Domácí řád ve zjednodušené formě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Domácí řád ve zjednodušené formě"

Transkript

1 Domácí řád ve zjednodušené formě 2018

2 Použité symboly uživatel klíčový pracovník, pracovník přímé péče vedoucí komunitního bydlení sociální pracovnice ředitel služební auto Domova

3 Zahájení poskytování služby ZAHÁJENÍ POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Sociální služba v Domově Háj je poskytována na základě Smlouvy. Ubytování Ubytování nabízíme v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích. Sociální zařízení v hlavní budově jsou v každém pokoji, v domcích odpovídají běžnému rodinnému soužití.

4 Pokoj je možné dovybavit vlastním drobným nábytkem nebo dekorací. Uživatel má k dispozici lůžko, šatní skříň, noční stolek, křeslo, poličku a další vybavení dle potřeby. Každý uživatel má dle svých schopností klíče od svého pokoje. Pokud si uživatel klíče zabouchne na pokoji, náhradní má pracovník. Mohl bych vystěhovat z pokoje jedno křeslo a dát ho na chodbu? Ano, můžete ho dát na chodbu. Přesun nábytku z místností do jiných prostor je možný po předchozí domluvě s vedoucím domácnosti.

5 Dokáži ovládat CD přehrávač. Přístroje jsou v pořádku. Uživatelé mohou mít vlastní elektrické spotřebiče, pokud s nimi dokážou zacházet. U spotřebičů je třeba provádět pravidelné revize. Dokáži si ustlat Uživatelé dle svých schopností udržují v čistotě a pořádku svůj pokoj stlaní lůžka, utírání prachu, vytírání, pořádek ve skříni. Změna pokoje Nepřestěhoval byste se na jiný pokoj, Ano, souhlasím. Přestěhování uživatele na jiný pokoj je možné pouze s jeho souhlasem.

6 Společné prostory kuchyň jídelna obývací pokoj K dispozici je kuchyň, jídelna, obývací pokoj, sociální zařízení v domcích, prádelna v domácnostech, dílny, zahrada. koupelna WC prádelna dílna zahrada kuřárna Společné prostory je třeba udržovat čisté a úmyslně je nepoškozovat.

7 Osobní věci a majetek uživatele Osobní věci mají uživatelé u sebe na pokoji, který mají uzamykatelný. Uživatelé si na své věci dávají pozor. Pokud uživatel potřebuje a chce ohlídat své věci, pracovníci je evidují. Ztratilo se mi z pokoje rádio. Měl jste si ho lépe hlídat, ale pomohu vám ho hledat. Za ztrátu věcí, které má uživatel u sebe, nenesou pracovníci odpovědnost, ale jejich povinností je situaci ihned řešit. Úschova cenných a jiných věcí Uživatel může požádat vedoucí komunitního bydlení o úschovu cenných věcí, jako jsou peníze, doklady a šperky, do trezoru.

8 Při nepřítomnosti uživatele (např. pobyt v nemocnici) pracovník zabezpečí jeho osobní věci proti krádeži. Stravování: Uživatelé mají snídani. Uživatelé si dle svých schopností berou ranní léky sami nebo s asistencí pracovníka. Následuje svačina. Oběd probíhá od 12:00 do 13:00 Uživatelé si dle svých schopností berou polední léky sami nebo s asistencí pracovníka. Každý všední den si uživatelé vybírají z nabídky několika jídel (pozn. v odděleních výběr není možný z provozních důvodů kuchyně LDN) Svačina probíhá v odpoledních hodinách.

9 Večeře probíhá kolem 18:00 hod. Uživatelé si dle svých schopností berou večerní léky sami nebo s asistencí pracovníka. 2. večeři si diabetici berou individuálně. Uživatelé si v domácnostech sestavují s pomocí pracovníků jídelníček sami. Týká se to snídaně, svačin a večeře. Snídaně, svačiny, večeře a obědy o víkendu a svátcích si připravují uživatelé sami s přiměřenou podporou pracovníka.

10 Pravidla stravování Uživatelé, kteří mají službu, připravují jídlo (snídaně, svačiny, večeře), myjí nádobí, uklízí kuchyň a jídelnu. V průběhu dne si uživatelé vaří vodu na čaj nebo kávu v rychlovarné konvici v kuchyni. Uživatelům, kteří nedokáží rychlovarnou konvici bezpečně ovládat, připraví teplé nápoje na požádání personál. Uživatel si může jídlo během dne přihřát v mikrovlnné troubě, která je v kuchyni. Pokud neumí mikrovlnnou troubu používat, pracovník ho zaškolí, případně mu asistuje. Stravování probíhá ve společné jídelně. Pokud je uživatel vážněji nemocný, je možné podávat stravu na pokoji. Pokud si uživatel odnese nějaké nádobí na pokoj, či do jiných prostor domku, je nutné ho co nejdříve vrátit do kuchyně. Zbylé jídlo se dává do nádoby na zbytky. Služba ji každý den večer vynese. Jídlo, které by se mohlo zkazit, se nesmí ponechávat na pokoji, chodbách atd.

11 Chod domácností Uživatelé v domácnostech se podílejí na jejím chodu v závislosti na svých dovednostech a zdravotním stavu. Kdo bude jakou činnost vykonávat je dáno rozpisem služeb. Uživatelé se u jednotlivých činností pravidelně střídají. Do těchto činností patří: vaření mytí nádobí úklid společných prostor (např. kuchyň, jídelna, obývák, WC, koupelna, chodba) vynášení odpadků a zbytků nákup pro domácnost

12 Orientační průběh dne pro uživatele V domácnostech ani odděleních není striktně stanovený harmonogram dne. Doba nočního klidu je stanovena od 22:00 do 6:00 hod. Denní rozvrh na domácnosti kopíruje život běžného vrstevníka uživatele a jeho individuální potřeby. Je důležité vzít si ranní léky, a to nejpozději do 9. hodin. Během dne se uživateli doporučuje provádět: Ranní hygiena čištění zubů holení česání výměna prádla za čisté stlaní postele úklid na pokoji příděl cigaret si bere dle potřeby

13 snídaně ranní léky svačina Terapeutické činnosti keramická dílna práce na zahradě rukodělná dílna košíkářská dílna včelaření dřevodílna Probíhají obvykle dopoledne. Oběd polední léky

14 Pracovní povinnosti v průběhu dne praní prádla úklid vnitřních prostor úklid venkovních prostor vaření nákup potravin vynášení odpadků Probíhají obvykle odpoledne. Další činnosti návštěva lékaře výlety, akce

15 Odpolední činnosti - volnočasové nákupy sledování TV vycházka (samostatná, asistovaná) sportovní aktivity společenské hry četba odpočinek odpolední svačina příprava večeře večeře a léky

16 Večerní hygiena čištění zubů koupání, sprchování převlečení do pyžama spánek Noční klid je stanoven od 22 hodin večer do 6 hodin ráno. Někteří uživatelé chodí spát dříve, třeba hned po večeři. Proto je potřeba,. aby ti co spát nejdou, byli ohleduplní i před 22 hodinou. V době nočního klidu se spí, pokud někdo nemůže spát, chová se tiše, aby nerušil ostatní. V noci se nikomu neklepe na dveře, nechodí se do cizích pokojů bez dovolení apod.

17 Pokud se chce uživatel dívat v noci na TV, nebo poslouchat rádio, tak potichu, nejlépe se sluchátky. Zdravotní a ošetřovatelská péče Zdravotní péče je zajišťována praktickou lékařkou nebo odbornými lékaři. Pracovníci přímé obslužné péče pomáhají uživatelům se sebeobsluhou. Rád bych chodil k paní doktorce. Je mi líto, ale už nemám volné místo. Já bych Vás mohl léčit, pokud budete chtít. Uživatel si může zvolit svého lékaře, pokud má lékař volné místo. Sanitku nepředepíši! HÁJ Dopravu k lékaři, pokud není předepsána sanita, zajišťuje Domov služebním autem jako placenou službu. Uživatel může jít pěšky nebo využít veřejnou dopravu.

18 Uživatelé se učí užívat a dávkovat léky samostatně. Pracovník je kontroluje. Pokud to nezvládají, pracovník jim asistuje nebo podává léky zdravotní sestra. Dodržování diety a léčebného režimu Jestli chcete být zdravý, měl byste dodržovat dietu! Jste nemocný, měl byste ležet na lůžku, abyste se co nejdříve uzdravil. Budu se snažit, ale já mám tak rád sladké. Uživatel by se měl v zájmu svého zdraví řídit pokyny ošetřujícího lékaře - užívat předepsané léky, dodržovat dietu a klid na lůžku. Pracovníci v tom uživatele podporují. Hygiena a úklid Uživatelé se snaží na základě svých dovedností pečovat o svůj zevnějšek v maximální možné míře.

19 Dokáži se vykoupat sám, ale občas Já se sám nedokáži vykoupat. Já Vám to včas připomenu. To nevadí, já Vám pomohu. Rozsah pomoci uživatelům se stanovuje podle jejich individuálních potřeb. Uživatelé se snaží na základě svých dovedností pečovat o pořádek ve svém pokoji v maximální možné míře dle svých schopností. Pracovníci je v tom přiměřeně podporují. Při úklidu společných prostor (kuchyň, jídelna, obývací pokoj, WC, koupelna, chodba) se uživatelé střídají podle rozpisu činností. Fakultativní (placené) služby Uživatelé mohou využívat v zařízení služeb pedikérky, která po domluvě s pracovníky na domácnost přijíždí.

20 Služby kadeřnice nebo holičky, stejně jako další dostupné služby mohou využívat ve městě. Bezpečnost Budu dávat pozor, abych si neublížil nebo něco nerozbil. Uživatelé se snaží na základě svých dovedností dbát o bezpečnost svou i ostatních osob a majetku. Na pokoji mám rozbitou zásuvku. Pan XY se uhodil do hlavy! Pošlu tam údržbáře. Hned tam běžím. Uživatelé se snaží na základě svých dovedností neprodleně informovat pracovníky o škodách na majetku a vzniku nebezpečných situacích. Uživatelé se perou, zavolejte na pomoc ostatní pracovníky. Hoří! Všichni musí hned ven z budovy. Použijte schody! Už běžím. Ano, hned jdu.

21 Pokud dojde k vážné krizové situaci, uživatelé se snaží na základě svých dovedností řídit pokyny pracovníků. Uživatelé jsou pravidelně informováni, jak mají postupovat např. při požáru, výpadku elektřiny, úrazu, agresivitě jiného uživatele. V případě, že v domě není přítomen pracovník, volají uživatelé v krizové situaci do Domova Háj. Uživatelé jsou pravidelně proškolováni v telefonování krizovým telefonem. Zakázané nebezpečné předměty v Domově Háj zbraně chemikálie hromadění poškozené odpadků el. přístroje V zařízení je zakázána manipulace s otevřeným ohněm, zapalování svíček je možné jen po domluvě a s dohledem pracovníků a to pouze v jídelně.

22 Kouření je povoleno na místech k tomu vyhrazených. Kouření Uživatelé mohou v komunitním bydlení kouřit na místech k tomu určených. Kouřit se smí na verandě na venkovním posezení. na zahradě v kuřárně

23 Kouřit se nesmí! Pro všechny prostory platí povinnost udržovat pořádek, neklepat popel na zem a neodhazovat nedopalky na zem. Kuřáci mohou být pověřeni úklidem těchto prostor. V kuchyni a jídelně, obýváku, pokoji, v koupelnách a na WC, v dílnách a prádelně, na chodbách.

24 Pití alkoholu uživateli Uživatelé mohou pít alkoholické nápoje, platí pro to ale určitá pravidla. Přímo v domácnosti není dovoleno pít alkohol. Množství alkoholu Většina uživatelů bere léky a ty mohou způsobit zdravotní potíže i po požití menšího množství alkoholu. Proto je uživatelům doporučeno, aby konzumovali nealkoholické nápoje, a případnou konzumaci alkoholu konzultovali s lékařem. nebo nebo = 1 PITO pivo 1 sklenka vína nebo = více alkoholu najednou celá láhev Uživatel pod vlivem alkoholu Konzumace alkoholu nesmí vést k tomu, že uživatel neplní své povinnosti spojené s údržbou domácnosti.

25 Pokud se uživatel objeví pod silným vlivem alkoholu, je mu doporučeno, aby se šel prospat. Pokud je uživatel agresivní, protože to přehnal s pitím, může být odeslán na záchytnou stanici. Náklady si hradí uživatel sám. Odpovědnost za škodu Byl jsem naštvaný, tak jsem to udělal naschvál. Pokud uživatel způsobí škodu na majetku (zdraví) uživatelů, zařízení nebo jiných osob může z šetření vyplynout, že škodu bude muset uhradit. Váš svěřenec způsobil škodu! To je malér! Tak to zaplatíme. Situace se posuzuje individuálně. Řeší ji ředitel, sociální pracovnice, vedoucí úseku, klíčový pracovník. Pokud dojde k rozhodnutí o úhradě škody, je informován uživatel a jeho opatrovník.

26 Nemám peníze na zaplacení. Nevadí, můžete škodu splácet Pokud nemá uživatel dostatek peněz, může škodu hradit ve splátkách. On mi ublížil! No a co! Neměl jsi mě štvát! Poškození majetku s velkou škodou nebo ublížení na zdraví může být předáno k šetření Policii ČR. Pobyt uživatelů mimo zařízení Ztratil jsem se! Můžete, prosím zavolat do Háje? Mimo zařízení bez doprovodu pracovníků se pohybují uživatelé s dostatečnými sociálními dovednostmi a dobrým zdravotním stavem. Měli by znát cestu, dokázat se bezpečně se pohybovat po městě a domluvit se, případně znát hodnotu peněz atd. Jdu na vycházku do města, vrátím se do 18:00. To je dobře, že mi to říkáte. Dávejte na sebe během cesty pozor. Uživatelům je z bezpečnostních důvodů doporučeno, aby sdělili pracovníkům, kam na vycházku jdou a kdy se vrátí.

27 Ostatním uživatelům při pohybu mimo zařízení pomáhají pracovníci domácnosti. Akce pořádané zařízením Pracovníci uživatelům nabízejí a zajišťují výlety, kulturní a společenské akce, sportovní akce, návštěvy do rodin, rekreace. Uživatelé se mohou rozhodnout, pokud to lze zajistit, kterých akcí se zúčastní, na jaké místo pojedou, co by tam chtěli dělat. Pojedeme na rekreaci, navrhněte, kam pojedeme a co byste tam chtěli dělat. Mohli bychom jet někam do chatek, a tam se koupat, chodit na výlety, jít tancovat. Doprovod i dopravu na akce pomáhá organizovat zařízení.

28 Pobyt u rodiny, přátel Chtěl bych si vzít svého bratra na 14 dní k sobě domů. To bude mít radost, připravíme mu vše potřebné na cestu. Hurá, hurá! Jedu k bráchovi, už se moc těším. Uživatelé mohou pobývat u svých příbuzných a známých pokud je zajištěna dostatečná péče a uživatel s tím souhlasí. Z organizačních důvodů je doporučeno domlouvat pobyt alespoň den dopředu. Návštěvy Uživatele může navštívit kdokoliv a kdykoliv, pokud s tím navštívená osoba sama souhlasí. (návštěvy se doporučují mimo dobu nočního klidu 22-06) Návštěva si může dopředu do zařízení zavolat, zda nebude uživatel v den návštěvy pobývat mimo zařízení (dovolená, výlet, lékař). Návštěvy v domácnosti / oddělení zaznamenávají pracovníci do knihy hlášení. Uživatel může s návštěvou trávit společný čas např.: v obývacím pokoji, v pokoji uživatele,

29 v jídelně, na zahradě, výletem do města. Záleží na přání uživatele a návštěvy po domluvě se sloužícím personálem. Klíčový pracovník Každý uživatel má svého KLÍČOVÉHO PRACOVNÍKA, kterým je někdo ze zaměstnanců v přímé péči. Klíčový pracovník a uživatel by si spolu dobře rozumět. Pokud by si uživatel se svým klíčovým pracovníkem nerozuměl a chtěl by někoho jiného, může se obrátit s prosbou o pomoc na vedoucí domácnosti nebo sociálního pracovníka. Uživatel se na svého klíčového pracovníka obrací s většinou svých přání a problémů a společně je řeší. Může to být například: oslavy, nakupování, kontakt s rodinou,

30 řešení starostí, hospodaření s penězi, popovídání si. Finance a kapesné Souhlasím s tím, aby mi někdo z Domova pomáhal s nakládáním s penězi. Já Vám ráda pomohu. Pokud s tím uživatel ve smlouvě souhlasí, je mu sociální pracovnicí veden depozitní účet. Část peněz určená na měsíční výdaje je uložena u pracovníků a uživatel si za ně hradí věci osobní potřeby. Např.: léky, poplatky u lékařů, dopravu k lékaři, cigarety, hygienické potřeby, ošacení, služby (holič, pedikúra), sladkosti, atd. Znám hodnotu peněz a chtěl bych si vybírat kapesné. Zůstatek v trezoru Vám dovoluje si vybírat buď 140 Kč týdně, nebo 20 Kč denně.

31 Uživatel si se svým klíčovým pracovníkem každý měsíc plánuje, které věci si potřebuje koupit, ostatní kapesné si vybírá průběžně během měsíce, ve výši, která odpovídá jeho dovednostem. Chtěl bych si koupit kalhoty a tričko, ale sám to nedokážu. To nevadí, já Vám pomohu. Vyzvedneme v kanceláři peníze a půjdeme to oblečení do Pokud uživatel sám neumí nakládat s penězi a nakupovat, obrací se na svého klíčového pracovníka. Každý uživatel si s pomocí svého klíčového pracovníka vytváří měsíční finanční plán. Pošta Poštu si v poštovní schránce vyzvedávají sami uživatelé. V hlavní budově poštu uživateli předává sociální pracovník.

32 Přišel mi dopis od bráchy, ale neumím číst. Já Vám to přečtu a společně můžeme bratrovi odepsat. Pokud uživatel neumí číst nebo psát může požádat o pomoc klíčového pracovníka nebo pracovníka ve službě. Telefonování Neumím telefonovat. Pomohu Vám vytočit číslo a pak odejdu. Uživatelé mohou k telefonování použít svůj mobilní telefon, pokud ho nemají nebo nemají dostatečný kredit, mohou použít služební telefon pracovníka. Pokud nedokáží telefon obsluhovat, mohou požádat pracovníka ve službě o pomoc. Setkání obyvatel (komunita) Pro uživatele se přibližně 1x za měsíc, dle potřeby častěji, konají společná setkání komunity. Komunity slouží k výměně informací a řešení některých záležitostí mezi uživateli a pracovníky domácnosti. Účast uživatelů na komunitách je dobrovolná.

33 Chov domácího zvířete Chtěl bych mít svoje zvířátko. Ano, ale musíte se o něj sám dokázat postarat. Uživatelé mohou v domácnosti chovat malé domácí zvíře, pokud jsou schopni se o ně samostatně postarat, a pokud přítomnost zvířete neobtěžuje ostatní. Uživatelé si hradí náklady spojené s chovem zvířete strava, veterinární péče. Podněty, stížnosti a připomínky Uživatel může svobodně vyjádřit stížnost nebo připomínku ke kvalitě průběhu služby. Sdělí ji na komunitě, nebo pracovníkovi. Chci si stěžovat na kvalitu jídla. Není dobré. Dobře, vyplním s Vámi formulář. Uživatel může podat stížnost i písemně. Formulář vyplní buď sám, nebo s pomocí pracovníka.

34 Dodržování domácího řádu Za závažné narušování společného soužití se považuje zejména: Hrubé slovní (nadávání, vyhrožování, sexuální obtěžování) i fyzické napadání jiných uživatelů, pracovníků a ostatních osob. Kouření mimo vyhrazená místa, způsobení požáru. Úmyslné poškozování majetku Domova nebo osob. Opakované porušování nočního klidu. Uživatel krade. Postel si stlát nebudu!!! Já si Vás platím, tak to ustelte vy. Koupat se nebudu! To budete muset!!! Zápach obtěžuje ostatní uživatele i pracovníky!!?! Odmítání podílet se na sebeobsluze (oblékání, hygiena, úklid pokoje) a péči o domácnost. Odmítání udržovat nezbytně nutnou hygienu.

35 Opatření při nedodržování domácího řádu 1. Pracovníci přímé péče, klíčový pracovník, následně vedoucí příslušného úseku se snaží uživateli vysvětlit, co dělá špatně a jak by měl své jednání změnit Písemné napomenutí. Pohovor u ředitele Domova Řešení situace se zákonným zástupcem nebo rodinou. Podmínečné propuštění na 3 měsíce. Podmínečné propuštění je možné udělit maximálně 3krát. 6. Ukončení Smlouvy o poskytování sociální služby s 1-měsíční výpovědní lhůtou. V závažných případech může dojít k ukončení smlouvy ihned.

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S.

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Háj

Průvodce pro zájemce o službu - Háj Průvodce pro zájemce o službu - Háj Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním nebo s mentálním

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Domov bez hranic Rumburk U Stadionu 1425/3, Rumburk, 408 01 příspěvková organizace Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 www.domovrumburk.cz Domácí řád CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Rumburská 557 407 77 Šluknov Můj

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby

e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby e představuje zájemcům o poskytnutí sociální služby Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Dům klidného stáří, spol. s r. o., Domově se zvláštním režimem Kraslická 26, 357 03 Svatava DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Domácí řád_zjednodušená forma Stránka 1 ÚVOD Domácí řád upravuje podmínky

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1/15 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena 5. Úschovna cenných a jiných

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) Pravidla pro pobyt - Domácí řád 1/13 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město 1. Já-uživatel/ka jméno a příjmení: datum narození: trvale bytem: v zastoupení: 2.Poskytovatel Sociální služby Uherské Hradiště, příspěvková

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Velehrad - Buchlovská Buchlovská Velehrad

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Velehrad - Buchlovská Buchlovská Velehrad DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro osoby se zdravotním postižením Velehrad - Buchlovská Buchlovská 301 687 06 Velehrad telefon vrátnice: 572 433 070 e-mail: webové stránky: kopretina@ouss-uh.cz www.ssluh.cz vedoucí

Více

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD Tento Domácí řád je zkrácenou verzí, obsahující vypsané nejdůležitější body a slouží pro snadnou a rychlou orientaci. K této verzi je vždy předána i úplná verze. ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY

Více

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S.K.Neumanna 842/2 43191 Vejprty Služba je poskytována na adrese. Chráněné bydlení Vejprty Vysoká 936/11 Vejprty

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y.

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y. Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V P R O S E N I O R Y Obsah Článek 1 Základní

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ CENTRUM LETINY s.r.o. Domov se zvláštním režimem Letiny 70, 336 01 Blovice (dále jen DZR) DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Zjednodušená verze doplněná obrázky SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova. Chráněné bydlení-rostislavova,

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova. Chráněné bydlení-rostislavova, Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova Jednoduchá verze 1. Já-uživatel/ka jméno a příjmení: datum narození: trvale bytem: v zastoupení: 2.Poskytovatel Sociální služby Uh.

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY Obsah Článek 1 Základní ustanovení 2 Článek 2 Ubytování 2 Článek 3 Doba

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový pokoj 1 Recepce Jídelna Terapeutická dílna 2 Posezení

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově pro seniory Účastnící smlouvy 1. Já - Uživatel/ka:

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Zdroj: Petr Jehlík pro Plzeňský architektonický manuál Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový

Více

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování Domácí řád Tento domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života v našem Domově. Je závazný pro všechny uživatele i zaměstnance Domova. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje

Více

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov 1 -p Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně domluvili

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem. Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Alternativní obrázková smlouva Zjednodušená verze 1 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově se zvláštním režimem Účastnící smlouvy

Více

Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla

Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese: S.

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Alternativní forma pro Domov důchodců sv. Zdislavy Červená Voda

DOMÁCÍ ŘÁD. Alternativní forma pro Domov důchodců sv. Zdislavy Červená Voda Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Zřizovatel: Obec Červená Voda Adresa: 561 61 Červená Voda 253 Telefon: 465 626 203, 465 626 412 Bank. spojení: ČS Králíky email: domov.svzdislavy@tiscali.cz Ředitel:

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, Krnov 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793 95 Město Albrechtice MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE Eimova 1020, 572 01 Polička, tel.: 461 722 700, 732 340 882, e-mail: ddpolicka@tiscali.cz, IČO: 7506 1457 Domácí řád Domov důchodců v Poličce Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje

Více

Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem

Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem Vnitřní pravidla Domova Slunce - domov se zvláštním režimem 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v domově. Musí ho dodržovat všichni uživatelé

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2014 Stránka 1 z 6 1. Poslání, cílová skupina, cíle

Více

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb 1. Poskytnutí ubytování, úklid, praní a drobné opravy ložního a osobního

Více

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NADĚJE, POBOČKA NEDAŠOV DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ROZSAH POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Služba se klientům poskytuje na základě Smlouvy, ve které jsou individuálně dohodnuty

Více

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem Dokument: K dokumentu: Název: Domácí řád zjednodušená verze Název: Platnost od: 1. 9. 2014

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 1. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 1. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 1. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Bydlí v ní 10 uživatelů v pěti dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou plně či částečně samostatní. Tato pravidla mají našim obyvatelům

Více

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika Úhrady = za co zaplatím každý měsíc - ubytování (úklid, voda elektřina, teplo, praní prádla) - stravu - poskytovanou péči (příspěvek na péči) Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory - Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně/měsíčně) a) jednolůžkový pokoj - 190,- Kč / b) dvoulůžkový pokoj - 175,-

Více

VNITŘNÍ ŘÁD denního stacionáře

VNITŘNÍ ŘÁD denního stacionáře VNITŘNÍ ŘÁD denního stacionáře Zaktualizovala: Mgr. Lenka Macková, sociální pracovnice Mgr. Barbora Planková, DiS., metodička V Břeclavi dne 2017 schválil: PhDr. David Malinkovič ředitel Domova seniorů

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena Osobní dotazník 1. Právní statut uživatele Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena a) plně b) částečně c) není omezena Pokud způsobilost není vůbec omezena, jaké jsou skutečné schopnosti uživatele

Více

Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844. Domácí řád. 1. Účel domácího řádu. 2. Ubytování

Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844. Domácí řád. 1. Účel domácího řádu. 2. Ubytování DOMOV PRO SENIORY KLIMKOVICE příspěvková organizace Jarmily Glazarové 245, 742 83 Klimkovice, 556 420 741, IČ: 70867844 Domácí řád Poslání Domov pro seniory Klimkovice poskytuje bezpečné a důstojné zázemí

Více

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace DOMOV DŮCHODCŮ Proseč u Pošné, p.o. Proseč u Pošné 1 PACOV 395 01 Tel.: 565 442 295 Informace č.: 1 pro žadatele, klienty, kontaktní osoby a návštěvy Domova 1) Úvod Domácí řád Domova důchodců Proseč u

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, Osoblaha 793 99 MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Slunečná

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Místní a časová dostupnost poskytované sociální služby ze dne 3. 10. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory

Více

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem NAŠE PRAVIDLA Domova se zvláštním režimem Závaznost: Sociální pracovnice, PSS, SZP, vedoucí služby Zodpovědná osoba: Vedoucí služby Spoluúčast na tvorbě metodického postupu: zaměstnanci ÚOSS, PSS, vedoucí

Více

DOMOV POD LÍPOU, poskytovatel sociálních služeb Lipník 110 294 43 Čachovice IČ: 00874671 Tel: 326 307 647 Příspěvková organizace

DOMOV POD LÍPOU, poskytovatel sociálních služeb Lipník 110 294 43 Čachovice IČ: 00874671 Tel: 326 307 647 Příspěvková organizace Informace o společném soužití uživatelů 1 Vymezení organizace Název organizace: Domov pod lípou poskytovatel sociálních služeb Domov pod lípou poskytuje sociální službu dětem, mládeži, dospělým od 3 30

Více

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Chráněné bydlení

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Chráněné bydlení Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Pravidla kolektivního soužití - CHB Čísl: Ř5 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh: 0 Verze: 2 Pravidla kolektivního

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ POSLÁNÍ DOMOVA PRAMEN Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen je dům, ve kterém můžete: bydlet jíst pracovat a dělat další věci, které Vás zajímají.

Více

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 11/2015. Schválení: Mgr. M. Pavlůsková ředitelka Verze: 01

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 11/2015. Schválení: Mgr. M. Pavlůsková ředitelka Verze: 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Jarmila Hlavicová

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby č.j.sos//dss Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i Pí. trvale bytem: v textu této smlouvy (dále jen uživatel ) datum narození: a Sociální a ošetřovatelské

Více

Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK. Slavíčkova 1701, 356 01 Sokolov. Domácí řád

Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK. Slavíčkova 1701, 356 01 Sokolov. Domácí řád Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK v Sokolově, p. o. Úvodní ustanovení 1. Domácí řád je závazný pro všechny zaměstnance a klienty Domova pro osoby se zdravotním postižením SOKOLÍK

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby

Žádost o poskytnutí sociální služby Žádost o poskytnutí sociální služby Chráněné bydlení Sv. Michaela, Diecézní charita Brno - Služby Brno, Gorkého 34, 602 00 Brno Vážený žadateli, tato žádost nám poskytne základní informace o Vás a o motivaci,

Více

PŘÍLOHA Č. 1 KE SMLOUVĚ (o poskytování sociální služby azylový dům)

PŘÍLOHA Č. 1 KE SMLOUVĚ (o poskytování sociální služby azylový dům) PŘÍLOHA Č. 1 KE SMLOUVĚ (o poskytování sociální služby azylový dům) VNITŘNÍ PRAVIDLA (stanovená poskytovatelem pro poskytování sociální služby azylový dům v Domě Žofie) Poskytovatel: Pečovatelská služba

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj Vícelůžkový pokoj 200 Kč / den 180 Kč / den poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY 1. ÚVOD 1.1 Domov důchodců byl uveden do provozu v

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Ubytování

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Ubytování Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Smluvní strany Vy jako uživatel služby Pan/Paní nar.., trvalé bydliště.. a My jako poskytovatel služby Domov důchodců Sloup

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

Domácí řád ZJEDNODUŠENÁ ZKRÁCENÁ VERZE

Domácí řád ZJEDNODUŠENÁ ZKRÁCENÁ VERZE Domácí řád ZJEDNODUŠENÁ ZKRÁCENÁ VERZE DOMOVA PRO SENIORY SLEZSKÉ HUMANITY, obecně prospěšné společnosti KARVINÁ Tyršova 2346, Karviná 734 01 Obsah: I. Úvod II. Ubytování III. Odpovědnost za škodu IV.

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2011 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

8:30 17:00. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin.

8:30 17:00. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin. Dobu příchodu a odchodu si určujete dle svých potřeb. avšak nejpozději do 8:30 hodin 8:30 17:00

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Domov pro osoby se zdravotním postižením

Pravidla kolektivního soužití. Domova sociálních služeb Skřivany. pro službu Domov pro osoby se zdravotním postižením Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Pravidla kolektivního soužití - DOZP Čísl: Ř5 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh: 0 Verze: 2 Interní řád č.

Více

DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ 1.Obecná ustanovení Domovní řád obsahuje zásady pro zabezpečení klidného soužití uživatelů sociální služby, upravuje vzájemné vnitřní vztahy mezi uživateli a zaměstnanci

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY alternativní, zjednodušená forma + Centrum Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatel sociálních služeb uzavíráme smlouvu PODEPSAT

Více

Vnitřní řád internátu

Vnitřní řád internátu Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1.Název zařízení: ZŠ Olešovice Ringhofferova 436 251 68 Kamenice 2.Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a sociální péči pro děti

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně uzavřená mezi 1) pan (paní)., nar... r.č..., trvalé., Mariánské Lázně 35301 v textu této smlouvy

Více

PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK. Chráněné bydlení. ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:...

PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK. Chráněné bydlení. ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:... PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK Chráněné bydlení ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:... Stupeň závislosti ZÁKONNÝ ZÁSTUPCE, OPATROVNÍK Jméno a příjmení: Bydliště:.. Telefon:...

Více

U které zdravotní pojišťovny jste pojištěn/a?

U které zdravotní pojišťovny jste pojištěn/a? D I AK O N I E C Í R K V E B R AT R S K É K Ř E S Ť A N S K Á S O C I Á L N Í P O M O C Koněvova 24, 130 00 Praha 3, IČO: 45250855 Ž Á D O S T O P Ř I J E T Í d o C h r á n ě n é h o b y d l e n í n a

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, 793 99 Osoblaha PRAVIDLA SOUŽITÍ. Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně

Více

1. stupeň 2. stupeň 3. stupeň 4. stupeň

1. stupeň 2. stupeň 3. stupeň 4. stupeň Město Polná, IČ 00286435 Husovo náměstí 39, 58813 Polná Pečovatelská služba, Nad Háječkem 1127, 58813 Polná tel. 567 212 735, 725 570 394; e-mail: daniela.sinaglova@mu-polna.cz ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2012 V souladu se zákonem

Více

DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO

DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 15:30 hodin. Dobu příchodu a odchodu si určujete dle

Více

Domácí řád je závazným dokumentem pro uživatele služeb a zaměstnance Domova. Článek 1 Ubytování

Domácí řád je závazným dokumentem pro uživatele služeb a zaměstnance Domova. Článek 1 Ubytování Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Horní Bříza (dále jen Domov) upravuje základní normy soužití. Obsahuje práva a povinnosti uživatele sociální služby (dále jen uživatel) a společně se

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

Domácí řád DOZP. Čl. 1 Základní ustanovení

Domácí řád DOZP. Čl. 1 Základní ustanovení Domácí řád DOZP Čl. 1 Základní ustanovení Tento Domácí řád DOZP je zpracován na základě zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb.v platném znění a vyhláškou č. 505/2006 Sb. v platném znění. Domácí řád

Více

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete?

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete? DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Dotazník slouží k zjištění potřeb, očekávání a cílů žadatele o službu. Jméno a příjmení: Datum narození: Trvalé bydliště: Kontakt: Jak si přejete

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2016 1. 1 Poslání, cílová skupina, cíle Posláním Odlehčovacích služeb (dále jen OS) v Mariánských Lázních je poskytnout dočasné sociální

Více

D O M Á C Í Ř Á D. Uživatelé se stravují v hlavní jídelně v přízemí ÚSP Hrabyně nebo v jídelně příslušného patra, eventuelně na pokoji.

D O M Á C Í Ř Á D. Uživatelé se stravují v hlavní jídelně v přízemí ÚSP Hrabyně nebo v jídelně příslušného patra, eventuelně na pokoji. D O M Á C Í Ř Á D Domácí řád upravuje práva a povinnosti uživatelů související se životem v Ústavu sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni (dále jen Poskytovatel nebo Zařízení ). STRAVOVÁNÍ Poskytovatel

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VILA VANČUROVA O.P.S. Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2014 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2014 Stránka 1 z 7 1. Poslání, cílová skupina, cíle

Více

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s.

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Rozsah poskytování sociální služby pro pana. Domov se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Poskytnutí ubytování

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace Kyselka, část Radošov č.p. 137, 363 01 Ostrov DOMÁCÍ ŘÁD

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace Kyselka, část Radošov č.p. 137, 363 01 Ostrov DOMÁCÍ ŘÁD DOMÁCÍ ŘÁD 1 Domácí řád stanovuje pravidla pro všechny klienty, zaměstnance, praktikující studenty, dobrovolníky a návštěvy Domova pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvkové organizace

Více

Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD

Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Uherské Hradiště Štěpnická 1139, 686 06 Uherské Hradiště Sociální služby Uherské Hradiště, p. o. DOMÁCÍ ŘÁD 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Ubytování... 3 3. Stravování... 3 4. Sociální a zdravotní

Více

Vnitřní řád dětí hospitalizovaných samostatně DL se speleoterapií Ostrov u Macochy

Vnitřní řád dětí hospitalizovaných samostatně DL se speleoterapií Ostrov u Macochy Vnitřní řád dětí hospitalizovaných samostatně DL se speleoterapií Ostrov u Macochy Léčebný režim je soubor opatření a postupů, které podporují léčbu a minimalizují možná rizika. Léčebný režim je nedílnou

Více

Popis realizace služby

Popis realizace služby Dům klidného stáří Pravětín /domov pro seniory dle 49 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách/ Popis realizace služby Posláním Domu klidného stáří Pravětín je poskytovat ubytování a sociální služby

Více

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269 417 22 Háj u Duchcova Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Služba: Zpracoval: Schválil: Aktualizace: Datum zpracování: 23. 7. 2015

Více

Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb

Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb Smlouva o poskytnutí odlehčovací služby v Domově seniorů Benešov, poskytovateli sociálních služeb Pan (paní), nar., bydliště, rodné číslo, v textu této smlouvy dále jen Osoba a Domov seniorů Benešov, poskytovatel

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení

DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení Podpora samostatného bydlení - dotazník 1 DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení jméno a příjmení. datum narození. trvalé bydliště... Údaje uvedené v žádosti považuje MPS Louny za důvěrné

Více