PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI"

Transkript

1 PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: středa Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost 111 PROGRAM: 1. Přivítání, program, prezence 2. Finální diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny senioři a jejich odsouhlasení pracovní skupinou 3. Další ad 1. Přivítání, program, prezence Vedoucí pracovní skupiny B. Milinková přivítala přítomné a předala slovo koordinátorovi KPSS R. Janíkovi, který upozornil, že setkání pravděpodobně přesáhne původně plánovaný čas. Pokud ovšem pracovní skupina finálně odsouhlasí znění priorit, opatření, jejich realizátory a odsouhlasí také návrhy pro chystanou kapitolu Neřešené oblasti a trendy do budoucna v rámci problematiky senioři, nebude již nutné, aby se skupina scházela v prosincovém termínu. Před zpracováním konečné verze 3. KPSS, která bude předložena k projednání radě a zastupitelstvu města Brna, bude probíhat připomínkovací řízení, ale v jeho rámci již nebude možné např. odstranit, přidat opatření, realizátora apod. R. Janík požádal zástupce organizací, aby byl návrh dokumentu zástupci v připomínkovacím důkladně přečten a bylo jimi upozorněno na formální chyby, např. v přesném znění názvů organizací apod. Dále R. Janík uvedl, že název priority by měl být vystihující pro všechna opatření, která pod ni budou spadat. Název priority může být obecnějšího, širšího charakteru, název opatření by měl být naopak konkrétnější. Realizátoři si musí pod každým opatřením představit konkrétní obsah, konkrétní služby či činnosti, které bude organizace vykonávat, poskytovat apod. Organizacím budou zaslány tři formuláře. Jeden se bude týkat komunitního plánu, kam organizace (realizátoři) napíší číslo a název opatření, stručný popis opatření, cílový stav v roce 2015, ostatní realizátory a partnery. Druhý formulář se bude týkat Akčního plánu. Tam již organizace (realizátoři) uvedou obsáhlejší informace, konkrétní představy co a jak budou v následujících letech, nyní konkrétně v roce 2013, v rámci daného opatření, realizovat. Např. o kolik bude zvýšena kapacita služby, o kolik bude zvýšen počet zaměstnanců apod. Třetí formulář se bude týkat neřešených oblastí a trendů do budoucna. Tento formulář vyplní ta organizace, která daný problém navrhla. Pokud se žádná organizace zpracování nějakého neřešeného problému neujme, nebude tento bod v rámci 3. KPSS figurovat.

2 ad 2. Finální diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny senioři a jejich odsouhlasení pracovní skupinou Priorita 1 - Rozvoj odborného sociálního poradenství pro specifické cílové skupiny Opatření 1.1 Navýšení personální kapacity poradenství v rámci hospicové péče pro poskytování odborného sociálního Realizátor: Gabriela o.s. L. Plátová, Gabriela, o.s. Organizace poskytuje odborné sociální poradenství rodinám, které pečují o umírajícího člena. Organizaci chybí sociální pracovnice, nemají kapacity na vyřizování všech telefonátů. Opatření 1.2 Vznik odborného sociálního poradenství pro celiatiky Realizátor: Brigancia Partner: Klub Celiakie D. Čábelková z organizace Brigancia, o.s., uvedla, že žádná speciální databáze o službách pro celiatiky neexistuje. Obecné databáze, kde se dají služby pro celiatiky najít sice existují, ale chybí specificky zaměřené poradenství pro tuto skupinu. Priorita 2 - Podpora setrvání seniorů v přirozeném prostředí Opatření 2.1 Zvýšení personální kapacity pečovatelské služby vedoucí k pokrytí poptávky po službě poskytované po celých 24 hodin Realizátoři: DCHB Oblastní charita Brno charitní pečovatelská služba, Betánie křesťanská pomoc, Sanus Brno, o.s., Diakonie ČCE středisko v Brně, Brigancia, o.s, Generace Brno I. Petrášková, DCHB Oblastní charita Brno charitní pečovatelská služba. Organizace má v plánu rozšířit úvazky, a to o jednu pečovatelku. J. Bednářová, Betánie křesťanská pomoc. Organizace má také v plánu rozšířit personální kapacitu o jednu pečovatelku. M. Vrbecká, Sanus Brno o.s. Organizace má v plánu taktéž posílení úvazků. H. Prchalová, Diakonie ČCE středisko v Brně. Organizace bude posilovat úvazky. D. Čábelková, Brigancia, o.s. Organizace bude rozšiřovat personální kapacitu E. Patáková, Generace Brno. Poptávka po službě je velká, organizace službu zajišťuje od 7:00 do 21:00, včetně víkendů a svátků.

3 Opatření 2.2 Další rozvoj osobní asistence pro seniory navýšením personální kapacity služby Realizátor: Hewer o.s. osobní asistence Brno L. Nováčková, Hewer o.s. osobní asistence Brno. Další rozvoj vidí v možnosti zavedení autodopravy. Považovala za důležité, aby v názvu opatření figurovala informační kampaň. Organizace vytvořila jednoduchý leták s vysvětlením pojmů pečovatelská služba, osobní asistence, pobytová služba atd. P. Kocourková z Kanceláře Brno zdravé město nezávazně nadnesla záměr vytvoření adresáře pro seniory o sociálních službách. J. Tesařová odpověděla, že informační brožura Sociální služby pro seniory ve městě Brně byla vydána v prosinci Bylo by možné, aby při vydání další brožury figuroval Hewer např. jako spoluautor. Informační kampaň nemusí být zmiňována v rámci opatření. M. Šoltytová, Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace. Řada zdravotníků a soukromých praktických lékařů nemá dostatek informací a neorientují se v nabídce sociálních služeb. L. Nováčková, Hewer o.s. osobní asistence Brno, sdělila, že lékaři byli za poskytnutí jejich letáku velmi rádi. J. Tesařová upozornila, že není v možnostech Odboru sociální péče ani Odboru zdraví obejít či obeslat všechny praktické lékaře. Vedoucí pracovní skupiny navrhla předat lékařům brožury v rámci programu jejich setkání. Kontakt poskytla P. Kocourková z Kanceláře Brno zdravé město. MUDr. Renáta Novotná, Sdružení praktických lékařů ČR, Berkova 107, Brno, mudr.novotna@volny.cz. P. Kocourková informovala také o existenci Sdružení ambulantních specialistů ČR, o.s., Info centrum: U Elektry 82, Praha 9, tel, fax: , , sasp@sasp.cz, kontakt@sasp.cz. Kontakt Brno. Sdružení ambulantních specialistů ČR, o.s., MUDr. Marie Duřpektová výkonný místopředseda, Pellicova 53a, Brno, tel: T. Ostrý, Občanské sdružení LOGO. V rámci rané péče obešla organizace pediatry s letáky. Je to osvědčený způsob, lékař může pacientovi bez dalšího vysvětlování pouze předat letáček. Opatření 2.3 Další rozšíření terénní odlehčovací služby Realizátoři: Gabriela o.s., Diakonie ČCE středisko v Brně, Sanus Brno, o.s. L. Plátová, Gabriela o.s. Poptávka po terénní odlehčovací službě je velká, není možné ji v současné době plně uspokojit. Organizace registruje zájem o službu hlavě v dopoledních hodinách. Opatření 2.4 Realizace služby tísňové péče Realizátor: Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Partner: Městská policie Brno H. Šoltysová, Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace, sdělila, že realizace služby tísňové péče je momentálně ve stavu přepracování projektu. Do projektu vstoupila městská policie jako spolupracující subjekt.

4 Opatření 2.5 Rozvoj sociálně aktivizačních programů pro seniory a rozšíření center denních služeb Realizátoři: Centrum pro rodinu a sociální péči, Betánie křesťanská pomoc, Občanské sdružení LOGO T. Ostrý, Občanské sdružení LOGO. Organizace má centrum denních služeb pro afatiky. V. Faktorová, Centrum pro rodinu a sociální péči. Organizace se chce zaměřit na poskytování terénní formy aktivizačních služeb pro seniory. J. Bednářová, Betánie křesťanská pomoc. Organizace v současné době hledá finanční prostředky na rekonstrukci denního centra v Lelekovicích. Vybavení má již organizace nakoupeno. Priorita 3 - Zkvalitňování, humanizace a rozvoj pobytových zařízení pro seniory R. Janík informoval, že v rámci 3. KPSS bude u každé priority uveden její stručný, krátký popis. J. Tesařová dodala, aby organizace ve formulářích uvedly, jaké aktivity povedou v domovech ke zkvalitňování péče a humanizaci. Opatření 3.1 Rozšíření kapacity domovů pro seniory Realizátoři: Betánie křesťanská pomoc, Domov pro seniory Věstonická, příspěvková organizace, Domov pro seniory Kociánka, příspěvková organizace? J. Kudlička, Domov pro seniory Věstonická, příspěvková organizace. Organizace má v plánu rozšířit kapacitu o 90 lůžek. Ke zkvalitnění služby povede plánované zavedení tabletového systému (systém podávání, servírování stravy). J. Kopecká, DCHB Oblastní charita Brno Domov pokojného stáří Kamenná. V plánu jsou provést stavební úpravy, které povedou ke zkvalitnění. Opatření 3.2 Rozšíření kapacity domovů se zvláštním režimem Realizátoři: Betánie křesťanská pomoc, Domov pro seniory Foltýnova, příspěvková organizace, Domov pro seniory Věstonická, příspěvková organizace M. Čermáková, Domov pro seniory Foltýnova, příspěvková organizace. Domov pro seniory bude registrovat novou sociální službu, a to domov se zvláštním režimem (12 lůžek). Pokud se organizaci podaří zrekonstruovat výtahy, dojde ke zkvalitnění života seniorů. Dále by bylo potřeba vybudovat novou kuchyň a budovu zateplit. J. Kudlička, Domov pro seniory Věstonická, příspěvková organizace. Domov bude navyšovat počet lůžek spadající pod domov se zvláštním režimem. Opatření 3.3 Rozšíření kapacity pobytové odlehčovací služby Realizátor: DCHB Oblastní charita Brno Denní a přechodný pobyt Na minulém setkání pracovní skupiny byl vznesen názor, požadavek, aby byly při Domovech pro seniory zřizovány odlehčovací lůžka.

5 J. Kopecká, DCHB Oblastní charita Brno Domov pokojného stáří Kamenná, uvedla, že poskytování odlehčovacích služeb v rámci Domovů pro seniory by znamenalo pro organizace velkou administrativní zátěž. Organizace by musela mít registrované dvě služby: Domov pro seniory a odlehčovací služby (a to i kdyby organizace poskytovala tuto službu např. v rámci jednoho, dvou vyčleněných lůžek). Tzn., že organizace by musela pro tyto dvě služby vést oddělené účetnictví, odděleně evidovat zaměstnance, jejich vzdělávání apod. M. Žižkovská DCHB Oblastní charita Brno Denní a přechodný pobyt, uvedla, že o odlehčovací služby v jejich zařízení (Denní a přechodný pobyt na ul. Strnadova 14) je velký zájem, protože organizace je schopna poskytovat péči seniorům ve vyšším stupni závislosti (III. a IV. stupeň), včetně seniorů trpícími syndromem demence. Je plánováno navýšení počtu lůžek. Hledají se nové prostory. Dále bylo v diskuzi řečeno, že odlehčovací pobyty, které jsou při střediscích pečovatelských služeb, nejsou většinou schopné přijmout imobilního člověka (prostředí není bezbariérově upraveno) nebo člověka, který trpí demencí. Opatření 3.4 Rozšíření CHB a jeho další zkvalitňování Realizátor: DCHB Oblastní charita Brno, Chráněné bydlení sv. Anežky I. Petrášková, DCHB Oblastní charita Brno, Chráněné bydlení sv. Anežky. Organizace plánuje chráněné bydlení rozšiřovat, ovšem je zapotřebí finanční podpora. J. Tesařová. Město (MMB) nemá bohužel k dispozici byty, které by mohlo přenechat organizacím k tomuto účelu. Organizace by musela získat do vlastnictví obecní byty. Dále J. Tesařová sdělila, že její vizí je realizace společného bydlení pro seniory. Vzorem by mohlo být fungování podobného modelu ve Vídni. Chráněné bydlení vidí spíše v oblasti zdravotního postižení. E. Patáková, Generace Brno informovala, že podobný způsob společného bydlení již v Brně funguje. Zná paní, která má ve vlastnictví dva byty, v nichž jsou ubytováni senioři. Paní o ně v bytech pečuje. E. Patáková byla J. Tesařovou požádána o zprostředkování podrobnějších informací, případně kontaktů. Neřešené oblasti a trendy do budoucna v rámci cílové skupiny senioři: - Chybějící nízkonákladové a malometrážní bydlení pro seniory (Generace Brno) - Chybějící odlehčovací lůžka v Domovech pro seniory (příspěvkové organizace) - Nedostatečná kapacita odlehčovacích služeb pro imobilní seniory či seniory trpící demencí - Dostupnost služeb pro seniory (nedostatek financí), snižování a odebírání příspěvku na péči, neřešení žádostí o příspěvek na péči (všechny služby), chybí kontrola využívání PnP (Betanie křesťanská pomoc, OCHB) - Informovanost, propagace služeb zpravodaje ÚMČ, lékaři (Hewer) - Absence návazné péče o osoby po cévní mozkové příhodě (problém na pomezí sociálních a zdravotních služeb) (Občanské sdružení LOGO) T. Ostrý, Občanské sdružení LOGO, sdělil, že organizace se zaměřuje na pomoc lidem po cévních mozkových příhodách. Důležitou roli hraje včasné zahájení následné péče, do které spadá logopedická péče. Logopedie spadá pod oblast zdravotnictví, organizace její poskytování hradí ze sponzorských darů. Klient hradí 300 Kč/h, ale i tak to nestačí na pokrytí nákladů. Zdravotní pojišťovny organizaci

6 tuto činnost neproplácí. Všeobecná zdravotní pojišťovna hradí pouze péči všeobecné sestry, která je indikovaná lékařem. Logopedii nemohou poskytovat zdravotní sestry, nýbrž vystudovaní logopedové. Logopedii poskytují v terénu, v přirozeném prostředí klienta. Po hospitalizaci se člověk postižený cévní mozkovou příhodou ocitá doma a není nikdo, kdo by s ním odborně pracoval. Organizace považuje za důležité zavést systém včasné péče. Pokud se s člověkem po cévní mozkové příhodě začne pracovat včas, existují dobré vyhlídky na zlepšení stavu. Momentálně nemá organizace podporu ani v rámci sociálních služeb, ani v rámci zdravotnictví. Stejným problémem (logoped) je i činnost fyzioterapeutů. Hlasování o 3. KPSS: Pracovní skupina přistoupila k hlasování o znění priorit, opatření a realizátorů 3. KPSS. Pro: 18 účastníků Proti: 0 účastníků Zdržel se: 1 účastník ad 3. Další Vedoucí pracovní skupiny upozornila na kulatý stůl odborníků o Propojování sociálních a zdravotních služeb v městě Brně pro dvě rizikové skupiny děti a senioři, který se uskutečnil na Fakultě sociálních studií MU pod vedením doc. PhDr. Jiřího Winklera, Ph.D., vedoucího katedry Sociální politiky a sociální práce. V rámci diskuze byla projednávána následující témata: Proč by měly spolupracovat sociální zdravotní služby v městě Brně Legislativní rámec: jeho konkrétní možnosti a bariéry spolupráce sociálních a zdravotních služeb Profesní možnosti a bariéry spolupráce sociálních a zdravotních služeb Provozně organizační těžkosti spolupráce sociálních a zdravotních služeb Informační a psychologická omezení spolupráce sociálních a zdravotních služeb Dále R. Janík zmínil plán aktivního stárnutí, který je k dispozici na webových stránkách Souhrnná zpráva Plánu aktivního stárnutí je k dispozici na webových stránkách Dokumenty zpracovávají problematiku týkající se seniorů. R. Janík se zeptal P. Kocourkové, zda při tvorbě Kancelář Brno zdravé město spolupracovalo s Radou seniorů Jihomoravského Kraje. Organizace totiž zaslala mailem připomínky, které se z části kryjí s obsahem dokumentu vytvořeného Kanceláří Brno zdravé město. P. Kocourková odpověděla, že nějaký kontakt s touto organizací byl, ale o užší spolupráci neví. P. Kocourková přečetla z dokumentu Plán aktivního stárnutí ve městě Brně na minulém setkání zmiňovaná opatření: B.1 Rozšiřovat poskytování zdravotně sociálních služeb, tj. provázání zdravotní péče s následnou (sociální) péčí o seniory-rekonvalescenty B.5 Rozšiřovat nabídku a kapacity sociálních služeb, zejména ambulantních (především center denních služeb), analyzovat situaci seniorů bez domova

7 B.6 Vyhledávat a vytvářet efektivnější možnosti adresné podpory rodin pečujících o seniory, zavádět vhodné formy domácí péče vč. organizování kurzů zaměřených na péči o nesoběstačné seniory, realizovat a propagovat odlehčovací programy pro rodiny se seniory B.7 Realizovat preventivní aktivity zaměřené na bezpečnost seniorů, aktivity vedoucí ke zvýšení pocitu bezpečí seniorů (v jejich domovech i mimo něj) a k předcházení neetickému jednání se seniory či jejich týrání D.1 Komplexně a cíleně propagovat aktivity všech poskytovatelů, určené pro seniory i ostatní skupiny obyvatel; volit takové formy propagace, které jsou seniory sledovány zejména zpravodaje městských částí a Brna, regionální tisk, rozhlas, informační letáky v MHD, nástěnky, informační panely atd. D.2 Usilovat o pozitivní prezentaci seniorů a jejich aktivit v médiích Poté R. Janík konstatoval, že v rámci 3. KPSS bude na tento dokument upozorněno. Na závěr se R. Janík se všemi účastníky rozloučil, poděkoval jim za účast a spolupráci a připomněl, že prosincové setkání se již neuskuteční. Zapsali: J. Stárková, R. Janík Dne:

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: čtvrtek 11. 10. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 14.11.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: čtvrtek 13.9.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 8. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 13:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Marta Křesinová, Svaz důchodců

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí 15. 10. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 8. 10. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 21.11.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí 12. 11. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3.12.2012 Časové rozvržení: 12:00 14:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 13. 2. 2017 Časové rozvržení: 9:30 11:30 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost ve 4. patře PROGRAM: 1.

Více

Číslo zápisu: 02 / 2008 Datum: 26. listopadu 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 111 v 1.patře

Číslo zápisu: 02 / 2008 Datum: 26. listopadu 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 111 v 1.patře ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 02 / 2008 Datum: 26. listopadu 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 111 v 1.patře PROGRAM Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: čtvrtek 17. 10. 2013 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Datum konání: 17. 10. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Linda Zákorová, koordinátorka

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Návrh 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013 2015. (určeno k připomínkování široké veřejnosti)

Návrh 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013 2015. (určeno k připomínkování široké veřejnosti) Návrh 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013 2015 (určeno k připomínkování široké veřejnosti) Magistrát města Brna Odbor sociální péče - Referát komunitního plánování sociálních

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: Organizační skupina KPSS - zápis datum a hodina: místo: 29. září 2014, 10.00-12.00 hod. Městský úřad Znojmo, nám. Armády 8 Zasedací místnost

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3. 10. 2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 1. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne 17.12.2018 Přítomni členové komise: Mgr. Monika Čermáková, JUDr. Věra Havlíčková, Vladimír Hejnic, PhDr.

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 20. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Datum konání: 13. 10. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, budova B Radniční salonek Přítomni: Gabriela Olejníková,

Více

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci.

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci. Přehled silných a slabých stránek zaměřených na oblast sociálních a návazných služeb v souvislosti s aktualizací Komunitního plánu sociálních a návazných služeb MČ Praha 10 na období 2017-2020 Popis silných

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích konference pořádaná pod záštitou Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Praha, 17. 4. 2015 Filozofie změny:

Více

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI

Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI Projekt PODPORA ODBORNÝCH PARTNERSTVÍ ZAMĚŘENÝCH NA PODPORU SENIORŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI NÁVRHY KLÍČOVÝCH DOPORUČENÍ/CÍLŮ A OPATŘENÍ Následující doporučení vycházejí z analýz a jednání odborných koalic, které

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 13. 2. 2017 Časové rozvržení: 14:00 16:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Služby pro seniory k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 13. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 15. 2. 2017 Časové rozvržení: 14:00 16:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

AKČNÍ PLÁN MĚSTA PLZNĚ K PODPOŘE

AKČNÍ PLÁN MĚSTA PLZNĚ K PODPOŘE Schváleno Zastupitelstvem města Plzně usnesením č. 347 ze dne 23. června AKČNÍ PLÁN MĚSTA PLZNĚ K PODPOŘE ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO OSOBY SE ZP NA LÉTA 2017 2018 Zpracoval: Odbor sociálních služeb Magistrát

Více

Služby na území Mladovožicka

Služby na území Mladovožicka Služby na území Mladovožicka Priority a opatření Priorita 1. Podpora systému poskytovaných služeb 1.1. Zachování stávajících sociálních služeb ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem Mladá Vožice

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Osoby se zdravotním postižením Datum konání: 5. 10. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Pavel

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři

Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 27.3.2014, 13:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, budova B Radniční salonek Přítomni: Kateřina Hájková, A Doma, o.s. Anna Šoková a Jana

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis ze setkání Termín konání: úterý 9. 6. 2015 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Senioři Datum konání: 23. 9. 2014, 13:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, budova B Radniční salonek Přítomni: Jiřina Gürlichová, Point 50+ Eliška Fousková, Život

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pátek 21.9.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009 ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2009 Vyškov, květen 2010 Komunitní plán sociálních služeb ve Vyškově byl schválen usnesením č. VI.ZM/1027-07 na VI. zasedání

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb Opatření VII.1.: Udržení a rozvoj kapacity domova pro seniory. Dům seniorů Mladá Boleslav v současné době poskytuje pobytovou službu osobám, které v důsledku složitého zdravotního stavu, omezené soběstačnosti,

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 10. 9. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny ZÁPIS ze setkání řídící skupiny Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588 7.6.2019, v 10.00 hod.

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež

Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež Zápis z jednání pracovní skupiny KPSS Rodina, děti a mládež Datum konání: 3. 10. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, přízemí budovy B, Středisko územního rozvoje Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni:

Více

M Ě S T O N E R A T O V I C E

M Ě S T O N E R A T O V I C E M Ě S T O N E R A T O V I C E ul. Kojetická 1028 277 11 NERATOVICE Projekt Neratovicko komunitně znamená společně Analýza potřeb pečujících osob o příjemce příspěvku na péči s III. a IV. stupněm závislosti

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 22.10.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická 68, Praha 10, Zasedací sál (1. patro budovy B)

Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická 68, Praha 10, Zasedací sál (1. patro budovy B) Zápis z jednání pracovní skupiny komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Senioři Datum konání: 28. 4. 2016, 13:00 hod. - 14:30 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010

ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010 ROČNÍ HODNOTÍCÍ ZPRÁVA KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŢEB VE VYŠKOVĚ ZA ROK 2010 Vyškov, březen 2011 Komunitní plán sociálních služeb ve Vyškově byl schválen usnesením č. VI.ZM/1027-07 na VI. zasedání

Více

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra

Sociální služby v Pardubickém kraji. v kontextu péče o osoby s poruchou. autistického spektra Sociální služby v Pardubickém kraji v kontextu péče o osoby s poruchou autistického spektra Bc. Edita Moučková Krajský úřad Pardubického kraje 20. 4. 2015 ÚVOD Poruchou autistického spektra trpí v ČR odhadem

Více

Realizační plán na rok 2008

Realizační plán na rok 2008 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Realizační plán na rok

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis ze setkání Termín konání: středa 15. 4. 2015 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Základní dokument: Komunitní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na Rokycansku pro období 2008 2011 (dále jen Plán) I. Cíle a opatření pracovní skupiny

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: středa 10. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 4.11.2014, 14.00-17.00 hod. Domov pro seniory Plaveč, p.o. Program: 1)Přivítání, prezence, zahájení

Více

Byly odevzdány další dotazníky ke zpracování psycholožkou PhDr. Biravskou, tím bylo dotazníkové šetření uzavřeno.

Byly odevzdány další dotazníky ke zpracování psycholožkou PhDr. Biravskou, tím bylo dotazníkové šetření uzavřeno. Zápis setkání Datum : 6.12.2006 Místo setkání : DPS, Vančurova ul. 17, Znojmo Prezence : viz.příloha Zapsal/a : Jana Svobodová PROGRAM: 1. PŘIVÍTÁNÍ A ZÁPIS DO PREZENČNÍ LISTINY 2. PRŮBĚH DOTAZNÍKOVÉHO

Více

Rozvoj odborného právního poradenství pro specifické cílové skupiny

Rozvoj odborného právního poradenství pro specifické cílové skupiny PRIORITY PRO CÍLOVOU SKUPINU SENIOŘI Priorita 1 Rozvoj odborného právního poradenství pro specifické cílové skupiny Opatření 1.1. Zajištění právního poradenství pro seniory Priorita 2. Opatření 2.1 Udržení

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Přítomni: 22 členů viz. prezenční listina (uložena na OSV sociální prevence) Místo konání: Klub důchodců, Štefánikova 1074, Kopřivnice

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pátek 7. 2. 2017 Časové rozvržení: 9:00 12:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost ve

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Vyhodnocení realizačního plánu rozvoje sociálních služeb za rok 2015

Vyhodnocení realizačního plánu rozvoje sociálních služeb za rok 2015 Vyhodnocení realizačního plánu rozvoje sociálních služeb za rok 2015 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech RM přijala dvě

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti Analýza poskytovatelů sociálních služeb Zpracovala: Ing. Jana Kozelková koordinátorka KPSS Cílem analýzy bylo především zjistit: základní údaje o poskytovatelích, zaměření činnosti, cílovou skupinu uživatelů

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM A AUTISMEM Zápis setkání Termín konání: pondělí 11. 11. 2013 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna,

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014

Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014 Vyhodnocení realizačního plánu za rok 2014 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Radou města byla schválena pracovní skupina,

Více

Koncepce města přátelského seniorům

Koncepce města přátelského seniorům Koncepce města přátelského seniorům 2010-2014 Květen 2010 Ing. Daniela Lusková 1 OBSAH Kapitola strana 1. Obsah 2 2. Úvod 2 3. Souhrnná zjištění z průzkumů v seniorské populaci a prostředí města 3 4. Definice

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko ze dne 19. 9. 2012 v rámci projektu Komunitního plánování sociálních služeb města Blansko Registrační číslo CZ.1.04/3.1.03/78.00036 Místo konání: Blansko,

Více

Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy

Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy Zápis z 1. jednání řídící skupiny KPSS Klatovy Termín jednání: 12. 6. 2013 Místo jednání: zasedací místnost v budově Městského úřadu Klatovy, náměstí Míru 66 Účastníci jednání: viz prezenční listina Program

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Oblastní charita Most

Oblastní charita Most Zápis z jednání PRACOVNÍ SKUPINY pro oblast sociální práce, vzdělávání, neziskový sektor Strategie komunitně vedeného místního rozvoje ze dne 10. ledna 2017 Přítomni: dle prezenční listiny Datum a čas:

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Obsah prezentace Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní rozdělení služeb v komunitě

Více

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006548 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Beroun a spádového území 2019 2023 1 Program dnešního jednání Vánoční jarmark

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 1/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 1/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 1/2012 ze zasedání výboru dne 29. 3. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa dne 17. 10. 2012 Časové rozvržení: 9.00 11.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu

Více

Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů

Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů Analýza skutečné potřebnosti služeb pro cílovou skupinu seniorů Zpracovatel: GI projekt o.p.s. Zadavatel: 14.9.2012 1 Cíle projektu Identifikace skutečných potřeb cílové skupiny seniorů v Libereckém kraji

Více

Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře

Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 01 / 2008 Datum: 20. října 2008 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3, zasedací místnost 153 v 1. patře PROGRAM 1. Přivítání, prezence 2. Pravidla komunikace ve skupině a schválení

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 Zápis z 1/2019 jednání pracovní skupiny Děti, mládež a rodina Datum 24.01.2019 Místo Přítomni Omluveni Neomluveni

Více

Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009

Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009 ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 7 Datum: 2. listopadu 2009 PROGRAM 1. Přivítání, program, prezence 2. Distribuce 2. KPSS 3. Dotační řízení pro rok 2010 4. Socio-info centrum 5. Portál sociální

Více