1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. 3. Dovolená. Nastavení základního nároku na dovolenou. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců"

Transkript

1 1. 3. Dovolená Nastavení základního nároku na dovolenou První údaj k dovolené zaměstnance se objevuje v pracovní smlouvě, kterou zpracováváte při jeho nástupu. Zde se nachází pole "nemá nárok na 1/12 dovolené v měsíci nástupu", které slouží k zadání informace, jak má program postupovat v případě, že zaměstnanec nastupuje v průběhu měsíce - tuto informaci zadáváte podle 212 zákoníku práce: Zákoník práce (3) Poměrná část dovolené přísluší v délce jedné dvanáctiny též za kalendářní měsíc, v němž zaměstnanec změnil zaměstnání, pokud skončení pracovního poměru u dosavadního zaměstnavatele a vznik pracovního poměru u nového zaměstnavatele na sebe bezprostředně navazují; zaměstnanci přísluší v takovém případě poměrná část dovolené od nového zaměstnavatele. Nastavení základního nároku na dovolenou Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců Opravy zůstatku dovolené Krácení dovolené Dovolená u nepravidelné pracovní doby Vznik nároku na dovolenou u zaměstnanců s nepravidelnou pracovní dobou Sestavy a přehledy k dovolené za všechny zaměstnance Tento údaj je v pracovní smlouvě umístěn proto, že se s ním pracuje pouze při vzniku pracovního poměru, dále už ne. V příkladu níže je zobrazen stav, kdy zaměstnanec nastupuje a jde u něho o změnu zaměstnání - tedy poměrná část ročního nároku na dovolenou mu bude náležet po odpracování 60 dnů i za květen Základní nastavení dovolené je pak ve Mzdovém výměru, kde nastavujete roční nárok na dovolenou - tj. základní údaj, se kterým se v průběhu zpracování mezd bude dále pracovat. Do pole "Roční nárok na dovolenou" zapisujete vždy celkový roční nárok na dovolenou, a to bez ohledu na to, kdy v průběhu roku zaměstnanec nastupuje do zaměstnání. Program již dále bude s tímto údajem pracovat, tj. zobrazovat skutečný nárok na dovolenou v závislosti na odpracovaných dnech a také na době trvání pracovní smlouvy v průběhu roku. Přehled o stavu dovolené u jednotlivých zaměstnanců získáte takto: Zde se eviduje dovolená a její vývoj v jednotlivých měsících. Záznam měsíce se vytvoří, resp. přepočte, vždy při zpracování mezd. Program automaticky vypočítá všechny hodnoty včetně krácení za pracovní neschopnost.

2 Do 60 odpracovaných dnů v roce je zaměstnanec v režimu tzv. nároku za odpracované dny. V tomto režimu má zaměstnanec nárok na 1/12 ročního nároku za každých 21 odpracovaných dnů (za odpracovaný den se považují i dny čerpané dovolené, pracovní dny v rámci PPM atd. dle aktuální legislativy). Hodnota zákonného nároku je na pásce ve výši celého ročního nároku (20 dní) a hodnota skutečného nároku zohledňuje odpracované dny. Po 60 odpracovaných dnech v roce zaměstnanec přechází do tzv. režimu ročního nároku a vzniká mu roční nárok (20 dnů). Ten zaměstnanec vidí na pásce. Skutečný nárok zohledňuje dále odpracované měsíce a slouží jako informace pro management /zaměstnance o skutečném stavu dovolené (může být i záporný) k danému měsíci. Pokud je PP ukončen, pak je v takovém případě nutné srazit (pořídit mínusem) počet přečerpaných dnů dovolené kódem 501 proplacená dovolená. Pokud v měsíci výpočtu vznikne zaměstnanci nárok na dovolenou za odpracované dny (odprac. dny v roce<60), pak program zjistí výpočtem počet pracovních dnů do konce PP, nebo do konce roku (nižší z datumů), zda zaměstnanec pravděpodobně odpracuje 60 dnů v roce. Pokud ano, pak do zákonného nároku použije roční nárok (jeho část), pokud ne, pak do zákonného nároku bude načítat tzv. nárok za odpracované dny (v programu označen jako skutečný nárok). Tato skutečnost má význam hlavně při nástupech ke konci roku - např. nástup program již nedá do ročního nároku celý roční nárok (20 dnů), neboť je zřejmé, že zaměstnanec nestihne do konce roku odpracovat 60 dní. Do ročního nároku na výplatní pásce za 11/2016 tedy uvede 1.5 dne. Opravy zůstatku dovolené Pokud potřebujete upravit zůstatek dovolené z minulého roku, tak existují 2 možnosti: 1. Po zpracování měsíce zde upravíme zůstatek z min. roku, ale pak již nesmíme tento měsíc znovu propočítat. 2. Přepneme se do minulého roku, otevřeme si prosinec (v lednu program hledá zůstatek z min. roku v prosinci roku předchozího) a v něm si hodnotou upravíme tak, aby skutečný zůstatek dovolené byl takový, jaký potřebujete převést. Úpravu doporučujeme provést pomocí pole Korekce v roce. Při editaci jednotlivých zpracovaných měsíců dovolené Vám program umožní měnit tato pole: ZMR zůstatek dovolené z min. roku. Automaticky se přebírá ze skutečného zůstatku dovolené ve 12 měsíci předchozího roku. V průběhu roku pak ze ZMR předchozího měsíce. Korekce v roce tímto údajem můžete ovlivnit roční nárok na dovolenou nebo jeho poměrnou část. Krácení ruční umožňuje při ručním vstupu krátit dovolenou o zadaný počet dní

3 UPOZORNĚNÍ Pokud máte zaměstnance na dobu určitou a vyplníte ihned při nástupu ukončení PP, program automaticky při zpracování mzdy přepočítává nárok na dovolenou a na výplatní pásce uvádí do ročního nároku již pokrácenou hodnotu (tj. roční nárok za počet měsíců od nástupu (nebo začátku roku) do skončení skončení pracovního poměru). Pokud dodatkem k pracovní smlouvě pracovní poměr prodloužíte - na další dobu určitou nebo na dobu neurčitou, automaticky se při dalším zpracování mezd tato informace promítne i do zůstatku dovolené. Krácení dovolené Za absence nad 100 pracovních dnů program krátí dovolenou automaticky - není potřeba nijak ručně zasahovat - krácení se objeví jako "krácení zákonné" po zpracování toho měsíce, ve kterém zaměstnanec překročí v součtu 100 pracovních dnů absencí (neschopností). V souladu s 223 odst. 1 ZP takto krátí pouze řádnou dovolenou. Dodatkovou dovolenou, za absence PREMIER nekrátí - v souladu s 223, odst. 5 ZP. Jestliže tedy evidujete jako "dodatkovou dovolenou" pouze další dovolenou u zaměstnanců, kterým právo na tuto dodatkovou dovolenou nevzniká podle 215 ZP, musíte krácení za absence u této části dovolené provádět ručně. V případě krácení dovolené za neomluvenou absenci se použije kód 502. Tuto mzdovou položku je vhodné přiřadit si jako podřazenou mzdovou položku ke mzdové položce neomluvená absence - tak si zajistíte připomenutí o krácení dovolené za neomluvenou absenci přímo při jejím zadávání. Dovolená u nepravidelné pracovní doby U zaměstnanců s nepravidelnou pracovní dobou (s harmonogramem) se dovolená přepočítává v závislosti na průměrném počtu směn v týdnu. Tuto informaci zadáváte ve mzdovém výměru zaměstnance: Např. pokud je týdenní PD definována jako 2 dny / 16 hodin: Výpočet koeficientu je následující: 1. zjistíme průměrný počet dnů v týdnu dle vzorce: počet plánovaných směn na stanovenou PD/52,143 (toto je koef. průměrného počtu týdnů v roce) - ten by měl být zadán v PV v počtu dní v týdnu v definici úvazku (v našem případě 2). 2. průměrný počet dnů v týdnu/5=0.4 Program tímto koeficientem přepočte základní nárok na dovolenou (mělo by být 20 při 4 týdnech), jenž ve tomto případě činí : 8,0 dnů - přepočtený roční nárok Při uložení mzdového výměru s takto definovanou týdenní pracovní dobou program přepočte již čerpané dny dovolené v daném roce a také ZMR. K tomuto přepočtu použije program koeficient vypočtený pomocí vzorce :průměrný počet směn v týdnu aktuálního PV / průměrný počet směn v týdnu minulého PV. Identická situace může nastat při změně úvazku z 2/20 na 3/30. U této změny bude naopak koeficient přepočtu dovolené 3/2=1,5. Tímto koeficientem bude přepočtena čerpaná dovolená za 1-6 a také ZMR. Vykazování dnů dovolené u nepravidelné PD V případě, že zaměstnanec je zaměstnán na nepravidelnou pracovní dobu, mohou nastat 2 varianty:

4 1. 2. Délka směny je každý den stejná - (např. úvazek 4dny v týdnu s délkou směny 10 hod.) Program automaticky vypočte přepočtený roční nárok ve výši 16 dnů (20/10*8). Ve výkazu práce program odečítá 1 den / 10 hodin. Délka směn se liší (v závislosti na nastaveném cyklu). - (např. úvazek 4dny v týdnu s délkami směny 8 hod. a 12 hod. - opět do nastavení úvazku nastavíte průměrné hodnoty tzn. 4/10). Program automaticky vypočte přepočtený roční nárok ve výši 16 dnů (20/10*8). Ve výkazu práce program automaticky přepočte počet pořizovaných dnů dovolené podle vzorce hodiny pro konkrétní den /průměrný denní úvazek. Např. zaměstnanec čerpá dovolenou V těchto 2 dnech měl odpracovat dle kalendáře 16 hodin (dvě 8 hodinové směny). Program doplní do počtu dní dovolené hodnotu 1.6 dne (16/10 - pokud je průměrný denní úvazek v plat. výměru zadán na 10 hodin). Tuto hodnotu čerpaných dnů může uživatel ručně upravit dle svého uvážení (ZP nestanovuje závazný postup, tzn. teoreticky by zaměstnanci mohly být odečteny 2 dny dovolené). Vznik nároku na dovolenou u zaměstnanců s nepravidelnou pracovní dobou U nepravidelné pracovní doby PREMIER posuzuje vznik nároku na dovolenou za kalendářní rok podle průměrného počtu dnů v týdnu zadaného ve mzdovém výměru zaměstnance a potřebný počet odpracovaných směn pro vznik nároku na dovolenou za kalendářní rok přepočítává stejným koeficientem, jaký používá u přepočtu základního nároku na dovolenou. Pokud by tento propočet nebyl proveden, zaměstnanec by byl tímto postupem poškozen. Příklad: Zaměstnanec pracuje v nepřetržitém provozu ve směnách v délce 11,5 hodin, v rámci rozdělení pracovní doby mu tedy připadá na týden 3,26 směny. Koeficient přepočtu je tedy 0,65 - tímto koeficientem PREMIER vydělí skutečný počet odpracovaných dnů a výsledek porovná s potřebným počtem 60 dnů pro vznik nároku na dovolenou za kalendářní rok. Pokud tedy tento zaměstnanec odpracuje 39 směn (11,5 hodinových) (39:0,65=60), pak mu PREMIER počítá již dovolenou za kalendářní rok (nebo její poměrnou část, pokud zaměstnanec nastoupil v průběhu roku). V přehledu "Dovolená" v personalistice u tohoto zaměstnance již uvádí tyto přepočtené hodnoty. Obdobně PREMIER postupuje také v případě posouzení vzniku 1/12 dovolené za odpracované dny. Skutečný počet odpracovaných dnů přepočítá zpátky koeficientem - 0,65 - tedy v tomto případě odpracované směny tímto koeficientem vydělí a výsledek porovná s počtem 21. U tohoto zaměstnance tedy vznikne nárok na 1/12 dovolené za odpracované dny již při odpracování 14 směn. Přepočty příslušným koeficientem provádí PREMIER i pro účely krácení dovolené z důvodu nemoci a absencí. Zde je uveden případ, kdy má výše uvedený zaměstnanec v září, kdy nastoupil do pracovního poměru, zpracovanou první mzdu. V září odpracoval 16 směn po 11,5 hodinách, pro účely vzniku nároku na dovolenou PREMIER tento počet směn přepočetl zpátky koeficientem 0,65 (podělil) - 16:0,65=24 a na základě tohoto přepočtu u tohoto zaměstnance i za září vznikl nárok na dovolenou za odpracované dny v délce 1/12 ročního nároku na dovolenou, tedy zde 1/12 ze 13 dnů = 1 den.. Sestavy a přehledy k dovolené za všechny zaměstnance Pro sledování dovolené za všechny zaměstnance jsou v PREMIERU určeny dvě sestavy: 1. čerpání dovolené - pomocí této sestavy, kterou si můžete vytisknout nebo vyexportovat získáte detailní přehled o počtu vyčerpaných dnů dovolené v jednotlivých měsících roku.

5 2. čerpání dovolené - jde o detailní přehled souhrnných údajů určený také pro potřeby zaúčtování hodnoty nevyčerpané dovolené na konci roku - s tímto přehledem můžete dále aktivně pracovat - filtrovat, třídit podle potřeby, tisknout nebo exportovat.

Mzdové/platové výměry

Mzdové/platové výměry 1.4.7. Mzdové/platové výměry Mzdový/platový výměr Mzdový/platový výměr Mzdový/platový výměr - nastavení Tisk mzdového výměru Zaměstnání malého rozsahu Změna mzdového výměru Další údaje ve mzdovém výměru

Více

Nepravidelná pracovní doba

Nepravidelná pracovní doba 1.2.3. Nepravidelná pracovní doba NEPRAVIDELNÁ PRACOVNÍ DOBA Základní informace V PREMIERU můžete zaměstnancům dopředu nastavit nepravidelnou pracovní dobu, která se definuje jako harmonogram směn - tedy

Více

Dovolená na zotavenou

Dovolená na zotavenou ~ 1 ~ Dovolená na zotavenou Nárok na dovolenou vzniká každému zaměstnanci, který vykonává práce v rámci pracovního poměru. a) Dovolená za kalendářní rok a její poměrná část 212 Základní podmínka pro vznik

Více

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce

Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce Měsíční zpracování mezd a uzávěrka měsíce E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Strana 1 (celkem 8) U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Popis... 3 Měsíční zpracování mezd... 3 Měsíční MS a nepřítomnost (činnost

Více

Pracovní kalendáře v systému INFOwin

Pracovní kalendáře v systému INFOwin Pracovní kalendáře v systému INFOwin V některých případech nepracuje zaměstnanec běžný pracovní týden, ale pracovní dobu má rozloženou jiným způsobem. Na tyto případy je potřeba vytvořit pracovní kalendář

Více

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP

1.11. Přechod práv a povinností podle ZP 1.11. Přechod práv a povinností podle ZP Přechod práv a povinností 338 a následující Zákoníku práce V případě, že dochází k přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů se zaměstnanci, kteří přecházejí

Více

MZDY- novinky 2014. Ing. Jan Sejpka 29.5.2014

MZDY- novinky 2014. Ing. Jan Sejpka 29.5.2014 MZDY- novinky 2014 Ing. Jan Sejpka 29.5.2014 OBSAH Nárok na dovolenou - pravidelná x nepravidelná pracovní doba Stravenky Srážky z hlediska OSŘ a občanského zákoníku Pracovní konta Konto přesčasů a Konto

Více

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi

TaxReal s.r.o. VVkurzy.cz - profesionální kurzy účetnictví, mezd a daní. Mzdy v praxi TaxReal s.r.o. 2018 Obsah 1. Pracovněprávní minimum...4 1.1. Právní předpisy... 4 1.2. Pracovněprávní vztah... 4 1.3. Vznik pracovního poměru... 5 1.4. Skončení pracovního poměru... 6 1.5. Dohody o pracích

Více

7. Dovolená při změně rozvržení pracovní doby

7. Dovolená při změně rozvržení pracovní doby 7. Dovolená při změně rozvržení pracovní doby Související právní předpisy: 213 odst. 5 ZP 7.1 Změna rozvržení Otázka č. 34 Zaměstnanec pracoval do konce července v rovnoměrném rozvržení pracovní doby,

Více

6.8.1 Vznik práva na dovolenou, výměra dovolené a její krácení. 6.8.1 Vznik práva na dovolenou, výměra dovolené a její krácení

6.8.1 Vznik práva na dovolenou, výměra dovolené a její krácení. 6.8.1 Vznik práva na dovolenou, výměra dovolené a její krácení Stránka č. 1 z 9 Společnost s ručením omezeným v praxi < Předchozí Následující > 6.8.1 Vznik práva na dovolenou, výměra dovolené a její krácení 7.2.2012, JUDr. Vladimíra Knoblochová, Zdroj: Verlag Dashöfer

Více

NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA DOVOLENÉ PODLE NOVELY ZÁKONÍKU PRÁCE OD ROKU 2018

NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA DOVOLENÉ PODLE NOVELY ZÁKONÍKU PRÁCE OD ROKU 2018 NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA DOVOLENÉ PODLE NOVELY ZÁKONÍKU PRÁCE OD ROKU 2018 JUDr. Bořivoj ŠUBRT, předseda AKV Asociace pro rozvoj kolektivního vyjednávání a pracovních vztahů Novela ZP přináší radikální změnu

Více

Pořizování, sledování a účtování stravenek

Pořizování, sledování a účtování stravenek 11. 3. Pořizování, sledování a účtování stravenek Pořizování stravenek Pro automatický výpočet nároku na stravenky (udávané počtem stravenek ve dnech) je důležité správné nastavení mzdových položek. Obecně

Více

Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s.

Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s. Nástup zaměstnance E S O 9 i n t r a n e t, a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 12) Popis... 3 Navedení nového pracovníka... 3 Osobní data (činnost 1.1.1.1 Osobní data), Osobní

Více

Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance. Přednášející: Iveta Lišková

Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance. Přednášející: Iveta Lišková Povinnosti zaměstnavatele při skončení PP zaměstnance Přednášející: Iveta Lišková I. Ukončení PP na kartě zaměstnance II. Přeplatek/dluh zaměstnance rekapitulace mimořádných srážek II. Přeplatek/dluh zaměstnance

Více

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky 2014 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Výpočet nároku na stravenky... 3 1.1 Nastavení sad stravenek... 3 1.2 Výpočet nároku stravenek... 5 1.2.1 Přehled stravenky...

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 32 Mzdový předpis Příloha č.1 Tarifní stupnice Příloha č.2 Prémie za splnění prémiových úkolů 2014 Úvodní

Více

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2008 Strana 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky Byly přidány následující nové mzdové složky MZS 2624 - Zdr. poj. - úhrn VZ mimo PP - Mzs slouží k

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 3., 4. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Peníze, mzdy daně, pojistné

Více

DOVOLENÁ SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Dovolená za kalendářní rok nebo poměrnou část 2. Dovolená za odpracované dny 3. Dodatková dovolená

DOVOLENÁ SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Dovolená za kalendářní rok nebo poměrnou část 2. Dovolená za odpracované dny 3. Dodatková dovolená DOVOLENÁ SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Dovolená za kalendářní rok nebo poměrnou část 2. Dovolená za odpracované dny 3. Dodatková dovolená ANOTACE 1. Dovolená 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby březen

Více

MPSV.CZ: Výklad MPSV k 192 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce. Výklad MPSV k 192 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb.

MPSV.CZ: Výklad MPSV k 192 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce. Výklad MPSV k 192 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb. Výklad MPSV k 192 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce 1. Obecně Nový zákoník práce (zákon č. 262/2006 Sb. dále jen ZP ), který nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007, přináší celou řadu změn oproti

Více

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a)

Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Podrobný popis změn ve mzdách od 1.1.2009 (verze 7.61 a 7.61a) Mzdy za leden 2009 musí být zpracovány minimálně na verzi 7.61. Na starších verzích, nelze od roku 2009 zpracovávat mzdy! Pokud se po spuštění

Více

Pracovní smlouva - povinné náležitosti 1) druh práce (popis) 2) místo výkonu práce obec, organizační jednotka

Pracovní smlouva - povinné náležitosti 1) druh práce (popis) 2) místo výkonu práce obec, organizační jednotka 11. 18.10.13 Ergonomie - nauka o zákonitostech vztahů mezi člověkem, strojem a pracovním prostředím manipulace s materiálem 1) ruční 2) jeřáby 3) dopravníky 4) vozíky (elektr., benzín, ruční) 5 speciální

Více

6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu

6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu 6. Výkazy práce, příprava mezd k výpočtu Kapitoly k modulu: Co jsou Výkazy práce Výkazy práce jsou prostředí, ve kterém se zapisují všechny položky, které vstupují u zaměstnance do výpočtu mzdy. Tyto položky

Více

V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLAST FUNKCE POHODA PAMICA

V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLAST FUNKCE POHODA PAMICA V tabulce je zpracován přehledný výčet oblastí a funkcí, které oba systémy umí řešit. OBLST FUKCE POHOD PMIC rozvrh pracovní doby rovnoměrný nerovnoměrný turnusový počet pracovních poměrů více pracovních

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

KONTO PRACOVNÍ DOBY. Úprava konta pracovní doby je obsažena v ustanoveních zákoníku práce takto:

KONTO PRACOVNÍ DOBY. Úprava konta pracovní doby je obsažena v ustanoveních zákoníku práce takto: Konto pracovní doby je způsob rozvržení pracovní doby, který smí zavést jen kolektivní smlouva nebo vnitřní předpis u zaměstnavatele, u kterého nepůsobí odborová organizace. Od roku 2008 již není třeba

Více

Č.j.: Vypracoval: Schválil:

Č.j.: Vypracoval: Schválil: PŘÍLOHY PŘÍLOHA Č. 1 VZOR VNITŘNÍ SMĚRNICE Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola ****, příspěvková organizace se sídlem Provozní porada projednala dne Směrnice nabývá platnosti ode dne: Směrnice nabývá

Více

Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy.

Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy. Docházkový systém slouží k evidenci docházky, sledování pohybu zaměstnanců v průběhu pracovní doby, k přípravě podkladů pro zpracování mzdové agendy. Používáním docházkového systému dosáhnete omezení chybovosti

Více

O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019

O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019 Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6 Č.j. UKKaM/84278/2019 Praha, 15. 3. 2019 O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019 Stanovení pracovní doby na pracovištích Kolejí a menz Na jednotlivých

Více

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Vytvoření penalizačních faktur (1.3.3.2)... 3 Správa penalizačních faktur (1.3.3.3)...

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O PRŮMĚRNÉM VÝDĚLKU. Zaměstnavatel.. (uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ), zastoupený...

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O PRŮMĚRNÉM VÝDĚLKU. Zaměstnavatel.. (uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ), zastoupený... VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O PRŮMĚRNÉM VÝDĚLKU Zaměstnavatel.. (uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ), zastoupený... Podle 305 zákoníku práce vydávám tento vnitřní předpis o průměrném výdělku. 1.

Více

Dovolená a překážky v práci vybrané problémy a aktuality

Dovolená a překážky v práci vybrané problémy a aktuality Dovolená a překážky v práci vybrané problémy a aktuality JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D. Vznik práva na dovolenou Právo na dovolenou za kalendářní rok vznikne zaměstnanci, který u zaměstnavatele za nepřetržitého

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

3 Měsíční povinnosti mzdových účetních

3 Měsíční povinnosti mzdových účetních Příklady a postupy pro mzdové účetní 1 Činnosti v průběhu trvání pracovněprávního vztahu a na konci měsíce.1 Měsíční povinnosti mzdových účetních.1 Činnosti v průběhu trvání pracovněprávního vztahu a na

Více

2 Výklad problematiky

2 Výklad problematiky IX. DOVOLENÁ Obsah 1 Cíle... 2 2 Výklad problematiky... 2 2.1 Dovolená za kalendářní rok a její poměrná část ( 212)... 2 2.2 Dovolená za odpracované dny ( 214)... 3 2.3 Dodatková dovolená ( 215)... 4 2.4

Více

Koncepční novela zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce a dalších zákonů

Koncepční novela zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce a dalších zákonů Koncepční novela zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce a dalších zákonů JUDr. Zdeněk Hejhal odbor pracovněprávní legislativy Ministerstvo práce a sociálních věcí Parametry novely Navržená účinnost Novela

Více

Čerpání dovolené na zotavenou

Čerpání dovolené na zotavenou B3-04/12-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA (MPK) B3-04/12-MPK Čerpání dovolené na zotavenou Obsah: Zpracoval: I. Úvodní ustanovení II. Ustanovení zákoníku práce III. Povinnosti

Více

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009

ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 ELEKTRONICKÝ PRACOVNÍ VÝKAZ příručka pro uživatele verze: listopad 2009 Aplikace slouží pro časovou evidenci práce na projektech formou vykazování měsíčního souhrnu odpracovaných hodin (timesheet). Elektronická

Více

PRŮMĚRNÝ VÝDĚLEK. Obsah semináře. 1 Průměrný výdělek základní vstupní informace úvod

PRŮMĚRNÝ VÝDĚLEK. Obsah semináře. 1 Průměrný výdělek základní vstupní informace úvod PRŮMĚRNÝ VÝDĚLEK Obsah semináře 1 Průměrný výdělek základní vstupní informace úvod 1.1 Zjišťování průměrného výdělku rozhodné období 1.2 Započitatelnost příjmů pro zjištění průměrného výdělku 1.3 Výpočet

Více

VY_62_INOVACE_FGIK_I-2_28. Šablona FG č. I, sada č. 2. Zaměstnání - plat/mzda. Ročník 9.

VY_62_INOVACE_FGIK_I-2_28. Šablona FG č. I, sada č. 2. Zaměstnání - plat/mzda. Ročník 9. Šablona FG č. I, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a svět práce Pěstitelské práce Pěstitelské práce Zaměstnání - plat/mzda Ročník 9. 1. díl ze 4-dílné série zaměřené

Více

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01

Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 Změny v DUNA/MZDY, verze 2009.1.01 V Přerově 26.1.2009 PERZONALISTIKA Evidence personalistiky na 3.záložce OÚ-další byla odstraněna zkratka u důchodů. Sestavy - odstraněna nabídka Předstihové řízení pro

Více

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009

Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy na pojistném na sociální zabezpečení od 1.8.2009 Slevy pro zaměstnavatele přináší od 1.8.2009 zákon 221/2009, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku

Více

PRACOVNÍ PRÁVO. Doba odpočinku. JUDr. Petr Čechák, Ph.D.

PRACOVNÍ PRÁVO. Doba odpočinku. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. PRACOVNÍ PRÁVO JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz I) Přestávka v práci 1) přestávka na jídlo a oddech ( 88 ZPr) nejdéle po 6 hod. nepřetržité práce v délce min. 30 min. lze i několik kratších

Více

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst.

2. Kolik podpořených pracovních míst mohu jako zaměstnavatel vytvořit? Jeden zaměstnavatel může vytvořit max. 5 podpořených pracovních míst. Otázky a odpovědi k vytvoření podpořeného pracovního místa v regionálním individuálním projektu Šance pro vyučené v Olomouckém kraji (reg. č. CZ.1.04/2.1.00/70.00053) 1. Kteří zaměstnavatelé nemohou podat

Více

Docházka 3000 Export dat v XML formátu

Docházka 3000 Export dat v XML formátu Docházka 3000 Export dat v XML formátu Docházkový systém obsahuje od verze 6.33 z 12.7.2012 podporu pro export sumárních dat výsledovky rozšířený o některé další položky do souboru ve formátu XML. Tímto

Více

BM Software, Němčičky 84, 69107 Němčičky u Břeclavi. Převody přesčasů / nedočasů v systému Docházka 3000

BM Software, Němčičky 84, 69107 Němčičky u Břeclavi. Převody přesčasů / nedočasů v systému Docházka 3000 BM Software, Němčičky 84, 69107 Němčičky u Břeclavi Vývoj, výroba, prodej a montáž docházkových a identifikačních systémů Tel: 519 430 765, Mobil: 608 447 546 e-mail: bmsoft@seznam.cz web: http://www.dochazka.eu

Více

Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr

Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr ~ 1 ~ Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr PROBLEMATIKA DOHODY O PROVEDENÍ PRÁCE OD ROKU 2013 Podrobný komentář včetně odvodové povinnosti na SZ, ZP a daně. 1) Zákoník práce (ZP): Problematiku

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Pracovní doba a její rozvržení

I. Úvodní ustanovení. II. Pracovní doba a její rozvržení I. Úvodní ustanovení 1.1. Předmět směrnice Směrnice upravuje rozsah pracovní doby, pracovní režim, evidenci odpracované a neodpracované doby, doklady evidence pracovní doby, způsoby a postupy schvalování

Více

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance.

V této nabídce si můžete slevy na dani vytisknout kompletně, za středisko nebo pro vybraného zaměstnance. Příjmení, jméno a rodné číslo - vyplňte u vyživovaných osob (dětí a manželky) Poznámka - text k dané slevě na dani (např. stupeň invalidity, škola...) Pozor!!! slevy na dani se neuplatní, pokud není ve

Více

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 Příloha č. 2, bod 43-20/2013 Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Dovolená a překážky v práci. v otázkách a odpovědích

Dovolená a překážky v práci. v otázkách a odpovědích Dovolená a překážky v práci v otázkách a odpovědích ALENA CHLÁDKOVÁ PETR BUKOVJAN Dovolená a překážky v práci v otázkách a odpovědích 2., aktualizované a rozšířené vydání Vzor citace: CHLÁDKOVÁ A., P.

Více

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování,

2) Pořízení slevy na dani a nezdanitelné části základu daně. Provádí se v menu Sestavy/Mzdy-RLZ/Daně/Daně - roční zúčtování, Roční zúčtování daně 1) Období Provádíte ve firmě STARÉHO roku. Tedy tehdy, pokud jste mzdy za starý rok zpracovávali ve WinFASu. V aplikaci *8000 Evidenční období nastavte období MZDY_ZPRACOVANI na prosinec.

Více

Zaměstnanec má dvě možnosti, jak je za tuto práci přesčas odměněn - práce přesčas je buď proplacena, nebo za práci přesčas čerpá náhradní volno.

Zaměstnanec má dvě možnosti, jak je za tuto práci přesčas odměněn - práce přesčas je buď proplacena, nebo za práci přesčas čerpá náhradní volno. Práce přesčas Zaměstnanec může pracovat přesčas buď ve všední den, nebo v sobotu a v neděli, výjimečně může nastat nejsložitější varianta, kdy pracuje přesčas ve svátek. Zákon č. 262/2006 Sb. upravuje,

Více

MZDY A PERSONALISTIKA 5-1

MZDY A PERSONALISTIKA 5-1 MZDY A PERSONALISTIKA 5-1 OBSAH ÚVOD... 3 OBECNÉ A ÚČETNÍ NASTAVENÍ MEZD... 3 PARAMETRY MEZD... 5 SEZNAM POJIŠŤOVEN... 6 PERSONALISTIKA ZAMĚSTNANCI... 7 TISK/ZOBRAZENÍ - SEZNAM ZAMĚSTNANCŮ... 8 SESTAVY

Více

1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky

1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2009 Strana 1 1 Mzdy/číselníky mezd/mzdové složky V souvislosti se legislativními změnami byly doplněny následující mzdové složky. Rozdělili jsme

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel)

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, 102 11 Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) a Základní organizace OS PÉROVNA HOSTIVAŘ K Pérovně 740, 102 11

Více

Popis práce s evidencí docházky

Popis práce s evidencí docházky Popis práce s evidencí docházky Jednou z novinek v programu Mzdy Profi pro rok 2012 je nová evidence docházky, navázaná na evidenci pracovních neschopností a mzdové listy. V tomto textu se dozvíte, jak

Více

PŘEČERPANÁ DOVOLENÁ A DŮSLEDKY

PŘEČERPANÁ DOVOLENÁ A DŮSLEDKY PŘEČERPANÁ DOVOLENÁ A DŮSLEDKY Z TOHO PLYNOUCÍ Zajistit řádné čerpání dovolené bývá v mnoha případech nelehký úkol. Často bývá obtížné dovolenou řádně a včas vyčerpat, ať už z důvodů překážek v práci na

Více

WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV

WinFAS. mzdy 2b. Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV mzdy 2b Praktický úvod do WinFASu Zpracování stavů u PPV verze z 19.5.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů pro příklady zpracování stavů u PPV (neschopenek, OČR, PPM, ) 1) Výpočet vyměřovacích základů pro nemocenské

Více

V E R Z E M O D U L M Z D Y

V E R Z E M O D U L M Z D Y V E R Z E 201109 M O D U L M Z D Y 109 Zahraniční pojistné Byly vytvořeny dva nové IA pro odvod SZ a ZP za zaměstnavatele: IA 5141 - pojistné za organizaci na zahraniční odvod SP IA 5142 pojistné za organizaci

Více

Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008.

Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008. Metodický pokyn k zadávání nemocenské od 30.6.2008. Legislativa: Dnem 30. 6. 2008 se v zákoně č. 54/1956 Sb., o nemocenském pojištění zaměstnanců, v ustanovení 15 odst. 1 věty první, zrušují slova: trvá-li

Více

Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze

Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze 2010.3.01 PERZONALISTIKA V Přerově, 18. října 2010 Evidence pracovníků - Na záložce OÚ další byly u adres (trvalé bydliště a korespondenční adresa) doplněny položky

Více

Dovolená a překážky v práci. v otázkách a odpovědích

Dovolená a překážky v práci. v otázkách a odpovědích Dovolená a překážky v práci v otázkách a odpovědích ALENA CHLÁDKOVÁ PETR BUKOVJAN Dovolená a překážky v práci v otázkách a odpovědích 2., aktualizované a rozšířené vydání Vzor citace: CHLÁDKOVÁ A., P.

Více

Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst

Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst Metodika kontroly naplněnosti pracovních míst Obsah 1 Cíl metodiky... 1 2 Definice indikátoru Počet nově vytvořených pracovních míst... 2 2.1 Pravidla, která platí pro naplnění indikátoru... 2 2.2 Rozdělení

Více

Dovolená a překážky v práci

Dovolená a překážky v práci ALENA CHLÁDKOVÁ PETR BUKOVJAN Dovolená a překážky v práci v otázkách a odpovědích 2., aktualizované a rozšířené vydání Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Vzor citace: CHLÁDKOVÁ A.,

Více

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Výkaz P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství se vyplňuje podle stavu k 30. 9. daného roku a týká se pouze organizací,

Více

Samostudium pedagogických pracovníků

Samostudium pedagogických pracovníků Samostudium pedagogických pracovníků 1 Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav

Více

ODBOR PERSONÁLNÍHO ŘÍZENÍ A ODDĚLENÍ INFORMATIKY

ODBOR PERSONÁLNÍHO ŘÍZENÍ A ODDĚLENÍ INFORMATIKY ODBOR PERSONÁLNÍHO ŘÍZENÍ A ODDĚLENÍ INFORMATIKY Personální a mzdové reporty (manuál) - výplatní páska, - přehled zaměstnanců - kvalifikace, - přehled čerpání dovolené, - přehled absence, - přehled čerpání

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1orna9fjukc4)

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1orna9fjukc4) VII. ROZDÍLOVÁ TABULKA Název: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, znění pozdějších předpisů Předkladatel: Ministerstvo dopravy Navrhovaný právní předpis Odpovídající

Více

PŘÍKAZ ŘEDITELE. Finanční úsek Daniel Kadlec PŘ-AIAF Název interního předpisu: MZDOVÝ ŘÁD. Určeno pro: všechny zaměstnance

PŘÍKAZ ŘEDITELE. Finanční úsek Daniel Kadlec PŘ-AIAF Název interního předpisu: MZDOVÝ ŘÁD. Určeno pro: všechny zaměstnance PŘÍKAZ ŘEDITELE Název interního předpisu: MZDOVÝ ŘÁD Určeno pro: všechny zaměstnance Registrační číslo: Platí ode dne: PŘ-AIAF- 001-16 Podpisu jednatelem Zpracovatel: Účinnosti nabývá dne: Finanční úsek

Více

září 2013 Dotaz: Odpověď: ledaže v tom zaměstnavateli brání překážky v práci na straně zaměstnance nebo naléhavé provozní důvody

září 2013 Dotaz: Odpověď: ledaže v tom zaměstnavateli brání překážky v práci na straně zaměstnance nebo naléhavé provozní důvody září 2013 Dotaz: Má zaměstnavatel právo nařídit čerpání dovolené následujícím způsobem? 1. Vyčerpání všech dnů dovolené, na které zaměstnancům vznikl nárok za rok 2013 do 31. 12. 2013. 2. V odůvodněných

Více

5/2.5 Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti

5/2.5 Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti Účetnictví, daně & mzdy v příspěvkové organizaci str. 1 PO Náhrada mzdy, platu nebo odměny při dočasné pracovní neschopnosti Od 1. 1. 2009 se změnily podmínky pro vyplácení dávek v nemoci a při karanténě.

Více

Celostátní konference pracovníků DMI Hradec Králové, 5. listopadu Mgr. Vlastimil Šíp

Celostátní konference pracovníků DMI Hradec Králové, 5. listopadu Mgr. Vlastimil Šíp Celostátní konference pracovníků DMI Hradec Králové, 5. listopadu 2016 Mgr. Vlastimil Šíp 1 Legislativní východiska k PD 1. zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění později vydaných předpisů 2. zákon

Více

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY

SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY SB KOMPLET novinky roku 2012 v modulu MZDY Co udělat, aneb krok po kroku k pokroku: Spočítat prosincové mzdy a průměry k 12.2011. Provést upgrade na verzi 12.1.50 ze dne 25.1.2012 (jméno souboru je upgrade

Více

Otázka: Pracovní poměr. Předmět: Ekonomie/Personalistika. Přidal(a): Mirage Shikipaju. Zákoník práce

Otázka: Pracovní poměr. Předmět: Ekonomie/Personalistika. Přidal(a): Mirage Shikipaju. Zákoník práce Otázka: Pracovní poměr Předmět: Ekonomie/Personalistika Přidal(a): Mirage Shikipaju Zákoník práce upravuje právní vztahy, které vznikají při výkonu práce mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem musí se jednat

Více

PLÁNOVÁNÍ A ČERPÁNÍ DOVOLENÉ

PLÁNOVÁNÍ A ČERPÁNÍ DOVOLENÉ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I SM 15/2015 PLÁNOVÁNÍ A ČERPÁNÍ DOVOLENÉ SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování manažer pro

Více

Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015

Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015 Příklady a postupy pro mzdové účetní 2015 Ing. Růžena Klímová Ing. Karel Janoušek (kap. 3.4) Jaroslava Pfeilerová (kap. 6) Redakční uzávěrka: 9. 1. 2015 Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o. Evropská

Více

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01

Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 Novinky a změny v systému DUNA MZDY verze 2014.1.01 PERSONALISTIKA Evidence pracovníků V ovládacím panelu přibyla možnost kontroly rodných čísel na insolvenci s následnou tiskovou sestavou pracovníků v

Více

I. Druhy pracovněprávních vztahů

I. Druhy pracovněprávních vztahů I. Druhy pracovněprávních vztahů PRACOVNÍ POMĚR PRÁCE KONANÁ MIMO PRACOVNÍ POMĚR ŠVARCSYSTÉM vztah založen možnosti zániku právního vztahu pracovní smlouvou výpovědí či ukončením; ze strany zaměstnavatele

Více

Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům

Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům ON-LINE PŘÍSTUP K FIREMNÍM DATŮM Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům Oprávnění zaměstnanci klienta mohou pracovat s účetními a dalšími firemními daty 24 hod. denně, 7 dní v týdnu. Zřízením

Více

16.5.2010. Základem pro výpočet mezd je hrubá mzda. Obsahuje: Z hrubé mzdy (HM) se odečítá:

16.5.2010. Základem pro výpočet mezd je hrubá mzda. Obsahuje: Z hrubé mzdy (HM) se odečítá: 10_Mzdy, zaměstnanci Výukový text o výpočtu a účtování mezd GAP Education střední škola Úvod Obsahem této prezentace bude především výpočet mzdy a její zaúčtování Výpočet mezd je znázorněn dle právního

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ MZDOVÉ AGENDY. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ MZDOVÉ AGENDY. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ MZDOVÉ AGENDY Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář Smlouva o zpracování mzdové agendy uzavřená mezi zadavatelem firma, jméno sídlo IČ a zpracovatelem společností

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

VÝUKOVÝ MODUL VI/2 VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO ROZVOJ ZNALOSTÍ, SCHOPNOSTÍ A DOVEDNOSTÍ V OBLASTI FINANČNÍ GRAMOTNOSTI

VÝUKOVÝ MODUL VI/2 VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO ROZVOJ ZNALOSTÍ, SCHOPNOSTÍ A DOVEDNOSTÍ V OBLASTI FINANČNÍ GRAMOTNOSTI VÝUKOVÝ MODUL VI/2 VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO ROZVOJ ZNALOSTÍ, SCHOPNOSTÍ A DOVEDNOSTÍ V OBLASTI FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Téma VI.2.4 Práce a vzdělávání 14. Povinnosti zaměstnavatele při ukončení pracovního poměru

Více

PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas

PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas PRACOVNÍ DOBA SOUVISEJÍCÍ TÉMATA: 1. Přestávky v práci 2. Bezpečnostní přestávky 3. Práce přesčas ANOTACE 1. Pracovní doba, přestávky v práci, práce přesčas 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby

Více

Novinky ve mzdách od 7/2011

Novinky ve mzdách od 7/2011 Novinky ve mzdách od 7/2011 Základní změnou oproti stávající verzi je systém práce s kmenovými údaji zaměstnance. Za kmenové údaje zaměstnance považujeme ty údaje z personální agendy, které jsou u daného

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ Zaměstnavatel. (uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ), zastoupený vydává tento vnitřní předpis o poskytování dovolené. 1. Čerpání dovolené se určuje

Více

Čerpání dovolené Společnost s ručením omezeným v praxi

Čerpání dovolené Společnost s ručením omezeným v praxi Stránka č. 1 z 5 Společnost s ručením omezeným v praxi < Předchozí Následující > 6.8.2 Čerpání dovolené 7.2.2012, JUDr. Vladimíra Knoblochová, Zdroj: Verlag Dashöfer 6.8.2 Čerpání dovolené JUDr. Vladimíra

Více

DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM MADAM WHITEPAPER V. 2

DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM MADAM WHITEPAPER V. 2 DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM MADAM WHITEPAPER V. 2 ECM SYSTEM SOLUTIONS 2014 MADAM MaDaM je modulový systém pro evidenci nejen docházky. Jednoduchost obsluhy, intuitivnost ovládání, moderní vzhled a

Více

ve znění pozdějších předpisů

ve znění pozdějších předpisů Program statistických zjišťování Ministerstva zdravotnictví na rok 2010 ÚZIS ČR Závazné pokyny pro vyplňování statistického formuláře E (MZ) 2-01: Roční výkaz o zaměstnancích a o složkách mezd ve zdravotnických

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

Novela zákoníku práce 2012. Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D

Novela zákoníku práce 2012. Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D Novela zákoníku práce 2012 Doc. JUDr. Petr Hůrka, Ph.D Parametry novely Navržená účinnost 1. ledna 2012 Důvod předložení posílení flexibility pracovního práva reakce na nález Ústavního soudu reforma veřejných

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN. č. P4/2014. pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN. č. P4/2014. pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P4/2014 pro tvorbu a použití sociálního fondu města Loun duben 2014 Článek 1 Účel fondu Pro uspokojení některých dalších nároků zaměstnanců v pracovním poměru k zaměstnavateli

Více

EVIDENCE DOCHÁZKY. Úvod

EVIDENCE DOCHÁZKY. Úvod Úvod Program pro evidenci docházky je nadstavbou pro mzdy PREMIER. Všechny údaje jako pracovníci, pracovní doby, směny a svátky se nastavují v mzdách. Výhodou je že v docházce jsou stále aktuální údaje

Více

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek

3 Mzdy/Číselníky mezd/hodnoty mzdových složek WAK INTRA Změny a novinky v modulu zaměstnanci pro rok 2015 Strana 1 1 Mzdy/Číselníky mezd/zákl. nemoc. dávek Číselník byl rozšířen o nové hranice redukující vyměřovací základ při výpočtu dočasné pracovní

Více

Exportní soubor pro mzdové programy

Exportní soubor pro mzdové programy Exportní soubor pro mzdové programy Při vytváření výsledovky v programu Docházka 3000 máte možnost ve druhém kroku (po doběhnutí výpočtů) zatrhnout volbu Export. Ta umožní vytvoření exportního souboru

Více

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020 Osobní náklady 1. pracovní smlouvy (PS), popř. DPP, DPČ včetně všech dodatků Osobní náklady musí být stanoveny v souladu s interními směrnicemi ČZU. Za uznatelný osobní náklad se považuje úhrada za skutečně

Více

PRACOVNÍ POMĚR. Pracovní smlouva musí být uzavřena písemně ve dvou vyhotovení, jedno vyhotovení je zaměstnavatel povinen předat zaměstnanci.

PRACOVNÍ POMĚR. Pracovní smlouva musí být uzavřena písemně ve dvou vyhotovení, jedno vyhotovení je zaměstnavatel povinen předat zaměstnanci. PRACOVNÍ POMĚR Pracovní poměr mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem vzniká na základě pracovní smlouvy (výjimkou je volba a jmenování zaměstnance Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce 33 odst. 2 a 3.) Podle

Více

Novinky v programu MSklad 1.51

Novinky v programu MSklad 1.51 Novinky v programu MSklad 1.51 Poznámka v receptuře V receptuře lze nově připsat ke každé položce poznámku, které se pak zobrazí při tisku dělené žádanky a volitelně též při tisku komplexní žádanky. Poznámka

Více