HOROSKOP PRO KATKU. Jméno: Datum a čas: , 8:30 UT+1:0 Místo:. Slunce ve Váhách v 11. domě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HOROSKOP PRO KATKU. Jméno: Datum a čas:22.10.1969, 8:30 UT+1:0 Místo:. Slunce ve Váhách v 11. domě"

Transkript

1 HOROSKOP PRO KATKU Jméno: Datum a čas: , 8:30 UT+1:0 Místo:. Slunce ve Váhách v 11. domě Jste člověk diplomatický, nestranný, čestný, citlivý. Mistr v hledání kompromisů. Máte vybrané a jemné chování a lásku k umění. Milujete pořádek a spravedlnost. Ve společnosti se prosazujete spíše v roli soudce a usmiřovatele, nežli v roli vůdce. Váš život bude směřovat do oblasti společenských styků a kolektivů, které budete nejen preferovat, ale i sama vytvářet. Mezilidské vztahy, harmonie mezi lidmi a přátelské styky,budou hrát ve Vašem životě jednu z nejdůležitějších rolí. Budete vyhledávat především lidi stejných duševních kvalit a názorů, se stejnými obory činnosti a zájmů.takováto přátelství vám nejen pomohou vytvářet a realizovat Vaše plány a sny, ale též mohou být zdrojem Vašeho finančního zisku. Přítomnost planety Jupiter v blízkosti Slunce Vám přináší štěstí, možnost osobního růstu a opakovaně, užitečná přátelství, ale též zájem o vyšší poznání a filozofii. Přidává také sílu upřenou k dosažení nějakého ideálu,vysokou vitalitu, optimismus, soudnost, poctivost, čest a úctu k právům druhých. Merkur, který je také součástí seskupení planet v blízkosti Slunce v 11.domě, dává podporu a ochranu duchovním proudům a úspěšnost v šíření vlastních myšlenek za pomoci známých a přátel. Opozice planety Saturn naznačuje, že ne vždy půjde všechno jako po másle.budete muset vyvinout značné úsilí a odvahu překonávat překážky, jež se staví do cesty. Ať už to bude nedostatek důvěry ve své schopnosti, vnější okolnosti, které působí průtahy a těžkosti, okolí, které ne vždy sdílí Vaše sny a plány, anebo pouhá realita života, jak toto vše skloubit s Vašimi každodenními povinnostmi.

2 Měsíc v Rybách ve 4. domě Měsíc v Rybách Vám dává do vínku vynikající intuici a parapsychologické schopnosti. Cítíte, že Vaším posláním je poskytovat službu druhým. Máte obrovskou schopnost utěšit, najít pochopení,vycítit potřeby, touhy a utrpení druhých. Díky velice příznivému aspektu od planety Neptun býváte neobyčejně vnímavá a často naladěná na jemnou notu přírody, která Vám pomáhá na cestě osobního růstu. Pomocí meditace a velmi rozvinuté imaginativní schopnosti máte nejlepší předpoklady nacházet řešení neznámo kde a léčit druhé. V příjemném spojení s planetou Mars Vám k tomu nechybí vitalita, odvaha, odolnost, rozhodnost, podnikavost, úspěch, silná vůle, pevnost, ani smysl pro trochu dobrodružství. Aspekt k planetě Pluto je sice napjatý (pronikání do tajemství přírody je vždycky napínavé),nicméně tvoří krásné, příjemné spojení s výše zmíněným Měsícem a Neptunem. Svým aspektem tak propůjčuje hloubku a přítomnost neviditelných sil, jež se dávají do služeb tvořivosti. Nebála bych se říct : Vesmírné požehnání! ASC ve Štíru DC v Býku vypovídá o tom, že jste silná, aktivní a tvořivá osobnost ovládána touhou dobrat se kořenů věcí a nalézt jejich hlubší význam a příčiny. Jste velice soucitná, ale i cílevědomá s tendencí ovládat a jemně manipulovat. V průběhu života Vaše osobnost bude procházet hlubokou proměnou, jež bude doprovázena úsilím překonat sama sebe. V těchto okamžicích budou chvíle, kdy se budete cítit ve svém okolí nepochopena a bude zapotřebí vynaložit více psychické síly a citu pro atmosféru v okolí. Zprvu se budete snažit jednat podle rozumu, své city, pocity a vnitřní nutkání si nejprve důkladně promyslet a podrobit je kritice, ale později se naučíte více důvěřovat své inspiraci, intuici a ideálu a budete schopna své nadšení, získané prožitky a poznatky předávat dál do mezilidských vztah, přátelům, ale i partnerovi a členům rodiny. Vaše životní dráha bude přirozeným způsobem nabírat na síle. Budete se setkávat se souhlasem, oblíbeností, protekcí i poctami. Co se týče partnerství, je zde předpoklad k vytvoření dvojího manželství. Znamení Býka do této oblasti přináší věrnost, stabilitu, tělesnou blízkost, ale také hmotný prospěch a materiální zajištěnost. Budou Vás přitahovat muži, ze kterých cítíte oporu, jistotu, důstojnost a svornost. Vyžadujete, aby ten Váš byl pracovitý, věrný a ctil tradiční hodnoty. Důležité je, aby mu to myslelo, uměl souhlasit, ale také měl vlastní hlavu a pevné názory. Očekáváte, že bude schopen dávat Vám tolik, co dáváte Vy jemu. Může se Vám stát, že se zapletete s mužem, který má tendenci ze všeho se vyvléknout, není spolehlivý ani sdílný a komunikace s ním je složitá. Pak zřejmě budete usilovat o ukončení tohoto vztahu cestou smíru a dohodou.

3 2. dům ve Střelci 8.dům Blíženci Tato oblast života týkající se majetku, investic, jmění a zisku, by pro Vás neměla být problémem. Díky Marsu v tomto domě umístěném a jeho příznivému postavení k Lun, vždy naprosto přesně vycítít, kam nasměrovat aktivitu a energii za účelem vydělávání peněz a dosažení finančního zisku. Často zde bývá dobré uplatnění v samostatně vykonávané činnosti. Nicméně propojení Marse s Jupiterem ve znamení Vah, může být příslibem i plodné spolupráce s partnerem. K této spolupráci bude zřejmě třeba se dopracovat s postupem čas. Na dosažení svých cílů a plánů budete muset vynaložit obrovskou energii a také uvolnit něco z rodinné kasy a v tomto smyslu se mohou vyskytnout problémy při projednávání finančních otázek. Váš hodnotový systém se váže zcela jistě též k filozofickému přesvědčení, je postaven na spolupráci s druhými a Vašim nejvyšším posláním je docílit nastolení harmonie těla a duše. Finanční situace se Vám bude zlepšovat s postupujícím věkem, jsou zde také předpoklady k získání rodinného dědictví. Počítejte ale i s tím, že co se soudů, dědictví a případných úvěrů týče, bude docházet k prodlevám a komplikacím. Dají se předpokládat finanční zisky, plynoucí z oblastí regenerace, transformace, okultismu či medicíny a rozšíření Vaši klientely. 3. dům v Kozoroh 9.dům Rak Hrot třetího domu protíná znamení Kozoroha a naznačuje, že v období dětství jste byla ve vztahu ke svému okolí spíše opatrná a rezervovaná a zřejmě na Vaši výchovu měli největší vliv prarodiče či nějaká osoba věkově starší. Nepřítomnost sourozenců možná nahrazovali časté návštěvy přátel a příbuzenstva, které způsobovali dostatečný rozruch ve Vašem nejbližším okolí a přinášely jistou originalitu, přesto jste zřejmě jako dítě měla období, kdy jste si sourozence moc přála. Vaše myšlení je soustředěné a vytrvalé s náhlými nečekanými vhledy, které občas překvapují nejen Vaše okolí, ale někdy i Vás samotnou. Je u Vás velmi pravděpodobné časté přemísťování z místa na místo a dobré řidičské schopnosti. Znamení Raka v 9.domě naznačuje duchovní vzestup během života.též zajisté máte smysl pro historii a zajímá Vás minulost. Je zřejmé, že Vás čekají daleké cesty a také časté návštěvy ze zahraničí. Dokonce je velmi pravděpodobné, že část Vaší rodiny bude žít v cizině (možná i některé z dětí). Z cizinců se tak stávají přátelé. Můžete očekávat i podporu ze zahraničí a také plány s ním spojené.

4 IC v Rybách MC Panna Jste typ člověka, který nachází bezpečí v sounáležitosti se svou rodinou a pro kterého rodiče hrají jednu z nejdůležitějších rolí. Jste velice citlivá na změny, panující ve Vašem okolí a rodině. Po jednom z rodičů jste zřejmě zdědila společenský šarm a obratnost v mezilidských vztazích, ale také určitý vnitřní duchovní rozměr. Po tom druhém zas přitažlivost pro opačné pohlaví, charisma a také určitou, leč mírnou dominanci ve vztahu. Rovněž ke své práci se stavíte stejně. Jste pracovitá, svou práci odvádíte vzorně, přesně, zodpovědně a s určitou noblesou. Stejně jako tento rodič (pravděpodobně matka) i Vy zřejmě svádíte vnitřní boj mezi oblastí kariéry, touhou uplatnit se ve veřejném životě a potřebou být dobrou matkou a hospodyňkou ve své rodině. Horoskop ale naznačuje, že se Vám za pomocí členů rodiny podaří úspěšně skloubit tyto dvě oblasti života v jednotný celek. V oblasti kariéry máte veliké předpoklady dosáhnout všeobecného úspěchu také díky postavení Venuše a Urana v tomto domě. Venuše Vám dává jemné, uhlazené způsoby a vynikající harmonickou spolupráci s ostatními. Uran po Vás chce, abyste přinášela změny a nové vjemy do mezilidských vztahů. V tomto smyslu k Vám budou přicházet nové podněty, myšlenky a originální nápady, které pak budete schopna prakticky realizovat. Přítomnost Pluta Vám umožní získání osobní moci a možnost ji vykonávat ve službách společnosti. 5.dům v Beranu dům ve Váhách Jste velmi vitální člověk, který do všeho co dělá s láskou, vkládá nadšení, tělesnou námahu, ale i jistou rasanci. Stejně tak nadšeně jste zřejmě v mládí cítila prvotní vzplanutí v milostných vztazích a zájem o rodinu a mateřství s tím spojený. Všední starosti a oběti související s rodinným životem Vás možná později poněkud rozladily. Jako rodič máte na své děti poměrně vysoké požadavky. Již od malého věku se snažíte vést je k samostatnosti, vštípit jim jistou dávku ctižádosti,vytrvalosti, zodpovědnosti a cílevědomosti. Stejně tak jsou vedeny i k hudbě, estetice a duchovním hodnotám. Ve výchově svých dětí Vám zřejmě bude působit problémy přijmout jejich občasné sklony k lenosti a lelkován, budete mít tendenci kritizovat a komentovat spíše jejich horší výsledky ve škole,nepořádek, nespolehlivost, či povahové nedostatky a snadněji budete přehlížet, nebo považovat za samozřejmost to, co Vaše děti zvládají skvěle. Budete je podporovat v zájmových aktivitách, na studiích i ve sportech, navzdory poměrně vysokým výdajům s tím spojených. Dá se ale očekávat, že se investice do dětí vyplatí. Minimálně jedno z nich dosáhne vysokého společenského postavení, díky své houževnatosti a osobním kvalitám. Některé z nich pravděpodobně bude bydlet či pobývat v cizině. Oblast protějšího domu se nachází ve znamení Vah. Postavení Slunce zde Vám dává tendenci k humanitární a sociální práci a pravděpodobnost k dosažení úspěchu a vedoucí funkce v nějakých organizacích či skupinách. Důležité pro Vás je promyšleně stanovit realistické cíle a usilovat o jejich dosažení, přičemž Vám přátelské vztahy a skupiny budou vždy oporou. Slunce v této oblasti staví do přátelské pozice vůči Vám i Vašeho otce.

5 O oblasti 11.domu jsme již hovořili v souvislosti se Sluncem na začátku astrologického rozboru. Tato oblast společenských styků je obsazena hned několika planetami. Jupiter zde předznamenává, že máte zájem starat se o blaho ostatních lidí, kteří za Vámi chodí, protože cítí, že je dokážete vést tou správnou cestou a chránit před životními útrapami. Okruh Vašich přátel (nebo klientů) se s velkou pravděpodobností bude jupiterovsky rozrůstat. Planeta Merkur zde předznamenává zprostředkovaná poznání a čerpání ze zkušeností přátel. Díky nim si rozšíříte své obzory a získáte spoustu nových informací na témata, jež Vás zajímají. Stejně tak Vy ráda sdílíte své myšlenky s druhými lidmi a svoje závěry a zkušenosti předáváte dál. 6. dům v Býku 12.dům ve Štíru Znamení Býka na hrotu tohoto domu zvyšuje vitalitu a dodává praktičnost a rozhodnost při řešení každodenních záležitostí. Dává Vám trpělivost a pevnost v pracovních aktivitách. Saturn umístěný na začátku tohoto domu, který se týká i oblasti zdraví, zde dává dispozice k chronickým chorobám. Díky své opozici na Slunce se dají předpokládat velké zdravotní problémy především v první třetině života. Venuše, která této oblasti vládne, však stojí ve velice silném postavení. Dá se tedy očekávat, že jistá forma protekce, šťastně zvolení lékaři či léčitelé, alternativní medicína, ale především síla vaší vůle a Vaše víra v dobro a ve vyšší moc může způsobit v tomto smyslu téměř zázračné uzdravení. Protilehlý dům ve znamení Štíra naznačuje, že v průběhu života začnete zkoumat hlubší příčinu věcí a událostí. Pomocí analýzy snů a terapie se dokážete ponořit na dno své duše. Odhalíte, že právě tam pramení veškeré nevědomé komplexy a budete schopna pomocí nejrůznějších technik a cvičení vynést na světlo, zpracovat a přetvořit své vlastní vnitřní problemy pramenící v minulosti. Je pro Vás velice důležitá nutnost čas od času se odebrat do ústraní, abyste se vyrovnala s emocionálními komplexy, které ve Vás může probouzet intenzivní společenský život. Myslete též na sebe a dobíjejte baterie! Osa lunárních uzlů vypovídá o úkole, který si Vaše duše v tomto životě vybrala. Směřuje z domu desátého do oblasti domu čtvrtého, ze znamení Panny do znamení Ryb. Pro Vás to znamená, že byste měla usilovat o to, aby Váš domov a duše nebyly opomíjeny v zájmu úspěšné kariéry. Nikdy nezapomínejte na soukromý a osobní život hlavně ve své rodině a na to, že proces Vašeho růstu závisí především na vnitřní práci na sobě samé. Luna v Rybách na severním lunárním uzlu Vás zřejmě bezpečně povede tím správným směrem a Vy ji budete instinktivně následovat. Budete opouštět kritický rozum, přehnanou pořádkumilovnost, malichernost a potřebu vše analyzovat a prakticky prověřovat (která Vám byla v minulém životě tak vlastní ) a otevřete se skupinové terapii a duchovním světům. Hodně štěstí!

6

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby pro Petr narozen: 21. 6. 1982, 22:30hod, Praha a Kateřina narozena: 9. 1. 1982, 07:10 hod, Kladno Zadání: rádi bychom se letos vzali. Prosím najděte nám vhodný

Více

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu)

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu) PARTNERSKÝ HOROSKOP 1. osoba: Jméno: Jaroslav Datum a čas:2.2.1962, 14:0 UT+1:0 Místo:Náchod 2. osoba: Jméno: Radka Datum a čas:31.10.1970, 10:30 UT+1:0 Místo:Rokycany Spojení Vodnáře a Štírky může být

Více

Výklad osobního horoskopu

Výklad osobního horoskopu Výklad osobního horoskopu Zpracoval: Jiří Kubík ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ INFORMACE O HOROSKOPU POLARITA ZNAMENÍ MUŽSKÁ: 8 Silně zdůrazněná mužská znamení naznačují dominanci, vlastní aktivní přístup v nejrůznějších

Více

Nebojte se horoskopů pro děti!

Nebojte se horoskopů pro děti! Nebojte se horoskopů pro děti! Každé dítě má své jedinečné schopnosti a omezení, stejně jako zvláštní spektrum citových potřeb. Horoskop je průvodcem, který nám pomáhá pochopit tělesné, citové, intelektuální

Více

Jakou lásku chci prožívat?

Jakou lásku chci prožívat? Jakou lásku chci prožívat? Jak dosáhnout soudržnosti vztahu? Otázka Jakou lásku chci prožívat? úzce souvisí s myšlenkou, co je tím faktorem, který umožňuje udržet harmonický vztah. Možná máš v okruhu svých

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII Poloviční vzdálenosti (jiný název Midpoints, Midpunkty) co to je co to dělá co s tím můžeme dělat my jak to vypadá (příklady) CO TO JE Poloviční vzdáleností nazýváme

Více

JEDNOTLIVÉ KARTY A JEJICH VÝZNAM

JEDNOTLIVÉ KARTY A JEJICH VÝZNAM 1. část JEDNOTLIVÉ KARTY A JEJICH VÝZNAM Zvláštní karty Milenec / Milenka osobní karty Tyto dvě karty jsou považovány za tzv. osobní karty. To znamená, že pokud se karty vykládají ženě, Milenka je hlavní

Více

RECEPTY OSUDU. Poznámky... 196

RECEPTY OSUDU. Poznámky... 196 OBSAH RECEPTY OSUDU Lekce 1: Jak správně vybrat cíl a prostředky pro uskutečnění změny ve svém životě.. 11 Lekce 2: Jak spravedlivý a neustále štědrý je vesmír... 12 Lekce 3: Jak dosáhnout celistvosti,

Více

Můj rok můj život Jaký byl a bude?

Můj rok můj život Jaký byl a bude? Jaký byl a bude? 2014 Lucie Valchařová, Blíží se nám konec roku a s ním nám přirozeně přichází na mysl, jaký vlastně byl ten náš rok 2014. Je skvělé přivítat nový rok s čistou hlavou a jasnými myšlenkami

Více

Výklad osobního horoskopu

Výklad osobního horoskopu Výklad osobního horoskopu Zpracoval: Jiří Kubík ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ INFORMACE O HOROSKOPU: POLARITA ZNAMENÍ MUŽSKÁ: 2 ŽENSKÁ: 11 Malé obsazení mužských znamení zeslabuje osobnost, potřebu řídit a ovládat,

Více

MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ

MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ Mgr. Kamila Balcarová PODSTATA A CHARAKTERISTIKA MONTESSORI PEDAGOGIKY 3 pilíře Montessori výchovně vzdělávací systému Připravený (vědomý) dospělý Připravené prostředí

Více

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz Miliónový rok David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz ÚSPĚCH NENÍ ŽÁDNÉ TAJEMSTVÍ ZPŮSOB MYŠLENÍ + VĚCI DĚLAT MÁTE JEDEN CÍL OVLÁDAT ENERGII (život sám i hmotné věci v něm jsou energie) (otevřete

Více

Pro informaci připojuji náplň semináře z předchozích let.

Pro informaci připojuji náplň semináře z předchozích let. Pokračování systému seminářů Cesta Lásky navazuje svým čtvrtým stupněm. Na tomto semináři procítíte vesmír kolem nás. Hlavní náplní je procítění a pročištění našich bloků s vesmírnými proudy, které nám

Více

Výhled transitů na příštích dvanáct měsíců s přihlédnutím k planetám v nativním horoskopu:

Výhled transitů na příštích dvanáct měsíců s přihlédnutím k planetám v nativním horoskopu: Na období od 1. ledna 2017 do cca konce ledna 2018 (strana 1 z 6) Vážený pane XX, prohlédl jsem jak Váš horoskop narození, tak i všechny transity, které Vás v tomto roce čekají a nyní Vám podám výklad

Více

E-book Jak otěhotnět?

E-book Jak otěhotnět? E-book Jak otěhotnět? kolektiv autorek webu Chceme miminko 2019 Speciální poděkování patří Lence a Ivě. Za stovky hodin práce, motivaci, upřímnost a podporu. Za jakoukoliv škodu vzniklou užíváním této

Více

Dobrý den, Dobrý den vážení lidé,

Dobrý den, Dobrý den vážení lidé, Může se však stát, že takové štěstí mít nebudete a lékař vám oznámí, že narazil na zdravotní potíže onkologického charakteru a je třeba je řešit. Sám si dost těžko dokážu představit, co v této chvíli může

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Nováku, Děkujeme, že jste si zakoupili právě výklad Tarotu spřízněných duší. S jeho pomocí nahlédnete do tajemství mezilidských vztahů a ne vždy se nutně jedná o vztahy milenecké. Spřízněné

Více

DĚTI NOVÉHO TISÍCILETÍ

DĚTI NOVÉHO TISÍCILETÍ Numerologický průvodce světem dětí Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Děti 21. století... 6 Jak přistupovat k těmto dětem... 9 Životní čísla dětí... 11 Životní číslo 1...

Více

Trauma, vazby a rodinné konstelace

Trauma, vazby a rodinné konstelace Trauma, vazby a rodinné konstelace Terapeutická práce na základě vícegenerační systemické psychotraumatologie (VSP) / - konstelací traumatu www.franz-ruppert.de 1 Vzájemné působení mezi metodou systemických

Více

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2019 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2019... 5 Rok 2018 a naše sebehodnota... 8 Rok 2019

Více

Solární horoskop (ukázka část)

Solární horoskop (ukázka část) Solární horoskop (ukázka část) Období od - do Jméno: Datum narození: Místo narození: Systém domů: Placidus Tento horoskop se sestavuje v období narozenin pro okamžik, kdy se Slunce nachází ve stejné poloze

Více

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016 ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již pátý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá

Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Bereme v úvahu přesné aspekty planet od Slunce po Saturna mezi sebou mimo Luny. Všechny aspekty mají stejnou váhu. Jedná se o tyto aspekty: - konjunkce

Více

Astrologie sedmi paprsků

Astrologie sedmi paprsků Astrologie sedmi paprsků Sedm paprsků je základem energií evoluce v naší kosmické, sluneční a planetární soustavě. Paprsky mají svůj původ v sedmi hvězdách souhvězdí Velké medvědice (jehož částí je Velký

Více

ÚVOD. Milí čtenáři, Další věc, jsou mezilidské vztahy a zde jsem se věnovala zejména záležitostem lásky, tedy vztahům partnerským.

ÚVOD. Milí čtenáři, Další věc, jsou mezilidské vztahy a zde jsem se věnovala zejména záležitostem lásky, tedy vztahům partnerským. Předmluva Tyto předpovědi jsem vypracovala za pomoci karetních souborů a jedná se pouze o můj osobní názor. V žádném případě předpovědi nenahrazují odbornou službu a neznamenají žádná platná a nezvratná

Více

Doprovodné obrázky a videa na Internetu

Doprovodné obrázky a videa na Internetu POKYNY KE STUDIU Rozšiřující data na Internetu Doprovodné obrázky a videa na Internetu Rejstřík pojmů 4 PROČ SE STÁT DOBROVOLNÍKEM Čas ke studiu: 1 hodina Cíl: Po prostudování této podkapitoly poznáte

Více

ZÁKLADNÍ STUDIUM VÝTVARNÉHO OBORU

ZÁKLADNÍ STUDIUM VÝTVARNÉHO OBORU ZÁKLADNÍ STUDIUM VÝTVARNÉHO OBORU Vzdělávání na I. stupni základního studia je sedmileté a je určeno žákům, kteří dosáhli věku 7 let. Tato věková hranice platí bez ohledu na skutečnost, zdali žák navštěvoval

Více

Evropský sociální výzkum

Evropský sociální výzkum Sociologický ústav Akademie věd ČR STEM Středisko empirických výzkumů Jilská 1, 110 00 Praha 1 Evropský sociální výzkum Doplňkový dotazník verze F-F2 A Listopad-prosinec 2002 Tazatel Kodér Děrovač Respondent

Více

a to uvnitř manželství i mimo něj, neboť právě manželství je opevněnou tvrzí vašich budoucích nadějí. Znovu vám všem zde opakuji, že erós nás chce

a to uvnitř manželství i mimo něj, neboť právě manželství je opevněnou tvrzí vašich budoucích nadějí. Znovu vám všem zde opakuji, že erós nás chce 2. Rodina 17. Vytvářet rodinu Drazí mladí, mějte především velkou úctu ke svátosti manželství. Skutečné štěstí nemůže rodina nalézt, pokud si zároveň manželé nejsou věrní. Manželství je institucí přirozeného

Více

Vámi vybrané karty 2 / 8

Vámi vybrané karty 2 / 8 Vážený pane Nováku, Děkujeme za zakoupení výkladu Tarotu financí. Tato oblast je jednou z nejčastěji dotazovaných, protože i když peníze nejsou všechno, pak bez nich se žije velice složitě. Proto se také

Více

Osobní management Přístup v pojetí posunu paradigmatu k principiálního vedení

Osobní management Přístup v pojetí posunu paradigmatu k principiálního vedení Osobní management Přístup v pojetí posunu paradigmatu k principiálního vedení Osnova 1. Dva přístupy k osobnímu managementu 2. Hodnoty 3. Přístup v pojetí posunu paradigmatu k principiálního vedení Úkoly

Více

Primární trauma působení Saturna v horoskopu

Primární trauma působení Saturna v horoskopu Primární trauma působení Saturna v horoskopu Primární trauma je blok svobodného vývoje naší osobnosti. Z hlediska primárního traumatu jsou zablokovány oblasti života, které jsou vyjádřeny v horoskopu člověka

Více

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova

4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova 4.7.2. Charakteristika vyučovacího předmětu Výtvarná výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Výtvarný výchova spadá spolu

Více

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace ČÍSLO HODINY : 59. TÉMA : Mandaly - význam OČEKÁVANÉ VÝSTUPY : Žáci se seznámí s mandalami. Relaxují při jejich vybarvování, poznají význam barvy a čísla mandaly. Obě dvě vyučovací hodiny s tématem mandal

Více

Tarotová galerie. Jak jste na tom se svou intuicí?

Tarotová galerie. Jak jste na tom se svou intuicí? 1 Tarotová galerie Jak jste na tom se svou intuicí? Necháváte se v běžném životě vést svými pocity, svým vnitřním vedením, anebo pro svá rozhodnutí vždy potřebujete logické zdůvodnění? Nebo to máte půl

Více

SOLÁRNÍ HOROSKOP Klasické západní astrologie pro období od - do (ukázka část)

SOLÁRNÍ HOROSKOP Klasické západní astrologie pro období od - do (ukázka část) SOLÁRNÍ HOROSKOP Klasické západní astrologie pro období od - do (ukázka část) Jméno: Daum narození: Čas narození: Místo narození: Systém domů: Placidus: Jak nahoře, tak dole Poznej sám sebe Ničeho příliš

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Možnosti pracovním profesního trhu rozvoje NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

Terra Batida Porto, Portugalsko www.terrabatida.com

Terra Batida Porto, Portugalsko www.terrabatida.com Žena podnikatelka a nápad Maria Gabriel začala s podnikáním v roce 2003. Přestože v té době měla stálou práci v mezinárodní telekomunikační společnosti, cítila, že potřebuje něco jiného něco, co by ji

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

TEST NOODYNAMIKY. K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) 1. Setkám-li se s těžkostmi, rychle ztrácím naději a důvěru v život...

TEST NOODYNAMIKY. K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) 1. Setkám-li se s těžkostmi, rychle ztrácím naději a důvěru v život... TEST NOODYNAMIKY K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) Pohlaví: Délka pobytu v komunitě: Délka braní (přibližně): Věk: Fáze: Jsi praktikující věřící? Prosím, zakroužkuj odpověď, která odpovídá

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Komarek, právě jste si zakoupili Tarot Rozhodnutí, který vám může usnadnit rozhodování v situacích, v nichž se cítíte bezradní. Stojíte na životní křižovatce, nabízí se vám několik různých

Více

VIII. ČLOVĚK A ZDRAVÍ

VIII. ČLOVĚK A ZDRAVÍ VIII. ČLOVĚK A ZDRAVÍ Charakteristika vzdělávací oblasti Tato vzdělávací oblast zaujímá významné místo mezi naukovými a estetickými předměty, jelikož se orientuje na komplexní pojetí lidského zdraví. Vytváří

Více

Astrologická předpověď počasí na rok 2017

Astrologická předpověď počasí na rok 2017 Astrologická předpověď počasí na rok 2017 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již šestý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy?

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? 2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? Kolegiální vztahy jsou velmi delikátní záležitost, neboť s kolegy lidé tráví velkou část svého života. Pokud se v týmu vyskytuje někdo negativní,

Více

Eliminace negativních dopadů profesní adjustace. Neocenitelné zaměstnavatelské benefity

Eliminace negativních dopadů profesní adjustace. Neocenitelné zaměstnavatelské benefity Eliminace negativních dopadů profesní adjustace Neocenitelné zaměstnavatelské benefity Labour vincit omnia Práce pomáhá překonávat všechno. Práce = nezbytná potřeba. Etické krédo: Lidé se zdravotním postižením

Více

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA OBRAD POSVĚCENÍ JAKO SETKANÍ S KRISTEM Vnitřní průběh Obřadu posvěcení člověka není zpočátku snadno přehledný. Po bližším seznámení s textem

Více

Více než psychosomatika...

Více než psychosomatika... Více než psychosomatika... þ Zajímá vás, jak přesně souvisí psychika s tělem? þ Chcete poznat jiný pohled na příčiny nemocí? þ Nestačí vám názor oficiální medicíny? þ Chcete být zodpovědní za své zdraví?

Více

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví

Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Duševní hygiena a supervize ve zdravotnictví Zdravotní sestra a její pracovní náplň Ideální sestra je vysoce vzdělanou profesionálkou, která zvládá s přehledem a spolehlivě náročné situace a problémy,

Více

Spektrum DOPORUČUJEME. obchod.portal.cz

Spektrum DOPORUČUJEME. obchod.portal.cz DOPORUČUJEME obchod.portal.cz 9 NOVINKA / E-KNIHA Stephen Joseph Autenticita Jak být sám sebou a proč na tom záleží PŘEKLAD MAGDALENA HERELOVÁ Autor nabízí svěží a inspirující pohled na psychologii autentického

Více

Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )!

Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )! Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )! Investiční poradce: povolání s budoucností Povolání investičního poradce Vám

Více

Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje Reg. č.: CZ.1.07/1.3.06/04.

Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje Reg. č.: CZ.1.07/1.3.06/04. Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje Reg. č.: CZ.1.07/1.3.06/04.0018 Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a

Více

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory OBSAH Hodnoty, které vyznává společnost Společenský status současných seniorů Jsou staří lidé skutečně všichni nemocní, nepříjemní a nešťastní?

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání má základní vzdělávání žákům pomoci utvářet a postupně rozvíjet klíčové

Více

Astrologický test pre začiatočníkov

Astrologický test pre začiatočníkov Astrologický test pre začiatočníkov Planéty (týka sa len 7 tradičných planét) Ktorá planéta je najrýchlejšia? Mesiac Ktorá planéta je najpomalšia? Je Jupiter dobrodej? Je Venuša škodca? Ktorá planéta symbolizuje

Více

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL:

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL: PLÁN VÝCHOVY A PÉČE - JUSTINKA Dětská skupina Ministerstva spravedlnosti ČR JUSTINKA (dále jen,,justinka ) se nachází v budově Ministerstva spravedlnosti ČR, se sídlem v ulici Vyšehradská 16, 128 10 Praha

Více

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy

Klíčové kompetence. Jako jeden z nosných prvků reformy Jako jeden z nosných prvků reformy Klíčové kompetence Podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání má základní vzdělávání žákům pomoci utvářet a postupně rozvíjet klíčové kompetence. Pojem

Více

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne DS Říčany s.r.o. Krabošická 84 251 01 Říčany Voděrádky IČ: 05027489 DIČ: CZ05027489 V Říčanech Voděrádkách dne 4. 4. 2018 NABÍDKA PRACOVNÍCH POZIC PRO OBSOLVENTY STŘEDNÍCH ŠKOL, VYŠŠÍCH A VYSOKÝCH ŠKOL

Více

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Pro účely klasifikačního řádu se předměty dělí na předměty s převahou: a) teoretického zaměření, b) praktického zaměření, c) výchovného

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Nováku, Chceme vám tímto prostřednictvím poděkovat za koupi jedinečné věštby, kterou náš "Tarot přání" nabízí, a zároveň si vás dovolíme s ním krátce seznámit. Tarot přání je velmi mocný magický

Více

ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2018 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2018... 5 Rok 2018 a vztahy... 8 Rok 2018 a zdraví...

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT určený pro praktickou školu jednoletou CHARAKTERISTIKA OBORU Charakteristika oboru vzdělání Praktická škola jednoletá umožňuje střední vzdělávání žákům se středně

Více

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská 2 Vy už nemusíte Moje emocionální zranění z dětství mě před mnoha lety žití v nevědomí dohnala do velmi vážné psychické situace, ze které mi pomohla až pomoc zvenčí. Díky jednomu velmi intenzivnímu zážitku,

Více

Václav Vocásek Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější

Václav Vocásek Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější Stránka: 1 Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější Jaký je kořen zdravého a kvalitního života Napsal Václav Vocásek Tvůrce školy tělesného a duševního rozvoje Perly čchi-kungu Napsáno pro:

Více

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108)

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) TEST: Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) Následující test zjišťuje, zda přednostně využíváte pravou či levou mozkovou

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Přínos týmové spolupráce. Ivana Šlaisová

Přínos týmové spolupráce. Ivana Šlaisová Přínos týmové spolupráce Ivana Šlaisová Cíl Vysvětlit pojem tým, týmová práce Upozornit na některá úskalí týmové práce Seznámit s vhodnými postupy k vytváření týmů Bc. Iva Šlaisová, Psychiatrická klinika

Více

2013 "Jdi za světlem" All Rights Reserved

2013 Jdi za světlem All Rights Reserved Obsah Slovo úvodem Kartářská etika 4 Zavírací karta 5 Stínová karta 5 Kvintesence 5 Nesrozumitelná karta. 5 Určení času. 6 Výklad bez otázky Andělské výklady Výklad na otázku ANO/NE.. Triangl (tři karty)

Více

Astrologická předpověď počasí. Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá

Astrologická předpověď počasí. Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Astrologická předpověď počasí Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá De Fundamentis Astrologiae Certioribus aneb K pevnějším základům astrologie sepsal Johannes Kepler do jazyka českého převedla

Více

Váš tým ve formě. Test Your Team. Souhra. Řešení problémů. Kondice. Tvořivost. Výkonnost. Komunikace

Váš tým ve formě. Test Your Team. Souhra. Řešení problémů. Kondice. Tvořivost. Výkonnost. Komunikace Souhra Řešení problémů Test Your Team Komunikace 1 Tvořivost Kondice Výkonnost Váš tým ve formě Charakter programu: Jedná se o celodenní program vhodný pro firemní týmy. Zahrnuje pestrou řadu zajímavých

Více

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA Přemysl Dvořáček Vnímání citu Uzavřený kruh poznání sebelásky byl název souboru citací zveřejněných v knižním titulu Labyrint zdraví. Nyní nakladatelství Na-Ra nabízí soubor

Více

Vzdělávací oblast - Člověk a svět práce

Vzdělávací oblast - Člověk a svět práce Vzdělávací oblast - Člověk a svět práce Pracovní činnosti Charakteristika vyučovacího předmětu 2.stupeň Obsahové, časové a organizační vymezení Časová dotace v učebním plánu je 1 vyučovací hodina týdně.

Více

Psychologická problematika nemocných Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Psychologická problematika nemocných Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Psychologická problematika nemocných Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Srpen 2009 Mgr.Ladislava Ulrychová Rozdíly mezi postojem nemocného

Více

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova

4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 4.7. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova 4.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu Hudební výchova 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Hudební výchova spadá spolu

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

Volitelný předmět ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Obecná charakteristika vyučovacího předmětu: Charakteristika vyučovacího předmětu: Úkolem předmětu Zdravý životní styl je seznámit žáky se základy zdravého životního

Více

Cíle základního vzdělávání

Cíle základního vzdělávání Cíle základního vzdělávání 1 Základní vzdělávání má žákům pomoci utvářet a postupně rozvíjet klíčové kompetence a poskytnout spolehlivý základ všeobecného vzdělání orientovaného zejména na situace blízké

Více

WHOQOL 100 česká verze

WHOQOL 100 česká verze PCP 00 WHOQOL 00 česká verze Instrukce Tento dotazník zjišťuje, jak vnímáte kvalitu svého života, zdraví a ostatních životních oblastí. Odpovězte prosím na všechny otázky. Pokud si nejste jist/a, jak na

Více

Existují určité základní principy, působící ve všech lidských interakcích, a pro kvalitní rodinný život je naprosto nezbytné žít s těmito principy či

Existují určité základní principy, působící ve všech lidských interakcích, a pro kvalitní rodinný život je naprosto nezbytné žít s těmito principy či Rodinná KBT Vranov 3. 6. 2010 Mgr. Alena Mikulová Motto Existují určité základní principy, působící ve všech lidských interakcích, a pro kvalitní rodinný život je naprosto nezbytné žít s těmito principy

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Mendelova 2. stupeň ZŠ Základní Předmět Zdravověda Téma

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

Projektový tým. Katedra softwarového inženýrství Fakulta informačních technologií České vysoké učení technické v Praze Ing. Martin Půlpitel, 2011

Projektový tým. Katedra softwarového inženýrství Fakulta informačních technologií České vysoké učení technické v Praze Ing. Martin Půlpitel, 2011 Projektové řízení(bi-prr) Projektový tým Katedra softwarového inženýrství Fakulta informačních technologií České vysoké učení technické v Praze Ing. Martin Půlpitel, 2011 Projektové řízení ZS 2011/12,

Více

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. ociální pedagog. Osobnost pedagoga volného času

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. ociální pedagog. Osobnost pedagoga volného času Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická ociální pedagog Osobnost pedagoga volného času O čem to bude Kuchařka jak na to je v nás Každý jsme jiný, proto každý bude upřednostňovat jiné

Více

Zpráva o zájemci o pěstounství

Zpráva o zájemci o pěstounství Zpráva o zájemci o pěstounství Tento materiál vznikl v Amalthea o. s. z podkladů organizace British Association for Adoption & Fostering (2008) v rámci spolupráce s Pardubickým krajem, Nadací LUMOS, Centrem

Více

NADĚJE Jak pracujeme s nadějí v hospici. Mgr. Radka Alexandrová DLBsHospicem sv. Josefa, Rajhrad Brno

NADĚJE Jak pracujeme s nadějí v hospici. Mgr. Radka Alexandrová DLBsHospicem sv. Josefa, Rajhrad Brno NADĚJE Jak pracujeme s nadějí v hospici Mgr. Radka Alexandrová DLBsHospicem sv. Josefa, Rajhrad 19. 20.9.2013 Brno HOSPIC Místo, kam chodí lidé důstojně umírat Naděje na DOBROU SMRT Naděje na KVALITNÍ

Více

Psychospirituální transformace 1

Psychospirituální transformace 1 Věra Bučilová, Marie Nestěrová Psychospirituální transformace 1 Nekonečné možnosti na planetě Zemi Věra Bučilová, Marie Nestěrová Psychospirituální transformace 1 Nekonečné možnosti na planetě Zemi Upozornění

Více

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí Jedenáctá kapitola Narození mezi západem Slunce a půlnocí Okamžik, který je uprostřed mezi západem Slunce a půlnocí, se může velice lišit, protože v zimě může Slunce v severních zeměpisných šířkách zajít

Více

Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost

Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost www.astroklub.cz Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost http://vysocina.astro.cz Hvězdářská ročenka 2017 Jakub Rozehnal a kolektiv Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy

Více

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení.

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení. ETICKÝ KODEX Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: 1. 3. 2017 Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení Preambule Dům pro seniory a zdravotně postižené Péče Těně je soukromé

Více

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue

Hodnocení projevu a zvládání emocí. Ukázka Nová TEIQue Hodnocení projevu a zvládání emocí Grafy a skóre 6.1.2015 Soukromé a důvěrné Normy: Czech Republic 2011 Tato zpráva obsahuje informace i návod k tomu, abyste si uvědomili a pochopili svou vlastní emoční

Více

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PRO PORADENSKOU PRAXI NENÍ NIC PRAKTIČTĚJŠÍHO NEŢ DOBRÁ TEORIE Proto odborná výuka poradců má obsahovat především teoretické principy, na jejichţ základě lze

Více

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček O radosti pro život MILÁ KNIHA Přemysl Dvořáček O radosti pro život Přemysl Dvořáček V prožitku jemného citu lásky ve svém srdci cítíme blažený vjem upřímné radosti a něhy. S pocitem upřímné radosti

Více

OSOBNOSTNĚ KULTURNÍ ROZVOJ (OKR)

OSOBNOSTNĚ KULTURNÍ ROZVOJ (OKR) Název vyučovacího předmětu: OSOBNOSTNĚ KULTURNÍ ROZVOJ (OKR) Vzdělávací oblast: Estetické vzdělávání a Společenskovědní vzdělávání Časová dotace vyučovacího předmětu: OKR: 1, 0, 0, 0, 0, 0 Pojetí vyučovacího

Více

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov internet: www.fotbal.cz - sekce Grassroots e-mail: mestek@fotbal.cz, blazej@fotbal.cz tel: 233 029 111 fax: 233 353 107 3.

Více

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ VNITŘNÍ MALÍŘSKÝ OMYVATELNÝ NÁTĚR ECOLOR STYL v b a r v á c h k v a l i t y Vnitřní omyvatelné vodou ředitelné interiérové nátěry ECOLOR STYL nabízejí kolekci elegantních ů pro

Více

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb Samota 224, 270 33 Jesenice, IČ 71209867 Tel.: 313 599 219, e-mail: sunkovsky@domovjesenice.cz, www.domovjesenice.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Hledáme náhradní rodiče - pěstouny

Hledáme náhradní rodiče - pěstouny Hledáme náhradní rodiče - pěstouny Hledáme lidi, kterým záleží na osudu ohrožených dětí, které vyrůstají bez lásky a bezpečí, jejichž počet v posledních letech roste jako důsledek krize rodiny a tradičních

Více

TEST CTIŽÁDOSTI. Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita

TEST CTIŽÁDOSTI. Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita TEST CTIŽÁDOSTI Využitelný pro měření kompetence: podnikavost, výkonnost, vedení lidí, flexibilita Forma: papír - tužka Čas na administraci: max. 10 min. Časový limit: ne Vyhodnocení: ručně cca 10 minut

Více