O programu. Návod pro první použití. První přihlášení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O programu. Návod pro první použití. První přihlášení"

Transkript

1 O programu Aplikace Autovraky Desktop Editor je určena pro všechna zařízení, která jsou oprávněna ke sběru autovraků a s tím souvisejícím vystavením potvrzení o převzetí autovraku. Vytvořená potvrzení i přiloženou fotodokumentaci program odesílá do informačního systému MA ISOH (Modul Autovraky Informačního systému odpadového hospodářství). Návod pro první použití První přihlášení Přihlašovací obrazovka vás vyzve k zadání uživatelského jména a hesla. Po jejich úspěšném ověření jste se právě přihlásili do aplikace Autovraky Desktop Editor. Toto jméno a heslo dostanete při registraci na CzechPOINT a pro první použití je jednorázové. Aplikace vás při prvním přihlášení tímto přístupem vyzve, ať si změníte heslo. První přihlášení chvíli trvá program synchronizuje data s informačním systémem MA ISOH. Zároveň vás aplikace rovnou přesměruje do záložky Nastavení. Zeleně podbarvené položky jsou automaticky úspěšně vyplněné na základě synchronizace s MA ISOH a není možné jejich obsah měnit. Pro správné fungování aplikace vám zbývá vyplnit žluté položky. Bílé položky je možné vyplnit pouze pokud chcete, jejich nevyplnění neovlivňuje fungování aplikace. Bez vyplnění všech povinných položek nepůjde úspěšně odesílat autovraky. Pokud zaškrtnete možnost Zapamatovat na tomto počítači, tak se po odhlášení tyto údaje nezapomenou, ale budou dostupné i pro příští přihlášení. Tato funkčnost je dobrá například když

2 jeden počítač používá více lidí v rámci jedné směny a chtějí používat ruzné provozovny pod jedním účtem. Je nutné vyplnit Číslo jednací a Krajský úřad, který souhlas vydal, případně další žlutě označené položky. Nový autovrak Tato položka otevře okno pro vytvoření nového autovraku. V něm zadáváte jednotlivé údaje o konkrétním autovraku. V mnoha případech je možné vybrat položku ze seznamu, tedy číselníku (např. stát registrace, tovární značka nebo chybějící části vozu). U předávajícího je možné vybrat, zda předává občan nebo firma, obec, zahraniční subjekt. PČP je vyplňováno automaticky a jedná se o pořadové číslo. Žlutě označené položky jsou povinné na vyplnění. Zeleně označené položky jsou již vyplněny ve správném formátu. Pokud zadáte v položce špatný formát, aplikace vás o tom informuje.

3 Stát registrace je ve výchozím stavu vybrán na Českou Republiku, pokud chcete zvolit jiný stát, vyberte jej z číselníku pomocí oranžové bubliny u políčka. Pokud se chcete vrátit zpět na Českou Republiku, pak stačí kliknout na tlačítko CZ vedle státu registrace. Práce s označeným autovrakem Autovrak označíte kliknutím na řádek daného autovraku. Označený autovrak je podbarven modře. Detail a úprava autovraku : Zobrazí detaily o autovraku, který máte právě označený. Informace je možné dále upravovat, dokud nebyl autovrak odeslán. Odeslat autovrak do MA ISOH : Odešle právě označený autovrak do informačního systému MA ISOH. Pokud byly autovraky úspěšně odeslány, objeví se zpráva. Věnujte prosím zvýšenou pozornost znění hlášky. Pokud dojde k pozitivní lustraci autovraku u PČR, pak se s autovrakem po určitou dobu nesmí nakládat. Více informací naleznete v hlášce, kterou vám aplikace zobrazí. Takto vypadá hláška s pozitivní lustrací na PČR Pokud se nepodaří autovrak validovat, objeví se chybová hláška (příklad hlášky, kdy se nepodaří autovrak validovat):

4 Vybrat fotografie : Po kliknutí můžete vybrat fotografie pro právě označený autovrak ze složky v počítači. Je nutné vybrat tři fotografie, a to fotografii interiéru, fotografii VIN a fotografii celkového pohledu. Každou fotografii vybíráte ze složky v počítači a je k dispozici náhled v aplikaci. Nahrávejte prosím fotografie v rozumné kvalitě (delší rozměr fotografie alespoň 1000px, nerozmazané, ideálně z fotoaparátu). Aplikace umí ukládat fotografie do mezipaměti prohlížeče i když jste offline, ale množství těchto fotografií je limitované podle možností vašeho prohlížeče (obykle je to maximálně 16 fotografií), pak je nutné je synchronizovat s MA ISOH. Odeslat fotografie do MA ISOH : Odešle fotografie právě označeného autovraku do informačního systému MA ISOH. Jiné údaje než fotografie se v tomto případě neaktualizují. Tisk potvrzení : Otevře potvrzení o převzetí autovraku v novém okně a po několika sekundách se otevře standardní tisk z webového prohlížeče. Pokud by se tak nestalo, stačí v prohlížeči zvolit možnosti Tisk, případně použít obvyklou zkratku Ctrl + P. Více informací k formuláři naleznete ZDE. Aktualizovat autovrak z MA ISOH : Aktualizuje právě označený autovrak ze systému MA ISOH. Tato akce přepíše veškeré údaje o autovraku uložené na vašem počítači. Smazat / stornovat autovrak : Smaže nebo stornuje právě označený autovrak. Stornované autovraky je možné najít pomocí filtrů. Záznamy již odeslané do MA ISOH není možné smazat, aplikace proto nabídne stornování záznamu. Stornovaný záznam se stornuje také v systému MA ISOH. Odeslat vše do MA ISOH Položka slouží k odeslání veškerých údajů do MA ISOH. V závorce za názvem naleznete číslo značící počet nových nebo aktualizovaných autovraků, které se do systému budou odesílat. Pomocí tohoto tlačítka dojde k odeslání i autovraků z kategorie Ostatní. Pokud chcete, můžete si toto chování vypnout v Nastavení aplikace. Pokud byly autovraky úspěšně odeslány, objeví se zpráva. Důvod případného neúspěšného odeslání se vypíše jako chybová hláška. Na obrázku je vidět zpráva, kdy došlo ke správnému odeslání autovraku.

5 Stáhnout autovraky z MA ISOH Funkce slouží ke stažení aktuálních informací o autovracích z MA ISOH. Mějte však na paměti, že načtení tohoto seznamu přepíše váš lokální seznam autovraků. Pokud jste tedy neodeslali aktuální informace do MA ISOH, je lepší to udělat dříve. Další přihlášení Pokud byla po prvním přihlášení zvolena možnost Zapamatovat údaje v sekci nastavení, objeví se po druhém přihlášení v sekci nastavení tlačítko Potvrdit správnost údajů. Toto tlačítko je zde proto, že i když se údaje zapamatují na klientském počítači (takže je nemusíte znovu vyplňovat), tak při každém přihlášení dojde k aktualizaci údajů z MA ISOH. Je na uživateli aby správnost těchto načtených údajů zkontroloval. Po kliknutí na tlačítko budete přesměrováni na hlavní stránku programu. Ostatní autovraky Nově jde v aplikaci také odesílat autovraky z kategorie Ostatní na servery MA ISOH. Nejedná se o povinnost a k autovrakům nemusí být přiloženy fotografie. Tato funkčnost jde využít například jako záloha záznamů o ostatních autovracích na servery MA ISOH. Zálohování Aplikace ADE má možnost vytvořit zálohu veškerých autovraků, které jsou v aplikaci právě vytvořeny. Z bezpečnostních důvodů nejsou zálohována uživatelská nastavení (jméno a heslo do MA ISOH atd). Pro nastavení záloh stačí v menu zvolit Nastavení - Zálohy systému a vybrat adresář, kam se bude program zálohovat, pomocí tlačítka Vybrat adresář pro zálohování. ADE zároveň projde tento adresář a pokud v něm najde už existující zálohu, tak ji přidá do seznamu záloh. Jakmile je adresář vybrán, můžete pomocí tlačítka Vytvořit novou zálohu spustit proces zálohování vašich autovraků. Pro obnovu autovraků ze zálohy stačí zvolit adresář, ve kterém se zálohy nachází, a v tabulce záloh kliknout na tlačítko Obnovit. Tímto dojde k přepsání autovraků v aplikaci těmi ze zálohy. Uživatelská příručka Program je ovládán myší, údaje zapisovány pomocí klávesnice. Pokud má tlačítko klávesovou zkratku, je u něj napsaná. V levém dolním rohu program vypisuje informace související s tím, co

6 právě dělá a zda to proběhlo úspěšně. Tyto hlášky buďto po chvilce samy zmizí, nebo zmizí po kliknutí. Minimální požadavky a instalace Aktualizovaný operační systém MS Windows 8.1 a vyšší Alespoň 150MB volného místa Alespoň 1GB RAM Instalace programu je velmi snadná, instalační skript zvolí sám umístění, kam může aplikace zapisovat svá data (obvykle C:\Users\váš účet\appdata\local\ade) a vytvoří ikonu na ploše a v nabídce Start. Klávesové zkratky V programu ADE je k dispozici několik klávesových zkratek, které se zobrazí v popiscích tlačítek, nebo v informačních bublinách. Na hlavní stránce se seznamem autovraků je možné pomocí klávesy Insert vyvolat okno pro vložení nového autovraku, klávesou Delete smazat označený autovrak, klávesou F4 zobrazit detail autovraku a klávesou F8 odeslat označený autovrak do MA ISOH. Ikony V programu se můžete setkat s různými symboly, ikonami, na které se dá kliknout. Při najetí myší se objeví bublina s textem popisujícím jejich význam. Konkrétní jsou vysvětleny dále v nápovědě, tyto jsou obecné. Vybrat z číselníku : Pro danou položku existuje číselník neboli seznam, ze kterého je možné (někdy nutné) si vybrat a nemusíte tedy údaj psát ručně. Kalendář : V dané položce je třeba zadat datum. Buďto ručně, nebo pomocí výběru data v tomto kalendáři. Automatická položka : Tato hodnota je automaticky načtena z MA ISOH a některé z nich nejdou editovat. Formulářová políčka v aplikaci Autovraky Desktop Editor mají všechna stejná pravidla. Bíle podbarvená pole jsou nepovinná, žlutě označená pole je nutno vyplnit, než budete pokračovat dál a zeleně označená pole jsou vyplněna správně. Přihlášení Přihlašovací obrazovka vás vyzve k zadání uživatelského jména a hesla. Po jejich úspěšném ověření jste se právě přihlásili do aplikace Autovraky Desktop Editor.

7 Menu: Domů Označení záznamů v přehledu Modře je označen právě vybraný záznam. Červeně je označen záznam, který dosud nebyl odeslán do MA ISOH. Bílé řádky jsou ty s již odeslanými záznamy. Záznam je ve sloupci Fotografie označen červenou barvou, pokud ještě nemá odeslané všechny fotografie do MA ISOH. První číslo značí počet fotografií odeslaných do MA ISOH, druhé číslo značí počet fotografií již nahraných, ale neodeslaných. Záznam je ve sloupci Fotografie označen zelenou barvou, pokud byly všechny fotografie v pořádku odeslány do MA ISOH.

8 Záznam je ve sloupci Fotografie označen bílou barvou, pokud autovrak nevyžaduje odeslání fotografií (například kategorie Ostatní). Nový autovrak Tato položka otevře okno pro vytvoření nového autovraku. V něm zadáváte jednotlivé údaje o konkrétním autovraku. V mnoha případech je možné vybrat položku ze seznamu, tedy číselníku (např. stát registrace, tovární značka nebo chybějící části vozu). U předávajícího je možné vybrat, zda předává občan nebo firma, obec, zahraniční subjekt. PČP je vyplňováno automaticky. Žlutě označené položky jsou povinné na vyplnění. Zeleně označené položky jsou již vyplněny ve správném formátu. Pokud zadáte v položce špatný formát, aplikace vás o tom informuje. Odeslat vše do MA ISOH Položka slouží k odeslání veškerých údajů do MA ISOH. V závorce za názvem naleznete číslo značící počet nových nebo aktualizovaných autovraků, které se do systému budou odesílat. Stáhnout autovraky z MA ISOH

9 Funkce slouží ke stažení aktuálních informací o autovracích z MA ISOH. Mějte však na paměti, že načtení tohoto seznamu přepíše váš lokální seznam autovraků. Pokud jste tedy neodeslali aktuální informace do MA ISOH, je lepší to udělat dříve. Práce s označeným autovrakem Autovrak označíte kliknutím na řádek daného autovraku. Označený autovrak je podbarven modře. Detail a úprava autovraku : Zobrazí detaily o autovraku, který máte právě označený. Informace je možné dále upravovat, ale pouze do okamžiku, než autovrak odešlete do MA ISOH Odeslat autovrak do MA ISOH : Odešle právě označený autovrak do informačního systému MA ISOH. Pokud byl autovrak úspěšně odeslán, objeví se zpráva. Důvod případného neúspěšného odeslání se vypíše jako chybová hláška. Věnujte prosím zvýšenou pozornost znění hlášky. Pokud dojde k pozitivní lustraci autovraku u PČR, pak se s autovrakem po určitou dobu nesmí nakládat. Více informací naleznete v hlášce, kterou vám aplikace zobrazí. Pokud se nepodaří autovrak validovat, objeví se chybová hláška (příklad hlášky, kdy se nepodaří autovrak validovat):

10 Server MA ISOH také v této fázi provádí dodatečnou validaci, takže je možné, že i když je celý formulář s autovrakem v pořádku, server MA ISOH ho může odmítnout (obvykle protože se jedná o duplicitní údaj). Důvod zamítnutí odeslání je sdělen v chybové hlášce v levém spodním rohu. Vybrat fotografie : Po kliknutí můžete vybrat fotografie pro právě označený autovrak ze složky v počítači. Je možné vybrat tři fotografie, a to fotografii interiéru, fotografii VIN a fotografii celkového pohledu. Každou fotografii vybíráte ze složky v počítači. Odeslat fotografie do MA ISOH : Odešle fotografie právě označeného autovraku do informačního systému MA ISOH. Jiné údaje než fotografie se v tomto případě neaktualizují. Tisk potvrzení : Otevře potvrzení o převzetí autovraku v novém okně. Aktualizovat autovrak z MA ISOH : Aktualizuje právě označený autovrak ze systému MA ISOH. Tato akce přepíše veškeré údaje o autovraku uložené na vašem počítači. Smazat / stornovat autovrak : Smaže nebo stornuje právě označený autovrak. Stornované autovraky je možné najít pomocí filtrů. Záznamy již odeslané do MA ISOH není možné smazat, aplikace proto nabídne stornování záznamu. Stornovaný záznam se stornuje také v systému MA ISOH. Další funkce Filtrování Nastavením měsíce a roku můžete zobrazit pouze záznamy za zadané období. Autovraky v seznamu je možné filtrovat, a to pomocí následujících tlačítek. Filtrovat ostatní autovraky : Filtruje autovraky, které nejsou označené. Filtrovat vybrané autovraky : Filtruje autovraky, které jsou označené. Filtrovat vybrané neodeslané autovraky : Filtruje vybrané autovraky, které nejsou dosud odeslané do systému MA ISOH. Vyhledávání Filtrovat stornované autovraky : Filtruje stornované (smazané) autovraky. V seznamu autovraků je možné vyhledávat pomocí formuláře na vyhledávání (pod seznamem).

11 Seřazení K seřazování položek v seznamu lze použít šipky u názvů jednotlivých částí (např. datum, PČP, Značka, ), a to sestupně i vzestupně. Menu: Nastavení Zařízení Zde si nastavte aktuální informace o vaší provozovně, většina z nich se automaticky propisuje z MA ISOH. Pro uložení zadaných údajů je potřeba kliknout na tlačítko Uložit zařízení v pravém dolním rohu. Zeleně podbarvené položky jsou automaticky úspěšně vyplněné na základě synchronizace s MA ISOH a není možné jejich obsah měnit. Pro správné fungování aplikace vám zbývá vyplnit žluté položky. Bílé položky je možné vyplnit pouze pokud chcete, jejich nevyplnění neovlivňuje fungování aplikace. Je nutné vyplnit Číslo jednací a Krajský úřad, který souhlas vydal. Služba MA ISOH Uživatel

12 V této části nastavujete uživatelské údaje. Pro uložení změněných údajů je potřeba kliknout na tlačítko Uložit nastavení. Je zde také možné ověřit spojení se serverem MA ISOH tlačítkem Test spojení. Číselníky Zde můžete zkontrolovat, jaké specifické číselníky máte nahrané ve své aplikaci. Lze v nich také vyhledávat, k tomu slouží prázdný rámeček pod názvem. Pomocí tlačítka Synchronizovat můžete aktualizovat konkrétní číselník. Ty jsou synchronizovány automaticky se serverem MA ISOH, tlačítko tedy obvykle není třeba. Kliknutím na šipku lze položky v číselníku seřadit dle abecedy sestupně nebo vzestupně. Menu: Podpora Manuál Tento manuál, který právě čtete.

13 Akce programu a podpora Pokud si opravdu nevíte rady, můžete kontaktovat technickou podporu. V této části menu se nachází formulář, který je potřeba vyplnit. Vaše jméno se automaticky propíše z vašich údajů, je tedy potřeba doplnit a případně telefon. Do pole Vaše zpráva co nejpřesněji popište váš problém. Po odeslání zprávy vám program napíše, zda byla zpráva v pořádku odeslána. Technici vás budou kontaktovat. Pokud se vám nepovede zprávu pomocí formuláře odeslat, kontaktujte autory pomocí kontaktu uvedeného na konci manuálu. Ve spodní části stránky se nachází seznam akcí, které aplikace provedla od posledního přihlášení a tento seznam akcí bude odeslán spolu s vaší zprávou při použití kontaktního formuláře. Menu: Odhlásit Kliknutím na Odhlásit se odhlásíte z aplikace. Položka slouží také pro kontrolu, zda jste přihlášeni za správné zařízení. Po odhlášení se objeví přihlašovací obrazovka. Pokud odcházíte od počítače nezapomeňte se odhlásit!

14 Mathesio, s.r.o Brno

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Nemoagent. Instalace. V následujících krocích Vás provedeme instalací a základním používáním aplikace Nemoagent.

Nemoagent. Instalace. V následujících krocích Vás provedeme instalací a základním používáním aplikace Nemoagent. Nemoagent Instalace. V následujících krocích Vás provedeme instalací a základním používáním aplikace Nemoagent. Nejdříve je nutné požádat o vytvoření účtu na info@nemoshop.cz, v odpovědi dostanete registrační

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Programu Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ PŘIHLÁŠENÍ A PODPORA UŽIVATELŮ Produkční (ostré) prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu.mssf.cz Technická podpora IS KP14+ v rámci OPZ iskp@mpsv.cz

Více

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace

Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace Modul PrestaShop verze 1.6 Uživatelská dokumentace VIKIPID a.s. Modul pro PrestaShop 1.6 Uživatelská dokumentace Stránka 1 z 13 Obsah VIKIPID a.s.... 3 Instalace modulů VIKIPID do PrestaShopu... 3 Nastavení

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese www.pz.olomoucka-aglomerace.eu. Pro jistotu Vám na zadanou adresu

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu.

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu. Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Programu Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy)

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 11 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky posune

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL I. Postup pro rychlou automatickou obnovu certifikátu pomocí formuláře v Medioxu SÚKL implementoval rozhraní pro automatickou

Více

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení...

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení... Modul Události Obsah Popis modulu... 2 Přístup k modulu... 2 Popis rozhraní... 2 Práce s rozhraním... 3 Selektor událostí... 3 Události na zařízení... 3 Události na vstupu zařízení... 3 Události v rozhraní...

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE

MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACE MANUÁL K MOBILNÍ APLIKACI APLIKACE 00 OBSAH 01 PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE 02 SYNCHRONIZACE SENZORŮ 03 MĚŘIDLA 04 ODEČTY 05 ODEČTY 06 ODESÍLÁNÍ DAT 07 NASTAVENÍ - hlavní 08 NASTAVENÍ - poznámky 09 NASTAVENÍ -

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz

Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz Zkrácený návod vás provede vyplněním (odesláním) přihlášky, přihlášením se a vložením nabídky do eaukční síně. V případě

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

(podle stavu k , resp )

(podle stavu k , resp ) Metodický návod pro vyplnění R 43-01 - Přílohy výkazu o škole/školském zařízení o poskytovaných podpůrných opatřeních personálního charakteru a jejich finanční náročnosti pro rozpočtové účely roku 2019

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Přihlášení do systému Na adrese http://helpdesk.remax-czech.cz, viz. obr., vyplněním příslušného uživatelského jména a hesla.

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

V novém portálu externích identit, který najdete na adrese pristupy.sukl.cz najdete tyto nové funkcionality:

V novém portálu externích identit, který najdete na adrese pristupy.sukl.cz najdete tyto nové funkcionality: Zdravotnická Zařízení (Ambulance) Distributor Lékárna V novém portálu externích identit, který najdete na adrese pristupy.sukl.cz najdete tyto nové funkcionality: 1. Přihlášení do portálu Máte možnost

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více

Registrace dodavatele na tržiště NEN

Registrace dodavatele na tržiště NEN Registrace dodavatele na tržiště NEN Co budete předem potřebovat: a) Podpisový osobní certifikát Postsignum nebo 1. Certifikační Autorita b) Prohlížeč Google Chrome c) Uživatelská práva na instalaci programů

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Základní pokyny pro práci s elektronickým formulářem resortní statistiky Ministerstva

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID

Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Krok 1. Ve svém internetovém prohlížeči

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Obsah 1 Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI... 3 2 Zadání přístupových údajů... 4 3 Úvodní stránka... 5 3.1 hlavní panel s kartami nabídek (dále vysvětleno

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

LMS Moodle příručka učitele

LMS Moodle příručka učitele LMS Moodle příručka učitele Stručná příručka pro orientaci v LMS Moodle Realizováno v rámci OP VK: rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování modelu řízení v oblasti kombinovaného studia,

Více

Představení portálu ISKP14+

Představení portálu ISKP14+ OP PMP 2014-2020 Specifický cíl I výzva 30_16_003 Představení portálu ISKP14+ Ing. Janka Kopečná administrátorka monitorovacího sytému OP Zaměstnanost Footer Text 1 Přihlášení, podpora, příručky, výzvy

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání určeno pro žádosti na rok 2017 (a dál) Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016)

MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYSTÉMU ASJA (dostupná od 7. září 2016) MOBILNÍ VERZE SYTÉMU ASJA V současné době bylo možné systém ASJA spustit na mobilních telefonech nebo na tabletech, ale prakticky jen v podobě jak

Více