Norské fondy a programy mobility (NF-CZ07-INP ) Tomáš Kobes

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Norské fondy a programy mobility (NF-CZ07-INP ) Tomáš Kobes"

Transkript

1 Norské fondy a programy mobility (NF-CZ07-INP ) Tomáš Kobes kobes@kss.zcu.cz

2 Norské fondy V květnu 2004 založily tři nečlenské státy EU - Island, Knížectví Lichtenštejnsko a Norské království - Fond Evropského hospodářského prostoru (EHP). Norské království založilo i vlastní, Norský fond. Na začátku roku 2014 byla zahájena druhá fáze programu Norských fondů a fondů EHP, jehož cílem zůstává snížení sociálních a ekonomických nerovností v Evropském hospodářském prostoru. Mezi vymezené prioritní sektory patří mimo jiné Výzkum a spolupráce škol.* Aktivity V rámci programové oblasti Spolupráce škol budou podpořeny tři typy aktivit: Projekty mobilit a stáže Projekty institucionální spolupráce Přípravné návštěvy Do této oblasti spadá Program na spolupráci škol a stipendia, který administruje DZS. Tento program usiluje o vytvoření vhodných podmínek pro navazování dobře fungujících mezinárodních partnerství mezi institucemi i jednotlivými osobami působícími v oblasti vzdělávání. Program nabízí zájemcům možnost mezinárodní projektové spolupráce a studijních stáží.

3 Přípravné návštěvy_doba trvání 1-5 dnů Cílem přípravných návštěv je umožnit potenciálním partnerům projektu z České republiky a donorských států navázat a případně rozvíjet spolupráci mezi institucemi s podporou Norských fondů a fondů EHP. Počítá se se dvěma dílčími akcemi: (1) podpora účasti na kontaktním semináři a (2) přípravné návštěvy. (1) Kontaktní semináře představují důležitou platformu pro budování a posílení bilaterálních vztahů a seznámení se s potenciálními partnery projektu, jejich představami a preferencemi, pokud jde o budoucí spolupráci na projektu. (2) Přípravná návštěva, krátkodobá mobilita od 1 do 5 dnů pro pedagogické pracovníky může získat podporu. U obou dílčích aktivit bude vydána samostatná výzva k předkládání návrhů.

4 Mobility a stáže Akce: a) Projekty mobilit b) Studentské stáže c) Stáže pracovníků škol I. Studentské mobility studijní pobyty od 3 do 10 měsíců (obvykle trvající jeden semestr a v rámci jednoho akademického roku), krátkodobé výzkumné pobyty (2 týdny 2 měsíce) odborné vzdělávání v podnicích nebo v rámci instituce odborné přípravy (2 týdny 2 měsíce); jeden týden musí obsahovat nejméně 5 celých pracovních dnů II. Mobility pracovníků škol krátké výukové pobyty na dobu od 1 týdne do 6 měsíců účast na konferencích, seminářích, workshopech nebo jiných vzdělávacích akcích po dobu až 6 týdnů, stínování odborníka na jiné instituci při práci za účelem vzdělávání nebo výzkumu.

5 Studentské stáže U studentů, kteří žádají o individuální studijní pobyt, mohou být způsobilými hostitelskými institucemi pouze instituce terciárního vzdělávání. Studijní pobyty od 3 do 10 měsíců (obvykle trvající jeden semestr a v rámci jednoho akademického roku).podmínkou u studijních pobytů je získání ECTS kreditů. krátkodobé výzkumné pobyty (2 týdny 2 měsíce)/ studenti doktorandského studia bez povinnosti získáni ECTS kreditů.

6 Stáže pracovníků škol Vyjíždějící pracovníci škol (z ČR do DS): státní příslušníci České republiky zaměstnaní ve způsobilých českých institucích; státní příslušníci dalších zemí zaměstnaní ve způsobilých českých institucích. Přijíždějící pracovníci škol(z DS do ČR): státní příslušníci donorských států zaměstnaní ve způsobilých institucích v donorském státě; státní příslušníci dalších zemí zaměstnaní ve způsobilých institucích v donorském státě. Krátké výukové pobyty na dobu od 1 týdne do 6 měsíců účast na konferencích, seminářích, workshopech nebo jiných vzdělávacích akcích po dobu až 6 týdnů, stínování odborníka na jiné instituci při práci za účelem vzdělávání nebo výzkumu. Optimální délka pobytu 1 měsíc optimální náplň pobytu: 1-2 výukové semináře + příprava společné aktivity (konference, workshopu, společné publikace)

7 Institucionální spolupráce Instuticionální spolupráci mohou připravovat jak studenti, tak akademičtí pracovníci. V rámci této akce uzavřou vzdělávací instituce dohodu o mezinárodní spolupráci za účelem spolupráce v oblastech společného zájmu. Maximální délka trvání akcí v rámci projektu institucionální spolupráce je 1 rok. možné aktivity: spolupráce na úrovni fakult nebo ústavů, společné letní školy, konference, workshopy, společné publikace projekty související s oblastí výuky nebo oborů studia a specializace instituce, přenos praktických znalostí v oblasti vzdělávání tvorba učebních osnov lidské zdroje vytváření informačních a studentských center; rozvoj společných modulů rozvoj společných studijních programů, vývoj nových studijních materiálů.

8 Podávání žádostí vyplňuje se online prostřednictvím IS CEDR Prihlaseni.aspx originál žádosti je nutné také odevzdat ve vytištěné podobě možnosti registrace: do přihlášky jako povinná příloha se vkládá: a) Letter of Acceptance (formulář je online) b) potvrzení o zaměstnání od zaměstnavatele (vlastní formulář) žádost se vyplňuje v angličtině právnická osoba (univerzita, fakulta či katedra) - je potřebný kvalifikovaný elektronický certifikát fyzická osoba (není třeba elektronický certifikát) (vyplňují se jen údaje o vaší afiliaci)

9

10 Horizontální témata 1. Řádná správa věcí 6 hlavních zásad: je participativní a inkluzivní, odpovědná, transparentní, citlivá, účinná a efektivní a dodržuje právní řád. 2. Trvale udržitelný rozvoj definován jako "rozvoj, který uspokojuje potřeby současnosti, aniž by byla ohrožena schopnost budoucích generací uspokojovat své potřeby." Cílem trvale udržitelného rozvoje je poskytnout společnosti dlouhodobou vizi. 3. Udržitelnost životního prostředí Klíčovým problémem je systematicky posuzovat vliv projektů na životní prostředí, kvantifikovat je a začleňovat opatření pro omezení jakýchkoliv negativních dopadů projektů na životní prostředí. 4. Hospodářská udržitelnost Poměr výdajů a přidané hodnoty projektu je jedním z nejdůležitějších ukazatelů pro příjemce a partnery projektu při sestavování rozpočtu projektu, tzn., že je třeba posoudit, zda požadované výdaje jsou odůvodněné s ohledem na výstupy (efektivní využití finančních prostředků).

11

12 Rozpočet Pravidla rozpočtu jsou jasně vymezena v zadávací dokumentaci. Cestovní náklady: maximálně do výše 25 tis.kč. Proplácí se reálné náklady Pobytové náklady - paušální výpočet podle typu programu. e.g. mobilita pracovníků vysokých škol (od 1 týdne do 6 měsíců): a) Norsko, Lichtenštejnsko do jednoho týdne: max Kč na den (tj Kč na týden) dodatečný týden: Kč na den (tj Kč na každý další týden) tzn. 1 měsíc: =57750,-Kč 6 měsíců: =215250,- Kč minimální mzda v Norsku: NOK x 3=126900,-Kč

13 Po přijetí žádosti Training agreement: zde se vyplňuje: hlavní náplň vaší mobility (teaching, workshop, summer school, other) detailní program vaší mobility (tzn. musíte mít před podáváním přihlášky předjednané možnosti teaching, workshop etc.) Po skončení mobility Letter of Acceptance musí obsahovat potvrzení od hostitelské instituce, že je v případě schválení žádosti o grant připravena přijmout účastníka mobility, stáže nebo přípravné návštěvy. Potvrzení o přijetí musí podepsat hostitelská instituce. vkládá se do závěrečné zprávy! vkládá se do aplikace IS CEDR a na jeho základě se podepisuje smlouva!

14 Způsoby evaluace (v Publicity and Evaluation) 1. Publicita před zahájením projektu 2. Publicita po ukončení projektu 3. Způsob evaluace projektu a)list of attendance b) audio/video nahrávka c) powerpointová prezentace d) veřejná informace na webových stránkách katedry/univerzity vše v kopiích přikládá k závěrečné zprávě!

15 Co je nutné udělat před příjezdem: 1. dohodnout si náplň mobility a konkrétní téma přednášek, včetně kontaktní osoby 2. dohodnout si kontaktní osobu na podepsání letter of recomendation 3. mít potvrzení o zaměstnání 4. training agreement (vědět kdo vám ho podepíše) po příjezdu: 1. představit se kontaktním osobám zodpovědné za organizaci vašich kurzů, seminářů, včetně žádosti o veřejnou prezentaci termínů vašich kurzů na webových stránkách univerzity 2. představit se vedoucím katedry, institutu apod. 3. máte nárok na kancelář, přístupové karty, hesla od počítačů etc. (to sledují Norské fondy v tzv. Evaluation Sheet, kde hodnotíte hostující univerzitu)

16 Užitečné linky Příručka pro žadatele a příjemce: Prezentace programu CZ07: pdf Prezentace ke způsobům podávání žádostí v IS CEDR: %C3%AD%20%C5%BE%C3%A1dost%C3%AD%20v%20IS%20CEDR.pdf

17 Náplň mé mobility Public lessons and semminars: :00-15:00 How to approach the field study: the case of a Roma settlements in eastern Slovakia :30-10:30 The Power of Powerless in the Context of Roma Settlements in Eastern Slovakia :30-11:15 The Intersection of Sexuality, Gender, and Ethnicity in Roma Settlements :00-15:30 The Current Migration Policy of the Czech Republic and Its Interrelatedness with the Conceptual Debate about the Solution of Roma Issue in Czechoslovakia Příprava společného článku s Einarem Øverbye o českonorské kontroverzi Barnevernet a) společné schůzky s Einarem b) konzultace s advokátem Øivind Østberg předběžný harmonogram zpracování: 1. každý zpracuje svoji část - termín začátek května 2. kompletace textu - květen-srpen 3. září peer review Prezentace katedry na katedrové radě Department of Public Administration

18

19 HiOA_http:// 4 fakulty: 1. Health Sciences 2. Educational and International Studies 3. Technology, Art and Design 4. Social Sciences 1. Department of Archivistics, Library and Information Sciences 2. Department of Journalism and Media Studies 3. Department of Social Work, Child Welfare and Social Policy 4. Department of Public Administration 5. Business School HiOA

20 Návštěva předběžný program: příjezd večeře u Salzmanů (není povinná) dopoledne prohlídka Plzně (ve spolupráci s katedrou anglického jazyka a literatury??) odpoledne cca od 13 hod. prezentace: 1. administrativní členění a samospráva ČR (katedra politologie) 2.historie ČR a Střední Evropa (katedra historie??) 3. zdravotní, sociální, vzdělávací politika v ČR? (katedra sociologie) večeře: Pivovar

21 Prof. Harald Koht - mezi roky budoval bilaterální spolupráci mezi Norskem, Lotyšskem a Litvou - přednese stručnou přednášku o zkušenostech z budování této bilaterální spolupráce

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 2.10.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování socio-ekonomických

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP HISTORIE Květen 2004: tři nečlenské státy EU Island, Knížectví

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 4.2. 2015 Norské fondy a fondy EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 12.2. 2015 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Jak získat peníze z norských fondů? Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Mgr. Katarína Kukurová 20.3.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže EVROPSKÉ CENTRUM UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže Program 1. Norské fondy a fondy EHP 2. Srovnání aktivit

Více

Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky

Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky Mgr. Katarína Kukurová 12.3.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a

Více

Norské fondy a fondy EHP

Norské fondy a fondy EHP Norské fondy a fondy EHP Program na spolupráci škol a stipendia (CZ07) Projekty mobilit a stáže 14. 2. 2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování

Více

Projekty mobilit a individuální stáže

Projekty mobilit a individuální stáže Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projekty mobilit a individuální stáže Zahajovací seminář k výzvě v rámci Norských fondů 28.2.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE 3 dílčí sub-aktivity: Projekty

Více

škol a stipendia (CZ07)

škol a stipendia (CZ07) Podpora zahraniční spolupráce škol Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Mgr. Katarína Kukurová 26.3.2014 Norské fondy a fondy EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko, Norsko

Více

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP I. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů 2014 Dům zahraničních služeb vyhlašuje otevřenou výzvu k předkládání návrhů projektů

Více

Dům zahraniční spolupráce. EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014

Dům zahraniční spolupráce. EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014 Dům zahraniční spolupráce EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014 Dům zahraniční spolupráce příspěvková organizace MŠMT zaměřená na podporu mezinárodní spolupráce v oblasti školství a vzdělávání DZS administruje:

Více

CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP

CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP II. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů a fondů EHP 2015 Dům zahraniční spolupráce vyhlašuje otevřenou výzvu k

Více

Program spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP. Příručka pro žadatele a příjemce Výzva 2014b Výzva na přípravné návštěvy (26.8.

Program spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP. Příručka pro žadatele a příjemce Výzva 2014b Výzva na přípravné návštěvy (26.8. Program spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Příručka pro žadatele a příjemce Výzva 2014b Výzva na přípravné návštěvy (26.8.2014) 1 O TÉTO PŘÍRUČCE Tuto příručku pro žadatele připravil

Více

Projekty institucionální spolupráce

Projekty institucionální spolupráce Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projekty institucionální spolupráce Zahajovací seminář k výzvě v rámci Norských fondů 14.2.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekty institucionální spolupráce

Více

FONDY EHP Program Vzdělávání. Brno

FONDY EHP Program Vzdělávání. Brno FONDY EHP 2014-2021 Program Vzdělávání Brno 26.9.2018 Co jsou Fondy EHP? Hlavní cíle: Norsko snižování ekonomických a sociálních rozdílů v Evropě Island podpora vztahů mezi EU a donorskými státy Donorské

Více

Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni

Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Účelfondu Posílení přímé výměny zkušeností a know-how, sdílení a přenos zkušeností a osvědčených postupů mezi českými NNO a subjekty zdonorskýchstátů.

Více

Příručka pro žadatele a příjemce ( )

Příručka pro žadatele a příjemce ( ) Program spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Příručka pro žadatele a příjemce (29.5.2015) 1 O TÉTO PŘÍRUČCE Tuto příručku pro žadatele připravil Dům zahraniční spolupráce. Představuje nástroj

Více

Příručka pro žadatele a příjemce ( )

Příručka pro žadatele a příjemce ( ) Program spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Příručka pro žadatele a příjemce (26.1.2015) 1 O TÉTO PŘÍRUČCE Tuto příručku pro žadatele připravil Dům zahraniční spolupráce. Představuje nástroj

Více

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Verze: první Platnost od: 1. 2. 2012 Zpracoval/i: Mgr. PhDr. Ladislav Chvátal,

Více

EEA and Norway Grants. Norské fondy a fondy EHP

EEA and Norway Grants. Norské fondy a fondy EHP EEA Scholarship Programme & Bilateral Scholarship Programme The programme offers various options for scholarship funding of international institutional cooperation projects and mobilities among the Czech

Více

Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012

Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012 Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012 Mgr.Věra Marková, Regionální kontaktní organizace Liberec kontakt pro Evropský výzkumný prostor Zdroje informací Ve výkladu jsou vynechány:

Více

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů a fondů EHP 2015b

CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů a fondů EHP 2015b CZ 07 Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů a fondů EHP 2015b Dům zahraniční spolupráce vyhlašuje otevřenou výzvu k předkládání

Více

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant Program Specifika 1. výzvy FNNO Harmonogram hodnocení a hodnotící kritéria Prioritní oblasti Jak napsat úspěšný projekt Veřejná podpora

Více

Program Zdraví Bilaterální ambice

Program Zdraví Bilaterální ambice Program Zdraví Bilaterální ambice 1. otevřená výzva k předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy v rámci Fondů EHP 2014-2021 Ministerstvo financí ČR, Zprostředkovatel programu Zdraví (dále jen

Více

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 15.5.2008, 5 Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Základní údaje o OP VK spolufinancování z 85% z Evropského sociálního

Více

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Program Erasmus je na MU centrálně koordinovaný Centrem zahraniční spolupráce (CZS), resp. Institucionálním koordinátorem (IK). Institucionální koordinátor

Více

VET Vocational Education and Training

VET Vocational Education and Training Seznamte se, Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava VET Vocational Education and Training Struktura programu Erasmus+ Členění podle sektorů: Podle klíčových akcí: školní vzdělávání odborné vzdělávání a

Více

EHP fondy vedoucí oddělení finančních mechanismů

EHP fondy vedoucí oddělení finančních mechanismů EHP fondy 2014-2021 Setkání s pacientskými organizacemi Mgr. Petr Čermák 22. 5. 2019 vedoucí oddělení finančních mechanismů EHP fondy 2014-2021 Program Zdraví Hlavní gesce EHP fondů a programu Zdraví:

Více

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant 2. výzva Program semináře Specifika 2. výzvy FNNO Prioritní oblasti FNNO Doplňkové granty v rámci Fondu pro bilaterální spolupráci

Více

KONTAKTNÍ SEMINÁŘ. Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond bilaterální spolupráce Opatření A

KONTAKTNÍ SEMINÁŘ. Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond bilaterální spolupráce Opatření A KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni CZ11 Cíl Fondu

Více

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci

Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci Možnosti financování produktů z OP LZZ a výzva na mezinárodní spolupráci 25. červen 2008 Podporujeme vaši budoucnost Prioritní osa 1 Adaptabilita 1.1 Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti

Více

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení ERASMUS Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení (LLP) vzdělávací program EU zaměřený na podporu spolupráce a mobility v rámci Evropy

Více

CEEPUS. 7. února Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka

CEEPUS. 7. února Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka CEEPUS 7. února 2019 Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka CEEPUS středoevropský výměnný program zaměřený na regionální spolupráci univerzit (univerzitní sítě) > 25 let trvání programu (od r. 1993, v ČR

Více

CEEPUS. 22. února. Ivona Sobotková, Jan Trnka

CEEPUS. 22. února. Ivona Sobotková, Jan Trnka CEEPUS 22. února Ivona Sobotková, Jan Trnka * JAKÉ JSOU VÝHODY PROGRAMU? 1) Jednoduchá organizace a administrativa; 2) rychlý proces schvalování žádostí; 3) vše online na www.ceepus.info; 4) podpora krátkodobých

Více

Fondy EHP : Program Vzdělávání PROJEKTY MOBILIT

Fondy EHP : Program Vzdělávání PROJEKTY MOBILIT Fondy EHP 2014-2021: Program Vzdělávání PROJEKTY MOBILIT 23.01.2019 Projekty mobilit - možnosti Projekty mobilit cíl: zlepšení dovedností a kompetencí žáků, studentů a pracovníků ve vzdělávání a pomoci

Více

Seznamte se, Erasmus+ VET (Vocational Education and Training)

Seznamte se, Erasmus+ VET (Vocational Education and Training) Seznamte se, Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava neboli VET (Vocational Education and Training) Struktura programu Erasmus+ Členění podle sektorů: Podle klíčových akcí: školní vzdělávání odborné vzdělávání

Více

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Mgr. Yvona Vyhnánková Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Agenda Smlouvy o spolupráci Propagace a reprezentace UP v zahraničí Organizace zahraničních návštěv

Více

Fulbrightův program - nástroj akademických výměn i podpora internacionalizace. Hana Ripková Andrea Semancová Kateřina Kloubová

Fulbrightův program - nástroj akademických výměn i podpora internacionalizace. Hana Ripková Andrea Semancová Kateřina Kloubová Fulbrightův program - nástroj akademických výměn i podpora internacionalizace Hana Ripková Andrea Semancová Kateřina Kloubová Komise J. Williama Fulbrighta Vznikla na základě mezivládní dohody mezi ČR

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty z EHP fondů 2009-2014 Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI GRANT INDIVIDUÁLNÍ MOBILITY STUDENTŮ Tento manuál je určen žadatelům o grant individuální mobility z Fondu pro

Více

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies CEEPUS NATIONAL MEETING

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies CEEPUS NATIONAL MEETING CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies CEEPUS NATIONAL MEETING PRAHA 29. 5. 2014 Zpracovali: Mgr. Jan Trnka & Mgr. Ivona Sobotková JAK ZVLÁDNOUT ADMINISTRATIVU SNADNO A RYCHLE

Více

Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání

Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání Seminář k mezinárodní dimenzi programu Erasmus+ 16. 12. 2014, Praha Markéta Vaisová Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání

Více

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM

CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies ADMINISTRACE PROGRAMU S ÚSMĚVEM Brno, 26. 5. 2016 Zpracovali: Mgr. Jan Trnka & Mgr. Ivona Sobotková Obsah druhy pobytů stipendium povinnosti

Více

ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání

ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání ERASMUS+ školní / odborné vzdělávání Klíčová akce 1 Projekty mobility osob Klíčová akce 2 Projekty spolupráce Výzva 2017 Na kafe s ERASMEM+ KLÍČOVÁ AKCE 1 Projekty mobility osob Zapojené instituce - školní

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

FM EHP/Norsko (The. EEA GRANTS) 2.březen 2007

FM EHP/Norsko (The. EEA GRANTS) 2.březen 2007 FM EHP/Norsko (The EEA GRANTS) 2.březen 2007 Radmila Droběnová Kancelář zahraničních styků Rektorát MZLU v Brně Tel. 545 135 115 Email: xdrobeno@mendelu.cz International Relations Office (IRO) Mrs. Jana

Více

AKTION ČR Rakousko. spolupráce ve vědě a vzdělávání. Helena Hanžlová Martina Bečánová Hamplová. 7. února 2019

AKTION ČR Rakousko. spolupráce ve vědě a vzdělávání. Helena Hanžlová Martina Bečánová Hamplová. 7. února 2019 AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání 7. února 2019 Helena Hanžlová Martina Bečánová Hamplová AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání společný program ministerstev školství obou

Více

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Program Erasmus Součást evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP), do kterého je zapojeno přes 30 evropských zemí: 27 členských států Evropské

Více

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy součást Domu zahraničních služeb MŠMT koordinuje vzdělávací programy mezinárodní spolupráce

Více

Semináře pro žadatele

Semináře pro žadatele Semináře pro žadatele PRAHA středa 12. 2. 2014, 10:00 13:00 OLOMOUC čtvrtek 20. 2. 2014, 13:00 16:00 HRADEC KRÁLOVÉ úterý 25. 2. 2014, 10:15 11:15 (v rámci Konference Evropské granty pro neziskovky) Nadace

Více

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 Vypisuji výběrové řízení na pracovní stáže a absolventské pracovní stáže v zahraničí

Více

Představení programu CZ02 a jeho výsledků, zkušenosti z realizace

Představení programu CZ02 a jeho výsledků, zkušenosti z realizace Představení programu CZ02 a jeho výsledků, zkušenosti z realizace Hana Pátrová Ministerstvo financí - Oddělení realizace, monitorování a hodnocení 28. 3. 2017 Obsah 1. Program CZ02 a jeho struktura 2.

Více

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 21. září 2016 ZCU 025823/2016 Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA ve znění dodatku č. 1 ze dne 10. 5. 2017 s účinností od 15. 5. 2017. Tento pokyn stanoví

Více

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2009 MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE 2009 STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE Obsah Úvod... 2 1. Studenti VŠEM... 3 1.1 Studijní pobyty - Erasmus... 3 1.2 Krátkodobé studijní pobyty... 3 1.3 Intenzivní jazykové

Více

VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD

VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD v rámci studijní cesty Fondu bilaterální spolupráce programu Dejme (že)nám šanci Nadace Open Society Fund Praha vyhlašuje dne 20. května

Více

Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi

Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi Hana Pátrová Ministerstvo financí - Oddělení realizace, monitorování a hodnocení 28. 3. 2017 Bilaterální spolupráce Program CZ02 DOA BFA

Více

Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi

Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi Veronika Imrich Dudková Ministerstvo financí Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Závěrečná konference programu CZ04 1.6.2017 Bilaterální spolupráce

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí v IS CEDR pro individuální žadatele

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí v IS CEDR pro individuální žadatele Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí v IS CEDR pro individuální žadatele ZÁKLADNÍ INFORMACE Podávání žádostí Žadatel Aktivity Podává se elektronicky Podává se v

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR pro instituce

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR pro instituce Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR pro instituce ZÁKLADNÍ INFORMACE Podávání žádostí Žadatel Aktivity Podává se elektronicky Podává se v papírové

Více

Glanc programu CEEPUS aneb jak na mobilitu

Glanc programu CEEPUS aneb jak na mobilitu Glanc programu CEEPUS aneb jak na mobilitu 22. května 2019 Ivona Sobotková CO JE CEEPUS středoevropský výměnný program zaměřený na regionální spolupráci univerzit prostřednictvím tzv. univerzitních sítí

Více

EHP a Norské fondy Program CZ02

EHP a Norské fondy Program CZ02 EHP a Norské fondy Program CZ02 Základní údaje Poskytovatel příspěvku (donor): Norské království, Island, Lichtenštejnsko Zprostředkovatel programu (Řídící orgán): Ministersvo financí Partner programu

Více

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ Možnosti studia v zahraničí PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ 21. 11. 2014 Ing. Dana Brázdová ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE PROGRAM INTERNACIONALIZACE NA VŠE ZAPOJENÍ STUDENTŮ DOKTORSKÉHO STUDIA DO INTERNATIONALIZACE

Více

Namíchejte si tu nejlepší kávu a získejte finanční podporu z programu Erasmus+!

Namíchejte si tu nejlepší kávu a získejte finanční podporu z programu Erasmus+! Na kafe s Erasmem+ Namíchejte si tu nejlepší kávu a získejte finanční podporu z programu Erasmus+! Distributor: Dům zahraniční spolupráce www.dzs.cz, www.naerasmusplus.cz Doba použitelnosti: 2014 2020

Více

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 27. srpna 2012 ZCU 028619/2012 Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA Tento pokyn stanoví zásady administrace a evidence mobility studentů, absolventů

Více

bakalářském a magisterském stupni VŠ vzdělání

bakalářském a magisterském stupni VŠ vzdělání Inovace formy a obsahu výuky studia historie v bakalářském a magisterském stupni VŠ vzdělání CZ.04.1.03/3.2.15.2/0280 Tento projekt je Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací programy Evropské komise Národní agentura programu

Více

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR 3. aktualizace výzvy pro předkládání žádostí o grant z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni opatření B v programu CZ14 v rámci Norských fondů 2009 2014 Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální

Více

Univerzita obrany AR 2015/2016

Univerzita obrany AR 2015/2016 Univerzita obrany AR 2015/2016 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2018 Název: Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Účinnost: 18. září 2018 1 Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Čl. 1 - Základní ustanovení

Více

Erasmus+: Jean Monnet

Erasmus+: Jean Monnet Erasmus+: Jean Monnet Jean Monnet Projekty pro podporu vynikající úrovně výuky a výzkumu v oblasti studií EU. evropská komparativní studia evropská komunikační a info. studia evropská studia ekonomie,

Více

Seminář pro příjemce. Praha, čtvrtek , 13:00 14:30

Seminář pro příjemce. Praha, čtvrtek , 13:00 14:30 Seminář pro příjemce Praha, čtvrtek 11. 6. 2015, 13:00 14:30 Nadace Open Society Fund Praha Rozvíjí hodnoty otevřené společnosti a demokracie v České republice. Patří mezi 5 největších českých nadací.

Více

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Opatření Ekonomicko-správní fakulty č. 5/2017 Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 sb., o vysokých školách

Více

AKTION Česká republika Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání. Martina Hamplová Brno, 02. 10. 2014

AKTION Česká republika Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání. Martina Hamplová Brno, 02. 10. 2014 AKTION Česká republika Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Martina Hamplová Brno, 02. 10. 2014 AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání společný program ministerstev školství obou zemí (MŠMT,

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus Erasmus Program Erasmus je zaměřen na mobilitu a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání v Evropě a také na spolupráci vysokoškolských institucí s podniky. Erasmus rovněž podporuje spolupráci vysokoškolských

Více

AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání

AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání 22. února 2018 Helena Hanžlová AKTION ČR Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání společný program ministerstev školství obou zemí, finanční vklady 1

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje PRŮBĚŽNOU VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH

Více

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Kristýna Meislová [25. listopadu 2013] Agenda 1. Inteligentní specializace RIS Prahy v kontextu ČR 2. Průběh příprav

Více

Life Long Learning programme LLP 2007-2013

Life Long Learning programme LLP 2007-2013 Life Long Learning programme LLP 2007-2013 2013 Program celoživotního učení LLP od roku 2007 do roku 2013, založen na současných programech Socrates, Leonardo da Vinci a e-learning vstoupil v platnost

Více

Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity

Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity Nabídka studijních pobytů a praktických stáží mimo mobilitní program Erasmus+ letní semestr 2016/2017 a zimní semestr 2017/2018 Vyjeďte v rámci

Více

Představení 1. výzvy FNNO

Představení 1. výzvy FNNO Představení 1. výzvy FNNO Alexandra McGehee, NROS ZAHAJOVACÍ KONFERENCE PROGRAMU FNNO, 24. 9. 2013 Alokace pro celé období implementace FNNO (v prioritních oblastech podpory) 205,060,852 Kč Počet výzev

Více

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies)

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) 26. 9. 2018 Mgr. Jan Trnka V ČESKÉ REPUBLICE OD 1996 * JAKÉ JSOU VÝHODY PROGRAMU? 1) Jednoduchá organizace a administrativa; 2) rychlý

Více

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE...

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE... Hlavní město Praha vyhlašuje dne 21. dubna 2010 VÝZVU ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí pro prioritní osu 3 Modernizace počátečního vzdělávání Obsah výzvy 1 OBECNÉ

Více

Program Erasmus+ (2014 2020)

Program Erasmus+ (2014 2020) Program Erasmus+ (2014 2020) Dům zahraniční spolupráce www.dzs.cz organizace přímo řízená MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací programy mezivládní dohody Evropské komise

Více

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1.

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1. FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Příloha č. 13.1. Pravidla publicity Obsah: 1. Obecná pravidla zajišťování publicity projektu 1 2. Informační výstupy 2 3. Webové stránky 2 4.

Více

Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze

Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze Čl. 1 Úvodní ustanovení Kvalifikační podmínky pro studijní pobyty a praktické stáže studentů

Více

Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků

Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Brno, 6. září 2017 Mgr. Filip Týc Praha, 15. listopadu 2016 Identifikace výzvy: Prioritní osa: PO2 Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj

Více

Finanční mechanismus EHP & Finanční mechanismus Norska

Finanční mechanismus EHP & Finanční mechanismus Norska PRACOVNI PŘKLAD BLOKOVÉ GRANTY ( Grantová schémata) Finanční mechanismus EHP & Finanční mechanismus Norska 2004-2009 Obsah 1. OBECNÉ... 3 1.1 CO JE TO BLOKOVÝ GRANT?... 3 1.2 OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ... 3 1.3

Více