2000 Rada Evropy EVROPSKÁ ÚMLUVA O KRAJIN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2000 Rada Evropy EVROPSKÁ ÚMLUVA O KRAJIN"

Transkript

1 2000 Rd Evropy EVROPSKÁ ÚMLUVA O KRAJIN Florencie,

2 2 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 Premule lenské státy Rdy Evropy, které podepsly tuto úmluvu, s p ihlédnutím k tomu, že cílem Rdy Evropy je dosáhnout v tší jednoty mezi jejími leny z ú elem zezpe ení relizce ideál zásd, které jsou jejich spole ným d dictvím, že tohoto cíle lze dosáhnout zejmén prost ednictvím dohod v hospodá ské sociální olsti; v zájmu dosžení udržitelného rozvoje, zloženého n vyvážených hrmonických vztzích mezi sociálními pot emi, hospodá skou inností životním prost edím; erouce n v domí, že krjin hrje význmnou úlohu z hledisk ve ejného zájmu v olsti kultury, ekologie, životního prost edí v sociální olsti p edstvuje zdroj p íznivý pro hospodá skou innost, její ochrn, správ plánování mohou p ispívt k vytvá ení prcovních p íležitostí; v domy si toho, že krjin p ispívá k vytvá ení místních kultur že je zákldní sou ástí evropského p írodního kulturního d dictví, protože p ispívá k lhu lidstv upevn ní evropské identity; uznávjíce, že krjin je všude d ležitou sou ástí kvlity život lidí: v m stských olstech n venkov, v nrušených olstech stejn jko v olstech vysoce kvlitních, v olstech pozoruhodných i žných; erouce n v domí, že vývoj výroních technik v zem d lství, lesnictví, pr myslu p i t ž nerost postup v olsti územního uránního plánování, doprv, infrstruktu e, turistice rekreci, n oecn jší úrovni zm ny ve sv tové ekonomice v mnoh p ípdech urychlují zm ny krjiny; p ejíce si regovt n p ání ve ejnosti užívt vysoce kvlitní krjinu hrát ktivní úlohu p i jejím rozvoji; p esv d eny, že krjin je klí ovým prvkem lh jednotlivce i spole nosti že její ochrn, správ plánování jsou spojeny s právy povinnostmi pro kždého; s ohledem n právní texty existující n mezinárodní úrovni v olsti ochrny správy p írodního kulturního d dictví, regionálního územního plánování, místní smosprávy p eshrni ní spolupráce, zejmén n Úmluvu o ochrn evropských pln rostoucích rostlin, voln žijících živo ich p írodních stnoviš (Bern, 19. zá í 1979), Úmluvu o ochrn rchitektonického d dictví Evropy (Grnd, 3. íjn 1985), Evropskou úmluvu o ochrn rcheologického d dictví (revidovnou) (Vlett, 16. ledn 1992), Evropskou rámcovou úmluvu o p eshrni ní spolupráci mezi územními spole enstvími neo ú dy (Mdrid, 21. kv tn 1980) její dopl ující protokoly, Evropskou chrtu místní smosprávy (Štrsurk, 15. íjn 1985), Úmluvu o iologické rozmnitosti (Rio, 5. ervn 1992), Úmluvu o ochrn sv tového kulturního p írodního d dictví (P íž, 16. listopdu 1972) Úmluvu o p ístupu k informcím, ú sti ve ejnosti n rozhodování p ístupu k právní ochrn v záležitostech životního prost edí (Arhus, 25. ervn 1998); uznávjíce, že kvlit rozmnitost evropských krjin p edstvují spole ný zdroj že je d ležité spoluprcovt v zájmu jejich ochrny, správy plánování ; p ejíce si ustnovit nový nástroj, zm ený výhrdn n ochrnu, správu plánování všech evropských krjin, se dohodly tkto:

3 3 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 KAPITOLA I - VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ lánek 1 - Definice Pro ú ely této úmluvy: c d e f krjin znmená ást území, tk jk je vnímán oyvtelstvem, jejíž chrkter je výsledkem innosti vzájemného p soení p írodních /neo lidských fktor ; krjinná politik znmená vyjád ení všeoecných zásd, strtegií orientcí kompetentními ve ejnými orgány, které umož uje p ijetí specifických opt ení, zm ených n ochrnu, správu plánování krjiny; cílová chrkteristik krjiny znmená p ání poždvky oyvtel týkjící se chrkteristických rys krjiny, v níž žijí, formulovné pro dnou krjinu kompetentními ve ejnými orgány; ochrn krjiny znmená innosti sm ující k zchování udržení význ ných neo chrkteristických rys krjiny, od vodn né její d di nou hodnotou, vyplývjící z její p írodní konfigurce /neo z lidské innosti; správ krjiny znmená innost, která má, z hledisk udržitelného rozvoje, zjistit prvidelné udržování krjiny s cílem ízení hrmonizce zm n, které jsou zp soeny sociálními, hospodá skými environmentálními procesy; plánování krjiny znmená innosti s výhledem do udoucn, které mjí z cíl zvýšení hodnoty, onovu neo vytvo ení krjin. lánek 2 - Rozsh S výhrdou ustnovení lánku 15 se tto úmluv plikuje n celé území Strn pokrývá p írodní, venkovské, m stské p ím stské olsti. Zhrnuje plochy pevninského rázu, vnitrozemské vodní plochy mo ské olsti. Týká se jk krjin, které mohou ýt povžovány z pozoruhodné, tk krjin žných nrušených. lánek 3 - Cíle Cílem této úmluvy je podpo it ochrnu, správu plánování krjiny orgnizovt evropskou spolupráci v této olsti. KAPITOLA II - VNITROSTÁTNÍ OPAT ENÍ lánek 4 - Rozd lení prvomocí Kždá Strn provádí tuto úmluvu, zejmén lánky 5 6, podle svého vlstního rozd lení prvomocí, v souldu se svými ústvními principy dministrtivním uspo ádáním, p i respektování principu susidirity, p ihlížejíce k Evropské chrt místní smosprávy. Aniž y se odchýlil od ustnovení této úmluvy, ude kždá Strn hrmonizovt pln ní této Úmluvy se svými vlstními politikmi.

4 4 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 lánek 5 - Všeoecná opt ení Kždá Strn se zvzuje: c d právn uznt krjinu jko zákldní složku prost edí, v n mž oyvtelé žijí, jko výrz rozmnitosti jejich spole ného kulturního p írodního d dictví zákld jejich identity; zvést provád t krjinné politiky, zm ené n ochrnu, správu plánování krjiny, prost ednictvím p ijetí specifických opt ení uvedených v lánku 6; zvést postupy pro ú st ve ejnosti, místních regionálních orgán jiných strn, které jsou zinteresovány n definování provád ní krjinných politik zmi ovných v písmenu výše; z lenit krjinu do svých politik územního uránního plánování, do své kulturní, environmentální, zem d lské, sociální hospodá ské politiky, jkož i do osttních politik s možným p ímým i nep ímým dopdem n krjinu. lánek 6 - Zvláštní opt ení A Zvyšování pov domí Kždá Strn se zvzuje zvyšovt pov domí o nské spole nosti, soukromých orgnizcí ve ejných orgán o hodnot krjin, jejich úloze jejich zm nách. B Vzd lávání výchov Kždá Strn se zvzuje podporovt: c C vzd lávání odorník v ooru oce ování krjinných celk inností v krjin ; multioorové vzd lávcí progrmy v olsti krjinné politiky, ochrny, správy plánování krjiny, ur ené pro profesionály v soukromém i ve ejném sektoru pro dot ená sdružení; školní vysokoškolské vzd lávcí progrmy, které se v rámci p íslušných disciplin zm í n hodnoty spjté s krjinou n otázky týkjící se její ochrny, správy plánování. Vymezení hodnocení 1 Z ktivní ú sti zinteresovných strn, v souldu s lánkem 5 c, z ú elem zlepšení úrovn znlosti svých krjin se kždá Strn zvzuje: i vymezit své vlstní typy krjiny n celém svém území; ii iii nlyzovt jejich chrkteristiky, síly tlky, které je m ní; zznmenávt jejich zm ny; vyhodnotit tkto vymezené krjiny s ohledem n zvláštní hodnoty, které jsou jim p ipisovány zinteresovnými strnmi dot eným oyvtelstvem.

5 5 ETS Evropská úmluv o krjin, Tyto vymezující hodnotící postupy udou provázeny vým nou zkušeností metodologie, orgnizovnou mezi Strnmi n evropské úrovni podle lánku 8. D Cílové chrkteristiky krjiny Kždá Strn se zvzuje, po konzultci s ve ejností v souldu s lánkem 5 c, definovt cílové chrkteristiky krjiny pro vymezené vyhodnocené krjiny. E Pln ní Pro relizci krjinných politik se kždá Strn zvzuje zvést nástroje, zm ené n ochrnu, správu /neo plánování krjiny. KAPITOLA III - EVROPSKÁ SPOLUPRÁCE lánek 7 - Mezinárodní politiky progrmy Strny se zvzují spoluprcovt p i zohled ování krjinného rozm ru mezinárodních politik progrm doporu it, v p ípd pot ey, y úvhy týkjící se krjiny do nich yly zprcovány. lánek 8 - Vzájemná pomoc vým n informcí Strny se zvzují spoluprcovt z ú elem zvýšení ú innosti opt ení p ijtých podle osttních lánk této úmluvy zejmén: c vzájemn si poskytovt technickou v deckou pomoc v záležitostech týkjících se krjiny prost ednictvím shromž ování vým ny zkušeností výsledk výzkumných projekt ; podporovt vým nu odorník n otázky krjiny, zejmén pro vzd lávcí inform ní ú ely; vym ovt si informce o všech záležitostech, n n ž se vzthují ustnovení této Úmluvy. lánek 9 Krjiny p eshující hrnice Strny se zvzují povzuzovt p eshrni ní spolupráci n místní regionální úrovni v p ípd pot ey vyprcovt uskute ovt spole né progrmy zvyšování hodnoty krjiny. lánek 10 - Sledování pln ní úmluvy 1 Existující kompetentní výory expert ustvené podle lánku 17 Sttutu Rdy Evropy jsou Výorem ministr Rdy Evropy pov eny sledováním pln ní Úmluvy. 2 Po kždém zsedání výor expert p edá generální tjemník Rdy Evropy Výoru ministr zprávu o vykonné práci provád ní Úmluvy. 3 Výory expert nvrhují Výoru ministr kritéri pro ud lování Ceny krjiny Rdy Evropy prvidl, která ji uprvují.

6 6 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 lánek 11 - Cen krjiny Rdy Evropy 1 Cen krjiny Rdy Evropy je vyznmenáním, které m že ýt ud leno místním regionálním orgán m jejich seskupením, jež jko sou ást krjinné politiky n které ze Strn této Úmluvy zvedly tkovou politiku neo opt ení n ochrnu, správu /neo plánování krjiny, jež se ukázly ýt trvle ú innými mohou proto sloužit jko p íkld pro jiné územní orgány v Evrop. Vyznmenání lze rovn ž ud lit nevládním orgnizcím z jejich zvlášt význmný p ísp vek k ochrn, správ neo plánování krjiny. 2 Návrhy n ud lení Ceny krjiny Rdy Evropy p edkládjí Strny výor m expert uvedeným v lánku 10. P eshrni ní místní regionální orgány seskupení p íslušných místních regionálních orgán mohou kndidovt z p edpokldu, že spole n sprvují p edm tnou krjinu. 3 N návrh výor expert uvedených v lánku 10 Výor ministr definuje zve ejní kritéri pro ud lení Ceny krjiny Rdy Evropy, p ijímá p íslušná prvidl ud luje cenu. 4 Ud lení Ceny krjiny Rdy Evropy má p íjemce ceny povzudit, y zjistili trvlou ochrnu, správu /neo plánování p íslušných krjinných olstí. KAPITOLA IV - ZÁV RE NÁ USTANOVENÍ lánek 12 - Vzth k dlším nástroj m Ustnovení této úmluvy nejsou n újmu p ísn jším ustnovením v olsti ochrny, správy neo plánování krjiny osženým v jiných stávjících i udoucích závzných vnitrostátních i mezinárodních nástrojích lánek 13 - Podpis, rtifikce vstup v pltnost 1 Tto Úmluv je otev en k podpisu lenským stát m Rdy Evropy. Podléhá rtifikci, p ijetí neo schválení. Rtifik ní listiny, listiny o p ijetí i schválení udou uloženy u generálního tjemník Rdy Evropy. 2 Úmluv vstoupí v pltnost první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy deset lenských stát Rdy Evropy vyjád ilo v souldu s ustnovením p edchozího odstvce sv j souhls ýt touto Úmluvou vázáno. 3 Pro kždý signtá ský stát, který následn vyjád í sv j souhls ýt vázán Úmluvou, vstoupí Úmluv v pltnost první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne uložení rtifik ní listiny, listiny o p ijetí neo schválení. lánek 14 - P ístup 1 Po vstupu této Úmluvy v pltnost m že Výor ministr Rdy Evropy v tšinovým rozhodnutím podle lánku 20.d Sttutu Rdy Evropy jednomyslným rozhodnutím stát - Strn, oprávn ných zsedt ve Výoru ministr, vyzvt Evropské spole enství kterýkoli evropský stát, který není lenem Rdy Evropy, y k Úmluv p istoupily. 2 Pro kždý p istupující stát neo Evropské spole enství, v p ípd jeho p ístupu, vstoupí tto Úmluv v pltnost první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne uložení listiny o p ístupu u generálního tjemník Rdy Evropy.

7 7 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 lánek 15 Územní p sonost 1 Kždý stát neo Evropské spole enství mohou p i podpisu neo p i ukládání své rtifik ní listiny, listiny o p ijetí, schválení neo p ístupu ur it jedno neo více území, n která se ude Úmluv vzthovt. 2 Kždá Strn m že kdykoli pozd ji, prohlášením dresovným generálnímu tjemníkovi Rdy Evropy, rozší it p sonost této Úmluvy n jkékoli jiné území up esn né v tomto prohlášení. Úmluv vstoupí pro toto území v pltnost první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy generální tjemník toto prohlášení održel. 3 Kždé prohlášení u in né podle p edchozích dvou odstvc m že ýt, pokud jde o kterékoli území uvedené v tomto prohlášení, odvoláno oznámením dresovným generálnímu tjemníkovi Rdy Evropy. Odvolání nude ú innosti první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy generální tjemník toto oznámení održel. lánek 16 - Výpov 1 Kždá Strn m že tuto Úmluvu kdykoliv vypov d t oznámením dresovným generálnímu tjemníkovi Rdy Evropy. 2 Výpov nude ú innosti první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy generální tjemník toto oznámení održel. lánek 17 - Dodtky 1 Kždá Strn neo výory expert uvedené v lánku 10 mohou nvrhovt dodtky k této Úmluv. 2 Kždý návrh dodtku ude oznámen generálnímu tjemníkovi Rdy Evropy, který jej p edloží lenským stát m Rdy Evropy, osttním Strnám kždému evropskému ne lenskému státu, který yl v souldu s ustnovením lánku 14 vyzván, y k této Úmluv p istoupil. 3 Výory expert uvedené v lánku 10 p ezkoumjí kždý nvrhovný dodtek p edloží text p ijtý t í tvrtinovou v tšinou zástupc Strn k p ijetí Výoru ministr. Po jeho p ijetí Výorem ministr v tšinou p edpokládnou v lánku 20 d Sttutu Rdy Evropy jednomysln zástupci stát - Strn, oprávn ných zsedt ve Výoru ministr, ude text postoupen Strnám k p ijetí. 4 Kždý dodtek vstoupí v pltnost pro Strny, které ho p ijly, první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy t i lenské státy Rdy Evropy informovly generálního tjemník o jeho p ijetí. Pro kždou Strnu, která jej p ijme pozd ji, vstoupí tento dodtek v pltnost první den m síce následujícího po uplynutí lh ty t í m síc ode dne, kdy tto Strn o jeho p ijetí informovl generálního tjemník. lánek 18 - Oznámení Generální tjemník Rdy Evropy oznámí lenským stát m Rdy Evropy, kždému státu neo Evropskému spole enství, které k této Úmluv p istoupily: kždý podpis;

8 8 ETS Evropská úmluv o krjin, 2000 uložení kždé rtifik ní listiny, listiny o p ijetí, schválení neo p ístupu; c kždé dtum vstupu této Úmluvy v pltnost podle lánk 13, 14 15; d kždé prohlášení podle lánku 15; e kždou výpov podle lánku 16; f g kždý návrh dodtku, kždý dodtek p ijtý podle lánku 17 dtum jeho vstupu v pltnost; kždý jiný úkon, oznámení, informci neo sd lení, které se této Úmluvy týká. N d kz toho níže podepsní, ádn k tomu zplnomocn ní, podepsli tuto Úmluvu. Dáno ve Florencii dne 20. íjn 2000 v nglickém frncouzském jzyce, p i emž o texty jsou stejn utentické, v jednom vyhotovení, které ude uloženo v rchivu Rdy Evropy. Generální tjemník Rdy Evropy zšle ov ené kopie kždému lenskému státu Rdy Evropy kždému státu neo Evropskému spole enství, které yly vyzvány, y k této Úmluv p istoupily.

E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ

E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ Sdělení Ministerstv zhrničníh věí č. 13/2005 S.m.s. Ministerstvo zhrničníh věí sděluje, že dne 20. říjn 2000 yl ve Florenii přijt Evropská úmluv o krjině. Jménem

Více

12/2017 Sb. m. s. SDĚLENÍ. Ministerstva zahraničních věcí, kterým se mění a doplňuje sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 13/2005 Sb. m. s.

12/2017 Sb. m. s. SDĚLENÍ. Ministerstva zahraničních věcí, kterým se mění a doplňuje sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 13/2005 Sb. m. s. 12/2017 Sb. m. s. SDĚLENÍ Ministerstva zahraničních věcí, kterým se mění a doplňuje sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 13/2005 Sb. m. s. Ministerstvo zahraničních věcí vyhlašuje nové znění českého

Více

Sdělení MZV č. 13/2000 Sb.m.s.,

Sdělení MZV č. 13/2000 Sb.m.s., Sdělení MZV č. 13/2000 Sb.m.s., Ministerstvo zahraničních věcí sděluje, že dne 20. října 2000 byla ve Florencii přijata Evropská úmluva o krajině. Jménem České republiky byla Úmluva podepsána ve Štrasburku

Více

SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO HOSPODÁ SKÉHO PROSTORU

SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO HOSPODÁ SKÉHO PROSTORU 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - S-Erklärung Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 13 SPOLE NÁ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO

Více

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ M stský ú ad Moravské Bud jovice Odbor výstavby a územního plánování nám. Míru 36, 676 02 Moravské Bud jovice --------------------------------------------------------------------------- ZPRÁVA O UPLAT

Více

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název STANOVY ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení Název právnické osoby: Ponton, ob anské sdružení l. 1 Název l. 2 Sídlo Sídlo právnické osoby: Plze, Podmostní 1, PS 301 12 l. 3 Právní postavení (1)

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 2 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZM N VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY (K 42 odst. 2 zákona) 5 (1) Úst ední seznam ochrany p írody (dále jen "úst ední seznam") zahrnuje soupis, popis, geometrické a polohové

Více

57/2001 Sb.m.s. SD LENÍ Ministerstva zahrani ních v cí (NEW YORK 6. ÍJNA 1999) (P EKLAD)

57/2001 Sb.m.s. SD LENÍ Ministerstva zahrani ních v cí (NEW YORK 6. ÍJNA 1999) (P EKLAD) 57/2001 Sb.m.s. SD LENÍ Ministerstva zahrani ních v cí Ministerstvo zahrani ních v cí sd luje, že dne 6. íjna 1999 byl v New Yorku p ijat Op ní protokol k Úmluv o odstran ní všech forem diskriminace žen.

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A P íloha. 1 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku:

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku: bezpe nosti státu civilní ochrany požární ochrany další, není-li uvedeno výše....... 11. Stanoviska vlastník ve ejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a zp sobu napojení, vyzna ená na situa

Více

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 -

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 - M stská ást Praha 22 Ú ad m stské ásti odbor výstavby Nové nám stí 1250, 104 00 Praha 114.j.: P22 8798/2015 OV 04 V Uh ín vsi dne: 24.9.2015 Sp.zn.: MC22 1220/2015 OV 04 Vy izuje: Ing. Máslová Telefon:

Více

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu )

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) íloha. 1 RM. 155/2012-52 117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce podprogramu: Ur ená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s.

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Zpracoval Jméno, funkce Ing. Lenka Stránská Manager kvality Datum, podpis 10.dubna 2012 Vydání: 1 Strana: 1/8 Jméno, funkce Datum,

Více

S M R N I C E. na základ zákona 106/1999Sb., o svobodném p ístupu k informacím (dále jen zákon)

S M R N I C E. na základ zákona 106/1999Sb., o svobodném p ístupu k informacím (dále jen zákon) S M R N I C E na základ zákona 106/1999Sb., o svobodném p ístupu k informacím (dále jen zákon) 1. Úvod - Právo svobodného p ístupu k informacím a stanovení základních podmínek, za nichž jsou informace

Více

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l stys erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l se usneslo vydat v souladu se zákonem. 128/2000 Sb., o obcích (obecní z ízení),

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 12 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOLAUDA NÍHO SOUHLASU podle ustanovení 122. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Obec Nová Ves. Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves

Obec Nová Ves. Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves Obec Nová Ves. j.: V Nové Vsi dne Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves Zastupitelstvo obce Nová Ves, p íslu né podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Národní centrum výzkumu polárních oblastí

Národní centrum výzkumu polárních oblastí Národní centrum výzkumu polárních oblstí Dohod o spolupráci při výzkumu polárních oblstí Země Msrykov univerzit Žerotínovo nám. 9, 601 77 Brno, IČ 00216224, zstoupená rektorem Prof. PhDr. Petrem Filou,

Více

KRAJSKÝ Ú AD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický odd lení kontroly obcí a analýz

KRAJSKÝ Ú AD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický odd lení kontroly obcí a analýz KRAJSKÝ Ú AD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický odd lení kontroly obcí a analýz SpZn: J: Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení Obec Borovnice, I : 00274747 za rok 2012 ezkoumání se uskute nilo

Více

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK 2009 Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I 71234772 Záv re ný ú et je zpracován v souladu se zákonem. 250/2000 Sb. o rozpo tových pravidlech územních rozpo t. 1. Údaje o pln

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA. P íloha. 16 opat ení obecné povahy ÚP Hlu ína

ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA. P íloha. 16 opat ení obecné povahy ÚP Hlu ína ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA Vyhodnocení stanovisek dot ených orgán a krajského ú adu k návrhu rozhodnutí o námitkách a návrhu vyhodnocení p ipomínek uplatn ných v rámci II. opakovaného ve ejného projednání Návrhu

Více

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 4/2010 konaného dne 12. 04. 2010

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 4/2010 konaného dne 12. 04. 2010 Zápis z jednání Legisltivního výboru Zstupitelstv krje Vysočin č. 4/2010 konného dne 12. 04. 2010 Přítomni: 1. Mík Jn 7. Oulehl Drhoslv (předsed) 2. Pospíchl Petr 8. Rusová Mrie 3. Weis Vojtěch 9. Hvlíček

Více

M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy

M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy.j.: MUVS-S 12409/2012/OÚPS -280.4/Mar- Vy izuje: Bc. Mare ek Libor Vsetín, dne VE EJNÁ VYHLÁŠKA Návrh opat ení obecné povahy M stský

Více

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004 ze dne 27. říjn 2004 Nřízení Evropského prlmentu Rdy (ES) č. 1935/2004 o mteriálech předmětech určených pro styk s potrvinmi o zrušení směrnic 80/590/EHS 89/109/EHS EVROPSKÝ PARLAMENT A RADA EVROPSKÉ UNIE,

Více

Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování. CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any

Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování. CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any I cesta je cílem Guus Muijzers, Evropská komise Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any Posílit d v ru prohloubit

Více

Spisový a skartační řád a Spisový a skartační plán. Organizační opatření

Spisový a skartační řád a Spisový a skartační plán. Organizační opatření Název dokumentu: Číslo: 5-RP04-03 Spisový skrtční řád Revize: 4 Strn: 1 z 22 Typ dokumentu: Orgnizční optření 1. Ustnovení tohoto dokumentu jsou závzná pro všechny změstnnce (resp. úseky), které přijímjí,

Více

.J.: MMFM 90386/ POŽADOVANÝ TERMÍN PLN NÍ ZAKÁZKY

.J.: MMFM 90386/ POŽADOVANÝ TERMÍN PLN NÍ ZAKÁZKY STATUTÁRNÍ M STO FRÝDEK-MÍSTEK MAGISTRÁT M STA FRÝDKU-MÍSTKU Odbor zadávání ve ejných zakázek Radni ní 1148 738 22 Frýdek-Místek VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE:. J.: MMFM 90386/2015 SP. ZN. 91.1 VY IZUJE: Ing.

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 14 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 127 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Návrh objemu prost edk na platy zam stnanc (mzdové náklady) a ostatní platby za provedenou práci (ostatní osobní náklady) a po ty zam stnanc na rok N

Návrh objemu prost edk na platy zam stnanc (mzdové náklady) a ostatní platby za provedenou práci (ostatní osobní náklady) a po ty zam stnanc na rok N Vzor formulá e. 1/1 Strn 1 Návrh objemu prost edk n plty zm stnnc (mzdové nákldy) osttní pltby z provedenou práci (osttní osobní nákldy) po ty zm stnnc n rok N P íloh.1 k vyhlášce.. /2013 Sb. Schválený

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY M S T S K Ý Ú A D H O R A Ž O V I C E Odbor životního prost edí Mírové nám stí 1, 341 01 Horaž ovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz Váš dopis.j. / ze dne: íslo jednací: MH/15926/2016

Více

Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení územního samosprávného celku Obec Mi kov za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení 1/6 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE Název ÚSC: Obec

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 11. 4. 2013.j.: 25008/ENV/13 ZÁV R ZJIŠ OVACÍHO ÍZENÍ podle 10d zákona. 100/2001 Sb., o posuzování vliv na životní

Více

Senátní opat ení Návrh evropské zadávací sm rnice

Senátní opat ení Návrh evropské zadávací sm rnice Senátní opat ení novela ZVZ Návrh evropské zadávací sm rnice MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ R Vlastimil Fidler Technická novela ešení praktických problém p i zadávání minimální zásahy ú innost od 1. 1.

Více

Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis (vodní zákon)

Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis (vodní zákon) Národní 981/ 17, Praha 1 Staré M sto, 110 08 tel.: +420 224 232 754, +420 224 224 242, fax: +420 224 238 738, e-mail: mail@eeip.cz Velká RIA k zákonu. 254/2001 Sb., o vodách a o zm n n kterých p edpis

Více

Komuniké. předsedy Nejvyššího kontrolního úřadu Slovenské republiky. prezidenta Účetního dvora Slovinské republiky

Komuniké. předsedy Nejvyššího kontrolního úřadu Slovenské republiky. prezidenta Účetního dvora Slovinské republiky Komuniké předsedy Nejvyššího kontrolního úřdu Slovenské republiky prezident Účetního dvor Slovinské republiky prezident Nejvyššího kontrolního úřdu, Česká republik prezident rkouského Účetního dvor o výsledcích

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

3.Registra ní íslo MAS 4.Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/ CLLD_16_01_103

3.Registra ní íslo MAS 4.Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/ CLLD_16_01_103 Strana 1 z 5 Fiche Název MAS MAS Litomyšlsko o.p.s. íslo Fiche Název Fiche 6 Podpora zem d lství Platnost Fiche od Registra ní íslo MAS Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/000182 CLLD_16_01_103 7.Vazba

Více

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná v souladu s 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona o veřejných

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 28. zasedání dne 30. 11. 2015 USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ RMČ po projednání: I. souhlasí

Více

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Článek 1 - Všeobecné informace 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky se vztahují na používání webové stránky, tištěných katalogů a dalších publikací

Více

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í M stský ú ad Sedl any odbor výstavby a územního plánování 264 01 SEDL ANY.j: V Sedl anech dne: 31.8.2011 Vy izuje: Petr Lomoz Telefon: 318 822 742, linka 141 R O Z H O D N U T Í Dne 20.7.2011 podala Obec

Více

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky lánek I. Ú el pravidel 1. Pravidla pro poskytování ve ejné finan ní podpory pro kulturní spolky (dále jen Pravidla) jsou ur ena k poskytování finan ních

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23 DOHODA O Ú ASTI ESKÉ REPUBLIKY, ESTONSKÉ REPUBLIKY, KYPERSKÉ REPUBLIKY, LOTYŠSKÉ REPUBLIKY, LITEVSKÉ REPUBLIKY,

Více

ROZHODNUTÍ II. na stavbu. "Areál GENIUS, VOTS, kvn" Praha 8, Dolní Chabry na pozemku parc /33 v katastrálním území Dolní Chabry.

ROZHODNUTÍ II. na stavbu. Areál GENIUS, VOTS, kvn Praha 8, Dolní Chabry na pozemku parc /33 v katastrálním území Dolní Chabry. M STSKÁ ÁST PRAHA 8 Ú AD M STSKÉ ÁSTI - odbor výstavby - Zenklova 35, 180 48 Praha 8 Spis. zn.: MCP8 111903/2012/OV.Hom Praha, dne 23.10.2012.jedn.: MCP8 142016/2012 Dolní Chabry/p 1374/33 Vy izuje: Homolka

Více

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni

íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni íloha ro ní ú etní záv rky sestavené ke dni 31.12.2008 l. 1 Informace o ú etní jednotce Název etní jednotky : sto Vimperk sídlo : Steinbrenerova 6, Vimperk, 385 17 Identifika ní íslo : 00250805 právní

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad

M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad Peka ská 2, 412 01 Litom ice SPIS. ZN.:.J.: VY IZUJE: TEL.: E-MAIL: SU/0061494/18/Ho MULTM/0063059/18/SÚ/JHo Hohenberger 416 916 135 Jiri.hohenberger@litomerice.cz

Více

SMLOUVA O DÍLO. METRONOME s.r.o. se sídlem:

SMLOUVA O DÍLO. METRONOME s.r.o. se sídlem: SMLOUVA O DÍLO Číslo smlouvy Objedntele: DIL/40/01/001605/2008 uzvřená níže uvedeného dne, měsíce roku podle ustnovení 536 násl. zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v pltném znění (dále jen Smlouv

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

P íloh/list : 0. Datum: 06.04.2012

P íloh/list : 0. Datum: 06.04.2012 Odbor výstavby stavební ú ad Karlovo nám stí 78, 280 12 Kolín I, e-podatelna: posta@mukolin.cz tel.: +420 321 748 231, fax: +420 321 748 217, e-mail: stavebni.urad@mukolin.cz sídlo odboru: Zámecká 160,

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob dz_dppo0_.pdf Než za te vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Finan nímu ú adu v, ve, pro 0 Da ové identi ka ní íslo 0 Identi ka ní íslo 0 Da ové p iznání ádné dodate né D vody pro podání dodate

Více

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( )

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( ) 1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci (2005 2009) 250 200 150 100 50 0 2005 2006 2007 2008 2009 Zahájené v ci Ukon ené v ci Probíhající v ci Zahájené v ci Ukon

Více

Z á p i s. z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno...

Z á p i s. z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno... Z á p i s z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne 24.11.2010 v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno... Zahájení: 15,30 hodin P ítomni: Mgr. Marek lapal Bc. Igor Fu ík Ing. Daniela

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Ve smyslu 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) veřejné zakázky Smluvní výzkum a konzultace projektu

Více

Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb

Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb vydané v souladu s ust. 273 odst. 1 zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění a ust. 63 odst.

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

TEXTOVÁ ÁST ezen 2010

TEXTOVÁ ÁST ezen 2010 1 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 (NÁVRH) OD VODN NÍ ZM NY. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CIZKRAJOV TEXTOVÁ

Více

Dotace na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy

Dotace na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy Dotční progrm n podporu ktivit v olsti sportu tělovýchovy dětí mládeže ze Sportovního fondu Městského ovodu Lierec Vrtislvice nd Nisou n rok 2016 Dotce n podporu ktivit v olsti sportu tělovýchovy Účel

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

Žádost o p id lení bytu

Žádost o p id lení bytu M sto Vítkov nám stí Jana Zajíce 7 749 01 Vítkov P íloha. 1 ( formulá se podává na podatelnu m stského ú adu m sta v p ízemí budovy ) Jméno a p íjmení Datum narození Bydlišt trvalý pobyt Bydlišt - skute

Více

Zákon o významné tržní síle

Zákon o významné tržní síle Mteriál pro jednání 114. Plenární schůze RHSD ČR konné dne 1. prosince 2014 Zákon o význmné tržní síle Zprcovl: Svz obchodu cestovního ruchu ČR Bude projednáno n PT RHSD pro vnitřní trh dne 18. 11. 201

Více

FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU

FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU ANALÝZA,INVESTOVÁNÍ,OCE OVÁNÍ,RIZIKO,FLEXIBILITA Dana Dluhošová Recenzenti: prof. Dr. Ing. Jan Frait prof. Ing. Jozef Kra ovi, CSc. prof. Dr. Ing. Zden k Zmeškal Finan

Více

Smlouva o spolupráci Regionální onkologická skupina

Smlouva o spolupráci Regionální onkologická skupina Smlouv o spolupráci Regionální onkologická skupin č. OLP/58/2019 uzvřená ve smyslu ustnovení 1746 odst. 2 zákon č. 89/2012 Sb., občnského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními strnmi

Více

Varianta - fyzická osoba... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost), datum narození:, rodné íslo:, trvalý pobyt:, bydlišt :...

Varianta - fyzická osoba... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost), datum narození:, rodné íslo:, trvalý pobyt:, bydlišt :... #24165/U/2016-HMSO@h 24165/U/2016-HMSO.j.: UZSVM/U/18192/2016-HMSO eská republika Ú ad pro zastupování státu ve v cech majetkových se sídlem Rašínovo náb eží 390/42, Nové M sto, 128 00 Praha 2, za kterou

Více

Page 1 of 7 Eviden ní íslo: 7203011007555 Evropská unie Vydání dodatku k Ú ednímu v stníku Evropské unie 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Lucemburk E-mail: ojs@publications.europa.eu Fax: +352 29 29 42

Více

ZRU ENÍ ZADÁVACÍHO ÍZENÍ/ SOUT E O NÁVRH

ZRU ENÍ ZADÁVACÍHO ÍZENÍ/ SOUT E O NÁVRH . podací íslo pro import z odeslaného ZRU ENÍ ZADÁVACÍHO ÍZENÍ/ SOUT E O NÁVRH 1) NÁZEV, ADRESA A KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Adresa: J.E.PURKYN 652 Obec: LITOMY L PS : 57014 Stát: CZ Kontaktní údaje: Telefon:

Více

M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad

M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad M stský ú ad Litom ice Stavební ú ad Peka ská 2, 412 01 Litom ice SPIS. ZN.:.J.: VY IZUJE: TEL.: E-MAIL: SU/0047446/17/Be MULTM/0060638/17/SÚ/LBe ing. Bezd ka 416916138 libor.bezdeka@litomerice.cz DATUM:

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

stránka 1 celkem 40 - ob anská sdružení po 1. 1. 2014

stránka 1 celkem 40 - ob anská sdružení po 1. 1. 2014 stránka 1 celkem 40 - ob anská sdružení po 1. 1. 2014 stránka 2 celkem 40 zákon. 83/1990 Sb. o sdružování ob an ve zn ní pozd jších p edpis - zvláštní zákon (má p ednost p ed OZ) zákon. 40/1964 Sb. ob

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013,

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.4.2013 C(2013) 2420 finl NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013, kterým se mění nřízení (ES) č. 809/2004, pokud jde o poždvky n zveřejňování

Více

rozpo tu ve výši ,00 K V p íjmové ásti rozpo tu Ostatní neinv. p ijaté transfery ze SR ,00 K

rozpo tu ve výši ,00 K V p íjmové ásti rozpo tu Ostatní neinv. p ijaté transfery ze SR ,00 K Usnesení z 67. sch ze Rady M sta Budišova nad Budišovkou konané dne 11. ervna 2018 P ítomno : 5 len rady m sta Omluveno : 0 Neomluveno : 0 Další p ítomní : Ing. H. Dlouhá, M. Zatloukalová. M. Stránská,

Více

... vysílající pod názvem:... se sídlem:... s doručovací adresou :... zastoupená:... telefon:... e-mail:... IČ:... DIČ:... bankovní spojení:...

... vysílající pod názvem:... se sídlem:... s doručovací adresou :... zastoupená:... telefon:... e-mail:... IČ:... DIČ:... bankovní spojení:... INTERGRAM nezávislá společnost výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově-obrazových záznamů, z.s. se sídlem: Klimentská 1207/10, Praha 1 právní forma: spolek registrovaný u Městského soudu v Praze,

Více

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění Smluvní podmínky Obecná ustanovení 1. Společnost Pronajmiauto.cz (Blueway s.r.o.), se sídlem na adrese Praha Staré Město, V Kolkovně 920/5, PSČ 110 00, Praha 1, IČO: 014 17 151, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS Zákon 561/2004 Sb. - školský zákon 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1) Ke vzd lávání ve st ední škole lze p ijmout uchaze e, kte

Více

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 O: 475 45 941 Váš dopis zna ky/ze dne Naše zna ka (.j) 842/26-2015 Vy izuje linka 2493 / Mgr. Richter V Praze dne 14.

Více

Instalační návod. Záložní ohřívač nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1. Instalační návod. čeština

Instalační návod. Záložní ohřívač nízkoteplotního monobloku Daikin Altherma EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W1. Instalační návod. čeština Instlční návod Záložní ohřívč nízkoteplotního monoloku Dikin Altherm EKMBUHCAV EKMBUHCA9W Instlční návod Záložní ohřívč nízkoteplotního monoloku Dikin Altherm češtin Osh Osh O této dokumentci. O tomto

Více

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, 385 17 Vimperk Váš dopis zn: Ze dne: íslo jednací: MUVPK-OD 1137/17-NOV Spisová

Více

... ( esný název) se sídlem..., kterou zastupuje... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost, funkce), SMLOUVU O DÍLO

... ( esný název) se sídlem..., kterou zastupuje... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost, funkce), SMLOUVU O DÍLO #28545/U/2016-HSPH@) 28545/U/2016-HSPH.j.: UZSVM/U/21298/2016-HSPH íloha. 1 eská republika Ú ad pro zastupování státu ve v cech majetkových se sídlem Rašínovo náb eží 390/42, Nové M sto, 128 00 Praha 2,

Více

Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon) ČÁST TŘETÍ Ložiskový průzkum a hospodaření se zásobami výhradních

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 27.1.2009 VÚP 328.3-2360/3150/08 Ka-38 Pavel Kavlík

Více

Výzva k podání nabídek (pro ú ely uve ejn ní na www.msmt.cz nebo www stránkách kraj )

Výzva k podání nabídek (pro ú ely uve ejn ní na www.msmt.cz nebo www stránkách kraj ) Výzva k podání nabídek (pro ú ely uve ejn ní na www.msmt.cz nebo www stránkách kraj ) íslo zakázky (bude dopln no M MT v p ípad IP, v p ípad GP ZS) 1 Název opera ního OP Vzd lávání pro konkurenceschopnost

Více

Smlouvu o nájmu bytu č..

Smlouvu o nájmu bytu č.. 1) Městská část Praha 5 se sídlem Praha 5, nám. 14. října 4, IČ 00063 631 jednající statutárním zástupcem MČ Praha 5 na straně jedné jako pronajímatel a 2). datum narození: dosud bytem: na straně druhé

Více

Konvence Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) Účastníci Konvence:

Konvence Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) Účastníci Konvence: Konvence Integrovného doprvního systému Libereckého krje (IDOL) Účstníci Konvence: KORID LK, spol. s r.o. Liberecký krj Město Česká Líp Město Jblonec nd Nisou Sttutární město Liberec Město Turnov České

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

MVDr. Miloslav Peroutka, CSc. Praha

MVDr. Miloslav Peroutka, CSc. Praha eské v ela ství MVDr. Miloslav Peroutka, CSc. Praha 27. 1. 2011 Evropský parlament volá: Zachra me ely!!! Úmrtnost v el v Evrop neustále roste. Po et v ela se stále snižuje. Obojí p itom m že mít vážný

Více

Memorandum o spolupráci (dále jen Memorandum )

Memorandum o spolupráci (dále jen Memorandum ) enteri.s. se sídlem: Jiráskov 169, Zelené Předměstí, 530 02 Prdubice IČO: 275 37 790 zpsná v obchodním rejstříku vedeném Krjským soudem v Hrdci Králové v oddíle B, vložce 2770 zstoupená: [BUDE DOPLNĚNO]

Více

l. 1 Úvodní ustanovení

l. 1 Úvodní ustanovení OBEC V EMYSLICE Obecn závazná vyhlá ka. 1 / 2015 o stanovení systému shroma ování, sb ru, p epravy, t íd ní, vyu ívání a odstra ování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem na území obce V

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název: Reg.číslo: Výše finanční podpory: Reálné prostřední ve výuce pomocí fiktivní firmy CZ.1.07/1.1.10/01.0099 1.738.563,12 Kč Době realizace:

Více

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon)

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) ijímání ke vzd lávání ve st ední škole 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1)

Více

ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ. ehovice. Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov

ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ. ehovice. Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ ehovice P O I Z O V A T E L : Z P R A C O V A T E L : Magistrát m sta Prost jova Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov AKTÉprojekt s.r.o. Ing.arch. Milan Krouman Kollárova

Více

M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS 304 66 ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ.j: OÚP/25369/2012/2013 Plze, dne 7.5.2013 Vy izuje: Drahoslava Dole ková E-mail: drahoslava.doleckova@nyrany.cz

Více

ÚMLUVA NA OCHRANU LIDSKÝCH PRÁV A DŮSTOJNOSTI LIDSKÉ BYTOSTI V SOUVISLOSTI S APLIKACÍ BIOLOGIE A MEDICÍNY

ÚMLUVA NA OCHRANU LIDSKÝCH PRÁV A DŮSTOJNOSTI LIDSKÉ BYTOSTI V SOUVISLOSTI S APLIKACÍ BIOLOGIE A MEDICÍNY ÚMLUVA NA OCHRANU LIDSKÝCH PRÁV A DŮSTOJNOSTI LIDSKÉ BYTOSTI V SOUVISLOSTI S APLIKACÍ BIOLOGIE A MEDICÍNY Preambule Členské státy Rady Evropy, další státy a členské státy Evropského společenství, signatáři

Více

smlouvu o dílo na dodávku se sídlem: Náb eží Svatopluka echa 859, 374 01 Trhové Sviny Tel.: 386 322 565, 603 822 336

smlouvu o dílo na dodávku se sídlem: Náb eží Svatopluka echa 859, 374 01 Trhové Sviny Tel.: 386 322 565, 603 822 336 1 Poptávka vypsaná v souladu s ustanovením 12 odst. 3, v návaznosti na 6 zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách ve zn ní pozd jších p edpis, za ú elem zjišt ní cen obvyklých v míst pln ní a zájmu

Více

E J N Á V Y H L Á Š K A. E N Í O B E C N É P O V AH Y Stanovení p echodné úpravy provozu na pozemní komunikaci

E J N Á V Y H L Á Š K A. E N Í O B E C N É P O V AH Y Stanovení p echodné úpravy provozu na pozemní komunikaci M STSKÝ Ú AD T EBÍ Odbor dopravy a komunálních služeb Karlovo nám. 104/55, 674 01 T ebí, adresa pro doru ení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 T ebí. j.: ODKS 66833/17 - SPIS 12283/2017/PJ V T

Více