Archiv - Diskusní fórum: "Zkoušky Strážný a Detektiv koncipient"

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Archiv - Diskusní fórum: "Zkoušky Strážný a Detektiv koncipient""

Transkript

1 Archiv - Diskusní fórum: "Zkoušky Strážný a Detektiv koncipient" Datum: Vložil: safija01 Titulek: Jaký je to paragraf? Zajímalo by mě,jestli ona certifikace je podle 231 ZP,nebo 230 ZP??? Datum: Vložil: fanda Titulek: Re: Jaký je to paragraf? Neuvádíš o jakou certifikaci se jedná, ale v zákoníku práce je to takto: 230 Prohlubování kvalifikace (1) Prohlubováním kvalifikace se rozumí její průběžné doplňování, kterým se nemění její podstata, a které umožňuje zaměstnanci výkon sjednané práce; za prohlubování kvalifikace se považuje též její udržování a obnovování. (2) Zaměstnanec je povinen prohlubovat si svoji kvalifikaci k výkonu sjednané práce. Zaměstnavatel je oprávněn uložit zaměstnanci účast na školení a studiu, nebo jiných formách přípravy k prohloubení jeho kvalifikace, popřípadě na zaměstnanci požadovat, aby prohlubování kvalifikace absolvoval i u jiné právnické nebo fyzické osoby. (3) Účast na školení nebo jiných formách přípravy anebo studiu za účelem prohloubení kvalifikace se považuje za výkon práce, za který přísluší zaměstnanci mzda nebo plat. (4) Náklady vynaložené na prohlubování kvalifikace hradí zaměstnavatel. Požaduje-li zaměstnanec, aby mohl absolvovat prohlubování kvalifikace ve finančně náročnější formě, může se na nákladech prohlubování kvalifikace podílet. Ustanovení odstavce 3 tím však není dotčeno. (5) Zvláštní právní předpisy74) upravující prohlubování kvalifikace nejsou tímto zákonem dotčeny. Zvýšení kvalifikace a kvalifikační dohoda 231 (1) Zvýšením kvalifikace se rozumí změna hodnoty kvalifikace; zvýšením kvalifikace je též její získání nebo rozšíření. (2) Zvyšováním kvalifikace je studium, vzdělávání, školení, nebo jiná forma přípravy k dosažení vyššího stupně vzdělání, jestliže jsou v souladu s potřebou zaměstnavatele. (3) Zvláštní právní předpisy75) upravující zvyšování kvalifikace nejsou tímto zákonem dotčeny.

2 Datum: Vložil: Franta Titulek: přihlášení k autorizované osobě Pracuju u BA která je zaroveň autorizovaná pro zkoušky. nemůžu se prý ale u nich přihlásit ke zkouškám, že prý by to byl střed zájmů a odkázali mě někam jinam. Mají pravdu? Datum: Vložil: Kacak Titulek: Re: přihlášení k autorizované osobě to celkem dava smysl, asi to bude pravda. Zkouset vlstni lidi by byl nejspis podvod. Datum: Titulek: Re: přihlášení k autorizované osobě V minulosti byl tento stav řešen vyhláškou 16/2009. Ta byla zrušená. Pro odpověď by jste se měl obrátit na MV ČR. Obecně Váš zaměstnavatel postupuje v souladu s dobrými mravy, zřejmě se jedná o firmu s kvalitně nastaveným interním řízením. Datum: Vložil: Petr Titulek: Zkouška Dobrý den... bs, u které pracuji na pozici dispečera, si žádá vykonání zkoušky odborné způsobilosti. Je možné někde nalézt soupis oborů či škol, jejichž absolventi jsou od této zkoušky osvobozeni? Konkrétně by mě zajímala VOŠ, obor N/002 sociální práce, s právem jako jedním z předmětů u absolutoria. Velice si vážím vaší odpovědi... Datum:

3 Titulek: Re: Zkouška Vámi uvedené vzdělání neodpovídá oboru vzdělání zařazené do skupiny "68 Právo, právní a veřejnosprávní činnost", dle příslušného nařízení vlády. Lze tedy konstatovat, že odbornou způsobilost nesplňujete. Doporučuji Vám, pro Vaši jistotu, vznést písemný dotaz na kterýkoli živnostenský odbor, kde by Vám měli vydat jednoznačné písemné stanovisko k Vašemu konkrétnímu dosaženému vzdělání. Datum: Vložil: Kacak Titulek: Opravne zkousky kdyz jem neudelal zkousku mam narok na nejaky opravny termin? A jaka je cena opravneho terminu? A musim zkousku vubec delat, kdyz pracuju u BA jako duchodce? Datum: Titulek: Re: Opravne zkousky Vykonání zkoušky resp. odborná způsobilost není o tom, zda jste důchodce. Pokud chcete pracovat u BA a vykonávat činnost v oboru ostraha majetku a osob, musíte být odborně způsobilý. Opravný termín neexistuje, musíte absolvovat celou zkoušku znova a termín této nové zkoušky si dohodnete s autorizovanou osobou. Cena je vzhledem k výše uvedenému jasná. Musím ale dodat, že tuto "novou" zkoušku nemusíte vykonávat u stejné autorizované osoby, ale můžete si vybrat ze seznamu autorizovaných osob kohokoliv. Datum: Vložil: Tomáš Titulek: Odborná způsobilost Dobrý den, před třemi lety jsem ukončil služební poměr u Policie ČR, u které jsem pracoval cca 20 let a to jako hlídkař až po kriminálku. Mám ukončené vzdělání - bezpečnostně-právní s maturitou. Ptám se touto cestou zda budu muset jako strážný u BA absolvovat zkoušku o odborné způsobilosti - strážný. Děkuji.

4 Datum: Titulek: Re: Odborná způsobilost Odborná způsobilost pro provozování živnosti je stanovena přílohou č. 3 zákona č. 455/1991 Sb. ČR - pro osoby s maturitou - c) střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru bezpečnostním nebo právním a 3 roky praxe v oboru. Z Vašeho dotazu je Vámi uvedené vzdělání pravděpodobně dostatečné, tzn. že by jste zkoušku vykonávat nemusel. Pokud ale máte pochybnost, zajděte na jakýkoli živnostenský odbor z příslušným dokladem o Vašem dosaženém vzdělání a požádejte o vydání písemného stanoviska, kde by Vám měl úřad jasně sdělit, že je Vámi dosažené vzdělání dostatečné pro odbornou způsobilost v oboru ostraha osob a majetku. Datum: Vložil: BA Praha Titulek: Detektiv a strazny Potrebujem vyzkouset asi 20 straznych a 11 detektivu. Je nejaky seznam, nebo ma nekdo nejaky tip u koho je to nejlevnejsi? Datum: Vložil: Kacak Titulek: Re: Detektiv a strazny jsem to zjistoval, vsude to stoji stejne, cca 1200 az Problem je ze nekteri co to maji delat ty autorizovne osoby vubec nefungujou a neberou prihlasky. Nekteri fungujou dobre a nabizeji i pripravu skoleni, cele to pak stoji od cca 2500 do Datum: Titulek: Re: Re: Detektiv a strazny

5 Otázka nefunkčnosti autorizovaných osob je z Vašeho komentáře zavádějící. Každá autorizovaná osoba je povinna od Vás přihlášku přijmout a pokud jste se setkal s někým, kdo to odmítl, měl by jste být konkrétnějsí, aby jste varoval kolegy. Váš komentář k cenám je poměrně správný, standartní cenové rozpětí je v tomto rozsahu. Datum: Vložil: Jarda Titulek: CENY Jsem majitel malé BA. Zkoušky pro moje zaměstnance jsme zaplatily. S mnoha nabídek jsme vybrali tu nejlevnejší (850 bez DPH). Bohužel nám u zkoušek vyházeli polovinu z 15 lidí a ti museli jít znovu a v pohode to napodruhé udělali (za každého znovu 850). Proto doporučuji připlatit si nějakou připravu a hlavně nebrat to nejlevnějši. Pánove co to zkoušeli ani nebyli od firmy, která nám to zajišťovala. Druhá rada je tedy vyberte si firmu, která tomu rozumí a má svoje lidi, chtějte kvalitu. Vyplatí se to. Datum: Vložil: Marcel Titulek: opravne zkousky co je pravdy na tom, ze uz nebude mozne zkousky opakovat hned, ale nejdriv az za pul roku? to pak asi vsechno taky poradne zdrahne. nam to neplatej, delame to tady na morave za 3800 s tridenim skoleni a musime si vzit dovolenou. Datum: Vložil: Ostraha Brno Titulek: Re: opravne zkousky Ja to udělal na poprvé, tak uz jsem vysmatej. Cena přes naši agenturu za knižku [spíš brožurku] 600 kč, jednodenní školeni 2600 kč a zkoušky 1250 kč. Zkouška byla pisemný test 45 minut a měl 30 otázek, to bylo v pohodě a pak ústní pěkna pakárna. Přijeli tři dědci a dusily nás, chtěli všechno přesně i s čislama zákonů a paragrafů. Byl jsem u ústní 25 minut. Ještě tvrdily, že všechno zdrahne po novém roce dvakrát. Kdyz už jsem využil toto forum tak musím ještě napsat, že ti komisaři nebyly od ale řikali, že jsou z nějake školy z Prahy.

6 Datum: Vložil: Karel Titulek: Re: Re: opravne zkousky Nám dali v práci taky materiály, vytištěné za 400. Tet se to naučit... Datum: Vložil: MIREK Titulek: Platnost Chci se zeptat jak dlouhá je platnost osvědčení o dílčí kvalifikaci Strážný nebo DETEKTIV KONCIPIENT. Datum: Vložil: Karel Titulek: Re: Platnost Platnost pet let pro podnikatele a zamestnanci to nemaji nijak omezene. Datum: Vložil: Strážný Cheb Titulek: Zkoušky Dobrý den, zaměstnavatel po nás chce, aby jsme si zajistily a zaplatily zkoušky sami. Podle nás by to měl všechno zařídit a zaplatit on, proto chceme vědět jak to je? Datum: Vložil: Stražný Brno Titulek: Re: Zkoušky

7 Za nás to taky neplatí, ale strhávaj nám 400 korun měsíčně za školení a zkoušku, které prý stálo Datum: Vložil: Praha Titulek: Re: Re: Zkoušky Za nás platí všechno, dokonce jednu opravnou zkoušku v ceně...sráží nám to pak po 200 a musíme podepsat dohodu o srážkách ze mzdy. Datum: Vložil: 007 Titulek: Re: Re: Re: Zkoušky V nasi agenture zdarma, ale kdyby jsme odesli tak si to strhnou s platu. Cena je asi Datum: Vložil: Agentura Titulek: Re: Zkoušky Získané osvědčení Vám zůstává ve vlastnictví i po skončení pracovního poměru ve stávající bezpečnostní agentuře. Takže buď si celý proces hradíte sami nebo jak píší jiní, zaměstnavatel Vám na to tzv. půjčí a Vy splácíte. Osvědčení je Váš doklad o Vaši odborné dílčí kvalifikaci strážný. Datum: Vložil: Petr K. Titulek: Re: Zkoušky Me rekl sef, ze kdyz po novem roce nedonesu ten spravny papir koncim. Tak v listopadu to zacnu schanet. Jestli mate nekdo nejaky typ, u koho ty zkousky udelat a za kolik napiste mi na petrkoubecek@seznam.cz. Dik.

8 Datum: Vložil: policista Titulek: odborna zpusobilost Pracuji mnoho let u policie. Mohu po ukonceni sluzebniho pomeru pracovat jako soukromy detektiv, nebo se na me vztahuje nejake omezeni kvuli tzv. stretu zajmu? Uzna mi zivnostak jako odbornou zpusobilost praci u policie nebo budou chtit nejake dalsi podklady, abych dostal zivnostensky list na soukromeho detektiva? Datum: Titulek: Re: odborna zpusobilost Provozovat živnost Služby soukromých detektivů může každý, kdo splní podmínky živnostenského zákona, tzn. i bývalý policista. Omezení z důvodu některých ustanovení zákona 159/2006 Sb., o střetu zájmů konkrétně pro Vás je těžké posoudit, nemám pro to dostatek vstupních informací o Vaší osobě a činnosti, kterou u policie vykonáváte. Odborná způsobilost pro provozování uvedené živnosti je v živnostenském zákoně popsána poměrně přesně, jediné co si budete muset ověřit u konkrétního úřadu je, zda Vámi dosažené konkrétní vzdělání odpovídá uvedeným podmínkám provozování živnosti. Datum: Vložil: Strážný Titulek: Zkoušky detektiv Dobrý den, potřebujeme udělat zkoušky na strážného. Co musíme splňovat, aby jsme mohly zkoušku vykonat? A kdybychom si udělali zkoušky na detektiva tak už asi na strážného dělat nemusíme, protože je to vyšší zkouška? Datum: Titulek: Re: Zkoušky detektiv

9 Pro absolvování zkoušky dílčí kvalifikace Strážný nejsou žádné požadavky (např. na dosažené vzdělání, lékařskou prohlídku a pod.), pouze je nutné zaslat řádně vyplněnou přihlášku autorizované osobě a provést úhradu za zkoušku. K druhé části dotazu uvádím, že zkouška dílčí kvalifikace Detektiv koncipient není žadná vyšší zkouška, nemůže nahradit zkoušku dílčí kvalifikace Strážný, protože jsou tyto pro zcela rozdílné činnosti dle živnostenského zákona. Datum: Vložil: Franta Titulek: zkouška o víkendu Dobrý den, můžu u Vás vykonat zkoušku pro strážný i v nepracovní den nebo večer. Chodím do práce a na dopolene mě z práce nedají volno. děkuji za odpověď. Franta Datum: Vložil: Honza Titulek: Re: zkouška o víkendu To mě taky zajímá, neustále sloužím a čas mám jenom soboty a neděle. H :-) Datum: Titulek: Re: zkouška o víkendu Termíny a místa zkoušek lze u nás dohodnout tak, aby vyhovovaly zájemcům o vykonání zkoušky a jejich časovým možnostem (musí být vždy dodrženy zákonné náležitosti). Večerní či víkendové zkoušky nejsou nic nestandardního, provádí se běžně. V případě Vašeho zájmu mě kontaktujte. Datum: Vložil: BA Praha Titulek: Odborna zpusobilost

10 Jsem majitel bezpecnostni agentury. Od kdy musim do strazni sluzby nasazovat pouze odborne zpusobile osoby? Datum: Titulek: Re: Odborná způsobilost Povinnost provádět výkon činnosti ostraha osob a majetku pouze odborně způsobilími osobami je stanovená żivnostenským zákonem a tato povinnost platí pro podnikatele stále. Podnikatel by proto neměl pro výkon uvedené činnosti použit zaměstnance, který nesplňuje podmínky odborné způsobilosti dle živnostenského zákona již v současnosti. Datum: Vložil: Mirek Titulek: Cena? Dobrý den! Mám dotaz na cenu zkoušky strážný. Vím, že jsou různé, zajímalo by mě za kolik jsou pro jednotlivce a větší skupiny (cca 100 lidí)? Děkuji. Datum: Vložil: Ing.Luděk Knesl Titulek: Re: Cena? Ceny, včetně podmínek pro individuální úpravy uvedených cen, jsou v odkazu ceník na našich stránkach. Pokud máte zájem, kontaktujte mě přímo pro další informace. Datum: Vložil: Luky. Titulek: Zkoušky strážný. Dobrý den. Pokud u zkoušky neuspěji mám nárok na zkoušku opravnou? Děkuji.

11 Datum: Titulek: Re: Zkoušky strážný. V případě neúspěšného vykonání zkoušky je možné absolvovat celou zkoušku znovu. Datum: Vložil: Martin Titulek: školení Dobrý den, kde najdu otázky k přípravě na zkoušku pro strážné? Datum: Titulek: Re: školení Odkazy na materiály pro samostudium najdete v sekci Zkoušky Strážný a Detektiv - odkaz právní normy a samostudium. Pokud nechcete využít tyto přímé odkazy, materiály jsou dostupné na internetových stránkách MV ČR. Datum: Vložil: Michal Titulek: Osnova ústních odpovědí Dobrý den, chci se zeptat zda se dají u vás zakoupit podklady pro vykonání dílčí kval.detektiv koncipient-myslím osnova ústních odpovědí, přehled zákonů atd. Datum: Vložil: Ing. Ludēk Knesl

12 Titulek: Re: Osnova ústních odpovědí Na zkoušky se lze u nás připravit formou doučovaní. Materiály jsou dostupné na internetu, proto je neprodávame. Datum: Vložil: xxx Titulek: zkoušky můžu udělat obě zkoušky - strážný a detektiv zároveň? Datum: Titulek: Re: zkoušky Osoba, která splňuje vstupní pozadavky ke zkouškám pro tyto dílčí kvalifikace, může obě zkoušky vykonat v jeden den. Datum: Vložil: strážný Titulek: místo zkoušky Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda provádíte zkoušky jenom v Praze? Děkuji. Datum: Vložil: Ing. Knesl Titulek: Re: místo zkoušky Zkoušky k ověření odborné způsobilosti Strážný a Detektiv koncipient provádíme nejenom v Praze (v naší učebně), ale v případě zájmu a odpovídajícím počtu uchazečů lze zkoušky provést kdekoli na území ČR, v odpovídajících prostorech zajištěných námi nebo zákazníkem, který si zkoušky objednal.

13 Datum: Vložil: Lexa Titulek: Termíny Dobrý den, jsou termíny zkoušek známé předem, nebo se vyhlašují průběžně? Děkuji, AB Datum: Vložil: Ing. Knesl Titulek: Re: Termíny Termíny a místa zkoušek jsou vždy dohodnuty tak, aby vyhovovaly zájemcům o vykonání zkoušky. Pro stanovení termínu a místa zkoušky musí být zároveň dodrženy zákonné náležitosti. Podrobnější informace naleznete na našich stránkách v odkazu "Zkoušky Strážný a Detektiv". Datum: Vložil: Ing. Knesl Titulek: Zkoušky Strážný a Detektiv Vzhledem k velkému zvýšení dotazů ohledně zkoušek Strážný a Detektiv, bylo založeno toto diskuzní fórum, ve kterém se pokusím na Vaše otázky odpovědět.

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ Naučte se pomocí učebních technik snadno a rychle pravidla pro elektrotechniku k prověření odborné způsobilosti s vydáním osvědčení

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 Ověřovatelé: Mgr. Jiří Šolc Ing. Jiří Rutkovský K bodu č. 1 Zahájení Paní primátorka zahájila 7. mimořádnou

Více

si informace od sousedů Vašeho expřítele apod. Šance na půjčky významné změně finančních a majetkových poměrů jednoho nebo

si informace od sousedů Vašeho expřítele apod. Šance na půjčky významné změně finančních a majetkových poměrů jednoho nebo půjčky na obcansky prukaz liberec. Vámi, a sousedy je samozřejmě možné zahájit v této vě soudní řízení. Může například provést sociální šetření v domácnosti Vašeho expřítele v době styku s dítětem, vyžádat

Více

Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD

Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD vydání č. 6 (poslední přijaté změny v textu jsou vyznačeny

Více

Kurzy poslušnosti na KK VFU

Kurzy poslušnosti na KK VFU Kurzy poslušnosti na KK VFU Absolvovali jste úvodní hodinu kurzu a rozhodli se, že budete pokračovat se cvičením v našem klubu a já vám děkuji za vaši důvěru. Pro krátké zopakování: cvičit budeme bez fyzických

Více

Informace pro rodiče vycházejících žáků

Informace pro rodiče vycházejících žáků Základní škola, Bílina, Aléská 270, okres Teplice, příspěvková organizace tel.: 417 829 127 fax: 417 824 757 www.zsaleska-bilina.cz Informace pro rodiče vycházejících žáků Obsah Úvod.. 2 S čím jako rodič

Více

Kupní smlouva. Článek I. Předmět smlouvy

Kupní smlouva. Článek I. Předmět smlouvy Kupní smlouva 1. Prodávající: Zastoupený: Sídlo: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: (dále jenom prodávající ) a 2. Kupující: Město Mikulov Zastoupený: Rostislavem Koštialem, starostou města Mikulov

Více

ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO ŘIDIČŮ

ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO ŘIDIČŮ ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO ŘIDIČŮ ANOTACE Zákon o ZDOKONALOVÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI ŘIDIČŮ PRO ÚČELY PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI Školicí střediska řidičů 1. Autor Vladimír Žalman 2. Období tvorby leden 2013 3. Obor

Více

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE Podporované aktivity 1) Jaké vzdělávací kurzy spadají do obecného a do specifického vzdělávání? Za obecné vzdělávání se považuje vzdělávání

Více

Projekt. SOCIÁLNÍ TRENDY Sociologického ústavu Akademie věd České republiky a. STEM - Středisko empirických výzkumů. Jilská 1, 110 00 Praha 1

Projekt. SOCIÁLNÍ TRENDY Sociologického ústavu Akademie věd České republiky a. STEM - Středisko empirických výzkumů. Jilská 1, 110 00 Praha 1 Projekt SOCIÁLNÍ TRENDY Sociologického ústavu Akademie věd České republiky a STEM - Středisko empirických výzkumů Jilská 1, 110 00 Praha 1 KARTY K DOTAZNÍKU Pracovní orientace září 1997 A 1 Mnohem více

Více

OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE H

OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE H OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE H 1. Úřad práce Víte, kde je ve Vašem okolí úřad práce? Kdy se tam obrátíte o pomoc? Jaké služby úřady práce nabízejí? Kde se ve Vašem okolí nachází úřad práce?

Více

PÉČE SE TYKÁ NÁS VŠECH. Konference o současném a budoucím stavu ošetřovatelské péče v sociálních službách v České republice a v Rakousku

PÉČE SE TYKÁ NÁS VŠECH. Konference o současném a budoucím stavu ošetřovatelské péče v sociálních službách v České republice a v Rakousku PÉČE SE TYKÁ NÁS VŠECH Konference o současném a budoucím stavu ošetřovatelské péče v sociálních službách v České republice a v Rakousku Profesní skupiny, jejich vzdělání a odměňování v České republice

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Název veřejné zakázky: Ostraha areálu národní kulturní památky státní zámek Sychrov Číslo jednací: NPÚ-353/4763/2011 Zadavatel: Národní památkový ústav Se sídlem: Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1

Více

VOJENSKÝ OBOR PŘI FTVS UK PRAHA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE

VOJENSKÝ OBOR PŘI FTVS UK PRAHA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE VOJENSKÝ OBOR PŘI FTVS UK PRAHA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE CHARAKTERISTIKA STUDIA nejvyšší tělovýchovné vzdělání se specializací na ozbrojené složky České republiky (AČR, Policie, Celní správa) možnost

Více

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * *

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy

Více

Implementace egovernmentu v území. Datové schránky

Implementace egovernmentu v území. Datové schránky Implementace egovernmentu v území Datové schránky Bc. Jan Kubišta Magistrát města Jihlavy Leden 2011 Datové schránky DATOVÁ SCHRÁNKA JE elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgánů

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRODEJ CIMA A (certifikační schéma PCA 5/2015) funkce obchodník - prodejce

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRODEJ CIMA A (certifikační schéma PCA 5/2015) funkce obchodník - prodejce Český institut pro marketing, o.s. QP 75-01-07 ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRODEJ CIMA A (certifikační schéma PCA 5/2015) funkce obchodník - prodejce Tento dokument je určen výhradně pro služební potřebu a včetně příloh

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky s názvem: Dodávka setů stolních PC včetně základního SW pro DS Bohnice tato veřejná zakázka na dodávky není zadávána dle zákona č. 137/2006

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky s názvem: Dodávka praček pro DS Bohnice tato veřejná zakázka na dodávky není zadávána dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

Více

ZÁZNAM o seznámení s novým právním předpisem

ZÁZNAM o seznámení s novým právním předpisem Příloha 12k nové právní předpisy aktualizováno 04. 12. 2015 1 ZÁZNAM o seznámení s novým právním předpisem Ve smyslu požadavku 103, odst. 2, písm. c) zákona 262/2006 Sb. je zaměstnavatel povinen zajistit

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu Oprava chodníků a oprava veřejného osvětlení v obci Jankovice v souvislosti s pracemi rekonstrukce sítě NN, kterou provádí v obci

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Citace pův. předpisu: 518/2004 Sb.

Více

Zvýšení kvalifikace. Právní úprava

Zvýšení kvalifikace. Právní úprava ZAMĚSTNANECKÉ BENEFITY OD A DO Z str. 1 Právní úprava Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce (ZP) 2 odst. 1 a 2 stanoví, že práva nebo povinnosti v pracovněprávních vztazích mohou být upraveny odchylně od

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

fi MIRROR Moravia, s.r.o.

fi MIRROR Moravia, s.r.o. 1.Úvod P. starostka zahájila jednání a konstatovala, že jednání bylo řádně svoláno a zveřejněno podle platného jednacího řádu. Zasedání je přítomno 8 členů ZO. Ing. Peš omluven. 2. Jmenování zapisovatele

Více

Metodika průvodcovské a animátorské činnosti

Metodika průvodcovské a animátorské činnosti Metodika průvodcovské a animátorské činnosti Přednáška na úvod praktických cvičení Mgr. Pavel Koura Průvodce práce průvodce má mnoho rovin (průvodce zájezdu, místní průvodce, průvodce v památkovém objektu)

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K Výzvě k podání nabídek

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K Výzvě k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K Výzvě k podání nabídek v řízení o zadání zakázky malého rozsahu podle 12 odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách. Nejedná se o řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka Výzva k podání nabídky pro veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, zadávanou dle Závazných postupů pro zadávání zakázek

Více

Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely "Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993"

Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993 (původní znění) Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely "Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993" Referent: Ing. Sybila Charouzková č.j. 153/10 686/1994 tel. 24542244 Ministerstvo financí

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Kontaktní osoba: Petra Danningerová Telefon: 267 994 203 Fax: 272 936 597 E-mail: Petra.danningerova@sfzp.cz č.j. SFZP 072274/2012 Datum: 28. 3. 2012 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006

Více

Mezinárodní. Pracovní právo v kostce - Německo. Stav: únor 2011 www.bayme.de www.vbm.de

Mezinárodní. Pracovní právo v kostce - Německo. Stav: únor 2011 www.bayme.de www.vbm.de Mezinárodní - Německo Stav: únor 2011 www.bayme.de www.vbm.de Obsah X Obsah... 1 1 Zákonné základy... 1 2 Individuální pracovní právo...... 1 2.1 Začátek pracovního poměru... 1 2.1.1 Pracovní smlouva...

Více

PŘEDMĚT PODNIKÁNÍ. Jak začít podnikat?

PŘEDMĚT PODNIKÁNÍ. Jak začít podnikat? PŘEDMĚT PODNIKÁNÍ Jak začít podnikat? Ať již máte v plánu se vlastními podnikatelskými aktivitami živit, nebo si jen drobně přivydělávat, na počátku vždy stojí určitá představa či nápad, který je nezbytné

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU 1 1. VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY... 4 2. POŢADAVEK NA POSKYTNUTÍ

Více

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Zákon 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů Spotřebitelem pro účely reklamačního řízení se (podle ust. 2 odst. 1 písm. a) tohoto

Více

Novelizace zákona o pedagogických pracovnících

Novelizace zákona o pedagogických pracovnících Novelizace zákona o pedagogických pracovnících Zákon o pedagogických pracovnících Zákon č. 563/2004 Sb. Novela: zákon č. 198/2012 Sb. Účinnost: 1. 9. 2012 Druhy změn - Formální a formulační změny - slova

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZADÁVACÍ DOKUMENTACE poptávkového řízení n a veřejnou zakázku malého rozsahu Zajištění občerstvení v průběhu Hodnotitelských komisí programů OPPI Příloha č. 1: Krycí list nabídky Příloha č. 2: Čestné prohlášení

Více

Příručka pro vyplnění průběžné zprávy programu ALFA 1. výzva

Příručka pro vyplnění průběžné zprávy programu ALFA 1. výzva Příručka pro vyplnění průběžné zprávy programu ALFA 1. výzva Datum: 28. 12. 2011 Verze číslo: 4 Obsah 1. PŘIHLÁŠENÍ... 3 1.1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU... 4 1.2. SOUHLAS S PODMÍNKAMI... 4 2. VĚCNÁ ČÁST...

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A V Y Š Š Í H O S T U P N Ě. pro rok 2016. uzavřená. mezi

K O L E K T I V N Í S M L O U V A V Y Š Š Í H O S T U P N Ě. pro rok 2016. uzavřená. mezi Svaz dopravy České republiky Sekce silničního hospodářství Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy Sekce silničního hospodářství K O L E K T I V N Í

Více

Informace pro žadatele

Informace pro žadatele Informace pro žadatele Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti pro rok 2013 Referenční číslo : PF06-13 1 1. Úvodní informace 1.1. Název podprogramu

Více

Zkušební řád. Zpracoval: Ing. Josef Štoudek odborný garant zkoušky. Strana 1 (celkem 30)

Zkušební řád. Zpracoval: Ing. Josef Štoudek odborný garant zkoušky. Strana 1 (celkem 30) Zkušební řád pro zkoušky a opakované zkoušky po pěti letech z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném

Více

PROFESNÍ SPOLEČENSTVÍ AUTOŠKOL ČR Vodní 36, 466 01 Jablonec na Nisou tel.: +420 483 711 411 e-mail: info@profiautoskoly.cz web: www.profiautoskoly.

PROFESNÍ SPOLEČENSTVÍ AUTOŠKOL ČR Vodní 36, 466 01 Jablonec na Nisou tel.: +420 483 711 411 e-mail: info@profiautoskoly.cz web: www.profiautoskoly. PROFESNÍ SPOLEČENSTVÍ AUTOŠKOL ČR Vodní 36, 466 01 Jablonec na Nisou tel.: +420 483 711 411 e-mail: info@profiautoskoly.cz web: www.profiautoskoly.cz Ministerstvo dopravy Odbor provozu silničních vozidel

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011.

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola, Březnice, Rožmitálská 340 sídlo: Rožmitálská 340, PSČ 262 72 Březnice 318 682 961; fax 318 682 964; e-mail: skola@sbrez.cz, www.sbrez.cz ŠKOLNÍ ŘÁD platný pro

Více

Martina Šustková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 21.5.2016, 5:15

Martina Šustková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 21.5.2016, 5:15 Dodací lhůty zboží jsou orientační. Vždy budete informovaní kdy bude zboží PŘIBLIŽNĚ EXPEDOVÁNO 60% ZBOŽÍ se vyrábí až po přijetí objednávky. Zároveň máme i kamennou prodejnu,kde se zboží souběžně prodává

Více

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015.

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího, kterým

Více

V Ý Z V A K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ. Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky

V Ý Z V A K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ. Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky V Ý Z V A K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ 1. ZADAVATEL: Obec Petrovice u Karviné zastoupená: doc. Ing. Marian Lebiedzik Ph.D. starosta obce adresa: Petrovice u

Více

PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ - standard č. 5

PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ - standard č. 5 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ - standard č. 5 Kritérium 5a: Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního pracovníka podle zákona

Více

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na stavební práce zadávaná podle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen Zákon ) s názvem: Změna vytápění a zdroje tepla v objektu Klíčova

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 20 Sbírka zákonů č. 53 / 2012 Strana 381 53 ZÁKON ze dne 25. ledna 2012, kterým se mění zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů (zákon

Více

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody

HUBRU - síťová a SAN infrastruktura, serverová infrastruktura, datové úložiště, slaboproudé rozvody Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: HUBRU - síťová

Více

Sběrný dvůr Kožichovice stavební část

Sběrný dvůr Kožichovice stavební část VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VE VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ NA STAVEBNÍ PRÁCE v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory z Operačního programu Životní prostředí (dále jen Závazné pokyny OPŽP) Název veřejné

Více

OBSAH. Rozklad... 64 Žaloba... 66

OBSAH. Rozklad... 64 Žaloba... 66 OBSAH Personální bezpečnost Personální bezpečnost... 4 Bezpečnostní způsobilost Bezpečnostní způsobilost... 22 Průmyslová bezpečnost Průmyslová bezpečnost... 34 Abecední seznam podnikatelů, kterým bylo

Více

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Materiál k bodu č. programu: Zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Dodání propagačních předmětů v rámci projektu Zažít kraj

Více

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 ČÁST PRVNÍ UZNÁVÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE A JINÉ ZPŮSOBILOSTI

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 ČÁST PRVNÍ UZNÁVÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE A JINÉ ZPŮSOBILOSTI 18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 o uznávání odborné kvalifikace a jiné způsobilosti státních příslušníků členských států Evropské unie a některých příslušníků jiných států a o změně některých

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění název veřejné zakázky: Technologie chlazení a rekonstrukce ledových ploch Zimního

Více

GrECo JLT Czech Republic s.r.o. Váš partner pro pojištění

GrECo JLT Czech Republic s.r.o. Váš partner pro pojištění www.greco.eu GrECo JLT Czech Republic s.r.o. Váš partner pro pojištění GrECo JLT Svaz účetních Pojistná ochrana pro rok 2011 Změna obchodního názvu společnosti Dovolujeme si Vás informovat, že společnost

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor cestovního ruchu Č.j.: 32769/2009-61/1124 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU PODPROGRAM ZÁSADY PRO ŽADATELE VÝZVA 2010 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR OBSAH

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zadávací dokumentace k projektu VFN v Praze: Zvýšení konkurenceschopnosti VFN Praha prostřednictvím zavádění systému jakosti a zvyšováním adaptability zaměstnanců na strukturální změnyvfn v Praze v rámci:

Více

Jak na založení sro. Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová. www.bakesova.cz

Jak na založení sro. Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová. www.bakesova.cz Jak na založení sro Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová Pár otázek na úvod Lze zvládnout založení sro bez právníka? Jako advokát zodpovědně prohlašuji, že je možné založit sro i bez advokáta.

Více

podlimitní veřejná zakázka zadávaná druhem otevřeného řízení DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1

podlimitní veřejná zakázka zadávaná druhem otevřeného řízení DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 VÝBĚR DODAVATELE A REALIZÁTORA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ KURZ PRO KODÉRY DRG PRO LÉKAŘSKÉ PRACOVNÍKY A KURZ PRO KODÉRY DRG PRO NELÉKAŘSKÉ PRACOVNÍKY VE ZDRAVOTNICTVÍ podlimitní veřejná zakázka zadávaná druhem

Více

C H L A D Í C Í V I T R Í N Y

C H L A D Í C Í V I T R Í N Y Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku zadanou v otevřeném řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, v platném znění na uzavření rámcové smlouvy na dodávku: C H L A D Í

Více

Úspora vody GPOA Znojmo

Úspora vody GPOA Znojmo Název projektu: Projekt Ekostopa školy Úspora vody GPOA Znojmo Kdo projekt předkládá: Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo Třída:

Více

Zařazování dětí mladších tří let do mateřské školy. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Příloha č. 1

Zařazování dětí mladších tří let do mateřské školy. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Příloha č. 1 Příloha č. 1 Zařazování dětí mladších tří let do mateřské školy Vyhodnocení dotazníkového šetření Pro dotazníkové šetření bylo náhodným výběrem zvoleno 1500 mateřských škol (MŠ) ze všech krajů České republiky,

Více

Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012

Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012 Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012 Mládež v akci pokyny k podávání elektronických žádostí 2012 I. Úvod Od 1. června 2011 jsou v rámci decentralizovaných akcí programu Mládež v

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE

080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE Factum Invenio, s.r.o., Těšnov 5, 110 00 Praha 1,tel: +420 224 805 650, fax: +420 224 805 628, email: info@factum.cz, www.factum.cz 080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE Dobrý

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Vybavení, nástroje a nářadí Identifikace zadavatele: Název / obchodní firma Odborné učiliště a Praktická škola, Brno, Lomená 44 zadavatele: Sídlo zadavatele: Lomená

Více

KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ

KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ PRVNÍ VYDÁNÍ (4. června 2014) KONTROLNÍ SEZNAM PRO VÝBĚR DOBRÉHO KONZULTANTA I. Interní přípravné práce II. Osobní kritéria konzultanta III. Znalosti konzultanta IV. Přístup

Více

Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce

Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce Statutární město Brno, MČ Brno-Kohoutovice Výzva a zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na stavební práce dle 38 a v souladu 44 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Program jednání, včetně schválení ověřovatele byl členy výboru schválen bez připomínek

Program jednání, včetně schválení ověřovatele byl členy výboru schválen bez připomínek Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 13. října 2009 od 9.30 hodin v objektu Berounský medvěd - Beroun -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

V n i t ř n í p r a v i d l a

V n i t ř n í p r a v i d l a Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává V n i t ř n í p r a v i d l a D o m o v a p r o s e n i o r y v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů,

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákony č. 383/2005 Sb., č. 179/2006 Sb., č. 264/2006 Sb., č. 189/2008 Sb., č.

Více

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ CHEMIE J. HEYROVSKÉHO AV ČR, v.v.i. CENTRUM PRO INOVACE V OBORU NANOMATERIÁLŮ A NANOTECHNOLOGIÍ

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ CHEMIE J. HEYROVSKÉHO AV ČR, v.v.i. CENTRUM PRO INOVACE V OBORU NANOMATERIÁLŮ A NANOTECHNOLOGIÍ EVROPSKÁ UNIE ÚSTAV FYZIKÁLNÍ CHEMIE J. HEYROVSKÉHO AV ČR, v.v.i. CENTRUM PRO INOVACE V OBORU NANOMATERIÁLŮ A NANOTECHNOLOGIÍ VŘ//2009 V Praze dne 2. února 2009 Oznámení o zahájení zadávacího řízení výzva

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon) SKTS 3/11 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon) pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce: MŠ Kytička realizace úspor

Více

Zpracování projektové dokumentace na akci Pracoviště pro výzkum inovací techniky a jejího vlivu na prostředí

Zpracování projektové dokumentace na akci Pracoviště pro výzkum inovací techniky a jejího vlivu na prostředí Výzva k podání nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu zadávané dle 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Zpracování

Více

*uohsx001gacv* UOHSX001GACV

*uohsx001gacv* UOHSX001GACV Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 29. 12. 2009. *uohsx001gacv* UOHSX001GACV Č. j. ÚOHS-S163/2009/VZ-14252/2009/530/SWa V Brně dne 8. prosince 2009 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle

Více

Název zakázky: Protipožární příčky- Senior centrum Blansko

Název zakázky: Protipožární příčky- Senior centrum Blansko ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce, zadávanou mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název zakázky:

Více

Svéprávnost od roku 2014

Svéprávnost od roku 2014 Svéprávnost od roku 2014 Základní informace Nový občanský zákoník zákon č. 89/2012 Sb. přinese od roku 2014 změny a nové možnosti pro lidi, kteří potřebují podporu při rozhodování a pro lidi, kteří je

Více

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY,

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, 373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách (platí od 1. 7. 2012) HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, Součástí posudkové péče je posuzování

Více

DOPADY REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ (Senátní tisk 106) Úvod

DOPADY REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ (Senátní tisk 106) Úvod DOPADY REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ (Senátní tisk 106) Úvod Zákon o stabilizaci veřejných rozpočtů schválený Poslaneckou sněmovnou Parlamentu České republiky je nutno považovat za výrazně liberální opatření,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Podrobné podmínky zadávací dokumentace Zadávací řízení: Zjednodušené podlimitní zadávací řízení podle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách v platném znění Podlimitní

Více

Níže uvádíme nejdůležitější změny této novely (změny týkající se většiny podnikatelů jsou v textu potrženy)

Níže uvádíme nejdůležitější změny této novely (změny týkající se většiny podnikatelů jsou v textu potrženy) Novela živnostenského zákona Dnem 1.7.2008 nabude účinnosti zákon č. 130/2008 Sb., kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákona), ve znění pozdějších předpis, který

Více

Všeobecné obchodní podmínky s účinností od 1.6.2014

Všeobecné obchodní podmínky s účinností od 1.6.2014 Všeobecné obchodní podmínky s účinností od 1.6.2014 I. Základní ustanovení: 1. Níže uvedené všeobecné obchodní podmínky ( dále jen obchodní podmínky ), jsou nedílnou součástí objednávky. Odchylná ujednání

Více

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014 Číslo: 8/2014 Datum vydání: 7. 4. 2014 Monitoring gg dotačních příležitostí Obsah 1. Inovační vouchery 2014 Jihomoravsklého kraje... 3 2. Podnikatelské vouchery Plzeňského kraje 2014... 4 3. Inovační vouchery

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 8 8 0 Zbyněk Siegel Jak úspěšně

Více

Domov pod hradem Žampach Žampach 1, 564 01 Žamberk

Domov pod hradem Žampach Žampach 1, 564 01 Žamberk Domov pod hradem Žampach Žampach 1, 564 01 Žamberk VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Vyzýváme Vás v souladu s 6 zákona číslo 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění

Více

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ZMĚNY V NOVELE ŽIVNOSTENSKÉHO ZÁKONA Č. 130/2008 SB., ÚČINNÉ OD 1.7.2008

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ZMĚNY V NOVELE ŽIVNOSTENSKÉHO ZÁKONA Č. 130/2008 SB., ÚČINNÉ OD 1.7.2008 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ZMĚNY V NOVELE ŽIVNOSTENSKÉHO ZÁKONA Č. 130/2008 SB., ÚČINNÉ OD 1.7.2008 Použité zkratky: ŽÚ živnostenský úřad ŽZ živnostenský zákon OZ odpovědný zástupce ŽR živnostenský rejstřík CP CzechPoint

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Identifikace zadavatele Úřední název zadavatele: TRN - Léčebna v Mirošově - Janově Sídlo/místo podnikání: U Léčebny 500/500, Mirošov -Janov 33843, CZ IČ: 00669784 Spisová značka zadavatele: Interní číslo

Více

262/2006 Sb. ZÁKON ze dne 21. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

262/2006 Sb. ZÁKON ze dne 21. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 6.3.2011 do částky 16/2011 Sb. a 6/2011 Sb.m.s. Obsah a text 262/2006 Sb. - poslední stav textu 262/2006 Sb. ZÁKON ze dne 21. dubna 2006 zákoník práce Změna: 585/2006 Sb. Změna: 181/2007

Více

Návrh. ZÁKON ze dne., Čl. I

Návrh. ZÁKON ze dne., Čl. I Návrh III ZÁKON ze dne., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Zadejte své uživatelské jméno a heslo Rada: Pokud si heslo nepamatujete, použijte nápovědu Zapomněli jste své heslo?. 2. krok Aktualizujte

Více

MU Rekonstrukce a dostavba historického areálu Filozofické fakulty, Arna Nováka, Brno, technický dozor investora a koordinátor BOZP

MU Rekonstrukce a dostavba historického areálu Filozofické fakulty, Arna Nováka, Brno, technický dozor investora a koordinátor BOZP ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro podlimitní veřejnou zakázku na služby s názvem MU Rekonstrukce a dostavba historického areálu Filozofické fakulty, Arna Nováka, Brno, technický dozor investora a koordinátor BOZP

Více

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III.

Rekonstrukce elektroinstalace silnoproudu a slaboproudu budovy TF III. Výzva/Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Rekonstrukce

Více

Hodnoticí standard. Bezpečnostní konzultant (kód: 68-012-M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Bezpečnostní konzultant (kód: 68-012-M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Bezpečnostní konzultant (kód: 68-012-M) Autorizující orgán: Ministerstvo vnitra Skupina oborů: Právo, právní a veřejnosprávní činnost (kód: 68) Týká se povolání: Bezpečnostní konzultant Kvalifikační úroveň

Více

INTERNET SERVIS MANUÁL

INTERNET SERVIS MANUÁL INTERNET SERVIS MANUÁL VÍTÁME VÁS! Právě jste otevřeli manuál Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen RSTS ) pro práci s první aplikací internetového servisu s aktivními operacemi pro stavební spoření

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky: Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v obci Otnice zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

EDICE UČEBNÍCH TEXTŮ MANAGEMENT PRACOVNÍ PRÁVO. JUDr. Věra Hrouzková

EDICE UČEBNÍCH TEXTŮ MANAGEMENT PRACOVNÍ PRÁVO. JUDr. Věra Hrouzková EDICE UČEBNÍCH TEXTŮ MANAGEMENT PRACOVNÍ PRÁVO JUDr. Věra Hrouzková Pracovní právo JUDr. Věra Hrouzková Pracovní právo VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU Praha 2009 Pracovní právo JUDr. Věra Hrouzková

Více