Vltava po Malši. Malše. Blanice (Otava) se údolí. rozevírá do

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vltava po Malši. Malše. Blanice (Otava) se údolí. rozevírá do"

Transkript

1

2 1.a. Vymezeníí území ORP a jeho charakteristiky Území ORP České Budějovice (správní obvod obce s rozšířenou působností) je vymezeno seznamem obcí, které do příslušného obvodu spadají. Hranice ORP je dána hraničním polygonem katastrálních území obcí po obvodě ORP. Obr.1. ORP České Budějovice ORP České Budějovice se rozkládá naa ploše 923 km 2, délka hranice h ORP je 221 km. Území je primárněě tvořeno českobudějovickou pánví, která je na svých okrajích uzavřena zlomovými svahy. Území ORP je odvodňováno několika významnými toky viz následující odstavec. 7.

3 1..a.1. Hydrografie území správníhoo obvodu Obr.2. Říční síť na území ORP Všechny vodní toky na území Správního obvodu ORP Českéé Budějovicee hydrologicky náleží k povodí Vltavy. Území Správního obvodu zahrnuje části těchto dílčích povodí: Vltava po Malši Malše Vltava od Malše po Lužnici Lužnice od státní hranice po Nežárku Blanice (Otava) Povodí Vltava po Malšii Území povodí se nachází v jihozápadní části správního obvodu. V tomtoo povodí jednoznačně dominuje řeka Vltava, protékající od hranicee správního obvodu až po Boršov nad Vltavou v poměrně úzkém a strmém údolí. Teprve pod Boršovem nad Vltavou k soutoku s Malší v Českých Budějovicích se údolí rozevírá do ploché Českobudějovické kotliny s oboustrannou širokouu říční inundací. Nad Českými Budějovicemi jsou v rámci levobřežní inundace provedeny dva významné původněě mlýnské náhony Plánský a Rožnovský (na Stecherůvv mlýn). 8.

4 V úseku úzkého údolí Vltavy ústí do řeky poměrně krátké, často bezejmenné vodní toky, které mají velký sklon koryta a často i charakter bystřin. Probíhají zde jevy tomu odpovídající především nezanedbatelná eroze koryt a přísun štěrkového materiálu do koryta Vltavy. Jiný charakter již mají levobřežní přítoky v oblasti Českobudějovické kotliny (Homolský a Litvínovický potok). Významné pravostranné přítoky Vltavy: Třebonínský potok bezejmenný vodní tok 4 x Významné levostranné přítoky Vltavy (postupem po proudu): Dvořáčkova strouha bezejmenný vodní tok 3 x Vrábečský potok bezejmenný vodní tok 1 x Homolský potok bezejmenný vodní tok 1 x Litvínovický potok Významné rybníky: V povodí Třebonínského potoka (soustava rybníků na pravostrannýchh přítocích): Děkanec, Čekanov, Široký, Jizba, Štilec, Punčocha, Bohdalů, Milíkovský Obr.3. Rybníky Třebonínský potok 9.

5 V povodí Homolského potoka: Závratský, Černodubský Obr.4. Rybníky Homolský potok V povodí Litvínovického potoka: Šindlovský, Horní litvínovický, Prostřední litvínovický, Dolní litvínovický Obr.5. Rybníky Litvínovický potok Významná vodní díla: Trilčův pohyblivý jez na Vltavě v Českých Budějovicích Jedná se o stavidlový po výšce členěný jez o dvou polích s pravobřežní vodní elektrárnou. Jezová zdrž je na pravém břehu opatřena ochrannou hrází až po návodní začátek sportovního areálu Meteor. Na levém břehu jezové zdrže končí úsek nízké ochranné hráze pod areálem Stecherova mlýna. Povodí Malše Povodí se nachází v jižní části Správního obvodu. Odtokovou páteří území je řeka Malše v úseku dolní část nádrže VD Římov po zaústění do Vltavy zprava v Českých Budějovicích. Údolí Malše je poměrně úzké i často hluboké a to až po obec Plav. Pod touto obcí Malše vtéká do široké 1.

6 Českobudějovické kotliny. Zde zároveň až po město České Budějovice, je korytoo lemováno širokými pásy oboustranné inundace. Z hlediska výskytu rybníků je toto dílčí povodí nevýznamné. Rybníkyy v tomto povodí mají spíše nižší hráze. Případné zvláštní povodněě by měly pouze velmi lokální charakter. Významné pravostranné přítoky Malše: Lomský potok Stropnice (významnější přítoky potoky Pašínovický, Svinenský, Lomecký a Řevnovický) Zborovský potok (významnější přítok Strážkovický potok) Starohodějovický potok Hodějovický potok Významné levostranné přítoky Malše: Římovský potok Bartochovský potok Bukovský (Plavnický) potok Významné rybníky: V povodí Svinenského potoka (soustava bočních nádrží): Pašinovický, Mlýnskýý v Pašinovicích, Bruno, Pelikán, Tobiáš, Hamerský, Starý, vydra, Jobský Obr.6. Rybníky Svinenský potok 11.

7 V povodí Zborovského potoka: Pilný, Prostřední, Mlýnský Obr.7. Rybníky Zborovský potok Významné vodní nádrže: Nádrž odkaliště Teplárny České Budějovice Těleso hráze má zde již parametry, kdyy potenciální porucha Hodějovického potoka pod nádrží. je významná pro oblast údolí Významné vodní dílo: VD Římov Území ORP zahrnuje část přehradní nádrže i objekt přehrady VD Římov. Ř Přehrada je sypaná, výšky 47,5 m, heterogenní. Jedná se o nejbližší přehradu proti toku pro území ú správního obvodu. Zvláštní povodeňň v případě mimořádné události na tomto VD je pro velkou část území správního obvodu (údolí Malše a Vltavy pod soutokem) zásadněě významná. Povodí Vltavaa od Malše po Lužnici Povodí se nachází v severní části Správního obvodu. Odtokovou páteří území je řeka Vltava pod soutokem s Malší v Českých Budějovicích. Vltava zdee postupněě opouští širokou Českobudějovickou kotlinu a pod Hlubokou vtéká opět do užšího údolí, kdy území Správního obvodu opouští v rámci nádrže VD Hněvkovice. Vltava zahrnuje v trase další významné v vzdouvací objekty. Ploché území levého břehu s několika vltavskými i nevltavskými přítoky, zahrnuje poměrně významnou soustavuu rybníků někdy i velkýchh hektarových výměr. Z hlediska existencee rybničních nádrží je toto povodí velmi významné. Významné jsou soustavy rybníků při Dehtářském potoce a Bezdrevském potoce. 12.

8 Významné pravostranné přítoky Vltavy: Dobrovodská stoka (potok) Kyselá voda Luční potok Dobřejovický potok Libochovka Kozlovský potok Budáček Významné levostranné přítoky Vltavy: Dehtářský potok (větší přítoky potoky Jankovský, Kamenný a Babický) Bezdrevský (Soudný) potok (větší přítoky potoky Břehovský, Pištínský, Olešník, Jamský, Mydlovarský) Munický potok Rachačka Strouha Hradní strouha 13.

9 Významné rybníky: V povodí Dehtářského potoka: V území odvodňovaným tímto potokem mezi obcemi Č. Budějovice, Dubné, Čejkovice, Dasný, Branišov, Žabovřesky, Čakov, Záboří, Kvítkovice, Habří a Lipí za zmínku stojí seskupení především těchto rybníků: Dehtář, Posměch, Nový u Čakova, Zběhov, Kamenný, Zábořský, Holašovický, H, Roubíček, Beranov, Nechvil, Podevrážský, Starý, Volský, Březový, Podvesný, Dlouhý u Čakova, Kvítkovický,, Bojiště, Haberský Mlýnský, Panin, Starý Haberský, Žabinec, Ficlák Obr.8. Rybníky Dehtářský potok I. 14.

10 Blatec, Zajícovský, Dolní a Horní Machovec, Mlýnský, Čejkovický, Vyšatov, Motovidlo, Dasenský, Starý a Nový Vrbenský, Malý Vrbenský, Domin, Černiš, Starý houženský, Šnejdlík, Starohaklovský, Novohaklovský, Mladohaklovský, Malý a Velký Vávrovský, Lišovský, Štičí sádky, Dubský, Kořenský, Malý a Velký Branišovský, Návesný, Vitín, Nuzov, Dubenský, Jahelník, Dolní a Horní Rohovec, Žabinec, Panenský, Městský, Zadní Homolskýý Obr.9. Rybníky Dehtářský potok II. V povodí Bezdrevského potoka: Velké Nákří, Nová, Černá, Březovec, Blatec, Svoletínek, Přední, Zbudovský, Oblanov, Horní, Dolní, Olší, Kartouzský, Mlýnský u Sedlce, Dvorský,, Hlavatecký, Volešek, Plástovický, Štičí, Žabinec, Knížecí, Kuchyňka, Medenice, Chrášťanský, Lesný, Nevděk, Vlhlavský, Velký a Malý Karasín, Hlásný, Velký a Malý Farský 15.

11 Obr.1. Rybníky Bezdrevský potok I. 16.

12 Rojdánek, Nové jámy, Šnekl, Návesný, Blanský, Starý, Mydlovarský, Pacák, Křivonoska, Pěnský, Velký a Malý Hvězdář, Munický, Velký Zvolenov, Naděje, Podhradský, Bezdrev, Češnovický cíp, Přední a Zadní Topole, Bezdrývka, Zlivský,, Obr.11. Rybníky Bezdrevský potok II. 17.

13 Z vyjmenovaného výčtu rybničních nádrží má řada vyšší hráze. Jedná se zároveň i o poměrně velké vodní nádrže. Území pod těmito rybníky je obecně ohroženo zvláštními z povodněmi (povodně( vyvolané případnou havárií hráze). V kaskádě rybníků je bezpečnost dána někdyy nejslabším článkem, neboť v případě havárie významnější nádrže v kaskádě, dochází častoo k haváriím hrází po toku. Významná vodní díla: Jiráskův jez Jez České Vrbné Jez Hluboká nad Vltavou Pohyblivý válcový jez Jiráskův o dvou políchh s pravobřežní elektrárnou vzdouvá hladinu v prostoru soutoku Malše s Vltavou. Po proudu na okraji katastru Českých Budějovic je vyšší klapkový jez o dvou polích České Vrbné. Jez je vybaven levobřežní vodní průtočnou elektrárnou a plavební komorou u pravého břehu, která při povodni otevřením může posílit průtočnost profilu. Zdrž českovrbenského jezu je oboustranně ohrázována vyskytují se zde poměrně dlouhé úseky vyšších ochranných hrází až po profil Novéhoo mostu. K poslednímu pohyblivému jezu na Vltavě poo proudu v rámci Správního obvodu ORP patří stavidlový jez o dvou polích Hluboká nad Vltavou. Jez je vpravo vybaven plavební komorou, vlevo v nadjezí odbočuje náhon, protéká přes přístav po levém břehu a za mostemm (lokalita Hamry) se přes objekt vodní elektrárny vrací do řečiště Vltavy. Zdržž jezu zahrnuje (na levémm břehu) systém tentokrát nižších ochranných hrází Lužnice od státní hranice po Nežárku Povodí se nalézá na východě správního obvodu. Povodí v rámci hranic správního obvodu ORP nezahrnuje hlavní vodní tok. V rámci zájmového území se vyskytují pouze p vodní í toky drobné jedná se o levobřežní přítoky Lužnice. Významné levostranné přítoky Lužnice: L Spolský potok Miletínský potok Hůrecký potok Borový potok Dubenský potok Ponědražský potok Bošilecký potok Bukovský potok 18.

14 Významné rybníky: V povodí Spolského potoka: Spolský, Benátský, Výskok, Nový u Libína, Adamovský, Lazna, Slavíček, Zvíkovský, Vlkovický, Lánský L Obr.12. Rybníky Spolský potok 19.

15 V povodí Miletínského potoka: Dvořiště, Nový, Slověnický, Pohořka, Horní a Dolní Pohoř, Kukla, Dolní a Nový u Lišova, Návesní Obr.13. Rybníky Miletínský potok 2.

16 1 8 3 Blanice (Otava) Povodí se nalézá na severozápadě Správního obvodu. Odvodňovací páteří tohoto území je Radomilický potok, který je pravostranným přítokem Blanice. Do té ústí ú u Milenovic. Na Radomilickém potoce v kaskádě, ale i jako boční se vyskytuje řada rybničních nádrží. Z tohoto povodí je řízeně možný převod části průtoku do povodí v oblasti k rybníku Blatec. Povodňové průtoky více než ze 2/3 odvádí Radomilický potok. Významné levostranné přítoky Radomilické ého potoka: Temelínecký potok Malešický potok Sedlecký potok Dříteňský potok 21.

17 Významné rybníky: V povodí Radomilického potoka: kaskáda Radomilický potok: Koutecký, Podhorský, Plaček, Dvořák, Bělohůrecký, další rybníky: Maletínek, Čekal, Cihelna, Pustý, Dolní a Horní Strachovický, Velký Luský, Jubilejní, Blatec, Malé Nákří, Radomilický Obr.14. Rybníky Radomilický potok 22.

18 1..a.2. Základní hydrologická data významných toků ORPP Základní hydrologická data jsou převzata z podkladových materiálů m (2) Hydrologická data jsou uvedena v tabulce, kde jednotlivé symboly značí: a materiálůů ČHMÚ číslo hydrologického pořadí Q n N letý průtok (m 3.s 1 ) Zde uvedená hydrologická data jsou platná aktuálně platná k datu zpracování této studie, po větších povodňových událostech se tato data vždy aktualizují. Pro případné projekční či jiné práce je nutno žádat Český hydrometeorologický ústav o dataa aktuální v daném čase. Hodnota N letých průtoků tedy není hodnota neměnná (např. průtok Q 1 na Vltavě v Českých Č Budějovicích je dnes 98 m 3 /s, v 8. letech byl na hodnotěě cca 635 m 3 /s). vodní tok v profilu č.. hydrolog. pořadí Bezdrevský potok ř. km 42,9 (hráz rybníka u Smědečku) Bezdrevský potok nad tokem Melhutka Bezdrevský potok nad tokem Třebánka Bezdrevský potok ř. km 13,3 nad Malovickým potokem Bezdrevský potok nad Mydlovarským potokem Bezdrevský potok ústí do Vltavy Dehtářský potok hráz rybníka Dehtář (ř. km 11,4) Dehtářský potok ústí do Vltavy Malše ř. km 89,4 (hraniční profil) Malše nad Tichou Q 1 (m 3 /s) (m 3 /s) (m 3 /s)/ Q 5 Q 1 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s)) (m 3 /s)

19 vodní tok v profilu č.. hydrolog. pořadí Malše nad Kamenicí Malše nad Černou Malše nad Stropnicí Malše most v obci Roudné Stropnice ř. km 52,6 nad pravobř. přít. od obce Šejby Stropnice nad Veveřským potokem Stropnice nad Žárským potokem Stropnice nad Svinenským potokem Stropnice ústí do Malše Svinenský potok ústí do řeky Stropnice Vltava ř. km 246, (silniční Most v Plané) Vltava pod soutokem s Malší Vltava nad Dehtářským potokem Vltava pod Dehtářským potokem Q 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s) (m 3 /s) (m 3 /s)/ 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s)) (m 3 /s)

20 vodní tok v profilu č.. hydrolog. pořadí Vltava nad Bezdrevským potokem Vltava pod Bezdrevským potokem Vrátecký (Dubičný) potok ústí do Dobrovodského potoka Litvínovický potok hráz rybníka Šindlovský Dobrovodský potok ústí do Vltavy Dobrovodský potok točna MHD Suché Vrbné Dobrovodský potok nad Vráteckým potokem Dobrovodský potok hráz rybníka Švajce Dobrovodský potok most na Pražské třídě Hodějovický potok ústí do Malše Bezejm. vod. od r.pilmanův StokaJIH ústí do Dobrovodské stoky Čertík (Rudolfovský potok) křížení s komunikací Nemanice Borek Kyselá voda RN (SN) Kyselá voda II Kyselá voda RN (SN) Kyselá voda I Q 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s) (m 3 /s) (m 3 /s)/ 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s)) (m 3 /s)

21 vodní tok v profilu č.. hydrolog. pořadí Kyselá voda pod ústím Stoky Kyselá voda mosty na E Kyselá voda pod obcí Hrdějovice Kyselá voda ústí do Vltavy Stoka RN (SN) Úsilné zdrž II Stoka RN (SN) Úsilné zdrž I Stoka ústí Stoky Q 1 Q 5 Q 1 1 Q 5 Q 1 (m 3 /s) (m /s) (m 3 /s)/ (m 3 /s)) (m 3 /s)

22 1..a.3. ORP z hlediska klimatologických podmínek Srážkové poměry: Srážky v Česku jsou typické značnouu časovou a prostorovou proměnlivostí, která je dána interakcí fyzikálních procesů jejich vzniku, atmosférické cirkulace a fyzickogeografických charakteristik našeho území. V zimním z půlroce (říjen březen) jsou vypadávající srážky vázány hlavně na přechody frontálních systémů. Naopak v měsících letního půlroku (dubenn září) jsou srážky nezřídka spojené s výstupnýmii konvekčními pohyby vzduchu s tvorbou kupovité až bouřkové oblačnosti. Prostorové rozdíly jsou pak způsobené především orografickými vlivy (nadmořská výška, expozicee vůči směru proudění). Obr.15. Průměrný roční úhrn srážek na území ORP Obr.16. Vymezení oblasti dle Langova dešťového faktoru (podíl průměrného ročního úhrnu srážek a průměrné roční teploty) 27.

23 Obr.17. Jednodenní maximální úhrny srážek na dešťoměrných stanicích Obr.18. Průměr sezónníchh maxim sněhové pokrývkyy na území ORP 28.

24 Teplotní poměry Základní prostorové rozložení teplott na území ORP je dáno poklesemm teploty s rostoucí nadmořskou výškou. Tato situace může být výrazně ovlivněna konkrétní k povětrnostní situací a terénem. Teplotní poměry jsou dány zejména typem přicházející vzduchové hmoty nad naše území (příliv tropického a arktického vzduchu). Naopak v oblastech tlakových výší se plně uplatňují lokální vlastnosti terénu a radiační poměry. Při inverzních situacích v zimě, kdy teplota s výškou neklesá, ale vzrůstá, bývá v nížinách často nepříjemnéé chladné počasí s nízkými teplotami a na horách je bezoblačné počasí s poměrně vysokými teplotami ve dne a nízkými v noci. Zpracování teplotních charakteristik je provedeno za období Obr.19. Průměrná roční teplota na území ORP 29.

25 1..a.4. Charakteristiky ORP Charakteristiky byly zpracovány v programu ArcGis pro příslušné území ORP. Z hlediska výpočtůů byly stanoveny a spočteny tyto charakteristikc ky: přehledně zpracovány délky jednotlivých toků v zájmovém území stanovenn DMT zájmového územíí z DMT byla stanovena mapa sklonitosti ORP a spočteny sklony pro jednotlivá povodí byla provedena analýza mapy Land Cover proo celé území ORP a dále pro jednotlivá povodí v ORP a) Délky jednotlivých toků NÁZEV TOKU Spolský potok Miletínský potok Dehtářský potok Bošilecký potok Břehovský potok Dubenský potok Bezdrevský potok Budáček B Vltava Čertík Kamenný potok Neplachovský potok Kozlovský potok Dobrovodský potok Újezdecký potok Svinecký potok Třebonínský potok Pištínský potok Olešník Mazelovský potok Hodějovický potok Slavošovický potok Stropnice Munický potok Malovický potok Borový potok Bílý potok Dobrá voda Ponědražský potok Líšnický potok Strouha S Petrovický potok Libějovický potok Rachačka R Jamský potok Babický potok CELKOVÁ DÉLKA (m)

26 NÁZEV TOKU CELKOVÁ DÉLKA (m) Malše Homolský potok Libochovka Kyselá voda Zborovský potok Svinenský potok Zábořský potok Radomilický potok Bukovský potok Vrátecký potok Lišovský potok Hůrecký potok Pašinovický potok Pozn: Klasifikace toků je provedena na základě databáze DIBAVOD. b) DMT zájmového území Sestavený model terénu je zobrazen v příslušném barevném spektru v příloze 1.a.3.. c) Sklonitost území Sklon území byl vyhodnocen na základě DMT. Sklony pro jednotliváá povodí jsou uvedeny v přiložené tabulce ( uveden minimální, maximální a průměrný sklon jednotlivých povodí ). Graficky je mapa sklonitosti také uvedena v příloze. NÁZEV TOKU ČHP PLOCHA m 2 MINIMÁLNÍ SKLON MAXIMÁLNÍ SKLON PRŮMĚRNÝ SKLON Malše LBP stoka od Hůr Dehtářský potok Břehovský potok Dobrá Voda Bukovský potok Malše Vltava / Olešník Vrátecký potok Stropnice Dobrovodský potok Vltava Vltava Kyselá Voda Čertík Malešický potok / Vltava Vltava Bezdrevský potok

27 NÁZEV TOKU ČHP Kamenný potok /2 PLOCHA m2 195 MINIMÁLNÍ SKLON MAXIMÁLNÍ SKLON 4 PRŮMĚRNÝ SKLON.94 Libějovický potok Zborovský potok Malše Vltava Bezdrevský potok / Miletínský potok / Petrovický potok Dobrá Voda Bezdrevský potok Kozlovský potok Malovický potok Jamský potok Kamenný potok / Stropnice Stropnice Újezdecký potok Hůrecký potok / Kaňovský potok Kyselá Voda Malše Svinenský potok Třebonínský potok Miletínský potok / Strouha Rachačka Vltava Bošilecký potok Dubenský potok Bezdrevský potok / Bezdrevský potok Vltava Malše Spolský potok Bílý potok / Babický potok Dehtářský potok Bezdrevský potok Dehtářský potok Bezdrevský potok Homolský potok Kozlovský potok

28 NÁZEV TOKU ČHP Pašínovický potok PLOCHA m2 668 MINIMÁLNÍ SKLON MAXIMÁLNÍ SKLON 12 PRŮMĚRNÝ SKLON 2.24 Vltava Miletínský potok / Vltava Bukovský potok Temelínecký potok / Vrcovský potok Dobrovodský potok Dehtářský potok Libochovka Pištínský potok Spolský potok Bezdrevský potok Vltava Rachačka Olešník Křemžský potok Zábořský potok Líšnický potok Zábořský potok Vltava Bukovský potok /1 4 Malše Svinecký potok Vltava Dubenský potok Miletínský potok Bílý potok / Malše Bezdrevský potok / Kyselá Voda Cmelenský potok Lišovský potok / Vltava Spolský potok Hodějovický potok Bílý potok /1 54 Zborovský potok Zábořský potok Bukovský potok

29 NÁZEV TOKU ČHP PLOCHA m 2 MINIMÁLNÍ SKLON MAXIMÁLNÍ SKLON PRŮMĚRNÝ SKLON Zlatá stoka / Munický potok Dehtářský potok Hodějovický potok Bezdrevský potok /4 3 Budáček Třebonínský potok Malše Spolský potok Vltava Vltava /

30 d) Land Cover na celém území ORP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA ha Souvislá městská zástavba Nesouvislá městská zástavbaa Průmyslové a obchodní areályy Silniční a železniční síť s okolímm 67.8 Letiště L Oblasti současné těžby surovin Haldyy a skládky Staveniště Sportovní a rekreační plochyy Loukyy a pastviny Směsice polí, luk a trvalých plodin Zemědělské oblasti o s přirozenou vegetací Listnaté lesy Smíšené lesy Nízký porost p v lese Mokřiny a močály Vodní toky Vodní plochy PROCENTA % 3.74% TYP POVRCHU ÚZEMÍ Souvislá městská zástavba Nesouvisláá městská zástavba Průmyslové a obchodní areály.1%.1%2.55% 2.83%.71%.2%.4%.19%.12%.19 % 9%.3%.21% 2.8% 1.4% 4.41%.8% 6.82% 56.46% Obr.2. Graf typu povrchu území 35.

31 e) Land Cover na jednotlivých povodích NÁZEV TOKU Malše PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Nesouvislá městská zástavba , , ,5 1, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,3 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba ,352 Průmyslové a obchodní areály ,8 Letiště ,861 Sportovní a rekreační plochy 16619,9 18, , ,97 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací 633, , , Nesouvislá městská zástavba , , ,921 22, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,942 Smíšené lesy ,72 Vodní plochy , , Souvislá městská zástavba ,69 Nesouvislá městská zástavba ,137 1, Sportovní a rekreační plochy ,36 Směsice polí, luk a trvalých plodinn , , Nesouvislá městská zástavba , ,574, Směsice polí, luk a trvalých plodinn 5912,62 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , 764 1, ,822 5, ,467 Vodní plochy , , 36.

32 NÁZEV TOKU Malše PLOCHA POVODÍ ha ČHP 13, , TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Souvislá městská zástavba ,54 Nesouvislá městská zástavba ,14 Průmyslové a obchodní areály ,51 Silniční a železniční síť s okolím ,73 Haldy a skládky 1235,1 Sportovní a rekreační plochy , ,631 Směsice polí, luk a trvalých plodinn Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,21 8,55 Smíšené lesy ,33 Nízký porost v lese 1974, , ,66 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba ,211 LBP stoka od Hůr 5, Silniční a železniční síť s okolím ,4 Staveniště , , ,74 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , Nesouvislá městská zástavba ,31 Dehtářský potok Průmyslové a obchodní areály , , ,192 21, Směsice polí, luk a trvalých plodinn Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,15 6, ,2 Smíšené lesy ,93 Vodní plochy , , , ,482 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,85 2, ,61 Smíšené lesy ,53 Vodní plochy , , 37.

33 NÁZEV TOKU Dehtářský potok Vltava PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ Nesouvislá městská zástavba 4,88 4, , /1 11, , PLOCHA m 2 PROCENTA % , , ,551 12, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,76 1,871 Smíšené lesy ,71 Vodní plochy 2925, , Nesouvislá městská zástavba 25282, , ,991 26, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,943 Smíšené lesy ,66 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba , , ,822 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , Nesouvislá městská zástavba ,21 Průmyslové a obchodní areály , ,72 Směsice polí, luk a trvalých plodinn ,4 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , Nesouvislá městská zástavba 1557,2 Oblasti současné těžby surovin , , ,651 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,2 Listnaté lesy , ,844 Smíšené lesy 237, , Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,3 Listnaté lesy Smíšené lesy ,381 1,61 66, , 38.

34 NÁZEV TOKU Vltava PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Nesouvislá městská zástavba , , ,611 8, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací 19614,23 14, , , , , , Listnaté lesy 2281, ,142 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba ,691 Oblasti současné těžby surovin , , ,972 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,7 Listnaté lesy 2478, ,972 Smíšené lesy 27947, , , ,6 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,68 Listnaté lesy , ,141 Smíšené lesy ,363 Vodní toky , , ,65 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , ,89 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,222 Smíšené lesy , , , ,741 Vodní toky , , Nesouvislá městská zástavba ,181 Sportovní a rekreační plochy , ,613 Směsice polí, luk a trvalých plodinn 8994,81 39.

35 NÁZEV TOKU Vltava PLOCHA POVODÍ ha ČHP 1, , , , , , /2 6, TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,721 Smíšené lesy Nízký porost v lese ,48 25,772 1,15 1, Nesouvislá městská zástavba Letiště ,23 6,39 34,783 9,56 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,72 Smíšené lesy ,374 2,93 1, Nesouvislá městská zástavba ,821 49,974 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,213 Nesouvislá městská zástavba Listnaté lesy Smíšené lesy Nízký porost v lese Vodní toky Vodní toky Průmyslové a obchodní areály , , , , , , , , , , , , , , , , ,487 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,481 Vodní plochy ,57 1, Nesouvislá městská zástavba Průmyslové a obchodní areály ,13,43 56,255 2,39 4.

36 NÁZEV PLOCHA TOKU POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací PLOCHA m PROCENTA % 13,511 Listnaté lesy 7884,13 Vltava 6, Smíšené lesy ,131 4,91 Vodní plochy 379 5, , Nesouvislá městská zástavba , , ,96 Břehovský potok 2, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,2 9,76 Smíšené lesy ,18 Vodní plochy , , , ,13 11, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,345 Smíšené lesy ,31 Dobrá voda Nesouvislá městská zástavba , 1, ,396 3, ,7 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , Průmyslové a obchodní areály ,42 22, , , , Nesouvislá městská zástavba , ,793 6, ,391 Bukovský potok Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , 19, / , 796, ,278 5, Mokřiny a močály ,771 Vodní plochy , , 41.

37 NÁZEV TOKU Olešník Vrátecký potok Stropnice PLOCHA POVODÍ ha ČHP 22, , , , , TYP POVRCHU ÚZEMÍ Nesouvislá městská zástavba Průmyslové a obchodní areály Haldy a skládky PLOCHA m PROCENTA % 3,52 1,32 9,81 61,536 8,55 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,21 Listnaté lesy 7268, ,7 Smíšené lesy ,39 Vodní plochy , , Průmyslové a obchodní areály 945, , ,64 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,11 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba ,27 Průmyslové a obchodní areály ,27 Haldy a skládky 18669, , ,23 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,62 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba ,13 Sportovní a rekreační plochy , , ,271 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,843 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba , , ,542 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,91 Smíšené lesy , , 42.

38 NÁZEV PLOCHA TOKU POVODÍ ha ČHP Č TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m PROCENTA % 36, ,67 Stropnice 2,, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , ,1 Nesouvislá městská zástavba , Průmyslové a obchodní areály ,4 7,, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,59 Dobrovodský potok 1,, ,, ,, Kyselá voda 11, ,6 Smíšené lesy , ,1 Nesouvislá městská zástavba ,67 Průmyslové a obchodní areály , ,96 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,1 Nesouvislá městská zástavba , , ,54 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací 1827, ,1 Nesouvislá městská zástavba ,14 Průmyslové a obchodní areály 12437,17 Letiště , ,34 Směsice polí, luk a trvalých plodin ,54 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,68 Smíšené lesy , ,1 Nesouvislá městská zástavba 73958,67 Letiště , , ,81 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,62 Smíšené lesy , ,1 43.

39 NÁZEV PLOCHA TOKU POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ Nesouvislá městská zástavba PLOCHA m PROCENTA % 1,811 Silniční a železniční síť s okolím ,2 Haldy a skládky ,5 Staveniště ,53 Čertík 13, ,793 7,18 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,11 Smíšené lesy , , ,646 Malešický potok 8, /3 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,381 16, , Průmyslové a obchodní areály , ,57 1, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,55 Smíšené lesy ,48 Vodní plochy , , ,4, /2 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,671 Vodní plochy , , Smíšené lesy 842,22, Vodní plochy , , Bezdrevský potok Nesouvislá městská zástavba ,71 7, ,21 5, /6 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,41 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba ,76 Průmyslové a obchodní areály , , ,342 26, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,24 Smíšené lesy ,2 Vodní plochy ,21 44.

40 NÁZEV TOKU Bezdrevský potok Kamenný potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % , ,125, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , Nesouvislá městská zástavba ,4 Průmyslové a obchodní areály , ,9 1, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,96 8,5 Listnaté lesy ,67 Vodní plochy , , , ,591 13, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,611 5,58 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba ,25 Haldy a skládky 863, , ,11 9, /1 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací Listnaté lesy ,83, ,762 Smíšené lesy ,11 Vodní plochy , , ,32, /4 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , ,13 1, /2 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,62 Vodní plochy , , , ,911, /1 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,231 Smíšené lesy ,4 Vodní plochy , , 45.

41 NÁZEV TOKU Libějovický potok Zborovský potok Miletínský potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % , ,521 12, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,481 Listnaté lesy , , Nesouvislá městská zástavba , , ,391 28, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,843 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba , ,95 4, ,41 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , Nesouvislá městská zástavba ,62 Sportovní a rekreační plochy 27344, , ,85 31, /5 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,854 Smíšené lesy 22541,79 Nízký porost v lese ,45 Vodní plochy , , , ,212 9, /3 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,594 Smíšené lesy , , Nesouvislá městská zástavba , , ,62 25, /1 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,212 Vodní plochy , , 46.

42 NÁZEV TOKU Miletínský potok Petrovický potok Kozlovský potok Malovický potok Jamský potok Újezdecký potok PLOCHA POVODÍ ha 4, , , , ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ Oblasti současné těžby surovin PLOCHA m 2 PROCENTA % , , , , , , , , , ,46 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,846 Smíšené lesy ,782 Vodní toky 1658, , ,171 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,36 Listnaté lesy , ,991 Smíšené lesy , , , ,6 26, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,26 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba , , ,312 9, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,73 Listnaté lesy 2793,3 652,65 Vodní plochy , , Oblasti současné těžby surovin , ,267 6, ,92 Smíšené lesy , , 47.

43 NÁZEV TOKU Hůrecký potok Kaňovský potok Svinenský potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Nesouvislá městská zástavba ,43 Průmyslové a obchodní areály , ,79 21,, / ,87 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,74 Smíšené lesy 25722, , ,22 2,, , , , , ,42 15,, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,5 Mokřiny a močály , ,1 2, Třebonínský potok 1,, Strouha 13,, Nesouvislá městská zástavba 136, , ,24 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,7 Smíšené lesy , , , ,77 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,54 Smíšené lesy , , , , ,3 Smíšené lesy 7387,24 Nízký porost v lese ,95 Vodní toky 7859, ,1 48.

44 NÁZEV TOKU Rachačka Bošilecký potok Dubenský potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP 3, , , , , TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Nesouvislá městská zástavba 17383, , ,4 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,162 Vodní toky , , Nesouvislá městská zástavba 4161, , ,55 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,75 Smíšené lesy Nízký porost v lese Vodní toky Nesouvislá městská zástavba Průmyslové a obchodní areály Vodní plochy Nesouvislá městská zástavba Průmyslové a obchodní areály , , , , , , , , , , , , , , , ,761 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,391 Listnaté lesy , ,41 Smíšené lesy ,95 Nízký porost v lese ,45 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba 43464,99 Průmyslové a obchodní areály ,82 Oblasti současné těžby surovin , , ,72 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,97 49.

45 NÁZEV TOKU Dubenský potok Spolský potok Bílý potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP 56, , , , , , /5, /7 TYP POVRCHU ÚZEMÍ Smíšené lesy Nízký porost v lese Vodní plochy PLOCHA m PROCENTA % 39,533 3,4,4 1,35 1, Vodní plochy ,23 7,94 48,164 5,89 1, ,4 6,74 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,97 Smíšené lesy Vodní plochy ,896 2,1 7,27 1, Vodní plochy ,59 6,95 1, Nesouvislá městská zástavba Oblasti současné těžby surovin ,2,12 4,64 13,231 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,29 Vodní plochy ,293,45 1, ,176 1,411 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,77 Listnaté lesy Smíšené lesy Vodní plochy ,52 8,59 4,28 8,26 1, ,659 7,3 1, , 5.

46 NÁZEV TOKU Bílý potok Babický potok Homolský potok Pašinovický potok Temelínecký potok Vrcovský potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP 11, /1 14, /7 TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % ,4 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,1 Nesouvislá městská zástavba , , ,7 Listnaté lesy , ,85 Smíšené lesy 15937,83 Nízký porost v lese ,4 Vodníí plochy 6238, , , ,93 3, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací 871 1, ,46 Vodníí plochy , ,1 Nesouvislá městská zástavba ,82 Letiště , ,2 15, ,24 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , , ,56 17, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , , , ,61 5, /2 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací 5387, , ,1 Oblasti současné těžby surovin , ,62 11, , , ,1 51.

47 NÁZEV PLOCHA TOKU POVODÍ ha ČHP Libochovka Pištínský potok Křemžský potok 16, 54 23, 81 13, 87 11, Zábořský potok 13, TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % Nesouvislá městská zástavba 7179, , ,2 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,88 Listnaté lesy Smíšené lesy Nízký porost v lese Nesouvislá městská zástavba Smíšené lesy Vodní plochy Nesouvislá městská zástavba Listnaté lesy Smíšené lesy Nízký porost v lese Vodní plochy Nesouvislá městská zástavba , , , , , , , , , , , , 321,42 211, , , , , , , , , ,77 776, , , , , 5592, , ,311 14, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,182 Smíšené lesy ,29 Vodní plochy , , 52.

48 NÁZEV TOKU Líšnický potok Svinecký potok Cmelenský potok Lišovský potok Hodějovický potok PLOCHA POVODÍ ha ČHP TYP POVRCHU ÚZEMÍ Nesouvislá městská zástavba 13,, Listnaté lesy Smíšené lesy PLOCHA m 2 PROCENTA % 2529, , , , , , , , ,19 14,, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,36 Smíšené lesy , , ,3 585,21 19,, ,92 Smíšené lesy , ,1 Nesouvislá městská zástavba ,88 Průmyslové a obchodní areály , , 6, / ,94 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,15 Smíšené lesy , ,1 Nesouvislá městská zástavba , , ,3 2,, Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,34 Smíšené lesy , ,1 Nesouvislá městská zástavba ,59 Haldy a skládky , ,22 7, ,26 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací , ,74 Smíšené lesy , ,1 53.

49 NÁZEV PLOCHA TOKU POVODÍ ha ČHP Zlatá stoka Munický potok Budáček 5,46 24,25 16, / TYP POVRCHU ÚZEMÍ PLOCHA m 2 PROCENTA % , ,453 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba ,184 Sportovní a rekreační plochy 14985, , ,261 Zemědělské oblasti s přirozenou vegetací ,411 Listnaté lesy , ,932 Smíšené lesy ,641 Nízký porost v lese ,542 Vodní plochy , , Nesouvislá městská zástavba , , , ,476 Vodníí toky 884, , Vzhledem k časovým aktualizacím mapy pokryvu území (Land Cover) je analýza po jednotlivých povodích provedena i proto, aby bylo možné dlouhodobě sledovat vývoj pokryvu. Žádoucí je přitom vývoj k vyššímu procentnímu zastoupení luk,, pastvin a lesů. Přílohy: 1.a.1. Základní rozložení toků na území ORP 1.a.2. Hydrologická povodí na území ORP 1.a.3. Sestavený model terénu ORP 1.a.4. Mapa sklonitosti území ORP 1.a.5. Land Cover území ORP 54.

50 1.b. Popis stávajícího stavuu z pohledu ochrany před povodněmi Správní obvod zahrnuje 79 měst a obcí, které se skládají někdyy i z více osad. V území obvodu se nachází významné větší vodní toky (Vltava, Malše, Stropnice, Dehtářský potok,, Bezdrevský potok a Svinenský potok), doplněné množstvím malých či drobných vodních toků. t Zatímco větší toky protékají územím v úsecích spíše s nižším sklonem, jejich krátké přítoky pak přitékají p často spádnicově z boků údolí se sklony výrazně vyššími. Morfologicky zahrnuje území správního obvoduu jednak pahorkatiny, kde vodní toky protékají hlubším a vyvinutým údolím, centrum území však tvoří českobudějovická pánev a českobudějovická široká kotlina s původně meandrujícím mi dnes často upravenými toky s údolím nevyvinutým a velmi širokým. Východní okraj území navazuje n na pánev Třeboňskou. V plochých pánevních oblastech je umístěno velké množství rybničních nádrží, někdy i územně rozsáhlých (Bezdrev, Dehtář, soustava Vrbenských rybníků). Území zahrnuje také část významné údolní přehradní nádrže Římov. Pestrost typů území i velikosti toků předurčují k mnoha povodňovým problémům v území. Široké záplavové území v pánevních úsecích toků zasahuje do ploch zástavbyy v krajském městě i v ostatních městech a obcích. Rozhraní ploché pánve někde s ostrým přechodem do území pahorkatin zahrnuje často zástavbu, která trpí ohrožením vtokem extravilánových vod ze svažitých plochh nad zástavbou, kde v minulosti došlo ke změně členění i využívání pozemků, či jen zástavba byla v různě nedávné minulosti umístěna do nevhodné expozice bez ochranného nebo kompenzačníhoo opatření. Zatímco povodňové hrozby na větších tocích jsou díky povlovnějšímu postupu povodně z vyšších území a systému hlásných profilůů do určité míry očekávatelné, při výskytu intenzivních lokálních srážek probíhají na některých bočních strmých přítocích tzv. bleskové povodně bez možnosti preventivní ochranné reakce. Jedná se především o pravostranné přítoky Vltavy v oblasti Českých Budějovic a přímo sousedních obcí (odtok ze strmých svahů Lišovského prahu). Obdobné bleskové povodně se pak vyskytují i při odtoku z Lišovského prahu východně v ke Spolskému potoku a při odtoku z okrajových svahů Šumavské hornatiny, kde je však nižší hustota zástavby. Z hlediska potenciálu škod jsou pro města a obce stanoveny 3 stupně povodňového ohrožení. 6.

51 1..b.1. Popis stavu v jednotlivých obcích na území ORP Obr.21. Stupně povodňového ohrožení v jednotlivých obcích 61.

52 ADAMOV (povodí 1 6 3) Obec situovaná na svažitých pozemcích severovýchodně od Českých Budějovic podél komunikace spojující í město Rudolfov a obec Hůry. Zástavba v obci ( cca 1 RD) jee ohrožována masivním odtokem ze zemědělských pozemků nad obcí po intenzivních srážkách. Stupeň povodňového ohrožení obce 2. BOREK ( povodí 1 6 3) Obec situovaná oboustranně při hlavní pražské silnici z Českých Budějovic v táhlém svahu na okraji města. Nachází se na pravém břehu Kyselé vody v dostatečném odstupu výškovém i vzdálenostním od záplavového území toku. Ohroženy mohou být tak pouze jednotlivé nevýznamné rekreační r nemovitosti v katastru obce umístěné na lesních pozemcích poblíž tohoto toku. Zaznamenaným problémem obce je tak hlavně ohrožení odd vtoku extravilánových vod při intenzivních přívalových srážkách ze severní strany od svažitých s pozemků z lokality Dehuť pod hosínským letištěm a podél svažité komunikace č. 63 staré pražské. Stupeň povodňového ohrožení obce 1. BOROVNICE (povodí 1 6 2) Obec jihovýchodně od Č. Budějovic, situovaná ve svahu pravého břehu b Zborovského potoka mimo jeho záplavové území. Není však vyloučeno ohrožení obce vtokem extravilánových vod a to především podél komunikace od Heřmaně,, která se do obce poměrně příkře svažuje. Katastrálně přísluší obci chatové osady pod obcí v údolí Zborovskéhoo potoka. Mnohé chaty zde jsou v záplavovém území potoka. Únikové cesty od chat jsou při povodni pouze pěší do stran strmého údolí potoka. Stupeň povodňového ohrožení obce 1, chatových osad 3. BORŠOV NAD VLTAVOU (povodíí 1 6 1) Obec jihozápadně od Českých Budějovic. Kromě vlastní obce Boršova nad Vltavou zahrnuje osady Poříčí, Březí, Jamné a Zahorčice. Významně je ohrožen areál firmy Europasta SE v Březí, objekt MVE a ČOV. Vodyy strmého přítoku od Kamenného Újezdu v Březí ohrožují zaplavení bytovek u točny MHD. Únikovéé cesty z ohroženého území jsou po místních komunikacích do vyšších poloh údolí. Vlastní obec Boršov nad Vltavou, kromě zaplavení některých komunikací Vltavou (hlavně směrem k Březí) je v zástavbě ohrožována odtokem z přívalových dešťů z lokalit od Včelné, od Poříčí a od Vrábče. Dešťové odvodnění v obci není uspokojivě řešeno. Zaplaveny jsou pouze přízemní a sklepní prostory. Stupeň povodňového ohrožení Březí, Poříčí a Boršova 3. BOŠILEC (povodí 1 7 2) Obec nedaleko silnice E 55 pod hrází Bošileckého rybníka a nad koncem vzdutí Horusickéhoo rybníka. Obcí vede koryto od bezpečnostního přelivu Bošileckéhoo rybníka. Možné ohrožení obce kromě zvláštní povodně je v přetížení odpadního koryta odd přelivu Bošileckého rybníka a dále extrémně vysoká hladina v Horusickém rybníku při povodni. Několik nemovitostí je ohroženoo vtokem extravilánových vod při extrémních srážkách. Stupeň povodňového ohrožení obce 2. BRANIŠOV (povodí 1 6 3) Obec na západním okraji Českých Budějovic v poměrněě plochém terénu bez většího povodňového ohrožení. Není zde vyvinuta výraznější vodoteč. Při velmi intenzivních srážkách dochází odtokem extravilánových vod jen k mírnému zaplavení některých objektů bez významnějších škod. Stupeň povodňového ohrožení obce

Studie ochrany p ed povodn mi na území Olomouckého kraje 05440

Studie ochrany p ed povodn mi na území Olomouckého kraje 05440 Hranice M sto Hranice, které je k ižovatkou dopravních a inženýrských koridor, leží v prostoru Moravské brány p evážn na pravém b ehu eky Be vy, v nadmo ské výšce cca 260 m. Nejstarší zástavba m sta byla

Více

HORNÍ PĚNA. ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem

HORNÍ PĚNA. ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem PODKLADOVÁ ANALÝZA VYBRANÝCH PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH OPATŘENÍ V POVODÍ NEŽÁRKY ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem HORNÍ PĚNA BŘEZEN 2011 Obsah 1 Úvodní informace 3 2 Popis

Více

A - TECHNICKÁ ZPRÁVA

A - TECHNICKÁ ZPRÁVA A - TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH 1. Základní údaje... 2 2. Podklady... 2 2.1. Geodetické podklady... 2 2.2. Mapové podklady... 3 2.3. Hydrologické podklady... 3 3. Popis toku... 3 3.1. Povodí toku... 3 3.2.

Více

JINDŘICHŮV HRADEC. ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem

JINDŘICHŮV HRADEC. ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem PODKLADOVÁ ANALÝZA VYBRANÝCH PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH OPATŘENÍ V POVODÍ NEŽÁRKY ČÁST 3 analýza řešení PPO obcí v povodí Nežárky přírodě blízkým způsobem JINDŘICHŮV HRADEC BŘEZEN 2011 Obsah 1 Úvodní informace 3

Více

Studie ochrany p ed povodn mi na území Olomouckého kraje 05440

Studie ochrany p ed povodn mi na území Olomouckého kraje 05440 Bouzov Stávající stav Obec Bouzov se nachází západním sm rem od m sta Litovel v oblasti Drahanské vrchoviny, v lenitém, kopcovitém a v tšinou zalesn ném území v pravob ežní ásti povodí eky T eb vky. Obec

Více

Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích

Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích Pöyry Environment a.s. SRPEN 2011 Studie proveditelnosti Protipovod ových opat ení na ece Úhlav v P ešticích D. VODOHOSPODÁ SKÉ EŠENÍ Objednatel: Protipovod ová opat ení na ece Úhlav v P ešticích O B S

Více

13. Přednáška. Problematika ledových jevů na vodních tocích

13. Přednáška. Problematika ledových jevů na vodních tocích 13. Přednáška Problematika ledových jevů na vodních tocích Obsah: 1. Úvod 2. Základní pojmy 3. Vznik a vývoj ledu 4. Vznik ledových jevů 5. Proudění pod ledem 1.Úvod Při déle trvajícím mrazivém počasí

Více

Krajský úřad Zlínského kraje

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství Všem dle rozdělovníku datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 26. srpna 2015 Ing. Marcela Tichá KUZL 53103/2015 KUSP

Více

Kraj Okres Obec Katastrální území. Zlínský Zlín Napajedla Napajedla

Kraj Okres Obec Katastrální území. Zlínský Zlín Napajedla Napajedla Název akce Napajedla protipovodňová opatření pravého břehu řeky Moravy Identifikační číslo 129 D 123 00 9506 Investor Povodí Moravy, s. p., Dřevařská 11, 60175 Brno - podle smlouvy s navrhovatelem protipovodňových

Více

Zdymadlo Dolní Beřkovice na Labi v ř. km 830,576

Zdymadlo Dolní Beřkovice na Labi v ř. km 830,576 Zdymadlo Dolní Beřkovice na Labi v ř. km 830,576 Stručná historie výstavby vodního díla Zdymadlo Dolní Beřkovice bylo vybudováno v rámci výstavby vodní cesty na Vltavě a Labi na začátku 20. století. Provádění

Více

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Pořizovatel: Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov Zpracovatel: Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Vedoucí projektant: Zodpovědný projektant:

Více

HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA

HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA HORNÍ LIPKA MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ STUDNY NA P.P.Č. 2553 VÝSTAVBOU PROTIEROZNÍHO OPATŘENÍ V K.Ú. HORNÍ LIPKA Vyjádření osoby s odbornou způsobilostí Ústí nad Orlicí, červen 2013 Název akce: Horní Lipka možnosti

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba:

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje objektu. 2. Zdůvodnění studie. a) Stavba: 1. Identifikační údaje objektu a) Stavba: Název : Průvodní zpráva Zakázkové číslo : ZESA spol. s r.o. 12-13 Místo : Kat. území : Druh stavby : Technická studie II. etapy dopravního řešení třeboňského úseku

Více

Vodní elektrárna v distriktu Čarch, potenciál projektu.

Vodní elektrárna v distriktu Čarch, potenciál projektu. Vodní elektrárna v distriktu Čarch, potenciál projektu. Vydalo: Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Provinční rekonstrukční tým Lógar, Afghánistán zpracovatel: Ing. Alena Lišková, civilní expertka PRT stavební

Více

ODBORNÉ VODOHOSPODÁŘSKÉ POSOUZENÍ

ODBORNÉ VODOHOSPODÁŘSKÉ POSOUZENÍ ODBORNÉ VODOHOSPODÁŘSKÉ POSOUZENÍ PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V DÍLČÍM POVODÍ OBCE BAŠŤ S UZÁVĚRNÝM PROFILEM MEZI HORNÍM A DOLNÍM RYBNÍKEM, NÁVRH NA SNÍŽENÍ VYSOKÉ ÚROVNĚ HLADINY PODZEMNÍ VODY Objednatel:

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více

VIZP Vodohospodářské inženýrství

VIZP Vodohospodářské inženýrství VIZP Vodohospodářské inženýrství a životní prostředí Přednáška č.3 3 Vodní toky Přirozené évodní ítoky Účel úprav vodních toků, návrhové veličiny Opevnění upraveného koryta Ekologizace l i vodních toků

Více

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 4.1 AD 1) OPATŘENÍ KE ZKLIDNĚNÍ VJEZDU DO OBCE ULICE ROZTOCKÁ... 3 4.1.1 Popis

Více

HPM LAZ 01 (10.12.2013, Mareš Tomáš, Ing.) Most LAZ 01. Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 12

HPM LAZ 01 (10.12.2013, Mareš Tomáš, Ing.) Most LAZ 01. Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 12 Most LAZ 01 Most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 12 Objekt: Most ev. č. LAZ 01 (Most v obci Láz přes potok Litavka) Okres: Příbram Prohlídku provedla firma: Valbek s.r.o. Prohlídku provedl:

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2014/46817/Hrn/ZAB-001 V Písku dne: 12.01.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček Zastupitelstvo obce Černouček, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

REALIZAČNÍ ZÁMĚR CYKLOSTEZKA ZÁBŘEH LEŠTINA

REALIZAČNÍ ZÁMĚR CYKLOSTEZKA ZÁBŘEH LEŠTINA REALIZAČNÍ ZÁMĚR CYKLOSTEZKA ZÁBŘEH LEŠTINA Srpen 2011 Cyklostezka Zábřeh - Leština Strana 1 (celkem 27) Název záměru: Cyklostezka Zábřeh Leština Místo stavby: k.ú. Leština u Zábřeha, (k.ú. Zábřeh na Moravě)

Více

Možnosti využití. Možnosti využití leteckého laserového skenování pro vodohospodářské účely. pro vodohospodářské účely. 17.6.2010 Odborný seminář VÚV

Možnosti využití. Možnosti využití leteckého laserového skenování pro vodohospodářské účely. pro vodohospodářské účely. 17.6.2010 Odborný seminář VÚV Možnosti využití Možnosti využití leteckého laserového skenování pro vodohospodářské účely pro vodohospodářské účely 17.6.2010 Odborný seminář VÚV Ing. Kateřina Uhlířová, Ph. D., uhlirova@vuv.cz, 220 197

Více

Český hydrometeorologický ústav pobočka České Budějovice

Český hydrometeorologický ústav pobočka České Budějovice Český hydrometeorologický ústav pobočka České Budějovice vypracovalo RPP ČHMÚ České Budějovice 2 Meteorologická situace Atmosférickou cirkulaci určovala hluboká tlaková níže (EMMA), která postupovala ze

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 Sb. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ, PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE VE STUPNI RDS ODKANALIZOVÁNÍ OBCE STŘÍBRNÁ SKALICE A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu 7. Domy a byty Sčítání lidu, domů a bytů 2011 podléhají všechny domy, které jsou určeny k bydlení (např. rodinné, bytové domy), ubytovací zařízení určená k bydlení (domovy důchodců, penziony pro důchodce,

Více

OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Titulní list Název stavby: Pasport dešťové kanalizace Místo stavby: obec Nezbavětice Kraj: Plzeňský Okres: Plzeň - jih Charakter stavby:

Více

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN 9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN Ing. Jaroslav Martinek, Centrum dopravního výzkumu v.v.i., www.cdv.cz Duben 2007 Tato kapitola se zaměřuje na cyklostezky a cyklotrasy

Více

obsah zadání regulačního plánu :

obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu :..1 vymezení řešeného území..2 požadavky na vymezení pozemků a jejich využití..3 požadavky na umístění a prostorové uspořádání staveb..4 požadavky na ochranu a rozvoj hodnot

Více

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02 Geodetická data 1.1 Základní zásady V rámci zpracování TPE jsou pořizována geodetická data, z nichž lze následně vycházet při výpočtu záplavových území, studií odtokových poměrů a ostatních činností při

Více

HPN. projekt. s.r.o. OBEC STARÉ MĚSTO PASPORT MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ. katastrální území: Staré Město, Petrušov, Radišov

HPN. projekt. s.r.o. OBEC STARÉ MĚSTO PASPORT MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ. katastrální území: Staré Město, Petrušov, Radišov HPN projekt s.r.o. OBEC STARÉ MĚSTO PASPORT MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ katastrální území: Staré Město, Petrušov, Radišov Vypracoval: Neckář Pavel Datum: Říjen 2015 1) Úvod k pasportu místních komunikací Pasport

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora JUDr. Karla Urbana Zahradní chata bez č.p./č.e. na pozemku parc.č.

Více

Revitalizace dolního úseku Hučiny v Hornovltavském luhu

Revitalizace dolního úseku Hučiny v Hornovltavském luhu Revitalizace dolního úseku Hučiny v Hornovltavském luhu ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Vimperk, 2009 1. ÚVOD 2. VÝCHOZÍ STAV 2.1. Lokalizace: Dolní úsek Hučiny je součástí širokého údolního systému na horním toku

Více

Dopravníky třísek. doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě. www.hennlich.cz/dopravnikytrisek

Dopravníky třísek. doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě. www.hennlich.cz/dopravnikytrisek Dopravníky třísek doprava třísek a drobných součástek úspora času čistota ve výrobě Pásový dopravník třísek Tabulka minimálních rozměrů pro jednotlivé rozteče Poz. Rozteč 75 mm Rozteč 100 mm Koe cient

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/3360/14 Spis. zn.: ZN/282/ŽP/14 Počet listů: 4 Počet příloh: 10 Počet listů příloh: 23 Vyřizuje: Ing. Jakub

Více

B.1.18 Větrná elektrárna ZÁTOR

B.1.18 Větrná elektrárna ZÁTOR B.1.18 Větrná elektrárna ZÁTOR B.1.18.1 Popis záměru a lokality Popis záměru Název: Větrná elektrárna Zátor Počet VTE: 1 Parametry VTE: výška osy rotoru: 100 m průměr rotoru: 100 m Popis lokality Katastrální

Více

Projekt NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY dílčí část Inventarizace a zdravotní stav stromů

Projekt NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY dílčí část Inventarizace a zdravotní stav stromů Projekt NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY dílčí část Inventarizace a zdravotní stav stromů Průběžná zpráva V Hradci Králové dne 4.6.2013 Úvod Dřeviny jsou neodmyslitelnou součástí lidského života, které provázejí lidstvo

Více

Ur ení ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu

Ur ení ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu k vyhlášce č. 441/2013 Sb. Ur ení ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu Objem hráze (S) P i výpo tu se vychází z p edpokladu ideálního tvaru hráze se sklonem svah 1: 2. Objem hráze se stanoví

Více

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany řeší změnu ÚPSÚ na k. ú. Lhota pod Libčany NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 4 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Lhota pod Libčany Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec

Více

Znalecký posudek číslo 4541-31/15

Znalecký posudek číslo 4541-31/15 Znalecký posudek číslo 4541-31/15 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 621 a 624 Seč Katastrální území: Hoješín Okres: Chrudim O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více

A.VĚCNÁ ČÁST III. ODTOKOVÉ POMĚRY

A.VĚCNÁ ČÁST III. ODTOKOVÉ POMĚRY A.VĚCNÁ ČÁST III. ODTOKOVÉ POMĚRY Obsah Postupové doby povodňových průtoků... 3 Tok... 3 Úsek... 3 Úvod... 3 Odtokové poměry... 3 Legislativa... 4 2 Postupové doby povodňových průtoků Tok Morava Bečva

Více

Most LAZ 03 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most LAZ 03 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most LAZ 03 Obec Láz, most přes potok Litavka HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 13 Objekt: Most ev. č. LAZ 03 (Obec Láz, most přes potok Litavka) Okres: Příbram Prohlídku provedla firma: Valbek s.r.o. Prohlídku

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

dispecink@pvl.cz 1) Zpráva vydána dne: 02. 10. 2015 v 10.00 hod., hydrologická data k 02. 10. 07.00 hod.

dispecink@pvl.cz 1) Zpráva vydána dne: 02. 10. 2015 v 10.00 hod., hydrologická data k 02. 10. 07.00 hod. Povodí Vltavy, státní podnik Holečkova 8 150 24 Praha 5 Vodohospodářský dispečink Tel.: 257 329 425 Fax: 257 326 310 GSM: 724 067 719 GSM: 724 602 947 (vedoucí VHD) www.pvl.cz dispecink@pvl.cz Informační

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015. Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 2. 4. 2015 Bod programu: 16 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Radka Ondriášová Odbor stavební úřad, ţivotního prostředí a dopravy

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

MIKROREGION NETOLICE DÍVČICE ČÍČENICE TÝN NAD VLTAVOU

MIKROREGION NETOLICE DÍVČICE ČÍČENICE TÝN NAD VLTAVOU ZAJIŠTĚNÍ EFEKTIVNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI V MIKROREGIONECH JIHOČESKÉHO KRAJE MIKROREGION NETOLICE DÍVČICE ČÍČENICE TÝN NAD VLTAVOU České Budějovice, listopad 2010 Obsah 1 Analýza současné dopravní situace

Více

Ochrana před povodněmi na horní Opavě

Ochrana před povodněmi na horní Opavě Foto 1: Řeka Opava v Branticích za povodně v květnu 1996 Přibližný charakter toku řeky Opavy v těžišti úseku, kde by bylo třeba dosáhnout zvýšení dnešního stupně povodňové ochrany. Foto 2: Řeka Opava v

Více

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI číslo odhadu 023 11 Ex PZ objednávka odhadu ze dne 20.4.2011 místní šetření proběhlo dne 27.4.2011 za účasti bez účasti povinného jméno a adresa objednatele odhadu Mgr. Ing.

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) Příloha č. 8 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Městský úřad Pohořelice Odbor životního prostředí Vodoprávní úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) [ 15 vodního zákona]

Více

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE...

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE... Obsah: 1 CÍLE A ÚČEL ŘEŠENÍ ÚZEMNÍ STUDIE... 3 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 3 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3. ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

Zásady hospodaření s nemovitostmi

Zásady hospodaření s nemovitostmi Zásady hospodaření s nemovitostmi Zastupitelstvo obce Osek nad Bečvou schválilo dne 10.7.2008 tyto zásady pro nabývání majetku obcí Osek nad Bečvou a převodu a pronájmu nemovitostí z majetku obce Osek

Více

VH_D.8_Seznam vodních nádrží

VH_D.8_Seznam vodních nádrží 106010560001 Chlumský r. Chlumský p. 6 3,0 1,1 Jihočeský 106010870001 Loutka Loutecký p. 222 22,5 6,5 Jihočeský 106010900001 Olšina Olšina 2 600 530,0 118,0 Jihočeský 106011020002 Malý kozí r. bezejmenný

Více

CYKLOSTEZKA ŽIDOVICE HROBCE

CYKLOSTEZKA ŽIDOVICE HROBCE EMSTAV s.r.o., Na Popluží 11, 400 01 Ústí nad Labem Zapsaný u Krajského soudu v Ústí n.l., oddíl C, vložka 10879 CYKLOSTEZKA ŽIDOVICE HROBCE Dokumentace pro provedení stavby - DPS Objednatel: Obec Židovice,

Více

1) Zpráva vydána dne: 11.9.2015 v 10.00 hod., hydrologická data k 11.9. 07.00 hod.

1) Zpráva vydána dne: 11.9.2015 v 10.00 hod., hydrologická data k 11.9. 07.00 hod. Povodí Vltavy, státní podnik Holečkova 8 150 24 Praha 5 Vodohospodářský dispečink Tel.: 257 329 425 Fax: 257 326 310 GSM: 724 067 719 GSM: 724 602 947 (vedoucí VHD) www.pvl.cz dispecink@pvl.cz Informační

Více

Alternativní návrh koncertní. oncertního. Janáčkovo kulturní centrum. Lokalita

Alternativní návrh koncertní. oncertního. Janáčkovo kulturní centrum. Lokalita Alternativní návrh koncertní k oncertního sálu v Brně Janáčkovo kulturní centrum Filharmonie Brno (FB) sklízí úspěchy po celém světě od Londýna po Tokio, ale ve svém domovském městě má k dispozici pouze

Více

Prioritní osa 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní

Prioritní osa 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní Operační program životní prostředí - XXXVII. Výzva Prioritní osa 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní Primární oblast podpory 1.3 - Omezování rizika povodní Podoblast

Více

ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE. 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti

ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE. 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE lokalita: po izovatel: zpracovatel:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0861-039/2015 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka č. 1359/9 s příslušenstvím pozemky Katastrální údaje : Kraj Plzeňský, okres Plzeň-město, obec Plzeň, k.ú. Bolevec Adresa

Více

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice schválené Radou města Pardubic dne 22.4.2008 usnesením č.2289/2008,

Více

Informace k problematice opatření na ochranu před povodněmi v povodí horní Opavy. Povodí Odry, státní podnik Varenská 49, 701 26 OSTRAVA www.pod.

Informace k problematice opatření na ochranu před povodněmi v povodí horní Opavy. Povodí Odry, státní podnik Varenská 49, 701 26 OSTRAVA www.pod. Informace k problematice opatření na ochranu před povodněmi v povodí horní Opavy ve vztahu k území Obce Nové Heřminovy Povodí Odry, státní podnik Varenská 49, 701 26 OSTRAVA www.pod.cz Opatření na horní

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5.

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5. OBEC MIKULČICE O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U Změna č. 2 územního plánu sídelního útvaru Mikulčice Zastupitelstvo obce Mikulčice, příslušné

Více

Nabídka mapových a datových produktů Hydrologické charakteristiky

Nabídka mapových a datových produktů Hydrologické charakteristiky , e-mail: data@vumop.cz www.vumop.cz Nabídka mapových a datových produktů Hydrologické charakteristiky OBSAH: Úvod... 3 Trvale zamokřené půdy... 4 Periodicky zamokřené půdy... 6 Hydrologické skupiny půd...

Více

Povolený způsob likvidace odpadních vod

Povolený způsob likvidace odpadních vod OZNÁMENÍ OBCE PŘEMYSLOVICE O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Přemyslovice v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem Vymezení základních pojmů Za

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY NEHVIZDY 03/2011 ÚPRAVA 03/2012 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5000 B. Hlavní výkres

Více

vesnic demolovaných při úpravě plochy nikdy nedokončeného úložiště popílku z tepelných elektráren na Chomutovsku (Beran 2012).

vesnic demolovaných při úpravě plochy nikdy nedokončeného úložiště popílku z tepelných elektráren na Chomutovsku (Beran 2012). 4. VESNICE ZANIKLÉ PO ROCE 1945 Lukáš Funk V poslední době bylo poukázáno na problematiku vsí zaniklých po roce 1945 jako významné archeologické téma a byla také zdůrazněna naléhavost takto orientovaného

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R OZHODNUTÍ STAVEBNÍ POVOLENÍ, I/19 Leskovice Starý Pelhřimov

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R OZHODNUTÍ STAVEBNÍ POVOLENÍ, I/19 Leskovice Starý Pelhřimov KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor dopravy a silničního hospodářství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Číslo jednací: KUJI 61955/2014, ODSH 908/2014 Ma/SP VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA R OZHODNUTÍ Krajský

Více

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1 A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Akce Místo stavby Okres Investor : Celková oprava Lesní cesty Chyňavská - Zelená bouda : Chyňava : Beroun : Vojenské lesy a statky ČR, s.p. divize Hořovice,

Více

ZATÍŽENÍ SNĚHEM A VĚTREM

ZATÍŽENÍ SNĚHEM A VĚTREM II. ročník celostátní konference SPOLEHLIVOST KONSTRUKCÍ Téma: Cesta k pravděpodobnostnímu posudku bezpečnosti, provozuschopnosti a trvanlivosti konstrukcí 21.3.2001 Dům techniky Ostrava ISBN 80-02-01410-3

Více

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK ZLATÉ HORY 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-20, 14-22-25, 14-24-05, 14-24-10, 14-24-15 15-11-16, 15-11-17, 15-11-21, 15-11-22, 15-13-01, 15-13-02, 15-13-06, 15-13-07, 15-13-11

Více

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň N á v r h Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň Zastupitelstvo obce Obrataň, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za použití

Více

Výtisk číslo: 1. č. 1 Obec Kamberk č. 2 Obec s rozšířenou působností Vlašim č. 3 Zpracovatel Ing.Tomáš PAPEŽ. Rozdělovník výtisků:

Výtisk číslo: 1. č. 1 Obec Kamberk č. 2 Obec s rozšířenou působností Vlašim č. 3 Zpracovatel Ing.Tomáš PAPEŽ. Rozdělovník výtisků: Výtisk číslo: 1 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE KAMBERK Rozdělovník výtisků: č. 1 Obec Kamberk č. 2 Obec s rozšířenou působností Vlašim č. 3 Zpracovatel Ing.Tomáš PAPEŽ Potvrzení souladu od povodňového orgánu obce

Více

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ M STO DV R KRÁLOVÉ NAD LABEM PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ Adresa: nám stí T. G. Masaryka 38 544 01 Dv r Králové nad Labem I O: 277 819 Telefon / Fax: 499 320 111 / 499 320 178 www: www.mudk.cz e-mail: starosta@mudk.cz

Více

Přírodní památka Černá Desná, širší vztahy

Přírodní památka Černá Desná, širší vztahy Návrh na vyhlášení Přírodní památky Černá Desná Příloha 1 Přírodní památka Černá Desná, širší vztahy 0 200 400 600 800 1 000 m Datový podklad MŽP; Správa Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory a krajské

Více

ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI

ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov Telefon 499 803 312, fax 499 803 417, e-mail suchankova@trutnov.cz ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI I. Základní údaje k události Řešená krizová situace:

Více

Chodník podél místní komunikace

Chodník podél místní komunikace 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 327 505 Ing. Michal Šedivý Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3924-47/2014 O ceně nemovitostí, tj. budovy če.58 rod.rekr stojící na parcel č. 161/10 (LV č.412), zapsané na LV č.399 pro obec Lipoltice, k.ú.sovoluská Lhota, část obce Sovoluská Lhota

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

Obec Lípa nad Orlicí

Obec Lípa nad Orlicí Obec Lípa nad Orlicí Lípa nad Orlicí ÚZEMNÍ PLÁN LÍPA NAD ORLICÍ Zastupitelstvo obce Lípa nad Orlicí, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v

Více

PETR FROLÍK, PROJEKTANT Skutečská 64/3 460 14 Liberec 14

PETR FROLÍK, PROJEKTANT Skutečská 64/3 460 14 Liberec 14 PETR FROLÍK, PROJEKTANT Skutečská 64/3 460 14 Liberec 14 O B S A H F.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.1. Účel stavebních objektů 1.2. Kapacity a parametry stavebních objektů 1.3. Technické a konstrukční řešení stavebních

Více

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU (a) Technické parametry vodních cest E Hlavní technické parametry vodních cest E mají v zásadě odpovídat klasifikaci

Více

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK 11.7.2011 1 z 13 Dle Vyhl. 146/2008 Sb. o Rozsahu a obsahu projektové dokumentace

Více

VLIV ZDROJŮ ZNEČIŠTĚNÍ NA EUTROFIZACI VODNÍCH NÁDRŽÍ PŘÍPADOVÁ STUDIE STANOVICE

VLIV ZDROJŮ ZNEČIŠTĚNÍ NA EUTROFIZACI VODNÍCH NÁDRŽÍ PŘÍPADOVÁ STUDIE STANOVICE Konference Vodní nádrže 2015 VLIV ZDROJŮ ZNEČIŠTĚNÍ NA EUTROFIZACI VODNÍCH NÁDRŽÍ PŘÍPADOVÁ STUDIE STANOVICE Metody optimalizace návrhu opatření v povodí vodních nádrží vedoucí k účinnému snížení jejich

Více

6 RODINNÝCH DOMŮ. Pelíkovice Rydvaltice

6 RODINNÝCH DOMŮ. Pelíkovice Rydvaltice Novotný stavební projekce Na Hutích 44, 46601 Jablonec nad Nisou, tel. 483 311 254 projekce.novotny@seznam.cz 777 971 014 6 RODINNÝCH DOMŮ Pelíkovice Rydvaltice INVESTOR : Ing.Herbert GARTNER PROJEKT PRO

Více

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST ČLENĚNÍ DOKUMENTACE ZMĚNY: 1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST POŘIZOVATEL OBECNÍ ÚŘAD KAMENICE RINGHOFFEROVO NÁM. 434,

Více

Plán péče o veřejnou zeleň

Plán péče o veřejnou zeleň Městská část Praha Zbraslav Zbraslavské náměstí 464 156 00 Praha Zbraslav tel/fax: +420 257 111 888 e- mail: info@mc-zbraslav.cz http: www.mc-zbraslav.cz Příloha číslo 1: Plán péče o veřejnou zeleň - textová

Více

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 Objednatel: ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 ŘSD ČR ZÁVOD Praha Na Pankráci 56, 145 05

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE DÚR+DSP DUBEN 2014 C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Identifikační údaje stavby Název stavby: Rekonstrukce a dostavba chodníku v ulici Petra Bezruče Místo stavby:

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli dokumentace:

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

Fotografický pasport cyklistické trasy A27. Příloha A.4

Fotografický pasport cyklistické trasy A27. Příloha A.4 Fotografický pasport cyklistické trasy A27 Příloha A.4 Fotografický pasport úseku Ul. Beranových - Lávka přes Kbelskou včetně Počátek projížděné cyklotrasy je zachycen na fotografii č. 1. Úsek je nejprve

Více

GENEREL ODKANALIZOVÁNÍ

GENEREL ODKANALIZOVÁNÍ GENEREL ODKANALIZOVÁNÍ města Hodonín A.1 Stručná informace o projektu červen 2010 Generel odkanalizování města Hodonín Generel Stručná informace o projektu HYDROPROJEKT CZ a.s. OBSAH 1. TITULNÍ LIST DOKUMENTACE

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0767-203/2014 NEMOVITÁ VĚC: Pozemky v k.ú. Křemenice Vlastník pozemků: Havel Bohuslav, Krásná Hora nad Vltavou č.p. 89, 262 56 Krásná Hora nad Vltavou, vlastnictví

Více

Územní plán Oborná. Textová ást územního plánu. Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012.

Územní plán Oborná. Textová ást územního plánu. Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012. Územní plán Oborná Textová ást územního plánu Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012. Územní plán Oborná byl projektantem vypracován na základ Smlouvy o dílo,

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE OBSAH 0. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 0.1. Vymezení obsahu přílohy... 3 0.2. Způsob vedení evidencí... 3 0.3. Hodnocené období... 4 1. VÝKONOVÉ UKAZATELE ODPADNÍ VODA... 5 1.1.

Více

VEŠKERÁ VODOHOSPODÁŘSKÁ A EKOLOGICKÁ DÍLA

VEŠKERÁ VODOHOSPODÁŘSKÁ A EKOLOGICKÁ DÍLA POSUZUJEME PŘIPRAVUJEME VODOHOSPODÁŘSKO - INŽENÝRSKÉ SLUŽBY Spol. s r. o. 500 03 Hradec Králové Na Střezině 1079 TEL. 495 076 011 FAX 495 541 341 PROJEKTUJEME PROJEDNÁVÁME POSTAVÍME NA KLÍČ VEŠKERÁ VODOHOSPODÁŘSKÁ

Více