Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti"

Transkript

1 Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti JEDNOPODLAŽNÍ DŮM NEPTUN Příklad jednopodlažního domu typový projekt NEPTUN. Plocha fasády 107 m 2. ** A B B C Pasivní dům Nízkoenergetický dům Energeticky úsporný dům Energeticky standardní dům Příklad dvoupodlažního domu ** typový projekt TITAN. Plocha fasády 176 m 2. DVOUPODLAŽNÍ DŮM TITAN TAN B ROČNÍ NÁKLADY NA VYTÁPĚNÍ: PROSTUP TEPLA ZDIVEM: CIHELNÉ ZDIVO: Kč 24 % POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX

2 PASIVNÍ DŮM nízké provozní náklady (náklady na vytápění) možnost získání státní dotace vysoké pořizovací náklady (cca o 1/3 vyšší) komplikovaná realizace krbu nebo krbových kamen nižší životnost sendvičových stěn nutnost nuceného a kontinuálního větrání vysoké náklady na údržbu domu a servis technologického vybavení Dům bez potřeby obvyklé otopné soustavy s používáním strojního větrání Pasivní domy jsou budovy s roční plošnou měrnou potřebou tepla na vytápění E A nepřesahující 20 kwh/(m 2.rok). Současně nemá u těchto budov celkové množství primární energie spojené s provozem budovy (vytápění, ohřev TUV vody a el. energie pro spotřebiče) překračovat hodnotu 120 kwh/(m 2.rok). Pro jednovrstvé obvodové stěny doporučujeme použít cihly POROTHERM Hi Profi a pro vrstvené stěny doporučujeme broušené cihly POROTHERM Profi s milimetrovou maltovou spárou nebo s pěnou DRYFIX. Pasivní dům je pro náročné a výjimečné klienty, pro které je zásadní prioritou maximální úspora provozních nákladů. Co znamená, když se řekne... NÍZKOENERGETICKÝ DŮM nižší provozní náklady (náklady na vytápění) dům lze postavit z jednovrstvých stěn bez potřeby zateplení vyšší pořizovací náklady (cca o 1/4 vyšší) komplikovaná realizace krbu nebo krbových kamen nižší životnost sendvičových stěn nutnost nuceného a kontinuálního větrání životnost technologií je výrazně nižší než životnost cihlového domu Dům s minimalizací energetických ztrát s používáním strojního větrání Nízkoenergetické domy jsou budovy s roční plošnou měrnou potřebou tepla na vytápění E A nepřesahující 50 kwh/(m 2.rok), které využívají velmi účinnou otopnou soustavu. Pro jednovrstvé obvodové stěny doporučujeme výrobky s nadstandardními tepelněizolačními vlastnostmi bloky EKO+, EKO+ Profi, EKO+ Profi DRYFIX a Ti Profi. Nízkoenergetický dům je optimální řešení pro dosažení minimálních nákladů na topení za přijatelnou cenu danou limitovaným architektonickým řešením domu a požadavky na styl bydlení uživatele.

3 ENERGETICKY ÚSPORNÝ DŮM optimální pořizovací náklady snadná instalace krbu či krbových kamen vysoká životnost jednovrstvých stěn nízké náklady na údržbu domu přirozené větrání je snadné a neomezuje život v domě výborná akumulace zdiva (jednovrstvé zdivo přináší zisky energie i ve slunných zimních dnech) standardní provozní náklady (náklady na vytápění) Dům optimalizovaných vlastností s ohledem na vyváženost pořizovacích a provozních nákladů Pro obvodové stěny doporučujeme broušené cihly Profi a Profi DRYFIX, které zabezpečí mikroklima zdravého bydlení společně s nízkými náklady na výstavbu i provoz domu. Můžete rovněž zvolit výrobky s nadstandardními tepelněizolačními vlastnostmi - bloky EKO+, EKO+ Profi, EKO+ Profi DRYFIX a Ti Profi. Bydlení v energeticky úsporném domě je ekonomické a ekologické. Ušetříte za náklady na vytápění a získáte jistotu trvalé hodnoty své investice - dům z přírodních materiálů. O vlastnostech domů... ENERGETICKY STANDARDNÍ DŮM nízké pořizovací náklady snadná instalace krbu či krbových kamen nízké náklady na údržbu domu přirozené větrání je snadné a neomezuje život v domě vysoká životnost jednovrstvých stěn výborná akumulace zdiva (jednovrstvé zdivo přináší zisky energie i ve slunných zimních dnech) Dům optimalizovaný na nízké pořizovací náklady a splňující požadavky norem a vyhlášek Díky broušeným cihlám Profi a zdění s milimetrovou maltovou spárou nebo s pěnou DRYFIX zamezíte tepelným mostům a stavba bude stále suchá. Jednoduchou stavbou ušetříte za realizaci a zajistíte si zdravé a příjemné bydlení v cihlovém domě, který zároveň splňuje veškeré požadavky norem a vyhlášek. vyšší provozní náklady (náklady na vytápění)

4 K L A S I F I K A Č N Í T Ř Í D AA VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA JEDNOPODLAŽNÍ DŮM 107 m 2 ** roční náklady na vytápění Kč * Mechanické větrání se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu Izolační trojsklo Lepený rám dodatečně izolovaný PUR pěnou POROTHERM 40 Profi + 28 cm nebo tep. izolace POROTHERM 24 Profi + 40 cm skladba podlahy s tepelnou izolací 30 cm skladba střechy s tepelnou izolací 46 cm U = 0,50 U = 0,86 U = 0,09 U = 0,09 U = 0,13 U = 0,08 * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí) PASIVNÍ DŮM (E A < 20 kwh/m 2.rok) Dům bez potřeby obvyklé otopné soustavy za použití strojního větrání. K L A S I F I K A Č N Í T Ř VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA Mechanické větrání se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu Izolační trojsklo Lepený rám dodatečně izolovaný PUR pěnou POROTHERM 50 Hi Profi DF nebo POROTHERM 40 Profi DF + 10 cm tep. izolace skladba podlahy s tepelnou izolací 30 cm skladba střechy s tepelnou izolací 46 cm DŮM 176 m 2 ** Í D AADVOUPODLAŽNÍ U = 0,50 U = 0,86 U = 0,16 U = 0,16 U = 0,13 U = 0,08 roční náklady na vytápění Kč * * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí)

5 K L A S I F I K A Č N Í T Ř Í D AB VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA JEDNOPODLAŽNÍ DŮM 107 m 2 ** roční náklady na vytápění Kč * Mechanické větrání se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 50 Hi Profi DF nebo POROTHERM 40 Profi + 10 cm tep. izolace skladba podlahy s tepelnou izolací 18 cm skladba střechy s tepelnou izolací 25 cm U = 1,10 U = 1,40 U = 0,16 U = 0,16 U = 0,21 U = 0,16 * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí) NÍZKOENERGETICKÝ DŮM (E A < 50 kwh/m 2.rok) Dům s minimalizací energetických ztrát za použití strojního větrání. K L A S I F I K A Č N Í T Ř VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA Mechanické větrání se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 44 EKO+ Profi DF nebo POROTHERM 36,5 Ti Profi skladba podlahy s tepelnou izolací 12 cm skladba střechy s tepelnou izolací 22 cm DŮM 176 m 2 ** Í D ABDVOUPODLAŽNÍ U = 1,10 U = 1,40 U = 0,22 U = 0,22 U = 0,30 U = 0,18 roční náklady na vytápění Kč * * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí)

6 K L A S I F I K A Č N Í T Ř Í D AB VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA JEDNOPODLAŽNÍ DŮM 107 m 2 ** Přirozené větrání okny (topení lze snadno doplnit krbem, kamny,...) Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 44 Profi nebo POROTHERM 44 P+D skladba podlahy s tepelnou izolací 10 cm skladba střechy s tepelnou izolací 20 cm roční náklady na vytápění Kč * U = 1,10 U = 1,40 U= 0,26 U= 0,28 U = 0,35 U = 0,20 * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí) ENERGETICKY ÚSPORNÝ DŮM Dům optimalizovaných vlastnostís s ohledem na vyváženost pořizovacích a provozních nákladů. K L A S I F I K A Č N Í T Ř VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA Přirozené větrání okny (topení lze snadno doplnit krbem, kamny,...) Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 44 EKO+ Profi DF nebo POROTHERM 36,5 Ti Profi skladba podlahy s tepelnou izolací 12 cm skladba střechy s tepelnou izolací 22 cm DŮM 176 m 2 ** Í D ABDVOUPODLAŽNÍ U = 1,10 U = 1,40 U = 0,22 U = 0,22 U = 0,30 U = 0,18 roční náklady na vytápění Kč * * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí)

7 K L A S I F I K A Č N Í T Ř Í D AC VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA JEDNOPODLAŽNÍ DŮM 107 m 2 ** Přirozené větrání okny (topení lze snadno doplnit krbem, kamny,...) Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 40 Profi nebo POROTHERM 40 P+D skladba podlahy s tepelnou izolací 8 cm skladba střechy s tepelnou izolací 16 cm roční náklady na vytápění Kč * U = 1,70 U = 0,28 U = 0,30 U = 0,45 U = 0,24 * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí) ENERGETICKY STANDARDNÍ DŮM Dům optimalizovaný na nízké pořizovací náklady a splňující požadavky norem a vyhlášek. K L A S I F I K A Č N Í T Ř VĚTRÁNÍ OKNA STĚNY PODLAHY STŘECHA Přirozené větrání okny (topení lze snadno doplnit krbem, kamny,...) Izolační dvojsklo Lepený dřevěný rám POROTHERM 40 P+D nebo POROTHERM 36,5 P+D skladba podlahy s tepelnou izolací 8 cm skladba střechy s tepelnou izolací 16 cm DŮM 176 m 2 ** Í D ACDVOUPODLAŽNÍ U = 1,70 U = 0,30 U = 0,32 U = 0,45 U = 0,24 roční náklady na vytápění Kč * * ceny plynu (vč. DPH) k , při vytápění kondenzačním kotlem, včetně stálých plateb. U součinitel prostupu tepla [W / (m 2.K)] (parametr charakterizující tepelné vlastnosti konstrukcí)

8 Dobrá rada není vůbec drahá Vztah společnosti Wienerberger a jejích klientů zdaleka nekončí prodejem stavebního materiálu. Celý balíček doplňkových služeb slouží k jedinému cíli. Tím je spokojenost zákazníka. Stejně jako Vy děláme vše proto, aby projekt dopadl na výbornou. Jsme přítomni při zakládání stavby, jsme na telefonu, na u, jsme s Vámi. Pomůžeme Vám... Na našich internetových stránkách si snadno, rychle a hlavně zdarma vytvoříte energetický štítek obálky budovy k Vašemu projektu (domu). Jednoduše vyplníte požadované údaje v protokolu a vzápětí si můžete vytisknout protokol i s energetickým štítkem. Energetický štítek pro Vaši stavbu

9 Výpočet nákladů na vytápění Pomocí POROmetru, který naleznete na našich stránkách, si snadno a rychle vypočítáte roční náklady na vytápění. A budete si tak moci porovnat, jaký vliv má na tyto výdaje volba zdicího materiálu pro obvodovou stěnu. Služby pro Vás. Po celé ČR jsou k dispozici vybrané stavební firmy, které jsou připraveny nabídnout Vám výstavbu rodinného domu jak podle individuálního projektu dodaného investorem, tak i podle libovolného typového projektu. Typový projekt je navíc pro stavebníky v programu POROTHERM DŮM zdarma. Pomoc s realizací stavby

10 Program výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM Pomáháme Vám bydlet.

11 Rolety pro pohodlí i bezpečí Toužíte po soukromí bez pohledů zvědavých sousedů? Chcete zvýšit zabezpečení proti zlodějům? K tomu mít v létě doma příjemný chládek? V zimě ušetřit, protože teplu se bude okny až o 37 % hůře unikat? To všechno umí rolety Alulux. Navíc sníží i hladinu hluku v místnosti. Rolety Alulux jsou systémovým prvkem k nadokennímu roletovému překladu VARIO. Dokonalou izolací je odstraněn tepelný most, roleta je pod omítkou a neruší vzhled domu. Rolety se ovládají ručně, ale pořídit lze i ovládání motorové, a to jak lokální, tak i centrální nebo pomocí spínacích hodin. Kompletní řešení od podlahy po fasádu Potřebujete prvotřídní podlahové a omítkové systémy nebo fasádu? Vyžadujete dokonalé provedení? Chcete dopřát sobě i své rodině pěkný dům, ve kterém se budete cítit dobře? Nabízíme vám řešení! Baumit Open Premium s unikátní samočisticí fasádou Nanopor představuje v současnosti nejlepší komplexní systém fasádního zateplení. Doporučujeme vám také sádrové omítkové systémy s dokonale hladkým povrchem. Jejich vlastnosti příznivě regulují interiérovou vlhkost a tím pozitivně ovlivňují mikroklima ve vašem domě. A při realizaci podlah oceníte lité potěry Baumit Alpha.

12 Střecha na celý život Toužíte po krásné a funkční střeše? Chcete výběr z mnoha tvarů a barev tašek, ale i spolehlivost na dlouhé roky? Pak byste měli dobře zvážit, jaký materiál si zvolíte. Pokud se rozhodnete pro střechu Bramac, máte k dispozici širokou paletu možností. Na výběr je 10 modelů s různou povrchovou úpravou v několika barvách. Kromě toho Bramac nabízí celou řadu originálních doplňků a nově i kompletních solárních systémů pro ohřev teplé vody a přitápění. Pokud si pořídíte střechu Bramac, získáte nadstandardní záruky 30 let na tašky a 15 let na kompletní střešní systém. zákaznická linka: Pevné ukotvení pro každého Stavíte nebo renovujete a hledáte kotvení vhodné pro všechny materiály? Utrhla se vám garnyž? Nebo byste rádi připevnili poličku či rovnou kuchyňskou linku? Chcete úsporné, bezpečné a profesionální řešení? Fischer poskytuje zajímavé možnosti pro kutily i profesionály. Produktové portfólio obsahuje kolem výrobků od plastových hmoždinek přes chemické a ocelové kotvy. V sortimentu také naleznete kotvení pro zateplovací systémy, sanitární upevnění a mnoho dalšího.

13 Tepelné, zvukové a protipožární izolace z minerální vlny a polystyrenu Potřebujete izolační materiály? Řešíte izolaci podlah, příček, fasád, soklů, stropů, střech či potrubí? Nevíte jak vybrat účinnou parozábranu? Chcete možnost volby vhodné izolace? Isover nabízí unikátně nejširší sortiment izolací ze skelné i čedičové vlny, extrudovaného polystyrenu XPS a expandovaného polystyrenu EPS. Vyzkoušejte Isover UNIROL PROFI pro šikmé střechy. Zateplujte s novými šedými deskami EPS s grafitem. Vynikající tepelněizolační vlastnosti. Profesionální zateplení stěn s Isover EPS GreyWall a podlah s Isover EPS NeoFloor. Pomáháme Vám bydlet. Obklady a dlažby pro krásný interiér Toužíte po krásném bydlení, harmonii keramických obkladů s doplňky? Hledáte řešení pro koupelny, kuchyně, podlahy v interiéru i exteriéru? Máte vysoké nároky na design i užitnou hodnotu? Značka RAKO nabízí pestrou paletu ucelených keramických sérií s velkou škálou doplňků v koupelnovém, podlahovém i kuchyňském programu. Obklady a dlažby v moderním i tradičním designu přesvědčí nejen skvělým designem, vysokou kvalitou, ale i příjemnou cenou. Pomohou vám vytvořit bydlení přesně podle vašich představ, stejně jako to již umožnily mnoha generacím spokojených zákazníků.

14 Když komín a větrání patří k sobě Mít teplo a zároveň ušetřit za topení? Kochat se pohledem na oheň v krbu? Ohřívat se u kamen? Kombinace komínu a větracího systému umožňuje vytvořit optimální předpoklady pro snížení nákladů vynaložených na energii. Zároveň tím pro váš dům zajistíte příjemné teplo a přísun čerstvého vzduchu. Když se rozhodnete pro systém Schiedel DUO, volíte komplexní řešení, které zabezpečí potřebnou hygienickou výměnu vzduchu v bytě a zároveň umožní bezproblémový provoz lokálních spotřebičů, například oblíbených krbových kamen. Schiedel DUO komín a větrání patří k sobě projektů rodinných domů Chcete pořídit projektovou dokumentaci jednoduše, rychle a levně? Mít na výběr různé velikosti a kategorie, garanci dodávky do 10 dnů? V nabídce G SERVIS si vyberete z mnoha osvědčených a oblíbených rodinných domů. Dostanete ucelenou dokumentaci potřebnou pro zahájení stavebního řízení: kompletní projekt rodinného domu včetně všech řemesel, projekt osazení domu na pozemek, průkaz ENB a měření radonu. V případě požadavku obdržíte i vámi zadané změny v projektu. Vše od jednoho dodavatele za jedinečných finančních podmínek, v jednotném zpracování a termínu.

15 Z cihel rychle, jednoduše a nízkoenergeticky Chcete zdít jednoduše a rychle? Mít dům z materiálu s vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi a dlouhou životností? Toužíte po nízkoenergetickém bydlení i bez zateplení? S POROTHERMEM můžete dostat ještě víc. Hrubou stavbu lze zvládnout do týdne a cihly pořídíte za velmi atraktivní cenu. Například cihly POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX v sobě spojují výhody unikátní technologie zdění pomocí pěny DRYFIX a zdiva s výjimečnými tepelněizolačními parametry, jež umožňuje výstavbu nízkoenergetických domů. S technologií DRYFIX lze přitom stavět až do -5 C, zdicí pěna je k dispozici zdarma při nákupu cihel. zákaznická linka: Nezávislá kontrola Chcete mít jistotu kvalitního bydlení? Získat certifikát, že je váš dům naprosto v pořádku? Součástí programu POROTHERM DŮM Wienerberger je kontrola konečného provedení stavby rodinného domu nezávislými kontrolními organizacemi v oblasti výstavby (TZÚS a CSI). Kontroloři celou stavbu nejen pečlivě prohlédnou, ale i vyznačí všechny případné nedostatky. Teprve když je vše v pořádku, získá dům certifikát o kvalitě. A protože je podle předem daných standardů kvality kontrolován každý POROTHERM DŮM, můžete se již dopředu radovat z kvalitního bydlení za rozumnou cenu!

16 ROLETY, VRATA, MARKÝZY ALULUX s. r. o. tel.: FASÁDY, OMÍTKY, MALTY Baumit, spol. s r. o. tel.: STŘEŠNÍ KRYTINY Bramac střešní systémy spol. s r. o. tel.: KOTVENÍ A PŘIPEVŇOVÁNÍ fischer international s.r.o. tel.: TEPELNÉ, ZVUKOVÉ A PROTIPOŽÁRNÍ IZOLACE Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. tel.: (800 ISOVER) Partneři programu OBKLADY A DLAŽBY RAKO LASSELSBERGER, s.r.o. tel.: KOMÍNOVÉ SYSTÉMY Schiedel, s.r.o. tel.: PROJEKTY RODINNÝCH DOMŮ G SERVIS CZ, s. r. o. zákaznická linka: KOMPLETNÍ CIHLOVÝ SYSTÉM POROTHERM Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. tel.:

17 Stavte 1s kompetentní stavební firmou s důrazem na kvalitu provedení stavby rodinného domu. Stavět 2můžete podle libovolného projektu nebo získejte projekt POROTHERM DŮM zdarma. Výhody programu 3 Po celou dobu výstavby Vás jistí nadstandardní finanční záruka - garanční listina. kompletní seznam výhod na

18 Praha a Středočeský kraj Gostas s.r.o., Šestajovice HARMONY SZ, a. s., Říčany MONTIS PLUS, spol. s r. o., Kralupy nad Vltavou NOVAKO CZ, s. r. o., Brandýs nad Labem PMJ stavební sdružení, Zvěřínek REBAU s. r. o., Praha SALK, spol. s r. o., Rakovník STAVBY REKONSTRUKCE PEJŠA, s. r. o., Kladno STAVEBNÍ FIRMA NEUMANN, Mělník Jihočeský kraj Eremiáš stavební s. r. o., Tábor JOSTRA cz spol. s r. o., Stachy Stavební firma SIXL, spol. s r. o., Český Krumlov STAVINVEST Q s. r. o., Písek Jihomoravský kraj PAREA, s. r. o., Vyškov S-A-S spol. s r. o., Znojmo Ing.Leopold Stejskal, Holasice Karlovarský kraj INMONT CHEB s. r. o., Cheb kraj Vysočina Stylstav s. r. o., Křižanov Kompetentní stavební firmy Královéhradecký kraj STATING s. r. o., Kostelec nad Orlicí Liberecký kraj FECIT Plus s. r. o., Liberec Moravskoslezský kraj O.K.D.C. mont s. r. o., Ostrava PROIN projekce a realizace staveb, s. r. o., Český Těšín Olomoucký kraj E. PROXIMA, s. r. o., Olomouc Pardubický kraj KERION s. r. o., Pardubice Stavitelství Lutera, Sezemice Plzeňský kraj BIS, a. s., Plzeň Ústecký kraj EUROBLOK, spol. s r. o., Osek Zlínský kraj 1. VASTO spol. s r. o., Vsetín VALENTÍK, s. r. o., Otrokovice Prezentaci kompetentních stavebních firem včetně kontaktů najdete v brožuře POSTAVÍME VÁM DŮM a na

Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti

Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti POROTHERM DŮM...hotová věc Vyberte si cihlový dům POROTHERM podle energetické náročnosti www.porothermdum.cz PASIVNÍ DŮM nízké provozní náklady (náklady na vytápění) dům lze postavit z jednovrstvých stěn

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní domy A HELUZ nízkoenergetické domy B energeticky úsporné domy C D E F G cihelné pasivní domy heluz Víte, že společnost HELUZ nabízí Řešení pro stavbu pasivních

Více

Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny. Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili

Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny. Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili www.wienerberger.cz Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili Z ženského pohledu tvoří krásný a harmonický domov správně zvolené barvy, útulně

Více

Projektová dokumentace adaptace domu

Projektová dokumentace adaptace domu Projektová dokumentace adaptace domu Fotografie: Obec Pitín Starší domy obvykle nemají řešenu žádnou tepelnou izolaci nebo je nedostatečná. Při celkové rekonstrukci domu je jednou z důležitých věcí snížení

Více

Katalog výrobků POROTHERM

Katalog výrobků POROTHERM Katalog výrobků POROTHERM 2009 Cihly. Stvořené pro člověka. CIHLU NIČÍM NENAHRADÍŠ OBSAH OVĚŘENÁ TRADICE Stručný přehled výrobků.....................................................................................

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní dům heluz hit MATERIÁL HELUZ ZA 210 000,- Kč Víte, že můžete získat dotaci na projekt 40 000,- Kč a na stavbu cihelného pasivního domu až 490 000,- Kč v dotačním

Více

cihelné bloky pro pasivní a nízkoenergetické stavby U až 0,15 W/m 2 K

cihelné bloky pro pasivní a nízkoenergetické stavby U až 0,15 W/m 2 K cihelné bloky HELUZ FAMILY pro pasivní a nízkoenergetické stavby U až 0,15 W/m 2 K nadstandardní jednovrstvé zdivo heluz family 50 Společnost HELUZ uvedla na trh v roce 2009 unikátní broušený cihelný blok,

Více

Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny. Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili

Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny. Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili www.wienerberger.cz Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny Tak jako cihlový dům POROTHERM Dům, o kterém jste vždy snili Z ženského pohledu tvoří krásný a harmonický domov správně zvolené barvy, útulně

Více

dům Postavíme vám Vítězná realizace domu POROTHERM DŮM 2010 a studie oceněných domů soutěže CIHLOVÝ DŮM DO 2,5 MILIONU

dům Postavíme vám Vítězná realizace domu POROTHERM DŮM 2010 a studie oceněných domů soutěže CIHLOVÝ DŮM DO 2,5 MILIONU POROTHERM DŮM POMÁHÁME VÁM BYDLET Postavíme vám dům Vítězná realizace domu POROTHERM DŮM 2010 a studie oceněných domů soutěže CIHLOVÝ DŮM DO 2,5 MILIONU www.porothermdum.cz Nejlepší dům je ten, který splňuje

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÝ DŮM HELUZ HIT MATERIÁL HELUZ od 189 000 Kč Víte, že firma HELUZ nabízí 20 variant řešení obvodového zdiva pro pasivní dům HELUZ HIT? můžete

Více

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti Snížení energetické závislosti Naše domy mají tak malé ztráty tepla. Využívají energii ze slunce, teplo vydávané domácími spotřebiči a samotnými

Více

Profil společnosti. Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému. vývoj firmy. ocenění a kvalita

Profil společnosti. Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému. vývoj firmy. ocenění a kvalita Profil společnosti Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému vývoj firmy ocenění a kvalita HELUZ komplexní systém český výrobce s tradicí od roku 1876 Nová generace stavebního systému

Více

Nová zelená úsporám 2013

Nová zelená úsporám 2013 Nová zelená úsporám 2013 ZDROJE PROGRAMU NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 (dále jen Program ) je financován z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR, a to v souladu se zákonem č. 383/1991

Více

pasivní domy HELUZ FAMILY nízkoenergetické domy energeticky úsporné domy NOVINKA PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY

pasivní domy HELUZ FAMILY nízkoenergetické domy energeticky úsporné domy NOVINKA PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY NG nová generace stavebního systému pasivní domy nízkoenergetické domy A B HELUZ FAMILY energeticky úsporné domy C D HELUZ FAMILY NOVINKA PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY HELUZ FAMILY 50 nadstandardní

Více

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY oceněná KVALITA heluz KOMPLEXNÍ SYSTÉM Nová generace stavebního systému Společnost HELUZ cihlářský průmysl

Více

10. Energeticky úsporné stavby

10. Energeticky úsporné stavby 10. Energeticky úsporné stavby Klíčová slova: Nízkoenergetický dům, pasivní dům, nulový dům, aktivní dům, solární panely, fotovoltaické články, tepelné ztráty objektu, součinitel prostupu tepla. Anotace

Více

sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty.

sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty. Přehled sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty. Přehled cihelných bloků pro jednovrstvé zdění podle součinitele prostupu tepla U Evoton 49,0 TI 0,067 Ecoton ISO-MAXI 49,0 Evoton

Více

Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o.

Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o. Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o. Chytrý dům s.r.o. 1. Návrh a výstavba pasivních dřevostaveb 2. Projekty energeticky úsporných opatření stávajících domů

Více

Ceník platnost od 3. 3. 2010. U až 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. Dotisk červen 2010. český výrobce s tradicí od roku 1876

Ceník platnost od 3. 3. 2010. U až 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. Dotisk červen 2010. český výrobce s tradicí od roku 1876 ský výrobc NG nová generace stavebního systému Ceník platnost od 3. 3. 2010 Cihly, které již nemusíte zateplovat U až 0,15 W/m 2 K Dotisk červen 2010 český výrobce s tradicí od roku 1876 Získejte dotaci

Více

Vaše stavba v našich rukou

Vaše stavba v našich rukou Vaše stavba v našich rukou HELUZ cihlářský průmysl v. o. s. 373 65 Dolní Bukovsko 295, tel.: 385 793 030 fax: 385 726 145, heluzdum@heluz.cz www.heluz.cz Obsah: HELUZ DŮM str. 4 Výhody projektu HELUZ

Více

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Co je to Pasivní dům? Aby bylo možno navrhnout nebo certifikovat dům jako pasivní, je třeba splnit následující podmínky: měrná roční potřeba tepla na vytápění je maximálně

Více

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n Rodinný dům ZERO1 Počet místností 3 + kk Zastavěná plocha 79,30 m 2 Obytná plocha 67,09 m 2 Energetická třída B Obvodové stěny akrylátová

Více

Ceník POROTHERM. s platností od

Ceník POROTHERM. s platností od Ceník POROTHERM s platností od 6. 2. 2009 Cihly. Stvořené pro člověka. www.porotherm.cz Broušené cihly DRYFIX cihly d/š/v Pevnost v tlaku MPa Hmotnost cca kg/ks Součinitel prostupu tepla U [W/m 2 K] (Tepelný

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb.

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY ZPRACOVATEL : TERMÍN : 11.9.2014 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ AREÁL BYDLENÍ CHMELNICE, BRNO - LÍŠEŇ zpracovaný podle vyhlášky 148/2007 Sb. PROJEKTOVANÝ STAV KRAJSKÁ

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. DLE VYHL.Č. 78/2013 Sb. RODINNÝ DŮM. čp. 24 na stavební parcele st.č. 96, k.ú. Kostelík, obec Slabce,

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. DLE VYHL.Č. 78/2013 Sb. RODINNÝ DŮM. čp. 24 na stavební parcele st.č. 96, k.ú. Kostelík, obec Slabce, Miloslav Lev autorizovaný stavitel, soudní znalec a energetický specialista, Čelakovského 861, Rakovník, PSČ 269 01 mobil: 603769743, e-mail: mlev@centrum.cz, www.reality-lev.cz PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

Více

HELUZ FAMILY. Cihla bez kompromisů

HELUZ FAMILY. Cihla bez kompromisů Cihla bez kompromisů 2in1 Stačí jedna vrstva a máte pasivní dům. Cihla FAMILY 2in1 má nejlepší tepelně izolační vlastnosti na trhu. NORMÁLNÍ JE NEZATEPLOVAT 2 PROČ JEDNOVRSTVÉ ZDIVO BEZ ZATEPLENÍ? Doporučujeme

Více

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím. Obvodové stěny jsou vystavěny z pórobetonových tvárnic tl. 250mm. Střecha je sedlová se m nad krokvemi. Je provedeno fasády kontaktním zateplovacím

Více

hrubá stavba Hrubá stavba www.staviva.cz

hrubá stavba Hrubá stavba www.staviva.cz 58 www.staviva.cz Hrubá stavba Pálené zdicí materiály...60 Pórobetonové zdicí materiály...85 Liaporbetonové zdicí materiály...94 Betonové zdicí materiály...98 Vápenopískové zdicí materiály...104 Šamotové

Více

Více životního prostoru

Více životního prostoru Baumit Resolution Zateplovací systém Více životního prostoru Jedinečné tepelněizolační vlastnosti Maximální úspora podlahové plochy Minimální tloušťka obvodové konstrukce Baumit Resolution Extra štíhlá

Více

...inspirujte se přírodou. modulové dřevostavby. rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely. určené pro celoroční bydlení,

...inspirujte se přírodou. modulové dřevostavby. rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely. určené pro celoroční bydlení, ...inspirujte se přírodou modulové dřevostavby určené pro celoroční bydlení, rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely komfortní způsob bydlení Bydlení v domech na bázi dřeva patři v dnešní

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

Pokrytí potřeby tepla na vytápění a ohřev TV (90-95% energie užité v domě)

Pokrytí potřeby tepla na vytápění a ohřev TV (90-95% energie užité v domě) méně solárních zisků = více izolace ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA PASIVNÍ DŮM PRO NZU TEPELNÉ ZISKY SOLÁRNÍ ZISKY orientace hlavních prosklených ploch na jih s odchylkou max. 10, minimum oken na severní fasádě

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Firma RD AUDO, spol. s r. o. nabízí:

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Firma RD AUDO, spol. s r. o. nabízí: ZÁKLADNÍ INFORMACE Firma RD AUDO s.r.o. se zabývá výrobou a montáží montovaných rodinných domů, bytových domů a stavebních občanských objektů z konstrukčního systému AS. Montované AS objekty jsou určeny

Více

KombiGas představení systému. Ing. Jiří Vrba, Schiedel

KombiGas představení systému. Ing. Jiří Vrba, Schiedel KombiGas představení systému Ing. Jiří Vrba, Schiedel Co je KombiGas Kombinace 2 systémů pro různé spotřebiče v jednom komínovém tělese Reaguje na současné trendy ve volbě koncepce vytápění Kombinuje využití

Více

Ověřené řešení pro cihelné zdivo. Porotherm AKU Profi. broušené akustické cihly. Podklad pro navrhování Technické listy

Ověřené řešení pro cihelné zdivo. Porotherm AKU Profi. broušené akustické cihly. Podklad pro navrhování Technické listy Porotherm AKU Profi broušené akustické cihly Podklad pro navrhování Technické listy Porotherm 30 AKU Z Profi Akusticky dělicí nosná stěna Broušený akustický cihelný blok P+D pro tl. stěny 30 a 64 cm na

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHLÁŠKY 78/2013 SB.

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHLÁŠKY 78/2013 SB. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHLÁŠKY 78/2013 SB. Název akce: Zadavatel: Zpracovatel: Rodinný dům Vodňanského č.p. 2249, 253 80 Hostivice JUDr. Farouk Azab a Ing. arch. Amal Azabová Ing. Lada

Více

( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena ,- Kč s 21% DPH

( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena ,- Kč s 21% DPH Modulový dům "DOUBLE ALFA " 12x4 + 12x4 m do tvaru " L " cena 1 898 500,- Kč bez DPH ( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena 2 297 185,- Kč s 21% DPH Modulový dům "DOUBLE BETA " 12x4 + 12x4 m do tvaru

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Projektování nízkoenergetických a pasivních staveb konkrétní návrhy budov RD Martin Doležal, TÜV SÜD Czech Investice do Vaší budoucnosti Projekt

Více

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ Proč budujeme pasivní dům? 1. Hlavním důvodem je ověření možností dosažení úrovně tzv. téměř nulových budov podle evropské směrnice EPBD II. Co je téměř nulový

Více

Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli

Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli Ing. Juraj Hazucha Centrum pasivního domu juraj.hazucha@pasivnidomy.cz tel. 511111813 www.pasivnidomy.cz Výchozí stav stávající budovy

Více

Úvod... 4 O firmě... 5 Jaké domy firma nabízí?... 6 První dům... 6 Druhý dům... 7 Třetí dům... 7 Typy nabízených domů... 8 Montážní hala...

Úvod... 4 O firmě... 5 Jaké domy firma nabízí?... 6 První dům... 6 Druhý dům... 7 Třetí dům... 7 Typy nabízených domů... 8 Montážní hala... Úvod... 4 O firmě... 5 Jaké domy firma nabízí?... 6 První dům... 6 Druhý dům... 7 Třetí dům... 7 Typy nabízených domů... 8 Montážní hala... 10 Stavba domu... 13 Vzorový dům... 15 Závěr... 16 Zdroje...

Více

NZÚ Výzva pro rodinné domy Přehled žádostí dle počtu opatření a objemu podpory OBLAST PODPORY

NZÚ Výzva pro rodinné domy Přehled žádostí dle počtu opatření a objemu podpory OBLAST PODPORY NZÚ Výzva pro rodinné domy 1. 4. 15. 7. 2015 Přehled žádostí dle počtu opatření a objemu podpory OBLAST PODPORY Počet Průměrná Podpora [Kč] opatření podpora [Kč] A.0 - zateplení (dílčí opatření úspora

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7

RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7 RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7 A.1 SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI STÁVAJÍCÍCH RODINNÝCH DOMŮ B. ENERGETICKÝ POSUDEK a) Průvodní zpráva včetně Závěru a posouzení výsledků b) Protokol výpočtů součinitelů prostupu

Více

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky:

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Nová zelená úsporám a zateplování - specifika Příklad možné realizace zateplení podkrovního RD Přehled základních technických požadavků v oblasti podpory

Více

Přehled sortimentu 2015/2016

Přehled sortimentu 2015/2016 Přehled sortimentu 2015/2016 Přehled cihelných bloků pro jednovrstvé zdění podle součinitele prostupu tepla U Evoton 49,0 TI 0,067 Ecoton ISO-MAXI 49,0 Evoton 42,5 TI 0,067 Evoton 49,0 TI 0,079 Evoton

Více

Baumit open Premium Baumit open

Baumit open Premium Baumit open Premium Prvotřídní zateplení Zateplení, které dýchá Zcela bez tepelných mostů Se samočisticím efektem Premium PRVOTŘÍDNÍ ZATEPLENÍ Pohodlí a útulnost domova Investoři mají při svých záměrech postavit novostavbu

Více

Nosný roletový a žaluziový. rolety žaluzie

Nosný roletový a žaluziový. rolety žaluzie Nosný roletový a žaluziový překlad HELUZ rolety žaluzie Výhody roletového překladu Heluz až 150 mm 3) 1) 2) 6) 4) 3) 5) 1) 2) 3) 4) 5) 6) Překlad je nosný více než 20 KN/m do délky překladu 2 500 mm U

Více

Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy

Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy Ing. arch. Tereza Vojancová Technický poradce tech.poradce@uralita.com 602 439 813 www.ursa.cz OBSAH 1 ÚVOD 2 ENERGETICKY

Více

Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO

Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO Systém KS-QUADRO = každý 10. byt navíc zdarma! 3.5.2008 Bytový dům stavěný klasickou zděnou technologií Bytový dům stavěný z vápenopískových bloků

Více

NOVÉ CIHELNÉ BLOKY. U až 0,15 W/m 2 K PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY HELUZ FAMILY. pasivní domy. nízkoenergetické. domy. energeticky úsporné

NOVÉ CIHELNÉ BLOKY. U až 0,15 W/m 2 K PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY HELUZ FAMILY. pasivní domy. nízkoenergetické. domy. energeticky úsporné NG nová generace stavebního systému pasivní domy nízkoenergetické domy A B HELUZ FAMILY energeticky úsporné domy C D HELUZ FAMILY NOVÉ CIHELNÉ BLOKY PRO PASIVNÍ A NÍZKOENERGETICKÉ STAVBY U až 0,15 W/m

Více

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích Standardy Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích je řešen jako řadové rodinné domy o třech sekcích vždy po třech domech, celkem devět řadových domů. Řadové domy jsou buď třípodlažní (1-6)

Více

Hrubá stavba domu včetně kompletní obálky budovy. Kompletní dodávka domu na klíč bez základové desky

Hrubá stavba domu včetně kompletní obálky budovy. Kompletní dodávka domu na klíč bez základové desky Od 380.000,- Kč bez DPH Od 49.500,- Kč bez DPH Od 1.880.504,-Kč bez DPH Od 661.184,- Kč bez DPH Od 282.189,- Kč bez DPH Od 2.873.377,- Kč Od 3.304.384,- Kč Příplatek za dodávku základové desky na klíč

Více

Základní sádrokartonová

Základní sádrokartonová TIP NA ORIGINÁLNÍ PODLAHU V koupelně, na chodbě, v blízkosti kuchyňské linky, ale i na schodech, v garáži, domácím fitku je na místě použít podlahy z epoxidových (jsou tvrdší) a polyuretanových (jsou pružné

Více

Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu: B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností

Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu: B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností B Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu: B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností 1 Upozornění: Struktura formuláře se nesmí měnit! ČÍSLO ŽÁDOSTI * Část A - Identifikační

Více

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

Budovy s téměř nulovou spotřebou energie (nzeb) legislativa

Budovy s téměř nulovou spotřebou energie (nzeb) legislativa Budovy s téměř nulovou spotřebou energie (nzeb) legislativa Centrum stavebního inženýrství a.s. Praha AO 212, CO 3048, NB 1390 Pražská 16, 102 00 Praha 10 www.csias.cz Legislativní přepisy Zákon 406/2000

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Pasivní rodinný dům v praxi Ing. Tomáš Moučka, TÜV SÜD Czech Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím

Více

PASIVNÍ DOMY ve Vracově

PASIVNÍ DOMY ve Vracově PASIVNÍ DOMY ve Vracově Moderní rodinné domy poskytnou kvalitní bydlení v komfortních dispozicích 5+kk s vlastní zahradou, takže vyhoví malým i velkým rodinám s různými nároky. - velmi nízké provozní náklady

Více

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Téma vývoje energetiky budov je v současné době velmi aktuální a stává se společenskou záležitostí, neboť šetřit

Více

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Adresa: Majitel: Bytový dům Raichlova 2610, 155 00, Praha 5, Stodůlky kraj Hlavní město Praha

Více

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi Průvodní zpráva Akce: novostavba RD Místo: Hodějice, p.č. 1175/13 Investor: manželé Moravčíkovi Investor vlastní stavební pozemek p.č. 1175/13 v obci Hodějice, na kterém hodlá postavit rodinný dům. Stavba

Více

Projekt rodinného domu

Projekt rodinného domu Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Projekt rodinného domu Ondřej Šebek SPŠ Vlašim Komenského 41 Vlašim program: ArchiCAD 21 EDU vypracováno: III/2019

Více

Profi řešení AKUstických cihel

Profi řešení AKUstických cihel Profi řešení AKUstických cihel Větrání šikmých střech s pálenou krytinou Profi řešení AKUstických cihel Nové řešení roletových a žaluziových překladů Praktická ukázka použití prekladů KP Vario UNI Měření

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY zpracovaný podle zák. 406/2000 Sb. v platném znění podle metodiky platné Vyhlášky 78/2013 Sb.

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY zpracovaný podle zák. 406/2000 Sb. v platném znění podle metodiky platné Vyhlášky 78/2013 Sb. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY zpracovaný podle zák. 406/2000 Sb. v platném znění podle metodiky platné Vyhlášky 78/2013 Sb. a Stavba: Zadavatel: RODINNÝ DŮM stávající objekt Vrchlického 472, 273

Více

TVÁRNICE SUCHÉHO ZDĚNÍ

TVÁRNICE SUCHÉHO ZDĚNÍ TVÁRNICE SUCHÉHO ZDĚNÍ Výrobce: Místo: Sídlo firmy: GEMEC UNION a.s. Areál důl Jan Šverma, divize Žacléř, 542 01 Žacléř Jívka 187, 542 13 Jívka Obsah 1. ÚVOD... 3 1.1 Vhodnost konstrukčního systému...

Více

Obr. 3: Pohled na rodinný dům

Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím. Obvodové stěny jsou vystavěny z keramických tvarovek CDm tl. 375 mm, střecha je sedlová s obytným podkrovím. Střecha je sedlová a zateplena

Více

HELUZ. AKU KOMPAKT 21 broušená. MÍSTO hluku MÍSTO

HELUZ. AKU KOMPAKT 21 broušená. MÍSTO hluku MÍSTO HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená MÍSTO hluku MÍSTO VLASTNOSTI HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená VLASTNOSTI AKU KOMPAKT 21 broušená 240 Tloušťka konstrukce Úsporná tlouštka omítnuté konstrukce 240 mm šetří zastavěnou

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

Nízkoenergetické domy versus energetické úspory (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51 Environmentalistika a stavitelství

Nízkoenergetické domy versus energetické úspory (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51 Environmentalistika a stavitelství TENTO DOKUMENT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Nízkoenergetické domy versus energetické úspory (pomocný doprovodný materiál k zamyšlení) k předmětu CZ51

Více

SBORNÍK. Těžká cesta investora. Firemní vize : Tvoříme pěkné věci bydlení jinak

SBORNÍK. Těžká cesta investora. Firemní vize : Tvoříme pěkné věci bydlení jinak SBORNÍK Těžká cesta investora Firemní vize : Tvoříme pěkné věci bydlení jinak Strategie: Ukázat lidem, jak mohou bydlet Nájemní bydlení: i v nájemním bydlení se dá pěkně bydlet (dnes paneláky, vybavení

Více

Vybrané realizace: Všechny naše postavené domy najdete na www.celet.cz

Vybrané realizace: Všechny naše postavené domy najdete na www.celet.cz Referenční dům Cheb Vybrané realizace: Rozhodnutí pro stavbu domu patří k těm důležitějším v životě většiny z nás. Dovolte nám usnadnit Vám cestu ke kvalitní a technologicky vyspělé stavbě, která se stane

Více

SAMOSTATNĚ STOJÍCÍ RODINNÉ DOMY

SAMOSTATNĚ STOJÍCÍ RODINNÉ DOMY SAMOSTATNĚ STOJÍCÍ RODINNÉ DOMY PŘÍKLAD 1 Název stavby: Rodinný dům Horoušánky Architektonický návrh: MgA. Jan Brotánek Generální projektant: AB Studio, ak. arch. Aleš Brotánek, MgA. Jan Brotánek Zhotovitel:

Více

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

[PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: Lipnická 1448 198 00 Praha 9 - Kyje kraj Hlavní město Praha Majitel: Společenství

Více

10 důvodů proč zateplit

10 důvodů proč zateplit 10 důvodů proč zateplit dům Sdružení EPS ČR Ing. Pavel Zemene, Ph.D. předseda Sdružení 10 důvodů proč zateplit dům 1. Snížení nákladů na vytápění 2. Bezpečná a návratná investice 3. Snížení nákladů na

Více

Konstrukční detaily pro cihly Porotherm T Profi plněné minerální vatou

Konstrukční detaily pro cihly Porotherm T Profi plněné minerální vatou Řešení pro cihelné zdivo pro cihly Porotherm T Profi plněné minerální vatou 3. vydání Příručka projektanta pro navrhování nízkoenergetických a pasivních domů Řešení pro cihelné zdivo Porotherm T Profi

Více

PASEA s.r.o. Rýdlova 339/8, 251 01 Říčany T: 602 441 337 E-mail: info@pasea.cz. www.pasea.cz

PASEA s.r.o. Rýdlova 339/8, 251 01 Říčany T: 602 441 337 E-mail: info@pasea.cz. www.pasea.cz představení firmy Naší hlavní činností je projektování a realizace energeticky úsporných dřevostaveb s vysokým podílem přírodních a recyklovaných materiálů, využívajících obnovitelné zdroje energie. Všechny

Více

POROTHERM DŮM...hotová věc. Postavíme vám. dům DŮM ROKU 2012. www.porothermdum.cz

POROTHERM DŮM...hotová věc. Postavíme vám. dům DŮM ROKU 2012. www.porothermdum.cz POROTHERM DŮM...hotová věc Postavíme vám dům DŮM ROKU 2012 Vítězné realizace a studie soutěže POROTHERM DŮM BRICK AWARD www.porothermdum.cz Nejlepší dům je ten, který splňuje vaše sny Tak jako cihlový

Více

Obr. 3: Pohled na rodinný dům

Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům. Obvodové stěny jsou vystavěny z keramických zdících prvků tl. 365 mm, stropy provedeny z keramických tvarovek typu Hurdis. Střecha je pultová bez. Je provedeno

Více

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Téma vývoje energetiky budov je v současné době velmi aktuální a stává se společenskou záležitostí, neboť šetřit

Více

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové.

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové. SENDVIČOVÉ PANELY Střešní Stěnové Sendvičové panely Rozvoj průmyslu a konkurence, jakož i zvýšení ekologických požadavků na stavby, vyžaduje od investorů používání moderních materiálů při realizaci svých

Více

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ POPIS MATERIÁL/TYP/ZPRACOVÁNÍ REALIZACE ZÁKLADNÍ KONSTRUKCE OBJEKTU svislé konstrukce nosné cihelné zdivo svislé konstrukce nenosné (příčky) cihelné zdivo, tvárnicové

Více

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Klasický rodinný dům pro tři až čtyři obyvatele se sedlovou střechou a obytným podkrovím. Obvodové stěny vystavěny ze škvárobetonových tvárnic tl. 300 mm, šikmá střecha zateplena mezi krokvemi. V rámci

Více

Velikost: Hodnota: 0.0 mil. Kč. Termín realizace: Od: 2012 Do: 2013

Velikost: Hodnota: 0.0 mil. Kč. Termín realizace: Od: 2012 Do: 2013 175274 Výstavba typového zděného rodinného domu - projekt Humpolec Vysočina Pelhřimov zájem o nabídky projektů na typový rodinný zděný dům podobného typu uvedeného na http://www.budeme-stavet.cz/fotogalerie/51.jpg,

Více

Řešení pro cihelné zdivo. Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům

Řešení pro cihelné zdivo. Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům Řešení pro cihelné zdivo Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům Řešení pro cihelné zdivo Úvod Nízkoenergetický a pasivní cihlový dům Porotherm Moderní dům s ověřenými vlastnostmi Při navrhování i realizaci

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena hrubé stavby (s DPH 15%) 558 325,- Kč Kolaudovatelný dům k trvalému bydlení cena domu na klíč (s DPH 15%) 913 445,- Kč Základní informace o Modulovém

Více

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav Obsah: Úvod... 1 Identifikační údaje... 1 Seznam podkladů... 2 Tepelné technické posouzení... 3 Energetické vlastnosti objektu... 10 Závěr... 11 Příloha č.1: Tepelně technické posouzení konstrukcí obálky

Více

Energetická efektivita

Energetická efektivita Energetická efektivita / jak ji vnímáme, co nám přináší, jak ji dosáhnout / Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize ISOVER Počernická 272/96 108 03 Praha 10 Ing. Libor Urbášek Energetická efektivita

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu www.mobilnidomy-kolin.cz Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín 13.4.15 :43 Page 2 Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA - ABSOLUTNĚ UNIVERZÁLNÍ KOMÍNOVÝ SYSTÉM kondenzační kotle, peletová kamna, krbová

Více

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: Českobrodská 575 190 11 Praha - Běchovice kraj Hlavní město Praha Majitel:

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technologický předpis Kapitola A Úvodní a všeobecná ustanovení Květen 2019 www.baumit.cz Obsah... 3 A.1 Zkratky, názvosloví a definice...3 A.1.1 Použité zkratky a názvosloví...

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

ZDIVO POROTHERM- STAVBA RD

ZDIVO POROTHERM- STAVBA RD ZDIVO MEDMAX Stavba systémem MEDMAX. Tepelný odpor při tloušťce zdi 35 cm je R=7,0 což je velice dobré. Výhoda je izolace z vnitřní strany 5 cm Izopor. Nedochází k úniku tepla do zdiva s možností i úniku

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technologický předpis Kapitola A Úvodní a všeobecná ustanovení Duben 2017 www.baumit.cz Obsah A. Úvodní a všeobecná ustanovení... 03 A.1 Zkratky, názvosloví a definice... 03

Více

Proč zateplovat, měnit zdroj a větrat?

Proč zateplovat, měnit zdroj a větrat? Program přednášky Proč zateplovat, měnit zdroj a větrat Obecné informace o Programu Připravované Výzvy a změny v Programu Vzorový příklad Příklad z praxe Závěr Proč zateplovat, měnit zdroj a větrat? Proč

Více

TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo*

TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo* TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo* 1. Úvod Vývoj tepelných izolací pro zateplovací systémy neustále pokračuje. Jen málokdy se však stane, že nové materiály posunou hranice v

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena hrubé stavby (s DPH 15%) 558 325,- Kč Kolaudovatelný dům k trvalému bydlení cena domu na klíč (s DPH 15%) 913 445,- Kč Základní informace o Modulovém

Více