání. Další provedené práce : - MŠ dokončení ochranných krytů na ústřední topení, úprava terénu, zhotovení plotové podezdívky včetně usazení sloupků a rámků + nátěru, oplocení drátěným pletivem. - ZDŠ střed adaptace školy, vnitřního zařízení, oprava omítek, vymalování místností a další. - Zhotovení osvětlení u památníku padlých. - Výstavba campingu postavení chatek, základů a úprava terénu, pokračuje se na stavbě sportovních areálů. - Měření vodního zdroje Bacov, Kněhyně, Kyvňačky. - Požární zbrojnice v Kněhyních přístavba sociálních zařízení, zhotovení přírodních sedaček včetně stolů, úprava parketu a ostatní.

4 Péče o staré obyvatelstvo Nejstarší občankou obce je paní Kristína Kretková. Tuto občanku navštívili členové sociálně zdravotní komise MNV, aby s ní projednali možnost přijetí do Domova důchodců, neboť jmenovaná žije ve velmi špatných podmínkách. V předvánočních dnech navštívili členové komise naše občanky, které jsou umístěny v Domovech důchodců a předali jim malé dárky. K vánočním svátkům bylo rozděleno Kčs, a to 64 důchodcům. Na zakoupení uhlí a brambor byla rozdělena jednorázová podpora 10 ti důchodcům v celkové částce Kčs. Obchody Prodejna samoobsluhy ve středu obce : vedoucí s. Michal Hajda, dále zde pracovaly ještě 3 prodavačky. Tržba za letošní rok činila Kčs. Prodejna masa : do zde byla vedoucí s. Marie Hájková, potom se zde do konce roku vystřídali vedoucí s. Vlk a s. Follér. Prodejna v Bacově : vedoucí i v letošním roce byla s. Magda Karolová. Prodejna u školy v Kněhyních : do března 1978 vedoucí s. Eliška Krupová, od března do bubna 1979 vedoucí s. Smrčková. Tržba činila Kčs. Prodejna v Kněhyních u Bártka : vedoucí s. Divínová. MLK I v letošním roce je knihovnicí s. Eva Hudková. Dětským i dospělým čtenářům bylo vypůjčeno celkem svazků, což je o kusů více než určoval plán na letošní rok. V porovnání s rokem předcházejícím bylo letos vypůjčeno o ks svazků více. Zemědělství Plánované úkoly státního plánu zemědělských výrobků od jednotně hospodářících rolníků byly v roce 1978 splněny následovně : Plán od ONV Plnění Maso 330 q 484 q včetně chovných jalovic Vejce ks ks Mléko litrů litrů Z uvedeného tedy vyplývá, že úkoly v mase a vejcích byly částečně překročeny. Plán v dodávce mléka nebyl splněn proto, že převážná část zemědělců není schopna dodávat do sběrny mléko pro její značnou vzdálenost. I přesto však bylo dodáno více litrů mléka oproti uzavřeným dohodám na litrů.

5 K 1. lednu 1978 chovali JHR v naší obci celkem 170 ks skotu, z tohoto počtu bylo 62 ks krav. K 1.lednu 1979 to bylo celkem 158 ks skotu, z toho krav 47 ks. V letošním roce proběhla dosocializace lesních porostů. Za spolupráce zástupců Lesního závodu bylo převzato darem státu 2,5 ha od 10 majitelů, 22 majitelů předalo les do užívání Státních lesů o celkové výměře 63 ha, do užívání JZD předalo lesní i zemědělskou půdu 29 majitelů a zde se jednalo o 59 ha lesa. ZDŠ U mostu Ve školním roce 1977/78 navštěvovalo školu celkem 96 žáků, z toho 49 chlapců a 47 dívek. Rozpočet školy na rok 1978 byl Kčs. Přesídlením MŠ do nové budovy se škole uvolnila tělocvična, která od roku 1951 sloužila jako třída mateřské školy. V tělocvičně zatím žáci cvičili bez nářadí, které však bylo objednáno již před rokem. Kotelna školy byla rekonstruována nákladem Kčs. Během hlavních prázdnin byla provedena ve škole I. část generální opravy, a to nová elektroinstalace v celé budově. Vyžádala si náklad Kčs. Pro strávníky, kterých bylo přes 70, se dováželo jídlo z moderně vybavené kuchyně mateřské školy ve velkých termoskách. Všichni učitelé i žáci odpracovali mnoho brigádnických hodin při stavbě a úpravě nové budovy MŠ. K otevření nové MŠ dne obdrželi žáci a ředitel školy čestné uznání za brigádnickou pomoc při budování obce. Ke dni učitelů obdržel ředitel školy, s. Jan Žíla, čestné uznání Rady ONV Vsetín. Za vysokou angažovanost učitelů i žáků v obci obdržela škola čestné uznání z rukou předsedy VO KSČ, s. Miroslava Kuby. Pionýrská organizace : Funkci skupinové vedoucí vykonávala s. Jiřina Kyšáková, učitelka MŠ na Prostř. Bečvě. Organizovanost činila 78%. Zrušení ZDŠ v Kněhyních K byla zrušena ZDŠ ročník v údolí Kněhyně. Inventář této školy byl převeden do ZDŠ U mostu.

6

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán ROK 1977 Úvod Partyzánská obec Prostřední Bečva má bohatou minulost. Její zrod se datuje první polovinou XVII. století (1635). Tvrdý život valašského lidu neubral nic na povaze a pracovitosti nynějších

Více

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace ROK 1983 Úvod V tomto roce se pokračovalo v odpovědné a náročné práci na úkolech XVI. sjezdu KSČ a dalším rozvoji československé vzdělávací soustavy. Charakter a průběh roku ovlivňovaly mimořádně důležitá

Více

ROK Letos se u nás narodilo 13 chlapců a 20 děvčat. Zemřelo 15 občanů, z toho 7 mužů a 8 žen. Svateb v tomto roce bylo 23.

ROK Letos se u nás narodilo 13 chlapců a 20 děvčat. Zemřelo 15 občanů, z toho 7 mužů a 8 žen. Svateb v tomto roce bylo 23. ROK 1979 Úvod V letošním roce oslavil všechen náš lid několik významných výročí, které jsou neodlučitelně spjaty se vznikem a úspěšným rozvojem naší socialistické vlasti. Dne 29. srpna 1979 uplynulo 35

Více

ROK 1986. Úvod. Volby MNV

ROK 1986. Úvod. Volby MNV ROK 1986 Úvod Rok 1986 se vyznačoval závažnými vnitropolitickými událostmi především konáním sjezdu KS SSSR a ostatních socialistických států, u nás konáním 17. sjezdu KSČ ve dnech 24. 28. března v Praze.

Více

ROK 1982. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo. Čestné uznání MNV. Soutěž NV

ROK 1982. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo. Čestné uznání MNV. Soutěž NV ROK 1982 Úvod V druhém roce 7. pětiletky byla činnost NF i NV motivována významnými politickými událostmi, kterými bylo 34. výročí Vítězného února, 37. výročí osvobození Československa Sovětskou armádou,

Více

ROK 1980. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo

ROK 1980. Úvod. Správa obce. Hospodaření MNV. Obyvatelstvo ROK 1980 Úvod V letošním roce oslavil všechen náš lid 35. výročí světodějné porážky německého fašismu. Z paměti našich občanů nikdy nevymizí, že naše národní a státní svoboda byla obnovena hrdinným zápasem

Více

ROK 1974. Úvod. Správa obce. Obyvatelé SOZ

ROK 1974. Úvod. Správa obce. Obyvatelé SOZ ROK 1974 Úvod Prostřední Bečva patří do okresu Vsetín a kraje Severomoravského. Má velmi dobré autobusové spojení s nejbližším městem Rožnov pod Radhoštěm i dalšími obcemi a městy. Rozlohou je velká 24

Více

ROK 1981. Úvod. Volby MNV

ROK 1981. Úvod. Volby MNV ROK 1981 Úvod Rok 1981, první rok 7. pětiletky, byl významným politickým obdobím a byl prostoupen mírovou aktivitou a úsilím o mírové soužití na celém světě. V únoru se konal XXVI. sjezd KSSS a postupně

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1956

Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z činnosti MNV. Rada MNV: s. František Hynk, předseda MNV s. Marie Pundová, tajemnice MNV s. Jaroslav Svoboda, člen rady Rada MNV zasedala pravidelně jednou týdně a na schůzích

Více

ROK 1972 VO KSČ. MNV stavební komise. Nová prodejna střed obce. Sokolovna

ROK 1972 VO KSČ. MNV stavební komise. Nová prodejna střed obce. Sokolovna ROK 1972 VO KSČ Jako vždy, i letos hlavní iniciátorkou všeho dění v obci je KSČ, která má 54 členů. Členové výboru jsou : Josef Zeť st., Richard Blanař 660, František Koláček, František Jurajda, Lubomír

Více

ROK 1971. Rozkvět obce za éry komunismu

ROK 1971. Rozkvět obce za éry komunismu ROK 1971 Rozkvět obce za éry komunismu Je to rok, ve kterém naše KSČ oslavuje 50 let trvání. První polovina tohoto období znamená boj za holou existenci uvnitř kapitalistického řádu. Druhá polovina tohoto

Více

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K Vážení přátelé, letní vydání Novosedelského spisku poskytuje informace z jednání zastupitelstva obce Novosedly nad Nežárkou v dubnu, květnu a červnu 2008. Ve druhé části

Více

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: , IČ , DIČ:CZ

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: ,  IČ , DIČ:CZ O B E C K O Š Í K Y 2006 Události obce 2006 V roce 2006 opět v naší obci proběhly volby do zastupitelstva. Byli zvoleni tito občané: starosta: místostarosta: členové zastupitelstva: Mgr. Jaroslav Šlechta

Více

ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO

ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO 2015 2019 1 1. Základní údaje: Jméno zpracovatele: Údaje Jan Skopalík, starosta obce Obec Hlinsko Hlinsko č. 13 IČO 00636240 2. Historie obce Čtyři kilometry na jih od Lipníka

Více

Soupis kronik, pamětních knih, rukopisů a fotoalb (výběr z mezifondové sbírky kronik SOkA Jeseník)

Soupis kronik, pamětních knih, rukopisů a fotoalb (výběr z mezifondové sbírky kronik SOkA Jeseník) Soupis kronik, pamětních knih, rukopisů a fotoalb (výběr z mezifondové sbírky kronik SOkA Jeseník) Stav ke dni 31. 5. 2006 Údaje jsou rozděleny do kapitol I. Kroniky městské a obecní, II. Kroniky farní,

Více

ROK 1985. Rozpočet MNV na rok 1985 činil 2 653 000 Kčs, příjmy MNV v letošním roce činily 2 770 567,19 Kčs a výdaje 2 735 403,16 Kčs.

ROK 1985. Rozpočet MNV na rok 1985 činil 2 653 000 Kčs, příjmy MNV v letošním roce činily 2 770 567,19 Kčs a výdaje 2 735 403,16 Kčs. ROK 1985 Úvod Hlavním cílem roku 1985, posledního roku 7 pětiletky je zabezpečit úkoly, vytýčené XVI. sjezdem KSČ, 6. zasedáním ÚV KSČ a plenárním zasedáním OV KSČ k práci Národních výborů, zakotvení v

Více

ROK 2000. Úvod. Statistika obce. Sbor pro občanské záležitosti

ROK 2000. Úvod. Statistika obce. Sbor pro občanské záležitosti ROK 2000 Úvod Poslední rok druhého tisíciletí právě skončil a nám nezbývá než zhodnotit toto uplynulé období a připomenout si významné události, ke kterým došlo nejen u nás, ale také v zahraničí. - 5.

Více

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD ROK 1961 MNV, komise pro veejný poádek V tomto roce nebylo ve složení MNV a komisí žádných zmn. Jen trestní komise byla pejmenována 29/9 1961 na komisi pro veejný poádek. Z 26 poslanc je 16 len KS a z

Více

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Přítomni: Buchal J., Bureš J., Dvořák P., Kahoun T., Kahounová M., Kocourek M., Kocourek P., Mach P., Sedláček

Více

Závěrečný účet obce Kyselka za rok 2014

Závěrečný účet obce Kyselka za rok 2014 Závěrečný účet obce Kyselka za rok 214 ( 17 zákona č. 25/2 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Údaj o plnění příjmů a výdajů za rok 214 (údaje v Kč) 1) PŘÍJMY

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

VÝDAJE rok 2013. Chodníky 311000,00 vyhrnování chodníků - PHM 5 000,00 fréza-údržba 10 000,00 oprava chodníků 10 000,00 chodník v Rohozné 286 000,00

VÝDAJE rok 2013. Chodníky 311000,00 vyhrnování chodníků - PHM 5 000,00 fréza-údržba 10 000,00 oprava chodníků 10 000,00 chodník v Rohozné 286 000,00 ROZPOČET NA ROK 2013 VÝDAJE rok 2013 Rozhledna 75600,00 nájem 12 000,00 mzdy 30 000,00 elektrická energie 3 600,00 opravy 5 000,00 turistické známky, štítky, odznaky 25 000,00 Doprava - místní komunikace

Více

4112 Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ostatní inv. transfery ze státního rozpočtu - Sběrný dvůr 6,123 Příjmy celkem 48174

4112 Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ostatní inv. transfery ze státního rozpočtu - Sběrný dvůr 6,123 Příjmy celkem 48174 OBEC HALENKOV NÁVRH ROZPOČTU 2019 Příjmy tis. Kč par., pol. Třída 1 Daňové příjmy rozp. 1111 Daň z příjmů fyzických osob placená plátci 8,000 1112 Daň z příjmů fyzických osob placená poplatníky 200 1113

Více

Rok 1976. Úvod. V pevné jednotě KSČ a lidu za další úspěchy při budování socialistické společnosti! Volby MNV

Rok 1976. Úvod. V pevné jednotě KSČ a lidu za další úspěchy při budování socialistické společnosti! Volby MNV Rok 1976 Úvod Rok 1976 byl rokem významných událostí, které zaktivizovaly široké vrstvy všech pracujících rokem XV. sjezdu KSČ a všeobecných voleb do zastupitelských sborů. Podzimní volby už byly tedy

Více

ROK 1975. Úvod MNV. Komise při MNV

ROK 1975. Úvod MNV. Komise při MNV ROK 1975 Úvod Letošní rok slavného jubilea 30 tého výročí osvobození Československa slavnou Rudou armádou výročí vítězství pokrokových sil nad německým fašismem byl i rokem, kdy se hodnotily výsledky budování

Více

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2012

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2012 Závěrečný účet obce Úlice za rok 2012 V souladu s 17 zákona číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních, rozpočtů, v platném znění, předkládá obec Úlice závěrečný účet obce za rok 2012 Údaje

Více

Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982

Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982 Obsah: 1. kapitola: počasí v roce 1982 2. nejdůležitější události roku 3. místní národní výbor Morkovice Slížany. Zařízení národního výboru. 4. národní fronta a její složky 5. sdružený závodní klub ROH

Více

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010 Vážení spoluobčané! Letošní jarní měsíce přinesly klimatické podmínky, v opačném pořadí než jsme obvykle zvyklí. Poměrně rychlý nástup jara a vysokých teplot vystřídal abnormálně deštivý a chladný květen.

Více

Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu.

Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zahájení zasedání dne 11. 11. 2011 v 19.00 hod. Počet přítomných členů dle

Více

Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013

Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013 Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013 Město Vratimov hospodařilo v roce 2013 dle schváleného rozpočtu ve výši 128.267.012,- Kč, který byl v průběhu roku dle potřeby upraven na 129.278.243,95 Kč. Příjmy:

Více

o rozměru 30x30 cm : cena 100 Kč,- za 1m2 ( tj. 10 ks dlaždic )

o rozměru 30x30 cm : cena 100 Kč,- za 1m2 ( tj. 10 ks dlaždic ) Vážení spoluobčané! Máme za sebou první čtvrtletí Nového roku, které je vždy ve znamení tradičních společenských plesů místních spolků a dalších kulturních akcí. Letošní mírná zima a brzký příchod velikonočních

Více

Jedenácté předvánoční vydání zpravodaje!

Jedenácté předvánoční vydání zpravodaje! 11. prosince 2016 ZPRAVODAJ 11 Drunče Annovice Jedenácté předvánoční vydání zpravodaje! Vážení občané obce Drunče, zimu jako na obrázku Josefa Lady si už několik let po sobě neužíváme, ale to není důvod

Více

Jednotlivě Orná půda 76,55 ha. hospodařící Chmelnice 23,47 ha

Jednotlivě Orná půda 76,55 ha. hospodařící Chmelnice 23,47 ha zapsána, neboť chybělo takřka 40 ha půdy podle dosavadního rozpisu, byl celý katastr, všechny plochy půdy přesně změřeny a jeví se takto plocha obhospodařovaná jednotlivými hospodářskými sektory: Jednotné

Více

Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko. Výroční zpráva

Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko. Výroční zpráva Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko Výroční zpráva Rok 2010 Obsah 1 Základní údaje... 3 2 Informace o organizaci... 4 3 Informace o členské základně... 5 4 Činnost MAS VaS v roce 2010... 6 5 Zpráva

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KOBYLNICE ZA ROK 2008. 1. Plnění příjmů a výdajů v roce 2008 (v Kč)

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KOBYLNICE ZA ROK 2008. 1. Plnění příjmů a výdajů v roce 2008 (v Kč) ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KOBYLNICE ZA ROK 2008 1. Plnění příjmů a výdajů v roce 2008 (v Kč) Schválený Rozpočtová Upravený Plnění rozpočet opatření rozpočet k 31.12.2008 Třida 1 - daňové příjmy 6 000 000 1 303

Více

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2013

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2013 Závěrečný účet obce Úlice za rok 2013 V souladu s 17 zákona číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních, rozpočtů, v platném znění, předkládá obec Úlice závěrečný účet obce za rok 2013 Údaje

Více

Výroční zpráva 2011. Tělocvičná jednota SOKOL Písty. Předkládá výbor TJ.Sokol

Výroční zpráva 2011. Tělocvičná jednota SOKOL Písty. Předkládá výbor TJ.Sokol Výroční zpráva 2011 Tělocvičná jednota SOKOL Písty Předkládá výbor TJ.Sokol Obsah I. Úvod II. Údaje o organizaci III. Činnost v roce 2011 IV. Finanční zpráva V. Revizní zpráva VI. Plán činnosti na rok

Více

V tomto měsíci vzpomeneme 21. výročí únorového vítězství pracujícího lidu. Únor 1948 tvoří historický mezník ve vývoji socialismu v Československu.

V tomto měsíci vzpomeneme 21. výročí únorového vítězství pracujícího lidu. Únor 1948 tvoří historický mezník ve vývoji socialismu v Československu. V tomto měsíci vzpomeneme 21. výročí únorového vítězství pracujícího lidu. Únor 1948 tvoří historický mezník ve vývoji socialismu v Československu. Byl to důsledek vývojového procesu a znamenal porážku

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 1. Hospodaření Obce Dolní Žandov (dále jen Obec) v roce 2015 Rozpočtové hospodaření Obce v roce 2015 bylo zahájeno rozpočtovým provizoriem (schváleno usnesením

Více

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Rozvoj venkova Pardubického kraje: Pardubický kraj z celkového počtu 453 obcí má 421 s počtem do 2 tis. obyvatel

Více

(Zdroj: PRŮCHA, V. a kol.: Hospodářské a sociální dějiny Československa 1918 1992, 2.díl, období 1945 1992. Doplněk, Brno 2009.)

(Zdroj: PRŮCHA, V. a kol.: Hospodářské a sociální dějiny Československa 1918 1992, 2.díl, období 1945 1992. Doplněk, Brno 2009.) Formy sabotáží vesnických boháčů Od jara 1950 komunističtí funkcionáři řadili rozvíjení třídního boje na vesnici mezi nejdůležitější předpoklady kolektivizace a vznik JZD považovali za výsledek či dovršení

Více

Rok 1973. * Počátky 46 27 Prostý 2 1 Horní Vilímeč 1 2 Vesce 1 3 Stojčín 2 3 Heřmaneč - 1 Léskovec - 1. Celkem 52 38. Místní hospodářství

Rok 1973. * Počátky 46 27 Prostý 2 1 Horní Vilímeč 1 2 Vesce 1 3 Stojčín 2 3 Heřmaneč - 1 Léskovec - 1. Celkem 52 38. Místní hospodářství Rok 1973 Sňatky, narození, úmrtí. V roce 1973 bylo na MěNV uzavřeno 14 sňatků. Jedenácti místním občanům vystavilo matriční oddělení delegace ke sňatkům v jiných matričních obvodech. V městské matrice

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976

PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 PŘÍLOHA B 2 PROGRAMY JEDNÁNÍ SCHŮZÍ PŘEDSEDNICTVA OKRESNÍHO VÝBORU KSČ 1966 1976 [1] [2] Zápis ze schůze byra (předsednictva) OV KSČ 12. 1. 1966 1966 A 98 1. Kádrové návrhy 2. Organizační záležitosti 3.

Více

Zemědělská mistrovská škola Stříbro Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov

Zemědělská mistrovská škola Stříbro Inventář. Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Státní oblastní archiv v Plzni - Státní okresní archiv Tachov Zemědělská mistrovská škola Stříbro 1956-1960 Inventář Číslo EL NAD: 1049 Evidenční číslo pomůcky: 158 Dana Bízová Tachov 2007 Obsah Úvod...3

Více

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2010

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2010 -1- ROZPOČET města HEJNICE na rok 2010 Příjmy: Kapitálové příjmy Běžné příjmy daňové Běžné příjmy nedaňové Přijaté dotace Příjmy celkem: 1 250 22 492 9 686 3 495 36 923 Výdaje: Běžné výdaje Akce města

Více

Historie české správy. Správní vývoj v letech část

Historie české správy. Správní vývoj v letech část Historie české správy Správní vývoj v letech 1945 1989 4. část Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek Téma Druh učebního materiálu Metodický pokyn SOŠ InterDact s.r.o. Most

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Třída 1 daňové příjmy: 15 573. Třída 2 nedaňové příjmy 1430. Třída 3 kapitálové příjmy 4. Třída 4 přijaté dotace 174. Úhrn příjmů 17 181,00

Třída 1 daňové příjmy: 15 573. Třída 2 nedaňové příjmy 1430. Třída 3 kapitálové příjmy 4. Třída 4 přijaté dotace 174. Úhrn příjmů 17 181,00 Návrh rozpočtu Obce Dolní Branná na rok 2015 Příjmy: rozpočet Název položky v tis. Kč Třída 1 daňové příjmy: 15 573 Třída 2 nedaňové příjmy 1430 Třída 3 kapitálové příjmy 4 Třída 4 přijaté dotace 174 Úhrn

Více

Rozpočtový výhled Města Město Albrechtice na roky IČ Aktualizace údaje v tis. Kč

Rozpočtový výhled Města Město Albrechtice na roky IČ Aktualizace údaje v tis. Kč Rozpočtový výhled Města Město Albrechtice na roky 2017-2020 IČ 00296228 Aktualizace údaje v tis. Kč rozpočet rok 2015 k 31.10.2015 r.2017 r.2018 r.2019 r.2020 Daňové příjmy 38 250,00 39 500,00 40 685,00

Více

Příloha k usnesení. z 11. zasedání zastupitelstva obce konané dne v 16. hodin v zasedací síni obecného úřadu

Příloha k usnesení. z 11. zasedání zastupitelstva obce konané dne v 16. hodin v zasedací síni obecného úřadu 11/09/2016- ZO U Příloha k usnesení z 11. zasedání zastupitelstva obce konané dne 19.9.2016 v 16. hodin v zasedací síni obecného úřadu Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Zpráva KV 2. Zpráva FV

Více

ROK 1973. Integrace obcí. Vývoj obyvatelstva

ROK 1973. Integrace obcí. Vývoj obyvatelstva ROK 1973 Integrace obcí Vývoj politických, společenských, hospodářských, výrobních aj. vztahů je tak explosivní, že lidé je sotva stačí vnímat a přizpůsobovat se. Jeden aspekt těchto jevů je integrace

Více

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK V áclav Ignác Stratílek se narodil 31. 7. 1873 jako syn Petra Stratílka (1844 1904), mistra kočárnického a sedlářského. Řemeslu se vyučil v továrně na příbory v Moravské Třebové.

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život. ROK 1964 Volby Nejvtší události letošního roku byly volby do národních výbor a do Národního shromáždní. Naše obec byla rozdlena na 31 volebních obvod v nichž jako poslanci MNV byli voleni tito obané :

Více

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 První adventní neděli jsme slavnostně rozsvítili vánoční strom, zde měly pásmo vánočních koled, básniček a písniček děti z naší základní a mateřské školy a

Více

Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010

Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010 1) Základní údaje Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010 Rozpočet obce Ústí na rok 2010 byl schválen zastupitelstvem obce 16.12.2009. Schválený rozpočet 2010 předpokládal příjmy ve výši 10,65 mil. Kč a výdaje

Více

Příjmy: rozpočet v tis. Kč

Příjmy: rozpočet v tis. Kč Rozpočet Obce Dolní Branná na rok 2012 V odvětvovém třídění Příjmy: Název rozpočet v tis. Kč Třída 1 daňové příjmy: 13 565 2310 Příjmy z poskytování služeb (pitná voda) 720 3119 přijaté nekapitálové přísp.

Více

U S N E S E N Í. 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE CHOTÝŠANY

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE CHOTÝŠANY ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE CHOTÝŠANY Schválený zastupitelstvem obce dne 27. 6. 2018 I. Finanční hospodaření obce v roce 2017 Zastupitelstvo obce pro rok 2017 schválilo přebytkový rozpočet 22.12.2016. Saldo příjmů

Více

Závěrečný účet obce za rok 2006

Závěrečný účet obce za rok 2006 Závěrečný účet obce za rok 2006 Dne 7. 12. 2005 byly zastupitelstvem obce stanoveny pravidla rozpočtového provizória. Rozpočet obce Semčice na rok 2006 byl schválen zastupitelstvem obce dne 1. 3. 2006.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, přísp.org. Tkalcovská 460, 51401 Jilemnice telefon 481 549 259, email reditel@gymjil.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Vypracoval: P.Kuříková, J.Lipská..

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2011

Závěrečný účet obce Úlice za rok 2011 Závěrečný účet obce Úlice za rok 2011 V souladu s 17 zákona číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních, rozpočtů, v platném znění, předkládá obec Úlice závěrečný účet obce za rok 2011 Údaje

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET obce Huslenky za rok 2009

ZÁVĚREČNÝ ÚČET obce Huslenky za rok 2009 ZÁVĚREČNÝ ÚČET obce Huslenky za rok 2009 /dle 17 zákona č.250/2000sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění platných předpisů/ Údaje o obci: Adresa : Huslenky č.494 PSČ : 756 02 Telefonické

Více

Závěrečný účet obce Bratčice za rok 2006 (dle zákona 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 17)

Závěrečný účet obce Bratčice za rok 2006 (dle zákona 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 17) Závěrečný účet obce Bratčice za rok 2006 (dle zákona 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 17) Rozpočet obce Bratčice na rok 2006 byl schválen zastupitelstvem obce Bratčice dne 10.1.2006,

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ.

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Přítomni : Němeček, Davídková, Macháčková, Hoření, Matuna, Pařízek, ing. Vesecký, Procházka Omluveni : Švarcová

Více

Zápis a usnesení z veřejného zasedání z 19.12. 2014 Čížkov konaného dne 19.12. 2014 v Čížkově

Zápis a usnesení z veřejného zasedání z 19.12. 2014 Čížkov konaného dne 19.12. 2014 v Čížkově Zápis a usnesení z veřejného zasedání z 19.12. 2014 Čížkov konaného dne 19.12. 2014 v Čížkově Zápis Přítomní členové zastupitelstva: Ing. Tomášek, Chott, Ing Jára, MgA. Skala, Třeštík, Nová, Černý J.,

Více

NÁVRH - komentář k závěrečnému účtu Obce Nesovice k 31.12.2009

NÁVRH - komentář k závěrečnému účtu Obce Nesovice k 31.12.2009 NÁVRH - komentář k závěrečnému účtu Obce Nesovice k 31.12.2009 Příjmy : Příjmy v oblasti daní nelze žádným způsobem ovlivnit. Ostatní příjmy byly upraveny dle skutečnosti, pouze v jednom případě zůstalo

Více

Z Á P I S. z 19. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 30.12.2013

Z Á P I S. z 19. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 30.12.2013 Z Á P I S z 19. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 30.12.2013 Program: 1) Zahájení 2) Zpráva z mezidobí zasedání 3) Zprávy předsedů komisí a výborů 4) Návrh rozpočtu na rok

Více

Město Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí Město Hradec nad Moravicí Usnesení č. ze zasedání Zastupitelstva města Hradce nad Moravicí konaného dne 26. února 2008 ve společenské místnosti MěÚ Hradec nad Moravicí. Město Hradec nad Moravicí 2. strana

Více

Zápis z konference ZO ČZS Kryblice

Zápis z konference ZO ČZS Kryblice Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Trutnov - Kryblice Zápis z konference ZO ČZS Kryblice Datum konání : 8. března 2014 Přítomni : dle prezenční listiny Předseda ZO ČZS př. Roza seznámil přítomné

Více

ROK Úvod. Statistika obce. Sbor pro občanské záležitosti

ROK Úvod. Statistika obce. Sbor pro občanské záležitosti ROK 2004 Úvod Rok 2004 byl rokem plným informací, zábavy, radostí, naděje, ale také katastrof, především přírodních. Pro občany České republiky byly významné události, které se odehrály ve státě, ale i

Více

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 -1- ROZPOČET města HEJNICE na rok 2013 Příjmy: Kapitálové příjmy 894 Běžné příjmy daňové 28 362 Běžné příjmy nedaňové 12 244 Přijaté transfery 2 562 Příjmy celkem: 44 062 Výdaje: Běžné výdaje 28 491 Akce

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA 42 4.4 CYKLOTRASA Č. I DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK SÚKENICKÁ - U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA Popis: Délka: 33,4 km Převýšení: 1049 m Z Dolinky údolím Hanzlová na rozcestí Hanzlová. Zde

Více

Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013

Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013 Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013 Hospodaření obce Jarošov nad Nežárkou v roce 2013 probíhalo v souladu se schváleným rozpočtem. Rozpočet na rok 2013 schválilo zastupitelstvo obce dne

Více

Návrh závěrečného účtu obce Smilovice za rok 2018

Návrh závěrečného účtu obce Smilovice za rok 2018 Návrh závěrečného účtu obce Smilovice za rok 2018 Údaje o obci: Zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů Adresa: Obec Smilovice, Smilovice čp. 13, 739 55

Více

OBEC OTICE Z historie Počátky školství

OBEC OTICE Z historie Počátky školství OBEC OTICE Otice leží 3,5 km jihozápadně od středu města Opavy v nadmořské výšce 262 m n. m.. Katastrální výměra obce je 721 ha. Nejvyšším bodem obce je Kamenná hora (311m n.m.). Za zhlédnutí jistě stojí

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VEDROVICE ZA ROK 2016

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VEDROVICE ZA ROK 2016 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VEDROVICE ZA ROK 2016 Účetní uzávěrka výsledek hospodaření obce za rok 2016 Rozpočet obce na r. 2016 Rozpočet na rok 2016 byl schválen dne 22.12.2015 příjmy : 10.169.000,- Kč výdaje

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2008 MĚSTA BĚLÁ NAD RADBUZOU. Zákon č.250/2000 Sb. 17. Obsah:

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2008 MĚSTA BĚLÁ NAD RADBUZOU. Zákon č.250/2000 Sb. 17. Obsah: ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA BĚLÁ NAD RADBUZOU ZA ROK 2008 Zákon č.250/2000 Sb. 17 Obsah: 1. Rozpočtová opatření a výsledek finančního hospodaření města 2. Plnění rozpočtu příjmů a výdajů 3. Přehled o poskytnutých

Více

Rozpočet města Holešova na rok 2009

Rozpočet města Holešova na rok 2009 Rozpočet města Holešova na rok 2009 Příjmy Popis Schválený rozpočet 2009 v tis. Kč Odbor finanční Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 22 000 Daň z příjmů ze samostatné výdělečné

Více

- 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 19. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE ZE DNE 18.9.

- 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 19. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE ZE DNE 18.9. - 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 19. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE 203/19 Zastupitelstvo městského obvodu 1) určuje ZE DNE 18.9. 2014 (usnesení

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, přísp.org. Tkalcovská 460, 51401 Jilemnice telefon 481 549 259, email reditel@gymjil.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Vypracoval: E.Jiroušová, J.Lipská..

Více

Struktura příjmů v roce 2012

Struktura příjmů v roce 2012 Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2012 Hospodaření obce Jarošov nad Nežárkou v roce 2012 probíhalo v souladu se schváleným rozpočtem. Rozpočet na rok 2012 schválilo zastupitelstvo obce dne

Více

KSČ místní výbor Chrást

KSČ místní výbor Chrást Státní okresní archiv Plzeň-sever se sídlem v Plasích KSČ místní výbor Chrást 1950 1964 INVENTÁŘ Číslo listu NAD: 1058 Evidenční číslo pomůcky: 164 Kateřina Nová Plasy 2005 Obsah Obsah 2 Úvod I. Vývoj

Více

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14 Zastavení první... Hloubětín Na místě Hloubětína žili lidé již v 10. století. Jméno obce historické prameny spojují s postavou vladyky Hlupoty. Dnešní podobu získal Hloubětín až v roce 1907. K Praze byl

Více

U S N E S E N Í. 17. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 23. května 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 17. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 23. května 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 17. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 23. května 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích 337/2013 Zastupitelstvo obce Dvorce schvaluje návrhovou komisi ve složení:

Více

Kronika obce sytno 2002

Kronika obce sytno 2002 Kronika obce sytno 2002 1. 0 Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1.Významná životní výročí 75 let Zdvořanová Marie 65 let Bouzková Vlasta, Bukovská Marie,Veber Martin 60 let Hanzalová Jaroslava, Palmová Anna

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem konané dne 27. 1. 2016 Žádost o vyjádření vlastníka dotčené nemovitosti Trvalý zábor, dočasný zábor a věcné břemeno Zpráva se předkládá z důvodu: žádosti Metroprojekt

Více

Závěrečný účet Obce Nové Vsi za rok 2008

Závěrečný účet Obce Nové Vsi za rok 2008 Závěrečný účet Obce Nové Vsi za rok 2008 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu, ve znění platných předpisů) Hospodaření Obce Nová Ves v roce 2008 se řídilo v souladu

Více

Návrh rozpočtu obce Študlov na rok 2015 závazným ukazatelem je paragraf

Návrh rozpočtu obce Študlov na rok 2015 závazným ukazatelem je paragraf paragraf položka Příjmy v tis. Návrh rozpočtu obce Študlov na rok 2015 závazným ukazatelem je paragraf 1111 Daň z příjmu fyz. osob ze závislé činn. 914 1112 Daň z příjmu fyz. osob ze samost. výděl. činn.

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Datum: 19.9.2008 v 18:00 Program: 1) Úvod 2) Plnění úkolů z minulých zasedání 3) Změny rozpočtu roku 2008 č. 2 4) Dotace z POV 5) Smlouva o výpůjčce

Více

Filozofie pedagogické práce: Řekni mi a zapomenu, ukaž mi a budu si pamatovat, nech mě to udělat a porozumím. Historie mateřské školy

Filozofie pedagogické práce: Řekni mi a zapomenu, ukaž mi a budu si pamatovat, nech mě to udělat a porozumím. Historie mateřské školy Filozofie pedagogické práce: Řekni mi a zapomenu, ukaž mi a budu si pamatovat, nech mě to udělat a porozumím. Historie mateřské školy Mateřská škola v Jiříkovicích byla otevřena v září 1956 ve dvou místnostech

Více

V souladu s 6 zákona č. 83/1990Sb., o sdružování občanů v platném znění, předkládá přípravný výbor ve složení:

V souladu s 6 zákona č. 83/1990Sb., o sdružování občanů v platném znění, předkládá přípravný výbor ve složení: Ministerstvo vnitra ČR- odbor všeobecné správy oddělení volební a sdružování, úsek sdružování Náměstí Hrdinů 3 140 21 Praha 4 Věc: písemný návrh na registraci občanského sdružení V souladu s 6 zákona č.

Více

Kronika obce Sytno 2004

Kronika obce Sytno 2004 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace Kronika obce Sytno 2004 1.1.Významná životní výročí 80 let Hejhalová Marie 70 let Trochová Marta 65 let Šimanová Milada 60 let Kvarda Petr, Kvardová Marie, Šilhanová Marie,Hrubý

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ZA ROK NÁVRH

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ZA ROK NÁVRH OBEC HOSTIŠOVÁ, Hostišová 100, 763 01, IČ: 00568562 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ZA ROK 2015 - NÁVRH dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů 1) Údaje

Více

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO Usnesení z jednání Zastupitelstva města Skalná č. ZM 01/2014, které se uskutečnilo dne 06. 02. 2014 v zasedací místnosti Městské sportovní haly ve Skalné, Sportovní č.p. 412,

Více