Příloha č. 2 k Vnitřnímu mzdovému předpisu Mikrobiologického ústavu AV ČR, v.v.i.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 2 k Vnitřnímu mzdovému předpisu Mikrobiologického ústavu AV ČR, v.v.i."

Transkript

1 Katalog prací Mikrobiologického ústavu AV ČR, v.v.i., pro ostatní zaměstnance Administrativní a spisový pracovník 1. třída - Přenášení nebo jiné manipulace s písemnostmi nebo kancelářskými pomůckami a materiálem. 2. třída - Zaprotokolování písemností a vedení jejich evidence. - Pořizování dat na nosná media. 3. třída - Vykonávání různorodých administrativních prací podle obvyklých postupů nebo rámcových instrukcí. - Opisování textů z rukopisů nebo psaní podle diktátů nebo zvukových záznamů. - Skenování dokumentů včetně vizuální kontroly. 4. třída - Práce s textovým editorem. - Zajišťování chodu podatelny a výpravny. - Vedení spisové evidence a příprava skartačního řízení podle příslušných předpisů. Vyhledávání a poskytování uložené spisové dokumentace podle stanovených postupů. 5. třída - Zajišťování skartačního zařízení - Práce s databázovým systémem nebo tabulkovým procesorem včetně vytváření a doplňování datových a textových databank řízených uživatelským programem nebo systémem a vytváření předprogramovaných tabulek, grafů apod. - Vedení spisové evidence obsahující utajované skutečnosti a údaje chráněné dle příslušných právních předpisů včetně jejich ukládání a přípravy skartačního řízení podle příslušných předpisů. - Komplexní zajišťování spisové služby a předarchivní péče o písemnosti. - Zajišťování skartačního řízení materiálů obsahujících utajované skutečnosti a údaje chráněné dle příslušných právních předpisů. Referent zahraničních vztahů - Příprava a kompletace dokladů a dokumentů k zahraničním pracovním cestám jednotlivých osob, např. cestovních dokladů, jízdenek letenek, cestovních příkazů a platidel.

2 - Příprava zahraničních pracovních cest a zahraničních návštěv, organizační zajišťování programu, schůzek a jednání se hraničními partnery. - Zpracovávání cestovních příkazů k zahraničním pracovním cestám včetně nároků na cestovní náhrady. - Zajišťování zahraničních služebních styků (návštěv a cest) při konání akcí hromadného charakteru (mezinárodní konference, semináře apod.). - Organizace a koordinace průběhu zahraničních cest i zahraničních návštěv v organizaci včetně vykonávání dílčích odborných prací v oblasti zahraničních styků. - Koordinace časových a věcných návazností cest v organizaci i ve vztahu k zahraničním partnerům. Bezpečnostní referent - Provádění odborných prací na úseku požární ochrany při přípravě na mimořádné události a krizové situace. Zpracovávání podkladů a jednoduché dokumentace na úseku požární ochrany. - Prověřování a kontrola dodržování bezpečnostních předpisů, používání ochranných zařízení, prostředků, pomůcek a dodržování bezpečnostních postupů. - Komplexní sledování nezávadnosti pracovního prostředí z hlediska bezpečnosti předpisů, jeho sledování a předkládání návrhů na odstranění nedostatků. - Rozbory úrazovosti a nemocnosti, šetření havárií a poruch s důsledky na zdraví a životy zaměstnanců včetně havárií a poruch zaviněných zaměstnanci. - Zajišťování tyku s vnějšími orgány bezpečnosti a hygieny. - Školení a ověřování úrovně znalostí zaměstnanců v oblasti bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti práce. - Samostatné zajišťování úkolů a opatření ve vztahu k zaměstnancům pro případ požáru, mimořádných událostí a krizových situací na úseku vyrozumění, varování, evakuace, nouzového zabezpečování a organizování záchranných prací. - Komplexní zajišťování metodických, organizačních, řídících a kontrolních činností v oblasti bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti pracovního a životního prostředí. Sekretář 4. třída - Vyřizování administrativní agendy vedoucího a provádění všech administrativnětechnických prací včetně pořizování záznamů z jednání.

3 5. třída - Vyřizování administrativní agendy vedoucího, vyřizování korespondencí podle obecných postupů a sestavování a koordinace průběhu denních plánů podle dispozic vedoucího. - Koordinace sekretářských, administrativně-technických nebo jiných provozně technických prací v sekretariátu. Pracovník technicko-ekonomického rozvoje - Příprava a zpracování podkladů pro přípravu technicko-ekonomických studií úkolů výzkumu a vývoje nebo investičních akcí. - Zpracovávání technicko-ekonomických studií, například specifikace majetkových poměrů, ekonomických, technických nebo provozních podmínek. - Zpracovávání technicko-ekonomických studií jednotlivých méně rozsáhlých projektů, úkolů a akcí, například výzkumu a vývoje, investic. - Specifikace a stanovování technicko-ekonomických podmínek činnosti organizačních složek zajišťující hlavní činnost organizace. 11. třída - Zpracovávání technicko-ekonomických studií projektů výzkumu a vývoje. - Komplexní koordinace ekonomické, personální, technické, provozní, majetkové a organizační správy organizace. 12. třída - Zpracovávání technicko-ekonomických studií rozsáhlých projektů a programů, například výzkumu a vývoje, a to zpravidla víceoborových, finančně značně náročných a s dlouhodobým, víceletým horizontem řešení. Personalista - Provádění dílčích pracovněprávních úkonů a personalistických prací podle stanovených postupů a pravidel, například sepisování pracovněprávních smluv, vedení personální evidence, příprava a kompletace pracovněprávní a zaměstnanecké dokumentace a dalších podkladů ke vzdělávací činnostem a v oblasti systemizace a organizačního uspořádání. - Organizace a zajišťování akcí ke zvyšování a doplňování kvalifikace zaměstnanců. - Zajišťování dílčích úkolů při výběru a přijímání nových zaměstnanců, například organizačně technické zabezpečení výběrového řízení.

4 - Vyřizování pracovněprávních vztahů zaměstnanců. - Zjišťování realizace vzdělávacích programů zaměstnanců podle potřeb organizace. - Zajišťování realizace sociálních programů. - Posuzování a výběr uchazečů přijetí výběrového řízení podle stanovených zásad a kritérií. - Stanovování bližších podmínek a zajišťování poskytování jednotlivých složek platu skupinám nebo jednotlivým zaměstnancům podle právních předpisů. Zařazování zaměstnanců do platových tříd podle katalogu prací. - Stanovování objemu prostředků na mzdy pro jednotlivé organizační části organizace podle stanovených zásad a pravidel. Rozpis prostředků na mzdy podle jednotlivých mzdových složek. - Komplexní zajišťování oblasti organizačních vztahů a systemizace, personalistiky odměňování nebo přípravy a vzdělávání zaměstnanců. - Stanovování zásad a kritérií výběrového řízení nebo hodnocení a odměňování zaměstnanců. Mzdový účetní - Příprava a zpracování údajů a provádění dalších úkonů k výpočtu výše platu, náhrad platu, případně dalších náhrad, dávek nemocenského pojištění, zajišťování srážek z platu, ke zjišťování výpočtu a odvodu daně z příjmu, pojistného na sociální a všeobecné zdravotní pojištění zaměstnanců, včetně systematického vedení a archivování těchto údajů a souvisejících údajů. Provádění registračních a oznamovacích činností a vztahů, týkajících se zaměstnanců organizace. - Výpočet výše, zajišťování výplaty, zaúčtování platu, náhrad platu, nemocenského a dalších plnění poskytovaných zaměstnancům, výpočet a provádění srážek z platu, zajišťování agendy daně z příjmu ze závislé činnosti zaměstnanců, pojistného na sociální a zdravotní pojištění. - Koordinace a metodické usměrňování výpočtu, výplaty a zúčtování platu a dalších plnění poskytovaných zaměstnancům, srážek z platu, agendy daní ze závislé činnosti a pojistného na sociální a zdravotní pojištění. Účetní 5. třída - Fakturace a likvidace faktur včetně kontroly položek a fakturovaných částek. - Ukládání účetních písemností a záznamů účetních jednotek a jejich uschovávání.

5 - Provádění jednotlivých účetních zápisů o účetních případech včetně shromažďování a kontroly náležitostí dokladů účetních případů. - Komplexní zajišťování fakturace v organizaci. - Výpočet cestovních náhrad při rasovních cestách, při jiných změnách místa výkonu práce a při přijetí do zaměstnání. - Provádění uceleného souboru účetních operací na jednotlivých účtech nebo skupině účtů. Zpracovávání účetních dokladů, účetních knih a ostatních účetních písemností pro automatizované zpracovávání. - Provádění dokladových inventur a pořizování inventurních soupisů. - Provádění úkonů ke zjištění, výpočtu a placení daní, například pro stanovování základu daně z účetních podkladů, provádění registračních a oznamovacích činností a zajišťování dalších vztahů se správci daní. Zpracovávání podání v daňových věcech, například daňových přiznání, žádostí, námitek a odvolání. - Samostatné zajišťování agendy některých daní, například daně z pozemků, silniční, z převodu nemovitostí apod. - Samostatné účtování na uceleném úseku účetnictví, například majetku, pohledávek a závazků, na úseku zúčtovacích vztahů (k odběratelům, dodavatelů a zaměstnancům) a zúčtování daní a dotací, na úseku finančních prostředků a zdrojů, pohledávek a závazků. Sledování a evidování pohybu (finančních operací) a stavu finančních prostředků na bankovních účtech a kontrola bankovních zůstatků a hotovosti. Provádění platebního a zúčtovacího styku s bankou. Provádění oprav v účetních dokladech. - Samostatné zajišťování agendy daně z příjmu a zajišťování daňového řízení se správcem daně. - Zjišťování inventarizace majetku a závazků. - Samostatné vedení účetnictví účetní jednotky včetně řešení případů porušení povinností podle zákona o účetnictví s příslušnými orgány. - Sestavování účetní závěrky účetní jednotky a její zveřejňování. - Vedení účetních knih (deníku, hlavní knihy, knihy analytické evidence), jejich otevírání a uzavírání a sestavování účtového rozvrhu. - Komplexní vedení účetnictví účetní jednotky, koordinace účtování o stavu, pohybu a rozdílu majetku a závazků, o nákladech a výnosech, o výdajích a příjmech a o výsledku hospodaření včetně sestavování účetní závěrky a vedení účetních knih.

6 Rozpočtář - Rozpis jednotlivých částí rozpočtu podle položek na organizační celky, výkony práce, výroky nebo služby a sledování jeho čerpání. Provádění dílčích rozpočtových změn. - Příprava ucelených částí rozpočtu. Sledování příjmů a výdajů včetně navrhování opatření při jejich neplnění. Rozpisy příspěvků a dotací podle stanovených zásad. - Sestavování rozpočtů jednotlivých organizačních celků podle kalkulace, norem a potřeb včetně jejich rozpisů a zajišťování plnění. Prověřování a zajišťování účetní správnosti vykazování rozpočtových prostředků. Zajišťování realizace rozpočtových změn. - Sestavování rozpočtu organizace. Projednávání rozpočtu s jednotlivými rozpočtovými místy. Sledování, projednávání a zúčtovávání plnění rozpočtu s rozpočtovým organonem. Zajišťování realizace příjmových a výdajových stránek rozpočtu včetně návrhu opatření při jejich neplnění. - Kontrola hospodaření podle rozpočtu v četně sledování vývoje, provádění rozboru a stanovování návrhů a opatření. Navrhování, přijímání a projednávání rozpočtových změn. 11. třída - Sestavování rozpočtu pro celky rozmanitými obory činností, členitou vnitřní organizační strukturou a s dynamickým vývojem jednotlivých rozpočtových položek. Stanovování zásad rozpisů rozpočtů a onych rozpočtových pravidel. 12. třída - Metodické řízení, organizace a usměrňování hospodaření s rozpočtovými prostředky podle jednotlivých příjmových a výdajových oblastí. Finanční referent - Sledování a evidence finančního majetku. - Zajišťování agendy oběživa. - Zajišťování styku s bankou. - Zajišťování financování organizace (agendy finančních zdrojů, úvěrové agendy, zúčtovacího a platebního styku). - Analýza pohledávek a závazků. - Zajišťování zahraničního platebního styku.

7 - Zajišťování úvěrové politiky organizace. 11. třída - Zajišťování sytému financování organizace prostřednictvím více zdrojů financování, například rozpočtových, mimorozpočtových a dalších veřejných zdrojů, úvěrových, dotačních apod. - Zpracovávání analýz efektivnosti vynakládaných finančních prostředků a předkládání návrhů opatření ke zlepšení efektivnosti hospodaření. Navrhování způsobů financování organizace. Vyhledávání finančních zdrojů. Zpracovávání finančních plánů. Pokladník 5. třída - Pokladní manipulace s peněžní hotovostí. - Zajišťování pokladních služeb pro potřeby organizace včetně přijímání a vydávání peněz. - Zajišťování pokladních služeb v tuzemské i v zahraničních měnách. Zásobovač - Samostatný nákup vymezeného sortimentu zboží a sjednávání kontraktů, sestavování harmonogramů zásobování včetně vystavování objednávek a potvrzování faktur. - Zajišťování objednávek materiálu, surovin, strojů a zboží pro organizaci v požadovaném sortimentu, množství, kvalit a čas. Vedení poptávkových řízení. Účast na kontraktačních jednání, výběr dodávek a uzavírání kontraktů s dodavateli. - Komplexní a samostatné zajišťování materiálně technického zásobování pro celou organizaci. Správce informačních a komunikačních technologií - Vykonávání tematické kontrolní činnosti a kontrolních průzkumů v informačních a komunikačních sítích.

8 - Zajišťování základní funkčnosti a bezpečnosti provozovaných počítačových aplikací. - Zajišťování chodu a správné funkce počítačových aplikací a procesů zpracovávání dat. - Správa databází ve víceuživatelských počítačových systémech. - Správa banky dat. - Zajišťování správné funkce a chodu vymezených uživatelských úseků (například operačních systémů a jejich nadstaveb, programovacích prostředků, vývojových nástrojů programovacích jazyků, multimediálních systémů, informačních systémů, systémů pro řízení báze dat atd.) Stanovování a organizování způsobů a postupů využívání systémů výpočetní techniky a komunikačních systémů. - Samostatná systémová činnost v oblasti zavádění a aplikace systémů výpočetní techniky a rozbory a analýzy pro tvorbu projektů uživatelských aplikací systémů výpočetní techniky. - Zajišťování ochrany, údržby a aktualizace složitých databází. - Zajišťování správy, funkčnosti a bezpečnosti lokálních počítačových sítí. Monitorování a diagnostika sítí, definování a přidělování adres uživatelům a propojování na další sítě. - Zajišťování bezpečnosti dat. - Zajišťování integrity dat. Nastavování databází. - Zajišťování servisu uživatelům na úseku správy databází. - Monitorování a nastavování parametrů podle požadavků uživatelů. - Projektování a koordinace servisu, údržby správy banky dat. Operátor informačních a komunikačních technologií 5. třída - Obsluha specializovaných zařízení informačních a komunikačních technologií a zajišťování vazeb na informační systémy, například následná úprava textů a obrázků po skenování. - Výdej dat z databází veřejných informačních systémů nebo speciálních komunikačních systémů. - Výdej dat z více databází veřejných informačních systémů nebo z databází veřejných informačních systémů jiných organizací. - Zajišťování provozu počítačových aplikací včetně organizace, vkládání a zpracovávání informací a dat. - Samostatné zpracovávání dílčích úloh na výpočetní technice nebo speciální komunikační technice četně zajišťování sběru vstupních a distribuce výstupních dat.

9 - Obsluha počítačových aplikací při řešení a realizaci úloh podle daných postupů. Obsluhování zálohových zařízení tiskáren a periférií. - Koordinace zpracovávání více zároveň probíhajících aplikací podle zavedených projektů, zejména u složitých informačních a komunikačních technologií. - Zajišťování chodu složitých a speciálních počítačových aplikací, jejich optimálního využívání a řešení kapacitních situací. - Výběr tiskových souborů, tiskových medií, výběr, řazení a správa tiskových front. - Vyřizování nestandardních požadavků na výdej dat z databází veřejných informačních systémů. Investiční referent - Příprava nebo realizace jednotlivých investic menšího rozsahu nebo částí velkých investic. - Shromažďování a vyhodnocování požadavků na výstavbu, stanovování optimálních způsobů realizace a zpracovávání zadávacích listů. - Zpracovávání návrhů investičních plánů. - Příprava výběrových řízení investičních akcí po věcné stránce. - Provádění stavebního dozoru. - Příprava a zajišťování dokumentace pro stavební povolení. - Zajišťování přípravy investičních akcí, zpracovávání investičních záměrů podle zadání, způsobu financování, projektové přípravy apod. Řešení majetkoprávních vztahů podle investičních záměrů a technickoekonomických požadavků. Zpracovávání rozpočtů a plánů nákladů na přípravné, průzkumové a projektové práce. - Zajišťování realizace investičních akcí včetně dozorování průběhu realizace investic, výběr a koordinace dodavatelů a jiných účastníků stavby, přebírání prací, příprava, uzavírání a provádění změn smluv, prověřování a zajišťování úplnosti investiční dokumentace a zpracovávání zápisů a protokolů o předání staveb, zajišťování odstraňování nedostatků v průběhu jejich realizace. Průběžná kontrola čerpání finančních prostředků z rozpočtu. Technickoekonomické hodnocení efektivnosti investic včetně návrhů opatření na změny. - Posuzování technickoekonomických zadání investic z hlediska finančního zajištění. 11. třída - Koordinace přípravy a realizace investic, zpracovávání investičních záměrů, koordinace finančního zajišťování investic poučkové, technické, provozní, obchodní a organizační přípravy a řešení rozporů a zpracovávání odborných technických posudků, organizace vypořádání majetkových vztahů. - Stanovování způsobu realizace investic a průzkum finančních zdrojů, navrhování, kontraktace a koordinace účastníků investic, projektantů, dodavatelů apod. Zajišťování a koordinace kolaudačních řízení u stavebních investic.

10 12. třída - Koordinace a stanovování koncepčních záměrů rozsáhlých investičních činností včetně koordinace všech účastníků přípravy a realizace investičních činností. Revizní technik - Provádění revizních činností na technických zařízení. - Provádění revizních činností na vybraných technických zařízení (zdvihacích, tlakových, elektrických nebo plynových). Technický pracovník - Příjem výdej techniky, kontrola celkového technického stavu a funkčnosti skupin. - Sledování a šetření stavu, stupně opotřebení a technické způsobilosti budov, strojů a jednotlivých částí technologických zařízení včetně navrhovaní opatření. - Zajišťování údržby a běžných oprav, revizí prohlídek a prověrek technické způsobilosti. - Zajišťování chodu hardware počítačů, analýza základních poruch jednotlivých dílů počítačů (například monitorů, zdrojů, klávesnic apod.) nebo jiné kancelářské techniky, testování zařízení, instalace zařízení (například kabeláže, propojování apod.), zaškolování obsluh, instalace operačních systémů a programového vybavení, měření základních parametrů a výměna základních diskových jednotek podle přesných návodů nebo pod odborným vedením. - Vykonávání dílčích prací při úpravách technických a technologických postupů pro řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů včetně případného grafického zpracovávání dílčích výsledků výzkumu. - Samostatné provádění náročných ucelených technických prací nebo zajišťování dílčích odborných technických agend. Samostatné zajišťování technického provozu, montáží, servisních činností a uvádění do provozu technických a technologických zařízení. Technické zajišťování a organizace údržby a oprav technologických zařízení, budov a jiných rozsáhlých majetkových souborů. - Komplexní kontrola stavu techniky, zhodnocování technického stavu a zpracovávání zápisů. - Zajišťování realizace technického zabezpečení objektů včetně elektroniky a kamerových systémů. - Zajišťování chodu ucelených částí hardware počítačů včetně jeho instalace a oživování do provozních podmínek. Lokalizace a odstraňování poruch speciálních strojů a zařízení výpočetního systémů nebo vyčleněných částí počítačů a zjišťování profylaxe a běžné údržby těchto částí. - Samostatné řešení dílčích požadavků a provádění úprav změn technických a technologických postupů v rámci řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů nebo matematické zpracovávání dílčích výsledků výzkumu.

11 - Navrhování a provádění dílčích technických a technologických úprav strojů, zařízení a materiálů podle požadavků řešitelů výzkumných a vývojových projektů a úkolů. - Zajišťování řádného technického stavu vybraných technických zařízení. - Zajišťování údržby a organizace prováděných oprav svěřených zařízení. Plánování a provádění pravidelných prohlídek svěřených technických zařízení a kontroly jejich obsluhy, vedení záznamů a dokumentace a podání návrhů na provádění oprav a údržby. Provádění školení obsluh technických zařízení a strojů, zajišťování pracovní a technologické kázně pracovníků údržby. - Zjišťování náhradních dílů plánů prohlídek, údržeb a běžných a střeních oprav svěřených zařízení. - Navrhování a posuzování systémů ochrany objektů a navrhování doplňujících technických a organizačních opatření. - Zajišťování funkčnosti hardware počítačů a počítačových systémů včetně lokalizace a odstranění poruch. - Vypracovávání technických, hygienických a jiných norem a normativů včetně uspořádání ve sbornících norem a normativů. - Provádění dílčích technických a technologických úprav strojů, zařízení a materiálů vyplývajících z výzkumných a vývojových projektů a úkolů nebo grafické a matematické pracovávání dílčích výsledku výzkumu. - Zajišťování a provádění odborných opravářských prací a údržby speciálních strojů a složitých přístrojů a zařízení ve výzkumu a vývoji nebo v jiných náročných oborech elektronických systémů včetně jejich oživování, uvádění do provozu a testování. - Zajišťování technické správy rozsáhlých majetkových souborů včetně koordinace technickohospodářského provozu. - Zajišťování bezpečného a řádného provozu vybraných technických zařízení a dodržování pracovní a technologické kázně obsluh vybraných technických zřízení. - Zajišťování provozuschopnosti, oprav a údržby výrobních, nevýrobních a ostatních provozních zařízení, budov, staveb pod. včetně jejich efektivního využívání a návrhů na vyřazení nebo prodej. Provádění rozborů poruchovosti, technického stavu, poškození, opotřebení, časových a ekonomických ztrát, revizních nálezů, zkoušek a prohlídek. Navrhování, zajišťování a kontrola realizace opatření k nápravě. - Zpracovávání programů a plánů péče o stroje a technická zařízení, plánů běžných, střeních a generálních oprav, prohlídek a prověrek včetně jejich zajišťování. Zajišťování souladu provádění oprav a modernizace strojů a zařízení. Sestavování rozpočtů a sledování nákladovosti. - Navrhování a úprava nových technických zařízení a technologických postupů při přípravě výzkumu jevů, procesů a materiálů a při řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů. - Komplexní zpracovávání výsledků výzkumných a vývojových projektů a úkolů.

12 11. třída - Navrhování a realizace složitých technických zařízení a technologických postupů při přípravě výzkumu jevů,procesů a materiálů při řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů. - Samostatné zpracovávání výsledků výzkumu dosažených na složitých vědeckých přístrojích v rámci výzkumných a vývojových projektů a úkolů a navrhování dalších postupů. - Vyhledávání nových technických a technologických postupů, laboratorních a počítačových metod s případným stanovením technického nebo technologického postupu při výrobě nebo zadávání zakázek při řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů. 12. třída - Zajišťování vývoje a realizace nejsložitějších nových technických zařízení a nestandardních technologických a laboratorních postupů nezbytných pro řešení výzkumných a vývojových prací. - Navrhování zásad a norem bezpečnosti práce nezbytných při řešení výzkumných a vývojových projektů a úkolů v oborech s nejvyšší mírou nepředvídatelných bezpečnostních rizik ohrožení zdraví a života, například v jaderném, chemickém nebo biochemickém výzkumu. Laborant - Samostatné laboratorní práce výzkumného a vývojového charakteru, například vícestupňové syntézy a preparace látek. - Ověřování správné funkce přístrojů, jejich nastavování nebo naprogramování. - Provádění specializovaných laboratorních vyšetření biologického materiálu, například elektroforézou pomocí genetických bílkovinových markérů. - Kontrola kvality laboratorních metod. Přírodovědný analytik-diagnostik - Rozvoj, navrhování a zavádění nových laboratorních metod a provádění zvlášť náročných biologických analýz, například přítomnosti geneticky modifikovaných organizmů. - Stanovování způsobů provádění a vyhodnocování individuálně indikovaných laboratorních vyšetření, například biochemických, chemických, hematologických, imunochemických, imunologických, imunohematologických, toxikologických, mikrobiologických, radioizotopové analýzy, monitorování hladiny léčiv a toxických látek a vstupů do půdy. - Provádění a vyhodnocování individuálních laboratorních analýz při použití speciálních citlivých metod analytické chemie. Vývoj, ověřování, příprava a aplikace metodik pro laboratorní analýzy.

13 - Zadávání nebo provádění speciálních odběrů vzorků a laboratorních analýz pro zjišťování stavu povrchových a podzemních vod, sedimentů a bioty, léčiv, léčivých přípravků, diagnostik, biologického materiálu, půdy, hnojiv a krmiv, přebírání a kontrola výsledků laboratorních prací. 11. třída - Hodnocení výsledků laboratorních analýz, zpracovávání podkladů pro zprávy. Vývoj, odzkoušení a zavádění metod speciálních odběrů a analýz. - Provádění náročných chemických, fyzikálněchemických, imunochemických a biologických analýz. Vývoj, odzkoušení a zavádění nových metod analýz. 12. třída - Provádění náročných ojedinělých analýz a diagnóz v oborech buněčné, molekulární a jiných oborech medicíny nebo farmacie, ochrany půdy, k jejichž výkonu je nezbytné specializace v oboru, včetně výchovy a dalšího vzdělání specialistů. - Provádění vysoce náročných ojedinělých chemických a fyzikálněchemických analýz pomocí zvláště citlivých speciálních analyzátorů, k jejichž výkonu je nezbytné získání specializace v oboru. Příprava a aplikace metodik analýz. Uklízeč 1. třída - Běžný úklid, zametání, utírání prachu, větrání místností, vynášení odpadků, čištění nábytku a zařízení, čištění koberců vysavačem, vytírání PVC podlah a dlaždic. 2. třída - Mechanické mytí, drátkování a leštění podlah, čištění osvětlovacích těles, mechanické klepání koberců, čištění, úklid a dezinfekce klozetů. - Čištění oken (i zdvihových) včetně jednoduchých ventilací, zrcadel, přepážek nebo stěn s olejovým nátěrem, dlaždicemi apod. Vrátný 4. třída - Kontrola příchodů a odchodů pracovníků návštěvníků včetně poskytování informací a namátkové kontroly příručních zavazadel odcházejících. Kontrola příjezdů a odjezdů všech druhů vozidel ve vrátnici. - Výdej klíčů, zavírání a otevírání objektů, provádění obchůzek objektů, sledování bezpečnostních signalizačních zařízení. - Ozbrojená ochrana a střežení objektů a zařízení, popřípadě obchůzky se služebním psem včetně péče o psa. - Provádění obchůzek a obsluha bezpečnostního systému včetně kamerového, vyhodnocování a sledování snímání okolí budov, archivace nasnímaných záznamů. Telefonista 2. třída - Obsluha pobočkových telefonních ústředen, telefaxů, popřípadě poskytování informací o příslušnosti a telefonních linkách pracovišť a zaměstnanců.

14 Dokumentátor - Provádění dokumentačních nebo evidenčních záznamů k vědeckým výzkumům. - Odborné vyhodnocování posuzování a systémové třídění a zakládání písemných materiálů a dokumentačních podkladů. - Pořizování ucelených souborů evidenčních a dokumentačních záznamů k vědeckým výzkumům. - Pořizování obrazové dokumentace například fotografické, kresebné, videozáznamů a samostatné evidence těchto záznamů. - Katalogizace, inventarizace a evidence dokumentačních podkladů včetně digitálních. - Dokumentace vědeckých výzkumů, odborný průzkum knižních fondů a jeho dokumentace. Redaktor - Odborné posuzování náročných materiálů, například náročných rukopisů, lektorských posudků, výtvarných, grafických a fotografických předloh. - Práce s elektronickými a digitálními technologiemi redakční přípravy. Příprava elektronické verze publikací. 11. třída - Organizace vydávání periodik nebo vysílání sdělovacích prostředků. - Samostatné tvůrčí provádění publicistických činností včetně elektronických verzí a internetových prezentací. 12. třída - Vytváření koncepce tištěných a elektronických médií s celostátní působností, jejich odborné, technické a věcné úrovně a koordinace procesu jejich tvorby, produkce a distribuce. Zedník 4. třída - Vyzdívání příček a přizdívek ze všech druhů materiálu včetně provádění oprav omítek zatřených naostro. - Betonování stavebních konstrukcí.

15 5. třída - Zdění lícového zdiva z cihel, tvárnic a luxferů. - Provádění a opravy jednovrstvých omítek hladkých a vnitřních staveb. - Vyzdívání režného zdiva. - Provádění a opravy kombinovaných vnitřních dlažeb a obkladů různými druhy materiálů. Instalatér topenář 4. třída - Instalace, běžné opravy údržba ručních křídlových čerpadel. 5. třída - Instalace, běžné opravy a údržba rotačních, odstředivých vícestupňových a dvojčinných čerpadel. - Samostatná montáž a zapojování plynových spotřebičů včetně seřizování regulačních prvků tepelných ochran a provádění funkčních zkoušek. - Samostatná montáž a opravy potrubí a armatur v kotelnách, samostatná montáž opravy systémů ústředního vytápění s kotelnami, strojovnami včetně provedení zkoušek.

Scénáře k maturitním otázkám - účetnictví 2014/2015

Scénáře k maturitním otázkám - účetnictví 2014/2015 Scénáře k maturitním otázkám - účetnictví 2014/2015 1. Rozvaha funkce a obsah rozvahy koloběh složek OM hospodářské operace a účetní případy typické změny rozvahových stavů účet podstata, funkce a forma

Více

Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd

Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd Příloha č. 3 k Vnitřnímu mzdovému předpisu OU Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd I. Akademičtí pracovníci 1. mzdová třída Vzdělávací činnost zaměřená na vykonávání přípravných

Více

Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání

Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání Tematické okruhy z předmětu Účetnictví obor Podnikání 1. Právní předpisy upravující účetnictví - funkce účetnictví, evidence podnikatelské činnosti - účtový rozvrh a účtová osnova - druhy účtů 2. Účetní

Více

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby 1. 2. 3. 4. 5. 6. a. Základní ekonomické pojmy potřeby, výroba, hospodářství, trh, nabídka, poptávka, tržní rovnováha b. Zúčtování

Více

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby 1. a) Daňová soustava definice, princip, význam daní, členění daní, základní daňové pojmy b) Zúčtování daní a dotací daň z příjmu,

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007 ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ Název obce: Obec Dukovany IČ: 00289329 Sídlo: 675 56 Dukovany Přezkoumání provedl: Ing. Karel Cejpek, auditor Místo přezkoumání: Obecní úřad Dukovany Přezkoumání

Více

Specializace Mzdový referent, Payroll clerk, Payroll officer, Wages bookkeeper, Pay clerk, Der Lohnabrechner, Payroll accountant

Specializace Mzdový referent, Payroll clerk, Payroll officer, Wages bookkeeper, Pay clerk, Der Lohnabrechner, Payroll accountant Mzdová účetní Mzdová účetní provádí činnosti spojené s výpočtem mezd (platů) pro zaměstnance, vede mzdovou evidenci a výkaznictví, provádí odvody příslušným institucím. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační

Více

Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ

Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ Odbor ekonomický se člení na: oddělení rozpočtu a financování oddělení účetnictví a výkaznictví zajišťuje spisovou službu dle spisového a skartačního řádu Krajského úřadu poskytuje

Více

Povolání Účetní zajišťuje prvotní evidenci jednotlivých činností účetní jednotky a účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví.

Povolání Účetní zajišťuje prvotní evidenci jednotlivých činností účetní jednotky a účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví. Účetní Účetní zajišťuje prvotní evidenci jednotlivých činností účetní jednotky a účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví. Odborný směr: Ekonomika, administrativa, personalistika Odborný podsměr:

Více

Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ

Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Odbor podpory řízení příspěvkových organizací se člení na: oddělení podpory a centrálního nákupu oddělení ekonomického řízení a financování PO

Více

Úsek Typ dokumentu Typ razítka Akademický senát VŠTE. AS Podklady pro jednání žádné AS Organizační a provozní písemnosti žádné Akademická rada VŠTE

Úsek Typ dokumentu Typ razítka Akademický senát VŠTE. AS Podklady pro jednání žádné AS Organizační a provozní písemnosti žádné Akademická rada VŠTE Příloha č. 1 Úsek Typ dokumentu Typ razítka Akademický senát VŠTE AS AS Podklady pro jednání AS Organizační a provozní písemnosti Akademická rada VŠTE Podklady pro jednání Organizační a provozní písemnosti

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Pracovní pomůcka změny u vybraných pracovních pozic katalogu prací ve znění NV č. 399/2017 Sb.

Pracovní pomůcka změny u vybraných pracovních pozic katalogu prací ve znění NV č. 399/2017 Sb. Pracovní pomůcka změny u vybraných pracovních pozic katalogu prací ve znění NV č. 399/2017 Sb. 1.02.03 Účetní 5. platová třída byla zrušena, příklady prací v 6. až 12. platové třídě byly komplexně přepracovány

Více

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Předmět: ÚČETNICTVÍ Obor vzdělávání: 64-41-l/51 Podnikání - dálková forma

Více

TÉMATA POVINNÉ PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok 2015-2016 OBOR: OBCHODNÍ AKADEMIE PŘEDMĚT: EKONOMIKA

TÉMATA POVINNÉ PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok 2015-2016 OBOR: OBCHODNÍ AKADEMIE PŘEDMĚT: EKONOMIKA PŘEDMĚT: EKONOMIKA Základní ekonomické pojmy, ekonomické systémy společnosti, zákony trhu Podnikání jednotlivce, živnostenský zákon Obchodní korporace osobní společnosti Oběžný majetek Náklady, výnosy,

Více

TÉMATA POVINNÉ PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok OBOR: OBCHODNÍ AKADEMIE PŘEDMĚT: Praktická zkouška z odborných předmětů

TÉMATA POVINNÉ PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY. Školní rok OBOR: OBCHODNÍ AKADEMIE PŘEDMĚT: Praktická zkouška z odborných předmětů TÉMATA POVINNÉ PROFILOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY OBOR: OBCHODNÍ AKADEMIE PŘEDMĚT: Praktická zkouška z odborných předmětů Ekonomika Zásobovací propočty Personální propočty Dlouhodobý majetek Propočty kapacity

Více

Odbor kancelář tajemníka

Odbor kancelář tajemníka Odbor kancelář tajemníka vedoucí odboru zastupuje tajemníka v oblasti řízení úřadu, ve spolupráci s tajemníkem zabezpečuje komplexní agendu v oblastech pracovních vztahů zaměstnanců města, personalistiky,

Více

Stáže ve firmách 2 vzdělávání praxí. Pozice Administrativní pracovník

Stáže ve firmách 2 vzdělávání praxí. Pozice Administrativní pracovník Stáže ve firmách 2 vzdělávání praxí Pozice Administrativní pracovník V rámci projektu Stáže ve firmách 2 - vzdělávání praxí 2", reg. č.: CZ.1.07/3.1.00/49.0001 hledáme do společnosti GYPSTREND s.r.o. stážistu

Více

Směrnice č. 3/2015. k finanční kontrole

Směrnice č. 3/2015. k finanční kontrole Směrnice č. 3/2015 k finanční kontrole Čl. I Tato směrnice stanovuje a upravuje povinnosti obce při zavedení finanční kontroly a zajištění fungování vnitřního kontrolního systému. V obci je prováděna předběžná

Více

Povolání Samostatný účetní zajišťuje a odpovídá za účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví účetní jednotky.

Povolání Samostatný účetní zajišťuje a odpovídá za účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví účetní jednotky. Samostatný účetní Samostatný účetní zajišťuje a odpovídá za účtování jednotlivých oblastí finančního účetnictví účetní jednotky. Odborný směr: Ekonomika, administrativa, personalistika Odborný podsměr:

Více

Servisní centrum sportu (SCS) Rozsah poskytovaných služeb SCS pro sportovní subjekty

Servisní centrum sportu (SCS) Rozsah poskytovaných služeb SCS pro sportovní subjekty Servisní centrum sportu (SCS) Rozsah poskytovaných služeb SCS pro sportovní subjekty A) V oblasti neinvestičních dotací. Program IV. Údržba a provoz sportovních zařízení. - zpracování metodiky předkládání

Více

Obec Losiná Losiná 11, , Nezvěstice, okr. Plzeň-město

Obec Losiná Losiná 11, , Nezvěstice, okr. Plzeň-město Petr Březina APB Plzeň Ing. Pavel Hrouda Losiná 303 332 04 NEZVĚSTICE Č. j. : OU/1112/2014 Vaše zn./dne : Dne : 19.6.2014 Vyřizuje / telefon: Věra Lišková / 377916216 Poskytnutí informace podle zákona

Více

Příloha č. 3: Katalog jednotlivých povolání (neakademičtí pracovníci)

Příloha č. 3: Katalog jednotlivých povolání (neakademičtí pracovníci) Příloha č. 3: Katalog jednotlivých povolání (neakademičtí pracovníci) CZ- ISCO CZ-ISCO název kategorie kód 12112 Řídící pracovníci v oblasti ekonomiky a financí (kromě finančních a pojišťovacích služeb)

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2016

Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2016 Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2016 1. Plnění příjmů a výdajů rozpočtu včetně peněžních operací týkajících se rozpočtových prostředků A. Rozpočet obce zveřejnění návrhu rozpočtu

Více

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu Místo výkonu práce: Dolní Břežany u Prahy Úvazek: plný časový úvazek Naším cílem je podpora spolupráce mezi inovačními firmami,

Více

Organizační řád - přílohy

Organizační řád - přílohy - přílohy 1/2016 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j.: DM-020/0274/2016 Sp. zn.: 020/02 Uložení dokumentu: Sekretariát Digitální verze: Box dokumentů

Více

B. Zařazení prací do povolání a platových tříd 1. ČÁST DÍL 1.01 PRÁCE VE SPRÁVĚ ORGANIZACE

B. Zařazení prací do povolání a platových tříd 1. ČÁST DÍL 1.01 PRÁCE VE SPRÁVĚ ORGANIZACE B. Zařazení prací do povolání a platových tříd 1. ČÁST DÍL 1.01 PRÁCE VE SPRÁVĚ ORGANIZACE 1.01.01 ADMINISTRATIVNÍ A SPISOVÝ PRACOVNÍK 1. platová třída 1. Přenášení nebo jiné manipulace s dokumenty nebo

Více

Organizační řád příloha č. 2 pracovní zaměření jednotlivých pracovních pozic pracovní náplně

Organizační řád příloha č. 2 pracovní zaměření jednotlivých pracovních pozic pracovní náplně Organizační řád příloha č. 2 pracovní zaměření jednotlivých pracovních pozic pracovní náplně Vedoucí personálně ekonomického odboru (účetní) Samostatné vedení účetnictví účetní jednotky nebo úseku velké

Více

Roční zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2006

Roční zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2006 Český telekomunikační úřad Čj. 3 049/2007-607 se sídlem Sokolovská 219, Praha 9 Roční zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2006 Praha dne: 20. 2. 2007 Zpracovala: Ing. Anna Kadeřábková vedoucí

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Účetnictví a daně

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Účetnictví a daně Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Účetnictví a daně obor Podnikání 1. Právní úprava účetnictví - předmět účetnictví, podstata, význam a funkce - právní normy k účetnictví - účtová osnova a

Více

Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2017

Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2017 Program přezkoumání hospodaření územních rozpočtů za rok 2017 1. Plnění příjmů a výdajů rozpočtu včetně peněžních operací týkajících se rozpočtových prostředků A. Rozpočet obce střednědobý výhled rozpočtu,

Více

Přehled přednášek a cvičení

Přehled přednášek a cvičení 1. Význam účetnictví, předmět účetnictví Právní úprava účetnictví Účetní doklady Přehled přednášek a cvičení 2. Rozvaha majetek, zdroje krytí (aktiva, pasiva) Typické změny rozvahových stavů Inventarizace

Více

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková

Více

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů Obec : Dubenec IČ : 00277801 Směrnici zpracoval(a): Jana Baxová, účetní obce Směrnici schválil(a): Jaroslav Huňat, Starosta obce Datum zpracování : Směrnice nabývá platnosti: dnem podpisu Směrnice nabývá

Více

Nemocnice Pelhřimov, p.o., Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov DODATEK Č. 1 K OS 01 002 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ÚŘ Nahrazuje/ruší: -

Nemocnice Pelhřimov, p.o., Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov DODATEK Č. 1 K OS 01 002 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ÚŘ Nahrazuje/ruší: - Odpovědný úsek: úsek ředitele Jméno Útvar Podpis Zpracoval: Mgr. Michal Kozár právník Schválil: Vydala: Ing. Jan Mlčák, MBA Rada Kraje Vysočina Vydáno dne: Účinnost od: ÚŘ Nahrazuje/ruší: - zřizovatel

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE MATURITNÍ OTÁZKY OD 2011/12

OBCHODNÍ AKADEMIE MATURITNÍ OTÁZKY OD 2011/12 OBCHODNÍ AKADEMIE MATURITNÍ OTÁZKY OD 2011/12 1. Právní úprava účetnictví 2. Dokumentace 3. Inventarizace 4. Rozvaha 5. Dlouhodobý nehmotný a hmotný majetek 6. Odpisy dlouhodobého majetku a jeho vyřazení

Více

Technik PC a periférií

Technik PC a periférií Technik PC a periférií Technik PC a periferií zajišťuje fungování osobních počítačů typu PC, k nim příslušejících periferních zařízení a počítačové sítě malého rozsahu. Do jeho činnosti patří i instalace

Více

Základy účetnictví 5. přednáška

Základy účetnictví 5. přednáška Základy účetnictví 5. přednáška 1) Účetní doklady, jejich význam a druhy 2) Kontrola v systému podvojného účetnictví 3) Inventarizace Ad 1) Účetní doklady, jejich význam a druhy - průkaznost účetních údajů

Více

MATURITNÍ OKRUHY Z ÚČETNICTVÍ

MATURITNÍ OKRUHY Z ÚČETNICTVÍ MATURITNÍ OKRUHY Z ÚČETNICTVÍ 1) ÚČETNICTVÍ 2) MAJETEK 3) ZÁSOBY 4) ROZVAHA 5) ÚČETNÍ KNIHY 6) ZÚČTOVACÍ VZTAHY 7) KAPITÁLOVÉ ÚČTY 8) ÚČTOVÁNÍ VE SPOLEČNOSTECH 9) INVENTARIZACE 10) ZAMĚSTNANCI 11) PLATEBNÍ

Více

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS PŘÍLOHA Č. 2 k Příkazní smlouvě INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS VÝKONOVÁ FÁZE Č. 5 PŘÍPRAVNÁ FÁZE - ZABEZPEČENÍ SMLUVNÍCH VZTAHŮ 1. Technická, odborná, kontrolní a organizační činnost při práci se všemi stupni

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 3,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 3, Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne: 6. prosince 05 Č. j.: ČÚZK-77/05- SLUŽEBNÍ PŘEDPIS 3, kterým se stanovují podrobnosti systemizace služebních a pracovních míst na Českém úřadu zeměměřickém

Více

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E Směrnice pro vedení účetnictví Touto organizační směrnicí se stanovují základní pravidla pro

Více

Obsah 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15. Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13

Obsah 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15. Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13 Obsah Úvod... 11 Seznam legislativních zkratek... 12 Seznam použitých zkratek... 13 1 ORGANIZACE ÚČETNICTVÍ... 15 1.1 Funkce a použití Českých účetních standardů pro podnikatele v České republice.... 15

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední inspektorát Těšnov 1163/5 110 00 Praha 1 č. j.: 564/2018/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního inspektora č. 564/2018/DI-1 ze dne 18. 12. 2018 Účinnost od:

Více

Odbor rozpočtu a financování

Odbor rozpočtu a financování Odbor rozpočtu a financování 1 - zajišťuje koncepční, metodickou, koordinační a normotvornou činnost v oblasti rozpočtu, rozpočtového výhledu, financování, střednědobého financování, správy finančních

Více

Povolání Personální specialista, HR specialista, Referent osobního oddělení, Personální referent, HR administrátor, HR officer

Povolání Personální specialista, HR specialista, Referent osobního oddělení, Personální referent, HR administrátor, HR officer Personalista Personalista zajišťuje veškerou personální agendu v oganizaci. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační úroveň: Alternativní názvy: Regulovaná jednotka práce: Ekonomika, administrativa,

Více

Povolání Personální specialista, HR specialista, Referent osobního oddělení, Personální referent, HR administrátor, HR officer

Povolání Personální specialista, HR specialista, Referent osobního oddělení, Personální referent, HR administrátor, HR officer Personalista Personalista zajišťuje veškerou personální agendu v oganizaci. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační úroveň: Alternativní názvy: Regulovaná jednotka práce: Ekonomika, administrativa,

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004

ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004 Český telekomunikační úřad se sídlem Sokolovská 219, Praha 9 č. j.: 8329/2005-607 ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004 V Praze dne: 17. 2. 2005 Zpracovala: Ing. Anna Kadeřábková vedoucí

Více

MATURITNÍ OTÁZKY Z ÚČETNICTVÍ OD 2011/12 EKONOMICKÉ LYCEUM

MATURITNÍ OTÁZKY Z ÚČETNICTVÍ OD 2011/12 EKONOMICKÉ LYCEUM MATURITNÍ OTÁZKY Z ÚČETNICTVÍ OD 2011/12 EKONOMICKÉ LYCEUM 1. Právní úprava účetnictví Předmět a význam účetnictví Základní právní normy Zákon o účetnictví České účetní standardy - funkce Směrná účtová

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 12,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 12, Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne: 0. března 08 Č. j.: ČÚZK-03044/08- SLUŽEBNÍ PŘEDPIS, kterým se stanovují podrobnosti systemizace služebních a pracovních míst na Českém úřadu zeměměřickém

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

Pozice Výše max. hodinové sazby 1. Vedoucí manažer

Pozice Výše max. hodinové sazby 1. Vedoucí manažer Přehled maximálních doporučených hodinových sazeb bez odvodů zaměstnavatele na sociální a zdravotní pojištění pro pracovníky v projektech podpořených z programů přeshraniční spolupráce zaměstnané na HPP/DPP/DPČ

Více

Personalista specialista

Personalista specialista Personalista specialista Personalista specialista zajišťuje vedení personální agendy, strategický rozvoj vzdělávání a řeší problematiku pracovněprávních vztahů. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační

Více

Všechny odbory ve své působnosti

Všechny odbory ve své působnosti Všechny odbory ve své působnosti sestavují návrh rozpočtu příjmů a výdajů spravovaných rozpočtových oblastí a na základě prvotních dokladů (faktur) vedou řádnou evidenci o čerpání rozpočtu, předkládají

Více

Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech

Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech Informace k častým chybám ve vykazování činností v pracovních výkazech Při kontrole monitorovacích zpráv se často opakují některé nedostatky v pracovních výkazech, na které bychom vás rádi upozornili.

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 9,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 9, Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne: 9. prosince 06 Č. j.: ČÚZK-78/06- SLUŽEBNÍ PŘEDPIS 9, kterým se stanovují podrobnosti systemizace služebních a pracovních míst na Českém úřadu zeměměřickém

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 14,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 14, Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne: 0. prosince 08 Č. j.: ČÚZK-3796/08- SLUŽEBNÍ PŘEDPIS 4, kterým se stanovují podrobnosti systemizace služebních a pracovních míst na Českém úřadu zeměměřickém

Více

Povolání Head of controlling, Specialista controllingu, Vedoucí controllingu, Financial controller Regulovaná jednotka práce:ne

Povolání Head of controlling, Specialista controllingu, Vedoucí controllingu, Financial controller Regulovaná jednotka práce:ne Manažer controllingu Manažer controllingu řídí a organizuje činnosti související s rozpočtováním a controllingem firmy. Odborný směr: Ekonomika, administrativa, personalistika Odborný podsměr: ekonomika

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 17,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS č. 17, Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne: 8. června 09 Sp. zn.: ČÚZK-0535/09- Č. j.: ČÚZK-0535/09 SLUŽEBNÍ PŘEDPIS 7, kterým se stanovují podrobnosti systemizace služebních a pracovních míst na

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

Povolání Daňový specialista zajišťuje plnění daňových a odvodových povinností, komunikaci se správcem daně a poskytuje daňové poradenství.

Povolání Daňový specialista zajišťuje plnění daňových a odvodových povinností, komunikaci se správcem daně a poskytuje daňové poradenství. Daňový specialista Daňový specialista zajišťuje plnění daňových a odvodových povinností, komunikaci se správcem daně a poskytuje daňové poradenství. Odborný směr: Ekonomika, administrativa, personalistika

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby;

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby; Krajská správa silnic Libereckého kraje Československé armády 4805/24, 466 05 Jablonec nad Nisou Fakturační adresa je: Liberecký kraj se sídlem: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený: Mgr. Stanislavem

Více

Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12

Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12 ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ dobrovolného svazku

Více

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví (vyučovací hodina = 5 minut) Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci 1 Právní úprava účetnictví 2 podstata, význam a funkce účetnictví právní úprava

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 č. j.: 228/2017/DI-4 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního a č. 228/2017/DI-3 ze dne 21. 6. 2017 Účinnost od: 1. 7. 2017 Schválil dne:

Více

Maturitní otázky k ústní zkoušce

Maturitní otázky k ústní zkoušce S SOU LIVA Maturitní otázky k ústní zkoušce EKONOMIKA PODNIKU Pro třídu: DPO 3.A Školní rok: 2010/2011 Vypracoval: Ing. Tomáš Kučera Schválila: Mgr. Alice Linková ředitelka školy 1. Základní ekonomické

Více

Povolání Asistent kurátora, Zapisovatel, Asistent dokumentátora specialisty, Asistent samostatného dokumentátora

Povolání Asistent kurátora, Zapisovatel, Asistent dokumentátora specialisty, Asistent samostatného dokumentátora Dokumentátor Dokumentátor provádí a zajišťuje dokumentaci a uchovávání výsledků dokumentace historie, vývoje jevů a proměn ve společnosti a přírodě. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační úroveň:

Více

Rozšiřte své vzdělání a zlepšete své uplatnění na trhu práce! PROFESNÍ KVALIFIKACE základní informace pro uchazeče o vykonání zkoušky

Rozšiřte své vzdělání a zlepšete své uplatnění na trhu práce! PROFESNÍ KVALIFIKACE základní informace pro uchazeče o vykonání zkoušky Rozšiřte své vzdělání a zlepšete své uplatnění na trhu práce! Neváhejte a přihlaste se k vykonání zkoušky odborné způsobilosti a získejte Osvědčení profesní kvalifikace s celostátní platností. Pořádáme

Více

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Hospodaření pojišťoven Hospodaření komerční pojišťovny Hospodaření komerční pojišťovny se realizuje obdobným způsobem jako u ostatních podnikatelských subjektů s přihlédnutím ke specifikům odvětví pojišťovnictví.

Více

Vrchní státní zastupitelství v Praze

Vrchní státní zastupitelství v Praze Vrchní státní zastupitelství v Praze LEGISLATIVNÍ MANTINELY HOSPODAŘENÍ JUDr. LENKA BRADÁČOVÁ, Ph.D. VŠE, 11. KVĚTNA 2016 Obsah Základní právní rámec Zákon o státním rozpočtu a příslušná rozpočtová kapitola

Více

Příloha č. 1 ke směrnici č. 15. S p i s o v ý a s k a r t a č n í p l á n

Příloha č. 1 ke směrnici č. 15. S p i s o v ý a s k a r t a č n í p l á n Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary Příloha č. 1 ke směrnici č. 15 S p i s o v ý a s k a r t a č n í p l á n skartační znak "" (k trvalému uložení do archivu jako archiválie);

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2010 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o katalogu prací ve veřejných službách a správě Citace: 222/2010 Sb. Částka: 76/2010 Sb. Na straně (od-do): 2642-2946

Více

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1 Obsah Předmluva 1 KAPITOLA 1 Úvod 2 Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Plný rozsah účetnictví 3 Zjednodušený rozsah účetnictví 4 Schéma

Více

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy Maturitní okruhy 1) Výrobní faktory 2) Personalistika 3) Finanční trh 4) Bankovní systém, ČNB 5) Obchodní banky a jejich funkce 6) Výrobní činnost 7) Podnikání, vznik a zánik podniku 8) Financování podniku

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje

Krajský úřad Ústeckého kraje Krajský úřad Ústeckého kraje Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem odbor kontroly JID: Jednací číslo.: 4154/2014/KUUK 502/KON/2013 Stejnopis č. 1 ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření obec

Více

Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves

Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves Tento kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves byl vypracován a schválen v souladu se zákony č. 128/2000 Sb., 320/2001 Sb., a 416/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů

Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů Směrnice č. 1 - Oběh účetních dokladů 1. Význam a účel plánu oběhu účetních dokladů. Plán oběhu účetních dokladů vymezuje podmínky pro oběh dokladů, které jsou účetními doklady nebo jsou součástmi účetních

Více

Vnitřní směrnice. č.3/2017

Vnitřní směrnice. č.3/2017 Obec Kněžnice Obecní úřad Kněžnice IČ: 00271683 Vnitřní směrnice č.3/2017 o oběhu účetních dokladů 1 Obsah směrnice: I.oddíl: Úvodní ustanovení 1: Předmět úpravy 2: Legislativní rámec 3: Závaznost směrnice

Více

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM ROZSAH OVĚŘOVANÝCH ZNALOSTÍ PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM KOORDINÁTOR BOZP NA STAVENIŠTI dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Ecological Consulting

Více

Odbor městské informatiky

Odbor městské informatiky Odbor městské informatiky 1 - vytváří, ve spolupráci s Komisí informatiky RMB, koncepci Informačního systému města Brna (dále jen "ISMB") v souladu se standardy VIS 2 - zajišťuje a koordinuje rozvoj informatiky

Více

T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny.

T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny. T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny. 1. Hospodářský výsledek Hospodářský výsledek účetní jednotky je důležitým ukazatelem úrovně jejího hospodaření. Zjišťuje se ze zůstatků účtových

Více

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338 Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel.: 603814749 e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 542/2014/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 28. prosince 2006, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1 č. j. 369/08 OPATŘENÍ ŘEDITELE č. 6/2008 ke kontrolní činnosti v Kolejích a menzách (dále KaM ) Univerzity Karlovy v Praze (dále UK ) Podle

Více

Povolání Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč Kč Kč Kč

Povolání Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč Kč Kč Kč Finanční auditor Finanční auditor provádí nezávislé ověření, zda údaje v účetní závěrce podávají věrný a pravdivý obraz finanční pozice a výsledků hospodaření a peněžních toků v souladu s pravidly předepsanými

Více

Vyšší odborná škola Havířov s.r.o. Tematický plán

Vyšší odborná škola Havířov s.r.o. Tematický plán Vyšší odborná škola Havířov s.r.o. Tematický plán školní rok 2017/2018 Vzdělávací program: Cestovní ruch Obor: Cestovní ruch Ročník: třetí Modul: Účetnictví Vyučující: Ing. Ivana Neradilová Školní rok:

Více

Předmluva 1. Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2. Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4

Předmluva 1. Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2. Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4 Předmluva 1 Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2 KAPITOLA 1 Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4 KAPITOLA 2 Účetní záznamy 5 Význam a podstata

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole Obec Hluboš 262 22 Hluboš 3 Směrnice č. 28/2015 nahrazuje směrnici č. 6 z 26.1.2006 Směrnice k finanční kontrole 1. Předmět úpravy 1.1. Směrnice upravuje finanční kontrolu, která je součástí finančního

Více

BIATEC, s.r.o., V Borku 2125, Roudnice nad Labem. Z p r á v a

BIATEC, s.r.o., V Borku 2125, Roudnice nad Labem. Z p r á v a BIATEC, s.r.o., V Borku 2125, 413 01 Roudnice nad Labem Z p r á v a o výsledku kontroly roční účetní závěrky za rok 2012 u příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Bechlín, 411 86 Bechlín

Více

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu KHS ZK Spisový a skartační plán

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu KHS ZK Spisový a skartační plán Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu KHS ZK Spisový a skartační plán A archivace dokumentu S skartace dokumentu Spisový znak Spisový a skartační plán Skartač ní znak Lhůta roků Spouštěcí událost Dokumenty

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

Přehled nejčastějších zjištění z komplexních kontrol uskutečněných v období 2. pololetí roku 2016

Přehled nejčastějších zjištění z komplexních kontrol uskutečněných v období 2. pololetí roku 2016 Přehled nejčastějších zjištění z komplexních kontrol uskutečněných v období 2. pololetí roku 2016 Informace o výsledcích kontrol dle ustanovení 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), provedených

Více

Samostatný referent péče o hmotný majetek

Samostatný referent péče o hmotný majetek Samostatný referent péče o hmotný majetek Samostatný referent péče o hmotný majetek zajišťuje údržbu, opravy a technickou správu provozních a technologických souborů. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační

Více