Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty"

Transkript

1 S T A N O V Y sportovního klubu podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, ve znní pozdjších pedpis Strana 1 (celkem 13)

2 S T A N O V Y sportovního klubu I. Název, sídlo a právní forma I.1. Název sportovního klubu je, (dále jen sportovní klub ). I.2. Sídlo sportovního klubu je v Praze, na adrese Mírová 260/3, Praha 10- Kolovraty. I.3. I.4. I.5. Sídlo mže být zmnno jen zmnou Stanov sportovního klubu. Sportovní klub je právnickou osobou založenou v souladu s ustanoveními zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, ve znní pozdjších pedpis, který je formou dobrovolného a nezávislého obanského sdružení rekreaních sportovc. Právní zpsobilost sportovní klub nabývá registrací Ministerstvem vnitra eské republiky. Pro oficiální styk používá sportovní klub výlun oficiální název sportovního klubu, který mže být doplnn logem, jehož vyobrazení tvoí pílohu. 1 tchto stanov. Pro webovou prezentaci používá sportovní klub doménu maestroclub.cz, na které zizuje své internetové stránky, dále jen internetové stránky sportovního klubu. II. Cíle a innost sportovního klubu II.1. II.2. II.3. II.4. II.5. Sportovní klub je sdružením na principu individuálního lenství fyzických osob na základ jejich dobrovolnosti se sdružovat v organizaci, jejíž innost je zamena na uspokojování jejich poteb v oblasti sportovní a turistické. Cílem sportovního klubu je vyvíjet innosti spojující jeho leny ve spoleném zájmu o vlastní sportovní a spoleenské vyžití a vytváení ekonomických podmínek pro jeho zajištní. Sportovní klub je lenem eského svazu tlesné výchovy, (dále jen STV ), veden u tohoto svazu pod organizaním íslem , respektuje jeho stanovy a prohlašuje, že innost sportovního klubu bude nadále provozována v rámci této organizace. Sportovní klub je dále lenem eského svazu rekreaního sportu, (dále jen SRS ), veden u tohoto svazu pod registraním íslem 911. Prostedky získané inností sportovního klubu mohou být použity pouze pro úely Strana 2 (celkem 13)

3 innosti sportovního klubu. lenové sportovního klubu nemají právní nárok na podíl z výsledk hospodaení nebo z jiných píjm sportovního klubu. Za provádnou innost pro sportovní klub náleží jeho lenm jen náhrada úeln vynaložených náklad, a to po pedchozím odsouhlasení výkonným výborem sportovního klubu nebo jednorázová odmna schválená lenskou schzí na návrh výkonného výboru sportovního klubu. Pípadným zamstnancm sportovního klubu náleží mzda a další požitky podle zvláštních právních pedpis. II.6. II.7. Pro uplatování spolených cíl, popípad k uplatnní jiného spoleného zájmu mže sportovní klub uzavírat s jiným sdružením smlouvu o souinnosti. Smlouva o souinnosti musí být provedena písemnou formou, jinak je neplatná. Hlavní inností vykonávanou sportovním klubem je a) individuální nebo hromadná sportovní innost v jednotlivých sportovních disciplínách vetn úastí na sportovních soutžích a utkáních poádaných jinou organizací, b) poádání nebo spolupoádání vlastních klubových sportovních akcí nebo sportovních akcí jiných organizací, c) poádání vlastních spoleenských a kulturních akcí nebo spolupoádání spoleenských a kulturních akcí jiných organizací, d) individuální a organizovaná turistika. II.8. Doplkovou inností vykonávanou sportovním klubem je a) ekonomická innost provádná na základ živnostenského oprávnní, udleného sportovnímu klubu podle zvláštních právních pedpis, b) publikaní a osvtová innost nebo jiné aktivity zamené k podpoe sportovní innosti sportovního klubu a sportovního hnutí v rámci STV, SRS nebo obce. III. lenství ve sportovním klubu III.1. ádným lenem sportovního klubu se mže stát jen fyzická osoba, která a) podá vyplnnou a vlastnorun podepsanou pihlášku pro pijetí za lena sportovního klubu a pedloží 1 ks fotografie pasového formátu, b) v dob podání pihlášky pro pijetí za lena dovršila 15-ti let vku, c) uhradí náklady na vyhotovení prkazu lena sportovního klubu, d) zaplatí roní lenský píspvek, není-li dále uvedeno jinak. III.2. lenský píspvek se platí na období bžného kalendáního roku. První lenský píspvek nemusí zaplatit žadatel o pijetí za ádného lena sportovního klubu, který podal pihlášku po III.3. O pijetí za ádného lena sportovního klubu rozhoduje výkonný výbor hlasováním nadpoloviní vtšinou všech jeho len. III.4. Na návrh výkonného výboru sportovního klubu, (dále jen výkonný výbor ), mže lenská schze sportovního klubu, (dále jen lenská schze ), schválit fyzické osob Strana 3 (celkem 13)

4 starší 18-ti let estné lenství ve sportovním klubu. estným lenem se mže stát osoba, která se výrazn zasloužila o chod a rozvoj sportovního klubu. Výkonnému výboru mže podat návrh na vznik estného lenství kterýkoli len sportovního klubu starší 18-ti let. Prezident sportovního klubu, (dále jen prezident ), vystaví estnému lenu dekret o estném lenství. estný len nemá žádná práva a povinnosti, není-li zárove ádným lenem sportovního klubu. III.5. lenství ve sportovním klubu mže být ukoneno A) sdlením lena o ukonení lenství ve sportovním klubu, B) zrušením lenství ze strany sportovního klubu, C) zánikem sportovním klubu, D) úmrtím lena sportovního klubu. Ad A) Sdlení lena o ukonení lenství musí být dorueno písemnou formou na adresu sportovního klubu nebo jeho výkonnému výboru. Sdlení nemusí len odvodnit. Výkonný výbor musí pijetí sdlení písemn potvrdit a souasn lenovi sdlit, že jeho lenství ve sportovním klubu skonilo dnem doruení jeho sdlení sportovnímu klubu nebo výkonnému výboru. Ad B) Zrušení lenství ze strany sportovního klubu mže být provedeno jen z dvodu a) nezaplacení lenského píspvku, b) spáchání trestného inu, za který byl len pravomocn odsouzen nebo spáchání pestupku, za který byl len pravomocn potrestán, pokud jimi bylo dosaženo jeho prospchu nebo prospchu tetí osoby v neprospch sportovního klubu, c) hrubé nebo opakované porušení povinností lena sportovního klubu, d) nemorální nebo neestné jednání namíené proti innosti nebo zájmm sportovního klubu. O zrušení lenství lena rozhoduje, na návrh výkonného výboru, lenská schze. Pro zrušení lenství lena je zapotebí nejmén 2 / 3 hlas na lenské schzi pítomných len sportovního klubu, starších 18-ti let. lenství zaniká dnem pijetí usnesení lenské schze o zrušení lenství. Výkonný výbor musí lenovi sdlit, že jeho lenství ve sportovním klubu skonilo zrušením lenství dnem schválení zrušení lenství lenskou schzí. Ve sdlení musí být uvedeny dvody, které vedly lenskou schzi ke zrušení jeho lenství. Sdlení výkonného výboru musí mít vždy písemnou formu a musí být doloženo jeho doruení nebo osobní pevzetí. Ad C) lenství lena ve sportovním klubu taktéž zaniká zánikem sportovního klubu. Ad D) lenství lena ve sportovním klubu zaniká dále úmrtím lena. lenství ve sportovním klubu není pedmtem ddictví. III.6. estnému lenovi sportovního klubu mže, na návrh výkonného výboru, lenská schze toto lenství odejmout z dvod, které jsou stanoveny pro zrušení lenství ze strany sportovního klubu. estný len mže ukonit estné lenství ve sportovním klubu sdlením o ukonení estného lenství ve sportovním klubu. Pro tento pípad platí pimen postupy ukonení lenství na základ sdlením lena o ukonení lenství ve sportovním klubu. Strana 4 (celkem 13)

5 III.7. Na vznik lenství ve sportovním klubu není právní nárok. lenství ve sportovním klubu nemže být pedmtem postoupení. IV. Práva a povinnosti lena sportovního klubu IV.1. Každý ádný len sportovního klubu má právo a) na lenské schzi pedkládat iniciativní návrhy, podnty a doporuení, b) úastnit se všech sportovních a spoleenských akcí poádaných nebo spolupoádaných sportovním klubem, c) úastnit se všech trénink a doplkových sportovních aktivit sportovního klubu, d) úastnit se nominace pro sportovní soutže, utkání a turnaje, které sportovní klub poádá nebo spolupoádá, e) hlasovat s hlasem rozhodujícím na lenské schzi, není-li dále uvedeno jinak. IV.2. Každý ádný len sportovního klubu starší 18-ti let má dále právo být navrhován na lenství v orgánech sportovního klubu a být do nich volen nebo podávat návrhy na zvolení jiného lena sportovního klubu do tchto orgán. IV.3. ádný len sportovního klubu mladší 18-ti let nemá právo hlasovat na jednáních lenské schze. IV.4. Každý ádný len sportovního klubu je povinen zejména a) úastnit se lenských schzí a pokud se jich nemže úastnit, ádn a vas se omluvit, b) respektovat a naplovat stanovy sportovního klubu a rozhodnutí jeho orgán, c) hájit zájmy a tradice a dbát dobrého jména sportovního klubu, d) ádn hradit veškeré finanní závazky vi sportovnímu klubu, zejména platit vas a ve správné výši lenské píspvky, píp. oddílové píspvky, e) dbát o svený majetek, sportovní pomcky atp. ve vlastnictví sportovního klubu a v pípad ztráty nebo zavinném poškození nahradit sportovnímu klubu vzniklou škodu. O pípadné náhrad škody za ztracený i poškozený majetek a její výši rozhoduje výkonný výbor, f) podle svých možností pomáhat zajišovat sponzorské píjmy sportovního klubu, pokud je zvolen do nkteré volené funkce sportovního klubu, tuto vykonávat svdomit a s ní spojené povinnosti plnit. V. Orgány sportovního klubu V.1. Orgány sportovního klubu jsou a) lenská schze, b) výkonný výbor, c) kontrolní komise sportovního klubu, (dále jen kontrolní komise ), d) prezident, e) viceprezident sportovního klubu, (dále jen viceprezident ). Strana 5 (celkem 13)

6 VI. lenská schze VI.1. Nejvyšším ídícím orgánem sportovního klubu je lenská schze. VI.2. Každý len sportovního klubu musí být na lenské schzi pítomen osobn. Zastupování lena sportovního klubu na lenské schzi není dovoleno. VI.3. ádná lenská schze se musí konat nejmén jednou ron, a to zpravidla v dubnu bžného kalendáního roku. lenskou schzi svolává výkonný výbor a její jednání ídí prezident. V pípad jeho nepítomnosti lenskou schzi ídí viceprezident. Ve výjimených pípadech mže lenskou schzi, s povení prezidenta, ídit nkterý len výkonného výboru. VI.4. Mimoádnou lenskou schzi svolá výkonný výbor, vyžadují-li to provozní i jiné záležitosti sportovního klubu nebo požádá-li o její svolání písemn nejmén polovina len sportovního klubu starších 18-ti let, a to nejpozdji do 60-ti dn ode dne doruení žádosti na adresu sídla sportovního klubu nebo prezidentovi anebo výkonnému výboru. O oznaení lenské schze navenek za ádnou i mimoádnou rozhoduje výkonný výbor. Výkonný výbor je dále povinen svolat mimoádnou lenskou schzi v pípad, že poet len výkonného výboru a kontrolní komise klesne, z dvod odstoupení jejího lena nebo jeho úmrtí, pod 50 % pvodního potu nebo se jejich poet ze stejných dvod stane sudým. Mimoádnou lenskou schzi není výkonný výbor povinen svolat v pípad, že do konání ádné lenské schze zbývá termín kratší než 60 dn. V pípad, že požádá o zproštní funkce více než 50% len výkonného výboru nebo kontrolní komise souasn nebo o ni požádá prezident, musí stávající výkonný výbor svolat mimoádnou lenskou schzi neprodlen, s termínem jejího konání v co nejkratším možném termínu. Na mimoádné lenské schzi nemusí být projednávány všechny materiály, které musí lenská schze projednat na ádné lenské schzi. VI.5. lenská schze na svém zasedání pijímá usnesení. Usnesení se pijímá zpravidla na konci lenské schze, a to ke všem bodm, které lenská schze projednala. Zásadní body programu lenská schze schvaluje, pokud není v tchto stanovách stanoveno jinak. Body jednání, které nevyžadují schválení, bere lenská schze na vdomí. V usnesení lenské schze mohou být orgánm sportovního klubu, popípad jednotlivým lenm sportovního klubu ukládány úkoly. K plnní uložených úkol mže lenská schze urit i lhty k jejich plnní. Pro pípravu a pedložení usnesení lenské schze musí být na jejím poátku zvolena návrhová komise, která musí být nejmén tílenná a jejichž leny mohou být jen lenové sportovního klubu starší 18-ti let pítomni na lenské schzi. Návrhová komise si ze svého stedu volí pedsedu, který pak pedkládá návrh usnesení k projednání a schválení lenské schzi. VI.6. ádná lenská schze na svých zasedáních musí alespo jednou v každém kalendáním roce Strana 6 (celkem 13)

7 a) pi skonení volebního období pro funkci prezidenta nebo pokud to tyto stanovy vyžadují, projednat a schválit nového prezidenta, b) pi skonení volebního období výkonného výboru nebo pokud to tyto stanovy vyžadují, projednat a schválit nové leny výkonného výboru, c) pi skonení volebního období kontrolní komise nebo pokud to tyto stanovy vyžadují, projednat a schválit nové leny kontrolní komise, d) pi skonení volebního období pro funkci pedsedy kontrolní komise nebo pokud to tyto stanovy vyžadují, projednat a schválit nového pedsedu kontrolní komise, e) pi skonení volebního období pro funkci viceprezidenta nebo pokud to tyto stanovy vyžadují, projednat a schválit nového viceprezidenta, f) vždy projednat a schválit zprávu o innosti sportovního klubu. Souástí této zprávy musí být i zpráva o innosti výkonného výboru. Zprávu o innosti sportovního klubu zpracovává výkonný výbor a pedkládá ji na lenské schzi prezident, g) vždy projednat a schválit zprávu o innosti kontrolní komise, kterou pedkládá její pedseda. Zpráva o innosti kontrolní komise musí být ped jednáním lenské schze projednána výkonným výborem. Souástí zprávy o innosti kontrolní komise musí být i zpráva o hospodaení sportovního klubu. Pednesením této ásti zprávy mže výkonný výbor povit lena sportovního klubu, který je odpovdný za vedení agendy o hospodaení sportovního klubu, h) vždy projednat a schválit stanovení výše lenských píspvk, a to vždy na následující kalendání rok, i) vždy projednat a schválit rozpoet sportovního klubu, a to vždy na následující kalendání rok, j) vždy projednat a schválit plán innosti sportovního klubu, a to vždy na následující kalendání rok a ostatní dokumenty, které pedloží k projednání nebo schválení prezident, výkonný výbor nebo kontrolní komise, k) v pípad poteby projednat a schválit stanovení výše funkních požitk len výkonného výboru a kontrolní komise, a to na bžný kalendání rok, l) v pípad poteby projednat a schválit zánik sportovního klubu a v tomto pípad souasn i jeho majetkové vypoádání. VI.7. Pro pípadné volby do orgán sportovního klubu, které provádí podle tchto stanov lenská schze, musí být na jejím poátku zvolena z ad pítomných len sportovního klubu starších 18-ti let volební komise. Komise musí mít nejmén ti leny. lenové volební komise si volí jejího pedsedu, který pak pedkládá výsledky práce komise lenské schzi. VI.8. lenská schze rozhoduje na svém zasedání hlasováním, piemž používá tyto zpsoby a) veejné hlasování, kdy se pítomní lenové sportovního klubu s právem hlasovat vyjadují zvednutím paže, b) tajným hlasování, kdy se pítomní lenové sportovního klubu s právem hlasovat vyjadují písemnou formou a svj hlasovací lístek vkládají do volební schránky. VI.9. Formou tajného hlasování lenská schze rozhoduje vždy o volb prezidenta a viceprezidenta, len výkonného výboru a kontrolní komise, dále tehdy, pokud se o tom lenská schze usnese na poátku jejího jednání. Strana 7 (celkem 13)

8 VI.10. Formou veejného hlasování lenská schze rozhoduje o všech ostatních bodech jednání lenské schze zásadního charakteru. O kterých bodech jednání lenské schze se bude hlasovat formou veejného hlasování se lenská schze usnese na poátku jejího jednání. VI.11. lenská schze je usnášeníschopná, je-li pítomno alespo 15 % len sportovního klubu s hlasovacím právem. lenská schze rozhoduje nadpoloviní vtšinou hlas pítomných len sportovního klubu s právem hlasování. V pípad rovnosti hlas rozhoduje hlas prezidenta nebo v jeho nepítomnosti viceprezidenta. VI.12. Z každé lenské schze musí být poizován zápis, který musí výkonný výbor zpracovat nejpozdji do 15-ti dn po jejím konání a zajistit jeho doruení všem lenm sportovního klubu. lenská schze volí v prbhu lenské schze, z ad pítomných len sportovního klubu starších 18-ti let, dva ovovatele zápisu z lenské schze. Ovovatelem zápisu nesmí být len výkonného výboru ani kontrolní komise. Za doruení zápisu z lenské schze se považuje i umístní tohoto zápisu na internetovou stránku sportovního klubu. VII. Výkonný výbor VII.1. Nejvyšším výkonným orgánem sportovního klubu je výkonný výbor. VII.2. Výkonný výbor je volen lenskou schzí z ad len sportovního klubu starších 18-ti let, a to vždy na funkní období dvou let. Poátení poet len výkonného výboru musí být vždy lichý, piemž musí mít nejmén a) ti leny, pokud má sportovní klub mén než 60 všech ádných len, b) pt len, pokud má sportovní klub více jak 60 všech ádných len a jejich poet však nepesáhne 100 tchto len, c) sedm len, pokud má sportovní klub více jak 100 všech ádných len. VII.3. V ele výkonného výboru stojí vždy prezident. Dalším povinným lenem výkonného výboru je viceprezident a len sportovního klubu, který je odpovdný za vedení agendy o hospodaení sportovního klubu, dále jen hospodá. VII.4. Výkonný výbor zasedá podle poteby, minimáln však 10 krát za kalendání rok. Zasedání výkonného výboru svolává a ídí prezident, pi jeho nepítomnosti viceprezident. Na každé zasedání výkonného výboru je pizván pedseda kontrolní komise, který má pouze hlas poradní. Ze zasedání výkonného výboru se poizuje zápis. Zápis musí být dán k nahlédnutí každému ádnému lenovi sportovního klubu, pokud o nj projeví zájem. Výkonný výbor mže tento zápis umístit na internetovou stránku sportovního klubu. V tomto pípad odkáže lena sportovního klubu, který projeví zájem o nahlédnutí do zápisu ze zasedání výkonného výboru na internetovou stránku sportovního klubu. VII.5. Výkonný výbor svou inností zajišuje zejména prezentaci sportovního klubu v rámci sportovního, spoleenského a veejného hnutí, jeho další rozvoj, ádné vedení úetnictví a komunikaci s orgány státní správy a samosprávy, se spoleenskými organizacemi, zejména pak s organizacemi psobícími v míst psobení sportovního Strana 8 (celkem 13)

9 klubu. Zabezpeuje úzkou a úinnou spolupráci a souinnost s orgány STV a orgány SRS. VII.6. Výkonný výbor a) zpracovává a pipravuje k pedložení lenské schzi zprávu o innosti výkonného výboru za uplynulé období, b) projednává zprávu o innosti kontrolní komise pro pedložení lenské schzi pedsedou kontrolní komise, c) zpracovává a pipravuje k projednání lenské schze návrh rozpotu sportovního klubu na další období, d) zpracovává a pipravuje k projednání lenské schze návrh plánu innosti sportovního klubu na další období innosti, e) projednává a schvaluje pijetí nových len sportovního klubu, f) projednává a rozhoduje o termínu splatnosti finanních závazk len sportovního klubu, vyplývajících z jejich lenství ve sportovním klubu i oddílu, který sportovní klub zídil, g) projednává a rozhoduje o zízení i zániku sportovního oddílu v rámci sportovního klubu, h) projednává a rozhoduje o výši oddílových píspvk, jsou-li oddíly zízeny, i) rozhoduje o úasti sportovního klubu na sportovních, spoleenských nebo kulturních akcích poádaných jiným subjektem, j) rozhoduje o úasti a lenství sportovního klubu ve spolcích a sdružení, s výjimkou lenství v SRS a STV; o tchto lenství rozhoduje lenská schze. VII.7. Výkonný výbor rozhoduje v rámci svého rozhodování hlasováním, a to nadpoloviní vtšinou hlas pítomných len výkonného výboru, pokud v tchto stanovách není stanoveno jinak. V pípad rovnosti hlas rozhoduje hlas prezidenta, popípad v jeho nepítomnosti hlas viceprezidenta. Výsledky hlasování výkonného výboru se v zápisu ze zasedání výkonného výboru nezveejují. VII.8. Všechny materiály, které pedkládá výkonný výbor podle tchto stanov k projednání lenské schze, je povinen pedložit ve lht 30-ti dn ped konáním lenské schze pedsedovi kontrolní komise. Toto neplatí v pípad, že je podle tchto stanov svolávána mimoádná lenská schze ve lht kratší než 30 dn. VIII. Kontrolní komise VIII.1. Kontrolním orgánem sportovního klubu je kontrolní komise, která je ve své innosti nezávislá a svoji práci dokladuje, pokud není v tchto stanovách jinak, výlun lenské schzi. VIII.2. Kontrolní komise má lichý poet len, je nejmén tílenná a její lenové jsou voleni lenskou schzí. Funkní období kontrolní komise jsou dva roky. První funkní období kontrolní komise, po vzniku sportovního klubu je jeden rok. V ele kontrolní komise stojí pedseda, kterého volí lenská schze. VIII.3. Kontrolní komise zasedá podle poteby, nejmén však dvakrát ron. Schzi kontrolní komise svolává a ídí její pedseda. Ze zasedání schze kontrolní komise vypracovává Strana 9 (celkem 13)

10 kontrolní komise zprávu, ve které se kontrolní komise vyjaduje ke všem aktivitám sportovního klubu a k hospodaení sportovního klubu. Zápis musí být dán k nahlédnutí každému ádnému lenovi sportovního klubu, pokud o nj projeví zájem. Kontrolní komise mže tento zápis umístit na internetovou stránku sportovního klubu. V tomto pípad odkáže lena sportovního klubu, který projeví zájem o nahlédnutí do zápisu ze zasedání kontrolní komise na internetovou stránku sportovního klubu. VIII.4. Kontrolní komise navrhuje výkonnému výboru opatení k náprav i zlepšení stavu sportovního klubu. Zprávu o innosti kontrolní komise musí komise vypracovat nejpozdji 30 dn ped konáním ádné lenské schze, popípad i mimoádné lenské schze, pokud bude tato zpráva o innosti kontrolní komise na mimoádnou lenskou schzi zaazena do programu. Takto pipravenou zprávu o innosti kontrolní komise je povinen její pedseda pedložit na vdomí výkonnému výboru. VIII.5. lenové kontrolní komise mají právo nahlížet do všech dokument, které sportovní klub, prezident nebo výkonný výbor zpracovává. Souasn má právo nahlížet do všech dokument spojených s hospodaením sportovního klubu a do všech evidencí sportovního klubu. Píslušný orgán sportovního klubu nebo povený len sportovního klubu, který agendu zpracovává, je povinen kontrolní komisi umožnit nahlédnutí do všech dokument bez jakéhokoliv omezení. Porušení této povinnosti je posuzováno, jako hrubé porušení stanov sportovního klubu a u píslušného lena sportovního klubu pak též hrubé porušení povinnosti lena sportovního klubu. VIII.6. Kontrolní komise pijímá své dokumenty hlasováním. Dokumenty jsou pijaty, jestliže o jejich pijetí hlasuje nadpoloviní vtšina pítomných len kontrolní komise. V pípad rovnosti hlas pítomných len kontrolní komise, rozhoduje o pijetí dokumentu hlas pedsedy kontrolní komise. IX. Prezident IX.1. Sportovní klub navenek zastupuje a jeho jménem jedná prezident. IX.2. Prezidenta volí na návrh výkonného výboru lenská schze. Funkní období prezidenta je dva roky. IX.3. Prezident mže, v rozsahu své pravomoci, povit výkonem úkol souvisejících s výkonem své funkce viceprezidenta, a to vetn udlení generální plné moci. IX.4. Prezident má právo povit zastupováním nebo jednáním za sportovní klub navenek lena výkonného výboru. IX.5. Prezident má právo povit zastupováním nebo jednáním za sportovní klub navenek ádného lena sportovního klubu. Povení mže být provedeno jen na jeden úkon a musí být provedeno písemnou formou s asovým a vcným omezením rozsahu povení. Pípadné povení musí prezident pedem projednat ve výkonném výboru, jinak je neplatné. Strana 10 (celkem 13)

11 IX.6. Podepisování za sportovní klub se provádí tak, že k vytištnému i napsanému názvu sportovního klubu, jménu a píjmení prezidenta pipojí prezident svj podpis. Prezident plní úkoly statutárního orgánu sportovního klubu. IX.7. Odvolat prezidenta z funkce mže lenská schze tehdy, pokud o jeho odvolání hlasují nejmén 2/3 len starších 18-ti let, pítomných na lenské schzi. X. Viceprezident X.1. X.2. X.3. X.4. X.5. Viceprezident zastupuje v plném rozsahu prezidenta, pokud je tento nepítomen a vc nesnese odkladu. Viceprezidenta volí lenská schze. Funkní období viceprezidenta je dva roky. Viceprezident je ve své innosti podízen výlun prezidentovi. Viceprezident je povinným lenem výkonného výboru, kde plní úkoly uložené mu z titulu lena výkonného výboru. Odvolat viceprezidenta z funkce mže lenská schze tehdy, pokud o jeho odvolání hlasují nejmén 2/3 len starších 18-ti let, pítomných na lenské schzi. XI. Majetek a hospodaení sportovního klubu XI.1. Zdrojem finanních píjm sportovního klubu jsou a) lenské píspvky, b) píjmy ze sportovní a turistické innosti, c) píjmy ze spoleenské a kulturní innosti, d) dotace, e) sponzorské a ostatní dary, f) píjmy z doplkové ekonomické innosti sportovního klubu. XI.2. Z finanních zdroj sportovního klubu mže sportovní klub poizovat svj movitý nebo nemovitý majetek. Movitý i nemovitý majetek mže sportovní klub nabýt i darováním. XI.3. Právo k nakládání s finanními prostedky sportovního klubu má hospodá a prezident, kteí jsou rovnž odpovdní za vedení úetnictví sportovního klubu. XI.4. O hospodaení sportovního klubu jsou vedeny úetní záznamy v souladu s platným právním ádem. XII. Zmny stanov XII.1. Stanovy sportovního klubu mže mnit pouze lenská schze, a to pouze tehdy, souhlasí-li se zmnou více než 2/3 pítomných ádných len sportovního klubu starších 18-ti let. XII.2. Podnt ke zmn stanov mže podat výkonnému výboru každý ádný len sportovního Strana 11 (celkem 13)

12 klubu starší 18-ti let. Pokud tento len pednese návrh na zmnu stanov na lenské schzi, lenská schze usnesením uloží další zpracování a pedložení pedmtného návrhu k projednání lenské schzi výkonnému výboru. Do doby, než výkonný výbor takovýto návrh zpracuje, jej neprojednává. XIII. Ujednání o ešení spor XIII.1. Spory mezi leny sportovního klubu eší výkonný výbor. XIII.2. Nedosáhne-li se dohody nebo uznání rozhodnutí výkonného výboru o sporu, rozhoduje o nm obecný soud podle zvláštních právních pedpis. XIV. Zánik sportovního klubu XIV.1. Ukonení innosti sportovního klubu a tím jeho zánik mže být proveden a) rozhodnutím lenské schze, pi které musí být pítomno nejmén 50 % všech len starších 18-ti let. Hlasovat pro zánik sportovního klubu musí 2/3 pítomných len s právem hlasovat. V pípad, že na lenské schzi není pítomno více jak 50% len starších 18-ti let, musí být lenská schze k projednání tohoto bodu optovn svolána výkonným výborem nejpozdji do 90-ti dn, b) stanoví-li tak zákon. XIV.2. Pi zániku sportovního klubu musí být jeho zbývající majetek a finanní prostedky, po vyrovnání všech pohledávek a závazk použity výhradn pro úely obecn prospšné nebo humanitní. XV. Závrená a pechodná ustanovení XV.1. Tyto stanovy sportovního klubu byly schváleny v souladu se stávajícími stanovami sportovního klubu lenskou schzí dne 30.dubna 2005 pod. usnesení 30/4/05-12 a nabývají úinností dnem registrace u Ministerstva vnitra eské republiky. XV.2. Všechny osobní údaje len sportovního klubu sdlené sportovnímu klubu, jsou chránny podle zákona. 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zmnách nkterých zákon. Strana 12 (celkem 13)

13 PÍLOHA.1 STANOV SPORTOVNÍHO KLUBU MAESTRO CLUB KOLOVRATY Otisk loga sportovního klubu Strana 13 (celkem 13)

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek Spoleenství vlastník jednotek pro dm (dále jen spoleenství ) se sídlem ÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ l. I Základní ustanovení (1) Spoleenství vlastník jednotek

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s.

STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s. STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s. ást 1 Úvodní ustanovení l. I Právní úprava, název, zkratka, sídlo, I 1. Tyto stanovy upravují innost zapsaného spolku dle zákona. 89/2012

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ze dne 15. ervence 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Zastupitelstvo obce (dále jen zastupitelstvo ) se usneslo podle 96 zákona íslo 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis, (dále jen zákon

Více

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení Stanovy eského rybáského svazu ást I. 1 Základní ustanovení 1) eský rybáský svaz (dále jen Svaz nebo RS ) je obanské sdružení podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, v platném znní. 2) Svaz má postavení

Více

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad O Nás Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad P r e a m b u l e Historická spolenost Starý Velehrad (dále jen Spolenost) je dobrovolnou, zájmovou i odbornou organizací, která sdružuje jednotlivce

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA. 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo.

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA. 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo. STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA l. 1 Založení honebního spoleenstva 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo. Jméno obce (mstského obvodu nebo ásti ), v jejímž území

Více

ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení 2. Postavení Kmene dosplých 3. Poslání Kmene dosplých Junák svaz skaut a skautek R

ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení 2. Postavení Kmene dosplých 3. Poslání Kmene dosplých Junák svaz skaut a skautek R ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení (1) Tento ád upravuje specifika a postavení Kmene dosplých (dále jen KD) v Junáku. (2) Souvisejícími pedpisy jsou zejména: a) Stanovy Junáka b) Organizaní ád a systemizace

Více

ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení 2. Sí Vodních skaut 3. Úel sít VS 4. Vodní výchovné jednotky Junák svaz skaut a skautek R

ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení 2. Sí Vodních skaut 3. Úel sít VS 4. Vodní výchovné jednotky Junák svaz skaut a skautek R ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení (1) Tento ád upravuje specifika a strukturu sít Vodních skaut (dále jen VS). (2) Souvisejícími pedpisy jsou zejména: a) Stanovy Junáka, b) Organizaní ád a systemizace

Více

Jezdeckého klubu Baník Ostrava

Jezdeckého klubu Baník Ostrava S T A N O V Y Jezdeckého klubu Baník Ostrava Ostrava Stará Blá, K prplavu 729, 724 00 Stará Blá Obsah: I. Základní ustanovení II. Poslání a úkoly III. Orgány klubu IV. lenství, povinnosti a práva len V.

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Zastupitelstvo msta Napajedla (dále zastupitelstvo") vydalo ve smyslu 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších zmn a doplk, (dále zákon") svým usnesením

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Smrnice. 1-T/2013 Úinnost od 1. 7. 2013 Za vcnou správnost odpovídá tajemník MÚ Bc. Pavel Sedlák. Smrnice je závazná pro zamstnance Msta Jevíko zaazené do Mstského úadu

Více

POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU

POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU Kapitola I POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU (1) Odborový svaz zdravotnictví a sociální pée eské republiky, (jeho plný název), v užívané zkratce OSZSP R (dále jen odborový svaz nebo OS) je samostatným,

Více

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 OBSAH: l. 1 Rozsah psobnosti 3 Díl I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 3 l. 2 Školská rada 3 l. 3 lenství ve školské rad 3 l. 4 Volební kurie 4 l. 5 Jmenování 4 l. 6 Den voleb

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

STANOVY eského zahrádkáského svazu

STANOVY eského zahrádkáského svazu STANOVY eského zahrádkáského svazu ÁST I. 1 Název, sídlo a obvod!innosti 1. eský zahrádkáský svaz, o.s. (dále jen svaz) je dobrovolné, nepolitické, samostatné obanské sdružení zájemc" o zahrádkáskou innost

Více

Stanovy YMCA - Branik. Stanovy obanského sdružení. YMCA Braník. Kesanské sdružení mladých lidí 1/6

Stanovy YMCA - Branik. Stanovy obanského sdružení. YMCA Braník. Kesanské sdružení mladých lidí 1/6 Stanovy obanského sdružení YMCA Braník Kesanské sdružení mladých lidí 1/6 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: YMCA Braník, Kesanské sdružení mladých lidí, zkrácen% jen YMCA Bráník 2. Sídlo sdružení:

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

OBEC VILÉMOV Vilémov, p. 172, PS

OBEC VILÉMOV Vilémov, p. 172, PS OBEC VILÉMOV Vilémov, p. 172, PS 407 80 Jednací ád Zastupitelstva obce Vilémov Zastupitelstvo obce Vilémov vydává podle 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis (dále

Více

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí Spisový a skartaní ád 1 Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí má povinnost vykonávat spisovou službu podle 63 odst.2písmena d zákona 499/2004

Více

JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU

JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU PLATNÝ OD 6.11.2008 JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU Republiková rada eského rybáského svazu (dále jen Svaz ) vydává podle 17 odst. 5 písm. c) Stanov eského rybáského

Více

&!!"#$##% Strana 1 (celkem 5)

&!!#$##% Strana 1 (celkem 5) !"#$##% &!!"#$##% '!"( ( Strana 1 (celkem 5) 1 Obecná ustanovení 1. Hospodaení a útování NS se ídí touto smrnicí a jejími pílohami. 2. Smrnice vychází z platných zákonných norem pro organizace, u kterých

Více

STANOVY eského svazu ochránc pírody

STANOVY eského svazu ochránc pírody STANOVY eského svazu ochránc pírody 1. Poslání a cíle Svazu 1 1. eský svaz ochránc pírody (dále jen Svaz) je dobrovolné sdružení fyzických a právnických osob, které spojuje aktivní zájem o ochranu pírody

Více

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé STO ŽACLÉ RADA MSTA ZÁSADY. 02/2007 pro postup pi pronájmu obecních byt sta Žaclé Vydává: Rada msta Žaclée Projednáno: RM usnesením. 337/13/2007 Zpracoval: Zodpovdný útvar: Eva Marksová, Svtlana ímanová,

Více

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ)

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární ád upravuje postup orgán Asociace finanních zprostedkovatel a finanních

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE 24. 1. 2007. 1 Zasedání Zastupitelstva obce Syrovice bylo zahájeno v 19.00 hod. v zasedací místnosti obce Syrovice za pítomnosti hosta pana Michala Haška- poslance za

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE. Úvodní ustanovení l. 1

Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE. Úvodní ustanovení l. 1 Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE Úvodní ustanovení l. 1 1. Podpisový ád upravuje oprávnní a povinnosti pi podepisování písemností vyhotovených orgány msta. 2. Podpisový ád stanoví:

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm Dne ledna 2007 nabyl úinnosti zákon. 159/2006 Sb., o stetu zájm, a vyhláška. 578/2006 Sb., kterou se stanoví struktura a formát formuláe pro podávání oznámení

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1

ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969. o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 39/1969 ZÁKON eské národní rady ze dne 29. dubna 1969 o nabývání a pozbývání státního obanství eské socialistické republiky 1 eská národní rada vycházejíc ze zásad nabývání a pozbývání státního obanství

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

S T A N O V Y Sportovního klubu BC Hradec Králové, z. s.

S T A N O V Y Sportovního klubu BC Hradec Králové, z. s. S T A N O V Y Sportovního klubu, z. s. podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů S T A N O V Y Sportovního klubu, z. s. (dále jen stanovy sportovního klubu ) 1.1 Zakládajícími

Více

Zakládací smlouva. Karmelitská 379/18, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Zakládací smlouva. Karmelitská 379/18, 118 00 Praha 1 - Malá Strana Zakládací smlouva l.i. Název obecn prospšné spolenosti Obecn prospšná spolenost nese název: SIRIRI o. p. s. l.li: Sídlo obecn prospšné spolenosti Obecn prospšná spolenost má sídlo na adrese: Karmelitská

Více

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Mstská nemocnice Hoice, Riegrova 655, 508 01 Hoice, I 00190217, Vyzývá k podání nabídky na veejnou zakázku s názvem: Plynový sporák s

Více

STANOVY MEZINÁRODNÍHO KLUBU

STANOVY MEZINÁRODNÍHO KLUBU STANOVY MEZINÁRODNÍHO KLUBU STUDENT PI TECHNICKÉ UNIVERZIT V LIBERCI, O.S. Preambule Studenti, pátelé a další lenové akademické obce Technické univerzity v Liberci v zájmu vytváení podmínek pro lepší porozumní

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017 MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los.

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los. Mstský úad Sobslav námstí Republiky 55/I 392 01 Sobslav V... dne... Vc: Žádost o povolení tomboly název a sídlo provozovatele tomboly žádá o povolení tomboly pi akci konané dne:... na míst:... Vydáno bude...

Více

P O Z VÁ N K A. 12. prosince 2012 (st eda)

P O Z VÁ N K A. 12. prosince 2012 (st eda) Spoleenství Plickova 571 a 572 Plickova 572/1, 149 00 Praha 4 I: 27405320 P O Z VÁ N K A na 7. výroní shromáždní Spoleenství Plickova 571 a 572 které se koná ve stedu 12. prosince 2012 (steda) Program:

Více

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo S T A N O V Y SPOLKU Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo Název spolku je Next RC Rally, z.s. (dále jen spolek ). Spolek je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 Úplné znní organizaního ádu ŠLP Ktiny ve znní Zmn a doplk.j. 105/2007-981 schválených

Více

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO Poptávkové ízení k plnní podlimitní veejné zakázky pro eské ddictví UNESCO Zadavatel: eské ddictví UNESCO, Bí Šastných 1000, 570 01 Litomyšl IO: 70963452, DI: CZ70963452 Zastoupený: Ing. Michaelou Severovou,

Více

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek 96/1993 Sb. ZÁKON zedne25.února1993 o stavebním spoení a státní podpoe stavebního spoení a o doplnní zákona eské národní rady. 586/1992 Sb., odaníchzpíjm,veznnízákonaeskénárodnírady.35/1993sb. Zmna: 83/1995

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 0! ! " #" $" %

! #!# $!%&'() *+,-#!$!!!./0*1%2134(5&'$! 0! !  # $ % ! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 6""!*")7 0!+8 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program

Více

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na veejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Mstská nemocnice Hoice, Riegrova 655, 508 01 Hoice, I 00190217, Vyzývá k podání nabídky na veejnou zakázku s názvem: Malování nemocnice

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika Rozsah psobnosti: zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Nabývá úinnosti: Poet stran: Poet píloh: 1.11.2007 12 1 Tímto

Více

S T A N O V Y R Y B Á S T V Í P E R O V, a.s.

S T A N O V Y R Y B Á S T V Í P E R O V, a.s. S T A N O V Y R Y B Á S T V Í P E R O V, a.s. Stanovy ve znní zmn pijatých pedstavenstvem spolenosti dle 2 zákona 134/2013 o nkterých opateních ke zvýšení transparentnosti akciových spoleností a o zmnách

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s.

Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s. Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s. Hlava I. Základní ustanovení 1. Založení a vznik spolenosti Akciová spolenost Stavoprojekt Olomouc a. s. (dále jen spolenost) byla založena jako akciová

Více

Všeobecné obchodní podmínky spolenosti SV metal spol. s r.o.

Všeobecné obchodní podmínky spolenosti SV metal spol. s r.o. 1. Všeobecná ustanovení 1. Tmito obchodními podmínkami se ídí všechny dodávky firmy SV metal spol. s r.o. Smlouva mezi SV metal spol. s r.o. a obchodním partnerem je uzavena dnem podpisu smlouvy nebo dnem

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I , ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I ,   ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav I 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVRENÝ ÚET za rok 2015 V Miroslavi, dne 12. kvtna 2016 Pedkládá: Volf Roman v.r. pedseda svazku Zpracovala:

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Valná hromada spolenosti Rybáství Perov a.s., se sídlem Perov, gen. Štefánika 5, I: 476 75 756, rozhodla, takto :

Valná hromada spolenosti Rybáství Perov a.s., se sídlem Perov, gen. Štefánika 5, I: 476 75 756, rozhodla, takto : Na základ požadavku notáky paní JUDr. Marcely Stokláskové, která se zúastní valné hromady spolenosti Rybáství Perov a.s. a bude osvdovat usnesení valné hromady k bodu 4) poadu jednání notáským zápisem,

Více

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Hospodá MC Kolovraty pedkládá lenské schzi ke schválení následující zprávu o hospodaení a majetku klubu, vetn závrky ke dni 31.12.2006.

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST

STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST HLAVA I PSEDMTT ÚPRAVY 1 Základní ustanovení (1) 'eský zahrádká"ský svaz je spoleenství, sdružující ve svých organizaních jednotkách fyzické

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012,

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012, OBEC Sosnová Obecn závazná vyhláška. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shroma%&ování, sbru, p'epravy, t'ídní, vyu%ívání a odstra)ování komunálních odpad* Zastupitelstvo obce Sosnová se na svém

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích Msto Stíbro obecn závazná vyhláška. 27/97 o místních poplatcích Msto Stíbro vydává podle 16 a 14 písm. h) zákona. 367/90 Sb., o obcích ve znní pozdjších novel a podle 15 zákona. 565/90 Sb., o místních

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Atletická 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 257 210 811 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz KVALIFIKANÍ ÁD Praha, prosinec

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. TIMUR, o. s. seznámení s výsledky dotazníkového šetení Spokojenost oban s místním spoleenstvím

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

Stanovy sportovního klubu Club Rodamiento. Klub koulení a dalších sportovních a volnočasových aktivit. 1. Název a sídlo. 2. Základní ustanovení

Stanovy sportovního klubu Club Rodamiento. Klub koulení a dalších sportovních a volnočasových aktivit. 1. Název a sídlo. 2. Základní ustanovení Stanovy sportovního klubu Club Rodamiento Klub koulení a dalších sportovních a volnočasových aktivit 1. Název a sídlo 1.1. Název: Club Rodamiento (dále jen sportovní klub ). 1.2. Sídlem sdružení je adresa:

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA Aktualizované znní Stanov Bytového družstva Hlaváova - kvten 2004 strana 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ lánek 1 1. Obchodní firma družstva zní Bytové družstvo Hlaváova (dále

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o.

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Svaz českých potápěčů, z.s. Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Tato novela Stanov byla schválena členskou schůzí dne DD.MM.RRRR Článek I. Úvodní ustanovení,

Více

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení STANOVY GKL I. všeobecná ustanovení čl. 1. Název, sídlo, trvání sdružení, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více