NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME"

Transkript

1 3. část kurzu: NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Jiří Mazur autor kurzu, lektor, trader, TOP10 infopodnikatel

2 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 2 Nastavujeme Demo platformu a obchodujeme 3.1 Když se to umí, je to snadné Předpokládám, že jste si užili své první kroky na obchodní platformě Goldstarway. Na monitoru na vás neustále problikávaly cenové změny z burzy, které dávaly tušit, že se stále něco děje. Ceny na burzách se mění neustále z nejrůznějších důvodů. Jak tedy uchopit svou příležitost a dostat se do hry? Tak jistě, ty začátky jsou vždy trošku složitější. Zatímco se ti šikovnější z vás do prostředí platformy intuitivně vnořili snadno, jiní si prostě rady nevědí. Někteří proklikávají jak o život vše, co lze vyzkoušet, zvídavě zkoušejí. Jiní mají ostych. Někdo pochopí funkce a zkratky k informacím rychle, jiný hledá cestu komplikovaněji. Musím říct, že jsem za dobu kariéry lektora viděl desítky, nebo možná stovky nejrůznějších přístupů k nastavení a používání platformy Goldstarway. Od značně chaotických, ve kterých se vyznali pouze tvůrci vlastního nastavení až po velice systematické a přehledné.

3 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 3 Jistě spolu zvolíme přehlednou a jednoduchou variantu! Potřebujeme dnes v zásadě zvládnout 4 věci: Nastavit si obchodní platformu Goldstarway do vlastního nastavení a uživatelského profilu, který bude srozumitelný a dobře ovladatelný. Nastavit si grafy, okna a základní informace tak, abychom měli přehled o tom, co se na burze děje a mohli snadno klikat na ta správná tlačítka, rozhodneme-li se k akci. Potřebujeme vědět, k čemu slouží některé funkce a okna na platformě, budeme postupovat podle pravidla 90/10, budou nás zajímat jen ta nejdůležitější! A to nejdůležitější, ovládat ta správná tlačítka a pokyny pro řízení obchodů, obchodních pozic. A co dnes dělat ještě nebudeme? Nebudeme řešit jednotlivá aktiva pro obchodování, specifické nastavení pro analýzu profitních situací, nebudeme studovat grafy ani si do nich moc malovat. Jen si ukážeme, jak na to. Opět zvolíme cestu kreativity a učení, abyste si to užili! Jdeme na to.

4 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Nastavení obchodní platformy, základní funkce, pracovní plochy a profil V rámci tohoto kurzu si upravíme platformu jednoduše tak, abychom s tím měli co nejméně práce. V zásadě si ale můžete nastavení platformy vytvořit úplně podle sebe - pracovní plochy, uspořádání oken, grafů, barvy, nastavení funkcí technické analýzy, alerty Do toho ale nepůjdeme. Použijeme pouze 10 % funkcí, možností a nabídky, a bude nám to postačovat na 90 % všeho, co se zde naučíme. I v rámci Live obchodování vystačíte s těmito základy, přidáte pouze funkce a vlastnosti platformy, které vám budou individuálně vyhovovat. Poslechněte si výukové video. Potřebný popis jednotlivých částí platformy, funkcí a možností najdete dole v tomto PDF. Nastavte si platformu doporučeným způsobem, nebo si v rámci hry vyzkoušejte jakákoliv svá nastavení. Podrobné informace pro pokročilé řešíme na pracovních workshopech, to je ale nad rámec kurzu a pro vás nyní zcela zbytečné. 3.3 Nejdůležitější informace, okna a funkce na platformě V horní navigaci budeme pracovat zejména se záložkami Home - zde nás zajímá jen nabídka Desktop Profiles pro uložení našeho nastavení. Další tlačítka neřešte.

5 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 5 Dále nás bude zajímat záložka Windows pro práci s pracovními plochami a pro nastavení několika užitečných nástrojů. Zajímat nás budou zejména Dealing Rates, Open Positions, Orders, Reports, Closed Positions, Auto-Arrange a New Workspace. Ty další si vyzkoušíte, momentálně nedůležité. Potom ještě budeme používat záložku Charts, zejména tlačítko New Charts. A to je vše. Prostě ta další tlačítka buď aktuálně potřebovat nebudete, nebo si jejich funkci vyzkoušejte v rámci zvídavosti. Jedeme podle Pravidla 90/10!!! Podrobnější informace o těchto funkcích a názvech si prostudujte v dolní části tohoto PDF. 3.4 Práce s grafy a ta správná tlačítka V této fázi se učme instalovat jednotlivé pracovní plochy, Workspace. Naučme se plochu vytvořit, editovat název, přemístit... Dále do plochy nainstalujeme grafy vybraných aktiv, pomocí funkce Auto-Arrange si je uspořádáme. Nastavíme si druh aktiva na grafech a časové rámce. Zatím vše ponechávám na vás. Hrajeme si. Vyzkoušíme si pár základních triků a funkcí, jak lze s grafy pracovat. Instalace trendových čar, funkcí, zadávání obchodních pokynů přímo z grafů...

6 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Zadáváme obchodní pokyny a Hrajeme si..! Pro zadávání obchodních pokynů doporučuji používat nabídku z Dealing Rates Table. Kliknutím do políčka Sell nebo Buy můžete aktivovat akci. Nezapomeňte nastavit správný počet lotů! Obchodní pozice můžete objednávat, když do políčka kliknete pravým tlačítkem myši. Z roletky si vyberte požadovanou akci. Elegantní způsob je realizovat obchodní akce přímo z prostředí grafů na platformě. Pravým tlačítkem myši lze akci aktivovat. I když je zde záložka Trade, já osobně ji téměř nepoužívám. Otevírání obchodů z okna Dealing Rates Table a přímo z grafů je přesnější a jednodušší. Ale můžete vyzkoušet i možnosti z této záložky... Otevřené pozice na burze se vám objeví v okně Open Positions v první Workspace Trading (okno lze přejmenovat). Zde si můžete vyzkoušet funkce příkazů Stop, Trailing Stop a Limit. Zadávejte si tyto pokyny k aktuálně otevřeným pozicím na burze, abyste si otestovali jejich funkce. Nakupuji-li příkazem Buy, pokyn Stop, nebo Tr. Stop (trailing, pohyblivý Stoploss, posouvá se s pohybem ceny aktiva), oba pokyny dávám pod svou objednávku. Příkaz Limit může ohraničit nadefinovaný zisk. Pokud nebudete u počítače a cena dosáhne svého Limitu, jste ze hry venku. Sell Trading. Pokyny Stop, Tr. Stop a Limit pro pozici otevřenou směrem prodejním, Sell, analogicky Stop nad prodejní cenu, Limit pod ní.. Kam dojde cena, tolik vyděláte (nebo proděláte ).

7 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 7 Objednávky Stop, Tr. Stop i Limit můžete snadno zrušit nebo modifikovat (změnit), klikněte do políčka k dané obchodní otevřené pozici (viz video) a máte k dispozici výběr OK, Cancel nebo Remove. Potvrdit, změnit nebo zrušit akci. Vyzkoušejte. Podobné akce můžete udělat i rozkliknutím nabídky pravým tlačítkem myši. Vyzkoušejte. Principem vydělávání peněz na burze je otevírat jednotlivé obchodní pozice směrem k potenciálnímu růstu, nebo poklesu ceny. Existují tedy pouze dvě možnosti. Prodej nebo Nákup, Sell nebo Buy. Rozhodnutí je na každém z vás. Vycházejte z cenové pozice aktiva na grafu. Je-li cena nízko, nakupujte. Je-li cena vysoko, prodávejte. Zisky nebo ztráty můžeme uzavřít ručně za aktuální cenu trhu, když v okně Open Positions klikneme přímo na aktuální výdělek (v zelené barvě), nebo prodělek (červeno...). A uzavřeme pokynem Close. Nebo můžete své obchodní akce ohraničit automatickými pokyny Stop nebo Limit, můžete zadat obojí. Vyzkoušíte-li otevření obchodu formou objednávky (kliknutím pravým tlačítkem myši v okně Dealing Rates na požadovanou akci Sell, nebo Buy (před tím nezapomeňte aktivum označit - políčko vám zmodrá) - vyzkoušejte objednávky typu Entry Stop, Entry Limit nebo Entry OCO. Entry OCO je kombinovaná objednávka, kdy se vám pozice otevře za cenu vyšší nebo nižší dle zadání a druhá část objednávky se tím vyruší. TIP Přímo do objednávky můžete definovat svůj pokyn Stop nebo Limit.

8 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 8 Využijete-li tedy možnosti objednávky Entry OCO a zadáte-li do ní svůj Stop nebo Limit pokyn, obchod se vám sám otevře i uzavře na definovaných úrovních podle toho, kam půjde cena trhu s vybraným aktivem. Můžete si tak v prostředí obchodní platformy Goldstarway své obchodování částečně, nebo úplně automatizovat. Nemusíte ztrácet čas vysedáváním u počítače, kdy jen čekáte na ty správné cenové pohyby. Může se vám to takto zdát v úvodu složité. Ale osvojíte-li si zkoušením a formou hry uvedené obchodní pokyny, budete v obraze brzy. A hlavně si sami ověříte, že je jedno, zdali jdete do obchodní akce Sell nebo Buy. Obě jsou vhodné, stejnocenné. Jde jen o to, abychom z grafu a dalších informací, které umíme zpracovat, odhadli převažující pravděpodobnost cenového pohybu. Potom je třeba nechat otevřenou pozici vydělat peníze. A jde-li trh proti nám, potom pozici uzavřeme, máme-li pocit ohrožení. Ručně, Close nebo automaticky pokynem Stop. OK? Nemusí to být složité! A na závěr důležitá informace. Seznam všech uzavřených pozic uvidíte v okně Position History, v něm si můžete nastavit, kolik pozic chcete vidět. Klikněte pravým tlačítkem v části Closed Positions, zvolte Preferences Settings a vyberte si Počet posledních uzavřených obchodů nebo období (Show last closed positions nebo Show by last days). A také si můžete v Reports vybrat období, číslo účtu (nebo všechny, All Accounts) a nechat si otevřít historii vašeho účtu online v podrobné formě. Přeji vám mnoho zábavy!

9 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 9 Rychlost čísel na platformě, cenové pohyby na grafech, energie peněz i jednotlivé akce jsou zajímavou reality show, i když neriskujeme v této hře žádné peníze. Hrajeme si na burze. Učíme se. Není důležité, zdali tento byznys uchopíte, nebo si jen doplníte své finanční vzdělání či vyzkoušíte svůj MOZEK v akci. Důležité je, aby vás to bavilo. Upozornění na závěr: Nezapomeňte si uložit své nastavení platformy v Home Desktop Profiles Save Current Profile As (Zadejte svůj název profilu) a dejte OK. Vámi nastavený Profil, vaše nastavení budou archivována a při dalším nalogování svého Demo účtu, se vám tento otevře ve vašem nastavení (někdy bude v rámci streamování požadovat výběr Profilu, potvrďte ten svůj). Je zde ještě jedna drobná nevýhoda. Demo účet exspiruje za 30 dnů, orientujte se tedy na jednoduchá a účelná nastavení. Pokud si jej osvojíte, je nastavení nového účtu otázka několika málo minut. V dalším textu dole si můžete ještě projít podrobněji funkce a nastavení obchodní platformy Goldstarway.

10 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 10 Domácí úkoly: Nastavte si svůj Profil obchodní platformy, nezapomeňte si jej uložit dle návodu v tomto PDF. Vyzkoušejte si práci s grafy i obchodní akce. Projděte si funkce, tlačítka a okna doporučené v této části kurzu, nezabývejte se tím dalším. Projděte si vše podle tohoto textu postupně. Vyzkoušejte si otevírat obchodní pozice v jednotlivých účtech, srovnejte si to, co si na burze otevřete nebo objednáte s okny Open Positions, Orders... Vyzkoušejte si Sell, Buy, Stop, Limit příkazy nebo objednávky Entry Stop, Limit, OCO. Vyzkoušejte si otevírat obchody z grafů. Po několika zrealizovaných a uzavřených obchodech si otevřete Reports ze svého snažení, udělejte mi scan a pošlete na jiri@wintraders.com. Uděláte sobě i mi radost.

11 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 11 Co nás čeká v dalším pokračování: 4. Pravidlo 90/10 na burze & s čím obchodujeme 5. Identifikace ziskových situací 6. Obchodujeme bezpečně 7. Ziskové řízení investic Webinář I. Příležitost jménem BURZA Prémiové 8 video - Profesionální Demo Trading Po 5-10 denní pauze, kdy budete trénovat to, co jste se naučili, bude vyhlášena soutěž: WinProfit Demo 2013 Webinář II. se skvělými hosty, které byste opravdu nečekali Také třetí část máte za sebou, studujte, inspirujte se. Přeji hezký den! Jirka Mazur Praha, září 2013

12 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Základní funkce a nastavení obchodní platformy Goldstarway Základní nabídka platformy je na černé liště vedle žlutého písmene G. Má cca tyto funkce: 1. Tlačítko HOME: Příkazy Sell a Buy jsou známé příkazy na prodej či nákup za aktuální tržní cenu. Vyberte typ příkazu, v roletce aktivum, zadejte počet lotů. Jde o typ MO (Market Order příkaz). Tlačítko New Chart Vám nabídne otevření nového grafu v aktuálním Workspace, tedy pracovní záložce. Můžete si zvolit graf instrumentu (Aktiva) z nabídky, včetně jeho časového rozlišení (5minutový, hodinový ). TIP pod nabídkou aktiv máte možnost najít instrument (find instrument), kde stačí zadat počáteční písmena názvu aktiva a systém vám aktivum vyhledá sám. Šipkami se můžete pohybovat mezi aktivy, jejichž název začíná stejným písmenem. Instrument katalog - je katalog aktiv. Katalog je roztříděn do složek na měnové páry Forexu, akciové indexy, komodity, jednotlivé akciové tituly USA, Evropy, Asie a Indie. V katalogu můžete vymazat aktiva, která nepožadujete, z nabídkového listu tlačítka New Chart. To Vám umožní vyčistit nabídku o nepotřebná aktiva a tím ji zpřehlednit. Vymazání aktiva z nabídky provedete tlačítkem unsubscribe.

13 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 13 Desktop profiles Vám umožní uložit aktuální nastavení grafů a pracovních ploch, (Workspace), Profiles - vytvářet si jich větší množství a přepínat se mezi těmito nastaveními. Rovněž si můžete vybrat základní nastavení nabídka Systém : Default = standardní nastavení Nabídka Custom zobrazuje název aktuálního nastavení platformy. Přes funkci Desktop Profile lze nastavit více Profilů nastavení. Na jeden existující Profil lze nastavit libovolný počet oken (Windows) a celkem max. 100 grafů. Lze doporučit vytvořit různé Profily pro využití na různých PC (stolní, Notebook,...), rovněž lze jeden účet otevřít na jednom PC vícekrát s různými Profily a využít tak možnosti práce s několika sty grafů a s více monitory (2, 3 až 6). Vícemonitorový systém a nároky na plné využití software Goldstar si vyžadují adekvátní technické parametry PC a rychlost internetu. Lze doporučit vícejádrové procesory, kvalitní grafické karty a vysokorychlostní internet. 2. Tlačítko TRADE:

14 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 14 Nabídka Trade obsahuje známé příkazy: Sell/Buy Close Position slouží k uzavření vybrané obchodní pozice za aktuální tržní cenu, MO. Hedge Position umožňuje zajištění vybrané pozice opačným příkazem. Tlačítkem Entry Sell zadáte vstupní příkazy Limit a Stop pro short pozici, Tlačítkem Entry Buy zadáte stejné příkazy pro long pozici. Tlačítka Stop a Limit zadávají výstupní příkazy Stop-Loss a Limit. Tlačítko Modify umožňuje pozměnit aktuálně naprogramovaný příkaz pro vstup či výstup do/z pozice. Tlačítko Remove odstraňuje příkaz na vstup či výstup z pozice. Tlačítko Price Alert nastaví zvukový signál při dosažení Vámi nastavené cenové úrovně určitého aktiva. 3. Tlačítko OPTIONS: Obsahuje tlačítka na nákup prodejních (put) či nákupních (call) opcí a okno se seznamem opcí. Opční strategie jsou vhodné pro sofistikované obchodovací systémy. V současné době je tato možnost součástí AtcForex platformy pro typ účtu ICTS FX. Doporučujeme pouze zkušeným traderům. 4. Binary Options tím se aktuálně nezabývejte, nebo si Binární opce vyzkoušejte mimo kurz...

15 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Tlačítko Windows: Obsahuje rozsáhlou nabídku pro zobrazení: Dealing rates - aktuální kotace aktiv (akciové indexy, akcie, komodity, Forex měny). Z označeného aktiva v Dealing rates můžete otevírat své Sell nebo Buy pozice typem příkazu MO, ESO, ELO, OCO, zadávat klouzavé nebo fixní příkazy Limits a Stops. Open positions - seznam otevřených pozic včetně obchodních informací. Orders - vytvořené objednávky pro Sell nebo Buy pozici včetně předdefinovaných S, L. Dále aktuální nadefinované Stopy nebo Limity jako vstupní a výstupní příkazy. News - sledování zpráv, pouze na Live účtech. Zdroj zpravidla Reuters. Reports - sledování výpisů z účtů za Vámi vybrané období, s celou řadou dalších statistik. Closed positions - seznam uzavřených obchodních pozic.

16 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 16 Price allerts - zvukové a vizuální upozornění pro dosažení nadefinované ceny - cenový signál. Instruments - seznam aktiv (stejně jako Instrument Katalog v nabídce Home). Summary - seznam podúčtů (při založení demo účtu si můžete založit 1-5 podúčtů), aktuální stav na všech účtech (summary). Lze sledovat jednotlivé účty odděleně, nebo je manažerovat společně. Na live účtu můžete obsluhovat libovolný počet účtů, v tomto případě funguje Goldstar AtcForex Wintrader jako manažerská multiplatforma. Events and Messages obsahuje okno, které obsahuje aktuální zprávy a upozornění, které systém obdržel během aktuálního přihlášení. Risk Exposure - zobrazuje čistou měnovou pozici pro každou individuální měnu, můžete si zobrazit maximální riziko (cenový pohyb v Pips) pro případný Margin Call... Comment - obsahuje komentáře Tutorials - spustí výukový program platformy. Open a Live Account - Vás přesměruje na postup pro otevření Live účtu (tato ikonka je pouze na Demu). Add Funds - možnosti doplnění finančních zdrojů na účet Auto-Arrange Windows - automaticky uspořádá okna a grafy v aktuálně otevřené pracovní ploše (workspace). Doporučujeme vždy uspořádat grafy v otevřeném okně pomocí této funkce! New Workspace - vytvoří novou pracovní plochu. Rename Active Workspace - můžete přejmenovat aktuálně otevřenou pracovní plochu.

17 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 17 Close Active Workspace - uzavře aktivní pracovní plochu. Application Map - Vám souhrnně zobrazí aktuální nastavení platformy dle pracovních ploch (workspace). Kliknutím na dané aktivum či plochu se do ní přesunete. 6. CHARTS: New Chart - otevře nový graf v aktuálním otevřeném okně, Workspace. Set defaults - můžete nastavit parametry, které se zobrazí při otevření nového grafu. Např. zbarvení svíček grafu, aktuální kotaci, datum na horizontální ose, zobrazení otevřených pozic, objednávek, cenových upozornění, volba funkce kolečka myši a další. Vaše nastavení pak bude fungovat pro všechny otevřené grafy. Open Charts - můžete otevřít pomocí zrychlené volby graf aktiva a časového rozlišení, které již v platformě otevřené je.

18 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME Tlačítko ActFX: Toto tlačítko se týká automatizovaných obchodních strategií, které můžete na platformě programovat. Je to volba pro pokročilé Tradery. Začátečníkům doporučujeme se tímto nezabývat. Indicator editor - Vám umožní si vytvořit svůj vlastní matematický indikátor. Strategy editor - umožní Vám vytvořit algoritmické obchodní strategie. Launch Strategy - zde vyberete ze seznamu svou strategii a spustíte ji na platformě. Strategy Summary - poskytuje souhrnné informace o všech aktivních strategiích. Open Strategy - ukáže Vám seznam otevřených strategií. 8. Tlačítko HELP: Obsahuje zejména Trader Manual - návod na obsluhu platformy včetně videí. V anglickém jazyce. About - zobrazuje název systému, aplikace a další údaje.

19 NASTAVUJEME DEMO PLATFORMU A OBCHODUJEME 19 Poznámka na závěr Společnost Goldstar Online Trading průběžně aktualizuje vylepšení platformy. Výše popsané funkce se mohou v budoucnu změnit či upravit. Přejeme Vám mnoho úspěchů při vašem profesionálním Demo Tradingu a také v následném Live Tradingu! Tato část ebooku byla převzata z jiných materiálů firmy pro vzdělávání (Seminář Jak začít na burze...), pro účely kurzu většinu z těchto informací berte pouze jako orientační, v zásadě budete používat jenom část z nich. Podrobnější popis je zde uveden pro zvídavé jedince.

2

2 Goldstarway.com Goldstarway Trading + MetaTrader 4 = Moderní a spolehlivé řešení připojení na burzu. Návod na používání platformy MetaTrader 4 v prostředí Goldstrway. Tato platforma funguje také v prostředí

Více

DEMO OBCHODOVÁNÍ A PLATFORMA

DEMO OBCHODOVÁNÍ A PLATFORMA 2. část kurzu: DEMO OBCHODOVÁNÍ A PLATFORMA Jiří Mazur autor kurzu, lektor, trader, TOP10 infopodnikatel DEMO OBCHODOVÁNÍ A PLATFORMA 2 Demo obchodování a platforma 2.1 Demo život 2.0 Může být náročné

Více

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Proč byste měli začít trading na Demo účtu Goldstarway? Než začnete obchodovat se živým účtem a než zjistíte, že burza

Více

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ 1 OBSAH Instalace 3 Přihlášení 4 Trh 5 Symboly 4 Graf 6 Vlastnosti grafu 7 Nový pokyn okamžitá realizace 7 Nový pokyn čekající 8

Více

I. PRO RYCHLÝ START... 5. Přihlášení... 5. Kompatibilita s Windows Vista... 5. Zobrazení Dealing Rates... 5. Uskutečnění obchodu...

I. PRO RYCHLÝ START... 5. Přihlášení... 5. Kompatibilita s Windows Vista... 5. Zobrazení Dealing Rates... 5. Uskutečnění obchodu... Goldstarway.com Goldstarway Trading = Vaše rychlé připojení na burzu. Pro své obchodování nebo spekulace na nejlikvidnější burze světa můžete používat špičkový software Goldstar AtcForex Wintrader. Tato

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu

Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Návod na instalaci softwaru pro obchodní platformu Goldstarway a založení Demo účtu Váš Demo trading začíná třemi jednoduchými kroky: 1. Volba typu Demo účtu ActTrader, nebo Metatrader 4. Stažení softwaru

Více

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12 xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál 1/12 Návod xmobile OS Android Přihlášení... 3 Trh... 3 Symboly... 4 Graf... 5 Vlastnosti grafu... 6 Obchod... 6 Nový pokyn okamžitá realizace... 7 Nový

Více

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA OBSAH Stažení MetaTrader 4 3 První přihlášení k MetaTrader 4 7 Přihlášení k MetaTrader 4 7 Změna jazyka 8 Změna vašeho hesla 9 Zapomenuté heslo 9 Obchodování s MetaTrader

Více

VŠE O SAXOTRADER 2.5.

VŠE O SAXOTRADER 2.5. 1. MENU: SOUBOR VŠE O SAXOTRADER 2.5. Obrázek 1: Soubor 1.1.1. Prostředí * Otevřít otevírá stávající soubory prostředí s příponou cs2 * Prázdné prostředí - otevře nové prostředí (Nový náhled) * Nový zeptá

Více

xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/14

xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/14 xmobile Mobilní telefony iphone Uživatelský manuál 1/14 Návod xmobile iphone Přihlášení... 3 Trh... 4 Seznam symbolů... 5 Graf... 6 Vlastnosti grafu... 7 Obchod... 8 Nový pokyn - okamžitý... 9 Nový pokyn

Více

Obsah TradeMaster. Obchodování...2. Analyzer...11. Automatické strategie...22. Další možnosti...29. Kontaktní údaje...30

Obsah TradeMaster. Obchodování...2. Analyzer...11. Automatické strategie...22. Další možnosti...29. Kontaktní údaje...30 i Obsah TradeMaster Obchodování.... Okno měnových párů........ Informační okno o účtu......4 Statistické okno účtu...5 Křivkové okno....6 Umístění příkazů Vytvořit tržní pokyn / zavřít...7 Vytvořit Stop

Více

Návod uživatele. Obchodní platformy BOSSAFX Multiterminál. Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A.

Návod uživatele. Obchodní platformy BOSSAFX Multiterminál. Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. Návod uživatele Obchodní platformy BOSSAFX Multiterminál Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. Uživatelské instrukce obchodní platformy BOSSAFX Multiterminal Strana 2 Obsah ÚVODNÍ INFORMACE... 3

Více

051.WG.V3.28.05.2012. Orientace Ve Webové Platformě

051.WG.V3.28.05.2012. Orientace Ve Webové Platformě 051.WG.V3.28.05.2012 Orientace Ve Webové Platformě OBSAH Následující dokument vás seznámí s podstatnými funkcemi obchodní platformy ONE Web. Přečtěte si ho prosím a neváhejte nás kontaktovat s jakýmikoliv

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY [Zadejte text.] GOLDSTAR ONLINE TRADING JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY Vyhrajte Live účty v celkové hodnotě 30 tisíc euro! Tým Goldstarway Jak zaslat výsledky v soutěži Léto s Goldstarway

Více

Uživatelská příručka. Obchodní platforma ibossafx. Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. Pro zařízení pracující v prostředí ios

Uživatelská příručka. Obchodní platforma ibossafx. Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. Pro zařízení pracující v prostředí ios Uživatelská příručka Obchodní platforma ibossafx Pro zařízení pracující v prostředí ios Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. S t r a n a 2 I) První kroky Obchodní platforma ibossafx je určena pro

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty)

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Chcete stahovat různé aplikace do svého iphone? Jak si založit účet na itunes Store? Jak používat aplikaci App Store? App

Více

SaxoTraderPRO. Základní příručka

SaxoTraderPRO. Základní příručka SaxoTraderPRO Základní příručka Obsah NASTAVENÍ PRACOVNÍHO PROSTŘEDÍ (nejnovější verze)... strana 3 UKLÁDÁNÍ A SPRÁVA PRACOVNÍCH PROSTŘEDÍ... strana 8 SPRÁVA OBCHODNÍCH DIÁŘŮ... strana 9 OTEVŘENÍ MODULU

Více

THEOPHILOS. (návod k použití)

THEOPHILOS. (návod k použití) THEOPHILOS (návod k použití) Nejprve si z internetových stránek www.theophilos.com (nebo www.theophilos.sk) stáhněte všechny soubory, které Vás zajímají a nainstalujte je (podrobný návod na instalaci programu

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

XTB VPS. XTB Virtual Private Server manuál

XTB VPS. XTB Virtual Private Server manuál XTB VPS XTB Virtual Private Server manuál Poslední aktualizace: 12/9/2012 Obsah manuálu 1 Úvod... 3 2 Správa serveru... 3 2.1 Přihlášení do administrace serveru... 3 2.2 Karta Obecné... 4 2.2.1 Okno Akce

Více

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby VOZIDLA Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 Systémové požadavky... 3

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

Návod na základní používání Helpdesku AGEL Návod na základní používání Helpdesku AGEL Úvod Přihlášení Nástěnka Vyhledání a otevření úlohy Otevření úlohy Seznam úloh Vyhledávání úloh Vytvoření nové úlohy Práce s úlohami Editace úlohy Změna stavu

Více

Pracovat budeme se sestavou Finanční tok. S ostatními se pracuje obdobně. Objeví se předdefinovaná sestava. Obrázek 1

Pracovat budeme se sestavou Finanční tok. S ostatními se pracuje obdobně. Objeví se předdefinovaná sestava. Obrázek 1 Jak na sestavy v MS Projectu Pro ilustraci postupu je připraven projekt Pracovní k sestavám, ve kterém jsou pouze dva pracovní zdroje a dodavatelé jsou vloženi jako materiálové zdroje. Pracovat budeme

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Návod na Lync webinář

Návod na Lync webinář Návod na Lync webinář 1. Po úspěšné registraci na náš webinář obdržíte do své schránky mail s instrukcemi a přístupovým odkazem k přístupu do webináře. Pro otevření jeho internetové aplikace klikněte na

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Google Apps. kalendář 2. verze 2012

Google Apps. kalendář 2. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Vytvoření události... Vytvoření události v daném čase... Vytvoření celodenní události... 6 Vytvoření opakované události... 6 Vytvoření vícedenní události...

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE CO JE APLIKACE KALIBRACE-ONLINE? KALIBRACE-ONLINE = Kompletní online správa a přehled potřebných údajů k měřidlům a vybavení měřicí techniky. HLAVNÍ

Více

Obchodujeme systém. RSIcross. Martin Kysela

Obchodujeme systém. RSIcross. Martin Kysela Obchodujeme systém RSIcross Martin Kysela kysela@linuxzone.cz UPOZORNĚNÍ Tento dokument představuje základní principy obchodování systému RSIcross pro účely intradenních spekulací na komoditních burzách.

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Odstranění historie prohlížení

Odstranění historie prohlížení Odstranění historie prohlížení Občas je nutné pro správné zobrazení webových stránek provést odstranění historie prohlížení. Pokud nemáte v prohlížeči nastaveno automatické vymazávání historie prohlížení

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

PowerPoint. v PowerPointu se pracuje se snímky, u kterých je možné si vybrat rozvržení obrazovky

PowerPoint. v PowerPointu se pracuje se snímky, u kterých je možné si vybrat rozvržení obrazovky PowerPoint Je součástí programového balíku Microsoft Office a slouží k vytváření prezentací. Prezentací se rozumí většinou graficky ztvárněné obrazovky, které mohou být doplněny o různé animace, triky

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Channel EA: Nastavitelné hodnoty: Take Profit, SL, počet bodů, o které má být trend proražen, Lot size

Channel EA: Nastavitelné hodnoty: Take Profit, SL, počet bodů, o které má být trend proražen, Lot size Přijatý zip soubor rozbalte na plochu. Soubory s přílohou.ex4 (obchodní systémy) zkopírujte do instalační složky Metatraderu Složka MQL/Experts. Soubory s příponou.mq4 (skripty) kopírujte do složky MQL/Experts/Scripts

Více

Anatomie Quick Trade Ticketu

Anatomie Quick Trade Ticketu Anatomie Quick Trade Ticketu Quick Trade Vám dává lepší možnost kontroly a zvýší transparentnost způsobu obchodování Vašeho příkazu. FOREX CFD FOREX Anatomie Trade Ticketu FX Quick. FX OPTION IKONA PRODUKTU

Více

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci)

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) ODBOR INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Středisko správy HW a SW 1 Nastavení hesla v Intranetu Po přihlášení do intranetu klikněte na Personália

Více

Stažení a instalace platformy MetaTrader Stažení... 2 Instalace... 2 Založení účtu a přihlášení... 3 Pracovní prostředí platformy...

Stažení a instalace platformy MetaTrader Stažení... 2 Instalace... 2 Založení účtu a přihlášení... 3 Pracovní prostředí platformy... uživatelský manuál Admiral Markets UK Ltd, CZ podpora: Praha 1 - Nové Město, Opletalova 1417/25, PSČ 110 00 T.:+420 211 150 200 F.:+420 211 150 202 E:info@admiralmarkets.cz Stažení a instalace platformy

Více

NASTAVENÍ PROGRAMU EVIDENCE AUTOBAZARU PRO OS VISTA, WIN7 a WIN8 LOKÁLNÍ INSTALACE (PRO 1 POČÍTAČ)

NASTAVENÍ PROGRAMU EVIDENCE AUTOBAZARU PRO OS VISTA, WIN7 a WIN8 LOKÁLNÍ INSTALACE (PRO 1 POČÍTAČ) NASTAVENÍ PROGRAMU EVIDENCE AUTOBAZARU PRO OS VISTA, WIN7 a WIN8 LOKÁLNÍ INSTALACE (PRO 1 POČÍTAČ) Pro správný provoz programu na OS MS VISTA a WIN7 je po nainstalování programu nutno provést, případně

Více

Uživatelská příručka Colosseum, a.s.

Uživatelská příručka Colosseum, a.s. Uživatelská příručka Colosseum, a.s. Londýnská 59, 120 00 Praha 2, Czech Republic Tel.: +420 2460 888 88, Fax: +420 2460 888 89 info@colosseum.cz, Celkový přehled Colosseum MetaTrader 4 (Colosseum MT4)

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018 navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Předzápis se provádí v několika krocích, které lze shrnout do následujícího

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál

MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál Vytvoření databáze Při otevření management studia a připojením se ke konkrétnímu sql serveru mám v levé části panel s názvem Object Explorer. V tomto panelu

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT

GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT 1 Obsah Změny v nové verzi GO&DEAL 3 Přihlášení do aplikace GO&DEAL 3 Jednorázové nastavení při prvním přihlášení 4 Uzavírání FX obchodů 6 Uzavírání

Více

Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější)

Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější) Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější) Tiskový manažer je program, který je součástí programu Praktik. Používá se pokud máte připojenou tiskárnu přes USB port. (Pokud je tiskárna

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT

GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT 1 Obsah Změny v nové verzi GO&DEAL 3 Přihlášení do aplikace GO&DEAL 3 Jednorázové nastavení při prvním přihlášení 4 Uzavírání FX obchodů 7 Uzavírání

Více

AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005

AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005 AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DATABÁZE PRO SQL Express 2005 POZOR! Celý postup je nutné aplikovat přímo na počítači, kde je nainstalován SQL server! 1. Vytvoření souboru s SQL scriptem 1.1. Vytvořte textový soubor

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

y v TimeMakeru

y v TimeMakeru E-Maily v TimeMakeru Jakákoliv komunikace od externího uživatele (uživatele, který nemá TimeMaker) anebo pro něj. Po doručení se objeví ve Vašem Souhrnném Inboxu. Vždy se pozná podle znaku @ v adrese,

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Aktuální výběr, nad kterým je kurzor myši

Aktuální výběr, nad kterým je kurzor myši Hlavní okno Po přihlášení do aplikace se vám zobrazí Hlavní okno. Zde můžete vidět stav vašeho účtu pro hlavní i australské konto. Stav účtů se ve výchozím nastavení automaticky aktualizuje každých 5 sekund

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem údaje o firmě V našem pokladním systému má klient možnost spravovat si údaje o své společnosti,

Více

ČESKY. Macro Key Manager Návod k použití

ČESKY. Macro Key Manager Návod k použití ČESKY Macro Key Manager Návod k použití Introduction Macro Key Manager je speciální software pro tablety. S použitím software Macro Key Manager můžete nastavit funkce kláves (Kopírovat = Ctrl+C ) či odkazy,

Více

lindab comfort Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0

lindab comfort Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0 Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0 1 Obsah Úvod DIMcomfort 4.0 3 Nastavení místnosti 4 informace o místnosti 4 rozměry 5 komfortní zóna 6 způsob výpočtu 7 Výběr zařízení 8 hledání produktu 9 nastavení

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU Windows Server 2008 Windows Server 2012 ipodnik cloud ipodnik pro Vás provozuje: BIZ-ONE EU s.r.o. Jiráskova 306 252 25 Jinočany, Praha Západ Web: www.ipodnik.cz Tel.: 605

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky Redakční systém manuál 1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu Hlavní menu Menu v horní světlemodré liště obsahující 7 základních položek: Publikovat, Správa, Vzhled, Komentáře, Nastavení, Pluginy,

Více

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG)

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) I. Instalace TV DIGITAL OnGuide Pokud máte aplikaci TVCenter 6 nainstalovanou z originálního CD, vložte tento disk do mechaniky Vašeho PC a počkejte

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup

Více

Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6:

Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6: Jednoduchý návod na základní obsluhu Prestashopu 1.6: Správa objednávek Když přijde objednávka, systém automaticky zasílá email provozovateli eshopu a zákazníkovi. Seznam objednávek je zde: Vedle každé

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

Stáhněte si MT4 Supreme Edition a ujistěte se, že máte během instalačního procesu MetaTrader 4 zavřený.

Stáhněte si MT4 Supreme Edition a ujistěte se, že máte během instalačního procesu MetaTrader 4 zavřený. MT4 Supreme Edition Trade Terminal V tomto manuálu naleznete instrukce pro instalaci a použití MT4 Supreme Edition. Instalační proces a použití je stejné jako u nové MT5 Supreme Edition. Jednoduše použijte

Více

Mobilní aplikace pro WinSignals Online

Mobilní aplikace pro WinSignals Online Mobilní aplikace pro WinSignals Online Jak WinSignals fungují? WinSignals nejsou robot (AOS), využívají zkušeností reálných obchodníků pracujících se živými účty. Na základě aktuálního sledování trhu a

Více

Instalace a nastavení PDFCreatoru

Instalace a nastavení PDFCreatoru Instalace a nastavení PDFCreatoru Program Komunikátor dokáže převést libovolnou tiskovou sestavu do formátu PDF. Aby však mohla tato funkce spolehlivě fungovat, musí být na počítači nainstalován program

Více

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Do aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu můžete přistupovat přes internetové stránky dars (www.dars.si), kliknutím na ikonu portál uživatelů.

Více

Tiskový manažer - Printman

Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer je program, který je součástí programu Praktik. Používá se v případě, pokud máte připojenou tiskárnu přes USB port (nebo vaše tiskárna není v seznamu podporovaných

Více

Individuální nastavení počítače

Individuální nastavení počítače Individuální nastavení počítače Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více