JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY"

Transkript

1 JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY Monika Maděrová Realitní makléřka

2 PROČ VZNIKL TENTO E- BOOK Dobrý den, mé jméno je Monika Maděrová a pracuji jako realitní makléřka ve společnosti RE/MAX 4 you v Žatci. Již několik let se zajímám o investování. K nemovitostem mám vztah již od studií na Stavební fakultě v Praze. Po studiích jsem dále pokračovala v oboru Odhady cen nemovitostí a i to bylo jedním z důvodů, proč jsem si profesi makléře vybrala. Prodej nemovitosti pro většinu lidí patří k jednomu z největších životních rozhodnutí. Není to časově ani emočně jednoduchá záležitost a přináší s sebou řadu možných rizik, která mohou prodej zkomplikovat nebo v horších případech i znemožnit. Za těch několik let v realitním byznyse jsem se setkala s mnoha lidmi, kteří si chtěli nemovitost prodívat sami, ale zjistila jsem, že chyby, které ostatní dělají při prodeji nemovitostí, se stále opakují a bohužel nedělají je pouze sami majitelé prodávaných nemovitostí nýbrž i takzvaní profíci od kterých očekáváte veškerý právní servis a hlavně rychlý prodej za co nejvyšší cenu. Místo toho, aby se prodeji Vaší nemovitosti plně věnovali hodí nabídku na internet na pár neplacených realitních serverů a čekají, kdo se jim ozve. Potom se opravdu není co divit, že někteří lidé preferují samoprodej a nechtějí platit provizi za služby, které nedostaly, anebo dostaly ale v mizerné kvalitě. Toto zjištění mne donutilo se odhodlat k napsání tohoto e-booku, abych Vám ukázala, co vše je možné udělat pro to, aby se ta Vaše nemovitost prodala v krátkém čase za co nejvyšší cenu. Pokud Vám tato kniha pomůže k prodeji, budu velice ráda, když mi napíšete. A pokud nepomůže, určitě mne také kontaktujte, zamyslíme se společně nad tím, kde je ten zádrhel.

3 OBSAH V knize se zaměřím na dvě části prodeje. První částí je marketing pro prodej Vaší nemovitosti aneb jak přilákat toho pravého kupujícího na Vaši nemovitost. Druhou a tou důležitější částí, když už máme kupujícího klienta, je průběh celého obchodu. Dozvíte se, jak máte postupovat, abyste nepřišli, jak o peníze, tak o nemovitost.

4 MARKETING PRO PRODEJ VAŠÍ NEMOVITOSTI Jak jsem naznačovala již v úvodu většina lidí hodí na internet na několik neplacených serverů inzerát s nabídkou své nemovitosti. Sednou si doma a čekají a čekají a čekají. Za chvilku,,hurá, zvoní telefon.,,to bude určitě zájemce o můj byt.,,dobrý den, tady pan XY z realitní kanceláře YX se ozve z Vašeho telefonu.,,my Vám ten Váš byt rychle prodáme.,,děkuji Vám za ochotu, ale byt si prodám sám. Přece Vám nebudu platit provizi. Odpovíte a slušně se rozloučíte. Po chvíli následuje další telefon. Že by už teď konečně ten kupující? Bohužel opět se ze sluchátka ozve Tady YZ z YZ. Ne děkuji, já realitku nechci, neshledanou Po 14ti dnech a po odmítnutí desítek realitních makléřů je ticho. Nikdo už nevolá. Nic se neděje. Jste nervózní, že nevolal žádný přímý zájemce o Váš byt. Je toto Váš případ? Vidíte se v tom? Čtěte dál, jak to napravit. Svým klientům vždy říkám:,,začínám tam, kde ostatní realitní makléři většinou končí. A to je právě prezentací nemovitosti na realitních serverech. Vaše nemovitost musí být jako krásný dortík přímo k nakousnutí. Zamysleli jste se nad tím, jak byste postupovali Vy sami při koupi nemovitosti? Hledali byste nabídky na zapadlých neplacených realitních serverech nebo byste navštívili ty

5 nejznámější a hledali nemovitosti tam? Dle statistik samoprodejci prodají v průměru nemovitosti o 5 10 procent levněji, než realitní kanceláře. Proč to tak je? Většina samoprodejců nechce do inzerce nemovitosti investovat, proto inzeruje na neplacených serverech. Vyhledávání takovýchto nemovitostí bývá pro kupující velmi časově náročné a většina to stejně nakonec vzdá a sleduje již jen velké servery typu S reality atd. Zůstanou jen ti, kteří hlavně řeší cenu, protože vědí, že se samoprodejcem se jim bude mnohem snáž vyjednávat o ceně, než při vyjednávání přes prostředníka. Zkuste někdy odmítnout někoho, kdo vás o něco žádá na přímo a potom někoho, kdo vás o něco žádá přes prostředníka. Cítíte v tom rozdíl? Takže je důležité cílit i na ty, pro které není cena tím nejdůležitějším faktorem. Vžijte se tedy do chování člověka, který hledá nemovitost, a kterého musíte prezentací zaujmout. Správná realitní kancelář bude inzerovat Vaši nemovitost na nejnavštěvovanějších realitních serverech. Pokud chcete prodávat nemovitost svépomocí, doporučuji to samé i Vám. I když Vás to může stát desítky korun denně, zaměřte se na nejnavštěvovanější realitní servery. Prezentace Vaší nemovitosti musí být vidět. Dala jsem si práci a udělala přehled, z jakých serverů mi nejvíce přicházejí zájemci. Viz graf níže. KONTAKTY KUPUJÍCÍCH Z REALITNÍH SERVERŮ Idnes reality Ostatní Reality CZ Sreality České reality

6 STANOVENÍ REÁLNÉ TRŽNÍ CENY Ještě před samotnou prezentací na realitních serverech je potřeba nastavit správnou tržní cenu nemovitosti. Klienti mi často říkají:,,zkusíme to nabídnout za vyšší cenu. Vždy přeci můžeme jít s cenou dolů. To je sice pravda. Vždy můžete jít s cenou dolů. Spíše pak i musíte, protože Vaše předražená nemovitost je již okoukaná. Lidé si myslí, že je s ní něco špatně, když se už tak dlouho prodává a nikdo ji nechce. Často i po razantní slevě o takovéto nemovitosti není zájem. Pokud majitelé chtějí opravdu nemovitost prodat, jsou v takovémto případě nuceni jít hluboko pod tržní cenu nemovitosti. V dnešní době internetu, se Vám již těžko stane, že se objeví vysněný kupec, který Vaši nemovitost koupí za jakoukoliv cenu. K tomu díky již odeznívající krizi v nemovitostech, nabídka převyšuje poptávku. Ať chceme, či nechceme, žijeme v době konkurence a Vaší konkurencí jsou nemovitosti nabízené ve Vašem okolí. Správně nastavená tržní cena je tedy základ úspěšného prodeje. Většina cenových map na internetu neudává správné informace a nabídkové ceny na realitních portálech obvykle zobrazují spíše zbožná přání prodávajících, než skutečnou prodejní cenu. Jak tedy určit správnou tržní cenu nemovitosti? Doporučuji Vám zjistit si ceny podobných nemovitostí prodaných za posledních 12 měsíců v okolí. Ještě jednou zdůrazňuji PRODANÝCH nemovitostí. Nejlepší informace získáte od majitelů nebo realitních makléřů, kteří podobné nemovitosti v dané lokalitě prodali nebo aktuálně nabízí. Zeptejte se jich, jak dlouho se daná nemovitost prodává a jak se prodej vyvíjí. Kolik dostali cenových nabídek, v jaké výši atd.

7 PŘÍPRAVA NEMOVITOSTI K PRODEJI Ještě než svou nemovitost začnete nabízet, je dobré ji na prodej důkladně připravit. I v realitách platí, že klienti kupují očima. Je důležité, aby kupující z prohlídky měli příjemný dojem a uměli si představit, že jsou ve vašem bytě doma. Při finálním rozhodnutí volí většina kupujících mezi podobnými nemovitostmi v té chvíli už hrají svou roli i zdánlivé maličkosti. S velkým úklidem rozhodně nečekejte na stěhování. Přebytečné věci a kusy starého nábytku, které již nepoužíváte a chcete je vyhodit, vykliďte ještě před prodejem. Nemovitost pak působí vzdušněji a čistěji. Opravte prasklinky v omítce, přemalujte mapy na stěnách, vyčistěte koberec, vyměňte prasklé žárovky, dotáhněte volné kliky u dveří apod. Jsou to drobnosti, které vás příliš nestojí, ale vyplatí se. Není nic horšího, pokud zájemce o nemovitost při prohlídce otevře okno a klička mu zůstane v ruce. Před prohlídkou vždy pečlivě ukliďte a vyvětrejte. Roztáhněte závěsy, vytáhněte žaluzie a rozsviťte. Špatný první dojem už později nenapravíte. Schovejte také osobní předměty. Zbytečně rozptylují pozornost. Není cílem prohlídky, aby si kupující pamatovali vaši krásnou fotku z dovolené, nebo že používáte stejný šampon jako oni. Raději ať jim zůstane v paměti úžasný výhled do parku, nebo to, že je v ložnici místo i na postýlku. To samé platí i o přípravě nemovitosti pro focení. Foťte VŽDY foťákem s vysokým rozlišením a širokoúhlým objektivem. Fotky z mobilu nikoho moc nezaujmout. Vžijte se do situace kupujících, kteří chtějí koupit nemovitost podle svých představ. V množství inzerátů, které jsou dnes na internetu, kupující nemají čas chodit na prohlídky všech nabízených nemovitostí, proto je musíte fotografiemi již zaujmout. Inzeráty bez fotografií, nebo s nekvalitními fotografiemi vyhledávají zejména investoři, kterým jde zejména o to, aby koupili co nejlevněji. Vědí, že s takovouto prezentací nebudete mít mnoho zájemců a toho chtějí využít a přitlačit vás k výrazné slevě. Při samotné prohlídce buďte věcní. Není třeba se s potencionálními kupci přátelit a zvát je na kávu. S největší pravděpodobností je už nikdy neuvidíte. Přišli si prohlédnout nemovitost svůj budoucí domov. Nevyprávějte o sobě! Snažte se zjistit jejich potřeby a podle toho zdůrazněte výhody, které jsou pro ně podstatné. Paní hledající menší byt na stáří bude zajímat, jak daleko je obchod a lékař, případně, že zadní vchod domu je bezbariérový. Naopak informace o tom, že se do výtahu vejde i velký kočárek, je pro ni bezvýznamná.

8 PRODEJNÍ PLACHTA Pár nemovitostí se mi také podařilo prodat jen díky prodejní plachtě. I když jsem použila veškeré marketingové nástroje, klienti volali u některých nemovitostí pouze na plachtu. Zde cílíme zejména na kupující, kteří nehledají nemovitost akutně, tedy neprocházejí realitní servery. Znáte to. Jedete autem kolem domu, kde visí plachta s nápisem: NA PRODEj a už Vám to šrotuje hlavou:,,toto je dobrá lokalita. To by se mohlo líbit mému kamarádovi Frantovi, který něco podobného hledá. Musím mu o tom říct. nebo Tady by se mi líbilo bydlet. Kolik to asi může stát? Samozřejmě, že se Vám může stát, že Vám zavolají i zvědavci a místní drbny, kteří prostě musí mít přehled, co se kolem nich děje. I to Vám ovšem nahrává do karet. Není nic lepšího, než když se o prodeji Vašeho domu dozví všichni kolem.

9 VIDEO K NEMOVITOSTI, VIDEOPREZENTACE Dnes jsou již běžně k vidění tzv. "virtuální prohlídky", které umožňují prohlédnout si určitý objekt pomocí precizně seskládaných fotografií. Takovéto prohlídky můžeme vidět např. při prezentaci automobilů na internetu. Videoprohlídka slouží v podstatě ke stejnému účelu, ovšem není nutné se po objektu pohybovat pomocí někdy dosti krkolomných šipek. Tento pohyb za Vás totiž vykoná kameraman, který celý objekt projde a zdokumentuje pomocí videa. Na vás už je potom pouze toto video spustit a prohlédnout si vše jako při osobní návštěvě. V dnešní době kupují nemovitosti většinou mladí lidé, kteří se osamostatňují od rodičů a nebo čekají přírůstek do rodiny. Tato generace poznamenaná počítači, tablety, chytrými telefony, internetem a všemožnými dalšími technickými vymoženostmi má již jiné návyky při hledání nemovitostí. Této generaci je již milejší napsat nebo zprávu na Facebooku než zvednout telefon a zeptat se na nemovitost osobně. Samozřejmě je i pohodlnější se na prohlídku nemovitosti mohou vypravit v županu a v bačkorách z pohodlí svého domova. Toto je jeden z důvodů proč k nemovitostem zpracovávám videoprohlídky. Druhým neméně důležitým důvodem je odlišení se od konkurence. Je statisticky potvrzené, že nemovitosti, které mají kromě fotografií také videoprohlídku, jsou na serverech více navštěvované a rozklikávané. Velké realitní servery tyto inzeráty upřednostňují a takové inzeráty jsou také mnohem více vyhledávané ve vyhledávačích. Zamyslete se, kterou nemovitost si na realitním serveru by, jste rozklikli jako první, když byste viděli 10 podobných nabídek za podobnou cenu? Myslím, že kliknete na tu s videem. A čím více se lidí na inzerát podívá, tím větší šance je, že se mezi nimi najde ten, který Vaši nemovitost koupí. Podívejte se na jednu takovou video prohlídku, kterou jsem zhotovila pro podporu pronájmu kancelářských prostor.

10 DALŠÍ DŮLEŽITÉ AKTIVITY, KTERÉ PODPOŘÍ PRODEJ Oslovení poptávajících klientů Oslovení poptávajících klientů si jako samoprodejci bohužel nijak nejspíše zajistit nemůžete. Mám na mysli přímé oslovení klienta, který hledá stejnou nemovitost, kterou aktuálně prodáváte. Každá větší realitní kancelář či realitní síť kanceláří má velkou databázi aktuálních poptávajících klientů. V RE/MAXu máme propojený systém, kam každý z 1200 makléřů umisťuje své poptávky. Není výjimkou, že makléř např. z Prahy má poptávajícího klienta pro nemovitost i v Lounském okrese, zejména u větších a dražších nemovitostí. A tito poptávající klienti se poté automaticky párují s aktuálně přidanými nabídkami. V praxi to znamená, že jakmile zadám novou nabídku nemovitosti do našeho systému, kolegům, kteří mají na stejnou nemovitost dle parametrů poptávajícího klienta, hned moje nabídka vyskočí a svému klientovi Vaší nemovitost mohou hned nabídnout. Oslovení přátel, známých a obchodních partnerů Zabývali jsme se oslovením poptávajících klientů, ale doporučuji Vám také samozřejmě oslovit i všechny lidi kolem sebe, kteří nemovitost nepoptávají. Je potřeba, aby každý o Vaší nemovitosti věděl, může mít známého, který přesně takovou nemovitost hledá. Využijte k tomu všechny možné prostředky. Roznos letáčků v oblasti I roznos letáčků je velmi efektivní způsob prodeje. Mnoho lidí, kteří bydlí v určité oblasti a mají známé, kteří mají zájem v této oblasti také bydlet. Tak a nyní víte o marketingu nemovitosti skoro vše. Pokud si s něčím nejste jisti, nebo chcete s některou z prezentací pomoci, určitě mne kontaktujte a domluvte si konzultaci ZDARMA. No a teď se v rychlosti pojďme společně podívat, co nás dále čeká, pokud máme kupujícího. V následujících 12- i bodech Vám řeknu, jak máte Vy nebo Váš makléř dále postupovat.

11 PRŮBĚH OBCHODU Podpis Dohody o složení blokovacího depozita Váš realitní makléř s kupujícím klientem a s Vámi podepíše dohodu o složení rezervační zálohy kupujícím. Je to z toho důvodu, aby si kupující Vaši nemovitost rezervoval a pak měl čas na vyřizování úvěru či hypotéky. Pokud kupující již složí rezervační zálohu, tak je nepravděpodobné, že od koupi Vaší nemovitosti couvne. Pokud nemovitost prodáváte bez realitní kanceláře doporučuji si s kupujícím u advokáta podepsat Smlouvu o smlouvě budoucí kupní a nebo hned Kupní smlouvu. Bohužel je zde riziko, že než advokátní kancelář pro Vás smlouvu na míru připraví, Váš kupec už může být ten tam. Také tato smlouva se nesmí dostat do rukou kupujícího, dokud nedojde k převodu peněz. Pokud by totiž byla zneužita, katastr neřeší pravost, ale pouze zkontroluje, zda má předložená smlouva všechny náležitosti a nemovitost přepíše. Po provedení přepisu je možné se bránit pouze soudně. Zajištění podkladů pro přípravu kupní smlouvy Váš realitní makléř zajistí a předá veškeré podklady na přípravu kupní smlouvy nebo smlouvy o smlouvě budoucí kupní advokátovi. Pokud nemovitost prodáváte sami, musíte si vše samozřejmě také vyběhat. Každý případ je velmi individuální, proto je těžké říci, co vše budete potřebovat, ale jedná se zejména o toto: Nacionále kupujících, způsob financování, způsob uhrazení kupní ceny, způsob předání nemovitosti, kdo bude hradit daň z nabytí nemovitostí. Jak bude ošetřeno, že bude daň uhrazena atd.

12 Příprava kupní smlouvy Pokud si nemovitost prodáváte sami, tak v této fázi opravdu nešetřete. Rozumím tomu, že právníci dnes stojí spoustu peněz. Na druhou stranu Vám zase, ale spoustu peněz ušetří. Internet je sice plný vzorů kupních smluv, které si bezplatně můžete stáhnout. Bohužel je 8 z 10 těchto smluv špatných a i v těch lepších variantách se najdou chyby. Nehledě na to, že internet je stále plný smluv podle starého občanského zákoníku a takovéto smlouvy jsou neplatné. Každý obchodní případ je také jiný a proto doporučuji každému, aby pověřil k tvorbě smlouvy právníka, který Vám ji vypracuje na míru. Podpis kupní smlouvy Na podpis kupní smlouvy se sejdou všichni účastníci převodu a na místě u advokáta doladí veškeré termíny a další drobnosti než kupní smlouvu podepíší. Doporučuji dát plnou moc advokátovi, který Vás bude zastupovat při jednání s katastrem nemovitostí. Také nezapomeňte, že některé smlouvy musí být s úředně ověřenými podpisy. Advokátní úschova kupní ceny Spolu s podpisem kupní smlouvy si doporučuji sjednat s advokátem i úschovu kupní ceny. Peníze pak budou uvolněny po přepisu na nového majitele. Hlavně si sjednejte, že část peněz, která bude sloužit jako daň z nabytí nemovitosti, bude z účtu zaslána na účet příslušného finančního úřadu poté, co podáte daňové přiznání z převodu nemovitosti.

13 Podání návrhu na vklad nemovitosti na Katastr nemovitostí Návrh na vklad na katastr nemovitostí může podat kdokoliv. Právě proto vše mějte ve vlastních rukou a nebo se domluvte s vaším advokátem. Návrh si můžete vypracovat sami, ale já doporučuji svěřit jeho vypracování zkušené osobě, protože pokud bude návrh obsahovat chybu, katastrální úřad jej nepřijme a vy budete muset zaplatit znovu kolkovou známku ve výši 1000 Kč. Pokud se rozhodnete prodat s makléřem, podání návrhu na vklad je zahrnuto ve standardních službách a vy se nemusíte o nic starat. Budete mít jistotu, že návrh nebude podaný dříve, než budou peníze v úschově a také platba kolkové známky je zahrnuta již ve službách. Nezapomeňte také, že návrh na vklad je potřeba podat na katastrálním úřadě, pod který nemovitost spadá, jinde Vám ho nevezmou. Přepis nemovitosti na nového majitele Po podání návrhu na vklad čekáte na přepis nemovitosti na nového majitele. Toto čekání bude trvat minimálně 21 dní, ale může trvat i 2 měsíce a pokud katastrální úřad shledá nesrovnalosti v dokumentaci, řízení zruší a po odstranění nedostatků v dokumentaci musíte podat návrh na vklad znovu (samozřejmě včetně nové kolkové známky). Odhad pro finanční úřad Sice se jedná již o nepovinnou položku, ale i přesto doporučuji, aby pro Vás Váš makléř zajistil odhadcem odhad pro finanční úřad. Svým klientům ho doporučuji z toho důvodu, aby se jim po čase nestalo, že finanční úřad na základě svých tabulek zjistí, že Vaše nemovitost měla jinou hodnotu, než jste uvedli v Daňovém přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí a chtěl po Vás doplatek daně. Výrazný pozor si dejte zejména u pozemků a to i v případě, že nejsou v ceně nemovitosti jednoznačně vyčísleny. Máme několik případů, kdy bylo nutné takovéto pozemky dodanit a ne zrovna za malé peníze. Předání nemovitosti V tento moment již máte jako prodávající peníze za Vaši nemovitost na účte. Váš realitní makléř připraví předávací protokol, zapíše s Vámi i s kupujícími stavy energií a počty předávaných klíčů. Pokud makléře nemáte, sepište předávací protokol sami. Přepis energií na nového majitele Po předání nemovitosti nezapomeňte na přepis energií. I toto by mělo být ve standardních službách makléře a já za své klienty zařizuji.

14 Příprava a podání Daňového přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí A nyní už zbývá poslední úkol a to je podání daňového přiznání. Přiznání si buď nechte zpracovat od daňového poradce, nebo je za Vás zařídí Váš makléř, daňové přiznání poté pouze podepíšete a makléř zajistí jeho podání na finančním úřadu spolu s odhadem a výpisem z katastru nemovitostí. Pokud jste dočetli až sem, znamená to, že prodej Vaší nemovitosti myslíte opravdu vážně. A za to jsem velmi ráda. Také budu ráda, pokud mi na e-book napíšete zpětnou vazbu. Nyní si položte tři otázky. Nejste spokojení s průběhem prodeje Vaší nemovitosti? Nejste spokojení s aktivitami Vašeho realitního makléře? Prodáváte svoji nemovitost již delší čas a neúspěšně? Pokud jste minimálně jednou odpověděli kladně, kontaktujte mě. Pomohu Vám. Ing. Monika Maděrová Tel monika.maderova@re-max.cz Tip: Jak vybrat realitního makléře a jiné užitečné informace se dozvíte na mých stránkách

JAK PRODAT NEMOVITOST ZA NEJVYŠŠÍ CENU

JAK PRODAT NEMOVITOST ZA NEJVYŠŠÍ CENU JAK PRODAT NEMOVITOST ZA NEJVYŠŠÍ CENU Monika Maděrová Realitní makléřka PROČ VZNIKL TENTO E-BOOK Dobrý den, mé jméno je Monika Maděrová a pracuji jako realitní makléřka ve společnosti RE/MAX 4 you v Žatci.

Více

NÁVOD. Jak ušetřit na hypotéce a na refinancování. ING. TOMÁŠ KROUPA hypoteční makléř www.kroupatomas.cz. Ověřeno mnoha spokojenými klienty

NÁVOD. Jak ušetřit na hypotéce a na refinancování. ING. TOMÁŠ KROUPA hypoteční makléř www.kroupatomas.cz. Ověřeno mnoha spokojenými klienty NÁVOD Jak ušetřit na hypotéce a na refinancování ING. TOMÁŠ KROUPA hypoteční makléř www.kroupatomas.cz Ověřeno mnoha spokojenými klienty Financování nemovitosti hypotékou je pro mnohé jedinou možností,

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

Jaké údaje mám doplnit do smlouvy? Na první straně aktuální jméno, příjmení (firmu nebo název) a adresu a určitě rodné číslo (IČ) prodávajícího.

Jaké údaje mám doplnit do smlouvy? Na první straně aktuální jméno, příjmení (firmu nebo název) a adresu a určitě rodné číslo (IČ) prodávajícího. Jaké údaje mám doplnit do smlouvy? Na první straně aktuální jméno, příjmení (firmu nebo název) a adresu a určitě rodné číslo (IČ) prodávajícího. A to i v případě, že se necháváte jako prodávající při podpisu

Více

Prodejte nemovitost za co nejvyšší cenu

Prodejte nemovitost za co nejvyšší cenu Prodejte nemovitost za co nejvyšší cenu www.karelkrupa.cz Investujte 15 minut času do tohoto návodu a zjistěte jak prodat za co nejlepší cenu a co nejrychleji VAŠÍ NEMOVITOST KLÍČ K BEZPEČNÉMU A EFEKTIVNÍMU

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více

Průvodce investováním

Průvodce investováním 19 října 2012 Průvodce investováním Co je to ESMA? Zkratka ESMA označuje Evropský orgán pro cenné papíry a trhy. Je to nezávislý regulační orgán Evropské unie se sídlem v Paříži. Jedním z cílů orgánu ESMA

Více

DESATERO ÚSPĚŠNÉHO PRODEJE NEMOVITOSTI

DESATERO ÚSPĚŠNÉHO PRODEJE NEMOVITOSTI WWW.JAROSLAVNOSKA.CZ DESATERO ÚSPĚŠNÉHO PRODEJE NEMOVITOSTI PRO SAMOPRODEJCE ANEB JAK SE NEZTRATIT V REALITNÍ DŽUNGLI 1.Prodám nemovitost sám nebo s pomoci realitního makléře?? Rozhodnete se prodat Vaší

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Zítřek může přijít. Dagmar Mancová

Zítřek může přijít. Dagmar Mancová Zítřek může přijít Chci změnit Váš pohled na finanační poradenství. Zjistíte co všechno s vámi u kávy či v klidu domova finanační poradce probere. www.dagmarmancova.cz 2016 Zítřek může přijít Chci změnit

Více

Tento Ebook byl vytvořen ve spolupráci s institutem CHYTRÝ MAKLÉŘ Jakékoli kopírování či šíření není dovoleno bez uvedení

Tento Ebook byl vytvořen ve spolupráci s institutem CHYTRÝ MAKLÉŘ   Jakékoli kopírování či šíření není dovoleno bez uvedení 7 chyb, kterých je potřeba se vyvarovat při prodeji nemovitosti. Chystáte se nakládat s majetkem, který má zřejmě milionovou hodnotu. Mnoho lidí udělalo při prodeji mnoho chyb. Vy je ale dělat nemusíte.

Více

PRODEJ BYTU v DV od A do Z. průvodce pro prodávající

PRODEJ BYTU v DV od A do Z. průvodce pro prodávající PRODEJ BYTU v DV od A do Z průvodce pro prodávající aktualizováno: leden 2016 2 Prodej bytu v družstevním vlastnictví od A do Z Pokud jste se rozhodli prodat byt v družstevním vlastnictví (DV) a chcete

Více

PRODEJ RODINNÉHO DOMU od A do Z. průvodce pro prodávající

PRODEJ RODINNÉHO DOMU od A do Z. průvodce pro prodávající PRODEJ RODINNÉHO DOMU od A do Z průvodce pro prodávající aktualizováno: leden 2016 2 Prodej domu od A do Z Pokud jste se rozhodli prodat dům a chcete ho prodávat bez prostředníka, tedy bez realitní kanceláře,

Více

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka.

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Předmluva Svatebních fotografů je v dnešní době na trhu opravdu hodně. Ale kdo se má vyznat v tom,

Více

Komunikace se zákazníkem

Komunikace se zákazníkem EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunikace se zákazníkem PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Efektivní způsoby komunikace se zákazníkem (email, telefon, osobní

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys CÍLEM JE ÚSPĚCH lidí ve firmě Petr Hrubý V roce 1998 založil společnost Broker Consulting, z níž se za 17 let stal přední hráč na tuzemském trhu finančních konzultantů. Dnes přichází firma na trh s projektem

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ Naučte se pomocí učebních technik snadno a rychle pravidla pro elektrotechniku k prověření odborné způsobilosti s vydáním osvědčení

Více

Zpravodaj Družstva investorů z pondělí 2. června 2014 akce byty pro mladé OSTRAVA 1. POZEMKY Pozemky jde fotit paní Marie Frantová. Smlouva budoucí s majitelem pozemku na 9 měsíců a bude o přípravě nové

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI. Petra Koťátková EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Proč mít podnikatelský plán Jednotlivé části podnikatelského plánu Konkrétní příklady

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma svět next reality INTERAKTIVNÍ PRŮVODCE SVĚTEM NEXTU číslo 2, březen 2015 zdarma editorial ovládání překliknutí na obsah aktivní tlačítko tiráž svět next reality magazín společnosti NEXT reality o všem,

Více

KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ

KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ KONTAKTNÍ SKUPINA ŘEDITELŮ PRVNÍ VYDÁNÍ (4. června 2014) KONTROLNÍ SEZNAM PRO VÝBĚR DOBRÉHO KONZULTANTA I. Interní přípravné práce II. Osobní kritéria konzultanta III. Znalosti konzultanta IV. Přístup

Více

CO BUDETE DĚLAT. když získáte denně 2 hodiny času navíc? Náš on-line srovnávač a sjednávač pojištění dává finančním poradcům

CO BUDETE DĚLAT. když získáte denně 2 hodiny času navíc? Náš on-line srovnávač a sjednávač pojištění dává finančním poradcům Náš on-line srovnávač a sjednávač pojištění dává finančním poradcům volný čas navíc, který pak mohou trávit podle svých představ. Manuál pro práci s on-line sjednávačem Salve Finance Jak pracovat s on-line

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Bezpečné používání internetu v bezpečných učebnách. Jak používat bezpečně internet a jak ochránit má osobní data?

Bezpečné používání internetu v bezpečných učebnách. Jak používat bezpečně internet a jak ochránit má osobní data? Bezpečné používání internetu v bezpečných učebnách Jak používat bezpečně internet a jak ochránit má osobní data? Co se dnes naučíme? Jak pracovat s databází. Jak zůstat na internetu v bezpečí? Co jsou

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Menstyle»Móda a styl Jaroslav Mejta, foto:robert Vano 30.09.2011 10:38 Michaela Lejsková S Jaroslavem Mejtou jsem měla několikrát příležitost

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

Kategorie Základní školy

Kategorie Základní školy Obsah: Kategorie základní školy... 3 1. kolo... 3 2. kolo... 6 3. kolo... 9 Kategorie Střední školy...13 1. kolo...13 2. kolo...16 3. kolo...2 Porovnání stejných otázek u ZŠ a SŠ...23 Kategorie Základní

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí

Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí Příloha č.1 usnesení č. 0030/1/R/2016 Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí smluvní strany: Městská část Praha 11 se sídlem: Ocelíkova 672/1,

Více

Zásady činnosti obchodní společnosti Internetové aukce realit, a.s.

Zásady činnosti obchodní společnosti Internetové aukce realit, a.s. Zásady činnosti obchodní společnosti Internetové aukce realit, a.s. ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Čl. 1 Účel činnosti Obchodní společnost Internetové aukce realit, a.s. se sídlem v Kroměříži, Jánská 25/1, IČ

Více

Market > Autumn 2008. Realitní trh: konec zlatých časů? Ing. Petr Illetško, MBA generální ředitel

Market > Autumn 2008. Realitní trh: konec zlatých časů? Ing. Petr Illetško, MBA generální ředitel VII. ročník k odborné mezinárodn rodní konference Real Estate Market > Autumn 2008 Realitní trh: konec zlatých časů? Ing. Petr Illetško, MBA generální ředitel Stav: Stav na trhu realitních kanceláří Neexistuje

Více

fi MIRROR Moravia, s.r.o.

fi MIRROR Moravia, s.r.o. 1.Úvod P. starostka zahájila jednání a konstatovala, že jednání bylo řádně svoláno a zveřejněno podle platného jednacího řádu. Zasedání je přítomno 8 členů ZO. Ing. Peš omluven. 2. Jmenování zapisovatele

Více

Návod jak trvale snížit rozdíl mezi součtem bytových vodoměrů a vodárenským vodoměrem... Garantujeme snížení doplatků za vodu v jednotlivých hbytech

Návod jak trvale snížit rozdíl mezi součtem bytových vodoměrů a vodárenským vodoměrem... Garantujeme snížení doplatků za vodu v jednotlivých hbytech 1 Návod jak trvale snížit rozdíl mezi součtem bytových vodoměrů a vodárenským vodoměrem... Garantujeme snížení doplatků za vodu v jednotlivých hbytech Návrh pro : aktualizované vydání ke dni 11.2.2011

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 5. lekce Získejte maximum z networkingové události Máte v plánu zúčastnit se networkingové události? Ať už spadá do jakékoliv kategorie networkingu,

Více

Prosíme, věnujte nejprve pozornost podmínkám inzerce: http://www.mimibazar.cz/page.php?id=3

Prosíme, věnujte nejprve pozornost podmínkám inzerce: http://www.mimibazar.cz/page.php?id=3 Návod pro inzerci na Mimibazaru // Připravili jsme pro Vás přehledný návod pro inzerci. Kliknutím na nadpis rozbalíte požadované téma. Pokud v návodu potřebnou informaci nenajdete, kontaktujte nás: podpora@mimibazar.cz

Více

O autorech JUDr. Lucie Pražáková, advokátka Mgr. Lucie Altmanová, advokátní koncipientka

O autorech JUDr. Lucie Pražáková, advokátka Mgr. Lucie Altmanová, advokátní koncipientka O autorech JUDr. Lucie Pražáková, advokátka Absolventka Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, samostatná advokátka se zaměřením na právní vztahy související s nemovitostmi a bydlením. Dlouhodobě

Více

Tomáš Činčala. Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury

Tomáš Činčala. Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury Tomáš Činčala Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury Ostrava 2014 1 Copyright Tomáš Činčala, 2009 2014 ISBN 978-80-85624-87-8 2 Většina z nás chce být bohatá a úspěšná. Nestačí

Více

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota.

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010 Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zasedání řídila Lucie Králová, předsedkyně KR. Přítomní členové: Lucie Králová, Martin

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Program Podnikání 2. týden. Peněžní

Program Podnikání 2. týden. Peněžní Program Podnikání 2. týden Peněžní alchymie Tento týden se podíváme na peníze. Toto je podle mně tak naprosto zásadní téma, že je hned jako druhé v našem programu. Přála bych si, abych věděla to, co dnes,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Prodávajícím je Miroslava Zudová, se sídlem v V Hlubokém 27E, 25216 Nučice (Praha-západ), IČ: 47353236, vedená u Městského

Více

Informační seminář Rozpočet a jeho rizika Bc. Roman Kysela Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078

Informační seminář Rozpočet a jeho rizika Bc. Roman Kysela Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 Informační seminář Rozpočet a jeho rizika Bc. Roman Kysela Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 1 Proč je důležitý rozpočet a přehled o financích o Ačkoli státy to běžně dělají,

Více

Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu. Tomáš Jindříšek

Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu. Tomáš Jindříšek Jak nastavit komunikaci, aby byla přidanou hodnotou fundraisingu Tomáš Jindříšek Komunikace, jak zaujmout veřejnost? Žijeme a pracujeme v bublinách Lidé chtějí jednoduché věci??? Kouzlo jednoho tlačítka

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Růžový prstík se zlatým prstenem rejdí po průklepovém papíře s bleděmodrým písmem velikosti 6. Už jsem takové formuláře vyplňovala, ráda bych si ale

Růžový prstík se zlatým prstenem rejdí po průklepovém papíře s bleděmodrým písmem velikosti 6. Už jsem takové formuláře vyplňovala, ráda bych si ale Mistr švindlu Buclaté růžovoučké hladce oholené tvářičky, perfektní světlý oblek, růžová kravata a firemní desky v podpaží. Křepkým krokem vstoupil do našeho domu a profesionální úsměv mu z tváře nezmizel,

Více

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM Lída Leinweberová JSEM V 1. TŘÍDĚ Vím, že jako prvňačka zrovna nevypadám, ale věřte mi, myslím to vážně. JSEM V PRVNÍ TŘÍDĚ asi tak po desáté sama jsem úspěšně absolvovala

Více

1. Dříve než začneme... 11 1.1 Trocha historie nikoho nezabije... 11 1.2 Co budete potřebovat... 11 1.3 Microsoft versus zbytek světa...

1. Dříve než začneme... 11 1.1 Trocha historie nikoho nezabije... 11 1.2 Co budete potřebovat... 11 1.3 Microsoft versus zbytek světa... Obsah Digitální fotografie tisk, úprava a prohlížení v ACDSee Úvod... 9 Co naleznete uvnitř této knihy... 9 Co nenaleznete v této knize... 9 Komu je kniha určena... 9 Příklady používané v knize... 10 Používané

Více

Metodické listy k výtvarné soutěži. Opravdový svět 2014

Metodické listy k výtvarné soutěži. Opravdový svět 2014 Metodické listy k výtvarné soutěži Opravdový svět 2014 Vážené učitelky, vážení učitelé, tyto metodické listy slouží k tomu, aby Vám pomohly při vytváření děl do letošní výtvarné soutěže organizace Adra.

Více

4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min)

4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min) M 4. lekce: LESNÍ STUDÁNKY (45 min) Poznámka: hodina je upravena podle pracovních listů Les a voda, Sdružení TEREZA, 2004. Žák prozkoumá lesní studánky z různých úhlů pohledu (bude si je představovat,

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

BÝT RADĚJI OSVČ NEBO ZAMĚSTNANEC?

BÝT RADĚJI OSVČ NEBO ZAMĚSTNANEC? BÝT RADĚJI OSVČ NEBO ZAMĚSTNANEC? 2. 12. 2015 Děkuji našemu kolegovi Milanovi za článek, který z pohledu fyzické osoby řeší, zda být zaměstnancem nebo OSVČ, a to také konkrétním porovnáváním čísel. Osobně

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

21 Fotografování skrze sklo bez reflexů Používání polarizačního filtru

21 Fotografování skrze sklo bez reflexů Používání polarizačního filtru Zeslabit odlesky na hladkých površích je možné pomocí polarizačního filtru. Stačí filtrem jednoduše otáčet, dokud nedosáhnete požadovaného efektu. FOTOGRAFIE: ELIN RANTAKRANS 21 Fotografování skrze sklo

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol.

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Jste křehká žena, ale utkala jste se statečně v ostrém souboji o místo na kandidátce lidovců. Jak to nakonec dopadlo? Nakonec jsme

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

PODMÍNKY PRODEJE. Část I. Martin H. (Fashiontrend) ID 266704 - PODMÍNKY PRODEJE platné ke dni: 16.12.2015, 1:10

PODMÍNKY PRODEJE. Část I. Martin H. (Fashiontrend) ID 266704 - PODMÍNKY PRODEJE platné ke dni: 16.12.2015, 1:10 PODMÍNKY PRODEJE Provozovatel www.fashiontrend.cz Mládežnická 1275 Mladá Boleslav 29301 Česká republika IČ 74701380 DIČ CZ8606101086 Část I. 1. Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy vrácení zboží

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

Adresát (zde vložte jméno a příjmení/název obchodní firmy, adresu sídla, popř. faxové číslo a emailovou adresu prodávajícího)...

Adresát (zde vložte jméno a příjmení/název obchodní firmy, adresu sídla, popř. faxové číslo a emailovou adresu prodávajícího)... PODMÍNKY PRODEJE Provozovatel www.fashiontrend.cz Mládežnická 1275 Mladá Boleslav 29301 Česká republika IČ 74701380 DIČ CZ8606101086 Část I. 1. Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy vrácení zboží

Více

tel. 547221060, mobil 603260926, e-mail: f.koutny@volny.cz

tel. 547221060, mobil 603260926, e-mail: f.koutny@volny.cz JUDr. František Koutný, kancelář Žebětínská 70, 623 00 Brno tel. 547221060, mobil 603260926, e-mail: f.koutny@volny.cz Vážení nájemníci uchazečům o členství v Bytovém družstvu Kachlíkova 7, Brno Vážení,

Více

Analýza trhu s nemovitostmi V otázce prodeje rodinných domů se RK potýkají s převisem poptávky nad nabídkou. Což se odráží v poměrně vysokých cenách

Analýza trhu s nemovitostmi V otázce prodeje rodinných domů se RK potýkají s převisem poptávky nad nabídkou. Což se odráží v poměrně vysokých cenách Název příjemce podpory: MĚSTO VESELÍ NAD MORAVOU tř. Masarykova 119 698 13 Veselí nad Moravou STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU pro období 2010-2040 ČÁST 1. ROZVOJ BYDLENÍ Příloha č. 4

Více

Město Moravská Třebová. Zápis

Město Moravská Třebová. Zápis Zápis ze zasedání zastupitelstva města, které se konalo 15. dubna 2013 v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké od 15 hodin. Přítomni: 21 členů dle prezenční listiny, tajemník MěÚ Předsedající:

Více

Adaptační plán pro nového obchodníka

Adaptační plán pro nového obchodníka Adaptační plán pro nového obchodníka Vybrali jste si do týmu nového, ale zkušeného obchodníka od konkurenční společnosti, uplynulo pár měsíců a nevidíte žádné výsledky? Už se vám nechce dělat výběrová

Více

Vyplatí se vám investovat do nemovitosti na pronájem?

Vyplatí se vám investovat do nemovitosti na pronájem? Vyplatí se vám investovat do nemovitosti na pronájem? Ceny nemovitostí šly v poslední době dolů a v současnosti jsou na zajímavých úrovních. Přitom investice do nemovitostí a příjem z jejich pronájmů jsou

Více

Postup pro sjednání zakázky:

Postup pro sjednání zakázky: Postup pro sjednání zakázky: 1. Telefonní kontakt informace o lokalitě, typu domu, umístění návštěva objektu 2. Z důvodů rentability provádíme montáž do vzdálenosti 45 km od Mladé Boleslavi 3. Cena nezahrnuje

Více

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Využil jsem nečekané příležitosti a položil několik otázek jednomu z našich předních závodníků Petru Kláskovi, který je současně členem

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

Nastavení rodičovského účtu Microsoft

Nastavení rodičovského účtu Microsoft Nastavení rodičovského účtu Microsoft Přihlášení pomocí účtu Microsoft Gratulujeme, pokud jste se při instalaci Windows přihlásili přes svůj účet Microsoft! Pokud ne, nic se neděje, můžete se přihlásit

Více

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem 6/10 Co dělají přátelé? Všechna výše uvedená nastavení se týkají především vašich vlastních aktivit na Facebooku. Mnohem častěji ale budete pracovat s částí označenou Hlavní stránka. Hlavní stránka je

Více

INTERNET SERVIS MANUÁL

INTERNET SERVIS MANUÁL INTERNET SERVIS MANUÁL VÍTÁME VÁS! Právě jste otevřeli manuál Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen RSTS ) pro práci s první aplikací internetového servisu s aktivními operacemi pro stavební spoření

Více

Poučení o právech. Vaše práva:

Poučení o právech. Vaše práva: Poučení o právech Tento prospekt vám poskytne důležité informace o Vašich právech v případě zadržení na policejní stanici. Právy se rozumí důležité svobody a podpora, na kterou má podle práva nárok každý.

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Znáš někoho, komu může tento dokument zdarma pomoci? Klidně ho s ním sdílej. Stačí, když mu pošleš odkaz na http://123-nakup.

Znáš někoho, komu může tento dokument zdarma pomoci? Klidně ho s ním sdílej. Stačí, když mu pošleš odkaz na http://123-nakup. Znáš někoho, komu může tento dokument zdarma pomoci? Klidně ho s ním sdílej. Stačí, když mu pošleš odkaz na http://123-nakup.cz/-veci Copyright 2015 123-Strategy, s.r.o. Všechna práva vyhrazena Co odlišuje

Více

Nastartujte kariéru snadno a chytře!

Nastartujte kariéru snadno a chytře! Začněte už dnes Nastartujte kariéru snadno a chytře! Tento průvodce vám ve zkratce přiblíží problematiku práce obchodního zástupce, ale je vhodný i pro jiné profese. Jsou zde uvedeny základní postupy a

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení IV. kapitola Přehled a volba spánkového řešení Jakmile jste provedli bezpečnostní kontrolu, dozvěděli se základní fakta o spánku a dokončili své první záznamy o spánku svého dítěte, jste připraveni postoupit

Více

Jak na dokumentaci. Pozn.: Update 14. 4. 2009

Jak na dokumentaci. Pozn.: Update 14. 4. 2009 Jak na dokumentaci Pozn.: Update 14. 4. 2009 Tento kousek textu by vám měl ukázat směr, jakým je dobré postupovat při pořizování dokumentace trati. Existuje jistě vícero způsobů, já se budu věnovat tomu,

Více

Účtování pojišťoven z Praktika

Účtování pojišťoven z Praktika Účtování pojišťoven z Praktika Níže bude popsán podrobně postup, jak vyúčtovat pojišťovny přímo z programu. Účtování je tak pro Vás mnohem jednoduší. Nemusíte se tak již přihlašovat na portály ZP. Pro

Více

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou 5 Výsledky a diskuze Výsledky dotazníkového šetření byly zpracovány a jednotlivé položky byly seřazeny do tabulek a graficky znázorněny. Dotazník obsahoval 21 položek (Příloha 4). Zda již mají respondenti

Více

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC 1/2011 Příjemné čtení (a počítání). Úvodem Na přání Vás farníků bude první číslo Benjamína vycházet hned na začátku nového roku a přinese vyhodnocení hospodaření farnosti za uplynulý rok. Tak je tomu i

Více

Zpráva, hodnotící postup a výsledky nových forem práce Pozemkového spolku Meluzína (PSM) Využití satelitní navigace (GPS) pro práci pozemkového spolku

Zpráva, hodnotící postup a výsledky nových forem práce Pozemkového spolku Meluzína (PSM) Využití satelitní navigace (GPS) pro práci pozemkového spolku PSM07_zpr_GIS_GPS_www.doc str. 1 Zpráva, hodnotící postup a výsledky nových forem práce Pozemkového spolku Meluzína (PSM) Využití satelitní navigace (GPS) pro práci pozemkového spolku Základní vybavení

Více

Jednoduchá fotográfická retuš

Jednoduchá fotográfická retuš Jednoduchá fotográfická retuš Úvod Během let, kdy vyučuji počítačovou grafiku, jsem zjistila, že žáky velmi láká a zajímá fotografická retuš a různá úprava fotografií. Z tutoriálů nalezených na internetu

Více

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Gabriela Čanigová. Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ. Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová DUCHOVNÍ ANTIDEPRESIVUM aneb Jak nezobat pilule a být v pohodě Vladimír Kvasnička Nakladatelství VODNÁŘ 3 Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Gabriela Čanigová, 2011

Více

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ Rezidence Císařka Byt č. [ ]

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ Rezidence Císařka Byt č. [ ] SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ K JEDNOTCE Smluvní strany: Společnost SPS Císařka, s.r.o., se sídlem Praha 2, Jana Masaryka 165/22, PSČ 120 00, IČ 284 78 568, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod.

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod. Plán jak otěhotnět 2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326 149 00 Praha, Czech Republic www.fit-porod.cz www.porod-na-videu.cz www.mujvztah.cz www.mamdepku.cz

Více