Microsoft Learning Gateway

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Microsoft Learning Gateway"

Transkript

1 Microsoft Learning Gateway Vzdělávací agentura místního úřadu v Southamptonu využívá Learning Gateway Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Vzdělávání Profil zákazníka Vzdělávací agentura místního úřadu v Southamptonu (LEA) zodpovídá za strategické řízení vzdělávacích služeb místního úřadu v oblasti Southamptonu. Mimo jiné zajišťuje, že studenti budou navštěvovat správné školy a že jim bude poskytována podpora a přidělovány finanční prostředky. Technologie Learning Gateway nám umožňuje zlepšit podporu studentů mimo školu a zvýšit flexibilitu vzdělávání všech studentů. Karen Mitchell, manažerka pro strategie a vývoj technologie ICT v southamptonské agentuře LEA Výchozí stav: Vzdělávací agentura místního úřadu v Southamptonu (LEA) realizuje první pilotní studii místního úřadu ve Velké Británii týkající se technologie Microsoft Learning Gateway. Tato pilotní studie se uskutečnila nedávno a řešení slibuje řadu vzdělávacích i administrativních výhod. Technologie Learning Gateway umožňuje učitelům, žákům a rodičům spolupracovat, nabízí rozložení učebního dne a zajišťuje výhody pro žáky, kteří nemohou školu navštěvovat. Southamptonská agentura LEA rovněž doufá, že technologie Learning Gateway pomůže rozvinout zájem dětí o vzdělávání a nabídne jim zvýšenou kontrolu osobního studia. Technologie ICT (Information Communication Technology) může ve vzdělávání hrát klíčovou roli při podpoře zapojení; řešení Microsoft, jehož pilotní studii provádí southamptonská agentura LEA, bude přínosem pro celou řadu schopností žáků. Tento projekt připraví cestu pro jiné úřady a poskytne testovací území pro špičkovou technologii, která bude přínosem pro studenty, učitele, rodiče i southamptonskou agenturu LEA.

2 Cíl řešení Vláda ve Velké Británii se stále více zaměřuje na rozšíření výhod elektronického vzdělávání (elearning) ve školních komunitách. Uplatňují se zásady, které by měly povzbudit holističtější a celistvější vzdělávací postupy a propagovat vzdělávání nad rámec učeben. Vzdělávací agentura místního úřadu v Southamptonu (LEA) s potěšením uplatňovala tyto vzdělávací cíle prostřednictvím partnerského přístupu. Technologie ICT je pro agenturu LEA nezbytností: její plán rozvoje vzdělanosti vysoce upřednostňuje digitální gramotnost a na technologii ICT nazírá jako na klíčový nástroj pro zvýšení znalostních standardů a podpory začlenění. Mezi cíle southamptonské agentury LEA patří povýšení výukových standardů, snížení pracovního zatížení učitele a zajištění účinného přístupu ke kvalitním prostředkům online. Mezi další cíle místního úřadu patří podpora profesionálního rozvoje personálu školy, zvýšení motivace žáků a vytvoření vazeb mezi žáky, podpora personálu, učitelů, vedení školy, rodičů, společenství a southamptonské agentury LEA. Tyto cíle se řídí potřebou agentury LEA pomáhat rozvoji volného toku informací mezi různými účastníky v oblasti vzdělávání jinými slovy vytvořit propojenou vzdělávací komunitu. Členové southamptonské agentury LEA využívají celou řadu různorodých systémů: dvě e- mailová řešení, různá úložiště pro vzdělávací prostředky a samostatné servery pro systémy správy informací. Postrádaly jeden vstupní portál pro učitele, studenty, administrativní pracovníky, southamptonskou agenturu LEA a podpůrný personál. Řešení Na jaře 2003 se southamptonská agentura LEA začala poohlížet po spravovaných výukových prostředích. Karen Mitchell, manažerka pro strategie a vývoj technologie ICT v southamptonské agentuře LEA, k tomu dodává: Chtěli jsme řešení, které by nám zajistilo virtuální výukové prostředí, se vzdáleným přístupem a spolupráci online pro učitele, studenty, rodiče i samotnou southamptonskou agenturu LEA. Po realizaci marketingového výzkumu a vytvoření vlastní studie nazvané Managed Learning Environment in Southampton (Spravované výukové prostředí v Southamptonu) zahájila southamptonská agentura LEA diskuse se společností Microsoft s cílem realizovat pilotní studii na řešení Microsoft Learning Gateway. Learning Gateway je portálový systém, který umožňuje spolupráci školám a agenturám LEA a zajišťuje volný tok informací mezi všemi uživateli. Poskytuje studentům, rodičům, manažerům a učitelům důležité informace, k nimž lze získat přístup prostřednictvím centrálního portálu webové stránky. Karen Mitchell k tomu říká: Společnost Microsoft hledala agenturu LEA pro první pilotní studii ve Velké Británii týkající se této technologie a jsme rádi, že jsme na tomto projektu mohli využívat různé obory. Zkoumali jsme různé alternativy, ale technologie Learning Gateway byla jedinou volbou nabízející všechny potřebné nástroje včetně standardního ového a kalendářového systému.

3 Přitažlivé na tom bylo, že se jedná o standardní software pro všechny obory. Tyto schopnosti uplatňujeme externě na trhu, abychom zajistili podporu všech součástí technologie Learning Gateway, i interně v kombinaci se znalostmi, abychom maximálně využili možnosti systému. Southamptonská agentura LEA začala pracovat na schématu pilotní studie v srpnu 2003 za podpory předního partnera společnosti Microsoft, společnosti Teksys Education. Centrální hardware poskytla společnost HP prostřednictvím partnerského systému HP Education partner Prolinx a společnost Avantis dodala jednotlivé servery mezipaměti pro školy, které se pilotní studie zúčastnily. Řešení Learning Gateway spojuje celou řadu předních technologií společnosti Microsoft do jediného operačního prostředí: Microsoft SQL Server 2000 poskytuje databázi. Microsoft Exchange Server 2003 nabízí funkce zasílání zpráv a kalendáře. Microsoft Class Server dodává možnosti správy učebního plánu. Microsoft Windows Server 2003 poskytuje základy síťového operačního systému. Microsoft ISA Server nabízí ukládání do mezipaměti a zabezpečení pro web. Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 umožňuje uspořádání prezentace informací. Technologie Windows Media Services dodávají celou řadu mediálních služeb. Postup v projektu byl rychlý díky blízkému partnerství a vzájemné podpoře southamptonské agentury LEA se společnostmi Teksys a Microsoft. Tato technologie umožní školám vytvořit flexibilnější pracovní a výukové prostředí pro učitele i studenty. Učitelé tak budou mít vzdálený přístup k souborům a ům a budou moci sdílet nápady a dokumenty mezi různými školami v daném regionu. Studenti mimo školu budou moci vykonávat školní práci a získávat úkoly z různých míst. Budou také v neustálém kontaktu s učiteli a vychovateli. Karen Mitchell k tomu říká: V současné době toto řešení využívají pouze učitelé. Pracujeme na vývoji obsahu a začínáme využívat portál pro sdílení informací, u, spolupráci a synchronizaci poznámek. Než toto řešení představíme žákům, zajišťujeme vývoj na straně obsahu a pracujeme na tom, aby učitelé tuto technologii uměli s jistotou využívat. Hlavní přínosy Vzdělávání nad rámec učebny Vzhledem k tomu, že studenti mají přístup do systému i mimo školu, například z domova nebo z knihovny, učební den se prodlouží. To je výhodou pro studenty jakéhokoli věku a schopností. Studenti se zvláštními potřebami mohou získat další podporu učitelů prostřednictvím webu. Podobně studenti, kteří mají delší absenci například z důvodu dlouhodobé nemoci, mají přístup k materiálům pomocí připojení přes Internet. Toto rozšíření školní komunity a komunikačních kanálů mezi uživateli a žáky nejen podporuje zapojení, ale je rovněž naděje, že bude motivačním nástrojem napomáhajícím zvýšení vzdělanosti.

4 Toto řešení usnadňuje využívání technologie ICT v učebním plánu. Toto využití aplikované technologie umožňuje studentům zabezpečené a plně zálohované uchovávání jejich práce. Karen Mitchell k tomu říká: Toto řešení nám umožňuje vylepšit podporu studentů mimo školu, ale také zvýšit flexibilitu ve vzdělávání všech studentů. Zvýšená motivace žáků Technologie Learning Gateway umožňuje všem studentům přístup k jejich vlastním prostředkům a dokumentům přes portál. Studenti si mohou vytvořit digitální portfolio práce, vyhledávat své výsledky, vracet se k minulým slohovým pracím či projektům nebo k jiným informacím souvisejícím s jejich studiem pomocí tohoto osobního prostoru v systému. To zajišťuje vyšší cit pro zapojení a zodpovědnost vůči jejich vzdělávání, což se, jak southamptonská agentura LEA doufá, projeví ve zlepšení výsledků. Jakmile studenti cítí, že mají v rukou své vlastní informace, že se mohou ohlédnout za tím, čeho dosáhli, a sledovat vlastní práci a úspěchy, cítí, že mají daleko více věcí pod kontrolou, říká Karen Mitchell. Myslím, že poskytnutí vlastního pracovního prostoru studentům může být značným motivačním faktorem. Volnější tok informací Jedním z hlavních cílů southamptonské agentury LEA při zavádění tohoto řešení bylo vytvořit vyšší tok informací mezi různými účastníky v oblasti vzdělávání. Technologie Learning Gateway umožní členům vzdělanostní komunity efektivněji sdílet nejlepší postupy a dosáhnout sdílených cílů. Spolupráce s učiteli z jednotlivých škol slibuje zlepšení kvality výuky a učebních materiálů používaných v učebně, protože učitelé s různými zkušenostmi mohou dát své znalosti dohromady a společně se podílet na vytvoření co nejefektivnějších výukových plánů, souborů úloh a jiných materiálů. Toto sdílení informací bude také znamenat snížené pracovní zatížení učitelů a zabrání zdvojení úsilí mezi školami a v rámci nich. Učitelé mohou vzdáleně pracovat 24 hodin denně a sedm dní v týdnu, kdykoli se jim to hodí. Takže v případě, že budou potřebovat přístup k informacím o škole například během prázdnin, mohou se podívat z domova, a vyhnout se tak nepohodlí cestování do sídla školy. Karen Mitchell k tomu říká: Učitelé mají 24 hodin denně a sedm dní v týdnu kompletní svobodu přístupu ke školním materiálům, což jim umožní vzdálenou práci, kdykoli to potřebují.

5 Zvýšené zapojení rodičů Jednou z klíčových cest vylepšení vzdělávacích standardů je umožnit rodičům a vychovatelům vyšší zapojení do vzdělávání jejich dětí. Karen Mitchell k tomu říká: Technologie Learning Gateway umožňuje rodičům přihlásit se a prohlížet úkoly, známky a domácí práce svých dětí. Budeme pracovat na dalším vývoji k zajištění přístupu k informacím o docházce a rozvrhu. To pomůže zapojit rodiče do vzdělávání jejich dětí a zajistí jim další podporu. Takové úzké zapojení rodiče studentům zajistí ještě více podpory a bude mít také vliv na problémy, jako je chození za školu. Vzájemně výhodné partnerství Protože se jedná o první pilotní studii tohoto typu, projekt southamptonské agentury LEA Learning Gateway představuje novou zkušenost pro všechny, kdo jsou zapojeni. Mike Lloyd, marketingový manažer pro školství ve společnosti Microsoft, říká: Společnost Microsoft již dlouho věří, že propojené vzdělávací komunity jsou pro vzdělávání krokem vpřed. Southamptonská agentura LEA stojí v popředí při prokazování, že vylepšená komunikace a lépe uspořádané informace vytvářejí ty pravé podmínky pro vylepšené vzdělávání. Pilotní studie pro širší implementaci Implementace technologie Learning Gateway v Southamptonu je první svého druhu ve Velké Británii, ale všichni zaangažovaní cítí, že se jedná o něco, co může být značným přínosem pro jakoukoli agenturu LEA v Británii. Lucy Bacon, manažerka pro vývoj podnikání společnosti Teksys Education, říká: Dostali jsme příležitost vyzkoumat potenciál technologie Learning Gateway v praxi. Toto řešení je příkladem proměnlivé, organické technologie. Tento nový projekt již ukazuje některé z výhod technologie Learning Gateway, a v průběhu pilotní studie budeme zjišťovat stále nové a nové přínosy. Věřím, že tento model bude reagovat na potřeby jakékoli agentury LEA, protože je dostatečně flexibilní, aby reagoval na měnící se situace.

6 Více informací ČESKÁ REPUBLIKA: Více informací o produktech a službách společnosti Microsoft s.r.o. naleznete na webových stránkách společnosti nebo na telefonních číslech Informační linky , kde Vám jsou naši operátoří k dispozici denně od 8:00 do 20:00 a na Hotline (Horké lince) v době od 8:00 do 18:00. Microsoft Windows Server System Systém Microsoft Windows Server System představuje úplnou, integrovanou a zabezpečenou serverovou infrastrukturu snižující složitost a nákladnost vytváření, nasazování, propojování a provoz aktivních podnikových řešení. Windows Server System napomáhá zákazníkům vytvářet novou hodnotu pro jejich firmy díky strategickému využívání celého jejich prostředí IT. S operačním systémem Windows Server jako základem celé platformy představuje Windows Server System spolehlivou infrastrukturu pro správu a analýzu dat, podnikovou integraci, zákaznické, partnerské a zaměstnanecké portály, automatizaci obchodních a administrativních procesů, komunikaci a spolupráci a základní IT operace, mezi které patří zabezpečení, nasazení a správa systému. SLOVENSKÁ REPUBLIKA: Více informací o produktech a službách společnosti Microsoft Slovakia naleznete na webových stránkách společnosti nebo na telefonních číslech Informační linky , kde Vám jsou naši operátoří k dispozici denně od 9:00 do 17:00 a na Hotline (Horké lince) v době od 9:00 do 17:00. Další informace o systému Windows Server Systém naleznete na webu na adrese: Logo Microsoft je registrovanou obchodní známkou společnosti Microsoft Corp. ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Zmíněná jména ostatních společností a produktů mohou být rovněž ochrannými známkami. Software a služby Microsoft Exchange Server 2003 Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2000 Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 Microsoft SQL Server 2000 Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition Kontakt Teksys Prolinx HP Avantis

Microsoft Windows Server System

Microsoft Windows Server System Microsoft Windows Server System ČRa spouští jako první telekomunikační operátor v České republice služby pro malé a střední firmy, které požadují kancelářské aplikace, e-mail, sdílený kalendář a kontakty

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva Tieto Future Office Přehled Země: Česká republika Odvětví: Samospráva Profil zákazníka: Magistrát města Plzeň je orgánem města Plzně, který plní jeho úkoly v oblasti územní samosprávy i státní správy na

Více

Zavedení e-learningu

Zavedení e-learningu Zavedení e-learningu Česká pojišťovna snižuje díky e-learningu náklady na školení svých pracovníků Přehled Země: Česká republika Odvětví: Bankovnictví a finance Profil zákazníka Česká pojišťovna a.s. je

Více

Windows SharePoint Services

Windows SharePoint Services Windows SharePoint Services Vnitrofiremní týmový portál za použití služby Windows SharePoint Services jako účinný nástroj pro zefektivnění týmové spolupráce Přehled Země: Česká republika Odvětví: Služby

Více

Ochranný svaz autorský zefektivnil svou činnost s produktem Webtica HelpDesk na platformě Microsoft

Ochranný svaz autorský zefektivnil svou činnost s produktem Webtica HelpDesk na platformě Microsoft Microsoft Windows Server System Ochranný svaz autorský zefektivnil svou činnost s produktem Webtica HelpDesk na platformě Microsoft Přehled Země: Česká republika Odvětví: Služby, zábavní průmysl Vedení

Více

Telefonování tak trochu jinak v Hospodářské komoře ČR

Telefonování tak trochu jinak v Hospodářské komoře ČR Serverová řešení Microsoft Telefonování tak trochu jinak v Hospodářské komoře ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Státní správa Profil zákazníka: Hlavním posláním Hospodářské komory České republiky

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

Případová studie.

Případová studie. Případová studie Centrum podpory projektů VUT v Brně vsadilo na řešení na platformě Microsoft, to nabídlo řešitelům projektů i univerzitě zcela nové možnosti www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země:

Více

Microsoft Windows Server System

Microsoft Windows Server System Microsoft Windows Server System Uživatelský autentikační systém od společnosti truconnexion komplexně řeší otázku bezpečnosti interních počítačových systémů ebanky, a.s. Přehled Země: Česká republika Odvětví:

Více

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia Případová studie O2 SVĚT Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia O2 SVĚT Spuštění portálu O2 Svět je pro nás novým začátkem ve způsobu spravování a publikování informací pro prodejní

Více

Migrace z poštovního serveru Zimbra do hostovaného Microsoft řešení Business Productivity Online Standard

Migrace z poštovního serveru Zimbra do hostovaného Microsoft řešení Business Productivity Online Standard Migrace z poštovního serveru Zimbra do hostovaného Microsoft řešení Business Productivity Online Standard Přehled Země: Česká republika Odvětví: On-line vydavatelství Profil zákazníka: Společnost AVERIA

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union. EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union. EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě E P A L E eplatform for Adult Learning in Europe (Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě) nová vícejazyčná virtuální komunita

Více

Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání

Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání Projekty mobility umožňují školám poskytnout učitelům i jiným pracovníkům příležitosti a podněty pro získání nových schopností odpovídajících potřebám

Více

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange 1989 1996 2001 2003 Microsoft Office Kancelářský balík Microsoft Exchange Emailové a groupwarové řešení Microsoft Sharepoint Portal Server Webová platforma pro spolupráci a správu obsahu Microsoft Live

Více

CLOUD ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště

CLOUD ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště CLOUD Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Cloudové služby Autor Martin Šimůnek Datum 10. 11. 2012 Stupeň atypvzdělávání

Více

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová ICT plán školy 2014-2015 ICT plán školy popisuje stávající stav, cíle, kterých chce škola v oblasti ICT vybavení dosáhnout v souladu s dokumentem ICT standardy organizací zřizovaných krajským úřadem, a

Více

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě E P A L E eplatform for Adult Learning in Europe (Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě) Nová vícejazyčná virtuální komunita

Více

POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ

POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ Národní ústav pro vzdělávání vznikl 1. července 2011 sloučením Národního ústavu odborného vzdělávání, Výzkumného ústavu pedagogického v Praze a Institutu pedagogickopsychologického

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Přehled Země: Česká republika Odvětví: Automobilový průmysl Profil zákazníka: ŠKODA AUTO je společnost s více než stoletou tradicí výroby automobilů působící na více než

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ PRO VAŠI FIRMU VOLBA / NEZÁVISLOST / ŠIRŠÍ MOŽNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Jsme distributor s přidanou hodnotou působící v oboru informačních a komunikačních

Více

Případová studie. Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně.

Případová studie. Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně. Případová studie Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika Odvětví: Energetika, virtuální operátor Profil zákazníka:

Více

Telelogic Focal Point využití pro řízení a optimalizaci projektového portfolia Verze 1.0

Telelogic Focal Point využití pro řízení a optimalizaci projektového portfolia Verze 1.0 DISTRIBUTOR White Paper Verze 1.0 Ing. Jiří Gryc 26.4.2007 Tento dokument ve stručnosti představuje možnost využití špičkového Telelogic Focal Point pro řízení a optimalizaci projektového portfolia. Další

Více

v kontextu ICT a škol

v kontextu ICT a škol Strategické dokumenty v kontextu ICT a škol Kurz Metodik ICT Kabinet informačních studií a knihovnictví FF MU 28. února 2015 Mgr. Pavlína Mazáčová, Ph.D. pmazacova@gmail.com Strategie zaměřené na digitální

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Microsoft Content Management Server 2002. Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky

Microsoft Content Management Server 2002. Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky Microsoft Content Management Server 2002 Ministerstvo dopravy získalo díky Microsoft technologiím aktuální, přehledné a operativní webové stránky Přehled Země: Česká republika Odvětví: Státní správa Ministerstvo

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Automobilový výrobce společnost ŠKODA AUTO, která působí na více než 100 trzích v rámci celého světa, implementovala cloudové řešení MS Azure. Nahrazením původního řešení

Více

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN ZÁVĚREČNÁ EVALUAČNÍ ZPRÁVA Příloha č. 2: Diagramy teorie změn hodnocených IPn v rámci projektu Hodnocení ukončených IPn TEORIE ZMĚNY: METODICKÁ PODPORA RŮSTU KVALITY UČITELSKÉ

Více

ICT plán leden 2014 prosinec 2015

ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní údaje o škole název školy ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní škola T. G. Masaryka Brodek u Konice Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Brodek u Konice, příspěvková organizace

Více

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Případová studie O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita Aplikace O2 Univerzita jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Aplikace O2 Univerzita Vzdělávání je pro naši firmu jedním ze základních pilířů, bez

Více

Heineken Slovensko. První FMCG společnost na Slovensku s online CRM. Případová studie

Heineken Slovensko. První FMCG společnost na Slovensku s online CRM. Případová studie Případová studie Heineken Slovensko První FMCG společnost na Slovensku s online CRM Jak jsme společnosti Heineken zefektivnili prodej, marketing a obsluhu zákazníků technologickou inovací Heineken Slovensko:

Více

Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007

Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007 Serverová řešení Microsoft Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007 Přehled Země: Česká republika Odvětví: Odstraňování komunálního a nebezpečného odpadu, živnostenské

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Obsah Co znamená být online ve škole? Rizika online přístupu Skryté náklady na straně školy Jak snížit rizika a náklady? Koncepce SaaS (Software as a Service)

Více

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Juraj Žoldák Vítkovice IT Solutions, Michal Osif Microsoft Services 2.4.2012 ISSS Hradec Králové http://itsolutions.vitkovice.cz Cíle a stav IT systémů ve veřejné

Více

MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ

MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ Toto MEMORANDUM ( memorandum ) bylo podepsáno dne 27. ledna 2004 ( den účinnosti ) Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy České republiky ( ministerstvo ) a společností Microsoft

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu vzdělávání Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121 500 Brojova 16 326

Více

Microsoft.NET. Komplexní řešení na iready zajišťuje společnosti ELIT CZ, spol. s r.o. nejen 30% celkového obratu

Microsoft.NET. Komplexní řešení na iready zajišťuje společnosti ELIT CZ, spol. s r.o. nejen 30% celkového obratu Microsoft.NET Komplexní řešení na iready zajišťuje společnosti ELIT CZ, spol. s r.o. nejen 30% celkového obratu Přehled Země: Česká republika Odvětví: Obchod Profil zákazníka ELIT CZ, s.r.o. je největším

Více

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu Případová studie SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika

Více

Multilicenční smlouva poskytla okresnímu úřadu flexibilitu při licencování softwaru a předvídatelné ceny

Multilicenční smlouva poskytla okresnímu úřadu flexibilitu při licencování softwaru a předvídatelné ceny Multilicenční smlouva poskytla okresnímu úřadu flexibilitu při licencování softwaru a předvídatelné ceny Přehled Země: Německo Odvětví: Veřejná správa Profil zákazníka: Landratsamt Landshut je správní

Více

Garant karty projektového okruhu:

Garant karty projektového okruhu: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.5 Elektronizace odvětví: eeducation Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

CRM systém pro Erste Private Banking. Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů

CRM systém pro Erste Private Banking. Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů CRM systém pro Erste Private Banking Jak jsme největší komerční bance pomohli zefektivnit obsluhu privátních klientů CRM systém pro Erste Private Banking Privátní bankovnictví, Erste Private Banking, řídí

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu Elektronické formy úředníků Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících Inovativní podpora výuky a provozu Sdílení výukových materiálů Ochrana dat Moderní interaktivní výuka Příprava vyučujících 1 OBSAH STRATEGIE ICT... 3 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

Microsoft Dynamics. Microsoft Dynamics CRM vylepšuje společnosti 2N TELEKOMUNIKACE péči o zákazníky ze 150 zemí

Microsoft Dynamics. Microsoft Dynamics CRM vylepšuje společnosti 2N TELEKOMUNIKACE péči o zákazníky ze 150 zemí Microsoft Dynamics Microsoft Dynamics CRM vylepšuje společnosti 2N TELEKOMUNIKACE péči o zákazníky ze 150 zemí Přehled Země: Česká republika Odvětví: Telekomunikace Profil zákazníka 2N TELEKOMUNIKACE a.s.

Více

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování ICT plán Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů.

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

Migrace kompletní IT infrastruktury do prostředí Microsoft Azure

Migrace kompletní IT infrastruktury do prostředí Microsoft Azure Případová studie Migrace kompletní IT infrastruktury do prostředí Microsoft Azure Millennium je první společnost na Slovensku, která zcela zmigrovala svou IT infrastrukturu a profituje z flexibility a

Více

Databáza znalostí pro Orange

Databáza znalostí pro Orange Případová studie Databáza znalostí pro Orange Jak jsme pomohli společnosti Orange zvýšit produktivitu prodeje vytvořením databáze znalostí. Databáza znalostí pro Orange Případová studie Koncový zákazník

Více

Vývoj moderních technologií při vyhledávání. Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz

Vývoj moderních technologií při vyhledávání. Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz Vývoj moderních technologií při vyhledávání Patrik Plachý SEFIRA spol. s.r.o. plachy@sefira.cz INFORUM 2007: 13. konference o profesionálních informačních zdrojích Praha, 22. - 24.5. 2007 Abstrakt Vzhledem

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Ostrava 14.3.2013 Národní ČR vit.richter@nkp.cz Dostupnost internetu kdykoliv a kdekoliv Prodej a využívání eknih Autorský zákon Masová digitalizace knihovních

Více

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky 2017 2023 Akční plán pro roky 2017 2019 Expertní týmy Zpracoval: Ing. Jakub Unucka, MBA Datum: Náměstek hejtmana kraje 17. 8. 2017 Program setkání expertních

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Gymnázium, Krnov, p.o. Indikátor Počáteční stav k 1.5.2012 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen

Více

VIRTUÁLNÍ UČEBNÍ PROSTŘEDÍ

VIRTUÁLNÍ UČEBNÍ PROSTŘEDÍ VIRTUÁLNÍ UČEBNÍ PROSTŘEDÍ v mateřských a základních školách Informace pro rodiče, učitele a ředitele Projekt ISOTIS ISOTIS je mezinárodní projekt, na kterém spolupracují výzkumníci z jedenácti evropských

Více

5.1.7 Informatika a výpočetní technika. Časové, obsahové a organizační vymezení. ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0

5.1.7 Informatika a výpočetní technika. Časové, obsahové a organizační vymezení. ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0 5.1.7 Informatika a výpočetní technika Časové, obsahové a organizační vymezení ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0 Realizuje se vzdělávací obor Informatika a výpočetní technika RVP pro gymnázia.

Více

SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOVORU HOVORU

SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOVORU HOVORU SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM HOVORU A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOV ÁLEŽÍ HOVORU ORU NCP500 NOVÉ FIREMNÍ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY Nové komunikační systémy NCP500 Express jsou navrženy s cílem zajistit rychlé a

Více

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Obsah: Edu-learning pro firmy a organizace... 2 Varianty nasazení... 2 A. Systém umístěný v lokální síti zákazníka... 3 B. Systém umístěný

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: AHOL - Střední odborná škola, s.r.o. Indikátor Počáteční stav k 1.7.2012 Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně

Více

Základní škola Jílové u Prahy 2014

Základní škola Jílové u Prahy 2014 * Základní škola Jílové u Prahy 2014 * 50 počítačů ve třídách jako učitelské, v kabinetech, kancelářích, včetně 7 notebooků, v družině a školním klubu jsou k dispozici dětem * 2 počítačové učebny 1. 24

Více

Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007

Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007 Nasazení Microsoft Exchange Server 2010 a migrace z Microsoft Exchange Server 2007 Společnost AVE CZ nepoužívá nejmodernější technologie nejen ve svém oboru odpadového hospodářství, nýbrž i ve své IT infrastruktuře.

Více

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT SPRÁVA DOKUMENTŮ V MODERNÍM PODNIKOVÉM PROSTŘEDÍ Zpracování dokumentů prochází v dnešním firemním světě významnými změnami. Firmy jsou nuceny řešit řadu problémů, které s sebou

Více

NEWSLETTER I. Projekt SGAG. O projektu

NEWSLETTER I. Projekt SGAG. O projektu NEWSLETTER I. Projekt SGAG vazbu ve formě doporučení, na kterých z výše O projektu zmíněných dovedností je potřeba se více zaměřit. SGAG (Tvůrčí hra pro zdokonalení odborných znalostí) je inovativní projekt,

Více

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS 2 Shared Experience Technologická řešení Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS přinesl procesní zpracování požadavků všech

Více

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Náš program partnerské spolupráce je šitý na míru vašim potřebám a pomůže vám uspět na měnícím se trhu Co potřebujete k úspěchu? Přilákat nové

Více

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. listopadu 2007 (19.11) (OR. en) 15362/07 RECH 378 ATO 155 COMPET 388 REGIO 52 TELECOM 147 POZNÁMKA Odesílatel: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát 14690/1/07

Více

Desktop. Nová aplikace

Desktop. Nová aplikace Nová aplikace Desktop Pomocí aplikace ClassFlow Desktop, navržené výhradně pro používání s interaktivními obrazovkami společnosti Promethean, můžete snadno poskytovat interaktivní multimediální hodiny.

Více

Clevit Systems s.r.o.

Clevit Systems s.r.o. Clevit Systems s.r.o. ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy představuje hodnotitelský modul pro systém MONIT7+ Agenda Představení společnosti Clevit Systems s.r.o. Úvod do Evropských

Více

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX.

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX. VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové projekty, Sdílet správné IPEX a.s. informace se správnými lidmi ve správný čas Byznys začíná komunikací Agenda 1. Cesta do Cloud služeb. 2. Přínos pro nás a naše zákazníky.

Více

Microsoft Office Project Server 2003. V Eurotelu Praha byl implementován systém pro řízení strategických projektů

Microsoft Office Project Server 2003. V Eurotelu Praha byl implementován systém pro řízení strategických projektů Microsoft Office Project Server 2003 V Eurotelu Praha byl implementován systém pro řízení strategických projektů Přehled Země: Česká republika Odvětví: Telekomunikace Profil zákazníka Eurotel Praha, spol.

Více

obsah otevřené vzdělávání digitální gramotnost digitální kompetence Projekt OP VVV Podpora rozvoje digitální gramotnosti

obsah otevřené vzdělávání digitální gramotnost digitální kompetence Projekt OP VVV Podpora rozvoje digitální gramotnosti obsah Digitální gramotnost je schopnost provádět úspěšně digitální aktivity v rámci různých životních situací (práce, učení, volný čas aj.). Projekt OP VVV Podpora rozvoje digitální gramotnosti (reg. č.

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

ICT kompetence I. část Úvod do oblasti intervence

ICT kompetence I. část Úvod do oblasti intervence ICT kompetence I. část Úvod do oblasti intervence Ing. Marie Pitrová garantka intervence marie.pitrova@nuv.cz Národní ústav pro vzdělávání podpora krajského akčního plánování www.pkap.cz Pojetí oblasti

Více

ITAPA 2006 - Bratislava

ITAPA 2006 - Bratislava Informační a komunikační technologie jako prostředek pro rozvoj a konkurenceschopnost regionů ITAPA 2006 - Bratislava Miloš Vystrčil, hejtman kraje Vysočina Struktura prezentace Základní fakta o kraji

Více

Strategie NTK 2013 2019. Prezentace pro MŠMT

Strategie NTK 2013 2019. Prezentace pro MŠMT Strategie NTK 2013 2019 Prezentace pro MŠMT V Praze, dne 7. 4. 2013 Přehled Vize - mise Klíčové hodnoty Motto Východiska strategie Strategie struktura Fakta 2008 2012 Financování Závěr 2 Vize - mise My

Více

Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole

Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole ROZVOJ ICT VE ŠKOLE Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole Úvodní prezentace ke studiu ředitelů (c) Radek Maca Několik otázek úvodem 1. Co je cílem výuky ve školách? 2. Jaká je role

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: Gymnázium Ostrov Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. 1. řízení a plánování

Více

ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1 - Školní vzdělávací program

ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1 - Školní vzdělávací program 4.3. Informační a komunikační technologie Charakteristika předmětu Vzdělávací oblast je realizována prostřednictvím vyučovacího předmětu Informatika. Informatika je zařazena do ŠVP jako povinný předmět

Více

Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí

Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí Případová studie Rozšíření systému na sledování státní a veřejné podpory pro Ministerstvo financí Jak jsme Ministerstvu financí dodali moderní řešení na zefektivnění procesů řízení státní a veřejné podpory

Více

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování }

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Jak přidat hodnotu vašim Canon zařízením Multifunkční zařízení a tiskárny Canon, navržené pro zvýšení produktivity

Více

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr 5/2010 IBM Content Manager Collaboration Edition O produktu IBM Content Manager Collaboration Edition IBM Content Manager Collaboration

Více

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 INTEGROVANÉ TERITORIÁLNÍ INVESTICE POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 V prosinci 2013 Rada Evropské unie formálně schválila nová pravidla a právní předpisy upravující další kolo investic v rámci politiky soudržnosti

Více

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft

Případové studie a kulatý stůl. Dalibor Kačmář, Microsoft Případové studie a kulatý stůl Dalibor Kačmář, Microsoft Případová studie využití Microsoft Azure společnosti Ness Akviziční systém společnosti Cofidis Vysoká dostupnost celého řešení Zeštíhlení IT oddělení

Více

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Obchodní faktory a jejich dopad na IT AKCESCHOPNOST Jednejte rychle, pohotově a flexibilně 66 % vlastníků firem považuje akceschopnost za svou prioritu

Více

Datasheet SanDisk Řada PCIe-SSD Fusion iomemory PX600 Server

Datasheet SanDisk Řada PCIe-SSD Fusion iomemory PX600 Server Strana 1 / 5 Datasheet SanDisk Řada PCIe-SSD Fusion iomemory PX600 Server Velmi krátká doba odezvy a vysoký výkon pro přístup k firemním datům v reálném čase Jednotka SSD představuje zařízení k ukládání

Více

V.3. Informační a komunikační technologie

V.3. Informační a komunikační technologie 1/5 V.3. Informační a komunikační technologie V.3. I 1. stupeň V.3. I. 1 Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět je zařazen v hodinové dotaci do 5. ročníku. Žáci mohou

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE ŘEŠENÍ DATA MANAGEMENT SYSTÉMU VE SPOLEČNOSTI ČESKÁ ZBROJOVKA A.S. POUŽITÉ ŘEŠENÍ: COMMVAULT SOFTWARE A SLUŽBY GC SYSTEM

PŘÍPADOVÁ STUDIE ŘEŠENÍ DATA MANAGEMENT SYSTÉMU VE SPOLEČNOSTI ČESKÁ ZBROJOVKA A.S. POUŽITÉ ŘEŠENÍ: COMMVAULT SOFTWARE A SLUŽBY GC SYSTEM PŘÍPADOVÁ STUDIE ŘEŠENÍ DATA MANAGEMENT SYSTÉMU VE SPOLEČNOSTI ČESKÁ ZBROJOVKA A.S. POUŽITÉ ŘEŠENÍ: COMMVAULT SOFTWARE A SLUŽBY GC SYSTEM www.dns.cz/pripadovestudie PROFIL DISTRIBUTORA DNS a.s. www.dns.cz

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3

STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 podklady pro řídící výbor 29.3.2017 Milan Hausner 27.03.2017 Místní akční plán rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005_0000794

Více

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na licence a zkrátil proces implementace nových aplikací a software na desetinu

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na licence a zkrátil proces implementace nových aplikací a software na desetinu Případová studie SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na licence a zkrátil proces implementace nových aplikací a software na desetinu www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na. Vsetín 24.4.2013 Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na. Vsetín 24.4.2013 Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vsetín 24.4.2013 Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Dostupnost internetu kdykoliv a kdekoliv Prodej a využívání eknih Autorský zákon Masová digitalizace

Více

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster. IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace INFORMACE O PRODUKTU: CA AppLogic CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace agility made possible CA AppLogic je platforma na klíč založená na technologii cloud computing, která pomáhá podnikům

Více

VIZE INFORMATIKY V PRAZE

VIZE INFORMATIKY V PRAZE VIZE INFORMATIKY V PRAZE Václav Kraus, ŘED INF MHMP 1 / 30. 4. 2009 PRAHA MĚSTO PRO ŽIVOT Město mezinárodně uznávané, ekonomicky prosperující a úspěšné. Město bezpečné a přívětivé, město sebevědomých a

Více

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku Produktový leták Identity Manager 4 Ve vašem podniku probíhá neustálý boj s časově náročnými manuálně prováděnými procesy a strmě rostoucími náklady na obsluhu přístupů ke zdrojům v rámci celých systémů,

Více