architektonická studie Nová Role - náměstí u Městského úřadu náměstí do Nové Role / snovatovarna.com

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "architektonická studie Nová Role - náměstí u Městského úřadu náměstí do Nové Role / 08-2012 snovatovarna.com"

Transkript

1 architektonická studie Nová Role - náměstí u Městského úřadu

2 Náměstí v Nové Roli Problém současné podoby města Nová Role vidíme především v naprostém postrádání centra města. Výrazného a nezpochybnitelného středu. Místa, které město jako celek jednoznačně určuje a reprezentuje. Místa, které je orientačním středem a které poskytuje dostatečný prostor pro pořádání různých volnočasových aktivit i pro každodenní potkávání lidí. Zároveň místa, které svým rozsahem a zpracováním bude odpovídat významu a velikosti města. Z tohoto důvodu jsme přesvědčeni, že zadání architektonické studie, omezující se pouze na prostor před budovou městského úřadu, je nedostatečné a naprosto nemůže vyřešit aktuální problém. Naším návrhem překračujeme rozsah vymezeného zadání a překračujeme pravděpodobně i zamýšlený rozpočet. Myslíme si však, že cílem města by mělo být vytvoření výše zmíněného centra, ikdyž by se mělo jednat o cíl v dlouhém časovém horizontu. Náš návrh je možné rozdělit na různé fáze realizace a tedy přizpůsobit aktuálním i budoucím možnostem města a tak i dnešnímu konkrétnímu zadání. Je však nutné ho stále chápat jako jeden celek, jako cestu k ideálnímu budoucímu stavu. Takto náš návrh i prezentujeme, jako ideální budoucí stav.

3 zůžení změna povrchu zůžení změna povrchu 50 km/h ~30 km/h 50 km/h ~30 km/h zůžení změna povrchu zůžení změna povrchu Pokud máme označit centrum současného města Nová Role, pak se sice jedná o prostor/náměstí před městkým úřadem, ale zároveň stejnou měrou i o další dvě plochy/náměstí, před supermerketem naproti městkému úřadu a před domem s obchodním parterem v křižovatce Chodovská Svobodova. Sice jsou to plochy výrazně menší, ale nemenší jsou svým významem. Tyto tři plochy/náměstí společně s obklopujícími křiřovatkami vytváří komunikační spojinici jednotlivých částí města. Tím přirozeně vytváří i požadavky na obslužný parter a jeho rozvíjení, to zpětně zase posiluje ony komunikační vazby a tedy prostory jako centrum samo vytváří. Dá se říci, že tedy přirozené centrum máme. To, proč se ale nedá mluvit o skutečném pocitu z centra jako celku nebo o centrálním velkém náměstí, zapříčiňuje výrazné rozdělení silnicemi. Díky jejich významu, ať už k obslužnosti města nebo v případě ulice Chodovské dokonce k významu krajskému, se jedná o skutečně vytížené spoje, které svou zátěží město v této časti doslova rozřezávají a vytváří výraznou bariéru. Tato bariéra je ještě posílena bezpečnostními prvky zabrádlí, vysokými obrubami a celkovou dimenzí komunikací. Dále si myslíme, že ani nepomáhá snaha o jejich útlum zelenými pásy a parkovacími plochami podél komunikací. Sice to při pohybu po pěších plochách dává větší pocit klidu a bezpečí, ale více to napomáhá separování silnice, která je pak nadřazena pohybu pěším.

4 Chodovská ulice Školní ulice obrys stávající pozice komunikace parkovací místa vymezující sloupky podium obchod bytový dům supermarket přesunutá trafika parkovací místa náměstí 310m2 Chodovská ulice obrys stávající pozice parkovacích míst vymezující sloupky obrys stávající pozice komunikace autobusová zastávka náměstí 150m2 dům s obchodním parterem zkrácení výsadby keřů stromy do roštů zkrácení výsadby keřů stromy do roštů socha / kašna uliční lampa Svobodova ulice obrys stávající pozice komunikace náměstí 550m2 nájezdová rampa víceúčelový objekt městského úřadu KONCEPT Prvním a nejdůležitějším zásahem pro náš návrh je tedy začlenění silniční dopravy do ploch pro pěší, abychom výše zmíněné tři plochy náměstí dokázali spojit a vytvořili tedy ono velké náměstí města. Je nám jasné, že jakékoliv přesuny a obchvaty těchto silnic jsou jednak mimo možnosti města, ale jsou téměř nereálné i vzhledem k morfologii a struktuře města. Dopravní zátěž sice taky snížit nedokážeme, ale vhodnými městskými zásahy do těchto dopravních tahů dokážeme dopravu zklidnit natolik, že se stane neohrožující, nerušící a přirozenou součástí pěších ploch, kdy chodec bude mít pocitově přednost nebo minimálně rovnost s dopravou automobilovou. Tyto úpravy samozřejmě nesmí mít vliv na pohyb po silnicích a nesmí být automobilové komunikaci přítěží. Hledání hranice, kdy je automobilové omezení ještě z hlediska prvozu přijatelné a zároveň už je pohledu pěších maximálně podřízené. parkovací místa autobusová zastávka náměstí do Nové Role / situace M1:500 / snovatovarna.com

5 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ Vzhledem k intenzitě a typu dopravy, kde je součástí i kamionová doprava, nemůžeme dát silnici přímo na úroveň s pěšími plochami, ale navrhujeme zklidnění a zpomalení jednak změnou povrchu silnic z asfaltu na žulovou kostkovou dlažbu, potom výrazné zúžení jízních pruhů na jejich provozní minimum, to jednak šířkové, ale i poloměry otáčení, které výrazně zmenší profily křižovatek a zároveň tím zvětší plochy pěších. Dále navrhujeme ještě zklidnění dopravním značením omezující rychlost průjezdu na 30 km/h. Sice se nezbavíme nutnosti přechodů a nevytvoříme průjezd pěší zónou, ale dosáhneme zklidnění takové úrovně, kdy doprava už nebude ohrožující a nepříjemně rušící a nebude tedy nutno se od ní vymezovat a chránit.

6 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ Dalšími úpravami souvisejícími s automobilovou dopravou je zrušení a přesun části parkovacích ploch na v tomto místě nezbytný počet. Na jejich úkor se opět zvětší plochy pro pěší. Dále návrhujeme novou autobusovou zastávku ve směru na Chodov do ulice Chodovská přímo mezi objekt městkého úřadu a protilehlý supermarket. Dále přesun stávající zástavky směrem z Chodova o několik metrů zpět směrek ke kolejím. Nová zastávka posílí využití a denní vytížení pěších ploch náměstí, přesun druhé zastávky vytvoří kvalitnější předprostor obchodnímu parteru domu na křižovatce Chodská - Svobodova.

7 CELKOVÝ POHLED NA NÁMĚSTÍ

8 PROSTOR PŘED SUPERMARKETEM NOVÁ AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA

9 Druhým prvkem celkového konceptu je práce se samotnými třemi pěšími plochami/náměstími. V těchto plochách vždy vymezujeme jiným typem dlažby hlavní centrální prostor, který je ze všech svých stran obchozí a je ponechán jako nezastavěný, aby mohl sloužit jako rozptylové místo pro obslužný parter, jako prostor pro shromaždování a jako plochy pro dočasné stánky a jiné stavby v případě trhů a slavností. Tyto plochy tedy ponecháváme maximálně volné, mobiliář laviček a stojanů na kola stavíme okolo těchto ploch, existující stromy v těchto plochách osazujeme do roštů.

10 PROSTOR PŘED SUPERMARKETEM PŘECHOD PŘES ŠKOLNÍ ULICI

11 ČLENĚNÍ FUNKČNÍCH PLOCH NÁMĚSTÍ V prostoru náměstí před supermarketem navrhujeme dva typy dlažby. Velkoformátovou hladkou dlažbou vymezujeme prostor pro případné stánky a trhy, maloformátovou dlažbou je vymezen prostor pro pěší, tak aby byl vždy zachován jejich pohodlný pohyb. Zárověn měníme půdorysné členění zelených ploch. Nově vznikají dva druhy sezení (kolem stávajícího stromu a nové zastávky).

12 ČLENĚNÍ FUNKČNÍCH PLOCH NÁMĚSTÍ V prostoru náměstí před městským úřadem navrhujeme dva typy dlažby. Velkoformátovou hladkou dlažbou vymezujeme prostor pro případné stánky a trhy, maloformátovou dlažbou je vymezen prostor pro pěší, tak aby byl vždy zachován jejich pohodlný pohyb. Nově navržené pódium po celé délce fasády městského úřadu propojuje budovu přes stupně a rampu s prostorem náměstí. Dochází k úpravě záhonů a nově vzniká sezení po celé jejich délce.

13 ČLENĚNÍ FUNKČNÍCH PLOCH NÁMĚSTÍ V prostoru náměstí před městským úřadem navrhujeme dva typy dlažby. Velkoformátovou hladkou dlažbou vymezujeme prostor pro případné stánky a trhy, maloformátovou dlažbou je vymezen prostor pro pěší, tak aby byl vždy zachován jejich pohodlný pohyb. Nově dochází k úpravě ploch záhonů a nově vzniká sezení s možností parkování kol mezi stávajícími stromy.

14 Osvětlení je koncipováno jako osvětlení komunikací a osvětlení centrálních prostor náměstí. Komunikace jsou řešeny přímím osvětlením novými uličními lampami. Centrální prostory náměstí jsou nasvětleny nepřímo, osvětlením korun stromů z roštů a osvětlením dlažby z vestavných světel v lavičkách, ze vstupního objektu do městkého úřadu a z nasvětlení sochy/kašny. Materiálově navrhujeme použití tří různých typů dlažby. Velkoformátová hladká dlažba na centrální plochy jednotlivých náměstí. Rovinná maloformátová dlažba na všechny zbylé plochy pro pěší včetně přechodů přes silnice. Žulová kostková dlažba pro automobilové komunikace. Dále navrhujeme použití povrchově upravovaného pohledového betonu pro parkovací plochy, pro dělící obruby, pro mobiliář laviček kombinovaných se stojany na kola a pro vstupní objekt schodišť do městského úřadu. Pro pouliční osvětlení, vymezující bezpečnostní sloupky, stromové rošty a další drobné prvky mobiliáře, navrhujeme kovy stejného tvarového stylu a barvy.

15 Existující stromy plně zachováváme. V místech, kde jejich okolní trávníky a keře zasahují do centrálních ploch jednotlivých náměstí, pouze částečně zmenšujeme plochy trávníků a keřů a stromy osazujeme do roštů. Dalšími výraznějšími prvky, které mají pomoci vytvořit pocit centrálního velkého náměstí, je nová a všude stejná dlažba zbylých ploch pro pěší, změna typu pouličního osvětlení, jednotný mobiliář laviček, který je kombinovaný se stojany na kola, subtilní sloupky kopírující tvary křižovatek pro vytvoření pocitu bezpečí, objekt schodišť a vstupní rampy do objektu městského úřadu, který může sloužit jako další plochy pro sezení a jako pódium. V neposlední řadě objekt sochy/kašny. Tento objekt má za úkol svým umístěním vyznačit centrální prostor města a vytvořit těžiště třech navržených náměstí a tím je pocitově spojit i přes jejich rozdělení silnicí.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í URBANISTICKÁ STUDIE - ŘEŠENÍ PROSTORU NÁMĚSTÍ Název stavby: Rekonstrukce Mariánského náměstí v Černovicích Místo stavby: Černovice u Tábora Datum: 07/2015 Autorský kol.:

Více

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3 Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup 07/2018 Vymezení výkresů podrobného prostorového uspořádání Náměstí 5. května Tyršovo náměstí

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV Ú P R A V A C E N T R A O B C E P O D É L T O K U V A L C H O V K A Objednatel: Zpracovatel: Obec Valchov KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) 4.1.A ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) Technické parametry Umístění na komunikaci kde je návrhová rychlost větší než 80 km.h -1

Více

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA Analýza stavu Řešené území se nachází v severní části města Chropyně. Jedná se o prostor před železničním nádražím a přilehlou

Více

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů Líšeňská 33a 636 00 Brno BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II Prostředí sídelních útvarů - komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu Tel: 549 429

Více

Průvodní zpráva $ěst P se% Ve& ěst 1143% P se. P se ST. Písek - studie dopravního řešení prostoru před ZŠ Šobrova. Ig. P.

Průvodní zpráva $ěst P se% Ve& ěst 1143% P se. P se ST. Písek - studie dopravního řešení prostoru před ZŠ Šobrova. Ig. P. vypracva Ig. P. Větrovcová trva datu Ig.. Čabrde 032018 č s "a"y b#edate 13082018 $ěst P se% Ve& ěst 1143% 398 19 P se Písek - studie dopravního řešení prostoru před ZŠ Šobrova Průvodní zpráva Budovcova

Více

TEXTOVÁ ČÁST. K O N C E P T Náměstí je obytný prostor města, ve kterém je nutné minimalizovat dopravu a upřednostnit chodce.

TEXTOVÁ ČÁST. K O N C E P T Náměstí je obytný prostor města, ve kterém je nutné minimalizovat dopravu a upřednostnit chodce. TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Zadáním studie je celkové posouzení náměstí T. G. Masaryka z hlediska funkčnosti tohoto nejvýznamnějšího městského prostoru. Funkčnosti především ve smyslu uživatelského komfortu,

Více

Technická správa komunikací hlavního města Prahy

Technická správa komunikací hlavního města Prahy Technická správa komunikací hlavního města Prahy Úsek dopravního inženýrství Řásnovka 770/8, 110 15 Praha 1 Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 35/29 110 00 Praha 1 Váš dopis Naše č.j. Vyřizuje/

Více

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV AUTORSKÁ ZPRÁVA A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE akce: Revitalizace autobusového nádraží Soběslav charakter stavby: Revitalizace území stupeň zpracování: Ideová urbanistická místo stavby: Autobusové nádraží Soběslav

Více

Analýza přístupnosti páteřních komunikací města Úvaly

Analýza přístupnosti páteřních komunikací města Úvaly Analýza přístupnosti páteřních komunikací města Úvaly Vybrané ulice: - Jiráskova - Husova - Arnošta z Pardubic - Pražská (v úseku po ulici Erbenova) - Riegrova - Smetanova - Nerudova - Komenského - Žižkova

Více

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne Suchdolské náměstí Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne 9.6.2008 Účastníci: Prvního veřejného setkání se zúčastnilo asi 25 obyvatel z lokalit nejbližších i trochu vzdálenějších vzhledem

Více

Veřejné prostranství Seifertova - Táboritská SFR

Veřejné prostranství Seifertova - Táboritská SFR SFR informace o projektu současný stav koncept řešení o studiu informace o projektu identifikační údaje SFR Místo : Seifertova ulice, Táboritská ulice, Praha 3 Zadání: Klient: Koncepční studie veřejného

Více

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část Textová část Průvodní zpráva 1 Analýza současného stavu Předprostor základní školy ve Slovanské aleji v Plzni vznikl souběžně s výstavbou školní budovy. Ta se poprvé otevřela žákům v září 1960. Kompozice

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST

TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST O B S AH: A A B PRŮVODNÍ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST B1 SITUACE - VARIANTA 1 1:500 B2 SITUACE - VARIANTA 2 1:500 B3 SITUACE - VARIANTA 3 / VÝSLADNÁ 1:500 NÁZ E V : Husovo náměstí ve Vamberku M Í

Více

Dopravní přestupní terminál

Dopravní přestupní terminál Dopravní přestupní terminál Autobusové nádraží Soběslav Autor: Ing. arch. Ondřej Fiala, Ing. arch. Tomáš Henel Spolupráce: Ing. Michal Uhlík - dopravní řešení Investor: město Soběslav Datum: červen 06

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Jak chránit obce před kamiony. Zklidňování dopravy. Petr Pokorný

Jak chránit obce před kamiony. Zklidňování dopravy. Petr Pokorný Jak chránit obce před kamiony Zklidňování dopravy Petr Pokorný DEFINICE Zklidňování dopravy je termín označující proces tvorby takových městských komunikací, které svým utvářením podporují snižování rychlosc

Více

MÍSTA DBK PLAZA PŘED ČS OLBRACHTOVA PASÁŽ PODCHOD NAD NÁKUPNÍM CENTREM BUDĚJOVICKÁ ULICE BUDĚJOVICKÁ

MÍSTA DBK PLAZA PŘED ČS OLBRACHTOVA PASÁŽ PODCHOD NAD NÁKUPNÍM CENTREM BUDĚJOVICKÁ ULICE BUDĚJOVICKÁ MÍSTA Členitá prostranství Budějovické lze rozdělit na několik míst více či méně vymezených. Nyní pouhé prostory, které zbyly mezi budovami, mají potenciál stát se místy s konkrétním obsahem. Analýza problémů

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

KOSTELNÍ ULICE A PŘILEHLÉ OKOLÍ - DALŠÍ POSTUP. aktualizace

KOSTELNÍ ULICE A PŘILEHLÉ OKOLÍ - DALŠÍ POSTUP. aktualizace KOSTELNÍ ULICE A PŘILEHLÉ OKOLÍ - DALŠÍ POSTUP aktualizace KOSTELNÍ POD SKLÍPKY KOSTELNÍ WERNEROVO NÁBŘEŽÍ BARTOLOMĚJSKÁ hranice koncepční studie / ulice KOSTELNÍ, POD SKLÍPKY, BARTOLOMĚJSKÁ, WERNEROVO

Více

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p.

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p. STUDIE REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ SVOBODY č.p. 60 404 bez čp/če 391/5 Situace měř. 1 : 1 000 č.p. 100 397 391/1 373/4 391/1 č.p. 59 396 391/6 bez čp/če 391/4 391/7 S 388 388 Z V č.p. 58 č.p. 137 393/1 380 380

Více

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18 Severní Terasa STŘÍBRNÍKY Radimova 18 územní studie Praha 6 pořizovatel: Magistrát města Ústí nad Labem odbor územního plánování Velká Hradební 8 Ústí nad Labem, 401 00 datum: 12. 2009 OBSAH DOKUMENTACE:

Více

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA AUTORSKÁ ZPRÁVA Prostor náměstí jako centrum města slouží k setkávání či shromažďování lidí. Dle požadavku města Vratimov v zadání ke studii zůstává na náměstí zachováno 55 parkovacích míst, z toho 3 pro

Více

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY-

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY- Vladislava Veselá 20/12/2015 str. 1/5 Veřejná zakázka : PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ NÁMĚS- TÍ E.BENEŠE Objednatel: Zhotovitel: Statutární město Kladno Magistrát města Kladna Náměstí Starosty

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 3. týden Rozhledy, přechody pro chodce a místa pro přecházení, zastávky autobusu Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz

Více

JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH NÁMĚSTÍ A PŘILEHLÉ ULICE VE VELKÉM MEZIŘÍČÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH NÁMĚSTÍ A PŘILEHLÉ ULICE VE VELKÉM MEZIŘÍČÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH PRŮVODNÍ ZPRÁVA Tak jako řeka prochází krajinou, tak linie tras chodců, domů a stromů prochází historickým náměstím, kde se můžeme zastavit.

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ

ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ ŘEŠENÉ ÚZEMÍ Řešené území se nachází v zastavěné části města Slaný v těsné blízkosti jeho centrální části. Jedná se o prostor místní obslužné komunikace

Více

Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová

Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová Pořadové číslo projektu: 6 Název projektu: Revitalizace ulice Šafránová a její napojení k parku Malinová Chrpová Popis projektu: Navrhovaná revitalizace zahrnuje vybudování bezpečného přechodu na křižovatce

Více

S O U T Ě Ž - V Á C L A V S K É N Á M Ě S T Í - Ř Í J E N A T E L I É R D U A

S O U T Ě Ž - V Á C L A V S K É N Á M Ě S T Í - Ř Í J E N A T E L I É R D U A S O U T Ě Ž - V Á C L A V S K É N Á M Ě S T Í - Ř Í J E N 2 0 0 5 A T E L I É R D U A Úvod Václavské náměstí se svým bezprostředním okolím vždy patřily k jednomu z hlavních symbolů této země. Náměstí

Více

TEXTOVÁ ČÁST CPP Obnova náměstí Krále Jiřího z Poděbrad Řevnice

TEXTOVÁ ČÁST CPP Obnova náměstí Krále Jiřího z Poděbrad Řevnice TEXTOVÁ ČÁST CPP Obnova náměstí Krále Jiřího z Poděbrad Řevnice a/ zásady řešení území v širších souvislostech Řevnice jsou žádanou lokalitou pro bydlení i turistiku. Jejich výjimečnost je dána krajinou

Více

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Centrum dopravního výzkumu Veřejno-výzkumná

Více

Rekonstrukce ulice Joštovy

Rekonstrukce ulice Joštovy Rekonstrukce ulice Joštovy Investor: Rekonstrukce ulice Joštovy Datum zahájení stavby: 16.2.2010 Datum ukončení stavby: 26.8.2011 Charakteristika projektu Rekontrukce ulice Joštovy je součástí dlouhodobého

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD REKONSTRUKCE A PŘÍSTAVBA ÚŘADU. studie České Velenice

MĚSTSKÝ ÚŘAD REKONSTRUKCE A PŘÍSTAVBA ÚŘADU. studie České Velenice MĚSTSKÝ ÚŘAD REKONSTRUKCE A PŘÍSTAVBA ÚŘADU studie České Velenice Obsah: 01. Úvod 02. Širší vztahy 03. Myšlenka domu 04. Situace 06. Situace_park 07. Situace_plácek 08. Situace_zahrada 10. Budova úřadu

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov I/43 x II/377 Okružní křižovatka I/43, směr Svitavy okružní křižovatka II/377, směr Tišnov II/377, směr Rájec-Jestřebí Černá Hora I/43, směr Brno 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Prostředí sídelních útvarů komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu (kromě dopravní

Více

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. SILNIČNÍ A CHODNÍKOVÉ OBRUBNÍKY Vibrolisované silniční a chodníkové obrubníky

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Zkušenosti zvyšující bezpečnost dopravy v obcích Ing. Radim Striegler VLIV UTVÁŘENÍ KOMUNIKACE NA BEZPEČNOST

Více

JIRÁSKOVA PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA KOMENSKÉHO SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM SMĚR CENTRUM KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 465/9 464/1 464/2 465/1 462/1 460/1 465/2

JIRÁSKOVA PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA KOMENSKÉHO SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM SMĚR CENTRUM KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 465/9 464/1 464/2 465/1 462/1 460/1 465/2 JIRÁSKOVA ING. ARCH. LENKA HANUSOVÁ PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA 464/1 464/2 465/9 465/1 KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM 460/1 465/2 462/2 462/1 451 SMĚR CENTRUM 465/3 1 MĚSTSKÁ POLICIE 2

Více

Návrh opatření pro zvýšení bezpečnosti a komfortu pěších v obci Přišimasy OBLAST 1

Návrh opatření pro zvýšení bezpečnosti a komfortu pěších v obci Přišimasy OBLAST 1 Návrh opatření pro zvýšení bezpečnosti a komfortu pěších v obci Přišimasy Dne 17.7.2012 byl proveden průzkum všech lokalit obce Přišimasy, v kterých připadá v úvahu výstavba chodníků, včetně fotodokumentace.

Více

Technická a průvodní zpráva

Technická a průvodní zpráva Technická a průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby : Nezvěstice dopravní zklidnění Kraj : Plzeňský Okres : Plzeň město Místo stavby : Nezvěstice Katastrální území : Nezvěstice Dokumentace

Více

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A. Průvodní zpráva...3 A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A.2. Zdůvodnění studie...4 a) Účel studie a sledované cíle...4 b) Potřebnost

Více

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Objekt městského úřadu a městského sálu je situován uvnitř bloku vymezeném ulicemi Tovární a Školní v centrální části

Více

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Účelem této studie je posouzení stávajícího stavu lokality ve smyslu uživatelské kvality veřejného prostoru a obecné kvality prostředí vůbec. V návaznosti na to pak navržení úprav,

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 84 DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 85 OBRUBNÍKY IN Podle způsobu použití dělíme obrubníky na silniční, chodníkové

Více

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina (výtah ze studie) Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. 2009 Předmětem smlouvy bylo provedení analýzy nehodovosti a návrh bezpečnostních

Více

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu:

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Obrázek 1 - přehled lokalit přestavby Ulice Budyšínská Ulice Zhořelecká Ulice Hrádecká ulice Na Výsluní, Hornická Točka autobusu v ulici

Více

progres OBECNÍ ÚŘAD A SOKOLOVNA NOVÉ CENTRUM OBCE BŘEZOVÁ - OLEŠKO

progres OBECNÍ ÚŘAD A SOKOLOVNA NOVÉ CENTRUM OBCE BŘEZOVÁ - OLEŠKO OBECNÍ ÚŘAD A SOKOLOVNA NOVÉ CENTRUM 03 OBECNÍ ÚŘAD jednopodlažní objekt s bezbariérovým přístupem obsahující 2 kanceláře, zasedací místnost, archiv a zázemí OBČANSKÁ VYBAVENOST variabilní pronajimatelná

Více

3 ZÁSADY ŘEŠENÍ PRO OSOBY SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM

3 ZÁSADY ŘEŠENÍ PRO OSOBY SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM B.4. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ Obsah 1 ZÁSADY ŘEŠENÍ PRO OSOBY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU 1.1 Komunikace pro chodce - chodníky 1.2 Přechody pro chodce, místa pro přecházení 1.3 Nástupiště veřejné dopravy

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně Průtah městem včetně dopravních opatření II/215, směr Velká Hleďsebe 215 Sledovaná část průtahu II/215 Mariánské Lázně Chebská křižovatka II/230, směr Bečov nad Teplou Úšovická křižovatka 230 1. Celková

Více

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 84 DOPLŇKY KE KOMUNIKACÍM K oddělení různých typů ploch vozovek, chodníků, trávníků Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 85 OBRUBNÍKY IN Podle způsobu použití dělíme obrubníky na silniční, chodníkové

Více

CPP 2014 REVITALIZACE NÁMĚSTÍ PŘEMYSLOVCŮ V NYMBURCE

CPP 2014 REVITALIZACE NÁMĚSTÍ PŘEMYSLOVCŮ V NYMBURCE CPP 2014 REVITALIZACE NÁMĚSTÍ PŘEMYSLOVCŮ V NYMBURCE textová část Širší vztahy Nymburk a regionální vztahy Město řeky a železnice Význam města jako přechodu přes Labe byl posílen výstavbou železnice a

Více

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U S O U T Ě Ž Z Á P A D N Í Č Á S T V E L K É H O N Á M Ě S T Í S T R A K O N I C E

N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U S O U T Ě Ž Z Á P A D N Í Č Á S T V E L K É H O N Á M Ě S T Í S T R A K O N I C E N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U 5 SEZNAM ČÁSTÍ SOUTĚŽNÍHO NÁVRHU: 1 PANEL - ŠIRŠÍ VZTAHY 2 PANEL - NÁVRH ŘEŠENÍ 3 PANEL - ZÁKRESY A VIZUALIZACE 4 PANEL - DETAIL ŘEŠENÍ 5 TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí

TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí A. ZDŮVODNĚNÍ ZVOLENÉHO CELKOVÉHO ÚZEMNÍHO ŘEŠENÍ A.1 Historie obce Historie obce Plané nad Lužnicí sahá až do 13.

Více

Bezbariérová vyhláška ve vztahu ke stavbám pro cyklistickou infrastrukturu

Bezbariérová vyhláška ve vztahu ke stavbám pro cyklistickou infrastrukturu Bezbariérová vyhláška ve vztahu ke stavbám pro cyklistickou infrastrukturu Úvod Vyhláška č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb (dále jen bezbariérová

Více

Metodika pro zřizování restauračních zahrádek Brno střed

Metodika pro zřizování restauračních zahrádek Brno střed Metodika pro zřizování restauračních zahrádek Brno střed Restaurační zahrádka je vymezené místo na veřejném prostranství, sloužící k provozování hostinské činnosti, se zázemím dané provozovny. Restaurační

Více

MOBA. Architektonická studie na řešení návsi Dolní Jirčany v obci Psáry

MOBA. Architektonická studie na řešení návsi Dolní Jirčany v obci Psáry Architektonická studie na řešení návsi Dolní Jirčany v obci Psáry Zaměřujeme se na současné město. MOBA se věnuje výzkumu, architektuře a vizím měst. Současný stav Současný stav Současný stav Současný

Více

Rekonstrukce Budějovické ulice

Rekonstrukce Budějovické ulice Rekonstrukce Budějovické ulice silnice II/137 autor www.taborcz.eu Budějovická ulice je jedna z nejdůležitějších a nevytíženějších ulic motorovou dopravou v Táboře. Denně projede Budějovickou ulicí cca

Více

Obytné zóny. technické řešení. 4. cvičení. zadání části C návrhové parametry obytných zón vybavení obytných zón k odevzdání příklady

Obytné zóny. technické řešení. 4. cvičení. zadání části C návrhové parametry obytných zón vybavení obytných zón k odevzdání příklady Obytné zóny technické řešení 4. cvičení zadání části C návrhové parametry obytných zón vybavení obytných zón k odevzdání příklady Zadání části C v zadaném mapovém podkladu v měřítku 1:500 navrhněte obytnou

Více

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU LOKALIZACE AKTUALIZAČNÍCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ KRÁTKODOBÉ OVĚŘOVACÍ KŘIŽOVATKOVÉ SČÍTÁNÍ V DOPOLEDNÍM A ODPOLEDNÍM OBDOBÍ SČÍTÁNÍ STATICKÉ DOPRAVY

Více

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn. Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.cz http://doprava21.ecn.cz http://www.nadacepartnerstvi.cz 3 základní

Více

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE DOSTAVBA NÁMĚSTÍ V HRANICÍCH U AŠE NÁMĚSTÍ AUTORSKÁ ZPRÁVA ANALÝZA Předmětný prostor se nachází v centrální části obce Hranice, jedná se o dořešení prostoru Masarykova náměstí, které je z části již zrekonstruované.

Více

Investiční akce města Karviné v roce 2015

Investiční akce města Karviné v roce 2015 Investiční akce města Karviné v roce 2015 Revitalizace zámku Fryštát oprava fasády, střechy a oken v zámku Fryštát ATRIS, s.r.o. stavební práce: 8,5 mil. Kč vč. DPH Termín výběrového řízení: 03/2015 Termín

Více

identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě

identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě A. Průvodní zpráva a) identifikační údaje identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě stavebník: Městský úřad Odolena Voda, Dolní náměstí 14, Odolena Voda, 250 70 projektant:

Více

ARCHITEKTONICKÁ VIZE REKONSTRUKCE CENTRÁLNÍHO PROSTORU HODSLAVIC jakub červenka / 2011

ARCHITEKTONICKÁ VIZE REKONSTRUKCE CENTRÁLNÍHO PROSTORU HODSLAVIC jakub červenka / 2011 ARCHITEKTONICKÁ VIZE PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikční údaje Název stavby: Rekonstrukce centráního prostoru Hodslavic Místo stavby: Obec Hodslavice Stupeň dokumentace: Architektonická vize Stavebník: Obec Hodslavice

Více

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ ZADÁNÍ OTEVŘENÁ, PROJEKTOVÁ, JEDNOFÁZOVÁ ARCHITEKTONICKO - URBANISTICKÁ SOUTĚŽ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ MěÚ Hlučín, odbor výstavby, oddělení rozvoje, plánování

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD 120015 Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na Rybníku PDPS TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo nám. č. 5/5, 702 00 Ostrava Str. 1 / 8 PDPS 120015

Více

Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí

Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí Pořadové číslo projektu: 25 Název projektu: Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí Popis projektu: Jedná se o úpravy na zastávkách MHD Radošovická a Kubánské

Více

dopravně-urbanistických úprav pro období

dopravně-urbanistických úprav pro období Akční plán dopravně-urbanistických úprav na území MČ Praha 7 pro období 2016 2018 verze 2016/02/29 zóny 30 vše mimo hlavní trasy (50 km/h) koordinace projektů ZPS: jejich modifikace, popř. až následně

Více

OBYTNÝ SOUBOR BAŽANTNICE zastavovací studie lokalita k. ú. Hos vice, pozemky p.č. 152, 153, 154, 156/11 158/1, 158/3, 157, 1155/68

OBYTNÝ SOUBOR BAŽANTNICE zastavovací studie lokalita k. ú. Hos vice, pozemky p.č. 152, 153, 154, 156/11 158/1, 158/3, 157, 1155/68 d o m a a.s., září 2012 SEZNAM VÝKRESŮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 TEXTOVÁ ČÁST ŠIRŠÍ VZTAHY a ÚZEMNÍ PLÁN SITUACE-PLOCHY POHLED Z OKRAJOVÉ ULICE POHLED Z OKRAJOVÉ ULICE POHLED NA

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ZÁKLADNÍ ÚDAJE název: katastrální území: zadavatel: pořizovatel: zpracovatel: Územní studie Vracov nám. Míru jižní část Vracov Město Vracov, náměstí Míru 202,

Více

Ing. Martin Kohout-IMK projekt; Klínovecká 998; PS 23; 363 01 Ostrov; tel. 353821435 e-mail: imk.projekt @ volny.cz NEJDEK

Ing. Martin Kohout-IMK projekt; Klínovecká 998; PS 23; 363 01 Ostrov; tel. 353821435 e-mail: imk.projekt @ volny.cz NEJDEK C. výkresová a přílohová část technická zpráva-dopravní řešení archivní číslo: 1203036b stupeň: DUR datum: březen 2012 objednal: MěÚ Nejdek zpracoval: ing. Martin Kohout Alena Kuželová NEJDEK CHODNÍK SMĚR

Více

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA BEZPEČNOU CESTU DĚTÍ DO ŠKOLY DOPRAVNÍ Objednatel : Základní škola v Děčíně II Zakázka č. 174/2015 Kamenická

Více

OBSAH 1. Identifikační údaje... 1 1.1 Stavebník... 1 1.2 Zpracovatel projektu... 1 2. architektonicko-urbanistické řešení... 1 3. Dopravně technické

OBSAH 1. Identifikační údaje... 1 1.1 Stavebník... 1 1.2 Zpracovatel projektu... 1 2. architektonicko-urbanistické řešení... 1 3. Dopravně technické NÁZEV STAVBY HUMPOLEC, URBANISTICKÁ STUDIE UL.RAŠÍNOVA INVESTOR MĚSTO HUMPOLEC GENERÁLNÍ PROJEKTANT OKPLANARCHITECTS, S. R.O. NA ZÁVODÍ 631, CZ-39601 HUMPOLEC OKPLAN@OKPLAN.CZ T: + 420 565 533 656 www.okplan.cz

Více

Představení návrhu GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÝ BROD

Představení návrhu GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÝ BROD Představení návrhu GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÝ BROD MOTIVACE cyklostezky nevytváří ucelenou síť integrace cyklodopravy do současného prostoru oddělování všech ode všech se v praxi

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Druhá část BILANCE ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Rozvojové území A1 A4 plocha 2522 m² obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí) kanceláře (kancelářská plocha + plocha zázemí) byty plocha bytů celkem (bez

Více

4 Dvorecký most 2018

4 Dvorecký most 2018 4 Dvorecký most se nachází v území s metropolitním významem. Dopravní tepny společně s tokem Vltavy jsou zde sevřeny skalními útesy, které vytváří akcent, napjetí před vstupem do kompaktní části metropole.

Více

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE ATELIER ADDO, s.r.o. Štefánikova 167, 760 01 Zlín tel./fax: 576 011 450-1 mobil: 603 180 513 e-mail: addo@atlas.cz SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D.

Více

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ NA SILNICI III/11112 PŘED ZÁKLADNÍ ŠKOLOU VE MĚSTĚ BYSTŘICE OBSAH PD : 1. Textová část: Technická zpráva 2. Výkresová část: Katastrální situace Situace stávající M 1:500

Více

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice Okružní křižovatka silnic I/57 a III/50736 Brumov-Bylnice Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice 5. 2. 2019 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA Brumov-Bylnice Jedná se celkovou přestavbu stávající průsečné křižovatky na malou okružní

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod PRŮVODNÍ ZPRÁVA Lokalizace krizových míst město Český Brod 1 1. Křižovatka ulic Zborovská Krále Jiřího Jana Kouly Problém: Křižovatka U výkupu je příliš rozlehlá a nenutí svým stavebním uspořádáním řidiče

Více

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) 4.1.A MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) Technické parametry Umístění na komunikaci kde je návrhová rychlost větší než 80 km.h -1 Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

i d e n t i f i k a č n í ú d a j e

i d e n t i f i k a č n í ú d a j e i d e n t i f i k a č n í ú d a j e název O B Y T N Ý S O U B O R N A V A C K O V Ě Z Ó N A A 3 / 9. E T A P A prověření hmoty objektu E v kontextu okolní zástavby ve smyslu 26 PSP místo ulice Olgy Havlové,

Více

seznam příloh 1. grafická část širší vztahy komplexní návrh řešení zákres do fotografie 2. textová část průvodní zpráva

seznam příloh 1. grafická část širší vztahy komplexní návrh řešení zákres do fotografie 2. textová část průvodní zpráva Cena Petra Parléře seznam příloh 1. grafická část širší vztahy komplexní návrh řešení zákres do fotografie 2. textová část průvodní zpráva 3. náležitosti CD obálka Autor obálka Zpáteční adresa PRŮVODNÍ

Více

ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÁ STUDIE REGENERACE PROSTORU KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ, PRAHA 3

ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÁ STUDIE REGENERACE PROSTORU KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ, PRAHA 3 ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÁ STUDIE REGENERACE PROSTORU KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ, PRAHA 3 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PŘEDMĚT ŘEŠENÍ - ZADÁNÍ VSTUPNÍ PODMÍNKY PODKLADY SOUČASNÝ STAV DOPRAVA NAVRŽENÉ ŘEŠENÍ - KONCEPT

Více

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Obsah Pěší zóny Obytné zóny Zóny 30 Komunikace pro cyklisty Návrhové prvky Vzorové situace Cvičení z předmětu

Více

další info www.adamvizek.cz/namesti-opocno

další info www.adamvizek.cz/namesti-opocno potenciál Opočenské náměstí není obyčejným náměstím, od většiny se liší jedinečným urbanistickým schématem. Kromě linie fasád severní fronty ho nevymezují bloky domů. Struktura jeho okolí je mnohem různorodější

Více

Vyhodnocení ankety. Bezpečně a pohodlně. po Ústí nad Labem

Vyhodnocení ankety. Bezpečně a pohodlně. po Ústí nad Labem Vyhodnocení ankety Bezpečně a pohodlně po Ústí nad Labem Statutární město Ústí nad Labem je účastníkem evropského projektu CIVITAS ARCHIMEDES. Jedná se o projekt, který se zabývá rozvojem ekologické, energeticky

Více