1. Role IT při užívání PLANTUNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Role IT při užívání PLANTUNE"

Transkript

1 Zakázkově orientované výrobní společnosti investovaly miliony do ERP, proces plánování a řízení výroby přesto většinou řeší v Excelu. Online služba PLANTUNE umožňuje těmto firmám zbavit se Excelů a rychle zavést vysoce efektivní a standardizovaný proces plánování a řízení výroby opřený o online softwarové řešení. Tento dokument popisuje, jak vybudovat propojení stávajícího ERP systému se systémem PLANTUNE. Máte-li jakékoli dotazy, které Vám tento dokument nezodpověděl, obraťte se ve všední dny mezi na naše oddělení podpory (support@insophy.cz, ) Systém vyvíjí a provozuje insophy s.r.o.

2 1. Role IT při užívání PLANTUNE Hlavním cílem pracovníka IT v tomto procesu je rozběhnout a udržet pravidelné přenosy správných dat do systému PLANTUNE. Jakmile se data dostanou ve správném formátu do systému, dojde automaticky k optimalizačním výpočtům a vizualizaci výsledků v zabezpečené webové aplikaci. Pracovník IT je zodpovědný za to, že minimálně jednou denně (ideálně automaticky v cca 3.00 ráno) bude na server PLANTUNE odeslán (pomocí webového formuláře nebo metodou POST protokolu HTTPS) ZIP soubor obsahující 11 csv tabulek ve správném formátu a se správným obsahem. 1. WORKCENTER seznam pracovišť a jejich standardní kalendáře 2. TIMETABLE aktuální kalendáře kapacit 3. TECH_PROC technologické postupy 4. BOM kusovníky 5. CUSTOMER_REQUEST seznam zákaznických objednávek 6. MANUF_ORDER seznam výrobních zakázek 7. SUPPLY_REQUEST seznam nákupních objednávek 8. MATPROD _STOCK aktuální stav všech skladů 9. MATPROD_CAT popisy skladových položek a doba znovupořízení nakupovaných materiálů 10. OPERATION_COMPLETED seznam rozpracovaných/dokončených operací 11. PARAMETERS nastavení parametrů fungování systému Tato struktura vychází z rozdělení podniku na tyto úseky: Řízení kapacit Pracoviště a jejich kapacita TPV TP a kusovníky (technologie a nároky na výrobu) Zakázkové řízení Slíbené zákaznické objednávky, založené výrobní zakázky Skladové hospodářství Skladové zásoby, nákupní objednávky, informace o dodacích lhůtách Sledování výroby Odpisy hotových operací (zpětná vazba výroby)

3 2. Základní popis jednotlivých seznamů Řízení kapacit: WORKCENTER Definuje, jaká pracoviště se ve výrobním procesu objevují a jejich parametry pro kapacitní plánování. TIMETABLE Umožňuje změnit kalendáře jednotlivých kapacit. TPV: TECH_PROC Definuje technologický postup výroby produktů a polotovarů. BOM Definuje kusovník, tedy jaký materiál vstupuje do jakého produktu nebo polotovaru a v jakém množství. Zakázkové řízení: CUSTOMER_REQUEST Definuje zákaznické objednávky ZO; tedy to, kdo, co a na kdy si objednal. MANUF_ORDER Definuje, jaké zakázky jsou již ve výrobě, nebo naplánovány do výroby. Skladové hospodářství: SUPPLY_REQUEST Definuje naplánované nákupní objednávky materiálu, který bude dodán. MATPROD_STOCK Definuje aktuální skladové zásoby. MATPROD_CAT Rozděluje položky na vyráběné a nakupované, určuje dodací lhůty. Sledování výroby: OPERATION_COMPLETED Definuje odpisy operací, tedy aktuální stav výroby.

4 3. První pohled na plánovací model systému PLANTUNE Plánovací model systému PLANTUNE sestává datových tabulek, které společně vytvářejí aktuální obraz výrobního systému. V následujícím souhrnu vypisujeme všechny tabulky včetně jejich klíčových položek a jimi realizovaných datových vazeb. WORKCENTER Dostupné výrobní zdroje, jejich struktura a kapacity. pracoviště Popis pracoviště Týdenní kapacita [h] Počet strojů v pracovišti TECH_PROC BOM Definice technologických postupů jednotlivých produktů pracoviště pro konkrétní operaci, přípravný, jednotkový a logistický čas. produktu Alternativa (varianta) Číslo operace Popis operace pracoviště Výrobní čas na 1 ks [s] Seřizovací/přípravný čas [s] Čas převozu na operaci [s] Transportní dávka [ks] Definice kusovníku. Veškerý materiál vstupuje do první operace technologického postupu. produktu (vyšší položka) Alternativa (varianta) materiálu (nižší položka) Množství na 1 ks vyšší položky MANUF_ORDER Seznam všech aktivních výrobních zakázek. Co, kdy a v jakém množství chceme vyrábět. Seznam je možné rozšiřovat přímo v PLANTUNE. výrobní zakázky produktu Alternativa (varianta) Množství produktů v zakázce Termín prvního možného zahájení Datum nutného dokončení Priorita zakázky CUSTOMMER_ REQUEST Seznam všech aktivních zákaznických objednávek. Co, kdy a v jakém množství chceme dodat. zákaznické objednávky produktu Počet ks Termín odběru Priorita objednávky OPERATION_ COMPLETED Odpisy hotových operací. Zpětná vazba z ERP o dokončeném počtu kusů konkrétní operace konkrétní zakázky. výrobní zakázky Číslo operace Dokončené množství MATPROD_CAT Číselník skladových položek (materiálů a produktů) s doplňujícími informacemi zejména doba znovupořízení. produktu/ Materiálu Popis skladové položky Doba znovupořízení MATPROD_ STOCK Aktuální stav položek na skladě (za všechny sklady dohromady). produktu/ Materiálu Množství na skladě SUPPLY_REQUEST Očekávané naskladnění nakupovaných skladových položek. objednávky Materiál Očekávaný termín dodání Množství k dodání TIMETABLE Nestandardní kapacitní kalendáře. pracoviště Kalendář OD-DO Kapacita [h] (všední den, sobota, neděle) Barevné zvýraznění u položek určuje vazby mezi jednotlivými tabulkami, tyto parametry se tedy objevují ve více tabulkách. Zpravidla mají primární klíče a je třeba zajistit, aby ve všech tabulkách nabývaly stejné hodnoty jinak nedojde k vazbě. Tip: katalog materiálů (MATPROD_CAT) obsahuje i lidsky čitelné popisy jednotlivých položek. Ačkoliv není nezbytné zde vysvětlující popisy uvádět, pro lepší orientaci v datech je to vhodné.

5 4. Detailní pohled na plánovací model systému PLANTUNE Pro plánovací model nástroje PLANTUNE je nutné vytvořit sadu datových tabulek obsahujících provozní data podniku v definované struktuře. Jako nejvhodnější se jeví, aby tyto pohledy byly kompletně exportovány přímo v této struktuře z dat uložených v ERP. Následuje detailní struktura pohledů a jejich datových složek. Pro rychlejší pochopení jsme tabulky seskupili do několika oblastí. Kapacitní zdroje jaká existují v továrně pracoviště a jaká je jejich kapacita? 1. Workcenter (pracoviště v továrně) workcenter name /string/ název jednoho konkrétního pracoviště workcenter_description /string/ popis sloužící pro snadné rozpoznání week_capacity / decimal / standardní týdenní kapacita pracoviště v hodinách (za všechny stroje dohromady) num_of_units /int/ počet plně záměnných strojů na pracovišti workcenter_order /int/ pořadí pracoviště ve výpisech v splanu 2. Timetable (rozvrhy mimo rámec standardní kapacity pracoviště) workcenter name /string/ název jednoho konkrétního pracoviště start_time /timestamp/ okamžik od kdy se uplatní nestandardní kalendář end_time /timestamp/ okamžik do kdy se uplatní nestandardní kalendář capacity_work_day / decimal / pracovní den denní kapacita pracoviště v hodinách capacity_saturday / decimal / sobota denní kapacita pracoviště v hodinách capacity_sunday / decimal / neděle denní kapacita pracoviště v hodinách TPV data - Technologické postupy produktů/sestav/polotovarů a jejich kusovníky 3. TECH_PROC (technologické postupy pro jednotlivé produkty) product_name /string/ název produktu alternative /string/ název varianty technologického postupu operation_no /INT/ číslo operace operation_description /string/ slovní popis operace workcenter_name /string/ jaké pracoviště potřebujeme pro tuto operaci unit_capacity_consumption / decimal / čas na výrobu jednotky výroby v sekundách rebuild_time /decimal/ přestavovací/seřizovací čas na dávku v sekundách min_time_before /INT/ logistický čas před operací v sekundách min_time_after /INT/ logistický čas po operaci v sekundách transfer_batch / decimal/ přepravní dávka (po kolika vyrobených kusech se muže zahájit následující operace), 0 = ihned, <0 až po dokončení celé operace, výchozí hodnota: BOM (kusovníky pro plánování) product_name/string/ název vyšší položky finálu, sestavy, podsestavy alternative /string/ název varianty technologického postupu material_name/string/ název vstupující položky nakupovaný materiál/vyráběná položka qty/decimal/ potřebný objem na jeden kus vyšší položky

6 Co chceme dodat, co chceme vyrábět? 5. CUSTOMER_REQUEST (zákaznické objednávky, co chceme dodat, kdy a v jakém množství) cr name /string/ ID zákaznické objednávky product_name/string/ produkt, který je objednán qty/decimal/ objem pro danou zakázku due_date /datetime / timestamp/ přislíbený termín dodání zakázky priority /tinyint/ priorita zakázky v rozmezí 1 10, pokud je mimo rozsah, nastaví se 10 (1 je nejvýznamnější, 10 nejméně významná) 6. MANUF_ORDER (aktivní výrobní zakázky/výrobní příkazy, které se v továrně budou vyrábět nebo se již vyrábějí) order_name /string/ ID výrobní zakázky product_name/string/ produkt/sestava/polotovar, který je touto zakázkou vyráběn alternative /string/ název varianty technologického postupu qty/double/ objem pro danou zakázku release_date / timestamp/ první možné zahájení zakázky due_date /datetime / timestamp/ přislíbený termín dodání zakázky priority /tinyint/ priorita zakázky v rozmezí 1 10, pokud je mimo rozsah, nastaví se 10 (1 je nejvýznamnější, 10 nejméně významná) Materiálové hospodářství 7. SUPPLY_REQUEST (seznam očekávaných dodávek nakupovaného materiálu) sr_name /string/ neprázdný, jednoznačný identifikátor Nákupní objednávky matprod, /string/ název materiálu due_date, /timestamp/ datum dodání materiálu qty,/double/ počet kusů materiálu 8. MATPROD _STOCK (aktuální zásoba materiálu na skladu) matprod /string/ název materiálu qty /double/ množství na skladě 9. MATPROD_CAT (číselník skladových položek) matprod /string/ název materiálu/polotovaru/produktu description /string/ popis položky material_horizon /int/ doba znovupořízení položky ve dnech, (0 = konsignační sklad, -1 = nepočítat se znovupořízením např. produkt)

7 Zpětná vazba z výroby 10. OPERATION_COMPLETED (zpětné info o reálně prováděných operacích v rámci jednotlivých zakázek) order_ name /string/ název zakázky operation_no /int/ číslo operace completed /decimal/ odpisy konkrétní operace na výstupu, kolik ks dané operace celkem je již hotovo Globální nastavení celého systému 11. PARAMETERS key /string/ název parametru value /string/ hodnota parametru Použité parametry: o CONWIP_LEVEL /int/ počet dnů povolené hladiny CONWIP o SUPPLY_REQUEST_WINDOW /int/ o kolik dnů objednáváme materiál předem o MANUFACTURING_QUEUE_WINDOW /int/ počet dnů vizualizované fronty práce o CAPACITY_CALENDER /int/ počet dnů simulovaných kalendářů

8 5. Předání dat Veškerá operativní data jsou systému PLANTUNE předávána v 11 tabulkách. Je možné zvolit jeden z formátů: a) CSV 11 CSV tabulek v jednom ZIP archivu b) XLS XLS soubor s listy v podobě jednotlivých tabulek XLS ZIP 11x CSV České kódování ZIP 11x CSV US kódování https přenos přes webový protokol PLANTUNE server Poznámka: formát hodnot v CSV souborech lze přizpůsobit s poměrně širokým rozsahem možností (viz níže dialog možných nastavení) Bez ohledu na formát musí mít CSV soubory / XLS listy následující názvy: 1. CUSTOMER_REQUEST 2. MANUF_ORDER 3. SUPPLY_REQUEST 4. OPERATION_COMPLETED 5. MATPROD _STOCK 6. WORKCENTER 7. TIMETABLE 8. TECH_PROC 9. BOM 10. MATPROD_CAT 11. PARAMETERS

9 ZIP archiv nebo XLS soubor je systému PLANTUNE předán přes https protokol metodou POST. Pro tento přenos je možné použít dva způsoby. 1. Webový formulář v rámci Vašeho účtu PLANTUNE (go.plantune.com/vase_jmeno/editor). Zde provedete standardním způsobem výběr a odeslání souboru ve webovém formuláři. 2. Pomocí přímého http požadavku. Pro export využijte odkaz: 1t&tables[]=NAZEV_TABULKY2&fileFormat=xlsx Pro import platí link: Tímto způsobem je možné u importu dat v CSV formátu definovat i upřesňující parametry, jako oddělovač, znaková sada atp. Více o nahrávání dat tímto způsobem naleznete v samostatném dokumentu Plantune API. Systém sám rozpozná, zda odesíláte data v CSV/XLS. V případě, že jste zvolili CSV, je však nutné pomocí přepínače určit, zda se jedná o české kódování. Přenesení dat je zakončeno jednoduchou zprávou, která informuje buď o úspěšném načtení souboru, nebo o vzniklé chybě.

10 6. Průběh zpracování dat Po úspěšném přenosu dat dojde na serveru k následujícím krokům: 1. Validace dat systém se pokusí napravit formální chyby ve Vašich datech (informace o výsledku lze najít v části Opravy v datech) 2. Doplnění návrhu chybějících výrobních zakázek (ekvivalent MRP rozpadu) 3. Určení optimálního pořadí výrobních zakázek 4. Simulace průběhu výroby 5. Výpočet odpovědí na definované otázky V průběhu výpočtu je uživatel informován o jeho běhu upozorněním v levé dolní části obrazovky systému PLANTUNE. Do doby ukončení výpočtu se veškerá data v systému týkají předchozího optimalizačního běhu. O výsledcích běhu se můžeme přesvědčit v části [Administrace Úlohy]. V případě, že administrátor si v nastavení svého účtu zvolí, že chce být informován o výsledcích úloh, dostane na zvolený informaci o výsledku.

11 7. Výsledek zpracování dat Výsledkem zpracování dat jsou jednak samotné reporty přístupné přes webovou aplikaci a Plantune Studio (viz samostatný návod), jednak informace o opravách, které byly provedeny v rámci fáze validace. Během validace dat systém PLANTUNE zachraňuje nekonzistence v datech nahraných z ERP. V části [Administrace Opravy v datech] explicitně uvádí provedené změny pro ideální funkčnost doporučujeme dosáhnout stavu, kdy budou data z ERP přicházet plně validní, tedy bez nutnosti oprav. Data do systému doporučujeme odesílat automatizovaně a minimálně jednou denně. V případě, že neodešlete v konkrétním přenosu všech 11 tabulek, použijí se pro komplexní výpočet datové tabulky v systému již uložené tato vlastnost umožňuje např. odesílat v noci kompletní data a přes den např. 2x pouze informace o odpisech práce.

Seznámení se systémem

Seznámení se systémem Seznámení se systémem Zakázkové výrobní společnosti si při plánování a řízení kladou řadu zásadních otázek Plantune na ně rychle a správně odpovídá Plantune v současné verzi nabízí odpovědi na následujících

Více

TOKOZ PRODUCTION SYSTEM (TPS) procesní systém pro plánování a řízení výroby

TOKOZ PRODUCTION SYSTEM (TPS) procesní systém pro plánování a řízení výroby TOKOZ PRODUCTION SYSTEM (TPS) procesní systém pro plánování a řízení výroby Jak v TOKOZu řídíme a plánujeme výrobu. Klíčová omezení: široký sortiment, malé dávky, sdílené technologie. Zadání pro TOKOZ

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Zásoby_Evidenční výroba Návod pro uživatele +1367

Zásoby_Evidenční výroba Návod pro uživatele +1367 Zásoby_Evidenční výroba Návod pro uživatele +1367 29.8.2016 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 29.8.2016 2 Zásoby_Evidenční výroba Za soby_evidenč ní vy roba Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Blokové schéma... 3 2 Prvotní

Více

1. KONSTRUKČNÍ KUSOVNÍK... 3

1. KONSTRUKČNÍ KUSOVNÍK... 3 Zpracoval: Novotný Petr U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 17.9.2014 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: 7.11.2014 Obsah 1. KONSTRUKČNÍ KUSOVNÍK... 3 2. POPIS

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více

Nové metody plánování a řízení zakázky v praxi - Infor LN. Pavel Dezort

Nové metody plánování a řízení zakázky v praxi - Infor LN. Pavel Dezort Nové metody plánování a řízení zakázky v praxi - Infor LN Pavel Dezort Agenda Úvod Hlavní plán a jeho využitelnost pro zakázkovou výrobu Koncept STO Standard To Order Metody plánování dodávek (Push x Pull)

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Systémy plánování a řízení výroby AROP III

Systémy plánování a řízení výroby AROP III Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Systémy plánování a řízení výroby AROP III Technická univerzita v Liberci Výrobní

Více

Přizpůsobení Layoutu aplikace. Základní moduly a funkčnost aplikace

Přizpůsobení Layoutu aplikace. Základní moduly a funkčnost aplikace Přizpůsobení Layoutu aplikace Grafickému návrhu na přání klienta Redesign šablon : barevnost, hlavička, logo, grafické prvky stránky M A C S Základní moduly a funkčnost aplikace Vyhledávání podrobné s

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček

Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček Infor APS (Scheduling) Tomáš Hanáček Klasické plánovací metody a jejich omezení MRP, MRPII, CRP Rychlost Delší plánovací cyklus Omezená reakce na změny Omezené možnosti simulace Funkčnost Nedokonalé zohlednění

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

Buderus objednávací systém. Návod k použití

Buderus objednávací systém. Návod k použití Buderus objednávací systém Návod k použití Hlavní požadavky Přístup na internet Použití prohlížeče Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome Webová adresa: http://shop.buderus.cz Uživatel musí

Více

Návod k práci s programem MMPI-2

Návod k práci s programem MMPI-2 Návod k práci s programem MMPI-2 Výchozím vstupním heslem je název programu psaný malými písmeny, tedy mmpi-2. Po zadání hesla stiskněte Enter nebo tlačítko Dále. Hlavní obrazovka programu zobrazuje přehled

Více

Národní elektronický nástroj. Import profilu zadavatele do NEN

Národní elektronický nástroj. Import profilu zadavatele do NEN Národní elektronický nástroj Import profilu zadavatele do NEN V 1.2 2014 Obsah 1 Cíl...... 2 2 Nutné podmínky k umožnění importu profilu zadavatele...... 2 3 Povinnosti zadavatele dle metodiky k vyhlášce

Více

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33 Obsah Předmluva...19 Stručný úvod... 19 Cílová skupina... 20 Cvičení a řešení... 20 Poděkování... 21 Zpětná vazba od čtenářů... 21 Errata... 21 KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23 Co

Více

Import se spouští v Číselníku zboží stiskem klávesové kombinace <Shift F6>. Zobrazí se parametry:

Import se spouští v Číselníku zboží stiskem klávesové kombinace <Shift F6>. Zobrazí se parametry: Tento popis se týká novějšího způsobu přenosu dat pomocí souborů ve formátu XML (obdobně platí i pro formáty CSV a XLS). Starší formát dat (DBF), funguje jiným způsobem a nebude nadále rozvíjen, kvůli

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

Případové studie pokročilého plánování výroby. Zdeněk Kurz 19.11.2015

Případové studie pokročilého plánování výroby. Zdeněk Kurz 19.11.2015 Případové studie pokročilého plánování výroby Zdeněk Kurz 19.11.2015 APS 2 APS Plánovací systém Asprova 3 Napojený na podnikový ERP systém Asprova Vytváří frontu práce pro všechna pracoviště Proveditelný

Více

Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline

Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline Rozhraní slouží k automatizovanému podání listovních zásilek elektronickou cestou z aplikací třetích stran. Veškerá komunikace s naším serverem

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Informační systémy a plánování výroby 1.čast

Informační systémy a plánování výroby 1.čast Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Informační systémy a plánování výroby 1.čast Technická univerzita v Liberci INVESTICE

Více

Základní informace: vysoce komfortnímu prostředí je možné se systémem CP Recorder efektivně pracovat prakticky okamžitě po krátké zaškolení.

Základní informace: vysoce komfortnímu prostředí je možné se systémem CP Recorder efektivně pracovat prakticky okamžitě po krátké zaškolení. Základní informace: CP Recorder je v Čechách vyvíjený systém pro sofistikované zaznamenávání telefonních hovorů. V prvé řadě je určen pro optimalizaci služeb, které poskytují u nás stále více populární

Více

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta. VÝROBA Helios Orange + něco navíc Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.cz MODUL VÝROBY Modul Řízení výroby vychází z osvědčeného základního

Více

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Copyright 2009 CÍGLER SOFTWARE, a.s. Money S3 - Účetní centrála 1 Obsah Účetní centrála / Účetní klient...

Více

ROZPOČTY A KALKULACE... 3 DATOVÁ ZÁKLADNA... 6 SOUPISY PRACÍ ČERPÁNÍ... 8 POROVNÁNÍ ROZPOČTŮ A NABÍDEK... 11

ROZPOČTY A KALKULACE... 3 DATOVÁ ZÁKLADNA... 6 SOUPISY PRACÍ ČERPÁNÍ... 8 POROVNÁNÍ ROZPOČTŮ A NABÍDEK... 11 Popis verze 1.30 OBSAH: ROZPOČTY A KALKULACE... 3 NOVÝ KOMUNIKAČNÍ FORMÁT RTS... 3 VÝSKYTY V OSTATNÍCH ROZPOČTECH... 3 POPIS PRO ROZPOČTÁŘE ZAPOJEN DO VYHLEDÁVÁNÍ... 4 PŘENOS POPISŮ POLOŽEK Z DATOVÉ ZÁKLADNY...

Více

Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení

Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení Aplikace pro srovna ní cen povinne ho ruc ení Ukázkový přiklad mikroaplikace systému Formcrates 2010 Naucrates s.r.o. Veškerá práva vyhrazena. Vyskočilova 741/3, 140 00 Praha 4 Czech Republic tel.: +420

Více

Příloha 1 Specifikace předmětu plnění

Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Centrální zpracování Etapa V Tvorba kontrolních výstupů 1 Obsah ETAPA V - TVORBA KONTROLNÍCH VÝSTUPŮ PRO VPO... 3 1.1. Koncepční shrnutí... 3 1.2. Obsahová náplň etapy

Více

Business Intelligence nástroje a plánování

Business Intelligence nástroje a plánování Business Intelligence nástroje a plánování pro snadné reportování a vizualizaci Petr Mlejnský Business Intelligence pro reporting, analýzy a vizualizaci Business Intelligence eporting Dashboardy a vizualizace

Více

ZÁSOBY PLÁNOVÁNÍ VÝROBY Materiál pro samostudium +1532

ZÁSOBY PLÁNOVÁNÍ VÝROBY Materiál pro samostudium +1532 ZÁSOBY PLÁNOVÁNÍ VÝROBY Materiál pro samostudium +1532 27.11.2014 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 27.11.2014 2 PLÁNOVÁNÍ VÝROBY PLÁ NOVÁ NÍ VY ROBY Obsah Úvod... 3 Blokové schema... 4 Nastavení výrobních

Více

Slouží k propojení aplikací, s čímž Vám pomůže odborná firma (tyto aplikace spravující).

Slouží k propojení aplikací, s čímž Vám pomůže odborná firma (tyto aplikace spravující). Import objednávek Slouží k propojení aplikací, s čímž Vám pomůže odborná firma (tyto aplikace spravující). Zároveň můžete pomocí této funkce nahrát Váš připravený seznam zboží do nákupního košíku jako

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace probíhá na základě předávání dat v souborech typu CSV nebo XML, soubory jsou ukládány na FTP server. Soubory je možné exportovat: 1) Ručním spuštěním

Více

E-KATALOGY praktické využití. Nadlimitní dodávky za pár dní na vašem stole

E-KATALOGY praktické využití. Nadlimitní dodávky za pár dní na vašem stole E-KATALOGY praktické využití Nadlimitní dodávky za pár dní na vašem stole Co je/není e-katalog? Sofistikovaná elektronická databáze umožňující jednotlivým součástem zadavatele interaktivní přístup k datům

Více

Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha Brno

Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha Brno Seminář ASEP 2017 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha 28. 2. 2016. Brno 2. 3. 2016 Program RIV - kontrola dat sběr 2017 ARL na serveru v KNAV (klient, požadavky, importy, formuláře) Datový repozitář

Více

Uživatelská příručka v0.99

Uživatelská příručka v0.99 PneuIS Uživatelská příručka v0.99 Obsah 1 Popis aplikace.3 2 Zákaznická část... 4 2.1 Registrace nového zákazníka.. 4 2.2 Objednávka zboží 4 2.2.1 Výběr zboží. 4 2.2.2 Vložení do košíku... 5 2.2.3 Objednání

Více

xrays optimalizační nástroj

xrays optimalizační nástroj xrays optimalizační nástroj Optimalizační nástroj xoptimizer je součástí webového spedičního systému a využívá mnoho z jeho stavebních bloků. xoptimizer lze nicméně provozovat i samostatně. Cílem tohoto

Více

Logistická příručka. Obsah

Logistická příručka. Obsah Vydání 3 Strana 1/5 Logistická příručka Obsah 2. Plánovací údaje a výrobní kapacity... 2 3. Závaznost odvolávek (objednávek)... 3 4. Konsignační sklady... 3 5. Informace o změnách ve výrobě a krizové stavy...

Více

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop.

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop. Modul E-SHOP Jedním z doplňků ke skladům v programu DUEL je modul E-SHOPY, který umožňuje synchronizaci mezi databází programu DUEL a fyzickým e-shopem. Synchronizace dat je optimalizována pro použití

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

Skladový informační systém - upgrade VKO lakovna Kvasiny

Skladový informační systém - upgrade VKO lakovna Kvasiny Skladový informační systém - upgrade VKO lakovna Kvasiny Tomáš Martinec Stav k 9. 8. 2009 Obsah prezentace Popis stavu před realizací Stručný popis upgrade Uživatelské moduly Modul SKLAD Modul TECHNOLOG

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

PELIKAN DANIEL - Definice CSV exportů

PELIKAN DANIEL - Definice CSV exportů PELIKAN DANIEL - Definice CSV exportů 21.10.2013 Aktualizace stavů skladu (dostupnost produktů) Availability.csv (komprimováno v archivu PELIKAN-DANIEL_Availability_CSV.zip) Data pro pravidelnou aktualizaci

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Datová schránka... 3 Adresy... 3 Speciální PSČ... 4 Adresy s P.O. Box... 4 Klíč pro WS... 4 Uživatelé...

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s.

Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s. Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Princip... 3 Podmínky pro použití činností montáže... 3 Definování rozpisu materiálů a služeb... 3 5.7.6 Technická

Více

Jan Forman Manuál 30.5.2013. CLASSIFICATIO N: public / veřejný dokument IDE NTIFICATIO N N U MBER: 0000000000001 AUTH OR:

Jan Forman Manuál 30.5.2013. CLASSIFICATIO N: public / veřejný dokument IDE NTIFICATIO N N U MBER: 0000000000001 AUTH OR: CLASSIFICATIO N: public / veřejný dokument TITLE: Manuál k webovému rozhraní hostingu P ub l i c URL: http://janforman.org/files/webhosting.pdf OFFICE NAME AND ADDRESS: --- IDE NTIFICATIO N N U MBER: 0000000000001

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více

Dokumentace Seznamy zboží

Dokumentace Seznamy zboží Dokumentace Seznamy zboží Obsah Snadné a praktické pro každodenní používání a optimální k vytváření seznamů pro vybavení montážních nebo prodejních regálů! Nabídka Seznamy zboží je integrovaná přímo v

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu. TAL Conference

Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu. TAL Conference Přenos Know-How procesů výrobního plánování z českých závodů do závodů v Německu TAL Conference 20.9.2017 Agenda Představení Strategie materiálového plánování Přenos know-how mezi výrobními zavody Zavedení

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání

Více

Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba

Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba Co nového v modulech Prodej, Logistika, Výroba Ing. Richard Bejr 20. uživatelská konference firmy ORTEX, 21. a 22.května 2009 1 Nová verze 9.2 Rozšíření desetinných míst u cen za měrnou jednotku Rozšíření

Více

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3 ESO9 international a.s. Zpracoval: Skyva Petr U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 15.1.20187 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Skyva Petr www.eso9.cz Dne: 15.1.20187 Obsah 1.

Více

Manuál pro implementaci služby PLATBA 24. Datum: 17. prosince 2014 Verze: 1.49

Manuál pro implementaci služby PLATBA 24. Datum: 17. prosince 2014 Verze: 1.49 Manuál pro implementaci služby PLATBA 24 Datum: 17. prosince 2014 Verze: 1.49 1 Úvodní informace ke službě PLATBA 24... 3 1.1 Obecný popis služby... 3 1.2 Administrativní předpoklady k využití služby PLATBA

Více

Obsah. Co je nového v Advance Workshop 2018

Obsah. Co je nového v Advance Workshop 2018 Co je nového 2018 Obsah NOVÝ OVLADAČ PRO STROJE FICEP (FORMÁT "PNI")... 5 NOVÝ IMPORT IFC/IFCXML/XML... 5 NOVÁ FUNKCE EXPORTOVAT-ODSTRANIT ZAKÁZKU... 6 NOVÁ NÁKUPNÍ OBJEDNÁVKA... 7 NOVÁ FUNKČNOST MULTI-SKLAD...

Více

Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution

Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution Uživatelský manuál propojení na ES Pohoda Verze 1.0 Web Revolution s.r.o. 2010 Internetový obchod ES Pohoda Uživatelský manuál na propojení na ES Pohoda Přehled

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY RON PORTÁL JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA DOCHÁZKA MINI PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY MZDY 7 - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM Mzdový

Více

Propojení Pohoda a Virtuemart 2. popis funkcí, instalace a nastavení. (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR

Propojení Pohoda a Virtuemart 2. popis funkcí, instalace a nastavení. (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR 2013 Propojení Pohoda a Virtuemart 2 popis funkcí, instalace a nastavení (verze 2.5.12) MICHAL KOPECKÝ, MILAN PASTOR FIRMADAT S.R.O. Havlíčkova 1280,765 02 Otrokovice, tel.: 571 112 089 Obsah Propojení

Více

V modulu Vygenerovaná korespondence jsme na vaši žádost přidali další šablonu tentokrát jsme připravili dokument Výzva na Finanční úřad.

V modulu Vygenerovaná korespondence jsme na vaši žádost přidali další šablonu tentokrát jsme připravili dokument Výzva na Finanční úřad. NOVINKY VERZE 13.5.0 ze dne 25. 4. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás připravili v systému Insolvenční správce několik novinek. Tou největší změnou je, že jsme kompletně přepracovali

Více

Příloha: Dodatečné informace, včetně přesného znění žádosti dodavatele o dodatečné informace

Příloha: Dodatečné informace, včetně přesného znění žádosti dodavatele o dodatečné informace Příloha: Dodatečné informace, včetně přesného znění žádosti dodavatele o dodatečné informace Pořadové číslo dodatečných informací: 14. ČÁST 1: Přesné znění žádosti dodavatele o dodatečné informace Otázka

Více

Platební systém XPAY [www.xpay.cz]

Platební systém XPAY [www.xpay.cz] Platební systém XPAY [www.xpay.cz] implementace přenosu informace o doručení SMS verze 166 / 1.3.2012 1 Obsah 1 Implementace platebního systému 3 1.1 Nároky platebního systému na klienta 3 1.2 Komunikace

Více

Příloha č. 5 k IS 2.4-ALL

Příloha č. 5 k IS 2.4-ALL Logistická příručka Obsah 2. Plánovací údaje a výrobní kapacity... 2 3. Závaznost odvolávek (objednávek)... 3 4. Konsignační sklady... 3 5. Informace o změnách ve výrobě a krizové stavy... 3 6. Obaly a

Více

Manuál internetového obchodu ContiTrade Services s.r.o. (verze k 1.1.2012)

Manuál internetového obchodu ContiTrade Services s.r.o. (verze k 1.1.2012) Manuál internetového obchodu ContiTrade Services s.r.o. (verze k 1.1.2012) Tento manuál popisuje základní operace internetového obchodu ContiTrade Services s.r.o. a změny v roce 2012. Nejdůležitější změnou

Více

Import a export objednávek

Import a export objednávek Import a export objednávek Slouží k vzájemnému propojejení aplikace s Vaším interním informačním systémem. Import objednávek Za pomoci správce Vašeho interního systému je možné vygenerovat objednávku a

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Linet, spol. s r.o. Kolísání prodeje

Linet, spol. s r.o. Kolísání prodeje Linet, spol. s r.o. Linet, spol. s r.o. Linet, spol. s r.o. Linet, spol. s r.o. Linet, spol. s r.o. Kolísání prodeje Základní metody Objednávky na zakázku Výhody: Žádné zbytkové zásoby Nenáročné na software

Více

3. Software Bakaláři Kompletní školení

3. Software Bakaláři Kompletní školení 1. Software Bakaláři Aplikace spisová služba a Kniha úrazů 1. Jak nainstalovat aplikace 2. Spisová služba Legislativní východiska (zákon o archivnictví a příslušné vyhlášky) Karta spisové služby popis

Více

MANUÁL ADMINISTRÁTORA. k aktivaci online testování na stránce

MANUÁL ADMINISTRÁTORA. k aktivaci online testování na stránce MANUÁL ADMINISTRÁTORA k aktivaci online testování na stránce www.programalf.cz Gratulujeme Vám k úspěšnému zahájení aktivace online testování na vaší stránce! Aktivaci školy může vykonávat pouze administrátor

Více

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU)

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Přihlášení do aplikace Pro vstup do aplikace zadejte přihlašovací jméno a heslo, které jste obdrželi. Pokud

Více

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013 EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE Luhačovice 24.10.2013 CRM řízení vztahů se zákazníky CRM - je zkratka z anglického Customer Relationship Management a označují se tak systémy pro řízení vztahů se zákazníky.crm

Více

Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS.

Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS. Návod pro práci s webovou aplikací pro zadávání, čištění a odesílání dat z laboratoří do systému EARSS. Aplikace je dostupná na webové adrese: http://cb7.jlabs.cz/earss/ Přihlášení do systému: jako přihlašovací

Více

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz www.i-zakovska.cz Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz Obsah 1. Základní informace o moje.i-zakovska.cz... 2 2. Příručka pro uživatele i-zakovska.cz... 3 2.1 Registrace do aplikace... 3 2.2 Základní

Více

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1

Elektronické zpracování dotazníků AGEL. Verze 2.0.0.1 Elektronické zpracování dotazníků AGEL Verze 2.0.0.1 1 Obsah 2 Přihlášení do systému... 1 3 Zápis hodnot dotazníků... 2 3.1 Výběr formuláře pro vyplnění dotazníku... 2 3.2 Vyplnění formuláře dotazníku...

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

Práce s výkazy PAP. v Helios Orange. pro Integrovaný informační systém

Práce s výkazy PAP. v Helios Orange. pro Integrovaný informační systém Práce s výkazy PAP v Helios Orange pro Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) Verze 1.1-1- Obsah Splnění základních podmínek... 3 Příprava výkazů... 4 Nastavení hospodářského střediska...

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání příloh k Žádosti

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny:

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny: ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8 Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE Verze IS nebo části IS: Účel poslední změny: Počet listů dokumentu: 1.01 úprava dokumentace 8 Číslo jednací dokumentu:

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend. leden 2015

A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend.  leden 2015 A U T O M A T I Z O V A N Ý PRUŽINOVÝ SKLADOVÝ SYSTÉM HelixVend www.macte.cz leden 2015 instalace ve 46 zemích světa významní zákazníci teritoriální zákazníci potenciální zákazníci www.macte.cz 2 reference

Více

Představuje. Technický Informační Systém nové generace

Představuje. Technický Informační Systém nové generace Představuje Technický Informační Systém nové generace Nový náhled na položky Sjednocení typů položek - položky nejsou striktně dělené na vyráběné a nakupované. Do tohoto typu je zahrnuté i nakupované a

Více

DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát

DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát Implementace JPEG 2000 jako ukládacího formátu v datovém úložišti DigiDepot - zkušenosti a výsledky Ing. Martin Hankovec, Státní oblastní archiv v Třeboni martin.hankovec@ceskearchivy.cz

Více

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ Uživatelský manuál 1. Objednávka Objednávku poukázek můžete standardně vytvořit prostřednictvím košíku vložení požadovaných produktů. 1.1 Objednávka

Více

Nastavení tabletu Apple ipad

Nastavení tabletu Apple ipad Nastavení tabletu Apple ipad Tablet Apple ipad, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

20 years PLM and 3D experience. Hustopeče, 21.5.2015 TIPY & TRIKY

20 years PLM and 3D experience. Hustopeče, 21.5.2015 TIPY & TRIKY 20 years PLM and 3D experience Hustopeče, 21.5.2015 TIPY & TRIKY TÉMATA Rohové okno Vlastní textury s transparentním pozadím Pohled z venku do místnosti Práce s konstrukčními prvky Neutral katalogu Čelní

Více