Mgr. Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mgr. Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK"

Transkript

1 Archeologie a územní plánov nování Mgr. Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK martin.nechvile@kraj-lbc.cz

2 A zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, v platném znění + vyhláška č. 187/2007 Sb. (účinnost od ) B zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu C Sb. m. s. č. 99/2000, Úmluva o ochraně archeologického dědictví Evropy (účinnost od ) LEGISLATIVA

3 A.Zákon č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči 22 Provádění archeologických výzkumů (2) Má-li se provádět stavební činnost na území s archeologickými nálezy, jsou stavebníci již od doby přípravy stavby povinni tento záměr oznámit Archeologickému ústavu a umožnit jemu nebo oprávněné organizaci provést na dotčeném území záchranný archeologický výzkum Obdobně se postupuje, má-li se na takovém území provádět jiná činnost, kterou by mohlo být ohroženo provádění archeologických výzkumů.

4 23b Plány území s archeologickými nálezy (1) Kraj může vydat v dohodě s ministerstvem kultury nařízením kraje plán území s archeologickými nálezy v kraji nebo ve vymezené části kraje, ve kterém se vyznačí území, na nichž se vyskytují nebo se mohou odůvodněně vyskytovat archeologické nálezy, a který slouží pro zabezpečení archeologického dědictví a jako podklad pro plnění oznamovací povinnosti stavebníka podle 22 odst. 2. (2) Plán území s archeologickými nálezy lze vydat na dobu nejdéle 20 let.

5 A. Vyhláška MK ČR č. 187/2007 Sb. kterou se stanoví obsah a náležitosti plánu území s archeologickými nálezy (účinnost od ) 1 (1) Plán území s archeologickými nálezy (dále jen "plán") obsahuje textovou a grafickou část. (2) Textová část plánu obsahuje slovní vymezení hranice území s archeologickými nálezy (3) Grafická část plánu obsahuje výkresy, které se zpracovávají nad mapovým podkladem v měřítku katastrální mapy (4) Ve výkresech podle odstavce 3 se vyznačí: a) hranice památkové rezervace, pokud nejsou zahrnuty v území podle písmene b) hranice památkové zóny, pokud nejsou zahrnuty v území podle písmene d), c) hranice pozemků, které jsou kulturní památkou nebo národní kulturní památkou, pokud nejsou zahrnuty v územích podle písmene a), b) nebo d), d) hranice území, na nichž se vyskytují nebo se mohou odůvodněně vyskytovat archeologické nálezy, e) nemovité kulturní památky a nemovité národní kulturní památky, které jsou archeologickými nálezy.

6 B. Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu 18 cíle územního plánování (4) Územní plánování ve veřejném zájmu chrání a rozvíjí přírodní, kulturní a civilizační hodnoty území, včetně urbanistického, architektonického a archeologického dědictví. Přitom chrání krajinu jako podstatnou složku prostředí života obyvatel a základ jejich totožnosti. S ohledem na to určuje podmínky pro hospodárné využívání zastavěného území a zajišťuje ochranu nezastavěného území a nezastavitelných pozemků. Zastavitelné plochy se vymezují s ohledem na potenciál rozvoje území a míru využití zastavěného území.

7 C. Úmluva o ochraně archeologického dědictví Evropy (Sbírka mezinárodních smluv č. 99/2000, součást právního řádu ČR s účinností od ) Článek 1 definice archeologického dědictví Za archeologické dědictví jsou považovány veškeré pozůstatky, objekty a jakékoli jiné stopy po lidstvu z minulých období, jejichž uchování a studium umožňuje vysledovat vývoj historie lidstva a jeho vztah k přirozenému prostředí a o nichž jsou hlavními zdroji informací vykopávky nebo objevy a další metody výzkumu lidstva. Do archeologického dědictví jsou zahrnuty stavby, konstrukce, skupiny budov, zastavěná území, movité objekty, památky dalšího druhu a také jejich související prostředí nacházející se jak na souši, tak pod vodou. Článek 5 Každá strana se zavazuje: že zajistí, aby archeologové, městští a oblastní pracovníci územního plánování společně systematicky vedli konzultace, aby bylo možné upravit územní plány, jež by pravděpodobně měly nepříznivé dopady na archeologické dědictví

8 ÚZEMÍ S ARCHEOLOGICKÝMI NÁLEZY (ÚAN) ÚAN není v zákoně definováno nutné dovodit dle vyhlášky č. 187/2007 Sb. DRUHY ÚAN chráněné archeologické lokality prohlášené za KP památkové rezervace památkové zóny kulturní památky ochranná pásma PR, PZ, KP, NKP území, na nichž se vyskytují nebo se mohou odůvodněně vyskytovat archeologické nálezy (řeší SAS ČR)

9 Státní archeologický seznam ČR (SAS) SAS je informační systém o území s archeologickými nálezy ve smyslu 22 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, spravovaný Národním památkovým ústavem (NPÚ) pro účely ochrany a záchrany archeologických nálezů na území ČR. Byl vytvořen na základě současného stavu archeologického poznání v rámci řešení stejnojmenného účelově financovaného úkolu výzkumu a vývoje v resortu Ministerstva kultury ČR v letech

10 Cíl projektu SAS: zjednodušit, zkvalitnit a urychlit činnost orgánů veřejné správy při územním a stavebním řízení a při územním plánování posílit právní jistotu vlastníka při investičních záměrech docílit vyššího stupně ochrany a záchrany archeologických nalezišť a umožnit využití informací pro provádění záchranných archeologických výzkumů umožnit počítačové modelování a prostorovou analýzu výskytu archeologických nalezišť v závislosti na geografické poloze a dalších shromážděných informacích studovat vývoj a strukturu osídlení v regionech i na celém území republiky na základě sledování vztahů mezi kulturními jevy a složkami životního prostředí

11 Definice ÚAN v rámci projektu SAS: Území s archeologickými nálezy je definováno svojí podstatou jako území, kde se nachází archeologické nálezy nemovité povahy vytvořené člověkem (např. opevnění, příkopy, mohyly, hroby atd.) a/nebo kde se nacházejí archeologické nálezy movité povahy (např. zlomky nádob, kovové nástroje apod.). Archeologické nálezy jsou dokladem činnosti člověka na daném území od pravěku po současnost a nacházejí se zpravidla pod úrovní terénu.

12 ÚAN se dělí na čtyři kategorie: I. Území s pozitivně 100 % prokázaným a dále bezpečně předpokládaným výskytem archeologických nálezů nejcennější území (vymezeny červeně). II. Území, na němž dosud nebyl pozitivně prokázán výskyt archeologických nálezů, ale určité indicie mu nasvědčují. Pravděpodobnost výskytu archeologických nálezů je % (vymezeno modře). III. Území, na němž nebyl dosud rozpoznán a pozitivně prokázán výskyt archeologických nálezů a prozatím tomu nenasvědčují žádné indicie. Pravděpodobnost výskytu archeologických nálezů je 50 % (celé území ČR kromě ÚAN IV). IV. Území, na němž není reálná pravděpodobnost výskytu archeologických nálezů (např. vytěžená území doly, lomy, cihelny, pískovny apod.). Pravděpodobnost výskytu archeologických nálezů je kolem 0 %.

13 Spolupráce s archeology při územním plánování Kdy a jak spolupracovat? Na základě 32, odst. 2 písm c) zákona č. 20/1987 Sb. je poskytovatelem územně analytických podkladů na úseku státní památkové péče (včetně archeologie) Národní památkový ústav. Jak a kde si vyžádat podklady projektu SAS? Podklady projektu SAS pro požadovaný správní obvod lze zdarma požadovat v elektronické podobě na adrese: Národní památkový ústav, ústřední pracoviště v Praze Valdštejnské náměstí Praha 1 Malá Strana Mgr. Alena Knechtová tel.: knechtova@up.npu.cz na této adrese si lze požádat o přidělení hesla pro neveřejný přístup na SAS:

14

15 ÚAN v Libereckém kraji

16 Vzhledem k dobré znalosti místních poměrů doporučujeme kontaktovat i jednotlivá archeologická pracoviště v muzeích: pro okres Liberec a Jablonec nad Nisou: Severočeské muzeum v Liberci příspěvková organizace LK Masarykova Liberec kontakt: Mgr. Marcela Stará, Mgr. Petr Brestovanský marcela.stara@muzeumlb.cz; petr.brestovansky@seznam.cz tel.: web: pro okres Semily: Muzeum Českého ráje v Turnově příspěvková organizace LK Skálova Turnov kontakt: PhDr. Jan Prostředník, PhD. prostrednik@muzeum-turnov.cz tel.: web:

17 pro okres Česká Lípa: Vlastivědné muzeum a galerie v České lípě příspěvková organizace Libereckého kraje Náměstí Osvobození Česká Lípa kontakt: Mgr. Vladimír Peša, Petr Jenč pesa@muzeum.clnet.cz; petrjenc@trum.cz tel.: ; web: pro území celého Libereckého kraje: Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Liberci Jablonecká 642/ Liberec kontakt: Mgr. Renata Tišerová tiserova@liberec.npu.cz tel.: ; web:

18 Co požadovat po archeolozích: Sběr a následné zpracování informací o archeologickém dědictví do formy implementovatelné do územně plánovací dokumentace (nejlépe ve fázi shromažďování územně analytických podkladů). Zpracování informací o archeologických nálezech tak, aby je bylo možné zohlednit zejména v regulačních plánech, které jsou pro archeologickou památkovou ochranu nejvhodnějším typem ÚPD. mapa 2. vojenského mapování, polovina19. století, současný stav na mapě 1:10 000

19 Regulační plán z hlediska archeologie: Vyčlenění pozemků, kde se nacházejí natolik unikátní archeologické nálezy, že zde nelze provádět jakékoli zásahy pod úroveň terénu (kromě udržovacích prací). Vyčlenění pozemků, kde jsou zásahy pod úroveň terénu možné, ale musí jim předcházet archeologický výzkum, o jehož metodice bude individuálně rozhodnuto dle charakteru stavebního záměru. Vyčlenění pozemků, kde byly archeologické nálezy již zničeny předchozími zásahy a stavební činnost by zde probíhala bez omezení.

20 Cíl regulačního plánu z hlediska archeologie: Maximum údajů o jednotlivých pozemcích včetně konkretizace způsobu jejich ochrany, které budou součástí ÚPD. Možnost seriózní rozvahy vlastníků o povaze případného investičního záměru. Nepodcenění fáze diskuse o záměru, respektive následné předprojektové přípravy, aby se minimalizovala kolize se zájmy státní památkové péče.

21 Nešťastný případ Příšovic na Turnovsku

22 7 000 let stará vesnice

23

24 Závěrečné shrnutí: 1) Ochrana kulturního a archeologického dědictví je veřejným zájmem. 2) Nezbytná je spolupráce úřadů územního plánování s archeology zejména při shromažďování územně analytických podkladů a při tvorbě regulačních plánů 3) Kulturně historická hodnota ÚAN a archeologických nálezů spočívá ve schopnosti nést historickou informaci důležitou pro zachování krajinné paměti a od ní se odvíjejícího kulturního povědomí. Výběrová literatura: Dragoun, Z. a kol. 2006: K otázkám archeologické památkové péče v Praze, Zprávy památkové péče 66/2006/2, s Kalferstová, J. 2006: Archeologické nálezy v rámci územního plánování, Zprávy památkové péče 66/2006/2, s

25 Děkuji Vám za pozornost

Archeologická památkov. Mgr.Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK

Archeologická památkov. Mgr.Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK Archeologická památkov tková péče Mgr.Martin Nechvíle Oddělení památkové péče KÚ LK martin.nechvile@kraj-lbc.cz www.pamatky.kraj-lbc.cz Základní otázky archeologické památkové péče 1) Proč vlastně chránit

Více

Život s památkami II

Život s památkami II Památková péče v Libereckém kraji Život s památkami II 12. 11. 2010 Mgr. Martin Nechvíle Krajský úřad Libereckého kraje odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚ LK martin.nechvile@kraj-lbc.cz

Více

Archeologická památková péče v Praze

Archeologická památková péče v Praze Archeologická památková péče v Praze nástroje, postupy a informace pro veřejnost (projekt NAKI 2013 2017,r.č. DF1301OVV014) Jaroslav Podliska Národní památkový ústav, ú.o.p. v hl. m. Praze Praha jako archeologická

Více

Seminář Život s památkami. Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění

Seminář Život s památkami. Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění Seminář Život s památkami Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění Kulturní památky ( 2 památkového zákona) za kulturní památku

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA

Více

ZÁKONNÉ PODMÍNKY PROVÁDĚNÍ ARCHEOLOGICKÝCH VÝZKUMŮ. Jan Mařík Archeologický ústav AV ČR, Praha, v.v.i.

ZÁKONNÉ PODMÍNKY PROVÁDĚNÍ ARCHEOLOGICKÝCH VÝZKUMŮ. Jan Mařík Archeologický ústav AV ČR, Praha, v.v.i. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PROVÁDĚNÍ ARCHEOLOGICKÝCH VÝZKUMŮ Jan Mařík Archeologický ústav AV ČR, Praha, v.v.i. ZÁKON Č. 20/1987 SB. 21 (1) Archeologické výzkumy je oprávněn provádět Archeologický ústav Akademie

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA

Více

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě Historické oddělení

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě Historické oddělení Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě Historické oddělení Informace (nejen) pro stavebníky: ZÁCHRANNÉ ARCHEOLOGICKÉ VÝZKUMY NA ČESKOLIPSKU A POVINNOSTI STAVEBNÍKŮ Vlastivědné muzeum a galerie v České

Více

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6.1. Legislativní zajištění Ústavní rámec politiky našeho státu obsahuje dokumenty se zakotvením významu kulturních

Více

I4 Obnova kulturních památek. popřípadě se stavbou, změnou stavby, terénními úpravami, umístěním nebo

I4 Obnova kulturních památek. popřípadě se stavbou, změnou stavby, terénními úpravami, umístěním nebo 1 I. SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ NA ÚSEKU PAMÁTKOVÉ PÉČE Obnovu kulturních památek, a to jak movitých, tak nemovitých, objektů v památkových rezervacích, zónách a ochranných pásmech upravuje 14 zákona č. 20/1987 Sb.,

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU BEDŘICHOV

ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU BEDŘICHOV OBEC BEDŘICHOV NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU BEDŘICHOV POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA JABLONEC NAD NISOU ZPRACOVATEL ZADÁNÍ: MAGISTRÁT MĚSTA JABLONEC NAD NISOU ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ ve spolupráci

Více

PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ

PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ doc.ing.arch. Ivan Vorel, CSc, Ing.arch. Simona Švecová Katedra urbanismu

Více

Územní plánování.tak to asi těžko!?!?

Územní plánování.tak to asi těžko!?!? Porada pořizovatelů úpd 05/2011 Územní plánování.tak to asi těžko!?!? 1 Obec - to je jedno jak se jmenuje 2 Lokality ÚP 3 Údaje z ÚP K 1.1.2007 155 obyvatel Návrh ÚP cca. 120 RD!!! Lokalita celková výměra

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo požádat o pořízení vymezení zastavěného

Více

Památková ochrana staveb

Památková ochrana staveb Památková ochrana staveb Základní pojmy Kulturní památka Národní kulturní památka Památková rezervace Památková zóna 1. Kulturní památka Movitá a nemovitá věc, která je za kulturní památku prohlášena ministerstvem

Více

ZMĚNY č. 18 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU CHRUDIMI

ZMĚNY č. 18 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU CHRUDIMI N Á V R H Z A D Á N Í pro pořízení ZMĚNY č. 18 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU CHRUDIMI Ř E Š E N É L O K A L I T Y Pořizovatel MĚSTO CHRUDIM odbor územního plánu a regionálního rozvoje oddělení územního

Více

ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ a urbanismus venkova ING. JANA ŘÍMSKÁ NÁMĚŠŤ NA HANÉ, 29.11.2011

ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ a urbanismus venkova ING. JANA ŘÍMSKÁ NÁMĚŠŤ NA HANÉ, 29.11.2011 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ a urbanismus venkova ING. JANA ŘÍMSKÁ NÁMĚŠŤ NA HANÉ, 29.11.2011 ÚZEMNÍ PLÁN JAKO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NÁSTROJ ROZVOJE OBCE ZÁKON Č. 183/2006 SB. (STAVEBNÍ ZÁKON) VYHLÁŠKA Č. 500/2006 SB., VYHLÁŠKA

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013 NÁVRH ZADÁNí ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU " HODEJICE ÚNOR 2013 Na základě návrhu vlastníků pozemků schválilo zastupitelstvo obce na svém zasedání dne 6.8.2012 a dále dne 24.9.2012 rozhodnutí o pořízení Změny

Více

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU JEVIŠOVKA okr. Břeclav

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU JEVIŠOVKA okr. Břeclav ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU JEVIŠOVKA okr. Břeclav II.A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, odbor územního plánování a stavebního

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

ZADÁNÍ. Peřimov. změny č. 1 územního plánu. ZADÁNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PEŘIMOV říjen 20122

ZADÁNÍ. Peřimov. změny č. 1 územního plánu. ZADÁNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PEŘIMOV říjen 20122 ZADÁNÍ změny č. 1 územního plánu Peřimov POŘIZOVATEL : Městský úřad Jilemnice, Odbor územního plánování a stavebního řádu Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo

Více

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Pořizovatel změny územního plánu Obecní úřad Stružinec, příslušný podle 6 odst. 2 a v souladu s 24 odst. 1 stavebního zákona prostřednictvím Vladimíra Mařana

Více

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A 5.02 změna využití území z plochy dopravy a občanské vybavení na plochu pro občanské vybavení v lokalitě u nádraží 5.04 změna využití území z plochy bydlení a dopravy

Více

Evropská úmluva o krajině

Evropská úmluva o krajině Evropská úmluva o krajině MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně Témata prezentace 1. Stavební zákon 2. Strategické dokumenty 3. Zásady územního rozvoje 4. Územní plány

Více

Změna č. 2 územního plánu obce Čachovice návrh zadání květen 2012 NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2

Změna č. 2 územního plánu obce Čachovice návrh zadání květen 2012 NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁN OBCE ČACHOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 Pořizovatel dle 6 odst. 2 Obecní úřad Čachovice s plněním ustanovení 24 zákona č. 183/2006 Sb., v platném znění Ing. Renata Perglerová s

Více

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 60200 Brno Tel.: +420 542 423 111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Internetová prezentace poslední aktualizace

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

4. V nadpisu části druhé se za číslo 2 vkládají slova a 29 odst. 3.

4. V nadpisu části druhé se za číslo 2 vkládají slova a 29 odst. 3. Strana 186 Sbírka zákonů č. 13 / 2018 13 VYHLÁŠKA ze dne 23. ledna 2018, kterou se mění vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více

H O D O N Í N R Y B Á Ř E R E G U L A Č N Í P L Á N ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.

H O D O N Í N R Y B Á Ř E R E G U L A Č N Í P L Á N ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. H O D O N Í N R Y B Á Ř E R E G U L A Č N Í P L Á N ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: ciznerova@usbrno.cz 602

Více

D.2.3.3 Regulační plán Obsah regulačního plánu

D.2.3.3 Regulační plán Obsah regulačního plánu D.2.3.3 Regulační plán Obsah i postup pořizování regulačního plánu dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. se výrazně od dosavadního obsahu i postupu pořizování dle stavebního zákona č. 50/1976 Sb. Regulační

Více

LEGISLATIVNÍ A STRATEGICKÁ VÝCHODISKA V PROCESU PLÁNOVÁNÍ KRAJINY

LEGISLATIVNÍ A STRATEGICKÁ VÝCHODISKA V PROCESU PLÁNOVÁNÍ KRAJINY LEGISLATIVNÍ A STRATEGICKÁ VÝCHODISKA V PROCESU PLÁNOVÁNÍ KRAJINY Ing. arch. Vladimír Dujka Územní plánování v procesech plánování a projektování krajiny Konference AUÚP ČR, Lednice 24. 25. 9. 2015 OBSAH

Více

Elektro comp spol. s r.o., IČO: , se sídlem Maloskalická 68, Česká Skalice,

Elektro comp spol. s r.o., IČO: , se sídlem Maloskalická 68, Česká Skalice, VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Městský úřad Nové Město nad Metují Odbor výstavby a regionálního rozvoje náměstí Republiky 6 549 01 Nové Město nad Metují Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací/spisová značka Vyřizuje/linka

Více

Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu?

Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu? Metodický pokyn NPÚ Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu? Zákon č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy Jak chránit sbírky Jak vést evidenci Jaké jsou sankce za porušení povinností Co je to

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BLAZICE

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BLAZICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BLAZICE Zpracováno v souladu s ustanovením 47, odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném znění, podle přílohy

Více

NÁVRH ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VLAČICE

NÁVRH ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VLAČICE 1 NÁVRH ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU VLAČICE Pořizovatel Městský úřad Čáslav odbor výstavby a regionálního rozvoje DATUM: květen 2013 1 2 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územně plánovací dokumentace Změna č.1 územního

Více

Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník

Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník Obec Hnačov Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník ZÁZNAM O ÚČINNOSTI a) označení správního orgánu, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Hnačov b) údaje o vydání: datum nabytí

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Z 3016/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY

ZADÁNÍ ZMĚNY Z 3016/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY ZADÁNÍ ZMĚNY Z 3016/00 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HL. M. PRAHY Důvody pro pořízení změny Z 3016/00 Územního plánu sídelního útvaru hlavního města Prahy a stanovení hlavních cílů rozvoje území Pořízení

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změny č.3 územního plánu sídelního útvaru SUDOMĚŘICE

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změny č.3 územního plánu sídelního útvaru SUDOMĚŘICE NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změny č.3 územního plánu sídelního útvaru SUDOMĚŘICE 1 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ Řešené území je vymezeno územím dílčí změny v katastrálním území obce Sudoměřice. Na základě požadavku

Více

NÁVRH ZADÁNÍ 68. ZMĚNY PLATNÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA JABLONEC NAD NISOU

NÁVRH ZADÁNÍ 68. ZMĚNY PLATNÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA JABLONEC NAD NISOU NÁVRH ZADÁNÍ 68. ZMĚNY PLATNÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA JABLONEC NAD NISOU ZPRACOVAL: Ing. Michaela Smrčková Oddělení územního plánování Odboru územního a hospodářského rozvoje, Magistrátu města Jablonec

Více

ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA. Zadání Změny č.3 Územního plánu obce L O V Č I C E. - n á v r h

ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA. Zadání Změny č.3 Územního plánu obce L O V Č I C E. - n á v r h ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA Zadání Změny č.3 Územního plánu obce L O V Č I C E - n á v r h Pořizovatel : Vypracoval : Spolupráce : Magistrát města Hradec Králové, odbor hlavního architekta Ing. arch. Jana

Více

Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Dotační programy Ministerstva kultury Podle 16 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, může příspěvek na obnovu kulturní

Více

N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu

N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu s í d e lního útvaru Novosedly nad Nežárkou úvod červenec 2009 O pořízení změny č. 2 územního plánu sídelního útvaru Novosedly nad Nežárkou (dále též jen

Více

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen "obec") Obec:

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen obec) Obec: Anketní dotazník k Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) ČR dle usnesení vlády č. 209/92 na rok 2014 I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské

Více

Zadání Změny č. 15 územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou - Návrh

Zadání Změny č. 15 územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou - Návrh Zadání Změny č. 15 územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou - Návrh Zadání je zpracováno v souladu s 47 odst. 1 a 6 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY

Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY Změna č. 2 územního plánu Trhové Sviny NÁVRH ZADÁNÍ Změna č. 2 územního plánu TRHOVÉ SVINY Pořizovatel: Městský úřad Trhové Sviny, odbor výstavby, kulturních památek a územního plánování Datum: leden 2013

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 12/ /2017

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 12/ /2017 NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 12/2013 12/2017 dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění (stavební zákon), kdy je stanoveno,

Více

ZADÁNÍ. ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV

ZADÁNÍ. ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV ZADÁNÍ ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV Obsah : a) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších územních vztahů b)

Více

Územní plán sídelního útvaru (ÚPSÚ) Podbřezí Změna č.4

Územní plán sídelního útvaru (ÚPSÚ) Podbřezí Změna č.4 Územní plán sídelního útvaru (ÚPSÚ) Podbřezí Změna č.4 Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Změna 1 textová část 2 hlavní výkres Odůvodnění Změny 1 textová část 2 koordinační výkres 3 výkres

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU KOSOŘ

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU KOSOŘ NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.5 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU KOSOŘ podle 47 zákona č. 183/2006 Sb. schvalující orgán Zastupitelstvo obce Kosoř datum schválení číslo usnesení jméno oprávněné osoby podpis starosta

Více

ODŮVODNĚNÍ ŘEŠENÍ ZMĚNY č.3 ÚP OBCE NOVÁ DĚDINA

ODŮVODNĚNÍ ŘEŠENÍ ZMĚNY č.3 ÚP OBCE NOVÁ DĚDINA II. ODŮVODNĚNÍ ŘEŠENÍ ZMĚNY č.3 ÚP OBCE NOVÁ DĚDINA II/A. T E X T O V Á Č Á S T obsah: 1. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNRATICE U CVIKOVA NÁVRH

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNRATICE U CVIKOVA NÁVRH ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNRATICE U CVIKOVA NÁVRH období 2008-2012 NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č.2 Obec : (schvalující orgán) Kunratice u Cvikova Adresa : Kunratice u Cvikova 145, 471 55 www.kunraticeucvikova.eu

Více

Územně analytické podklady. Novela vyhlášky 500/2006 Sb., Strojově čitelný formát. Standardizace ÚP

Územně analytické podklady. Novela vyhlášky 500/2006 Sb., Strojově čitelný formát. Standardizace ÚP Územně analytické podklady, Strojově čitelný formát Standardizace ÚP ÚAP x Novela SZ a zákon 194/2017 Sb. Zákon č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostního sítí elektronických

Více

Možnosti financování obnov památek 2019

Možnosti financování obnov památek 2019 Možnosti financování obnov památek 2019 Zlín 9. ledna 2019 Ing. Alena Pospíšilová, Bc. Zuzana Dvořáčková oddělení památkové péče 1. Aktuální dotační výzvy 2. Fond Zlínského kraje 3. Program KUL03-19 4.

Více

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO

Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Návrh zadání Změny č. 2 územního plánu BUDĚTSKO Pořizovatel: Městský úřad Konice, odbor výstavby Masarykovo nám. 27, 798 52 Konice Pracoviště: Na Příhonech 405, 798 52 Konice Oprávněná osoba: Ing. Tomáš

Více

Zadání Změny č. 2 Územního plánu Blešno - návrh

Zadání Změny č. 2 Územního plánu Blešno - návrh ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA Zadání Změny č. 2 Územního plánu Blešno - návrh Zadání je zpracováno v souladu s 55 odst. 2 a 47 odst. 1 a 6 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění

Více

Zadání Změny č. 18.a územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou

Zadání Změny č. 18.a územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou Zadání Změny č. 18.a územního plánu sídelního útvaru Hrádek nad Nisou schválené Zastupitelstvem města Hrádek nad Nisou dne 22.6.2016 usnesením č. 6/148/ZM/16 Zadání je zpracováno v souladu s 47 odst. 1

Více

Územně analytické podklady a Geoportál. Šimon Eismann

Územně analytické podklady a Geoportál. Šimon Eismann Územně analytické podklady a Geoportál Šimon Eismann Co to je a zákonné vymezení Podklady charakterizují významné hodnoty území, limity i možnosti jeho dalšího rozvoje. Kromě prostorových vztahů ÚAP zohledňují

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 30.08.2016 Bod pořadu jednání: 49. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 253/16 poskytnutí účelových dotací z kapitoly 917 07 Transfery, odboru

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU PRASKAČKA k. ú. Praskačka

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU PRASKAČKA k. ú. Praskačka NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU PRASKAČKA k. ú. Praskačka Pořizovatel: Vypracovala: Spolupráce: Magistrát města Hradec Králové, odbor hlavního architekta, oddělení územního plánování Iva Jandová

Více

lokalita 6A změna funkčního využití z plochy výroby na plochu smíšenou komerční

lokalita 6A změna funkčního využití z plochy výroby na plochu smíšenou komerční ZMĚNA č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BŘEZNICE Návrh zadání lokalita 6A změna funkčního využití z plochy výroby na plochu smíšenou komerční lokalita 6B změna plochy stávajícího veřejného prostranství na plochu

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NĚMČIČKY Pořizovatel: Městský úřad Ivančice, Odbor regionálního rozvoje, úřad územního plánování Vypracoval: Ing. Eva Skálová za pořizovatele, Jan Jelínek pověřený

Více

Památkové programy Ministerstva kultury. kulturních památek)

Památkové programy Ministerstva kultury. kulturních památek) Památkové programy Ministerstva kultury (poskytování příspěvků na obnovu (poskytování příspěvků na obnovu kulturních památek) Havarijní program Účel programu: podpora při zabezpečení naléhavé opravy nemovité

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Suchdol nad Lužnicí

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Suchdol nad Lužnicí OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Suchdol nad Lužnicí ZÁZNAM O ÚČINNOSTI správní orgán, který vymezení zastavěného území vydal: Rada města Suchdol nad Lužnicí číslo jednací: RM 78/14/1422

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SVIJANY

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SVIJANY NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SVIJANY dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění a 15 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických

Více

Návrh zadání změny č. 3 územního plánu Benešov

Návrh zadání změny č. 3 územního plánu Benešov Návrh zadání změny č. 3 územního plánu Benešov Pořizovatel Městský úřad Benešov, Odbor výstavby a územního plánování, úřad územního plánování Vyhotoveno Březen 2017 Pořizovatel spolupracuje s určeným zastupitelem.

Více

TUŘICE. ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání. (k. ú. Tuřice)

TUŘICE. ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání. (k. ú. Tuřice) TUŘICE (k. ú. Tuřice) ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Návrh zadání Pořizovatel: Obec Tuřice Oprávněná osoba pořizovatele: Ing. Renata Perglerová Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Tuřice Určený člen

Více

Územní plán obce Mokrovousy Změna č.1

Územní plán obce Mokrovousy Změna č.1 Územní plán obce Mokrovousy Změna č.1 Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Změna 1 textová část 2 hlavní výkres Odůvodnění Změny 1 textová část 2 výkres předpokládaných záborů půdního fondu

Více

PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY. č. VII./2010/NPÚ

PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY. č. VII./2010/NPÚ Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské nám. 3, 118 01 Praha 1 PŘÍKAZ GENERÁLNÍ ŘEDITELKY č. VII./2010/NPÚ kterým se stanoví závazný postup zaměstnanců Národního památkového ústavu při

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Horní Lhota, jako věcně příslušný správní orgán podle ust. 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE VODNÍ PLOCHY

NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE VODNÍ PLOCHY NÁVRH ZADÁNÍ - ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU STRAKONICE VODNÍ PLOCHY Obsah Zadání územního plánu obsahuje hlavní cíle a požadavky na zpracování návrhu územního plánu, zejména a) požadavky na základní koncepci rozvoje

Více

NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM

NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM POŘIZOVATEL: OBECNÍ ÚŘAD NOVINY POD RALSKEM Noviny pod Ralskem 116, 471 24 pošta Mimoň zastoupený Společností pořizovatelů (výjimka

Více

NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM

NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM NOVINY POD RALSKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU NOVINY POD RALSKEM POŘIZOVATEL: OBECNÍ ÚŘAD NOVINY POD RALSKEM Noviny pod Ralskem 116, 471 24 pošta Mimoň zastoupený Společností pořizovatelů (výjimka

Více

NÁVRH ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JAMOLICE

NÁVRH ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JAMOLICE NÁVRH ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JAMOLICE Akce: Pořizovatel: Zhotovitel: Projektant: Změna č. 3 územního plánu obce Jamolice Městský úřad Moravský Krumlov, Odbor výstavby a územního plánování úřad

Více

OBEC NOVOSEDL Y Zastupitelstvo obce

OBEC NOVOSEDL Y Zastupitelstvo obce -------- -- - -- OBEC NOVOSEDL Y Zastupitelstvo obce Vyhláška č. 1/2006 o závazných částech Změny č.3 územního plánu obce Novosedly Na základě bodu 7) z programu jednání zastupitelstva obce Novosedly ze

Více

Územní plány Hlavním cílem územního plánování je vytváření předpokladů pro výstavbu a udržitelný rozvoj území, jde o vyvážený vztah ŽP, hospodářský ro

Územní plány Hlavním cílem územního plánování je vytváření předpokladů pro výstavbu a udržitelný rozvoj území, jde o vyvážený vztah ŽP, hospodářský ro Územní plány Územní plány obcí Tvorba a obsah ve smyslu zákona o územním plánování a stavebním řádu č. 183/2006 Sb. podle novely stavebního zákona Evidence územních plánů resort Ministerstva pro místní

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NOVÉ BRÁNICE

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NOVÉ BRÁNICE Městský úřad Ivančice, odbor regionálního rozvoje, úřad územního plánování, který na žádost města Oslavany pořizuje v souladu s ust. 6 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 11/ /2013

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 11/ /2013 NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LAŽANY Období 11/2009 10/2013 dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění (stavební zákon), kdy je stanoveno,

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PROJEKTU ZÓNY LOKET - CENTRUM NÁVRH ZADÁNÍ

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PROJEKTU ZÓNY LOKET - CENTRUM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PROJEKTU ZÓNY LOKET - CENTRUM NÁVRH ZADÁNÍ LISTOPAD 2015 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Pořizovatel: Městský úřad Loket, odbor výstavby Oprávněná osoba: Milan Hroníček, referent odboru výstavby

Více

Metodiky na úseku územního plánování

Metodiky na úseku územního plánování ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Ing. Alena Navrátilová 18. konference o územním plánování a stavebním řádu Plzeň, 6. - 7. října 2011 Metodiky na úseku územního plánování 1 Obsah prezentace Úvod Metodiky vydané

Více

Soubor změn č.viii - Regulačního plánu Městské památkové rezervace OLOMOUC TEXTOVÁ ČÁST - VÝROK - LISTOPAD NÁVRH -

Soubor změn č.viii - Regulačního plánu Městské památkové rezervace OLOMOUC TEXTOVÁ ČÁST - VÝROK - LISTOPAD NÁVRH - Ing. arch.tadeáš Matoušek, Nad Šárkou 23, Praha 6 Soubor změn č.viii - Regulačního plánu Městské památkové rezervace OLOMOUC I. TEXTOVÁ ČÁST - VÝROK - LISTOPAD 2018 - - NÁVRH - POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA

Více

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE Národní galerie v Praze 10. června 2013 Pavel Jirásek Eva Polatová, Petr Svoboda, Martin

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá,

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá, NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ Zastupitelstvo obce Bělá příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

březen 2016 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p Česká Lípa

březen 2016 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p Česká Lípa NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRUŽNICE březen 2016 Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa úřad územního plánování náměstí T.G. Masaryka č.p. 1 470 36 Česká Lípa Obsah a) požadavky na základní koncepci

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. II ÚP ŠUMPERK NÁVRH Zpracováno v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, v souladu s vyhláškou č. 500/2006

Více

DOBŘEJOVICE NAD PRAŽSKOU CESTOU

DOBŘEJOVICE NAD PRAŽSKOU CESTOU ZADÁNÍ změny č. 1 regulačního plánu DOBŘEJOVICE NAD PRAŽSKOU CESTOU zpracované podle 64 odst. 1 a 2 ve spojení s 71 odst. 3 stavebního zákona č. 183/2006 Sb. v platném znění a 17 vyhlášky č. 500/2006 Sb.,

Více

NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE

NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE 1 NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE Pořizovatel Městský úřad Kutná Hora odbor regionálního rozvoje a územního plánování DATUM: duben 2016 2 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územně plánovací dokumentace Změna

Více

Moderní metody archivace archeologické dokumentace. Zdenka Kosarová Archeologický ústav AV ČR Brno, v. v. i.

Moderní metody archivace archeologické dokumentace. Zdenka Kosarová Archeologický ústav AV ČR Brno, v. v. i. Moderní metody archivace archeologické dokumentace Zdenka Kosarová Archeologický ústav AV ČR Brno, v. v. i. 21 odst. 4 zákon o památkové péči O OAO je povinna oznámit ARÚ zahájení výzkumu, při němž dochází

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S E M I L Y OBVODNÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Husova č.p. 82, 513 13 Semily Č.j.: SÚ/458/12 V Semilech dne 22.2.2012 Zn.: SÚ 2422/11-S Vyřizuje: Suchardová Tel.: 481 629 273 E-mail: suchardova@mu.semily.cz

Více

změny č. 1 regulačního plánu RP3 LIBEŇ

změny č. 1 regulačního plánu RP3 LIBEŇ ZADÁNÍ změny č. 1 regulačního plánu RP3 LIBEŇ zpracované přiměřeně podle 64 odst. 1 a 2 ve spojení s 71 odst. 3 stavebního zákona č. 183/2006 Sb. v platném znění a 17 a přílohy č. 9 vyhlášky č. 500/2006

Více

Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD. Metodické doporučení odboru územního plánování MMR

Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD. Metodické doporučení odboru územního plánování MMR Strana 1 (celkem 5) Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD Metodické doporučení odboru územního plánování MMR OBSAH: ÚVOD...1 ÚČEL A OBSAH METODICKÉHO

Více

Změna č. 2 ÚPO Višňová

Změna č. 2 ÚPO Višňová Změna č. 2 ÚPO Višňová Návrh Zpracovatel: Autorský kolektiv: Pořizovatel: Ing. Eduard Žaluda, projektová kancelář Blanická 922/25, 120 00 Praha 2 Ing. Milan Stejskal Ing. Eduard Žaluda Ing. Kristina Lejková

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HARTMANICE

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HARTMANICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HARTMANICE Katastrální území: Hartmanice u Žimutic Stupeň dokumentace: NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Týn nad Vltavou, odbor regionálního rozvoje Ing. Petra Sedláčková

Více

Žádající organizace prohlašuje, že vyjednala s majitelem pozemku náležitosti dle 22 odst.1 a zejm. 24 zákona č. 20/1987Sb.

Žádající organizace prohlašuje, že vyjednala s majitelem pozemku náležitosti dle 22 odst.1 a zejm. 24 zákona č. 20/1987Sb. Žádost o stanovisko ARÚ AV ČR, Praha, v. v. i. dále jen (ARÚ) k realizaci archeologického výzkumu, který nebyl vyvolán stavební či jinou činností na území s archeologickými nálezy dle 22., odst.2 1. Oprávněná

Více

Změna č. 1 ÚPO MLÉKOSRBY

Změna č. 1 ÚPO MLÉKOSRBY Změna č. 1 ÚPO MLÉKOSRBY NÁVRH ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚPO MLÉKOSRBY Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing.arch.Karel Novotný Brožíkova 1684, 50012 Hradec Králové

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 666/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 666/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 666/0 Vládní návrh zákona o ochraně památkového fondu a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA Obsah Textová část : Ozn. Kapitola Str. II.1 vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem, vyhodnocení

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU JENIŠOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU JENIŠOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU JENIŠOVICE Pořizovatel: Městský úřad Turnov Odbor rozvoje města Antonína Dvořáka 335, 511 22 Turnov Datum: Leden 2012 Obsah: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje,

Více

ARCHEOLOGIE PRAHY NA DOSAH

ARCHEOLOGIE PRAHY NA DOSAH ARCHEOLOGIE PRAHY NA DOSAH PROJEKT INTEGROVANÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM ARCHEOLOGICKÝCH PRAMENŮ PRAHY VÝCHODISKA A KONCEPCE NAKI, MK ČR 2013-2017 - DF13P01OVV014 Praha, 27. dubna 2015 IVANA BOHÁČOVÁ, ARÚ AV ČR,

Více

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 10. 2012 Bod pořadu jednání: Schválení podnětu pro pořízení strategické změny územního plánu města Liberec změna č. 70

Více