Program vysílání Školního informačního kanálu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program vysílání Školního informačního kanálu"

Transkript

1 Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od Tisíce dětí dnes běžely vyjíst si první čokoládu z adventního kalendáře, další z nich již stříhají metr v očekávání rychlejšího příchodu Štědrého dne a adventní fanoušci rozsvěcují první svíce, ověšují vstupní dveře, případně si ohřívají prsty o horký sladký nápoj z vánočních trhů. Třikrát hurá, prosinec je tady! Kromě horečně očekávaného Adama a Evy si v prosinci připomínáme také několik důležitých mezinárodních dnů; mezi prvními to je Mezinárodní den zdravotně postižených, dále Mezinárodní den lidských práv, následuje Mezinárodní den solidarity s ženami a dětmi Afriky a celou řadu uzavírá všeobjímající Mezinárodní den lidské solidarity. Věříme, že si i bez připomenutí v kalendáři najdete čas a prostor pro ty potřebnější z nás; možností je nepočítaně. My tradičně nabídneme našim divákům pestrý program plný poutavých videí, který sice neupozorňuje několik týdnů dopředu jásavou reklamou, za to vás nejen pobaví, ale i poučí a vzdělá. Namátkou upozorňujeme na seriál vznikající pod dohledem České stomatologické komory, který nás naučí kvalitně pečovat o svůj chrup. Dále nebude chybět ani video odkrývající výhody a rizika studia v zahraničí, spot připomínající úctu ke stáří a náš vánoční příběh, který vás upozorní na nebojíme se říci nutnost dobročinného jednání, a to hlavně o vánocích. Byť je spousta z nás myšlenkami již u pohádek a mís salátů a cukroví, zastavme se na chvilku a zamysleme se nad tím, že toto není standard a že přání ve zdraví zase za rok není frází. Ne každý totiž má někoho, komu by to vůbec řekl. Přejeme Vám krásné a nesobecké Vánoce! Váš ŠIK

2 Vysílání o přestávkách Název spotu Finanční gramotnost Nakupuj v pohodě! Filmové novinky Čti a buď IN! Zdravotníček Žij naplno! Jak to chodí v lese Internet bezpečně Elektrika je cool! V technice je budoucnost Sám sobě bodyguardem Kým chci být? Odpovědně snadno a rychle Slušnost není slabost Svět objektivem Svět bez nehod Akademie obrany My hrajeme fér! Obsah Informace, shrnutí, podněty k zamyšlení nad tématem finanční gramotnosti. Poznejme svět financí a umějme se v něm orientovat již od mládí. Pozvánky a tipy na zajímavé kulturní akce. Podpora smysluplného trávení volného času. Rubrika zaměřená na ochranu a práva mladého spotřebitele a zároveň na edukaci v oblasti zdravého životního stylu a environmentální výchovy. Novinky a zajímavosti z oblasti kinematografie. Vhodně doplňuje výuku audiovizuální výchovy. Seriál pro podporu čtenářské gramotnosti. Rubrika ukazuje četbu jako účinný a důležitý nástroj pro rozvoj fantazie, získání bohaté slovní zásoby a osvojení komunikační dovedností. Edukativní seriál o očkování a výchově ke zdraví, tvořený za odborné spolupráce významných zdravotnických institucí ČR. Rubrika z oblasti prevence zdraví, etiky a zdravého životního stylu. Rady a tipy jak zůstat v dobré fyzické i psychické kondici. Poznejte ho zblízka díky našemu seriálu. Vše okolo stromů, zvířat, porostů a ochrany lesa. Podporujme přírodu a chraňme ji! Prevence a informace z internetového prostředí. Témata z oblasti ochrany osobních údajů, fikce nebo nebezpečí, které zde hrozí. Pomůcka v oblasti environmentální výchovy. Atraktivně zpracování témat jako např. alternativní zdroje energie, udržitelnost přírodních zdrojů, elektromobilita. Podpora v oblasti volby budoucího povolání. Zábavné spoty, které žáky a studenty motivují k volbě správného směru. Představení technických oborů. Edukace z oblasti prevence ochrany osob a osobního majetku. Atraktivně zpracované spoty pro podporu volby budoucího povolání. Motivační příběh, který usnadní rozhodování. Rubrika se věnuje tématice CSR tedy společenské odpovědnosti, která se dotýká ekonomických, sociálních i environmentálních témat. Etické principy, etické chování a myšlení v jednoduché formě. Vhodná učební pomůcka pro etickou výchovu. Průvodce mediální výchovou zábavně a srozumitelně. Cílem seriálu je pěstovat u mládeže rozlišující vztah k médiím současnosti. Prevence z oblasti dopravní východy. Podpora bezpečného chování chodců, budoucích řidičů a také snadné orientace ve světě dopravy. Nový seriál v našem vysílání, který vzniká za účasti ministerstva obrany. Stěžejní témata tohoto seriálu jsou obrana státu, bezpečnostní systém, armáda ČR a mnoho dalších. Témata vhodně doplní výuku dle RVP. Prevence a informace z oblasti protikorupční výchovy.

3 Etiketa stolování na jedničku! Výživa hrou Seznam se bezpečně kde jinde Domácí násilí Nový seriál z oblasti etikety, který poučí studenty a žáky o stolování nejen ve školní jídelně, ale také doma! Seriál vštěpující dětem zásady správného stravování, zdravý životní styl a důležitost pohybové aktivity. Rubrika upozorňující děti a mládež na rizika kyberšikany, netolismu, stalkingu a dalších moderních metod kriminality od tvůrců ze společnosti Seznam.cz. Průvodce po technologických gigantech našeho státu, elektrárny Temelín, Tušimic apod. Nový seriál mající za cíl prevenci a edukaci v oblasti domácího násilí. Vysílání během velké přestávky Název spotu Sám sobě bodyguardem Kým chci být? Soutěž Finanční gramotnost Slušnost není slabost V technice je budoucnost Čti a buď IN! Filmové novinky Nakupuj v pohodě! Žij naplno! Element Odpovědně snadno a rychle Svět objektivem Zdravotníček Obsah Edukace z oblasti prevence ochrany osob a osobního majetku. Atraktivně zpracované spoty pro podporu volby budoucího povolání. Motivační příběh, který usnadní rozhodování. Tipujeme, hádáme, vyhráváme. Soutěž pro všechny, kdo si rádi hrají. Pozvánky a tipy na zajímavé kulturní akce. Podpora smysluplného trávení volného času. Informace, shrnutí, podněty k zamyšlení nad tématem finanční gramotnosti. Poznejme svět financí a umějme se v něm orientovat již od mládí. Etické principy, etické chování a myšlení v jednoduché formě. Vhodná učební pomůcka pro etickou výchovu. Podpora v oblasti volby budoucího povolání. Zábavné spoty, které žáky a studenty motivují k volbě správného směru. Představení technických oborů. Seriál pro podporu čtenářské gramotnosti. Rubrika ukazuje četbu jako účinný a důležitý nástroj pro rozvoj fantazie, získání bohaté slovní zásoby a osvojení komunikační dovedností. Novinky a zajímavosti z oblasti kinematografie. Vhodně doplňuje výuku audiovizuální výchovy. Tato rubrika se zabývá ochranou a právy mladého spotřebitele. Spoty se dotýkají environmentální výchovy i preventivních témat. Rubrika z oblasti prevence zdraví, etiky a zdravého životního stylu. Rady a tipy jak zůstat v dobré fyzické i psychické kondici. Atraktivní seriál ze světa free style sportů. Podpora aktivního pohybu spojená se zábavou. Rubrika se věnuje tématice CSR tedy společenské odpovědnosti, která se dotýká ekonomických, sociálních i environmentálních témat. Průvodce mediální výchovou zábavně a srozumitelně. Cílem seriálu je pěstovat u mládeže rozlišující vztah k médiím současnosti. Edukativní seriál o očkování a výchově ke zdraví, tvořený za odborné spolupráce významných zdravotnických institucí ČR.

4 Světová řeč zvířat Elektrika je cool! Odpady Cizí slova Jak to chodí v lese Obavy Akademie obrany Voda Jak to chodí v lese Třídění a odpady Svět je tu pro Tebe! Usmívej se s námi! Zajímavá a zábavná edukační pomůcka pro orientaci studentů a žáků ve světových jazycích. Pozvánky a tipy na zajímavé kulturní akce. Podpora smysluplného trávení volného času. Pomůcka v oblasti environmentální výchovy. Atraktivní zpracování témat jako např. alternativní zdroje energie, udržitelnost přírodních zdrojů, elektromobilita. Podpora environmentální výchovy. Edukace z oblasti třídění odpadu a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí. Seriál pro snadnou orientaci mezi cizími slovy. Edukace zábavnou formou. Poznejte ho zblízka díky našemu seriálu. Vše okolo stromů, zvířat, porostů a ochrany lesa. Podporujme přírodu a chraňme ji! Preventivní spot organizace Státní zdravotní ústav. Nový seriál v našem vysílání, který vzniká za účasti ministerstva obrany. Stěžejní témata tohoto seriálu jsou obrana státu, bezpečnostní systém, armáda ČR a mnoho dalších. Témata vhodně doplní výuku dle RVP. Vše o této blahodárné tekutině, zásady pitného režimu, vhodné a nevhodné nápoje i upozornění na problémy vznikající při nesprávném dodržování pitného režimu. Vše v tomto seriálu ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem. Poznejte ho zblízka díky našemu seriálu. Vše okolo stromů, zvířat, porostů a ochrany lesa. Podporujme přírodu a chraňme ji! Podpora environmentální výchovy. Edukace z oblasti třídění odpadu a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí. Rubrika seznamující diváky se zeměpisnými, kulturními a volnočasovými aktivitami. Nově vznikající seriál vštěpující žákům zásady správné a kvalitní péče o chrup.

5 Vysílání během vyučovacích hodin Název spotu Obsah Délka spotu Informace, shrnutí, podněty k zamyšlení nad tématem Finanční finanční gramotnosti. Poznejme svět financí a umějme se 80 vteřin gramotnost v něm orientovat již od mládí. Pozvánky na nejzajímavější kulturní akce. Vhodně doplňuje Sám sobě bodyguardem Čti a buď IN! Svět bez nehod Slušnost není slabost V technice je budoucnost Filmové novinky Nakupuj v pohodě! Odpovědně snadno a rychle Žij naplno! Svět objektivem Dobrovolníci kolem nás Zdravotníček Kým chci být? výuku audiovizuální výchovy. Edukace z oblasti prevence ochrany osob a osobního majetku. Seriál pro podporu čtenářské gramotnosti. Rubrika ukazuje četbu jako účinný a důležitý nástroj pro rozvoj fantazie, získání bohaté slovní zásoby a osvojení komunikační dovedností. Prevence z oblasti dopravní východy. Podpora bezpečného chování chodců, budoucích řidičů a také snadné orientaci ve světě dopravy. Etické principy, etické chování a myšlení v jednoduché formě. Vhodná učební pomůcka pro etickou výchovu. Podpora v oblasti volby budoucího povolání. Zábavné spoty, které žáky a studenty motivují k volbě správného směru. Představení technických oborů. Nový seriál v našem vysílání, který bude upozorňovat na zajímavosti a novinky ze světa kinematografie. Rubrika zaměřená na ochranu a práva mladého spotřebitele a zároveň na edukaci v oblasti zdravého životního stylu a environmentální výchovy. Rubrika se věnuje tématice CSR tedy společenské odpovědnosti, která se dotýká ekonomických, sociálních i environmentálních témat. Rubrika z oblasti prevence zdraví, etiky a zdravého životního stylu. Rady a tipy jak zůstat v dobré fyzické i psychické kondici. Průvodce mediální výchovou zábavně a srozumitelně. Cílem seriálu je pěstovat u mládeže rozlišující vztah k médiím současnosti. Prezentace organizaci pro volnočasové aktivity pod odbornou garanci NIDV. Edukativní seriál o očkování a výchově ke zdraví, tvořený za odborné spolupráce významných zdravotnických institucí ČR. Pozvánky a tipy na zajímavé kulturní akce. Podpora smysluplného trávení volného času. Atraktivně zpracované spoty pro podporu volby budoucího povolání. Motivační příběh, který usnadní rozhodování. 70 vteřin 30 vteřin 30 vteřin 50 vteřin 50 vteřin 70 vteřin 60 vteřin 90 vteřin 70 vteřin

6 I pomáhat se musí umět O svém zdraví si rozhoduješ sám/sama Prevence proti viru HIV Spoty, které vznikají ve spolupráci se Sociálním ústavem SP UHK. Tématika soužití s handicapovanými a sociálně vyloučenými. Podpora aktivního pohybu i během školního roku, důležitost správného výběru sportovních aktivit jako prevence proti neduhům stáří. Edukace v oblasti prevence proti viru HIV, možnosti ochrany, poradenství 30 vteřin Soutěže ( ALBI Dominion Výhra: společenská hra Dominion (od do ) Edukace v oblasti historie Více informací na: Pro odpověď využijte formulář na našich stránkách. Mattel Scrabble Výhra: společenská hra Scrabble (od do ) Podpora rozvíjení slovní zásoby a logického myšlení Více informací na: Pro odpověď využijte formulář na našich stránkách.

7 Výlety současnosti Výhra: třídenní pobyt na Benecku (od do ) Podpora kreativní tvorby Více informací na: Pro odpověď využijte formulář na našich stránkách.

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 17. 11. 28. 11. 2014 Jedenáctý měsíc gregoriánského kalendáře se již zdárně rozběhl a spolu s ním pokračuje i naše barevné

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 19. 1. 30. 1. 2015 První dny zbrusu nového roku již můžeme směle umazávat v kalendáři spolu s postupným odškrtáváním jistě

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 2. 3. 2015 13. 3. 2015 S nástupem prvního jarního měsíce nezahálelo ani naše vysílání a spolu s čerstvou dávkou pozitivní

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 1. 6. 2015 12. 6. 2015 Je tady poslední měsíc školního roku 2014/2015 a léto už klepe na dveře! Co jsme si pro Vás v tomto

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 14. 9. 2015 30. 9. 2015 Nový školní rok 2015/2016 právě začal a s ním i nové vysílání ŠIKu! O prázdninách jsme nelenili a

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 30.5. 2016 20.6. 2016 Prázdniny se nezadržitelně blíží a vytoužený odpočinek už je na dosah. Ještě před prázdninami ale můžete

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Soukromá střední a základní škola (1.KŠPA) Praha s.r.o. Pernerova 383/29 186 00 Praha 8 - Karlín Školní vzdělávací program pro Školní družinu Zpracoval: kolektiv pedagogických pracovníků Soukromé střední

Více

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA I. Charakteristika školní družiny Školní družina slouží k výchově, vzdělávání, přípravě

Více

Člověk a zdraví Výchova ke zdraví

Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Vzdělávací oblast: Vyučovací předmět: Období ročník: Člověk a zdraví Výchova ke zdraví 3. období 9. ročník Očekávané výstupy předmětu Na konci 3. období základního vzdělávání žák: 1. respektuje přijatá

Více

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Definice společenské odpovědnosti firem I Společenská odpovědnost firem je

Více

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 BAREVNÁ OKNA ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina ul. Sv. Čecha 565 Příbor 742 58 tel. 556 725 595 Naše školní družina má vlastní domek se zahradou. Z toho vychází i

Více

NÁŠ SVĚT. 3. Lidé a čas orientace v čase i ve vzdálenější minulosti

NÁŠ SVĚT. 3. Lidé a čas orientace v čase i ve vzdálenější minulosti NÁŠ SVĚT Vyučovací předmět Náš svět se vyučuje jako samostatný předmět v prvním až třetím ročníku a jako vyučovací blok přírodovědných a vlastivědných poznatků v čtvrtém a pátém ročníku. Klasifikace předmětů

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

Nabídka pro střední školy a konzervatoře do ŠABLON

Nabídka pro střední školy a konzervatoře do ŠABLON Nabídka pro střední školy a konzervatoře do ŠABLON (EU peníze školám) Chcete pomoci s přípravou či realizací šablon? Hledáte stáže či semináře pro pedagogické pracovníky vhodné do šablon? Chcete žákům

Více

Reklama z pohledu bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích v zahraničí

Reklama z pohledu bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích v zahraničí Reklama z pohledu bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích v zahraničí Problematika reklamy a bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích je ve středu zájmu ve všech motoristicky vyspělých

Více

PRACOVNÍ SMLOUVA ZLÍNSKÝ KRAJ. VY_32_INOVACE_PRA0107.docx Ing. Adam Skovajsa Datum 17. 10. 2013

PRACOVNÍ SMLOUVA ZLÍNSKÝ KRAJ. VY_32_INOVACE_PRA0107.docx Ing. Adam Skovajsa Datum 17. 10. 2013 PRACOVNÍ SMLOUVA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_PRA0107.docx Autor Ing. Adam Skovajsa Datum

Více

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010 Občanské sdružení TRDLA - divadelní společnost absolutních neherců Výroční zpráva 2010 - Název organizace: TRDLA divadelní společnost absolutních neherců,občanské sdružení - Sídlo: K.V.Raise 1079/14, 736

Více

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Název školy: Základní škola Oskol, Kroměříž, příspěvková organizace Sídlo školy: Mánesova 3861/5, 767 01 Kroměříž Zřizovatel: Město Kroměříž Právní forma:

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali.

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali. Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIH-1434/14-H Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Mateřská škola, Studnice,

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 3.

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 3. Očekávané výstupy RVP ZV Ročníkový výstup Učivo Průřezová témata, přesahy vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a

Více

učitelské nakladatelství Nová škola Brno

učitelské nakladatelství Nová škola Brno Příruční katalog učebnic a pracovních sešitů pro učitele ZŠ učitelské nakladatelství Nová škola Brno Franzova 66, 614 00 Brno telefon: 530 347 147 e-mail: novaskolabrno@seznam.cz Učebnice a y OBSAH strana

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování školní rok 2015 2016 OBSAH: 1. Charakteristika školy 2. Cíl programu 3. Výchozí dokumenty 4. Cílová skupina 5. Personální zajištění 6. Prostorové zajištění 7. Spolupráce

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 2.

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 2. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vyučovací předmět: Prvouka Ročník: 2. Očekávané výstupy z RVP ZV Ročníkový výstup Učivo Průřezová témata, přesahy Místo, kde žijeme vyznačí v jednoduchém plánu místo

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO TŘÍDY NIŽŠÍHO GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2016-2017

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO TŘÍDY NIŽŠÍHO GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2016-2017 VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO TŘÍDY NIŽŠÍHO GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2016-2017 - 1 - Výběr volitelného předmětu může výrazně ovlivnit míru rozvoje jednotlivých klíčových kompetencí a zcela jistě se výrazně podílí

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j.: ČŠIA-496/12-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola Veltruská Sídlo: Veltruská 560, 190 00 Praha 9 Prosek IČ:

Více

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní vzdělávací program pro Školní družinu

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní vzdělávací program pro Školní družinu ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní vzdělávací program pro Školní družinu Školní družina při Základní škole Vintířov, okres Sokolov 1 Obsah: 1. Charakteristika ŠD 2. Cíle ŠD 3. Výchovné kompetence 4. Obsah vzdělávání

Více

Roční plán pro školní rok 2013-2014

Roční plán pro školní rok 2013-2014 Mateřská škola Klubíčko Tlumačov, s.r.o., U Trojice 336, 763 62 Tlumačov Roční plán pro školní rok 2013-2014 Obsah: stránka 1. Informace o škole.. 2 2. Organizace provozu školy. 2 3. Organizace školního

Více

Společný projekt třídy 1.B a 6.oddělení ŠD DRAKA JE LEPŠÍ POZDRAVIT

Společný projekt třídy 1.B a 6.oddělení ŠD DRAKA JE LEPŠÍ POZDRAVIT Společný projekt třídy 1.B a 6.oddělení ŠD DRAKA JE LEPŠÍ POZDRAVIT PROJEKT O SLUŠNÉM CHOVÁNÍ Název: Draka je lepší pozdravit Cíle: -porozumět etiketě -poznat základní pravidla slušného chování -naučit

Více

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Zpracovala: Bc. Karla Suková vychovatelka školní

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace MOTTO: PLNÉ ÚLY, SPOUSTA HER, DO DRUŽINY ZAVÍTEJ! IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o

Více

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí školní rok 2012/2013 1. Základní údaje Název školy: Základní umělecká škola Jablonné nad Orlicí Sídlo: Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384, PSČ 561 64 Kontakty:

Více

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237 2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA Praha má stejně jako srovnatelná evropská města vysokou úroveň kriminality. Příčinou je kromě vysoké hustoty zalidnění, anonymity obyvatel i turistů také charakter historického

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1255/10-T. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1255/10-T. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-1255/10-T Název školy: Mateřská škola Karviná-Mizerov Na Kopci 2099 Adresa: Na Kopci 2099, 734 01 Karviná-Mizerov Identifikátor:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D.

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 1 Vzdělávací modul FG - 01 Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Varnsdorf 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY. Když radosti není dosti, raduju se z maličkostí.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY. Když radosti není dosti, raduju se z maličkostí. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Když radosti není dosti, raduju se z maličkostí. Mgr. Šárka Muchová ředitelka školy Mgr. Hana Mičkalová

Více

1 Ústav managementu, email: mracek@fbm.vutbr.cz

1 Ústav managementu, email: mracek@fbm.vutbr.cz P R O FESIONÁL V MARKE TINGU Ing. Pavel Mráček 1 A B S T R A K T Článek se zabývá tématem marketingu, resp. tím, jaký by měl být správný člověk v marketingu. Je zde uvedeno čím vším by se měl zabývat a

Více

ODBORY A KOLEKTIVNÍ SMLOUVA

ODBORY A KOLEKTIVNÍ SMLOUVA ODBORY A KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_PRA0104.docx Autor Ing. Adam Skovajsa

Více

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích Pražská ul.č.168, Pyšely, PSČ 251 67, okr. Benešov, tel.: 323 647 215, E-mail: zspysely@zspysely.cz, www.zspysely.estranky.cz Školní vzdělávací program pro školní

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Školní vzdělávací program pro základní školu speciální zpracovaný podle RVP ZV

Školní vzdělávací program pro základní školu speciální zpracovaný podle RVP ZV Školní vzdělávací program pro základní školu speciální zpracovaný podle RVP ZV Základní škola a Mateřská škola při Hamzově odborné léčebně pro děti a dospělé Luže, Košumberk 37 1. Identifikační údaje Název

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: R04/2014 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 ŠKOLNÍ ŘÁD v souladu s 30

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UPRAVENÝ K 1. 9. 2013 ZŠ KLÍČEK KLÍČEK, ZÁKLADNÍ ŠKOLA,

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UPRAVENÝ K 1. 9. 2013 ZŠ KLÍČEK KLÍČEK, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UPRAVENÝ K 1. 9. 2013 ZŠ KLÍČEK KLÍČEK, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, 1 OBSAH 1. Identifikační údaje Název vzdělávacího programu Název a adresa školy Předkladatel programu

Více

Člověk ve společnosti

Člověk ve společnosti Vyučovací předmět Člověk a společnost Týdenní hodinová dotace 2 hodiny Ročník Prima Roční hodinová dotace 72 hodin Výstupy Učivo Průřezová témata, mezipředmětové vztahy Žák 1 a) vyjmenuje symboly našeho

Více

Gymnázium Globe, s.r.o., Bzenecká 23, 628 00 Brno

Gymnázium Globe, s.r.o., Bzenecká 23, 628 00 Brno Gymnázium Globe, s.r.o., Bzenecká 23, 628 00 Brno 4 Vzdělávací oblast Člověk a společnost 1 Výchova k občanství 2. Hodinová dotace 1 1 1 1 Výchova k občanství Realizuje obsah vzdělávacího oboru Výchova

Více

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu. Nadstandardní aktivity v mateřských školách výzkum současného stavu

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu. Nadstandardní aktivity v mateřských školách výzkum současného stavu Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2119 (pracoviště 01240, činnost 1210) Nadstandardní aktivity v mateřských školách výzkum současného stavu Odpovědný řešitel: PaedDr. Vladimíra

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škola Strž E. Krásnohorské 2919 Dvůr Králové nad Labem 544 01 Údaje o škole Název školy: Základní škola Strž Ulice, číslo: E. Krásnohorské 2919 Město: Dvůr

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Screening MALÍŘI A LAKÝRNÍCI

Screening MALÍŘI A LAKÝRNÍCI Obsah: 1. Screeneři základní představení:...2 2. Výukové exkurze:...2 3. Klíčové dovednosti:...2 4. Klíčové stroje:...3 5. Klíčové technologie:...4 6. Klíčové inovace:...4 7. Klíčové tradice:...5 8. Soutěže

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Základní škola Havlíčkův Brod, Nuselská 3240 Příloha č. 1 Školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání ŠKOLA DÍLNOU LIDSKOSTI ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro vzdělávání žáků s lehkým mentálním

Více

Vypořádání zásadních připomínek k Analýze zprůhlednění financování politických stran a politických hnutí

Vypořádání zásadních připomínek k Analýze zprůhlednění financování politických stran a politických hnutí Vypořádání zásadních připomínek k Analýze zprůhlednění financování politických stran a politických hnutí IV. Ministerstvo financí 1) K části II. V Doporučeních GRECO na str. 18 je navrhováno pravidlo nikoliv

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIS-2922/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola Tupadly 152 Sídlo Tupadly 152, 28563 E-mail právnické osoby IČ 75033879 turanska@seznam.cz

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA 50/10. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA 50/10. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA 50/10 Název školy: Mateřská škola, Praha 4, Svojšovická 3 Adresa: Mateřská škola, Svojšovická 3/2923, 141 00 Praha 4 - Spořilov Identifikátor:

Více

KLUCI, POZOR ČERVENÁ! /projekt pro dopravní výchovu dětí/

KLUCI, POZOR ČERVENÁ! /projekt pro dopravní výchovu dětí/ MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA DUBINA, F. FORMANA 13, příspěvková organizace KLUCI, POZOR ČERVENÁ! /projekt pro dopravní výchovu dětí/ Místo realizace - Mateřská škola Ostrava Dubina, F.Formana 13, příspěvková

Více

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST Ruská 355, 353 69 Dodatek č. 1 k ŠVP NG 1. verze Zpracovány podle: RVP ZV 2013 ŠKOLA PRO BUDOUCNOST změna učebního plánu učební osnovy AJK, NJK Razítko školy: Podpis ředitele: V Mariánských Lázních dne

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-918/12-L

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-918/12-L Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIL-918/12-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Česko-anglická montessori mateřská škola Život hrou, s. r. o. Sídlo: nám.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8) UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8) 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 ÚDRŽBA... 4 POKYNY KE CVIČENÍ... 4 SESTAVENÍ A MOŽNOST PŘESTAVENÍ... 5 PŘIPEVNĚNÍ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY,

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-961/12-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-961/12-E Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-961/12-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Mateřská škola Cerekvice nad Loučnou, okres Svitavy

Více

Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019)

Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019) Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019) Cíle: Naším hlavním zájmem je, aby se každý rok hlásilo do naší školy co nejvíce dětí z Dubče a Dubečku a aby tyto děti strávily v naší škole

Více

Určeno pro: děti rok narození 2010 a ml. Určeno pro: děti rok narození 2009

Určeno pro: děti rok narození 2010 a ml. Určeno pro: děti rok narození 2009 Sportovní kroužky Aerobik hrou Čas: středa 16:00 17:00 Aerobik Lentilky Čas: čtvrtek 16:00 17:00 Kroužek Aerobik hrou je určen všem dívkám z 1. a 2. tříd, kroužek Aerobik Lentilky je pro starší dívky ze

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-477/08-11. Základní škola a Mateřská škola Želetava Adresa:

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-477/08-11. Základní škola a Mateřská škola Želetava Adresa: Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-477/08-11 Základní škola a Mateřská škola Želetava Adresa: Pražská 164, 675 26 Želetava Identifikátor: 600 122 301

Více

5.7. P rvouka 5.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu 5.7.2. Začlenění průřezových témat 5.7.3. Zaměření na klíčové kompetence

5.7. P rvouka 5.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu 5.7.2. Začlenění průřezových témat 5.7.3. Zaměření na klíčové kompetence 5.7. Prvouka obsah stránka 5.7.1. Charakteristika vyučovacího předmětu 2 5.7.2. Začlenění průřezových témat 2 5.7.3. Zaměření na klíčové kompetence 2 5.7.4. Formy a metody práce 3 5.7.5. Způsoby, formy

Více

5.8.2 Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu

5.8.2 Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu 5.8.2 Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Předmět: Výtvarná výchova Ročník: 1. Očekávané výstupy z RVP ZV Školní výstupy Učivo Přesahy a vazby (mezipředmětové vztahy, průřezová témata) zorganizuje si

Více

Bouřky a krupobití udeřily na jihu Čech. Smetly úrodu, rozbily auta. Vaše náměty. Počasí

Bouřky a krupobití udeřily na jihu Čech. Smetly úrodu, rozbily auta. Vaše náměty. Počasí TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 18. 1. 2016 1. 2. 2016 Zdravíme Vás v novém roce! Co Vám v prvním měsíci tohoto roku nabídneme? I tentokrát Vám přinášíme

Více

Základní škola a Mateřská škola Štramberk, Zauličí 185 tel. 556 812 692 e-mail:mszaulici@stramberk.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

Základní škola a Mateřská škola Štramberk, Zauličí 185 tel. 556 812 692 e-mail:mszaulici@stramberk.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Základní škola a Mateřská škola Štramberk, Zauličí 185 tel. 556 812 692 e-mail:mszaulici@stramberk.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 1 Platnost od 1. 9. 2012 OBSAH: 1. Identifikační údaje o mateřské škole 2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Česká Čermná 158. školní rok 2010/2011. Obsah:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Česká Čermná 158. školní rok 2010/2011. Obsah: VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Česká Čermná 158 školní rok 2010/2011 Obsah: - charakteristika školy - územní působnost MŠ - důvody výběru MŠ - demografický vývoj, změny zaznamenané v průběhu školního roku

Více

Cesta k úspěšnému projektu

Cesta k úspěšnému projektu Cesta k úspěšnému projektu Seminář poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA Přerov dne 8. 4. 2010 V naší skupině máme každý mnoho informací, každý má své zkušenosti s fundraisingem, každý

Více

Podklady k projektu STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY

Podklady k projektu STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY Podklady k projektu STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY světa ve fotbale nebo při pořádání významných politických vrcholných schůzek. Toto obnovení hraničních kontrol však trvalo pouze na nezbytně

Více

Co je to Schengen? Podklady k projektu STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY

Co je to Schengen? Podklady k projektu STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY Co je to Schengen? V současnosti Schengen představuje především tzv. schengenský prostor, v jehož rámci nejsou na společných státních hranicích vykonávány hraniční kontroly a hranice lze tedy překračovat

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Azylový dům pro ženy a matky s dětmi o.p.s. Sociálně aktivizační služby pro

Více

ČAS PROMĚN. Záměr: Anotace: Cíle: Cílová skupina: Počet účastníků: Místo:

ČAS PROMĚN. Záměr: Anotace: Cíle: Cílová skupina: Počet účastníků: Místo: ČAS PROMĚN Záměr: Za většinu současných proměn krajiny je zodpovědný člověk tím, jak v krajině hospodaří a jak ji využívá. Anotace: Tento výukový program vznikl jako součást projektu Venkovská krajina

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. pro školní rok

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. pro školní rok Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, okres Nymburk Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro školní rok 2012/2013 1 1. ÚVOD Školní program EVVO vychází z Metodického

Více

ROČNÍ PROVÁDĚCÍ PLÁN MŠ ŠTĚKEŇ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Vypracovala: Jana Dvořáková

ROČNÍ PROVÁDĚCÍ PLÁN MŠ ŠTĚKEŇ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Vypracovala: Jana Dvořáková ROČNÍ PROVÁDĚCÍ PLÁN MŠ ŠTĚKEŇ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Vypracovala: Jana Dvořáková 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Motivační název ŠPV PV: Název školy Sídlo školy Ředitelka Hrou poznáváme svět Základní a Mateřská

Více

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma svět next reality INTERAKTIVNÍ PRŮVODCE SVĚTEM NEXTU číslo 2, březen 2015 zdarma editorial ovládání překliknutí na obsah aktivní tlačítko tiráž svět next reality magazín společnosti NEXT reality o všem,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 053 116/99-1002 Signatura: be3as106 Oblastní pracoviště č. 5 Karlovy Vary Okresní pracoviště Sokolov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitelka

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIU-67/16-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 70 225 931 Mateřská škola Vyhlídka, Ústí nad Labem, Rozcestí

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů

Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů Tematické zaměření: Vodní sporty a zábavné formy plavání Autoři: PaedDr. Lada Čuříková, PhD.

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA LUBĚNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY

MATEŘSKÁ ŠKOLA LUBĚNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA LUBĚNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2014-2015 Obsah výroční zprávy: 1. Údaje o zařízení 2. Charakteristika školy 3. Údaje o dětech 4. Údaje o zaměstnancích školy

Více

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace. Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace. Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro předškolní vzdělávání Třída plná pohody ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD J ŠTULÍKA 39, ZVOLE Obsah: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika školy

Více

ZELENÁ PRO PRAHU 6. Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010

ZELENÁ PRO PRAHU 6. Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010 ZELENÁ PRO PRAHU 6 Volební program Strany zelených pro Prahu 6 podzim 2010 Strana zelených získala v minulých volbách od voličů čtyři mandáty v zastupitelstvu městské části a je na čase skládat účty. Kromě

Více

Identifikační údaje organizace:

Identifikační údaje organizace: Identifikační údaje organizace: Název: Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr.praha-západ Ulice: J. Štulíka 39 Obec: Zvole PSČ: 252 45 Kraj: Středočeský IČO: 71 00 79 03 E-mail: zszvole@seznam.cz Web:

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 34. základní škola Plzeň Gerská 32 323 23 Plzeň ------------------------------ tel: 378 028 801 e-mail:zs34@zs34.plzen-edu.cz www.zs34.plzen-edu.cz Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01468/09-U. Mateřská škola Vědomice-příspěvková organizace

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01468/09-U. Mateřská škola Vědomice-příspěvková organizace Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01468/09-U Mateřská škola Vědomice-příspěvková organizace Adresa: Lesní 244, 413 01 Roudnice nad Labem Identifikátor: 600

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

ysoká účinnost bezstarostné prostředí sitour / MediaKit

ysoká účinnost bezstarostné prostředí sitour / MediaKit sitour MediaKit bezstarostné prostředí ysoká účinnost Obsah 4-5 6-7 informační média Nástupní hodinový rám Panoramatické pásy 250 cm a 375 cm Minipanorama 8-9 klasická média Reklamní boardy 2B a 4B Megaboard,

Více

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi Milí rodiče, díky knihám ze série Disney Uč se s námi zvládnou vaše děti spoustu učiva mnohem snadněji. Uvnitř této knihy naleznete jasné a přehledně uspořádané úkoly, které vašim dětem pomohou při osvojování

Více

ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň

ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň Cizí jazyk přispívá k chápání a objevování skutečností, které přesahují oblast zkušeností, zprostředkovaných mateřským jazykem. Poskytuje živý

Více

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Skupina prevence kriminality Činnost skupiny prevence kriminality a samotných lektorů preventivních programů byla

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Školní vzdělávací program školní družiny MOTTO: Nejlepší investicí do dětí je čas, který jim věnujeme Projednáno v PR dne: 16. 3. 2016 Schválil: Ing. Jaroslav Kindl Platnost: od 16. 3. 2016 Č.j.: 225/2016

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více