Program konference. Termín konání: 17. března 2016, hodin

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program konference. Termín konání: 17. března 2016, 9.30 17.00 hodin"

Transkript

1 Program konference Termín konání: 17. března 2016, hodin Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích Vyšehradská 49/320, Praha 2 Nové Město

2 Středisko křesťanské pomoci v Praze CÍL KONFERENCE Konference je součástí projektu STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH zaměřeného na terapii osob, které mají problém se zvládáním agrese ve vztazích. Cílem konference je informovat o formách práce s násilnou osobou, konkrétně o individuální, párové, skupinové a multipárové terapii a dále o výsledcích výzkumu, ve kterém byly zpracovány výstupy z terapie násilných osob. PROGRAM REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ (občerstvení) UVÍTÁNÍ A ZAHÁJENÍ KONFERENCE Mgr. Libuše Roytová, ředitelka Diakonie ČCE - SKP v Praze ÚVODNÍ ŘEČ O DOMÁCÍM NÁSILÍ RNDr. Jitka Seitlová, senátorka parlamentu ČR RNDr. Jitka Seitlová, senátorka Parlamentu ČR, je česká politička, profesí geoložka a specialistka na ochranu životního prostředí. V letech 1996 a 2001 byla opakovaně zvolena jako senátorka za volební obvod č. 63 Přerov. Od roku 2007 do roku 2013 vykonávala mandát zástupkyně veřejného ochrance práv. Do Senátu PČR byla znovu zvolena v roce 2014 za volební obvod č Přerov. Podílela se na podání 12 návrhů zákonů a 14 ústavních stížností zaměřených především na ochranu lidských práv. Na základě návrhů, které předložila, byl do právního systému o jednání Parlamentu ČR zaveden institut veřejného slyšení, a nebo v trestním právu nástroje ochrany před domácím násilím. Na úvod řekne senátorka RNDr. Jitka Seitlová několik slov k problematice domácího násilí.

3 Středisko křesťanské pomoci v Praze PŘEDSTAVENÍ SOS CENTRA DIAKONIE ČCE SKP V PRAZE Mgr. Helena Šašková, vedoucí SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze, psychoterapeutka, sociální pracovnice Mgr. Helena Šašková je současně vedoucí SOS centra Diakonie ČCE SKP v Praze, sociální pracovnicí, psychoterapeutkou a lektorkou. Absolvovala obor Rehabilitační práce s postiženými dětmi, dospělými a starými osobami na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a výcvik v systemické psychoterapii Umění terapie v Institutu pro systemickou zkušenost management centru v Praze. V rámci projektu Stop násilí ve vztazích působí jako individuální a párová terapeutka. V roce 2015 začala pracovat se skupinou párů. SOS centrum Diakonie ČCE SKP v Praze je krizové centrum, které poskytuje lidem v obtížné či krizové životní situaci odbornou pomoc, podporu, informace, pomáhá jim obdobným situacím předcházet a podporuje je v řešení problému vlastními silami. Cílovou skupinou služby jsou osoby od 16 let (jednotlivci, páry, rodiny), které prožívají krizi nebo obtížnou životní situaci nebo se s ní setkávají ve svém okolí. Služba je poskytována ambulantně. PŘEDSTAVENÍ PROGRAMU STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH PhDr. Anna Stodolová, psychoterapeutka a psycholožka SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze PhDr. Anna Stodolová vystudovala psychologii na FF UK v Praze. Od roku 1996 pracuje v SOS centru Diakonie ČCE SKP v Praze, kde se věnuje krizové intervenci, psychoterapii a poradenství. Je zapojena do projektu Stop násilí ve vztazích, v jehož rámci poskytuje individuální a párovou terapii. V soukromé praxi pracuje individuálně s dospělými a adolescenty a nabízí také párovou terapii. Lektoruje kurzy krizové intervence a kurzy práce s agresí ve vztazích. Od roku 2008 připravuje besedy pro rodiče, v nichž se věnuje tématům výchovy a partnerských vztahů. Cílem programu STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH je terapie osob, které mají problémy se zvládáním vlastní agresivity. Pro poskytování terapie je klíčové přesvědčení, že násilné formy chování, špatné komunikační vzorce a problematické vztahy je možné ovlivňovat. Metody a techniky vychází z terapeutického přístupu jednotlivých terapeutů. V programu pracujeme jak s jednotlivci, tak s celým párem.

4 PhDr. Jarmila Čierná, Ph.D., psycholožka, intervizorka týmu SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze PhDr. Jarmila Čierná, psycholožka, supervizorka, lektorka. Studium psychologie absolvovala v r Po studiu pracovala 20 let v oboru školního a výchovného poradenství. Druhou polovinu profesního života se věnovala krizové intervenci, psychoterapii a supervizi. Zajímá se o rodinné vztahy, výchovu dětí, problémy s výchovou, mezigenerační vztahy, krizové situace v životě lidí a způsoby jejich zvládání. Věnuje se také pomáhání profesionálům - poskytuje supervizi. 11 let vedla SOS centrum Diakonie ČCE SKP v Praze a v té době iniciovala projekt práce s násilnou osobou. Myšlenka pracovat s násilnou osobou vychází ze zkušenosti krizových pracovnic SOS centra. Chyběly služby pro osoby, které se násilí ve vztahu dopouští. Pomoc rodinám, které chtějí být zachovány a v nichž je násilná osoba motivovaná ke změně, nebyla dostupná, ale při krizové intervenci byla žádaná. Proto vznikl program zaměřený na násilné chování v partnerských vztazích, jehož cílem je podpořit osoby násilím ohrožené a napomoci lepším vztahům v rodině prostřednictvím práce s násilnou osobou VÝZKUM PROGRAMU STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH PhDr. Markéta Niederlová, externí spolupracovnice, psycholožka a odborná asistentka na katedře psychologie FF UK v Praze PhDr. Markéta Niederlová, psycholožka, VŠ učitelka (odborná asistentka na katedře psychologie FF UK). V roce 1996 absolvovala magisterské studium na FF UK, obor psychologie. O pět let později, v roce 2001, absolvovala doktorské studium na FF UK, obor klinická psychologie. Pracovala v Psychiatrické nemocnici Bohnice, v Dětském krizovém centru, dále na Psychiatrické ambulanci pro studenty VŠ, Katedry psychologie FF UK a v Psychologickém poradenském centru při FF UK. V soukromé praxi se věnuje psychologickému poradenství a diagnostice. Příspěvek bude věnován tématům: Osobnostní charakteristiky skupiny klientů, kteří jsou zapojeni do terapeutického programu, na základě sebeposouzení v dotazníku PSSI (Dotazník stylů a poruch osobnosti).

5 Charakteristika skupiny klientů pomocí výstupů z dotazníku DŽS (Dotazník životní spokojenosti). Posouzení změny v agresivním chování po absolvování programu na základě dotazníku FAP (Dotazník agresivních projevů). Posouzení efektu terapeutického programu klienty. Mgr. Alice Derflová, klinická psycholožka a psychoterapeutka, vyučující lékařské psychologie na 1. LF UK Mgr. Alice Derflová, klinická psycholožka, psychoterapeutka. Vystudovala obor psychologie na FF UK. Svoji profesní dráhu začala v Psychiatrické léčebně v Dobřanech, dále pracovala jako klinická psycholožka a psychoterapeutka na Psychosomatické klinice Eset s.r.o., po mateřské dovolené začala vyučovat lékařskou psychologii na 1. LF UK, kde pracuje dosud, a psychopatologii na KTF UK. Dále pracovala jako klinická psycholožka na Rehabilitační klinice Malvazinky, v současné době působí jako psycholožka v Křesťanské psychologické poradně a psychoterapeutka v psychologické ambulanci. Provozuje též soukromou praxi. Od roku 2010 lektoruje psychoterapeutické výcviky na PVŠPS. V rámci projektu Stop násilí ve vztazích se zabývala psychologickou diagnostikou, konkrétně zadáním, zpracováním a interpretací výsledků dotazníku PSSI klientů programu. Dotazník PSSI zjišťuje osobnostní styl a poruchy osobnosti. Ráda zodpoví jakékoli dotazy týkající se testování klientů zařazených do projektu a zkušenosti z této práce. Bc. Michaela Teuchnerová, absolventka bakalářského programu jednooborové psychologie na FF UK (Přednášející z důvodu nemoci na konferenci nevystoupila). Bc. Michaela Teuchnerová absolvovala stáže na Psychosomatické klinice, v SOS centru Diakonie ČCE SKP v Praze a ve službě Následná péče Dobroduš Diakonie ČCE SKP v Praze. Praxi získala jako junior konzultant ve společnosti Tres Consulting, a dále jako lektorka primární prevence pro KPPP. Nyní pracuje ve společnost GoodCall na pozici personalistka. Ve svém příspěvku představí některé projekty zaměřené na zhodnocení efektivity terapeutických programů pracujících s páry, které se potýkají s agresí ve vztahu. Hodnocena bude metodologická propracovanost a komplexnost těchto projektů.

6 Středisko křesťanské pomoci v Praze DISKUZE PŘESTÁVKA (občerstvení) INDIVIDUÁLNÍ A SKUPINOVÁ TERAPIE PhDr. Anna Stodolová O přednášející viz. výše. PhDr. Anna Stodolová ve svém příspěvku představí východiska a cíle individuální terapie v programu Stop násilí ve vztazích. Stručně zmíní některé terapeutické přístupy individuální práce. Chce se také zamyslet nad výhodami individuální práce, a také nad jejími případnými úskalími a slabinami. Mgr. Anna Wackermannová, psychoterapeutka, sociální pracovnice SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze Mgr. Anna Wackermannová, psychoterapeutka, krizová pracovnice, lektorka. V SOS centru Diakonie ČCE SKP v Praze pracuje s menšími přestávkami od roku Vedle toho provozuje soukromou psychoterapeutickou praxi. V SOS centru mj. od roku 2010 vede dlouhodobou polootevřenou skupinu zaměřenou na zvládání agrese vůči blízkým osobám. Ve svém příspěvku Mgr. Anna Wackermannová seznámí přítomné se svými zkušenostmi z pětileté práce se skupinou osob majících problém s násilím v blízkém vztahu. Stručně charakterizuje skupinu a klienty. Vysvětlí, pro koho je terapie ve skupině přínosem. Dále bude mluvit o základních východiscích skupinové terapie, dynamice skupiny násilníků, vývoji metodiky a kombinacích s dalšími typy terapie. PhDr. David Čáp, psycholog, psychoterapeut a lektor, FF UK a Liga otevřených mužů, z. s. PhDr. David Čáp, Ph.D. vystudoval nejprve speciální pedagogiku se zaměřením na etopedii na PedF UK, následně psychologii na FF UK. Je absolventem psychoterapeutického výcviku v Gestalt psychoterapii (Institut Dialog) a výcviku Terapie partnerského vztahu (LIPP).

7 Středisko křesťanské pomoci v Praze Nyní přednáší na katedře psychologie FF UK, vede kurzy zvládání vzteku v Lize otevřených mužů, poskytuje psychoterapii a poradenství v soukromé praxi a spolupracuje s neziskovými organizacemi v oblasti vzdělávání a podpory pedagogů. Mezi jeho odborné zájmy patří agresivní chování, šikana mezi dětmi, domácí násilí, komunikační strategie ve školství a projektivní psychodiagnostika. Liga otevřených mužů již rok nabízí kurzy zvládání vzteku pro původce domácího násilí. Metodika kurzu vychází z dlouholetých zkušeností norských organizací Reform a Alternativ til Vold (Alternativa k násilí) a standardů některých evropských států pro práci s původci domácího násilí. Kurz je skupinový a stojí na třech pilířích (edukace, nácvik a sdílení ve skupině). Kurz je určen pro muže, kteří se dopouštějí násilného chování na základě nezvládnutí vlastního vzteku či nespokojenosti DISKUZE PŘESTÁVKA (občerstvení) Párová terapie Mgr., Bc. Michaela Kopečková, psychoterapeutka, sociální pracovnice SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze Mgr., Bc Michaela Kopečková, krizová pracovnice a psychoterapeutka v SOS centru Diakonie ČCE SKP v Praze, zástupkyně vedoucí služby a koordinátorka vzdělávání. Od roku 1996 se v rámci organizace věnuje krizové intervenci, poradenství, krátkodobé psychoterapii i práci s duševně nemocnými klienty a koordinaci dobrovolníků. Krizovou intervenci také přednáší. V rámci soukromé psychoterapeutické praxe poskytuje dlouhodobou individuální psychoterapii pro dospělé i dospívající, nabízí i párovou psychoterapii a poradenství. Dva roky je zapojena do projektu Stop násilí ve vztazích, kde pracuje s jednotlivci i páry. Mgr. Petra Králová, psychoterapeutka, sociální pracovnice SOS centra Diakonie ČCE - SKP v Praze Mgr. Petra Králová začala v SOS centru pracovat v roce 2012 a věnuje se zde krizové intervenci, poradenství a krátkodobé psychoterapii. V témže roce začala pracovat také jako terapeutka s osobami ohroženými domácím násilím v organizaci ACORUS, z. ú..

8 Do projektu Stop násilí ve vztazích je zapojena dva roky a pracuje s jednotlivci i páry. V rámci soukromé psychoterapeutické praxe poskytuje individuální psychoterapii. Mgr., Bc. Michaela Kopečková a Mgr. Petra Králová ve svém příspěvku představí práci s páry v rámci programu STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH, východiska této práce a její cíle. Budou se věnovat tomu, v jakých případech párovou terapii indikovat a kdy naopak vhodná není. Posluchače seznámí s pravidly setkávání se s párem, s obvyklým průběhem spolupráce i se zkušenostmi s kombinací párové terapie a ostatních forem terapie. Pokusí se shrnout zkušenosti s prací s páry a definovat určitou typologii párů podle délky kontaktu s nimi i podle jejich charakteristiky. Představí stručně kazuistiky některých párů. Mgr. Miroslav Bubeník, BTh., psychoterapeut, vedoucí Poradny pro oběti násilí a trestné činnosti a Dětského krizového centra NOMIA, z. ú. Mgr. Miroslav Bubeník je systemický a narativní psychoterapeut. Studoval teologii, pastorální psychologii a psychoterapii. Absolvoval psychoterapeutický výcvik v ISSZ Praha u Vráti Strnada, Zdeňka Macka a Olgy Kunertové. Ve své terapeutické práci se orientuje také na využívání možností narativní praxe založené na teoretických a praktických znalostech Michaela Whitea a Davida Epstona. Je absolventem výcviku narativní terapie pod vedením Amandy Redstone, Marka Haywarda a Hugha Foxe z institutu INT (The Institute of Narrative Therapy). Své terapeutické zkušenosti předává také studentům UHK jako vedoucí Univerzitního pracoviště NOMIA, z.ú. Dále spolupracuje se zdravotnickým zařízením Olgy Kunertové Gaudia Praha, kde spolu vytváří a vedou program práce s agresí zaměřený na klienty přicházející zejména od soudů a PMS. Se svým týmem DKC NOMIA, z.ú. realizuje též multipárový program pro rodiče s dětmi, v jejichž vztahu se vyskytuje násilí. Zkušenosti získával i jako vedoucí týmu pro mezinárodní pomoc obětem násilí a týraným dětem v Srbsku, Gruzii a Ukrajině. V mnoha rodinách přicházejí v průběhu času různé potíže a vztah lásky a náklonnosti se proměňuje v nesoulad, nespokojenost a nakonec až v odpor jednoho k druhému, často doprovázený projevy agrese a násilí. Tyto komplikace zasahují celý rodinný systém s projevy velmi intenzivní psychické bolesti zúčastněných. Při práci s těmito obtížemi využíváme

9 možnosti pomoci a podpory narativně orientované terapie s využitím teoretických poznatků Michaela Whitea a Davida Epstona DISKUZE PŘESTÁVKA (občerstvení) MULTIPÁROVÁ TERAPIE Mgr. Helena Šašková O přednášející viz. výše Mgr. Jan Hesoun, psychoterapeut, supervizor, lektor, koterapeut skupiny párů v projektu Stop násilí ve vztazích Diakonie ČCE - SKP v Praze Mgr. Jan Hesoun se psychoterapii věnuje od roku Vystudoval psychologii na FF UK v Praze a absolvoval systemický psychoterapeutický výcvik u V. Strnada a Z. Macka. Od roku 2001 působil nejprve v klinickém prostředí (Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET, Psychoterapeutické centrum Gaudia) a později i v soukromé praxi. Dále spolupracuje s kolegy z Kliniky Praha Děčín. Od roku 2004 pracuje jako lektor psychoterapeutických výcviků v ISZ Praha (nyní ISZ-MC) a ISZ Košice. V té době také začal působit jako týmový a individuální supervizor, zejména v neziskovém sektoru. Při své lektorské, terapeutické i supervizní práci vychází z konstruktivistických a dialogických přístupů (narativní přístup předaný zejména Jill Freedmanovou, přístup Kurta Ludewiga, na řešení orientovaný přístup). Příspěvek Mgr. Heleny Šaškové a Mgr. Jana Hesouna představuje kazuistiku jednoho páru, který kvůli vzájemnému násilí vyhledal pomoc ve skupině párů. Prezentovaná případová práce je zároveň ilustrací koncepce a struktury našeho pojetí tohoto formátu. Posluchači se dozví o východiscích, přínosech a výsledcích práce s multipárovou skupinou.

10 DISKUZE ZÁVĚR Mgr. Jindřiška Krpálková, ředitelka organizace Pro Dialog, z.s., předsedkyně Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách při Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Mgr. Jindřiška Krpálková, ředitelka organizace Pro Dialog, absolventka řady odborných vzdělávacích programů v ČR i v zahraničí v oblasti psychoterapie, sociální práce, práce s mládeží a managementu. Věnuje se činnostem v oboru sociální práce a psychosociálních služeb, supervize, pastorační práce, koučinku, asistence rodinám, práce s rodinou, lektoruje. Byla členkou zakladatelského týmu Diakonie ČCE, šest let vedla Středisko křesťanské pomoci Diakonie ČCE, deset let vedla projekt Magdala ADCH Praha. Účastnila se a účastní aktivně mnoha mezinárodních konferencí, je členkou Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů a předsedkyní Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách při Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů. Je zakladatelkou a ředitelkou organizace Pro Dialog, z. s. V příspěvku zazní informace a novinky z Výboru pro prevenci domácího násilí. Dále zde budou shrnuty postřehy a závěry z konference.

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII.

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Pozvánka na komorní odbornou konferenci Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16. Přednášející: MUDR. BARBORA BRANNÁ, MGR. KLÁRA

Více

Mgr. Marika Kropíková. Mgr. Dana Karmasinová. INFRA, s.r.o. vydavatelství, nakladatelství, vzdělávací agentura

Mgr. Marika Kropíková. Mgr. Dana Karmasinová. INFRA, s.r.o. vydavatelství, nakladatelství, vzdělávací agentura Lektoři, se kterými spolupracujeme vzdělávání pedagogů Mgr. Marika Kropíková PedF UK Praha - speciální pedagogika, etopedie, psychopedie, logopedie Učitelka na zvláštní škole, Praha 5 a Praha 4 Logopedka

Více

Katalog otevřených kurzů

Katalog otevřených kurzů 2016 Jeseniova 47 Praha 3 Katalog otevřených kurzů GAUDIA Institut, s. r. o. Psychoterapeutické centrum Kurzy psychoterapeutických dovedností P1 P2 Z1 Z2 Reflektování v praxi psychoterapeutického rozhovoru

Více

Katalog otevřených kurzů

Katalog otevřených kurzů 2016 Jeseniova 47 Praha 3 Katalog otevřených kurzů GAUDIA Institut, s. r. o. Psychoterapeutické centrum Kurzy psychoterapeutických dovedností P1 P2 Z1 Z2 Reflektování v praxi psychoterapeutického rozhovoru

Více

Velký vůz Sever VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Velký vůz Sever, pobočný spolek. www.velkyvuz-sever.cz IČO: 75062020 tel: 777594441 sever@velkyvuz.

Velký vůz Sever VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Velký vůz Sever, pobočný spolek. www.velkyvuz-sever.cz IČO: 75062020 tel: 777594441 sever@velkyvuz. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Velký vůz Sever, pobočný spolek 1. Představení organizace Velký vůz Sever coby organizační jednotka má vlastní právní subjektivitu s vlastním IČ, hospodaření a řídí se Stanovami občanského

Více

Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II.

Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. Tato příloha řeší rozpracování následujících vzdělávacích programů: 1. Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. 2. Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami

Více

Jednodenní akreditovaný seminář SPECIFIKA PŘÍBUZENSKÉ PÉČE

Jednodenní akreditovaný seminář SPECIFIKA PŘÍBUZENSKÉ PÉČE Jednodenní akreditovaný seminář SPECIFIKA PŘÍBUZENSKÉ PÉČE 8 výukových hodin (akreditace MPSV) 1 500,- Kč (cena zahrnuje osvědčení pro účastníky a drobné občerstvení) Jednodenní akreditovaný seminář Specifika

Více

KLUBOVÁ SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM

KLUBOVÁ SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM Organizace Bunkr, o. s. pro Vás připravila a spouští KLUBOVÁ SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM v Novém Jičíně Setkání budou probíhat pravidelně 1x za měsíc v odpoledních hodinách v prostorách našeho zařízení

Více

PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR. 1. Obecný přehled poskytování psychologického poradenství na VŠ v ČR

PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR. 1. Obecný přehled poskytování psychologického poradenství na VŠ v ČR PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR Předkládaná zpráva přináší výsledky výzkumu mapujícího psychologické poradenství poskytovaného na českých vysokých školách. Jeho cílem bylo zjistit, jaké

Více

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních:

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních: Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE Metodická sekce Svazu účetních: Odborný tým Svazu účetních: Ing. Jana Pilátová prezidentka Svazu účetních, šéfredaktorka časopisu Metodické aktuality Svazu

Více

Vzdělávací institut Středočeského kraje. Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8

Vzdělávací institut Středočeského kraje. Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8 Obsah Obsah Obsah... 3 Úvod... 5 Jak pracovat s katalogem... 6 Profesním vzděláváním ke kvalitě... 7 Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8 Projekt Profesním

Více

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí Kurz je doporučen odbornou radou SOFT (Society of Family Therapy) v rámci tzv. malých programů. Kurz je akreditován MPSV. Východiska kurzu : Základním východiskem rodinného poradenství/terapie je předpoklad,

Více

Linka důvěry zpráva vedoucí linky důvěry

Linka důvěry zpráva vedoucí linky důvěry Linka důvěry zpráva vedoucí linky důvěry Personální obsazení linky důvěry v r.2001: interní zaměstnanci: vedoucí linky důvěry: Mgr.Eva Bicanová, psycholog sociální pracovnice linky důvěry: Anna Přecechtělová

Více

Předčasný porod jako potenciálně traumatizující situace postřehy klinického psychologa Hana Jahnová, Jana Míchalová Fakultní nemocnice Brno

Předčasný porod jako potenciálně traumatizující situace postřehy klinického psychologa Hana Jahnová, Jana Míchalová Fakultní nemocnice Brno Předčasný porod jako potenciálně traumatizující situace postřehy klinického psychologa Hana Jahnová, Jana Míchalová Fakultní nemocnice Brno XIX. Neonatologické setkání XIII. Hanákovy dny 3. - 5. června

Více

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí Výroční zpráva 2009 Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. Centrum multikulturního vzdělávání,

Více

KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE

KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE PŘEHLED INFORMACÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 2016 (A) bakalářské studium - organizace a obsah studia - praxe (B) magisterské studium - specializace - praxe (C) studium v zahraničí (D) přijímací řízení BAKALÁŘSKÉ

Více

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY PROGRAM OPEN MANAGEMENT je intenzivní kurz pro TOP manažery, senior manažery a HR specialisty, kteří si chtějí osvojit vědecké či praktické znalosti

Více

Oblasti primární prevence Cíle programu

Oblasti primární prevence Cíle programu Obsah SoZŠ Integrál pro žáky se specifickými poruchami učení s.r.o. Vypracovala Mgr. Hana Štefaňáková, školní metodik prevence (aktualizace pro školní rok 2015-2016) Oblasti primární prevence Cíle programu

Více

Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6

Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6 Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6 Účast dle prezenční listiny viz příloha. Přivítání ředitelem školy Mgr.

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku

Více

Kandidáti do EK SPM (volby 2016)

Kandidáti do EK SPM (volby 2016) Kandidáti do EK SPM (volby 2016) Během volby na valné hromadě 10. 6. můžete odevzdat svůj hlas vybraným 5 kandidátům. MUDr. Romana Hronová (Praha) MUDr. Ivana Jirmanová (Paha) MUDr. Martina Mothejlová

Více

Profesní CV. Osobní informace. Lorencová Radomila, Mgr. radka.lorencova@centrum.cz. Pracovní zkušenosti. Příjmení a jméno, titul

Profesní CV. Osobní informace. Lorencová Radomila, Mgr. radka.lorencova@centrum.cz. Pracovní zkušenosti. Příjmení a jméno, titul 1 Profesní CV Osobní informace Příjmení a jméno, titul Adresa Telefon osobní Telefon pracovní E- mail Národnost Datum narození Lorencová Radomila, Mgr. Bělčická 23, Praha 4, 141 00 606354309 606354309

Více

VYHLÁŠKA. č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních

VYHLÁŠKA. č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních VYHLÁŠKA č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních ze dne 9. února 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 121 odst. 1 a 123

Více

www.profesim.cz Akreditovaná vzdělávací instituce MV ČR Akreditované semináře MV ČR Akreditované semináře MPSV ČR

www.profesim.cz Akreditovaná vzdělávací instituce MV ČR Akreditované semináře MV ČR Akreditované semináře MPSV ČR www.profesim.cz Akreditovaná vzdělávací instituce MV ČR Akreditované semináře MV ČR Akreditované semináře MPSV ČR Vzdělávací agentura PROFESIM Vás srdečně zve na veřejné semináře konané v Olomouci, Brně,

Více

Gestalt Academy. školní rok 2016

Gestalt Academy. školní rok 2016 Gestalt Academy školní rok 2016 Organizační informace Místo: není-li uvedeno jinak pak Centrum Alivio, Praze 6, Badeniho 1, nedaleko metra Hradčanská zvonek skupinová místnost. Čas: od 9 17 (6 8 výukových

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Pardubice Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna, Pardubice-Polabiny, Družby 334 Družby 334, 530 09 Pardubice-Polabiny Identifikátor: 600 034 003 Termín konání

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování na roky 2012 2015 Jednotlivé aktivity a jejich vyhodnocení k 31. 12. 2015 1. Program prevence rizikového chování dotační titul města Pro roky 2012-2015 byla pro oblast

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union Rozvoj hledání průniků a společných víceoborových řešení konference pořádaná pod záštitou Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Praha, 27. 5. 2014 Aktivity Institutu důstojného

Více

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PROGRAMU PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY Pobočka Třinec Jaro 2016 www.pestouni.slezskadiakonie.cz Vážené dámy, vážení pánové, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku podzimních vzdělávacích

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo Nám.

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2013-2014

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2013-2014 Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2013-2014 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracoval: Mgr. Karel Opravil

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 Ředitelství : Praha 11 Kupeckého 576 Detašované pracoviště: Praha 12 Barunčina 11 1 OBSAH: 1. Základní údaje

Více

Zpráva Akreditační komise o hodnocení Vysoké školy zdravotnické, o.p.s.

Zpráva Akreditační komise o hodnocení Vysoké školy zdravotnické, o.p.s. Zpráva Akreditační komise o hodnocení Vysoké školy zdravotnické, o.p.s. duben 2016 Úvod Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém zasedání č. 4/2015 ve dnech 14. 16. září 2015, že bude v souladu

Více

Hlavní výbor České pedagogické společnosti

Hlavní výbor České pedagogické společnosti Hlavní výbor České pedagogické společnosti Na posledním sjezdu konaném v Českých Budějovicích dne 26. března 2015 byli do hlavního výboru zvoleni tito členové: doc. PhDr. Tomáš Čech, Ph. D. předseda Absolvent

Více

PROGRAMY SPECIFICKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH

PROGRAMY SPECIFICKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH PROGRAMY SPECIFICKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH PhDr. Pavel Letý konference Mladiství a návykové látky možnosti pomoci v Moravskoslezském kraji Ostrava 15. 9. 2015 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE Aktivity

Více

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006 KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006 CENTRUM I.E.S. Institut vzdělávání v oblasti drogových závislostí Sdružení Podané ruce, o.s. Hapalova 22, Brno www.podaneruce.cz ies@podaneruce.cz Sdružení Podané

Více

k deinstitucionalizaci Sborník příspěvků a materiálů pro účastníky konference

k deinstitucionalizaci Sborník příspěvků a materiálů pro účastníky konference Národní centrum podpory transformace sociálních služeb, 3P Consulting, s. r. o., Římská 12, 120 00 Praha 2 telefon: (+420) 739 548 469 e-mail: info@trass.cz web: www.trass.cz wwvzděláváním k deinstitucionalizaci

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016)

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016) SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016) OBOROVÉ PŘEDMĚTY POVINNÉ 1 Název předmětu způs. druh zak. před. kr. přednášející

Více

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Pedagogická fakulta Univerzita Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, 77140 Olomouc jitka.kralikova@upol.cz, www.ksp.upol.cz, 585635302 Studium pro Vás ideální? co takhle pedagogika

Více

Adresa místa konání: Okresní hospodářská komora v Liberci Rumunská 655/9 460 Liberec 1. Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Adresa místa konání: Okresní hospodářská komora v Liberci Rumunská 655/9 460 Liberec 1. Vážené kolegyně, vážení kolegové, Vážené kolegyně, vážení kolegové, rádi bychom Vám nabídli možnost účasti na otevřených vzdělávacích programech, které jsme pro Vás připravili na období duben až červen v Liberci. Můžete si vybrat z akreditovaných

Více

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant:

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant: TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC T&CC, s.r.o. Březen duben 2008 Nabídku zpracoval: Odborný garant: Mgr. Tomáš Adámek Mgr. Jakub Hermánek Akreditované centrum Institute of Leadership

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

Zpráva o činnosti školského zařízení

Zpráva o činnosti školského zařízení Pedagogické-psychologická poradna Vary Zpráva o činnosti školského zařízení PhDr. Jolana Mižikarová 2014/2015 Zpráva o činnosti školského zařízení za školní rok 2014/2015 Základní údaje o školském zařízení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Manželská a rodinná poradna Zařízení sociální intervence Kladno Kontaktní, organizační a personální informace: sídlo: Jana Palacha 1643, 272 01, Kladno tel: 312 292 344 email:

Více

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí Kurz je doporučen odbornou radou SOFT (Society of Family Therapy) v rámci tzv. malých programů. Kurz je akreditován MPSV. Východiska kurzu : Základním východiskem rodinného poradenství/terapie je předpoklad,

Více

Psychologie katastrof v Rusku

Psychologie katastrof v Rusku Psychologie katastrof v Rusku Štěpán Vymětal Úvodem Psychologie katastrof (disaster psychology) je relativně nová aplikovaná psychologická disciplína, která se rozvíjí zejména v posledních 15-20 letech.

Více

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 OBSAH 1.1 Metodická podpora logopedických asistentek a preventistek v

Více

Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné. Mgr. Anna Vaněčková (psycholog)

Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné. Mgr. Anna Vaněčková (psycholog) Role klinického psychologa v komplexní péči o duševně nemocné Mgr. Anna Vaněčková (psycholog) 12. 11. 2013 O čem to dnes bude? Co vlastně psycholog v léčebně dělá? Proč děláme vyšetření, v čem se to liší

Více

Centrum pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami. A NEJEN PRO NĚ. Registrační číslo projektu CZ.1.07/2.2.00/29.005

Centrum pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami. A NEJEN PRO NĚ. Registrační číslo projektu CZ.1.07/2.2.00/29.005 Centrum pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami. A NEJEN PRO NĚ Registrační číslo projektu CZ.1.07/2.2.00/29.005 Slezská univerzita v Opavě Na Rybníčku 626/1 746 01 Opava www.slu.cz https://www.facebook.com/slu.cz

Více

Katalog vzdělávání. Kurzy Semináře Výcviky Supervize. Leden červen 2009

Katalog vzdělávání. Kurzy Semináře Výcviky Supervize. Leden červen 2009 Modrá linka (Centrum a linka důvěry pro děti a mládež) Centrum pro vzdělávání supervizi Modré linky Lidická 50, 658 12 Brno www.vzdelavani.modralinka.cz Katalog vzdělávání Kurzy Semináře Výcviky Supervize

Více

Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG)

Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG) Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG) Témata kvalifikačních prací si studenti volí po dohodě s konkrétními vyučujícími dle vlastního zájmu či profesního zaměření. Následně uvedená témata jsou pouze návrhem

Více

Domácí násilí v kontextu rodiny a práce

Domácí násilí v kontextu rodiny a práce Vážené kolegyně, vážení kolegové, Následující CD obsahuje příspěvky z mezinárodní konference, která se konala dne 30.10.2014 v Brně. Domácí násilí v kontextu rodiny a práce CD má dvě části: příspěvky v

Více

ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín

ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Gymnázium Hejčín Tým ŠPP Školní psycholog a koordinátor: Mgr. Kateřina Drahá Metodik prevence: Ing. Mgr. Hana Vacková Výchovný poradce: RNDr. Pavlína Hartmannová Kontakty Školní

Více

V. adiktologická konference. ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář

V. adiktologická konference. ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář V. adiktologická konference jihočeského kraje ADIKTOLOG VE ZDRAVOTNICTVÍ NOVÁ ROLE, NOVÉ MOŽNOSTI? Bc. Vojtěch Janouškovec, DiS Bc. Ondřej Sklenář Obsah prezentace Adiktolog Legislativa Adiktologické výkony

Více

SEZNAM KONZULTANTŮ PRO FS

SEZNAM KONZULTANTŮ PRO FS SEZNAM KONZULTANTŮ PRO FS Ing. Milan Appel Provozně-ekonomická fakulta Vysoké školy zemědělské Brno Ředitel SVČ praxe 27 let Lektor praxe 16 let Vedoucí oddílu praxe 38 let Lektor, facilitátor, konzultant,

Více

KATALOG AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

KATALOG AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ KATALOG AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ pro pracovníky v sociálních službách, sociální pracovníky a jejich zaměstnavatele 2013 OBSAH 1. ŠKOLENÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ........ 4 1.1. Základní informace...

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Tým Katedry psychologie DEN NÁZEV OTEVŘENÝCH KONFERENCE DVEŘÍ 2015 KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE CO VÁS DNES ČEKÁ I. Trocha historie II. Kdo jsme III. Typy studia a jak se k nám dostat

Více

Mgr. Jarmila Višňovcová

Mgr. Jarmila Višňovcová Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Koncepce poradenských služeb poskytovaných v základní škole Mgr. Jarmila Višňovcová 15 Škola. Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2,okres

Více

Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice

Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice Ergoterapie (Occupational therapy) Klinika rehabilitačního lékařství 1. Lékařské fakulty a Všeobecné Fakultní Nemocnice ergoterapie=léčba prací ergoterapie=vedení k soběstačnosti Skládá se ze dvou řeckých

Více

Zápis z jednání Akreditační komise MPSV ČR č. 19 Dne 24. února 2010

Zápis z jednání Akreditační komise MPSV ČR č. 19 Dne 24. února 2010 Zápis z jednání Akreditační komise MPSV ČR č. 19 Dne 24. února 2010 Přítomni: MUDr. Milena Černá, Mgr. Dana Hacaperková, Mgr. Petr Hanuš, Ing. Jiří Horecký, B.A. (Hons), Bc. Radmila Jiříčková, Mgr. Danka

Více

Poskytovatel: Česká společnost pro duševní zdraví pobočka Praha (ČSDZ)

Poskytovatel: Česká společnost pro duševní zdraví pobočka Praha (ČSDZ) 1 Poskytovatel: Česká společnost pro duševní zdraví pobočka Praha (ČSDZ) Popis realizace poskytované služby dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 66 služba Sociálně aktivizační služby pro

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve školním roce 2008/09 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování tabulek a grafů: PPP Opava 1 1.

Více

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav 2004 Chválu vzdejte Hospodinu, protože je dobrý, jeho milosrdenství je věčné. Amen. Vážení rodiče, vážení spolupracovníci, vážení přátelé, dovolte

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo nám.

Více

Plán vzdělávání pěstounských rodin v roce 2016

Plán vzdělávání pěstounských rodin v roce 2016 Plán vzdělávání pěstounských rodin v roce 2016 Oblastní charita Vimperk Pravětín 23 385 01 Vimperk Téma: Od problému k dovednosti Lektorka: Mgr. Hana Oravcová Kdy: 16. dubna 2016 Čas: 9.00 17.00 hod Časová

Více

Výroční zpráva 2009. Výroční zpráva za rok 2009:

Výroční zpráva 2009. Výroční zpráva za rok 2009: Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009: Adresa sídla: Ševčenkova 2, Brno-Bosonohy, 642 00 Kontaktní adresa: Mgr. Kateřina Machovcová, Mánesova 639, 290 01, IČ: 269 29 716 Č. účtu: 193540838/0300

Více

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY V PRAZE OD 1.7.2006 PPP pro Prahu 1,2 a 4 PPP pro Prahu 3 a 9 PPP pro Prahu 5 PPP pro Prahu 6 PPP pro Prahu 7 a 8 PPP pro Prahu 10 PPP pro Prahu 11 a 12 KPPP Praha a okolí

Více

ILP Institute for leading people. Basic Four. vzdělávací program

ILP Institute for leading people. Basic Four. vzdělávací program Basic Four vzdělávací program Cílem vzdělávacího programu Basic Four je poskytnout vedoucím pracovníkům v sociálních službách ucelené vzdělávání, které jim poskytne znalosti a dovednosti ve všech oblastech,

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Adresa místa konání: Dům s pečovatelskou službou Tyršova 1359 Poděbrady. Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Adresa místa konání: Dům s pečovatelskou službou Tyršova 1359 Poděbrady. Vážené kolegyně, vážení kolegové, Vážené kolegyně, vážení kolegové, rádi bychom Vám nabídli možnost účasti na otevřených vzdělávacích programech, které jsme pro Vás připravili na období duben až červen v Poděbradech. Můžete si vybrat z

Více

PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2007 2008

PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2007 2008 PEDAGOGICKO PSYCHOLOGICKÁ PORADNA SEMILY Nádražní 213, P. BOX 72, PSČ 513 01 www. pppsemily.wz.cz tel.: 481 625 390, ppp.semily@worldonline.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2007 2008 Zprávu

Více

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Základní škola Ústí nad Labem, příspěvková organizace, Mírová 2734 / 4, 400 11, Ústí n. L. Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Mgr. Martin Nosek Metodik primární prevence

Více

Systém koordinace primární prevence rizikového chování M G R. JANA HAVLÍKOVÁ, ODDĚLENÍ

Systém koordinace primární prevence rizikového chování M G R. JANA HAVLÍKOVÁ, ODDĚLENÍ Systém koordinace primární prevence rizikového chování M G R. JANA HAVLÍKOVÁ, ODDĚLENÍ PREVENCE ZSP Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zpracovává Národní strategii a akční plán PPRCH dětí a

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro výchovu a vzdělávání ZHMP (který současně plní úkoly v oblasti sociální politiky HMP) ZÁPIS z 3. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Obsah 1. Základní údaje o škole.......3 2. Základní pojmy...... 4 3. Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků... 6 3.1.

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY PROGRAM OPEN MANAGEMENT je intenzivní kurz pro TOP manažery, senior manažery a HR specialisty, kteří si chtějí osvojit vědecké či praktické znalosti

Více

KONFERENCE ŠKOLA JAKO MÍSTO SETKÁVÁNÍ 2016 - PROGRAM. PLÉNUM - moderátoři I. Gillernová, L. Krejčová - Modrá posluchárna

KONFERENCE ŠKOLA JAKO MÍSTO SETKÁVÁNÍ 2016 - PROGRAM. PLÉNUM - moderátoři I. Gillernová, L. Krejčová - Modrá posluchárna KONFERENCE ŠKOLA JAKO MÍSTO SETKÁVÁNÍ 2016 - PROGRAM PLÉNUM - moderátoři I. Gillernová, L. Krejčová - Modrá posluchárna 9.00-9.15 Zahájení konference + křest knih - Ilona Gillernová (vedoucí Katedry psychologie

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015 Svitavy 2015 OBSAH 1 základní údaje o středisku... 3 2 přehled poskytovaných forem péče... 4 3 personální zabezpečení střediska... 5 4 provoz střediska (+ přijímání klientů, výsledky

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července 2012.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie, lidský faktor v dopravě, 2. koučink a manažerské

Více

Akademické centrum poradenství a supervize Shrnutí dvou let činnosti Pavel Humpolíček Představení projektu Projekt byl spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státním rozpočtem České republiky

Více

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní

Více

KATALOG SEMINÁŘŮ LISTOPAD-PROSINEC

KATALOG SEMINÁŘŮ LISTOPAD-PROSINEC vzdělávací agentura KATALOG SEMINÁŘŮ LISTOPAD-PROSINEC 2013 www.profesim.cz NOVINKA ZAKÁZKOVÉ SEMINÁŘE Uspořádáme pro Vás zakázkový seminář: - přímo ve Vaší organizaci - na místě Vámi určeném - nebo školicí

Více

DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC Výroční zpráva za rok

Více

Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005

Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005 Závěrečná zpráva k projektu Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005 Název předkládající organizace: Zdravý Rožnov Sídlo: Zemědělská 572, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm telefon, fax, E-mail, www:

Více

Interní předpis 1: Dětské krizové centrum, o.s. 1

Interní předpis 1: Dětské krizové centrum, o.s. 1 Obsah Obsah... 1 1. Poslání služby telefonické krizové pomoci Dětského krizového centra, o. s. v Praze... 2 1.1. Cílová skupina... 2 1.2. Provozní doba... 3 1.3. Činnosti poskytované služby... 4 1.4. Rozsah

Více

LEADERSHIP EMOCÍ PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY

LEADERSHIP EMOCÍ PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM LEADERSHIP EMOCÍ ANEB PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY Emoční inteligence, schopnost rozumět a zvládat svoje emoce

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku

Více

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3)

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Přítomni: Mgr. David Hurný (PřF), MUDr. Barbora Fišárková, Ph.D. (2. LF), Bc. Markéta Havelková (FF), Bc. Martin Holý (HTF), Dana Humlová

Více

Kurz Psychoterapie pro lékaře v předatestační přípravě - V.

Kurz Psychoterapie pro lékaře v předatestační přípravě - V. Kurz Psychoterapie pro lékaře v předatestační přípravě - V. Pořadatelé: Psychiatrická společnost a její psychoterapeutická sekce Předseda: MUDr. Martin Anders Garanti: Prof. MUDr. Hana Papežová, CSc, Doc.

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC I. Charakteristika organizace

Více

PROFESNÍ ŽIVOTOPIS. Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840

PROFESNÍ ŽIVOTOPIS. Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840 PROFESNÍ ŽIVOTOPIS OSOBNÍ INFORMACE Jméno a příjmení, titul Yvona Koutná, Ing. e-mail Koutna.iva@seznam.cz Telefon 605 806 840 PROFESNÍ ZAMĚŘENÍ Specialista s 30tiletou praxí (z toho 20 let ve školství,

Více

Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2

Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2 Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2 Jediný ve střední Evropě WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2, program od Made in Czechoslovakia s.r.o., je unikátním vzdělávacím programem pro kouče, který jako

Více

Základy vokologie diagnostika, prevence a rehabilitace hlasu

Základy vokologie diagnostika, prevence a rehabilitace hlasu Základy vokologie diagnostika, prevence a rehabilitace hlasu Datum: 11. 12. října 2019 Pořádá: Výzkumné centrum hudební akustiky HAMU v Praze Spolupořádá: ORL amb.-centrum léčby hlasových poruch, Svatohavelská

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

KLUBOVÝCH SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM v Novém Jičíně

KLUBOVÝCH SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM v Novém Jičíně Organizace Bunkr, o. p. s. pro Vás opět v tomto roce 2014 připravila jarní běh KLUBOVÝCH SETKÁNÍ PĚSTOUNŮ SE VZDĚLÁVÁNÍM v Novém Jičíně Setkání budou probíhat opět pravidelně 1x za měsíc v úterý v odpoledních

Více

Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín

Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín Výroční zpráva o činnosti SVP Domek Zlín Za školní rok 20010/2011 Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna, Brno, Veslařská 246 odloučené pracoviště SVP DOMEK Česká ul. 4789

Více