6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu"

Transkript

1 6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu Kapitoly k modulu: Co jsou Výkazy práce Výkazy práce jsou prostředí, ve kterém se zapisují všechny položky, které vstupují u zaměstnance do výpočtu mzdy. Tyto položky jsou do výkazu pořizovány buď načtením přímo z nastavení zaměstnance nebo jsou pořizovány ručním zápisem. O těchto možnostech se více dozvíte níže. Doporučený způsob zpracování mezd 1. Ve výkazech práce zadáme jednotlivým zaměstnancům veškeré nepřítomnosti v práci, tj. dovolené a další absence - nepřítomnost v práci (neplacené volno, náhrada za nemoc, nemoc, OČR, neomluvená absence, lékař ostatní náhrady). Svátky nezadáváme - program pracuje se svátky v kalendáři tak, že připadne-li na obvykle pracovní den - po zahájení měsíce automaticky vyplatí náhradu, nebo nezkrátí měsíční mzdu, pokud na tento den není ve výkazu práce zadaná pracovní neschopnost z důvodu nemoci nebo OČR. Pokud zpracováváte mzdy na zakázky, pak v nastavení zahájení zvolte volbu bez odpr. doby. Další informace ohledně zápisu mzdových položek najdete na konci této kapitoly. Zvolením této možnosti vstoupíte do seznamu výkazů práce všech zaměstnanců, kteří byli v pracovním poměru v daném období. 2. Ve výkazech práce provedeme Zahájení měsíce. Jedná se o operaci, při níž program doplní odpracovanou dobu dle fondu PD mezi jednotlivé neschopnosti a dále doplní trvalé individuální složky mzdy zadané ve mzdových údajích daného zaměstnance (včetně zadaných exekučních srážek). Pokud zpracováváte mzdy tak, že rozpočítáváte v rámci měsíce na různé zakázky, pak v nastavení zahájení zvolte volbu bez odpr. doby Dávky nemocenského pojištění a náhrada mzdy Sledování rizik, zdravotních prohlídek a školení Roční zúčtování daně Import dat do výkazů práce ze souboru (externí docházky) Na této stránce najdete: Co jsou Výkazy práce Doporučený způsob zpracování mezd Podrobnější informace k jednotlivým krokům při výpočtu mezd ad.1. Vyplnění veškeré absence ve výkazu práce ad 2. Zahájení měsíce ad 3. Editace výkazů práce Režimy zpracování výkazu práce Standard ní režim Režim mzdová karta Hromadné pořizování mzdových složek Pořizování mzdových složek sumačně Rozúčtování mzdových složek na střediska, zakázky Další příklady zadávání mzdových složek OPRAVY ad 4. Výpočet mezd ad 5. Zaúčtování mezd UPOZORNĚNÍ Zahájení měsíce má pro správnost výpočtu mzdy klíčový význam, proto - zejména u zaměstnanců v hlavním pracovním poměru, tento krok nikdy neobcházejte! Zahájení měsíce provedeme tak, že ve výkazech práce zvolíme "zahájení měsíce", vybereme okruh zaměstnanců a potvrdíme dále zapíšeme heslo pro zahájení - tj. slovo "zahajit" bez diakritiky a potvrdíme.

2 Pokud byly před zahájením měsíce ve výkazech práce zadány jiné položky mzdy než uvedené v bodu 1., dojde k jejich smazání. 3. Editujeme (otevíráme) jednotlivé zaměstnance ve výkazech práce a upravujeme mzdu dle požadavků přidáváme nebo měníme položky, zadáváme přesčasy, stravenky, prémie atd. 4. Ve zpracování mezd provedeme výpočet u všech zaměstnanců (mzdu můžeme zpracovávat i pro jednotlivé zaměstnance přímo ve výkazu práce daného zaměstnance) 5. Před tiskem výstupů (OSSZ, ZP, výplaty) provedeme ve zpracování mezd zaúčtování mezd, a to proto, že při zaúčtování se provádí další kontrola na konzistenci výkazů práce a zpracovaných mezd.. 6. Uzamčení měsíce.

3 7. Tisk výstupních sestav. Podrobnější informace k jednotlivým krokům při výpočtu mezd ad.1. Vyplnění veškeré absence ve výkazu práce Nejrychleji zadáte např. dovolenou od do takto: F3 06 (ENTER) 09 (ENTER) 500 (ENTER) F2

4 Při zadávání jednotlivých nových položek nemusíte nutně procházet všechna pole - stačí vyplnit pouze ta, která jsou nutná a přímo uložit pomocí F2. U polí "od:" a "do:" stačí vyplnit pouze den a potvrdit ENTER nebo přejít do dalšího pole pomocí myši. Pokud zadáváte překážku v práci kratší než směna, pak zadáte datum od - do a v pozici Pr.dnů ručně zapíšete 0,5 a potvrdíte ENTER - propočte se položka jen za polovinu směny (zbytek směny se zaměstnanci doplní při zahájení měsíce automaticky. Stejnému zaměstnanci na zadáme 0,5 dne placené překážky v práci - např. návštěvu u lékaře: Po uložení obou těchto zadání bude výkaz práce přichystán k zahájení a bude vypadat takto: Stejným způsobem zapíšete do výkazu práce i dočasné pracovní neschopnosti a jiné dávky hrazené z nemocenského pojištění - podrobněji o zápisu a možnostech k těmto dávkám v kapitole Zpracování dávek nemocenského pojištění ad 2. Zahájení měsíce Zahájení měsíce lze provést dvěma způsoby: a) pro všechny zaměstnance najednou (případně pro zvolený okruh zaměstnanců) b) pro jediného zaměstnance přímo ve výkazu práce (je to možné pouze ve režimu zpracování mezd - standardně - viz obrázek níže) Vypsáním hesla pro zahájení - tj. slova " zahajit" bez diakritiky - dojde ve výkazu práce k doplnění odpracované doby a všech mzdových položek, které má zaměstnanec uvedené v personalistice - v nastavení - mzdové údaje (např. osobní hodnocení, speciální příplatky, dodanění služebního vozidla i pro soukromé účely, půjčky, penzijní pojištění, exekuční srážky atd.).

5 Výkaz práce po zahájení bude vypadat takto: Uživatelé, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje doplnění odpracované doby v rámci zahájení měsíce (např. zaměstnanci pracují ve zcela nepravidelné pracovní době apod.), mohou použít zahájení měsíce "bez odpracované doby" nebo "Doplnit pouze individuální položky" - v tomto případě se do výkazu práce přenesou pouze mzdové složky z personalistiky. ad 3. Editace výkazů práce Po zapsání všech absenci a po "zahájení měsíce/zahájení zaměstnance" můžete dále doplňovat do výkazu práce další mzdové složky, které mají být ve mzdě zohledněny - např. příplatky, prémie, roční odměny apod. Tyto složky doplníte tak, že otevřete výkaz práce daného zaměstnance a jako novou mzdovou položku zadáte to, co potřebujete doplnit. V příkladu níže doplníme měsíční prémie částkou Kč.

6 a dále pak srážku zálohy ve výši 3000 Kč Tlačítko "nerozděleno" Režimy zpracování výkazu práce V PREMIERU existují dva možné režimy zpracování výkazu práce. Volbu daného režimu zpracování se provádí ve Správci - v Globálních předvolbách pod záložkou Mzdy: Standardní režim Doporučený - standardní režim (používat standardní zadávání hodin/dnů) - zde je vidět rozložení odpracované doby a absencí v rámci měsíce, zde je také barevná provázanost podbarvení zápisů jednotlivých složek mzdy ve výkazu práce a na zobrazení měsíce. Výhodou tohoto režimu je i možnost zahájení zaměstnance - tedy zahájení jenom této jediné mzdy, výhodou je také větší přehlednost, další informace o fondu pracovní doby. Režim mzdová karta

7 Druhým režimem je režim - mzdová karta - kde vidíte celou dobu mzdovou kartu. Hromadné pořizování mzdových složek Tato volba ve výkazu práce slouží pro pořízení složek mezd, které uživatel pořizuje či mění hromadně např. odměny, stravenky, roční vyúčtování daně. V tomto režimu lze pořizovat ty mzdové položky, které se zadávají přímo částkou (mají nastaveno Kč za měsíc nezávisle na fondu pracovní doby ) nebo položky, které se počítají sazbou ze zadaných hodin (mají nastaveno Kč/hodinu ). V prvním případě vyplňujete pole sazba, v druhém pole "hodiny". Aby se Vám zobrazil seznam zaměstnanců, zadáte nahoře do pole "Sledovaný kód" kód požadované mzdové položky, kterou chcete takto hromadně pořídit. Po vyplnění u všech zaměstnanců, kterým chcete mzdovou položku zadat, zvolíte vlevo dole propočítat u všech a uložit. Opustíte Hromadné pořizování a ve výkazech u jednotlivých zaměstnanců budou položky uloženy. K hromadnému zpracování ročního zúčtování daní najdete bližší informace v kapitole: 6. 2 Roční zúčtování daně Pořizování mzdových složek sumačně Je jedním způsobem, kterým se dá v rámci měsíce rozúčtovávat mzdové složky na zakázky a střediska. Pro tyto účely musí být mzdové položky upraveny takto:

8 Když pak takto upravenou mzdovou položku zapíšete ve výkazu práce, otevře se vám okno pro rozepsání příslušných počtů hodin na jednotlivé zakázky nebo střediska tak, jak to potřebujete. Metodu rozkontování mzdy lze nastavit. (pamatuje si poslední uloženou a to absolutně tzn. ne u každého zápisu zvlášť): 1. Přidávat rozdíl mzda je dána sumarizačními údaji v horní části obrazovky a uživatel provádí změny v dolní detailní části. Mění hodiny (mzdu) a program automaticky přidává další řádky tak, aby součet tvořil sumarizační údaje. 2. Sčítat po přidání mzda je tvořena součtem detailních řádků tzn. že uživatel zadává hodnoty do nového řádku sám. Takto pořízené mzdové složky uvidíte na mzdovém výkazu jako oddělené položky pro jednotlivá střediska. Rozúčtování mzdových složek na střediska, zakázky Zaměstnavatelé, kteří potřebují v rámci měsíce rozčleňovat mzdy na různá střediska a zakázky, mohou využívat i další způsob pořizování mzdových složek. Pro tyto účely musí mít přizpůsobené příslušné mzdové položky, které takto chtějí členit. V nastavení mzdových položek musí mít provedenou tuto úpravu: dále pak v globálních předvolbách v záložce mzdy musí mít toto nastavení:

9 Příklad na pořízení mzdy k rozúčtování - rozdělení podle středisek: zadáte celkový počet hodin do položky základní mzdy. po uložení stiskem tlačítka "nerozděleno" otevřete obrazovku pro zápis rozdělení hodin na jednotlivá střediska a přidáváním řádků hodiny rozdělíte. Je tedy zapotřebí vypsat tolik řádků, abyste dosáhli nulového rozdílu. Po uložení již bude na tlačítku zobrazeno "Rozděleno". Toto rozdělení provedete pouze na této jediné mzdové položce, hodnoty ostatních mzdových položek, u kterých máte v nastavení zaškrtnuto "rozúčtovat na zakázky, střediska...", se již pro účely zaúčtování v tomto měsíci rozdělí automaticky ve stejném poměru. Takto rozdělené mzdové složky se ve výkazu práce zobrazují každá jako jeden řádek /tedy nejsou rozdělené podle zadaných středisek/. Další příklady zadávání mzdových složek Zaměstnanec má hodinovou mzdu, dne , kdy byl státní svátek, byl v práci - takže mu nenáleží náhrada mzdy za svátek, ale hodinová mzda a k ní příplatek za práci ve svátek.

10 Pro zadání takové mzdy máte ve mzdových položkách pořízenou mzdovou položku hodinová mzda za svátek, kterou jste pořídili kopií položky 102 a k ní máte přiřazenou položku 202 /příplatek za práce ve svátek ve výši 100% PHV). Ve výkazu práce budete postupovat takto: 1.Smažete náhradu mzdy za svátek, která v tom případě zaměstnanci nenáleží. Vyberete danou položku a zvolíte na dolní liště Smazat. Na den zadáváte zaměstnanci směnu mzdovou položkou hodinová mzda ve svátek 190. Rychlé zadání: F3 14 (ENTER) 14 (ENTER) 190 (ENTER) F2 program Vám automaticky nabídne zadání položky potvrdíte F2. OPRAVY Pokud zjistíte, že máte v zadání mzdové položky chybu a zadání ještě jste ji neuložili - použijete Esc nebo Storno - položka se neuloží (pokud jste takto zrušili položku, ke které jsou přiřazené i další položky, program se Vás zeptá, zda zrušit i tyto položky. Pokud zjistíte, že máte chybu u položek, které jste již potvrdili, smažte chybně zadané položky tak, že kurzorem označíte ve výkazu práce řádek s chybnou položkou a na spodní liště potvrdíte tlačítko: Smazat. Pokud je k mazané mzdové položce přiřazena i další podřazená mzdová položka, program se Vás zeptá, zda zrušit i tyto položky. Pokud opravujete mzdové položky u mzdy, která již byla propočtena, nezapomeňte tuto mzdu opět propočítat. Pokud jste chybně zadali některou z absencí, můžete postupovat dvojím způsobem: 1. Za smazanou dovolenou např. za zapíšete od do správnou položku např. smluvní mzdu (nebo např. jinou překážku ostatní náhrady), pak již můžete nechat mzdu propočítat. 2. Pokud jste chybně zapsali více absencí, které jste smazali a ponechali pouze ty, které do výkazu skutečně patří, vrátíte se zpět do seznamu výkazů práce a buď opravíte odpracovanou dobu ručně, nebo zvolíte zahájení měsíce pouze u tohoto vybraného zaměstnance - doplní se odpracovaná doba, ale zároveň se smažou všechny dodatečně zapsané mzdové položky, které nejsou absencí - např. prémie - ty pak musíte opět doplnit. ad 4. Výpočet mezd Mzdu můžeme vypočítat dvojím způsobem

11 buďto přímo ve výkazu práce daného zaměstnance stiskem tlačítka Propočítat nebo F11 - v této chvíli se zobrazí mzdová karta s propočtem mzdy, kterou můžete zkontrolovat. Tento způsob je vhodný zejména pro uživatele, kteří se zpracováním mezd v PREMIERU začínají, protože takto získají lepší povědomí o tom, jak se zadané mzdové složky promítají do výpočtu - mohou si dále zkontrolovat také další údaje, např. daně - použité slevy a daňové zvýhodnění, ověřit správnost výpočtu exekučních srážek apod. druhým - doporučeným způsobem je vypočítat mzdy hromadně pro všechny zaměstnance - ve zpracování mezd v této chvíli získáte protokol hlášení, ve kterém PREMIER upozorní na určité skutečnosti, které v rámci výpočtů mezd nastaly, tyto si máte ještě možnost zkontrolovat, případně se k výkazům práce, kterých se týkají, dodatečně vrátit a mzdu případně upravit. Tento protokol si můžete vytisknout. DOPORUČUJEME! Výpočet mezd pro všechny zaměstnance najednou proveďte i v případě, že jste propočítávali mzdy zaměstnancům jednotlivě v jejich výkazu práce. Výpočtem pro všechny nejenom získáte jistotu, že se na žádného ze zaměstnanců nezapomnělo, ale také provedete na základě protokolu i další kontrolu správností výpočtů. ad 5. Zaúčtování mezd Provedením zaúčtování mezd proběhnou ještě další kontroly - PREMIER vás např. upozorní na to, že jsou rozdíly mezi výkazy práce a zaúčtováním mezd - tj. že některá mzda nebyla po zásahu do výkazu práce přepočtena. Zaúčtováním mezd se připraví účetní doklad, který můžete dále zaúčtovat - tak se mzdy přenesou do účetnictví - bude vytvořen účetní doklad IMZ...

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Strana 1 (celkem 8) U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Popis... 3 Měsíční zpracování mezd... 3 Měsíční MS a nepřítomnost (činnost

Více

Pořizování, sledování a účtování stravenek

Pořizování, sledování a účtování stravenek 11. 3. Pořizování, sledování a účtování stravenek Pořizování stravenek Pro automatický výpočet nároku na stravenky (udávané počtem stravenek ve dnech) je důležité správné nastavení mzdových položek. Obecně

Více

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců

1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců 1. 3. Dovolená Nastavení základního nároku na dovolenou První údaj k dovolené zaměstnance se objevuje v pracovní smlouvě, kterou zpracováváte při jeho nástupu. Zde se nachází pole "nemá nárok na 1/12 dovolené

Více

Popis práce s evidencí docházky

Popis práce s evidencí docházky Popis práce s evidencí docházky Jednou z novinek v programu Mzdy Profi pro rok 2012 je nová evidence docházky, navázaná na evidenci pracovních neschopností a mzdové listy. V tomto textu se dozvíte, jak

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

Mzdové/platové výměry

Mzdové/platové výměry 1.4.7. Mzdové/platové výměry Mzdový/platový výměr Mzdový/platový výměr Mzdový/platový výměr - nastavení Tisk mzdového výměru Zaměstnání malého rozsahu Změna mzdového výměru Další údaje ve mzdovém výměru

Více

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Rozsáhlý formulář Vyúčtování daně se dosud podával klasicky na tištěném formuláři, přičemž program Mzdy Profi pro něj sestavil a vytisknul podklad pro vyplnění.

Více

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP 1.11. Přechod práv a povinností podle ZP Přechod práv a povinností 338 a následující Zákoníku práce V případě, že dochází k přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů se zaměstnanci, kteří přecházejí

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

Nepravidelná pracovní doba

Nepravidelná pracovní doba 1.2.3. Nepravidelná pracovní doba NEPRAVIDELNÁ PRACOVNÍ DOBA Základní informace V PREMIERU můžete zaměstnancům dopředu nastavit nepravidelnou pracovní dobu, která se definuje jako harmonogram směn - tedy

Více

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 PERSONALISTIKA Evidence pracovníků V ovládacím panelu přibyla možnost kontroly rodných čísel na insolvenci s následnou tiskovou sestavou pracovníků v

Více

MZDY- novinky 2014. Ing. Jan Sejpka 29.5.2014

MZDY- novinky 2014. Ing. Jan Sejpka 29.5.2014 MZDY- novinky 2014 Ing. Jan Sejpka 29.5.2014 OBSAH Nárok na dovolenou - pravidelná x nepravidelná pracovní doba Stravenky Srážky z hlediska OSŘ a občanského zákoníku Pracovní konta Konto přesčasů a Konto

Více

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2008 Strana 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky Byly přidány následující nové mzdové složky MZS 2624 - Zdr. poj. - úhrn VZ mimo PP - Mzs slouží k

Více

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu

Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Pořízení Evidenčních listů (RELDP) ve WinFASu Tento návod slouží jak pro firmy, které rok, za které jsou RELDP pořizovány, zpracovávaly ve WinFASU i pro ty, které ho zpracovávaly ve starém FASu a WinFAS

Více

Docházka 3000 přenos dat do Abra FlaxiBee

Docházka 3000 přenos dat do Abra FlaxiBee Docházka 3000 přenos dat do Abra FlaxiBee Docházkový systém Docházka 3000 umí od verze 6.83 přenášet data do účetnictví Abra FlexiBee. Jedná se o přenos dat pomocí XML souborů. Systém přenosu je ale závislý

Více

www.zlinskedumy.cz Mzdové výpočty

www.zlinskedumy.cz Mzdové výpočty www.zlinskedumy.cz Mzdové výpočty Klíčové pojmy Mzda Postup výpočtu mzdy Hrubá mzda Čistá mzda Částka k výplatě Výpočet daně z příjmů ze závislé činnosti Mzda peněžité plnění (příp. naturální) poskytované

Více

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák

Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Školící materiál pro samostudium 8.11.2011 pavelkova Datum tisku 8.11.2011 2 Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Modul RLZ - mzdové výpočty,spojovák Obsah Úvod... 3

Více

10. Sestavy / Příkazy

10. Sestavy / Příkazy 10. Sestavy / Příkazy Sestavy / Příkazy V tomto modulu najdete základní výstupy, které budete potřebovat po zpracování mezd. V úvodu je důležité zvolit příslušný měsíc pro každou sestavu (nabídne se poslední

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Důchodové spoření II. pilíř

Důchodové spoření II. pilíř Důchodové spoření II. pilíř E S O 9 i n t r a n e t, a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 8) Důchodové spoření II. pilíř... 3 Kdy zadáváme do systému k osobě a na základě jakého

Více

Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy.

Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy. Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy. Používáním docházkového systému dosáhnete omezení chybovosti

Více

MZDY A PERSONALISTIKA 5-1

MZDY A PERSONALISTIKA 5-1 MZDY A PERSONALISTIKA 5-1 OBSAH ÚVOD... 3 OBECNÉ A ÚČETNÍ NASTAVENÍ MEZD... 3 PARAMETRY MEZD... 5 SEZNAM POJIŠŤOVEN... 6 PERSONALISTIKA ZAMĚSTNANCI... 7 TISK/ZOBRAZENÍ - SEZNAM ZAMĚSTNANCŮ... 8 SESTAVY

Více

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky 2014 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Výpočet nároku na stravenky... 3 1.1 Nastavení sad stravenek... 3 1.2 Výpočet nároku stravenek... 5 1.2.1 Přehled stravenky...

Více

3 Evidence DPH... 8. 4 Platební příkazy... 10. 4.1 Zveřejněné bankovní účty (verze 23.040)...10. 5 Ostatní... 11

3 Evidence DPH... 8. 4 Platební příkazy... 10. 4.1 Zveřejněné bankovní účty (verze 23.040)...10. 5 Ostatní... 11 Obsah 1 Finance... 1 1.1 Úzký peněžní deník (verze 23.010)...1 1.2 Automatické opravy v deníku po změně primárního dokladu (verze 23.040)...1 1.3 Přehled nezaúčtovaných dokladů (verze 23.040)...1 1.4 Text

Více

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek:

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: FKSP (sociální fond) 1 Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav a se zahrnutím

Více

ver Manuál Docházka

ver Manuál Docházka ver. 11.5.0.0 Manuál Docházka Modul Docházka Program docházka je volitelnou součástí systému DMS Klient. Umožňuje sledovat u všech zaměstnanců čas strávený na pracovišti a skutečně odpracovaný čas produktivních

Více

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 V Přerově 26.1.2009 PERZONALISTIKA Evidence personalistiky na 3.záložce OÚ-další byla odstraněna zkratka u důchodů. Sestavy - odstraněna nabídka Předstihové řízení pro

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@iscygnus.cz Tematická příručka k informačnímu systému Cygnus Přehled přítomnosti verze 7.17 2 Obsah 1 Přehled přítomnosti... 4 1.1 Jak zadat klientovi nepřítomnost?...

Více

Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI

Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI Pojem mzda, struktura hrubé mzdy Pojistné na SZ a ZP Daň z příjmů ze závislé činnosti Účtování mezd Zálohy, pohledávky a závazky Mzdová evidence 1 Základní mzda Úkolová

Více

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih

WinFAS. 5 účto. Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih 5 účto Praktický úvod do WinFASu Prohlížení knih verze z 30.3.2005 Zadání WinFAS K čemu slouží aplikace *1018 Prohlížení knih Aplikace slouží pro zobrazení podrobných informací o dokladech uložených v

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Vážení uživatelé, předkládám Vám mimořádnéčíslo informačního zpravodaje, které obsahuje podrobnější informace o provedení

Více

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení Postup: V hlavním menu zvolte Vyúčtování Všechna nastavení týkající se účtování, jsou pod tímto odkazem, účetní v podstatě nepotřebuje operovat pod jiným odkazem v menu. otevře

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

6. 3. Roční zúčtování daně ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ, POTVRZENÍ O PŘÍJMECH ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ U ZAMĚSTNANCŮ /RZD/

6. 3. Roční zúčtování daně ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ, POTVRZENÍ O PŘÍJMECH ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ U ZAMĚSTNANCŮ /RZD/ 6. 3. Roční zúčtování daně ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ, POTVRZENÍ O PŘÍJMECH ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ U ZAMĚSTNANCŮ /RZD/ Roční zúčtování daně můžete zpracovávat dvojím způsobem, buďto přímo v

Více

V zelené liště vpravo nahoře pod nabídkou Informace naleznete vzory formulářů výkazů, pokyny a vysvětlivky k jejich vyplnění a další informace.

V zelené liště vpravo nahoře pod nabídkou Informace naleznete vzory formulářů výkazů, pokyny a vysvětlivky k jejich vyplnění a další informace. Práce s aplikací pro zpracování statistických výkazů za vysoké školy a ostatní přímo řízené organizace (netýká se škol a školských zařízení v regionálním školství) 1. Postup: Přihlásíte se k internetu

Více

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1

Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru. ze dne 14.7.2005 prosinec 2004. Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění a hromadného sběru ze dne 14.7.2005 prosinec 2004 Strana 1 Pořízení Přihlášek/Odhlášek k nemocenskému pojištění ve WinFASu Tento návod slouží jak pro

Více

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys 21.6.2017 Obsah: Účetní výkazy rozšíření funkčnosti Možnost automatické korekce výkazů pro sladění s hospodářským výsledkem po zaokrouhlení na tisíce

Více

ROZÚČTOVÁNÍ MZDOVÝCH SLOŽEK

ROZÚČTOVÁNÍ MZDOVÝCH SLOŽEK ROZÚČTOVÁNÍ MZDOVÝCH SLOŽEK NÁVOD www.aktion.cz POPIS Do systému Aktion.NEXT verze 1.9 byl implementován modul. Tento přídavek lze využít v případě, kdy požadujete rozúčtovat mzdu zaměstnance do více nákladových

Více

Program Mzdy praktické postupy

Program Mzdy praktické postupy Program Mzdy praktické postupy témata ze semináře z 26. a 28. 2. 2008 1 / 20 Obsah Obsah...2 První nastavení programu...3 Volba typu organizace...3 Nastavení číselníků...3 Nastavení(volby) programu...3

Více

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD

Pracovní cesty (zahraniční cesty) NÁVOD (zahraniční cesty) NÁVOD www.aktion.cz POPIS Pracovní cesta je mzdová složka přítomnosti (započítává se do odpracované doby), kterou si obvykle zadává pracovník na terminálu při odchodu, nebo příchodu

Více

Základní pojmy a výpočty mezd

Základní pojmy a výpočty mezd Základní pojmy a výpočty mezd Hrubá a čistá mzda, částka k výplatě Základní mzda, pobídkové složky a náhrady mzdy tvoří hrubou mzdu. Hrubá mzda se snižuje o určité částky. Především to je zdravotní pojištění

Více

Pracovní kalendáře v systému INFOwin

Pracovní kalendáře v systému INFOwin Pracovní kalendáře v systému INFOwin V některých případech nepracuje zaměstnanec běžný pracovní týden, ale pracovní dobu má rozloženou jiným způsobem. Na tyto případy je potřeba vytvořit pracovní kalendář

Více

Elektronická komunikace s ČSSZ

Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace není ani v roce 2017 povinná. Nicméně je dobré být připraven a na elektronickou komunikaci se připravit. Elektronická komunikace v DUNA MZDY se týká

Více

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje

Docházka INTRAWEB. Osobní údaje Docházka INTRAWEB Ve docházkovém systému je možno používat také tenkého klienta. Přes internetový prohlížeč je možno sledovat docházku zaměstnanců, žádat o dovolenou, schvalovat docházku, atd. Zákazníci,

Více

Docházkový systém modul E-PORTÁL

Docházkový systém modul E-PORTÁL Docházkový systém modul E-PORTÁL E-PORTÁL slouží k prohlížení docházky pomocí internetového prohlížeče, na základě přiřazených práv jednotlivým zaměstnancům (uživatelům). V E-PORTÁLu lze také plánovat

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka 3 účto Praktický úvod do u Banka verze z 30.3.2005 Zadání Teorie - Rozdíly FAS a - vytvoření příkazu se dělí na dvě části - vytvoření předvýběru - vyhotovení a odeslání příkazu - práce s výpisem se dělí

Více

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 Aplikace slouží pro časovou evidenci práce na projektech formou vykazování měsíčního souhrnu odpracovaných hodin (timesheet). Elektronická

Více

Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s.

Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 12) Popis... 3 Navedení nového pracovníka... 3 Osobní data (činnost 1.1.1.1 Osobní data), Osobní

Více

Novinky ve mzdách od 7/2011

Novinky ve mzdách od 7/2011 Novinky ve mzdách od 7/2011 Základní změnou oproti stávající verzi je systém práce s kmenovými údaji zaměstnance. Za kmenové údaje zaměstnance považujeme ty údaje z personální agendy, které jsou u daného

Více

3. Docházka. Nadřízený pracovník. Možnosti programu. Mzdový pracovník. Kapitoly k modulu:

3. Docházka. Nadřízený pracovník. Možnosti programu. Mzdový pracovník. Kapitoly k modulu: 3. Docházka Kapitoly k modulu: Program pro evidenci docházky je nadstavbou pro mzdy PREMIER. Všechny údaje jako pracovníci, pracovní doby, směny a svátky se nastavují ve mzdách. Výhodou je, že v docházce

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování,

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování, Roční zúčtování daně 1) Období Provádíte ve firmě STARÉHO roku. Tedy tehdy, pokud jste mzdy za starý rok zpracovávali ve WinFASu. V aplikaci *8000 Evidenční období nastavte období MZDY_ZPRACOVANI na prosinec.

Více

Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3

Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Copyright 1 Obsah Mzdy v daňové evidenci... 2 Zavedení nového zaměstnance... 2 Zpracování mzdy...

Více

Modul RLZ - nepřítomnosti

Modul RLZ - nepřítomnosti Modul RLZ - nepřítomnosti Školící materiál pro samostudium 13.10.2011 Pavelkova Romana Datum tisku 16.12.2011 2 Modul RLZ - nepřítomnosti Modul RLZ - nepřítomnosti Obsah Úvod... 3 Nepřítomnosti... 4 Pořízení

Více

NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS

NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS 4 1.2.2010 Uživatelské prostředí nové grafické prostředí programu rychlé menu ve dvou režimech - pouze ikony, ikony s popisem implementace Drag & Drop při přiřazování kalendáře,

Více

Nápověda k docházkové aplikaci AME

Nápověda k docházkové aplikaci AME Nápověda k docházkové aplikaci AME Obsah: 1. Základní ovládání programu 3 2. Často kladené dotazy (F.A.Q.) 4 A. Zaměstnanci 4 1. Jak přidat, opravit nebo odebrat zaměstnance? 2. Jak přeřadit zaměstnance

Více

Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3

Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Zpracování mezd Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Copyright 1 Obsah Mzdy v daňové evidenci... 2 Zavedení nového zaměstnance... 2 Zpracování mzdy...

Více

Změny v DUNA/MZDY, verze 2015.1.01

Změny v DUNA/MZDY, verze 2015.1.01 Změny v DUNA/MZDY, verze 2015.1.01 PERZONALISTIKA Evidence pracovníků Evidence pracovníků 4. záložka OÚ - Daně byly doplněny položky počet 1.dětí, 2. a 3. a dalších dětí a počet 1.dětí se ZTP-P, 2. se

Více

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873

Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 Modul Půjčovna Materiál pro samostudium +1873 18.4.2016 Scheib Pavel Datum tisku 18.4.2016 2 Modul Půjčovna Modul Pu jč ovna Obsah Úvod... 3 Položky označení položek v podmnožině... 3 Číselník stromů položek

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Použití informačního systému Helios Orange Personalistika

Použití informačního systému Helios Orange Personalistika Použití informačního systému Helios Orange Personalistika 2014 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontakty... 3 2 Obecné... 4 3 Školení, lékařské prohlídky... 5 3.1 1. krok kategorie školení, lékařských prohlídek...

Více

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Výkaz P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství se vyplňuje podle stavu k 30. 9. daného roku a týká se pouze organizací,

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

Novinky ve verzi 2.10 (datum vydání 5. 5. 2015)

Novinky ve verzi 2.10 (datum vydání 5. 5. 2015) Novinky ve verzi 2.10 (datum vydání 5. 5. 2015) Upraven nástroj pro přípravu dat k podání výkazu o poskytovaných sociálních službách na MPSV. Data o klientech a zaměstnancích připravíte v několika jednoduchých

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

Modul RLZ - parametry a sestavy

Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Školící materiál pro samostudium 13.12.2011 Romana Pavelková Datum tisku 19.12.2011 2 Modul RLZ - parametry a sestavy Modul RLZ - parametry a sestavy Obsah Úvod... 3 Parametry...

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů vyúčtování daně z příjmů na FÚ Systém WAK INTRA - modul Zaměstnanci menu Mzdy / Výsledky výpočtů - seznam Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti - volba Vytvořit soubor

Více

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY Co udělat, aneb krok po kroku k pokroku: Spočítat prosincové mzdy a průměry k 12.2011. Provést upgrade na verzi 12.1.50 ze dne 25.1.2012 (jméno souboru je upgrade

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi TaxReal s.r.o. 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru... 6 1.5. Dohody o pracích

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

ID-Ware II Editace docházky

ID-Ware II Editace docházky ID-Ware II Editace docházky Obsah 1.Vložení průchodu...3 1.1.1.1.Příchod do práce nebo odchod z práce...3 1.2.1.2.Začátek přerušení...3 1.3.1.3.Ukončení přerušení...5 1.3.1Ukončení přerušení na něž bezprostředně

Více

Ekonomický a informační systém Micronet. Aktualizace pro rok 2011.1

Ekonomický a informační systém Micronet. Aktualizace pro rok 2011.1 Ekonomický a informační systém Micronet Aktualizace pro rok 2011.1 Mzdy, sociální pojištění a nemocenská Změna redukční hranice Změna 1.RH na 825, 2.RH na 1 237 a 3.RH na 2 474 Kč. Tyto změny jsou zapracovány

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLAST FUNKCE POHODA PAMICA

V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLAST FUNKCE POHODA PAMICA V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLST FUKCE POHOD PMIC rozvrh pracovní doby rovnoměrný nerovnoměrný turnusový počet pracovních poměrů více pracovních

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Specifikace druhu mzdy

Specifikace druhu mzdy Specifikace druhu mzdy Číselník *7027 Druhy mezd je předvyplněn přímo od nás a nemáte možnost jej měnit. Chcete-li tedy doplnit mzdovou složku která není v číselníku (např. příplatek za svařování), musíte

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Řízení lidských zdrojů

Řízení lidských zdrojů Řízení lidských zdrojů Nový pohled na pracovní pozici, školení, lékařskou péči, pracovní výkazy, odměny Jana Forejtová Řízení lidských zdrojů seznamte se prosím Jde o novou skupinu úloh zaměřenou na problematiku

Více

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak.

Školní události. v Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Školní události v. 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Školní událost 2 Záložky události 4 Hodiny třídy / kurzu - nastavení hodin 5

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance. Přednášející: Iveta Lišková

Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance. Přednášející: Iveta Lišková Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance Přednášející: Iveta Lišková I. Ukončení PP na kartě zaměstnance II. Přeplatek/dluh zaměstnance rekapitulace mimořádných srážek II. Přeplatek/dluh zaměstnance

Více

Modul RLZ - Zápis zaměstnance

Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Školící materiál pro samostudium 2.8.2011 Romana Pavelková Datum tisku 18.10.2011 2 Modul RLZ - Zápis zaměstnance Modul RLZ - Zápis zaměstnance Obsah Úvod... 3 Teorie Zápis

Více

HELIOS nastavení nového roku

HELIOS nastavení nového roku HELIOS nastavení nového roku 2016 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Založení nového období... 3 Vygenerování období stavu pro nový rok... 3 Nastavení číslování řad dokladů (jedná se především o faktury)...

Více

Modul Kniha jízd. www.money.cz

Modul Kniha jízd. www.money.cz Modul Kniha jízd www.money.cz 2 Money S5 Kniha jízd Obsah a funkce modulu Kniha jízd Modul Kniha jízd tvoří v menu Money S5 samostatný uzel, ve kterém jsou umístěné funkčně provázané základní seznamy určené

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Povinný podíl osob se zdravotním postižením

Povinný podíl osob se zdravotním postižením Povinný podíl osob se zdravotním postižením Povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením (OZP) se vztahuje na zaměstnavatele, kteří zaměstnávají v průměrném ročním přepočteném počtu více než 25

Více

Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru.

Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru. NÁŠ TIP PRO TENTO MĚSÍC 16. dubna 2008 Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru. Pro koho je Dokladová inventura

Více

Zásoby_Bonusový systém Materiál pro samostudium +1905

Zásoby_Bonusový systém Materiál pro samostudium +1905 Zásoby_Bonusový systém Materiál pro samostudium +1905 28.7.2016 Major Bohuslav, Ing. Datum tisku 29.7.2016 2 Zásoby_Bonusový systém Za soby_bonusovy syste m Obsah 1. Úvod... 3 2. Možnosti... 3 3. Prvotní

Více

Hromadné platby - inkaso

Hromadné platby - inkaso Hromadné platby - inkaso Modul Hromadné platby složí k výpočtu platby (přeplatku/nedoplatku), kterou má zaplatit a) strávník - ve formě inkasa / sporožira / složenky, b) jídelna - ve formě hromadného příkazu

Více

Dentist+ nové generace. Začínáme s programem

Dentist+ nové generace. Začínáme s programem Dentist+ nové generace Začínáme s programem SAKURA Software s.r.o. Zlín, 2009 Úvod Tato příručka je pojata jako jednoduchý návod pro využití základních funkcí programu. Kompletní příručku naleznete v nápovědě

Více

1. Podávání prohlášení o uskutečněných výdajích

1. Podávání prohlášení o uskutečněných výdajích 1. Podávání prohlášení o uskutečněných výdajích Po přihlášení do aplikace Benefit7 je třeba nejprve přejít na Konto projektů. K tomu slouží položka v pravém menu, jak ukazuje obrázek. Na kontu projektů

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Hrubá mzda zahrnuje základní mzdu + příplatky, prémie, odměny, náhradu mzdy.

Hrubá mzda zahrnuje základní mzdu + příplatky, prémie, odměny, náhradu mzdy. Mzdy Mzda je peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzda) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci za práci 1. Plat je peněžité plnění poskytované za práci zaměstnanci zaměstnavatelem, kterým

Více

Spravování majetku Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3

Spravování majetku Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Spravování majetku Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému Money S3 Copyright Příklady - Majetek 1 Obsah Daňová evidence... 2 Dlouhodobý hmotný majetek (pořízení,

Více