Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obsah"

Transkript

1

2 Prohlášení: Tento materiál je informačním produktem. Jakékoliv šíření nebo poskytování třetím osobám bez souhlasu autorky je zakázáno a je porušením autorského zákona, které může být stíháno. Děkuji za pochopení a respektování tohoto sdělení. Veškeré informace jsou pouze informačního charakteru a vyjadřují názor autorky. Máte-li zdravotní problémy, vždy se poraďte se svým lékařem. Výsledky testů jsou pouze orientační. Chcete-li znát přesně svůj zdravotní stav, nechte si udělat testy u lékaře. Obsah Testy... 3 Kolísání krevního cukru... 4 Adrenální únava... 5 Estrogenová/progesteronová nerovnováha (pro ženy)... 6 Testosteronová nerovnováha (muži)... 7 Nerovnováha střevní mikroflóry... 8 Toxicita... 9 Překyselení organismu Nerovnováha zažívacího ústrojí Chronická zánětlivost Psychický stres Výsledky:

3 Testy pokyny k vyplnění Krásný den, děkuji za zakoupení e-booku Příčiny únavy. Následující testy vám pomohou odhalit, proč zrovna vás trápí únava. Udělejte si všechny testy, i když máte pocit, že se vás určitá kapitola netýká. V každé kategorii si sečtěte body zvlášť. Můžete si doplnit body rovnou do tabulky, nebo si prostě vypište jednotlivé kategorie na papír a k nim počet bodů. Je-li v jednom řádku více možností, pak stačí, když splňujete jednu z nich. Body v jednotlivých kategoriích sečtěte. Některé otázky se opakují ve více kategoriích. To je naprosto v pořádku. Různé problémy mohou mít více příčin. Právě díky souboru otázek určíme tu pravou příčinu. Vyhodnocení testů pak najdete v závěru

4 Kolísání krevního cukru Toužíte nezvladatelně po sladkostech nebo po stimulantech, jako je kofein či nikotin? Máte problémy s pamětí po jídle? Cítíte pokles energie, nálady nebo ospalost po jídle? Zažíváte časté změny nálady během dne? Bojujete s nadváhou i přesto, že jíte zdravě a přiměřeně? Pozorujete poslední dobou přibývání tuků v oblasti břicha? Cítíte se někdy velmi slabí? Máte sklony k nočnímu pocení nebo se hodně potíte během dne? Pociťujete nadměrnou a častou žízeň?

5 Adrenální únava (přetížení slinivky) Cítíte se vystresovaní, neklidní, zahlcení nebo vyčerpaní? Zažíváte někdy úzkost, nervozitu, podrážděnost, fobie nebo záchvaty paniky? Udržujete se při životě cukrem, kofeinem a/nebo svačinkami? Míváte závratě vestoje? Cítíte se v noci bdělejší než přes den? Toužíte po slaných jídlech, cukru nebo lékořici? Máte tmavé kruhy pod očima nebo jste cítili, že vaše oči špatně snášejí zářivé světlo? Přebíháte stále od jedné věci k druhé, nedokážete udržet pozornost? Trpíte přerušovaným spánkem nebo nespavostí? Jste někdy duchem nepřítomní nebo cítíte, že vám vynechává krátkodobá paměť?

6 Estrogenová/progesteronová nerovnováha (pro ženy) Míváte předmenstruační změny nálady? Užíváte nebo jste užívaly antikoncepční pilulky nebo hormonální léky? Míváte nepravidelnou, zdlouhavou či nepříjemnou menstruaci? Zažíváte peri- nebo postmenopauzální nepohodlí? (návaly horka, přírůstky váhy, pocení nebo nespavost?) Máte akné, nadměrné ochlupení tváře a/nebo syndrom polycystických vaječníků (PCOS)? Je vaše minulost poznamenána samovolnými potraty nebo neplodností? Máte citlivá nebo hrudkovitá prsa? Trpíte periodickými bolestmi hlavy nebo migrénami? Nabýváte lehce na váze nebo vám činí problém zhubnout?

7 Testosteronová nerovnováha (muži) Míváte výpadky paměti, zastřené myšlení nebo periody zapomnětlivosti? Pociťujete sníženou potřebu sexuální aktivity? Míváte problémy s erekcí? Zjišťujete, že ztrácíte svalovou hmotu a/nebo se vám usazuje zvýšené množství břišního tuku? Pociťujete apatii a nízkou hladinu energie? Zjišťujete, že trpíte stále větší únavou a zhoršuje se vaše výdrž? Máte zvětšená prsa? Míváte problémy s prostatou, jako je obtížné močení nebo slabý proud moči? Míváte deprese? Trpíte ztuhlostí či bolestmi kloubů, které nejsou spojeny s artritidou?

8 Nerovnováha střevní mikroflóry Toužili jste poslední dobou po alkoholu, cukru a/nebo chlebu? Trpíte opakovaně poruchami trávení, jako je břišní nadýmání, nadměrné větry, pálení žáhy, průjem nebo zácpa? Míváte kvasinkové infekce, jako je moučnivka? V minulosti vám diagnostikovali kvasinky, kandidu a/nebo parazity? Trpíte někdy zastřeností mysli nebo nevysvětlitelnými migrénami? Trápí vás nevysvětlitelná únava, špatné soustředění a/nebo deprese? Užívali jste déle než rok steroidy nebo antikoncepční prášky? Měli jste někdy chronické plísně na nehtech, kůži nebo mykózu? Míváte stolici nezvyklé barvy, tvaru nebo konzistence? Měli jste poslední dobou nějaké potravinové alergie nebo nesnášenlivosti?

9 Toxicita Máte v zubech výplně ze rtuťového amalgámu? Máte oslabený imunitní systém nebo vám někdy diagnostikovali kandidu/parazity? Máte diagnózu roztroušené sklerózy či nějakou nevysvětlitelnou neurologickou poruchu? Trpíte svalovou slabostí? Máte nevysvětlitelné neurologické nebo mentální problémy? Máte výpadky krátkodobé paměti nebo Alzheimerovu nemoc? Máte kovovou příchuť v puse? Máte tmavé skvrny na dásních nebo oteklý jazyk? Jíte víc než jednou týdně konzervované jídlo?

10 Překyselení organismu Máte chronické zdravotní problémy? Jíte polotovary, jídla ohřívaná v mikrovlnce a/nebo rychlé občerstvení víc než třikrát týdně? Jen vzácně sníte za den minimální množství pěti kousků ovoce a zeleniny? Máte sklony k výbušnosti, otrávenosti nebo často potlačujete svůj hněv? Míváte problémy s játry nebo se zažíváním? Pociťujete nízkou hladinu energie? Jen vzácně cvičíte nebo si dopřejete čas na hluboké uvolnění a relaxaci? Zažíváte středně vysokou až vysokou hladinu stresu? Těžko se zotavujete z infekcí nebo máte podezření, že váš imunitní systém nefunguje naplno?

11 Nerovnováha zažívacího ústrojí Trpíte syndromem dráždivého tračníku nebo zánětlivými onemocněními střev? Míváte přerušovaný nebo nepřetržitý průjem či zácpu? Trpíte kvasinkovou infekcí, jako je moučnivka? Míváte zastřené myšlení? Trpíte břišním nadýmáním, říháním, zažívacími potížemi nebo břišní distenzí (tj. roztažením břišní stěny) Pociťujete malátnost nebo chronickou únavu? Máte podezření, že váš organismus nedostatečně vstřebává živiny? Máte nějaké potravinové alergie či nesnášenlivosti?

12 Chronická zánětlivost Trpíte zánětlivými onemocněními (např. střevní poruchy/artritida/infekce)? Máte nebo jste někdy měli cukrovku, rakovinu, srdeční onemocnění či lupus? Máte objem pasu větší než 86 centimetrů (ženy) nebo 102 centimetrů (muži) Jíte polotovary, jídla ohřívaná v mikrovlnce a/nebo rychlé občerstvení víc než 3x týdně, Trpíte krvácením dásní? Máte cukrovku nebo metabolický syndrom X? Býváte ráno ztuhlí? Cvičíte nepravidelně a s nechutí? Zažíváte středně vysokou až vysokou hladinu stresu?

13 Psychický stres Cítíte se často vystresovaní? Těžko se vyrovnáváte se stresujícími situacemi? Vedete stresový život? Je pro vás těžké neznepokojovat se událostmi a věcmi? Snažíte se zvládat svůj stres? Máte problém se uvolnit a vychutnávat si život? Myslíte/víte, že stres negativně ovlivňuje vaše zdraví/život? Zvládáte stres pomocí jídla, pití, kouření, hazardu, drog nebo sexu? Lehce se rozčílíte, rozrušíte, propadnete depresi nebo úzkosti?

14 Výsledky: Test Kolísání krevního cukru Adrenální únava Estrogenová/progesteronová nerovnováha (pro ženy) Testosteronová nerovnováha (muži) Nerovnováha střevní mikroflóry Toxicita Překyselení organismu Nerovnováha zažívacího ústrojí Chronická zánětlivost Psychický stres Počet bodů Příčiny vaší únavy jsou: Adrenální únava, nerovnováha zažívacího ústrojí, závislost na cukru, příliš chemie, nevyvážená strava, nekvalitní spánek Adrenální únava, stres Hormonální nerovnováha Hormonální nerovnováha Nerovnováha zažívacího ústrojí, závislost na cukru Nerovnováha zažívacího ústrojí, chemie, nekvalitní spánek, nedostatek vitamínů a minerálů Nevyvážená nebo nekvalitní strava Problémy se zažívací ústrojím Poruchy štítné žlázy, adrenální únava, zažívací ústrojí, doplňky výživy Stres, nedostatek pohybu

15 Zapište si do tabulky na předchozí stránce nebo na papír výsledky jednotlivých testů. Tam, kde máte největší počet bodů, máte největší problém. Možná pro vás jsou některé výrazy nové a neznámé, například adrenální únava. Tento pojem ani lékaři příliš nepoužívají. Vše vysvětluji a popisuji v e-booku Jak odstranit únavu. Najdete v něm také podrobný návod, jak odstranit jednotlivé příčiny únavy přírodní a přirozenou cestou bez chemických léků a různých lékařských zákroků. Vyhodnocení testů: Za kterou kategorii jste nasbírali nejvíce bodů, v té máte největší problém a je třeba odstranit jako první tuto příčinu. Jste-li velmi unaveni, nebo se s únavou potýkáte už delší dobu, pravděpodobně bude příčin více. Možná budete mít v některých kategoriích stejně nebo podobně vysoký počet bodů. Pak je třeba řešit všechny příčiny, které nasbíraly nejvíce bodů. Můžete se ale rozhodnout, jestli budete řešit příčiny jednu po druhé, nebo se pustíte rovnou do všech. 8 a více bodů znamená už je to vážný problém, který je třeba ihned řešit 4-7 bodů naznačuje další vznikající problémy 0-3 bodů může znamenat jen mírnou a třeba krátkodobou odchylku, ale také počátek problému. Pak se můžete vrátit k otázkám a posoudit, zda se to, za co jste nasbírali body vyskytuje ojediněle nebo často či dokonce stále. Když jsem si dělala testy poprvé, měla jsem ve 3 kategoriích 10 bodů a v jedné 8, v dalších 6 a 5. To jsou dost špatné výsledky. Podobně možná budou vypadat i vaše výsledky. Neberte to tak, že testy vlastně neodhalily pravou příčinu

16 Ono totiž v našem těle vše souvisí se vším. Jakmile se vyskytne problém nebo nerovnováha kdekoli v našem těle a my problém neřešíme, nebo o něm třeba jen nevíme, začne tato nerovnováha ovlivňovat i další části nebo orgány našeho těla. Například zanesené tlusté střevo ovlivní naši celkovou imunitu, zdravotní stav plic a dýchacích cest. Neřešíme-li špatně fungující střeva, začneme být čím dál častěji nachlazení, nemůžeme se zbavit rýmy a kašle. A jde-li to ještě dál, může vzniknout astma, či jiné plicní nemoci. Takto v našem těle vše na sebe navazuje. Když jsme dlouho a hodně unaveni, nemůžeme se divit, že nám vyjdou špatné výsledky ve více kategoriích. A je pak jedno, kde začneme s nápravou. Zlepšíme-li cokoli, postupně se zlepšení začne projevovat i jinde na těle. Je dobré si výsledky schovat a za měsíc nebo i déle si testy udělat znova. Jestliže se budete řídit radami z e-booku, za měsíc byste měli vidět první zlepšení. Máte-li e-book Jak se zbavit únavy, přečtěte si úvod a pak se můžete vrhnout rovnou na příslušnou kapitolu, není třeba číst celý e-book najednou. Pravděpodobně byste se cítili zahlceni a měli pocit, že je toho moc. Jestliže vám vyšla vysoká čísla u více testů, začněte řešit problém, kde jste nasbírali nejvíce bodů. Jestliže nemáte e-book Jak se zbavit únavy, můžete si jej pořídit za zvýhodněnou cenu (jen pro vás, majitele testů) zde:

17 Děkuji vám za to, že jste si pořídili testy pro odhalení příčiny únavy. Věřím, že vám pomohly a nasměrovaly vás k zlepšení vašeho zdravotního stavu. Chcete-li zůstat ve spojení a získávat nové informace, přidejte se k fanouškům stránky Zatočíme s únavou. marie@marie-vavrochova.cz

18 Zdroj: The Tiredness Cure, Sohere Roked

Globální problémy Civilizační choroby. Dominika Fábryová Oktáva 17/

Globální problémy Civilizační choroby. Dominika Fábryová Oktáva 17/ Globální problémy Civilizační choroby Dominika Fábryová Oktáva 17/18 18.3.2018 Co jsou civilizační choroby nemoci, které jsou způsobeny špatným životním stylem můžeme označit za nemoci moderní doby hlavní

Více

D O M I N I K A D O L W W W. H A D A L A M A. C Z V Á Š P R Ů V O D C E

D O M I N I K A D O L W W W. H A D A L A M A. C Z V Á Š P R Ů V O D C E LE D O M I N I K A D O L W W W. H A D A L A M A. C Z HK OS T BY TÍ V Á Š P R Ů V O D C E bezproblémovým zažíváním. ÚVOD Zažívání je v dnešní době jedním z namísto nafoukle a unaveně. nejběžnějších problémů

Více

Příjmení a jméno. Zdravotní dotazník. Datum: 200 Poznámka. Adresa včetně města a PSČ. Povolání. Datum a místo narození

Příjmení a jméno. Zdravotní dotazník. Datum: 200 Poznámka. Adresa včetně města a PSČ. Povolání. Datum a místo narození Datum: 200 Poznámka Příjmení a jméno Adresa včetně města a PSČ Povolání Datum a místo narození Zdravotní dotazník Email Tel: Znamení v horoskopu Jak jste se o nás dozvěděli Návyky Kouření Ano / Ne Kdy

Více

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE!

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK S pomocí tohoto dotazníku si můžete provést jednoduché vyhodnocení stavu Vašich vnitřních orgánů, konkrétně trávicího traktu

Více

JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY

JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY Tato tabulka slouží jako orientační pomůcka k výběru vhodných produktů při konkrétních potížích. Upozorňujeme však, že každý organismus je jedinečný a je nutné v prvé řadě odhalit

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

Příloha č. 1: Tabulka 31 PŘÍZNAKY. U dětí nepřibírání na váze a pomalý růst, hubnutí, apatie, únava a neklid. Celkové

Příloha č. 1: Tabulka 31 PŘÍZNAKY. U dětí nepřibírání na váze a pomalý růst, hubnutí, apatie, únava a neklid. Celkové Příloha č. 1: Tabulka 31 PŘÍZNAKY Celkové Interní U dětí nepřibírání na váze a pomalý růst, hubnutí, apatie, únava a neklid. Anémie z nedostatku železa, nadýmání, nevolnost, bolest břicha, krvácivost,

Více

Dotazník pro ošetření TČM

Dotazník pro ošetření TČM Dotazník pro ošetření TČM Všechny Vámi uvedené údaje samozřejmě podléhají lékařskému tajemství a bez Vašeho souhlasu nebudou nikomu sdělovány. Jméno a příjmení Telefonický kontakt Datum narození včetně

Více

SevenPoint2 podrobný wellness dotazník

SevenPoint2 podrobný wellness dotazník SevenPoint2 podrobný wellness dotazník Jak dobře na tom jste? Pokud jste nemocní, obvykle to hned poznáte. Ale jak poznáte, že jste zdraví a fit? A jak poznáte, jak moc dobře na tom jste? Zkuste si vyplnit

Více

Asi už opravdu stárnu!?!

Asi už opravdu stárnu!?! Zní to povědomě? Asi už opravdu stárnu!?! Opravdu ho již nepřitahuji? Možná kdyby shodil pár kilo! Už nemá takovou jiskru. Je stále tolik unavený? MOŽNÁ MÁTE NÍZKOU HLADINU TESTOSTERONU Všichni stárneme

Více

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ Leden 12., 2018 Léčivé bylinkové čaje Aby bylinky neublížily Ať mezi vaše oblíbené kombinace bylinkových čajů patří jakékoliv léčivky, vězte, že nic byste neměli přehánět. Před konzumací si vždy přečtěte

Více

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta Váš průvodce informacemi pro pacienta BAVENCIO (avelumab) Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli

Více

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 2012 Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 Alfida s.r.o., Čelákovice Staré Splavy, hotel Borný 20.9.2012 Výsledky měření na přístroji EAV z 20. 9. 2012 Rekondiční

Více

Dotazník k určení metabolického typu

Dotazník k určení metabolického typu 1 Dotazník k určení metabolického typu dle Billa Wolcotta U každé otázky si vyberte pouze jednu odpověď, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud na vás neodpovídá ani jedna z nabízených odpovědí, na otázku neodpovídejte.

Více

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Odpovědi na níže uvedené dotazy umožní ošetřujícímu lékaři rychlou orientaci ve Vašem konkrétním případě a velmi mu usnadní cestu ke správnému nasazení bílkovinné ketogenní diety

Více

Pitný režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Pitný režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku Pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku Proč musím omezovat příjem tekutin? Jednou z hlavních funkcí ledvin je udržet v těle rovnováhu tekutin. Pokud ledviny selžou, tělo se těžko zbavuje jejich

Více

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce Alkohol -s léky na spaní (hypnogen, stilnox, zolpidem) zvýší tlumivý efekt léků, utlumím pozornost, zvýší ospalost, útlum -s léky na bakteriální infekce (biseptol, cotrimaxol, ) tato kombinace blokuje

Více

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín Civilizační choroby Jaroslav Havlín Civilizační choroby Vlastnosti Nejčastější civilizační choroby Příčiny vzniku Statistiky 2 Vlastnosti Pravděpodobně způsobené moderním životním stylem (lifestyle diseases).

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. LAMISIL 125 mg LAMISIL 250 mg tablety terbinafini hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. LAMISIL 125 mg LAMISIL 250 mg tablety terbinafini hydrochloridum sp.zn.: sukls195142/2011, sukls195255/2011 a k sp.zn.: sukls151500/2010, sukls69655/2011, sukls197638/2011, sukls210296/2012, sukls62199/2012, sp.zn. sukls151501/2010, sukls69648/2011, sukls197650/2011,

Více

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY ALKOHOL A JEHO ÚČINKY CO JE TO ALKOHOL? Alkohol je bezbarvá tekutina, která vzniká kvašením cukrů Chemicky se jedná o etanol Používá se v různých oblastech lidské činnosti např. v lékařství, v potravinářském

Více

RADA A POUČENÍ LÉKAŘE

RADA A POUČENÍ LÉKAŘE RADA A POUČENÍ LÉKAŘE Obsah: Uživatelky kombinované hormonální antikoncepce Léčebné účinky kombinované hormonální antikoncepce Kontraindikace kombinované hormonální antikoncepce Vysvětlivky: COC = z anglického

Více

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce 1) Riziko srdečně cévního onemocnění Hlavní příčinou úmrtí v Evropě jsou kardiovaskulární (srdečně-cévní) onemocnění. Mezi tato onemocnění

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Obezita a její rizika Anotace Pracovní list informuje žáka o podstatě, příčinách a rizicích obezity. Zadané

Více

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ 90-TI DENNÍ TRANSFORMACE 90-ti denní - TRANSFORMACE 90-ti denní TRANSFROMACE je vaše šance jak zlepšit zdraví a postavu. Ve 12-ti týdenním programu vyčistíme váš organismus od toxinů,

Více

CO JE REIKI JAK REIKI POMÁHÁ

CO JE REIKI JAK REIKI POMÁHÁ CO JE REIKI - Nejjednodušší metoda přírodní léčby, stará již několik tisíc let - Jedná se o univerzální životní energii - Jedná se o podpůrnou léčebnou metodu - Terapie působí na celý organismus - Má vliv

Více

20.9.2010 1 / 5 DIOCHI spol. s r.o.

20.9.2010 1 / 5 DIOCHI spol. s r.o. A ADAPTOGEN AFRODIZIAKUM M/Ž AFTY AKNÉ ALERGICKÝ ZÁCHVAT ALERGIE ALZHEIMEROVA CHOROBA ANABOLIKUM ANGÍNA ANGINA PECTORIS ANTACIDUM ANTIOXYDANT ANTRAX ARTEROSKLERÓZA ARTRÓZA ASTMA AVITAMINÓZA B BÉRCOVÉ VŘEDY

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Téma / kapitola Mendelova 2. stupeň Základní Zdravověda

Více

(doba, poloha, pohyb, klid, teplo, chlad, potraviny, roční období, stres, menstruace)

(doba, poloha, pohyb, klid, teplo, chlad, potraviny, roční období, stres, menstruace) OSOBNÍ DOTAZNÍK KLIENTA Všechny Vámi uvedené údaje, slouží výhradně pro potřeby terapeuta a bez Vašeho souhlasu nebudou nikomu sdělovány. Jméno Příjmení Datum narození Kontaktní adresa Telefon Email Datum

Více

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje OVOCNÉ ČAJE určené pro běžné pití LIMETKA A GREP Ovocný čaj pro běžné pití. MALINA A JAHODA Ovocná směs obohacená echinaceou. RANNÍ SVĚŽEST Zelený

Více

Proč právě datum 12. 5.?

Proč právě datum 12. 5.? Proč právě datum 12. 5.? Na počest narození britské reformátorky lékařské péče Florence Nightingaleové (1820-1910) osvícené, odvážné a neúnavné ženy, která byla ve druhé polovině svého života upoutána

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě zdravotnického zařízení.

Více

Rozměr zavřeného průkazu mm

Rozměr zavřeného průkazu mm Přední strana Str. 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Humira (určeno dospělým i dětským pacientům) Rozměr zavřeného průkazu 105 73 mm Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi

Více

Diabetes - cukrovka. Ing. Miroslava Teichmanová

Diabetes - cukrovka. Ing. Miroslava Teichmanová Diabetes - cukrovka Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék. Zemplar 4µg tobolky Příbalová informace INFORMACE PRO UŽIVATELE Zemplar 4µg tobolky Paricalcitolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si

Více

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ Dokáže pravidelný běh zpomalit stárnutí? SPORTEM KU ZDRAVÍ, NEBO TRVALÉ INVALIDITĚ? MÁ SE ČLOVĚK ZAČÍT HÝBAT, KDYŽ PŮL ŽIVOTA PROSEDĚL ČI DOKONCE PROLEŽEL NA GAUČI? DOKÁŽE PRAVIDELNÝ POHYB ZPOMALIT PROCES

Více

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Klasické relaxační, rekondiční a sportovní masáže (60min. - 650 Kč) Masáž vždy patřila mezi výborné regenerační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení

Více

pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku

pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku pitný režim Vítejte středisku Proč musím omezovat příjem tekutin? Jednou z hlavních funkcí ledvin je udržet v těle rovnováhu tekutin. Pokud ledviny selžou, tělo se těžko zbavuje jejich přebytku a vzniká

Více

Úvod. Paraziti. První otázkou, která vás nejspíš napadne, a na kterou jsem již odpověděl, asi

Úvod. Paraziti. První otázkou, která vás nejspíš napadne, a na kterou jsem již odpověděl, asi Úvod Přemýšleli jste někdy o tom, proč má tolik lidí kolem vás různé zdravotní potíže? A proč se jich nemohou zbavit i přes to, že chodí k lékaři, který jim dává různé léky? Proč se ty potíže i přes všechnu

Více

Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba. MUDr. Zdeňka Vyhnánková

Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba. MUDr. Zdeňka Vyhnánková Poruchy spojené s menstruačním cyklem a jejich léčba MUDr. Zdeňka Vyhnánková Hormonální změny během menstruačního cyklu do ovulace stoupá hladina estrogenů 10x, hladina progesteronu je nulová v druhé polovině

Více

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník Datum: PŘÍJMENÍ KŘESTNÍ JMÉNO Datum narození VĚK Muž/Žena / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka Výška Váha Pro pacienty s nadváhou: Cílová

Více

MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN

MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN Jolana Hlavová 2012 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Dnešní životní styl plný stresu a napětí, špatných stravovacích návyků velice ovlivňuje naše zdraví. Nevhodně

Více

Perorální podání. Před použitím čtěte příbalovou informaci. TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL. Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU

Perorální podání. Před použitím čtěte příbalovou informaci. TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL. Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Polpharma 60 mg, tvrdé tobolky orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tvrdá tobolka obsahuje

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum)

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Jste diabetik? Určeno nejen pro muže.

Jste diabetik? Určeno nejen pro muže. Jste diabetik? Určeno nejen pro muže. Určeno nejen pro muže. Cukrovka může mít negativní vliv na Váš sexuální život. Tato brožurka je určena jen pro Vaši informaci. V žádném případě nemůže nahradit lékařské

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 14 VY 32 INOVACE 0115 0214

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 14 VY 32 INOVACE 0115 0214 Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace Šablona 14 VY 32 INOVACE 0115 0214 VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Číslo projektu Název projektu Číslo a název šablony Autor

Více

Úvod...11 Co je homeopatie?...12 Jakou léčbu zvolit?...13 Tři pilíře homeopatie...14 Homeopatie léčí příčiny potíží...15 Podávání homeopatických přípravků...16 Krátkodobé zhoršení...17 Podávání homeopatik

Více

Týká se i mě srdeční selhání?

Týká se i mě srdeční selhání? Týká se i mě srdeční selhání? Tato brožura vám může pomoci si uvědomit některé časné příznaky srdečního selhání. Co je to srdeční selhání? Srdeční selhání sice může znít hrozivě, ale vlastně to znamená,

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum sp.zn. sukls97553/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Autor: Mgr. Lucie Baliharová. Téma: Vitamíny a minerální látky

Autor: Mgr. Lucie Baliharová. Téma: Vitamíny a minerální látky Název školy: Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec Autor: Mgr. Lucie Baliharová Název: VY_32_INOVACE_20/09_Zdravý životní styl Téma: Vitamíny a minerální látky Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1355

Více

Zásady výživy ve stáří

Zásady výživy ve stáří Zásady výživy ve stáří Výuka VŠCHT Doc. MUDr Lubomír Kužela, DrSc Fyziologické faktory I. Pokles základních metabolických funkcí Úbytek svalové tkáně Svalová slabost, srdeční a dechové potíže Tendence

Více

Doplňky výrobců Sinecura, Wanxi a MRL, používané k řešení průjmu v kostce:

Doplňky výrobců Sinecura, Wanxi a MRL, používané k řešení průjmu v kostce: Přípravky tradiční čínské medicíny na průjmová onemocnění v kostce - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vit Podle tradiční čínské medicíny může mít průjem - xiexie mnoho příčin. Hlavními orgány, zodpovědnými za

Více

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Užívání léků (XX. díl)

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Užívání léků (XX. díl) Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 7.8.2003 49 Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Užívání léků (XX. díl) V předchozí aktuální

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Jméno a příjmení Telefonní kontakt E-mail Povolání, popř. směnnost Základní informace o klientovi Doplňující informace o klientovi Věk Výška Váha BMI Vyplňte prosím dotazník co nejpečlivěji

Více

CUKROVKA /diabetes mellitus/

CUKROVKA /diabetes mellitus/ CUKROVKA /diabetes mellitus/ CUKROVKA /diabetes mellitus/ Řadíme ji mezi neinfekční chronická onemocnění Na jejím vzniku se podílí nezdravý způsob života Významnou úlohu sehrává dědičnost Významným rizikovým

Více

Období srdce a tenkého střeva

Období srdce a tenkého střeva Období srdce a tenkého střeva 15.5. 14.7. Přednáší Soňa Navrátilová Záznam přednášky Tento záznam je určen pro ty, co přednášku slyšeli záznam přednášky najdete v sekci pro partnery. Servisní centrum Hradec

Více

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU {Krabička pro blistry a HDPE lahvičky} 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Teva 60 mg, tvrdé tobolky Orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tobolka obsahuje

Více

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost.

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý 10 diagnostických testů pro domácí použití Alergie/nesnášenlivost Akutní potíže Prevence Plánování rodičovství Berte své zdravotní potíže vážně! Kvůli každodennímu

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

5. PORUŠENÁ TOLERANCE S - definována výsledkem orálního glu. testu jde o hodnotu ve 120. minutě 7,7-11,1 mmol/l. Společně s obezitou.

5. PORUŠENÁ TOLERANCE S - definována výsledkem orálního glu. testu jde o hodnotu ve 120. minutě 7,7-11,1 mmol/l. Společně s obezitou. VÝŽIVA V PREVENCI DM 1. DM I. absolutní nedostatek inzulinu dochází kvůli destrukci β- buněk L. ostrůvků autoimunně podmíněným zánětem. Všechny věkové kategorie nejvíce děti. Prim prevence výživou nemá

Více

Předmluva... 7 Poděkování... 8 Úvod... 9

Předmluva... 7 Poděkování... 8 Úvod... 9 Obsah Předmluva............................. 7 Poděkování............................ 8 Úvod............................... 9 Část první Nevyslovený příběh o hormonech Kapitola 1 Řekněme si to na rovinu....................

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Výživa Živiny Anotace Pracovní list týkající se základních a dalších druhů živin důležitých pro organismus,

Více

Příloha B: Příslušenství pro pacienty s intermitentní katetrizací Zdroj: Coloplast. (2011). Coloplast. SpeediCath: Všechno, co potřebujete vědět o

Příloha B: Příslušenství pro pacienty s intermitentní katetrizací Zdroj: Coloplast. (2011). Coloplast. SpeediCath: Všechno, co potřebujete vědět o Přílohy Příloha A: Tabulka cílů funkční nezávislosti Zdroj: FALTÝNKOVÁ, Z. Jak na to doma. Praha: Česká asociace paraplegiků-czepa UNIFY ČR, 2011, s. 31 1 Příloha B: Příslušenství pro pacienty s intermitentní

Více

JAK POSÍLIT ODOLNOST ORGANISMU

JAK POSÍLIT ODOLNOST ORGANISMU JAK POSÍLIT ODOLNOST ORGANISMU Vnější prostředí Náš život je v současné době vystaven mnohým vnějším, ale i vnitřním útokům. Jen velmi stručně, protože tato otázka je skloňovaná ve všech pádech. Životní

Více

Katedra chemie FP TUL www.kch.tul.cz

Katedra chemie FP TUL www.kch.tul.cz - poruchy trávení a metabolismu - poruchy způsobené nevhodnou výživou - poruchy způsobené nedostatečnou pohybovou aktivitou nepoměr energetického příjmu a výdeje 1. Příjem energie (určité živiny nebo skupiny

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zemplar 2 µg tobolky Paricalcitolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zemplar 2 µg tobolky Paricalcitolum Sp.zn. sukls48877/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Zemplar 2 µg tobolky Paricalcitolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Droga obsahuje třísloviny (gallatoniny), organické kyseliny, vitamin C, flavonoidy, inosit, barviva, pektin, ale množství všech těchto látek je v droze poměrně nízké. Působí mírně svíravě, močopudně, staví

Více

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku BŘEZEN 2014 NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ Dobrá výživa pro dobrý noční spánek Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku Tip na dobrou výživu pro dobrý noční spánek Vápník potřebný pro udržení

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE. ARICEPT 5 mg ARICEPT 10 mg donepezilum potahované tablety

PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE. ARICEPT 5 mg ARICEPT 10 mg donepezilum potahované tablety PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE ARICEPT 5 mg ARICEPT 10 mg donepezilum potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mertenil 40 mg potahované tablety. rosuvastatinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mertenil 40 mg potahované tablety. rosuvastatinum Sp.zn.sukls55651/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Mertenil 10 mg potahované tablety Mertenil 20 mg potahované tablety Mertenil 40 mg potahované tablety rosuvastatinum Přečtěte si pozorně

Více

Hřejivý polštářek se semeny řepky

Hřejivý polštářek se semeny řepky Hřejivý polštářek se semeny řepky cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82660HB55XV 2015-06 322 834 Vážení zákazníci, v tomto návodu k použití jsme pro Vás sestavili důležité informace k používání

Více

FOS Sirup. Buďte krásní zevně i uvnitř

FOS Sirup. Buďte krásní zevně i uvnitř FOS Sirup Buďte krásní zevně i uvnitř Jak zdravé je Vaše střevo evo? Střevo je největším imunitním orgánem ve Vašem těle. Více jak 70% imunitních buněk lidského těla se nachází ve střevní sliznici. Zdraví

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls38977-78/2011 a příloha k sp. zn. sukls30132/2012

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls38977-78/2011 a příloha k sp. zn. sukls30132/2012 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls38977-78/2011 a příloha k sp. zn. sukls30132/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA AMLORATIO 5 mg AMLORATIO 10 mg tablety (Amlodipini

Více

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY 6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY VODA // ODKYSELENÍ TĚLA (UDRŽENÍ SPRÁVNÝCH HODNOT PH V TĚLE) // BÍLKOVINY SACHARIDY TUKY VLÁKNINA MIKRO-ŽIVINY (VITAMÍNY, MINERÁLY, ENZYMY ) VODA NAPROSTO ZÁSADNÍ

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Datum vyplnění dotazníku: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Datum vyplnění dotazníku: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Osobní údaje: Jméno a příjmení: Datm vyplnění dotazník: Rodné číslo: Věk: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm. Cíl: 1. snížit hmotnost o

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kinedryl tablety (moxastini teoclas, coffeinum anhydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU {Krabička na blistry a lahvičky z HDPE } 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Sandoz 60mg Orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tvrdá tobolka obsahuje orlistatum

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls90890/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls90890/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls90890/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE DICLOREUM, injekční roztok (diclofenacum natricum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními. prostředky

Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními. prostředky Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními prostředky Co všechno čistí z těla naturopatická detoxikace hlubokých tkání? toxické kovy a chemikálie střevní kaly včetně divertiklů žlučové kameny

Více

MUDr Zdeněk Pospíšil

MUDr Zdeněk Pospíšil MUDr Zdeněk Pospíšil Imunita Charakteristika-soubor buněk,molekul a humorálních faktorů majících schopnost rozlišit cizorodé látky a odstranit je /rozeznává vlastní od cizích/ Zajišťuje-homeostazu,obranyschopnost

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum sp.zn. sukls184192/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

STRES STRES ZÁTĚŽ, TÍSEŇ, TLAK, ÚZKOST BÝT VYSTAVEN VNĚJŠÍM SILÁM, TLAKŮM NEJBĚŽNĚJŠÍ PŘEDSTAVA: STRES JE SÍLA, KTERÁ ZPŮSOBUJE TĚLESNÉ NEBO PSYCHICKÉ VYČERPÁNÍ A UTRPENÍ STRES PROŽÍVÁ ČLOVĚK, KTERÝ JE

Více

Výživa seniorů z pohledu lékaře-geriatra. Život

Výživa seniorů z pohledu lékaře-geriatra. Život Výživa seniorů z pohledu lékaře-geriatra Život 90 14.4.2016 1.Co je malnutrice (podvýživa)? Malnutrice (podvýživa) stav, kdy příjem energie a nutrietů je nižší, než jejich potřeba. Nemocný senior musí

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum Sp.zn.sukls112078/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA

ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA Jelikož jsme tvořeni z 75% vody, na správné hydrataci vhodnou tekutinou samozřejmě velmi záleží. Měli bychom pít vodu o ph 7 až 9. Bohužel voda z kohoutku mívá ph kolem 6. Většina

Více

Příbalová informace-informace pro uživatele. ROSUCARD 10 mg potahované tablety ROSUCARD 20 mg potahované tablety ROSUCARD 40 mg potahované tablety

Příbalová informace-informace pro uživatele. ROSUCARD 10 mg potahované tablety ROSUCARD 20 mg potahované tablety ROSUCARD 40 mg potahované tablety Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls256954/2012. Příbalová informace-informace pro uživatele ROSUCARD 10 mg potahované tablety ROSUCARD 20 mg potahované tablety ROSUCARD 40 mg potahované

Více

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality Nejstarší a nejvíce uznávaný nápoj na světě Čaj je hned po vodě druhým nejpopulárnějším nápojem v dnešním světě. Pití čaje je důležitou součástí čínské kultury. Jeho

Více

Vyhodnocení tvé detoxikace

Vyhodnocení tvé detoxikace Vyhodnocení tvé detoxikace Velice důležitou částí každé detoxikace je její vyhodnocení. Jelikož máš jasno v tom, proč se do detoxikace pouštíš a co od ní očekáváš, je žádoucí zjistit, zda se ti to opravdu

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

PSYCHOSOMATICKÁ MEDICÍNA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

PSYCHOSOMATICKÁ MEDICÍNA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje PSYCHOSOMATICKÁ MEDICÍNA Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Květen 2011 Mgr.Olga Čadilová Psychosomatická medicína Psychická složka se účastní

Více

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz Hluchavka květ celá při zánětech horních cest dýchacích, chronické bronchitidě apod. upravuje střevní činnost a reguluje stolici protizánětlivé a mírně diuretické účinky zevně: koupele a obklady při mokvavých

Více

Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:...

Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:... Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:... Délka pobytu v LDN... Důvody hospitalizace:... Nejbližší

Více

Relaxační klasická masáž

Relaxační klasická masáž Relaxační klasická masáž Masáže jsou považovány za jeden z vůbec nejstarších osvědčených léčebných prostředků užívaných již o tisíciletí k odstranění bolesti zad, šíje, k nastolení dobré nálady a k uvolnění

Více

PhDr. Lucie Bělohlávková PSYCHOTERAPEUTICKÉ CENTRUM ŘIPSKÁ Život v rovnováze tel.: +420 776 713 118 VSTUPNÍ DOTAZNÍK

PhDr. Lucie Bělohlávková PSYCHOTERAPEUTICKÉ CENTRUM ŘIPSKÁ Život v rovnováze tel.: +420 776 713 118 VSTUPNÍ DOTAZNÍK VSTUPNÍ DOTAZNÍK Vyplňte, prosím, následující informace a odpovězte na níže uvedené otázky. Všechny uvedené informace jsou přísně důvěrné, slouží pouze k účelům terapie a nebudou zveřejněny bez Vašeho

Více

PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY Pod pojmem pitný režim rozumíme vědomé udržování dostatečného množství tekutin a minerálních látek v organismu. V lidském těle je voda prostředím, v němž probíhají

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum

Příbalová informace: informace pro uživatele. DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum sp. zn. sukls69505/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 e:mail: škola@vraclav.cz www: zsvraclav.cz Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Důsledky poruch příjmu potravy Anotace Pracovní list shrnuje negativní důsledky poruch příjmu potravy a

Více

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ

Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ Jak jsou propojena ústa s tělem? JAK VAŠE ORÁLNÍ ZDRAVÍ OVLIVŇUJE VAŠE CELKOVÉ ZDRAVÍ u u u u u u Zdra ve jíst Pít méne alkoholu EALTH Být ve forme Dvakrát denne si cistit zuby Prestat kourit ŘEKNĚTEÁ

Více