Stanovy České společnosti průmyslové chemie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy České společnosti průmyslové chemie"

Transkript

1 1 Stanovy České společnosti průmyslové chemie Základní ustanovení 1 (1) Česká společnost průmyslové chemie (dále ČSPCH) je vědecko-technická společnost sdružující chemiky, techniky, chemické inženýry a průmyslové pracovníky v českém chemickém průmyslu, vývoji, výzkumu, projekci, školství a souvisejících oblastech. (2) ČSPCH navazuje na tradici chemické sekce Spolku inženýrů a architektů od roku 1866, Společnosti pro průmysl chemický od roku 1890 a na tradici Společnosti průmyslové chemie bývalé Československé vědecko-technické společnosti. V současné době ČSPCH úzce spolupracuje s Českým svazem vědeckotechnických společností (ČSVTS), Asociací českých chemických společností (AČCHS) a Svazem chemického průmyslu České republiky (SCHP ČR). (3) ČSPCH je dobrovolná, nezisková, nezávislá a nevládní organizace s právní subjektivitou, registrovaná jako občanské sdružení ve smyslu zákona č. 83/1990 a platných doplňků. Společnost představuje stavovský spolek chemických inženýrů, chemiků a techniků. (4) Sídlo: Sekretariát České společnosti průmyslové chemie, Novotného lávka 5, Praha 1; IČO Kontakty : telefon : ; fax/telefon : ; www. cspch.cz ; chem_spol.@csvts.cz. Poslání a cíle 2 (1) Podpora technického pokroku v oblasti chemických a biochemických technologií, včetně ochrany životního prostředí, bezpečného řízení průmyslových chemických procesů a to v souladu s nejnovějšími poznatky. (2) Podpora výzkumu, vývoje a efektivní výměny informací, znalostí a zkušeností při rozvoji chemického průmyslu, chemických, technologických a kontrolních procesů. (3) Zlepšování a zkvalitňování výchovy odborníků v chemických oborech na středních a vysokých školách a organizování jejich dalšího průběžného vzdělávání. (4) Zlepšování mezioborové spolupráce mezi chemickými inženýry a techniky s odborníky v ostatních průmyslových a přírodovědných oborech. (5) Obhajování profesionálních zájmů členů, posilování jejich stavovské sounáležitosti a morální i profesionální odpovědnosti. (6) Reprezentování chemické odborné veřejnosti ve vztahu k tuzemským i zahraničním organizacím obdobného zaměření. Hlavní aktivity 3 (1) Organizování odborných akcí konferencí, sympozií - např.aprochem, Odpadové fórum, Organické pigmenty a barviva, Colorchem, Bezpečnost v chemickém průmyslu, Pryskyřice, Mezinárodní gumárenské sympozium a dalších. (2) Spoluúčast na pořádání konferencí, sympozií a výstav - např. Sjezdů Asociací českých a slovenských chemických společností, Chemtec, Plast, Laborexpo a dalších. (3) Pořádání kursů a seminářů, např. o historii chemického průmyslu v ČR, systému REACH, podpora vzdělávání a vydávání publikací, odborných knih i učebnic. (4) Spolupráce s partnerskými organizacemi především v rámci AČCHS a SCHP ČR.

2 2 (5) Publikování významnějších průmyslových výsledků a informací v periodiku Chemické listy a na odborných setkáních.. (6) Oceňování vynikajících a významných výsledků členů ČSPCH i ostatních pracovníků v oblasti průmyslové chemie. (7) Organizování konzultační, expertní a poradenské činnosti pro nejširší veřejnost. Oceňování výsledků 4 (1) Od roku 2006 je zřízena cena Viktora Ettela, která je udělována významným tuzemským i zahraničním technologickým, technickým a projekčním pracovníkům z oblastí chemické technologie a chemického průmyslu a to i nečlenům ČSPCH. (2) Návrh na udělení ceny může s příslušným zdůvodněním předložit každý člen či orgán ČSPCH Sekretariátu ČSPCH. (3) O udělení ceny rozhoduje Představenstvo ČSPCH hlasováním. Pokud není návrh dostatečně zdůvodněn, může si Představenstvo vyžádat stanovisko příslušné místní pobočky nebo renomovaných členů ČSPCH. (4) Cena Viktora Ettela je každoročně předávána především na konferenci Aprochem, na Sjezdech AČCHS nebo na schůzích Představenstva. 5 (1) Představenstvo ČSPCH může udělovat několik cen nejúspěšnějším přednáškám mladých autorů na konferenci Aprochem. (2) Oceněna může být přednáška nebo poster jehož autor nepřekročil 35 let věku a svou přednášku nebo poster osobně prezentoval. Členství, práva a povinnosti členů 6 Členství v ČSPCH může být individuální, kolektivní, přidružené nebo čestné. Individuální členství 7 (1) Individuálním členem může být každý občan České republiky starší 18 let, který se ztotožňuje s posláním a cíli ČSPCH a je činný v oblasti průmyslové chemie. (2) Členství vzniká podáním členské přihlášky Sekretariátu ČSPCH a zaplacením členského příspěvku. (3) Členství zaniká oznámením člena ČSPCh o vystoupení, nezaplacením členských příspěvků po dobu dvou po sobě následujících let, úmrtím, případně vyloučením. Vyloučen může být člen pouze z vážných důvodů, zejména, jedná-li se o rozpor se Stanovami a všeobecně uznávanými morálními a etickými normami. (4) Individuální člen má právo : aktivně se podílet se na všech formách činnosti ČSPCH, pracovat v odborném aktivu ČSPCH, využívat všech výhod vyplývajících z členství, včetně pravidelného odběru Bulletinu chemických společností jako přílohy časopisu Chemické listy, podávat návrhy, připomínky a stížnosti, při řešení odborných problémů se obracet na členy i orgány ČSPCH, být aktuálně informován o pořádání všech akcí ČSPCH, novinkách v literatuře a databázích,

3 3 volit a být volen do orgánů ČSPCH. (5) Individuální člen je povinen : dodržovat Stanovy ČSPCH, platit členské příspěvky včas a ve stanovené výši, odpovědně vykonávat funkci, do které byl zvolen nebo delegován, hájit zájmy a poslání ČSPCH a svou prací a jednáním přispívat k jejímu dobrému jménu. Kolektivní členství 8 (1) Kolektivním členem se může stát tuzemská i zahraniční organizace s právní subjektivitou, která se ztotožňuje s posláním a cíli ČSPCH a je činná v oblasti průmyslové chemie. (2) Členství vzniká podáním členské přihlášky Sekretariátu a uzavřením smlouvy o podmínkách spolupráce. (3) Kolektivní členství zaniká písemným oznámením o vystoupení nebo zrušením organizace, která byla kolektivním členem, rozhodnutím Představenstva o zrušení kolektivního členství. (4) Kolektivní člen má právo získávat od ČSPCH informace, stanoviska, posudky, expertizy, odborné publikace a další informační zdroje v oblasti chemie, chemického průmyslu a o pořádaných akcích ČSPCH, vysílat své zástupce na odborné akce ČSPCH za zvýhodněných finančních podmínek, předkládat návrhy na uspořádání odborných akcí, požadovat pomoc při řešení odborných problémů, využívat zkušeností, poznatků, znalostí a podkladů z mezinárodních styků jak ČSPCH, tak AČCHS. (5) Kolektivní člen je povinen dodržovat Stanovy ČSPCH, platit kolektivní členský příspěvek včas a ve výši stanovené smlouvou o podmínkách spolupráce, napomáhat realizaci odborných akcí pořádaných nebo spolupořádaných ČSPCH, umožňovat svým spolupracovníkům aktivní účast na práci orgánů ČSPCH a na akcích společností pořádaných. Přidružené členství 9 (1) Přidruženým členem se může stát tuzemská i zahraniční organizace s právní subjektivitou, která se ztotožňuje s posláním a cíli ČSPCH a je činná v širší oblasti průmyslové chemie. (2) Členství vzniká Dohodou mezi Představenstvem ČSPCH a zvolenými zástupci organizace žádající o přidružené členství. (3) Přidruženým členstvím není narušena právní subjektivita přidružené organizace ani její ekonomická samostatnost. (4) Práva a povinnosti přidružené organizace vycházejí z 8 a jsou upřesněna v uzavřené Dohodě podle odstavce 2.

4 4 Čestné členství 10 (1) Čestným členem ČSPCH může být jmenován významný tuzemský nebo zahraniční odborník, který má mimořádné zásluhy o rozvoj průmyslové chemie nebo činnosti ČSPCH. (2) Čestné členství uděluje Představenstvo na základě návrhu jednotlivých členů, poboček nebo Klubů chemiků. (3) Čestný člen má všechna práva individuálního člena ČSPCH a neplatí členský příspěvek. Organizační struktura 11 ČSPCH je organizačně členěna na pobočky nebo Kluby chemiků, Představenstvo a výroční členskou schůzi. Pobočka a Klub chemiků 12 (6) Členové ČSPCH se mohou sdružovat v pobočkách nebo Klubech chemiků (dále jen pobočky) podle profesních nebo regionálních zájmů. Tyto organizační jednotky nemají právní subjektivitu ani ekonomickou samostatnost a administrativně patří do působnosti Představenstva prostřednictvím Sekretariátu. (2) Pobočku je možno ustavit na základě žádosti skupiny zájemců předložené prostřednictvím Sekretariátu ke schválení Představenstvu. (3) Pobočka zanikne na základě rozhodnutí Představenstva, vycházejícího z žádosti členů nebo z minimálně dvouleté pasivity pobočky. (4) Členové pobočky volí ze svého středu výbor a předsedu, který řídí činnost pobočky a zajišťuje úzký kontakt s Představenstvem a Sekretariátem. (5) Pobočky mají právo používat logo ČSPCH pro pořádané akce a svou činnost. (6) Ve své činnosti vychází pobočky z 3, 7 a 8 Stanov a to zejména vytvářením podmínek pro odbornou a společenskou seberealizaci členů a to především v oblasti vzdělávání, tvůrčí a technické aktivity, spoluprací s vedením organizace, pokud je pobočka zřízena při průmyslové, pedagogické nebo výzkumné organizaci, spoluprací s odborným aktivem členů ČSPCH, předkládáním návrhů k optimalizaci činnosti ČSPCH Představenstvu prostřednictvím Sekretariátu. Představenstvo 13 (1) Představenstvo ČSPCH má 18 členů a je výkonným a řídícím orgánem společnosti voleným Valnou hromadou nebo korespondenčně, z kandidátky sestavené z návrhů Představenstva, poboček i jednotlivých členů na dobu 4 let. S výsledky voleb jsou členové ČSPCH seznámeni po volbách v nejbližším vydání Bulletinu chemických společností v časopise Chemické listy. (2) Volí ze svého středu předsedu, dva místopředsedy a dva členy revizní komise. (3) Zřizuje Sekretariát společnosti, jehož činnost řídí jmenovaný vedoucí. (4) Zasedá podle potřeby, nejméně čtyřikrát ročně. (5) Odpovídá za svou činnost výroční členské schůzi.

5 5 (6) Představenstvu ČSPCH přísluší : zajišťovat prostřednictvím Sekretariátu agendu ČSPCH, koordinovat činnost poboček, kooptovat členy Představenstva a revizory za členy, kteří trvale rezignovali na výkon funkce, jmenovat zástupce do orgánů a komisí spolupracujících organizací, pověřovat své členy plněním konkrétních úkolů, zřizovat a rušit pobočky, schvalovat finanční rozpočet, schvalovat podmínky použití loga a názvu společnosti, formulovat základní principy hospodaření, rozhodovat o příspěvcích na odborné akce, zahraniční cesty, stáže a na finanční dotace udělených ocenění, organizovat mezinárodní kontakty ČSPCH ve spolupráci s AČCHS a SCHP ČR. oceňovat mimořádnou aktivitu a odborné výsledky členů zejména při příležitosti životních jubileí, zajišťovat přípravu výročních schůzí v rámci konání konference Aprochem. každoročně zpracovávat zprávu o činnosti ČSPCh v uplynulém roce. (1) V období mezi zasedáními Představenstva řeší naléhavé problémy operativně předseda a vedoucí Sekretariátu, za přizvání alespoň jednoho z místopředsedů nebo členů Představenstva. O přijatých rozhodnutích informuje předseda Představenstvo na nejbližším zasedání. Revizoři 14 (1) Revizoři kontrolují dodržování stanov, komplexně posuzují výsledky a hospodářskou činnost ČSPCH a každoročně zpracovávají revizní zprávu. (2) Revizní zpráva obsahuje revizi hospodaření za uplynulý rok, porovnání rozpočtu za uplynulý rok s jeho reálným plněním, stav dodržování Stanov a předkládá výroční schůzi a Představenstvu návrhy ke zlepšení hospodaření ČSPCH a její činnosti ve smyslu Stanov. (3) Za svoji činnost odpovídají Valné hromadě. Hospodaření 15 (2) Hospodaření ČSPCH se obecně řídí platnými právními úpravami a předpisy tak, aby byly zajištěny plánované aktivity a prospěch společnosti a jejich členů.. (3) Řídí se schváleným rozpočtem, který sestavuje vedoucí Sekretariátu na období kalendářního roku.rozpočet je schvalován Představenstvem a výroční členskou schůzí. (4) Finanční prostředky ČSPCH tvoří příjmy : o z individuálních příspěvků, o z kolektivních příspěvků, o z vlastní odborné a hospodářské činnosti, o z inzerce, dotací, subvencí, darů, grantů apod. (5) Výši individuálních členských příspěvků stanovuje Představenstvo na celé funkční období a schvaluje první výroční členská schůze po proběhlých volbách. (6) Kolektivní členský příspěvek je stanoven smlouvou mezi zástupci ČSPCH a organizací žádající o kolektivní členství.

6 6 Valná hromada 16 (1) Nejvyšším orgánem ČSPCH je Valná hromada, která se koná zpravidla jednou ročně v návaznosti na některé odborné setkání. (2) Valná hromada : projednává a schvaluje zprávu o činnosti a hospodaření za uplynulý rok, schvaluje zprávu revizorů, projednává a schvaluje hlavní směry činnosti společnosti, usnáší se na ekonomických pravidlech, případně zásadních hospodářských opatřeních, rozhoduje o změnách Stanov, zániku ČSPCH a majetkové likvidaci. Závěrečná ustanovení 17 (1) Jménem ČSPCH jsou oprávněni jednat předseda, vedoucí Sekretariátu, případně další pověření členové Představenstva. Jménem pobočky je oprávněn jednat předseda, případně další pověření členové výboru. (2) O zániku ČSPCH a o způsobu majetkové likvidace rozhoduje Valná hromada nejméně dvoutřetinovou většinou přítomných, nebo korespondenční hlasování dvoutřetinovou většinou hlasujících.

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

Stanovy České informační společnosti, o.s.

Stanovy České informační společnosti, o.s. Stanovy České informační společnosti, o.s. Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1 Hlava I. Základní ustanovení Článek 1. 1. Česká informační společnost, o.s. (dále jen ČIS), je dobrovolné zájmové sdružení občanů

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ. Čl. 1. Základní ustanovení

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ. Čl. 1. Základní ustanovení ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ Čl. 1. Základní ustanovení (1) Česká matematická společnost (dále jen ČMS), pobočný spolek

Více

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5).

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5). Stanovy společnosti Část první: Obecná ustanovení 1 Charakteristika 1. Česká společnost alergologie a klinické imunologie (dále jen ČSAKI ) je dobrovolné sdružení lékařů, vysokoškoláků-nelékařů a ostatních

Více

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost Česká asociace rusistů, z.s. Stanovy Článek I Postavení, sídlo, působnost 1. Spolek má název Česká asociace rusistů, z.s., zkratka ČAR. 2. Česká asociace rusistů je dobrovolnou, nezávislou zájmovou organizací

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. ČI. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. 2. Sídlo spolku: Křivatcová 416, 155 21 Praha 5 - Zličín ČI. II. Právní postavení spolku

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

5) Činnost klubu se vztahuje převážně na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje

5) Činnost klubu se vztahuje převážně na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje Klubový řád Čl. 1 Základní údaje 1) Název klubu je Klub celníků Praha (dále jen KCP ) 2) Sídlo klubu: Washingtonova 11, 113 54 Praha 1 3) IČO: 70949701 4) KCP je organizační jednotkou Spolku celníků ČR

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s.

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. Článek 1 Název, sídlo, územní působnost 1) Spolek nese název: Klub skalničkářů Praha z.s., (v textu dále jen Spolek ). Sídlo Spolku se nachází na adrese: Praha 6, Maříkova

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek Stanovy Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek I. Název a sídlo 1) Název sdružení: Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek (

Více

Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo. My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava.

Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo. My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava. 1 Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava. Čl. 2 Statut Spolku 1. My 50 plus, zapsaný spolek (dále jen spolek ),

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

Stanovy České společnosti chemického inženýrství, z.s.

Stanovy České společnosti chemického inženýrství, z.s. Stanovy České společnosti chemického inženýrství, z.s. 1) Základní ustanovení... 2 2) Působiště Společnosti... 2 3) Poslání Společnosti... 2 4) Činnost Společnosti... 3 5) Členění Společnosti... 3 6) Členství...

Více

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny S T A N O V Y 1 Obecná ustanovení 1. Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny ( dále jen ČSHLM

Více

v Komoře Projektových Manažerů

v Komoře Projektových Manažerů Úvodní informace pro kandidáty na členství v Komoře Projektových Manažerů 1. Účel dokumentu Obsahem tohoto dokumentu jsou základní informace o Komoře Projektových Manažerů, jejím předmětu činnosti, organizační

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1 ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení Asociace speciálních pedagogů České republiky, z. s. Zkrácené označení ASP ČR Sídlo Základní škola

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více

Stanovy Společnosti sociálních pracovníků ČR, z. s.

Stanovy Společnosti sociálních pracovníků ČR, z. s. Stanovy Společnosti sociálních pracovníků ČR, z. s. I. Obecná ustanovení Čl. 1. Postavení, územní působnost a sídlo 1. Společnost sociálních pracovníků ČR, z. s. (dále jen Společnost) je dobrovolnou odbornou

Více

S T A N O V Y A S O C I A C E

S T A N O V Y A S O C I A C E S T A N O V Y A S O C I A C E Asociace je spolkem ve smyslu ust. 214 a následující občanského zákoníku č. 89/2012 Sb. I. Název, sídlo, doba trvání 1. Název spolku zní: Česká logistická asociace, z. s.

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Inženýrská akademie České republiky, z.s. (zkratka IA ČR) Anglický ekvivalent

Více

STANOVY. České společnosti antropologické. Čl. 1 Základní ustanovení

STANOVY. České společnosti antropologické. Čl. 1 Základní ustanovení STANOVY České společnosti antropologické Čl. 1 Základní ustanovení 1.1. Název sdružení: Česká společnost antropologická (dále jen ČSA). 1.2. ČSA je dobrovolnou organizací, která sdružuje vědecké, pedagogické

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika

Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika Článek I. Název a sídlo 1) Název občanského sdružení je Masorti Česká republika (dále jen Masorti). 2) Sídlem Masorti je: Štěpánská 61 (Rabbi Ronald

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

Stanovy Československé společnosti mikrobiologické, z.s.

Stanovy Československé společnosti mikrobiologické, z.s. Stanovy Československé společnosti mikrobiologické, z.s. Čl. 1. Název a sídlo Společnosti 1.1. Název: Československá společnost mikrobiologická, z.s. (dále Společnost). 1.2. Sídlo: Vídeňská 1083, Praha

Více

se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení

se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení STANOVY SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL STANICE MLADÝCH OCHRÁNCŮ PŘÍRODY D Ř Í P A T K A se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení (1) Organizace se nazývá Sdružení členů a přátel

Více

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC Stanovy občanského sdružení ve smyslu zákona o sdružování občanů SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC 1. Název občanského sdružení: 2. Sídlo občanského

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

P o m o c b e z h r a n i c

P o m o c b e z h r a n i c Stanovy občanského sdružení P o m o c b e z h r a n i c Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Pomoc bez hranic Sídlo sdružení: Neústupného 1839/8, Praha 5 Článek II Právní postavení sdružení

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů Stanovy spolku Čl. 1. Název a sídlo Název: ADAM - autistické děti a my, z.s. (dále jen "spolek") Sídlo: Mozartova 1092/2, 736 01 Havířov - Podlesí Čl. 2 Doba trvání spolku Spolek je založen na dobu neurčitou.

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01.

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Stanovy Islám v ČR nechceme, z.s. Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Článek 2. Účel spolku Účelem spolku je vyvíjení

Více

Stanovy spolku Česká geologická společnost

Stanovy spolku Česká geologická společnost Stanovy spolku Česká geologická společnost Čl. I. Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku je Česká geologická společnost (dále jen ČGSpol) 2. Sídlo ČGSpol je v Praze 3. Působnost spolku je na celém

Více

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení.

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení. STANOVY občanského sdružení Pod povrchem Podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, jsou přijaty následující stanovy: Část I. - Základní údaje 1. Název a sídlo sdružení:

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

STANOVY. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Právní postavení sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. 4 Členství

STANOVY. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Právní postavení sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. 4 Členství Stanovy sdružení STANOVY Čl. 1 Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Křídla pro pěstouny o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo sdružení: Podlažice 111, 538 51 Chrast Čl. 2 Právní postavení sdružení 1.

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP.

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP. Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP Stanovy 1 Obecná ustanovení (1) Česká společnost anesteziologie, resuscitace

Více

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu.

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. I. Název a sídlo spolku Název: FREEWEST, z.s. (dále jen spolek") Sídlo: Zahradní 173/2, Plzeň, 326 00 II. Právní postavení spolku 1. Spolek je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., který vyvíjí

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Patristická společnost České republiky (dále jen sdružení ) Sídlo: Univerzitní 22, CZ 771 11 Olomouc Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI)

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) čl. 1. Název a sídlo Název společnosti: Česko-Slovenská společnost pro mechaniku zemin a geotechnické

Více

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení S T A N O V Y občanského sdružení MLADÍ pro Dobřany čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název sdružení je: Mladí pro Dobřany (dále jen sdružení ). 2. Sídlem sdružení jsou Dobřany, ulice

Více

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s.

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s. Stanovy Revma Ligy v ČR, o.s. Revma Liga v Č R je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, které bylo registrováno Ministerstvem vnitra České republiky dne 15. 8. 1991 pod

Více

Stanovy Komory soudních tlumočníků České republiky, z. s.

Stanovy Komory soudních tlumočníků České republiky, z. s. Stanovy Komory soudních tlumočníků České republiky, z. s. Část I ÚVODNÍ USTANOVENÍ Komora soudních tlumočníků České republiky, z. s. (dále jen KST ČR ) je profesní organizací sdružující tlumočníky/překladatele

Více

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s.

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. schválené na ustavující schůzi dne 13. 10. 2014 I. Úvodní ustanovení 1. Název: Česká společnost pro buněčnou biologii, z.s. (dále též Spolek ). 2.

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II.

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. STANOVY Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách I. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. 1 / 16 Sídlo sdružení a působnost : Sídlem sdružení je Praha a působí na

Více

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Základní ustanovení Název Klub absolventů Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (dále jen Klub ). Používaná

Více

STANOVY Japonského klubu Olomouc

STANOVY Japonského klubu Olomouc STANOVY Japonského klubu Olomouc Hlava I. Název, sídlo, působnost Článek 1. Japonský klub Olomouc, o.s. (dále jen JKO) působí na celém území České republiky, jeho sídlem je Katedra asijských studií Filozofické

Více

STANOVY PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV SÍDLO. Sídlo: Bělehradská 389, Pardubice Polabiny IČ:

STANOVY PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV SÍDLO. Sídlo: Bělehradská 389, Pardubice Polabiny IČ: STANOVY CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV 1. Název organizace je CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Pardubického kraje, (dále jen Centrum) Zkratka CZP PK SÍDLO 2. Sídlo: Bělehradská

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Stanovy cyklistického sdružení

Stanovy cyklistického sdružení Stanovy cyklistického sdružení Čl. 1 Název a sídlo Název: CK Přerov (dále jen sdružení ) Sídlo: Purkyňova 3, 750 02, Přerov Adresa pro doručování: Pavlína Rohová, Purkyňova 3, 750 02, Přerov Čl. 2 Statut

Více

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo Stanovy Sdružení podnikatelů Poohř í I. Název a sídlo Název: Sdružení podnikatelů Poohří Sídlo: Jednoty 1931, 356 01 Sokolov. IČO: 266 26 993 Registrace: MV ČR dne 7.4.2003 pod č.j. VS/1-1/53519/03-R Sdružení

Více

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s.

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. I. Název a sídlo Název: Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66

Více

Stanovy Občanského sdružení Kohoutov

Stanovy Občanského sdružení Kohoutov Stanovy Občanského sdružení Kohoutov Čl. 1. Základní ustanovení 1.1 Název občanského sdružení: Občanské sdružení Kohoutov (dále jen sdružení ) 1.2 Sdružení má postavení samostatné právnické osoby a vyvíjí

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice Název: Spolek Mažoretky Anife Rosice Sídlo: Rosice, Pod Zahrádkami 120, 665 01 Čl. 1 Název a sídlo, právní postavení Spolek Mažoretky Anife Rosice (dále jen,,spolek

Více

S T A N O V Y ONŽ - POMOC A PORADENSTVÍ PRO ŽENY A DÍVKY, Z.S. Článek 1

S T A N O V Y ONŽ - POMOC A PORADENSTVÍ PRO ŽENY A DÍVKY, Z.S. Článek 1 S T A N O V Y ONŽ - POMOC A PORADENSTVÍ PRO ŽENY A DÍVKY, Z.S. Článek 1 Občanské sdružení ONŽ se sídlem v Praze 1, Voršilská 5 bylo založeno v roce 1990 jako dobrovolné občanské sdružení, které v České

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku

STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku Název: Institut pro hermeneutiku (dále jen sdružení ) Sídlo: Brno Adresa: Institut pro hermeneutiku, Magdalena Konečná, Marie Majerové 473/6,

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy České statistické společnosti, z. s.

Stanovy České statistické společnosti, z. s. Stanovy České statistické společnosti, z. s. Preambule Česká statistická společnost, z. s. je dobrovolný spolek pracovníků statistické vědy a praxe, sdružených ke společné činnosti. Jejím posláním je vytvářet

Více

STANOVY. Společnosti radiologických asistentů ČR, o.s. (dále jen SRLA ČR) Sídlo : Na Zlaté stoce 551/14 České Budějovice 370 05

STANOVY. Společnosti radiologických asistentů ČR, o.s. (dále jen SRLA ČR) Sídlo : Na Zlaté stoce 551/14 České Budějovice 370 05 1 STANOVY Společnosti radiologických asistentů ČR, o.s. (dále jen SRLA ČR) Sídlo : Na Zlaté stoce 551/14 České Budějovice 370 05 1 2 1. Obecná ustanovení 1.1. Společnost radiologických asistentů ČR, o.s.

Více

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE 1. Sídlo sdružení: U Stadionu 240, 533 12 Chvaletice čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2. Název sdružení: Občanské sdružení Rodinné

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s.

Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. Část I. Čl. 1 Název a sídlo Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. 1. Název organizace: Česká asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. (dále jen Asociace) cizojazyčný

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

V souladu s 6 zákona č. 83/1990Sb., o sdružování občanů v platném znění, předkládá přípravný výbor ve složení:

V souladu s 6 zákona č. 83/1990Sb., o sdružování občanů v platném znění, předkládá přípravný výbor ve složení: Ministerstvo vnitra ČR- odbor všeobecné správy oddělení volební a sdružování, úsek sdružování Náměstí Hrdinů 3 140 21 Praha 4 Věc: písemný návrh na registraci občanského sdružení V souladu s 6 zákona č.

Více

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s.

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Název spolku je: Síť ekologických poraden STEP, z. s. (dále jen Spolek ). 2. Spolek používá zkrácený název STEP, jenž

Více

S T A N O V Y. zapsaného spolku Česká marketingová společnost, z.s. Čl. 1 Název, sídlo, působnost

S T A N O V Y. zapsaného spolku Česká marketingová společnost, z.s. Čl. 1 Název, sídlo, působnost S T A N O V Y zapsaného spolku Česká marketingová společnost, z.s. Čl. 1 Název, sídlo, působnost 1. Název spolku zní: Česká marketingová společnost, z.s. Jazykové mutace názvu: Czech Marketing Association,

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Preambule Vědomi si potřeby a odpovědnosti za obnovu a rozvoj duchovního a společenského života na venkově, ve kterém spatřujeme historické kořeny národní

Více

Stanovy občanského sdružení. Přátelé New Renato Community Society

Stanovy občanského sdružení. Přátelé New Renato Community Society Stanovy občanského sdružení Přátelé New Renato Community Society čl. I Název a sídlo 1. Název sdružení je Přátelé New Renato Community Society, ve zkratce Přátelé NRCS. 2. Sídlem sdružení je Dvořišťská

Více

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII Čl. 1 Základní ustanovení 1. Česká společnost pro katolickou teologii (dále ČSKT ) je soukromým sdružením křesťanů (podle kán. 299 CIC) a občanským sdružením

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku 1 HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s., stanovy STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Název: HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s. Sídlo: U

Více

Stanovy Asociace pracovníků středisek výchovné péče

Stanovy Asociace pracovníků středisek výchovné péče 1 Stanovy Asociace pracovníků středisek výchovné péče Hlava I. Název, sídlo a působnost organizace Čl.1. Zakládaná stavovská organizace má název: Asociace pracovníků středisek výchovné péče (dále jen Asociace).

Více