Souhrnná technická zpráva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Souhrnná technická zpráva"

Transkript

1 Bytový soubor Klánova Praha 4 Hodkovičky Petra Skyvová Bakalářská práce, FA ČVUT 2008/2009 Souhrnná technická zpráva

2 Průvodní zpráva 1. Účel objektu Každý z navrhovaných bytový dům je určen k bydlení osmi rodin. Jsou navrženy s odpovídajícím zázemím a potřebným počtem parkovacích míst. Objekty obsahují 8 bytů. V 1. NP jsou to 3 byty 2+kk a jeden byt 3+kk. Ve 2. a 3.NP je po dvou bytech 5+kk. 2. a 3.NP jsou stejné. 2. Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Druh stavby: Výchozí podklady: Bytový soubor Klánova ulice Klánova, Praha4 Hodkovičky obytný dům architektonická studie Akce: bakalářská práce Vypracovala: Petra Skyvová Atelier: doc.ing.arch. Zdeněk Rothbauer Datum: V/ Základní údaje o stavbě Stavba zahrnuje tři pozemní objekty. V této práci se věnuji jednomu z těchto bytových domů (viz situace). Objekty nenavazují na žádné sousední objekty. Situační umístění je vyznačeno ve výkrese situace. Řešený objekt odpovídá požadavkům oslunění dle norem ČSN :99 Denní osvětlení budov a ČSN :05 Obytné budovy. Technická zpráva 1. Popis objektu Bytový soubor Klánova se nachází v Praze 4 Hodkovičkách na okraji obytné oblasti. Parcela je lemována ulicemi Klánova a Na Dubině a je svažitá k jihozápadu. Pod svahem se rozkládá lesopark se Zátišským potokem, ústícím do řeky Vltavy. Zvolený objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. 2. Architektonické a dispoziční řešení Bytový dům je třípodlažní, s jedním podzemním podlažím. Fasáda je obložena Cembonitovými deskami v barvě žula. Šedá barva desek se vzájemně doplňuje s tmavým dřevem eurooken a stínících prvků. Okna jsou francouzská dvoukřídlá a čtvercová, která jsou v přízemní protažena také do francouzských. Dvoukřídlá okna jsou stíněna posuvnými lamelovými prvky ze dřeva v ocelovém rámu. Jako zábradlí balkonů a francouzských oken slouží šedé poloprůhledné sklo. Jihovýchodní fasádu domu člení balkony, které jsou směřovány na osvětlenou stranu a také do přilehlého lesoparku. Severní fasáda je jednoduchá a je zde co nejméně oken, aby obyvatelé domu byli co nejméně rušeni z ulice. Objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické místnosti a sklepní kóje pro byty. Toto podlaží je propojeno s krytými parkovacími stáními, které se nachází ve stejné výšce. Tímto je vstup do domu bezbariérový z garáží skrz sklep výtahem nahoru. 1.NP je vstupní a jsou zde 4 byty. Jeden 3+kk a tři 2+kk. V bytech 2+kk vcházíme do předsíně, ze které jsou vstupy do koupelny, wc a šatny. Dále je pak obývací pokoj s kuchyňským koutem, ze kterého se vstupuje do ložnice. Severní byt má vstup do ložnice přes šatnu v předsíni. Z předsíně byt 3+kk jsou

3 vstupy do koupelny, wc, obou ložnic a obývacího pokoje, na který navazuje kuchyňský kout. Ve 2.NP jsou dva byty 5+kk. 3.NP je stejné jako 2.NP. Byty 5+kk jsou děleny na denní a noční zónu. Severní byt má v denní zóně obývací pokoj s kuchyní, wc, šatnu a komoru na praní. V noční části oddělené skleněnými dveřmi jsou tři ložnice a pracovna, která může být také využita jako ložnice pro hosty. Jižní byt 5+kk má z obývacího pokoje vstup do ložnice rodičů se samostatnou koupelnou. Na obývací pokoj navazuje kuchyň, ze které lze projít do část ložnic. Část ložnic je opět oddělena v předsíni skleněnými dveřmi a na jejím okraji se nachází pracovna, neboli pokoj pro hosty. Jako vertikální komunikace v domě slouží dvouramenné schodiště a výtah pro 8 osob. 3. Řešení dopravy v klidu Pro každý se tří bytových domů je navrženo 11 parkovacích míst pro obyvatele domu (z toho jedno invalidní). Ta se nachází v krytých garážích (nejsou součástí této PD). Dále jsou tu pro každý dům 3 parkovací místa podél ulice Klánova pro návštěvy. 4. Konstrukční řešení 4.1. Základy Geologické a hydrologické podmínky: Štěrkopísek v profilu hlíny. Půda se v rozsahu objektu v podstatě nemění. Stavba neleží v zátopovém pásmu. Základová spára není ohrožena spodní vodou. Technické řešení: Bude proveden výkop na základovou spáru v hloubce 3,2m (viz výkresy řezů). Poté budou bedněny a vybetonovány základové pasy z prostého betonu C 20/25 tloušťky 860mm a výšky 490mm. Podkladní beton tl. 100mm je vyztužen KARI sítí. Výtahová šachta je založena na desce ze železobetonu Svislé nosné konstrukce Stěnový základní nosný systém (modul 5,7m a 4,8m). Konstrukce je zděná z tvárnic POROTHERM 30 P+D. Konstrukční výška objektu je 2,96m. Výtahová šachta je betonová, dilatovaná od schodišťových ramen Vodorovné konstrukce Strop je tvořen spojitou deskou tl. 220mm, uloženou na průvlaky výšky 240mm. Deska i průvlaky jsou ze železobetonu. Po obvodu budovy slouží tyto průvlaky jako ztužení a zároveň jako překlady nad otvory. Po obvodu jsou průvlaky přitepleny další vrstvou fasádní tepelné izolace, kvůli zabránění tepelným mostům. Ve stropní desce budou provedeny prostupy pro instalace (podrobná specifikace viz výkresy podlaží) Schodiště a výtah V objektu je navrženo jedno hlavní dvouramenné schodiště. Je z monolitického železobetonu s dodatečně nabetonovanými stupni. Tloušťka mezipodesty je stejná jako u stropní desky 220mm, pro jednodušší řešení. Tloušťka schodišťové desky vyplývá z výpočtu s přihlédnutím na tloušťky podesty a mezipodesty a je tedy rovna 188mm. Výtah je navržen hydraulický, značky VOTO Obvodový plášť Obvodový plášť je sestaven z desek CEMBONIT o rozměru 1200x3050 mm, ze kterých jsou nařezány jednotlivé díly. Tloušťka desek je 8mm. Desky jsou zavěšeny na hliníkovém roštu Dělící konstrukce

4 Jako dělící konstrukce jsou použity POROHTERM 17,5 P+D pro oddělení ložnic a dalších obytných prostor a POROHTERM 11,5 P+D jako ostatní příčky. U jader je použit POROTHERM 8 P+D Střecha a komíny Střecha bytového domu je plochá, nepochozí, s minimálním sklonem 1%, odvodněná třemi vnitřními vtoky. Spádovou vrstvu zde tvoří perlitbeton o min. tloušťce 80mm. Střecha je izolována minerální plstí ORSIL S tl. 2x80mm. Na povrchu střechy je 100mm násyp z říčního kameniva. Na střechu ústí 3 komíny SCHIEDEL MULTI, které odvádějí spaliny z plynových kotlů v bytech Výplně otvorů Okna jsou navržena Eurooken profil 78. Zasklená jsou izolačním dvojsklem. Vnitřní bytové dveře jsou dřevěné nebo dřevěné se skleněnou výplní s obložkovými zárubněmi. V předsíních bytů jsou dveře s č.6, které jsou celoskleněné. Vnitřní dveře ve společných prostorách budou dřevěné, na hranicích požárních úseků bezpečnostní, v ocelových zárubních Povrchy podlah a stěn Všechny stěny budou opatřeny vápenocementovou omítkou tl. 10mm. V koupelnách, wc a za kuchyňskými linkami budou keramické obklady. Druhy obkladů budou upřesněny během výstavby. Ve společných prostorách a v suterénu je podlaha opatřena betonovou dekorační stěrkou. V koupelnách, na wc, v kuchyních nebo kuchyňských koutech je na podlaze keramická dlažba. V dětských pokojích je marmoleum. Tento povrch je jednoduchý na úklid a podlaha není studená, proto je vhodný do dětského pokoje. Ostatní podlahy jsou laminové Izolace Tepelná izolace větraného obvodového pláště je provedena z minerální plsti ORSIL UNI tl. 80mm. U věnce je přidána vrstva 100mm. Střecha je izolována extrudovaným polystyrenem tl. 2x80mm. Tepelná izolace podlah je z minerální plsti ORSIL N. Tloušťky 35-65mm (viz výkres skladeb podlah). Pro izolaci spodní stavby a střechy je použit dvojitý vakuovaný hydroizolační systém z folií Akroplan s ochrannou geotextilií Filtek Doplňkové konstrukce Jako zábradlí je použito barevné lepené sklo s šedou folií, které je poloprůhledné. Je kotveno ve větrané mezeře fasádního pláště (viz detaily). Dále je použito stínění francouzských oken z dřevěných lamel v ocelovém rámu. Toto stínění se pohybuje po venkovních kolejnicích a je zevnitř ovládáno elektronicky Vestavěné interiérové zařízení Ve všech bytech jsou instalovány kuchyňské linky. V některých bytech jsou vestavěné skříně ve výklencích nebo v předsíních. Dále jsou vestavěné skříně v koupelnách, kde kryjí plynové kotle.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Bytový soubor Klánova Praha 4 Hodkovičky Petra Skyvová Bakalářská práce, FA ČVUT 2008/2009 Technické zařízení budov Konzultant části: doc.ing. Václav Bystřický, Csc.

26 Obsah části: Textová část: Technická zpráva Výkresová část: TZB 1 situace přípojek, M 1:200 TZB 2 vytápění a vzduchotechnika 1.NP, M 1:100 TZB 3 vytápění a vzduchotechnika 2. a 3.NP, M 1:100 TZB 4 vodovod a kanalizace 1.NP, M 1:100 TZB 5 vodovod a kanalizace 2. a 3.NP, M 1:100 TZB 6 vodovod a kanalizace 1.PP, přípojky, M 1:100 TZB 7 elektrické ved., plynové ved. a požární zab. 1.NP, M 1:100 TZB 8 elektrické ved., plynové ved. a požární zab. 2.a 3.NP, M 1:100 TZB 9 elektrické ved., plynové ved. a požární zab. 1.PP, M 1:100 TZB 10 požární úseky 1.PP, M1:100 Technická zpráva 1. Popis objektu Bytový soubor Klánova se nachází v Praze 4 Hodkovičkách na okraji obytné oblasti. Parcela je lemována ulicemi Klánova a Na Dubině a je svažitá k jihozápadu. Pod svahem se rozkládá lesopark se Zátišským potokem, ústícím do řeky Vltavy. Zvolený objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. 2. Vodovod 2.1. Zásobování objektu vodou Objekt je napojen na vodovodní řad umístěný v ulici Klánova Přípojka Vodovodní přípojka je z plastového polyuretanového potrubí. Je vedena v nezámrzné hloubce pod terénem do technické místnosti č.015 v 1.P.P., kde je umístěna vodoměrná soustava Vnitřní vodovod Vnitřní potrubí je plastové, opatřené tepelnou izolací z polyuretanové pěny. Ležaté potrubí je vedeno v drážkách ve stěnách. Svislé potrubí je vedeno volně v přístupných šachtách. Každý byt má samostatný vodoměr, přístupný z koupelny nebo WC. Teplá voda se připravuje v lokálních kotlích LUNA 3 COMFORT COMBI se stacionárními zásobníky o objemu 80l Požární vodovod V objektu je navržen samostatný požární vodovod napojený na vodoměrnou soustavu v 1P.P. V každém podlaží ve schodišťovém prostoru je na tento vodovod napojený hydrant.

27 2.5. Výpočty Průměrná denní potřeba vody: Qd.p=n qp n=8 qp=230l/os,den Qd.p=8 230 Qd.p=1840 l/den Maximální denní potřeba vody: Q d.max =Q d.p k d k d =1,25 Q d.max =1840 1,25 Q d.max =2300 l/den Maximální hodinová potřeba vody: Q h.max =Q d.max k h,max z -1 k h,max =2,1 z=24 Q h.max =2300 2, Q h.max =201,25 l/hod 3. Kanalizace 3.1. Odvádění odpadních vod z objektu Odvodnění objektu provedeno oddílným systémem do jednotného veřejného kanalizačního řadu. Plochá střecha je odvodněna 3 výpustmi DN80, které jsou vedeny v instalačních šachtách domu. Terasy jsou odvodněny vně, okapními žlaby. Mimo objekt se splaškové a dešťové potrubí spojuje v šachtě a ústí do veřejného kanalizačního řadu Vnitřní rozvody a dešťová kanalizace Splaškové i svodné potrubí je z plastu PE. Připojovací potrubí je vedeno v drážkách ve stěnách. Stoupací splaškové potrubí je vedeno ve volně přístupných šachtách. Svodné dešťové potrubí je vedeno pod stropem 1.P.P., spojuje se s vnějším dešťovým a dál se v šachtě spojí se splaškovým. Vnější dešťové potrubí, sloužící k odvodnění teras je vedeno ve vzduchové mezeře nekontaktního obvodového pláště. Materiál tohoto potrubí je pozinkovaný plech. V zemi se toho potrubí napojuje na vnitřní svodné potrubí Výpočty Splaškové odpadní potrubí: Qsd= k n DU k=0,5 Qsd= 0,5. 0, ,8 Qsd= 3,25 l/s DN125 Dešťové odpadní potrubí: Qdd= r C A r=0,03 C=1 A=370m 2 Qdd= 0, Qdd= 11,12 l/s DN125 3 výpusti DN80 Celkový průtok vody: Qsd= 0,33 Qsd + Qdd Qsd= 0,33 3,25+11,12 Qsd= 12,19 l/s DN Vytápění 4.1. Zdroj tepla a otopná soustava

28 Zdrojem tepla pro každý byt zvlášť je lokální plynový kotel LUNA 3 COMFORT COMBI, který společně se zásobníkem o objemu 80l souží také k přípravě TUV. Odvod spalin z každého kotle probíhá do komína schiedel MULTI. Tento komín slouží k připojení max. 10 kotlů. Každý kotel je zabezpečen expanzní nádrží o objemu 8l. Otopná soustava je řešena jako dvoutrubková. Horizontální rozvody jsou vedeny v podlaze. Materiál rozvodů jsou ocelové pozinkované trubky 4.2. Otopná tělesa Jako otopná tělesa jsou navržena desková tělesa, konvektory Licon (90/200/1650mm) u francouzských oken a žebříky v koupelnách. Otopná tělesa jsou opatřena termoregulačními a odvzdušňovacími ventily Výpočty Teplo na vytápění: Qvyt=Vn qc,n (ti-te) tis=20 tie=-12 Vn pro jednotlivé byty: 1) 208m³ 2) 198,3m³ 3) 170,75m³ 4) 165,4m³ 5) 436,4m³ 6) 424m³ An pro jednotlivé byty: 1) 51,48m² 2) 40,4m² 3) 30,4m² 4) 80,3m² 5) 95,6m² 6) 108,5m² An / Vn = qc,n pro jednotlivé byty: 1) 0,31 2) 0,31 3) 0,23 4) 0,44 5) 0,31 6) 0,31 Qvyt pro jednotlivé byty: 1) 2 kw 2) 1,9 kw 3) 1,3 kw 4) 2,3 kw 5) 4,3 kw 6) 4,2 kw Potřeba tepla na ohřev teplé vody: Q TV =E 2P /τ V 0 =0,082m³/den V 2P =n V 0 V 2P =0,328 E 2T =c V 2P (t 2 -t 1 ) E 2T =15,26 kwh E 2 = 22,89 kwh T=24 Q TV = 0,95 kw E max = 40% 15,26=5,341 Qcelk pro jednotlivé byty:1) 2,95 kw 2) 2,85 kw 3) 2,25 kw 4) 3,25 kw 5) 5,25 kw

29 6) 5,15 kw Velikost zásobníku: V Z = E max /c.(t 2 -t 1 ) V Z = 0,1m³ zásobník 80l 5. Plyn 5.1. Přípojka Přípojka zemního plynu je napojena na středotlaké potrubí v ulici Klánova. Hlavní uzávěr plynu je umístěn na fasádě objektu u hlavního vstupu v uzamykatelné skříni Rozvod plynu Vnitřní plynovodní potrubí je vedeno pod stropem 1.P.P. do instalačních šachet, kterými je jako stoupací potrubí rozvedeno do bytů Plynové spotřebiče Plynové kotle LUNA 3 COMFORT COMBI (9,3 25kW) a plynové sporáky MORA (7,3kW). 6. Elektrické rozvody 6.1. Přípojka Napojení objektu je navrženo zemním kabelem do základní rozvodnice v 1.P.P., kde je umístěn hlavní jistič a elektroměr Domovní rozvody Na každém podlaží v šachtě schodišťového prostoru je umístěn patrový rozvaděč. Na ten jsou napojeny bytové rozvodnice s jističi pro zásuvkové a světelné obvody. 7. Vzduchotechnika 7.1. Rozvody vzduchotechniky V bytech jsou větrány WC a koupelny podtlakovým větráním do šachty DN180 ústící na střechu domu, která je vedena v instalačním jádře. 8. Odpad Pro konunální odpad je pro tento bytový dům navržen plastový kontejner o objemu 1100l. Je umístěný na okraji parcely u ulice Klánova (viz situace TZB). 9. Požární ochrana 9.1. Požární úseky Samostatné požární úseky: 1.P.P. : viz výkres TZB 10 1.N.P. : každý byt zvlášť, chodba, schodiště 2. a 3.N.P. : každý byt zvlášť, schodiště Instalační jádra opatřena požárními ucpávkami Všechny prvky splňují min. požární odolnost 120min. Konstrukční systém je nehořlavý. Bytový dům je rozdělen na XX požárních úseků. Každý byt tvoří samostatný požární úsek ve II.stupni požární bezpečnosti viz čl ČSN Jednotlivé byty ústí do schodišťového prostoru, který je únikovou cestou typu A. Dle ČSN je tato cesta zajištěna uzavíratelnými dveřními otvory s požadovanou požární odolností.

30 9.2. Únikové cesty Únik z bytového domu je zajištěn únikovou cestou typu A na valné prostranství před objektem. Délka nejdelší únikové cesty z bytu v 3.N.P. je 22m Požární voda Ve schodišťovém prostoru každého podlaží je umístěn hydrant Přenosné hasicí prostředky U hlavního domovního rozvaděče je 1ks - práškový hasicí přístroj Zhodnocení objektu z hlediska požárního zásahu Příjezd k objektu je po ulici Klánova a dál po zpevněné příjezdové cestě do krytých parkovacích stání až k fasádě objektu Zabezpečení stavby požárně bezpečnostními opatřeními V domě je navržena elektrická požární signalizace.

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41 Bytový soubor Klánova Praha 4 Hodkovičky Petra Skyvová Bakalářská práce, FA ČVUT 2008/2009 Část realizace staveb Konzultant části: Ing. Milada Votrubová, Csc.

42 Obsah části: Textová část: Technická zpráva Výkresová část: REA1 Situace staveniště M1:200 Technická zpráva 1. Popis objektu Bytový soubor Klánova se nachází v Praze 4 Hodkovičkách na okraji obytné oblasti. Parcela je lemována ulicemi Klánova a Na Dubině a je svažitá k jihozápadu. Pod svahem se rozkládá lesopark se Zátišským potokem, ústícím do řeky Vltavy. Zvolený objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. 2. Konstrukční řešení 2.1. Základy Geologické a hydrologické podmínky: Štěrkopísek v profilu hlíny. Půda se v rozsahu objektu v podstatě nemění. Stavba neleží v zátopovém pásmu. Základová spára není ohrožena spodní vodou. Technické řešení: Bude proveden výkop na základovou spáru v hloubce 3,2m (viz výkresy řezů). Poté budou bedněny a vybetonovány základové pasy z prostého betonu C 20/25 tloušťky 860mm a výšky 490mm. Podkladní beton tl. 100mm je vyztužen KARI sítí. Výtahová šachta je založena na desce ze železobetonu Svislé nosné konstrukce Stěnový základní nosný systém (modul 5,7m a 4,8m). Konstrukce je zděná z tvárnic POROTHERM 30 P+D. Konstrukční výška objektu je 2,96m. Výtahová šachta je betonová, dilatovaná od schodišťových ramen Vodorovné konstrukce Strop je tvořen spojitou deskou tl. 220mm, uloženou na průvlaky výšky 240mm. Deska i průvlaky jsou ze železobetonu. Po obvodu budovy slouží tyto průvlaky jako ztužení a zároveň jako překlady nad otvory. Po obvodu jsou průvlaky přitepleny další vrstvou fasádní tepelné izolace, kvůli zabránění tepelným mostům. Ve stropní desce budou provedeny prostupy pro instalace (podrobná specifikace viz výkresy podlaží) Schodiště a výtah V objektu je navrženo jedno hlavní dvouramenné schodiště. Je z monolitického železobetonu s dodatečně nabetonovanými stupni. Tloušťka mezipodesty je stejná jako u stropní desky 220mm, pro jednodušší řešení. Tloušťka schodišťové desky vyplývá z výpočtu s přihlédnutím na tloušťky podesty a mezipodesty a je tedy rovna 188mm. Výtah je navržen hydraulický, značky VOTO.

43 2.5. Obvodový plášť Obvodový plášť je sestaven z desek CEMBONIT o rozměru 1200x3050 mm, ze kterých jsou nařezány jednotlivé díly. Tloušťka desek je 8mm. Desky jsou zavěšeny na hliníkovém roštu Dělící konstrukce Jako dělící konstrukce jsou použity POROHTERM 17,5 P+D pro oddělení ložnic a dalších obytných prostor a POROHTERM 11,5 P+D jako ostatní příčky. U jader je použit POROTHERM 8 P+D Střecha a komíny Střecha bytového domu je plochá, nepochozí, s minimálním sklonem 1%, odvodněná třemi vnitřními vtoky. Spádovou vrstvu zde tvoří perlitbeton o min. tloušťce 80mm. Střecha je izolována minerální plstí ORSIL S tl. 2x80mm. Na povrchu střechy je 100mm násyp z říčního kameniva. Na střechu ústí 3 komíny SCHIEDEL MULTI, které odvádějí spaliny z plynových kotlů v bytech Výplně otvorů Okna jsou navržena Eurooken profil 78. Zasklená jsou izolačním dvojsklem. Vnitřní bytové dveře jsou dřevěné nebo dřevěné se skleněnou výplní s obložkovými zárubněmi. Vnitřní dveře ve společných prostorách budou dřevěné, na hranicích požárních úseků bezpečnostní, v ocelových zárubních Povrchy podlah a stěn Všechny stěny budou opatřeny vápenocementovou omítkou tl. 10mm. V koupelnách, wc a za kuchyňskými linkami budou keramické obklady. Druhy obkladů budou upřesněny během výstavby. Ve společných prostorách a v suterénu je podlaha opatřena betonovou dekorační stěrkou. V koupelnách, na wc, v kuchyních nebo kuchyňských koutech je na podlaze keramická dlažba. V dětských pokojích je marmoleum. Tento povrch je jednoduchý na úklid a podlaha není studená, proto je vhodný do dětského pokoje. Ostatní podlahy jsou laminové Izolace Tepelná izolace větraného obvodového pláště je provedena z minerální plsti ORSIL UNI tl. 80mm. U věnce je přidána vrstva 100mm. Střecha je izolována extrudovaným polystyrenem tl. 2x80mm. Tepelná izolace podlah je z minerální plsti ORSIL N. Tloušťky 35-65mm (viz výkres skladeb podlah). Pro izolaci spodní stavby a střechy je použit dvojitý vakuovaný hydroizolační systém z folií Akroplan s ochrannou geotextilií Filtek. 3. Stručné konstrukční charakteristiky, provedení stavby 3.1. Technologické etapy Přípravné práce a hrubé terénní úpravy - odstranění stávajícího porostu a křovin - sejmutí kulturních vrstev a vyrovnání nového terénu - zpevnění komunikací Výkopy a zemní práce - polohové a výškové vytyčení objektu - vyhloubení jámy pro základy hloubky 3,2m - vyhloubení rýh pro přípojky

44 Základové konstrukce - bednění, betonáž a odbednění základových pasů - násyp do horní úrovně základových pasů - provedení podkladního betonu vyztuženého kari sítí - položení hydroizolace Hrubá spodní stavba - vyzdění nosných vnitřních a vnějších stěn objektu POROHTERM 30 P+D - bednění, betonáž a odbednění ŽB věnce a průvlaků - bednění, betonáž a odbednění ŽB desky o o o o typ bednění PERI nosníkové stropní bednění MULTIFLEX podrobný postup: zhotovení bednění, uložení výztuže, betonáž, hutnění ponorným vibrátorem, odbednění bednících desek pomocí padacích hlav po 1-2dnech, ponechání stojek do dosažení min. 70% únosnosti konstrukce betonáž se provádí po záběrech. Pracovní spáry jsou umístěny v místě nulového momentu beton bude dopravován na stavbu automixem a po té v koši na beton do bednění - podél vnějších nosných stěn bude zpětným spojem natažena hydroizolace a tepelná izolace fasády Hrubá vrchní stavba (běžné nadzemní podlaží) - Svislé konstrukce: vyzdění nosných stěn POROTHERM 30 P+D a 17,5 P+D - Vodorovné konstrukce: provedení věnce, průvlaků a stropní desky (viz podrobný postup u hrubé spodní stavby) - Hrubé vnitřní konstrukce: provedení konstrukcí příček POROTHERM 11,5 P+D a 8 P+D, provedení hrubých podlah Zastřešení - Provedení skladby ploché střechy spádová vrstva z perlitbetonu, parozábrana PE folie, izolace ORSIL 2x80mm, filtek, hydroizolace PE folie, filtek, říční kamenivo Závěrečná etapa - osazení výplní otvorů pláště - provedení skleněného zábradlí - provedení obvodového pláště - oplechování atiky a otvorů pláště - zhotovení rozvodů TZB - omítky, obklady - provedení povrchů podlah - dokončovací práce na pozemku 3.2. Stanovení podmínek staveniště Místo: Praha 4 Hodkovičky, ulice Klánova Terén: Svažitý bude upraven Vjezd a výjezd ze staveniště: Pozemek je zásobován z ulice Klánova dle situace staveniště Seznam stavebních objektů 1. sejmutí ornice 2. hrubé terénní úpravy 3. přípojky 4. bytový dům 3N.P., 1P.P. 5. přístupové komunikace a chodníky 6. dokončovací terénní úpravy, travnaté plochy a zeleň

45 4. Návrh a posouzení hlavního zvedacího prostředku 4.1. přehled zvedaných prvků: paleta POROHTERM 30P+D 1270kg bednění PERI betonová směs v koši maximální břemeno hmotnost koše 500kg hmotnost ocel. závěsu 15kg hmotnost betonovacího rukávce 50kg hmotnost 0,5m³ betonu 1350kg celkem 1915 kg 4.2. návrh požadovaný dosah jeřábu: 25m věžový jeřáb Liebherr 32 IT Nosnost max: 4000kg Výška jeřábu: 24m Délka ramene: 30m Poloměr otáčení: 2,5m Základ: 4,2x4,2m 5. Údaje o zvláštních opatřeních, případně o způsobu provádění vyžadující bezpečnostní opatření V období výstavby je nutné dodržovat všechna opatření navržená k projektu stavby tak, aby během výstavby nedošlo k překročení limitních ukazatelů kvality životního prostředí. V průběhu výstavby bude zajištěn odborný dozor.

46

47 Bytový soubor Klánova Praha 4 Hodkovičky Petra Skyvová Bakalářská práce, FA ČVUT 2008/2009 Statická část Konzultant části: doc.ing. Karel Lorenz, Csc

48 Obsah části: Textová část: Technická zpráva Výkresová část: ST1 Výkres tvaru základů M 1:100 ST2 Výkres tvaru 1N.P. M 1:100 ST3 Výkres tvaru 2N.P. M 1:100 ST4 Výkres tvaru 3N.P. M 1:100 Technická zpráva 1. Popis objektu Bytový soubor Klánova se nachází v Praze 4 Hodkovičkách na okaji obytné oblasti. Parcela je lemována ulicemi Klánova a Na Dubině a je svažitá k jihozápadu. Pod svahem se rozkládá lesopark se Zátišským potokem, ústícím do řeky Vltavy. Zvolený objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. 2. Konstrukční řešení 2.1. Základy Geologické a hydrologické podmínky: Štěrkopísek v profilu hlíny. Půda se v rozsahu objektu vpodstatě nemění. Stavba neleží v zátopovém pásmu. Základová spára není ohrožena spodní vodou. Technické řešení: Bude proveden výkop na základovou spáru v hloubce 3,2m (viz výkresy řezů). Poté budou bedněny a vybetonovány základové pasy z prostého betonu C 20/25. tloušťky 860mm a výšky 490mm. Podkladní beton tl. 100mm je vyztužen KARI sítí. Výtahová šachta je založena na desce ze železobetonu Svislé konstrukce Stěnový základní nosný systém (modul 5,7m a 4,8m). Konstrukce je zděná z tvárnic POROTHERM 30 P+D. Konstrukční výška objektu je 2,96m. Výtahová šachta je betonová, dilatovaná od schodišťových ramen Vodorovné konstrukce Strop je tvořen spojitou deskou tl. 220mm, uloženou na průvlaky výšky 240mm. Deska i průvlaky jsou ze železobetonu. Po obvodu budovy slouží tyto průvlaky jako ztužení a zárověň jako překlady nad otvory. Ve stropní desce budou provedeny prostupy pro instalace (podrobná specifikace viz výkresy podlaží) Schodiště V objektu je navrženo jedno hlavní dvouramenné schodiště. Je z monolitického železobetonu s dodatečně nabetonovanými stupni. Tloušťka mezipodesty je stejná jako u stropní desky 220mm, pro jednodušší řešení. Tloušťka schodišťové desky vyplývá z výpočtu s přihlédnutím na tloušťky podesty a mezipodesty a je tedy rovna 188mm.

49

50

51

52

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Identifikační údaje stavby Stavba : A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Místo stavby: Obec Vrané nad Vltavou, okres Praha západ Kraj Středočeský B. TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO

Více

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013)

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013) Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE Stavebně technické provedení (ver.16042013) Základy základové pasy z prostého betonu vyztužené sítí KARI betonové tvarovky ztraceného bednění + armatura

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

2 ŘEŠENÍ PROSTOROVÉ STRUKTURY

2 ŘEŠENÍ PROSTOROVÉ STRUKTURY ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb DIPLOMOVÁ PRÁCE 122DP 2.1.1 STAVEBNĚ TECHNOLOGICKÝ PROJEKT 2.1.2 BYTOVÝ DŮM CHODOV ZDIMĚŘICKÁ 2 ŘEŠENÍ PROSTOROVÉ STRUKTURY OBSAH

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

Technická zpráva Technické zařízení budov

Technická zpráva Technické zařízení budov Novostavba Administrativní budovy Praha Michle Technická zpráva Technické zařízení budov Datum:05/2017 Vypracoval: Bc. Pavel Matoušek 1 Identifikační údaje a zadání Název stavby: Admnistrativní budova

Více

bytových jednotek a společných prostor

bytových jednotek a společných prostor Technická specifikace bytových jednotek a společných prostor Budovy E1 a E2 Konstrukce budovy Kostra základy a základová deska železobeton obvodové a vnitřní nosné zdi železobeton zdi mezi byty železobeton

Více

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ 15 Stavba : RODINNÝ DŮM_novostavba,Habrůvka č.par.287/1 Objekty stavební : SO 01 _RODINNÝ DŮM -novostavba zast.plocha 134,00 m2 SO 02 _HOSPODÁŘSKÝ PŘÍSTŘEŠEK zast.plocha 24,00 m2 SO 03 _SJEZD připojení

Více

fasáda kontaktní zateplovací systém, izolace v kombinaci EPS/XPS a minerálních vláken, tenkovrstvá venkovní omítka

fasáda kontaktní zateplovací systém, izolace v kombinaci EPS/XPS a minerálních vláken, tenkovrstvá venkovní omítka 1. Standardy bytového domu a společných prostor KONSTRUKČNÍ SYSTÉM základy železobetonová základová deska na pilotech suterén železobetonový monolitický sloupový a stěnový skelet železobetonové nosné stěny

Více

2. Řešení prostorové struktury

2. Řešení prostorové struktury ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb DIPLOMOVÁ PRÁCE Stavebně-technologický projekt Bytový objekt s rozšířenými požadavky na výtahové prostory 2. Řešení prostorové struktury

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Stavba na

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

Projekt rodinného domu

Projekt rodinného domu Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Projekt rodinného domu Ondřej Šebek SPŠ Vlašim Komenského 41 Vlašim program: ArchiCAD 21 EDU vypracováno: III/2019

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ , Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch.

Více

Technické zařízení budov

Technické zařízení budov České vysoké učení technické v Praze Fakulta Stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Bakalářská práce Technická zpráva Technické zařízení budov Vypracovala: Vedoucí práce: Magdalena Bártová doc.ing.

Více

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: Lipnická 1448 198 00 Praha 9 - Kyje kraj Hlavní město Praha Majitel: Společenství

Více

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky DOMY S GARANTOVANOU CENOU Dodávka domu na klíč Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení objektu na pozemek projekt napojení objektu na inženýrské sítě

Více

Standard - dodávka k dokončení

Standard - dodávka k dokončení Standard - dodávka k dokončení Přehled obsadu standardu stavby k dokončení pro dřevostavby s garantovanou cenou. Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení

Více

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com Katalog www.ovelos.com www.ovelos.com 1 800 888 016 WWW.OVELOS.COM 2 PROJEKT 101 / 3+kk PROJEKT 102 / 4+1 Garáž 01 Zádveří: 5,06 m2 02 Chodba: 18,28 m2 03 Obývací pokoj: 48,00 m2 04 Kuchyň: 10,80 m2 05

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

Příloha č. 3 - Technologický normál

Příloha č. 3 - Technologický normál Základové konstrukce Zemní práce Přípravné práce 001 Vytyčení staveniště kpl 1.000 1.000 2 16 1.00 1 geodet 002 Oplocení staveniště m 375.000 63.750 4 32 1.99 2 dělník 003 Odstranění stromů a keřů kpl

Více

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY K A T A L O G DŘEVOSTAVBY 2015 1 PROJEKT 101 / 3+kk 01 Zádveří: 2,75 m2 02 Koupelna+WC: 3,21 m2 zastavěná plocha: 58,6 m2 užitná plocha: 48,6 m2 obytná plocha: 42,6 m2 03 Pracovna: 9,17 m2 04 Obývací pokoj:

Více

KVALITATIVNÍ STANDARDY

KVALITATIVNÍ STANDARDY KVALITATIVNÍ STANDARDY RODINNÝCH DOMŮ OBSAH Konstrukce a povrchové úpravy Stavební prvky Vybavení RD tel.: +420 724 812 010, e-mail: info@gapabuilding.cz Strana 1 z 5 KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích Standardy Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích je řešen jako řadové rodinné domy o třech sekcích vždy po třech domech, celkem devět řadových domů. Řadové domy jsou buď třípodlažní (1-6)

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ Datum: únor 2015 Počet stran: 6 Stránka 1 Identifikační údaje Údaje o stavbě Název stavby: Novostavba rodinného domu Místo stavby Černošice -

Více

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Adresa: Majitel: Bytový dům Raichlova 2610, 155 00, Praha 5, Stodůlky kraj Hlavní město Praha

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ A: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Stupeň: Stavebník: NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ Lokalita Buková, Kanice, Brno venkov parc. č. 425/182 až 425/186, 425/200

Více

2. Řešení prostorové struktury

2. Řešení prostorové struktury ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2. Řešení prostorové struktury 2018 Vedoucí bakalářské práce: Ing. Rostislav Šulc, Ph.D. Obsah 2. ŘEŠENÍ PROSTOROVÉ

Více

Konstrukční řešení. Úprava povrchů vnějších. Úprava povrchů vnitřních

Konstrukční řešení. Úprava povrchů vnějších. Úprava povrchů vnitřních Konstrukční řešení základy nosné svislé konstrukce vodorovné konstrukce obvodové zdivo mezibytové zdivo příčky monolitické, železobetonová deska monolitické železobetonové zděné z keramického materiálu

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Hrubá stavba.

Více

POSUDEK OPONENTA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

POSUDEK OPONENTA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE POSUDEK OPONENTA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Autor bakalářské práce: Oponent bakalářské práce: Michaela KOŘÍNKOVÁ Ing. Martin BENEŠ Zadáním bakalářské práce Novostavba rodinného domu ve svahu Pozlovice bylo vypracování

Více

CARLA U HŘIŠTĚ. 2.990.000 Kč. Nízkoenergetický Rodinný dům DEVELOPERSKÝ PROJEKT PROSTĚJOV, VRAHOVICE

CARLA U HŘIŠTĚ. 2.990.000 Kč. Nízkoenergetický Rodinný dům DEVELOPERSKÝ PROJEKT PROSTĚJOV, VRAHOVICE Nízkoenergetický Rodinný dům CARLA DEVELOPERSKÝ PROJEKT U HŘIŠTĚ PROSTĚJOV, VRAHOVICE 2.990.000 Kč VČETNĚ DPH, POZEMKU, GARÁŽE A VENKOVNÍCH ÚPRAV VE STANDARDU GAMA JEDNÁ SE O JEDNOPODLAŽNÍ RODINNÝ DŮM

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.2.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

Použitá technologie pro výstavbu RD :

Použitá technologie pro výstavbu RD : Použitá technologie pro výstavbu RD : ZÁKLAKOVÁ KONSTRUKCE : - Z dvoustupňových pasu. Spodní stupen z monolitického betonu, betonovaný přímo do výkopu bez bednění ZDIVO : - Pasy ze ztraceného bednění FACE-BLOCK

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ SOUSEDNÍ DŮM p.č.2647 300 6780 300 3050 400 420 700 660 SPÍŽ ZBOURÁNÍ SPÍŽE, POROBETONOVÉ ZDIVO, PLECHOVÁ KRYTINA KUCHYNĚ 4060 300 VYBOURÁNÍ OTVORU DO NOSNÉ STĚNY, VTAŽENÍ OCELOVÝCH I PROFILŮ DO NADPRAŽÍ,

Více

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva D. Výkresová dokumentace říjen 2014 projektant: Ing. Karel Siuda A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 6. Fotodokumentace...3 STRANA 1

Více

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F Rodinný dům - bez podlahových krytin (pouze WC + koupelna) - bez kuchyněké linky (pouze vývody), bez digestoře - bez dodávky světel (světelné vývody jsou zakončeny svorkovnicí) Venky - bez oplocení, bez

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

Standard nízkoenergetické domy

Standard nízkoenergetické domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně.

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně. Průvodní zpráva Identifikační údaje Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně Urbanistické řešení Kontext lokality Městská část Komín se nachází v severozápadní části města Brna. Komín je původně

Více

Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016

Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016 Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: H&B stavreal, s.r.o. IČ:277 51 309 Újezd 390, 763 25 Újezd Radek Hlavička, 777 092 415 info@hbstavreal.cz www.hbstavreal.cz PARTNEŘI PROJEKTU:

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50 Seznam dokumentace příloha název měřítko A Průvodní zpráva B Půdorys přízemí 1 : 50 C Základy domu 1 : 50 D Řez A A 1 : 50 E Pohled Jih 1 : 50 F Pohled Západ 1 : 50 Průvodní zpráva Příloha A duben 11 Obsah

Více

STANDARD VYBAVENÍ A PROVEDENÍ

STANDARD VYBAVENÍ A PROVEDENÍ STANDARD VYBAVENÍ A PROVEDENÍ BYTOVÝCH DOMŮ STAVBY 150 B.J. KARLOVY VARY - DRAHOVICE I. STANDARD VYBAVENÍ DŮM A A ) SPOLEČNÉ PROSTORY : SPOLEČNÉ GARÁŽE - 8 stání v 1.NP, nevytápěné s přirozeným větráním

Více

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH kamenné překlady - kamenné (monolitické) nosníky - zděné klenuté překlady

Více

Technický popis a standard bytů č. 1-6. Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha. Výplně otvorů. Podlahy a úpravy povrchů. www.byty-lulec.

Technický popis a standard bytů č. 1-6. Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha. Výplně otvorů. Podlahy a úpravy povrchů. www.byty-lulec. Technický popis a standard bytů č. 1-6 Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha Zdivo nosné (obvodové) Zdivo nosné (vnitřní) Zdivo nenosné (vnitřní) Konstrukce stropní Schodiště (domovní) Konstrukce

Více

Předběžný Statický výpočet

Předběžný Statický výpočet ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Předběžný Statický výpočet Stomatologická klinika s bytovou částí v Praze 5 Bakalářská práce Jan Karban Praha,

Více

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA. Požárně bezpečnostní řešení. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009 ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA ÚMČ P20 Horní Počernice ING.M.SCHMIDT OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 Požárně bezpečnostní řešení ING.ARCH. J.DANDA 06/2009

Více

Dokončení domu základní

Dokončení domu základní Svislé nosné konstrukce Obvodové konstrukce Stropy Střešní konstrukce Střešní krytina Vnitřní příčky Omítky vnitřní zděné Dokončení domu základní zděné, cihelné bloky 240 mm fasádní zateplovaní systém

Více

dřevěný sloupek 100x100 kotvený k podlaze a stěně 1.06 kuchyně 11,47 m P06 + 0,150 1.09 koupelna + wc 5,86 m + 0,150 P04 1.05 chodba 3,75 m ± 0,000

dřevěný sloupek 100x100 kotvený k podlaze a stěně 1.06 kuchyně 11,47 m P06 + 0,150 1.09 koupelna + wc 5,86 m + 0,150 P04 1.05 chodba 3,75 m ± 0,000 A B C výška zídky 1270 mm od sousední terasy sousední dům hranice domů navrhované podkroví 29060 8 4480 3920 1790 P08 2795 1230 1440 1440 0 1660 1370 495 2550 3380 P08 606 1160 585 340 1.11 9,76 m 0,100

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Katedra technologie staveb

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Katedra technologie staveb ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Obytný soubor na Vackově, objekt D Marek Buchtele 2017 Vedoucí bakalářské

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU

KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU 1 Konstrukce Vrchní stavba Bytové příčky 2 Obálka budovy Fasáda Okna Balkony / Terasy Předzahrádky Stínění Zábradlí 3 Povrchy podlah Obytné místnosti Chodby / komory Společné

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.4.1 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

D.0 Technická zpráva

D.0 Technická zpráva D.0 Technická zpráva Dokumentace stavebního objektu Projektová dokumentace pro stavební povolení Akce: Rekonstrukce hasičské zbrojnice Zak. č.: 04 02 / 2014 Investor: Obec Peč Vypracovala: Ing. arch. Eva

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 2007/08

semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 2007/08 semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 7/08 Zpracován projekt na předmět ATT1 bytový dům, zadaná parcela se nachází v Praze na Smíchově, v Bieblově ulici. Dům přímo sousedí se stávající

Více

Obsah bakalářská práce 2012/2013

Obsah bakalářská práce 2012/2013 Obsah bakalářská práce 2012/2013 Obsah architektonicko-stavební části 1) Portfolio původního ateliérového projektu (ATZBP) formátu A3 prezentující původní ateliérový projekt, na který je bakalářská práce

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.4.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1-

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1- -1- Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Vypracoval : Radek Příhoda Luční 9 370 01 České Budějovice telefon : 381 300 345 608 729 533 České Budějovice,

Více

Standardy bytového domu/společných prostor. Standardy bytu. Standardní vybavení. Standard MODERN II. 3-12

Standardy bytového domu/společných prostor. Standardy bytu. Standardní vybavení. Standard MODERN II. 3-12 STANDARD MODERN II. Standardy bytového domu/společných prostor 1 Standardy bytu 2 Standardní vybavení Standard MODERN II. 3-12 Standardy bytového domu / společných prostor Základy železobetonová základová

Více

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: Českobrodská 575 190 11 Praha - Běchovice kraj Hlavní město Praha Majitel:

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Pozemní stavitelství Adresa.: Střední průmyslová

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební D 1.4.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÁST D DLE PŘÍLOHY č.5 K VYHLÁŠCE 499/2006 Sb. O DOKUMENTACI STAVEB Vypracoval: Datum: 8.1. 2017 Bc.Václav Hostačný 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota

Stavební úpravy a přístavba fotbalových kabin Prostřední Lhota Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. PODKLADY... 2 3. STRUČNÝ POPIS OBJEKTU... 3 3.1 Předmět... 3 3.2 Základní údaje... 3 4. ROZDĚLENÍ DO POŽÁRNÍCH ÚSEKŮ... 3 5. POŽÁRNÍ RIZIKO... 3 6. STAVEBNÍ KONSTRUKCE...

Více

Ceník. www.ovelos.com. www.ovelos.com

Ceník. www.ovelos.com. www.ovelos.com Ceník www.ovelos.com www.ovelos.com 2 800 888 016 WWW.OVELOS.COM PROJEKT 101 58,6 m2 996 130 Kč 16 999 Kč PROJEKT 104 4+1 144,0 m2 2 066 766 Kč 14 353 Kč PROJEKT 107 4+1,garáž 163,5 m2 2 353 622 Kč 14

Více

MODULAR MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY WWW.PURLIVE.CZ

MODULAR MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY WWW.PURLIVE.CZ MODULAR MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY Modulární dřevostavba Modular Varianta S Ceník modulárních staveb Modular je nový stavební systém, který představuje nejnovější trendy v bydlení. Variabilita systému umožňuje

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU.

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU. STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ GAMA 1. ZÁKLADY OBVODOVÉ STĚNY OBJEKTU BUDOU ZALOŽENY NA ŽELEZOBETONOVÝCH ZÁKLADOVÝCH PASECH SE ZÁKLADOVOU SPÁROU V NEZÁMRZNÉ HLOUBCE, STŘEDNÍ ZDI JSOU ZALOŽENY

Více

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT PROJEKT 0 Úvodní údaje Identifikační údaje stavby: Identifikační údaje stavebníka: Městská část Praha 12 Identifikační údaje zpracovatele dokumentace: IN.SPIRA GROUP, s.r.o. Šejbalové 894, Praha 5 Barrandov,

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl.

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl. POPIS RODINNÉHO DOMU O BYTOVÝCH JEDNOTKÁCH Studie předpokládá, že stavba bude umístěna na pozemku p.č. 60/7 k.ú. Stochov. Předložená studie řeší dispozici a základní materiálové charakteristiky plánovaného

Více

SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU

SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU NÁZEV DOMU: STAVEBNÍK: MÍSTO STAVBY: PROVEDENÍ STAVBY: BASIC MEDIUM COMPLETE POSKYTNUTÉ PODKLADY ZÁKAZNÍKEM: Základní studie domu Základní architektura stavby Výkresy rozmístění

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Témata k profilové

Více

TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE

TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE vypracoval: Michal Kalfeřt ČVUT Fsv A III.ročník 5/2005 název projektu : Novoplaza (společenské a obchodní centrum) místo realizace : Novodvorská 994, Praha 4 - Braník

Více

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6 České vysoké učení technické v Praze - Stavba: Předmět: Diplomová práce - 124DPM Vypracoval: Fakulta stavební Zikova 1903/4 Praha 6 166 36 Autosalon Rychnov nad Kněžnou Štemberkova 1658 Rychnov nad Kněžnou

Více

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ Proč budujeme pasivní dům? 1. Hlavním důvodem je ověření možností dosažení úrovně tzv. téměř nulových budov podle evropské směrnice EPBD II. Co je téměř nulový

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA Diplomová práce školní rok 2011/2012 FA VUT Brno 1. Popis stavby a. Popis území Novostavba kostela s komunitním centrem je navrhována na pozemku nedaleko

Více

POROTHERM DŮM Viladům v intravilánu obce. okolí budovy je znázorněno schematicky a bez sousedních budov kvůli zachování anonymity

POROTHERM DŮM Viladům v intravilánu obce. okolí budovy je znázorněno schematicky a bez sousedních budov kvůli zachování anonymity okolí budovy je znázorněno schematicky a bez sousedních budov kvůli zachování anonymity KONCEPT využítí svažitého pozemku umístění sklepů v neosvětlených a obtížně využitelných prostorech garáž umístěná

Více

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče.

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í -1- Akce: Stavební úpravy domu Kněžská 24, České Budějovice. P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í Stupeň projektové dokumentace : stavební povolení Vypracoval : Radek Příhoda U Hada 8 370

Více

Václav Protiva FA ČVUT, 6. sem., 2006/07 Bakalářská práce technická zpráva SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Infocentrum v areálu ČVUT, Praha Dejvice Obsah: 1.0. Průvodní zpráva 1.1. Identifikační údaje 1.2. Podklady

Více