UŽITEČNÉ RADY A TIPY PRO VYROVNANOU HLADINU HORMONŮ. Pavla Rožumberská

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UŽITEČNÉ RADY A TIPY PRO VYROVNANOU HLADINU HORMONŮ. Pavla Rožumberská"

Transkript

1 UŽITEČNÉ RADY A TIPY PRO VYROVNANOU HLADINU HORMONŮ Pavla Rožumberská

2 UŽITEČNÉ RADY A TIPY PRO VYROVNANOU HLADINU HORMONŮ 1. NÁVALY HORKA 2. ZKLIDŇUJÍCÍ DECHOVÉ CVIČENÍ č.1 3. ZKLIDŇUJÍCÍ DECHOVÉ CVIČENÍ č PROBLÉMY S VLASY, KŮŽÍ, NEHTY 5. VLASY 6. MASÁŽ HLAVY 7. MASÁŽ SPÁNKŮ A ČELA 8. KŮŽE 9. NEHTY 10. SUCHOST POŠEVNÍ SLIZNICE 11. NESPAVOST 12. ZHORŠENÍ PAMĚTI 13. BOLESTI HLAVY A MIGRÉNY 14. JAK ŽÍT ŽIVOT V ROVNOVÁZE 15. MOJE TIPY PRO NALEZENÍ VNITŘNÍ ROVNOVÁHY

3 NÁVALY HORKA Do svého jídelníčku zařaďte sóju, lněné semínko, více potravin bohatých na hořčík, vápník a těch, které mají mnoho vitaminu E, jako listová zelenina, ořechy a mandle. Ve své běžné stravě se vyvarujte příliš kořeněných jídel, velkého množství cukru, soli nebo čokolády, a také velmi horkých polévek a těžkých jídel. Nahraďte kávu a černý čaj citrusovými ovocnými šťávami (s vitamínem C). Noste lehké bavlněné oblečení, dobře saje pot. Když budete cítit nával horka, vypijte ledovou citronádu a relaxujte na dobře vyvětraném místě. Vhodné je také dbát na dostatečný příjem vody a pravidelné cvičení. Doporučuji udělat několik zklidňujících dechových cvičení, jejichž návod naleznete dále.

4 ZKLIDŇUJÍCÍ DECHOVÉ CVIČENÍ č.1 Při nádechu počítejte od jedné do tří a při výdechu počítejte od jedné do šesti. Nádech i výdech je nosem. Brzy pocítíte hluboký klid a mír. Pro toto cvičení neexistují žádná omezení a můžete je provádět tak dlouho, jak si přejete.

5 ZKLIDŇUJÍCÍ DECHOVÉ CVIČENÍ č. 2 Při provádění Čandra Bhédany pomalu nadechujte a vydechujte pouze levou nosní dírkou. Zlehka uzavřete pravou nosní dírku pravým palcem a přitom dlaní stále udržujte uzavřenou džňána mudru - nehet pokrčeného ukazováčku se dotýká kořene palce. Soustřeďte se na levou polovinu těla a na oblast přibližně 5 cm vlevo od vaší hlavy. Dýchejte klidně, výdech trvá déle než nádech. Pro toto cvičení neexistují žádná omezení a můžete je provádět tak dlouho, jak si přejete. ČANDRA BHÉDANA K.D.

6 PROBLÉMY S VLASY, KŮŽÍ, NEHTY Obecně problémy s vlasy, kůží, nehty a dásněmi jsou typickými projevy menopauzy. Podle vědeckých výzkumů je jejich příčinou nízká hladina hormonů estrogenu a kolagenu. Často také dochází k horšímu prokrvování kůže a podkožních tkání, což vede k ochabnutí kůže a tvorbě vrásek. K vyrovnání nízké hladiny hormonů vám nejvíce pomůže cvičení sestavy Hormonální jógové terapie. Dále vám může pomoci zdravá životospráva a pití nejméně dvou litrů čisté vody denně.

7 VLASY Pokud chcete mít krásné vlasy, je třeba o ně pečovat a starat se o jejich zdraví. Měly byste si své vlasy umývat téměř studenou vodou a používat jemný šampon, pokud nechcete, aby byly suché a řídké. Vyvarujte se trvalé a žehlení vlasů. Pokud vás trápí šedivé vlasy, používejte raději hennu nebo dočasně barvicí šampony a kvalitní kondicionér, který obnoví jejich přirozený lesk.

8 Důležitá je také výživa vlasů: VLASY 1. Vápník - základní prvek pro zdravý růst. Je obsažen v mléčných výrobcích a listové zelenině. 2. Zinek - jeho nedostatkem jsou vlasy suché, máme mastnou pokožku, šedivíme. Je obsažen v jedlých mořských řasách, luštěninách. 3. Železo - zabraňuje chudokrevnosti a vypadávání vlasů. Je obsažen v listové zelenině, játrech, rybách. 4. Vitaminy skupiny B - kyselina panthotenová (B5) a biotin (B7) zásobují vlasové kořínky, podporují růst vlasů. 5. Vitamin C - pomáhá udržovat zdravé vlasy a kůži. Zdrojem je veškeré ovoce, zelenina, brambory atd.

9 MASÁŽ HLAVY Každý den si masírujte hlavu pro zlepšení krevního oběhu následujícím způsobem: Při masáži hlavy se především snažíme uvolnit podkoží, to znamená kůži od lebky. Položte si palce z obou stran hlavy a prsty si položte na vrchní část hlavy. Uvolněte kůži na hlavě a pomocí prstů jí pohybujte dopředu a dozadu. Poté o kousek posuňte prsty, lehce je přitiskňete ke kůži a znovu jí pohybujte. Zopakujte čytřikrát. Zlepšený oběh na pokožce lebky pomůže zlepšit stav a sílu vlasů.

10 MASÁŽ SPÁNKŮ A ČELA Při běžné bolesti hlavy může pomoci jemná masáž spánků a čela. Pokud chcete použít masážní olej, z bylinek se osvědčila máta peprná (při horkosti v hlavě), levandule (pokud je vhodné hlavu zahřát) anebo olej z heřmánku. Jak uvolnit svaly na hlavě: Položte obě ruce (prsty) na čelo a drobnými krouživými pohyby postupně promasírujte čelo a spánky. Tlakem prstů uvolněte napětí lícních svalů. Prsteníčky obou rukou jemně zatlačte na oční důlky u kořene nosu. Vyhlaďte svaly kolem očních důlků pod obočím. Jemně hlaďte tváře podél obou stran nosu a postupujte k čelisti (tam je často centrum nahromaděného napětí). Pozor, nenapínejte pokožku směrem dolů.

11 KŮŽE O pokožku bychom měly pečovat i zevně. Především v zimních a letních měsících je naše kůže vystavována silným mrazům a slunci, proto je potřeba v těchto obdobích péči zvýšit. V letních měsících používáme krémy s odpovídajícím ochranným faktorem, v zimě je nutné pokožku dostatečně hydratovat. Hydratace má význam pro pokožku i při pravidelném opakování. Pokožka je jemná a dostatečně vláčná. Obecně bychom tedy neměly péči o pokožku zanedbávat. Jednou za měsíc zkuste aktivovat krevní oběh v kůži pomocí peelingového krému, což vaši pokožku krásně pročistí.

12 KŮŽE Čisticí (peelingový) krém Smíchejte cukr a jogurt a jemně tímto krémem masírujte obličej. Poté opláchněte pouze studenou vodou. Po patnácti minutách na tvář naneste hydratační krém.

13 KŮŽE Potřebné vitaminy pro pokožku: 1. Vitamin A zlepšuje kvalitu pokožky, stimuluje syntézu kolagenu, díky kterému je naše pleť pevnější. Je obsažen v másle, rybách, sýrech, mléku. 2. Vitamin E antioxidant, chrání naši pokožku před procesem stárnutí. Najdeme jej v oleji z obilných klíčků, vejcích a kukuřici. 3. Vitamin C vyjasňuje tvář a snižuje výskyt hnědých skvrn na kůži. Je obsažen zejména v ovoci (pomeranč, citron, kiwi), zelenině (paprika), v bramborách. 4. Beta-karoten (provitamin A) chrání pokožku proti působení volných radikálů z UV záření, podporuje opálení a zhnědnutí pokožky. 5. Vitaminy skupiny B mají protizánětlivý účinek, zmírňují svědění při dermatózách pokožky, nachází se v mase, listové zelenině, v kvasnicích (droždí), vnitřnostech (játra).

14 NEHTY O své ruce a nehty pečujte pomocí jemného mýdla a po umytí si ruce promasírujte hydratačním krémem. Čisticí, prací a jiné úklidové prstředky vemi škodí nehtům, proto při umývání nádobí či práci na zahrádce používejte ochranné rukavice. Důležitý je dostatečný přísun tekutin alespoň dva litry čisté vody denně. Při nedodržování pitného režimu se mohou na nehtech objevit praskliny.

15 Potřebné vitaminy pro nehty: NEHTY 1. Vápník je obsažen hlavně v mléčných výrobcích, mořských rybách a listové zelenině. Jeho nedostatek vede k měknutí a zvýšené lomivosti nehtů. 2. Vitaminy skupiny B jsou obsažené ve vejcích, vepřovém, drůbežím a hovězím mase, vnitřnostech, rybách, v pivovarských kvasnicích, atd. Jejich nedostatek, zejména pak vitaminu B12, může způsobovat zakulacení a zakřivení konce nehtů. 3. Vitamin A je obsažen v rybím tuku, játrech a ovoci. Jeho nedostatek spolu s nedostatkem vápníku zapříčiňuje křehké nehty. 4. Vitamin C je v ovoci a zelenině. Nedostatek vitaminu C spolu s nedostatkem bílkovin a zinku může na nehtech způsobit bílé flíčky. 5. Zinek, křemík je obsažen v jedlých mořských řasách, rybách, sóji a listové zelenině.

16 SUCHOST POŠEVNÍ SLIZNICE Existuje mnoho běžných léků a léčebných procedur, které mohou způsobit suchost poševní sliznice. Jsou to některé antikoncepční prostředky, léky na endometriózu, neplodnost, vředy, upravující krevní tlak a snižující překrvení, antibiotika a antidpresiva. Hysterektomie a související chirurgické zákroky, stejně jako chemoterapie a ozařování, mohou být u některých žen také příčinou suchosti poševní sliznice. Dokonce předměty každodenní potřeby, například některá mýdla nebo přehnané cvičení, sprchování, používání kondomů, mohou být v důsledku důvodem k potřebě dodatečné osobní lubrikace. Mezi významné, ale často opomíjené faktory, patří i náš emocionální a fyzický stav. Jsme-li ve stresu, zabýváme se osobními, rodinnými nebo pracovními problémy nebo jsme jednoduše unavené a vyčerpané, může se suchost poševní sliznice objevit. Klasická medicína v tomto případě obvykle předepisuje hormonální krémy, které mohou zlepšit lokální příznaky, avšak na místo jakéhokoli užívání hormonů bych vám také doporučila praxi Hormonální jógové terapie, která má v tomto případě velmi rychlé výsledky! Dále nenoste těsné kalhotky a vyvarujte se každodenního používání ochranných tamponů, protože způsobují podráždění poševní sliznice a vstřebávají její vlhkost.

17 NESPAVOST Večer si dejte nejlépe pouze lehké jídlo. Jezte hodně jablek a hlávkového salátu (jsou to zklidňující potraviny). Nahraďte kávu a černý čaj uklidňujícími bylinkovými čaji. Pokud vás něco trápí, snažte se odložit stranou své emoce a zanalyzovat tuto situaci racionálně. Věnujte se nějakým činnostem venku, například zahradničení či vycházkám v parku anebo některému sportu. Díky tělesné aktivitě se budete cítit klidnější. Je-li to možné, nikdy nevynechejte uspávací rituál. 1. Choďte spát vždy ve stejnou dobu. 2. Provádějte své večerní činnosti ve stejném pořadí: Oblékněte si pyžamo nebo noční košili, vyčistěte si zuby, položte si k nočnímu stoku sklenici vody - abyste nemusely vstávat, když dostanete žízeň, promítněte si hezké věci z proběhlého dne anebo myslete na něco pěkného. Jednoduše si zorganizujte své kroky, jak si přejete, avšak opakujte je pokaždé ve stejném pořadí. A nezapomeňte na zklidňující dechová cvičení.

18 ZHORŠENÍ PAMĚTI Při zhoršení paměti a zpomalení myšlení je třeba trénovat svůj mozek stejně tak jako trénujeme své svaly. Vhodné je čtení, učení se básním nazpaměť, a nebo se naučit z paměti telefonní čísla svých přátel. Hrajte šachy, luštěte křížovky a skládejte puzzle. Je třeba, abychom neustále stimulovaly svou mysl. Nepodléhejte duševní lenosti. Ze všeho nejdůležitější je však zvýšit hladinu svých hormonů, neboť pro správnou funkci mozku je nezbytný také estrogen. Rovněž v tomto případě vám doporučuji cvičení Hormonální jógové terapie.

19 BOLESTI HLAVY A MIGRÉNY Jelikož jsou příčiny těchto symptomů u každého člověka jiné, je třeba vysledovat vlastním pozorováním proč a kdy vznikají. Sledujte samy sebe a snažte se přijít na to, co vyvolává vaše bolesti hlavy či migrénu, co se dělo těsně předtím. Vzpomeňte si, co jste jedly, zda nedošlo k migréně krátce před menstruací, pozorujte své emoce, stres a dokonce i změny počasí a prostředí. Pokud začnete pozorovat první příznaky migrény, vypijte sklenici vody nebo citronády. Najděte si klidné a tiché místo, kde budete moci relaxovat a zklidnit se podle uvedených dechových cvičení. Pokud akutně netrpíte záchvatem migrény, doporučuji vám: Pravidelné cvičení Hormonální jógové terapie. Cvičení tzv. obrácených jógových pozic jako je např. Svíčka. Každý den minimálně deset minut relaxovat.

20 JAK ŽÍT ŽIVOT V ROVNOVÁZE?

21 Nalézání rovnováhy je jako chůze po kladině. Každý krok gymnastky vyžaduje pozornost a vyvážení. Rovnováha je dynamický proces, mění se s každou minutou, dnem, rokem. Rovnováhu hledáme v sobě, parnerství, rodině, zdraví, zaměstnání, v celém našem životě... Zdá se, že klíčem ke šťastnému a klidnému životu je žít svůj život v rovnováze se sebou sama a svými potřebami. Hlavní bezpodmínečnou složkou je příjmání změny. Bez ochoty ke změně by se gymnastka rychle zřítila k zemi.

22 Pro dosažení duševní pohody a rovnováhy je tedy důležité žít v souladu se sebou sama. Nemoc, emoční bolest, nespokojenost a úzkost jsou pouze symptomy disharmonie, tedy nerovnováhy. Jsou jakýmsi zaťukáním na rameno, kterým se nás snaží upozornit, že v nějakém ohledu nejsme v souladu samy se sebou. A je potřeba změny, vystoupení z komfortní zóny a začít jednat, měnit.

23 Obnovení hormonální rovnováhy od ženy vyžaduje, aby zharmonizovala a lépe propojila všechny stránky svého života. Nejde jen o to, že začne cvičit, užívat nějaký lék nebo podstoupí nějakou léčbu, byť by byla sebevíc přírodní. Ženské tělo nám v každém okamžiku vyjadřuje jeho nejniternější potřeby a pocity. Ve schopnosti reagovat a vyjadřovat se odráží jeho celková tělesná, emoční a duševní pohoda. Někdy se stává, že se obelháváme, nepřipouštíme si věci, které nám jsou nepříjemné a děláme, že je nevidíme, že nejsou. Jindy obelháváme druhé. Své tělo však nikdy neobelžeme. Je to nejcitlivější barometr a ukazatel našeho vnitřního světa.

24 Existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout životní rovnováhy, a každá žena si musí najít ten, který jí nejvíc vyhovuje. Naslouchejte svému vnitřnímu já, abyste našla cestu, a nebojte se po ní vydat. Poslouchejte svou intuici a vaše cesta, kterou si zvolíte, bude jistě ta pravá. Skutečného uzdravení lze docílit pouze návratem k vnitřní rovnováze, možná poprvé v životě.

25 Převážná většina žen na této zemi si už po řadu generací neuvědomuje, nakolik se vzdálily samy sobě. Přestaly poslouchat svou intuici. Hodně jsme toho zapomněly o své vnitřní moudrosti a léčivých schopnostech. Zato jsme se však naučily, jak se nemít rády, nemít čas samy na sebe, věnovat veškerou svou pozornost rodině a zaměstnání, zapomínat na sebe a své tělo. Nyní je čas na změnu a rozpomenutí. Život nás volá, abychom se navrátily k rovnováze kvůli sobě samým. Pokud nalezneme rovnováhu samy v sobě, pozitivně se odrazí i v našem partnerství, rodině, zdraví, zaměstnání, ve všech stránkách našeho života. Hodně štěstí

26 MOJE TIPY PRO NALEZENÍ VNITŘNÍ ROVNOVÁHY 1. Dělejte v životě to, co vás baví a naplňuje 2. Naslouchejte své vnitřní bohyni a intuici 3. Věnujte se svému vlastnímu vzdělávání, rozšiřujte si obzory 4. Mějte čas sama pro sebe 5. Pravidelně cvičte 6. Dodržujte zdravý životní styl 7. Mějte dostatečný příjem čisté vody 8. Věnujte se dechovým cvičením a meditaci 9. Každý den chvíli relaxujte 10. Choďte do přírody 11. Poslouchejte a učte se od svých dětí 12. Udržujte kontakt s přáteli 13. Snažte se vyhnout katastrofickým zprávám a televizi 14. Mějte se ráda, jste ta nejdokonalejší bytost na celém světě

27 Pavla Rožumberská Žijte svůj život v rovnováze

VÝŽIVA PRO ZDRAVÝ VZHLED VLASŮ, POKOŽKY A NEHTŮ

VÝŽIVA PRO ZDRAVÝ VZHLED VLASŮ, POKOŽKY A NEHTŮ VÝŽIVA PRO ZDRAVÝ VZHLED VLASŮ, POKOŽKY A NEHTŮ Kvalita vlasů, pleti a nehtů, je dána z velké části geneticky. Dlouhodobé nedostatky potřebných živin či špatná životospráva mohou mít negativní vliv na

Více

DESATERO PRO VAŠE OČI

DESATERO PRO VAŠE OČI DESATERO PRO VAŠE OČI Tomáš Brouček ZRAK JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍM LIDSKÝM ORGÁNEM. ZPROSTŘEDKOVÁVÁ NÁM PŘES 90% INFORMACÍ Z TOHOTO SVĚTA. MÁLOKDO SI TO UVĚDOMUJE A MÁLOKDO O SVŮJ ZRAK PEČUJE. počet běžných očních

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Zpracoval: Předmět: Název

Více

Mléko a mléčné výrobky prospívají pokožce Je prokázáno, že až 50 % změn na kůži je ovlivněno nesprávným životním stylem.

Mléko a mléčné výrobky prospívají pokožce Je prokázáno, že až 50 % změn na kůži je ovlivněno nesprávným životním stylem. Je prokázáno, že až 50 % změn na kůži je ovlivněno nesprávným životním stylem. Zhruba z poloviny máme tedy za stav naší pokožky zodpovědnost. Výzkumy dokazují, že pleti velmi svědčí konzumace mléka a mléčných

Více

Dotazník k určení metabolického typu

Dotazník k určení metabolického typu 1 Dotazník k určení metabolického typu dle Billa Wolcotta U každé otázky si vyberte pouze jednu odpověď, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud na vás neodpovídá ani jedna z nabízených odpovědí, na otázku neodpovídejte.

Více

/Předmluva...str.3. /Proč cvičit...str.4. /Gymnastika obličeje.. str.6. Rozehřívání a uvolnění. str.6. Krk..str.6

/Předmluva...str.3. /Proč cvičit...str.4. /Gymnastika obličeje.. str.6. Rozehřívání a uvolnění. str.6. Krk..str.6 Obsah /Předmluva....str.3 /Proč cvičit.....str.4 /Co získáte a ztratíte obličejovou gymnastikou... str.5 /Gymnastika obličeje.. str.6 Rozehřívání a uvolnění. str.6 Krk..str.6 Pro hladší krk..str.6 Co dělat

Více

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek JakHubnout NE W leden 2016 správně Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek Jakou zvolit dietu? 2016 štíhlá a krásná. Tisíce ženvužroce to zvládly, vy to také zvládnete! Zvládli jste Vánoce?

Více

Za závažnou dehydrataci se považuje úbytek tekutin kolem 6%. Dehydratace se dá rozdělit na:

Za závažnou dehydrataci se považuje úbytek tekutin kolem 6%. Dehydratace se dá rozdělit na: Pitný režim Lidské tělo obsahuje 50-65% vody, samotné svaly obsahují až 70%. Už jen tento fakt snad dostatečně vypovídá o důležitosti vody v těle. Obyčejný pracující a nesportující člověk by měl přijmout

Více

Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN,

Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN, Česko ORGANICKÉ MINERÁLY BIOGENNÍ PRVKY VÁPNÍK, ŽELEZO, JÓD, ZINEK, SELÉN, CHRÓM, Calcium, Magnesium Organické Minerály ORGANICKÉ MINERÁLY Zásadní zvláštností všech přípravků linie «Organické minerály»

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dermovate 0,5 mg/g krém. Clobetasoli propionas

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dermovate 0,5 mg/g krém. Clobetasoli propionas Příbalová informace: informace pro pacienta Dermovate 0,5 mg/g krém Clobetasoli propionas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje pro

Více

Standard SANATORY č. 7 Výživa seniorů

Standard SANATORY č. 7 Výživa seniorů Standard SANATORY č. 7 Výživa seniorů Autoři: Jana Tichá, Lukáš Stehno V Pardubicích 1.1. 2016 Asociace penzionů pro seniory, z.s., K Višňovce 1095, Pardubice 530 02, www.appscr.cz Úvod do problematiky

Více

Příjmení a jméno. Zdravotní dotazník. Datum: 200 Poznámka. Adresa včetně města a PSČ. Povolání. Datum a místo narození

Příjmení a jméno. Zdravotní dotazník. Datum: 200 Poznámka. Adresa včetně města a PSČ. Povolání. Datum a místo narození Datum: 200 Poznámka Příjmení a jméno Adresa včetně města a PSČ Povolání Datum a místo narození Zdravotní dotazník Email Tel: Znamení v horoskopu Jak jste se o nás dozvěděli Návyky Kouření Ano / Ne Kdy

Více

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod.

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod. Plán jak otěhotnět 2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326 149 00 Praha, Czech Republic www.fit-porod.cz www.porod-na-videu.cz www.mujvztah.cz www.mamdepku.cz

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn. sukls110147/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA SOMATULINE AUTOGEL 60 mg, injekční roztok v předplněné stříkačce SOMATULINE AUTOGEL 90 mg, injekční roztok v předplněné stříkačce SOMATULINE

Více

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT O PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE Chutný, zdravý nápoj pro energii, soustředění a úpravu hmotnosti Obsahuje uhlohydráty s pomalým uvolňováním, díky tomu má nízký glykemický index a udržuje

Více

AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE

AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE AUTOHYPNÓZA A REGRESNÍ TERAPIE Budeme-li vycházet ze skutečnosti, že váš nejlepší osobní hypnotizér sídlí ve vašem nitru, lze předpokládat, že se na tohoto vnitřního odborníka zaměří i nejúčinnější regresní

Více

GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI. Elixír mládí, zdraví a krásy

GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI. Elixír mládí, zdraví a krásy GOJI ORIGINAL NEJZDRAVĚJŠÍ OVOCE NA ZEMI Elixír mládí, zdraví a krásy GOJI [goudží] Nejprospěšnější rostlina na světě Elixír zdraví a dlouhověkosti, ovoce nesmrtelnosti, nejzdravější ovoce na světě, červené

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls172883/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE

Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE Časté dotazy pro řadu TRUVIVITY BY NUTRILITE 1. Co je nutrikosmetika? Nutrikosmetika jsou nutriční výrobky, které mohou pomoci zlepšit strukturu a funkci pleti a napomoci jejímu zdraví a vzhledu. Nutrikosmetika

Více

1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek

1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek 1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek Úvod Co to vlastně je překyselení? Co to pro naše tělo znamená? Co vyjadřuje hodnota ph? Rád bych zde čtenářům

Více

MINERÁLNÍ A STOPOVÉ LÁTKY

MINERÁLNÍ A STOPOVÉ LÁTKY MINERÁLNÍ A STOPOVÉ LÁTKY Následující text podává informace o základních minerálních a stopových prvcích, jejich výskytu v potravinách, doporučených denních dávkách a jejich významu pro organismus. Význam

Více

www.kvalitnivlasy.cz

www.kvalitnivlasy.cz Ewopharma, spol. s r. o. 2012 Milí ètenáøi, pøed tím, než se zaètete do následujících stránek, bychom Vás rádi seznámili s hlavními pojmy a fakty souvisejícími s péèí o vlasy. Vìøíme, že tento manuál Vám

Více

Pro všechna cvičení uvedená v této knize včetně

Pro všechna cvičení uvedená v této knize včetně Cvičení I Milujte své oči Pro všechna cvičení uvedená v této knize včetně tohoto platí, že byste při provádění neměli nosit brýle ani kontaktní čočky. Ideální doba pro toto cvičení je na začátku dne. Je

Více

FÁZE. Striktní bílkovinná dieta. Tato fáze je ve vztahu k hubnutí nejúčinnější.

FÁZE. Striktní bílkovinná dieta. Tato fáze je ve vztahu k hubnutí nejúčinnější. FÁZE Striktní bílkovinná dieta Tato fáze je ve vztahu k hubnutí nejúčinnější. Při přesném dodržování pokynů můžete počítat s redukcí hmotnosti 4 7 kg za měsíc, a to na úkor tukové a nikoliv svalové tkáně

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ISOTREXIN gel. Erythromycinum/isotretinoinum

Příbalová informace: informace pro pacienta. ISOTREXIN gel. Erythromycinum/isotretinoinum sp.zn. sukls241539/2012 a sp.zn. sukls58476/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta ISOTREXIN gel Erythromycinum/isotretinoinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Jak se probrat po zimě? Zkuste jarní detox! Napsal uživatel redakce Úterý, 30 Duben 2013 00:00 -

Jak se probrat po zimě? Zkuste jarní detox! Napsal uživatel redakce Úterý, 30 Duben 2013 00:00 - Jaro je obdobím nových začátků. Nejen, že se probouzí příroda, ale procitá i naše tělo. Proto je tato doba nejvhodnější k nastartování nových sil a k přípravě na další dny plné energie. Nejprve bychom

Více

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením průvodce cvičením Závěsný systém ARTIS fitness X-trainer představuje kompletní cvičební pomůcku pro trénink celého těla za méně než 30 minut.

Více

sp.zn.sukls35226/2014, sukls113888/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta

sp.zn.sukls35226/2014, sukls113888/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta sp.zn.sukls35226/2014, sukls113888/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta PARALEN SUS perorální suspenze Paracetamolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

Návod k použití Iontový nástroj krásy

Návod k použití Iontový nástroj krásy Návod k použití Iontový nástroj krásy NY-E022 (ULTRABEAUTY) Velice Vám děkujeme, že jste si pořídili náš výrobek. Produkt, který jste zakoupili, byl přísně testován v souladu s technickými standardy. Bez

Více

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Život ženy Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Děkujeme Yvettě Vrublové za odbornou konzultaci a cennou pomoc při přípravě této brožury. Společnost pro podporu lidí s mentálním

Více

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Onemocnění charakterizované zvýšeným tepenným tlakem ve velkém krevním oběhu je hypertenze arteriální. Jedno z nejčastějších onemocnění, jehož příčina není známa.

Více

MYTICKÝ RITUÁL OLEJŮ. OLEJ Z JADÉREK HROZNŮ: Obsahuje vitamíny C a E, esenciální mastné kyseliny a vysokou koncentraci kyseliny linoleové,

MYTICKÝ RITUÁL OLEJŮ. OLEJ Z JADÉREK HROZNŮ: Obsahuje vitamíny C a E, esenciální mastné kyseliny a vysokou koncentraci kyseliny linoleové, MYTICKÝ RITUÁL OLEJŮ Spojení legendárních výživných olejů umožnilo vzniknout kompletní řadě péče Mythic Oil, která je základem pro Mytický rituál olejů. ARGANOVÝ OLEJ: Bohatý na vitamín E a esenciální

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. FOTIL FOTIL FORTE oční kapky, roztok pilocarpinum hydrochloridum, timololi maleas

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. FOTIL FOTIL FORTE oční kapky, roztok pilocarpinum hydrochloridum, timololi maleas sp.zn. sukls154707/2012 sukls154712/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA FOTIL FOTIL FORTE oční kapky, roztok pilocarpinum hydrochloridum, timololi maleas Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Zdravá výživa & tipy na svačiny. Pavlína Skrčená

Zdravá výživa & tipy na svačiny. Pavlína Skrčená Zdravá výživa & tipy na svačiny Pavlína Skrčená Zdravá výživa - Neznamená úplnou změnu vašeho stravování - Přidáním zdravějších surovin do jídelníčku Dodržovat: pitný režim pravidelně se stravovat a nepřejídat

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

Důležité Přečtěte tuto uživatelskou příručku dříve, než budete používat a uschovejte jej pro budoucí použití.

Důležité Přečtěte tuto uživatelskou příručku dříve, než budete používat a uschovejte jej pro budoucí použití. Důležité Přečtěte tuto uživatelskou příručku dříve, než budete používat a uschovejte jej pro budoucí použití. Nebezpečí Udržujte nabíječku a dezinfekční stanici mimo dosahu vody či jiných čisticích prostředků.

Více

WELLNESS. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky.

WELLNESS. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky 120 min. 205 Kč Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky 120 min. 185 Kč Dítě do 6 let 80 Kč Dítě do 15 let 100 Kč Wellness

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Ibandronate Bluefish 150 mg potahované tablety Acidum ibandronicum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Ibandronate Bluefish 150 mg potahované tablety Acidum ibandronicum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls216961/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ibandronate Bluefish 150 mg potahované tablety Acidum ibandronicum Přečtěte si pozorně

Více

síla zelených rostlin Neuveritelná ˇˇ

síla zelených rostlin Neuveritelná ˇˇ Ale ať jsou zelenina a saláty či dokonce hořké plané rostliny jakkoli zdravé, nejsou příliš oblíbené. Moc nechutnají. Jen málokdo dnes zkonzumuje denní doporučené množství. Saláty, zeleninu a ovoce bychom

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku

Příbalová informace: informace pro uživatele. COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku sp. zn. sukls189075/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku paracetamolum, phenylephrini hydrochloridum, acidum ascorbicum Přečtětě

Více

SUCHÁ A DEHYDRATOVANÁ PLEŤ

SUCHÁ A DEHYDRATOVANÁ PLEŤ SUCHÁ A DEHYDRATOVANÁ PLEŤ Problémy se suchou a dehydratovanou pletí postihuje vysoké procento žen. Následující článek uvádí v přehledné formě návody, jak suché pleti předcházet, a současně, jakým způsobem

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele MIKROVLNNÁ TROUBA Model: BM1240AX Příručka pro uživatele Tyto pokyny si pečlivě přečtěte dříve, než budete mikrovlnnou troubu instalovat a používat. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku

Více

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ Vážená zákaznice, gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Pečlivě si přečtěte tento návod před prvním použitím, návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21

Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21 Obsah OBSAH Jak s touto knihou pracovat 15 Přidejte se ke komunitě Řešení hladiny krevního cukru už dnes 19 Trpíte diabezitou? 21 ÚVOD Diabezita: To, co neznáte, vás může zabít 23 ČÁST I POCHOPENÍ SOUDOBÉHO

Více

ČISTĚ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA ILA čistota, energie a rovnováha

ČISTĚ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA ILA čistota, energie a rovnováha ČISTĚ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA ILA čistota, energie a rovnováha JEMNÁ PÉČE O OBLIČEJ Olej pro rozzáření obličeje (30 ml) Tento obličejový olej je nazýván malým zázrakem. Vaše pleť znovu objeví svůj přirozený

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus Foto je pouze ilustrační, výrobek se může mírně lišit. 1 OBSAH VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 SEZNAM DÍLŮ... 5 SPOJOVACÍ

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls96605/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum Přečtěte si pozorně

Více

VRTULNÍK MINI 3.5. Návod k použití

VRTULNÍK MINI 3.5. Návod k použití CZ VRTULNÍK MINI 3.5 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosím, přečtěte si tento návod k použití a uschovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Hračka obsahuje malé části, nebezpečí

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Rp. Unipres 10 Unipres 20 tablety (Nitrendipinum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Rp. Unipres 10 Unipres 20 tablety (Nitrendipinum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Rp. Unipres 10 Unipres 20 tablety (Nitrendipinum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

PROJÍM SE K MIMINKU. Kateřina Burešová. Baby Friendly Diet TM. www.katerinaburesova.cz 2015

PROJÍM SE K MIMINKU. Kateřina Burešová. Baby Friendly Diet TM. www.katerinaburesova.cz 2015 PROJÍM SE K MIMINKU Kateřina Burešová Baby Friendly Diet TM www.katerinaburesova.cz 2015 2. Fáze menstruačního cyklu z pohledu BFD V této kapitole si řekneme, jak můžete vybírat potraviny prospěšné pro

Více

Vitaminy. lidský organismus si je většinou v vytvořit. Hlavní funkce vitaminů: Prekurzory biokatalyzátor hormonů kových. Hypovitaminóza Avitaminóza

Vitaminy. lidský organismus si je většinou v vytvořit. Hlavní funkce vitaminů: Prekurzory biokatalyzátor hormonů kových. Hypovitaminóza Avitaminóza Vitaminy Vitaminy lidský organismus si je většinou v nedovede sám s vytvořit musí být přijp ijímány stravou Hlavní funkce vitaminů: Prekurzory biokatalyzátor torů - součásti sti koenzymů, hormonů Antioxidační

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 1 3 6 0 5 U MUDr. Martin Gregora,

Více

Jak pečovat o své srdce

Jak pečovat o své srdce Žijeme v době, která je uspěchaná. Často se stává, že ve shonu nebo ze svého pohodlí odsuneme péči o své srdce na,,druhou kolej, proto pečujme o své srdce, dříve než nás zastaví nemoc. Jak na to se dozvíte

Více

Detoxikace organismu díky 10 potravinám

Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace, neboli očista organismu je čím dál více oblíbená. Každý den díky nezdravému životnímu stylu zahlcujeme náš organismus škodlivými látkami. A právě detoxikace

Více

Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha

Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha Jídelníček dorostenců, fotbalistů Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha Program přednášky 1. Základní složky výživy 2. Odlišnosti ve stravě dorostenců

Více

Návod k použití. 2. Tento přístroj je určen pouze pro domácí použití. Nepoužívejte pro komerční nebo léčebné účely.

Návod k použití. 2. Tento přístroj je určen pouze pro domácí použití. Nepoužívejte pro komerční nebo léčebné účely. CZ:1228 Návod k použití Důležité informace týkající se Vaší bezpečnosti Před použitím si přečtěte následující instrukce 1. Přečtěte si pozorně tento návod (+ dostupnou literaturu) a při použití jej pečlivě

Více

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová DUCHOVNÍ ANTIDEPRESIVUM aneb Jak nezobat pilule a být v pohodě Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ 3 Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová, 2011

Více

Cholesterol: Strašák dnešní doby

Cholesterol: Strašák dnešní doby Press kit Cholesterol: Strašák dnešní doby 1 Cholesterol: Strašák dnešní doby Po několik desetiletí platí v medicíně jednoduchá úměra snížením hladiny cholesterolu prospějeme svému zdraví. V poslední době

Více

sp. zn. sukls189078/2015

sp. zn. sukls189078/2015 sp. zn. sukls189078/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE COLDREX MAXGRIP CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku paracetamolum, phenylephrini hydrochloridum, acidum ascorbicum Přečtěte

Více

Vitaminy. Autorem přednášky je Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. Přednáška se prochází klikáním nebo klávesou Enter.

Vitaminy. Autorem přednášky je Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. Přednáška se prochází klikáním nebo klávesou Enter. Vitaminy Tato přednáška pochází z informačního systému Masarykovy univerzity v Brně, kde byla zveřejněna jako studijní materiál pro studenty předmětu Fyziologie výživy. Autorem přednášky je Mgr. Lucie

Více

Nikdy nedávej banán do chladničky!!!

Nikdy nedávej banán do chladničky!!! NABANÁNUJTE SE! Profesor na hodině fyziologie hovořil se studenty o banánech. Použil slovní spojení "nabanánovat se", které vychází z účinků banánů na mozek. Čti: Nikdy nedávej banán do chladničky!!! Toto

Více

5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM. 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM

5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM. 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM 5 ŘEŠITELKOU NAVRHOVANÁ DIETÁRNÍ OPATŘENÍ PŘI LÉČBĚ DM 5.1 Dietární opatření při prevenci vzniku DM Dieta při diabetu je nejvýznamnější faktor při prevenci vzniku diabetu. Existují poznatky, že nesprávně

Více

Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová

Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová pleťové masky obsah Co je to kosmeceutika proč používat masky Proč má tiande tolik masek Členění masek Jak je správně používat Co je to kosmeceutika? Spojuje

Více

Duac 10 mg/g + 30 mg/g gel. (clindamycinum + benzoylis peroxidum)

Duac 10 mg/g + 30 mg/g gel. (clindamycinum + benzoylis peroxidum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Duac 10 mg/g + 30 mg/g gel (clindamycinum + benzoylis peroxidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk

Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk Záznam přednášky Autor Soňa Navrátilová www.tiandeservis.cz Smysl a cíl : Hlavním cílem této kůry je obnovení funkci pokožky a příprava na letní sezónu.

Více

sp.zn.: sukls59875/2012 a k sp.zn.: sukls58444/2012

sp.zn.: sukls59875/2012 a k sp.zn.: sukls58444/2012 sp.zn.: sukls59875/2012 a k sp.zn.: sukls58444/2012 Příbalová informace: informace pro pacienta BETALMIC 0,5% Oční kapky, roztok Betaxololi hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Zdravý životní styl předškolních dětí

Zdravý životní styl předškolních dětí Zdravý životní styl předškolních dětí Charakteristika předškolního věku dynamika vývoje a rozvoj dovedností ve všech oblastech, zejména v oblasti motorické, kognitivní, řečové a sociální rychlost růstu

Více

U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA. Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l

U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA. Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l U Ž I VATE LS K Á PŘ Í R U Č KA Parafínová lázeň PL4 s 2,5 kg parafínu, 4 l ČSN EN ISO 13482 připravujeme ČSN EN ISO 9001:2009 List: 2/7 Obsah Obsah str. 2 Úvod str. 3 Jak začít str. 4 Vlastní kúra str.

Více

JVi. Často kladené dotazy OBSAH

JVi. Často kladené dotazy OBSAH JVi Často kladené dotazy OBSAH 1. Co je to JVi? 2. Proč bych měl/a užívat 120 ml JVi? 3. Mohu užívat JVi spolu s dalšími produkty Nu Skin? 4. Je JVi produktem certifikovaným pro skener? 5. Platí pro JVi

Více

Narovnej se! 3 prostě a jednoduše

Narovnej se! 3 prostě a jednoduše Narovnej se! Kolikrát jsme všichni slyšeli tato slova od svých rodičů a kolikrát je říkáme našim dětem. Stále jsou aktuální a možná v současnosti ještě více. Statistiky říkají, že třetina našich školáků

Více

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den.

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Úvod Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Na následující straně se seznámíte s účinnými cviky, na které nemusíte mít žádné vybavení a můžete je provozovat

Více

Minerální látky, stopové prvky, vitaminy. Zjišťování vý.zvyklostí 6.10.

Minerální látky, stopové prvky, vitaminy. Zjišťování vý.zvyklostí 6.10. Minerální látky, stopové prvky, vitaminy Zjišťování vý.zvyklostí 6.10. Vápník 99% v kostní tkáni, 1% v ECT DDD 1mg průměrně vstřebá se cca 35-50% v proximální části tenkého střeva Vylučuje se ledvinami

Více

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena?

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena? Úvod Rjúta Kawašima MD, Univerzita Tohoku Proč byste si měli trénovat mozek? Tato pracovní kniha vám má pomoci obnovit mládí mozku a rozvinout jeho fungování na ještě vyšší úrovni. Jakmile překročíte dvacátý

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Ofloxacin-POS 3 mg/ml oční kapky, roztok. Ofloxacinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Ofloxacin-POS 3 mg/ml oční kapky, roztok. Ofloxacinum Sp. zn. sukls201848/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Ofloxacin-POS 3 mg/ml oční kapky, roztok Ofloxacinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

koupel ovesná asp asp 100% PŘÍRODNÍ KOSMETICKÝ PROSTŘEDEK pro péči o jemnou a citlivou pleť

koupel ovesná asp asp 100% PŘÍRODNÍ KOSMETICKÝ PROSTŘEDEK pro péči o jemnou a citlivou pleť Avena Sativa Flour w w w. a s p c z e c h. c z asp 100% PŘÍRODNÍ KOSMETICKÝ PROSTŘEDEK pro péči o jemnou a citlivou pleť asp Výrobce a distributor: ASP CZECH s.r.o. K Teplinám 679, 763 15 Slušovice Česká

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta sp. zn. sukls189083/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta COLDREX TABLETY paracetamolu, coffeinum, phenylephrini hydrochloridum, terpinum monohydricum a acidum ascorbicum Přečtěte si pozorně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: informace pro uživatele. THROMBOREDUCTIN 0,5 mg tvrdé tobolky anagrelidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: informace pro uživatele. THROMBOREDUCTIN 0,5 mg tvrdé tobolky anagrelidum sp.zn. sukls27854/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: informace pro uživatele THROMBOREDUCTIN 0,5 mg tvrdé tobolky anagrelidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

MUDr. Stanislav Trèa, CSc. PLÁNOVANÉ RODIÈOVSTVÍ Nejlepší cesta k narození zdravého dítìte

MUDr. Stanislav Trèa, CSc. PLÁNOVANÉ RODIÈOVSTVÍ Nejlepší cesta k narození zdravého dítìte MUDr. Stanislav Trèa, CSc. PLÁNOVANÉ RODIÈOVSTVÍ Nejlepší cesta k narození zdravého dítìte Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Alpicort F 0,05 mg/ml+2 mg/ml+4 mg/ml kožní roztok estradioli benzoas, prednisolonum, acidum salicylicum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Alpicort F 0,05 mg/ml+2 mg/ml+4 mg/ml kožní roztok estradioli benzoas, prednisolonum, acidum salicylicum sp.zn. sukls220171/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Alpicort F 0,05 mg/ml+2 mg/ml+4 mg/ml kožní roztok estradioli benzoas, prednisolonum, acidum salicylicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Kolik čeho a jak často?

Kolik čeho a jak často? Dávám dítěti vše, co potřebuje? Mám ho nutit, když se v jídle jen tak šťourá? Jak velké porce by mělo jíst? To jsou otázky, které trápí mnohé maminky. Nebojte se, a nehledejte v tom zbytečné složitosti.

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aedon 5 mg tablety dispergovatelné v ústech Aedon 10 mg tablety dispergovatelné v ústech olanzapinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aedon 5 mg tablety dispergovatelné v ústech Aedon 10 mg tablety dispergovatelné v ústech olanzapinum Příloha k sp. zn. sukls222152/2011, sukls227763/2011 a příloha k sp. zn. sukls 53926/2011, sukls206896/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE 5 mg tablety dispergovatelné v ústech 10 mg tablety

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_240 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s dalšími druhy masáží současné trendy. KLÍČOVÁ SLOVA: Medová masáž, čokoládová masáž, aroma

Více

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE FZP 4516 B EN Obsah 27 CZ Řetězová pila Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto řetězovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej pro případ dalšího

Více

15 TIPŮ NA ZDRAVÉ SNÍDANĚ + Bc. Markéta Klimešová výživový specialista

15 TIPŮ NA ZDRAVÉ SNÍDANĚ + Bc. Markéta Klimešová výživový specialista 15 TIPŮ NA ZDRAVÉ SNÍDANĚ + snadné tipy, jak pomoci našemu tělu zvládat chutě na různé laskominky a při tom se nepřipravit o požitek z oblíbeného. napsala Bc. Markéta Klimešová výživový specialista 2013

Více

Lodronat 520 520 mg, potahované tablety. dinatrii clodronas

Lodronat 520 520 mg, potahované tablety. dinatrii clodronas sp.zn. sukls180200/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Lodronat 520 520 mg, potahované tablety dinatrii clodronas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Kolekce pro péči o tělo

Kolekce pro péči o tělo Kolekce pro péči o tělo Co je kolekce Triumph of Orchids? Triumph of Orchids je kolekce vysoce kvalitních produktů zaměřených na péči o obličej a tělo, které mimo jiné obsahují vzácnou složku výtažek z

Více

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE 1 Příbalová informace: informace pro uživatele XGEVA 120 mg injekční roztok denosumabum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti.

Více

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník Datum: PŘÍJMENÍ KŘESTNÍ JMÉNO Datum narození VĚK Muž/Žena / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka Výška Váha Pro pacienty s nadváhou: Cílová

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok. Minoxidilum

Příbalová informace: informace pro pacienta. MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok. Minoxidilum Sp.zn.sukls185379/2012 Příbalová informace: informace pro pacienta MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok Minoxidilum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

TEFAL/T-FAL* POKYNY K POUŽÍVÁNÍ NÁDOBÍ

TEFAL/T-FAL* POKYNY K POUŽÍVÁNÍ NÁDOBÍ TEFAL/T-FAL* POKYNY K POUŽÍVÁNÍ NÁDOBÍ Gratulujeme ke koupi a vítáme vás do světa nádobí Tefal/T-Fal *! Nádobí Tefal/T-Fal* je navrženo tak, aby celou řadu let poskytovalo potěšení z vaření, skvělý výkon

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TORVACARD 10 TORVACARD 20 Potahované tablety Atorvastatinum

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. ANASTAR 1 mg potahované tablety. anastrozolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. ANASTAR 1 mg potahované tablety. anastrozolum sp.zn. sukls111437/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele ANASTAR 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy

Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy 1 Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy Vážení přátelé, každý odborník přes nohy ví, že různé problémy, které se vyskytují na noze či na chodidle, jsou velmi často důsledkem nošení nevhodné obuvi. Jaká

Více

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub.

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub. vánoční KATALOG MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády Klub www.promenaklub.cz Klub Proměna 2015, změny vyhrazeny. Na všechny služby

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras sp. zn. sukls75049/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE 1 Příbalová informace: informace pro pacienta Imlygic 10 6 jednotek tvořících plaky (PFU)/ml injekční roztok Imlygic 10 8 jednotek tvořících plaky (PFU)/ml injekční roztok talimogenum

Více

PREVENCE KARCINOMU PRSU A VARLAT

PREVENCE KARCINOMU PRSU A VARLAT MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Reprodukční zdraví PREVENCE KARCINOMU PRSU A VARLAT Vypracoval/a: Marie Kudličková UČO: 407046 Akademický rok: 2013/2014 Studijní program: bakalářské studium V

Více