Stavební návod modelu ŠKOLÁK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stavební návod modelu ŠKOLÁK"

Transkript

1 Stavební návod modelu ŠKOLÁK Rozpětí mm Délka mm Hmotnost 3250 g (verze elektro) Ovládané funkce kormidla, křidélka, motor, přední ostruha, RC model ŠKOLÁK, je cvičný hornoplošník s rovným děleným křídlem, určený pro všechny druhy pohonu. Motorové lože je řešeno tak, aby se dal namontovat elektromotor, žhavík i benzinový motor. Ovládané jsou kormidla, křidélka, motor a přední řiditelná ostruha. Stavebnice je navržena jako kompletní rozsyp, takže v balení najdete veškerý materiál pro stavbu modelu, včetně podvozku, spojovacích dílů i bižuterie. Pro úspěšnou stavbu bude potře ba mít doma nýtovací kleště (pokud chybí jsou v mém obchodě) a doobědnat potahovou fólii, která není součástí. Ale pusťme se do stavby -

2 TRUP : Začneme přípravou dílů 1,6 a 9 na které je třeba přinýtovat kovové díly podle obrázků. Přidal jsem i fotky, aby bylo jasné co kam patří, otvory a čepy dílů, které se do nich osazují, mají rozdílné rozměry, tak by se možnost chyby měla eliminovat. Na dalším pohledu je vidět již sestavené díly, doporučuji vše zkoušet nasuho, aby při samotném lepení nebyly potíže ze zasunutím čepu do výřezu. Kovové díly mají vždy v místě ohybu udělány prořezy, stačí si je uchytit do malého modelářského svěráčku a díly se vždy ohnou v potřebném místě. Mně to šlo i obyčejnými kleštěmi. Nýtovací matice jsou již na dílech připraveny, malinko ztěžují ohýbání dílů (přednýtoval jsem je z důvodů vyšší pořizovací ceny kleští, nepředpokládám, že je má každý doma).

3 Základní sestava včetně bočnice, dole sestavy před sestavením do sebe.

4 Motorová přepážka 2 i se spodním dílem 9 na kterém je osazený kovový díl pro osazení přední ostruhy, se lepí samostatně po usazení hlavních přepážek trupu.to je dobře patrné z následujících pohledů, vše uzavřeme druhou bočnicí. Další bude osazení uložení hlavního podvozku, ohneme kovové držáky, oba stejně a přinýtujeme na každou stranu bočnice, jak je to na dalších pohledech

5

6 S dílů 10 a 11 slepíme kryt spodních komor, které je možné v budoucnu použit jako pumovnice, otvory v dílech slouží pro přesné vystředění pomocí špejlí. Ty se natřou lepidlem, zasunou do otvorů a po vytvrzení lepidla se odříznou a zabrousí do roviny. Tím je usazení dílu přesné, v případě používání komor jako pumovnice, nebo pro zhos předmětů, je třeba tyto díly patřičně upravit. Před motorovou přepážku přinýtujeme na každou bočnici dva připravené

7 držáky motorového lože a zároveň spodního krytu. Ten sestavíme s topolových dílů a zespodu polepíme balsovým dílem 26. Tím bude přední část uzavřena.

8 Ještě přidám pohled na osazenou přední řiditelnou ostruhu, která se skrývá pod krytem. Je aretována do potřebné polohy dvěma stavěcími kroužky, z nichš jeden má přiletovanou ovládací páku k servu. Dále budeme sestavovat zadní část trupu, delší dělené díly je třeba slepit. Dělení je provedeno ozubením a záměna dílů je pojištěna tak, že ozubení nejsou totožná.

9

10 Protože se mi zdálo lepených spojů při sestavování obou polovin trupu hodně, zkoušel jsem je sestavovat postupně, tak jak je to na fotkách. Bočnici jsem neslepil celou, ale vkládal jsem ji až po osazení hlavního slepence. Určitě bude více způsobů jak model sestavovat, tímto jen přikládám jednu variantu.

11 Tady je pohled na sestavený trup mimo hlavních topolových bočnic. Ty jsem nelepil záměrně, přes vylehčovací otvory základní kostry se bude lépe osazovat ovládání modelu. Přístup k servům je jednodušší. DOPORUČENÍ- při slepování obou polovin je dobré si s hlavními bočnicemi kontrolovat správné lícování dílů, aby nevznikla mezera, případně přesah, který by se pracně obrušovaly. Směrovkazákladem je kostra s topolových dílů, vystužená smrkovým nosníkem 2x3.Náběžná hrana je dotvořena balsovými pásky 41, které se lehce dobrousí do tvaru žeber.

12 Další pohledy ukazují osazení pantů směrovky, ty jsou vloženy do lože z malých překližkových dílů- středový s výřezem č.45 a vždy dva boční č.46. U sestavičky pro pant je třeba pohlídat tloušťku 3mm, aby se dal přesně nasadit horní díl 32 a hlavně uzavírací díl 33. Směrovku dokončíme sestavením pohyblivé části z překližkového dílu č.43 a dvou balsových č.44, ty je třeba zešikmit a celek sestavit a osadit na trup.

13 Další pohledy ukazují obroušenou a sestavenou směrovku, po usazení na trup ještě osadit pákou.

14

15

16 VÝŠKOVKA- při sestavování výškovky to bude podobné, jen dílů je trochu víc. Na rovné desce se připraví dvě poloviny, ty se středem slepí. Na špici je to díl 69, který je

17 opět vystředěn otvory a do nich osazenými špejlemi, v zadní části to jsou dva díly 51, mezi které se vsadí díl č.50. Před nalepením horního dílu č.48 je třeba připravit osazení pro panty kormidla. Podkládací díly 64 se uloží do místa prožezu v topolu a případně se mírně obrousí, aby s pantem odpovídaly tloušťce 3mm a nebránily vlepení horního dílu.

18 Ukázka podloženého pantu. Dole je pohled na slepování výškovky, odtoková hrana zarovnaná s hranou pracovní desky a k ní postupné přilepování dalších součástí. Pokud se dodrží kolmost dílů, bude celá plocha rovná a dostatečně tuhá. Dále je vyobrazeno vložení topolových výstuh a následuje uzavření smrkovými lištami. Náběžku doplníme balsovými pásky č.63, zabrousíme do tvaru celou hranu a tím je pevná část výškovky hotová.

19 Pohyblivou část kormidla sestavíme z hlavního nosníku 65 a žebírek 66. Ve středové části je mezi žebírka 66 vložena ocelová páka a vše je polepeno balsou, tak jak je patrné z dalších pohledů. Krycí balsové díly č.67 se vyžíznou z přiloženého a označeného prkénka balsy. Podložení pantu je provedeno ze zbytků balsy, které zůstanou po vyloupání dílů z nářezových prkének. V balse je vyřízlá drážka na přesné zalepení pantu, který se může osadit ještě před přilepením horniho krycího balsového dílu č.67

20

21

22 Celá sestavená výškovka a její osazení na trup. V přední části je vsazena v příčce a v zadní je zespodu přišroubována po nasazení do výřezu v trupu. Pro lepší představu jsou pohledy udělány bez bočnice, jakoby řez zadní částí. KŘÍDLO- začneme přípravou žeber, hlavního nosníku a středové stojiny.

23 Než začneme samotné lepení, vyzkoušíme průchod laminátového tubusu přes žebra K1-K3, případně přibrousíme, aby se dal volně nasunout(na sestavené kostře by to bylo pracnější), stejně tak ostatní díly. Sestavování provádíme na rovné desce stolu, na hlavní smrkový nosník 3x8 se postupně přilepují jednotlivá žebra a stojiny. Od kořenového žebra K1 to jsou samostatné díly, ale za poslední K3 je středová stojina spojena do jednoho dílu, zářezy určují rozteče žeber a odtokový spevňovací díl K15 na kterém jsou ulamovací výstupky, určuje rovinatost celé konstrukce. Náběžná hrana se bude polepovat balsou tl. 1.5 mm, každé žebro je o tuto tloušťku zeslabeno, proto je třeba při slepování základní konstrukce mít podložen hlavní smrkový nosník o tuto tloušťku, aby správně dosedl do výřezu v žebru.

24 Vše je patrné z dalších pohledů, včetně uložení laminátového tubusu pro spojku křídel. Celé křídlo je v rovině, bez vzepětí, myslím, že stavebně je to ta nejjednodušší varianta, zvolená pro začátečníky, aby první kroky s větším érem nebyly složité.

25

26 Tady je vidět podložený hlavní nosník (já použil leteckou 1,5, ale půjde to i s balsou a aby se nepřilepila, stačí ji pro tento účel přelepit průhlednou lepící páskou) Prořez pro pant v topolovém dílu na odtokové hraně, kde se bude usazovat křidélko, je vystužen a prodloužen dvěma malými dílky taktéž s topolovky. Za pomocí pantu je disperzí přilepíme na dané místo.

27 Očíslované balsové díly potahu náběžné a odtokové hrany. Díl K38, tedy samotnou náběžku, po přilepení vybrousíme do požadovaného tvaru. Dole je pohled na potahování náběžné hrany balsou 1,5 mm. Nejprve přilepit k hlavnímu nosníku a pak postupně k jednotlivým žebrům. S prkének 1.5mm balsy se uřízne délka 817 mm a z ní se vytvoří vždy dvojice dílů pro potah náběžné a odtokové hrany. Napřed polepíme náběh díl K23 a z odřezku se udělá odtok K24 (rozměr 817 x 20mm), stejně tak pro spodní část s díly K22 + K25. Na prkénku je rezerva, takže by mělo vystačit a ještě zbýt. Zbytek použijeme na potah prvních dvou žeber balsou 1,5 mm, aby se křídlo dalo lépe potáhnout a kořenové žebro bylo pevnější.

28 Toto je pohled na potahování náběžné hrany balsou 1,5 mm. Nejprve přilepit k hlavnímu nosníku a pak postupně k jednotlivým žebrům. Nepochybuji o tom, že zkušenější stavitelé na tuto činnost mají vlastní postupy a určtě i nějaké udělátka. Dále je zobrazena sestava odtokové hrany, nejprve nalepíme spodní díl č.k27 ( rozměr 475 x 19mm), ten doplníme balsovým páskem č.k28 a oba broušením zkosíme do roviny s žebry podle fotek. Nakonec celek uzavřeme dílem K26 ( rozměr 475 x 21mm) a vše zabrousíme. I pro tyto díly je v sadě označeno prkénko balsy, ze kterého se musí vyříznout.

29 Konec křídla zakovčíme dílem K10 a vrhneme se na křidélka.

30 Podle pohledů si připravíme potřebné díly, na hlavní nosník, díl č.k29 nalepíme jednotlivé žebra, u středového je ze dvou dílů letecké překližky slepena páka díl č.k31. Ten je spolu s žebrem K30 přilepen do výřezu.vše je polepeno balsou a zabroušeno. Pozor, kředélka musí být sestavena zrcadlově, tedy levé a pravé. Na hlavním topolovém nosníku K29 jsou označeny místa kudy bude procházet pant, proto je nutné vydlabat průchozí drážku pro pozdější zalepení pantu.

31

32 Křidélka jsou hotová. Slepíme držáky serv a osadíme je a vyzkoušíme jak pasují do připravených otvorů na křídlech. Balsová lišta K21 je mezi žebry přidána aby bylo na co přižehlit potahovou fólii.

33 Ještě fotky z reálného křídla, šroubky, táhlo i koncovka je součástí sady.

34 Jako předposlední sestavíme překryt trupu (kabinu). Slepíme kostru s topolových dílů a

35 polepíme pásem dýhy č.30. Je třeba dát pozor, aby přesahy byly stejné na obou stranách a tím byly zakryty bočnice pohledově zezhora. S dílů 71 a 72 slepíme topolový nosič kabinového zámku, kovové soušásti jsou v balení spojovacího materiálu. Celou sestavu vlepíme zespodu do zadní části kabiny. Na dalších pohledech je vidět osazený zámek, já jsem jej podlepil zbytkem balsy 1.5 mm a tím mi zámek zapadá přímo pod příčku trupu a nemusí se pro něj vrtat otvor a tím zeslabovat příčku.

36 Jako poslední sestavíme motorové lože. Jsou dvě varianty, první je elektro a ta se slepí z dílů M + M1 + M2 + M3 a osadí se patřičným motorem. Příčka M1 je seříznutá pod ůhlem, takže

37 osazený motor už bude vyosen doprava. Vyosení dolů se provádí dle potřeby až po přišroubování na trup. Zadní dva šrouby se pohybují v drážce kovového dílu který je přinýtovaný na bočnicích trupu a tím se vytváří úhel 0-3 stupně.

38 Pro spalovací motor je ve stavebnici kovový díl(viz foto), který se musí ohmout v místě prořezů tak, aby nýtovací matice byly směrem dovnitř. Tím získáme spodní díl motorového lože, na ktrý se šroubuje hlavní motorové lože s ocelového plechu 2mm. Oba díly jsou nastavitelné, spodní 0-3 stupně nahoru a horní 0-3 stupně doprava, tím je zajištěno potřebné vyosení motoru. Vše se dá snadno upravovat podle potřeby při záletu.

39

40 Fotky motoru na kovových dílech. Takto připravená pohonná jednotka se přímo nasadí do trupu a přišroubuje. Horní díl motorového lože je připraveno pro žhavící osmičku a benzínovou Dále už jsou pohledy na hotovou kompletní kostru a pak na již potažený model. Kola jsou vhodná o průměru mm. Ve verzi EKO nejsou součástí stavebnice.

41 TĚŽIŠTĚ MODELU JE 70 MM OD NÁBĚŽNÉ HRANY KŘÍDLA,PRO PRVNÍ STARTY DOPORUČUJI POSUNOUT O 3-5 MM DOPŘEDU.

42

43

44 Ještě fotky obsahu sady ECO, všechny topolové a balsové díly modelu včetně potahové balsy, podvozkové nohy i s uchycením, kovové díly podvozku a motorového lože, nanýtované spojovací matice, spojovací trubka s tubusem, táhla včetně bižuterie, spojovací nýty a šroubky. Model je osazen motorem HD 3548/05 s vrtulí 13/6, regulátorem HD-50A a baterie 4S mah. Serva jsou použity HD s kovovými převody, je to příprava na benzínový motor, pro elektro je váhově výhodnější použít serva standardní. Po otestování dalších variant pohonů doplním nové parametry.

45

46

Traky. Cvičný a rekreační model větroně. Rozpětí -1800mm Délka -990 mm Hmotnost 600g (720 g) Ovládané funkce- směrovna, výškovka (motor)

Traky. Cvičný a rekreační model větroně. Rozpětí -1800mm Délka -990 mm Hmotnost 600g (720 g) Ovládané funkce- směrovna, výškovka (motor) Traky Cvičný a rekreační model větroně Rozpětí -1800mm Délka -990 mm Hmotnost 600g (720 g) Ovládané funkce- směrovna, výškovka (motor) Model Traky je konstruován pro začínající modeláře a modelářské kroužky,

Více

build book rozpětí: 2,25 m délka: 2,15 m motor: 50 ccm letová váha: 6,5 7 kg w w w.ba da n.c z

build book rozpětí: 2,25 m délka: 2,15 m motor: 50 ccm letová váha: 6,5 7 kg w w w.ba da n.c z build book 2M w w w.ba da n.c z build book Děkujeme za zakoupení stavebnice a přejeme příjemnou stavbu. w w w.ba da n.c z Trup Veškeré díly z překližky 2mm a 6mm Základ motorového domku Příprava vnitřní

Více

KI-84 Hayate. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

KI-84 Hayate. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu KI-84 Hayate Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 850 mm 740 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento

Více

FW-190 A XL. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

FW-190 A XL. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu FW-190 A XL Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1100 mm 960 mm 50-650 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento

Více

Bf-109E. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Bf-109E. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Bf-109E Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1100 mm 960 mm 700-900 g Model známého Německého stíhače z 2. světové války. Jedná se o jednu z prvních verzí, která se objevila

Více

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Hawker Hurricane Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 930 mm 700 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP.

Více

Wing. page 31 W21 W22

Wing. page 31 W21 W22 Wing W22 W20 W21 => bude dobré nejprve si slepit spojovací trubku křídla (trubku rozdělíme na půl, stáhneme na rovné desce a pomocí CA a urychlovače slepíme (nejlépe po částech) i zadní vodocí trubka je

Více

L-159 ALCA. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem. Hmotnost letová:

L-159 ALCA. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem. Hmotnost letová: L-159 ALCA Stavebnice rádiem řízeného elektroletu poháněného dmychadlem Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 780 mm 910 mm 450 g Model bojového letounu České armády, který je pokračovatelem známého cvičného

Více

Bf-109F (G) Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Bf-109F (G) Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Bf-109F (G) Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1100 mm 960 mm 700-900 g Model známého Německého stíhače z 2. světové války. Stavebnice modelu letadla je v převážné

Více

http://www.sad.okdar.net/modely

http://www.sad.okdar.net/modely Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice termického větroně FLOP - EPP Vyrábí : ŠAD-Model http://www.sad.okdar.net/modely Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1300 mm 900

Více

Gö-3 Minimoa 1:4. Návod ke stavbě

Gö-3 Minimoa 1:4. Návod ke stavbě Gö-3 Minimoa 1:4 Návod ke stavbě Děkujeme vám za zakoupení stavebnice modelu větroně Gö-3 Minimoa. Stavebnice polomakety jednoho z nejslavnějších větroňů celého letectví v měřítku 1:4. Minimoa byla vyráběna

Více

Rádiem řízený model letadla Radio Control Model Aircraft KOSTKA MODELCENTRUM. žižkova JIHLAVA Česká Republika

Rádiem řízený model letadla Radio Control Model Aircraft KOSTKA MODELCENTRUM. žižkova JIHLAVA Česká Republika Rádiem řízený model letadla Radio Control Model Aircraft KOSTKA MODELCENTRUM žižkova 102 586 01 JIHLAVA Česká Republika 1. Postup montáže: Vaše nové letadlo CHÉRI 3 je téměř hotové. K sestavení modelu

Více

+ - + - 2 1150 mm SOUMĚRNÝ BRUSHLESS 1500 mm 47 dm 3-4 Li-Po 950-990 g bez RC motors

+ - + - 2 1150 mm SOUMĚRNÝ BRUSHLESS 1500 mm 47 dm 3-4 Li-Po 950-990 g bez RC motors 1150 mm + - 1500 mm 47 dm 2 3-4 Li-Po 950-990 g bez RC SOUMĚRNÝ + - BRUSHLESS motors Budete potřebovat: Motor AXI 2820/10, nebo AXI 2826/10, 2826/12, MEGA 600/30/6 Regulátor JES 40 3P SPIN 44 10 článkovou

Více

Fokker D VII. Manual Fokker D VII Page nr..: 1 / 7

Fokker D VII. Manual Fokker D VII   Page nr..: 1 / 7 Fokker D VII Gratulujeme Stali jste se šťastnými majiteli polomakety stíhacího letadla Fokker D VII z řady FreeAir WWI Tyto modely byly zkonstruovány pro běžné i sportovní použití v kategorii ACES KombatWWI.

Více

Sopwith CAMEL. Manual Sopwith Camel Page nr..: 1 / 7

Sopwith CAMEL. Manual Sopwith Camel   Page nr..: 1 / 7 Sopwith CAMEL Gratulujeme! Stali jste se šťastnými majiteli polomakety letadla Sopwith Camel z řady FreeAir WWI Tyto modely byly zkonstruovány pro běžné i sportovní použití v kategorii ACES KombatWWI.

Více

Pro soutěžní účely lze použít pouze verzi C která má rozpětí 850mm. Verze H1 má velké rozpětí, které nevyhovuje pravidlům.

Pro soutěžní účely lze použít pouze verzi C která má rozpětí 850mm. Verze H1 má velké rozpětí, které nevyhovuje pravidlům. TA 152 C (TA 152 H1) Podklady pro stavbu kombatového modelu kategorie EPA a ESA. Pro soutěžní účely lze použít pouze verzi C která má rozpětí 850mm. Verze H1 má velké rozpětí, které nevyhovuje pravidlům.

Více

Fokker Dr I. Manual Fokker Dr I Page nr..: 1 / 7

Fokker Dr I. Manual Fokker Dr I  Page nr..: 1 / 7 Fokker Dr I Gratulujeme Stali jste se šťastnými majiteli polomakety stíhacího letadla Fokker Dr.1 z řady FreeAir WWI Tyto modely byly zkonstruovány pro běžné i sportovní použití v kategorii ACES KombatWWI.

Více

build book Yak 55 M rozpìtí: 2,8 m délka: 2,7 m motor: 100 120 ccm letová váha: 14 kg www.badan.cz

build book Yak 55 M rozpìtí: 2,8 m délka: 2,7 m motor: 100 120 ccm letová váha: 14 kg www.badan.cz build book Yak 55 M rozpìtí: 2,8 m délka: 2,7 m motor: 100 120 ccm letová váha: 14 kg Dìkujeme za zakoupení stavebnice a pøejeme pøíjemnou stavbu. Trup 1. Stavba trupu zaèíná hore nohami 2. Dvojitý pøedek

Více

Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice P-51 Mustang

Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice P-51 Mustang Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice P-51 Mustang Vyrábí : ŠAD-Model http://www.sad.okdar.net/modely Stavebnice rádiem řízeného elektrolytu P-51 Mustang Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1100 mm 930 mm

Více

Let L-13 SW Vivat Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu.

Let L-13 SW Vivat Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Let L-13 SW Vivat Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Technické parametry: Rozpětí: 1200 mm Délka: 600 mm Letová hmotnost: ~130g Řiditelné plochy S,V,K,M Doporučené vybavení: Motor: HXT

Více

OBSAH: SEŘÍZENÍ VÝCHYLEK KORMIDEL... 41 TĚŽIŠTĚ MODELU... 41 SESTAVY... 43 OBSAH:... 1 ÚVOD...2 PŘEDŘEZANÉ DÍLY... 48 OCASNÍ PLOCHY...

OBSAH: SEŘÍZENÍ VÝCHYLEK KORMIDEL... 41 TĚŽIŠTĚ MODELU... 41 SESTAVY... 43 OBSAH:... 1 ÚVOD...2 PŘEDŘEZANÉ DÍLY... 48 OCASNÍ PLOCHY... OBSAH: OBSAH:... 1 ÚVOD...2 Pár slov o předloze...2 Co stavebnice neobsahuje...2 Potřebné nářadí...3 Obecné pokyny ke stavbě...3 Lepení balsových potahů...3 Zpracování předřezaných dílů...4 Příprava k

Více

BREEZE ES 3D. Instrukce

BREEZE ES 3D. Instrukce Charakteristika modelu BREEZE ES 3D Instrukce Breeze ES je model pro létání venku. Je zhotovený z Depronu, což je pevný a tuhý materiál. Výborně se hodí pro létání náročné akrobacie. Model Breeze ES byl

Více

Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice Z 50 LS

Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice Z 50 LS Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice Z 50 LS Vyrábí: ŠAD-MODEL http://www.sad.okdar.net/ Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Zlín Z 50LS Model je do značné míry předpracován a jeho dokončení Vám zabere

Více

build book rozpìtí: 3,05 m délka: 2,85 m motor: 150 200 ccm letová váha: 18 19 kg w w w.ba da n.c z

build book rozpìtí: 3,05 m délka: 2,85 m motor: 150 200 ccm letová váha: 18 19 kg w w w.ba da n.c z build book w w w.ba da n.c z build book Dìkujeme za zakoupení stavebnice a pøejeme pøíjemnou stavbu. w w w.ba da n.c z Trup Pøíprava polystyrenových dílù - turtledeck Ve formì polepíme turtledeck balzou

Více

MIKY starna 1. David Říha 2012 Jiří Černý 1981. Cvičný RC model

MIKY starna 1. David Říha 2012 Jiří Černý 1981. Cvičný RC model starna 1 Cvičný RC model Rozpětí: 1020mm Délka: 850mm Hmotnost: 1350g Motor: MEGA 22/20/3E nebo RAY 3542 Pohoný akumulátor: LiPo 3S 11.1V 2200mAh Ovládány: křidélka, směrovka výškovka a plyn starna 2 starna

Více

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Hawker Hurricane. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Hawker Hurricane Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1350 mm 1080 mm 800-1300 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP.

Více

Stavební návod ke stavebnici El Marabu a Marabu XL

Stavební návod ke stavebnici El Marabu a Marabu XL Stavební návod ke stavebnici El Marabu a Marabu XL El Marabu rozpětí 1085 mm, délka 705 mm, hmotnost 500 600 g El Marabu XL rozpětí 1524 mm, délka 998 mm, hmotnost 900 1290 g Tento návod nezahrnuje základní

Více

Učebnice pro modeláře Ing. Ivo Mikač 2008

Učebnice pro modeláře Ing. Ivo Mikač 2008 Strana 1 Obdélníkové konstrukční křídlo V této lekci se seznámíme s postupem kreslení konstrukčního obdélníkového křídla. Postup je poměrně jednoduchý a bude vám v mnohém připomínat postup při kreslení

Více

build book GeeBee R3 rozpìtí: 2,5 m délka: 2,4 m motor: 80 ccm letová váha: 12 13 kg www.badan.cz

build book GeeBee R3 rozpìtí: 2,5 m délka: 2,4 m motor: 80 ccm letová váha: 12 13 kg www.badan.cz build book GeeBee R3 rozpìtí: 2,5 m délka: 2,4 m motor: 80 ccm letová váha: 12 13 kg Dìkujeme za zakoupení stavebnice a pøejeme pøíjemnou stavbu. Trup 1. Lepení dvojitých a trojitých èástí motorového domku

Více

FW-190. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

FW-190. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu FW-190 Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 850 mm 740 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento materiál

Více

Zlin Z-526 AFS. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

Zlin Z-526 AFS. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Zlin Z-526 AFS Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 1020 mm 920 mm 550-650 g Model legendárního československého akrobatického letadla, který vznikl jako pokračovatel

Více

Canadair CL-215. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu.

Canadair CL-215. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Canadair CL-215 Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Historie CL-215 CL-215 byl navrhován jako speciální letoun na hašení požárů, s nízkou letovou rychlostí, zvláště vhodné do Kanady a dalších

Více

Instrukce pro model Extra 330 SC

Instrukce pro model Extra 330 SC Instrukce pro model Extra 330 SC Charakteristika modelu: Extra 330SC je velmi lehký akrobatický model, určený pro létání v hale. Je vyroben z Depronu, což je velmi lehký, přesto dostatečně tuhý a pružný

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

F-4U Corsair. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu

F-4U Corsair. Stavebnice rádiem řízeného elektroletu F-4U Corsair Stavebnice rádiem řízeného elektroletu Rozpětí: Délka: Hmotnost letová: 850 mm 740 mm 350-450 g Stavebnice modelu letadla je v převážné míře vyrobena z extrudovaného polypropylénu EPP. Tento

Více

Specifikace. Autor Petr Žák

Specifikace. Autor Petr Žák Eindec letadla Autor Petr Žák Specifikace Název: Eindecker 40 ArF Charakteristika: rc cvičný model pro výuku pilotáže Dováží: Astra s.r.o. (www.astramodel.cz) Rozpětí: 1 610 mm Délka: 1 250 mm Nosná plocha:

Více

Seznam dílů: Popis modelu:

Seznam dílů: Popis modelu: BLADE XL Vážený zákazníku, zakoupil jste si model Blade XL. Před stavbou si důkladně přečtěte stavební návod a ujistěte se, že postupu rozumíte. Případně kontaktujte výrobce nebo Vašeho dealera. Seznam

Více

TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz tel.:

TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz   tel.: Obrazový návod pro stavebnici TOČNA resinové MODELY obchod.resinovemodely.cz e-mail: modelyresinove@gmail.com tel.: +420 606 193 313 Stavbu začneme slepením dvou mezikruží, které mají po obvodu 4 otvory.

Více

Návod k modulární sestavě Cavia Design

Návod k modulární sestavě Cavia Design Návod k modulární sestavě Cavia Design Úvod: Modulární díly od společnosti Cavia Design jsou vytvořeny z laserem vyřezávané překližky a jsou navrženy tak, aby umožňovaly nepřeberné množství možností sestavení,

Více

L 410 UVP-E Turbolet. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu.

L 410 UVP-E Turbolet. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. L 410 UVP-E Turbolet Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Historie L-410 Přesně 16. Dubna roku 1969 došlo k prvnímu letu prototypu malého dopravního letadla L-410. Zajímavostí je, že z důvodu

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP MONTÁŽNÍ NÁVOD EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen 2013 Člen MONIER GROUP 1 - Všeobecné pokyny pro montáž / Čelní napojení na svislou konstrukci VŠEOBECNÉ

Více

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu KAROSA B731/B732 Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu Přípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý

Více

1270 mm SD 7037 / MH 30 RG - 15. BRUSHLES S motors

1270 mm SD 7037 / MH 30 RG - 15. BRUSHLES S motors Ultra-high performance thermal soarer desingned for endurance (AULD) contests as wel as classy Sunday thermal flying. A light fibreglass fuselage and all-balsa tilplane, built-up wing with carbon main

Více

STAVEBNICE PLASTOVÉHO PLOTU. +420 774 743 353 frkalova@polyprofil.cz www.polyprofil.cz

STAVEBNICE PLASTOVÉHO PLOTU. +420 774 743 353 frkalova@polyprofil.cz www.polyprofil.cz STAVEBNICE PLASTOVÉHO PLOTU +420 774 743 353 frkalova@polyprofil.cz www.polyprofil.cz STAVEBNICE PLASTOVÉHO PLOTU zakázková výroba stavebnice plastového plotu v nejvyšší kvalitě na trhu prodej jednotlivých

Více

Půdorys vodní tvrz Mstěnice. palác velká věž. hradby malá věž brána. terén. kůlna. Vodní tvrz Mstěnice 5

Půdorys vodní tvrz Mstěnice. palác velká věž. hradby malá věž brána. terén. kůlna. Vodní tvrz Mstěnice 5 76 68 69 67 7 07 0 08 09 67 6 66 76 5 67 67 66 69 68 70 7 76 65 7 67 6 6 6 6 6 75 5 06 7 Půdorys vodní tvrz Mstěnice palác velká věž hradby malá věž brána kůlna terén Vodní tvrz Mstěnice 5 7 7 7 7 7 9.

Více

MDM - 1 FOX - Návod ke stavbě modelu WWW.MONTYMODEL.COM

MDM - 1 FOX - Návod ke stavbě modelu WWW.MONTYMODEL.COM MDM - 1 FOX - Návod ke stavbě modelu WWW.MONTYMODEL.COM Model akrobatického větroně s elektropohonem rozpětí délka letová hmotnost ovládání těžiště... 1500mm... 800mm... 630-700g... K,V,M, (S)... 40-45mm

Více

TL 2000 Sting Sport Ilustrovaný katalog náhradních dílů ILUSTROVANÝ KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ TL 2000. Sting Sport

TL 2000 Sting Sport Ilustrovaný katalog náhradních dílů ILUSTROVANÝ KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ TL 2000. Sting Sport ILUSTROVANÝ KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ TL 2000 Sting Sport Číslování kapitol k a p i t o l a - 0 1 - k a p i t o l a - 0 2 - k a p i t o l a - 0 3 - k a p i t o l a - 0 4 - k a p i t o l a - 0 5 - k a p i

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SLZ. SPITFIRE Mk XIV MINI

TECHNICKÁ ZPRÁVA SLZ. SPITFIRE Mk XIV MINI TECHNICKÁ ZPRÁVA SLZ SPITFIRE Mk XIV MINI Předkládá: Datum: 17.9.2012 Podpis: Označení typu: SPITFIRE Mk XIV MINI Předpis: Stavba byla zahájena 17.09.2012. Letoun je polomaketa stíhačky 2. Sv. války Supermarine

Více

Zdeněk Teplý Husova 1559 666 01 TIŠNOV

Zdeněk Teplý Husova 1559 666 01 TIŠNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA SLZ FW 190 MINI OK-NUI31 Předkládá: Zdeněk Teplý Husova 1559 666 01 TIŠNOV Datum: 29.05.2009 Podpis: Označení typu: FW 190 MINI Předpis: Stavba byla zahájena 01.10.2006. Letoun je polomaketa

Více

Instalace, pouzití a údrzba

Instalace, pouzití a údrzba Instalace, pouzití a údrzba VARIMO regálového systému ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ PRAVIDLA UŽITÍ REGÁLŮ Každý dělník musí být poučen o: Použití Regálový systém VARIMO se skládá ze dvou částí, vertikální

Více

Instrukce pro model Breeze Pro F3P, halový 3D

Instrukce pro model Breeze Pro F3P, halový 3D Instrukce pro model Breeze Pro F3P, halový 3D Charakteristika modelu: Breeze PRO je velmi lehký akrobatický model, určený pro létání v hale. Je vyroben z Depronu, což je velmi lehký, přesto dostatečně

Více

Vrtání řad otvorů v systému 32 mm

Vrtání řad otvorů v systému 32 mm č. 04 Vrtání řad otvorů v systému 3 mm A Popis Průmysl stanovuje standardy: řady otvorů se vždy vrtají s roztečí otvorů 3 mm a průměrem otvoru 5 mm nebo 3 mm. Pro tuto rozteč otvorů označovanou také jako

Více

střídavý 180W a více doporučujeme KV730 Střídavý motor 330W z naší nabídky

střídavý 180W a více doporučujeme KV730 Střídavý motor 330W z naší nabídky Děkujeme Vám za zakoupení stavebnice DHC-2 Beawer Vyrábí : ŠAD-Model http://www.sad.okdar.net/modely Stavebnice rádiem řízeného elektroletu s možností paravýsadku. Rozpětí: Délka: Hmotnost bez výbavy:

Více

L 200 Morava. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu.

L 200 Morava. Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. L 200 Morava Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Historie L-200 Vývoj letounu L-200, který se měl stát novým aerotaxíkem, začal roku 1955 v Kunovicích. Výsledkem konstrukční kanceláře byl

Více

ROB 1-3 M, ROB 1-3 MS příručka ke stavebnici

ROB 1-3 M, ROB 1-3 MS příručka ke stavebnici ROB 1-3 M, ROB 1-3 MS příručka ke stavebnici Vyrábí a dodává: e-mail: obchod@siliconbrain.biz technické dotazy: tech@siliconbrain.biz URL: http://www.siliconbrain.biz Úvodem Děkujeme, že jste si koupili

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

ceník pro maloodběratele Platnost od

ceník pro maloodběratele Platnost od ceník pro maloodběratele 2015 Platnost od 1.2.2015 Modelářské díly a potřeby Příslušenství pro elektrolety Příslušenství pro modely lodí Příslušenství pro makety Spalovací motory Přesný spojovací materiál

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

KONSTRUKCE KŘÍDLA - I

KONSTRUKCE KŘÍDLA - I Konstrukční prvky KONSTRUKCE KŘÍDLA - I - Podélné nosné prvky (podélný nosný systém) nosníky, podélné výztuhy - Příčné nosné prvky žebra - Potah - Závěsy, spojovací kování Nosníky přenos zatížení ohybové

Více

Stavební návod BLADE XL www.freeair.cz Strana.: 1 / 5

Stavební návod BLADE XL www.freeair.cz Strana.: 1 / 5 BLADEXL Vážený zákazníku zakoupil jste si model BladeXL ped stavbou si dkladn pette stavební návod a ujistte se, že postupu rozumíte. Pípadn kontaktujte výrobce nebo vašeho dealera. Seznam díl: Název dílu

Více

CURTAIN SIDER. Shrnovací systém. ALSAP s.r.o., Pražská 179, Loděnice u Berouna Tel , ,

CURTAIN SIDER. Shrnovací systém.   ALSAP s.r.o., Pražská 179, Loděnice u Berouna Tel , , CURTAIN SIDER Firma Kontaktní osoba E-mail Poznámka: Poptávka: Termín Objednávka: Číslo Lak RAL elox hliník A přední - zadní sloupky Šířka plata Vnitřní výška Délka plata 120 B zadní - zadní sloupky Přesah

Více

SA.01 Dne: 18.11.2001 Strana: 1

SA.01 Dne: 18.11.2001 Strana: 1 Strana: 1 Díly stavebnice: Rozhraní B96 - PVF 10mm 2ks o Slouží jako standardní ukončení čela modulu dle modulové normy. Navíc je vybaveno zářezy pro přímé uložení na podélníky. Příčník - PVF 10*181*490mm

Více

L13/001 P Zvětšení vůle mezi lemem koncového žebra křidél- 1. - 2. serie ka a táhlem řízení pro max. vychýlení křidélka nahoru.

L13/001 P Zvětšení vůle mezi lemem koncového žebra křidél- 1. - 2. serie ka a táhlem řízení pro max. vychýlení křidélka nahoru. PŘEHLED BULLETINŮ VYDANÝCH PRO KLUZÁKY L 13 ----------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------- P - provozní I - informační Z -

Více

5. Kolíkové spoje. 5.1. Druhy kolíků. 5.2. Použití. spoje s tvarovým stykem Přenáší zatížení přes tělo kolíku - přes jeho #2

5. Kolíkové spoje. 5.1. Druhy kolíků. 5.2. Použití. spoje s tvarovým stykem Přenáší zatížení přes tělo kolíku - přes jeho #2 zapis_spoje_koliky,cepy,nyty 08/01 STR Ad 1 z 5 5. Kolíkové spoje #1 spoje s tvarovým stykem Přenáší zatížení přes tělo kolíku - přes jeho # Druhy kolíků Příklady použití kolíků 5.1. Druhy kolíků a) #

Více

Ruční pohony a příslušenství. pro vnitřní spínací přístroje

Ruční pohony a příslušenství. pro vnitřní spínací přístroje Ruční pohony a příslušenství pro vnitřní spínací přístroje 1 Ruční pohony a příslušenství pro vnitřní spínací přístroje Slouží k ručnímu ovládání vnitřních spínacích přístrojů, především odpojovačů a odpínačů

Více

Zlín Z-37A Čmelák (850mm)

Zlín Z-37A Čmelák (850mm) Zlín Z-37A Čmelák (850mm) Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Technické parametry: Rozpětí: Délka: Letová hmotnost: Ovládané funkce: 850 mm 610 mm ~380 g S, V, K, M, (Klapky) Doporučené

Více

Montážní návod pergoly

Montážní návod pergoly Montážní návod pergoly Seznam komponent (tabulka excel) Seznam potřebného vybavení Kotoučová pila Vrtačka (vrták 3,6,8; korunový vrták 40) Aku šroubovák + násady (imbus 3, 5; šestihran 10; 13, kříž) Přípravky

Více

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ

1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE HLINÍKOVÉ 1.5. Návod na montáž 1.1. 1.5.1. Vnitřní žaluzie IDS, IDK, IDS IDK s RONDO lištou Montáž provádějte výhradně podle tohoto návodu, vyhnete se tak zbytečným montážním chybám, popřípadě dalším nepříjemnostem

Více

Plánek položím na Depron a špendlíkem napíchám obrysy

Plánek položím na Depron a špendlíkem napíchám obrysy Pokusím se popsat stavbu halovky,tak jak jsem ji dělal naposled já a taky popsat co budete potřebovat ke stavbě. V prvé řadě je dobré si vybrat buď stavebnici nebo vlastní konstrukci. K vlastním konstrukcím

Více

Micro Magic Mk II Racing

Micro Magic Mk II Racing Micro Magic Mk II Racing Návod ke stavbě POZOR: Tento model není hračka. je určen pro samostatné sestavování a provozování osobami staršími 15 let. K sestavení modelu je zapotřebí běžné modelářské nářadí,

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání Obsah balení 2x dvou vodičový servomotor 4x táhla 4x sada (4 šrouby, 1x objímka táhla, 1x úchytka) 1x kabelový svazek 2x pět vodičový

Více

Desetihnízdo Návod k použití snáškové sestavy deseti hnízd

Desetihnízdo Návod k použití snáškové sestavy deseti hnízd Desetihnízdo Návod k použití snáškové sestavy deseti hnízd Snášková hnízda z pozinkovaného plechu jsou určené k postavení na rovnou suchou zemne bo na pověšení na stinném a klidném místě, ideálně pod střechou,

Více

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace:

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Škola: Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká

Více

Vnitřní dveřní křídla - Dveře otočné

Vnitřní dveřní křídla - Dveře otočné 16. 07. 2007 1/13 Tato podniková norma obecně platí pro výrobu, identifikaci, kontrolu, zkoušení, balení, dodání, dopravu, skladování, montáž a údržbu vnitřních otočných dřevěných dveřních křídel. 1. Názvosloví

Více

O autorovi: Věk: 19 let Student Smíchovské SPŠ Zájmy: IT, technika, hudba Sport : cyklistika, lyžování, běh

O autorovi: Věk: 19 let Student Smíchovské SPŠ Zájmy: IT, technika, hudba Sport : cyklistika, lyžování, běh O autorovi: Věk: 19 let Student Smíchovské SPŠ Zájmy: IT, technika, hudba Sport : cyklistika, lyžování, běh SSPŠ - Maturitní projekt Hydroplán - 2010/11 2 O projektu: Náš projekt se zabývá návrhem a výrobou

Více

Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní

Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní Montážní návod Modulární stavebnicové řešení nové generace skříní MIS 600, MIS 900, SIS 600, SIS 900 Nová generace skříní MIS 600, 900 a SIS 600, 900 vychází ze stavebnicového systému šíře 548 mm a hloubky

Více

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky Ikarus 0 Vystřihovánka dálkového autokaru leendární značky řípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý trojúhelníček

Více

Plechy (cvičení) Zadání:

Plechy (cvičení) Zadání: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: KONSTRUOVÁNÍ V CAD TŘETÍ GARSTKA A. 21.4.2013 Název zpracovaného celku: PLECHY (cvičení) Plechy (cvičení) Modul Inventoru pro tvorbu plechových součástí umožňuje snadné

Více

silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz

silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz Wirtgen W 2000 Základní technické informace Silniční fréza na housenkovém podvozku je určená odstraňování vozovkových souvrství převážně

Více

Brány Fragmentica, křídlové hliníkové

Brány Fragmentica, křídlové hliníkové Brány Fragmentica, křídlové hliníkové Fragmentica Křídlová hliníková brána Detail ukončení sloupku Roh křídlové brány s pantem Dvojkřídlá hliníková brána je vhodná do všech průjezdů a vjezdů v celkové

Více

Ceník výrobků. platnost od 1.1.2012

Ceník výrobků. platnost od 1.1.2012 Ceník výrobků platnost od 1.1.2012 Tento ceník je pouze orientační. Ceny jsou uváděny bez DPH. Konečnou cenu může ovlivnit jak výběr vhodné tloušťky použitého materiálu, tak nestandardní barva či způsob

Více

L 410 UVP-E Turbolet (1 850mm)

L 410 UVP-E Turbolet (1 850mm) L 410 UVP-E Turbolet (1 850mm) Doporučené vybavení a postup k sestavení RC modelu. Historie L-410 Přesně 16. Dubna roku 1969 došlo k prvnímu letu prototypu malého dopravního letadla L-410. Zajímavostí

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání Obsah balení 1x kabelový svazek 1x řídící jednotka 2x dvu vodičový servomotor 2x pěti vodičový servomotor 2x dálkový ovladač 4x táhla

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

CURTAIN SIDER. Shrnovací systém. www.alsap.cz ALSAP s.r.o., Pražská 179, 267 12 Loděnice u Berouna Tel. 733 746 997, 733 746 999, prodej@alsap.

CURTAIN SIDER. Shrnovací systém. www.alsap.cz ALSAP s.r.o., Pražská 179, 267 12 Loděnice u Berouna Tel. 733 746 997, 733 746 999, prodej@alsap. CURTAIN SIDER Shrnovací systém www.alsap.cz ALSAP s.r.o., Pražská 179, 267 12 Loděnice u Berouna Tel. 733 746 997, 733 746 999, prodej@alsap.cz 9/2012 Firma Kontaktní osoba E-mail Poznámka: Poptávka: Termín

Více

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N - Tisk č.: 0 0 CZ - Otevírač nadsvětlíků GEZE OL0 N - Nahoře uložený otevírač oken a nadsvětlíků pro svisle osazovaná okna pravoúhlého tvaru s šířkou otevření 0 mm - velká šířka otevření 0 mm - plná šířka

Více

Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání

Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání Další obrázky a příklady k instalaci rozvodů centrálního vysávání obrázek č. 12 obrázek č. 13 obrázek č. 14 obrázek č. 15 obrázek č. 16 Obrázek 12 - osazení montážní desky v příčce Obrázek 13 - osazení

Více

Mercedes-Benz Intouro

Mercedes-Benz Intouro Mercedes-enz Intouro Papírový model moderního reionálního autobusu Přípravné práce: lomové hrany jsou značeny malou šipkou, plná černá šipka označuje lom z lícové strany vystřihovánky, obrysová šipka lom

Více

Stavební návod L-159 Alca www.freeair.cz Strana č.: 1 / 5. Parts list:

Stavební návod L-159 Alca www.freeair.cz Strana č.: 1 / 5. Parts list: L-159 Alca Vážený zákazníku, zakoupil jste si model L-159 Alca. Pro Vaši plnou spokojenost a usnadnění stavby Vám doporučujeme, abyste si nejprve důkladně přečetl stavební návod a ujistil se, že postupu

Více

Malý akrobatický Piper J-3 Cub Autor Jaromír Pipek

Malý akrobatický Piper J-3 Cub Autor Jaromír Pipek letadla J-3 Cub Clipp Malý akrobatický Piper J-3 Cub Autor Jaromír Pipek Nový malý park-flyer Clipped Wing J-3 Cub 250 vyrábí americká firma E-flite a nám jej na test poskytl dovozce, firma Astra z Uherského

Více

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava.

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavy 6 Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavu můžete vytvářet způsobem zdola nahoru, shora dolů nebo kombinací obou metod. Metoda zdola nahoru znamená nejdříve vymodelovat

Více

PRAČKY. Pračky ŠABLONA PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL. Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez)

PRAČKY. Pračky ŠABLONA PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL. Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez) Pračky PRAČKY PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL Vestavná pračka FE-7212 IT FE-6210 IT FE-6212 IT Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez) 6 regulačních lišt dělených po 10 mm (Max. regulace do výšky 60 mm) MONTÁŽ

Více

ROZKLÁDACÍ POSTEL FLEXI

ROZKLÁDACÍ POSTEL FLEXI Je chytrým řešením pro spaní v malém prostoru. Přes den pohovka, v noci kvalitní dvojlůžko. MONTÁŽNÍ NÁVOD Postel si můžete zvolit v pravé nebo levé variantě. Rozměr: šířka 207,2cm výška 90,5cm hloubka

Více

STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0

STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0 STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0 (I. díl) Lokomotiva řady 486.0 i tendr 923.0 (lokomotivy s nimi jezdili na začátku provozu) je postavena z leptu, na pojezdu BR19 (Guetzold). Pojezd tendru je postaven rovněž

Více

PŘÍSLUŠENSTVÍ HLINÍKOVÉ PROFILY KÜBERIT - STANDARDNÍ PROGRAM SAMOLEPÍCÍ PROFILY PODLAHY 3-VRSTVÉ PODLAHY LAMINÁTOVÉ PODLAHY 2-VRSTVÉ PODLAHY DÝHOVÉ

PŘÍSLUŠENSTVÍ HLINÍKOVÉ PROFILY KÜBERIT - STANDARDNÍ PROGRAM SAMOLEPÍCÍ PROFILY PODLAHY 3-VRSTVÉ PODLAHY LAMINÁTOVÉ PODLAHY 2-VRSTVÉ PODLAHY DÝHOVÉ SAMOLEPÍCÍ PROFILY 4 Přechodové hliníkové profily samolepící, 30 2 Typ 060 SK Typ 060 H/SK DŘEVĚNÁ DÝHA Typ 060 E/SK Stříbrný 2150600045 122,- 329,- S 2150600040 132,- 119,- O Zlatý 2150600055 129,- 349,-

Více

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché.

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché. Psací stůl Einstein Opravdu chytrá kombinace: Tvé zcela individuální pracoviště, které Ti dá inspiraci na dobré nápady. Bedny pod lakovanou lepenou dřevěnou deskou nejsou určeny pro uschování těžkých předmětů,

Více

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Tento návod Vás provede krok za krokem demontáží původních dílů a následnou montáží tuningové sady mikrovrtulníku Blade CXCX2. Prostudujte si obrazový návod a nachystejte

Více

Společný seznam dílů:

Společný seznam dílů: L-159 Alca 64EDF/Pusher Vážený zákazníku, zakoupil jste si model L-159 Alca. Tento model je vyráběn ve dvou verzí, jedné pro dmychadlo GWS 64, druhé pro pohon tlačným motorem o výkonu cca 80-120W. Pro

Více

Podklady pro stavbu modelu z EPP pro rekreační nebo soutěžní létání v kategorii Aircombat WWI+.

Podklady pro stavbu modelu z EPP pro rekreační nebo soutěžní létání v kategorii Aircombat WWI+. SPAD VII 17.1.2008 na fotce nedokončený model, chybí detaily a nabarvení Podklady pro stavbu modelu z EPP pro rekreační nebo soutěžní létání v kategorii Aircombat WWI+. Oproti skutečnému vzoru má model

Více

Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS

Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS Montážní návod pro zámkové a řetězové otvírače nadsvětlíků UCS Obsah: 1. Souprava se zámkovým otvíračem... 1 2. Skládanka spirálový kabel se zámkovým i řetězovým otvíračem. 4 3. Instalace řetězového otvírače

Více