- PRO. s.r.o. Projekční, montážní, konstrukční, revizní a servisní činnost v oboru elektro třídy A a B, výroba rozvaděčů nn strana 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- PRO. s.r.o. Projekční, montážní, konstrukční, revizní a servisní činnost v oboru elektro třídy A a B, výroba rozvaděčů nn strana 1"

Transkript

1 strana 1 Podstata nahrazení pulsní regulace regulací CRYTHERM AE TD. Provozní stav RS (funkce) s pulsní tyristorovou regulací se vyznačuje tím, že při sepnutí pulsní regulace na základě vyhodnocení snímacího čidla PT100 Ex na společném plynovém výstupním potrubí RS, spíná tyristorová regulace veškeré topné tyče v el. předehřevu (18kW, 6kW) na určitou dobu, potřebnou k ohřátí proudícího plynu el. předehřevem. Spínání topných tyčí je prováděno tyristorovým spínačem a přiřazeným stykačem pro nastavený předehřev dle stavu bezpečnostních rychlouzávěrů (klapek) na první řadě. Toto sepnutí těles je v intervalech, které jsou požadovány na základě vyhodnocení elektronické části s připojeným teplotním čidlem PT 100 na výstupu z RS. Plyn se ohřívá tak dlouho, dokud není na výstupním čidle požadovaná teplota v závislosti na vlhkostní křivce plynu a dle vstupního a výstupního tlaku. V případě, že se plyn požadované teploty dostane až k snímači PT 100 na výstupu, pulsní regulace vypne a přestanou topit topné tyče v el. předehřevu. Do funkce čidla PT100 na výstupu a funkce pulsní regulace zasahuje také el. termostat v předehřevu 30 o C a havarijní pojistka 70 o C. Při provozu RS prochází plyn el. předehřevem, ohřívá se na teplotu potřebnou pro funkci regulátoru plynu a postupuje dále k výstupu. Čidlo PT 100 na výstupu dává při provozu impuls pro zapnutí předehřevu, avšak termostat na předehřevu provede při dosažení teploty 30 o C rozepnutí a tím vypnutí topných tyčí. Při tomto okamžitém vypnutí termostatem vznikne havarijní stav, kdy tělesa jsou rozpálena do červena na plný výkon. Setrvačnost těles a pláště předehřevu způsobí, že teplota na plášti vystoupí nad teplotu 70 o C. Za této situace vypne nevratná havarijní tepelná pojistka v el. předehřevu. Na první řadě se odstaví el. předehřev z funkce a po delším provozu RS hrozí, pokud nepřejede z první řady na druhou, zamrznutí regulátoru plynu. S touto problematikou se setkávají jak zákazníci, tak i plynárenské společnosti. Aby tato elektronická regulace el. ohřevu měla optimální funkci, musela by být osazena dalšími složkami, jako např. PID regulátorem, které by zabezpečily správnou funkci regulace. Při výběru regulátorů, ať tuzemských nebo zahraničních, byl výběr směřován na tuzemský regulátor CRYTHERM AE. Tento regulátor na základě teplotních veličin (T1A, T2A) snímaných v el. předehřevu I. a II., a veličin (T1B, T2B) snímaných za plynovým regulátorem, vyhodnotí požadovanou teplotu vystupující z předehřevu a vstupující do redukčního ventilu.

2 strana 2 Regulace teploty plynu se provádí na konstantní hodnotu za plynovým regulátorem první a druhé řady. Regulace druhé řady je v případě spadnutí bezpečnostních rychlouzávěrů. Regulátor dokáže na základě výpočtů a poměrů vyhodnotit požadovanou teplotu plynu přímo v předehřevu a teplotu potřebnou k dosažení konstantní výstupní teploty za plynovým regulátorem. Tyto veličiny jsou v regulátoru CRYTHERM AE přehodnoceny a na výstupním členu S (1L,1E) je impulsně spínán bezkontaktní spínací člen SP1, který spíná topná tělesa v el. předehřevu. Pro přesné vyhodnocení funkce regulátoru CRYTHERM AE jsou připojeny na jeho odporové vstupy čidla PT 100. Bezkontaktní spínání topných těles v el. předehřevu v tomto případě znamená dlouhodobý a bezporuchový provoz, který se z ekonomické stránky vyplatí, protože relé nebo stykač mají omezené spínací schopnosti, dle údajů od výrobce. Vybavení rozvaděče a funkce regulace. Rozvaděč se skládá ze skříně o rozměrech : šířka 650 mm výška 650 mm hloubka 182 mm Krytí IP 54/20 Napájení 3+N+PE 3x230/400V AC 50Hz TN-S Min. jištění na přívodním vedení do rozvaděče - 2kW 16A - 4 6kW 20A - 18kW 40A El. rozvaděč RS je osazen přepěťovými ochranami I. stupně. I. stupeň FLP-60A je nainstalován na přívodu v el. rozvaděči RM za hlavním vypínačem. Svodiče jsou v provedení bleskojistkyjiskřiště. Při revizích není nutno tyto svodiče odpojovat (nemají žádný kapacitní svod). Ochranu II. a III. stupně zajistí regulační systém CRYTHERM vyhovující normám EMC.

3 strana 3 V případě poruchy jakékoli přepěťové ochrany se musí porouchaný modul okamžitě vyměnit, aby el. zařízení bylo nadále chráněno proti nahodilému přepětí! Hlavní přívod je veden přes vstupní svorky svorkovnice X1. Ze svorek je přívod přiveden na hlavní vypínač QS1, ze kterého se fáze a N rozdělují na ovládací a silovou část. Silová část pro napájení el. předehřevu je jištěna hlavními pojistkami FU 1-3. Pojistky FU 1-3 slouží také k jištění polovodičového spínacího členu SP1, který spíná tělesa v el. předehřevu. Tyto pojistky jsou pro jištění zkratů a přetížení. Do série s tímto spínacím členem SP1 jsou připojeny silové kontakty stykače KM 1 a KM2. Stykače jsou zde z důvodu bezpečnosti, aby při výpadku tepelné pojistky a termostatu na el. předehřevu odstavily napájení, aby nedošlo k přehřátí a vypálení předehřevu. Tepelná pojistka je nevratná a v případě výpadku je nutno ruční nahození (výměna). El. předehřev se připojuje kabelem CYKY, dle odpovídajícího výkonu. Zásuvka XC1 230V je napájena přes proudový chránič FI1 s nadproudovou ochranou 16A/0,03A/B.

4 strana 4 Světelný okruh je napájen přes jistič F1 10A a vypínač SA2. Osvětlení RS je možno ovládat i nezávisle na ovladači v rozvaděči, při nainstalování vnějšího vypínače mimo rozvaděč. Pro tento případ je zde připravena přímá fáze z jističe osvětlení F1. Připojení se provede na svorku X2/22. Rozvaděč má dále připraveny tři rezervní výstupy 230V z jističů F2-F4 pro připojení např. odorizačního přístroje, přepočítávače, atd.. Vývod přes jistič F2 je možno vypínat ovladačem SA3 umístěným u ovladače SA2. Ovladač SA1 slouží pro ovládání napájení registračních přístrojů, jsou-li nainstalovány v RS. Napájení registr. přístrojů je z pojistky FU5 2A a pojistek FU7-FU8 0,08A. Napájecí pojistka FU6 0,315A slouží pro napájení zdroje USM1 pro regulátor CRYTHERM AE. Tělesa v el. předehřevu jsou zapojena jako 3x2000W paralelně, o napájecím napětí 400V st. Počet těles v předehřevu 18 kw je 9 ks a jsou rozděleny do tří větví s rozfázováním do U,V,W. Schéma zapojení topných tyčí je nakresleno na celkovém schématu elektro, určeném pro regul. stanici. Jedním z přínosů je i to, že při původní pulsní regulaci pracuje RS na plný výkon předehřevu (18kW), ale při instalaci regulátoru CRYTHERM AE odebírá z důvodu jemnější regulace menší příkon a tím snižuje celkový odběr el. energie v kwh.

5 strana 5 Po zapnutí hlavního vypínače v el. rozvaděči uvedeme v činnost regulátor CRYTHERM AE s připojenými vstupními členy a ostatní vybavení rozvaděče určeného pro RS. V pravé horní části rozvaděče pod hlavními dvířky jsou umístěny přepínače SA1 SA3 jenž plní tyto funkce : SA1 vypínač slouží pro zapínání napájení registr. přístrojů na svorce X2/FU7, FU8. SA2 - vypínač sloužící pro zapínání světelného okruhu v RS. Vývod 230 V pro osvětlení je na svorce X2/21,22. Při prohlídce nebo manipulaci v RS je vypínač zapnut, v případě potřeby se vypíná. SA3 - vypínač určen pro rezervu. Na komunikační vstupy regulátoru CRYTHERM AE je připojen zobrazovací displeji s následujícími funkcemi : 1) VYP - předehřev je vypnut 2) RUČ - ruční volba I. (resp.ii.) řady 3) AUT - předehřev topí v hlavní řadě (za hlavní se považuje řada, která je momentálně v provozu) Přepínačem řad I/II na displeji lze při ručním režimu volit předehřev I. nebo II. Při ručním zapnutí el. předehřevu v poloze I. nebo II. však může vzniknout nebezpečí zamrznutí záložní regulační řady, která se automaticky uvede v činnost při výpadku hlavní řady, nezasáhne-li včas obsluha. Z tohoto důvodu je nutné provozovat předehřev automaticky (poloha AUT). Uzavře-li bezpečnostní rychlouzávěr z jakéhokoliv důvodu hlavní řadu, automaticky naběhne do provozu záložní řada včetně automatického naběhnutí předehřevu. Regulátor CRYTHERM AE TD si dle okamžitých změn teplot na předehřevu a výstupu sepne odpovídající el. předehřev. Tím je zajištěn v záložní řadě plnohodnotný ohřev, takže není nutný okamžitý zásah obsluhy RS. Při opětovném uvedení do provozu (páka bezpečnostního rychlouzávěru v horní poloze) se automaticky přepne předehřev v záložní řadě (II) na řadu hlavní (I). Funkce el. předehřevů je signalizována a ovládána na zobrazovacím displeji, který je umístěn na panelu rozvaděče. Při požadavku změny výstupní teploty plynu za plyn. regulátorem, se odpovídajícími tlačítky nastaví žádaná teplota a zmáčkne se tlačítko u kontrolky ulož. Teplotu lze nastavovat v rozmezí 0-9 o C.

6 strana 6 Regulátor CRYTHERM AE TD Regulátor CRYTHERM AE je naprogramovaný elektronický regulátor, který má na základě požadavků vstupních veličin regulovat bezkontaktní spínací člen, který spíná silově el. předehřevy. Regulace s označením TD nepožaduje signály z bezpečnostních rychlouzávěrů provozní řady. Regulátor má naprogramovány tyto funkce : Na základě snímané vstupní teploty, snímači PT 100 I. (T1A) a II. (T2A), vyhodnotí CRYTHERM AE, na kolik je potřeba předehřát plyn, aby se dostal svojí teplotou na hodnotu naprogramovanou dle vlhkostní křivky plynu. Při nižší teplotě plynu, v závislosti na vstupním tlaku, nám PT 100 hlásí, že se musí plyn přihřát. Regulátor začne pouštět do výstupu S signály, kterými je sepnut bezkontaktní spínač SP1. Součastně s tímto sepnutím výstupu S (1L,1E) se sepne výstup 1 (01NO,01CO), který sepne cívku stykače KM1. Tento stykač přes své silové kontakty sepne napětí na svorky X2/U 1,V 1,W 1, na které jsou připojeny vývody z těles předehřevu. Výstup KM1 je trvale sepnut, pokud je v provozu regulátor, řízený dle momentálně provozované řady. Spínací výstupy regulátoru CRYTHERM AE TD jsou připojeny na cívky stykačů KM 1 a KM2. Jištění cívek KM je přes pojistku FU4 0,315A.

7 strana 7 V případě potřeby ohřátí plynu na vyšší teplotu, taktuje výstup S častěji a tím se i více ohřívají topné tyče v předehřevu. Jestliže se blíží hranice teploty, která je udaná z vlhkostní křivky plynu, regulátor jemně dolaďuje teplotu pomocí taktů, aby nevznikl stav, který způsobí překročení teploty udané na křivce. Je-li plyn teplejší, než je požadavek, regulátor odpojí výstup S a odstaví funkci předehřívání. Tento stav nastává v letních měsících, kdy má plyn teplotu až 27 o C. Tato spínací funkce je vysvětlena pro el. předehřev č. I. Stejná funkce, avšak s výstupem z regulátoru pro stykač KM2 (02NO, 02CO) s výstupními svorkami X2/ U 2,V 2,W 2 je určena pro el. předehřev č. II. Na komunikační vstupy C u regulátoru je připojen displej s následujícími funkcemi: poloha přepínače (zmáčknutí tlačítka) RUČ - je sepnut povel pro řízení RS v závislosti na sepnutí tlačítka II/I na zobrazovacím displeji. poloha přepínače (zmáčknutí tlačítka) AUT - regulátor si řídí provoz automaticky. V tuto chvíli reaguje CRYTHERM AE na proměnné teploty plynu v technologickém zařízení. Odporové vstupy regulátoru slouží pro snímání teploty plynu pomocí snímačů PT 100 Ex. Jsou to : T1W+T1E (v RS T1A) - snímač teploty PT100 do jímky, který snímá teplotu plynu na předehřevu č.i EP1. Tato snímaná hodnota slouží jako záložní pro havarijní stav, kdy z neznámých důvodů přestane reagovat snímač PT100 (T1B) za plynovým regulátorem na 1 řadě nebo snímaná veličina na T1B vybočí z nastavených hranic teplot. Nastavená hodnota pro toto čidlo je dle vlhkostní křivky plynu.

8 strana 8 Při docílení teploty nad 25 o C regulátor odstavuje regulaci el. předehřevu a koriguje odebíranou teplotu. Při poklesu teploty pod 25 o C se opět aktivuje spínač SP1 a dle výstupní teploty plynu se ohřívá předehřev. T2W+T2E (v RS T1B) - snímá výstupní teplotu za regulátorem plynu na první řadě, která je nastavena na teplotu zobrazující se na ukazovacím displeji. Možnost nastavení teploty 0-9 o C. Teplota na PT 100 je taková, aby při expanzi nedocházelo k vylučování vody z procházejícího plynu (doporučeno 2 o C dle vstupního tlaku 0-40Bar). T3W+T3E (v RS T2A) - snímač teploty PT100 do jímky, který snímá teplotu plynu na předehřevu č.ii EP2. Tato snímaná hodnota slouží jako záložní pro havarijní stav, kdy z neznámých důvodů přestane reagovat snímač PT100 (T2B) za plynovým regulátorem na 2 řadě nebo snímaná veličina na T2B vybočí z nastavených hranic teplot. Nastavená hodnota pro toto čidlo je dle vlhkostní křivky plynu. Při docílení teploty nad 25 o C regulátor odstavuje regulaci el. předehřevu a koriguje odebíranou teplotu. Při poklesu teploty pod 25 o C se opět aktivuje spínač SP1 a dle výstupní teploty plynu se ohřívá předehřev. T4W+T4E (v RS T2B) - snímá výstupní teplotu za regulátorem plynu na druhé řadě, která je nastavena na teplotu zobrazující se na ukazovacím displeji. Možnost nastavení teploty 0-9 o C. Teplota na PT 100 je taková, aby při expanzi nedocházelo k vylučování vody z procházejícího plynu (doporučeno 2 o C dle vstupního tlaku 0-40Bar). Výstupy regulátoru CRYTHERM AE : Výstup S je připojen na spínací člen SP1, určený pro řízení předehřevů. Výstup 02CO, 02NO je určen pro sepnutí cívky stykače KM2, který se spíná dle stavu polohy spínače (tlačítka) na displeji nebo požadavku regulace na provozovanou řadu. Výstup 01CO, 01NO je určen pro sepnutí cívky stykače KM1, který se spíná dle stavu polohy spínače (tlačítka) na displeji nebo požadavku regulace na provozovanou řadu.

9 strana 9 Při provozu el. předehřevu č. I. je blokován předehřev č. II proti zapnutí pomocí blokovacích kontaktů na stykači KM1 a KM2. V automatickém režimu regulační stanice si regulátor CRYTHERM AE řídí regulaci dle výstupní teploty plynu, bez zásahu obsluhy. Jestliže však bude porušeno čidlo na výstupu T1B (T2B) za redukčním ventilem, bude se regulace řídit nastavenou teplotou na el. předehřevu. Při porušení čidla T1A (T2A) regulátor CRYTHERM AE řídí el. předehřev na procentuelní výkon, který se zadává jako jeden z parametrů při uvádění do provozu. Tato regulace má tudíž trojnásobnou regulační a havarijní schopnost řízení el. předehřevu nezávisle na lidském zásahu v automatickém provozu RS. Variantní řešení ovládání / dálkové řízení/ zaktivování může být provedeno na přání investora Teplotu lze dálkově nastavovat i z velína plynárenské společnosti nebo provozovatele. Při ovládání z velína není možno manuelně na RS nastavovat funkci na změnu teploty a vypnutí ohřevu. Při dálkovém ovládání se na displeji zobrazuje požadovaná teplota a nelze ji měnit z displeje. Je-li požadavek na vypnutí předehřevu z velína, na zobrazovacím displeji v rozvaděči se rozbliká dioda, přilehlá k vypnutí předehřevu. Nebude-li dálkové ovládání vypnutí a bude navoleno místní vypnutí předehřevu, tato dioda pouze svítí. Řídící vstup dálkového ovládání Bude-li požadavek ovládat RS (I/II řada, nebo nastavení jiné teploty) přímo na místě v RS, je nutno přepnout na displeji povel na RUČ (ruční) zapnutí I/II řady + požadovaná teplota. Při tomto ovládání lze provozovat RS pouze v ručním režimu, nikoli v automatu. Přívodní kabely od snímačů PT 100, vývod zemního potenciálu PE, přívod, napájení předehřevů I. a II. a tepelné pojistky TP1 a TP2, vstupují do el. rozvaděče vývodkami v levé spodní části.

10 strana 10 Ostatní el. spotřebiče v RS vstupují do el. rozvaděče vývodkovou přírubou na pravé spodní straně. Rozvaděč je osazen univerzálními zámky na krycích horních víkách. Zámky jsou rozmístěny v příčných rohách každého víka. Fabkové zámky jsou odemykatelné jedním stejným klíčem. Otevírací dvířka vík u jističů, ovladačů a u displeje jsou opatřena zámky FAB s universálními klíči.

11 strana 11 Typy rozvaděčů pro RS s elektrickým ohřevem plynu /2kW, 4kW, 6kW, 18kW/ a osazenou regulací CRYTHERM AE - TD S přepěťovými ochranami: R-AE2/CR TD s FV 2kW - určeno pro předehřevy C DN25 2x1kW 230V 50Hz R-AE4/CR TD s FV 4kW - určeno pro předehřevy C DN25 4x1kW 230V 50Hz R-AE6/CR TD s FV 6kW - určeno pro předehřevy C26 628, C (C26 626, C26 627, C , C ) R-AE18/CR TD s FV 18kW - určeno pro předehřevy C26 628, C (C26 626, C26 627, C , C ) Bez přepěťových ochran: R-AE2/CR TD bez FV 2kW - určeno pro předehřevy C DN25 2x1kW 230V 50Hz R-AE4/CR TD bez FV 4kW - určeno pro předehřevy C DN25 4x1kW 230V 50Hz R-AE6/CR TD bez FV 6kW - určeno pro předehřevy C26 628, C (C26 626, C26 627, C , C ) R-AE18/CR TD bez FV 18kW - určeno pro předehřevy C26 628, C (C26 626, C26 627, C , C ) El. rozvaděč s regulátorem CRYTHERM AE lze bez úprav použít také pro rekonstrukce RS s tyristorovou regulací. Úprava strojní a elektro části spočívá v následujících bodech : Regulace na výstupní teplotu plynu: na el. předehřevu (6,18 kw) se na místo termostatu navaří nový návarek M 20x1.5, délky cca 20mm, do kterého se našroubuje nerezová jímka PN 40, délky 100mm. Do této jímky se nasune snímač PT 100 kabelový Ex. Tepelná pojistka NTP 70 o C zůstává původní.

12 strana 12 zapojení topných tyčí v horní části předehřevu zůstává stejné jako u tyristorové pulsní regulace. Tělesa jsou zapojena paralelně (3ks) a tyto tři trojice těles jsou zapojeny do trojúhelníku. za plynový regulátor tlaku ( v těsné blízkosti) se nainstaluje na každou řadu snímač teploty PT 100 (Ex) s návarkem M 20x1.5 a nerezovou jímkou délky 60mm. celkový počet snímačů PT 100 činí 4 ks (2x předehřev, 2x za plyn. regulátorem). Jedná se o dvouřadou RS. signalizace klapek (mikrospínač) - zrušit. snímač na výstupu RS od pulsní regulace zrušit. Kabely pro el. předehřev : silový 6kW CYKY 4Bx4 mm 2 18kW CYKY 4Bx6 mm 2 tepelná pojistka CYKY 3Bx1.5 mm 2 U jednořadé RS budou zapojeny snímače pouze na jedné řadě. Přepínací a ovládací funkce na rozvaděči a displeji pro ovládání RS jsou shodné jako u pulsní regulace. Informace o funkci a uplatnění regulátoru CRYTHEM AE TD v regulační stanici plynu Vám rádi sdělíme na tel. : , ELI-PRO Meisner Libor

Elektro rozvaděč pro el. ohřevy s PID regulací a SW

Elektro rozvaděč pro el. ohřevy s PID regulací a SW Elektro rozvaděč pro el. ohřevy s PID regulací a SW Rozvaděč se skládá ze skříní o vnějších rozměrech : šířka 500 mm výška 660 mm hloubka 182 mm Krytí: IP 54/20 - celoplastové provedení Napájení : 2kW

Více

REGULAČNÍ SYSTÉMY PRO EL. OHŘEVY PLYNU V REGULAČNÍCH STANICÍCH PLYNU

REGULAČNÍ SYSTÉMY PRO EL. OHŘEVY PLYNU V REGULAČNÍCH STANICÍCH PLYNU REGULAČNÍ SYSTÉMY PRO EL. OHŘEVY PLYNU V REGULAČNÍCH STANICÍCH PLYNU ELI-PRO REGULACE strana 1 www.elipro.cz ZÁKLADNÍ DĚLENÍ A VÝVOJ REGULAČNÍCH SYSTÉMŮ - TYRISTOROVÁ REGULACE 6/297 A 6/298 - ZAPOUZDŘENÍ

Více

ELI-PRO. s.r.o. ELI-PRO. s.r.o. PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQT2/17 RRS EQT6/17 RRS EQ12T/17 RRS EQ18T/17

ELI-PRO. s.r.o. ELI-PRO. s.r.o. PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQT2/17 RRS EQT6/17 RRS EQ12T/17 RRS EQ18T/17 ELI-PRO PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQT2/17 RRS EQT6/17 RRS EQ12T/17 RRS EQ18T/17 el. ohřev plynu 2-18kW 4x(2x) PT 100 strana 1 Obsah: Technické parametry el. rozvaděče str. 3 Vybavení

Více

DYNAMICKÝ REGULÁTOR TOPENÍ ADEX NUMIRA DIN. Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice Uherský Brod 688 01

DYNAMICKÝ REGULÁTOR TOPENÍ ADEX NUMIRA DIN. Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice Uherský Brod 688 01 DYNAMICKÝ REGULÁTOR TOPENÍ ADEX NUMIRA DIN Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice Uherský Brod 688 01 OBSAH 1. URČENÍ...... 2 2. POPIS REGULÁTORU............ 4 2.1 Pracovní režimy regulátoru........ 4 2.2 Regulace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12. Ing. Ivan Novotný

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12. Ing. Ivan Novotný REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12 Ing. Ivan Novotný V dolině 1154/1, Praha 10 novotny.regulace@centrum.cz Tel: 736776500 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 1 Akce

Více

ELI-PRO. s.r.o. ELI-PRO. s.r.o. PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQ6/17 RRS EQ12/17 RRS EQ18/17. el. ohřev plynu 6-18kW 1x PT 100

ELI-PRO. s.r.o. ELI-PRO. s.r.o. PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQ6/17 RRS EQ12/17 RRS EQ18/17. el. ohřev plynu 6-18kW 1x PT 100 PODKLADY PRO ROZVADĚČ V REGULAČNÍ STANICI PLYNU RRS EQ6/17 RRS EQ12/17 RRS EQ18/17 el. ohřev plynu 6-18kW 1x PT 100 s.r.o Mobil: +420606 646505 email:info@elipro.cz strana 1 Obsah: Technické parametry

Více

Nový přímotopný elektro kotel 9 24 kw Malých rozměrů a novým designem. Elektrický kotel K 24 (21, 18, 15, 12, 9)

Nový přímotopný elektro kotel 9 24 kw Malých rozměrů a novým designem. Elektrický kotel K 24 (21, 18, 15, 12, 9) Nový přímotopný elektro kotel 9 24 kw Malých rozměrů a novým designem Elektrický kotel K 24 (21, 18, 15, 12, 9) Základní vlastnosti Výkon 9, 12, 15, 18, 21 a 24 kw Postupné spínání výkonu Doběh čerpadla

Více

Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7. Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice

Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7. Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7 Archivní číslo: 14-067/400.2 Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice Investor: Místo stavby: Obec Křenovice, Školní 535,

Více

Stavební připravenost pro tepelná čerpadla vzduch-voda AC Heating Convert AW

Stavební připravenost pro tepelná čerpadla vzduch-voda AC Heating Convert AW Stavební připravenost pro tepelná čerpadla vzduch-voda AC Heating Convert AW Vhodné umístění vnější i vnitřní jednotky, propojovacího vedení, napojení na topný systém a ovládacích prvků Vám pomůže vybrat

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO D.2.a-2.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTRO Základní údaje Název akce: SKALKA - Splašková kanalizace a ČOV Část: D.2-2.2 ČS Skalka - elektro Objekt: ČS Skalka Investor: Obec Skalka Zpracovatel projektu: AQUA-STYL

Více

Regulátor Komextherm JA-Z KASCON

Regulátor Komextherm JA-Z KASCON Regulátor Komextherm JA-Z KASCON Návod k montáïi a obsluze regulátoru Určení Regulátor Komextherm KASCON je určen pro řízení provozu až čtyř plynových teplovodních kotlů v kaskádním režimu. Regulace kaskády

Více

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 3

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 3 Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV Regulátor RKU 3 Obsah: str. 1. Popis regulátoru RKU3...... 3 2. Popis programu regulátoru RKU3........ 4 3. Obsluha kotle uživatelem... 5 4. Gravitační

Více

K návrh, konzultace regulační sady tel. 602 679 469

K návrh, konzultace regulační sady tel. 602 679 469 K návrh, konzultace regulační sady tel. 602 679 469 UNIREG regulátor elektrických a vodních ohřívačů UniReg je univerzální regulátor určený pro řízení výkonu ohřívače vzduchotechnické jednotky v závislosti

Více

Elektronický regulátor kotle. ADEXaRenesaAM. Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice 1770 Uherský Brod 688 01

Elektronický regulátor kotle. ADEXaRenesaAM. Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice 1770 Uherský Brod 688 01 Elektronický regulátor kotle ADEXaRenesaAM Výrobce: KTR, s.r.o. U Korečnice 1770 Uherský Brod 688 01 OBSAH Popis regulátoru Použití regulátoru......... 2 Ovládací prvky regulátoru 2 Displej......... 2

Více

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému OBSAH: 1 Určení... 2 2 Typové vlastnosti... 2 3 Technické parametry... 2 4 Základní režimy regulátoru... 2 4.1 Letní režim... 2 4.2 Zimní režim... 3 4.2.1 Režimy Den a Noc... 3 4.2.2 Režim Útlum... 3 5

Více

FVE 28 kw, symetrická 3-fázová regulace

FVE 28 kw, symetrická 3-fázová regulace FVE 28 kw, symetrická 3-fázová regulace str.1 Regulace: Pro regulaci je zde použit jeden regulátor GreenBonO s jedním externím proudovým 3f měřícím modulem. K řízení spotřeby má regulátor k dispozici možnost

Více

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. A úvod Projektová dokumentace je zhotovena dle podkladů hlavního projektanta a požadavků stavebníka.

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. A úvod Projektová dokumentace je zhotovena dle podkladů hlavního projektanta a požadavků stavebníka. 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA A úvod Projektová dokumentace je zhotovena dle podkladů hlavního projektanta a požadavků stavebníka. B technické údaje Napěťová soustava: 50Hz, 400V, TN-CS Ochrana před úrazem el. proudem

Více

Automatické jištění kotelny AJK 5

Automatické jištění kotelny AJK 5 Automatické jištění kotelny AJK 5 - Instalační příručka - verze 5.5 adresa: ADDAT s.r.o. Májová 1126 463 11 Liberec 30 telefon: fax: http: e-mail: 485 102 271 485 114 761 www.addat.cz addat@addat.cz Obsah:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Připojení RS. 3.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1.00 Všeobecné údaje. 2.00 Připojení RS. 3.00 Elektroinstalace. Stupeň důležitosti dodávky el.energie : technická zpráva strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce : Regulační stanice RS 650-1200 m 3 /hod Betonový skelet, elektroohřev Elektročást typový projekt Proudová soustava : 3 NPE ~ 50Hz 230/400V/TN-S ČSN

Více

k OBSLUZE a instalaci SYSTÉMU VERNER-AKU ČSN EN ISO 9001: 2009

k OBSLUZE a instalaci SYSTÉMU VERNER-AKU ČSN EN ISO 9001: 2009 NÁVOD k OBSLUZE a instalaci v SYSTÉMU VERNER-AKU ČSN EN ISO 9001: 2009 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA, ÚČEL A POUŽITÍ 3 2. TECHNICKÝ POPIS 4 2.1 ZÁKLADNÍ ČÁSTI SYSTÉMU R4-AKU 4 2.2 POPIS FUNKCE REGULÁTORU 6

Více

strana č.2 1.1 Průvodní zpráva:

strana č.2 1.1 Průvodní zpráva: Stráž pod Ralskem rekonstrukce přečerpávací stanice odpadních vod SO 02- elektroinstalace D.2.1. technická zpráva Číslo stavby: Zak. č.: Stupeň: DSP Datum: leden 2015 Kraj: Liberecký Investor: ČESKÁ REPUBLIKA,

Více

1 POPIS REGULÁTORU ADEX PENTA... 2. 1.1 Základní funkce regulátoru... 2. 1.2 Popis činnosti regulátoru... 3. 1.3 Hlavní prvky regulátoru...

1 POPIS REGULÁTORU ADEX PENTA... 2. 1.1 Základní funkce regulátoru... 2. 1.2 Popis činnosti regulátoru... 3. 1.3 Hlavní prvky regulátoru... OBSAH: 1 POPIS REGULÁTORU ADEX PENTA... 2 1.1 Základní funkce regulátoru... 2 1.2 Popis činnosti regulátoru... 3 1.3 Hlavní prvky regulátoru... 4 1.4 Popis čidel regulátoru a jejich funkce... 5 1.5 Varianta

Více

SUNNY CENTRAL. 1 Úvod. Pokyny pro uzemněný provoz FV generátoru

SUNNY CENTRAL. 1 Úvod. Pokyny pro uzemněný provoz FV generátoru SUNNY CENTRAL Pokyny pro uzemněný provoz FV generátoru 1 Úvod Někteří výrobci modulů doporučují případně vyžadují při použití tenkostěnných FV modulů a modulů s kontaktem na zadní straně záporné nebo kladné

Více

Regulátor TERM 2.5 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁ NÍ PØÍRUÈKA

Regulátor TERM 2.5 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁ NÍ PØÍRUÈKA Regulátor TERM 2.5 NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽNÍ PØÍRUÈKA 2 Návod k obsluze regulátoru TERM 2.5 Úvod Regulátor TERM 2.5 je pøístroj který je urèen k ekvitermí regulaci topení vybaveného kotlem na tekutá nebo

Více

AQ SPOL, s.r.o. Chelčického Hochmanova 1037, 413 01 Roudnice nad Labem OVL. SKŘÍŇ RSK-184-AQ-400

AQ SPOL, s.r.o. Chelčického Hochmanova 1037, 413 01 Roudnice nad Labem OVL. SKŘÍŇ RSK-184-AQ-400 AQ SPOL, s.r.o. Chelčického Hochmanova 07, 0 Roudnice nad Labem OVL. SKŘÍŇ RSK-8-AQ-00 Investor: Rok vyhotovení : srpen 0 Číslo zakázky: Počet vyhotovení: Vyhotovení č.: Název: OVLÁDACÍ SKŘÍŇ RSK-8-AQ-00

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze Návod k montáži a obsluze Kaskádový modul KM Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. +420 547 429 311, fax +420 547 213 001, www.wolfcr.cz Pol. č.: 3062445_201309 Změny vyhrazeny CZ

Více

ŘADIČ KASKÁDY KOTLŮ ADEX DOMINO N2 DIN. Výrobce: KTR s.r.o. U Korečnice UHERSKÝ BROD 688 01

ŘADIČ KASKÁDY KOTLŮ ADEX DOMINO N2 DIN. Výrobce: KTR s.r.o. U Korečnice UHERSKÝ BROD 688 01 ŘADIČ KASKÁDY KOTLŮ ADEX DOMINO N2 DIN Výrobce: KTR s.r.o. U Korečnice UHERSKÝ BROD 688 01 OBSAH: 1 Určení... 3 2 Typové vlastnosti... 3 3 Technické parametry... 3 4 Základní aplikace... 4 5 Popis funkcí

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Přílohy: - elektrické schema kód 407.027 Strana z 0 QTD0/kW-A-AR-DS Třífázový rozvaděč s přímým rozběhem pro elektrické kalové čerpadlo s proudovou ochranou a se sondou pro kontrolu přítomnosti vody v

Více

Pokyny k montáži a obsluze

Pokyny k montáži a obsluze Pokyny k montáži a obsluze Modul větrání LM1 Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 9, 634 00 Brno, tel. +40 547 49 311, fax +40 547 13 001, www.wolfcr.cz Art.-Nr.: 306780_01309 Změny vyhrazeny CZ Obsah

Více

6301 7999 05/2001 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Regulační přístroje Logamatic 4111, 4112 a 4116. Prosím, před obsluhou pečlivě přečíst

6301 7999 05/2001 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Regulační přístroje Logamatic 4111, 4112 a 4116. Prosím, před obsluhou pečlivě přečíst 6301 7999 05/2001 CZ Pro obsluhu Návod k obsluze Regulační přístroje Logamatic 4111, 4112 a 4116 Prosím, před obsluhou pečlivě přečíst Tiráž Přístroj odpovídá základním požadavkům příslušných norem a směrnic.

Více

MOS 0745-4 SMO 10 511882. Návod k instalaci a obsluze NIBE SMO 10

MOS 0745-4 SMO 10 511882. Návod k instalaci a obsluze NIBE SMO 10 MOS 0745-4 SMO 10 511882 Návod k instalaci a obsluze OBSAH Návod k použití Schéma zapojení...3 Princip funkce...3 Zkratky...3 Ovládací panel Displej...4 Přepínač...4 Posun topné křivky...4 Pravá tlačítka...4

Více

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE PRO KRUHOVÉ POTRUBÍ MBE R2 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Aktuální verze návodu je dostupná na internetové adrese www.elektrodesign.

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE PRO KRUHOVÉ POTRUBÍ MBE R2 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Aktuální verze návodu je dostupná na internetové adrese www.elektrodesign. Boleslavova 15, 140 00 Praha 4, tel. 241001010, fax. 241001090 ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE PRO KRUHOVÉ POTRUBÍ MBE R2 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Aktuální verze návodu je dostupná na internetové adrese www.elektrodesign.cz

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052 OBSAH STRANA 1. Určení.. 3 2. Popis... 3 3. Montáž 4 3.1 Montáž elektro 4 3.2 Montáž servomotoru MK-CN. 5 3.3 Instalace čidla TA.. 5 3.4

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Projekční podklad NIBE SMO 40

Projekční podklad NIBE SMO 40 Projekční podklad NIBE SMO 40 Řídící modul LEK PP CZ V26052014 Obsah 1 Popis řídícího modulu SMO 40... Hlavní vlastnosti... Možnosti systému s regulátorem SMO 40... Popis rozšiřujících funkcí... Příklady

Více

TRANSFORMÁTOROVÉ REGULÁTORY OTÁČEK TYPU REV x E, RDV x E NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ

TRANSFORMÁTOROVÉ REGULÁTORY OTÁČEK TYPU REV x E, RDV x E NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Boleslavova 15, 140 00 Praha 4 Tel. 241001010 fax: 241001090, Email: elektrodesign@elektrodesign.cz TRANSFORMÁTOROVÉ REGULÁTORY OTÁČEK TYPU REV x E, RDV x E NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Typ : REV x E RDV x E Napětí

Více

TERM 2.3. Ekvitermní regulátor vytápění s dvoupolohovou regulací TUV TERM 2.3. MAHRLO s.r.o. Ľudmily Podjavorinskej 535/11 916 01 Stará Turá

TERM 2.3. Ekvitermní regulátor vytápění s dvoupolohovou regulací TUV TERM 2.3. MAHRLO s.r.o. Ľudmily Podjavorinskej 535/11 916 01 Stará Turá TERM 2.3 Ekvitermní regulátor vytápění s dvoupolohovou regulací TUV TERM 2.3 Popis Mikroprocesorový dvouokruhový regulátor s analogovým ovládáním: ekvitermní ová regulace digitální nebo analogové spínací

Více

Návod k obsluze a údržbě elektrokotlů

Návod k obsluze a údržbě elektrokotlů Návod k obsluze a údržbě elektrokotlů (pro uživatele) verze: březen 2009 THERM EL 8 THERM EL 15 THERM EL 23 THERM EL 30 THERM EL 38 THERM EL 45 1. OBSAH 1. OBSAH... 2 2. POUŽITÍ... 3 3. VŠEOBECNÝ POPIS

Více

ŘÍDICÍ JEDNOTKA CLIMATIX POL 687 Návod k obsluze

ŘÍDICÍ JEDNOTKA CLIMATIX POL 687 Návod k obsluze Teplo pro váš domov od roku 1888 ŘÍDICÍ JEDNOTKA CLIMATIX POL 687 Návod k obsluze CZ_2015_26 CZ_2015_35 Obsah str. 1 Úvod... 4 1.1 Bezpečnostní pokyny... 4 2 Popis ovládacího panelu... 5 3 Menu displeje...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Základní technické údaje: Napojení:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Základní technické údaje: Napojení: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je rekonstrukce vnitřní elektroinstalace uvedeného objektu. Jedná se o objekt vodojemu s úpravnou vod. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor.

Více

SOLAR POWER CZ, s.r.o., TEL/FAX 518 355 038, 518 321 158, TEL 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.cz

SOLAR POWER CZ, s.r.o., TEL/FAX 518 355 038, 518 321 158, TEL 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.cz Zobrazení zapojení na displeji Možnost připojení až 4 teplotních čidel Pt1000 Jeden standardní výstup Solární počítadlo provozních hodin Možnost měření tepla Snadná montáž a obsluha TECHNICKÁ DATA IP20/DIN40050

Více

Závěsné elektrokotle RAY s plynulou modulací výkonu

Závěsné elektrokotle RAY s plynulou modulací výkonu Závěsné elektrokotle RAY v. Závěsné elektrokotle RAY s plynulou modulací výkonu pro vytápění s možností propojení s externím zásobníkem TV RAY K elektrokotel, výkon - kw RAY K elektrokotel, výkon - kw

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PS 102 ELEKTROTECHNICKÁ ČÁST ČS1 A ČS2 VÝSTAVBA KANALIZACE A VÝTLAKU OV Z BEZMĚROVA NA ČOV POSTOUPKY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

TECHNICKÁ ZPRÁVA PS 102 ELEKTROTECHNICKÁ ČÁST ČS1 A ČS2 VÝSTAVBA KANALIZACE A VÝTLAKU OV Z BEZMĚROVA NA ČOV POSTOUPKY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY REALKA-Rubíček s.r.o. 102. 1 Technická zpráva VÝSTAVBA KANALIZACE A VÝTLAKU OV Z BEZMĚROVA NA ČOV POSTOUPKY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Stavebník: VaK Kroměříž TECHNICKÁ ZPRÁVA PS 102 ELEKTROTECHNICKÁ

Více

Tepelná čerpadla HP. tepelná čerpadla. Návod k obsluze a instalaci 03. 2013. pro verzi software. 01.07.xx

Tepelná čerpadla HP. tepelná čerpadla. Návod k obsluze a instalaci 03. 2013. pro verzi software. 01.07.xx tepelná čerpadla Tepelná čerpadla HP Návod k obsluze a instalaci 03. 2013 verze 01.07.00 pro verzi software 01.07.xx PZP HEATING a.s., Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494 664 203, Fax: +420 494 629

Více

TRANSPORT, MONTÁŽ A ÚDRŽBA

TRANSPORT, MONTÁŽ A ÚDRŽBA ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE PRO KRUHOVÉ POTRUBÍ MBE xx R NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ POPIS Elektrické ohřívače typu MBE xx R jsou vzduchotechnická zařízení, používaná pro ohřev vzduchu ve vzduchotechnických rozvodech. Plášť

Více

Projektová dokumentace - technická zpráva

Projektová dokumentace - technická zpráva Příloha č. 4 Výzvy zájemcům k podání nabídky Projektová dokumentace - technická zpráva Zakázka : Rekonstrukce kompresorové stanice vč. 2 ks sušiček Zadavatel : Oblastní nemocnice Jičín a.s., Bolzanova

Více

Zařízení pro dezinfekci dojíren APD5

Zařízení pro dezinfekci dojíren APD5 1 z 29 Zařízení pro dezinfekci dojíren APD5 2 z 29 Návod k použití Výrobce: Telstra s.r.o Objednací číslo: SJS-APD5 - č. v - k. v - v. v (náhrada CEF) výkon vývěv počet vývěv výkon kompresoru počet kompresorů

Více

Průmyslové vzduchové clony

Průmyslové vzduchové clony OBSAH ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE...3 Použití... 3 Provozní podmínky... 3 Materiály a konstrukce... 3 Rozměrová a výkonová řada...3 Značení... 3 Ochrana ventilátorů clony... 3 Ochrana elektrických ohřívačů

Více

přepínač režimů teplota topné vody (posuv ekv. křivky)

přepínač režimů teplota topné vody (posuv ekv. křivky) Ovládací panel s automatikou HDIMS 04-TH0 Popis zařízení - závěsný kotel - plně automatický provoz - jednoduché ovládání kotle - vysoký komfort - vestavěná ekvitermní regulace - možnost řízení nadřazeným

Více

RVD1xx, RVD2xx Regulátory pro dálkové vytápení a prípravu teplé užitkové vody Servisní dokumentace

RVD1xx, RVD2xx Regulátory pro dálkové vytápení a prípravu teplé užitkové vody Servisní dokumentace RVD1xx, RVD2xx Regulátory pro dálkové vytápení a prípravu teplé užitkové vody Servisní dokumentace Vydání 1.0 Série regulátoru B/C S2381cz 07.2002 Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny Niersberger Instalace, s.r.o. Tyršova 2075 256 01 Benešov Telefon (+420) 317 721 741-2 Fax (+420) 317 721 841 E-mail: instalace@niersberger.cz IČO 64577252 DIČ CZ64577252 TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace

Více

JEDNOOKRUHOVÁ REGULACE R1S2 Technické informace, návod k instalaci a obsluze

JEDNOOKRUHOVÁ REGULACE R1S2 Technické informace, návod k instalaci a obsluze JEDNOOKRUHOVÁ REGULACE R1S2 Technické informace, návod k instalaci a obsluze Člen MONIER GROUP Obsah / Bezpečnostní pokyny Bezpečnostní pokyny 2 Technická data a přehled funkcí 3 Instalace 4 Montáž 4 Elektrická

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU ŠÍROKÁ č.p.87, CHRUDIM. Elektroinstalace. Město Chrudim Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU ŠÍROKÁ č.p.87, CHRUDIM. Elektroinstalace. Město Chrudim Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim BOGUAJ stavební inženýrství BOGUAJ Stavební inženýrství,s.r.o. Projekční a inženýrská kancelář Technické dozory staveb Znalecké posudky Odhady nemovitostí,posuzování stavu stavebních konstrukcí Kancelář:

Více

T8360A. Honeywell MECHANICKÉ PROSTOROVÉ TERMOSTATY. Použití. Technické parametry. Hlavní rysy. Konstrukce

T8360A. Honeywell MECHANICKÉ PROSTOROVÉ TERMOSTATY. Použití. Technické parametry. Hlavní rysy. Konstrukce říjen 2007 T8360 MECHANICKÉ PROSTOROVÉ TERMOSTATY Použití Mechanické prostorové termostaty jsou nejjednodušší formou automatické regulace prostorové teploty. Jestliže jsou použity v systémech vytápění

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE ELEKTRONICKÉHO REGULÁTORU KOMEXTHERM PA-5 ( DIGITÁLNÍ )

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE ELEKTRONICKÉHO REGULÁTORU KOMEXTHERM PA-5 ( DIGITÁLNÍ ) NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE ELEKTRONICKÉHO REGULÁTORU KOMEXTHERM PA-5 ( DIGITÁLNÍ ) 1. 1. ÚVOD Regulátor Komextherm PA-5 je jedním z prvků diferenciálního regulačního systému vytápění, to je systém bez směšování

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI GWL/ Power Group Technology Solutions Stay Powered for the Future GF-BOIL-100L NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Ohřívače vody zásobníkové pro kombinovaný ohřev vody pomocí AC a DC proudu pro

Více

Projekční podklady. Plynové kotle s automatikou SIT BIC 580

Projekční podklady. Plynové kotle s automatikou SIT BIC 580 ovládání kotle displej indikace tlaku v topném systému přepínač režimů teplota TV (pouze kotle CLN, TCLN) teplota topné vody (posuv ekv. křivky) Přepínač provozních režimů má následující polohy: OFF Vypnutí

Více

Montážní a provozní návod

Montážní a provozní návod Všeobecné informace Regulátor Frivent AIR je koncipován pro větrací a klimatizační zařízení s teplovodním nebo elektrickým ohřívačem, chladičem a s 3-stupňovou regulací otáček ventilátoru (ventilátorů).

Více

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem s 1 425 RDE100.1RF RCR100RF Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem pro systémy vytápění RDE100.1RFS Regulace prostorové teploty 2-polohová regulace vytápění s výstupem Zap/Vyp Provozní režimy:

Více

TEXTOVÁ ČÁST. Akce: Opravy silnoproudých rozvodů obytného domu č.p. 2165, 2166, 2167 ul. B. Němcové, Tábor Část: F.1.4.g Zařízení elektrotechniky

TEXTOVÁ ČÁST. Akce: Opravy silnoproudých rozvodů obytného domu č.p. 2165, 2166, 2167 ul. B. Němcové, Tábor Část: F.1.4.g Zařízení elektrotechniky Akce: Opravy silnoproudých rozvodů obytného domu č.p. 2165, 2166, 2167 ul. B. Němcové, Tábor Část: F.1.4.g Zařízení elektrotechniky TEXTOVÁ ČÁST Stupeň PD: DSP Datum: březen 2014 Vypracoval: J. Semrád,

Více

Návod k použití. Elektronický inteligentní regulátor vytápění

Návod k použití. Elektronický inteligentní regulátor vytápění Návod k použití Elektronický inteligentní regulátor vytápění Typ: IR 09 KTP Platný pro software: DP13 V 2.1 OBSAH 1 Upozornění, bezpečnost, záruka... 2 2 Technické údaje... 2 3 Postup ovládání regulátoru

Více

Projektová kancelář Sokolská 199 Liberec 1, 460 01, Tel. +420 482 736 374, IČO: 25424491

Projektová kancelář Sokolská 199 Liberec 1, 460 01, Tel. +420 482 736 374, IČO: 25424491 1. Rozsah a podklady Tento projekt řeší silnoproudou elektroinstalaci rekonstrukce kotelny kino Český Dub v rozsahu realizační dokumentace. Při návrhu technického řešení se vycházelo z půdorysných plánů

Více

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011 EM Přídavný modul k regulátoru DeltaSol MX Montáž Připojení Obsluha v.1.0-03/2011 Návod Bezpečnostní pokyny Dodržujte laskavě následující bezpečnostní pokyny, aby nedošlo ke škodám na zdraví či majetku.

Více

DeltaSol TECHNICKÁ DATA

DeltaSol TECHNICKÁ DATA TECHNICKÁ DATA IP30/DIN40050 Provozní teplota: 0 až +40 C Rozměry: 150 x 102 x 52 mm Instalace: na stěnu, na izolaci nádrže Zobrazení: LCD Nastavení: T: 2...11 K (nastavitelná hodnota) hystereze: 1,0 K

Více

ASTRA. 1.4.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM

ASTRA. 1.4.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM G SERVIS CZ, s.r.o., Tiskařská 10/257, 108 00 Praha 10 - Malešice Zdeněk Musil, Tyršova 48, PSČ 675 22 Stařeč Mobil: 603 509 368, e-mail: z.musil@volny.cz projekční a revizní činnost v oboru elektro Stavba:

Více

F. - ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

F. - ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY F. - ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY F4.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň: Stavba: dokumentace pro stavební povolení Snížení energetické náročnosti Úřadu Městyse Lukavec Místo stavby: Lukavec, parc.121/1

Více

BASPELIN MRP. Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP P1

BASPELIN MRP. Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP P1 BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP P1 červenec 2000 Baspelin MRP P1 Všeobecný popis Regulátor baspelin MRP je elektronické zařízení určené pro měření a indikaci analogových veličin

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE REGULÁTORU KOMEXTHERM RVT 06.2 R URČENÝ DO ROZVADĚČE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE REGULÁTORU KOMEXTHERM RVT 06.2 R URČENÝ DO ROZVADĚČE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE REGULÁTORU KOMEXTHERM RVT 06.2 R URČENÝ DO ROZVADĚČE 1. 1. ÚVOD Regulátor KOMEXTHERM RVT 06.2 R (230V nebo 24V) je spolu se směšovačem DUOMIX základním prvkem regulačního systému

Více

REGULÁTORY OHŘÍVAČŮ 8 3 OBSAH UNIREG...1230 REG 230/400...1238 TTC 2000...1239 TGBR, TGBK, TGBA...1240

REGULÁTORY OHŘÍVAČŮ 8 3 OBSAH UNIREG...1230 REG 230/400...1238 TTC 2000...1239 TGBR, TGBK, TGBA...1240 OBSAH UNIREG...1230 REG 230/400...1238...1239 TGBR, TGBK, TGBA...1240 REGULÁTORY OHŘÍVAČŮ Boleslavova 15, Praha 4, 140 00, tel.: 241 00 10 10, fax: 241 00 10 90 1229 Boleslavská 1420, Stará Boleslav, tel.:

Více

Regu MH. Instalaèní a servisní pøíruèka. Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 9/2011 8 PI-MH-01-02-C

Regu MH. Instalaèní a servisní pøíruèka. Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 9/2011 8 PI-MH-01-02-C Instalaèní a servisní pøíruèka Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 9/2011 8 PI-MH-01-02-C 2 1. Základní technické údaje Napěťová soustava Zkratová odolnost rozvaděče Max.

Více

Modi. Záskokové automaty

Modi. Záskokové automaty wwwoezcz OBSAH ZA POPIS SESTAVENÍ TYPOVÉHO OZNAČENÍ FUNKCE A REŽIMY ČASOVÉ DIAGRAMY PARAMETRY0 VYBAVENÍ JISTIČŮ0 TYPOVÉ OZNAČENÍ JISTIČE ARION WL URČENÍ MECHANICKÉHO BLOKOVÁNÍ JISTIČŮ MODEION SCHÉMA Zapojení

Více

Regulátor zátěže MC 10. (software pro FATEK B1z + popis zapojení) Technická dokumentace

Regulátor zátěže MC 10. (software pro FATEK B1z + popis zapojení) Technická dokumentace Regulátor zátěže MC 10 verze s pevně nastavenými příkony záteží (software pro FATEK B1z + popis zapojení) Technická dokumentace EGMedical, s.r.o. Křenová 19, 602 00 Brno CZ www.strasil.net 2011 Obsah Výr.

Více

Technická zpráva k projektu silnoproudých rozvodů Washingtonova 11 stupeň PD: pro provedení stavby

Technická zpráva k projektu silnoproudých rozvodů Washingtonova 11 stupeň PD: pro provedení stavby Technická zpráva k projektu silnoproudých rozvodů Washingtonova 11 stupeň PD: pro provedení stavby A. ÚVOD: V celém objektu bude provedena rekonstrukce stávající el. instalace v místnostech hygienického

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ A OBSLUHU 03/2011. Řídicí systém pro vzduchotechnické jednotky. Řídicí jednotky

NÁVOD NA MONTÁŽ A OBSLUHU 03/2011. Řídicí systém pro vzduchotechnické jednotky. Řídicí jednotky NÁVOD NA MONTÁŽ A OBSLUHU 03/2011 Řídicí systém pro vzduchotechnické jednotky Řídicí jednotky -A Obsah Charakteristika zařízení... 3 Návrh... 4 Dokumentace... 5 Manipulace, transport, umístění... 6 Uvádění

Více

Minia E44 MONITOROVACÍ RELÉ MMR-U3, MMR-X3

Minia E44 MONITOROVACÍ RELÉ MMR-U3, MMR-X3 MMR-U3, MMR-X3 MOITOROVACÍ REÉ Monitorovací relé napětí MMR-U3 Ke sledování nadpětí, podpětí a výpadku fází. Relé je vybaveno výstupním přepínacím kontaktem 8 A. ze použít i pro jednofázové obvody. Sledování

Více

PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn

PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn 1. ÚVOD PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených ze sítí nn V souladu s platným zněním Energetického zákona vydává oaza-krupka, a. s., jako provozovatel lokální

Více

Požadovaná připravenost ze strany objednatele, před příjezdem autorizované osoby:

Požadovaná připravenost ze strany objednatele, před příjezdem autorizované osoby: VZT JEDNOTKY TA 450-4500 PODMÍNKY PRO ZPROVOZNĚNÍ AUTORIZOVANOU OSOBOU Zprovoznění TA jednotek Zprovoznění autorizovanou osobou firmy Systemair a.s. je povinně vyžadováno u jednotek s digitálním řídícím

Více

Regulační funkce. v aplikaci pro řízení vzduchotechniky. WILKOP, spol. s r.o., 756 54 Zubří, Hlavní 823, tel. / fax : 571 627 324 www.wilkop.

Regulační funkce. v aplikaci pro řízení vzduchotechniky. WILKOP, spol. s r.o., 756 54 Zubří, Hlavní 823, tel. / fax : 571 627 324 www.wilkop. Regulační funkce v aplikaci pro řízení vzduchotechniky WILKOP, spol. s r.o., 756 54 Zubří, Hlavní 823, tel. / fax : 571 627 324 OBSAH 1. ÚVOD 2 2. HARDWAROVÁ KONCEPCE REGULÁTORU 2 2.1 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ

Více

SOLAR POWER, s.r.o., Brněnská 5, 695 01 Hodonín Tel/fax: 518 355 038, 518 321 158, mobil: 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.

SOLAR POWER, s.r.o., Brněnská 5, 695 01 Hodonín Tel/fax: 518 355 038, 518 321 158, mobil: 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower. TECHNICKÁ DATA IP40/DIN40050 Provozní teplota: 0 - +40 C Rozměry: 172 x 110 x 46 mm Instalace: na stěnu, na izolaci nádrže Zobrazení: LCD multifunkční kombinovaný displej s 8 piktogramy, 2 nastavitelné

Více

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému OBSAH: 1 Určení... 2 2 Typové vlastnosti... 2 3 Technické parametry... 3 4 Základní režimy regulátoru... 3 4.1 Letní režim... 3 4.2 Zimní režim... 3 5 Hlavní prvky regulátoru... 4 6 Zařazení regulátoru

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

KATALOG 10 2015. POTRUBNÍ JEDNOTKY, část 2

KATALOG 10 2015. POTRUBNÍ JEDNOTKY, část 2 KATALOG 10 2015 POTRUBNÍ JEDNOTKY, část 2 obsah Ohřívače Elektrické ohřívače EO, EOS, EOSX 4 20 48 Chladiče 60 78 Deskové rekuperátory 94 Filtry 106 Lamelové klapky 120 Směšovací komory 128 Tlumiče hluku

Více

Pokyny k montáži a obsluze

Pokyny k montáži a obsluze Pokyny k montáži a obsluze Modul větrání LM1 Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 9, 634 00 Brno, tel. +40 547 49 311, fax +40 547 13 001, www.wolfcr.cz Art.-Nr.: 306780_01403 Změny vyhrazeny CZ Obsah

Více

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530 503 045 191 / 9202. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530 503 045 191 / 9202. Technické změny vyhrazeny! Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel Typ SK 530 503 045 191 / 9202 Technické změny vyhrazeny! Obsah 1 Všeobecné informace 1.1 Použití 1.2 Údaje o výrobku 2 Bezpečnostní pokyny 2.1 Označování

Více

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy hromosvod 07 Schéma rozvaděče RH 08 Úvod Projektová dokumentace

Více

Regu ADi-TV. Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 17 PI-ADT-3-03-C

Regu ADi-TV. Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 17 PI-ADT-3-03-C Regu ADi-TV Instalační a servisní příručka Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 17 PI-ADT-3-03-C 2 Regu ADi TV Obsah 1. Bezpečnostní pokyny... 3 1.1 Záruky... 3

Více

Regu ADi-E. Instalační a servisní příručka. Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 18 PI-ADE-3-03-C

Regu ADi-E. Instalační a servisní příručka. Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 18 PI-ADE-3-03-C Regu ADi-E Instalační a servisní příručka Instalační firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 2/2013 18 PI-ADE-3-03-C 2 Regu ADi E Obsah 1. Bezpečnostní pokyny... 3 1.1 Elektrické připojení...

Více

KOMINEK OS (RT-08G-OS)

KOMINEK OS (RT-08G-OS) KOMINEK OS (RT-08G-OS) OPTIMALIZÁTOR SPALOVÁNÍ PRO KRBOVÁ KAMNA S AKUMULAČNÍ HMOTOU NÁVOD K OBSLUZE V1.0 (30.01.2012 k programu v1.0) 1 Princip činnosti Regulátor pomoci vzduchové klapky kontroluje spalovací

Více

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ROZMĚRY TERMINÁLU CLOCK - Hodiny SET Změna MODE Mód FAN Ventilátor HOLD Ulož RESUME - Neakceptuj Strana 1 z 1 UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ Programovatelná postranní tlačítka LCD Displej

Více

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ OKCE 100 NTR/2,2kW OKCE 125 NTR/2,2kW Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69 294 71 Benátky nad Jizerou Telefon: 326 370 911, -965,

Více

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU ph_bp1_v1002:layout 1 10.9.2008 14:08 Page 1 PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU PH-BP1 BEZDRÁTOVÝ REGULÁTOR PODLAHOVÉHO TOPENÍ Bezdrátový regulátor pro ovládání podlahového topení Prvek

Více

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu:

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Příklady PLC - STR Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Rostra s.r.o. Trimill, a.s. Výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Implementace

Více

OSRAM GmbH Hellabrunner Str. 1 D 81536 Munich Tel.: +49 89 6213 0 Fax: +49 89 6213 2020

OSRAM GmbH Hellabrunner Str. 1 D 81536 Munich Tel.: +49 89 6213 0 Fax: +49 89 6213 2020 Návod k obsluze Systém řízení osvětlení DALI BASIC Typ: DALI RC BASIC SO OSRAM GmbH Hellabrunner Str. 1 D 81536 Munich Tel.: +49 89 6213 0 Fax: +49 89 6213 2020 Customer Service Center (KSC) Germany Albert-Schweitzer-Str.

Více

Řídící jednotka pro kotle PANDA

Řídící jednotka pro kotle PANDA Řídící jednotka pro kotle PANDA - 1 - OBSAH: 1. Použití a přednosti jednotky... 4 1.1 Vybavení řídící jednotky... 4 1.2 Technické údaje jednotky... 4 1.3 Popis zadní části jednotky... 5 1.4 Popis přední

Více

D. Dokumentace stavebního objektu

D. Dokumentace stavebního objektu Ing. Věra Kadlečková AZ PROJEKT - V projektová a inženýrská kancelář Plynárenská 830 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadleckova@azproject.cz Stavebník : Stavba : OBEC BÝCHORY, BÝCHORY č.p. 57,

Více

Elektrokotel PZP-MINI Návod k obsluze a instalaci

Elektrokotel PZP-MINI Návod k obsluze a instalaci verze 3.1 Elektrokotel PZP-MINI Návod k obsluze a instalaci Elektrokotel PZP-MINI návod k obsluze a instalaci (verze 3.1) Obsah strana 1. Popis 2 2. Pracovní princip 2 3. Hromadné dálkové ovládání 2 4.

Více

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE - - - - Revize Datum revize Schválil Vedoucí projektu Ing. Petr Baránek Paré: Zástupce vedoucího projektu Zodpovědný projektant Vypracoval Kontroloval Investor Objednatel Ing. Roman Wognitsch Ing. Petr

Více

1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY... 1 4. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 1

1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY... 1 4. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 OBSAH 1. ČLENĚNÍ PŘÍLOH... 1 2. PŘEDMĚT PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE... 1 3. PODKLADY... 1 4. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 4.1 Příkon... 1 4.2 Napěťové soustavy... 1 4.3 Předpisy a normy... 2 4.4 Ochrana před

Více

ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch

ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch technická dokumentace použití automatické ovládání kabelových topných systémů pro ochranu okapů a venkovních ploch před sněhem a náledím označení

Více

Regulátor KOMEXTHERM RVT 06.2

Regulátor KOMEXTHERM RVT 06.2 Regulátor KOMEXTHERM RVT 06.2 Základní charakteristika regulátoru: Regulátor RVT 06.2 spojuje vlastnosti ekvitermního regulátoru obvykle konstruovaného pro topné systémy vybavené kotlem s plně automatickým

Více