Zápis. Zúčastněným byly následně PhDr. Kateřinou Šímovou předány základní informace o projektovém záměru projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis. Zúčastněným byly následně PhDr. Kateřinou Šímovou předány základní informace o projektovém záměru projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2."

Transkript

1 Zápis Odborná diskuze k projednání projektového záměru projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí od 10:00 FDV, Na Maninách 20, Praha 7, , zasedací místnost FDV Odbornou diskuzi zahájila ředitelka Fondu dalšího vzdělávání, Mgr. Veronika Pelíšková MBA. Přivítala všechny zúčastněné (prezenční listina Odborné diskuze je přílohou č. 1 tohoto zápisu) a představila prezentující, kterými byli PhDr. Kateřina Šímová (hlavní manažerka projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí), Bc. Jakub Hněvkovský (koordinátor projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí), Ing. Zdeněk Vršník (odborný garant projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí) a Ing. Vladimír Skořepa (finanční manažer projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí). Dále stručně představila Fond dalšího vzdělávání a jeho aktivity. Zúčastněným byly následně PhDr. Kateřinou Šímovou předány základní informace o projektovém záměru projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2. Dotazy od odborné veřejnosti (dále jen ODB): 1. ODB: Kolik bude zřízeno regionálních pracovišť v rámci projektu? Bude v regionálních pracovištích existovat možnost pro poskytovatele stáže zveřejnit zde své nabídky stáží například jako je tomu na úřadech práce? FDV: Regionální pracoviště budou zřízena v jednotlivých krajských městech, v rámci projektu počítáme s 13 regionálními pracovišti. Kontaktní místo pro Středočeský kraj bude zřízeno v Praze. Aktivity, které budou v regionálních pracovištích vykonávány, budou zaměřeny na individuální poradenství směrem k uchazečům o stáž. Jelikož je nutné, aby pracovníci regionálních pracovišť měli povědomí o situaci v daném regionu a přehled o aktuální nabídce stáží v regionu, je vazba s poskytovateli stáží velice důležitá a ze strany FDV vítaná.

2 2. ODB: Bude pro regionální pracoviště využívána spolupráce s hospodářskými komorami, tak jako tomu bylo v rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 1? Máte přesná místa, respektive prostory, kde regionální pracoviště vzniknou? FDV: Při zřizování regionálních pracovišť bychom chtěli využít spolupráce se subjekty, kterou jsme již navázali v předchozím projektu. V současné době je mapována situace a předpokládáme, že dojde ke spolupráci s úřady práce, hospodářskými komorami i asociacemi a svazy v regionu apod. Intenzivní komunikace bude zahájena po schválení projektového záměru. 3. ODB: Bude povinné školení mentorů probíhat také o prázdninách, když budou první stáže zahajovány od ? FDV: Povinné školení mentorů bude zaměřené na mentory, kteří budou mentorovat konkrétní stáže. Koncept je takový, že ve chvíli kdy firma vypíše kartu stáže (inzerát stáže), se mentor dostává na seznam účastníků, kteří mohou absolvovat toto školení. Školení se budou konat 1. a 15. den v měsíci, což jsou dny zahajování stáží. Díky tomuto nastavení absolvuje mentor v den zahájení stáže školení a až poté bude realizována docházka stážisty na stáž. Z výše uvedeného vyplývá, že školení budou zahájena pravděpodobně až 1. 9., se zahájením realizace stáží. 4. ODB: V případě, že si poskytovatel stáže vypíše kartu, proškolí se mentor a následně nebude mít ke kartě přihlášen dostatečný počet uchazečů, co se stane s proškoleným mentorem? FDV: Jelikož mentor bude absolvovat školení až v den zahájení stáže, tzn. v momentě, kdy má již vybraného stážistu a je podepsána smlouva o zajištění stáže, nemělo by dojít k tomu, že by se proškolil mentor, který nakonec nebude mentorovat stáž. 5. ODB: Chápu dobře ze současného nastavení projektu, že z projektu budou vyloučeni poskytovatelé, kteří mají sídlo v Praze? FDV: Do projektu se mohou zapojit firmy se sídlem v hl. městě Praha, avšak mentor nemůže mentorovat stáž, pokud má trvalé bydliště v Praze (protože se nemůže účastnit povinného školení pro mentory). Stejně tak pokud má firma sídlo ve Středočeském kraji a mentor má trvalé bydliště v Praze, nemůže mentor stáž mentorovat. Toto nastavení projektu je v souladu s podmínkami stanovenými ve Výzvě č. 49 a podmínkami Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

3 Pokud má mentor s trvalým bydlištěm v Praze absolvovaný kurz či získaný certifikát z jiného školení v oblasti mentoringu, existuje zde výjimka. Mentor se bude moci do projektu zapojit a stáž mentorovat i přesto, že neabsolvuje povinné školení mentorů v rámci projektu. 6. ODB: Dle Vašich informací budou stáže určeny především pro nízko kvalifikované skupiny obyvatel. Nedokáži si představit, že by například mentor na pozici pekař pocházející z Prahy absolvoval kurz a měl získaný certifikát. FDV: Certifikáty budou přesně vydefinované, avšak počítáme s tím, že se bude jednat o certifikáty z akreditovaných kurzů od MŠMT v oblasti mentoringu apod. Mentoři, kteří nebudou mít žádný z předem vydefinovaných certifikátů (a budou z Prahy), se bohužel do projektu nebudou moci zapojit. Toto je problematika, které jsme si vědomi a kterou vnímáme jako velké riziko. Snažíme se ještě diskutovat možnosti úpravy tohoto pravidla. Přesto děkujeme za Vaši zpětnou vazbu. 7. ODB: Bude stále platit pravidlo, že jeden mentor může mít pouze jednoho stážistu? Musí mentor absolvovat školení u každé stáže, nebo je dostačující, pokud absolvuje školení jen při první stáži? FDV: Ano, pravidlo, že každý mentor může mít pouze jednoho stážistu, bude velmi pravděpodobně zachováno. Mentor musí absolvovat školení pouze při první stáži. 8. ODB: Bude změněno nastavení projektu týkající se doby od vypsání karty do zahájení stáže? Tato doba je velmi dlouhá a často se nám stává, že se nám přihlásí zájemce k naší kartě stáže, ale v době, kdy je u karty ukončováno přihlašování na kartě nemáme již nikoho přihlášeného. Lze nastavený systém nějak upravit? Není možné vzít na stáž i stážistu, který nebyl ke kartě stáže přihlášen a přihlásil se přímo poskytovateli stáže? FDV: Přihlašováni ke kartě stáže musí probíhat pouze přes webové stránky Pokud se stážista dozví pozdě o tom, že má možnost konkrétní stáž absolvovat, bohužel už nelze toto napravit a ke kartě se přihlásit. Do budoucna se ovšem budeme snažit zkracovat dobu mezi vypsáním karty stáže a zahájením realizace stáže.

4 9. ODB: Je možné zveřejňovat informace o nabízené stáži také na webových stránkách poskytovatele? Existuje pro výše uvedené nějaký postup? FDV: Informace o propagování stáží na webových stránkách poskytovatele stáže jsou uvedeny v Manuálu pro poskytovatele stáže. 10. ODB: Dostane mentor před školením k dispozici nějaké materiály? FDV: Ano, mentor obdrží před absolvováním povinného školení studijní materiály. 11. ODB: Není možné při zveřejnění karty stáže uveřejňovat také čísla karet stáží? Nyní poskytovatelé nemají možnost si odvodit, kolik karet čeká v pořadí a zda jejich karta bude schválena. Zároveň není možné u některých pozic přesně vydefinovat (například malíř, natěrač), na kterých místech bude stáž probíhat a určit 3 konkrétní místa výkonu stáže. FDV: Děkuji za Vaši zpětnou vazbu. V rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 bude informační systém ASAP upraven a některé funkcionality budou nastaveny tak, aby byl informační systém přehlednější a přístupnější pro poskytovatele stáže i pro stážisty. K Vaší druhé poznámce bohužel není možné nechat zcela v kompetenci poskytovatele místo výkonu stáže (např. z důvodu monitoringu průběhu stáže). Zároveň si při specifikování míst výkonů stáže poskytovatel stáže i stážista lépe uvědomí, jak sestavit harmonogram stáže, co je cílem stáže, jaká jsou jejich vzájemná očekávání a očekáváný přínos stáže. Vaši připomínku přesto zvážíme při nastavování pravidel projektu. 12. ODB: Mám dotaz ohledně školení mentorů. Co se stane v momentě, kdy mentor v průběhu stáže nebude moci ve vedení stáže pokračovat? FDV: Záleží na tom, jak dlouhé je období, kdy se mentor stážistovi nemůže věnovat. Pokud se jedná o kratší časový horizont, je možné, aby se stážistovi věnoval specialista (tj. jiný zástupce poskytovatele stáže). Pokud se jedná o delší časové období, je nutné proškolit jiného mentora. I z tohoto důvodu budou jednotlivá školení mentorů probíhat v krátkých časových intervalech, respektive každých 14 dnů.

5 13. ODB: V projektovém záměru hovoříte o nastavení poskytování stáží pro pedagogické pracovníky středních škol. Toto nastavení je nutné prodiskutovat s věcným odborem MŠMT, které se vzděláváním pedagogických pracovníků zabývá. FDV: Děkuji za podnět. Tuto schůzku budeme iniciovat. Jen doplním, že nastavení stáží pedagogických pracovníků je již konzultováno s Národním ústavem pro vzdělávání. 14. ODB: Jaký je zamýšlený efekt stáží pedagogických pracovníků? Pedagogičtí pracovníci středních škol vyučující odborné předměty budou stážováni v jaké oblasti? Pole působnosti pedagogických pracovníků je poměrně široké. FDV: Z předchozích zkušeností cítíme poptávku po praxi pedagogických pracovníků a po zvyšování jejich odborných dovedností. Stáž bude vykonávána dle specializovaných šablon upravených pro pedagogické pracovníky. V šablonách bude zkrácena hodinová dotace stáže, šablony budou mít širší záběr, jelikož pedagogové potřebují obecnější informace. Jedním z cílů navazujícího projektu je vytvořit specializované šablony určené pro pedagogy, které budou odlišné od stávajících šablon. Jejich tvorba, zaměření a koncept budou konzultovány s Národním ústavem pro vzdělávání a s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. 15. ODB: V současnosti je problematické uvolnit pedagogické pracovníky z výuky na 2 či 3 dny, jelikož je problém se zajištěním suplování. Jak chcete systém stáží nastavit? FDV: Již bylo řečeno, že tvorba šablon pro pedagogy a poskytování stáží pro pedagogy je konzultováno s Národním ústavem pro vzdělávání, který realizuje projekt POSPOLU, který má ověřit některé prvky duálního vzdělávání. Je zde tlak na to, aby pedagogové vykonávali více praktických činností. V současné době je již mezi školami a firmami navázána spolupráce a probíhá zde výměna informací. Prostřednictvím stáží chceme napomoci tomu, aby si školská sféra doplnila informace o vývoji v praxi. Co se týče délky stáží, informace byly poskytnuty v rámci odpovědi na předchozí otázku. 16. ODB: Bude možné vysílat stážisty také do zahraničí na náklady poskytovatelů stáží? FDV: V současné době nejsou nastavena detailní pravidla projektu. Pravděpodobně toto nebude možné s ohledem na to, že cílíme na aktivity vykonávané v rámci České republiky a určené pro obyvatele České republiky. Přesto děkujeme za Váš podnět.

6 17. ODB: Je stanoven termín finálního znění projektového záměru? FDV: Realizace projektu by měla začít na počátku července Předpokládáme, že v průběhu července by měly být vytvořené veškeré manuály a definována pravidla projektu, aby se účastníci měli možnost s materiály detailně seznámit. Realizace stáží by měla být zahájena od V tomto počátečním období budou zároveň posíleny veškeré PR aktivity tak, aby se informace dostaly k co nejširšímu okruhu zájemců. 18. ODB: V rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 tedy nebudou vznikat další šablony? FDV: Ano, v rámci projektu již nebudou vytvářeny další šablony stáží. Jak zaznělo dříve, budou pouze vytvořeny (upraveny) šablony pro stáže pedagogických pracovníků. 19. ODB: Pokud je zástupce cílové skupiny nebo poskytovatel stáže zaregistrován v projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 1, bude se muset registrovat v rámci druhého projektu znovu? FDV: Ano, jelikož systém poskytování stáží bude určitým způsobem upraven a budou zde vydefinovány nové systémové prvky. Je tedy nutné se znovu zaregistrovat. Ze strany FDV bude samozřejmě snaha registraci a administrativu s ní spojenou co nejvíce ulehčit. Zároveň doplním, že pokud se stážista zapojil do projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 1, není možné jeho zapojení, za předpokladu úspěšného ukončení stáže v rámci prvního projektu, do projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2. Výjimka platí u těch stáží, které byly předčasně ukončeny z důvodu pochybení na straně poskytovatele stáže. 20. ODB: Poskytovatelem stáže je tedy firma, která má sídlo v Praze a mentora, který má trvalé bydliště v Praze. Bude si moci firma najmout jiného mentora s bydlištěm mimo území Prahy? FDV: Zapojení mentora, který má trvalé bydliště v Praze, není možné. Zároveň ani není možné, aby si firma najala jiného mentora na vedení stáže, jelikož dle pravidel projektu bude muset být mentor zaměstnancem poskytovatele stáže po určitou dobu (např. minimálně 6 měsíců) před zahájením stáže.

7 21. ODB: Pokud má firma sídlo v Praze a provozovnu v Jeseníku, je možné vykonávat stáž na obou místech? FDV: Ano, stáž může být vykonávána na obou místech. Stáž může probíhat v Praze, omezení projektu se týká pouze mentora s trvalým bydlištěm v Praze, jelikož mentor je cílovou skupinou projektu. 22. ODB: Může být statutární zástupce společnosti mentorem stáže? FDV: Pravidla budou ještě specifikována před zahájením realizace samotných stáží. Princip bude podobný jako ve stávajícím projektu. 23. ODB: Máte již představu, jak budou šablony stáží naceněny? FDV: Nacenění šablon se nebude výrazným způsobem měnit. Dojde pouze k určitým aktualizacím, jelikož současné nacenění šablon bylo vytvářeno od roku ODB: Mentor, který si změní trvalé bydliště z Prahy do jiného místa, se bude moci zapojit do školení mentorů? FDV: Ano, mentor se bude moci do projektu zapojit. 25. ODB: Školení pro mentory bude různé dle typu pozice, která bude mentorována, nebo bude mít stejný obsah pro všechny mentory? FDV: Cílem povinných školení mentorů v rozsahu 5 hodin je podpořit mentora v jeho mentorských dovednostech, respektive zlepšit jeho dovednosti v přístupu k cílové skupině a jeho měkké dovednosti. Nejedná se o zvýšení jeho dovedností v oboru, ve kterém bude mentorovat stáž. Toto školení bude tudíž mít stejný obsah pro všechny mentory. 26. ODB: Časové rozmezí, ve kterém mohou probíhat stáže, bude nastaveno tak, jako je tomu ve stávajícím projektu, nebo bude možné vykonávat stáž i o víkendu? FDV: Detailní pravidla pro poskytování stáží nejsou ještě specifikována. Pravděpodobně ponecháme pravidla nastavena tak, jako je tomu ve stávajícím projektu, tzn., že není možné vykonávat stáž o víkendu.

8 27. ODB: Neuvažujete v rámci projektu o podpoře těch poskytovatelů stáží, kteří podporují flexibilní úvazky? FDV: Dovoluji si upřesnit, že stáže vykonávané v rámci projektu, jsou odborným vzděláváním, konkrétně se jedná o další vzdělávání osob. Nedochází zde k uzavření pracovněprávního vztahu mezi poskytovatelem stáže a stážistou. Podporovat firmy, které tyto úvazky poskytují, by teoreticky bylo možné, projekt je ovšem zaměřen na cílovou skupinu a primárně jsou podporováni stážisti. Zda si stážista vybere stáž ve firmě, která tyto flexibilní úvazky poskytuje, je v jeho kompetenci. 28. ODB: Může být osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) mentorem stáže? FDV: Mentor stáže je cílovou skupinou projektu, zástupci cílové skupiny nesmějí být dle pravidel projektu osobou samostatně výdělečně činnou. Tato problematika bude ještě intenzivně řešena. Je zde obdobný problém jako se zapojením mentorů s trvalým bydlištěm v hlavním městě Praha. 29. ODB: Pokud se podívám na Výzvu č. 50, tak zde je cílová skupina definována jako zaměstnaní jednotlivci, kteří vstoupili na trh práce, mají placené zaměstnání nebo sebezaměstnání. Nelze tedy definovat cílovou skupinu tak, aby zde nebyl rozpor mezi výzvami a cílová skupina byla jednotná? Mgr. Jitka Baťková, vedoucí oddělení věcného řízení a evaluací MŠMT: Každá výzva má specificky definovanou cílovou skupinu. Cílová skupina projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 je oproti předchozímu projektu zúžena. Bylo přihlédnuto k tomu, aby další vzdělávání bylo zpřístupněno i těm, které se prozatím nepodařilo zapojit. Podmínky, které jsou definovány ve výzvě, musí být v projektu vždy dodrženy. 30. ODB: Máte rozpracovaný procesní model pro stáže pedagogických pracovníků? Budou stáže probíhat mezi školami (ze školy do školy) nebo bude stáž probíhat mezi školou a firmou (ze školy do firmy), případně mezi firmou a školou (z firmy do školy)? FDV: Vzhledem k tomu, že se jedná o stáže pro pedagogické pracovníky, musí být stážistou pedagog. Proto stáže nebudou probíhat z firmy do školy, ale ze školy do firmy. Pro projekt není přijatelné, aby pedagog čerpal zkušenosti z jiné školy. Primární myšlenka je ta, aby pedagogický pracovník šel na stáž do firmy a ve firmě dospěl ke zvýšení kompetencí a odborných pedagogických dovedností. Výměny pracovníků mezi školami nejsou v rámci projektu reálné.

9 31. ODB: Školy budou mít problém s uvolněním pedagogů. Na jak dlouho stáže plánujete? FDV: Z tohoto důvodu budou vytvořeny šablony pro pedagogické pracovníky. Šablony budou mít kratší hodinovou dotaci a rozloží stáž do širšího časového horizontu, což zajistí možnost pedagogům se zapojit a nepřerušit pracovní proces po dlouhou dobu. 32. ODB: Pokud půjde pedagog na stáž, dostane tedy také přiděleného mentora, který jej povede? FDV: Ano, realizace stáží bude probíhat jako u stážistů, kteří nejsou pedagogičtí pracovníci. 33. ODB: Budou opět nastaveny režimy pro schvalování karet? FDV: V současné době nejsou nastavena detailní pravidla projektu. Je pravděpodobné, že režimy schvalování karet či jiný obdobný mechanismus bude využit i v navazujícím projektu. 34. ODB: Co je myšleno věkovou kategorií 40+? Může se zapojit i člověk, kterému je 50 let, je zaměstnaný a chce si rozšířit kvalifikaci? Nebo musí být stážista pouze nezaměstnaná osoba? FDV: Do projektu se mohou zapojit i další osoby, ne pouze nezaměstnaní jedinci. Je nutné, aby uchazeč o stáž splňoval alespoň jednu z podmínek stanovených pro cílovou skupinu projektu. To znamená, že osoba, která splňuje podmínku věkové kategorie 50 +, nemusí splňovat také podmínku nezaměstnanosti. 35. ODB: Jak je v rámci projektu definován absolvent? FDV: Pojem absolvent bude podrobněji definován v manuálech projektu. Jedná se o jedince, u kterého doba od úspěšného ukončení jeho studia nepřekročila 2 roky. 36. ODB: Jedinec, který je zaměstnaný na hlavní pracovní poměr, a doba od úspěšného ukončení jeho studia nepřekročila 2 roky, se může do projektu zapojit? FDV: Ano, může se zapojit.

10 37. ODB: Budou stávající poskytovatelé stáží informováni o tom, že se mají v rámci projektů přeregistrovat v informačním systému do nového projektu? FDV: Ano, bude probíhat informační kampaň a poskytovatelé stáží budou upozorněni na nutnost provedení nové registrace. 38. ODB: Bude probíhat informační kampaň i v jednotlivých regionech? FDV: Informační kampaň bude cílena i na jednotlivé regiony České republiky. Do kampaně budou zapojeni i regionální pracovníci projektu. 39. ODB: Je předpoklad, že se budou přebírat všechny vytvořené šablony z prvního projektu? Nebo se budou přebírat pouze ty šablony, které byly ověřeny v rámci prvního projektu? FDV: Budou přebrány všechny šablony, samozřejmě kromě těch, které byly revidovány a není možné k těmto šablonám vypisovat karty stáží. Některé z šablon však od počátku projektu budou zařazeny do režimu s částečnou úhradou nákladů na stáž. V závěru Odborné diskuze ředitelka FDV Mgr. Veronika Pelíšková MBA všem přítomným poděkovala za účast na diskuzi, za dotazy a podněty.

11 Příloha č. 1 Prezenční listina Odborné diskuze k projednání projektového záměru projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2

12

13

14

15

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo PO ii : 7. 3 Prioritní osa: Název PO: Další vzdělávání Číslo oblasti 7. 3. 1 podpory:

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní Individuální projekty národní Číslo OP: CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 49 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK IPn oblast podpory 3.1 Prioritní osa: 7.3

Více

Fond dalšího vzdělávání. www.fdv.mpsv.cz

Fond dalšího vzdělávání. www.fdv.mpsv.cz Fond dalšího vzdělávání www.fdv.mpsv.cz Poslání a cíle FDV příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí. Poslání podporovat uplatnitelnost občanů ČR prostřednictvím dalšího vzdělávání. Vize

Více

Stáže ve firmách vzdělávání praxí

Stáže ve firmách vzdělávání praxí Stáže ve firmách vzdělávání praxí Představení projektu Základní informace o projektu Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) prioritní osa

Více

METODICKÝ POKYN Č. 2 K MANUÁLU PRO STÁŽISTU A K MANUÁLU PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ verze 1.0

METODICKÝ POKYN Č. 2 K MANUÁLU PRO STÁŽISTU A K MANUÁLU PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ verze 1.0 METODICKÝ POKYN Č. 2 K MANUÁLU PRO STÁŽISTU A K MANUÁLU PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ verze 1.0 v rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 Fond dalšího vzdělávání Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 Tel.:

Více

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP )

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) Tento dokument je určen zaměstnancům ÚP, jsou zde uvedeny základní

Více

Stáže ve firmách vzdělávání praxí. Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Stáže ve firmách vzdělávání praxí. Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz Stáže ve firmách vzdělávání praxí Základní informace o projektu Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání Období realizace: červen 2012 říjen 2014 (29 měsíců) Rozpočet projektu: 800 mil. Kč Min. počet

Více

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti. Mgr. Kateřina Krausová Seminář pro zaměstnavatele Plzeň

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti. Mgr. Kateřina Krausová Seminář pro zaměstnavatele Plzeň Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Mgr. Kateřina Krausová 13. 12. 2017 Seminář pro zaměstnavatele Plzeň Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro pedagogické pracovníky a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže

Více

Učení se prací. Regionální konference Vzdělávání prací ve středoevropském regionu Bratislava 8. a

Učení se prací. Regionální konference Vzdělávání prací ve středoevropském regionu Bratislava 8. a Učení se prací Regionální konference Vzdělávání prací ve středoevropském regionu Bratislava 8. a 9. 6. 2015 Charakteristika současného prostředí DV v ČR spíše volný trh poptávky a nabídky; pouze v některých

Více

Prezentace projektu Cesta pro mladé

Prezentace projektu Cesta pro mladé Prezentace projektu Cesta pro mladé 3. ročník konference Zaměstnanost 2016 Březová u Sokolova - 6.12. 2016 Určeno pro účastníky konference Cesta k uplatnění na trhu práce registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002762

Více

Cesta pro mladé. Cesta k uplatnění na trhu práce. Fond dalšího vzdělávání, 2016

Cesta pro mladé. Cesta k uplatnění na trhu práce. Fond dalšího vzdělávání, 2016 Cesta pro mladé Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2016 Základní informace Projekt probíhá od jara 2016 do jara 2020 Realizátorem je Fond dalšího vzdělávání Podpoříme 4 500 studentů

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ

MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ v rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 Fond dalšího vzdělávání Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 Tel.: 277 277 070, http://fdv.mpsv.cz IČO: 00405698, č. účtu:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání Příspěvková organizace MPSV Hlavní poslání FDV realizace a koordinace aktivit v oblasti dalšího vzdělávání FDV napomáhá

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Prezentace projektu Vzdělávání praxí

Prezentace projektu Vzdělávání praxí Prezentace projektu Vzdělávání praxí 3. ročník konference Zaměstnanost 2016 Březová u Sokolova - 6.12. 2016 Určeno pro účastníky konference Prezentaci zpracoval: Ing. Josef Písecký Regionální projektový

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE (dále jen výzva ) k podlimitní veřejné zakázce na služby zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD)

Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD) Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD) 20. 11. 2014 Praha Miroslav Procházka, FDV O čem budu hovořit Podpora DV FDV kdo jsme FDV co děláme Vybrané projekty

Více

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž Jak to celé probíhá Cesta pro mladé Stáž Firma Student Základní informace Realizátor: Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace MPSV Doba trvání: od 1.4. 2016 do 31.3. 2020 Plánovaný počet stáží:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Co se dnes dozvíte? 1. Základní informace o možnosti stáží Vzdělávání praxí 2. Cíle Vzdělávání praxí 3. Co konkrétně znamená vzdělávání praxí? 4. Cílová skupina 5. Poskytovatel a mentor 6. Výhody zapojení

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti. Patrik Priesol Seminář pro podnikatele, České Budějovice, 18. října 2018

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti. Patrik Priesol Seminář pro podnikatele, České Budějovice, 18. října 2018 Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Patrik Priesol Seminář pro podnikatele, České Budějovice, 18. října 2018 Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Přírodní vědy Šablona V PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Prezentaci za účelem zprostředkování poradenství koordinátorům EVVO a pedagogům vyučujícím přírodovědné obory připravila Dáša Zouharová, Lipka pracoviště Kamenná,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti

Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Co se dnes dozvíte? 1. Základní informace o možnosti stáží Vzdělávání praxí 2. Cíle Vzdělávání praxí 3. Co konkrétně znamená vzdělávání praxí? 4. Cílová skupina 5. Poskytovatel a mentor 6. Výhody zapojení

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele Bílá pole označují text,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. ;VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. ;VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. ;VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro pedagogické pracovníky a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

JAK FUNGUJÍ STÁŽE PRO MLADÉ ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ

JAK FUNGUJÍ STÁŽE PRO MLADÉ ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ JAK FUNGUJÍ STÁŽE PRO MLADÉ ZÁJEMCE O ZAMĚSTNÁNÍ Vědunka Kopečná (FDV) Markéta Nekolová (FDV) Martin Nekola (FSV UK) Evaluace ve světle nových příležitostí, 9. 6. 2015 1 Obecné informace o stážích pracovní

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE kariera.uhk.cz Obsah 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlašování... 2 1.3 Zapomenuté heslo/změna hesla... 3 2

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Tato výzva je realizována v rámci komunitně vedeného místního rozvoje (dále jen CLLD) a Strategie komunitně vedeného

Více

Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní

Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní Př í loha č. 1 Podřobna spečifikače př edme tu plne ní Mentoring Mentoringem se pro účely této smlouvy rozumí realizace praktických stáží pro cílovou skupinu mimopražských studentů VŠ v IT firmách na území

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Západomoravské vysoké školy Třebíč, o. p. s. pro rok 2012

Aktualizace Dlouhodobého záměru Západomoravské vysoké školy Třebíč, o. p. s. pro rok 2012 Západomoravská vysoká škola Třebíč obecně prospěšná společnost Aktualizace Dlouhodobého záměru Západomoravské vysoké školy Třebíč, o. p. s. pro rok 2012 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele Bílá pole označují text,

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je výchozím

Více

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Holešov CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000382 1. Jednání Pracovních skupin Předškolní vzdělávání a včasná péče, Základní vzdělávání a zájmové a neformální vzdělávání

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje 1. Je v opatření 1.1 možné podpořit jako cílovou skupinu studenty dálkového studia? Odpověď: Ano, dálkové studium

Více

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT Tato příručka je určena pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4

VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4 VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK PŘIPRAVOVANÉ VÝZVY V RÁMCI OBLASTI PODPORY 3.4 V rámci připomínkování zveřejněného návrhu výzvy bylo zasláno celkem 146 připomínek od 37 subjektů. Připomínky byly členěny do okruhů

Více

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech. V Praze, dne 20.11.2013 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více