Návod k obsluze. Elektropneumatický regulační ventil SPC-2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. Elektropneumatický regulační ventil SPC-2"

Transkript

1 Návod k obsluze Elektropneumatický regulační ventil SPC-2

2

3 Prohlášení o shodě Uvedená společnost Alfa Laval jméno společnosti 6000 Kolding adresa telefon tímto prohlašuje, že ELEKTROPNEUMATICKÝ REGULAČNÍ VENTIL SPC-2 název typ rok byl vyroben ve shodě s ustanoveními SMĚRNICE RADY o sbližování právních předpisů členských států týkajících se strojních zařízení (98/37/ES) se zvláštním odkazem na Přílohu 1 o základních požadavcích na zdraví a bezpečnost vztahující se na návrh a konstrukci strojních zařízení. Bjarne Søndergaard jméno viceprezident pro výzkum a vývoj funkce Alfa Laval společnost podpis Označení

4

5 Obsah Tento návod k obsluze je členěn do několika hlavních kapitol: Bezpečnostní pokyny 1. Důležité informace Výstražné symboly Bezpečnostní opatření Instalace 1. Dodávka a vybalení zařízení Instalace...5 Provoz 1. Základní pokyny k provozu Odstraňování závad Seřízení ventilu Seřízení zdvihu na hodnotu 20 mm Změna funkce pohonu Doporučené čištění...10 Údržba 1. Základní údržba Demontáž ventilu Zpětná montáž ventilu...13 Technické údaje 1. Technické údaje Výběr / Pokles tlaku kapacitní diagram...15 Schémata / Seznam dílů 1. Seznam dílů Schéma sestavy Výkresy...19

6 Bezpečnostní pokyny Činnosti, při nichž je obsluha vystavena nebezpečí, jakož i další důležité informace jsou v této příručce zvýrazněny příslušnými výstrahami. 1. Důležité informace Před použitím ventilu si vždy přečtěte tento návod k obsluze 2 VÝSTRAHA! POZOR! POZNÁMKA: Upozorňuje na speciální postupy, které musí být dodržovány, aby se předešlo vážnému poranění osob. Upozorňuje na speciální postupy, který musí být dodržovány, aby se předešlo poškození ventilu. Upozorňuje na důležitou informaci zjednodušující nebo vysvětlující postup. 2. Výstražné symboly : Všeobecná výstraha : Pozor žíravina!

7 Bezpečnostní pokyny Na této straně jsou uvedeny veškeré výstrahy použité v tomto návodu k obsluze. Dodržováním uvedených pokynů předejdete poranění osob a poškození ventilu. 3. Bezpečnostní opatření Instalace: - Důsledně se řiďte technickými údaji (viz str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. 3 Provoz: - Důsledně se řiďte technickými údaji (viz str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. - Před demontáží vždy odpojte zdroj napětí. - Nikdy se nedotýkejte ventilu nebo potrubí při sterilizaci nebo pokud dopravují horké médium. - Nikdy nerozebírejte ventil, je-li ventil nebo potrubí pod tlakem. - Při manipulaci s kyselinami a zásadami postupujte s nejvyšší opatrností. Údržba: - Důsledně se řiďte technickými údaji (viz str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. - Před prováděním údržby vždy odpojte zdroj napětí. - Nikdy neprovádějte údržbu, je-li ventil horký. - Nikdy nerozebírejte ventil, je-li ventil nebo potrubí pod tlakem.

8 I Instalace Tento návod k obsluze je součástí dodávky. Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. 1. Dodávka a vybalení zařízení 4 Poznámka: Dodavatel není odpovědný za nesprávné vybalení. Kontrola dodávky: 1. kompletnost regulačního ventilu 2. dodací list 3. návod k obsluze Kontrola Odstraňte balící materiál Odstraňte balící materiál z kanálů ventilu. Vizuálně zkontrolujte případná poškození ventilu přepravou. Vzduch Pozor! Dbejte, aby nedošlo k poškození přípojek vzduchu, elektrického napájení a kanálů ventilu.

9 Instalace Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Mimořádnou pozornost věnujte výstrahám. Ventil je standardně opatřen navařovacími hrdly, může být však dodán i se šroubením. 1. Dodávka a vybalení zařízení - Důsledně se řiďte technickými údaji (str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. Pozor! - Elektrické zapojení regulačního ventilu svěřte výhradně oprávněné osobě. - I/P převodník byl nastaven před dodávkou a nesmí být otevírán. Poznámka: Dodavatel nepřebírá odpovědnost za nesprávnou montáž. Nebezpečí poškození Nevystavujte regulační ventil zvýšenému namáhání. Obzvláštní pozornost věnujte: - vibracím, - tepelné roztažnosti potrubí, - intenzivnímu svařování, - přetěžování potrubí. 5 Nezapomeňte na těsnicí kroužky Pečlivě proveďte svar Mechanické spoje: Zkontrolujte dotažení spojů. Svařování: 1. Odstraňte vnitřní části regulačního ventilu podle pokynů bodu 1 na str Svařte regulační ventil s potrubím. 3. Smontujte regulační ventil podle pokynů bodu 5 na str. 13. Rozměr Kryt skříně pohonu Přivaření do potrubí Ponechte minimální volný prostor (A) nutný pro demontáž pohonu. Elektrické připojení 1. Sejměte černý kryt skříně pohonu. 2. Vodič provlečte průchodkou a zapojte na svorku. Dodržte správnou polaritu (11= +, 12= -). 3. Upevněte průchodku kroužek a nasaďte kryt.

10 Provoz Ventil je nastaven a funkčně prověřen z výroby. Seřizovací pokyny na straně 7 8 slouží výhradně pozdějšímu seřízení. Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Mimořádnou pozornost věnujte výstrahám. Vyvarujte se případných chyb. 1. Základní pokyny k provozu 6 - Důsledně se řiďte technickými údaji (str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. - Před demontáží vždy odpojte zdroj napětí. Pozor! - I/P převodník byl nastaven před dodávkou a nesmí být otevírán. Poznámka: Dodavatel nepřebírá odpovědnost za nesprávnou montáž. Vyžaduje atmosférický tlak - Nikdy se nedotýkejte ventilu nebo potrubí při sterilizaci nebo pokud dopravují horké médium. - Nikdy nerozebírejte ventil, je-li ventil nebo potrubí pod tlakem. 2. Odstraňování závad Poznámka: - Před seřízením ventilu si důkladně pročtěte seřizovací pokyny na str Před výměnou opotřebených dílů si důkladně pročtěte pokyny k údržbě na str. 11 Závada Příčina/Následek Odstranění - Netěsnící břitové těsnění pístu - Těsnění ventilu propouští - Opotřebené břitové těsnění - Nevhodný materiál pryže - Vyměňte břitové těsnění - Nahraďte těsněním z pryže odlišné kvality Odchylka regulace průtoku Opotřebený ventil Vyměňte ventil a seřiďte (str.7) Odchylka regulace průtoku Uvolněné mechanické součásti (vibrace) Dotáhněte a seřiďte (viz str. 7) Pohon nereguluje Chyba pohonu Vraťte pohon dodavateli

11 Provoz Ventil je nastaven a funkčně prověřen z výroby. Seřizovací pokyny na této a následující straně slouží výhradně pozdějšímu seřízení. Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Mimořádnou pozornost věnujte výstrahám. Seřízení provádějte šetrně. 3. Seřízení ventilu Skříňka svorkovnice 7 Připoj vzduch Svorkovnice 1. Povolte a odstraňte spojku (9). 2. Sejměte kryt skříňky svorkovnice. 3. Zapojte přípojky vzduchu na vstup 9 pohonu. 4. Zaveďte stlačený vzduch (4 bar) do přípojek. 1. Nastavte nejvyšší signál (20mA), + na svorkovnici 11 a - na svorkovnici 12. Poznámka: U regulačního ventilu NC činí signál 4mA. 2. Ujistěte se, že ventil (2) je tlačen proti ventilovému sedlu. Dotyk Zdvih 1. Seřiďte regulační šroub ventilu (7), aby se dotýkal pístnice pohonu (otočte navíc o ¼ otáčky, čímž se zvýší přítlačná síla na ventil). 2. Utáhněte pojistnou matici (8), použijte klíč. 3. Namontujte a utáhněte spojku (9) pístnice pohonu a stopky ventilu. Zkontrolujte zdvih změnou signálu z 20mA na 4mA (NO*) (opačně, pokud je ventil NC*). Zdvih = 20mm + 1 Poznámka! Pokud se hodnota zdvihu liší od 20mm, viz str. 8. Pohybujte několikrát ventilem (2) nahoru a dolů a sledujte, zda je ventil stále v zavřené poloze. Pokud ne, znovu seřiďte.

12 Provoz Ventil je nastaven a funkčně prověřen z výroby. Seřizovací pokyny na této straně slouží výhradně pozdějšímu seřízení. Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Seřízení provádějte šetrně. */NO = ventil standardně otevřen */NC = ventil standardně zavřen 4. Seřízení zdvihu na hodnotu 20mm 8 Aretační šroub Vstup 9 Vstup Vypusťte stlačený vzduch. 2. Demontujte spojku (9) 3. Sejměte kryt skříňky svorkovnice. 4. Připojte stlačený vzduch (4bary) na vstup Nastavte nejnižší signál (4mA), + na svorkovnici 11 a - na svorkovnici 12 (20mA pro regulační ventil NC). 6. Nastavte aretační šroub (po směru hodinových ručiček), abyste dosáhli maximálního otevření. Poznámka: Maximální zdvih je 21mm. 1. Umístěte 20mm hranol mezi pístnici pohonu a stopku ventilu (2). 2. Regulačním šroubem ventilu (7) nastavte vzdálenost 0.5mm + hranol 20mm mezi pístnici pohonu a stopkou ventilu (hodnotu 0.5mm stanovte spárovou měrkou). 3. Otáčejte aretačním šroubem (proti směru hodinových ručiček), dokud pístnice pohonu zlehka nedosedne na 20mm hranol. Nyní otočte aretačním šroubem ještě o ½ otáčky (proti směru hodinových ručiček), a nastavte tak přítlak na ventil. Dotyk Pružinová páčka Aretační šroub Pozor! Nedotýkejte se aretačního šroubu. 1. Opatrně stlačte pružinovou páčku dolů, čímž uvolníte 20mm hranol. 2. Vyjměte 20mm hranol. 1. Nastavte nejvyšší signál (20mA), + na svorkovnici 11 a na svorkovnici 12 (4mA pro ventil NC) (pístnice pohonu se dotýká stopky ventilu (2) s přítlakem. 2. Namontujte a dotáhněte spojku (9), pístnice pohonu a stopky ventilu. 3. Zkontrolujte, zda má zdvih hodnotu 20mm.

13 Provoz Funkci pohonu zle m nit mezi NO a NC: NO = ventil standardn otev en NC = ventil standardn zav en. Obeznamte se d kladn s uvedenými pokyny. 5. Zm na funkce pohonu Poznámka: Zkontrolujte typ pohonu p ed zm nou jeho funkce. 1. Odpojte pohon od regula ního ventilu postupem uvedeným v bodech 1-3 na str Odšroubujte a odstra te šestihranné matice a šrouby. Jako poslední se odšroubují 2 dlouhé šrouby ímž se zvolna uvolní stla ené pružiny. 3. Odklopte víko membrány (a) a vyjm te pružiny (b). 4. Z pouzdra (g) vyjm te pístnici pohonu (c), talí membrány (d), profilovou desku (e) a membránu (f). 5. Odšroubujte matici (h) od pojistné matice (i). Matici (i) není t eba demontovat z pístnice pohonu. Pokud byla matice demontována, našroubujte ji tak, aby vyzna ený rozm r m l hodnotu 187.5mm. Mimo ádnou pozornost v nujte výstrahám. 1. Oto te talí membrány (d), profilovou desku (e) a membránu (f) a nasa te je na pístnici pohonu (c). Op t našroubujte matici (h). 2. Pístnici pohonu s p ipevn ným talí em membrány, deskou a membránou vložte do pouzdra pohonu (g). 3. Vložte pružiny (6) a nasa te víko membrány (a). 4. Sešroubujte a utáhn te šrouby a šestihranné matice. Jako první se našroubují 2 dlouhé šrouby ímž se zvolna stla í pružiny. 5. Spojte pístnici pohonu se stopkou ventilu, viz body 4-5 na str.13. Mimo ádnou pozornost v nujte výstrahám. 6. Otočte Turn the rozdělovací switch overplate. desku vzduchu 7. Se i te regula ní ventil dle postupu na str vlevo: NC vpravo: NO

14 Provoz Regulační ventil je konstruován k čištění na místě (CIP Cleaning In Place ). Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Mimořádnou pozornost věnujte výstrahám. NaOH = hydroxid sodný HNO 3 = kyselina dusičná 6. Doporučené čištění Pozor žíravina! 10 Nebezpečí popálení Používejte ochranné rukavice Používejte ochranné brýle S kyselinami a louhy manipulujte s nejvyšší opatrností. - Nikdy se nedotýkejte ventilu nebo potrubí při sterilizaci. Příklady přípravy čisticích roztoků: Používejte čistou vodu bez obsahu chloridů hmotnostní díl NaOH při 70 C vody vody čisticí roztok = čisticí roztok 2. 0,5 hmotnostního dílu HNO 3 při 70 C 1. Vyhněte se čisticímu roztoku o vyšší než uvedené koncentraci. Dávkujte postupně. 2. Čistící tok přizpůsobte použití: sterilizaci mléka / viskózním kapalinám Zvyšte čistící tok. vody = čisticí roztok Vždy vypláchnout! Poznámka: Čisticí roztok skladujte a likvidujte v souladu s platnými předpisy/směrnicemi. čistá voda čisticí roztok Po čištění vždy dobře vypláchněte čistou vodou.

15 Údržba Obeznamte se důkladně s uvedenými pokyny. Mimořádnou pozornost věnujte výstrahám. Břitové těsnění i vodítko mějte vždy skladem v dostatečném množství. 1. Základní údržba - Důsledně se řiďte technickými údaji (viz str. 14). - Po použití vždy vypusťte stlačený vzduch. - Před prováděním údržby vždy odpojte zdroj napětí. Pozor! I/P převodník byl nastaven před dodávkou a nesmí být otevírán. Poznámka: Veškerý odpad skladujte a likvidujte v souladu s platnými předpisy/směrnicemi. Nebezpečí popálení Vyžaduje atmosférický tlak - Nikdy neprovádějte údržbu, je-li ventil horký. - Nikdy neprovádějte údržbu, je-li ventil nebo potrubí pod tlakem. 11 Objednávání náhradních dílů Kontaktujte oddělení odbytu. Objednávejte podle seznamu náhradních dílů. Doporučené náhradní díly: servisní sady (viz seznam náhradních dílů). Břitové těsnění ventilu Vodítko ventilu Preventivní údržba Vyměňte po 12 měsících Vyměňte při výměně břit. těsnění Odstranění netěsností (normálně se netěsnost objevují pozvolna) Vyměňte na konci dne Vyměňte při výměně břit. těsnění Plánovaná údržba Mazání - Pravidelná kontrola těsnosti a funkce - Veďte záznamy o ventilu - Plánujte kontroly statisticky Vyměňte při netěsnosti Před montáží Silikonový mazací tuk nebo silikonový olej Vyměňte při výměně břit. těsnění Žádné

16 Ú Údržba Obeznamte se d kladn s uvedenými pokyny. Pozice odpovídají pozicím na výkrese a seznamu díl na stranách Odpad likvidujte zákonným zp sobem. NO = ventil standardn otev en. NC = ventil standardn zav en. 2. Demontáž ventilu 12 1.Otev ete typ NC zavedením stla eného vzduchu a proudu 20mA. Mimo ádnou pozornost v nujte výstrahám. 2.Odstra te svorku (3) 3.Demontujte pohon a vnit ní sou ásti regula ního ventilu. 4.Vyjm te t snící kroužek (4c). Povolte a demontujte spojku (9). 1.Povolte a odšroubujte pojistnou matici (8) a regula ní šroub ventilu (7), použijte klí. 2.Vyjm te ventil (2). Vytla te b itové t sn ní (4a) a talí (4b). 1.Vyjm te vodítko (6). 2.Nahra te t snící kroužek (4a) a t sn ní (4c). 1.Pryžovou pali kou uvoln te kalibrační matici (10). matici (10) 2.Rozpojte pohon (11) a konzolu (5).

17 Údržba Obeznamte se d kladn s uvedenými pokyny. Pozice odpovídají pozicím na výkrese a seznamu díl na stranách B itové t sn ní p ed montáží promažte. NO = ventil standardn otev en. NC = ventil standardn zav en. 3. Zp tná montáž ventilu 1.Nasa te konzolu (5) na pohon (11). 2.Dotáhn te Dotáhněte matici kalibrační (10) matici poklepáním (10) poklepáním pryžovou pryžovou pali kou. paličkou. Do konzoly (5) vložte vodítko (6). 13 Na ventil (2) nasa te b itové t sn ní (4a), talí (4b). Na ventil (2) našroubujte pojistnou matici (8) a regula ní šroub ventilu (7). 1.Otev ete typ NC zavedením stla eného vzduchu a proudu 20mA. Mimo ádnou pozornost v nujte výstrahám. 2.Do ventilové sk ín vložte t snící kroužek (4c). 3. Namontujte vnit ní sou ásti ventilu pohon. 4. Namontujte a dotáhn te svorku (3). 1.Se i te ventilu tak, aby se stopka dotýkala pístnice pohonu. 2. Klí em utáhn te pojistnou matici (8). 3. Namontujte a utáhn te spojku (9), ímž provedete spojení pístnice pohonu s ventilem (2).

18 Technické údaje Při montáži, provozu i údržbě se řiďte technickými údaji. S technickými údaji seznamte obsluhu. 1. Technické údaje 14 Údaje o ventilu Nejvyšší tlak média kpa (10 barů) Nejnižší tlak média... úplný podtlak Teplotní rozsah o C až +140 o C Průtok až 110m 3 /h/bar Maximální pokles tlaku kpa (5barů) Materiál ventilu Ocelové součásti ve styku s médiem... AISI 316L Ostatní ocelové součásti... AISI 304 Břitové těsnění... EPDM (standardně) Povrchová úprava... pololesk Pohon pneumatické údaje Spotřeba vzduchu při stabilní stavu bar signální tlak a napájecí tlak až do 6 bar 100In/h Přípojky... 6/4mm vzduchová trubka/hadice Nejvyšší tlak vzduchu kpa (6barů) Pracovní tlak kPa (4bary) Největší velikost částic mm Maximální obsah oleje ppm Rosný bod o C pod teplotu okolí nebo nižší Maximální obsah vody g/kg Pohon převodník/měnič Signální rozsah mA (standardně) Vstupní odpor Ω Indukčnost / kapacitance... zanedbatelná Pohon přesnost Odchylka % Hystereze % Citlivost % Vliv přívodu vzduchu % v rozmezí 1.4 a 6 bar Údaje o pohonu Stupeň krytí... IP54 Teplotní rozsah o C až + 70 o C Materiál pohonu Skříň... hliníková slitina s plastovým povlakem Membrána... NBR s vloženou výztuhou Pružiny... nerezová ocel / pružinová ocel s povlakem epoxidové pryskyřice Píst... nerezová ocel Umělohmotné součásti... polykarbonát/polyamid 6.6 Šrouby, matice... nerezová ocel, polyamid 6.6 Ostatní součásti... nerezová ocel a hliník

19 Technické údaje Při montáži, provozu i údržbě se řiďte technickými údaji. S technickými údaji seznamte obsluhu. NO = ventil standardně otevřen. NC = ventil standardně zavřen. 2. Výběr / Pokles tlaku kapacitní diagram Poznámka: Různé pracovní síly pístu vyžadují různé pružiny. Při výměně pružin vraťte pohon dodavateli. Kv Plocha sedla (cm 2 ) Průměr sedla (mm) NO Přípojky Pohon prac. síla pístu (N) (mm) (typ. č.) při tlaku vzduchu (bar) ISO DIN NO NC NC tlačná pružina pístu (N) 0,5E ,0 E E E E E E , L , L L , * *) účinná plocha membrány = 350 cm 2 (všechny ostatní = 120 cm 2 ) Jak velký tlak pod sedlem otevře ventil? Příklad: P = tlak média (bar) F = plocha sedla (cm 2 ) d = průměr sedla (mm) F = pracovní síla pístu (N) Kv 32E, tlak vzduchu (NO) 4 bar, A=18.5 cm 2, F=2000N Ventil se otevře při tlaku větším než 10 bar. Výpočet hodnoty poklesu tlaku Kv označuje průtok média v m 3 /h při poklesu tlaku 1 bar a plně otevřeném ventilu (voda 20 o C nebo podobná kapalina). Hodnota Kv při jiném poklesu tlaku se vypočte podle následujícího vzorce: lineárně procentuálně Zdvih kde: Kvq Q p = koeficient průtoku = průtok média = pokles tlaku na ventilu (bar)

20 Schémata/Seznam díl Výkres i seznam díl obsahuje všechny pozice. Pozice odpovídají pozicím na seznamu náhradních díl. P i objednávání náhradních díl použijte seznam náhradních díl. Seznam díl SPC poz. ks název dílu 1 1 ventilová sk í 2 1 ventil 3 1 svorka 4 1 sada t sn ní 4a 1 b itové t sn ní 4b 1 talí 1 talí t sn ní FEP 4c 1 t snící kroužek 1 t snící kroužek t sn ní FEP 4d 1 op rný kroužek t sn ní FEP 4e 1 o-kroužek t sn ní FEP 5 1 konzola 6 1 vodítko ventilu 7 1 regula ní šroub ventilu 8 1 pojistná matice 9 1 spojka 10 1 kalibrační matice matice 11 1 sk í pohonu : servisní sady EPDM, NBR, FPM (viz seznam náhradních díl )

21 Schémata/Seznam dílů Výkresy níže znázorňují ventily SPC-2 verzí NO a NC. NO = normally open tj. ventil standardně otevřen NC = normally closed tj. ventil standardně zavřen Schéma znázorňuje všechny pozice ventilu. Tyto pozice jsou shodné s pozicemi na seznamu náhradních dílů. Schéma sestavy 17 1 Díly těsnění FEP

22 Schémata/Seznam díl Výkres i seznam díl obsahuje všechny pozice Pozice odpovídají pozicím na seznamu náhradních díl. P i objednávání náhradních díl použijte seznam náhradních díl. Seznam díl SPC poz. ks název dílu 1 1 ventilová sk í 2 1 ventil 3 1 svorka 4 1 sada t sn ní 4a 1 b itové t sn ní 4b 1 talí 1 talí t sn ní FEP 4c 1 t snící kroužek 1 t snící kroužek t sn ní FEP 4d 1 op rný kroužek t sn ní FEP 4e 1 o-kroužek t sn ní FEP 5 1 konzola 6 1 vodítko ventilu 7 1 regula ní šroub ventilu 8 1 pojistná matice 9 1 spojka 10 1 kalibrační matice matice 11 1 sk í pohonu : servisní sady EPDM, NBR, FPM (viz seznam náhradních díl )

23 Schémata/Seznam dílů Výkresy níže znázorňují ventily SPC-2 verzí NO a NC. NO = normally open tj. ventil standardně otevřen NC = normally closed tj. ventil standardně zavřen Jednotlivé pozice odpovídají seznamu dílů na předchozí stránce. 3. Výkresy 19

24 Alfa Laval kontakty: Podrobné kontaktní informace pro všechny země jsou průběžně aktualizovány na našich webových stránkách, odkud se je dozvíte přímo. Navštivte

Návod kpoužití. Sedlový ventil Unique - standardní a reverzní ESE00202-CS2 2009-04

Návod kpoužití. Sedlový ventil Unique - standardní a reverzní ESE00202-CS2 2009-04 Návod kpoužití Sedlový ventil Unique - standardní a reverzní ESE00202-CS2 2009-04 Obsah Zde obsažené informace byly přesné v době vydání, ale mohou se změnit bez předchozího upozornění. 1. Prohlášení

Více

Provozní návod IM70730-CS6 2006-03. LKB klapky s ručním ovládáním nebo ovládané pneupohonem a nízkotlaké klapky LKB-LP TD 403-263

Provozní návod IM70730-CS6 2006-03. LKB klapky s ručním ovládáním nebo ovládané pneupohonem a nízkotlaké klapky LKB-LP TD 403-263 Provozní návod LKB klapky s ručním ovládáním nebo ovládané pneupohonem a nízkotlaké klapky LKB-LP TD 403-263 IM70730-CS6 2006-03 Prohlášení o shodě Potvrzující organizace Alfa Laval Název Albuen 31, DK-6000

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I. str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte ventil, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

kypřesná regulace průtoku

kypřesná regulace průtoku . kypřesná regulace průtoku ky SPC-2 Sanitární elektro-pneumatický modulační ventil Použití SPC-2 je sanitární elektro-pneumatický modulační ventil pro použití v nerezových potrubních systémech. Typickým

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - SEDLOVÉ VENTILY

NÁVOD A ÚDRŽBA - SEDLOVÉ VENTILY str. 1 Dvoucestný normálně uzavřený pneumatický ventil: Dvoucestný normálně otevřený pneumatický ventil: 1. válec 2. tělo ventilu 6. horní hlava 8. O-kroužek 9. píst 11. těsnění uzávěru 12. blokovací kroužek

Více

Návod k použití. Čerpadlo SolidC IM70821-CZ 2003-06

Návod k použití. Čerpadlo SolidC IM70821-CZ 2003-06 Návod k použití Čerpadlo SolidC IM70821-CZ 2003-06 2 Prohlášení o shodě Společnost Alfa Laval Název firmy Albuen 31, DK-6000 Kolding, Denmark Adresa +45 79 32 22 00 Telefonní č. tímto prohlašuje, že Odstředivé

Více

Provozní návod. GM Odstredivá cerpadla IM70023-CS7 1999-02

Provozní návod. GM Odstredivá cerpadla IM70023-CS7 1999-02 Provozní návod GM Odstredivá cerpadla IM70023-CS7 1999-02 Prohlásení o shode Potvrzující organizace Alfa Laval Název 6000 Kolding Adresa +45 79 32 22 00 Telefon tímto deklaruje, ze ODSTREDIVÁ CERPADLA

Více

481 SP/ 481 HP/ 481 LP 482 SP/ 482 HP/ 482 LP 681 SP/ 681 HP/ 681 LP 682 SP/ 682 HP/ 682 LP

481 SP/ 481 HP/ 481 LP 482 SP/ 482 HP/ 482 LP 681 SP/ 681 HP/ 681 LP 682 SP/ 682 HP/ 682 LP Goetze KG Armaturen DIN 4109 481 SP/ 481 HP/ 481 LP 482 SP/ 482 HP/ 482 LP 681 SP/ 681 HP/ 681 LP 682 SP/ 682 HP/ 682 LP Geprüft nach DIN EN 1567 a) b) c) d) e) g) f) Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz

Více

Návod kpoužití. ThinkTop Basic Intrinsically Safe ESE00810-CS1 2009-05. Registrovaný průmyslový vzor Registrovaná ochranná známka TD 804-001

Návod kpoužití. ThinkTop Basic Intrinsically Safe ESE00810-CS1 2009-05. Registrovaný průmyslový vzor Registrovaná ochranná známka TD 804-001 Návod kpoužití ThinkTop Basic Intrinsically Safe TD 804-001 Registrovaný průmyslový vzor Registrovaná ochranná známka ESE00810-CS1 2009-05 Obsah Zde obsažené informace byly přesné v době vydání, ale mohou

Více

D15S. Redukční ventil tlaku. Návod na montáž a údržbu. Pokyny uchovejte pro pozdější použití!

D15S. Redukční ventil tlaku. Návod na montáž a údržbu. Pokyny uchovejte pro pozdější použití! D15S Návod na montáž a údržbu Pokyny uchovejte pro pozdější použití! Redukční ventil tlaku 1. Bezpečnostní pokyny 1. Postupujte podle pokynů k instalaci.. Přístroj používejte pouze k využití, pro které

Více

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty Nadzemní pohon Bezpečnost Tato příručka slouží k podpoře instalace vašeho pohonu. Dále jsou uvedeny nejen funkce pohonu, ale i bezpečnostní normy, které musí být při bezvadném provozu dodrženy. Pozorně

Více

Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz

Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz 484 / 684 a) b) c) d) e) f) Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz Tlakové redukční ventily 484 / 684 1 Všeobecná bezpečnost Ventil používejte pouze: -- jak je zamýšleno -- v perfektním stavu -- bezpečně

Více

Návod na montáž a obsluhu EB 5863 CZ

Návod na montáž a obsluhu EB 5863 CZ Elektrický regulační ventil Typ 3226/5824 a typ 3226/5825 Pneumatický regulační ventil Typ 3226/2780-1 a typ 3226/2780-2 Obr.1 typ 3226/5824 Obr.1 typ 3226/2780-2 s převodníkem 3760 Návod na montáž a obsluhu

Více

kypřesná regulace průtoku

kypřesná regulace průtoku OC TOB E R 2008 kypřesná regulace průtoku Alfa Laval Unique RV-P Regulační ventil Koncepce Unique RV-P je sanitární elektro-pneumatický regulační ventil k použití v aplikacích vyžadujících přesnou regulaci

Více

POHON PRO KŘÍDLOVOU BRÁNU. Dovozce branových systémů KEY Ing.Eduard Sýkora, ESAKO Dražkovice 57, 533 33 Pardubice, tel.

POHON PRO KŘÍDLOVOU BRÁNU. Dovozce branových systémů KEY Ing.Eduard Sýkora, ESAKO Dražkovice 57, 533 33 Pardubice, tel. POHON PRO KŘÍDLOVOU BRÁNU Dovozce branových systémů KEY Ing.Eduard Sýkora, ESAKO Dražkovice 57, 533 33 Pardubice, tel.:466 303 446 Bezpečnost Tato příručka Vám pomůže při instalaci Vašeho pohonu. Dále

Více

ŠOUPÁTKO PŘÍRUBOVÉ S MĚKKÝM TĚSNĚNÍM BRA.20.900 21.900

ŠOUPÁTKO PŘÍRUBOVÉ S MĚKKÝM TĚSNĚNÍM BRA.20.900 21.900 .iv ar cs.c z ŠOUPÁTKO PŘÍRUBOVÉ S MĚKKÝM TĚSNĚNÍM BRA.20.900 21.900 Šoupátka 20.900 a 21.900 jsou armatury s měkkým těsněním, vyrobené z tvárné litiny, v souladu s těmi nejpřísnějšími výrobními standardy

Více

Přírubový přímý a trojcestný regulační ventil BVS

Přírubový přímý a trojcestný regulační ventil BVS Přírubový přímý a trojcestný regulační ventil VS Návod k instalaci a obsluze 1 Profil produktu ezpečnostní normy Kompletně utěsněný motorový ventil společnosti road je vyroben v souladu s evropským certifikátem

Více

Elektromagnetický ventil Řady EZ-FLO 1 EZ - FLO. Příručka pro uživatele. Děkujeme Vám, že jste si vybrali řídící elektromagnetický ventil řady EZ FLO.

Elektromagnetický ventil Řady EZ-FLO 1 EZ - FLO. Příručka pro uživatele. Děkujeme Vám, že jste si vybrali řídící elektromagnetický ventil řady EZ FLO. Elektromagnetický ventil Řady EZ-FLO 1 EZ - FLO Příručka pro uživatele Děkujeme Vám, že jste si vybrali řídící elektromagnetický ventil řady EZ FLO. Obsah Specifikace. 1 Čísla modelů...1 Instalace.. 2

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY II.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY II. S RUČNÍM OVLÁDÁNÍM str. 1 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. rukojeť šroub ucpávka šrouby a matice příruba motýlek těsnění vložka Materiály v kontaktu s produktem: příruba (poz. 5): DIN 1.4301 / 1.4307 / 1.4404 /

Více

ELEKTRONICKY PROPORCIONÁLNÍ REGULÁTOR TLAKU SRE!

ELEKTRONICKY PROPORCIONÁLNÍ REGULÁTOR TLAKU SRE! Vážený zákazníku! ELEKTRONICKY PROPORCIONÁLNÍ REGULÁTOR TLAKU SRE! Děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Na následujících stránkách naleznete technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci

Více

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše typ KPA 310 DR

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše typ KPA 310 DR Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše typ KPA 310 DR Obj. č. D 040 118 typ KPA 310 Alu na umělohmotné a hliníkové karutše stejně jako náplně se silikonem Obj. č. D 040 138 Květen 2002 Vážený zákazníku,

Více

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl 7551 7552 Koncové spínače Koncové spínače 7551 a 7552 jsou vhodné pro ovládání celé řady průmyslových strojů a zařízení, zejména mostových jeřábů, kladkostrojů a dalších zdvihacích nebo transportních zařízení.

Více

Konstrukce 240 Pneumatické regulační zařízení Typ 3244-1 a Typ 3244-7

Konstrukce 240 Pneumatické regulační zařízení Typ 3244-1 a Typ 3244-7 Konstrukce 240 Pneumatické regulační zařízení Typ 3244-1 a Typ 3244-7 Obrázek 1 Regulační zařízení, typ 3244-1 Obrázek 2 Regulační zařízení, typ 3244-7 1. Konstrukce a způsob účinku Pneumatické regulační

Více

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu Obsah Obsah... 1 Bezpečnostní pokyny... 2 Montáž brzdových válců SAF... 3 Montáž membránových válců... 3 Montáž válců s dvojitou membránou... 5 Mechanické uvolnění

Více

Uvádí zakázaný úkon či postup. Uvnitř nebo u kruhu je znázorněna konkrétní situace z praxe, které je nutno zamezit.

Uvádí zakázaný úkon či postup. Uvnitř nebo u kruhu je znázorněna konkrétní situace z praxe, které je nutno zamezit. Děkujeme Vám za výběr měchového čerpadla typu KBR. Tento návod slouží k zajištění správné a bezpečné obsluhy a údržby čerpadla. K maximálnímu využití čerpadla a zajištění jeho bezpečného, dlouhodobého

Více

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon Funkční princip: Otáčení hnací hřídele proti směru hodinových ručiček je dosaženo přivedením tlakového vzduchu do OTVORU A, což způsobí pohyb pístů směrem

Více

I-152A-CZE Expanzní kloubový spoj

I-152A-CZE Expanzní kloubový spoj VÝSTRAHA Přečtete si pozorně všechny pokyny. Je třeba, abyste je správně pochopili ještě před montáží libovolné armatury společnosti Victaulic. Vyškolený instalační technik musí tyto produkty instalovat

Více

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod IM-S13-35 CTLS Vydání 6 SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod Upozornění Opravy a nastavování pojistného mohou být prováděny pouze výrobcem nebo jím autorizovanou firmou. Bezpečnostní upozornění

Více

Nožové šoupátko LUCAVAL

Nožové šoupátko LUCAVAL Nožové šoupátko LUCAVAL MONTÁŽ ÚDRŽBA NÁVOD NA OPRAVU typ: M08 Obsah Strana 0. Popis.. 2 1. Manipulace 2 2. Instalace. 2 3. Pohony... 4 4. Údržba... 5 4.1 Výměna ucpávky... 5 4.2 Výměna těsnění. 6 4.3

Více

FILTR-REGULÁTOR CK. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky

FILTR-REGULÁTOR CK. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky FILTR-REGULÁTOR CK Vážení odběratelé, děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Níže jsou uvedena technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických komponentů. Přečtěte

Více

VENTIL ŘADA 400 JAR TOP

VENTIL ŘADA 400 JAR TOP ORBIT Irrigation Products, Inc. Návod k instalaci a použití ELEKTROMAGNETICKÝ VENTIL ŘADA 400 JAR TOP pro automatické zavlažovací systémy Modely: 57461, 57471 www.agf-zavlahy.cz 1 Protokoly: Mezinárodní

Více

POJISTNÉ VENTILY II. - MODEL 095 a 096

POJISTNÉ VENTILY II. - MODEL 095 a 096 str. V106 Proporcionální pojistný ventil s přítlačnou pružinou: Pojistný ventil pracuje jako automatický, tlak uvolňující regulátor. Je aktivován statickým tlakem, který je na vstupu ventilu a je charakteristický

Více

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI Před instalací je nutné přečíst a pochopit celý tento návod Pozorně si pročtěte tyto pokyny Potenciální rizika: nedbání pokynů nesprávné použití produktu nedostatečně kvalifikovaný personál Klapka musí

Více

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6 Obsah Obsah Strana 1. Instalace a způsob funkce.................................. 4 2. Zabudování.............................................. 6 2.1 Smontování ventilu a pohonu.................................

Více

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310 Obj. č. D 040 137 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více

Plný průtok, nízké tlakové ztráty, samočisticí funkce. Snímatelný kryt pro snadné čištění či výměnu koule bez nutnosti vyjmutí klapky z potrubí.

Plný průtok, nízké tlakové ztráty, samočisticí funkce. Snímatelný kryt pro snadné čištění či výměnu koule bez nutnosti vyjmutí klapky z potrubí. ZPĚTNÁ KLAPKA (KULIČKA), SÉRIE 07 Tato série 07 obsahuje kulové zpětné klapky z litiny, které jsou vyrobeny v souladu s těmi nejpřísnějšími výrobními standardy a normami, a v souladu s požadavky kvality

Více

Dvojitá mechanická ucpávka. Tandemové uspořádání s kapalinovým quenchem. Doplňkový návod k obsluze

Dvojitá mechanická ucpávka. Tandemové uspořádání s kapalinovým quenchem. Doplňkový návod k obsluze Dvojitá mechanická ucpávka Tandemové uspořádání s kapalinovým quenchem Doplňkový návod k obsluze Impressum Doplňkový návod k obsluze Dvojitá mechanická ucpávka Originální návod k obsluze Všechna práva

Více

Plynový kondenzační kotel

Plynový kondenzační kotel Alternativní integrovaná přepínací sada pro přípravu teplé vody Plynový kondenzační kotel 67081895-00.1Wo Návod k instalaci pro odborníka Suprapur KSBR 16, 30 Condens 3000F 16, 30 Soltis condens ELSC 16,

Více

1. Bezpečnostní pokyny

1. Bezpečnostní pokyny 3730050/8 IM-P373-05 CH Vydání 8 PF5 a PF6 On/Off ventily s pístovými pohony Předpis instalace a údržby 1. Bezpečnostní pokyny 2. Technické údaje 3.Montáž 4.Nastavení 5.Údržba 6. Náhradní díly IM-P373-05

Více

REGULÁTOR TLAKU MRP. manometrické tlaky Vstup G1/8 G1/4 Instalační poloha µm libovolná. max

REGULÁTOR TLAKU MRP. manometrické tlaky Vstup G1/8 G1/4 Instalační poloha µm libovolná. max REGULÁTOR TLAKU MRP Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Na následujících stránkách naleznete technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

Návod pro přestavbu na zkapalněný plyn P (G31) Plynový kondenzační kotel MGK-130 Sada pro přestavbu objednací č. 87 51 500 pro G31

Návod pro přestavbu na zkapalněný plyn P (G31) Plynový kondenzační kotel MGK-130 Sada pro přestavbu objednací č. 87 51 500 pro G31 CZ Návod pro přestavbu na zkapalněný plyn P (G31) Plynový kondenzační kotel MGK-130 Sada pro přestavbu objednací č. 87 51 500 pro G31 Strana Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600

Více

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 pro zvýšený pneumatický výkon Obr. 1: Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS Vydání: březen 2010 Obsah Obsah 1 Konstrukce

Více

Trojcestné kohouty PN10 s vnějším závitem

Trojcestné kohouty PN10 s vnějším závitem 4 233 Série 02 Trojcestné kohouty PN10 s vnějším závitem VBG31... Trojcestné kohouty, PN10, s vnějším závitem Materiál : litina GG-20 / GG-25 Závitové šroubení pro DN20 DN40 mm K vs 6.3... 25 m 3 /h Natočení

Více

www.unimotion.eu NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA MTV

www.unimotion.eu NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA MTV K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA Hypex d.o.o. Alpska cesta 43, 4248 Lesce Slovinsko Tel.: +386 (0)4 531 8700 Fax: +386 (0)4 531 8740 www.unimotion.eu e-mail: sales@unimotion.eu www.unimotion.eu OBSAH OBSAH STRANA

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití!

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití! BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI Uschovejte pro pozdější využití! 1. Bezpečnostní pokyny 1. Dodržujte instalační pokyny uvedené v tomto návodu 2. Používejte zařízení dle jeho určení k použití

Více

Návod k instalaci a obsluze EB 8093 CS. Pneumatický regulační ventil Typ 3248-1 a 3248-7

Návod k instalaci a obsluze EB 8093 CS. Pneumatický regulační ventil Typ 3248-1 a 3248-7 Pneumatický regulační ventil Typ 3248-1 a 3248-7 Obr. 1: Typ 3248 jako průchozí ventil a rohový ventil s pohonem typu 3277 Návod k instalaci a obsluze EB 8093 CS Vydání prosinec 2010 Význam pokynů v tomto

Více

Návod na obsluhu a údržbu sekacího kladiva typ SMH 55/C 17. Obj. č. D

Návod na obsluhu a údržbu sekacího kladiva typ SMH 55/C 17. Obj. č. D Návod na obsluhu a údržbu sekacího kladiva typ SMH 55/C 17 Obj. č. D 323 015 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil našemu výrobku. Pro zajištění bezchybného chodu a dlouhé životnosti

Více

Servisní příručka. Hydromotory typ MM a MLHM

Servisní příručka. Hydromotory typ MM a MLHM Hydromotory typ MM a MLHM 1 MM a MLHM Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 2 Montážní příruba F, Upevněte motor svisle s hřídelí otočenou směrem vzhůru na 1 šrouby montážní desku. Šroubovákem A1,2x8 DIN5265

Více

Návod k montáži a ovládání EB Pneumatický servopohon Typ Typ Typ 3271 s ručním přestavením. Typ

Návod k montáži a ovládání EB Pneumatický servopohon Typ Typ Typ 3271 s ručním přestavením. Typ Pneumatický servopohon Typ 3271 Typ 3271 Typ 3271 s ručním přestavením Typ 3271-5 Typ 3271-52 Obr. 1 Servopohony 3271 Návod k montáži a ovládání EB 8310 Vydání květen 2002 Bezpečnostní pokyny Přístroj

Více

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 1 Servisní příručka RW a MLHRW Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 8 Korunová matice Pouze u motorů provedení RW...KB s kuželovým hřídelem. Odšroubujte

Více

Návod k údržbě a montáži

Návod k údržbě a montáži Návod k údržbě a montáži Redukční ventily Typ 481/481 HP/481 LP 482/482 HP/482 LP 681 682/682 HP/682 LP CZ 1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 1. Redukční ventil používejte jen: - v souladu s určením, - v

Více

Návod na obsluhu a údržbu karosářské pilky typ KS 9

Návod na obsluhu a údržbu karosářské pilky typ KS 9 Návod na obsluhu a údržbu karosářské pilky typ KS 9 Obj. č. D 322 306 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete s karosářskou pilkou pracovat si pozorně přečtěte

Více

Čidlo tlakové diference

Čidlo tlakové diference 1 921 Čidlo tlakové diference Pro neutrální a středně korosivní kapaliny a plyny QBE64-DP4 Čidlo tlakové diference je určeno pro měření přetlaku nebo podtlaku a tlakových diferencí v plynech nebo kapalinách

Více

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Před použitím čtěte pozorně tento návod k použití!!!! Technické údaje: 602081 602082 602083 Řezací délka: 600mm 750mm 900mm Max rozměr obkladu: 42x42 52x52 63x63

Více

Uživatelská příručka. Pneumatická odsávačka oleje

Uživatelská příručka. Pneumatická odsávačka oleje Uživatelská příručka CZ Pneumatická odsávačka oleje 90 l Č. výrobku: 30655 Aby bylo zajištěno bezpečné a efektivní používání tohoto zařízení, pečlivě si prosím přečtěte tuto uživatelskou příručku. Návody

Více

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu Návod k montáži Sada výměníku tepla Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP Pro odbornou firmu Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte 6 720 643 451 (03/2006)

Více

MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5. Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem.

MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5. Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem. MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5 1. ÚVOD Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem. Základní jednotkou systému je pneumatický polohový

Více

Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů

Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů NÁVOD A ÚDRŽBA - POJISTNÉ VENTILY str. 1 Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů Obsah Hlavní ustanovení Pojistné ventily I. Pojistné ventily II. Pojistné ventily III. Pozice pojistných ventilů NÁVOD

Více

KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA

KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA.02.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.02.622 Technický nákres a rozměry: KÓD ROZMĚR PØ A H H1 B C F (PN n x M ISO 5211 E S Krouticí moment Hmotnost

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu

Návod na montáž, obsluhu a údržbu Návod na montáž, obsluhu a údržbu VLSP - sada ventilů SD230 TAC BPV10 AV TAC SD230 AV BPV10 Součásti regulační sady VLSP, tlakově nezávislá sada ventilů ON/OFF TAC (TA Compact-P) SD230 AV BPV10 VLSP 15LF

Více

HX15 NÁVOD PRO UŽIVATELE. Vysokoteplotní snímač/převodník Teploty a relativní vlhkosti.

HX15 NÁVOD PRO UŽIVATELE. Vysokoteplotní snímač/převodník Teploty a relativní vlhkosti. NÁVOD PRO UŽIVATELE HX15 Vysokoteplotní snímač/převodník Teploty a relativní vlhkosti. OBSAH A. Všeobecný popis B. Vybalení C. Princip činnosti D. Svorkové zapojení E. Příklady připojení F. Montáž G. Výpočty

Více

FILTR-REGULÁTOR - SK. Vstup G1/8 G1/4 G3/8 Velikost pórů filtrační vložky Maximální množství kondenzátu. cm 3 22

FILTR-REGULÁTOR - SK. Vstup G1/8 G1/4 G3/8 Velikost pórů filtrační vložky Maximální množství kondenzátu. cm 3 22 FILTR-REGULÁTOR - SK Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Na následujících stránkách naleznete technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických

Více

Pneumatický pohon Typ 3277

Pneumatický pohon Typ 3277 Pneumatický pohon Typ 3277 Obrázek 1: Pohon typu 3277 Obrázek 2: Pohon typu 3277-5 Pneumatické pohony typu 3277 Návod k instalaci a obsluze EB 8311 CS Vydáno v listopadu 2009 Obsah Obsah 1 Konstrukce a

Více

kyzkrátka jedinečný Unique SPC-1 - regulační ventil

kyzkrátka jedinečný Unique SPC-1 - regulační ventil . kyzkrátka jedinečný ky Unique SPC-1 - regulační ventil Úvodem Série Unique je inovativní nová generace jednosedlových ventilů Alfa Laval, které z hlediska hygieny a bezpečnosti uspokojí ty nejvyšší nároky

Více

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK Modely: T830028 Návod k obsluze 3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VELMI

Více

PMO. PMO pákový ovladač

PMO. PMO pákový ovladač PMO Pákový ovladač PMO najde uplatnění při ovládání celé řady průmyslových strojů a zařízení. Jako pomocný ovladač se podílí na řízení kontrolních obvodů napájení (stykače, PL) jejich silových částí (motorů).

Více

01X.X. Plastový stavoznak PN10. Obsah. Výrobková skupina 700. Návod na obsluhu a údržbu. 1. Sestava plastového stavoznaku 700.01X.X. 2.

01X.X. Plastový stavoznak PN10. Obsah. Výrobková skupina 700. Návod na obsluhu a údržbu. 1. Sestava plastového stavoznaku 700.01X.X. 2. Tel: +420 596 232 996, 596 232 997, Fax: +420 596 232 998 avemarcz, web: wwwavemarcz 01XX Strana: 1/7 REVIZE: 1 Obsah 1 Sestava plastového stavoznaku 70001XX 2 Oblast použití 3 Popis stavoznaku 31 Kuličkové

Více

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz CELKOVÝ OBJEM: 90L KAPACITA OLEJE:

Více

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET Návod na instalaci Zvyšuje dopravní výšku mezi kolektory a zásobníkem až na 6 m CZ v e r z e OBSAH ÚVOD Návod...2. Základní dokumentace...2.2 Vysvětlivky symbolů...2

Více

Návod k instalaci a obsluze EB 8310-6 CS. Pneumatické servopohony typ 3271 a typ 3277. Plocha pohonu: 80, 240, 350, 700 cm²

Návod k instalaci a obsluze EB 8310-6 CS. Pneumatické servopohony typ 3271 a typ 3277. Plocha pohonu: 80, 240, 350, 700 cm² Pneumatické servopohony typ 3271 a typ 3277 Plocha pohonu: 80, 240, 350, 700 cm² Pneumatický servopohon typ 3271 Pneumatický servopohon typ 3277 pro přímou montáž Návod k instalaci a obsluze EB 8310-6

Více

Přímočinné regulátory tlaku Přepouštěcí ventil Typ M 44-7 Obr. 1 Typ M 44-7 Přepouštěcí ventil, připojení G1, Kvs = 3.6 1. Konstrukce a funkční princip Tlakový regulační ventil, typ M 44-7, se skládá z

Více

ELEKTROMAG ETICKÉ VE TILY normálně zavřený,věstavěný pilotní ventil, nepřímočinný 3/8 2

ELEKTROMAG ETICKÉ VE TILY normálně zavřený,věstavěný pilotní ventil, nepřímočinný 3/8 2 ELEKTROMAG ETICKÉ VE TILY normálně zavřený,věstavěný pilotní ventil, nepřímočinný 3/8 2 CHARAKTERISTIKA - dvoucestný,normálně zavřený ventily pro kontrolu vody, - vzduchu a inertních plynů. - použítí vysoce

Více

Návod k obsluze059d. Plynová membránová čerpadla N 0150.3 ANE N 0150.3 ATE N 0150.3 STE N 0150.1.2 ANE N 0150.1.2 ATE N 0150.1.

Návod k obsluze059d. Plynová membránová čerpadla N 0150.3 ANE N 0150.3 ATE N 0150.3 STE N 0150.1.2 ANE N 0150.1.2 ATE N 0150.1. INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE CELOSVĚTOVĚ Návod k obsluze059d Plynová membránová čerpadla N 0150 ANE N 0150 ATE N 0150 STE N 0150.3 ANE N 0150.3 ATE N 0150.3 STE N 0150.1.2 ANE N 0150.1.2 ATE N 0150.1.2 STE N

Více

MF2C. MF2C vretenový ˇ koncový spínač

MF2C. MF2C vretenový ˇ koncový spínač MF2C Vřetenový koncový spínač MF2C je určen k ovládání pohybů pracovních strojů. Jako pomocný ovladač se podílí na řízení kontrolních obvodů napájení (stykače, PLC) jejich silových částí. Jeho konstrukce

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

Strana. Art.-Nr.: 30 62 432 Změny vyhrazeny 08/09 CZ SK PL

Strana. Art.-Nr.: 30 62 432 Změny vyhrazeny 08/09 CZ SK PL CZ Návod pro přestavbu na zkapalněný plyn P (G31) Plynový kondenzační kotel MGK Sada pro přestavbu obj. číslo 87 51 495 pro MGK-170 a MGK-250 Sada pro přestavbu obj. číslo 87 51 496 pro MGK-210 Sada pro

Více

Varování a doporučení. Všeobecně. Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Umístěte přední stranu do servisní pozice

Varování a doporučení. Všeobecně. Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Umístěte přední stranu do servisní pozice Stránka č. 1 z 10 Příručky pro opravu AUDI A4 (8D2, B5) 1.8 T Rok výroby: 01/95-11/00, KW/HP: 110/150, Obsah: 1781, Kódy motorů: AEB, ARK, ANB, APU, AWT, Typ karoserie: limuzína AUDI A4 1.8 20V Turbo AEB

Více

Trojcestné kohouty PN10 s vnitřním závitem

Trojcestné kohouty PN10 s vnitřním závitem 4 232 SÉRIE 02 Trojcestné kohouty PN10 s vnitřním závitem VBI31... Trojcestné kohouty PN10 s vnitřním závitem Šedá litina GG-25 DN20... DN40 mm k vs 6,3... 25 m 3 /h Natočení 90 Vnitřní připojovací závit,

Více

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/ Odvzdušňovač brzd Vydání 1/02-13.2.02 CZ Návod k použití 09-000-8071 1 Obsah 1. Bezpečnost 2 1.1 Úvod 2 1.2 Rizika/bezpečnostní pokyny 2 2. Instalace 3 2.1 Popis (Obr. 1) 3 2.2 Příprava 3 3. Obsluha 3

Více

TBV-CMP. Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý regulační a vyvažovací ventil

TBV-CMP. Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý regulační a vyvažovací ventil Kombinované regulační a vyvažovací ventily pro malé koncové jednotky Tlakově nezávislý regulační a vyvažovací ventil IMI TA / Regulační ventily / je určen pro regulaci výkonu a hydronické vyvážení koncových

Více

GESTRA Steam Systems VK 14, VK 16. Návod k obsluze 818630-00. Průhledítko Vaposkop

GESTRA Steam Systems VK 14, VK 16. Návod k obsluze 818630-00. Průhledítko Vaposkop GESTRA Steam Systems VK 14 VK 16 Návod k obsluze 818630-00 Průhledítko Vaposkop VK 14, VK 16 Obsah Důležité pokyny Strana Rozsah použití...4 Bezpečnostní pokyny...4 Nebezpečí...4 DGRL (Směrnice pro tlaková

Více

MLHOVÁ MAZNICE MLS. manometrické tlaky Vstup G1/8 G1/4 Směšovací poměr. degresivní (počet kapek za minutu olej/vzduch

MLHOVÁ MAZNICE MLS. manometrické tlaky Vstup G1/8 G1/4 Směšovací poměr. degresivní (počet kapek za minutu olej/vzduch MLHOVÁ MAZNICE MLS Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Na následujících stránkách naleznete technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

STAD-C. Vyvažovací ventily ENGINEERING ADVANTAGE

STAD-C. Vyvažovací ventily ENGINEERING ADVANTAGE Vyvažovací ventily STAD-C Vyvažovací ventily Udržování tlaku & Kvalita vody Vyvažování & Regulace Termostatická regulace ENGINEERING ADVANTAGE Vyvažovací ventil STAD-C byl speciálně vyvinut pro použití

Více

Návod na obsluhu a údržbu. přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG. Obj. č. D 040 152

Návod na obsluhu a údržbu. přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG. Obj. č. D 040 152 Návod na obsluhu a údržbu přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG Obj. č. D 040 152 Leden 2004 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům.

Více

1592P01. max. DC 48 V, 1 A, 20 W

1592P01. max. DC 48 V, 1 A, 20 W 594 59P0 Průtokový spínač pro kapaliny, pro potrubí DN 0 00. QE90 Spínací výkon : Jmenovitý tlak PN5 max. AC 30, A, 6 A max. DC 48, A, 0 W Ruční nastavení funkce kontaktu (spínací NO / rozpínací NC) Stupeň

Více

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže TITAN Centrální motor s převodovkou pro mříže Montážní pokyny a upozornění Pozor: dodržujte uvedené pokyny kvůli bezpečnosti osob. Uchovejte tento návod pro pozdější použití. CE Prohlášení o shodě Centrální

Více

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly IM-P316-04 CH Vydání 3 SV615 Pojistný ventil - náhradní díly Návod k montáži a údržbě Upozornění Přestavení otevíracího tlaku nebo údržbu pojistných ventilů může provádět pouze výrobce nebo jím autorizovaná

Více

kyruční nebo pneumatická - Vaše volba

kyruční nebo pneumatická - Vaše volba . kyruční nebo pneumatická - Vaše volba ky LKB ruční nebo pneumatická klapka Použití LKB je sanitární ruční nebo pneumatická klapka pro použití v nerezových potrubních systémech. Pracovní princip LKB je

Více

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 Technický nákres, rozměry a materiálové provedení: KÓD ROZMĚR PØ mm A mm B mm H mm S mm ISO 5211

Více

PF6 Nerezové on/off ventily s pístovým pohonem

PF6 Nerezové on/off ventily s pístovým pohonem Místní předpisy mohou omezit použití výrobků. Výrobce si vyhrazuje právo změn uvedených údajů. Copyright TI-P7- CH Vydání 9 PF Nerezové on/off ventily s pístovým pohonem Popis PF jsou dvoucestné ventily

Více

Sprejový ventil řady 781Mini

Sprejový ventil řady 781Mini Sprejový ventil řady 781Mini Návod k obsluze Elektronické verze příruček EFD ve formátu pdf lze také stáhnou na adrese www.nordsonefd.com/cz Vybrali jste si vysoce kvalitní a spolehlivý dávkovací systém

Více

STAD-C. Vyvažovací ventily DN s dvojitě jištěné měřící vsuvky

STAD-C. Vyvažovací ventily DN s dvojitě jištěné měřící vsuvky STAD-C Vyvažovací ventily DN 15-50 s dvojitě jištěné měřící vsuvky IMI TA / Vyvažovací ventily / STAD-C STAD-C Vyvažovací ventil STAD-C byl speciálně vyvinut pro použití v soustavách nepřímého chlazení.

Více

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl DIN Koncový spínač Koncový spínač DIN najde široké uplatnění v různých oblastech průmyslu, stavebnictví a řadě dalších. Jako pomocný ovladač je vhodný pro řízení kontrolních obvodů napájení (stykače, PLC)

Více

Compressed Air Treatment. Vodou chlazené dochlazovače s pevnou trubkovnicí. Hypercool. Návod na obsluhu, údržbu a provoz

Compressed Air Treatment. Vodou chlazené dochlazovače s pevnou trubkovnicí. Hypercool. Návod na obsluhu, údržbu a provoz Compressed Air Treatment Vodou chlazené dochlazovače s pevnou trubkovnicí Hypercool řady WFN/WFC/WFS/WFA Návod na obsluhu, údržbu a provoz Kód: 271584 Vydání ze dne 15.7.2002 - Rev. 0 Bezpečnostní upozornění

Více

STAD-C. Vyvažovací ventily DN 15-50

STAD-C. Vyvažovací ventily DN 15-50 STAD-C Vyvažovací ventily DN 15-50 IMI TA / Vyvažovací ventily / STAD-C STAD-C Vyvažovací ventil STAD-C byl speciálně vyvinut pro použití v soustavách nepřímého chlazení. U všech aplikací dosahuje STAD-C

Více

Ventily se šikmým sedlem VZXA

Ventily se šikmým sedlem VZXA technické údaje Funkce jsou externě řízené ventily, které jsou aktivovány přímým přívodem stlačeného vzduchu a používají se k uzavírání plynných nebo kapalných médií v potrubních systémech. Přitom se pomocí

Více

Čidlo tlakové diference

Čidlo tlakové diference 1 920 1920P01 Čidlo tlakové diference Pro neutrální a lehce korosivní plyny a kapaliny QBE63-DP... Čidlo tlakové diference pro kapaliny a plyny, pro měření přetlaku a podtlaku a tlakových diferencí v systémech

Více