HPS50. Osciloskop jednokanálový 40MHz. Velleman Components Legen Heirweg Gavere Belgium

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HPS50. Osciloskop jednokanálový 40MHz. Velleman Components Legen Heirweg 33 9890 Gavere Belgium http://www.velleman.be"

Transkript

1 HPS50 Osciloskop jednokanálový 40MHz Velleman Components Legen Heirweg Gavere Belgium HHPS50 - ed1-2009

2 Základní informace Vlastnosti - Velmi rychlé, plně automatické nastavení - Nastavitelná úroveň spuštění - Ukazatel pozice X a Y - DVM odečet - Audio, výpočet výkonu (rms a peak) - dbm, dbv, DC, rms... měření - Signální znaky pro napětí a čas - Hodnota frekvence (skrze ukazatele) - Funkce nahrávání (režim rolování) - Úložiště signálu (dvě paměti) - LCD displej s vysokým rozlišením a podsvícením - Galvanicky oddělený USB výstup pro PC - Stažení dat nebo bitmapy do PC - Různé módy obrazovky - Real-time propojení s PC a snímání obrazovky Obsahuje: - Adaptér pro více zemí světa (Fig.1.0) - USB kabel (Fig.3.0) - Odizolovaná měřicí sonda x1/x10 (Fig.4.0)

3 Symboly zobrazené na jednotce Důležité bezpečnostní informace, nahládněte do manuálu. Bezpečnost a varování Tento osciloskop je vhodný pro měření instalací kategorie II se stupněm znečištění II a maximálně 600 V, podle IEC Měření by nemělo být prováděno, pokud se nacházíte ve znečištěném nebo příliš vlhkém ovzduší. Také by neměly být měřeny vodiče a instalace, které využívají vyšší napětí, než 600Vrms nad zemněním. CAT II značí, že přístroj slouží k měření domácích spotřebičů a instalací. Maximální vstupní napětí pro propojení jednotky je 100Vp (AC+DC). Neotevírejte kryt přístroje během měření. Před otevřením krytu odpojte všechny testovací sondy. Zabráníte tam elektrickému rázu. Při měření napětí přesahujících 30 V používejte měřicí sondy s izolovanými konektory (PROBE60S). Když jednotku používáte poprvé nebo když jsou baterie zcela vybité, uživatel by je měl před dalším použitím jednotky nabíjet alespoň 10 hodin. Indikační LED "Charge" (nabíjení) na vrchním panelu se rozsvítí, když se nabíjí baterie (Fig.3.0). Zpráva "Low bat" začne blikat na dolním pravém rohu obrazovky, když je potřeba dobít baterie. Nedostačující napětí baterie může vést k nepřesným výsledkům měření (Fig.4.0).

4

5 Napájecí zdroj Osciloskop HPS50 může být napájen pomocí přiloženého adaptéru nebo vnitřní Li-Ion baterií (7,4 V / 1050 mah). Použití Prohlídka připojení a ovládání. 1. Vstupní BNC konektor (maximální vstup 100 Vp AC+DC). 2. Propojení adaptéru (pozor na polaritu!). 3. Konektor USB výstupu (galvanicky oddělený). Použijte přiložený USB kabel. 4. Tlačítko reset. 5. X10 testovací signál sondy. 6. Sériové číslo.

6 Přehled prvků na obrazovce 1. Relativní pozice indikace signálu v okně. 2. Pozice spuštění a indikace náběhu. 3. Signální okno s (možnými) značkami nebo sítí pro vyznačení různých kategorií. 4. Čas za dílek. 5. Čas mezi ukazateli (pokud jsou přítomny). 6. Vypočítaná frekvence 1/dt mezi ukazateli (pokud jsou přítomný). 7. Napětí mezi ukazateli (pokud jsou přítomny). 8. Hodnota měření (maximálně čtyři najednou). 9. Informace o spuštění nebo indikace funkce screen hold, indikace vstupního propojení. 10. Indikace nastavení sondy X1 nebo X Vybrané napětí na dílek. 12. Indikace vybrané funkce kurzoru nebo indikace slabé baterie. 13. Malé tečky indikující relativní pozici ukazatele (pokud jsou ukazatele přítomny). 14. Vertikální pozice signálu na obrazovce. 15. Indikace náběhu. Poznámka: Vzhled obrazovky závisí na vybraném uspořádání.

7 Práce s přístrojem Poznámka: - Pokud jsou funkce použity společně s kurzorovými tlačítky, objeví se ve spodním pravém rohu obrazovky upozornění. - Některá tlačítka mají dvě funkce, které vyberete buď krátkým nebo dlouhým stisknutím. - Ve většině výběrů se jednotka navrátí do základního módu t-v/div, pokud nebylo během deseti sekund stisknuto žádné tlačítko. Výběr bude zrušen. Zapnutí a vypnutí Krátké stisknutí: Zapnutí (vypnutí) s automatickým časovým vypnutím (1). Dlouhé stisknutí: Zapnutí bez automatického časového vypnutí (2). Poznámka: - Stisknutím tlačítka resetujete automatické časové vypnutí. - Mód power-off je zobrazen během zapínání na spodní straně obrazovky. - Pokud je vybráno nastavení "HOLD", bude před vypnutím přístroje uložen poslední signál. Po zapnutí jednotka pošle aktuální data skrze USB port (1), viz fig.11: 1) Nastavení a vzorky uložené v paměti. 2) Nastavení a vzorky z obrazovky.

8 Software stahujte z Nastavení kontrastu Krátké stisknutí: Podsvícení vysoké/slabé intenzity. Poznámka: Intenzita podsvícení zmizí po jedné minutě od posledního stisku tlačítka. Dlouhé stisknutí: Změna kontrastu. Tlačítko "Contrast" držte pro změnu kontrastu. Při nastavení, které chcete, jej pusťte. Nastavení displeje Krátké stisknutí: Použijte levé/pravé kurzorové tlačítko pro výběr jednoho z pěti rozložení obrazovky (viz fig. 12 až 16). Použijte kurzorová tlačítka nahoru/dolů pro zobrazení/skrytí ukazatelů nebo mřížky na obrazovce. Tečková mřížka dělí obrazovku na referenční body (Fig. 14). Plná mřížka dělí obrazovku na referenční linie (Fig. 15). Ukazatele: Ukazatele, s nimiž lze pohybovat pro měření signálu (Fig. 16). Poznámka: - Počet číslic na displeji závisí na vybraném rozložení displeje. - V módu dynamic (viz nastavení zobrazení) se změní rozložení displeje, aby bylo nejlepší pro posouvání ukazatelů po pozici X. - Když nejsou zobrazeny žádné ukazatele, kurzorová tlačítka jsou nastavena na změnu časové základny vstupní citlivosti, když nejsou žádná tlačítka stištěna během deseti sekund. - Ukazatele lze také spustit stisknutím tlačítka "Marker 1-2".

9 Menu setup Dlouhé stisknutí: Zobrazí menu setup pro změnu operačního módu, základní časový vypínač, mód displeje. 1. Vyberte zvýrazněnou položku a krátce stiskněte tlačítko setup a vybírejte pomocí kurzorových tlačítek nahoru a dolů. 2. Držte tlačítko setup delší dobu pro opuštění menu setup a aktivaci vybraných možností.

10 Poznámka: - Aktuální výběr je označen značkou. - Pokud opustíte menu módu pomocí tlačítka "power off", výběr bude zrušen. - Pokud po deset sekund nestisknete žádné tlačítko, výběr bude zrušen, jednotka se vrátí k předchozímu operačnímu módu a kurzorová tlačítka se nastaví na změnu časové základny a citlivosti vstupu. 1. Operační mód: Scope: normální operační mód. Demo: Zobrazí se po sobě několik animovaných obrazovek. Y-cal: Kalibrace středu signálu; pouze pokud je během Auto set-up módu pozice Y nesprávná. Help: Zobrazí číslo verze a krátkou poznámku o nastaveních spuštění a využití pamětí (fig. 18b). Poznámka: Skrýt obrazovku help lze jen dlouhým stisknutím tlačítkoa Setup a výběrem jiného operačního módu. Většina funkcí klávesnice je zablokovaná.

11 2. Mód automatického vypnutí: Vyberte požadovaný čas, po kterém se má osciloskop sám vypnout: 15 minut, 1 hodina nebo infinite (nekonečno - funkce automatického vypnutí bude vypnuta). Poznámka: - Před vypnutím osciloskop udrží na obrazovce poslední záznam. - Časovač automatického vypnutí je základně nastaven na 15 minut při prvním zapnutí nebo po resetu. - Výběrem pomalé časové základny (rovné nebo pomalejší, než 1 minuta/div) zablokujete automatické vypnutí. 3. Mód zobrazení na displeji Dynamic: Rozložení obrazovky se automaticky změní, aby zobrazilo nejlepší rozlišení signálu v závislosti na posunu pozice X a pozici ukazatelů. Viz také "použití ukazatelů". Manual: Rozložení obrazovky zůstane stejné podle vašeho výběru. 4. Mód Send (odesílání do PC) ASCII: soubor s nastaveními a vzorky (relativní hodnota od 0 do 255) je odeslán po aktivaci osciloskopu nebo během režimu rolování. Toto nastavení se normálně používá ve spojení s koncovým programem. Binary: Stejné jako výše, ale výstup dat je v binární formě. Toto nastavení používejte se speciálním software. Více na webu společnosti.

12 Nastavení hodnot (readout) Stiskněte pro zobrazení menu s výběrem 1 až 4. Použijte kurzorová tlačítka pro nastavení hodnot až pro čtyři měření. Nastavení měřicích výpočtů: 1. Stiskněte tlačítko "meter" a vyberte umístění první hodnoty. 2. Stiskněte kurzorová tlačítka pro výběr požadované výpočetní funkce pro hodnotu měření 1 (Fig. 21). 3. Stiskněte tlačítko "meter" a vyberte umístění druhé hodnoty. 4. Stiskněte kurzorová tlačítka pro výběr požadované výpočetní funkce pro hodnotu měření 2 (Fig. 22). 5. Stiskněte tlačítko "meter" a vyberte umístění třetí hodnoty. 6. Stiskněte kurzorová tlačítka pro výběr požadované výpočetní funkce pro hodnotu měření 3 (Fig. 23). 7. Stiskněte tlačítko "meter" a vyberte umístění čtvrté hodnoty. 8. Stiskněte kurzorová tlačítka pro výběr požadované výpočetní funkce pro hodnotu měření 4 (Fig. 24). 9. Stiskněte tlačítko "meter" pro návrat do módu scope. Tento osciloskop umožňuje mnoho možností měření.

13 1. Měření DC napětí (V=). Tato funkce umožňuje uživateli měřit DC napětí (pouze pro propojení vstupu DC). 2. Maximální napětí (Vmax). Zobrazí signály pozitivního vrcholového (peak) napětí (rozdíl mezi nulou a nejvyšší hodnotou). 3. Minimální napětí (Vmin). Zobrazí signály negativního vrcholového (peak) napětí (rozdíl mezi nulou a nejnižší hodnotou). 4. Peak to peak - od vrcholu k vrcholu (Vpp). Zobrazí signály napětí peak to peak (rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hodnotou). 5. True RMS readout (Vrms ac). Vypočítá hodnotu true RMS a přemění ji na napětí. Užitečné rady pro měření DC napětí: Hodnotu lze nastavit na nulu (referenční) pro jakoukoliv pozici na obrazovka přidržením tlačítka AC/DC. Pro měření DC napětí vždy používejte mód spuštění "run". 6. Měření dbv (dbv ac) Měřený signál je přeměněn na dbv (0 db = 1 V). 7. Měření dbm (dbm ac) Měřený signál je přeměněn na dbm (0 db = 0,775 V). 8. Měření db (db ac) Měřený signál (pouze ac) je přeměněn na db (0 db = dbref*) 9. Hodnota true RMS (Vrms ac+dc) Hodnota true RMS vlny (ac+dc) je vypočítána a změněna na napětí. 10. Měření dbv (dbv ac+dc) Měřený signál (ac+dc) je přeměněn na dbv (0 db = 1 V).

14 11. Měření dbm (dbm ac+dc) Měřený signál (ac+dc) je přeměněn na dbm (0 db = 0,775 V). 12. Měření db (db ac+dc) Měřený signál (ac+dc) je přeměněn na db (0 db = dbref*) * db ref Vyberte dbref pro nastavení uživatelem definovanou referenci ro měření db, vybrané měření bude nastaveno pro měření db. Výpočet audio výkonu. Měřené napětí je přeměněno na výkon, za předpokladu, že napětí je měřeno přes odpor. Vypočítaný výkon může být zobrazen pro zatížení 2, 4, 8, 16 nebo 32 Ohmů. Pro výběr různých zátěží nejprve označte hodnotu výkonu a poté stiskněte pravé kurzorové tlačítko. 13. W ac Výpočet AC rms výkonu do vybraného odporu. 14. W peak Výpočet peak výkonu do vybraného odporu. 15. W ac+dc Výpočet AC+DC výkonu do vybraného odporu (normální audio signál nemůže mít DC část signálu).

15 Poznámky: Pokud je měřený signál mimo obrazovku nebo pokud je pro měření příliš malý, ukáže se jako hodnota??? (viz Fig. 28). Pro všechna měření AC: Ujistěte se, že alespoň jedna nebo dvě periody jsou zobrazeny nebo vyberte funkci auto-setup. Pro skrytí hodnot můžete vybrat "none". V závislosti na vybraném rozložení obrazovky může být zobrazeno jedna až čtyři různé hodnoty měření. Při časové základně 1s/div nebo pomalejší jsou hodnoty zobrazeny jako okamžité informace. "Vs" (Fig. 29). Pokud po dobu deseti sekund nestisknete žádné tlačítko, jednotka se vrátí do svého předchozího operačního módu a kurzorová tlačítka se nastaví na změnu časové základny a citlivosti.

16 Nastavení sondy Stiskněte tlačítko "Probe x1/x10" pro nastavení měření podle nastavení x1/x10 na sondě (Fig. 30). Poznámky: Automatický výpočet správné hodnoty závisí právě na nastavení sondy 1x nebo x10. Pokud je vybráno "x10", zobrazí se toto nastavení na obrazovce. Měřicí sondy X10 by měly být zkalibrované! DŮLEŽITÉ: Nastavte měřicí sondu na pozici x10, pokud měříte vysoká napětí (>100Vp+dc). Nastavení měřicí sondy X10: Když použijete pozici X10, měřicí sonda by měla být vždy zkalibrovaná s měřicím přístrojem, s nímž je použita, v tomto případě s tímto osciloskopem. (Fig. 31) - Nastavte osciloskop na pozici X10 (pomocí tlačítka "probe x1/x10). - Nastavte napětí na dílek na 1 V. - Nastavte čas na dílek na 0,1 ms. - Nastavte jako vstup AC. Použijte sondu pro měření na předem vybraném bodě. Nastavte trimr na měřicí sondě tak, abyste získali čtvercový signál vlny s co nejvíce plochým vrcholem (Fig. 32).

17 Ukazatele signálu Uživatel může provést měření na určitém signálu pomocí čtyř posuvných ukazatelů. Toto je užitečné při měření intervalu mezi dvěma body nebo amplitudy jakéhokoliv vrcholu. Na obrazovce se objeví následující indikace: 1. Časový interval mezi dvěma vertikálními ukazateli. 2. Vypočítaná frekvence 1/ t (primárně určeno pro pro měření period). 3. Napětí mezi dvěma horizontálními ukazateli. 4. Malé tečky indikující relativní pozici ukazatele na kompletním signálu. Ukazatele lze posouvat pomocí kurzorových tlačítek. Pokud tlačítko přidržíte, ukazatel se přesouvá rychleji. Jednotlivým stiskem pohnete ukazatelem o jednu pozici. Tlačítko "mark 1-2"se používá pro výběr konkrétního ukazatele.

18 Rozhodnutí o frekvenci signálu vyžaduje změření periody. Nejjednodušším způsobem je umístění vertikálních ukazatelů na dva náslůedující vrcholy nebo dva identické náběhy signálu. 1. Stiskněte tlačítko "Marker 1-2" pro zobrazení, výběr nebo skrytí ukazatelů (1). 2. Stiskněte kurzorová tlačítka pro pohyb s ukazateli (2).

19 Poznámky: Stisknutím tlačítka "Marker 1-2"můžete vybírat mezi ukazatelem 1 nebo 2. Obrazovka se automaticky posune, dokud je vybraný ukazatel na obrazovce. V módu zobrazení dynamic (viz nastavení displeje) je v závislosti na časovém ukazateli nebo ukazateli napětí vybráno nejlepší rozložení zobrazení. Některé hodnoty měření jsou vyměněny za hodnoty ukazatelů. V závislosti na vybraném rozložení displeje nemusí být zobrazeny všechny ukazatele najednou. Ukazatele můžete z obrazovky odstranit opakovaným stisknutím tlačítka "Marker 1-2" nebo pomocí krátkého stisknutí tlačítka "Display" a použití kurzorových tlačítek nahoru a dolů. Signální obrazovka Jako první stiskněte tlačítko "X/Y-pos". Poté tiskněte kurzorová tlačítka pro pohyb signálu na. Přidržením tlačítka změníte pozici X nebo Y rychleji. Černá lišta (1) indikuje relativní pozici signálu ve vzorkovém okně. Viz fig. 35. Poznámky: V módu hold nelze změnit pozici Y. V paměti lze uložit celkem 256 vzorků, ale velikost X je na obrazovce limitovaná. Posunutím směru X můžete zobrazit všechny uložené vzorky. V módu zobrazení dynamic (set-up menu) je nejširší rozložení zobrazení vybráno pomocí posunutí pozice X. Když nejsou zobrazené žádné ukazatele, kurzorová tlačítka jsou nastavena pro změnu časové základny a vstupní citlivosti. Do tohoto módu se přepnout, pokud po dobu deseti sekund nedošlo ke stisknutí žádného tlačítka.

20 Výběr vstupního propojení Krátké stisknutí: Výběr vstupního propojení AC (3) nebo DC (2). V závislosti na (části) měřeného signálu může být vstup propojen do signálu pomocí přímého spojení nebo rozdělovacího kapacitátoru. Pro měření DC napětí vyberte DC. Stiskněte tlačítko AC/DC pro výběr buď Ac nebo DC propojení vstupu (sledujte indikace na obrazovce). Poznámka: U časových základen 1s/div nebo pomalejších je možné pouze propojení DC. Nastavení vstupní referenční hodnoty Dlouhé stisknutí: Přepne vstup osciloskopu na zemnění a uloží pozici stopy jako novou DC referenční hodnotu. Použijte tuto funkci pro nalezení a nastavení nulové DC referenční stopy na obrazovce. Když při měření DC napětí měříte "ripple": Dejte vstup na AC, aby limitoval měření AC části signálu.

21 Funkce Auto-setup Funkce auto-setup je ideální pro rychlá měření. Není třeba provádět žádná manuální nastavení, vše probíhá automaticky. Poznámka: Použijte funkci auto-setup, když obrazovka po manuálním nastavení již nic nezobrazuje. Zapnutí funkce Autorange (Fig. 38) - Nastavení Time/div a Volt/div jsou zobrazena invertovaně. - Časová základně a vstupní citlivost jsou automaticky nastaveny pro vstupní signál na optimální zobrazení. - Pro časovou základnu 2μs/div nebo pomalejší je nastaveno automatické spouštění. - Pro časovou základnu 2μs/div nebo rychlejší je nastaveno normální spouštění. - Nejpomalejší možná časová základna je 5ms/div. - Nejrychlejší možná časová základna je 250ns/div. - Pozice Y je nastavena na středové umístění. Vypnutí funkce Autorange (Fig. 39) - Nastavení Time/div a Volt/div jsou zobrazena normálně (neinvertovaně). - Kurzorová tlačítka jsou nastavena na změnu časové základny a vstupní citlivosti.

22 Poznámka: Pokud změníte časovou základnu, vstupní citlivost, pozici Y nebo mód spuštění, mód autorange se vypne. Změna vstupní citlivosti a časové základny Nejprve stiskněte tlačítko "t-v/div" (1), použijte kurzorová tlačítka nahoru/dolů (2) pro změnu vstupní citlivosti (V/div) (Fig. 40). Stiskněte kurzorová tlačítka pro změnu časové základny (time/div) (Fig. 41). 1. Změna Volt/div (Fig. 40): Signál na obrazovce může být zvětšen nebo zmenšen vertikálně nastavením zobrazeného napětí na díle. (V/div = napětí na dílek). Dělení může být zviditelněno skrze tlačítko Display setup. Vyberte citlivost: od 5mV do maxima z 20 V na dílek. 50 mv až 200 V s výběrem sondy X10. - Stiskněte kurzorové tlačítko nahoru pro zvýšení vstupní citlivosti (nižší hodnota pro V/div). - Stiskněte kurzorové tlačítko dolů pro snížení vstupní citlivosti (vyšší hodnota pro V/div). 2. Změna časové základny (fig. 41): Nastavením časové základny zobrazíte více nebo méně period signálu (t/div = čas na dílek). Dělení může být zviditelněno skrze tlačítko Display setup. Nastavte časovopu základnu mezi 1 hodinou a 50 ns na dílek. - Stiskněte tlačítko "t-v/div" pro nastavení kurzorových tlačítek do módu "timebase". - Stiskněte kurzorová tlačítka doleva nebo doprava pro zvýšení nebo snížení časové základny (time/div).

23 Poznámky: Změna časové základny nebo citlivosti okamžitě vypne mód autorange (Fig. 42). Časová základna nebo citlivost nemůže být změněna při módu hold. Stisknutím tlačítka "t-v/div" v módu hold přepínáte obrazovku mezi dvěma uloženými tvary vln. Při vyšší časové základně (1 μs nebo rychlejší) osciloskop používá mód "oversampling". Správně budou zobrazeny pouze opakované signály. Použijte minimální časovou základnu (250 ns) jako počáteční bod, když měříte signál, a vybírejte delší časovou základnu, dokud není signál zobrazen správně. Jinak nemusí zobrazení kvůli poruchám odpovídat skutečnosti. Nastavení spuštění - Stiskněte tlačítko "trigger". - Změňte mód spuštění (norm, run, once nebo roll). - Použijte levé kurzorové tlačítko pro změnu náběhu spuštění. - Použijte kurzorová tlačítka nahoru a dolů pro posun vertikálně pozice spuštění (1). - Použijte pravé kurzorové tlačítko pro manuální spuštění. Módy spuštění: "norm" = normální spuštění. Spuštění (nebo manuální spuštění) se musí udát před tím, než je naplněná paměť na vzorky. Použijte tento mód, když chcete začít se zobrazením signálu, když dosáhne přednastavené prahové hodnoty. (Fig. 43) "run" = mód automatického spuštění. Osciloskop spustí automaticky, pokud nedojde ke spuštění ve stanoveném čase. Tato pozice se používá nejčastěji a měla by být použita vždy při měření DC napětí. (Fig. 44) "once" = vzorkování začne po spuštění. Poté se osciloskop přepne do módu "HOLD". Použijte tento mód pro detekování například zkratu nebo jednotlivého vrcholu napětí. (Fig. 45). Stiskněte opakovaně "Memory" pro nové spuštění.

24 "roll" = mód rolování, k dispozici pro časové základny 1s/div nebo pomalejší. Vzorkování je neustálé a obrazovka začne poté, co se naplní, rolovat. Použijte tuto pozici pro "nahrávání" pomalu se pohybujících DC signálů. (Fig. 46) Poznámky: Stisknutím pravého kurzorového tlačítka vygenerujete manuální spuštění (vyjma v módu "HOLD"). Změnou módu spuštění ihned vypnete mód autorange. Při časové základně 1s/div je vstupní propojení pouze DC. Normální spuštění je jediný mód spuštění pro časové základny 1μs/div nebo rychlejší, kvůli metodě "oversampling". Přidržením tlačítka spuštění během módu "hold" uložíte aktuální obrazovku do paměti. Když nejsou zobrazeny ukazatele, kurzorová tlačítka jsou nastavena na změnu časové základny nebo vstupní citlivosti. K této změně dojde, pokud po deset sekund nezmáčknete žádné tlačítko.

25 Spuštění slope: Stiskněte levé kurzorové tlačítko pro nastavení spuštění na vzestupné nebo sestupné hraně vstupního signálu. 1. Spuštění na vzestupné hraně signálu: Obrazovka zobrazí pouze signál, když je "detekován" pozitivní náběh. Aby došlo ke spuštění, signál musí vystoupit vertikálně. (Fig. 47). 2. Spuštění na sestupné hraně signálu: Obrazovka zobrazí pouze signál, když je "detekován" negativní náběh. Aby došlo ke spuštění, signál musí klesnout vertikálně. (Fig. 47). Poznámky: Mezi spuštěním a prvním získáním vzorku je prodleva způsobená hardwarem. Kvůli této prodlevě může vzorkový signál ukázat u rychlých časových základen odlišný náběh. Když nejsou zobrazeny ukazatele, kurzorová tlačítka jsou nastavena na změnu časové základny nebo vstupní citlivosti. K této změně dojde, pokud po deset sekund nezmáčknete žádné tlačítko. Změna úrovně spuštění: - Stiskněte tlačítko "Trigger" pro nastavení akce kurzorových tlačítek do módu "trigger". - Stiskněte kurzorová tlačítka nahoru a dolů pro nastavení úrovně spuštění (1). Poznámka: Když nejsou zobrazeny ukazatele, kurzorová tlačítka jsou nastavena na změnu časové základny nebo vstupní citlivosti. K této změně dojde, pokud po deset sekund nezmáčknete žádné tlačítko.

26 Uchování obrazu na obrazovce Srtiskněte tlačítko "Memory" pro uchování tvaru vlny na obrazovce. Uchování určitých signálů na obrazovce vám mlže být užitečné. Toto vám dovolí studovat signál pomocí ukazatelů (Fig. 50). Poznámky: Většina funkcí klávesnice je zablokovaná. Stisknutím tlačítka "Memory" okamžitě zastavíte vzorkování při pomalé časové základně. Zbytek vzorkovníku se vyčistí. "HOLD" bude zobrazeno invertovaně (1). Po ukončení módu "Hold" zmizí tvar vlny z obrazovky. Uložení obrazovky Stiskněte tlačítko "Memory" pro uchování tvaru vlny na obrazovce. Přidržením tlačítka "Trigger" uložíte aktuální obsah obrazovky do pamětí. (2)

27 Vyvolání uložených údajů Stiskněte v módu hold tlačítko "t-v/div", abyste přepnuli mezi na obrazovce uchovaným tvarem vlny a uloženým tvarem vlny. Pokud je tvar vlny viditelný, zobrazí se "Mem". (1) Poznámky: Funkce uložení a vyvolání je možná jen v módu "HOLD". Všechna nastavení jako časová základna, citlivost vstupu, propojení vstupu, nastavení sondy a hodnoty jsou také uloženy do paměti. Poslání obrázku z obrazovky do počítače Je možné pomocí USB výstupu posílat obrázky do vašeho počítače. Během módu "Hold" stiskněte a držte tlačítko "Memory". Soubor bitmapy obrazovky (BMP) bude zaslán do počítače. Příslušný program lze stáhnout z webu výrobce. Během normálního měření stiskněte a držte tlačítko "Memory" pro zachycení obrazovky. Během přesunu souboru se krátce zobrazí "Transmit". (Fig. 53)

28 Resetování osciloskopu Stiskněte resetovací tlačítko (1) na alespoň deset sekund pro návrat k původnímu továrnímu nastavení. Poznámky: Použijte funkci reset v případě neobvyklého chování jednotky, například pokřivenému obrazu nebo nefunkční klávesnici (viz také řešení problémů). K stisknutí tlačítka reset nepoužívejte ostrý předmět.

29

30 Řešení problémů Obrazovka je prázdná nebo na ní není žádný signál: - Žádný zdroj energie. - Vybité baterie. - Nesprávné nastavení kontrastu. - Stiskněte na alespoň deset sekund tlačítko RESET. Poznámka: V případě, že tlačítko RESET nefunguje, dočasně vyjměte baterie a adaptér. Nesprávná hodnota RMS: - Ujistěte se, že je zobrazena jedna nebo raději dvě periody. - Vybitá baterie. Žádný signál na displeji osciloskopu: - Nastavení Time/div je ve špatné pozici. Zkuste 1 ms nebo vyberte mód auto-setup. - Jednotka je v pozici "hold". - Funkce spuštění je nastavena na pozici "once". - Naprogramované úrovně spuštění nebylo dosaženo (vyberte mód "run"). - Pozice Y je chybná nebo potřebuje zkalibrovat. - Vstupní signál je příliš vysoký, změňte nastavení volt/div nebo vyberte auto-setup. Nesprávný hodnota frekvence: - Bylo vybráno nesprávné nastavení time/div (začíná na 250 ns/div). Hodnota napětí neodpovídá skutečné výši: - Měřicí sonda je v pozici X10. - Vybitá baterie. - Nulova referenční hodnota není nastavena přesně pro měření DC. Záruka Na tento výrobek je dvouletá záruka pro případ možné vady materiálu nebo zpracování. Tato záruka vyprší dva roky od zakoupení. Záruka je platná, pokud je výrobek zabalen v originálním balení nebo předložen společně s dokladem o zakoupení oficiálnímu distributorovi firmy VELLEMAN COMPONENTS. VELLEMAN COMPONENTS je zodpovědná za opravu detektů a chyb, ale má právo buď opravit nebo vyměnit chybné díly. Záruka se nevztahuje na software, pojistky, měřicí sondy a baterie. VELLEMAN COMPONENTS nenese zodpovědnost za žádnou chybu nebo defekt, který vznikl nedbalostí uživatele, modifikacemi nebo otevřením jednotky, nehodami, abnormálním použitím nebo zacházením s tímto výrobkem. VELLEMAN COMPONENTS nepokryje výdaje za přepravu, odstranění nebo výměnu výrobku nebo další výdaje přímo nebo nepřímo spojené s poruchou. VELLEMAN COMPONENTS nepřijímá žádnou zodpovědnost za jakákoliv poškození způsobená špatnou funkcí výrobku. Údržba Displej čistěte semišem. Nikdy nepoužívejte prachovku nebo papír, zabráníte tak škrábancům. Zbytek jednotky můžete čistit měkkým, suchým hadříkem. K čištění jednotky nepoužívejte vodu.

31 Technické specifikace Maximální vzorkovací rozsah: 40 MS/s pro opakované signály (5MS/s pro jednorázové události) Vstupní vlnový rozsah zesilovače (-3dB): Od 5MHz při 5mV do 12 MHz při 50 mv, 1 V & 20 V/div Vstupní odpor: 1 Mohm // 20 pf (standardní sonda osciloskopu) Maximální vstupní napětí: 100 Vpeak (AC + DC), 200 Vpeak-peak (pouze AC) Propojení vstupu: AC, DC a GND (GND pro automatickou nulovou referenční hodnotu) Vertikální rozlišení: 8 bit ± 1 bit linearity Módy spuštění: Run, Normal, Once, Roll pro 1s/div a pomalejší časové základny Úroveň spuštění: Nastavitelná v osmi krocích LCD grafika: 112 x 192 pixelů s LED podsvícením Úložiště signálů: 256 vzorků s dvěma paměťmi, max. 179 viditelných vzorků (256 pomocí X posunu) Měření dbm (0 dbm = v 600 ohmech): od - 73 db do + 40 db (až do 60 db se sondou X10) ± přesnost 0.5 db Měření dbv (0 dbv = 1 V): od - 75 db do + 38 db (až do 58 db se sondou X10) ± přesnost 0.5 db Měření true RMS: od 0.1 mv do 80 V (až do 400 Vrms se sondou X10) ± přesnost 2.5 % AC citlivost peak to peak (ref. sínusová vlna): od 0.1 mv do 160 V (1 mv až 1000 V se sondou X10) ± přesnost 2 % Rozsah časové základny ve 32 krocích: 50 ns až 1 hodina / dílek Rozsah vstupní citlivosti ve 12 krocích: 50 mv až 20 V / dílek při X1-50 mv až 200 V/div při X10 Výstupní kalibrace sondy: Přibližně 2 KHz / 4.5 pp Zdroj napětí: 12 VDC / 500 ma regulovaný adaptér (přiložen) Baterie (přiloženy): Lithium Ion baterie, 7,4 V / 1050 mah (LI-ION7V4) Proud baterie (průměrný): 190 ma slabá intenzita (podsvícení) ma vysoká intenzita (podsvícení) μa stand-by Pracovní teplota: 0 až 50 C (32 až 122 F) Rozměry a hmotnost: 105 x 220 x 35 mm (4.13 x 7.95 x 1.38 ''), 450 g (bez baterií)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89 NÁVOD K OBSLUZE Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89 Příruční osciloskop HPS10 (PersonalScope) není jen grafický multimetr, ale kompletní přenosný osciloskop s cenou lepšího multimetru. Má vysokou citlivost

Více

Pro více informací navštivte náš web www.velleman.eu

Pro více informací navštivte náš web www.velleman.eu UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Záruka a Bezpečnostní Informace. 3 Postup použití 3 Specifikace a Vlastnosti. 4 Prohlídka Předního Panelu. 5 Nabíjení baterie.. 5 Použití osciloskopu 5 Zkrácené menu a Rozšířené

Více

Multifunkční digitální relé 600DT

Multifunkční digitální relé 600DT Multifunkční digitální relé 600DT Specifikace Napájecí napětí: 20 až 240 V AC/DC Frekvenční rozsah: 50/60 Hz Displej/indikace: Zapnutí indikováno podsvícením. LCD s třemi číslicemi pro nastavení a čas

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

PPS10 Pocket ScopeTM 1

PPS10 Pocket ScopeTM 1 1 PPS10 Pocket ScopeTM Velleman Components Legen Heirweg 33 9890 Gavere Belgium Internet Site: http://www.vellemaninstruments.com HPPS10-2006 - ED1 2 Pocket SCOPEtm 3 Obsah Důležité... 6 Všeobecně... 8

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 02 OBSAH: 2 Strana Obecně... 2 Vlastnosti... 2 Doplňkové možnosti... 3 Bezpečnostní upozornění... 3 Napájení... 4 Použití... 4 Přehled připojení a obslužných prvků přístroje:...

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu Návod k obsluze MPS-1 Monitor PLC signálu UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani nepřipojujte

Více

Série NEP Uživatelský manuál

Série NEP Uživatelský manuál Série NEP Uživatelský manuál REV.0 2011/08 7673-6185-000 I. Úvod Tato jednotka je mikroprocesorem ovládaný laboratorní zdroj s výstupem 90W a nastavitelnou funkcí stejnosměrného proudu. Jednotka má tři

Více

Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze.

Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze. 1. Úvod Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze. 2. Bezpečnost Návod k obsluze obsahuje důležité

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6.

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6. 4. Výměna baterie 1) Když napětí baterie klesne pod řádný operační (provozní) rozsah, na LCD displeji se objeví symbol, je baterii nutno vyměnit. 2) Před výměnou baterie nastavte přepínač do pozice OFF.

Více

BDVR 2.5. Návod na použití

BDVR 2.5. Návod na použití Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis Zařízení 2 1) SD slot 2) Zelená LED (spuštěné zařízení)

Více

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950 Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR Model : FT-9950 Symboly Upozornění : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : *

Více

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Květen 2011, verze 1.0 GS Instruments Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Specifikace se mohou měnit bez přechozího upozornění. Varování. Před použitím

Více

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 Obsah Bezpečnostní informace Upozornění Záruka Příslušenství Úvod Přední panel Displej Zprávy na displeji Tlačítka Otočný přepínač Vstupní zdířka Popis Funkcí Možnosti

Více

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5.

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Než začnete Nabití interního akumulátoru Poznámka: Před použitím indikátoru se ujistěte, že baterie je plně nabitá.

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

MT /2 True-RMS multimetr Manuál

MT /2 True-RMS multimetr Manuál MT-1705 3-1/2 True-RMS multimetr Manuál Shrnutí Tento přístroj je stabilní digitální multimetr napájený baterií. Má 20 mm vysoký LCD pro snadné čtení údajů. Podsvícení displeje a ochrana proti přetížení

Více

Kamerový Tester Provozní Manuál

Kamerový Tester Provozní Manuál Kamerový Tester Provozní Manuál Před použitím tohoto přístroje si velmi pečlivě přečtěte tento Provozní Manuál, protože obsahuje velmi důležité bezpečnostní informace. Obsah Strana 1. Upozornění. 3 2.

Více

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Záruční podmínky Na uvedený přístroj poskytuje dodavatel záruku 24 měsíců ode dne prodeje. Během záruční doby dodavatel opraví nebo

Více

PC USB osciloskop a generátor VELLEMAN PCSU200

PC USB osciloskop a generátor VELLEMAN PCSU200 PC USB osciloskop a generátor VELLEMAN PCSU200 Přední strana Zadní strana Pro více informací o tomto výrobku se podívejte na www.velleman.eu Vítejte v softwaru PC-LAB200 Jednotka PCSU200 je kompletní miniaturní

Více

Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál

Dotykový 10,4 LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT 10''/10,4'' multifunkční monitor Uživatelský manuál Drazí zákazníci, abyste zajistili, že vámi zakoupený výrobek bude správně fungovat, přečtěte si nejprve tento

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Osciloskop nebo také řidčeji oscilograf zobrazuje na stínítku obrazovky nebo LC displeji průběhy připojených elektrických signálů. Speciální konfigurace

Více

Digitální multimetr EM3082

Digitální multimetr EM3082 Digitální multimetr EM3082 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

HHTQ88. Měřič kroutícího momentu Příručka pro uživatele -1-

HHTQ88. Měřič kroutícího momentu Příručka pro uživatele -1- HHTQ88 Měřič kroutícího momentu Příručka pro uživatele -1- OBSAH 1. VLASTNOSTI 3 2. SPECIFIKACE. 3 2 1 Obecná specifikace 3 2 2 Displej jednotky / max. rozsah / rozlišení 5 3. POPIS ČELNÍHO PANELU. 5 3

Více

HHVB82. Uživatelský manuál. Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

HHVB82. Uživatelský manuál. Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. HHVB82 Uživatelský manuál Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.cz 1 OBSAH Str. 1. Vlastnosti. 3 2. Specifikace 3 3. Popis čelního

Více

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE IDENTIFIER CABLE IDENTIFIER KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE TESTER CABLE TESTER Vcheck OP ON OBSAH 1. APLIKACE VŠEOBECNĚ. 3 2. POPIS ČELNÍHO

Více

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Vyvažovací analyzátory Adash 4200 Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Email: info@adash.cz Obsah: Popis základních funkcí... 3 On Line Měření... 3 On Line Metr... 3 Časový záznam...

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

HC-EGC-3235A. Návod k použití

HC-EGC-3235A. Návod k použití HC-EGC-3235A Návod k použití Obsah Sekce 1 Bezpečnost... str.1. Sekce 2 Úvod... str.2. Sekce 3 Specifikace... str.3. Sekce 4 Začátek... str.9. Čelní panel... str.9. Zadní panel... str.12. Příprava... str.13

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ OSVĚTLENÍ AX-L230. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ OSVĚTLENÍ AX-L230. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ MĚŘIČ OSVĚTLENÍ AX-L230 Návod k obsluze 1.NÁVOD Digitální luxmetr slouží k přesnému měření intenzity osvětlení plochy (v luxech, stopových kandelách). Vyhovuje spektrální odezvě CIE photopic.

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Kapitola 1 Bezpečnostní standardy Tento multimetr byl navržen a vyroben podle bezpečnostních požadavků definovaných v normě IEC 61010-1

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH A. ÚVOD B. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY C. MEZINÁRODNÍ ELEKTROTECHNICKÉ ZNAČKY D. VLASTNOSTI E. TECHNICKÁ DATA F. OVLÁDACÍ PANEL G. JAK PROVÁDĚT MĚŘENÍ A.

Více

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka

Více

Tužka s kamerou EKONOMY, 720x480px

Tužka s kamerou EKONOMY, 720x480px Tužka s kamerou EKONOMY, 720x480px Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nízká pořizovací cena Výdrž cca 90 minut kontinuálního záznamu www.spyshops.cz Stránka 1 1. Popis přístroje 1. Ovládací tlačítko

Více

Špionážní pero s kamerou, 720x480px

Špionážní pero s kamerou, 720x480px Špionážní pero s kamerou, 720x480px Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nízká pořizovací cena Výdrž cca 90 minut kontinuálního záznamu www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Popis přístroje 1. Ovládací

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

Skrytá kamera v peru TCT-SH03

Skrytá kamera v peru TCT-SH03 Skrytá kamera v peru TCT-SH03 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 1. Popis přístroje 1.

Více

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů Uživatelský manuál Druhé vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Přečtete si pečlivě tyto instrukce předtím, než budete chtít přístroj

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Elektronický slovník. Návod k použití

Elektronický slovník. Návod k použití Návod k použití Tento elektronický "mluvící" slovník zastupuje novou generaci kapesních elektronických zařízení vyznačujících se širokou využitelností, kompaktní velikostí, nízkou hmotností, a přesto poskytujících

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ 1) Všeobecné informace návod k použití Jedná se o 3 1/2 číslicový klešťový multimetr, použitelný až do hodnoty 2000A. Všechny funkce jsou řízeny jediným procesorem.

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T

Multi-dotykový 10,1 LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Drazí zákazníci Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali náš TFT LCD monitor. Tento výrobek obsahuje integrované obvody, má nízkou spotřebu

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

NannyCam H32. Návod k 1 použití

NannyCam H32. Návod k 1 použití NannyCam H32 Návod k 1 použití Obsah balení: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití Popis dětské jednotky: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

GL200 Uživatelský návod

GL200 Uživatelský návod GL200 Uživatelský návod GL200 rev. 1.0. 1 www.eurosat.cz Popření odpovědnosti: Firma neodpovídá za jakékoliv škody, finanční ztráty či právní spory týkající se majetku či osob, vzniklé v souvislosti se

Více

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ OBSAH BALENÍ: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

2. Základní informace. 2.1 Specifikace a funkce

2. Základní informace. 2.1 Specifikace a funkce WiFi osciloskop 2x 10MHz WFS210 1. Úvod WFS210 je Wlan dvojkanálový digitální osciloskop určený pro použití s tablety. Je kompaktní, snadno přenosný a napájený baterií. Oproti klasickým osciloskopům nemá

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze Pocket verze MULTIMETR Model : DM-9020 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným potížím. Přečtěte si

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER

TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER Před uvedením tohoto přístroje do provozu si pečlivě přečtěte tento provozní manuál 1 Obsah Strana 1. Vlastnosti.... 3 2. Popis. 3 3. LED Význam Stavů.... 4 4. Provozní Pokyny....

Více

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny:

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny: Návod k použití Programovací přístroj P6 Důležité pokyny: Před montáží programovacího přístroje a jeho uvedením do provozu si prosím důkladně pročtěte tento návod k obsluze. Tento návod k obsluze uložte

Více

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Úvod Pouzdro s Bluetooth klávesnicí je vybaveno drážkou pro uchycení tabletu S6000, se kterým se bezdrátově spojí pomocí rozhraní Bluetooth 3.0 a usnadní tak

Více

HHF42 Série Anemometr se sondou se žhaveným drátem pro velmi nízké rychlosti proudění vzduchu

HHF42 Série Anemometr se sondou se žhaveným drátem pro velmi nízké rychlosti proudění vzduchu HHF42 Série Anemometr se sondou se žhaveným drátem pro velmi nízké rychlosti proudění vzduchu TEPLOTNĚ VODIVOSTNÍ ANENOMETER Vlastnosti Termický anemometr použitelný pro měření nízkých rychlostí průtoku

Více

T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404

T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404 T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404 I. Návod k obsluze 1.Úvod: Děkujeme Vám, že jste si zakoupili náš nový výrobek, barevný digitální kvadrátor, který je vybaven mnoha kvalitními funkcemi. Návod popisuje vlastnosti

Více

Elegantní brýle s HD kamerou

Elegantní brýle s HD kamerou Elegantní brýle s HD kamerou Návod k obsluze Hlavní výhody HD kamera v brýlích vám umožní natáčet překvapivě kvalitní, ostré a čisté záběry s kvalitním zvukem; Velmi elegantní design s možností výměny

Více

Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu

Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu Anemometr HHF802 měření rychlosti a teploty vzduchu Uživatelská příručka Obsah Anemometr HHF802... 1 Obsah... 2 Vlastnosti...2 Specifikace... 3 Obecné specifikace... 3 Elektrické specifikace... 4 Popis

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 Děkujeme Vám, že jste si koupili tento přístroj. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod. V opačném případě riskujete ohrožení svého zdraví a poškození přístroje.

Více

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

HH309A série. 4-kanálový dataloger a teploměr. Uživatelský manuál. tel: fax: web:

HH309A série. 4-kanálový dataloger a teploměr. Uživatelský manuál. tel: fax: web: HH09A série -kanálový dataloger a teploměr Uživatelský manuál tel: 596 11 899 fax: 596 11 11 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.cz NÁZEV OBSAH STRANA. Úvod 1 II. Specifikace 1 III. Definice symbolů

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A Návod k použití CZ Příloha Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A 1. Obecné informace DŮLEŽITÉ Nejdříve vždy připojte baterii, aby mohl regulátor

Více

ZVUKOMĚR NÁVOD K OBSLUZE. Model : SL-4011

ZVUKOMĚR NÁVOD K OBSLUZE. Model : SL-4011 ZVUKOMĚR Model : SL-4011 Nákup tohoto zvukoměru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto zvukoměru předejdete případným potížím. Přečtěte si prosím pozorně následující

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Střední odborné učiliště Domažlice, škola Stod, Plzeňská 322, 33301 Stod

Střední odborné učiliště Domažlice, škola Stod, Plzeňská 322, 33301 Stod Střední odborné učiliště Domažlice, škola Stod, Plzeňská 322, 33301 Stod Registrační číslo projektu : Číslo DUM : CZ.1.07./1.5.00/34.0639 VY_32_INOVACE_04.15 Tématická oblast : Inovace a zkvalitnění výuky

Více

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ Důležitá bezpečtnostní upozornění: CU 345-STT je 7-dení programovatelný regulator teploty pro podlahové vytápění a

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 2 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE Přístroj UT70A je digitální přenosný multimetr s mnoha funkcemi a vysoce propracovaným designem určený k širokému profesionálnímu

Více

CDH-420. Měřič vodivosti

CDH-420. Měřič vodivosti CDH-420 Měřič vodivosti Úvod Měřič vodivosti model CDH-420 je robustní vodotěsný přístroj vhodný pro měření v průmyslových podmínkách. Přístroj CDH-420 kontinuálně zobrazuje měřenou hodnotu teploty, vodivosti,

Více

Mini DVR s jedním kanálem

Mini DVR s jedním kanálem Mini DVR s jedním kanálem Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Jednoduché ovládání Malé rozměry Velmi příznivá cena www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1 Specifikace a obsah balení 1.1 Specifikace

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

1 Zadání. 2 Teoretický úvod. 7. Využití laboratorních přístrojů v elektrotechnické praxi

1 Zadání. 2 Teoretický úvod. 7. Využití laboratorních přístrojů v elektrotechnické praxi 1 7. Využití laboratorních přístrojů v elektrotechnické praxi 1 Zadání Zapojte pracoviště podle pokynů v pracovním postupu. Seznamte se s ovládáním přístrojů na pracovišti a postupně realizujte jednotlivé

Více

Digitální multimetr RC EM382G

Digitální multimetr RC EM382G Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Digitální multimetr RC EM382G Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj používán,

Více

MT-1505 Digitální multimetr

MT-1505 Digitální multimetr MT-1505 Digitální multimetr Uživatelský manuál První vydání 2012 2012 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis předního panelu Úvod Tento multimetr je schopen mnoha funkcí a současně má kapesní

Více

MT /2 Měřič Kapacity

MT /2 Měřič Kapacity MT-5110 3 1/2 Měřič Kapacity Provozní Manuál 1. VLASTNOSTI Snadné a přesné odečtení hodnoty. Vysoká přesnost měření. Měření je možno uskutečnit i v přítomnosti silných magnetických polí. LSI-obvod poskytuje

Více