Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "WWW.PODOKENNI-PROFIL.CZ"

Transkript

1 Podokenní profil TORAL dokonalé řešení pro montáž oken

2 02 Současný 01 Teplotní pole ( C) -13, ,6-9, ,3-6, ,9-2,9... 0,4 0,4... 3,8 3,8... 7,2 7, ,5 10, ,9 13, ,2 17, ,69 způsob montáže oken Osazení rámu okna na PVC podkladní profil, jeho napojení na vnější a vnitřní parapet bylo z hlediska prostupu tepla často opomíjeným, ale zároveň velmi kritickým místem okenní konstrukce. Od dob dvoukomorových profilů se jeho konstrukce prakticky nezměnila. Také napojení rámu okna na ETICS bylo řešeno pouze po stranách a na horní straně rámu, jeho spodní část a především oblast pod parapetním plechem zůstala naprosto nechráněná. Zatímco rámové a křídlové profily ve snaze o co nejlepší tepelně-izolační vlastnosti zvětšily svoji stavební hloubku z dřívějších mm na dnešní cca mm a připravuje se jejich další zdokonalování, podkladní profil zůstává tak trochu stranou zájmu. Za jeho jedinou funkci se považuje přenesení hmotnosti okna na stavební konstrukci, popř. vytvoření prostoru pro ukotvení parapetního plechu a desky. Již při pohledu na řez profilu je jasné, že právě zde je slabé místo okenní konstrukce. Na jedné straně vytváříte téměř 90 mm hluboké rámy s minimalizovaným prostupem tepla, zároveň je osadíte na plastový profil o hloubce mm. A do tohoto subtilního prvku z vnější strany našroubujeme parapetní vruty, čímž posuneme tepelný most ještě hlouběji do středu konstrukce. Další problémem je osazení rámu s tímto podkladním profilem do stavebního otvoru. Rám se vypodloží nosnými podložkami (2 ks jednokřídlo, 3 ks dvojkřídlo, 5ks portál), vytvoří se mezera cca mm (dle materiálu rámu), která se následně vyplní montážní pěnou. Tyto podložky musí zůstat na svém místě po celou dobu životnosti okna. Mají být navrženy tak, aby přenášely do stavební konstrukce vlastní hmotnost okna a další síly na něj působící. V praxi se obvykle používá sloupeček plastových zasklívacích podložek, které drží pohromadě snad jen silou vůle. Již v minulosti se hledala řešení těchto problémů. Prostor pod parapetním plechem byl se střídavým ú s p ě c h e m v y p l ň o v á n montážní pěnou, v lepším případě zateplován různými pěnovými klíny. Veškerá tato řešení, byť dobře m í n ě n á, b y l a p o u z e polovičatá, s více než problematickým výsledkem. Nikdy nebylo zaručené dokonalé propojení tohoto izolantu se systémem ETICS. Všechny tyto zmíněné okolnosti nás vedly k hledání systémového řešení.

3 03 Podokenní profil TORAL dokonalé řešení Podokenní profil TORAL je prvek, který se používá při montáži okna do okenního otvoru. Nahrazuje původní plastový podkladní profil. Vyplňuje prostor mezi okenním rámem a ostěním (zdivem). Podokenní profil TORAL poskytuje řadu výhod, jak pro koncové uživatele, tak pro montážní firmy: 01 Podokenní profil TORAL přímo navazuje na izolační vrstvu obvodového pláště, tvoří spojnici mezi zdivem a rámem a tak vytváří bariéru proti prostupu tepla směrem dovnitř a především ven napojuje rám okna na systém ETICS (vnější tepelně-izolační kompozitní systém), zabraňuje zbytečným tepelným ztrátám odstraněním tepelných mostů ve spodní části rámu okna potlačuje možnost vzniku oblastí s nízkou povrchovou teplotou, kde dochází ke kondenzaci vzdušné vlhkosti potlačením možnosti vzniku této kondenzace chrání vnitřní parapet a ostění před poškozením vlhkostí působí také jako zvukový izolant - účinně tlumí nepříjemný zvuk deště na vnějším parapetním plechu roznáší hmotnost okna do celé plochy parapetního zdiva, a tak zabraňuje prohýbání rámu řeší tepelné zaizolování vnějšího parapetního plechu, prostoru pod rámem okna, vnitřní parapetní desky usnadňuje montáž okna eliminuje drobné nerovnosti podkladu zjednodušuje, zrychluje a zefektivňuje montáž oken a dveří v novostavbách i v rekonstrukcích usnadňuje montáž vnitřních i vnějších parapetů

4 04 Vlastnosti 01 Tepelně technické posouzení detailů Detail parapetu podokenního profilu TORAL Podokenní profil TORAL, součást kompaktního montážního systému profesionálů TORAL, je vyroben z polystyrenu EPS 150, ve střední části je vložené nosné kompozitní jádro, které zároveň slouží pro kotvení parapetního plechu. Vnitřní část je vodorovná, vnější má sklon 4 - v souladu s parapetními plechy fy. Gutmann. Střední část je upravená pro osazení konkrétního rámového profilu. Vnitřní i vnější část má na povrchu dekompresní drážky pro snadnější přilepení vnějšího parapetního plechu a vnitřní parapetní desky. Vnější i vnitřní části se při montáži dají (pomocí zámečků) rozšiřovat, vzniklé dutiny se plní PU pěnou. Případně je možné profil při montáži i řezem zúžit, za použití běžných nástrojů. Po dohodě je možné vyrobit i speciální provedení dle konkrétní situace na stavbě. Podokenní profil TORAL byl testován na nosnost 110 kg/m, která je dostatečná pro všechna běžná okna a dveře, vč. zasklení s trojsklem s měrnou hmotností cca. 30kg/m2. Podokenní profil TORAL prakticky nepodléhá deformaci způsobené zatížením i extrémně velkým oknem či balkonovými dveřmi a je vhodný pro montáž těchto otvorových výplní do stavebních konstrukcí. Z hlediska stavebně-fyzikálních vlastnosti splňuje podokenní profil TORAL ČSN (tepelná ochrana budov). Autorizovaná expertní a projektová kancelář na něj vydala technické posouzení č Podokenní profil splnil normu ve všech sledovaných parametrech, varianta s klasickým podkladním profilem těmto požadavkům nevyhověla! uvažované parametry prostředí interiér : 20,6 C, r.v. φi 84% exteriér: -13 C, r.v. φi 84 % 13,69 C (odpovídá frsi = 0,794) 10,32 C (odpovídá frsi = 0,694) Tsi=14,83 C : frsi=0,828 (vyhovuje) Tsi=10,83 C : frsi=0,709 (vyhovuje) Interier: +20,6 C, r.v. φe 50% Exterier: -13 C, r.v. φi 84% Nejnižší teplotní faktor vnitřního povrchu frsi +14,83 C Požadovaný teplotní faktor vnitřního povrchu frsin + 13,69 C pěnový polystyren minerální vlákna tl.140 mm pěnový polystyren železobeton tl.250 mm

5 05 Ekonomický přínos podokenního profilu TORAL Jedním z největších přínosů podokenního profilu TORAL jsou jeho tepelně izolační schopnosti. Podokenní profil navazuje na izolační vrstvu obvodového pláště domu, tvoří spojnici mezi zdivem a rámem okna, a tak vytváří bariéru proti prostupu tepla dovnitř i ven. Společnost TOR Cheb, spol. s r. o. dodavatel podokenního profilu TORAL zadala autorizované expertní kanceláři výpočet rozdílu tepelných ztrát při standardní montáži okna (s klasickým podkladním profilem a podpěněním) a s použitím podokenního profilu TORAL. Výpočet se týká běžného panelákového okna (2100 x 1500 mm s vnějším vyložením 200 mm) při ceně za teplo 560 Kč/GJ. Tepelné ztráty v oblasti parapetu jsou následující: Tepelné ztráty na každém okně jsou tak při použití podokenního profilu TORAL desetkrát nižší! Spočítejte si, kolik ušetříte s podokenním profilem ve Vašem domě nebo bytě na Pozn.: Výpočty byly provedeny pro délku parapetu 2,1m (okno 2,1 x 1,5m), pro teplotu vnějšího prostředí -13 C, pro vnitřní teplotu 20 C. Pro stanovení potřeby tepla byly použity průměrné údaje o délce topné sezóny v ČR a průměrné teploty během topné sezóny v ČR - viz tabulka Teplotního posouzení. Ve výpočtu bylo uvažováno s otvorovou výplní s celkovým součinitelem prostupu tepla Uw = 1,2 W/(m2.K) a s obvodovou stěnou ze železobetonu tl. 400mm se zateplením z EPS tl. 100mm.

6 06 Osazení 01 Zaměřte stavební otvor. Dle jeho rozměrů zakraťte podokenní profil a upravte jeho vyložení. 02 Zajistěte vyložení podokenního profilu pomocí lepícího polymerového tmelu Penosil Seal FIX. Tím zároveň zabezpečíte jeho vodotěsnost a parotěsnost. 03 Stavební otvor celý napenetrujte. okna do stavebního otvoru pomocí podokenního profilu TORAL 04 Naneste tenkou vrstvu montážní pěny pro osazení podokenního profilu na parapet.

7 07 05 Uložte podokenní profil do pěnového lože a překontrolujete jeho podélnou i příčnou vodorovnost. 06 Vyplňte boční mezery mezi podokenním profilem a ostěním montážní pěnou. 07 Na styčnou plochu podokenního profilu a rámu okna naneste lepící polymerový tmel Penosil Seal FIX pro vodotěsné a parotěsné uzavření spoje. 08 Do stavebního otvoru vsaďte rám okna tak, aby rovnoměrně dosedl na podokenní profil.

8 08 09 Překontrolujte vodorovnost a svislost rámu, jeho polohu zajistěte montážními klíny. Rám upevněte turbošrouby či páskovými kotvami. 10 Montážní pěnu řádně protřepejte a začněte plnit připojovací spáru. 11 Odstraňte krycí papír z butylového proužku. Folii začněte pečlivě přilepovat na ostění odspoda. Stejně postupujte na druhé straně okna. 12 Opravte nedostatky ostění na obou stranách okna.

9 09 13 Spáru mezi ostěním a profilem (v oblasti parapetu) ve všech čtyřech spojích uzavřete parotěsnou a paropropustnou folií pro vytvoření vodotěsného 14 Na vnitřní plochu podokenního profilu naneste lepící polymerový tmel Penosil Seal FIX pro vytvoření pevného a těsného spoje s vnitřní parapetní deskou. 15 Osaďte vnitřní parapetní desku, překontrolujte její podélnou vodorovnost a sklon do místnosti, polohu zafixujte. 16 Také na vnější plochu podokenního profilu naneste lepící polymerový tmel pro řádné a těsné osazení okenního plechu.

10 10 17 Osaďte vnější parapetní plech, překontrolujte jeho podélnou vodorovnost a vnější sklon, jeho polohu zajistěte přišroubováním k podokennímu profilu. 18 Butylénovým tmelem ošetřete detaily napojení krytek okenního plechu na ostění. 19 Překontrolujte celý obvod okna a všechny případné netěsnosti včas zajistěte tmelem. 20 Teď to bude jistě dokonalé.

11 Certifikát pro firmu (VAŠE FIRMA) O úspěšném absolvování školení na montáž oken a dveří pomocí kompaktního montážního systému profesionálů TORAL. (JMÉNO ZAMĚSTNANCE) (JMÉNO ZAMĚSTNANCE) (JMÉNO ZAMĚSTNANCE) Níže uvedení zaměstnanci prokázali odborné a praktické znalosti k provádění montáže oken a dveří s ven odvětranou spárou pomocí systému TORAL, v souladu s TNI Certifikát je nepřenosný, jeho platnost je 2 roky od data vystavení... jednatel.. produktový manažer TOR Cheb, spol. s.r.o., Františkovy Lázně, Žírovice 101, Cheb, IČO:

12 TOR Cheb, spol. s.r.o. Františkovy Lazně, Žírovice Cheb tel.: fax.: Internetové stránky podokenního profilu TORAL: infolinka:

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 2 ZE DNE 26.8.2013

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 2 ZE DNE 26.8.2013 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 2 ZE DNE 26.8.2013 ZADAVATEL: Město Vyškov Sídlem: Masarykovo náměstí 108/1, 682 01 Vyškov Jednající: Ing. Karel Goldemund, starosta města IČ: 00292427 VEŘEJNÁ

Více

kompaktní montážní systém profesionálù

kompaktní montážní systém profesionálù kompaktní montážní systém profesionálù TORAL kompaktní montážní systém profesionálù systém montáže oken a dveøí s ven odvìtranou spárou, vycházející ze zásad TNI 74 6077 Vzrùstající ceny energií, vysoce

Více

Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování

Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování Stavební připravenost otvorů pro montáž oken, dveří a portálů společnosti Geus okna a.s. dle ČSN 74 6077 - Okna a vnější dveře Požadavky na zabudování Geus okna a.s. Modřanská 409/68 143 00 Praha 4 - Modřany

Více

TĚSNÍCÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM aplikační manuál pro stavebníky

TĚSNÍCÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM aplikační manuál pro stavebníky TĚSNÍCÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM aplikační manuál pro stavebníky Těsnící a izolační systém Den Braven 3D Volba osazování výplní stavebních otvorů okenním systémem Den Braven 3D, je nový, dokonalejší způsob, jak

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS Obsah 1) Výpočet celkové délky kotvy Spiral Anksys... 3 2) Zdvojení ETICS - založení s odskokem soklové izolace... 4 3a) Zdvojení ETICS - napojení

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

VÝPIS VÝPLNÍ OTVORŮ NA AKCI - DUBÍ ZELENÝ DŮM Datum: 12.1.2015

VÝPIS VÝPLNÍ OTVORŮ NA AKCI - DUBÍ ZELENÝ DŮM Datum: 12.1.2015 Stránka č. 1 z 5 VÝPIS VÝPLNÍ OTVORŮ NA AKCI - DUBÍ ZELENÝ DŮM Datum: 12.1.2015 PVC systém :Okna budou vyrobena z vysoce kvalitního 5-tikomorového a 6-tikomorového plastového profilu ( třídy A dle ČSN

Více

Icynene chytrá tepelná izolace

Icynene chytrá tepelná izolace Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene šetří Vaše peníze Využití pro průmyslové objekty zateplení průmyslových a administrativních objektů zateplení novostaveb i rekonstrukcí

Více

Systém pro předsazenou montáž oken a dveří

Systém pro předsazenou montáž oken a dveří Systém pro předsazenou montáž oken a dveří Spolehlivé upevnění oken na vnějším líci zdiva v zateplení bez tepelných mostů EJOT Kvalita spojuje Impressum Vydavatel: EJOT CZ, s.r.o. Zděbradská 65 251 01

Více

název akce: Varhanářská škola, Krnov VÝPIS VÝPLNÍ plastové výrobky výměna oken Vypracovala: Ing. Fišarová Jana celkem OZN.

název akce: Varhanářská škola, Krnov VÝPIS VÝPLNÍ plastové výrobky výměna oken Vypracovala: Ing. Fišarová Jana celkem OZN. Sestava oken plastových do otvoru cca 2970x 2080 mm,vč. spoj. profilu - dvoudílné s poutcem dole - čtyřdílné se sloupkem uprostřed a poutcem dole - horní část v. 1480mm otevíravá a sklápěcí, - spodní část

Více

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi.

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. - Dodáváno v kusech délky 1175 mm - Spojování rozšiřovacích profilů do délky na sraz s lepenou spárou - Struktura povrchu neovlivňuje vlastnosti

Více

illbruck i3 Průvodce systémem Start 2016 Tremco illbruck s.r.o. CZ

illbruck i3 Průvodce systémem Start 2016 Tremco illbruck s.r.o. CZ illbruck i3 Průvodce systémem Start 2016 Tremco illbruck s.r.o. CZ Typ ostění Rovné ostění Rekonstrukce / novostavba Zalomené ostění Rekonstrukce / novostavba Tepelná izolace Novostavba Montážní postup

Více

Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken

Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken Firma StaniOn s.r.o. Kamenec 1685 Bystřice pod Hostýnem Zkušební technik: Stanislav Ondroušek Telefon: 773690977 EMail: stanion@stanion.cz

Více

POČET [ks] ROZMĚR [mm]

POČET [ks] ROZMĚR [mm] O1 500x600 2 2 O2 770x600 1 1 O3 1000x600 2 2 2 O4 BARVY BÍLÉ, STAVEBNÍ HLOUBKA 76mm, DVOUKŘÍDLÉ, KŘÍDLO VÝKLOPNÉ A OTEVÍRAVÉ, ODSAZENÉ KŘÍDLO, KOMPLETNÍ VÝROBEK Umax=1,2 W/m2K, ZASKLENÍ ČÍRÉ IZOLAČNÍ

Více

Geus okna, a.s. ISO 9001:2001 1 / 5. U Nikolajky 912, 150 00 Praha 5 - Smíchov Účinnost od: 1.1.2008. Technologický postup montáže oken OS 04 S

Geus okna, a.s. ISO 9001:2001 1 / 5. U Nikolajky 912, 150 00 Praha 5 - Smíchov Účinnost od: 1.1.2008. Technologický postup montáže oken OS 04 S ISO 9001:2001 1 / 5 V následujících bodech je popsán postup montáže oken do stavby. Jedná se o základní body, které mohou být modifikovány v závislosti na připravenosti a rozměrových tolerancích stavebního

Více

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 4.1.2013 605 271 602

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 4.1.2013 605 271 602 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne:

Více

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá izolační pěna z Kanady, která chrání teplo Vašeho domova Co je to Icynene Icynene [:ajsinýn:] je stříkaná izolační pěna

Více

Všeobecný rozsah prací vč. popisu jednotlivých částí díla

Všeobecný rozsah prací vč. popisu jednotlivých částí díla Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 5622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Žádost o předložení cenové nabídky. OSBD Česká Lípa plánuje

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

Na co si dát pozor při provedení výměny výplní otvorů odbornou firmou

Na co si dát pozor při provedení výměny výplní otvorů odbornou firmou Na co si dát pozor při provedení výměny výplní otvorů odbornou firmou Tento článek vznikl na základě zvyšující se poptávky po provedení technického dozoru při výměně výplní otvorů. Jedná se o případy,

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ETICS

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ETICS TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ETICS OBSAH: 1a Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací 1b Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace 2 Zateplení soklové oblasti v rovině ETICS

Více

illbruck Building Systems spol. s r.o. Montáž systému

illbruck Building Systems spol. s r.o. Montáž systému illbruck Building Systems spol. s r.o. Montáž systému Rovné ostění novostavba, rekonstrukce 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) 6.) příprava stavebního otvoru příprava otvorové výplně a osazení pásek před montáží usazení

Více

ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU

ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU Technická zpráva 1.Identifikační údaje Název stavby: Energetická optimalizace školní jídelny Ždírec nad Doubravou Místo stavby: Kraj:

Více

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2010, ročník X, řada stavební článek č. 11

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2010, ročník X, řada stavební článek č. 11 Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2010, ročník X, řada stavební článek č. 11 Pavel ORAVEC 1, Marek JAŠEK 2 ZMĚNA POLOHY VÝPLNÍ STAVEBNÍCH OTVORŮ PŘI

Více

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Denní světlo je nenahraditelné a s pomocí střešních oken ho přivedeme dovnitř interiéru. Střešní okno VELUX můžeme osadit i do masivní těžké

Více

Příloha List Revize. Tabulka oken (O) 1. Uváděné rozměry oken jsou čistý stavební otvor v obvodovém plášti resp. ve vnitřních dělících stěnách.

Příloha List Revize. Tabulka oken (O) 1. Uváděné rozměry oken jsou čistý stavební otvor v obvodovém plášti resp. ve vnitřních dělících stěnách. Tabulka oken () BYTVÝ DŮM ŘECHVKA-HRMĚŘICE 1 (15) X Poznámky : 1. Uváděné rozměry oken jsou čistý stavební otvor v obvodovém plášti resp. ve vnitřních dělících stěnách. Před zahájením výroby oken je nutné

Více

F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ

F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ zak. č.47/4/2012 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ Název stavby: Dům č.p. 72 ulice Jiřího Trnky Výměna oken, zateplení fasády Místo stavby: ulice Jiřího Trnky č.p. 72 738

Více

aktualizováno k 23.7.2014 Ing. Radek STEUER, Ph.D.

aktualizováno k 23.7.2014 Ing. Radek STEUER, Ph.D. Požární bezpečnost - dodatečné zateplování budov původně stavebně dokončených před rokem 2000 (vyjma dřevostaveb) a certifikovaná požárně bezpečnostní řešení ETICS Cemix THERM aktualizováno k 23.7.2014

Více

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY 1 PRINCIP SYSTÉMU DEKPANEL D Vnější tepelněizolační vrstva brání prostupu tepla stěnou a zajišťuje příjemné vnitřní prostředí v interiéru.

Více

SŮížeŮí eůergetické Ůárů Ůůsti budův SOŠ INFORMATIKř A SPOJ A SOU KOLÍN Jaselská 826, KůlíŮ, st. parc , 5185, 5186, 5429, 5427

SŮížeŮí eůergetické Ůárů Ůůsti budův SOŠ INFORMATIKř A SPOJ A SOU KOLÍN Jaselská 826, KůlíŮ, st. parc , 5185, 5186, 5429, 5427 HLAVNÍ PROJEKTANT: ZPRACOVATEL ÁSTI: PROJECTspol. s r.o. Plynárenská 830, 280 02 Kolín IV IČO: 272 10 341 DIČ: CZ 272 10341 Tel: 321 728 755 Vypracůval: ALEŠ MORAVEC ZůdpůvědŮý průjektaůt: IŮg. KADLE EK

Více

Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění. basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ

Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění. basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ Udržitelné systémy pro termické oddělení, konstrukce, izolování a utěsnění basistherm UDPtherm FDKtherm RVBtherm PŘEHLED PRODUKTŮ 01 02 materiál POUŽITÍ KERDYN GREEN FST Kerdyn Green FST, nová alternativa

Více

Manuál montáže těsnícího systému IZO-TECH

Manuál montáže těsnícího systému IZO-TECH Stránka 1 z 8 Manuál montáže těsnícího systému IZO-TECH V dnešní době nabízíme místo řešení pomocí interierových a exterierových, tedy parotěsnících a difuzních okenních folií pouze jeden variabilní typ

Více

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560 ZODP. PROJEKTANT PROJEKTANT VYPRACOVAL DATUM: ŘÍJEN 2014 ING. JOSEF ŠKODA ING. MICHAL ŠKODA MIROSLAV ŠRŮTEK FORMÁT: 7x A4 STUPEŇ P.D. : DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY KRAJ: KRÁLOVÉHRADECKÝ INVESTOR:

Více

Pohled zvenku. Půdorysný pohled

Pohled zvenku. Půdorysný pohled ŠESTIDÍLNÁ SESTAVA PLASTOVÝCH OKEN S ROHOVÝM SPOJEM 9790 (9040+750)x2150mm Horní nadvětlíky zaskleny hladkou izolační výplní 24mm ovládané jednotlivě pákovými ovladači umístěnými na rámu. Konstrukce profilů

Více

SADA DODATEČNÝCH INFORMACÍ K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1

SADA DODATEČNÝCH INFORMACÍ K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 SADA DODATEČNÝCH INFORMACÍ K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 dle 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky Druh veřejné zakázky Druh zadávacího

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 2.3.2013 605 271 602

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 2.3.2013 605 271 602 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 5622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 2.3.2013

Více

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 14.3.2013 605 271 602

Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne: 14.3.2013 605 271 602 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne:

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Ceník sušáků na prádlo a držáků pro firmu Internetový ceník 2015

Ceník sušáků na prádlo a držáků pro firmu Internetový ceník 2015 Region: Šumperk Stará 205, 789 61, Bludov Vyhotovil: Baženov Okenní sušák PEVNÝ s předzahrádkou Sušák PEVNÝ 1,00m 3 069 Kč Sušák PEVNÝ 1,10m 3 374 Kč Sušák PEVNÝ 1,20m 3 683 Kč Sušák PEVNÝ 1,30m 3 989

Více

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Jirkov, Jindřiššká - Šerchov POPIS Projekt Rekonstrukce úpravny vody Jirkov řeší novostavbu budovy vápenného hospodářství a objekt vápenné jímky. Společnost HIPOS

Více

window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken

window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken Materiál: illmod Trio+ Okna: hliník Stavba: novostavba Místo: Würzburg, DE Realizace: 2015 illmod Trio+ Nejrychlejší řešení

Více

MONTÁŽNÍ MANUÁL ZATEPLENÍ FASÁD DETAILY

MONTÁŽNÍ MANUÁL ZATEPLENÍ FASÁD DETAILY MONTÁŽNÍ MANUÁL ZATEPLENÍ FASÁD DETAILY 1 Obsah: Číslo strany NEZATEPLENÝ SOKL LOS lišta... 3 NEZATEPLENÝ SOKL Zakládací sada... 4 ZALOŽENÍ... 6 ZATEPLENÝ SOKL - LÍCOVANÝ... 7 ZATEPLENÝ SOKL S ODSKOKEM...

Více

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav Obsah: Úvod... 1 Identifikační údaje... 1 Seznam podkladů... 2 Tepelné technické posouzení... 3 Energetické vlastnosti objektu... 10 Závěr... 11 Příloha č.1: Tepelně technické posouzení konstrukcí obálky

Více

SWS PROFESIONÁLNÍ MONTÁŽ OKEN SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM

SWS PROFESIONÁLNÍ MONTÁŽ OKEN SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM SWS PROFESIONÁLNÍ MONTÁŽ OKEN SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM TĚSNICÍ A IZOLAČNÍ SYSTÉM SOUDAL WINDOW SYSTEM SOUDAL WINDOW SYSTEM - typické varianty montáže Volba produktů

Více

LEGISLATIVNÍ A NORMOVÉ POŽADAVKY NA DODÁVKU OKEN

LEGISLATIVNÍ A NORMOVÉ POŽADAVKY NA DODÁVKU OKEN LEGISLATIVNÍ A NORMOVÉ POŽADAVKY NA DODÁVKU OKEN vše co je třeba znát a respektovat při nabízení, dodávání a montáži výplní otvorů Ing. Roman Šnajdr snajdr@cklop.cz leden 2012 UVÁDĚNÍ STAVEBNÍCH VÝROBKŮ

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku.

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku. KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: Objekt: Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku Místo: Datum: 23.07.2014 Objednavatel: Statutární město

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 19) říjen 2016 VÝPLNĚ OTVORŮ ( v TOP ) okna denní osvětlení, větrání vnitřních prostor dveře vstup osob, bezpečnost, ( denní osvětlení ) vrata

Více

DEK TAHÁK ZELENÁ ÚSPORÁM. SEZNAM VÝROBKŮ A MATERIÁLŮ SPOLEČNOSTI DEK a.s. REGISTROVANÝCH V PROGRAMU. www.dektrade.cz www.atelier-dek.

DEK TAHÁK ZELENÁ ÚSPORÁM. SEZNAM VÝROBKŮ A MATERIÁLŮ SPOLEČNOSTI DEK a.s. REGISTROVANÝCH V PROGRAMU. www.dektrade.cz www.atelier-dek. DEK TAHÁK SEZNAM VÝROBKŮ A MATERIÁLŮ SPOLEČNOSTI DEK a.s. REGISTROVANÝCH V PROGRAMU ZELENÁ ÚSPORÁM TEPELNÉ IZOLACE DEKTRADE Název Charakteristika Používá se pro vytvoření tepelněizolační vrstvy DEKWOOL

Více

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR PS = posuvný bod VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA ZDIVO TERMSTOP L - KONZOLA SPOJOVACÍ ŠROUB L- PROFIL 60/40/1,8mm VERTIKÁLNÍ FASÁDNÍ OBKLAD PREFA VZDUCHOVÁ MEZERA PREFA 4.1.1.01 ZODP. NOSNÝ ROŠT - VERTIKÁLNÍ

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B - OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA VÝPLNĚ OTVORŮ OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 19) říjen 2014 VÝPLNĚ OTVORŮ ( v TOP ) okna denní osvětlení, větrání vnitřních prostor dveře vstup osob, bezpečnost, ( denní osvětlení ) vrata

Více

Doporučený návod na montáž plastových otvorových výplní

Doporučený návod na montáž plastových otvorových výplní Doporučený návod na montáž plastových otvorových výplní Na následujících řádcích se přehledně krok za krokem dozvíte, jak se postupuje při demontáži starého okna a při montáži nového plastového okna. Rádi

Více

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny E L U Z Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí Komplexní cihelný systém 1 Technické změny vyhrazeny 6) 1) 2) 5) 4) 2 Technické změny vyhrazeny VÝHODY ROLETOVÉHO PŘEKLADU HELUZ 1) Překlad

Více

a) Výměna sklepních a chodbových oken

a) Výměna sklepních a chodbových oken Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Žádost o předložení cenové nabídky. OSBD Česká Lípa je správcem

Více

Obec Rovensko, Rovensko 59, Zábřeh

Obec Rovensko, Rovensko 59, Zábřeh ... e-mail:obec(@.rovensko-morava.cz č.j. V Rovensku dne 19.1.2012 Věc: Výměna oken a dveří v budově ZŠ a MŠ Rovensko - výběr dodavatele prací. Dovolte mi, abych Vás oslovil s uvedenou poptávkou. Obec

Více

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Zakázka číslo: 2015-1201-TT Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Bytový dům Kozlovská 49, 51 750 02 Přerov Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 2828 a 2829 v Přerově

Více

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ 3. OTVORY VE ZDECH DRUHY A FUNKCE OTVORŮ OKENNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCÍ PROSVĚTLENÍ A ODVĚTRÁNÍ MÍSTNOSTI DVEŘNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCI VSTUPU DO MÍSTNOSTI A SPOJENÍ MÍSTNOSTÍ VRATOVÉ OTVORY - PLNÍ FUNKCI

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

Město Varnsdorf Nám. E. Beneše 470 407 47 Varnsdorf

Město Varnsdorf Nám. E. Beneše 470 407 47 Varnsdorf Město Varnsdorf Nám. E. Beneše 470 407 47 Varnsdorf vyzývá zájemce o veřejnou zakázku malého rozsahu: Výměna oken v bytovém domě č.p. 2290 ve Varnsdorfu 1. Veřejný zadavatel Úřední název: Město Varnsdorf

Více

Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken

Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken Posudek k určení vzniku kondenzátu na izolačním zasklení oken Firma StaniOn s.r.o. Kamenec 1685 Bystřice pod Hostýnem Zkušební technik: Stanislav Ondroušek Telefon: 773690977 EMail: stanion@stanion.cz

Více

Zadávací podmínky pro specifikaci dodávek výplní stavebních otvorů:

Zadávací podmínky pro specifikaci dodávek výplní stavebních otvorů: Výzva zájemcům k podání nabídky Vážení, ve smyslu obecných právních předpisů, zejména dle platných ustanovení OZ, Vás vyzýváme k podání nabídky na provedení Výměny oken ve společných prostorách domu a

Více

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Název stavby: Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Investor: Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Projektant: Graphic PRO s.r.o. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Vypracoval:

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled Petr Hájek, Ctislav Fiala Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady http: www.inprojekt-podebrady.cz, e-mail: info@inprojekt-podebrady.cz, tel.: +420/325610079, fax: +420/325610215 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ

Více

TEPELNÁ TECHNIKA OKEN A LOP

TEPELNÁ TECHNIKA OKEN A LOP TEPELNÁ TECHNIKA OKEN A LOP změny související s vydáním ČSN 73 0540-2 (2011) Ing. Olga Vápeníková ČSN 73 0540-2 (říjen 2011, platnost listopad 2011) PROJEKČNÍ NORMA okna + dveře = výplně otvorů ostatní

Více

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22 A B C D OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SITUAČNÍ VÝKRESY C.4 KATASTRÁLNÍ SITUAČNÍ VÝKRES M 0 DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ. 1 PŮDORYS 1NP M 2 PŮDORYS 1NP

Více

fermacell Katalog detailů

fermacell Katalog detailů fermacell Katalog detailů konstrukcí v dřevostavbách Stav květen 2014 2 Obsah Půdorys domu vodorovný řez 0.00.00.0.01... 3 Svislý řez domem 0.00.00.0.02... 4 Napojení stěna základová deska...5 Kontaktní

Více

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA Obsah: 1. Úvod 2. Popis objektu 3. Normové požadavky na tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí 3.1. Součinitel prostupu tepla 3.2. Nejnižší vnitřní povrchová teplota 3.3.

Více

Univerzální doplňkové profily

Univerzální doplňkové profily 1.80.1 Univerzální doplňkové profily V této části jsou umístěny doplňkové profily, které se nevztahují k žádnému profilovému systému a jsou pro univerzální použití. Jedná se zejména o začišťovací a obkladové

Více

Základní postupy při zabudování oken a LOP, správné zabudování elementů do hrubé stavby, napojení na stavbu, chyby z praxe

Základní postupy při zabudování oken a LOP, správné zabudování elementů do hrubé stavby, napojení na stavbu, chyby z praxe Základní postupy při zabudování oken a LOP, správné zabudování elementů do hrubé stavby, napojení na stavbu, chyby z praxe Ing. Roman Zahradnický TPF s.r.o. OBSAH: 1) Seznámení s platnými normami, vyhláškami

Více

Příloha č. 4 ZD - Kvalitativní vlastnosti díla

Příloha č. 4 ZD - Kvalitativní vlastnosti díla Příloha č. 4 ZD - Kvalitativní vlastnosti díla Zadavatel nad rámec projektové dokumentace požaduje, aby uchazeč ve své nabídce akceptoval tyto kvalitativní vlastnosti: Zateplovací systém: Fasáda vnější

Více

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC STRANA 1 Ved. projektant: Ing. LEOŠ POHANKA IP IZOLACE POLNÁ, Zodp. projektant: Ing. TOMÁŠ POHANKA Vypracoval: Ing. RADKA MATOUŠKOVÁ

Více

TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR

TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR Kalcium silikátová minerální deska Tvarová stálost Vynikající paropropustnost Nehořlavost Jednoduchá aplikace Venkovní i vnitřní izolace Specifikace Minerální, bezvláknitá

Více

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek DOKUMENTACE NÁZEV AKCE : ZASKLÍVACÍ SYSTÉM : OBJEKT : INVESTOR : ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ Mandysova 1301 1308 Hradec Králové Vlastníci bytových jednotek ZHOTOVITEL

Více

Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320

Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Žádost o předložení cenové nabídky. Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 5622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 OSBD Česká Lípa plánuje

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ Komenského

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ Komenského TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje NÁZEV STAVBY : Zateplení objektu MŠ Komenského MÍSTO STAVBY : Komenského 539, Uh.Hradiště INVESTOR : Město Uherské Hradiště, Masarykovo nám.19, Uh.Hradiště 686 70

Více

[NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM]

[NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM] 2017 Stavebniny hrou [NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM] 1. Stavební připravenost Pro zahájení montáže systému podkrokevní izolace je nutné, aby konstrukce krovu splňovala následující

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ. -Zdvojení ETICS-

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ. -Zdvojení ETICS- TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA MW -Zdvojení ETICS- Obsah 1a) Založení ETICS s odskokem soklové izolace na stávající izolaci základů... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné

Více

lodžiových sestav v sušárnách spol.prostor včetně souvisejícího stavebního odpadu.

lodžiových sestav v sušárnách spol.prostor včetně souvisejícího stavebního odpadu. Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Vyřizuje: Jana Mrázková / 487 809 844 V České Lípě dne:

Více

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing.

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing. TECHNICKÁ Odborná inženýrská, projekční a poradenská kancelář v oblasti oken/dveří, lehkých obvodových plášťů (LOP) a jiných fasádních konstrukcí. KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY

Více

Řešení vzorových detailů

Řešení vzorových detailů Řešení vzorových detailů Detaily soklu. Detail soklu s přechodem na suterénní stěnu -průběžná soklová izolace 2.2 Detail soklu s přechodem ř na suterénní stěnu - ustupující soklová izolace. Detail soklu

Více

TwinAktiv: revoluční okenní fólie 1 fólie pro 2 druhy použití.

TwinAktiv: revoluční okenní fólie 1 fólie pro 2 druhy použití. TwinAktiv: revoluční okenní fólie 1 fólie pro 2 druhy použití. TwinAktiv: udává směr! Těsnicí fólie illbruck TwinAktiv patří do sortimentu okenních fólií a je zároveň novou výkonnou inovací v oblasti izolování

Více

Systém pro předsazenou montáž oken. První lepicí systém certifikovaný institutem IFT

Systém pro předsazenou montáž oken. První lepicí systém certifikovaný institutem IFT Systém pro předsazenou montáž oken První lepicí systém certifikovaný institutem IFT Systémové řešení s budoucností Nulové energetické ztráty Jednoduchý a neuvěřitelně rychlý montážní systém. Kvůli změnám

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200,

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200, Popis OBVODOVÁ STĚNA EKO3 - obklad obvodové nosné dřevěné rámové konstrukce Skladba tl. 380 - dřevovláknitá deska tl. 20 - KVH hranoly + tepelná izolace tl. 140 - dřevěný rošt tl. 40 Doporučené použití

Více

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Notifikovaná osoba 1390; 102 21 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU Auditovaný objekt:

Více

Zamezení vzniku tepelných mostů. Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 %

Zamezení vzniku tepelných mostů. Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 % Zamezení vzniku tepelných mostů Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 % Řešení chladu, vlhkosti, plísně okolo oken, dveří a kotvení v zateplení fasády Správně provedné detaily v okolí oken a dveří

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ. K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ. K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE Izolace První vydání Srpen 2018 K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE l Vysoce účinné izolační desky z tuhé pěny

Více

Správné návrhy tepelné izolace plochých střech a chyby při realizaci Pavel Přech projektový specialista

Správné návrhy tepelné izolace plochých střech a chyby při realizaci Pavel Přech projektový specialista Správné návrhy tepelné izolace plochých střech a chyby při realizaci Pavel Přech projektový specialista Návrhy skladeb plochých střech Úvod Návrhy skladeb,řešení Nepochůzná střecha Občasně pochůzná střecha

Více

Fasády kontaktní a provětrávané

Fasády kontaktní a provětrávané Ostrava, Brno, Praha, Liberec,Plzeň / 2019 Fasády kontaktní a provětrávané Jan.juhas@knaufinsulation.com Fukční střecha nemusí být extrémně drahá ani složitá Fasády kontaktní a provětrávané Správné provedení

Více

ŽALUZIOVÝ KASTLÍK. Norma/předpis. Popis výrobku a použití. Důležitá upozornění

ŽALUZIOVÝ KASTLÍK. Norma/předpis. Popis výrobku a použití. Důležitá upozornění Systémové řešení Ytong pro bezproblémovou dodatečnou montáž venkovních žaluzií Vhodný pro většinu venkovních žaluzií na trhu, vyvíjeno s výrobci žaluzií Voděodolný, trvanlivý, neobsahuje žádné škodlivé

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny V Bytovkách 803, Uhříněves, okres Praha D.1.2.b TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS V Praze 09.2014 Ing. Miroslav Zimmer Obsah A PODKLADY...

Více

9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS

9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS 9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS 9.5.1 Úvod Ocel je anorganický materiál a lze jí tedy bez zvláštních zkoušek zařadit mezi nehořlavé materiály. Při přímém působení ohně

Více