Safari na Arpidě. Děkujeme kapele Rybníkáři, která nás celým odpolednem provázela.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Safari na Arpidě. Děkujeme kapele Rybníkáři, která nás celým odpolednem provázela."

Transkript

1

2 Plesové ohlédnutí Páteční 23. bál Arpidy je za námi a i tentokrát dopadl na výbornou. Zahájení plesu, hned po panu řediteli, se ujali hosté z Nazaretu z Borovan s vtipným a vypilovaným předtančením. Poté již celou Arpidu roztančily písničky v podání Brusných kotoučů a tak tomu bylo, s krátkou přestávkou, až do brzkých ranních sobotních hodin :-) Onu krátkou přestávku totiž vyplnilo druhé předtančení, tentokrát v podání a choreografii klientů a zaměstnanců centra. Mnohokrát děkujeme Brusným kotoučům, že k nám přijeli hrát, opět bez nároku na honorář a že díky jejich umu měl náš ples ten správný náboj.

3 Safari na Arpidě Ani nemusíte jezdit do světa na safari, postačilo přijít v neděli 3. března do Arpidy. Zvířectvem se to tu jen hemžilo, exotická fauna se pěkně kamarádila s tou domácí, zpívalo se, tančilo, plnily se různé úkoly, soutěžilo, odpočívalo v opičí jeskyňce, zkrátka bylo to skvělé živoucí odpoledne. Na vše z pěkné výšky dohlížela žirafa a slon si s ní pěkně notoval... Domů si děti odnesly odměny a fotografii s medvědem. Tak zase příště... Děkujeme kapele Rybníkáři, která nás celým odpolednem provázela.

4 Pobyt žáků na Lipně aneb z Lanovky přímo k lanovce V neděli 24. března vyrazila skupina žáků našich škol s doprovodem užít posledního sněhu přímo do Lipna nad Vltavou. Ubytovaní byli na Chatě Lanovka, ze které to na lanovku bylo vskutku jen kousek. A že si sněhu užili až až je vidět z fotografií. Ale čtyřdenní výlet nebyl pouze o sněhu, takže se užívalo i na bobové dráze, v bazénu, ale i na procházkách Škoda, že jen 4 dny. Více fotografií můžete vidět na našem facebooku :-)

5 Pracovní výjezd zdravotníků centra ARPIDA Ve dnech března 2019 se na Kvildě uskutečnil pracovní výjezd zdravotníků centra ARPIDA, kterého se zúčastnili fyzioterapeuti, ergoterapeuti, zdravotní sestra a neurolog centra MUDr. Vladimír Peřina. Tématem odborného programu bylo tentokrát testování dětských pacientů z pohledu ergoterapeuta a fyzioterapeuta. Téma zpracovala a odprezentovala Bc. Jana Jírková, ergoterapeutka centra Arpida a Yveta Švábová, fyzioterapeutka z FN Motol. Ve volném čase všechny vylákalo ven krásné počasí i okolní příroda, a tak se dostalo i na výlet na běžkách či pěší túry.

6 Krátké zprávy Výsadba nových buků Začátkem března bylo pořízeno 98 nových sazenic buků. Hlavně se tak stalo proto, že na mnohých, v loňském roce osázených, si pochutnali hryzci. :-( Tyto nové stromky jsou zasazeny podél našeho plotu směrem k areálu hipoterapie. Návštěva pracovníků MŠ a ZŠ Turnov i stáž z Jedličkova ústavu Ve středu 6. března přijeli na návštěvu pracovníci z MŠ a ZŠ Sluníčko z Turnova a týden na to k nám zavítali rámci výměnných stáží pracovníci z Jedličkova ústavu v Praze. Tyto exkurze odborných pracovníků z jiných zařízení jsou přínosem pro obě strany, proto se naši pracovníci chystají také na další stáž, nyní např. do Jedličkova ústavu. Spolupráce našeho SPC s Krajským úřadem: Příprava školní inkluzivní koncepce V roce 2018 vypracovalo MŠMT nový dokument určený pro řešení otázek týkajících se společného vzdělávání: Metodika rovných příležitostí. Z této metodiky vyplynula pro Krajský úřad Jihočeského kraje povinnost zpracovat v průběhu roku 2019 krajskou školskou inkluzivní koncepci Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji. Do práce týmu, který se podílí na přípravě krajské školní inkluzivní koncepce, je zapojeno i naše speciálně pedagogické centrum. Zatím proběhla dvě jednání pracovního týmu, poslední setkání se uskutečnilo Za SPC se jednání pravidelně účastní Mgr. Ivana Slámová.

7 LÉTÁNÍ S PANEM KUBOVCEM Ve středu 13. března se mohli další žáci našich škol proletět spolu s panem Alexandrem Kubovcem. Mnohokrát děkujeme! :-) NOVÉ ipady PRO NAŠI ŠKOLU Děkujeme Nadaci Život dětem za věnování 4 ipadů pro žáky našich škol.

8 STŘÍPKY... Návštěva výstavy Sůl nad zlato v Českém Krumlově Důvěra. K Mezinárodnímu dni žen s láskou...

9 OZNÁMENÍ Oznámení o zápisu do škol při centru ARPIDA, o.p.s. na školní rok 2019/20, který se koná ve čtvrtek 4. dubna 2019 od do hod. v centru ARPIDA. Školy při centru ARPIDA sdružují: mateřskou školu - do MŠ lze dítě zapsat po dosažení 3 let věku (zápis do MŠ proběhne v květnu 2019), základní školu, základní školu speciální, přípravný stupeň základní školy speciální. Školy při centru ARPIDA jsou určeny pro děti s tělesným (pohybovým) a kombinovaným postižením. K zápisu, prosíme, přineste doporučení poradenského zařízení k zařazení dítěte ke vzdělávání ve speciální škole. Bližší informace o školách při centru ARPIDA, o.p.s. naleznete ZDE, popřípadě Vám je rádi poskytneme v kanceláři školy - tel: Těšíme se na setkání s Vámi.

10 VZDĚLÁVACÍ KURZY TECHNIKY AKTIVIZACE POMOCÍ IPADU Obsah kurzu: V základním a nástavbovém kurzu se každý účastník naučí: Jak lze využívat ios zařízení k rozvoji a ke komunikaci dětí i dospělých, kteří z různých důvodů nemohou komunikovat mluvenou řečí (AAK). Charakteristika dotykových tabletů a význam jejich využívání v aktivizaci klientů. Specifika práce s tablety s ohledem na druh znevýhodnění. Základní přehled aplikací podle oblastí aktivizace. Základní znalosti a dovednosti po technické stránce využívání ios. Komunita uživatelů a centrum podpory. Specifika práce s tablety u dětí a dospělých s kombinovaným postižením. Vhodné aplikace a jejich základní přehled- pro děti s těžším a kombinovaný postižením - podpora výuky trivia (čtení, psaní, počítání). Vlastní vyzkoušení aplikací. Přizpůsobení a personalizace aplikací pro konkrétní klienty. Termín: Časový rozsah: hod. (4+5 vyučovacích hodin) Lektor: Mgr. Lenka Říhová a Mgr. Iva Jelínková, speciální pedagožky v ZŠ speciální Poděbrady Místo: centrum ARPIDA, České Budějovice Počet účastníků je omezen, v případě Vašeho zájmu o některý z kurzů kontaktujte Mgr. Danu Kopeckou, tel nebo kopeckad@arpida.cz

11 POZVÁNKA

12 RÁDI BYSTE PODPOŘILI ARPIDU A NEVÍTE JAK? Webové stránky portálu GIVT.cz jsou zde stále pro všechny, kteří nakupují online a kteří by těmito nákupy rádi pomohli dobré věci. Najdete na něm 3778 nejznámějších e- shopů, mezi kterými nechybí např. Mall, ZOOT, Baťa, Booking.com, About you nebo třeba Aliexpress a dalších 1300 obchodů. GIVT promění vaše nákupy na internetu v dobrý skutek. A nestojí to ani korunu Jak na to? 1. Před nákupem vyberete na jejich webových stránkách organizaci, kterou byste rádi podpořili, nejlépe Arpidu 2. Vyberete e-shop, na kterém chcete nakoupit. Otevřou se stránky vašeho e-shopu. 3. Nakoupíte, jak jste zvyklí. To je celé. Nestojí vás to ani korunu navíc a my dostaneme část peněz z ceny Vašeho nákupu. Nakupovat se dá i anonymně, takže pokud se nechcete nikde registrovat, nemusíte. Řekněte o této možnosti také svým přátelům ať mohou proměnit nákup v dobrý skutek i oni. Děkujeme, že na nás myslíte a pomáháte nám.

13 Přejeme všem dětem, žákům, klientům, rodičům, zaměstnancům a všem přátelům Arpidy požehnané Velikonoční svátky, jarní radost, sílu a naději.

NEWSLETTER LEDEN 2018

NEWSLETTER LEDEN 2018 NEWSLETTER LEDEN 2018 Vážení a milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku, roku 2018. Letošní rok je všeobecně označován jako rok osmiček, rok osmičkový. Do takového osmičkového roku vstoupila i ARPIDA.

Více

Newsletter. Pozvánek bude více, stejně jako je toho opět více, co se v Arpidě událo.

Newsletter. Pozvánek bude více, stejně jako je toho opět více, co se v Arpidě událo. Newsletter DUBEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, bereme jako samozřejmost, že v tomto jarním období vše živé ožívá. Příroda, probuzená po zimě, se zazelenala a rozkvetla, ozývá se

Více

Newsletter. během redaktorského chystání nového čísla našeho newsletteru přišlo jaro.

Newsletter. během redaktorského chystání nového čísla našeho newsletteru přišlo jaro. Newsletter BŘEZEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, během redaktorského chystání nového čísla našeho newsletteru přišlo jaro. Na rozdíl od venkovních teplot jsme tuto skutečnost my všichni

Více

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání!

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání! NADĚJE JE Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných přehrání! Každým přehráním a sledováním našeho kanálu, díky partnerskému programu YOUTUBE, přispějete

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ Centrum ARPIDA děkuje všem dárcům, partnerům, klientům, rodičům, zaměstnancům, členům, spolupracovníkům a příznivcům za podporu v roce 2016. Díky této podpoře

Více

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015/2016 CHARAKTERISTIKA ZAŘÍZENÍ Základní údaje o školském zařízení Druh školského zařízení: Speciálně pedagogické

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY!

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Pojďte do školky!, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0007 NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Porada ředitelů mateřských škol, Seč 18.11. 2013 Projekt Pojďte do školky! : datum zahájení:

Více

Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život

Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008656 19. 21. 9. 2018 OŠMS, Krajský úřad

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

1. pracovní setkání Asociace ucelené rehabilitace

1. pracovní setkání Asociace ucelené rehabilitace 1. pracovní setkání Asociace ucelené rehabilitace Motto pro založení Asociace: I malý krok může začít dlouhou cestu. Ve čtvrtek 15. 11. 2018 proběhlo v centru ARPIDA 1. pracovní setkání Asociace ucelené

Více

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ Centrum pro rozvoj muzejní pedagogiky a práce muzeí se zdravotně postiženou mládeží bylo zřízeno při oddělení

Více

Bilanční diagnostika 2. národní seminář

Bilanční diagnostika 2. národní seminář Bilanční diagnostika 2. národní seminář 17. - 18. 1. 2013, Kutná Hora Zpráva z jednání + fotodokumentace Téma a náplň druhého semináře, který byl zaměřen na problematiku vzdělávání a diagnostických nástrojů

Více

PRAHA 14 BEZPEČNĚ ONLINE POKRAČUJE!

PRAHA 14 BEZPEČNĚ ONLINE POKRAČUJE! PRAHA 14 BEZPEČNĚ ONLINE POKRAČUJE! Městská část Praha 14 a Národní centrum bezpečnějšího internetu srdečně zvou školy k účasti. Městská část Praha 14 a Národní centrum bezpečnějšího internetu realizují

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017 Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC 2016 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Henčlová 777 92 92 16 soc. pracovnice Bc.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Integrativní speciální pedagogika Podzim 2011 DVOUOBOROVÉ STUDIUM, VÝUKA Út

Integrativní speciální pedagogika Podzim 2011 DVOUOBOROVÉ STUDIUM, VÝUKA Út Integrativní speciální pedagogika Podzim 2011 DVOUOBOROVÉ STUDIUM, VÝUKA Út 20.9.2011 PŘEDNÁŠKY ORGANIZAČNÍ INFORMACE SAMOSTUDIUM 14. Speciálně pedagogická diagnostika (pojetí, diagnostika v raném a předškolním

Více

NÁVRH LOGICKÝCH RÁMCŮ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ VE SO ORP DOMAŽLICE

NÁVRH LOGICKÝCH RÁMCŮ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ VE SO ORP DOMAŽLICE NÁVRH LOGICKÝCH RÁMCŮ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ VE SO ORP DOMAŽLICE Opatření 1.3.1 Organizace vzdělávacích akcí pro pedagogy MŠ v oblasti rozvoje čtenářské pregramotnosti Cíl opatření: Zorganizovat

Více

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís.

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís. Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. Zpráva o činnosti v roce 2014 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková Finanční část

Více

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 TLOSKOV KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna je vybavena

Více

Neváhejte, sledujte, podporujte, ozývejte se, pište, zkrátka: buďte s námi. Těšíme se na Vás!

Neváhejte, sledujte, podporujte, ozývejte se, pište, zkrátka: buďte s námi. Těšíme se na Vás! Na úvod nového roku a nového newsletteru se můžeme podívat, kde všude je možné sledovat dění v centru ARPIDA. Takže, najít si nás můžete všude na následujících adresách: YT https://www.youtube.com/channel/uciiua4x5t7z8ppqubngom3q

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Městský úřad Česká Třebová 24. Března 2014 od 15.30 hodin Ing. Jaromíra Žáčková, JUDr. Eva Gibišová, Petr

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2011-2012 Lutín, září 2011 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

4. Modul č. 1 Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách

4. Modul č. 1 Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách Termín realizace projektu : 1.květen 2010 30.duben 2012 Klíčové aktivity projektu : 1. Organizační, personální a technické zázemí projektu 2. Zabezpečení publicity projektu 3. Oslovení cílové skupiny -

Více

Somatopedická společnost,o.s. občanské sdružení

Somatopedická společnost,o.s. občanské sdružení Somatopedická společnost,o.s. občanské sdružení VýroČní zpráva 2009 stránka 1 z 5 Poslání a cíle organizace Somatopedická společnost,o.s. je profesně orientované občanské sdružení, založené v roce 1991,

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

Zpráva o činnosti v roce 2017

Zpráva o činnosti v roce 2017 Spolek Ruku v ruce Spolek při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2017 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková

Více

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA PROINTEPO

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA PROINTEPO Speciálně pedagogické centrum PROINTEPO Střední škola, Základní škola a Mateřská škola s. r. o. Hrubínova 1458, 500 02 Hradec Králové www.prointepo.org., tel: 777 112 476 VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO

Více

DVPP - šablony pro MŠ

DVPP - šablony pro MŠ srpen 2017 Přehled programů DVPP vhodných pro projekty zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ, ZŠ, SŠ a VOŠ Vzdělávací institut Středočeského kraje již od září 2016 připravuje v pololetních programových

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Butterfly-Aid za rok 2014. Motto: Naděje má křídla. Obecně prospěšné společnosti

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Butterfly-Aid za rok 2014. Motto: Naděje má křídla. Obecně prospěšné společnosti VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2014 Motto: Naděje má křídla Obsah 1. Úvod - slovo ředitelky... 1 2. Struktura organizace... 1 3. Poslání... 2 4. Historie společnosti...

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

INKLUZIVNÍ ŠKOLA V PRAXI

INKLUZIVNÍ ŠKOLA V PRAXI INKLUZIVNÍ ŠKOLA V PRAXI Ing. David Fresar Střední odborná škola stavební a zahradnická, Praha 9, Učňovská 1 Krátce o škole: hlavní areál budov Učňovská 1, Praha 9 (Jarov) škola teorie a OV stavebních

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 Vážení rodiče, Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 na úvod Vám chci poděkovat za přízeň a spolupráci v roce 2017. V Novém Městě na Moravě dne 3. ledna 2018 Jedním z našich cílů je

Více

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA PROINTEPO

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA PROINTEPO Speciálně pedagogické centrum PROINTEPO Střední škola, Základní škola a Mateřská škola s. r. o. Hrubínova 1458, 500 02 Hradec Králové www.prointepo.org., tel: 777 112 476 VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 Pracovní skupina Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem, rozvoj

Více

ICT NÁS BAVÍ. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015. www.vys-edu.cz

ICT NÁS BAVÍ. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015. www.vys-edu.cz ICT NÁS BAVÍ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015 www.vys-edu.cz Realizátoři projektu Společnost pro kvalitu školy, o. s., Ostrava Vysočina Education, Jihlava Zařízení pro další vzdělávání pedagogických

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji. Hynek Čížek, Konference MAP, Č. Budějovice

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji. Hynek Čížek, Konference MAP, Č. Budějovice Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji Hynek Čížek, Konference MAP, Č. Budějovice 6. 12. 2017 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_002/0000001

Více

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Čertovské rejdění

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Čertovské rejdění Leden 2017 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Čertovské rejdění S příchodem měsíce prosince se děti z celé školy i školky těšily a netrpělivě (ty menší s obavami) očekávaly datum 5. prosince,

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE PLZEŇ 10. 11.11.2011 DLOUHODOBÁ PÉČE V POJETÍ CHARITY ANEB PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE FARNÍ CHARITA -20 LET NAŠÍ ORGANIZACE VE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŢBÁCH Ředitelka Miloslava

Více

Zápis ZŠ Jinočany, příspěvková organizace

Zápis ZŠ Jinočany, příspěvková organizace Zápis 2017 ZŠ Jinočany, příspěvková organizace Termín zápisu Milé děti, milí rodiče, jste srdečně zváni k zápisu do 1. třídy, který se uskuteční ve čtvrtek 27. dubna 2017. Místo zápisu Zápis se uskuteční

Více

SRPEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA

SRPEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Newsletter SRPEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, tak nám ty prázdniny a dovolené utekly. Rychle, jak jinak Ať už jste se během nich toulali po světě nebo po Čechách nebo odpočívali

Více

Naše pohodová školička v průběhu ročních období,

Naše pohodová školička v průběhu ročních období, Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání,

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

EXKURZE KARIÉRNÍCH PORADCŮ ANEB PRVNÍ SETKÁNÍ PS KP MAP II. Siemens Drásov

EXKURZE KARIÉRNÍCH PORADCŮ ANEB PRVNÍ SETKÁNÍ PS KP MAP II. Siemens Drásov EXKURZE KARIÉRNÍCH PORADCŮ ANEB PRVNÍ SETKÁNÍ PS KP MAP II Siemens Drásov 10.10.2018 MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN - DOKUMENT Hlavním cílem projektu je zlepšit kvalitu vzdělávání v mateřských a základních školách

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Občanské sdružení Bezva prázdniny

Občanské sdružení Bezva prázdniny Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2007 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

1 Akční plán MAP SO ORP Stod

1 Akční plán MAP SO ORP Stod 1 Akční plán MAP SO ORP Stod Cíl 1.1 Rekonstrukce a výstavba budov a areálů škol a školských zařízení Opatření 1.1.1 Rozšíření kapacit základních škol o Z kapitoly 3.1.6 analýzy vyplývá, že stávající počty

Více

Plán práce pro školní rok 2014-2015

Plán práce pro školní rok 2014-2015 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2014-2015 Lutín, září 2014 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Název projektu Jak vystoupit z kruhu Reg. číslo CZ.1.04/3.1.03/ Realizátor projektu Alfa Human Service Adresa Biskupcova 84, Praha 3

Název projektu Jak vystoupit z kruhu Reg. číslo CZ.1.04/3.1.03/ Realizátor projektu Alfa Human Service Adresa Biskupcova 84, Praha 3 Název projektu Jak vystoupit z kruhu Reg. číslo CZ.1.04/3.1.03/22.00.00 101 Realizátor projektu Alfa Human Service Adresa Biskupcova 84, Praha 3 Doba realizace 1. 5.2009 31. 7. 2010 Dotace 1 672 650,-

Více

Závěrečná zpráva z celostátního semináře ŠD a ŠK 20. 21. června 2008

Závěrečná zpráva z celostátního semináře ŠD a ŠK 20. 21. června 2008 Závěrečná zpráva z celostátního semináře ŠD a ŠK 20. 21. června 2008 Seminář se uskutečnil 20. 21. června 2008 v prostorách Středního odborného učiliště obchodu a služeb, Za Černým mostem 3/362, Praha

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb. Hradební 2, 350 38 Cheb

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb. Hradební 2, 350 38 Cheb Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb Hradební 2, 350 38 Cheb Nabídka akreditovaných kurzů pořádaných ve školním roce 2011/2012 v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků pro instruktory

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

Inkluze ve vzdělávání - SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ

Inkluze ve vzdělávání - SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Inkluze ve vzdělávání - SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Petr BANNERT ředitel odboru vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz

Více

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků.

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Školní vzdělávací program Základní škola Ječná 2007 1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Součástí

Více

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Termín realizace: 15. 7. 2014 Máte povědomí o tom, co to AAK je, protože už jste byli na kurzu? Přesto si někdy nevíte úplně rady nebo vaše

Více

Plán práce pro školní rok 2015-2016

Plán práce pro školní rok 2015-2016 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2015-2016 Lutín, září 2015 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4. Školní projekt. Cestujeme po Evropě

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4. Školní projekt. Cestujeme po Evropě Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Školní projekt Cestujeme po Evropě 27. 3. 28. 3. 2018 Organizátoři projektového dne: Mgr. K. Vitásková PaedDr.

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

OZNÁMENÍ O ZÁPISU NA ŠKOLNÍ ROK 2016/17

OZNÁMENÍ O ZÁPISU NA ŠKOLNÍ ROK 2016/17 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA LEDEN 2016 OZNÁMENÍ O ZÁPISU NA ŠKOLNÍ ROK 2016/17 Oznámení o zápisu do ZŠ a přípravného stupně základní školy speciální při centru ARPIDA, o.p.s. na školní rok 2016/17,

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2016-2017 Lutín, září 2016 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

05/2012 Účastníci programu Pět P

05/2012 Účastníci programu Pět P Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 05/2012 Účastníci programu Pět P 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Podpořili nás..........3 Pět P - nový program DC ADRA.....4

Více

PŘÍKLAD Z PRAXE: SPOLUPRÁCE ŠKOLY, SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A RODINY

PŘÍKLAD Z PRAXE: SPOLUPRÁCE ŠKOLY, SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A RODINY Pracovní konference: MOŽNOSTI SPOLUPRÁCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A ŠKOLSTVÍ PŘI ZAČLEŇOVÁNÍ DĚTÍ DO BĚŽNÝCH ŠKOL Ostrava, 11.1.2012 PŘÍKLAD Z PRAXE: SPOLUPRÁCE ŠKOLY, SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A RODINY Leona Nováková

Více

Příloha č. 3 INKLUZIVNÍ DÍTĚ

Příloha č. 3 INKLUZIVNÍ DÍTĚ Příloha č. 3 INKLUZIVNÍ DÍTĚ 1. Děti s přiznanými podpůrnými opatřeními Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, z kterého vychází i náš školní vzdělávací plán, ctí pojetí, že rámcové cíle

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018 STŘEDA 2. KVĚTEN, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - provozní porada Ve středu 2. 5. se od 14.00 hodin v učebně přírodních věd uskuteční provozní porada pro vyučující I. a II. stupně základní

Více

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy.

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy. ORGANIZACE MĚSÍCE ČERVNA 2018 PÁTEK 1. ČERVEN, ZÁKLADNÍ ŠKOLA V pátek 1. 6. proběhne fotografování tříd a pedagogického sboru základní školy. Organizace o odpovědnost: Vladimír Vlk. PÁTEK 1. ČERVEN Nepřítomnost:

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

NABÍDKA KVALIFIKAČNÍHO KURZU

NABÍDKA KVALIFIKAČNÍHO KURZU NABÍDKA KVALIFIKAČNÍHO KURZU v rámci projektu Projektový management pro vedoucí pracovníky základních a středních škol registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/08.0237 České Budějovice 2010 Tento informační

Více

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY 26. 10. 2018 1 Organizátoři projektového dne: Mgr. M. Šnajdr Mgr. M.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/ Projekt Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility MEZIMO Registrační číslo projektu CZ.03.3.48/0.0/0.0/15_032/0000593

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Jak se př ihla sit na webina ř

Jak se př ihla sit na webina ř Jak se př ihla sit na webina ř Nikdy jste se neúčastnili webináře? Je to pro Vás něco nového? Máte obavy z toho, jak to probíhá? V tomto článku se dozvíte, jak se na naše webináře přihlásit. Na úvodní

Více

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP Výroční zpráva 2018 - Výkon pěstounské péče VPP Trojlístek - centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. získal v roce 2013 od Krajského úřadu Kraje Vysočina pověření k výkonu sociálně právní ochrany

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ (předávání a získávání zkušeností, nápadů a námětů ověřených v praxi při práci s dětmi a mládeží) v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život jsou setkání pedagogických

Více

Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)

Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR) Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR) VÝCHODISKA A KONTEXT PROJEKTU Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR na období 2015-2020 Akční plán inkluzivního vzdělávání na období 2016-2018

Více

Akční plán vzdělávání Hranicka pro rok 2017

Akční plán vzdělávání Hranicka pro rok 2017 Akční plán vzdělávání Hranicka pro rok 2017 (výňatek pro pracovní skupinu zabývající se ČG a MG) Vypracováno v říjnu 2016 Verze: 0.1 Autoři: Realizační tým MAP Hranicko 3. Akční plán Opatření pro rok 2017

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) září 2015 (zpracovala Mgr. Jana Fričová) Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ)

Více

Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice

Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice MATEŘSKÁ ŠKOLA 2013/2014 Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice Adresa: Široká 42. 664 91 Ivančice IČO: 70 840 661 Identifikátor

Více