I. OBECNÁ ČÁST. Ad. 1 Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I. OBECNÁ ČÁST. Ad. 1 Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011"

Transkript

1 I. OBECNÁ ČÁST Vývoj rozpočtů krajů, jako součásti veřejných rozpočtů, bude v roce 2011 ovlivněn úspornými opatřeními uplatňovanými v návrhu státního rozpočtu na rok Na druhé straně budou kraje participovat v souladu s platnou úpravou rozpočtového určení daní na dodatečných daňových příjmech plynoucích z realizace opatření obsaţených v programovém prohlášení vlády a z dalších opatření, která mají vliv na daňové příjmy krajů. Předpokládá se, ţe v roce 2011 budou kraje hospodařit s deficitem, který se očekává ve výši 3,1 mld. Kč. Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2011 byl zpracován na základě následujících podkladů: 1. Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 projednaný v 1. čtení na 7. schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. 2. Zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní, v platném znění. 3. Predikce makroekonomických indikátorů ekonomiky České republiky na rok 2011 publikovaná Ministerstvem financí v říjnu roku Rozpočtový výhled Jihomoravského kraje na období Predikce vývoje daňových výnosů veřejných rozpočtů zpracovaná Ministerstvem financí v září roku Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění a ostatní právní předpisy upravující působnost krajů. Ad. 1 Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 Kraje od roku 2005 rozhodují samostatně o pouţití podstatné části svých příjmů. Tento fakt významně ovlivňuje podobu jejich hospodaření. Kraje se v průběhu své existence zapojily do financování rozsáhlých projektů a začaly k jejich financování vyuţívat cizí návratné zdroje i ze zahraničních institucí (např. z Evropské investiční banky). Příjmy krajů v roce 2011 by dle návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky měly činit 141,8 mld. Kč, výdaje 144,9 mld. Kč. Ze srovnání uvedených veličin plyne předpokládané záporné saldo rozpočtů krajů ve výši 3,1 mld. Kč (sumárně za všechny kraje).

2 Příjmy krajů Novelou zákona o rozpočtovém určení daní vznikl krajům od r v rámci vlastních příjmů určitý prostor pro stanovení vlastních finančních priorit. Kraje rozhodují o alokaci prostředků na výkon kompetencí, které na ně byly převedeny v průběhu II. fáze reformy územní veřejné správy, nebo zcela nových, které dříve zabezpečovaly resorty a které byly financovány výhradně dotacemi ze státního rozpočtu a z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Vlastní příjmy krajů zahrnují daňové příjmy, nedaňové příjmy a příjmy kapitálové. Pro rok 2011 se odhaduje, ţe vlastní příjmy krajů dosáhnou částky 53,4 mld. Kč a z celkových příjmů budou tvořit 37,7 %. Dle návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 by však měly i v roce 2011 zůstat nejdůleţitějším zdrojem financování krajů dotace z různých úrovní veřejných rozpočtů, a to zejména ze státního rozpočtu. Podíl dotací z různých úrovní veřejných rozpočtů na příjmech krajů bude v roce 2011 činit 62,3 %. Nejvýznamnější část z celkového objemu představují dotace ze státního rozpočtu ve výši 78,5 mld. Kč, a to zejména z kapitoly Ministerstva školství, mládeţe a tělovýchovy. Vztah státního rozpočtu k rozpočtům krajů pro rok 2011 byl dle návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky definován: finančním vztahem státního rozpočtu k rozpočtům krajů ostatními dotacemi z kapitoly Všeobecná pokladní správa dotacemi z ostatních kapitol státního rozpočtu tis. Kč tis. Kč tis. Kč Finanční vztah státního rozpočtu k rozpočtům krajů Finanční vztah státního rozpočtu k rozpočtům krajů v roce 2011 zahrnuje pouze příspěvek na výkon státní správy v přenesené působnosti. Příspěvek na výkon státní správy činí celkem pro všechny kraje tis. Kč. Výchozí základnou pro výpočet příspěvku na výkon státní správy pro rok 2011 byl objem příspěvku v roce 2010, do něhoţ byl promítnut pouze vliv změny počtu sociálních sluţeb na základě aktualizovaných údajů předloţených Ministerstvem práce a sociálních věcí. Pro rok 2011 je tato výše příspěvku na výkon státní správy v souvislosti s vládou schválenými úsporami ve státním rozpočtu na rok 2011 (usnesení vlády č. 563 ze dne 11. srpna 2010) násobena koeficientem 0, V konečném důsledku došlo u krajů ke sníţení příspěvku na výkon státní správy cca o 0,1 mld. Kč.

3 Ostatní dotace z kapitoly Všeobecná pokladní správa Pro rok 2011 se jedná pro kraje o dotace v celkové výši tis. Kč. Objem tis. Kč je zahrnut v ukazateli Další prostředky pro územní samosprávné celky. Ten obsahuje dotační tituly, které nelze rozpočtovat u konkrétních příjemců v době sestavování rozpočtu, např. prostředky na výdaje stanovené zvláštními zákony nebo právními předpisy. V ukazateli Výdaje vedené v informačním systému programového financování EDS/SMVS celkem je pro kraje určena částka tis. Kč. Jedná se o prostředky určené na majetkové vypořádání pozemků pod stavbami silnic II. a III. tříd (usnesení vlády č. 1570/2009). Dotace z ostatních kapitol státního rozpočtu Dotace z ostatních kapitol státního rozpočtu jsou rozpočtovány v celkové výši tis. Kč. Dotace jsou směrovány na financování investičních i neinvestičních akcí a budou krajům poskytnuty přímo z rozpočtů příslušných kapitol. Objemově nejvyšší dotací je dotace vyčleněná v kapitole Ministerstva školství, mládeţe a tělovýchovy (v předpokládané výši tis. Kč), která zahrnuje zejména dotace na tzv. přímé náklady pro školy a školská zařízení zřizovaná kraji, obcemi (příp. dobrovolnými svazky obcí) a soukromými zřizovateli. Přímé náklady jsou tvořeny osobními výdaji (jedná se o platy pedagogických i nepedagogických pracovníků, pojistné a další související platby) a ostatními přímými neinvestičními výdaji (jedná se o učebnice, učební pomůcky apod.). Podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, kraj rozepisuje a přímo přiděluje dotace předškolním zařízením, školám a školským zařízením zřizovaným obcemi, tzn. ţe tyto prostředky neprocházejí rozpočty obcí. Výdaje krajů Výdaje krajů na rok 2011 se dle návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 odhadují celkově ve výši 144,9 mld. Kč a jsou především směrovány na financování běţných výdajů. Běţné výdaje v odhadované výši 118,4 mld. Kč by se na celkových výdajích měly podílet cca 81,7 %. Zbývajících 18,3 %, tj. 26,5 mld. Kč by mělo být určeno na financování investičních akcí.

4 Ad. 2 Zákon o rozpočtovém určení daní Na základě novely zákona č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní), ve znění pozdějších předpisů, došlo od roku 2005 ke zvýšení podílu krajů na sdílených daních z 3,1 % na 8,92 %. Tento podíl a spektrum sdílených daní, na kterých se kraje podílejí, se pro rok 2011 nemění. Daňové příjmy rozpočtů jednotlivých krajů budou v roce 2011 tvořeny následujícími poloţkami: a) daň z příjmů právnických osob v případech, kdy poplatníkem je příslušný kraj, s výjimkou daně vybírané sráţkou podle zvláštní sazby, b) podíl na 8,92 % z celostátního hrubého výnosu daně z přidané hodnoty, c) podíl na 8,92 % z celostátního hrubého výnosu daně (záloh na daň) z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních poţitků, odváděné zaměstnavatelem jako plátcem daně, s výjimkou daně z příjmů fyzických osob vybírané sráţkou podle zvláštní sazby, d) podíl na 8,92 % z celostátního hrubého výnosu daně z příjmů fyzických osob vybírané sráţkou podle zvláštní sazby, e) podíl na 8,92 % z 60 % z celostátního hrubého výnosu daně (záloh na daň) z příjmů fyzických osob sníţeného o výnosy uvedené v písm. c) a d), f) podíl na 8,92 % z celostátního hrubého výnosu daně z příjmů právnických osob, s výjimkou výnosů uvedených v písm. a) a daně z příjmů právnických osob v případech, kdy poplatníkem je příslušná obec. Kaţdý kraj se na procentní části celostátního hrubého výnosu daně podle písm. b) aţ f) podílí procentem stanoveným v příloze k zákonu č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní, v platném znění (v případě Jihomoravského kraje se jedná o 9,526055). Součástí daňového příjmu podle písm. a) není úhrada rozdílu mezi daní vyměřenou nebo dodatečně vyměřenou kraji správcem daně a daní krajem přiznanou nebo dodatečně přiznanou, ani příslušenství daně.

5 Ad. 3 Predikce makroekonomických indikátorů ekonomiky České republiky na rok 2011 Ministerstvo financí podle predikce zveřejněné v říjnu roku 2010 očekává pro rok 2011 následující vývoj základních makroekonomických indikátorů ekonomiky České republiky: Hrubý domácí produkt růst v % 2,0 Průměrná míra inflace % 2,2 Míra nezaměstnanosti průměr v % 7,2 Ad. 4 Rozpočtový výhled Jihomoravského kraje na období Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2011 byl zpracován s ohledem na rozpočtový výhled Jihomoravského kraje na období , který schválilo Zastupitelstvo Jihomoravského kraje svým usnesením č. 859/10/Z 14. Rozpočtový výhled zohledňuje od roku 2005 změnu ve financování krajů, vyplývající z novely zákona č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní), ve znění pozdějších předpisů. Rozpočtový výhled rovněţ zohledňuje čerpání prostředků z fondů Evropské unie a ostatních nadnárodních zdrojů v programovacím období a čerpání úvěru, který přijal Jihomoravský kraj od Evropské investiční banky. Rozpočtový výhled Jihomoravského kraje bude v roce 2011 aktualizován.

6 II. SCHVÁLENÝ ROZPOČET JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROK 2011 II.1. Úvod Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2011 je sestaven jako schodkový v třídění dle platné rozpočtové skladby. Schválený rozpočet příjmů Příjmy Jihomoravského kraje na rok 2011 jsou stanoveny v celkové částce tis. Kč. Rozpočet příjmů je členěn na daňové příjmy, nedaňové příjmy, kapitálové příjmy a dotace. Daňové příjmy zahrnují zejména očekávané podíly Jihomoravského kraje na sdílených daních ve výši tis. Kč. Odhad těchto příjmů Jihomoravského kraje byl stanoven s přihlédnutím k predikci Ministerstva financí zpracované v září Do daňových příjmů se dále zařazují správní poplatky s rozpočtem tis. Kč a příjmy z licencí pro kamionovou dopravu s rozpočtem 100 tis. Kč. Částky těchto příjmů byly stanoveny na základě kvalifikovaného odhadu příslušných odborů Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Daňové příjmy se na celkových příjmech Jihomoravského kraje na rok 2011 podílejí 88,2 %. Nedaňové příjmy obsahují příjmy z poskytování sluţeb a výrobků ve výši 300 tis. Kč (zejména příjmy související s pronájmem nebytových prostor a parkovacích míst v podzemních garáţích v budově KrÚ JMK), ostatní příjmy z vlastní činnosti věcná břemena ve výši 700 tis. Kč, odvody příspěvkových organizací ve výši tis. Kč (odvody investičních zdrojů příspěvkových organizací v oblasti školství), ostatní odvody příspěvkových organizací příjmy z prodeje movitého majetku svěřeného příspěvkovým organizacím ve výši 500 tis. Kč, příjmy z pronájmu pozemků ve výši 52 tis. Kč, příjmy z pronájmu ostatních nemovitostí a jejich částí ve výši tis. Kč, příjmy z úroků z bankovních účtů Jihomoravského kraje ve výši tis. Kč, přijaté sankční platby, tj. pokuty ve výši tis. Kč, přijaté nekapitálové příspěvky a náhrady příspěvky od obcí na zabezpečení fungování IDS JMK ve výši tis. Kč, ostatní nedaňové příjmy předpokládané příjmy v souvislosti s uskutečněným předfinancováním projektů EU ve výši tis. Kč a platby za odebrané mnoţství podzemní vody ve výši tis. Kč. Celkově činí nedaňové příjmy tis. Kč a na celkových příjmech Jihomoravského kraje na rok 2011 se podílejí 5,5 %. Kapitálové příjmy obsahují odhad příjmů z prodeje nemovitého majetku Jihomoravského kraje, jsou stanoveny ve výši tis. Kč a na celkových příjmech Jihomoravského kraje na rok 2011 se podílejí pouze 4,1 %.

7 Nedílnou součást rozpočtu příjmů Jihomoravského kraje na rok 2011 tvoří dotace. Na celkových příjmech Jihomoravského kraje se dotace podílejí 2,2 %. Do schváleného rozpočtu byly zahrnuty dotace, které budou Jihomoravskému kraji poskytnuty v rámci tzv. souhrnného finančního vztahu státního rozpočtu k rozpočtu Jihomoravského kraje. Výše těchto dotací byla stanovena dle návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok V souhrnném finančním vztahu je v roce 2011 obsaţen pouze příspěvek na výkon státní správy. Příspěvek je pro Jihomoravský kraj stanoven v celkové výši tis. Kč. Kritériem pro stanovení příspěvku na výkon státní správy byl počet zaměstnanců krajských úřadů na přenesený výkon státní správy (I. fáze reformy územní veřejné správy) daný usnesením vlády č. 85/2001 upravený o dopad usnesení vlády č. 62/2001. Kaţdé funkční místo bylo oceněno průměrnými běţnými výdaji Kč. V případě Jihomoravského kraje se jedná o 109,5 funkčních míst, tj. částku tis. Kč. Dále byla v rámci příspěvku na výkon státní správy zohledněna funkční místa převedená z okresních úřadů (usnesení vlády č. 695/2002), Ministerstva školství, mládeţe a tělovýchovy (usnesení vlády č. 1359/2001) a navýšení podle usnesení vlády č. 1085/2002 a usnesení vlády č. 810/2003 (sekretariáty regionálních rad). Kaţdé funkční místo bylo oceněno průměrnými běţnými výdaji Kč. V případě Jihomoravského kraje se jedná o 225 funkčních míst, tj. částku tis. Kč. Ocenění jednoho funkčního místa na přenesený výkon státní správy nebylo oproti roku 2010 valorizováno. Funkční místa dle usnesení vlády č. 1257/2005, o příspěvku státu na výkon státní správy v souvislosti s implementací soustavy Natura 2000, a dle usnesení vlády č. 563/2007 o zvýšení příspěvku na výkon státní správy v souvislosti s implementací soustavy Natura 2000, byla oceněna průměrnými běţnými výdaji ,- Kč. V případě Jihomoravského kraje se jedná o šest funkčních míst, tj. částku tis. Kč. Ocenění jednoho funkčního místa nebylo oproti roku 2010 navýšeno. V příspěvku na výkon státní správy byla také zohledněna změna hranic Jihomoravského kraje od roku 2005 ve výši tis. Kč. Také tato částka zůstává na úrovni roku Dále je pro Jihomoravský kraj poskytován příspěvek na výkon státní správy na nové kompetence krajů ve výši tis. Kč. Tento příspěvek se poskytuje od roku 2007 v souvislosti se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních sluţbách, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 134/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů. Jako kritérium pro rozdělení finančních prostředků vyčleněných na tyto účely byl pouţit procentní podíl krajů na celkovém počtu funkčních míst převedených ve II. etapě reformy veřejné správy. Příspěvek na nové kompetence krajů taktéţ nebyl pro rok 2011 valorizován. Od roku 2009 jsou v návrhu státního rozpočtu pro kraje a hl. město Praha vyčleněny finanční prostředky ve výši tis. Kč na dofinancování kompetencí v oblasti inspekce kvality sociálních sluţeb a poskytování dotací poskytovatelům sociálních sluţeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních sluţbách, ve znění pozdějších předpisů. Rozdělení této částky mezi jednotlivé kraje a hl. město Praha v roce 2011 bylo provedeno dle počtu sociálních sluţeb (nezřizovaných kraji a hl. městem Praha), kterým bylo vydáno rozhodnutí o registraci. Pro rok

8 2011 byla pro Jihomoravský kraj vyčleněna částka tis. Kč, tj. o 12 tis. Kč vyšší, neţ v roce Celkový příspěvek na výkon státní správy pro rok 2011 je stanoven v částce tis. Kč. Tato výše příspěvku na výkon státní správy byla v souvislosti s vládou schválenými úsporami ve státním rozpočtu na rok 2011 (usnesení vlády č. 563 ze dne 11. srpna 2010) násobena koeficientem 0, V konečném důsledku došlo u Jihomoravského kraje ke sníţení příspěvku na výkon státní správy o tis. Kč na částku tis. Kč. Ostatní dotace nebyly do schváleného rozpočtu v souladu s metodickým doporučením Ministerstva financí zahrnuty a budou do rozpočtu Jihomoravského kraje zapojovány v průběhu roku 2011 na základě rozpočtových opatření. Objemově nejvýznamnější budou převody finančních prostředků z Ministerstva školství, mládeţe a tělovýchovy na úhradu tzv. přímých nákladů na vzdělávání. V souladu s ustanovením 19 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, v platném znění a usnesením vlády č. 1084/2002, jsou prostřednictvím Jihomoravského kraje poskytovány dotace do rozpočtů obcí. Tyto dotace rovněţ nejsou do schváleného rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2011 zahrnuty, neboť se jedná o tzv. kompenzační peněţní operaci dle ustanovení 21 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění. Vztah státního rozpočtu k rozpočtům obcí pro rok 2011 je definován finančním vztahem uvedeným v příloze k návrhu zákona o státním rozpočtu v úhrnech po jednotlivých krajích, ostatními dotacemi z kapitoly Všeobecná pokladní správa a dotacemi z ostatních kapitol státního rozpočtu. Finanční vztah státního rozpočtu k rozpočtům obcí Jihomoravského kraje je stanoven ve výši tis. Kč. V této částce jsou zahrnuty následující dotace a příspěvky: příspěvek na školství dotace na vybraná zdravotnická zařízení příspěvek na výkon státní správy dotace na výkon zřizovatelských funkcí převedených z okresních úřadů obcím tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Ve srovnání s rokem 2010 nedochází v podobě finančních vztahů státního rozpočtu k rozpočtům obcí k ţádným změnám. Vzhledem k nepříznivé situaci ve státním rozpočtu nejsou tyto dotace a příspěvky valorizovány. Do navrhovaných objemů příslušných dotačních titulů byly promítnuty pouze vlivy vyplývající ze změny počtu obyvatel, počtu ţáků, lůţkových kapacit apod. Objem příspěvku na výkon státní správy zohledňuje krácení prostředků státního rozpočtu schválené usnesením vlády č. 563 ze dne 11. srpna 2010, na základě kterého byl příspěvek na výkon státní správy násoben koeficientem 0,824. Mimo finanční vztahy jsou v kapitole Všeobecná pokladní správa rozpočtovány další dotační tituly, např. dotace na činnosti vykonávané obcemi s rozšířenou působností v oblasti sociálněprávní ochrany dětí a dotace na výdaje vedené v informačním systému programového financování EDS/SMVS. Dotace z ostatních kapitol státního rozpočtu jsou určeny na financování běţných i kapitálových výdajů obcí. Kapitolou s největším objemem dotací určených pro obce je kapitola Ministerstva práce a sociálních věcí. V navrţeném objemu neinvestičních dotací určených

9 v rozpočtu této kapitoly pro obce jsou zahrnuty zejména prostředky na dávky pomoci v hmotné nouzi a dávky zdravotně postiţeným a příspěvek na péči, jejichţ výplatu příjemcům budou obce zprostředkovávat. Objemově významné jsou rovněţ neinvestiční dotace z kapitoly Ministerstva školství, mládeţe a tělovýchovy. Investiční dotace obcím z ostatních kapitol státního rozpočtu jsou rozpočtovány převáţně v kapitole Ministerstva ţivotního prostředí a Ministerstva pro místní rozvoj. Schválený rozpočet výdajů Výdaje Jihomoravského kraje na rok 2011 jsou stanoveny v celkové částce tis. Kč. Rozpočet výdajů je členěn na běţné výdaje a kapitálové výdaje. Rozpočet výdajů Jihomoravského kraje na rok 2011 obsahuje výdaje spadající jak do samostatné působnosti, tak do přenesené působnosti kraje na základě platných právních předpisů. Rozpočet výdajů zahrnuje příspěvky právnickým osobám zřizovaným, resp. zaloţeným Jihomoravským krajem. K je Jihomoravský kraj zřizovatelem 213 příspěvkových organizací v oblasti školství a 50 neškolských příspěvkových organizací, tj. celkem 263 příspěvkových organizací následující struktury: 86 středních škol včetně gymnázií 1 vyšší odborná škola 43 speciálních škol 40 základních uměleckých škol 1 jazyková škola 21 domů dětí a mládeţe 9 dětských domovů 2 domovy mládeţe 5 pedagogicko-psychologických poraden 2 pedagogická střediska 3 sluţby škole 7 organizací v oblasti kultury a památkové péče 28 organizací poskytujících následující sociální sluţby: - domovy pro seniory - domovy se zvláštním reţimem - domovy pro osoby se zdravotním postiţením - denní stacionáře - týdenní stacionáře - chráněné bydlení - pečovatelské sluţby 8 nemocnic 1 dětské specializované zdravotnické zařízení

10 2 domovy pro postiţené děti 1 kojenecký ústav 1 zdravotnická záchranná sluţba (ZZS JMK) 1 organizace v oblasti správy a údrţby silničního majetku (SÚS JMK) 1 organizace v oblasti vnějších vztahů (Kancelář JMK pro meziregionální spolupráci) Jihomoravský kraj je zřizovatelem veřejné výzkumné instituce Ústav archeologické památkové péče Brno. Jihomoravský kraj je jediným společníkem dvou obchodních společností, a to CL JUNIOR AUTO Boskovice s. r. o. a CEJIZA, s. r. o. Společně se statutárním městem Brnem je Jihomoravský kraj společníkem obchodní společnosti KORDIS JMK, spol. s r. o. Dále je Jihomoravský kraj společně s obcí Pasohlávky zakladatelem akciové společnosti Thermal Pasohlávky, a. s. Schválený rozpočet financování Rozpočet příjmů Jihomoravského kraje na rok 2011 je o tis. Kč niţší, neţ je rozpočet výdajů. Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2011 je tedy sestaven jako schodkový. Rozpočet kraje můţe být v souladu s 4 odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, schválen jako schodkový jen v případě, ţe schodek bude moţné uhradit a) finančními prostředky z minulých let, nebo b) smluvně zabezpečenou půjčkou, úvěrem, návratnou finanční výpomocí nebo výnosem z prodeje komunálních dluhopisů územního samosprávného celku. Celkový objem finančních prostředků tvořících schodek rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2011 činí tis. Kč. Schodek bude uhrazen z následujících zdrojů: zapojení finančních prostředků z minulých let ve Fondu rozvoje JMK ve výši zapojení finančních prostředků z minulých let na Zvláštním účtu pro vodní hospodářství JMK ve výši pouţití úvěru poskytnutého Evropskou investiční bankou na základě smlouvy uzavřené dne ve výši tis. Kč tis. Kč tis. Kč

11 Současně v rozpočtu Jihomoravského kraje figuruje splátka jistiny úvěru poskytnutého Evropskou investiční bankou na základě smlouvy uzavřené dne ve výši tis. Kč. Tato částka sniţuje rozpočet financování Jihomoravského kraje na rok 2011.

12 IV.6. Schválený rozpočet výdajů JMK na rok 2011 věcná náplň Schválený rozpočet běžných výdajů Oddíl 10 Zemědělství, lesní hospodářství a rybářství 1019 Ostatní zemědělská a potravinářská činnost a rozvoj Podpora rozvoje zemědělství tis. Kč - podpora JMK v přizpůsobování zemědělství novým konkurenčním podmínkám v EU zaměřená na trvale udrţitelný rozvoj sektoru se zvláštním zřetelem na specializovaná odvětví, výdaje na propagaci jihomoravského zemědělství a jeho produktů a na podporu prestiţních výstav a projektů v rámci Jihomoravského kraje 1039 Ostatní záleţitosti lesního hospodářství Likvidace škod v lesním hospodářství 10 tis. Kč - úhrada případných škod způsobených činností myslivecké stráţe v souvislosti s plněním jejích úkolů Příspěvky a sluţby na hospodaření v lesích tis. Kč - poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích, a to zejména na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů a na ekologické a k přírodě šetrné technologie tis. Kč Oddíl 21 Průmysl, stavebnictví, obchod a sluţby 2119 Ostatní záleţitosti těţebního průmyslu a energetiky Výdaje v oblasti energetiky 400 tis. Kč - příprava a zavádění energetického managamentu, který zahrnuje procesní a technologická opatření pro Jihomoravský kraj a jím zaloţené a zřízené organizace 2125 Podpora podnikání a inovací Dotace JIC na činnost tis. Kč - dotace Jihomoravskému inovačnímu centru, zájmovému sdruţení právnických osob, na financování nekomerční činnosti vykonávané v obecném hospodářském zájmu např. správa a provoz technologických a biotechnologických inkubátorů, příprava a realizace projektů na podporu inovací a inovačního podnikání, aktivity související s realizací a aktualizací Regionální inovační strategie JMK 3 apod.

13 South Moravian Programme (SoMoPro) Enterprise tis. Kč - realizace projektu zaměřeného na zvýšení počtu zahraničních a českých špičkových vědců působících na vědeckovýzkumných institucích v Jihomoravském kraji 2129 Ostatní odvětvová a oborová opatření Prezentace investičních příleţitostí / obchodní mise tis. Kč - výdaje na účast a prezentaci Jihomoravského kraje na tuzemských a zahraničních veletrzích, podpora domácích podnikatelů formou obchodních misí a výdaje na tisk propagačních materiálů a aktualizaci internetové prezentace Mezinárodní strojírenský veletrh 600 tis. Kč - účast na mezinárodním veletrhu odborného vzdělávání a pracovních příleţitostí v oblasti strojírenství, jehoţ cílem je vzhledem k dlouholeté tradici kvalitního strojírenského, automobilového a elektrotechnického průmyslu zmírnit trend poklesu zájmu o strojírenské a elektrotechnické obory 2139 Ostatní záleţitosti zahraničního obchodu Zahraniční prezentace JMK - oblast cestovního ruchu tis. Kč - příprava a realizace prezentací Jihomoravského kraje na zahraničních veletrzích cestovního ruchu, prezentace turistických moţností kraje v zahraničí a zahraničních zastoupení CzechTourismu 2143 Cestovní ruch Propagační materiály JMK, internetová prezentace 900 tis. Kč - zabezpečení prezentačních akcí v ČR i v zahraničí pořízení a distribuce propagačních tiskovin, internetová prezentace turistických zajímavostí regionu, prezentace Jihomoravského kraje v tisku a jiných médiích a marketingová podpora vybraných akcí Prezentace JMK na veletrzích cestovního ruchu v ČR tis. Kč - příprava a realizace prezentací Jihomoravského kraje na veletrzích cestovního ruchu Regiontour a Holiday World a účast na regionálních výstavách cestovního ruchu Realizace Programu rozvoje cestovního ruchu JMK tis. Kč - výdaje na podporu projektů vedoucí k naplnění cílů Programu rozvoje cestovního ruchu Jihomoravského kraje, který je významným nástrojem rozvoje cestovního ruchu v Jihomoravském kraji Příspěvek Centrále cestovního ruchu Jiţní Moravy tis. Kč - příspěvek Centrále cestovního ruchu - Jiţní Morava, zájmovému sdruţení právnických osob, která koordinuje a podporuje rozvoj cestovního ruchu v Jihomoravském kraji Zkvalitnění sluţeb turistických informačních center tis. Kč - výdaje na podporu zvýšení kvality sluţeb poskytovaných turistickými informačními centry, která jsou zaměřena na poskytování informací o moţnostech trávení volného času a cestování

14 Značení turistických cest a cyklotras tis. Kč - podpora údrţby značení cyklotras a pěších turistických tras a podpora dalšího značení vybraných významných turistických cílů Provoz ţelezniční tratě Břeclav Lednice 500 tis. Kč - výdaje na provoz rekreační ţelezniční tratě Břeclav Lednice historickými vozidly s přepravou kol a různými zastávkami v rámci Lednicko valtického areálu Příspěvek na pořádání Velké ceny - příspěvek na pořádání Mistrovství světa silničních motocyklů v Brně tis. Kč tis. Kč Oddíl 22 Doprava 2212 Silnice Příspěvek na provoz SÚS JMK (zajištění běţného provozu) tis. Kč - příspěvek na zajištění běţného provozu zřízené příspěvkové organizaci Správa a údrţba silnic Jihomoravského kraje, především na opravy a údrţbu silnic II. a III. tříd v Jihomoravském kraji Účelový příspěvek na provoz - SÚS JMK úhrada nákladů za sluţby 85 tis. Kč - úhrada nákladů spojených s provozem detašovaných pracovišť odboru dopravy zřízených v administrativních budovách příspěvkové organizace SÚS JMK Účelový příspěvek na provoz - SÚS JMK úroky z úvěru SÚS JMK tis. Kč - úhrada úroků v souladu s úvěrovou smlouvou o poskytnutí úvěru ve výši 850 mil. Kč od ČSOB příspěvkové organizaci Správa a údrţba silnic Jihomoravského kraje Investiční fond JMK výdaje na výkupy pozemků pod silnicemi 550 tis. Kč - neinvestiční výdaje spojené s výkupy pozemků hrazené z Investičního fondu JMK, např. poštovné, soudní náhrady a správní poplatky apod. Výdaje na výkupy pozemků pod silnicemi 227 tis. Kč - neinvestiční výdaje spojené s výkupy pozemků, např. poštovné, soudní náhrady a správní poplatky apod. Úhrada nájemného 60 tis. Kč - výdaje spojené s úhradou nájemného na pronájem pozemků v k.ú. Královo Pole, Brno. Na pozemcích se nachází silnice, která je ve vlastnictví Jihomoravského kraje 2221 Provoz veřejné silniční dopravy Dopravní obsluţnost v JMK autobusová doprava tis. Kč - finanční prostředky poskytované na provoz autobusové veřejné hromadné dopravy mimo IDS v rámci základní dopravní obsluţnosti a na úhradu slev za ţákovské jízdné

15 2223 Bezpečnost silničního provozu BESIP prevence v oblasti bezpečnosti provozu tis. Kč - výuka a výcvik na dopravních hřištích, zajištění dopravních soutěţí mladých cyklistů, podpora k udrţení, zlepšování technického vybavení a stavu stávající sítě dětských dopravních hřišť, podpora dopravně preventivních akcí 2231 Vodní cesty Podpora vodních cest a plavby tis. Kč - podpora aktivit souvisejících s vodními cestami a plavbou, poskytování dotací subjektům, které vyvíjejí činnost v této oblasti na tocích v Jihomoravském kraji 2242 Provoz veřejné ţelezniční dopravy Dopravní obsluţnost v JMK ţelezniční doprava tis. Kč - financování provozu veřejné dráţní dopravy, které vychází z objednávky JMK, zejména v souvislosti s rozšiřováním IDS JMK a úhrada slev za ţákovské jízdné 2251 Letiště Výdaje refundované formou nájemného Letištěm Brno tis. Kč - výdaje na opravu a údrţbu majetku pronajímaného Jihomoravským krajem Letišti Brno, úhradu silniční daně za vozidla v majetku JMK a výdaje na pronájem pozemků, které jsou ve vlastnictví soukromých osob a jsou vyuţívány Letištěm Brno, a.s Ostatní záleţitosti v dopravě Fond IDS dopravní obsluţnost v rámci IDS tis. Kč - výdaje na zajištění dopravní obsluţnosti a provozu všech etap IDS JMK, příspěvky dopravcům na úhradu prokazatelné ztráty v rámci IDS JMK a na úhradu nákladů na fungování a koordinaci IDS Financování společnosti KORDIS JMK tis. Kč - výdaje na zajištění provozu společnosti KORDIS JMK, spol. s r.o. vykonávající servisní činnost pro JMK v oblasti zajištění dopravní obsluţnosti v souvislosti s organizací IDS v rámci JMK na základě mandátní smlouvy schválené RJMK Podpora rozvoje dopravní infrastruktury v JMK tis. Kč - podpora obcí a společností, které se podílí na zkvalitňování dopravní infrastruktury v JMK Právní a poradenské sluţby - IDS JMK tis. Kč - výdaje související s veřejnými zakázkami např. na administrátora výběrového řízení Brněnsko (etapy E1-E3C IDS JMK) a na zpracování externí analýzy IDS JMK tis. Kč

16 Oddíl 23 Vodní hospodářství 2310 Pitná voda Zvláštní účet pro vodní hospodářství JMK Přeplatky za odebrané mnoţství podzemní vody tis. Kč - vratky přeplatků na zálohách za poplatky za odebrané mnoţství podzemní vody, vyměřených Českou inspekcí ţivotního prostředí v roce Prevence znečisťování vody Kontrolní rozbory vody 300 tis. Kč - analýzy, posudky a měření potřebná pro vydávání rozhodnutí ve správním řízení a zpracování stanovisek pro územní, stavební a kolaudační řízení 2369 Ostatní správa ve vodním hospodářství Podklady pro rozhodovací činnost vodní hospodářství 250 tis. Kč - úhrada nákladů na doplnění důkazních prostředků ve vodoprávním řízení a pro vydávání rozhodnutí ve správním řízení, vedených v oblasti vodního hospodářství tis. Kč Oddíl 25 Všeobecné hospodářské záleţitosti a ostatní ekonomické funkce 2510 Podpora podnikání Podpora malého a středního podnikání tis. Kč - podpůrné programy pro rozvoj malého a středního podnikání na území Jihomoravského kraje Dotační program pro začínající podnikatele tis. Kč - podpora rozvoje podnikatelského prostředí Jihomoravského kraje formou podpory drobných podnikatelů v regionu v počáteční fázi podnikání tis. Kč Oddíl 31 a 32 Vzdělávání a školské sluţby Příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím (zajištění běţného provozu) tis. Kč - rozpis na jednotlivé organizace je uveden v bodě VII.2.1. materiálu

17 3112 Speciální předškolní zařízení tis. Kč 3114 Speciální základní školy tis. Kč 3121 Gymnázia tis. Kč 3122 Střední odborné školy tis. Kč 3123 Střední odborná učiliště a učiliště tis. Kč 3124 Střední školy a konzervatoře samostatně zřízené pro ţáky se zdravotním postiţením tis. Kč 3125 Střediska praktického vyučování a školní hospodářství tis. Kč 3126 Konzervatoře tis. Kč 3128 Sportovní školy gymnázia tis. Kč 3141 Školní stravování při předškolním a základním vzdělávání tis. Kč 3142 Ostatní školní stravování tis. Kč 3143 Školní druţiny a kluby tis. Kč 3145 Internáty tis. Kč 3146 Zařízení výchovného poradenství a preventivně výchovné péče tis. Kč 3147 Domovy mládeţe tis. Kč 3149 Ostatní zařízení související s výchovou a vzděláváním mládeţe tis. Kč 3150 Vyšší odborné školy tis. Kč 3231 Základní umělecké školy tis. Kč 3239 Záleţitosti zájmového studia jinde nezařazené 163 tis. Kč 3122 Střední odborné školy Investiční fond JMK účelově určený příspěvek na provoz Obchodní akademie a Vyšší odborná škola obchodní, Brno, Pionýrská 23 Oprava střešní římsy tis. Kč - účelově určený příspěvek na provoz Obchodní akademii a Vyšší odborné škole obchodní, Brno, Pionýrská 23 na opravu střešní římsy 3123 Střední odborná učiliště a učiliště Investiční úvěrový program JMK financovaný EIB SOŠ zahradnická a SOU Rajhrad Výstavba nové školní budovy tis. Kč - běţné výdaje související s výstavbou nového objektu školy v prostoru stávajícího areálu v Rajhradě; jedná se o akci zařazenou do investičního úvěrového programu JMK financovaného EIB 3128 Sportovní školy gymnázia Investiční úvěrový program JMK financovaný EIB Sportovní gymnázium L. Daňka Brno přístavba učeben a rekonstrukce objektu školy tis. Kč - běţné výdaje související s přístavbou školy řešeny budou kmenové učebny, spisovna, studovna a prostor pro samostatné studium ţáků; jedná se o akci zařazenou do investičního úvěrového programu JMK financovaného EIB

18 3142 Ostatní školní stravování Investiční fond JMK účelově určený příspěvek na provoz Střední škola zdravotnická a zemědělsko-ekonomická Vyškov, Nám. Svobody 50 Rekonstrukce kuchyně Komenského tis. Kč - výdaje související s rekonstrukcí kuchyně Střední školy zdravotnické a zemědělskoekonomické Vyškov v objektu Komenského Zařízení výchovného poradenství a preventivně výchovné péče Jednotný evidenční program pro speciální pedagogická centra 600 tis. Kč - výdaje související se zavedením jednotného evidenčního programu pro výkaznictví speciálních pedagogických center, umoţňujícího jasné porovnání poskytovaných sluţeb Vybavení pedagogicko psychologických poraden a speciálních pedagogických center diagnostickými nástroji 800 tis. Kč - výdaje na pořízení moderních diagnostických nástrojů testových materiálů, slouţících pro diagnostiku klientů 3292 Vzdělávání národnostních menšin a multikulturní výchova Multietnická setkání 300 tis. Kč - výdaje na podporu Dne národnostních menšin společného setkání národnostních menšin ţijících v jihomoravském regionu Podpora vzdělávání národnostních menšin 500 tis. Kč - podpora programů zaměřených na multikulturní výchovu a problematiku národnostních menšin a dotace na činnost subjektů působících v této oblasti 3299 Ostatní záleţitosti vzdělávání Rezerva na řešení mimořádných situací školských příspěvkových organizací tis. Kč - rezerva finančních prostředků na řešení mimořádných situací, k nimţ můţe v průběhu roku dojít u škol a školských zařízení, jejichţ zřizovatelem je Jihomoravský kraj Environmentální vzdělávání 500 tis. Kč - podpora realizace Koncepce EVVO a úkolů akčního plánu, zejména provádění informačního servisu pro školy, pořádání konferencí o environmentální výchově, podpora ekologických školních projektů a realizace systému vzdělávání pedagogických pracovníků i studentů učitelských oborů vysokých škol Evaluace kvality vzdělávání 542 tis. Kč - dlouhodobé sledování kvality vzdělávání na středních školách zřizovaných Jihomoravským krajem a podpora autoevaluačních aktivit těchto škol s cílem racionalizace a zvyšování kvality vzdělávání

19 Síť zdravých škol 500 tis. Kč - výdaje na podporu škol, které se zapojí nebo jsou zapojeny do sítě programu Škola podporující zdraví Audit ochrany osobních údajů tis. Kč - výdaje na vyhodnocení současného stavu ochrany osobních údajů na školách a příprava návrhů na změny a zlepšení procesů v této oblasti Dotace Klubu Domino, Dětské tiskové agentuře Zlatý Ámos - podpora 18. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky 50 tis. Kč Stipendia pro ţáky v učebních oborech tis. Kč - podpora ţáků středních škol vzdělávajících se v oborech vzdělání s výučním listem, jejichţ podíl na celkovém počtu ţáků se sniţuje navzdory poptávce na pracovním trhu Podpora mimořádně nadaných ţáků v ZŠ 300 tis. Kč - podpora základních škol, ve kterých se vzdělávají mimořádně nadaní ţáci a výdaje na zajištění jejich speciálních vzdělávacích potřeb tis. Kč Oddíl 33 Kultura, církve a sdělovací prostředky Příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím (zajištění běţného provozu) tis. Kč - rozpis na jednotlivé organizace je uveden v bodě VII.2.1. materiálu Činnosti muzeí a galerií tis. Kč 3319 Ostatní záleţitosti kultury 910 tis. Kč 3311 Divadelní činnost Podpora v oblasti divadelního a tanečního umění tis. Kč - podpora činnosti profesionálních a amatérských divadelních souborů, pořádání festivalů, přehlídek, seminářů a tvůrčích dílen Dotace DS Bratří Mrštíků Boleradice krajská divadelní přehlídka 200 tis. Kč - dotace Divadelnímu spolku Bratří Mrštíků Boleradice na uspořádání V. ročníku Krajské divadelní přehlídky, licencované Ministerstvem kultury ČR Dotace Brněnskému kulturnímu centru Mezinárodní divadelní festival Divadelní svět Brno tis. Kč - dotace Brněnskému kulturnímu centru na pořádání Mezinárodního divadelního festivalu Divadelní svět Brno, který je společným záměrem brněnských divadel Dotace Městskému divadlu Brno publikace Městské divadlo Brno 200 tis. Kč - dotace Městskému divadlu Brno na vydání publikace Městské divadlo Brno mapující činnost divadla sezónu po sezóně, vydávané pravidelně od roku 1995

20 Dotace Národnímu divadlu Brno na podporu vybraných projektů tis. Kč - dotace Národnímu divadlu Brno např. na projekty Podpora dostupnosti Národního divadla Brno v Jihomoravském kraji, Nebojte se divadla a realizace inscenace opery Turandot Dotace Městskému divadlu Brno inscenace Kráska a zvíře tis. Kč - dotace Městskému divadlu Brno na přípravu inscenace muzikálové pohádky Kráska a zvíře Dotace Městskému divadlu Brno inscenace Měsíční kámen - dotace Městskému divadlu Brno na přípravu inscenace Měsíční kámen Dotace Městskému divadlu Brno inscenace Jméno růţe - dotace Městskému divadlu Brno na přípravu inscenace Jméno růţe 800 tis. Kč 800 tis. Kč 3312 Hudební činnost Podpora v oblasti hudebního umění tis. Kč - podpora hudebního umění v kraji, např. pořádání veřejných hudebních festivalů, produkcí, soutěţí apod. Dotace Filharmonii Brno - festival Špilberk 200 tis. Kč - dotace Filharmonii Brno na pořádání 12. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Špilberk 2011 Dotace Mezinárodnímu centru slovanské hudby Brno, o.p.s. Concentus-Moraviae tis. Kč - dotace Mezinárodnímu centru slovanské hudby Brno, o.p.s., k zajištění festivalu váţné hudby Concentus-Moraviae s nadregionálním významem, zahrnujícím sérii koncertů v městech a obcích Jihomoravského kraje Dotace JAMU Soutěţ Leoše Janáčka 350 tis. Kč - dotace Hudební fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně na podporu mezinárodní soutěţe, ve které se ve čtyřletých cyklech pravidelně střídají obory smyčcové kvarteto, klavír, housle a zpěv Dotace Českému filharmonickému sboru Brno - podpora činnosti tis. Kč - podpora profesionálního sboru s vynikajícím uměleckým renomé u nás i v zahraničí Dotace Znojemskému hudebnímu festivalu Znojemský hudební festival 400 tis. Kč - dotace občanskému sdruţení Znojemský hudební festival na pořádání Znojemského hudebního festivalu v roce 2011

21 Dotace Filharmonii Brno - pořádání vybraných koncertů 400 tis. Kč - dotace Filharmonii Brno na pořádání vybraných koncertů za účasti zahraničních sólistů a dirigentů Dotace Filharmonii Brno - Mozartovy děti 750 tis. Kč - dotace Filharmonii Brno na pořádání projektu Mozartovy děti spočívajícího v hudebně vzdělávacím týdnu hudebních her a soutěţí pro ţáky ZUŠ na celém území kraje Dotace JAZZFESTBRNO festival JAZZFESTBRNO tis. Kč - dotace JAZZFESTBRNO, o. s. na pořádání mezinárodního hudebního festivalu JAZZFESTBRNO Dotace TWENTYFOURSEVEN Promotions festival HRADOLOGIE tis. Kč - dotace TWENTYFOURSEVEN Promotions, s. r. o. na pořádání třetího ročníku multiţánrového festivalu HRADOLOGIE Dotace Statutárnímu městu Brnu festival Moravský podzim 400 tis. Kč - dotace Statutárnímu městu Brnu na mezinárodní hudební festival Moravský podzim Dotace Bohemia JazzFest festival Bohemia JazzFest 300 tis. Kč - dotace Bohemia JazzFest, o.p.s. na mezinárodní hudební festival Bohemia JazzFest 2011 Dotace Filharmonii Brno Symfonický orchestr JMK 240 tis. Kč - dotace Filharmonii Brno na koncerty ve významných městech a místech Jihomoravského kraje 3313 Filmová tvorba, distribuce, kina a shromaţďování audiovizuálních archiválií Dotace na činnost v oblasti filmové tvorby 200 tis. Kč - podpora shromaţďování, ochrany, vědeckého zpracování, vyuţívání a zpřístupňování audiovizuálních archiválií a pozůstalostí významných osobností české kinematografie Dotace Kinematografu bratří Čadíků, s.r.o. Mezinárodní filmový festival CINEMA MUNDI tis. Kč - dotace Kinematografu bratří Čadíků, s.r.o. na pořádání Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI v roce 2011 Dotace Svazu letců ČR filmový dokument Historie československého vojenského letectví 500 tis. Kč - dotace Svazu letců ČR na realizaci třetího dílu filmového dokumentu Historie československého vojenského letectví

22 3314 Činnosti knihovnické Dotace Moravské zemské knihovně v Brně - Regionální funkce knihoven tis. Kč - dotace pro Moravskou zemskou knihovnu v Brně na plnění a zajištění výkonu regionálních funkcí vybraných základních knihoven v Jihomoravském kraji 3315 Činnosti muzeí a galerií Účelově určené příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím (nad rámec běţného provozu) tis. Kč - účelové příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím v oblasti kultury a památkové péče; rozpis na jednotlivé organizace je uveden v bodě VII.2.2. materiálu Investiční fond JMK - Účelově určené příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím (nad rámec běţného provozu) tis. Kč - účelové příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím v oblasti kultury a památkové péče; rozpis na jednotlivé organizace je uveden v bodě VII.2.2. materiálu Podpora ostatních muzeí a galerií 500 tis. Kč - podpora systematické muzejní a galerijní činnosti, odborné správy, vytváření muzejních a galerijních expozic, tematických výstav pořádaných samostatně nebo ve spolupráci s jinými institucemi Dotace Muzeu Blansko na podporu jeho činnosti 700 tis. Kč - dotace Muzeu Blansko na podporu systematické koncepční muzejní a galerijní činnosti, vytváření muzejních a galerijních expozic, tematických výstav pořádaných samostatně nebo ve spolupráci s jinými institucemi Dotace Muzeu Boskovicka na podporu jeho činnosti 700 tis. Kč - dotace Muzeu Boskovicka na podporu systematické koncepční muzejní a galerijní činnosti, vytváření muzejních a galerijních expozic, tematických výstav pořádaných samostatně nebo ve spolupráci s jinými institucemi Dotace Masarykově univerzitě podpora činnosti Mendelova muzea 500 tis. Kč - dotace Mendelovu muzeu, které slouţí především na propagaci odkazu G. J. Mendela Dotace Moravské galerii výstavní projekty u příleţitosti 50 let vzniku 300 tis. Kč - dotace Moravské galerii, která v roce 2011 oslaví 50. výročí svého vzniku, na významné výstavní projekty, které úzce souvisí s moravskou historií a současností a s budováním sbírek muzea umění 3316 Vydavatelská činnost Dotace na vydavatelskou činnost 700 tis. Kč - podpora vydávání periodických i neperiodických publikací a výroby a vydávání zvukových či zvukově obrazových záznamů souvisejících s kulturou a památkovou péčí na území Jihomoravského kraje

23 Dotace na vydávání časopisu Malovaný kraj 300 tis. Kč - dotace občanskému sdruţení Malovaný kraj na vydávání časopisu Malovaný kraj 3317 Výstavní činnosti v kultuře Příprava a realizace kulturních výstav - podpora výstavních projektů, výstavní a přednáškové činnosti 600 tis. Kč 3319 Ostatní záleţitosti kultury Dotace v oblasti kultury tis. Kč - podpora dokumentační, informační, ediční, výstavní a veřejné činnosti v oblasti profesionálního i neprofesionálního umění a zájmových aktivit, vyhotovení informačních a propagačních materiálů apod. Propagace JMK v oblasti kultury - příprava propagačních materiálů a propagace Muzejní noci 260 tis. Kč Dotace Sdruţení Q podpora činnosti sdruţení 250 tis. Kč - podpora Sdruţení Q, které sdruţuje umělce nejrůznějších uměleckých názorů ze všech druhů umění Dotace SNIP & CO - Ruská kultura v České republice 200 tis. Kč - podpora mezinárodního kulturního festivalu Ruská kultura v České republice, jehoţ cílem je oţivení vzájemných kulturních vztahů a rozšíření stávající spolupráce kulturních a dalších institucí v České republice a Ruské federaci Soutěţ Skrytá paměť Moravy 120 tis. Kč - soutěţ je určena pro mladé autory prozaických textů od 12 do 19 let, soutěţ je tematicky zaměřena na specifičnost Moravy 3321 Činnosti památkových ústavů, hradů a zámků Dotace na podporu činnosti veřejné výzkumné instituce tis. Kč - dotace na podporu činnosti Ústavu archeologické památkové péče Brno, v.v.i., jehoţ předmětem hlavní činnosti je archeologický výzkum 3322 Zachování a obnova kulturních památek Zachování a obnova kulturních památek tis. Kč - dotace určené na nejnutnější záchranu a obnovu zapsaných kulturních památek v Jihomoravském kraji Dotace Římskokatolické farnosti U Baziliky Nanebevzetí Panny Marie Staré Brno Stříbrný oltář 400 tis. Kč - dotace Římskokatolické farnosti U Baziliky Nanebevzetí Panny Marie Staré Brno na restaurování stříbrného oltáře

24 Dotace Římskokatolické farnosti u kostela sv. Václava, Mikulov na Moravě Restaurování obrazu Velká Kalvárie z kostela sv. Šebestiána na Sv. Kopečku u Mikulova 400 tis. Kč - dotace Římskokatolické farnosti u kostela sv. Václava, Mikulov na Moravě na Restaurování obrazu Velká Kalvárie z kostela sv. Šebestiána na Sv. Kopečku u Mikulova 3326 Pořízení, zachování a obnova hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí Dotace k zachování a obnově kulturních hodnot tis. Kč - dotace na péči a obnovu památek místního významu, které nejsou zapsanými památkami, příspěvky na pořízení místních památníků, pamětních desek a na vytvoření a obnovu pamětních míst 3329 Ostatní záleţitosti ochrany památek a péče o kulturní dědictví Technická pomoc odboru kultury 960 tis. Kč - výdaje na fotodokumentaci nemovitých památek, servisní sluţby a systémovou podporu programových produktů, vývoj evidence památek a správní řízení, aktualizaci a nákup dat, odborné posudky, publikační a výstavní činnost atd Ostatní záleţitosti sdělovacích prostředků Prezentace JMK ve sdělovacích prostředcích - tištěná prezentace Jihomoravského kraje v denním tisku tis. Kč 3399 Ostatní záleţitosti kultury, církví a sdělovacích prostředků Dotace a příspěvky na společenské akce 614 tis. Kč - akce kulturního a společenského charakteru organizované Jihomoravským krajem např. činnosti spojené s jubilei měst nebo obcí, návštěvy delegací v obcích apod. Dotace Folklornímu sdruţení České republiky - folklórní akce v JMK 200 tis. Kč - dotace Folklornímu sdruţení České republiky na realizaci festivalů, přehlídek a dalších folklórních akcí v Jihomoravském kraji Soutěţ Nejlépe opravená kulturní památka JMK 390 tis. Kč - výdaje na realizaci třetího ročníku soutěţe Nejlépe opravená kulturní památka JMK vyhlašované Jihomoravským krajem v zájmu motivace vlastníků kulturních památek k příkladné péči o památky a zlepšení jejich přístupu k obnově kulturního dědictví Dotace městu Kyjov na Slovácký rok 400 tis. Kč - dotace na realizaci přehlídky lidové kultury národopisné oblasti Slovácka v ČR Dotace Biskupství brněnskému na Noc kostelů 250 tis. Kč - dotace na Noc kostelů 2011, která se uskuteční ve spolupráci s farnostmi, řády a sbory křesťanských církví

25 Oficiální akce pořádané Jihomoravským krajem tis. Kč - akce kulturního a společenského charakteru organizované JMK, např. ples Jihomoravského kraje, prezentace projektů JMK a pořádání Dne otevřených dveří Krajského úřadu Jihomoravského kraje tis. Kč Oddíl 34 Tělovýchova a zájmová činnost 3419 Ostatní tělovýchovná činnost Dotace v oblasti tělovýchovy a sportu tis. Kč - výdaje na dotační program určený na zkvalitnění sportovního prostředí v Jihomoravském kraji Letní ODM tis. Kč - zajištění přípravy a účasti sportovní reprezentace JMK na Hrách V. letní olympiády dětí a mládeţe v roce 2011 v Olomouckém kraji Zimní ODM 500 tis. Kč - zajištění přípravy účasti sportovní reprezentace JMK na Hrách V. zimní olympiády dětí a mládeţe, které se uskuteční v lednu roku 2012 v Moravskoslezském kraji Podpora mládeţnických sportovních center tis. Kč - výdaje na podporu mládeţnických sportovních center pro talentovanou mládeţ v Jihomoravském kraji Dotace Vysokému učení technickému v Brně - Velká cena Brna a JMK v atletice 400 tis. Kč - dotace na pořádání seriálu mezinárodních atletických soutěţí Czech athletic festival Brna a Jihomoravského kraje, jehoţ součástí bude i Spastic handicap - atletický mítink pro handicapované sportovce, Velká cena Brna a Jihomoravského kraje a Mezinárodní atletický meeting 2011 Dotace v oblasti sportu různým subjektům tis. Kč - výdaje na podporu sportovních akcí a aktivit, které budou poskytovány zejména formou dotací jednotlivým subjektům Dotace TK PLUS s.r.o. Sportovec Jihomoravského kraje tis. Kč - dotace na výdaje spojené s vyhlášením nejlepších sportovců a kolektivů, kteří reprezentují nejen Jihomoravský kraj, ale i celou Českou republiku 3421 Vyuţití volného času dětí a mládeţe Příspěvky na provoz zřízeným příspěvkovým organizacím (zajištění běţného provozu) tis. Kč - rozpis na jednotlivé organizace (domovy mládeţe) je uveden v bodě VII.2.1. materiálu

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 25. 6. 2014 31 Věc: Rozpočtový výhled Ústeckého kraje na období 2015 2019 Důvod předložení: ustanovení 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI

ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI ROZPOČTY ÚZEM ÍCH SAMOSPRÁV ÝCH CELKŮ, DOBROVOL ÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIO ÁL ÍCH RAD REGIO Ů SOUDRŽ OSTI OBSAH: 1. ÚVOD... 2 2. HOSPODAŘENÍ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ, DOBROVOLNÝCH SVAZKŮ OBCÍ A REGIONÁLNÍCH

Více

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 Obsah Úvod 1 Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 2-3 Souhrnný komentář k návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 4-26 Grafická část 27-31 Příjmy 32-34 Financování 35 Struktura

Více

I. Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků, dobrovolných svazků obcí a regionálních rad regionů soudržnosti za rok 2011

I. Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků, dobrovolných svazků obcí a regionálních rad regionů soudržnosti za rok 2011 I. Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků, dobrovolných svazků obcí a regionálních rad regionů soudržnosti za rok 2011 Výsledky hospodaření územních rozpočtů v loňském roce byly ovlivněny především

Více

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb

Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb Výpočet dotace na jednotlivé druhy sociálních služeb (dotace ze státního rozpočtu na rok 2015) Popis způsobu výpočtu optimální výše finanční podpory - Liberecký kraj Kraj bude při výpočtu dotace postupovat

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

Stránka 1 1011 Udržování výrobního potenciálu zemědělství, zemědělský půdní fond a mimoprodukční funkce zemědělství 1012 Podnikání a restrukturalizace v zemědělství a potravinářství 1013 Genetický potenciál

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014 pro financování mimoškolských příspěvkových organizací září 2014 Rada města Loun na základě usnesení 264/2014 ze dne 22.09.2014 vydává tato pravidla P13/2014 pro

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2010 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014

Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2015 Č.j. MSMT-33071/2014 1. ÚVOD Postup při financování krajského a obecního školství na rok 2015 je definován

Více

I. OBECNÁ ČÁST. Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2014 byl zpracován na základě následujících podkladů:

I. OBECNÁ ČÁST. Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2014 byl zpracován na základě následujících podkladů: I. OBECNÁ ČÁST Vývoj rozpočtů krajů, jako součásti veřejných rozpočtů, bude v roce 2014 ovlivněn opatřeními uplatňovanými v návrhu státního rozpočtu na rok 2014. Předpokládá se, že kraje jako celek dosáhnou

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Komentář k rozpočtu na rok 2016

Komentář k rozpočtu na rok 2016 Komentář k rozpočtu na rok 2016 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován v návaznosti na schválený

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení Obsah 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna:

Více

Věc: Rozpočtové určení daní obcí od roku 2013

Věc: Rozpočtové určení daní obcí od roku 2013 Krajský úřad Jihomoravského kraje Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 11. prosince 2012 Věc: Rozpočtové určení daní

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna: 450/2001

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Příloha č. I PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTAČNÍHO PROGRAMU Program podpory projektů protidrogové prevence v Plzeňském kraji 2016 I. Úvodní ustanovení Plzeňský kraj vyhlašuje na základě usnesení Rady

Více

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2004

NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2004 NÁVRH STÁTNÍHO ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2004 H. Souhrn závěrečných účtů kapitol za rok 2004 Sešit 2. Kapitoly 336-398 336 Ministerstvo spravedlnosti Bilance příjmů a výdajů státního rozpočtu

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1 Název: Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě

Více

Část II: Vybrané náklady od počátku roku za hlavní a hospodářskou činnost

Část II: Vybrané náklady od počátku roku za hlavní a hospodářskou činnost A Závazný vzor Část II: Vybrané náklady od počátku roku za hlavní a hospodářskou činnost Název, právní forma, sídlo, IČ vybrané účetní jednotky Sestaveno k NÁKLADY 502 Spotřeba energie P21 503 Spotřeba

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

PRO SCHŮZI VLÁDY. Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013

PRO SCHŮZI VLÁDY. Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013 ÚŘAD VLÁDY ČR Č.j.: 16473/2014-OLP V Praze dne 2014 Výtisk č.: PRO SCHŮZI VLÁDY Věc: Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013 Důvod předložení: Materiál je

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ ZÁVĚREČNÝ ÚČET PLZEŇSKÉHO KRAJE

PLZEŇSKÝ KRAJ ZÁVĚREČNÝ ÚČET PLZEŇSKÉHO KRAJE ZÁVĚREČNÝ ÚČET PLZEŇSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013 Červen 2014 1 Závěrečný účet Plzeňského kraje za rok 2013 Závěrečný účet Plzeňského kraje za rok 2013 byl sestaven v souladu s platnými právními předpisy upravujícími

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 K 31.12.2007 byla rozhodnutím zřizovatele činnost NvB ukončena a převedena spolu se zaměstnanci na Bíloveckou nemocnici, a.s. Nemocnice v Bílovci, p.o. byla poté sloučena s Nemocnicí

Více

3. Rozpočet zabezpečí základní funkce kraje a jeho organizací splněno.

3. Rozpočet zabezpečí základní funkce kraje a jeho organizací splněno. V Ústí nad Labem, dne 5. 12. 2007 1. Úvod. 1-1 2. Celková rekapitulace.. 2-3 3. Souhrnný komentář... 4-25 4. Grafická část 26-31 5. Příjmy a financování.. 32-33 6. Struktura výdajů po oblastech.. 34-34

Více

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m Vzorový spisový a skartační plán pro obce, které nemají pověřený obecní úřad nebo nejsou obcí s rozšířenou působností, městské obvody a městské části statutárních měst Obce, které nemají pověřený obecní

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2016

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2016 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2016 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad VZOR SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: 13/SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ust. 159 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Rozpočet obce Všejany na rok 2014 byl schválen zastupitelstvem obce dne 17.12.2013 v celkové výši 6.048.720,- Kč. Rozpočet byl sestaven jako přebytkový na

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III

Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. březen 2015 Zhodnocení hospodaření obcí a DSO Jihomoravského kraje za rok 2014 01 Hospodaření

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Identifikátor školy: 600 016 323

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu 1. Úvod 1.1. Cíle zákona Zákon upraví strukturu řízení cestovního ruchu v České republice, práva a povinnosti organizací v cestovním ruchu působících a tímto zákonem vymezených a způsob financování rozvoje

Více

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 5. Závěrečný účet Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 132 133 134 Komentář závěrečného účtu Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie za rok 2007 Na

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 995 ze dne 17.12.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 995 ze dne 17.12.2014 č.j.: 1075/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 995 ze dne 17.12.2014 Úprava rozpočtu roku 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady pro stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku, odměn ředitelům škol a školských zařízení, které zřizuje Jihočeský kraj (dále

Více

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE 1/8 Ž A D A T E L Žadatelem může být právnická i fyzická osoba, která je vlastníkem kulturní památky 1, případně památkově hodnotné nemovitosti 2 situované na území. ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ,

Více

PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE I. JIHOMORAVSKÝ KRAJ I.1 Alokace a indikátory Příspěvek Jihomoravského

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci 1 Indikátory pro monitoring a evaluaci Vlastnosti a charakteristiky indikátorové soustavy Soustava indikátorů ROP byla vytvořena pro účely efektivního řízení distribuce finančních prostředků čerpaných

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013

Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ODBOR EVROPSKÝCH FONDŮ Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007-2013 PLATNOST OD 1.

Více

Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010

Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010 V Praze dne 30. listopadu 2010 Sp. zn.: 150/10-NKU45/165/10 Stanovisko ke Zprávě o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2010 (k sněmovnímu tisku č. 149) předkládané v souladu s ustanovením

Více

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2006

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2006 Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2006 Příjmy =================================================================== Uprav.rozpočet Skutečnost % k uprav. Komentář v tis. v tis. rozpočtu Poplatek za

Více

kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 kontrapunkt, výroční zpráva za rok 2014, www.kontrapunkt.cz, email: info@kontrapunkt.cz kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SDRUŽENÍ Úplný název: kontrapunkt, z. s. Právní forma: zapsaný

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

Obec Staré Heřminovy N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U O B C E S T A R É H E Ř M I N O V Y. za rok 2011

Obec Staré Heřminovy N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U O B C E S T A R É H E Ř M I N O V Y. za rok 2011 Kraj Moravskoslezský Okres Bruntál Obec Staré Heřminovy N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U O B C E S T A R É H E Ř M I N O V Y za rok 2011 Závěrečný účet obce Staré Heřminovy byl schválen zastupitelstvem

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIZ-190/13-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIZ-190/13-Z Česká školní inspekce Zlínský inspektorát PROTOKOL Čj. ČŠIZ-190/13-Z o veřejnosprávní kontrole podle 174 odst. 2 písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

název: Dálnice D8, úsek 805 Lovosice Řehlovice evidenční čísla: 3272231005, 3272231006, 3272231007, 3272231008, 3272231009, 3272231010

název: Dálnice D8, úsek 805 Lovosice Řehlovice evidenční čísla: 3272231005, 3272231006, 3272231007, 3272231008, 3272231009, 3272231010 Rámcová smlouva o financování projektu název: Dálnice D8, úsek 805 Lovosice Řehlovice evidenční čísla: 3272231005, 3272231006, 3272231007, 3272231008, 3272231009, 3272231010 předloženého k potvrzení podpory

Více

Roční zpráva ČAZV za rok 2005

Roční zpráva ČAZV za rok 2005 Roční zpráva ČAZV za rok 25 červen 26 Č.j.: 32/26 Roční zpráva ČAZV za rok 25 (ve smyslu zákona č. 28/2 Sb. o rozpočtových pravidlech a vyhlášky č. 323/25 Sb.) a) Název zpracovatele: Česká akademie zemědělských

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014 Česká republika GENERÁLNÍ FINANČNÍ ŘEDITELSTVÍ se sídlem Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1-Nové Město IČ: 72080043 zastoupené Ing. Janem Knížkem, generálním ředitelem (dále jen zaměstnavatel ) na straně jedné

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2.

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2. Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH 2. KOLO VÝZVY Strana 1 z 10 1. ÚVOD Základní přístupy a pojetí povinných příloh v tomto dokumentu jsou následující: Povinné

Více

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 5. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tato pravidla stanoví postup pro poskytování

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA. PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla)

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA. PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. prosince

Více

2. Okruh kontrolovaných osob: Žadatelé a příjemci veřejné finanční podpory.

2. Okruh kontrolovaných osob: Žadatelé a příjemci veřejné finanční podpory. OBECNÁ INFORMACE O VÝSLEDCÍCH KONTROL Krajského úřadu Královéhradeckého kraje (kontroly finanční a kontroly dle odvětvově specifických zákonů) realizovaných v roce 2015 ODBOR: KANCELÁŘ HEJTMANA (KH) Počet

Více

ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015

ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015 ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015 Č. j.: Stran: 8 Přílohy: 1 Název: Rozpočet Obce Čermná nad Orlicí na rok 2015. Podkladový materiál: pro III. veřejné zasedání zastupitelstva obce Čermná nad

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé ze dne 17. 12. 2014 č. 15/14 Čl. 1 Úvodní

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01129/08-06 Název školy: Základní škola Chomutov, Zahradní 5265 Adresa: 430 05 Chomutov, Zahradní 5265 Identifikátor: 600077578 IČ: 46

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady a podmínky pro poskytování dotací na

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013 Projednání předkládaných zpráv: 1. Navýšení základního kapitálu společnosti NTV cable s.r.o. pro rok 2013 2. Smlouva

Více

CENY ZA POUŽITÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY VE VLASTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A PODMÍNKY JEJICH UPLATNĚNÍ OD 1.1.2012 DO 31.12.2012

CENY ZA POUŽITÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY VE VLASTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A PODMÍNKY JEJICH UPLATNĚNÍ OD 1.1.2012 DO 31.12.2012 CENY ZA POUŽITÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY VE VLASTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY A PODMÍNKY JEJICH UPLATNĚNÍ OD 1.1.2012 DO 31.12.2012 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace (dále jen SŽDC), jako

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5.

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5. OBEC MIKULČICE O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U Změna č. 2 územního plánu sídelního útvaru Mikulčice Zastupitelstvo obce Mikulčice, příslušné

Více

Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1. Žádosti o finanční příspěvek (rozpočtu).

Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1. Žádosti o finanční příspěvek (rozpočtu). FOND MIKROPROJEKTŮ Pomůcka pro zařazení způsobilých výdajů při vyplňování přílohy č. 1 Žádosti o finanční příspěvek FMP (rozpočtu) V rámci výzvy Fondu mikroprojektů je zveřejněna následující Pomůcka pro

Více

N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U S T Á T N Í H O R O Z P O Č T U Č E S K É R E P U B L I K Y Z A R O K 2 0 0 5

N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U S T Á T N Í H O R O Z P O Č T U Č E S K É R E P U B L I K Y Z A R O K 2 0 0 5 MINISTERSTVO OBRANY ČR Č.j. 520-5/2006/DP-8201 Výtisk č. Počet listů: N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U S T Á T N Í H O R O Z P O Č T U Č E S K É R E P U B L I K Y Z A R O K 2 0 0 5 KAPITOLA 307

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM

MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM USNESENÍ z 3. zasedání Zastupitelstva města Vrbno pod Pradědem, dne 25. 3. 2015 35/3/2015 Zahájení a schválení programu - procedurální záležitosti 1. schvaluje zápis z minulého

Více

Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik

Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik Věstník NKÚ, kontrolní závěry 289 10/18 Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále jen NKÚ

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2011

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2011 NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA STRÁŽ POD RALSKEM PRO ROK 2011 PŘÍJMY (TŘÍDA 1-4) OdPa Pol Org 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 7 990 000,00 1112 Daň z příjmu fyzických osob

Více

Žádost o finanční podporu (neinvestiční dotaci) ze Sociálního fondu Zlínského kraje na podporu sociálně zdravotních aktivit pro rok 2014

Žádost o finanční podporu (neinvestiční dotaci) ze Sociálního fondu Zlínského kraje na podporu sociálně zdravotních aktivit pro rok 2014 Odbor sociálních věcí Tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín Žádost o finanční podporu (neinvestiční dotaci) ze Sociálního fondu Zlínského kraje na podporu sociálně zdravotních aktivit pro rok 2014 1. INFORMACE O

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj VYHLÁŠKA č. 1/2015 K DOTACÍM PARDUBICKÉHO KRAJE 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních

Více

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se RÁMCOVÁ DOHODA MEZI ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU A VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se IMPLEMENTACE PROGRAMU ŠVÝCARSKO - ČESKÉ SPOLUPRÁCE NA SNÍŽENÍ HOSPODÁŘSKÝCH A SOCIÁLNÍCH ROZDÍLŮ V RÁMCI ROZŠÍŘENÉ EVROPSKÉ

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace Článek I. Základní ustanovení Město Uherský Brod v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje z programu Priority Zlínského kraje pro rok 2015 číslo: D/1577/2015/SOC

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje z programu Priority Zlínského kraje pro rok 2015 číslo: D/1577/2015/SOC Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje z programu Priority Zlínského kraje pro rok 2015 číslo: D/1577/2015/SOC uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb.,

Více

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů. Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.) I. Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2010 Třída Schválený

Více