DOMEKT. Rekuperační a ventilační jednotky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DOMEKT. Rekuperační a ventilační jednotky"

Transkript

1 Rekuperační a ventilační jednotky OMEKT

2

3 Rekuperační a ventilační jednotky OMEKT

4 Ventilační jednotky KOMFOVENT OMEKT Ventilační jednotky Komfovent jsou navrženy pro vytvoření zdravého vnitřního prostředí a efektivní šetření energie. Výrobky jsou navrženy tak, aby splňovaly vysoké požadavky výkonu a kvality. Všechny komponenty a části jednotek jsou pečlivě vybírány a skládány tak, aby výsledkem byla jejich bezchybná funkčnost. Spolehlivost výrobků je dosahována velkým důrazem kladeným na každý detail. Ochrana zdraví vaší rodiny Jednotky efektivně odstraňují ze vzduchu nežádoucí částice, prach a alergeny a vytvářejí tak nezávadné vnitřní klima. Energeticky účinné Tichý provoz. Snižuje požadavky na topení, šetří elektrickou energii. íky efektivním výměníkům, které získají a předají až 9% tepla z odváděného vzduchu, se náklady na topení sníží až o 40%. Vysoce účinné E (elektronicky komutované) motory spotřebují o 0% méně elektrické energie než (střídavé asynchronní) motory s napěťovou regulací. Speciální ovládací systém, vyvinutý našimi inženýry přispívá k úspornému provozu a k šetření elektrickou energií. Spolehlivost a dlouhá životnost vojitý systém kontroly kvality. Účinnosti jednotek jsou testovány v nejmodernějších laboratořích. Jednotky jsou testovány v nezávislých laboratořích ve Švýcarsku a Německu. Opláštění jednotek je opatřeno dvojitou antikorozní vrstvou. Široká paleta ventilačních jednotek Nabízíme neobyčejně širokou škálu ventilačních jednotek tak, abychom uspokojili náročná přání všech zákazníků. Intuitivní systém ovládání Elegantní a intuitivní ovladače umožňují uživateli zvolit požadovanou funkci, nastavit a měnit parametry a také pozorovat ventilační proces and L displeji. Ventilační jednotky KOMFOVENT OMEKT jsou navržené pro obytné prostory o výměře od 40 m do 0 m. va základní účely použití jednotky: 1. Větrání prostoru: zajišťuje vyvážený přívod čerstvého a odvod vydýchaného vzduchu společně se zpětným získáváním tepla.. Možnost připojení ke kuchyňské digestoři nebo jinému odsávacímu zařízení. Univerzální konstrukce není potřeba specifikovat revizní stranu jako revizní strana slouží obě, levá i pravá. Ventilační jednotky s integrovanou regulací jsou plně připlaveny k instalaci: systém PLUG & PLY. Široká paleta a neobyčejně kompaktní rozměry jednotek umožňují zabudování jednotek nejen do nových ale stejně dobře i do existujících prostor. U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

5 Rychlý výběr jednotek KOMFOVENT OMEKT OMEKT REGO 00VE 400VE 0PE 400PE 600HE ventilační jednotky s rotačním 00VW* 400VW* 0PW* 400PW* 600HW* rekuperačním výměníkem Vertikální (horní připojení) Závěsné (na strop nebo na zeď) Horizontální (připojení ze stran) Obytný prostor m ~10 ~160 ~10 ~00 ~0 Přiváděný a odváděný vzduch pod m /h tlakem Pa Maximální tepelná účinnost rotačního rekuperačního výměníku v % Typ motoru E OMEKT REU 00VE 400VE 40VE 00PE ventilační jednotky s křížovým 00VW* 400VW* 40VW* 00PW* rekuperačním výměníkem Vertikální (horní připojení) Závěsné (na strop nebo na zeď) Obytný prostor m ~10 ~180 ~180 ~0 Přiváděný a odváděný vzduch pod m /h tlakem Pa Maximální tepelná účinnost rotačního rekuperačního výměníku v % Typ motoru E Poznámka: E elektrický ohřívač, W-teplovodní ohřívač * Externí teplovodní ohřívač k instalaci do potrubí musí být objednán zvlášť. Výhody jednotek s E motory: Tichý chod hladina hluku je o až 7 d () nižší než u motorů. Nižší spotřeba elektrické energie vysoce efektivní E motory. E motory mají širokou a konzistentní škálu ovládání otáček (od 0 do 100%). To umožňuje jednotce pracovat v přesně definovaném bodě. To přináší úsporu až 0% v nákladech na provoz a údržbu jednotky. Žádné části motoru nevyžadují pravidelnou údržbu. E motory mají zabudovaný dodatečný systém ochrany: proti přehřátí, proti přepětí, proti zkratu, atd. elší životnost. U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

6 Rekuperační výměníky ve ventilačních jednotkách KOMVOVENT Princip funkce nezamrzajícího rotačního rekuperačního výměníku ve ventilačních jednotkách s označením REGO. TESTOVÁNO VE ŠVÝRSKU Rotační rekuperační výměník zachovává princip zpětného získávání tepla: rotující hliníkový buben absorbuje teplo z odváděného vzduchu a předá ho vzduchu přiváděnému. Výhody rotačního výměníku: Vysoký faktor tepelné účinnosti - až 90%. Rotační výměník dokáže až čtyřnásobně ušetřit spotřebu energie na ohřev přiváděného vzduchu. Kompaktní Nezamrzajcí v porovnání s křížovým výměníkem. Podíl vzdušné vlhkosti odváděného vzduchu je předán vzduchu přiváděnému do místnosti. V klimatizovaných prostorech ochlazuje přiváděný vzduch v letních měsících ez potřeby drenáže odvodu kondenzátu test 16,8,0 +,0 +1,6 Tepelná účinnost 90% a úspora energie až Princip funkce ventilační jednotky s křížovým rekuperačním výměníkem typu REU. vojitý deskový výměník 4,4 +,0 Tepelná účinnost 9% a úspora energie až Teplo z odváděného vzduchu je předáváno přiváděnému vzduchu pomocí plátů, ze kterých je výměník vyroben. Konstrukce jednotky neumožňuje proniknutí odváděného vzduchu do čerstvého, přiváděného. Účinnost křížového výměníku se blíží k 9% v závislosti na jeho typu.,0 +1,6 Výhody křížového rekuperačního výměníku: Při procesu ventilace je teplo odváděného vzduchu předáváno přiváděnému vzduchu s účinností až 9%. Plně oddělené proudy vzduchu. Speciální řešení s použitím dvojitých křížových výměníků snižuje riziko zamrzání. Proces odmrazení je řízen automaticky. Protiproudý polystyrenový deskový výměník, , + Protiproudý hlíkový deskový výměník Tepelná účinnost 9% a úspora energie až Venkovní sání Přiváděný vzduch Odsávání Odváděný vzduch Okamžitý odvod vlhkosti -6,0 +17, + 4 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

7 Vertikální jednotka OMEKT REGO 00VE Jednotka je navržena tak, aby mohla být integrována do kuchyňské linky nad vařičem. Neobvykle kompaktní rozměry umožňují její snadnou montáž do nových, renovovaných i existujících bytů a domů. Jednotka je navržena do prostorů o celkové rozloze do 10m. Jendotka je plně připravena k použití. Integrovaný systém ovládání s nástěným intuitivním a elegantním ovladačem 4 zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. Jednota REGO 00VE vykonává dvě funkce: 1. Větrání prostoru: zajišťuje vyvážený přívod čerstvého a odvod vydýchaného vzduchu společně se zpětným získáváním tepla.. Odvádí použitý vzduch pomocí digestoře: V průběhu vaření uživatel zapne digestoř a vzduch je odveden digestoří a následně ventilační jednotkou. POZNÁMK: Není žádné riziko poškození rotačního výměníku mastnotami vzduch odváděný při vaření se v jednotce nemíchá. PROČ? Protože když při vaření zapnete digestoř, otevře se integrovaný by-pass. Kouř a výpary z vaření jsou tak ventilátorem přímo odváděny ven a to bez jakéhokoli styku s rotačním výměníkem. Ventilátor odtahu je demontovatelný a dá se tedy v případě potřeby snadno vyčistit. Popis funkce: Při zapnuté digestoři Při vypnuté digestoři Odvod digestoří Venkovní sání Přiváděný vzduch Odsávání Odváděný vzduch U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

8 Vertikální jednotka OMEKT REGO 00V Vysoce účinný rotační výměník s účinností rekuperace až 89%. Výhodou konstrukce jednotky REGO 00V je to, že uživatel nemusí specifikovat revizní stranu. Revizi lze provádět z levé i pravé strany. Přední i zadní revizní panely jsou snadno odnimatelné takže při instalaci lze pouhým otočením jednotky docílit požadované orientace revizních panelů i hrdel připojení. Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. 4 PLUS 4 REGO 00V Levá verze E Pravá verze 7 E (x) F E F Vysvětlivky 1 rotační rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) odsávaný vzduch z kuchyně F (bez zpětného získávání tepla) 6 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

9 Technické informace REGO 00VE--E-4 REGO 00VW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 70 Výkon ohřívače, kw Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 6 x 600 x 0 Připojovací rozměry potrubí, mm x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 8 x 10 x 46-F7 Váha jednotky, kg 4 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REGO 00V Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,0 0,04 0,06 0, SFP 1 00 SFP 0, SFP 0, 0 Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní,, 1, Tepelný zisk (kw) L W, d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. kustická data jednotky REGO 00V 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() Přiváděný proud vzduchu Vstup Výstup Odváděný proud vzduchu Vstup Výstup Vstup digestoře Přídavný vstup Okolí ( m) U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 7

10 Vertikální jednotka OMEKT REGO 400V Neobyčejně kompaktní velikost v kombinaci s vysokou energetickou účinností. Vysoce efektivní rotační výměník umožňuje rekuperaci až 90% tepla. Kompaktní rozměry a vysoká efektivita zaručují nejlepší volbu pro zajištění zdravého prostředí ve vašem bytě nebo malém domě. Jednotka je navržená do prostorů o výměře do 160 m. Jednotka je určena k ventilaci obytných prostor a může být připojena k digestoři. Jakékoli jiné externí odsávání (přes by-pass) může být připojeno namísto digestoře (k odsávání vzduchu z koupelny, prádelny aj.). Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. 4 PLUS 4 REGO 400V Levá verze E Pravá verze E E Vysvětlivky 1 rotační rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 8 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

11 Technické informace REGO 400VE--E-4 REGO 400VW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 70 Výkon ohřívače, kw Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 47 x 600 x 49 Připojovací rozměry potrubí, mm 4 x 160, 1 x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 40 x 10 x 46-F7 Váha jednotky, kg 4 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REGO 400V Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,0 0,04 0,06 0, SFP 0,7 SFP 0, SFP 0,4 SFP 0, L W, d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní 4 1 Tepelný zisk (kw) kustická data jednotky REGO 400V Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 9

12 Podhledová jednotka OMEKT REGO 0P Výška jednotky pouhých 10mm umožňuje její montáž na jakékoli vhodné místo Rotační výměník zajišťuje vysokou tepelnou účinnost až 87%. Speciálně navržený design jednotky s extrémně nízkou výškou umožňuje horizontální montáž skrytou ve stropě nebo vertikální montáž skrytou ve stěně. Jednotka REGO 0P je navržena pro prostory o výměře do 10 m. Je tedy určena pro byty, malé domy, ale i učebny, kanceláře a konferenční místnosti. Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. 4 PLUS 4 REGO 0P Pravá verze 0 6 E (4x) Levá verze Vysvětlivky 1 rotační rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 E přídavné připojení pro odsávání vzduchu pomocí digestoře nebo jiného odsávacího zařízení venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 10 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

13 Technické informace REGO 0PE--E-4 REGO 0PW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 10 Výkon ohřívače, kw 1.0 Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 10 x 0 x 790 Připojovací rozměry potrubí, mm 4 x 160, 1 x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 78 x 8 x 46-F7 Váha jednotky, kg 41 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REGO 0P Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,0 0,0 0,0 0,06 0, SFP 1, SFP SFP 0,7 0 0 Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost , , 8 80, , , plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní Tepelný zisk (kw) L W, d() 40 SFP 0, P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. kustická data jednotky REGO 0P Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 11

14 Podhledová jednotka OMEKT REGO 400P Výška jednotky je pouze 10 mm. V jednotce jsou instalovány dva rotory, což umožňuje dosažení tepelné účinnosti až 88%. Jednotky REGO 400P jsou navrženy pro použití v objektech o výměře do 00 m. Jsou tedy ideální pro zajištění ventilace bytů, malých domů, konferenčních místností aj. Navzdory velmi malé výšce, tepelná účinnost jednotky dosahuje až 88%, a to díky použití dvou rotačních výměníků. Připojení digestoře nebo jakéhokoli jiného odsávacího zařízení je možné. Připojuje se k by-pass přípojce (k odsávání vzduchu z koupelny, prádelny, aj.). Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. 4 PLUS 4 REGO 400P Pravá verze 0 6 E (4x) Levá verze Vysvětlivky 1 rotační rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 E přídavné připojení pro odsávání vzduchu pomocí digestoře nebo jiného odsávacího zařízení venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 1 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

15 Technické informace REGO 400PE--E-4 REGO 400PW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 16 Výkon ohřívače, kw Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 10 x 60 x 110 Připojovací rozměry potrubí, mm 4 x 00, 1 x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 78 x 8 x 46-F7 Váha jednotky, kg 6 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Výkonová data jednotky REGO 400P Tepelná účinnost Průtokové množství vzduchu (m /s) Statický tlak (Pa) 0 0,04 0,08 0,1 0,16 0, SFP 1, SFP 1 10 SFP 0,7 100 SFP 0, plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní Tepelná účinnost η t (%) Tepelný zisk (kw) L W,d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. kustická data jednotky REGO 400P Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 1

16 Horizontální jednotky OMEKT REGO 600H Neobyčejně kompaktní rozměry s účinností až 89%. Jednotky REGO 600H jsou navrženy pro použití v objektech o výměře do 0 m. Jsou tedy ideální pro zajištění ventilace velkých bytů, středně velkých domů, konferenčních místností, atd. Vysoká účinnost společně s kompaktními rozměry umožňuje instalaci jednotky do nových ale i renovovaných prostor. Šířka jednotky REGO 600H bez bočních panelů je pouhých 470 mm. Je tedy snadné manipulovat s touto jednotkou na půdách, úzkých schodištích a jiných obtížně přístupných místech. Jednotka má přídavné připojení pro digestoř, nebo jiná odsávací zařízení. Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky 4 PLUS 4 REGO 600H Pravá verze (4x) E 70 Levá verze 1 Vysvětlivky 1 rotační rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 přívodní kabel venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 14 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

17 Technické informace REGO 600HE--E-4 REGO 600HW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 16 Výkon ohřívače, kw Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 600 x 110 x 70 Připojovací rozměry potrubí, mm 4 x 00, 1 x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 470 x x 46-F7 Váha jednotky, kg 90 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REGO 600H Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,04 0,08 0,1 0, SFP 1, SFP 1 SFP 0,7 SFP 0, L W,d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní Tepelný zisk (kw) kustická data jednotky REGO 600H Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 1

18 Vertikální jednotka OMEKT REU 00V vojitý křížový výměník s prouděním vzduchu napříč zajišťuje účinnost rekuperace až 88%. Jednotka REU 00V je navržena a vyrobena k mechanické ventilaci a zpětnému získávání tepla v bytech, bytových domech a jiných obytných prostorách o výměře do 10 m. Proudy přívodního a odváděného vzduchu jsou plně odděleny a proto může být teplo získáváno i ze znečištného vzduchu. Teplo může být získáváno i ze zapáchajícího odváděného vzduchu (např, z kuchyně, záchodu, aj.). Jednotka je vybavena dodatečným připojením pro digestoř. Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. Speciální konstrukce jednotky REU 00V umožňuje uživateli zvolit si revizní stranu (je levostranná i pravostranná). oční revizní panel jednotky může být lehce odejmut. Poté co je zvolena revizní strana jednotku otočíme a provedeme připojení potrubí. 4 PLUS 4 REU 00V Pravá verze E E Levá verze E Vysvětlivky 1 dvojitý křížový rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 klapka by-pass odbočky 9 drenáž venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 16 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

19 Technické informace REU 00VE--E-4 REU 00VW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 70 Výkon ohřívače, kw 1.0 Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 68 x 740 x 40 Připojovací rozměry potrubí, mm x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 00 x 00 x 46-F7 Váha jednotky, kg 4 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REU 00V Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,0 0,04 0,06 0, SFP 1, 00 SFP 1 60 SFP 0,7 00 SFP 0, 100 Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní 4 1 Tepelný zisk (kw) L W,d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. kustická data jednotky REU 00V Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 17

20 Vertikální jednotka OMEKT REU 400V F Energetcká účinnost až 89% Jednotky jsou navrženy a vyrobeny k mechanické ventilaci a zpětnému získávání tepla v bytech, bytových domech a jiných obytných prostorách o výměře do 10 m. Vysoce účinné křížové výměníky a E motory zaručují ten nejefektivnější a nejúspornější provoz: až 89% energie potřebné pro ohřev přiváděného vzduchu je zpětně získáváno z odváděného vzduchu. Jednotka je vybavena plně integrovaným systémem ovládání typu 4 PLUS s nástěnným ovladačem, který je intuitivní, elegantní a jeho použití zajišťuje nejen potřebnou kontrolu jednotky, ale i její neúspornější provoz. 4 PLUS REU 400V F Pravá verze U některých jednotek pravostranné, u jiných levostranné a u některých otočné. Zvolte si správnou stranu při instalaci jednotky. 1 Levá verze Vysvětlivky 1 protiproudý hliníkový deskový výměník (4x) elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 klapka by-pass odbočky 9 drenáž venkovní sání 98 přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch 18 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

21 Technické informace REU 400VEF-E-4 PLUS REU 400VWF-E-4 PLUS* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud,.8 1. Příkon ventilátorů, W x 10 Výkon ohřívače, kw Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 647 x 98 x 600 Připojovací rozměry potrubí, mm Ø 160 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm x 0 x 46-F7 Váha jednotky, kg arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REU 400V F Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,0 0,06 0,09 0, SFP 1, SFP 1 SFP 0,7 100 SFP 0, L W,d() Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní Tepelný zisk (kw) P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. K vypočítání spotřeby energie E motorů používáme vzorec: P = SFP*V, kde SFP je v kw/m /s a V je v m /s. kustická data REU 400V F k OT k SUM Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() K výpočtu celkového akustického výkonu L W v d v 8-oktávovém spektru** a -váženého celkového akustického výkonu L W v d() pro všechny potrubní otvory jednotky (bez vlivu opláštění) a také k výpočtu akustického tlaku L p v d v 8-oktávovém spektru a -váženého celkového akustického tlaku L p v d() opláštění jednotky (bez vlivu otvorů) ve vzdálenosti metrů v prostředí s odrazem zvuku: podlaha (strop) a dvě poblíž stojící zdi svírající úhel 90 za standardních podmínek***. k OT, d a k SUM, d() se přidávájí k nejbližší -vážené křivce (-vážení)* celkový akustický výkon L W v d() (obvykle měřený na výstupu odváděného vzduchu) v pracovním bodě jednotky (průsečík kolmic: proud vzduchu Q v m /h a vnějšího zatížení ΔP v Pa ve výše uvedeném grafu) * 8-oktávové spektrum frekvence: 6, 1, 0, 00, 1000, 000, 4000 a 8000Hz, ** -vážení: přizpůsobení citlivosti lidského sluchu v různých frekvencích, *** Standardní podmínky: atmosferický tlak 101. kpa, teplota 0 a relativní vlhkost vzduchu 0%. U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 19

22 Vertikální jednotka OMEKT REU 40V vojitý křížový výměník s prouděním vzduchu napříč zajišťuje účinnost rekuperace až 88%. Jednotka REU 40V je navržena a vyrobena k mechanické ventilaci a zpětnému získávání tepla v bytech, bytových domech a jiných obytných prostorách o výměře do 180 m. Proudy přívodního a odváděného vzduchu jsou plně odděleny a proto může být teplo získáváno i ze znečištného vzduchu. Teplo může být získáváno i ze zapáchajícího odváděného vzduchu (např, z kuchyně, záchodu, aj.). Jednotka je vybavena dodatečným připojením pro digestoř. Integrovaný systém ovládání s nástěnným ovladačem 4 nebo 4 PLUS zajišťuje potřebnou kontrolu a zároveň ten nejekonomičtější provoz jednotky. Speciální konstrukce jednotky REU 40V umožňuje uživateli zvolit si revizní stranu (je levostranná I pravostranná). oční revizní panel jednotky může být lehce odejmut. Poté co je zvolena revizní strana jednotku otočíme a provedeme připojení potrubí. 4 PLUS 4 REU 40V Pravá verze E E Levá verze E Vysvětlivky 1 dvojitý křížový rekuperační výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 klapka by-pass odbočky 9 drenáž venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) 0 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

23 Technické informace REU 40VE--E-4 REU 40VW--E-4* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 17 Výkon ohřívače, kw 1. Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 68 x 740 x 40 Připojovací rozměry potrubí, mm x 1 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 00 x 00 x 46-F7 Váha jednotky, kg 4 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Výkonová data jednotky REU 40V Tepelná účinnost Statický tlak (Pa) Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,04 0,08 0,1 00 SFP 1, 0 SFP 1 00 SFP 0,7 10 SFP 0, Tepelná účinnost η t (%) Tepelný zisk (kw) plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní L W,d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně 19. kustická data jednotky REU 40V Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 1

24 Podhledová jednotka OMEKT REU 00P F Účinnost rekuperace až 9% Jednotka je navržena a určena k mechanické ventilaci a zpětnému získávání tepla v bytech, bytových domech a jiných obytných prostorách o výměře do 00 m. Vysoce účinný křížový výměník spolu s úspornými E motory, zaručují nejefektivnější a nejúspornější provoz jednotky: až 9% energie potřebné k ohřevu přiváděného vzduchu je zpětně získáno ze vzduchu odváděného. Jednotka je vybavena plně integrovaným systémem ovládání typu 4 s intuitivním, elegantním, nástěnným ovladačem, jehož použití zajišťuje potřebnou kontrolu a nejúspornější provoz jednotky. 4 PLUS REGO 00P F Levá verze E (4x) Pravá verze 6 Vysvětlivky 1 protiproudý polystyrenový deskový výměník elektrický ohřívač filtr přiváděného vzduchu 4 filtr odváděného vzduchu přívodní ventilátor 6 odvodní ventilátor 7 automatický ovládací systém 8 klapka by-pass odbočky 9 drenáž venkovní sání přiváděný vzduch odsávání odváděný vzduch E přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

25 Technické informace REU 00PEF-E-4 PLUS REU 00PWF-E-4 PLUS* Přívodní napětí, V/Hz ~0 / 0 / 1 fáze Maximální provozní proud, Příkon ventilátorů, W x 16 Výkon ohřívače, kw 1 1. Rozměry jednotky (výška x šířka x hloubka), mm 90 x 100 x 1180 Připojovací rozměry potrubí, mm Ø 00 Filtr pro přívod/odvod vzduchu, mm 410 x 00 x 46-F7 Váha jednotky, kg 70 arva jednotky RL 9010 * Více informací viz parametry teplovodních ohřívačů k instalaci do potrubí H. Statický tlak (Pa) Výkonová data jednotky REU 00P F Průtokové množství vzduchu (m /s) 0 0,04 0,08 0,1 0,16 0, SFP 1, SFP 1 SFP 0,7 SFP 0, 0 L W,d() P[kW]= SFP[kW/(m /s)] V[m /s]. SFP pro jeden ventilátor. Výkonová data: třída filrace F7. Poznámka: vysvětlivky k charakteristikám najdete na straně Tepelná účinnost η t (%) Tepelná účinnost plikace: -, RV 8% venkovní 1, RV 4% vnitřní Tepelný zisk (kw) kustická data jednotky REU 00P F Přiváděný proud vzduchu Odváděný proud vzduchu Přídavný vstup Okolí ( m) Vstup Výstup Vstup Výstup 6Hz 1Hz 0Hz 00Hz 1000Hz 000Hz 4000Hz 8000Hz d() U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

26 Instalace vertikálních jednotek KOMFOVENT OMEKT S přímo integrovanou digestoří KOMFOVENT (jen pro REGO 00V) S odděleně připojenou digestoří KOMFOVENT S odděleně připojeným přídavným zařízením pro odvod vzduchu Pokud není použita digestoř, může být k jednotce připojeno odsávání z koupelny, prádelny nebo jiných prostor. Vyvážený systém ventilace prostoru Při aktivaci digestoře dojde ke zvýšení množství přívodního vzduchu a množství odváděného vzduchu se automaticky sníží. To zaručuje rovnováhu přiváděného a odváděného vzduchu tedy vyváženou ventilaci prostoru. Všechny jednotky omekt musejí být instalovány ve vytápěných prostorech s vyjímkou jednotky omekt REGO 600H 4 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

27 Instalace jednotek KOMFOVENT OMEKT určených pro montáž do podhledu Speciální konstrukce jednotky s neobyčejně malou výškou umožňují jak horizontální montáž- skrytou do stropu, tak vertikální montáž skrytou do stěny. S připojením digestoře KOMFOVENT pomocí potrubí S připojením jiného zařízení k odsávání vzduchu Vyvážený systém ventilace prostoru Při aktivaci digestoře dojde ke zvýšení množství přívodního vzduchu a množství odváděného vzduchu se automaticky sníží. To zaručuje rovnováhu přiváděného a odváděného vzduchu tedy vyváženou ventilaci prostoru. Odsávání z kuchyně anebo jiné místnosti (odsávání bez rekuperace) Venkovní sání Přiváděný vzduch Odsávání Odváděný vzduch U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

28 utomatické ovládání jednotek KOMFOVENT OMEKT Hlavní funkce ovladače 4: Hlavní funkce ovladače 4 PLUS: Nastavení úrovně intenzity ventilace (1,,). Nastavení teploty přímo z ovladače (1...0 ). Volba režimu Léto/Zima. Korekce.úrovně intenzity ventilace pomocí potenciometru (integrovaný v jednotce): u ventilátorů typu E o 0 až 100%. ktivace funkce OVR pomocí externího příslušenství. ktivace funkce OVR po požadovanou dobu (0/60/90 min.) pomocí ovladače. Indikace poruchy pomocí signálu STOP a aktivace červené diody přímo na ovladači. Volba režimu provozu jednotky (Vyp./Zap. uto). Nastavení úrovně intenzity ventilace (1,, ). Týdenní časové programování jednotky. Nastavení udržování teploty. Nastavení teploty o (+/- 9 ) po požadovanou dobu. Režim Léto/Zima. Korekce.úrovně intenzity ventilace pomocí potenciometru (integrovaný v jednotce): u ventilátorů typu E o 0 až 100%. ktivace funkce OVR pomocí externího příslušenství. ktivace funkce OVR přímo z ovladače po požadovanou dobu ( min). Nastavení intenzity ventilátorů pro funkci OVR. Volba jazyka. Indikace poruch a registrační rejstřík (historie 0 posledních událostí včetně data a času) Uzamykání ovládacího panelu pomocí PIN. Rozměry ovladače 7 x 7 x mm Propojovací kabel ovladače (10 m) 8 x 0, mm Rozměry ovladače 16 x 79 x 6 mm Propojovací kabel ovladače (10 m) 4 x 0, mm álkové ovládání intenzity (OVR) Funkce OVR (Override = nadřazeno) je určena pro dálkové ovládání jednotky pomocí externího příslušenství. Po aktivaci této funkce je současný režim jednotky potlačen a jednotka začne pracovat na základě nově zadaných parametrů. PŘÍKLY POUŽITÍ FUNKE OVR: Regulace hladiny O v místnosti pomocí přídavného čidla O (s relé), parametry nastavené uživatelem jsou ve chvíli překročení povolené úrovně O v místnosti potlačeny a jednotka se přepne na maximální výkon, po odvětrání místnosti se vrátí zpět do původního nastavení. Udržování relativní vlhkosti v místnosti po sepnutí externího čidla vlhkosti v místnosti se jednotka přepne na maximální nebo definovanou intenzitu ventilace až do dosažení požadované vlhkosti. Podmíněná ventilace pokud jsou k jednotce připojeny čidla pohybu, ventilace se přizpůsobí podle nich, např. Pokud jsou v místnosti lidé, intenzita ventilace bude probíhat podle nastavených parametrů funkce OVR a pokud v místnosti nikdo není, intenzita ventilace se bude řídit hlavními parametry definovanými uživatelem. Ventilace s přídavným odsáváním koncepce přídavného odsávání, např. pomocí digestoře nebo jiného zařízení s vlastním ventilátorem, je možná, i když je samotný vzduch odváděn ven přímo ventilační jednotkou. Po aktivaci funkce začnou přívodní i odvodní ventilátory pracovat na plný výkon. Kompenzace podtlaku určeno pro prostory, kde odsávání může být prováděno samostatným odsávacím systémem. Přesto může být na ventilační jednotce aktivována funkce OVR pomocí signálu kontrolních čidel. Po aktivaci této funkce začnou přívodní ventilátory pracovat na plný výkon a ventilátory odvodu vzduchu zůstávají naopak vypnuté. 6 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

29 Příslušenství jednotek OMEKT Příslušenství ovládání igestoře KOMFOVENT Lakované nebo ve verzi nerez eskové filtry Časovač pro týdenní programování jednotek (pro použití s ovladačem 4) Teplovodní ohřívače H k instalaci do potrubí Regulační skříň teplovodního ohřívače Vhodné pro všechny jednotky OMEKT s teplovodními ohřívači k instalaci do potrubí. Tlakový spínač Pa Pro funkci OVR Pohybové čidlo Pro funkci OVR Regulační klapky s pohonem Skříň rozvodu vzduchu OS Pouze pro jednotky REGO 00V s horizontálním připojením potrubí Čidlo vlhkosti vzduchu Pro funkci OVR Výfuková mřížka (pro přívod/odvod vzduchu) Čidlo O Pro funkci OVR Klíč pro objednání Příklad objednávky REU 00 P E F - - R - 4 PLUS XXXX XXX X X X - X - X - X Typ jednotky: REGO, REU Velikost jednotky Verze: H horizontální, V vertikální, P k instalaci skryté do podhledu Ohřívač: W vodní, E elektrický F protiproudý rekuperační výměník y-pass klapka Inspekční strana: R pravá, L levá Typ ovladače: 4, 4 PLUS U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek. 7

30 KOMFOVENT OMEKT jednotka v systému ventilace E nebo F PLUS 11 Součásti ventilačního systému 1 Jednotka OMEKT REGO 00V Lakovaný přední panel, nerezová verze je možná igestoř (může být připojena na přání zákazníka, možné připojení jiných odsávacích zařízení) 4 Ovladač 4 nebo 4 PLUS Mřížka 6 ifuzér 7 Zpětná klapka 8 Venkovní mřížka (pro přívod/odvod) 9 Regulační klapka s pohonem 10 Hlukově izolované potrubí 11 Regulační klapka 1 Tlumič Venkovní sání Přiváděný vzduch Odsávání Odváděný vzduch E Přídavné odsávání (bez zpětného získávání tepla) F Odsávaný vzduch z kuchyně (bez zpětného získávání tepla) 8 U MLV si vyhrazuje právo na změny technických parametrů nebo rozměrů v rámci vývoje a zlepšování ventilačních jednotek.

31

32 REKUVENT s.r.o. Kněžskodvorská České udějovice zech Republic tel.: (+40) , (+40) , (+40) info@rekuvent.cz Výrobce: U MLV Ozo str. 10, 0800 Vilnius Lithuania info@komfovent.com 01

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol).

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol). Rekuperační jednotky VUT R EH VUT R WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 1500 m 3 /h, integrovaným elektrickým (VUT R EH ) nebo vodním (VUT R WH ) ohřívačem a účinností rekuperace až

Více

Rekuperační jednotky VUT EH EC

Rekuperační jednotky VUT EH EC Rekuperační jednotky VUT EH EC VUT WH EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 600 m 3 /h(vut EH EC) a 550 m 3 /h(vut WH EC) a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

DUOVENT COMPACT RV VCC. ErP 85% EC. Větrací jednotka s regenerací tepla. Technické parametry. Rekuperace. Digireg. Minireg. VAV-CAV-COP typy regulace

DUOVENT COMPACT RV VCC. ErP 85% EC. Větrací jednotka s regenerací tepla. Technické parametry. Rekuperace. Digireg. Minireg. VAV-CAV-COP typy regulace 6 Větrací jednotka s regenerací tepla rp MR R VCC rp conform Minireg igireg VVCVCOP typy regulace % C max. účinnost rekuperace C motor rotační výměník těsný rotor Technické parametry Skříň Stěnové panely

Více

TEMPERO ECO 150 CERAM TEMPERO ECO 150 CERAM DYNAMIC TEMPERO ECO 150 CERAM PLUS

TEMPERO ECO 150 CERAM TEMPERO ECO 150 CERAM DYNAMIC TEMPERO ECO 150 CERAM PLUS 150 TEMPERO ECO 150 CERAM TEMPERO ECO 150 CERAM DYNAMIC TEMPERO ECO 150 CERAM PLUS ÚVOD Vzduch, který dýcháme v našich domech je plný znečištění a alergenů způsobujících onemocnění našich dýchacích orgánů.

Více

NOVÁ GENERACE VĚTRÁNÍ ŠKOLNÍCH BUDOV. DUPLEX Inter. automatické řízení provozu CO 2. bezpotrubní systém větrání

NOVÁ GENERACE VĚTRÁNÍ ŠKOLNÍCH BUDOV. DUPLEX Inter. automatické řízení provozu CO 2. bezpotrubní systém větrání CZ NOVÁ GENERACE VĚTRÁNÍ ŠKOLNÍCH BUDOV DUPLEX Inter automatické řízení provozu CO 2 bezpotrubní systém větrání TECHNICKÁ DATA DUPLEX INTER T E C H N I C K Ý P O P I S DUPLEX 720 Inter Interiérové větrací

Více

Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h

Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h Popis: Ventilační systém pro odvod vzduchu je vhodný k montáži ve výškových budovách. Vhodný pro budovy s mono-potrubním

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Projekční data. Kazetové jednotky Cassette-Geko. Jednotky pro klima dobré spolupráce

Projekční data. Kazetové jednotky Cassette-Geko. Jednotky pro klima dobré spolupráce Projekční data Kazetové jednotky Cassette-Geko Jednotky pro klima dobré spolupráce Obsah Cassette-Geko Velikosti.............................. 1.2 Konstrukční díly kazetové jednotky......................

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z vysoce kvalitní polymerem potažené oceli s 15 mm vnitřní polypropylenovou tepelnou a zvukovou izolační vrstvou.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z vysoce kvalitní polymerem potažené oceli s 15 mm vnitřní polypropylenovou tepelnou a zvukovou izolační vrstvou. Rekuperační jednotky VUT 300 EV mini EC VUT 301 EV mini EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 270 m 3 /h, elektrickým ohřívačem a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

AXIÁLNÍ VENTILÁTORY X-MART

AXIÁLNÍ VENTILÁTORY X-MART AXIÁLNÍ VENTILÁTORY X-MART PROVEDENÍ BÍLÉ PROVEDENÍ INOX MONTÁŽ NA ZEĎ MONTÁŽ DO STROPU MONTÁŽ DO OKNA QUICK FIX GRIP (montáž bez vrtání) * maximální délka potrubí IP X4 MODEL mm ot./min. W m 3 /h PARAMETRY

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 150 E. Pokojová rekuperační jednotka

NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 150 E. Pokojová rekuperační jednotka NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 50 E Pokojová rekuperační jednotka Vyrobeno v souladu s normou ISO 900 Panuškova 30/4 40 00 PRAHA 4 ČESKÁ REPUBLIKA TEL. +40 60 36 766 +40 737 336 30 info@dospelczech.cz nabidky@dospelczech.cz

Více

Ventilátory Zehnder Stylové, tiché a úsporné

Ventilátory Zehnder Stylové, tiché a úsporné Ventilátory Zehnder Stylové, tiché a úsporné 4/216 - CZ Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch 1 Stylové, tiché, úsporné Stylové, tiché, úsporné: to jsou přednosti ventilátorů Zehnder pro odvětrání

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic V

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic V VÝROBNÍ ŘADA KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic V CHLADICÍ VÝKON Klimatizační jednotky řady EnviMatic V jsou určeny pro chlazení prostor podstatně zatížených citelným teplem zejména tam, kde je požadována

Více

Kompaktní jednotky. Strana 4 1

Kompaktní jednotky. Strana 4 1 Strana 4 1 Kompaktní jednotky Pokyny k instalaci a provozu...2 Okolní podmínky...2 Přenos dat, připojení k interiérovému ovládacímu panelu...3 Minimální volný prostor...4 aerosmart s...5 Komponenty jednotky...6

Více

DOMEO 210 FL. Návod k instalaci a uvedení do provozu

DOMEO 210 FL. Návod k instalaci a uvedení do provozu CS DOMEO 210 FL Návod k instalaci a uvedení do provozu OBSAH 1. Všeobecné informace 2. Technické informace 3. Umístění zařízení 4. Elektrické parametry a elektrická instalace 5. Uvedení do provozu jednotky

Více

ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY. www.nativa.biz

ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY. www.nativa.biz ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY www.nativa.biz ILTO mění znečištěný vzduch za čerstvý VĚTRÁNÍ je významnou součástí komplexní stavební

Více

VENTILAČNÍ JEDNOTKA S AKTIVNÍ REKUPERACÍ ELAIR 2,5 A/C-V. dokonalá výměna vzduchu v objektu bez energetických ztrát.

VENTILAČNÍ JEDNOTKA S AKTIVNÍ REKUPERACÍ ELAIR 2,5 A/C-V. dokonalá výměna vzduchu v objektu bez energetických ztrát. VENTILAČNÍ JEDNOTKA S AKTIVNÍ REKUPERACÍ ELAIR 2,5 A/C-V dokonalá výměna vzduchu v objektu bez energetických ztrát Technický popis Instalace a obsluha Stránka 1 Výhody a vlastnosti : Jednotka ELAIR dokáže

Více

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC CZ DUPLEX Basic Kompaktní větrací jednotka s rekuperací tepla DUPLEX Basic je díky svým špičkovým vlastnostem předurčena pro nejširší použití ve všech typech budov. Tyto jednotky

Více

Komfortní větrání obytných prostorů

Komfortní větrání obytných prostorů Stručná technická informace Komfortní větrání obytných prostorů CWL Excellent CWL-T Excellent CWL-F Excellent 2 Stručný přehled jednotek CWL Excellent Typ CWL-F-150 Excellent CWL-F-300 Excellent CWL-180

Více

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE Komunikační centrum PERFEKTUMGROUP PERFEKTUM Group, s.r.o. CZ 18200 Praha 8, Davídkova 77 Telefon: 286884022 Fax: 226254782 E-mail: info@perfektum.cz

Více

AM 100 H. Filtry: M5 / M5. Váha: 42 kg. Připojení: Ø125mm. ErP2016 splňující. Příslušenství:AM 100 EOH:- AM Příslušenství: Elektrický dohřev

AM 100 H. Filtry: M5 / M5. Váha: 42 kg. Připojení: Ø125mm. ErP2016 splňující. Příslušenství:AM 100 EOH:- AM Příslušenství: Elektrický dohřev Decentrálizované rekuperační jednotky : AM AM 100 H Kompaktní jednotka pro velmi jednoduchou instalaci Extrémně nízká hladina hluku (vhodné pro učebny a kanceláře) bez dalších akustických úprav Může být

Více

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007 www.frivent.com Nástřešní větrací jednotky Frivent DWR pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Technické údaje Rozměry a hmotnosti červenec 2007 Klimatizace Klimatizace Popis systému Obsah Popis

Více

PA 2200C PA 2200C. Stylová vzduchová clona s integrovanou regulací a dálkovým ovládáním. 1 Bez ohřevu 3 Elektrický ohřev : 3 16 kw 2 Vodní ohřev

PA 2200C PA 2200C. Stylová vzduchová clona s integrovanou regulací a dálkovým ovládáním. 1 Bez ohřevu 3 Elektrický ohřev : 3 16 kw 2 Vodní ohřev R Stylová vzduchová clona s integrovanou regulací a dálkovým ovládáním Doporučená instalační výška 2,2 m Horizontální montáž Délky: 1, 1,5 a 2 m 1 Bez ohřevu 3 Elektrický ohřev : 3 16 kw 2 Vodní ohřev

Více

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, ČR-ÚZSVM, Příkop 11 List č.1 D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH: VZDUCHOTECHNIKA 1.0 VŠEOBECNĚ 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Vstupní zadávací údaje 1.4

Více

Rozměry [mm] A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Z 100 300 200 77 384 3/4 VS 150 40 82 25 ES 107 400 250 77 520 3/4 VS 225 40 82 37 ES

Rozměry [mm] A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Z 100 300 200 77 384 3/4 VS 150 40 82 25 ES 107 400 250 77 520 3/4 VS 225 40 82 37 ES Rozměry Charakteristika 3 Vzduchový výkon 500 až 4400 m / h Vodní ohřívač, elektrický drátkový ohřívač Integrovaná regulace s dálkovým ovládáním Kompaktní provedení Záruka 36 měsíců Větrací jednotka EASY

Více

P R O D U K T O V Ý L I S T

P R O D U K T O V Ý L I S T P R O D U K T O V Ý L I S T NILAN Gott 2600 Větrání, aktivní + pasivní rekuperace Rodinné domy a byty Pasivní rekuperace Aktivní rekuperace Větrací výkon 400 m3/h Topný výkon 2,6 kw Chladící výkon 2,3

Více

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI CZ DUPLEX Multi Kompaktní větrací jednotky řady DUPLEX jsou používány pro komfortní větrání, stejně jako horkovzdušné vytápění a chlazení malých kanceláří, obchodů, maloobchodů,

Více

Komerční ventilátory : TXIL

Komerční ventilátory : TXIL TX6IL Nucené centrální a kombinované větrání Odsávání s možností přívodu vzduchu Vestavěná uzavírací klapka Regulovaný výkon TXIL ventilátor do potrubí zajišťuje odsávání s možností přívodu vzduchu a je

Více

DUPLEX RK teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro nízkoenergetické a pasivní rodinné domy

DUPLEX RK teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro nízkoenergetické a pasivní rodinné domy DUPLEX teplovzdušné vytápěí a větraí jednotky pro nízkoenergetiké a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 5 vypínač nastavení otáček volba provozníh režimů MAX NO CP 5 RD letní / zimní režim (by-pass) volba

Více

POPIS INSTALACE MONTÁŽ

POPIS INSTALACE MONTÁŽ V e s t a v ě n é s p o t ř e b i č e K u c h y ň s k é o d s a v a č e p a r C I S D 9 4 X N á v o d n a i n s t a l a c i a p o u ž i t í POPIS Tento odsavač je možno použít ve verzi recirkulační nebo

Více

Power Play 60 REKUPERAÈNÍ JEDNOTKY PØÍSLUŠENSTVÍ. Power Play 60 / 700 V EL AC

Power Play 60 REKUPERAÈNÍ JEDNOTKY PØÍSLUŠENSTVÍ. Power Play 60 / 700 V EL AC Power Play 6 vzduchotechnická jednotka s rekuperací tepla Výhody sní ení nákladù na energii díky rekuperaci energie ( výmìník s úèinností 6 % ) elektrický nebo vodní ohøívaè je vestavìný a automaticky

Více

Řezání stěn Stěnové pily

Řezání stěn Stěnové pily Řezání stěn Stěnové pily Přehled použití 10 Přehled 11 Přehled výhod 14 Stěnové pily Husqvarna 16 Zdroje Husqvarna 26 Technické vlastnosti stěnových pil 34 Technické vlastnosti zdrojů 34 Diamantové nástroje

Více

DOMEKT. Větrací a rekuperační jednotky pro rodinné domy

DOMEKT. Větrací a rekuperační jednotky pro rodinné domy Větrací a rekuperační jednotky pro rodinné domy DOMEKT Účinnost rekuperace až 92% Nižší spotřeba energie Extrémně tichý provoz Integrované automatické ovládání Zdravé vnitřní prostředí a úspora energie

Více

Minireg. digitální regulační systém. digitální regulační systém. Digireg varianty regulace VAV-CAV-COP

Minireg. digitální regulační systém. digitální regulační systém. Digireg varianty regulace VAV-CAV-COP RMR TOP D/DI/DC/DX 80% maximální účinnost rekuperace Skříň Skříň je tvořena hliníkovými profily a sendvičovými panely o tloušťce 25 mm z pozinkovaného lakovaného ocelového plechu, vyplněnými tepelnou a

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z aluzinku s 25mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z aluzinku s 25mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT EH VUT WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 2200 m 3 /h (VUT EH) a 2100 m 3 /h (VUT WH) a účinností rekuperace až 85 % (VUT EH) a 78 % (VUT WH). Popis Vzduchotechnické

Více

INDESSE Industry. Vzduchové clony. Průmyslové clony. Charakteristika. Rozměry. Použití. Podmínky provozu. Modul VCP-03-150 teplovodní

INDESSE Industry. Vzduchové clony. Průmyslové clony. Charakteristika. Rozměry. Použití. Podmínky provozu. Modul VCP-03-150 teplovodní Rozměry Charakteristika Modul VCP-03-055 teplovodní Modul VCP-03-150 teplovodní Modul VCP-03-055 elektrický Modul VCP-03-200 bez ohřevu INDESSE jsou vyrobeny z kvalitních komponentů s důrazem na co nejlepší

Více

GIENGER VELKOOBCHOD TZB KVALITNÍ VĚTRÁNÍ A REKUPERACE RODINNÝCH DOMŮ A BYTŮ ZDRAVÝ VZDUCH A PŘÍJEMNÉ KLIMA PO CELÝ ROK BEZ ÚNIKU TEPLA.

GIENGER VELKOOBCHOD TZB KVALITNÍ VĚTRÁNÍ A REKUPERACE RODINNÝCH DOMŮ A BYTŮ ZDRAVÝ VZDUCH A PŘÍJEMNÉ KLIMA PO CELÝ ROK BEZ ÚNIKU TEPLA. GIENGER VELKOOBCHOD TZB KVALITNÍ VĚTRÁNÍ A REKUPERACE RODINNÝCH DOMŮ A BYTŮ ZDRAVÝ VZDUCH A PŘÍJEMNÉ KLIMA PO CELÝ ROK BEZ ÚNIKU TEPLA. REKUPERACE - ARGUMENTY KOMPONENTY Proč rekuperaci? Moderní domy ztrácejí

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu VENTILÁTORY CF 40 PREMIER NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Radiální odvodní ventilátor s vestavěnou přetlakovou klapkou, vhodný pro instalaci na stěnu, strop, nebo napojení na 100 mm potrubí.

Více

VENTILÁTORY PRO REZIDENČNÍ, KOMERČNÍ A PRŮMYSLOVÉ APLIKACE. Rekuperační jednotky Osoušeče Odvlhčovače Digestoře Frekvenční měniče Pohony

VENTILÁTORY PRO REZIDENČNÍ, KOMERČNÍ A PRŮMYSLOVÉ APLIKACE. Rekuperační jednotky Osoušeče Odvlhčovače Digestoře Frekvenční měniče Pohony VENTILÁTORY PRO REZIDENČNÍ, KOMERČNÍ A PRŮMYSLOVÉ APLIKACE Rekuperační jednotky Osoušeče Odvlhčovače Digestoře Frekvenční měniče Pohony Axiální ventilátory pro rezidenční aplikace SILENT DESIGN max. průtok

Více

VĚTRACÍ REKUPERAČNÍ JEDNOTKA

VĚTRACÍ REKUPERAČNÍ JEDNOTKA VĚTRACÍ REKUPERAČNÍ JEDNOTKA Větrací rekuperační jednotka s křížovým hliníkovým výměníkem Nízkoprofilové provedení se sníženou výškou a pevnou konfigurací Možnost vnitřní klapky obtoku vzduchu Možnost

Více

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC Návod k použití Rekuperační jednotka VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC 2 OBSAH Úvod Použití Obsah dodávky Struktura kódu produktu Technická data Bezpečnostní

Více

Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch.

Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch. Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch. Zdraví: Čerstvý vzduch podporuje pohodu, spánek, schopnost koncentrace a výkonnost. Díky volitelným jemným filtrům, které zachycují jemný prach

Více

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval:

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval: SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTORA. DATUM PODPIS INVESTOR Kubrova 31 ARCHITEKT ATELIER SAEM, s.r.o. Na Mlejnku 6/1012, 147 00 Praha 4 t: +420 223 001 670 info@saem.cz www.saem.cz ENERGIS

Více

Akumulační kamna AEG moderní a hospodárná

Akumulační kamna AEG moderní a hospodárná Akumulační kamna AEG moderní a hospodárná Akumulační kamna AEG představují osvědčený způsob hlavního vytápění pro dům, byt nebo prostory pro podnikání. V akumulačních kamnech se ukládá elektricky vytvořené

Více

(senzory nejsou součásti dodávky) CAV (constant air volume) vestavěný

(senzory nejsou součásti dodávky) CAV (constant air volume) vestavěný 102 Minireg a Systém měření a regulace je základním prvkem vzduchotechnického zařízení. S tímto systémem lze ovládat a řídit jednotlivé funkce VZT zařízení, kde jedním ze základních úkolů je dosažení požadovaných

Více

WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA

WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA WD-4S PODPULTOVÁ MYČKA PODPULTOVÁ MYČKA WD-4S Velmi kvalitní švédský design čistý a funkční design v nerezové oceli a tvrzeném skle. Perfektní výsledky za všech okolností speciálně navržená mycí ramena

Více

Topvex SX/C, TX/C. Kompaktní rekuperační jednotka s protiproudým výměníkem

Topvex SX/C, TX/C. Kompaktní rekuperační jednotka s protiproudým výměníkem Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory Topvex SX/C, TX/C Kompaktní rekuperační jednotka s protiproudým výměníkem ready ecodesign

Více

VRF-R410A-TECHNOLOGIES

VRF-R410A-TECHNOLOGIES VRF-R410A-TECHNOLOGIES Nástěnné jednotky (Série 3) Vnitřní jednotka MMK- AP0073H AP0093H AP0123H AP0153H AP0183H AP0243H Chladicí výkon kw 2,20 2,80 3,60 4,50 5,60 7,10 Topný výkon kw 2,50 3,20 4,00 5,00

Více

VRF-Centrální klimatizační systémy

VRF-Centrální klimatizační systémy VRF-Centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží Chlazení a topení 2-2013 VRF-centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží

Více

Systém větrání bytů s rekuperací tepla, bez zapojení Bypass Objemový tok vzduchu až 180 m 3 /h. venkovním vzduchem, pro obytné jednotky až cca 180 m 2

Systém větrání bytů s rekuperací tepla, bez zapojení Bypass Objemový tok vzduchu až 180 m 3 /h. venkovním vzduchem, pro obytné jednotky až cca 180 m 2 VIESMANN VITOVENT 300 Systém větrání bytů Projekční návod VITOVENT 300 Systém větrání bytů s rekuperací tepla, bez zapojení Bypass Objemový tok vzduchu až 180 m 3 /h K větrání bytu podle potřeby vyčištěným

Více

TERMOSTATY, ČIDLA A PŘÍSLUŠENSTVÍ 8 2

TERMOSTATY, ČIDLA A PŘÍSLUŠENSTVÍ 8 2 OBSAH SQA...26 HYG 2...26 HYG 6...26 HYG 7...26 RR 672...27 RR 6763...27 F 2 N...27 HE-F...27 P 25...28 ZN 78, 75...28 D 3...28 D3R...28 D 4...29 DS PSA... 22 SENSO Pplus...22 OR...22 C 2/4...22 RAFO 6...22

Více

Ohřívač vzduchu TopWing

Ohřívač vzduchu TopWing Technická dokumentace Ohřívač vzduchu TopWing TLHD TLHD-K TLHD-EC TLHD-K-EC Obsah/popis Obsah... strana Regulace/možnosti použití... Tabulka výkonů vytápění/chlazení...4 5 Tlaková ztráta na straně vody/hladina

Více

Závěsné plynové kotle s průtokovým ohřevem TV

Závěsné plynové kotle s průtokovým ohřevem TV PANTHER 24 (28) KTV elektronické zapalování plynu, s nuceným odtahem spalin turbo, výkon 9,5 24 kw a 11 27,5 kw, deskový výměník pro ohřev TV, digitální ovládání 1.2.0. PANTHER 24 KOV elektronické zapalování

Více

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7.

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7. Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT PW EC Energeticky úsporné podstropní rekuperační jednotky s kapacitou až 4000 m 3 /h(vut PE EC) a 3800 m 3 /h(vut PW EC) a účinností rekuperace až 90 % v tepelně a zvukově

Více

Požární klapky. The art of handling air. Typ FKR-EU vyhovuje ČSN EN 1366-2. FKR-EU/DE/CZ/cz. v souladu s Prohlášením o vlastnostech

Požární klapky. The art of handling air. Typ FKR-EU vyhovuje ČSN EN 1366-2. FKR-EU/DE/CZ/cz. v souladu s Prohlášením o vlastnostech FKR-EU/DE/CZ/cz Požární klapky Typ FKR-EU vyhovuje ČSN EN 1366-2 v souladu s Prohlášením o vlastnostech DoP / FKR-EU / DE / 2013 / 001 The art of handling air Obsah Popis Popis 2 Použití ve stavbě 3 Provedení

Více

WD-90 DUO MYČKA NA ČERNÉ NÁDOBÍ

WD-90 DUO MYČKA NA ČERNÉ NÁDOBÍ WD-90 DUO MYČKA NA ČERNÉ NÁDOBÍ MYČKA NA ČERNÉ NÁDOBÍ WD-90 DUO Efektivní a snadno ovladatelná méně ruční manipulace. Už žádné namáhavé předmývání pomocí granulí se odstraní zbytky jídla přímo v myčce.

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Náš příspěvek k ochraně životního prostředí Pokud dnes hovoříme o obnovitelných

Více

Vzduchotechnické jednotky KOMPAKT

Vzduchotechnické jednotky KOMPAKT Vzduchotechnické jednotky KOMPKT Vzduchotechnické jednotky KOMFOVENT KOMPKT 3 Proč jednotky KOMFOVENT KOMPKT 4 Komfovent kompakt rego 10 Rotační výměník tepla 11 Standardní velikosti jednotek KOMFOVENT

Více

Stylová vzduchová clona pro menší vstupy s inteligentní regulací. Popis výrobku

Stylová vzduchová clona pro menší vstupy s inteligentní regulací. Popis výrobku R PA2500 PA2500 Stylová vzduchová clona pro menší vstupy s inteligentní regulací Doporučená instalační výška 2,5 m * Horizontální montáž Délky: 1, 1,5 a 2 m 3 Elektrický ohřev : 5-16 kw 2 Vodní ohřev Použití

Více

Stacionární kotle. VK atmovit VK atmovit exclusiv

Stacionární kotle. VK atmovit VK atmovit exclusiv Stacionární kotle VK atmovit VK atmovit exclusiv VK atmovit Stacionární litinové kotle, ekvitermní regulace, zásobníkové ohřívače a další příslušenství nabízí mnoho způsobů komplexního řešení topných systémů

Více

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese Obsah: 1. Úvod 2. Přehled vzduchotechnických zařízení 3. Technické řešení 4. Protihluková opatření 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese 7. Tepelné izolace a nátěry 8. Závěr 1. Úvod Tato dokumentace

Více

SNELLA BIS 50 SNELLA BIS 60

SNELLA BIS 50 SNELLA BIS 60 ODSAVAČ PAR MODEL SNELLA BIS 50 SNELLA BIS 60 Návod k použití a instalaci OD 6 OBSAH Část 1 NÁVOD K PŘIPOJENÍ 3 1 OBECNÉ INFORMACE 3 2 PŘÍSLUŠENSTVÍ 3 3 BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY 3 4 OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT 300 E2V EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 300 m 3 /h, dvěma elektrickými ohřívači pro studené klima a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK Systémy VRF OBSah 4-7 ZNAČKA MDV 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK 123-125 PŘÍSLUŠENSTVÍ Technické údaje jsou uvedeny

Více

Rekuperační jednotka. Eco V

Rekuperační jednotka. Eco V Rekuperační jednotka Firma LG Electronics představuje systém Eco V, rekuperační jednotku, která umožňuje úpravu vzduchu vnitřního prostředí a zvyšuje tak kvalitu ovzduší v místnosti. Výhodou tohoto zařízení

Více

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Návod k obsluze ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Čtěte prosím tento návod pozorně a uchovejte jej pro další použití. Umístění Dbejte na to, aby byl přístroj zapojen do správného zdroje

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Vážený zákazníku, zakoupil jste si výrobek z naší nové řady odsavačů par. Je naším přáním, aby Vám náš výrobek dobře sloužil. Doporučujeme Vám prostudovat tento návod a výrobek

Více

City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy

City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy LIVING Environment Systems City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy PRODUKTOVÉ INFORMACE 20/2013 Tento katalog Mitsubishi Electric Europe B.V. se neustále snaží o další rozvoj

Více

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST PLYNOVÉ ZÁVĚSNÉ KOTLE Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST Zastoupení pro Českou republiku: Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. Jeseniova 2770 / 56, 130 00 Praha 3 Tel.: +420-271 001 627

Více

SUŠIČKY PRÁDLA SECOMAT TECHNICKÁ SPECIFIKACE

SUŠIČKY PRÁDLA SECOMAT TECHNICKÁ SPECIFIKACE SUŠIČKY PRÁDLA SECOMAT TECHNICKÁ SPECIFIKACE Komunikační centrum PERFEKTUMGROUP PERFEKTUM Group, s.r.o. CZ 18200 Praha 8, Davídkova 77 Telefon: 286884022 Fax: 226254782 E-mail: info@perfektum.cz Internet:

Více

Nástěnné rekuperátory : HRW

Nástěnné rekuperátory : HRW Odsávání s náhradou vzduchu v koupelnách, záchodech, komorách a kuchyních 80% účinnost rekuperace tepla Potlačení kondenzace a vzniku plísní Jednoduchá montáž do předvrtaného otvoru Lo-Carbon HR25H HR25

Více

VUT PE / PW EC Rekuperační jednotky

VUT PE / PW EC Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT 50 PE EC VUT PE EC VUT PE EC VUT 000 PE EC VUT PW EC Osazeno VUT PW EC VUT PW EC VUT 000 PW EC motory motory Podstropní rekuperační jednotka s účinností rekuperace až 90%, elektrickým ohřívačem

Více

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE tepelná čerpadla Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE Technické informace 05. 2013 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494

Více

Rychlé a mimořádně úsporné odvzdušnění

Rychlé a mimořádně úsporné odvzdušnění Your reliable partner Rychlé a mimořádně úsporné odvzdušnění Vacumat Eco účinný v každém směru Kvalita vody určuje výkon Kvalita vody určuje výkon chladicích a vytápěcích systémů. Systém s vodou bohatou

Více

Návod k obsluze. Kuchyňská digestoř. Model: OKC6613I, OKC9513I, OKC9673I IO 00211

Návod k obsluze. Kuchyňská digestoř. Model: OKC6613I, OKC9513I, OKC9673I IO 00211 Návod k obsluze CZ Kuchyňská digestoř Model: OKC6613I, OKC9513I, OKC9673I IO 00211 Vážení kupující, Stali jste se uživateli nejnovější generace kuchyňských digestoří OKC 6613 I, OKC 9513 I, OKC 9673 I

Více

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií.

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií. CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9 % Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká hladina akustického výkonu Výška jednotky max. 7

Více

P R O D U K T O V Ý L I S T

P R O D U K T O V Ý L I S T P R O D U K T O V Ý L I S T NILAN VPL 28 Větrání, aktivní rekuperace Rodinné domy a byty Aktivní rekuperace Řízené větrání Dohřev vzduchu Chlazení POPIS ZAŘÍZENÍ Větrací jednotky řady NILAN VPL 28 jsou

Více

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií.

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií. CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 14, 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9 % Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká hladina akustického výkonu Výška jednotky max.

Více

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA Inteligente Wärmeregelung Inteligent Regulation of Burning AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA 2015/2016 Obsah: O regulaci hoření 1 Základní zapojení 2 Automatická regulace hoření Reg010 3 Automatická

Více

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,5 m 3 /min, tlak 5,5 až 5 bar Co očekáváte od kompresoru? Jako uživatel očekáváte od zásobování tlakovým vzduchem

Více

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data CZ 4 8 12 24 38 42 46 Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data Firma Hoxter Specialista na teplo Nositel hodnot Hoxter Lední medvěd je opravdovým specialistou

Více

PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory

PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory R PA 4200 PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory Horizontální montáž - Doporučená instalační výška 4,2 m - Délky: 1, 1,5, 2 a 2,5 m Vertikální montáž - Doporučená

Více

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS. Kompaktní domácí vodárna 50 Hz

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS. Kompaktní domácí vodárna 50 Hz TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS Kompaktní domácí vodárna 50 Hz Obsah Všeobecné údaje Použití 3 Typový klíč 3 Čerpané kapaliny 3 Provozní podmínky 3 Technické údaje 3 Vlastnosti a přínosy 3 Ovládací panel 4

Více

NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO

NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO INSTRUKCE K INSTALACI A PROVOZU Před snahou smontovat, instalovat, spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní

Více

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody

Více

Informace o výrobku (pokračování)

Informace o výrobku (pokračování) Informace o výrobku (pokračování) Kompaktní zařízení přívodu a odvodu. Kryt z ocelového plechu, barva bílá, vrstva prášku, zvukově a tepelně izolovaný. S dálkovým ovládáním se spínacími hodinami, programovým

Více

DUPLEX Flexi 2 kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla

DUPLEX Flexi 2 kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla s a v e y o u r e n e r g y UPLEX Flex kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla Větrací jednotky nové originální patentované konstrukce řady UPLEX Flexi jsou určeny pro komfortní větrání s nejvyšší

Více

AKY 034 AKY 050 AKY 070

AKY 034 AKY 050 AKY 070 Energie v kapce vody ZÁVÌSNÉ KONDENZAÈNÍ KOTLE PRO NÁROÈNÉ INSTALACE Předností kotlů Aquakond AKY je stabilní vysoký výkon, odolnost vůči vnějším vlivům a integrace protokolu MODBUS. Díky vynikající účinnosti

Více

PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory

PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory R PA 4200 PA 4200 S tylová vzduchová clona s inteligentní regulací pro komerční prostory Horizontální montáž - Doporučená instalační výška 4,2 m - Délky: 1, 1,5, 2 a 2,5 m Vertikální montáž - Doporučená

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. řada AOE. Vzduchová topná jednotka s elektrickým ohřívačem

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. řada AOE. Vzduchová topná jednotka s elektrickým ohřívačem UŽIVATELSKÝ MANUÁL řada AOE Vzduchová topná jednotka s elektrickým ohřívačem 2 OBSAH Bezpečnostní požadavky 3 Úvod 5 Použití 5 Obsah balení 5 Označení přístroje 5 Základní technické parametry 5 Konstrukce

Více

Lo-Carbon Solo Plus TM

Lo-Carbon Solo Plus TM Odsávací ventilátory : Lo-Carbon Solo Plus Snižuje vaši uhlíkovou stopu. Úspory energie až 7 %. Vestavěný přívod energie Lo-Carbon. Zabudovaný prvek omyvatelného filtru. Krytí IPX4. Lze montovat zároveň

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

osoušeče rukou, hotelové fény

osoušeče rukou, hotelové fény designové, nenápadné i skryté, do malých koupelen i velkých společenských prostor, s doběhovým časovačem, se senzorem poh ybu,... s výkonem až m /h osoušeče rukou, hotelové fény Nabídka ventilátorů CATA

Více

eco stavební připravenost vířivé bazény 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.

eco stavební připravenost vířivé bazény 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko. 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 stavební připravenost vířivé bazény SPA3 a SPA5 BALBI & ALTAR eco

Více

Colt CoolStream Adiabatický chladící a ventilační systém

Colt CoolStream Adiabatický chladící a ventilační systém Colt CoolStream Adiabatický chladící a ventilační systém Colt CoolStream Adiabatický chladící a ventilační systém Colt coolstream Adiabatický chladící a ventilační systém Popis Colt CoolStream je systém

Více

VYTÁPĚNÍ, VZDUCHOTECHNIKA A ROZVODY PLYNU, PRŮKAZY ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV, ÚČINNOST KOTLŮ A KLIMATIZACÍ.

VYTÁPĚNÍ, VZDUCHOTECHNIKA A ROZVODY PLYNU, PRŮKAZY ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV, ÚČINNOST KOTLŮ A KLIMATIZACÍ. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ: ING. PETR KYCELT VYTÁPĚNÍ, VZDUCHOTECHNIKA A ROZVODY PLYNU, PRŮKAZY ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV, ÚČINNOST KOTLŮ A KLIMATIZACÍ. 503 51 CHLUMEC N. C., VRCHLICKÉHO 815/IV, tel. 495 485

Více

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH STEAM HUMIDIFICATION Nordmann Engineering Ltd. Talstrasse 35-37 8808 Pfäffikon, Switzerland Phone +41 55 416 66 06, Fax +41 55 416 62 46 info@nordmann-engineering.com www.nordmann-engineering.com 0000000

Více

DAPHNE XL. DAPHNE XL rekuperační jednotka FUNKČNÍ SCHÉMA

DAPHNE XL. DAPHNE XL rekuperační jednotka FUNKČNÍ SCHÉMA ErP A až 93 % účinnost rezidenční DAPHNE XL CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 700 a 900 m³/h Diagonální hliníkový protiproudý rekuperátor s účinností až 93 % Energeticky úsporné EC ventilátory s nízkým

Více

W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY. www.whirlpool-professional.com 2014/2

W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY. www.whirlpool-professional.com 2014/2 W H I R L P O O L KOMERČNÍ A PROFESIONÁLNÍ PRAČKY A SUŠIČKY 2014/2 www.whirlpool-professional.com WHIRLPOOL PRÁDELNY Whirlpool profesionální řada praček, sušiček a žehlících zařízení se zaměřuje stejně

Více