ANALÝZA ENERGIE b) Vytápění

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANALÝZA ENERGIE b) Vytápění"

Transkript

1 ANALÝZA ODPADY Vyhýbáme se používání výrobků na jedno použití. Z ankety Svačiny vyplynulo, že žáci 1. stp. si převážně nosí svačinu z domova, a to v plastové krabičce. Pití mají v plastové lahvi, kterou použijí vícekrát. Žáci na 2. stp. nosí svačinu z domova, nebo si ji případně koupí v bufetu. Svačinu mívají zabalenou v sáčku, pouze někteří ji nosí v plastové krabičce. Pití mají převážně v plastové lahvi na opakované použití, pouze někteří žáci po vypití lahev ihned vyhodí. Používáme výrobky z recyklovaných materiálů, např. sešity, toalet. papír. V naší škole se částečně kopíruje oboustranně. Uvažujeme o zavedení kopírování na recyklovaný papír. Škola nakupuje věci ve větších baleních. Ve škole se používají šmíráky, nejčastěji na písemky, na poznámky a ve ŠD na volné kreslení. Ve škole se využívají odpady (např. papír, noviny, PET lahve, uzávěry od PET lahví). V naší škole žáci i učitelé třídí tyto odpady: papír, PET lahve a vybité baterie. V každé třídě jsou 3 označené koše na odpad: modrý na papír, žlutý na plast a zelený na smíšený odpad. Na každé chodbě je velký žlutý koš na PET lahve. V přízemí u hlavního schodiště je schrána na vybité baterie, v šatnách je popelnice na elektroodpad. Rovněž ve sborovně je krabice na vybité baterie a vysloužilé tonery. Ve sborovně i v ředitelně je koš na vytříděný papír. Za školou jsou umístěny kontejnery na tříděný odpad (plast, bio, sklo, papír). Provádíme sběrové akce: 2x ročně sběr papíru, 1x ročně sběr uzávěrů od PET lahví, průběžně sběr elektroodpadu, 1x ročně sběr mobilních telefonů. Naše škola má vlastní kompost, kam se ukládá shrabané listí a tráva. Škola odváží nebezpečný odpad do sběrných dvorů, do firmy Kovosteel. Zbytkový (netříděný) odpad z naší školy končí v kontejneru na směsný odpad. O netříděný odpad na škole se starají firmy OTR a Sběrné suroviny. Školní kuchyně se zásobuje potravinami a nápoji ve vratných obalech (ve skleněných lahvích). Odpad z kuchyně končí v příslušných popelnicích. Školní bufet nemá potraviny a nápoje ve vratných obalech.

2 ANALÝZA ENERGIE a) Spotřeba energie a její úspora v číslech Škola má zpracovaný energetický audit. Škola využívá k vytápění centrální zásobování teplem. Spotřeba energie na vytápění za rok 2010 činí GJ a škola za ni zaplatila Kč. Roční spotřeba elektřiny za rok 2010 činí 140,8 MWh a škola za ni zaplatila ,52 Kč. Spotřeba energie (plyn, elektřina) je průběžně jednou měsíčně kontrolována panem ředitelem a panem školníkem. Spotřeba energie se zaznamenává nejen v pracovní dny, o víkendu, ale i během prázdnin, kdy ve škole probíhají různé úpravy. Nápojový ani jídelní automat na naší škole nemáme. Škola šetří energiemi např. tak, že v topné sezoně krátce a intenzivně větrá, měří a reguluje teplotu, zhasíná na chodbách, efektivně používá žaluzie. Při průzkumu spotřebičů staršího data se v mnohých případech nepodařilo zjistit, do jaké energetické kategorie patří. Při nákupu nových spotřebičů vybíráme ty s nižší spotřebou energie. Některé PC, či kopírku necháváme ve stand-by modu. Nové učebny jsou vybaveny centrálními vypínači. b) Vytápění V naší škole je řízeno vytápění centrálně přes PC podle provozu školy. Součástí topného systému jsou čerpadla. Na radiátorech jsou nainstalované termostatické ventily. V topném systému jsou kombinovány různé typy ventilů. Za topením nejsou umístěny izolační (reflexní) desky. Před radiátory žádné překážky nejsou. V prostorách školy se měří teplota vzduchu. V anketě Energie z naměřených hodnot vyplynulo, že průměrná teplota vzduchu ve třídách je v topné sezóně 21,64 C (naměřené teploty se pohybovaly mezi 20 24,5 C). Z měření též plyne, že průměrná teplota vzduchu v šatnách v topné sezoně je 18,5 C (naměřené teploty se pohybovaly mezi C), v tělocvičně je průměrně 21 C (naměřené teploty byly mezi C). Při odchodu z učebny převážně zhasíná učitel. Žáci bydlí v domovech převážně zateplených, s plastovými okny. Jejich příbytky jsou vesměs vytápěny centrálním tepelným zdrojem nebo si sami vytápí plynem. Radiátory mají opatřeny termoregulačními ventily a v zimě doma větrají intenzivně 2 3 minuty. V prostorách školy, které se nevyužívají, je udržována nižší teplota. Spotřeba energie na vytápění za rok 2010 na m 2 podlahové plochy činí 254,6 MJ.

3 c) Ohřev vody Ve škole máme tyto ohřívače vody: sluneční kolektory a GT2. Akumulátory jsou umístěny v kotelně. Regulace ohřevu teplé vody je elektronická. Voda se ohřívá na teplotu 50ºC. d) Okna a dveře Ve škole jsou plastová okna, v oknech je silikonové těsnění, které se seřizuje každý rok. U oken nejsou škvíry. Zavřenými venkovními dveřmi neproudí dovnitř studený vzduch. V topné sezoně větráme krátce, ale intenzivně. Škola nevyužívá rekuperaci. e) Osvětlování Na chodbě u tělocvičny se svítí velmi často. Na ostatních chodbách a ve třídách podle potřeby. Všude ve škole jsou používány běžné zářivky. Stávající spotřeba energie na osvětlení je 17,3kW/h. V učebnách by se výměna svítidel nevyplatila. V prostorách komerce jsou zatím klasické žárovky, tam by se výměna vyplatila. I přesto, že jsou žáci informováni o potřebě zhasínat, zhasíná ve třídě učitel. f) Školní kuchyně Spotřebiče ve školní jídelně se zapínají jen v době, kdy se používají. V kuchyni se nevede statistika např. spotřeby elektřiny na jedno jídlo. Spotřebiče jsou staré a neoznačené energetickými štítky.

4 ANALÝZA VODA a) Spotřeba vody a její úspora v číslech Spotřeba studené vody je průběžně měsíčně kontrolována panem ředitelem a panem školníkem a za rok 2010 činila m 3. Spotřeba vody na osobu činí asi 8,68 m 3. V pracovních dnech je spotřeba vody asi 10 m 3 /den. O prázdninách jsou to asi 3 m 3 /den. Za poslední rok (2010) škola platila za vodné a stočné celkem Kč. Největší spotřebu vody představuje provoz školní kuchyně, potom provoz tříd, WC a bazénu. Používáme klasické kohoutky (v učebnovém pavilonu 34 ks, ve školní kuchyni 3 ks, ve školní družině 0 ks, v šatnách a sprchách u tělocvičny a bazénu 9 ks), pákové baterie (v učebnovém pavilonu 98 ks, ve školní kuchyni 7 ks, ve školní družině 6 ks, v šatnách a sprchách u tělocvičny a bazénu 3 ks) a 16 úsporných hlavic ve sprchách. Úsporné hlavice jsou panem školníkem pravidelně čištěny. Všechny kohoutky jsou v pořádku, nekapou. Kohoutky jsou pravidelně kontrolovány, příp. ihned opraveny či vyměněny. WC mají nainstalované dvojí splachování (malé a velké). Škola nemá cirkulační okruh. Bazén cirkulační okruh má. Teplá voda začne téct okamžitě. b) Pitná, užitková a odpadní voda Všechna studená voda ve škole je pitná. Škola získává pitnou vodu z Ostrožské Nové Vsi. Škola nemá zaveden zvláštní rozvod užitkové vody. Dešťová voda se nikde nejímá. K zalévání školního pozemku se dříve využívala voda z vlastní studny. Odpadní voda ze školy odtéká do kanalizace. Ve škole se snažíme používat čisticí prostředky šetrné k životnímu prostředí. Uklizečky a další provozní zaměstnanci vědí, že chemikálie a odpady a tuky z kuchyně nepatří do kanalizace. Denně se ve školní jídelně připraví kolem 390 jídel. c) Školní bazén Bazén má objem 95 m 3 vody., spotřeba vody je 18 m 3. Bazén funguje na principu filtrace a cirkulace vody.

5 ANALÝZA - PROSTŘEDÍ ŠKOLY Žákům a učitelům se líbí prostředí školy. V roce 2007 proběhla rekonstrukce všech sociálních zařízení v celé škole. Škola je přívětivá k příchozím návštěvníkům, kteří mají k dispozici orientační plány. Ve škole jsou na nástěnkách či ve vitrínách vystaveny práce žáků. Žáci 1. stp. mají kmenové třídy vyzdobeny podle svého. Žáci 2. stp. nemají kmenové třídy, ale přebývají v odborných učebnách, které si do jisté míry také mohou vylepšit podle svého gusta. V anketě na prostředí školy dotazovaní žáci hodnotí jako nejhezčí učebnu počítačů a knihovnu. Žákům 2. stp. se nelíbí lavice v učebně přírodopisu. O školu se stará pan školník a paní uklizečky. Žáci pomáhají s úklidem okolí školy, když každý týden jedna třída sbírá okolo školy odpadky. Žáci pomáhají s péčí o květinovou výzdobu školy (zalévání, přesazování, výsadba). Pod vedením učitelů se žáci starají i o obě atria. Rostliny, o které se starají žáci i učitelé, jsou v každé třídě a na chodbách. Bylo spočítáno na 330 ks květin. Přestávky je možné trávit ve třídě, na chodbě, za příznivého počasí v atriích, nebo v knihovně, kde má službu žákovský parlament. Žáci mohou ve škole o přestávkách hrát fotbálek nebo stolní tenis, v atriích relaxovat třeba při skákání panáka. Za školou je školní pozemek, který byl zčásti loni na podzim poryt, aby se na něm letos zjara zaselo žito. V rámci projektu Chleba se seznámíme s dlouhodobým procesem výroby chleba od zasetí až po pečení. Příští rok bychom chtěli vypěstovat brambory. Za školou je rovněž hřiště, které je dopoledne využíváno v hodinách tělesné výchovy a v odpoledních hodinách ho hojně využívá školní družina. V cípu tohoto hřiště jsou umístěny průlezky. Žáci by uvítali např. sedací vaky na chodbách, pečlivější úklid okolí školy, jmenovky rostlin v atriích, přestávky strávené na hřišti.

II. ANALÝZA ZŠ ZA ALEJÍ září 2013

II. ANALÝZA ZŠ ZA ALEJÍ září 2013 II. ANALÝZA ZŠ ZA ALEJÍ září 2013 ODPADY Částečně se vyhýbáme používání výrobků na jedno použití. Např. nepoužíváme umělohmotné kelímky, talíře, jednorázové fixy na tabuli, ale na WC a ve třídách používáme

Více

Analýza ekologického stavu

Analýza ekologického stavu Analýza ekologického stavu ZŠ a MŠ Krásná Lípa Datum: DEN ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (červen 2013), DEN EKOŠKOLY (září 2013) Provedli: členové Ekotýmu Zpracování výsledků: schůzka Ekotýmu 27.9.2013 ODPADY 1.

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015 Srovnávací analýza ekologického stavu Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015 -1- Při zpracování srovnávací analýzy ekologického stavu naší školy jsme vycházeli z výsledků rozborů ekologického

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY ZŠ Bystřice n. P., Nádražní 615 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Zpracoval: Ekotým Koordinátorky EVVO: Mgr. Dagmar Pivková Mgr. Hana Kopecká Školní rok: 2011/2012 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů, v kanceláři školy Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů Oboustranné kopírování Využívání

Více

Zpráva o auditu programu Ekoškola (Eco-Schools) - obhajující -

Zpráva o auditu programu Ekoškola (Eco-Schools) - obhajující - (Eco-Schools) - obhajující - Název školy Adresa školy ZŠ Milín Školní 247, 262 31 Milín Jméno ředitele školy Jméno koordinátora programu Mgr. Jana Pižlová Mgr. Jana Pižlová Datum auditu 4.5. 2011 Jména

Více

Plán činnosti Ekoškoly 2015/2016

Plán činnosti Ekoškoly 2015/2016 Plán činnosti Ekoškoly 2015/2016 Oblasti Klady Zápory Úkoly Prostředí - péče o úklid, estetickou výzdobu školy a úpravu okolí školy - školní bazén - nový nábytek v učebnách a kabinetech - vybavení a výzdoba

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013

Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013 Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013 Srovnávací analýza ekologického stavu naší školy zahrnuje základní

Více

A n a l ý z a - z á ř í

A n a l ý z a - z á ř í 1 1. Odpady Odpady 2015-2016 Nádoby na tříděný odpad jsou ve třídách, ředitelně, sborovnách i na chodbách Třídíme 8 složek odpadu (baterie, bioodpad, drobné elektrospotřebiče, papír, plasty, hliník (jen

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY ZŠ Bystřice n. P., Nádražní 615 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Zpracoval: Ekotým Koordinátorky EVVO: Mgr. Dagmar Pivková Mgr. Hana Kopecká Školní rok: 2007/2008 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO

Více

Třída: ENERGIE SPOTŘEBA ENERGIE A JEJÍ ÚSPORA V ČÍSLECH

Třída: ENERGIE SPOTŘEBA ENERGIE A JEJÍ ÚSPORA V ČÍSLECH ERGIE Třída: Spotřeba energií představuje největší ekologickou zátěž provozu školy. Jak zjistíte, stojí také školu mnoho peněz. Nižší spotřeby energie můžete dosáhnout pomocí třech kroků, jejichž realizace

Více

NAPLŇOVÁNÍ SMĚRNICE OS-08/05/11 O EKOLOGIZACI PROVOZU BUDOVY LIBERECKÉHO KRAJE listopad 2013

NAPLŇOVÁNÍ SMĚRNICE OS-08/05/11 O EKOLOGIZACI PROVOZU BUDOVY LIBERECKÉHO KRAJE listopad 2013 NAPLŇOVÁNÍ SMĚRNICE OS-08/05/11 O EKOLOGIZACI PROVOZU BUDOVY LIBERECKÉHO KRAJE listopad 2013 OBSAH nakládání s odpady nakládání s vodami energie pracovní pomůcky doprava zeleň a ochrana přírody vzdělávání

Více

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013 Základní údaje POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013 Objekt: ZŠ Komenského Adresa: ul. Komenského 607 737 01 Český Těšín Kontakt: Ing. Martin Siuda 558 746 409 č. 01 1. Popis objektu

Více

ODPADY rok 2010/2011. ODPADY rok 2011/2013

ODPADY rok 2010/2011. ODPADY rok 2011/2013 ODPADY rok 2010/2011 S odpadovým materiálem se pracuje dále ve výuce Papíry popsané z jedné strany jsou využívány opakovaně Na školním dvoře jsou kontejnery na tříděný odpad Ve škole není dostatek nádob

Více

Recyklace odpadů. Způsoby nakládání s odpady dle vlivu na životní prostředí mají toto pořadí:

Recyklace odpadů. Způsoby nakládání s odpady dle vlivu na životní prostředí mají toto pořadí: Téma č. 27 - obor Kuchařské práce/ekologie Proč třídit odpad? Recyklace odpadů Zkuste se nad touto otázkou zamyslet dříve, než budete číst dále. Někdo z vás odpověděl: protože mám rád přírodu; nechci,

Více

Používání šmíráků papírů. Využívání odpadů VV kelímky od jogurtů, sadba sazenic, PET

Používání šmíráků papírů. Využívání odpadů VV kelímky od jogurtů, sadba sazenic, PET SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů, v kanceláři školy Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů Používání šmíráků papírů popsaných

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY Září 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str.

Více

Odpadové hospodářství obce

Odpadové hospodářství obce Odpadové hospodářství obce Ekologická výchova autorka: Mgr. Daniela Kosařová Základní škola a Mateřská škola Kameničky Další možnosti studia - nepovinné předměty CZ.1.07/1.1.28/02.0034 I. Odpadové hospodářství

Více

MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás

MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás CO JE TO SPOTŘEBA1 KWH ENERGIE? 1 kwh představuje: 6,5 hod. puštěné televize o příkonu 150 W 1 hodinu žehlení vyprání 5 kg prádla (1 prací cyklus) uvaření

Více

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN č. 1/2014 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky:

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Úvodní rozhovor - Motivace Celý den je možný pojmout jako soutěž mezi skupinami bodujte, jak uznáte za vhodné.

Více

Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti

Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti Směsný odpad Kontejnery na směsný odpad jsou určeny pro popel a běžné odpadky, které vznikly z běžného denního chodu domácnosti a nejdou dále třídit.

Více

Použitý nápojový karton. Co s ním?

Použitý nápojový karton. Co s ním? Použitý nápojový karton Co s ním? Nápojové kartony krabice Jak správně třídit nápojové kartony? Nápojové kartony, většinou jim říkáme krabice s džusy, mléčnými výrobky, vínem apod. se staly již běžnou

Více

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů.

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů. TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY Každý obal by měl být označen recyklačním symbolem, který říká, z jakého materiálu je obal vyroben. Jde o symbol tří šipek vzájemně propojených do trojúhelníku. Symbol

Více

Základní škola, Generála Janouška 1006, Praha 9. Plán Ekoškoly 2015-2016 ODPADY. doplnit nádoby na tříděný odpad Ukázka 365 PETek na E-1

Základní škola, Generála Janouška 1006, Praha 9. Plán Ekoškoly 2015-2016 ODPADY. doplnit nádoby na tříděný odpad Ukázka 365 PETek na E-1 Základní škola, Generála Janouška 1006, Praha 9 Plán Ekoškoly 2015-2016 Vést spolužáky k: ODPADY - předcházení vzniku odpadu Nástěnka s výzvou E-1 staré plakáty, práce dětí do 30.10. - důslednému třídění

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem ze dne 16. 3. 2015 účinnost ode dne 1. 4. 2015 1/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Více

Environmentální vzdělávání 2015

Environmentální vzdělávání 2015 Environmentální vzdělávání 2015 ODPADY ODPADY ODPAD = movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. Přesná právní definice: zákon č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY. Školní rok 2016/2017

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY. Školní rok 2016/2017 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Školní rok 2016/2017 Druhý krok EKOŠKOLY, analýzu ekologického stavu školy, prováděly žáci II. stupně, hlavně deváťáci a osmáci. Protože naše škola má 3 samostatné

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č.6

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č.6 Dodatečné informace k zadávacím podmínkám č.6 Veřejná zakázka: Výběr poskytovatele energetických služeb se zaručenou úsporou pro vybrané objekty Pardubického kraje balíček VII Zadavatel: Pardubický kraj

Více

Domalovánky o třídění odpadu

Domalovánky o třídění odpadu Domalovánky o třídění odpadu Ahoj, jmenuji se Doubek a říkají o mně, že toho hodně vím. Budu vás provázet domalovánkami o třídění a recyklaci odpadů. Dozvíte se, co je to recyklace a proč je tak důležité

Více

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín plnění

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín plnění Říjen: - vystoupení na Žákovské radě - informace o Ekoškole Pivková D., Kopecká H. 4. 10. 2006 - návrhy na zástupce Ekotýmu zástupci tříd z Žákovské rady do 10. 10. 2006 - příprava rozhlasové relace -

Více

Tipy na úspory energie v domácnosti

Tipy na úspory energie v domácnosti Tipy na úspory energie v domácnosti Kategorie BYDLÍM V NOVÉM RODINNÉM DOMĚ Bez investic Větrání a únik tepla Větrejte krátce, ale intenzivně. Při rychlém intenzivním vyvětrání se vzduch ochladí, ale stěny

Více

Výsledek ekostopy školy za rok 2012

Výsledek ekostopy školy za rok 2012 třídy Výsledek ekostopy školy za rok 2012 Ekologická stopa školy v roce 2012 je 533.17 Biokapacita školy v roce 2012 je 4.04 Ekologická stopa školní jídelny školy v roce 2012 je 101.55 Ekologická stopa

Více

Příklady EPC v České Republice

Příklady EPC v České Republice Příklady EPC v České Republice EPC příklady: 1. Psychiatrická léčebna, Lípy 15, Kosmonosy Smluvní partner Psychiatrická léčebna Kosmonosy Uchazeč je v projektu hlavním kontraktorem Charakteristika objektu:

Více

Gymnázium Jana Palacha,

Gymnázium Jana Palacha, Gymnázium Jana Palacha, Mělník, Pod Vrchem 3421 (č.org. 10602) Zpráva o hospodaření za rok 2008 Zpráva byla vypracována podle směrnice č.48/2005 Středočeského kraje, kterou se stanovují zásady vztahů Středočeského

Více

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY Nařízení EU č. 852/2004 o hygieně potravin Vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky

Více

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015,

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, OBEC Vyžice Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 ÚPMD Praha - opatření na ÚSPOfu energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 Základní údaje: Popis vnitřních

Více

Kontakt : Mgr. Radmila Benešová radmila.benesova@skolahranice.eu

Kontakt : Mgr. Radmila Benešová radmila.benesova@skolahranice.eu EKOLOGICKÝ AUDIT ZŠ HRANICE, okr. Cheb Jsme žáci 7. třídy ZŠ Hranice. Letos naše škola již potřetí obhájila mezinárodní titul Ekoškola. Ekologii se naše škola věnuje již deset let a za tu dobu jsme provedli

Více

Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace

Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace Zásady provozního řádu základních škol dle Zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Environmentální dopady organizace případová studie pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Environmentální dopady organizace případová studie pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Environmentální dopady organizace případová studie pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Doc. Ing. Vladimír Kočí, PhD., Fakulta technologie ochrany prostředí VŠCHT Praha, Ing. Antonín Lupíšek, Ph.D.,

Více

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013 Základní údaje POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013 1. Základní škola Slezské Diakonie, SPC 54, Hlubčická 11, 794 01 Krnov Charakteristika objektu Objekt ZŠ Slezské diakonie zajišťuje

Více

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 OBEC Nižní Lhoty Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Vyhodnocení Analýzy ekologicky šetrného chování zaměstnanců měst Benešov a Benátky u Prahy

Vyhodnocení Analýzy ekologicky šetrného chování zaměstnanců měst Benešov a Benátky u Prahy Vyhodnocení Analýzy ekologicky šetrného chování zaměstnanců měst Bešov a Benátky u Prahy Na anketu celkem odpovídalo 52 zaměstnanců MěÚ Bešov, MěÚ Benátky nad Jizerou, škol a zdravotnických zařízení. OBSAH

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

Jak třídit odpady z domácností?

Jak třídit odpady z domácností? Jak třídit odpady z domácností? Třídit odpady hned, jakmile vzniknou, zvlášť do košů, tašek, pytlů Do barevných kontejnerů dávat opravdu jen to, co tam patří znečištěné obaly mohou znehodnotit celý obsah

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY. Voda

Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY. Voda Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY Voda Jaké ve škole používáte čisticí prostředky tj. mýdla, prostředky na nádobí, na úklid, na praní? Zkuste zjistit od paní uklízečky. Jar na nádobí, jar na podlahu a na záchod

Více

Koordinátor environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty: 1. st Mgr. Dana Havlová 2. st. Mgr. Markéta Husáková

Koordinátor environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty: 1. st Mgr. Dana Havlová 2. st. Mgr. Markéta Husáková PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,, VÝCHOVY A OSVĚTY šk.. r.. 2014/2015 Základní cíl: zvýšení ekologického vědomí žáků Hlavní úkoly a opatření: - předávání znalostí a dovedností týkajících se zákonitostí

Více

Analýza využitelnosti EPC

Analýza využitelnosti EPC Analýza využitelnosti EPC pro areál: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Zpracovatel: AB Facility a.s. Divize ENERGY e-mail: energy@abfacility.com http://www.abfacility.com Praha 01/ 2015 Identifikační

Více

Rozvojový program "Podpora environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) ve školách v roce 2007"

Rozvojový program Podpora environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) ve školách v roce 2007 Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Rozvojový program "Podpora environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) ve školách v roce 2007" http://www.1zsfm.cz/

Více

Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008

Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008 Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008 Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Na Průhoně 4800 430 11 CHOMUTOV Zpráva o hospodaření s energiemi

Více

Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE

Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE 1. Třídíme papír? Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE Správné odpovědi: ////////////////// 18 celkem Chybné odpovědi: do papíru, do plastu, do popelnice / na chodbě u paní uklízečky / modrý kontejner

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013,

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013, Město Jaroměřice nad Rokytnou Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD BUDOV MŠ A ZŠ Č.j.: 30Z/2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Petr Juráček Pedagogická

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno Dle Zákona č. 258/2000 Sb.: O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Obsah: I. Základní

Více

Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza

Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza Všichni dotázaní si myslí, že třídění odpadů je důležité Doma třídí veškerý odpad 54% žáků, 36% netřídí vůbec,

Více

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, pedagogové školy, členové Ekotýmu. říjen. říjen. koordinátorky. říjen.

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, pedagogové školy, členové Ekotýmu. říjen. říjen. koordinátorky. říjen. PLÁN ČINNOSTI EKOŠKOLY Plán činnosti na období školní rok 2015/2016 Název školy Datum sestavení plánu Na sestavení plánu spolupracovali ZŠ a MŠ Troubky Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana

Více

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Provozní řád Provozovatel a adresa provozu: Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Schváleno Rozhodnutím Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze

Více

Paušální karta. Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace

Paušální karta. Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace Podklad pro stanovení množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace Množství vypouštěných odpadních vod do kanalizace, se stanoví podle směrných čísel roční potřeby vody ). Číslo odběru: Odběratel:

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Výukový materiál. Vzdělávací oblast/předmět/téma: Člověk a jeho svět/prvouka/ Třídění odpadu

Výukový materiál. Vzdělávací oblast/předmět/téma: Člověk a jeho svět/prvouka/ Třídění odpadu Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Výukový materiál Název DUMu: VY_52_INOVACE_36_7_Třídění

Více

ení spotřeby energie

ení spotřeby energie 1.3 Zhodnocení výchozího stavu Energetická bilance Kontrola stávaj vajících ch údajů: vstupy paliv a energie, změnu stavu zásob z paliv prodej energie fyzickým a právnickým osobám provozní ukazatele zdroje

Více

Ekologický audit. Kroměřížské centrum Klubíčko

Ekologický audit. Kroměřížské centrum Klubíčko Ekologický audit Kroměřížské centrum Klubíčko Zpracovala Mgr. Karolína Brabcová Program Toxické látky a odpady Arnika. Prosinec 2015 Tento audit vznikl ve spolupráci se Sítí mateřských center. Je součástí

Více

ZELENĚJŠÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚŘADY VEŘEJNÉ SPRÁVY BY MĚLY JÍT PŘÍKLADEM

ZELENĚJŠÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚŘADY VEŘEJNÉ SPRÁVY BY MĚLY JÍT PŘÍKLADEM ZELENĚJŠÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚŘADY VEŘEJNÉ SPRÁVY BY MĚLY JÍT PŘÍKLADEM Třídění odpadu na MŽP Papír, plasty, sklo, hliník, baterie V roce 2003 z 63 tun odpadu vytřídili zaměstnanci MŽP cca

Více

Energie v domácnosti. doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Energie v domácnosti. doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Energie v domácnosti Provoz domácnosti - Elektřina a plyn - Voda - Teplo a topení - Osvětlení Spotřebiče - Kde ušetřit - kdekoliv - Stand-by-režim - Energetický štítek Energie v domácnosti Vaření a jídlo

Více

Odpady naše stopy Co je to odpad?

Odpady naše stopy Co je to odpad? Odpady naše stopy Co je to odpad? Podle zákona o odpadech č. 185/2001 Sb. je odpad každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit a přísluší do některé ze skupin odpadů

Více

Přehled provedených prací, které obec uskutečnila od roku 1990, kdy se osamostatnila

Přehled provedených prací, které obec uskutečnila od roku 1990, kdy se osamostatnila Přehled provedených prací, které obec uskutečnila od roku 1990, kdy se osamostatnila 1990 - převedení agendy a majetku obce 1991 - přemístění kanceláře OÚ z přízemí do 1. patra - úprava prostor pro přestěhování

Více

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty TECHNICKÉ PODKLDY pro projektanty Díl 4, část h příslušenství a akumulační zásobníky Reflex příslušenství a akumulační zásobníky Široký výrobní program firmy Reflex zaměřený na expanzní nádoby, expanzní

Více

M Ě S T O J I Ř Í K O V

M Ě S T O J I Ř Í K O V M Ě S T O J I Ř Í K O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

EKOLOGICKÝ MANAGEMENT HOTELU

EKOLOGICKÝ MANAGEMENT HOTELU EKOLOGICKÝ MANAGEMENT HOTELU Prvním stupněm v uplatňování ekologie je shrnutí počátečních hodnot, tzn. jaký dopad má provoz hotelu na životní prostředí. Měli bychom začít u zjišťování hodnot spotřeby energie,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bratkovice včetně systému nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Kovářov

Více

Posouzení aktuálního provozu tepelného hospodářství Centra pohybových aktivit Delfín v Uherském Brodě

Posouzení aktuálního provozu tepelného hospodářství Centra pohybových aktivit Delfín v Uherském Brodě Posouzení aktuálního provozu tepelného hospodářství Centra pohybových aktivit Delfín v Uherském Brodě Posouzení je prováděno na základě požadavku vedení města Uherský Brod Zpracovatel zprávy: Energetická

Více

Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011

Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011 Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011 ZÁŘÍ Téma: Začínáme projekty v ekologické výchově o Každý učitel si vybere jeden z následujících projektů a název na lístečku odevzdá p. zástupkyni Brunnerové

Více

Provozní řád Mateřská škola Jinočany

Provozní řád Mateřská škola Jinočany Mateřská škola Jinočany, příspěvková organizace Ke Školce 211, 252 25 Jinočany Směrnice č. 15/2014 Provozní řád Mateřská škola Jinočany Vydala dne: 29. 8. 2014, ředitelka MŠ Účinnost směrnice: od 1. 9.

Více

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Korolupy č. 3/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na katastrálním území obce Korolupy, včetně systému nakládání

Více

novostavba pavilonu prvního stupně základní školy v líbeznicích

novostavba pavilonu prvního stupně základní školy v líbeznicích novostavba pavilonu prvního stupně základní školy v líbeznicích vzd. k soused. obj. 15,19m 113 130 127a 132 129 140 139 125 123 119 121 117 111a 131 136 127b 133 115 2 600 8 800 23 200 8 800 2 600 111b

Více

ŘÁDY ŠKOLY. Mgr. Vladimír Soukop, ředitel školy

ŘÁDY ŠKOLY. Mgr. Vladimír Soukop, ředitel školy Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov ŘÁDY ŠKOLY část: 3. PROVOZNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Vladimír Soukop Schválil: Pedagogická rada projednala dne: Školská rada schválila dne:

Více

PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA

PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA (dle 4 zák. č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, v platném znění, dále jen zákon o vlastnictví bytů ) o budově : č.p. 207 v k.ú. Sněžné 8 bytových jednotek Obsah : str.č. A. Označení

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

Program enviromentální vzdělávání, výchovy a osvěty plán EVVO (1. 9. 2013)

Program enviromentální vzdělávání, výchovy a osvěty plán EVVO (1. 9. 2013) Program enviromentální vzdělávání, výchovy a osvěty plán EVVO (1. 9. 2013) ZŠ a MŠ Dolní Olešnice, okres Trutnov, příspěvková organizace Cílem EVVO je vytváření pozitivních postojů k životnímu prostředí,

Více

Poskytování energetických služeb metodou EPC Příloha číslo 1 ve vybraných objektech v majetku města Písek. Specifikace objektů

Poskytování energetických služeb metodou EPC Příloha číslo 1 ve vybraných objektech v majetku města Písek. Specifikace objektů Specifikace objektů 1. Základní škola Edvarda Beneše, 2. MŠ a 15. MŠ 1.1. Identifikace a kontakty Název: Základní škola Edvarda Beneše, 2. MŠ a 15. MŠ IČ 70943125 Adresa: Mírové nám. 1466, 397 01 Písek,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, vznikajícího na území obce, včetně systému nakládání se stavebním

Více

1. Specifikace výměr úklidových ploch

1. Specifikace výměr úklidových ploch 1. Specifikace výměr úklidových ploch Celková uklízená podlahová plocha... 3 416 m 2 Celková pohledová plocha oken a prosklených výplní... 450 m 2 podlaží druh prostoru 1.NP pokoj 1-13 293,11 2 x denně

Více

Žádost o snížení stočného

Žádost o snížení stočného Velké Dářko s.r.o. Škrdlovice 240, 591 01 Žďár nad Sázavou (správcem obecního vodovodu) Zapsaná u KOS v Brně dne21.12.1999 odd. C, vložka 36003 IČO: 25585657 DIČ: CZ25585657 Tel.,fax: 566 659186 Bankovní

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

MOŽNOSTI OBCÍ PŘI PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ. Ing. Vladimír Klatovský, CSc.

MOŽNOSTI OBCÍ PŘI PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ. Ing. Vladimír Klatovský, CSc. MOŽNOSTI OBCÍ PŘI PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ Ing. Vladimír Klatovský, CSc. Předcházení vzniku odpadů Problematika prevence a předcházení vzniku odpadů je řešena na několika úrovních: Evropská unie Česká

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 1/2014 Provozní řád základní školy Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, 664 34 Kuřim, okres Brno-venkov IČ 00488216

OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, 664 34 Kuřim, okres Brno-venkov IČ 00488216 OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, 664 34 Kuřim, okres Brno-venkov IČ 00488216 Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2 0 1 3

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2 0 1 3 TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za Porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2 0 1 3 Lipník nad Bečvou 5. února 2014 Popis činnosti

Více

Orientační (domácí) přepočet na MWh. Co je 1 MWh zemního plynu? Jak se zákazník dozví skutečnou hodnotu spalného tepla v jeho obci a městě?

Orientační (domácí) přepočet na MWh. Co je 1 MWh zemního plynu? Jak se zákazník dozví skutečnou hodnotu spalného tepla v jeho obci a městě? ZEMNÍ PLYN Spotřeba se i nadále měří v m 3, ale při fakturaci je spotřeba přepočítávána na MWh. 1 MWh zemního plynu je takové jeho množství, které odpovídá 1 MWh tepelné energie uvolněné jeho dokonalým

Více

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín: Plnění:

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín: Plnění: Září: - Expedice Norsko 2013 Pivková, Kopecká 25. 8.-7. 9. 2013 splněno - Zástupci žáků do Ekotýmu TU 3. 9. 2013 splněno - plán EVVO na školní rok 2013/2014 Pivková, Kopecká 25. 9. 2013 splněno - pokračování

Více

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Aby byl systém nakládání s komunálním odpadem úspěšný a efektivní, je třeba, aby občané města dodržovali tyto hlavní zásady: Správné

Více

Plán činností ZŠ Za Alejí, Uherské Hradiště

Plán činností ZŠ Za Alejí, Uherské Hradiště Plán činností ZŠ Za Alejí, Uherské Hradiště 2011-2012 ODPADY Dlouhodobý cíl: Dodržování principu RRR (reuse reduce recycle) Sběr starých baterií, tonerů a vyřazených elektrospotřebičů Osvěta mezi žáky

Více

Základní škola Hořovice Svatopluka Čecha 455. Energetický audit

Základní škola Hořovice Svatopluka Čecha 455. Energetický audit Hořovice Svatopluka Čecha 455 Energetický audit Aktualizace 2012 dle změny ČSN 73 0540-10/2011 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 1.1. Identifikace zadavatele 3 1.2. Identifikace majitele předmětu energetického

Více

04 Likvidace odpadu Metodický list

04 Likvidace odpadu Metodický list Projekt CZ.1.07/1.1.00/08.0094 Vzdělávání pro udržitelný rozvoj v environmentálních a ekonomických souvislostech Asociace pedagogů základního školství České republiky www.vcele.eu 04 Likvidace odpadu Metodický

Více

INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY

INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY Obec Lupenice INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY Zajímá-li vás co se děje s odpady z vaší domácnosti, jak je třídit a kde, držíte v rukou tu správnou příručku, která tyto informace

Více